Israelin luvatun maan alue juutalaisten asuinalue

Raamatussa_kerrottuna

Jumala antoi kestävän lupauksen Israelin luvatun maan alueen kohdalta Israelin jälkeläisille. Tämä lupaus annettiin Aabrahamille ja Iisakille ja Jaakobille ja Moosekselle ja koski heidän Israelin jälkeläisiä ja heihin liittyneitä ihmisiä. Jumalan lupaus siunauksista sisälsi maan tuottamaa hyvää satoa moninaisesti ja kirouksena mainittu maanpakolaisuus ja sodat ympäröivien kansojen kanssa. Maanpakolaisuus toteutui ja Jumala ilmoitti Raamatun profetioissa Israelin kansan takaisin kokoamisesta sen jälkeen ja nähdään tapahtuneeksi lähihistoriassa. Tämä on siis Jumalan ilmoittama tahto juutalaisille ja tärkeä ymmärtää hyvin selvästi ja koko Israelin luvatun maan osalta myös. Jokaisen ihmisen kannattaa tutkia tämä asia, jos tahtoo ottaa kantaa tässä asiassa ja jos tahtoo ymmärtää Jumalan tahdon tässä asiassa ja sitä myös kunnioittaa. Tietenkään israelilaiset ihmisinä itse eivät ole pitkää maanpakolaisuutta itselleen ottaneet vaan Jumala sen vaikuttanut ikäänkuin tuomiona tai kirouksena ja kurituksena, mutta samoin rakkautena ja Jumalan uskollisuutena Jumalan heidät tahtonut koota omaan maahansa ja Jerusalemin myös antanut hallintaansa, koska näin on hyväksi nähnyt tässä asiassa.

Jumala myös nykytilanteen jälkeisistä asioista on kertonut edeltä profetioissa, mitä tulee tapahtumaan ja hyvä jokaisen asiasta kiinnostuneen myös ne tietää ja ymmärtää ja laajemmin myös tietysti Jeesuksen valtakunnan olemus ja merkitys ja Jumalan siunaukset ja tuomiot samoin, sillä tapahtuvat sen mukaan, kuinka ihmiset suhtautuvat Jumalan ilmoitukseen ja Jumalan kansaan ja Jumalan vastustajaan ja lähimmäisiinsä myös ja tarkoittaa kaikkia ihmisiä koko maailmassa. Jeesus on antanut Juutalaisten Kuninkaana sen hyvä esimerkin rakkaudesta ihmisiä kohtaan ja samoin opettanut kuinka ihmisen on hyvä elää ja luoda suhteensa Jumalaan ja Jumalan vastustajaan ja ihmisiin ja vieläpä enkeleistä myös on kerrottu, sekä pyhistä että langenneista eli pahoista hengistä, vaikka tässä on erilaisia tulkintoja esillä eikä hyvin tarkkaan ole tätä opetettu Jumalan taholta. Yksi Pyhän Hengen armolahjoista on henkien erottamisen armolahja ja samoin henget tulee koetella sillä kaikki eivät ole Jumalasta eli Jeesuksen valtakunnan uskollisia palvelijoita.

14

222

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • yösaapuu

      Hyvä on myös sinun tietää että 7 miljardista ihmisestä varsin pieni vähemmistö edustaa uskontoasi. Joten jumalasi lupauksilla ei maanomistusten kannalta ole mitään merkitystä.

      • atv

        Mitä on kirjattu YK:n peruskirjaan artikloihin 76, 77, 78 ja 80 silloisen Palestiina-mandaatin jaosta, tiedätkö?
        Tuo peruskirja on yhtä kuin perustuslaki.
        Sitä ei muutella eikä väännellä kuten nykyisin itse YK teke ja EU, Mogrehini etunenässä, seuraa perässä eli tekevät laittomia päätelmiä.
        Noiden artikloiden mukaan ns. länsiranta, Golan kuuluvat juutalaisvaltion alueeseen ilman mitään pulinoita.
        Eikä sitä muuta miksikään OIC:n, Unescon tms. vääntämät kansainvälisen lainsäädännön vastaiset mielikuvituspäätökset.


      • yösaapuu
        atv kirjoitti:

        Mitä on kirjattu YK:n peruskirjaan artikloihin 76, 77, 78 ja 80 silloisen Palestiina-mandaatin jaosta, tiedätkö?
        Tuo peruskirja on yhtä kuin perustuslaki.
        Sitä ei muutella eikä väännellä kuten nykyisin itse YK teke ja EU, Mogrehini etunenässä, seuraa perässä eli tekevät laittomia päätelmiä.
        Noiden artikloiden mukaan ns. länsiranta, Golan kuuluvat juutalaisvaltion alueeseen ilman mitään pulinoita.
        Eikä sitä muuta miksikään OIC:n, Unescon tms. vääntämät kansainvälisen lainsäädännön vastaiset mielikuvituspäätökset.

        hehheh, ei noissa artikloissa mainita länsirantaa ja golania lainkaan. Olet siis passkanpuhuja. niissä artikloissa puhutaan vain YK:n huoltohallintoalueista.
        Joten painupa koloosi takaisin horisemasta.
        http://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/1956/19560001


      • Oletpa_ylimielinen

        "Hyvä on myös sinun tietää että 7 miljardista ihmisestä varsin pieni vähemmistö edustaa uskontoasi. Joten jumalasi lupauksilla ei maanomistusten kannalta ole mitään merkitystä."

        Jumala tuomitsee jokaisen 7 miljardista ihmisestä, joten Jumalan lupauksilla maankäytön oikeuden suhteen on ihan keskeinen merkitys. Tietysti Jumala voi ihmisten sallia pahaa tehdä maan päällä, mutta ei se ole hyvä asia yhdellekkään ihmiselle, sillä joutuu tuomiolle pahoista teoistaan ja toki Jumala tahtoo hyvyydessään että ihminen tekee parannuksen Jumalan tahdon mukaan ja tästä syystä myös antanut Jeesuksen Juutalaisten Kuninkaana ja Jumalan valtakunnan Herrana, jottei ihmisten tarvitse joutua tuliseen järveen ja tästä syystä on Raamatussa evankeliumi ja tästä syystä myös Jeesus ristiinnaulittiin ja Jeesus antoi ruumiinsa haavoitettavaksi ja verensä vuodatettavaksi ja kuoli ja heräsi kuolleista ja nousi taivaaseen valtaistuimelleen ja sain kaiken tuomiovallan. Hyvin tärkeä asia jokaisen ihmisen kohdalla on nimenomaan se, kuinka suhtautuvat ihmiset juutalaisiin ja siihen, että Jumala on koonnut oman kansansa siihen omaan luvattuun maahansa ja Jerusalemiin. Jeesus opettanut tästä hyvin selvästi, että Jumalan tuomiolla nimenomaan se merkitsee paljon, kuinka ovat kohdelleen veljiään ja sisariaan ja voit lukea tästä Raamatusta, mutta se miten ihmiset yleensä näistä asioista ajattelevat ei todellakaan merkitse siihen etteivät joutuisi Jumalan tuomiolle ja tärkeä ymmärtää tämä asia jokaisen viisaan ja tyhmät toki vapaat tästä kun sen osansa ovat näin tahtoneet itselleen valita ja myös seuraukset tästä hyväksyvät itselleen joko tietoisesti tai tietämättään.


    • Opportunisteille

      Luvatut maat ovat huuhaata, ja pahimmillaan sellaisen takia tulee kärsimystä. Ei ole oikein, että juutalaiset ovat joutuneet kärsimään vainojen takia kautta historian. Nuo vainot eivät kuitenkaan muuta miksikään sitä tosiasiaa, että luvatut maat ovat huuhaata, eikä luvattuun maahan vetoamalla voi oikeuttaa sitä vainoa, mitä tuosta "luvatun maan" käyttöön otosta on seurannut muille kuin juutalaisille.

      • Eivätkö nuo muut aiheuta itse kärsimystä itselleen. Niin minusta ainakin näyttää.


      • >Juutalaiset eivät tahdo kärsimystä kenellekkään

        Vanha testamentti kertoo ihan muuta. Juutalaiset hakivat riitaa ja sotaa kaikkien naapureittensa kanssa kunnes saivat turpiinsa.


      • Israelin_historiasta

        Israelin historiasta wikipedian artikkelin lisäksi tietysti tärkeämpi se Raamatun totuudellinen ilmoitus tietysti, sillä siinä myös Jeesuksesta Juutalaisten Kuninkaana ja samoin Mooseksesta ja Joosuasta, kuinka Israelin kansa Egyptistä saapui luvattuun maahansa ja Jerusalemin sai Daavidin kautta hallintaansa Suuren Kuninkaan kaupunkina ja samoin Mooseksen kautta sen Jumalan opetuksen ja Jumalanpalveluksensa kaikkinensa maan päällä suoritettavana, ja toki Jeesuksen kautta se parempi uusi liitto annettu juutalaisille ja kauttansa myös kaikille kansoille, sillä Jumala on hyvä kaikille ihmisille ja kuvakseen myös luonut kaikki ihmiset ja tahtoo jokaisen ihmisen pelastumista Raamatussa olevan evankeliumin kautta.

        Ihmisten tärkeä ymmärtää myös Jumalan vastustajan eli Saatanan eli tämän maailman ruhtinaan eli pimeyden herran eli mammonan hallisijan ja valheen ja murhan isän toimintatavat, sillä Raamatussa olevan tiedon ja Pyhän Hengen opetuksen kautta voi ihminen viisastua Jeesuksessa ja oppia palvelemaan ainoaa Luojaa, joka Isänä antanut Poikansa Jeesuksen, ja luonut ihmisen pyhitettäväksi ja Jeesuksen tuhatvuotiseen valtakuntaan pääseväksi, ja tätä hyvää ihmiselle tarkoitettua pyrkii pahuuden henkivallat estämään, sillä vihaa Jumalaa ja kaikkia ihmisiä vaikka käyttää ihmisiä myös toisia ihmisiä eksyttämän, kuten natsit käyttivät eräitä juutalaisia toisia hallitsemaan holokaustissa, ja Saatana näin toimii myös tässä ajassa ja erittäin pahaa saa aikaan moninaisesti ja pian myös pedon merkki koittaa ja se yö, joka tulee olemaan ihmiskunnan pahinta aikaa, sillä Saatana heitetään alas taivaasta maan päälle ja tuottaa erittäin pahaa hedelmää eikä muuhun voi pimeydessään, mutta ihmiset voi voittaa pahan ja maailman Jeesuksessa ja tähän kutsutaan monia vaikka vain harvat sen vastaanottaisivat sillä Jumala on hyvä ja ihmisten ei ole helppo aina ymmärtää näitä asioita mitä Raamatussa ja Jumalassa ihmisille tarjotaan ja on todellisuutta jokaisen ihmisen kohdalla. Jumalan armo saakoon jokaisen ihmisen sydämessä sen hyvän laupeuden tuomion kohdalleen sen kadotustuomion sijaan. Herran Jeesuksen armo olkoon jokaisen ihmisen tahto omalle kohdalleen.


    • Paavali78

      Israel on Lähi-Idän ainoa demokratia ja Jumalan silmäterä! Herra kiroaa kaikki, jotka kiroavat Israelin!

      • Jumala_siunaa_Israelia

        Jumala siunaa Israelia ja samoin Jumala siunaa kaikkia ihmisiä, jotka siunaavat Israelia, sillä näin ihmiset tekevät Jumalan tahtoa omassa elämässään.

        Tietysti ihmisinä saamme siunata myös kaikkia Israelin vihollisia, että voisivat parannuksen tehdä Israel-vihastaan, ja Israelin profeetat näin toimivat myös oman kansansa kohdalla parannusta esillä pitäessään ja samoin Jeesuksen apostolit Jeesus opetti esittämään "tehkää parannus, sillä Jumalan valtakunta on lähellä" ja kuka juutalaisena tai ei-juutalaisena teki parannuksen ja otti vastaan Jeesuksessa sen Jumalan armahduksen ja syntiensä sovituksen ja pyhityksen hyvän elävän veden lähteen, se myös sai siunauksen Jumalalta, ja näin on myös nykyään ja kaikkien Jumala tahtoo pelastuvan Jeesuksen valtakuntaan, eikä ole muuta Jumalan valtakuntaa olemassakaan, ja Jeesus on ahdas portti ja kaita tie ja pyhä valtatie. Ihmisen on hyvä tahto itselleen hyvää Jumalalta, sillä on viisautta ja rakkautta Jumalaa kohtaan ja tekemällä Jeesuksen opetuksen mukaan ihminen myös rakastaa jokaista lähimmäistään ja myös niitä, jotka häntä vihaavat ja hänelle pahaa pyrkivät tekemään ja myös tekevät pahaa. Jumala on hyvä ja tahtoo lapsiltaan tätä samaa täydellisyyttä hyvän tekemiseen ja myös parannuskehotus Jeesuksen apostoleilta on sitä Jumalan hyvyyttä ja Israelin profeetat myös tästä esimerkkinä sillä on rakkautta toisia ihmisiä kohtaan varmuudella. Väärät profeetat johdattaa ihmisiä kadotukseen pitämällä esillä valheita ja maailman turhuuksia ja heitä seuraavat myös eivät tule viisastumaan Jumalassa vaan jatkamaan penseyttä tai jopa vihamielistä asennettaan Jumalaa ja Jeesusta ja Raamatun ilmoitusta ja lähimmäisiään kohtaan vaikka toistensa seurassa pimeydessä elävät voivat luulla olevansa viisaita ja tässä maailmassa rikas voi luullakkin olevansa viisampi kuin köyhät, mutta voi olla pahasti väärässä, sillä ihmisen suhde Jumalaan ja lähimmäiseen rakkaudellisena on paljon parempaa ja tärkeämpää kuin rakkaudellinen suhteensa mammonaa ja samanmielisiä kohtaan. Jumala pitkämielisyydessään ja ihmisrakkaudessaan antaa ihmisille aikaa parannuksen tekemiseen, jos vain ihminen sitä tahtoo sydämmessään ja totuudellisesti myös, eikä vain ulkokultaisuudessa sanoillaan tai uskonnollisuudessa, joka ei ole lähimmäisen rakkautta totuudellisesti lainkaan.


    • Toivottavasti_kaikki

      Toivottavasti kaikki ihmiset uudestisyntyvät Jeesukseen ja Raamatun ilmoituksen kautta saavat sen hyvän Jumalan antaman viisauden ja näin pääsevät Jeesuksen valtakuntaan, sillä se on Jumalan tahto jokaiselle ihmiselle, ja Saatanan tahto jokaiselle ihmiselle on hukuttaa ihmiset synteihinsä ja kadotukseen, sillä tietää jo itsensä olevan siihen tuomittu.

    • Raamatussa_totuus

      Raamatussa totuus Jumalasta ja Israelin juutalaisista: Jumala ei kadu valintojaan eikä kutsumisiaan vaan vie työnsä päätökseen valitsemansa kansan kautta, ja Jeesuksen 144 000 apostolia lähitulevaisuudessa tulevat Israelin yhdestätoista sukukunnasta ja siis ei vain Juudasta ja Benjaminista ja Leevistä, vaan yhdestätoista ilman Daanin sukukunnan jälkeläisiä jostain syystä.

      Paavali hyvin selvästi opettanut tämän roomalaisille kirjeessään ja päätee myös tässä ajassa, sillä Jeesus on sama eilen ja tänään ja aikakaudesta aikakauteen, ja pian alkaa tuhatvuotinen valtakuntansa, mutta sitä ennen iankaikkinen evankeliumi Ilmestyskirjan mukaan annetaan kaikille ihmisille ja kansoille, ja samoin tämän jälkeen on lyhyt Saatanan valtakausi maan päällä, ja kestää sen 3,5 vuotta ennen Herran päivää, ja Jeesuksen palatessa myös Jumalan tuomiot annetaan vaikka viimeinen tuomio tapahtuu vasta tuhatvuotisen valtakunnan lopussa.

    • niitä.on.monia

      Jos oma ihana Jumala antaa tapattaa 4 miljoonaa oman valitun kansansa 'lasta' (Hitlerin aika) niin sellainen "jumala" pitää ehdottomasti vaihtaa toiseen parempaan.

      • Niin minunkin mielestä, tuo oli kristinopin ja Lutherin jumala.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      161
      1692
    2. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1255
    3. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      249
      1213
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1017
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      61
      892
    6. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      172
      889
    7. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      62
      858
    8. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      41
      796
    9. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      53
      721
    10. Ymmärräthän, että sun katkeruus ajaa mut pois

      Sä olet niin itseriittoinen, ettet edes tajua mitä myrkkyä suollat ympärillesi. Olet harhaisessa päässäsi kuvittellut et
      Ikävä
      39
      695
    Aihe