Miksi 3kk työttömien haastatteluihin tuhlataan

kalliit3kkHaastattelut

Miksi 3kk välein uuden lain mukaan työttömille tehtäviin haastatteluihin höntsätään veronmaksajien rahoja turhaan, kankkulan kaivoon, jos TE-keskus ei kuitenkaan pysty tarjoamaan työttömille työnhakijoille TYÖSOPIMUKSEN ALAISTA, PALKKATYÖTÄ, vaan ainoastaan palkattomia toimenpiteitä ilman työsopimusta.

Tällöinhän työtön siirtyy ns. "harmaalle alueelle", jossa hän on poissa TE-keskuksen työttömien työnhakijoiden listalta, mutta hän ei kuitenkaan ansaitse ollenkaan palkkaa, ja on näin ollen edelleen samassa taloudellisesti syrjäyttävässä köyhyyden tilassa ilman työsopimusta, eli toisinsanoen työtön (toimenpiteessä).

Tätä ns. "harmaata aluetta" joka on ainut, mitä TE-keskuksesta työttömille työnhakijoille tarjotaan, eli palkattomia toimenpiteitä, rahoitetaan niin ikään veronmaksajien rahoilla, nyt vaan toimintaa järjestävien yhdistysten jne. taskuun. Samaan aikaan siellä olevat saavat työmarkkinatukea, joka tulee niin ikään veronmaksajien taskusta.

TE-keskus ei pysty, eikä tarjoa haastatteluissaan palkallista, työsopimuksen alaista palkkatyötä, jolla työtön pääsisi omavaraiseen taloudelliseen tilanteeseen ja työttömyydestä eroon, joten miksi ihmeessä näitä haastatteluja tuetaan verovaroin, ja miksi ihmeessä niihin palkataan nyt lisää työvoimaa niitä tekemään?

Ne ovat työttömyyden hoidossa täysin tehottomia, ja kalliita vaihtoehtoja työssäkäyville veronmaksajille.

28

669

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2vuodenHulluus

      Loppuuko tämä 3kk haastatteluhulluus ja verovarojen väärinkäyttö vasta 2019 maakuntauudistuksen kautta, kun TE-toimistot semmoisinaan lakkautetaan? Ihan oikeasti, 2 vuottako tähän aiotaan törsätä rahoja?

      3kk ahdistelut edesauttavat vieläpä varmasti monelle mielenterveyshaittoja päälle, kun tarjotaan jotain mikä ei palkkatyötä ole. Montakohan sairasta meillä on lisää tämän 2 vuoden hulluttelujakson jälkeen lisää? :)

      No, onneksihan meillä on varoja palkata haastattelijoita taloudelle mitään tuottamattomaan työhön mielin määrin, sekä varoja ottaa pakolaisia asumaan mielin määrin, niin mikseipä meillä olis varoja myöskin tehdä lisää sairaita terveistä ja sitten maksaa kasvaneita terveydenhuollonkin kuluja mielin määrin, ihan omasta järjestelmän luoneiden tyhmyydestä.

      • Privatization

        Haastattelut minnekään katoa 2019. Joku muu hoitaa. Kunta, maakunta, yksityinen. Lue hallitusohjelmaa.


      • Hei_me_säädetään

        ...vaikeimmin työllistyvien osalta kuntien vastuulle työssäkäyntialueittain ...Yksityisten työvoimapalveluiden roolia erityisesti helpoimmin työllistyvien palveluissa lisätään.


      • VoitollaSairaaksi

        Eli taas kuvioon ängetään mukaan kunnan SOSIAALIvirkailijaa. Just just. Eli edelleenkin siis lähtökohtaisesti pitkäaikaistyötön on sairas sekä sosiaalipalvelujen parissa, ellei toisin todista ja käy lääkärintarkistuksessa vuonna 2019, jossa kyllä varmasti keksitään ainakin yksi tekijä jonka mukaan voidaan väittää työttömän olevan vakavasti sairas ja "kuntoutuksen tarpeessa".

        Ylistäkäämme kuntouttavaa työtoimintaa joka jatkaa voittokulkuaan vielä vuonna 2019:kin!


      • järjen_ääni

        Lupaukseni suomelle:
        -Haen TE-toimiston kautta kaikki työt joita teen. Teen ne myös täydellä palkalla, jotta verotuksen kautta hyötyä siirtyisi myös yhteiskunnalle.
        -En ota vastaan ns. valelääkärin hommia. Olen käynyt kouluja kuitenkin lähes 10 vuotta, joten koulun opettajakunta varmasti kääntyisi haudassaan, jos en käyttäisi hankkimaani ammattitaitoa suomen hyväksi.
        -En myöskään tee vuokratyötä, koska ihmisiä ei voi ostaa eikä vuokrata - sitä kutsutaan orjuudeksi toiselta nimeltään!
        -Teen työni aina parhaalla mahdollisella tavalla osoittaen sitä ammattitaitoa ja etiikkaa jonka olen saanut opikseni
        -Kaikkeen muuhun lupaan suhtautua destruktiivisesti! Lyödään se hajalle, mikä ei tue oikeudenmukaista toimintatapaa ja aiheutetaan lisääntyviä kuluja siellä, missä toiminta on epäeettistä.


    • Virkatyöttömät

      Pitähän virkapummien esittää tekevänsä työtä. Virkapummithan ovat varastaneet palkkansa vuosia ja varastavat edelleen. Todellisuudessa he ovat eliittityöttömiä, joille maksetaan isoa työttömyyskorvausta, jota kutsutaan palkaksi.
      Virkapummit ovat koko järjestelmän syöpä, jonka hoito vie kaikki verovarat.

      • hekomekosrr

        tuo on melko tarkalleen ..
        heheh, ajatttelisin itse työnantajana toimistooni , näkisin et cv syylän näkönen punkero tai ruikku, sairaan tai hintin näköinen siinä esittelee itseään ja haluaa mulle töihin

        - sähän näytät ku entinen työkkäri virkailija? ja olet ollut! suksi helvettii rääpäle .. 3 sek. aikaa poistua tai heitänkö ikkunasta pihalle ? painuha siitä..


      • fdryturtuy

        Lasken työttömiin kaikki, jotka saavat toimeentulonsa työttömyydestä. Työmarkkinatuella kituuttavat työnhakijat, työkkäriin pakotetut sairaat, toimeentulotuelle pakotetut työnhakijat, sossun ja kelan ämmät, työkkärin pellet, ulosottajat, perintäfirmojen rikolliset, orjafirmojen omistajat ja kapot jne. Kaikille näille pitäisi laittaa sama tuki, sanotaan sellainen vajaa tonni kuussa. Siihen sitten työkkäripelleille pieni bonus kustakin muusta työttömästä, jolle löytää oikean palkkatyön. Jos sen löytää virkailija itselleen, mainiota. Siitä ei tarvitse maksaa hänelle bonusta.


    • vejäpoikakättee

      eipä sitä immisillä muuta oo ku rikokset , oma eutanasia-sivulle kirjautuminen tai
      huoraamaan

      olisko se tuo antin vagina hieroja ura tai muu mistä sitä rahaa tulisi

      pitäs kyl paljo olla kalenterii täytettä jotta uskaltas mut lopulta siihen verottajaki tulisi kyselemään

      että ei voi ku kädet pystyy nostaa, ..köyhyys ja kätee veto kylmä jatkuu jos ei lotossa tuu..

    • MätäHallinto

      Työttömien kuritus, kyykytys ja halveksinta toteutuu parhaiten juuri hallinnollisin toimenpitein.
      esim. Ministeri lintilä kepu lahtarina haluaa voimakkaita toimenpiteitä.
      Ja kun kunnallis vaalien jälkeen 2017, julkinen huomio kiinnitetään työttömien epäkelpoisuuteen ja suureen terapian tarpeeseen, niin näin tehdään toivottavaksi ja hyväksytyksi työttömien kyykytys.
      Siinähän sitten ollaan syrjätyjiä ja epäkelpoja parantamssa työttömyyden synnistä.
      Kepu uskovainen ja kokoomus ahne saavat näin jopa kirkkaan sädekehän hyväntekijöinä.
      Kuten aiemmin sai sdp filatov pakko kuntoutuksella ja sdp ihalainen pakko kuntoutuksen lisäämisellä.
      Jo Vihreä turha krönberg, entinen tvm, oli samoilla sadismin linjoilla asiantuntijan....

    • Maantapaeitoimi

      Tämä on vaan yksi esimerkki Maan Tavan idioottien logiikasta ja inhimillisyydestä. Perästä kuuluu?

    • laturi2

      Tosiasiallisesti hallituksen tavoite kolmen kuukauden välein tehtävällä työttömän haastattelulla on antaa työttömän sohvalle aikaa hieman hengähtää ja oikoa jousiaan, kun työtön nousee sohvalta kolmen kuukauden välein ja menee haastatteluun. Samalla kansantalous säästää, kun sohvia ei tarvitse uusia niin usein.

      • OletpasOmituinen

        Mitenniin? Haastatteluthan tehdään puhelimitse 99%:sesti.

        Kyllä se työttömän sohvan säästäminen on ihan muuten omista harrastuksista kiinni.


      • GalleVaan

        Huono homma SuomiSoffan kannalta jos ajetaan työttömät pois sohviltaan. Ainakin sohvien hinnat nousevat.


    • Maantapaeitoimi

      Ihmisarvo ei merkitse mitään Maan Tavalle?

    • Olen käynyt kahdesti ja molemmilla kerroilla "haastattelu" on kestänyt alle 15 minuuttia. Kummallakin kerralla poistuessa on käteen mätkäisty esitteitä kursseista yms.

      Täysin turhaa.

      • fkfjhfhfdhd

        Varmasti myös seuraavat monien turhaa ja ajanhukkaa kommentteja ja vähättelyt joista sitten seuraa entistä kovemmat kiristykset ja nuoriso lyö monesti asiat läskiksi jollei ihan pakko ja muutkin työttömät saa siitä taas kärsiä.


    • Moraalitonta

      Turhaa varojensiirtoa.Miksi ei haastatella työnantajia,firmoja joissa mm.työ
      kiusaaminen on toistuvaa ja työntekijät ovat terveydensä uhalla pakotettuja hakeutumaan pois työstä tyhjän päälle?Suomesta on kehittynyt lyhyessä ajassa työmoraaliton valtio.Esimiehet ja pomot ovat taitamattomia hirviöitä joita kiinnostavat vain voiton maksimoinnit joissain pörssiyhtiöissä.Sairasta.

    • näin_se_oli

      Systeemihän oli vielä muutama vuosi sitten se, että täytyi muutaman kuukauden käydä työkkärissä naamaansa näyttämässä, eli uusimassa työnhaku. Tästä luovuttiin, jotta valtio pystyi lopettamaan pienempien kuntien TE-toimistot ja antamaan osalle kenkää, mutta nyt ollaan siirtymässä takaisin vanhaan.

      • 3kkVainAlussa

        Ainakin mitä "vanhoista" ajoista muistaa, niin tuo 3kk välein oli silloinkin vain alussa, ja laissa luki silloinkin että "6kk välein ellei se ole ilmeisen tarpeetonta".


      • tällanen_tapaus

        Kyllä ne sielläkin kunnioittaa herroja: Ilmeisesti tohtorin tutkinto oli tarpeeksi korkea ja kirjoittivat papereihin että työttömyys "jatkuu toistaiseksi". Kahteen vuoteen ei tullut em. henkilölle yhteydenottoja ja sittenhän hän jo työllistyikin - ilman omaa toimintaa, kun muistivat minkä alan henkilö oli taas kyseessä ja tarvitsivat sellaista edellisessä työpaikassa.. eli missään vaiheessa paikka ei tullut avoimeen hakuun, missään vaiheessa ei ollut ketään tutkimassa lähetettyjä avoimia hakemuksia eikä missään vaiheessa tarvinnut hakea töitä!


    • Siksikoska

      herrojen mukaan edistää työllistymistä. En tiedä, mistä ovat sen keksineet.

    • 167-176

      Tyhmimmät veronmaksajat kiittää ja taputtaa tuolle teatterille vaikka eivät nää koko esitystä xD

    • Hullunhommia

      Kyse ei ole työttömien "auttamisesta" tai "aktivoimisesta". Ainoat jotka taas kerran hyötyy tuosta on kaikki ne jotka saavat elantonsa sen ansiosta että on työttömiä. Eli täysin hukkaan heitettyä verorahaa taas miljoonia :D. Sama homma kaikissa "työttömien toimenpiteissä" eli tuhansia euroja per työtön/kk maksaa nekin ^^ ja sit kitistään et jos työttömät saisi sen naurettavan 520e/kk ilman velvollisuuksia ^^

    • uusiaikaax

      lähettäisivät paperikirjeen tai sähköpostii vaa ohjeen miten etäVahvistaa suunnitelma

      puhelimes roikkuminen on nykyää itseasiassa jo vanhanaikaista

      tekstinä asiat selviää paremmin

      pahinta on joutua vastatusten iljettävää ja vastenmielistä virkailijaa

    • Mitään 3kk haastatteluja ei ole missään päätetty se oli median hössötystä,näin ainakin työvoimaneuvoja tänään kertoi..Ainoa mikä muuttui on että että työnhakijan pitää tehdä itse joku tehtävä 3kk välein.Tehtävä voi olla vaikka terveystarkastus,työnhaku,ym.Tietysti pääset haastatteluun 3kk välein jos haluat mutta ei ole mikään pakollinen.

      • adsadsadsasda

        Jaa, kyllä se vaan on kirjattu uudella muutoksella vuodenvaihteessa, tosin ihan kaikki virkailijat eivät taida sitä noudattaa. Ja se koskee nimenomaan työttömän haastattelua. Mitään työnhakijaa itseään koskevaa tehtävää ei ole lakiin tullut tai ole, mikä pitäisi 3kk välein tehdä tämän lisäksi, että tuo tietosi on väärin:

        28.12.2012/916
        Laki julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta
        "4 §

        Työnhakijan haastattelun järjestäminen

        Työ- ja elinkeinoviranomainen järjestää työnhakijalle ensimmäisen haastattelun kahden viikon kuluessa työnhaun alkamisesta, jollei se työnhakijan tilanne huomioon ottaen ole ilmeisen tarpeetonta.

        Työ- ja elinkeinoviranomaisen tulee varata työnhakijalle tilaisuus myöhempiin haastatteluihin määräajoin työnhakijan palvelutarpeen mukaisesti. Työttömän työnhakijan haastattelu tulee kuitenkin aina järjestää työttömyyden jatkuttua yhdenjaksoisesti kolmen kuukauden ajan ja sen jälkeen aina kolmen kuukauden yhdenjaksoisen työttömyyden jälkeen. (29.12.2016/1456)"
        http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2012/20120916

        Ennen vuodenvaihdetta k.o pykälä oltiin muotoiltu siten, että alun jälkeen" haastattelu tulee toteuttaa vähintään 6kk välein, mikäli se ei ole ilmeisen tarpeetonta". Tämä tarkoitti fiksusti sitä, että työttömällä jolla ei oletusarvoisesti ole muutosta tilanteessaan seuraavan 6kk aikana, ei tarvitse turhaan haastatella 6kk välein, eli virkailijalla oli harkintavalta tässä, haastatellako pisimpään työttömänä olleita ollenkaan vaiko ei.


      • asdsadasdsad

        Niin toki nyt, kuten aiemminkin, pitää olla sovittuna joku tehtävä tai päämäärä, mitä toteutetaan haastattelun väli, ja se voi olla kuten ennenkin esim. "etsii aktiivisesti töitä". Sitä en muista, onko tästä erikseen säädetty edes laissa, mutta niin on ollut tapana. Jos ei muuta sovita, virkailija kirjaa normaalisti hakijan tietoihin vain "etsii aktiivisesti töitä" asiasta sen kummemmin neuvottelematta.

        Tuota tehtävää voidaan jatkaa, kuten ennenkin, haastattelun lomassa eteenpäin, eikä mitään ns. uutta korvaavaa tehtävää määritä laki, mitä tuon sijalle tai lisäksi pitäisi säätää 3kk välein. Eli tuo riittää.

        Eri asia, jos sitten virkailija on virkaintoinen ja keksii itse jotain ylimääräisä tai erilaisia tehtäviä 3kk välein joita uhkaa työnhakijaa kirjaamaan seuraavalle 3kk jaksolle, kuten vaikkapa "osallistuu kuntoutavaan työtoimintaan", mutta se on sitten täysin eri asia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      165
      6911
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      36
      4087
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2065
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1999
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1849
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1591
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1583
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      20
      1564
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      36
      1408
    Aihe