Mikä on feminismi?

Mää en oo ikinä kuullut mikä feminismi? Missä näitä tyyppejä tapaa tai keitä ne on?

11

205

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • WikiTietää

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Feminismi

      Kyseessä on ajattelutapa, joka pyrkii parantamaan naisen asemaa yhteiskunnassa. Lisäksi se kyseenalaistaa pelkästään maskuliinisia ajattelutapoja, joihin yhteiskunnat hyvin monesti perustuvat. Islmistisissa maissa tämä tosiasia näkyy enemmän kuin meillä. Ei voisi kuvitellakaan, että islamistisessa maassa olisi nainen johtajana. Kusipää riittää tilalle aivan hyvin.

      • Agenda2030

        Siinä tapauksessa Agenda 2030 perustuu feminismiin.


    • Häh eikö naisen paikka ole nyrkin ja hellan välissä?

      • vekkaritänneoitis

        No ei. Se on paistinpannun paikka.

        Mutta minkälainen on maskuliininen ajattelutapa? Ei se nyt sitä voi tarkoittaa että pohtii "onpas tyhmää polttaa ihan ehta pari tissiliivejä", koska se on viisasta niin tolkun miesten kuin naistenkin ajattelemana.

        Ajatelkaa, jos ajattelijoiden sijaan ihmisetkin ajattelisivat. Ilmiö johtaisi siihen, että kaikkien ismien tarve poistuisi.

        Hm... Nukkua nyt näppiksen ääreen ja nähdä unia.


      • Tiedoksi3

        On se ja siksi hääpukukin on valkoinen kun kaikki kodin koneetkin on valkoisia


    • avoinmielinen

      Feminismi on epäreilua oman edun tavoittelemista.

    • Eläketuomari

      Kyllä tasaarvo/ Feminismi on muuttanut asenne ilmastoa suomessa naista kohtaan, ei enää miehetkään luota naisiin siinä suhteessa kuin esm sodan jäkeisinä vuosina luotettiin. Eikä pidäkkään luottaa olen kohdannut liian usein miehiä joitten omaisuus tai talo on hävinnyt naisen perseeseen Se omaisuus hävikki käy siten, että mennään naimisiin ilman avioehtoa ja sitten kun tuo kainalossasi oleva sirkku tahtookin erota ja eroatte, niin omaisuutesi jakaantuu sirkun ja sinun kannssasi tasan ja jos teillä sattuu olemaan lapsia, niin voit jäädä vaikka puille paljaille taloinesi ja rahoinesi. Sinun Femakkosi on usein laskelmoiva ja hän tietää mahdollisuutensa, Älä anna naisen sekoittaa selkeätä ajatteluasi, hän jonka päähän on pillu kahahtanut, ei osaa ajatella selkeästi. Varaudu hyvä mies siihen, että tuo sinun sirkkusi on parin vuoden kuluttua hommaamassa avio eroa, jos et ole varautunut avioehdolla siihen tilanteeseen. Pidä talosi ja rahasi ominasi tekemällä niistä avioehdon.
      Tämä tasaarvo on nykyvuosina aiheuttanut paljon riitoja perheissä, kun ei tiedetä kuka perhettä johtaa. Naisella ei ole enää sitä tehtävää jonka luonto alkujansa naiselle tarkoitti, eli huolehtimaan lapsista ja ja rakastamaan miestään ja olemaan yleensä kotona.
      Elintason tavoittelu on aiheuttanut sen, että lapset jäävät vähemmälle vanhempiensa rakkautta ja kasvatusta, heidät kasvattaa jo pienestä pitäen hoitopaikat ja koulut ym laitokset, perheen jäsenet tavallaan jo aletaan kasvattaa toisistaan erilleen ihan silloin kun ensimmäinen lapsi syntyy.
      En tiedä onko minuunkin vaikuttanut tämä yleinen asenne naista kohtaan. Kun joskus näkee jo ikääntyvän nais tyypin joka kuvittelee olevansa parempi kuin onkaan ja kaakattaa ja heiluttelee kaula helttaansa, niin adrenaliini varmaan alkaa virrata ja jos luallista olisi niin kämmenellä turpiin! Voi olla, että itsekkin olen sairas ja dementoituva ukko, sillä ikää on jo 80 v.

      • tyhmävaiälykäs

        "Tämä tasaarvo on nykyvuosina aiheuttanut paljon riitoja perheissä, kun ei tiedetä kuka perhettä johtaa. Naisella ei ole enää sitä tehtävää jonka luonto alkujansa naiselle tarkoitti, eli huolehtimaan lapsista ja ja rakastamaan miestään ja olemaan yleensä kotona."

        Eli naisellako ei saa olla älyä ja saa hyödyntäö lahjojaansa? minähän tulisin ihan mökkihöperöksi, jos mun pitäisi lukea vain lastenhoitoon ja käsitöihin liittyvia kirjoja ja lehtiä. Haluan myös hankkia tietoakin. vai ettekait ihan vajaaälyistä naista halua?


    • Leila572

      Ajatustapa, jossa ajatellaan olevan kaikkien alojen asiantuntija, ja muulla tavalla ajattelevat väärässä.

    • Karmosiini

      Nimellisesti kaikkien naisten yhteisiä poliittisia etuja ajava yhteiskunnallinen liike. Käytännössä kommunismi/marxismi uudella brändinimellä.

      Katso myös: Vihreä liike (sanakirjan sivu s. 273). NL/Venäjälle oli aivan sama millä taloudellisesti ja sotilaallisesti ylivoimaisen lännen etumatkaa sai hidastettua ja yhteiskuntia rapautettua.

      Kaikki länsimaailman sorretut vähemmistöt nouskaa sortajianne vastaan!

    • Populaatiko

      Jotain on kyllä tapahtunut yhteiskunnissa Euroopassa liekö koskaan ollut näinpaljon sukupuolten välistä vihaa kuin tänäpäivänä on. Ajattelen sen johtuvan juuri tästä tasaarvo asiasta. On menossa eräänlainen murros kausi ihmiskunnan historiassa. Kaikille ajatteleville ihmisille lienee selvää, että ihmis lajin osa on se että nainen luotiin hoitamaan kotia ja lapsia, No mitenkä niin, joku saattaa kysyä? Siten niin, että alkujansa ei ollut eläinten maitoa saatavissa, niinpä siis naisen oli pakko ruokkia rinnoillaan jälki kasvunsa, muuten kakarat olis kuollu. On siis ihan turha väittää sitä, etteikö luonto olisi tarkoittanut naista olemaan kotona ja hoitamaan lapsia. Näinhän homma toimii suurimmassa osassa muistakin nisäkäs lajeista. Tosin muutamissa kulttuureissa mustien keskuudessa, näyttää muutkin hommat niin miehen kuin naisenkin hommat kasaantuneen naisen harteille. Miehet sen kun oleilevat ja pano homma lienee heidän pää toimensa. Lisäksi se oma muijja ei riitä, vaan se HIV/AIDS on käytävä hakemassa jostakin kyliltä. Miten näen naisten ja perheiden tulevaisuuden länsimaissa? Naiset vapautetaan hoito tehtävästään lapsiinsa. Ne lapset. jotka he synnyttävät on syntymästään saakka yhteiskunnan yheistä omaisuutta. Koteja ei enää ole, naimisissa ei ole kukaan, jokainen paneskelee kenen kanssa sattuu. Lapset asuvat niissä paikoissa jossa heitä hoidetaankin ja heidän isikseen ja äideikseen voi luokitella ne hoitajat jotka kussakin hoito paikassa ovat. Biologiset vanhemmat velvoitetaan tietenin maksamaan lapsistaan ja heidän hoidoistaan. Jokainen nainen velvoitetaan seuraamaan sitä onko hän tullut raskaaksi. Lapsi luku on kutakin naista kohden esm 2 lasta per nainen.
      Jos vähän aikaa ajattelet, niin tälläiseen aikaan olemme jo pitkälti matkalla. Johan nytkin on monessa perheessä lapset hoitopaikassa vaikka vanhemmilla on työstä vapaata,

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      67
      1676
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      163
      1391
    3. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      88
      1222
    4. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      120
      1194
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      48
      1086
    6. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      70
      849
    7. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      104
      825
    8. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      186
      743
    9. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      92
      717
    10. Mitä vastaat jos

      Kysyn maanantaina jutteluaikaa ihan arkipäivisistä asioista, rauhassa? Koska nimittäin aion 😍
      Ikävä
      36
      654
    Aihe