Jeesuksen mahtava Rodeo Jerusalemiin ja kansa

Hurrasi-ja-iloitsi

Rodeo Jerusalemissa, jonka kaikki halusivat nähdä. Näin väitti TV7 elämänvirta ohjelmassa, Tauno Rantala muutama vuosi sitten, kun hän käsitteli Jeesuksen luomakunnassa tekemiä yliluonnollisia ihmeitä. Tämä aasilla ratsastaminen kuuluu niihin asioihin, jota kukaan ei kyennyt suoriutumaan. Kun ihmiset saivat tietää rodeosta, niin kaikki lähtivät katsomaan kuinka Jeesus siitä selviää. Nimittäin Jeesus lähetti kaksi opetuslastaan ja sanoi heille: ”Menkää kylään, joka on edessänne, niin te kohta, kun sinne tulette, löydätte sidottuna varsan, jonka selässä ei yksikään ihminen vielä ole istunut; päästäkää se ja tuokaa tänne. Varsa oli todella kuuluisa, koska kukaan ei vielä kyennyt sillä ratsastamaan. .Ja he toivat varsan Jeesuksen luo ja heittivät vaatteen sen päälle, ja Hän istui sen selkään. Kaikkien yllätykseksi vikuri aasinvarsa suostui mielellään maailman kaikkeuden Herran ratsuksi. Että tämä kirjoitus kävisi toteen: ”Sanokaa tytär Siionille: Katso, sinun Kuninkaasi tulee sinulle hiljaisena ja ratsastaen aasilla, ikeenalaisen aasin varsalla.” Jeesus todellakin teki sen. Mekin olemme vikuroivia aaseja, joiden luo Jeesus lähettää sanan Tule ja Seuraa minua, niin minä annan sinulle levon.

17

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaksi aasia keskusteli.

      "Eilen kävin Jerusalemissa ja ihmiset hurrasivat. Tänäänkin kävin Jerusalemissa, mutta kukaan ei hurrannut. En ymmärrä."

      Toinen aasi: "Siinä näet, et ole mitään ilman Jeesusta."

      • Sana-elää

        "Kaksi aasia keskusteli.

        "Eilen kävin Jerusalemissa ja ihmiset hurrasivat. Tänäänkin kävin Jerusalemissa, mutta kukaan ei hurrannut. En ymmärrä."

        Toinen aasi: "Siinä näet, et ole mitään ilman Jeesusta.""

        "Minä olen totinen viinipuu, ja minun Isäni on viinitarhuri. Jokaisen oksan minussa, joka ei kanna hedelmää, hän karsii pois; ja jokaisen, joka kantaa hedelmää, hän puhdistaa, että se kantaisi runsaamman hedelmän. Te olette jo puhtaat sen sanan tähden, jonka minä olen teille puhunut. Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Niinkuin oksa ei voi kantaa hedelmää itsestään, ellei se pysy viinipuussa, niin ette tekään, ellette pysy minussa.

        Minä olen viinipuu, te olette oksat. Joka pysyy minussa ja jossa minä pysyn, se kantaa paljon hedelmää; sillä ilman minua te ette voi mitään tehdä. Jos joku ei pysy minussa, niin hänet heitetään pois niinkuin oksa, ja hän kuivettuu; ja ne kootaan yhteen ja heitetään tuleen, ja ne palavat.

        Jos te pysytte minussa ja minun sanani pysyvät teissä, niin anokaa, mitä ikinä tahdotte, ja te saatte sen. Siinä minun Isäni kirkastetaan, että te kannatte paljon hedelmää ja tulette minun opetuslapsikseni. Niinkuin Isä on minua rakastanut, niin minäkin olen rakastanut teitä; pysykää minun rakkaudessani. Jos te pidätte minun käskyni, niin te pysytte minun rakkaudessani, niinkuin minä olen pitänyt Isäni käskyt ja pysyn hänen rakkaudessaan. Tämän minä olen teille puhunut, että minun iloni olisi teissä ja teidän ilonne tulisi täydelliseksi.

        Tämä on minun käskyni, että te rakastatte toisianne, niinkuin minä olen teitä rakastanut. Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäväinsä edestä. Te olette minun ystäväni, jos teette, mitä minä käsken teidän tehdä. En minä enää sano teitä palvelijoiksi, sillä palvelija ei tiedä, mitä hänen herransa tekee; vaan ystäviksi minä sanon teitä, sillä minä olen ilmoittanut teille kaikki, mitä minä olen kuullut Isältäni. Te ette valinneet minua, vaan minä valitsin teidät ja asetin teidät, että te menisitte ja kantaisitte hedelmää ja että teidän hedelmänne pysyisi: että mitä ikinä te anotte Isältä minun nimessäni, hän sen teille antaisi. Sen käskyn minä teille annan, että rakastatte toisianne.

        Jos maailma teitä vihaa, niin tietäkää, että se on vihannut minua ennen kuin teitä. Jos te maailmasta olisitte, niin maailma omaansa rakastaisi; mutta koska te ette ole maailmasta, vaan minä olen teidät maailmasta valinnut, sentähden maailma teitä vihaa. Muistakaa se sana, jonka minä teille sanoin: 'Ei ole palvelija herraansa suurempi.' Jos he ovat minua vainonneet, niin he teitäkin vainoavat; jos he ovat ottaneet vaarin minun sanastani, niin he ottavat vaarin teidänkin sanastanne. Mutta kaiken tämän he tekevät teille minun nimeni tähden, koska he eivät tunne häntä, joka on minut lähettänyt. Jos minä en olisi tullut ja puhunut heille, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt heillä ei ole, millä syntiänsä puolustaisivat.

        Joka vihaa minua, se vihaa myös minun Isääni. Jos minä en olisi tehnyt heidän keskuudessaan niitä tekoja, joita ei kukaan muu ole tehnyt, ei heillä olisi syntiä; mutta nyt he ovat nähneet ja ovat vihanneet sekä minua että minun Isääni. Mutta se sana oli käyvä toteen, joka on kirjoitettuna heidän laissaan: 'He ovat vihanneet minua syyttä.'

        Mutta kun Puolustaja tulee, jonka minä lähetän teille Isän tyköä, totuuden Henki, joka lähtee Isän tyköä, niin hän on todistava minusta. Ja te myös todistatte, sillä te olette alusta asti olleet minun kanssani."


    • sinne-jonnekin

      Entä Juudas Iskariot joka; " hankki itsellensä pellon väärintekonsa palkalla, ja hän suistui alas ja pakahtui keskeltä, niin että kaikki hänen sisälmyksensä valuivat ulos."

      ( ei suinkaan kuollut hirteen vaan mitä ilmeisemmin hirttonaru tai puun oksa katkesi ja Juudas putosi jonkin terävän esineen päälle ja vatsa repytyi niin pahasti, että hänen suolito valui ulos.)

      Ap.t. 1:25 "Juudas vilpistyi pois, mennäkseen omaan paikkaansa."

    • "Juudas putosi terävän esineen päälle.. " sisälmykset valuivat ulos..... vai puhutaanko yhdestä niinkuin monesta.

      Ehkäpä tuo on muunnos Josefuksen kertomuksesta Jerusalemin hävityksen yhteydessä tapahtuneista kauheuksista.

      Kansa olisi hallunnut paeta kaupungin sisältä, koska oli jo ruokakin lopussa.

      Ulkopuolella oli kuitenkin levitetty huhua, että juutalaiset ovat rikkaita, heillä on timantteja, jotka he ovat nielaisseet.

      Roomalaiset sotilaat olivat suurelta osin syyrialaisia.

      Kun he saivat kiinni pakoon yrittäneen, he viilsivat vatsat auki, ja tonkivat sisällyksistä uskomiaan timantteja. Tulihan siinä sisälmykset ulos.
      Mutta eihän evankeliumi voi sitä kertoa, antaa Rooman sotilaista raakalaismaista kuvaa. Keisari oli sentään jumala.

      • obh123

        Evankeliumeiden kirjoittajat ovat tutkineet asiaa ja haastatelleet silminnäkijöitä.
        Muistiinpanot ovat varmasti jo maan multana ja jäljellä vain myöhempiä kopioita.

        Miksi ihmiset kuvittelee että joku kirkko kokous tai valtaapitävien joukko päätti sepustaa raamatun vallan välineeksi kun tosiasiassa ainoan asian minkä se teki oli määrittää mitkä kirjoitukset sisällytetään raamattuun.

        Raamattu ei ole tilaustyötä vaan autenttisia aikanaan kirjoitettuja tarinoita ja opetuksia siitä mitä on tapahtunut, julistettu ja profetoitu.


    • näin-on-kirjoitettu

      Apt 1:16-> "Miehet, veljet, sen raamatunsanan piti käymän toteen, jonka Pyhä Henki on Daavidin suun kautta edeltä puhunut Juudaasta, joka rupesi niiden oppaaksi, jotka ottivat kiinni Jeesuksen. Sillä hän oli meidän joukkoomme luettu ja oli saanut osalleen tämän viran.

      Hän hankki itsellensä pellon väärintekonsa palkalla, ja hän suistui alas ja pakahtui keskeltä, niin että kaikki hänen sisälmyksensä valuivat ulos. Ja se tuli kaikkien Jerusalemin asukasten tietoon; ja niin sitä peltoa kutsutaan heidän kielellään Akeldamaksi, se on: Veripelloksi.

      Sillä psalmien kirjassa on kirjoitettuna: 'Tulkoon hänen talonsa autioksi, älköönkä siinä asukasta olko', ja: 'Ottakoon toinen hänen kaitsijatoimensa.' "

      Tämä tapahtui heti Jeesuksen kuoleman jälkeen eikä neljääkymmentä vuotta Jeesuksen kuolemasta, joho kirjoituksessasi viittaat.

    • En minäkään usko, että te olette saaneet synnit anteeksi, koska olette siitä niin katkeria, että Juudas järjesti tuon asian. Tässä tarinassa.

      Lahjasta yleensä kiitetään, ei purnata.

    • 11:12 Sitten minä sanoin heille: "Jos teille hyväksi näkyy, niin antakaa minulle palkkani; jollei, niin olkaa antamatta". Niin he punnitsivat minun palkakseni kolmekymmentä hopearahaa.
      11:13 Ja Herra sanoi minulle: "Viskaa se savenvalajalle, tuo kallis hinta, jonka arvoiseksi he ovat minut arvioineet". Niin minä otin ne kolmekymmentä hopearahaa ja viskasin ne Herran huoneeseen savenvalajalle.

      Sakarja

      • Merkillistä

        Mat 27:1-> Mutta aamun koittaessa kaikki ylipapit ja kansan vanhimmat pitivät neuvoa Jeesusta vastaan tappaaksensa hänet; ja he sitoivat hänet ja veivät pois ja antoivat hänet maaherran, Pilatuksen, käsiin.

        Kun Juudas, hänen kavaltajansa, näki, että hänet oli tuomittu, silloin hän katui ja toi takaisin ne kolmekymmentä hopearahaa ylipapeille ja vanhimmille ja sanoi: "Minä tein synnin, kun kavalsin viattoman veren." Mutta he sanoivat: "Mitä se meihin koskee? Katso itse eteesi."

        Ja hän viskasi hopearahat temppeliin, lähti sieltä, meni pois ja hirttäytyi. Niin ylipapit ottivat hopearahat Ja neuvoteltuaan he ostivat niillä savenvalajan pellon muukalaisten hautausmaaksi.
        Sentähja sanoivat: "Ei ole luvallista panna näitä temppelirahastoon, koska ne ovat veren hinta."den sitä peltoa vielä tänäkin päivänä kutsutaan Veripelloksi. Silloin kävi toteen, mikä on puhuttu profeetta Jeremiaan kautta, joka sanoo: "Ja he ottivat ne kolmekymmentä hopearahaa, hinnan siitä arvioidusta miehestä, jonka he olivat israelilaisten puolesta arvioineet, ja antoivat ne savenvalajan pellosta, niinkuin Herra oli minun kauttani käskenyt."


      • Merkillistä kirjoitti:

        Mat 27:1-> Mutta aamun koittaessa kaikki ylipapit ja kansan vanhimmat pitivät neuvoa Jeesusta vastaan tappaaksensa hänet; ja he sitoivat hänet ja veivät pois ja antoivat hänet maaherran, Pilatuksen, käsiin.

        Kun Juudas, hänen kavaltajansa, näki, että hänet oli tuomittu, silloin hän katui ja toi takaisin ne kolmekymmentä hopearahaa ylipapeille ja vanhimmille ja sanoi: "Minä tein synnin, kun kavalsin viattoman veren." Mutta he sanoivat: "Mitä se meihin koskee? Katso itse eteesi."

        Ja hän viskasi hopearahat temppeliin, lähti sieltä, meni pois ja hirttäytyi. Niin ylipapit ottivat hopearahat Ja neuvoteltuaan he ostivat niillä savenvalajan pellon muukalaisten hautausmaaksi.
        Sentähja sanoivat: "Ei ole luvallista panna näitä temppelirahastoon, koska ne ovat veren hinta."den sitä peltoa vielä tänäkin päivänä kutsutaan Veripelloksi. Silloin kävi toteen, mikä on puhuttu profeetta Jeremiaan kautta, joka sanoo: "Ja he ottivat ne kolmekymmentä hopearahaa, hinnan siitä arvioidusta miehestä, jonka he olivat israelilaisten puolesta arvioineet, ja antoivat ne savenvalajan pellosta, niinkuin Herra oli minun kauttani käskenyt."

        Se oli Sakarja joka viskasi rahat savenvalajalla, ja Jeremiaan pellon osto on ihan toinen tarina.


      • virheen-oikoisu
        Merkillistä kirjoitti:

        Mat 27:1-> Mutta aamun koittaessa kaikki ylipapit ja kansan vanhimmat pitivät neuvoa Jeesusta vastaan tappaaksensa hänet; ja he sitoivat hänet ja veivät pois ja antoivat hänet maaherran, Pilatuksen, käsiin.

        Kun Juudas, hänen kavaltajansa, näki, että hänet oli tuomittu, silloin hän katui ja toi takaisin ne kolmekymmentä hopearahaa ylipapeille ja vanhimmille ja sanoi: "Minä tein synnin, kun kavalsin viattoman veren." Mutta he sanoivat: "Mitä se meihin koskee? Katso itse eteesi."

        Ja hän viskasi hopearahat temppeliin, lähti sieltä, meni pois ja hirttäytyi. Niin ylipapit ottivat hopearahat Ja neuvoteltuaan he ostivat niillä savenvalajan pellon muukalaisten hautausmaaksi.
        Sentähja sanoivat: "Ei ole luvallista panna näitä temppelirahastoon, koska ne ovat veren hinta."den sitä peltoa vielä tänäkin päivänä kutsutaan Veripelloksi. Silloin kävi toteen, mikä on puhuttu profeetta Jeremiaan kautta, joka sanoo: "Ja he ottivat ne kolmekymmentä hopearahaa, hinnan siitä arvioidusta miehestä, jonka he olivat israelilaisten puolesta arvioineet, ja antoivat ne savenvalajan pellosta, niinkuin Herra oli minun kauttani käskenyt."

        Kun Juudas, hänen kavaltajansa, näki, että hänet oli tuomittu, silloin hän katui ja toi takaisin ne kolmekymmentä hopearahaa ylipapeille ja vanhimmille ja sanoi:

        "Minä tein synnin, kun kavalsin viattoman veren.
        " Mutta he sanoivat: "Mitä se meihin koskee? Katso itse eteesi."
        Tässä on Juutalaisuuden ja kristinuskon suurin ero.
        Pyhän Hengen lahjan saaneilla Jeesuksen seuraajilla on lupa julistaa syntien katuville tunnustajille kaikki synnit anteeksi Jeesuksen nimessä ja veressä.
        Ne ovat myös anteeksi annettu. 2 kr 5:-> "Siis, jos joku on Kristuksessa, niin hän on uusi luomus; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut. Mutta kaikki on Jumalasta, joka on sovittanut meidät itsensä kanssa Kristuksen kautta ja antanut meille sovituksen viran.

        Sillä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan.
        Kristuksen puolesta me siis olemme lähettiläinä, ja Jumala kehoittaa meidän kauttamme. Me pyydämme Kristuksen puolesta: antakaa sovittaa itsenne Jumalan kanssa. Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi."

        "Ja hän viskasi hopearahat temppeliin, lähti sieltä, meni pois ja hirttäytyi. Niin ylipapit ottivat hopearahat Ja neuvoteltuaan he ostivat niillä savenvalajan pellon muukalaisten hautausmaaksi ja sanoivat: "Ei ole luvallista panna näitä temppelirahastoon, koska ne ovat veren hinta."Sentähden sitä peltoa vielä tänäkin päivänä kutsutaan Veripelloksi. Silloin kävi toteen, mikä on puhuttu profeetta Jeremiaan kautta, joka sanoo: "Ja he ottivat ne kolmekymmentä hopearahaa, hinnan siitä arvioidusta miehestä, jonka he olivat israelilaisten puolesta arvioineet, ja antoivat ne savenvalajan pellosta, niinkuin Herra oli minun kauttani käskenyt."


    • Rodeosta.

      "Vespasianus lähetti dekurio Valerianuksen viidenkymmenen ratsumiehen kanssa esittämän kaupunkilaisille rauhantarjousta ja taivuttamaan heitä sopimukseen, sillä hän oli kuullut kansan haluavan rauhaa, mutta joidenkin kapinahaluisten painostavan sitä sotimaan.

      Valerianus ratsasti kohti Tiberiaan kaupungin muuria ja tultuaan sen lähelle, hän laskeutui satulasta ja käski kanssaan olevia ratsumiehiä tekemään samoin, ettei heidän luultaisi tulleen kahakoimaan.

      Mutta ennen kuin hän oli päässyt puheisiin heidän kanssaan, kapinallisista rohkeimmat ryntäsivät aseistettuna heitä vastaan. Heitä johti eräs Jeesus Safatin poika, joka oli koko rosvojoukon johtaja.
      Valerianus ei katsonut voivansa vastoin ylipäällikön käskyä, ryhtyä sotimaan, ei siinäkään tapauksessa, että voitto olisi ollut varma.

      Ja koska hän kaikenlisäksi oli tyrmistynyt juutalaisten odottamattomasta rohkeudesta, hän pakeni jalkaisin. Myös viisi muuta hänen miehistään jätti hevosensa.

      Jeesuksen joukot veivät ne kaupunkiin riemuiten, aivan kuin olisivat saaneet ne taistellen, eikä kavaluudella. "
      Näin Josefuksen mielestä.


      Tämä Jeesus oli Safatin herra.

    • ihmeellistä

      Galatalaiskirje:
      1:4 joka antoi itsensä alttiiksi meidän syntiemme tähden, pelastaaksensa meidät nykyisestä pahasta maailmanajasta meidän Jumalamme ja Isämme tahdon mukaan!
      Efesolaiskirje:
      5:2 ja vaeltakaa rakkaudessa, niinkuin Kristuskin rakasti teitä ja antoi itsensä meidän edestämme lahjaksi ja uhriksi, Jumalalle "suloiseksi tuoksuksi."
      5:25 Miehet, rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä,
      1.Timoteuksen kirje:
      2:6 joka antoi itsensä lunnaiksi kaikkien edestä, josta todistus oli annettava aikanansa,
      Tiituksen kirje:
      2:14 hänen, joka antoi itsensä meidän edestämme lunastaakseen meidät kaikesta laittomuudesta ja puhdistaakseen itselleen omaisuudeksi kansan, joka hyviä tekoja ahkeroitsee.
      1.Johanneksen kirje:
      4:10 Siinä on rakkaus - ei siinä, että me rakastimme Jumalaa, vaan siinä, että hän rakasti meitä ja lähetti Poikansa meidän syntiemme sovitukseksi.

    • Keisarihan se oli jumala tuossa 'pahassa maailmanajassa' , sitten tuli paavin eli isän valta, mutta ei se meno siitä taivaallisemmaksi muuttunut.
      'Suloista tuoksia' meni virtanaan ylös taivaisiin, kun kristukselle maata vallattiin.

      Se oli rakkautta se, kun isä paavi poikia uhrasi ja antoi jo etukäteen synnit anteeksi sotaan lähtijöille.

      • lplplpplplpll

        Oli siinä jotakin hyvääkin esim. 10 käskyä levitettiin ympäri maailmaa.Tosin sekin väärennetyssä muodossa ja sapattiaika muutettuna.


      • Siinäpä-pulma

        Joh 19:15 Niin he huusivat: "Vie pois, vie pois, ristiinnaulitse hänet!" Pilatus sanoi heille: "Onko minun ristiinnaulittava teidän kuninkaanne?" Ylipapit vastasivat: "Ei meillä ole kuningasta, vaan keisari."

        Siis tämän vuoksi oikeaoppiset kielsivät Jeesuksen koska heidänkin jumalansa oli väkivaltainen keisari. No, nyt minä ymmärrän, että se oli rakkautta Mooseksen lakiin, mutta Rom 10:4 "Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo."


      • obh123

        12. Mutta Johannes Kastajan päivistä tähän asti hyökätään taivasten valtakuntaa vastaan, ja hyökkääjät tempaavat sen itselleen. -Matt. 11:12


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      182
      1981
    2. Puhuuko Orpo niin totta kuin osaa?

      Vai osaisiko "en muuta keksinyt" -Orpo edes vähän paremmin puhua totta? https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f8d5241f-
      Maailman menoa
      274
      1499
    3. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      139
      1305
    4. Mä todella toivon että

      Sulla on nyt kaikki hyvin sun elämässä, olet sisukas nainen sen näki jo ensimmäisestä hetkestä.
      Ikävä
      36
      1097
    5. Laita viestiä?

      Sitten kun on sinulle hyvä hetki, minä odotan. Jotain jäi kesken ja haluan viedä sen loppuun 😘
      Ikävä
      72
      1082
    6. Naiselle kysymys

      Oletko rakastunut minuun?
      Ikävä
      77
      1017
    7. Olen ollut pois täältä neljä kuukautta

      Neljä kuukautta sitten olin tosiaan psykoottinen, ja jouduinkin osastolle hoidettavaksi kahdeksi kuukaudeksi. Ystävyys-
      Ikävä
      180
      1010
    8. Salakamera! Kirsikka Simberg julkaisi Farmilla otetut salakuvat: "Paha tapa" paljastuu! Katso kuvat!

      Oho, no nyt on kyllä rikottu sääntöjä… Farmi Suomi -kuvauksista paljastuu yllättävää materiaalia. Lue lisää: https://w
      Tv-sarjat
      3
      848
    9. Katselimme pitkään ja se merkitsi minulle paljon

      Sinulle se ei merkannut näköjään mitään.
      Ikävä
      40
      838
    10. Sun pitää mies unohtaa

      Minut jo. Tiedän että se on sulle tosi hankalaa. Mut sun pitää unohtaa mut jo. Älä kirjoita mulle tänne viestejä enää.
      Ikävä
      63
      825
    Aihe