Venla ja Väinö koti Vimpelin Keskustan

Eiootodenmukaista

Näin lukee Vimpelin keskustan Facebook sivuilla

39

2670

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eikepukoskaan

      Kepulaiset omistavat omasta mielestään kaiken Vimpelissä!!

    • persu_persu

      vimpelissä on tilanne heikko,ei yhtään miljonääriä enään kävin kurkkimassa verotoimistoosa tietoja huonosti on asiat

    • Sivustaseurannut

      Eikös se asija ollut niin, että Haloo liike oli voimallisesti ajamassa tuota kotia Järviseuvun sairaalan kiinteistöön ja sapotoivat hanketta minkä ennättivät, vaikka aralta ei ois tippunut senttiäkään hankkeeseen. Yksi syy taisi olla kodin suunnittelukilpailu, kun paikallinen hävisi suunnittelutarjouksen ja masinoi haloo-liikkeen.

      • EXMESTARITUPAJUMI

        Totta Tuomikorven suunnitelma oli päin persettä ei kai sillä tarjouksia voiteta, TÄYTYISI OSATA SUUNNITELLA TALOJA EIKÄ MITÄÄN HYYSIKÖITÄ SIINÄ ON VISSI ERO HYYSIKÄLLÄ JA TALOLLA


    • kohtavenlaanjaväinöön

      Käsittääkseni Haloo liike perustettiin myös kuntatalouden syöksykierteen takia ja hakivat halvempaa vaihtoehtoa tälle rakennukselle. Keskusta saa mainostaa vaikka millä mitalla mutta Venla ja Väinö koti muistetaan Kriisikunta monumenttina.

      • Enemmänfaktaapöytään

        Tosiasiat eivät ole pahitteeksi. Vimpelin yhteisöverotuotto 2011 oli 1 360 898 euroa ja 2012 vastaavasti 451 432 euroa. Tätäkö varten haloo perustetiin? 2012 jälkeen yhteisöveron tuotto on ollut noin 500 000 euroa, kun se 2011 ja sitä ennen oli pitkästi yli miljoona euroa. Kotia ei rakennettu kuntaveron tuotolla.


      • faktaalöytyylaesterältä

        Mutta mihinkään ei puututtu ja myös Laesterä tähän otti kantaa raportissaan.

        Laajassa päätöksen perustelutekstissä hän löytää syitä Vimpelin talouden huonolle tilalle. Hänestä Vimpelin ongelmat eivät ole muillekaan kunnille vieraita.

        – Mutta muiden kuntien tapaan kehitykseen ei ole riittävästi puututtu.

        Hänen mielestään puuttumattomuus ja kommunikoinnin puute on tunnustettu jopa kuntalaiskeskustelussa.


      • Nellussakerrottua

        Perusturvalautakunta menot yhteensä.
        2009 9 421 402
        2010 9 822 949
        2011 10 745 237
        2012 10 817 825
        2013 11 362 864
        2014 11 708 556
        2015 10 975 912

        Lautakunta onnistui 2015 ja ilmeisesti 2016 alentamaan menojaan. Siihen ei ollut valtuustolla enempää kuin Haloolla tai kunnanjohtajalla mitään osuutta eikä arpaa. Laesterä puhu mitä puhui ja laskutti ministeriötä säälittä saamastaan toimeksiannosta. Jos valtioneuvosto olisi luottanut Laesterän roknoosiin niin Vimpelissä ei kuntavaaleja järjestettäisi.


    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys.Täytyy vielä kirjoittaa eivät halua Laesterän oppeja noudattaa vapaaehtoisesti, pakko vielä tulee uskokaa nyt hyvällä vai tai pakolla. Laesterä antoi viisaat neuvot. Toimikaa niiden ohjeiden mukaan.

      • Pitääkuinsenaatinpäätös

        Valtioneuvosto ei todellakaan noudattanut Laesterän oppeja, eli ole TUOHIPERÄNMESTARI jälleen kerran oikeassa.


    • Rankatankat

      Lukekaa pöytäkirjat, ketkä vastustivat rakennushanketta.

    • ILKASTA

      Viime vuoden tulos 1,5 milj. plussalla,oli lehdessä. Odotan vesi kielellä milloin aletaan alentamaan kunta ja kiinteistöveroa. Luulisi olevan kunnalla varaa.

      • Köyhäjarrumies

        Kuntavero laskee 2019 alusta alle 10 prosentin. Tietysti valtion tulovero nousee, mutta sehän ei meitä vähätuloisia koske. Myöskään kiinteistövero ei meitä vuokralaisia liikuta


      • Kahdenvaiheilla

        Mitähän mieltä Haloo liike on sotesta ja maakuntahallinnosta? Tämä olisi hyvä kuulla. Jos Haloo on puolesta, niin Haloo saa ääneni, jos vastaan niin vasuri saa ääneni.


    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Jarrumies kirjoitta tosia, kuntaveroa pakkolaskea sen jälkeen tuleekin ongelmat, valtiontuet samoin tulee lähes poistumaan palveluluitten myötä jotka päätyy maakuntahallinnolla hoidettavaksi isommille hartioille. Sanosin terveyspalvelut tulevat heikkenemään palveluitten saatavuus matkojen osalta, ALAJÄRVI TULEE OLEMAAN TERVEYSPALVELUITTEN PÄÄPAIKKA LÄHIKUNNILLE ARKIPÄIVISIN, yö ja ilta päivystys tulee olemaan SEINÄJOKI. Terveysbussi tulee kiertämään jatkossa eri kuntien kautta, jossa sairaanhoitopalveluita tarvitseville annetaan, pistokset, verenpaine, diapetes hoito sekä vanhustarpeet, lääkärimukana tarpeen mukaan sovitusti. Tervespalveluitten osalle tuleekin suurimmat rakennemuutokset, jotkä johtaa moniin nyt tarjolla oleviin palveluihin saatavuus muutoksiin, joudumme uusien muutosten kouriin tuttujen palveluitten osalla mitä nyt saadaan.

      • Maisterionohtaa

        Älä maisteri vain unohda että soten myötä tulee myös vapaus valita yksityinen sektori tai joku kolmas palveluja tuottava taho ja Vimpelissähän on jo yksityinen asema, Alajärven kunta ei missään tapauksessa ole voittaja sote-ratkaisussa, soten idea on keskittää palvelut Seinäjoelle.

        Siellä missä valinnanvapautta on kokeiltu niin siirtyminen yksityiselle puolelle on suurta, aikoja saa ja palvelu tulee lähelle.

        Jotenka maisteri joutuu pettymään tässäkin asiassa, Alajärvi kuntana kuuluu soten suurimpiin häviäjiin lähiseudulla, jokainen omantunnon omaava Vimpeliläinen valitsee ennemmin yksityisen kuin Alajärven tarjoaman palvelun, työikäisethän ovatkin jo valmiiksi yksityisen työterveyspuolen asiakkaita.


    • Asko751t

      Asumispalveluyksikkö Venla ja Väinö-koti, Vimpeli

      Voi elämän kevät!!! Kenenhän suomen kielen taidonnäyte?

    • rampakalta

      Eläs luule että voi mennä mihin haluaa, maisteri taitaa olla oikeassa valinnassa
      sitähän ei tämä kunta päätä mihin meidät ohjataan

      • Rampakanalta

        Jokainen saa päättää hakeeko tarvitsemansa sotepalvelunsa julkiselta vai yksityiseltä. Kunta ei meitä ohjaa eikä kukan ohjaa kuntaa.


      • Senattorska
        Rampakanalta kirjoitti:

        Jokainen saa päättää hakeeko tarvitsemansa sotepalvelunsa julkiselta vai yksityiseltä. Kunta ei meitä ohjaa eikä kukan ohjaa kuntaa.

        Jos vanillanvapaus toteutuu on Suomi konkurssissa Vuodessa !


    • ENTINENASIAKAS_

      eLÄS KIRJOITA JOUTAVIA ASIOITA EI OL PÄÄÄTETTY TÄÄLLÄKIN NÄITÄ KONITOHTOREITA RIITTÄÄ KUKAS MENEE HEIDÄN HOITOON

    • kaunisjarohkea_

      Just näin kyllä itse aina hakeudun oikeille lääkäreille seinäjoelle en tämän alueen
      konipuoskareille

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Tästä olen koittanut kirjoitella terveyspalveluitten saatavuudesta, jos jatkamme samaan malliin, saamme jatkossa samantasoista ehkä vieläkin huonompaa palvelua jatkossa. Kyllä asia on näin jos vaikea sairaus iskee, on todella hakeuduttava parempiin lääkäripalveluihin ei BURANA ole joka paikan lääke jota vakituisesti annetaan. Täälläkin on totuttu yhteen totuuteen eikä haluta nostaa Buranaa pöydälle onko asia näin, eikä loukata toisten tunteita, vaikka olisi ihmisen terveydestä kysymys. Sanosin ihmisille älkää aina uskoko yhteen totuuteen, vaikka olisi kuinka auktoriteetti kyseessä. Sote-alueen astuessa voimaan tulemme saamaan terveyspalvelut Alajärveltä, vaikka kirjoitettu yksityispalveluista tämän alueen yksityispuolelta näitä palveluita ei tulla hyväksymään Soten piiriin.
      Moninaiset estävät tämän tapaiset asiat, saatavuuden pirstoutuminen eikä valvonta toimi näin pienessä saatavuudessa.
      Terveyden hoito keskitetään isompaan kokonaisuuteen, joista sitten palveluita haetaan. Aikaisemmin sanoin TERVEYSBUSSI on yksi joka on tulossa erikuntien käyttöön kiertäen, jossa tehdään pieni muotoisia toimenpiteitä, verenpainemittauksia, verensokeri sekä vanhustyötä joissa ei tarvita lääkäripalvelua, tarvittaessa lääkäri voi olla mukana. Tällä voimme turvata jatkossa
      kohtuulliset palvelut. Kyllä näitä kermankuorijoita on tulossa yrityksineen, nämä tullaan torppaamaan kyllä pois, itse tästä olen moninaistahojen kanssa neuvotellu
      jotka kyllä tietävät kermankuorijoiden tarkoituksen ovat täysin yhtyneet näkemykseen tästä.

      • Soteonsiunaus

        Miksi tänne mitään kalliita terveysbusseja tarttee haalia kun tilat esimerkiksi noihin maisterin edellämainitsemiin toimenpiteisiin löytyy sama mistä nurkasta ja sama kuka terveydenalan työntekijä ne voi hoitaa harjottelijoista lähtien.

        Varmasti kaikki pikkukunnat näitten ns. kaupunkien ja palvelukeskusten ympärillä huokaisee helpotuksesta soten myötä, vihdoinkin tulee vaihtoehto ryöstämiselle ja rosvoamiselle, joutuvat nyt itse isomman kuritettavaksi ja ovat totisesti sen ansainneet. Kevyet mullat vaan Alajärven kaupungille.


      • Tarkoittaakomaisteri

        Ei kai se niin voi mennä että Alajärven asukkaat voi valita yksityisen palvelut mutta Vimpeliläinen ei...

        Eiköhän meitä kohdella ihan tasavertaisina kansalaisina hallituksen taholta niinkuin kohdeltiin kuntaliitosfarssissakin, siitä suuri kiitos Sipilälle.

        Itse odotan hyvillä mielin soten tuloa, valtavat määrät rahaa säästyy itse hoitotyöhön kun kaiken maailman kuntayhtymistä, sairaanhoitopiireistä yms. potkitaan joutavissa kokouksissa sairaiden ihmisten piikkiin kahvittelevat ja syövät rälläävät maakuntien pikkupoliitikot pois ja tarpeita aletaan katsomaan tarveharkinnan ja kustannustehokkuuden kannalta ammattilaisten toimesta.

        Maisterille tiedoksi että moni asia näyttää hyvin erilaiselta kun sitä tarkastelee joukko kokeneita lääkäreitä Seinäjoelta sen sijaan että luotettaisiin kyläpoliitikkojen tarveharkintaan niinkuin ennen on tehty.


    • lautamiehentieltä

      Nyt maisteri kirjoittaa järkeä

    • eiburanaa

      Olipa oikeen kirjoitettu nyt täytyy olla tarkkana näiden kanssa herätys uudet valtuutetut jos voitte päättää jotain tulevasta

    • vanhusväestö

      Tulispa tähän joku muutos soten myötä pitkään täällä onkin kärsitty Buranasta
      tuntuu eikä muuta osata määrätä kuin tätä ikiaikaista särkylääkettä, Voi helvetti sentään

    • kaakitulos

      Tulisi joku uusi lääkäri tänne toivotaan

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Soten tarkoitus on selventää terveyspalveluita kansalaisten tarpeisiin, sekä tuoda sitä kautta järkevämpia ratkaisuja edukkaammin eli saatava säästöjä aikaiseksi. Ei ole järkevää joka kunnan niemen notkoon rakentaa terveyspisteitä
      joten Terveysbussi on hyvä vaihtoehto hoitaa moninaisia asioita erikuntien alueilla en näe tässä mitään hankaluuksia tämän suhteen. Näillä uudistuksilla saamme valtavat säästöt aikaiseksi tähän julkisen hallinnon kestävyysvajeesta.
      Sosiaali- ja terveydenhuollon monikanavainen rahoitus yksinkertaistetaan ja lisätään ihmisten valinnanvapautta palveluissa heikommissakin pärjäävissä kunnissa. Miksi näitä uudistuksia tehdään sanotaan vielä kerran, säästöjä pitää saada aikaiseksi, kuntien taloudet kuntoon, ja ihmisille paremmat palvelut kiristyvässä kuntatalouksissa, tässä ne tärkeimmät tavoitteet, sekä täytyy muistaa terveyspalvelut pitää olla kunnossa vielä vuosien päästäkin ei näitä pidä päästää hullujen vuosien aikana törsättyjen eurojen takia, pakosta tehtävä nyt niitä valintoja. Tässä on terveyserojen supistamiseen hyvinkin hyvät eväät kuhan pidämme taloudet kunnossa. Henkilöstön kannalta nämä päätökset on hyviä asioita voimme turvata heidän työllisyyden rakenteita purkamalla jotka voivat keskittyä siihen oppimaansa työhon, ei tarvita lomautuksia kuhan pidämme huolen tehokkaasta päällekäisyyksien purkamisesta. Alajärvi on yksi keskittymä alue johon kuntien terveyden hoito keskittymä josta saamme arkipäivä terveyspalvelut, Seinäjoki on terveyspalveluitten pääpaikka, johon tulee erikoissairaanhoito sekä päivystykset , ilta ja viikonloppu palvelut, näillä toimilla turvaamme Järviseudun hyvät terveyspalvelut jokaiselle riippumatta lompakon paksuudesta. Tässä tämä lyhykäisyydessään miten palvelut hoidetaan.

    • kuntavaikuttaja

      maisterilla kyllä on ajatukset en voi moittia

    • seuraaja_

      Olen samaa mieltä

      • Terveydenhuollonvallanku

        Esimerkiksi hammaslääkäripalveluiden nykytilaa voi käyttää oivana vertailukohtana sille mitä on edessä soten mukanaan tuoman valinnanvapauden myötä, ei tule yksityisellä puolella asiakkat mahtumaan terveysbussiin, ei edes täysimittaiseen ajoneuvoyhdistelmään vaan järviseudulle on tulossa lukuisia yksityisiä vastaanottoja jotka imee terveyskeskuksen asiakkaat.
        Joustavuus ja aikojen saatavuus tulee ratkaisemaan sen minkä palvelun tuottajan kuntalaiset valitsee kun valinta on omassa päätäntävallassa ja luontevat suhteethan on jo valmiina yksityiselle puolelle työterveyshuollon kautta. Ehkäpä perinteiset terveyskeskukset jopa katoaa päivystyksineen maakunnista ja potilas viedään suoraan Seinäjoelle saamaan tehokasta hoitoa huippuyksikössä.


    • tuohiperänmutkilta

      maisteri olet ihana

    • lautamiehentieltä

      maisteri kirjoita taas

      • miksitoistaa

        "Maisteri" toistaa kokoajan itseään ja tuota samaa tarinaa jonka perimäisenä sisältönä on se, että Alajärven palvelut pitää turvata. Meille riittää muruset pöydältä eli jokin "terveysbussi". Sitten sama "maisteri" taitaa kehua omaa kirjoitustaan toisella nimimerkillä.


      • Maisterille

        Onko maisteri ihan oikea maisteri?


    • pezzimioamore

      Maisterihan on pessimistien shemale..ei koskaan mitään positiivista asiaa !

    • Anonyymi

      Venla ja Väinökoti on viimeinen koti iäkkäille vanhuksille ja siellä on osaava henkilökunta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2783
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2360
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2140
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1924
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1776
    6. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    7. 132
      1744
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1491
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe