CancerLocator osoittautuu tarkaksi menetelmäksi

Californian Los Angelesin Yliopiston (UCLA) tutkijat ovat kehittäneet varsin tarkan epigeneettisen menetelmän syövän havaitsemiseksi ns. biomarkkerien avulla verinäytteestä. Pääpiirteissään menetelmä toimii siten, että tietokoneohjelman hyödyntämään tietokantaan on syötetty dataa solujen normaaliin erikoistumiseen kuuluvista epigeneettisistä rakenteista ja profiileista sekä häiriintyneistä metylaatioprofiileista, joita on analysoitu olemassaolevista syöpäkasvaimista.

Veren mukana kulkee kuolleiden ja hajonneiden syöpäsolujen jättämiä cfDNA-pätkiä (circulating cell-free DNA), joiden epigeneettisiä rakenteita tutkijat analysoivat kehittämällään tietokoneohjelmalla. Tulokset ovat olleet varsin lupaavia ja huomattavasti tarkempia kuin kilpailevat tekniikat, jotka keskittyvät vain sekvenssimuutoksiin.

Tutkijoiden menetelmä vahvistaa jälleen kaiken, mistä olen kertonut tällä palstalla. Ensinnäkin, syövät eivät ole huonon onnen syytä, kuten yksi paljon vihaa tiedepiireissä osakseen saanut pseudotieteellinen tutkimus äskettäin väitti. Suurin osa syövistä johtuu epätasapainoisista tai häiriintyneistä metylaatioprofiileista. Ja koska metylaatioprofiilien laatuun voi jokainen ihminen itse vaikuttaa mm. syömällä terveellistä ravintoa, on perusteltua sanoa, että suurin osa syövistä on itse aiheutettuja elintapasairauksia. Ja kun muistamme, että suurin osa epigeneettisistä tietorakenteista periytyy jopa usealle sukupolvelle, on järkevää pitää huolta omasta epigenomistaan. Eikä ainoastaan omaa elämää, vaan myös jälkipolvia ajatellen.

Epigeneettiset informaatiokerrokset ratkaisevat sen, mihin tehtävään solu erikoistuu. Kaikissa soluissamme on samat geenisekvenssit, joten solujen erilaistumiseen tarvitaan toinen informaatiokerros DNA:n päälle. Näitä informaatiorakenteita kutsutaan mm. epigeneettisiksi markkereiksi tai tageiksi. Ne määrittelevät mm. sen, mitä proteiinia solu tuottaa. Ilman epigeneettisiä tietorakenteita solu on ns. pluripotentti kantasolu, jolta puuttuu erilaistumiseen tarvittava informaatio.

Hedelmöitynyt munasolu, josta muutaman solunjakautumisen jälkeen on muodostunut alkio, on varhaisvaiheessaan pieni rykelmä kantasoluja. Niissäkin on kaikissa tietysti samat geenisekvenssit. Jotta alkion solut alkaisivat erikoistua omiin tehtäviinsä, tulee ne ohjelmoida epigeneettisesti. Ohjelmoinnista vastaavat etupäässä alkion ulkopuoliset koodaamattomat RNA-molekyylit. Mm. siemennesteessä on tuhansia erilaisia RNA-molekyylejä, jotka vastaavat omalta osaltaan alkion epigeneettisestä ohjelmoinnista. Äidin puolelta mm. kohdun kudosten solunulkoiset vesikkelit hoitavat ohjelmointitehtävää alkionkehityksen varhaisvaiheessa. Istukkaverenkierron käynnistyttyä alkion/sikiön solujen lähettämiä RNA-molekyylejä kulkeutuu jopa äidin aivoihin tarkistettavaksi, jonka jälkeen aivoista lähtee paluusignaali ohjaamaan kehitystä oikeaan suuntaan.

Koska geenisekvenssit eivät sanele ominaisuuksia, on selvää, että epigeneettiset markkerit ratkaisevat ominaisuuksien perimän. Geenisekvenssit tietysti periytyvät myös, mutta sekvenssit takaavat vain luodun lajin mukaisen rajauksen ja kehyksen. Ja tietysti geneettiset mutaatiot, eli sekvensseihin tulleet virheet periytyvät sekvensseissä. Koska solujen erilaistumiseen tarvittava informaatio jaetaan alkiolle periaatteella ylhäältä alaspäin, tekee se yksisoluisen eliön kehittymisen kohti monisoluisuutta mahdottomaksi.

Evoluutioteoria on aikamme vakavin harhaoppi. Älkää eksykö, hyvät ihmiset.

Linkki ketjussa.

17

179

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • "Tutkijoiden menetelmä vahvistaa jälleen kaiken, mistä olen kertonut tällä palstalla. "

      Haha. Ei todellakaan vahvista, päinvastoin lähes kaikki mitä olet tällä palstalla kertonut, on paljastunut typeryyksiksi, väärinymmärryksiksi ja suoranaisiksi valheiksi. Eikä se epigenetiikkakaan ollut sitten suunniteltu mekanismi vai miksi se aiheuttaa joskus syöpää?

      • //vai miksi se aiheuttaa joskus syöpää?//

        Hyvä kysymys. DNA:n korjausmekanismeista puuttuu ainakin metyloituneen sytosiinin vaihtuminen tymiiniksi - korjausmekanismi. Tämä on merkittävin geneettisiä virheitä aiheuttava mutaatiotyyppi. Virheelliset geenit tulee piilottaa histoneja metyloimalla, jotteivät ne päädy transkriptioon.

        Mikäli virus kaappaa tarvitsemansa metylaation tällaisesta piilotetusta geenistä, voi seurauksena olla ongelmia. Viruksilla ei ole omaa metyylituotantomekanismia, mutta ne tarvitsevat sitä geenisäätelyynsä, kuten eliötkin. Viruksen kaappaamat metyyliryhmät aiheuttavat myös epätasapainoisia metylaatioprofiileja ja siis väärin toteutuvaa solun erilaistumista.Tämä voi johtaa syöpäkasvaimen syntyyn.

        Virukset luotiin vasta syntiinlankeemuksen jälkeen, kun ihminen karkotettiin Edenistä.

        Tiesitkö muuten, että yhdellä viidestä aikuisesta on syöpää aiheuttava HPV-infektio? Eli puheet syöpärokotuksista eivät ole ihan tuulesta temmattuja ajatuksia.

        http://edition.cnn.com/2017/04/06/health/hpv-report-cdc/


      • "Hyvä kysymys. DNA:n korjausmekanismeista puuttuu ainakin metyloituneen sytosiinin vaihtuminen tymiiniksi - korjausmekanismi. Tämä on merkittävin geneettisiä virheitä aiheuttava mutaatiotyyppi. Virheelliset geenit tulee piilottaa histoneja metyloimalla, jotteivät ne päädy transkriptioon.

        Mikäli virus kaappaa tarvitsemansa metylaation tällaisesta piilotetusta geenistä, voi seurauksena olla ongelmia. Viruksilla ei ole omaa metyylituotantomekanismia, mutta ne tarvitsevat sitä geenisäätelyynsä, kuten eliötkin. Viruksen kaappaamat metyyliryhmät aiheuttavat myös epätasapainoisia metylaatioprofiileja ja siis väärin toteutuvaa solun erilaistumista.Tämä voi johtaa syöpäkasvaimen syntyyn."

        Jos mekanismi olisi hyvin suunniteltu, mitään tuollaista ei tapahtuisi.

        "Virukset luotiin vasta syntiinlankeemuksen jälkeen, kun ihminen karkotettiin Edenistä."

        Haha. Ei. Viruksia ei ole luotu, sitä paitsi ne ovat tutkimusten mukaan lähes yhtä vanhoja kuin elämäkin eli n.4 miljardia vuotta.

        "Tiesitkö muuten, että yhdellä viidestä aikuisesta on syöpää aiheuttava HPV-infektio? Eli puheet syöpärokotuksista eivät ole ihan tuulesta temmattuja ajatuksia."

        En tiennyt, kun tutkijoille itselleenkään asia ei ole vielä täysin selvä. Wikipedia:

        "Arviot papilloomaviruksen esiintyvyydestä väestössä vaihtelevat huomattavasti (välillä 14–90 %) riippuen mittaustavasta."


    • "Evoluutioteoria on aikamme vakavin harhaoppi. Älkää eksykö, hyvät ihmiset. "

      Näin on!
      Jos evoluutiota olisi olemassa, silloin jonkun olisi pitänyt luoda se tyhjästä. Ainoa, joka siihen pystyisi, on Jumala, mutta silloin se ei enää olisikaan evoluutiota, vaan kreationismia.
      Jumala kuitenkin itse todistaa, että Hän ei luonut evoluutiota, vaan Hän loi kaikki elämänmuodot valmiiksi ja täydellisiksi alusta alkaen. Mitään evoluutiokehitystä ei siten ole olemassa.

      • Pitää paikkansa!


      • Murk5
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Pitää paikkansa!

        Haha! Siinä kaksi samantasoista idioottia taputtelee toisiaan olalle:D


      • "Näin on!"

        Eikä ole.

        "Jos evoluutiota olisi olemassa, silloin jonkun olisi pitänyt luoda se tyhjästä."

        Evoluutio on havaitusti olemassa, eikä sen väittäminen olemattomaksi auta mitään. Todisteet ovat kenen tahansa tarkasteltavissa. Eikä ole mitään syytä ajatella, että se ei olisi voinut alkaa itsekseen välittömästi kun perimämuuntelu ja luonnonvalinta alkavat vaikuttaa organismien lisääntymismenestykseen.

        "Ainoa, joka siihen pystyisi, on Jumala, mutta silloin se ei enää olisikaan evoluutiota, vaan kreationismia."

        Jumala on tarpeeton, ennemminkin vain lisää kysymyksiä aiheuttava oletus, mutta jos se olisi olemassa ja aiheuttanut evoluution, niin kyse olisi teistisestä evoluutiosta. Käytetään nyt vaan ihan rehdisti niitä olemassaolevia käsitteitä, joilla tiedetysti kuvataan näitä asioita! Vai onko sinulla joku hyvä syy vääristellä näitä juttuja?

        "Jumala kuitenkin itse todistaa, että Hän ei luonut evoluutiota, vaan Hän loi kaikki elämänmuodot valmiiksi ja täydellisiksi alusta alkaen."

        Jumaluskomukset eivät osoita, että niiden taustalla juuri Jumala todistaisi jotain. Niin kauan kun Jumalan olemassaolosta ei TIEDETÄ mitään, niin on älytöntä esittää väitteitä, että mitä se Jumala on tehnyt tai ei ole tehnyt. Elämänmuodot sitä paitsi eivät ole valmiita ja täydellisiä, vaan ovat kulloisiinkin oloihinsa sopeutuneita, ja evoluutio kun monesti on mennyt siitä missä aita on matalin, niin ovat eliötkin monin osin "virheellisiä".

        "Mitään evoluutiokehitystä ei siten ole olemassa."

        Päättelysi on mieletöntä, kun ensin kiistät selkeästi havaitut asiat, ja sitten väität, että uskomuksesi todistaa, että uskomuksesi kohde ei ole luonut niitä asioita ja sitten vielä kerran perään toteat, että "siten" niitä asioita ei ole olemassa. WTF?


      • Kuulkaahan Mark-bebis ja Raamattu-bebis, joudutte kuoltuanne kadotukseen ja ikuiseen tulihelvettiin. Jos jatkatte samalla linjalla, saatan ottaa teiltä hengen jo ennen kuin olisi kohtuullinen aika. En nimittäin katso hyvällä sitä, että vääristelette uskontoanne ja Raamattuanne.


      • JumaIa kirjoitti:

        Kuulkaahan Mark-bebis ja Raamattu-bebis, joudutte kuoltuanne kadotukseen ja ikuiseen tulihelvettiin. Jos jatkatte samalla linjalla, saatan ottaa teiltä hengen jo ennen kuin olisi kohtuullinen aika. En nimittäin katso hyvällä sitä, että vääristelette uskontoanne ja Raamattuanne.

        Oho! Anteeksi, että sanoin näin:

        "Jumala on tarpeeton, ennemminkin vain lisää kysymyksiä aiheuttava oletus..."


      • Jumala-on

        Jokainen tulee omalla uskollaan autuaaksi, tai ei sittenkään. Totuuksia on vain yksi. Riippumatta siitä, mihin uskomme, Jumala on tai sitten ei ole.

        Kun jotakin on, paras selitys on että joku on sen aiheuttanut. Mutta aiheuttajaketju ei voi olla ääretön. Ensimmäisen aiheuttajan, kaiken alkusyyn, on oltava erilainen, itsessään täydellinen ja ajan ulkopuolella.
        Se on Jumala, joka ei tarvitse aiheuttajaa vaan joka on.


      • "Kun jotakin on, paras selitys on että joku on sen aiheuttanut."

        Miksi ihmeessä kaiken pitäisi olla "jonkun" aiheuttamaa? Ja ennen kaikkea, miksi tämän "jonkun" on oltava sinun Jumalasi?


      • blaablaablaablaablaa

        "Kun jotakin on, paras selitys on että joku on sen aiheuttanut."

        Tämä kyllä selittäisi ns. "pahan ongelman" aika kivasti. Jumalalla on kädet täynnä mm. lumihiutaleiden suunnittelua ja hiekanjyvien asettelua ja näinollen ei ehdi puuttua muihin pikkujuttuihin kuten holokaustiin, JT- ja katolisen kirkon pedofiilipappeihin ja syöpäsairaisiin lapsiin.


      • Jumala-on
        salmiakkisaluki kirjoitti:

        "Kun jotakin on, paras selitys on että joku on sen aiheuttanut."

        Miksi ihmeessä kaiken pitäisi olla "jonkun" aiheuttamaa? Ja ennen kaikkea, miksi tämän "jonkun" on oltava sinun Jumalasi?

        "...sinun Jumalasi" Sinun lukutaito horjuu. Ei ole olemassa sinun tai minun Jumalaa. Totuuksia on vain yksi.


      • IlkimyksenMummonSetä
        Jumala-on kirjoitti:

        "...sinun Jumalasi" Sinun lukutaito horjuu. Ei ole olemassa sinun tai minun Jumalaa. Totuuksia on vain yksi.

        Äläpä höpäjä. Jokaisella kreationistilla on oma versionsa niin Jumalasta kuin Raamatustakin. On mahdotonta löytää edes kahta teikäläistä, jotka olisivat uskonasioista samaa mieltä.

        Et muuten vastannut salmiakkisalukin kysymyksiin, mutta ei kai sitä kukaan tosissaan odottanutkaan.


      • Epäjumalienkieltäjä
        Jumala-on kirjoitti:

        "...sinun Jumalasi" Sinun lukutaito horjuu. Ei ole olemassa sinun tai minun Jumalaa. Totuuksia on vain yksi.

        Kullakin uskovalla on kullakin hetkellä vain yksi "Totuus". Uskovia erilaisine "Totuuksineen" on miljardeja.


    • Epäjumalienkieltäjä

      Kuinka suureksi uskovaisen hybris oikein voi kasvaa?

      Nyt RoT jo lulee, että hän kumoaa evoluutioteorian uudella ja mullistavalla havainnolla, jonka mukaan elintavat kuten tupakointi kasvattaakin syöpään sairastumisen todennäköisyyttä.

      Ei hyvää päivää!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1693
    2. 44
      1013
    3. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      66
      996
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      939
    5. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      60
      928
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      889
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      860
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      795
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      778
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      752
    Aihe