Epäterve pelastusoppi (1. Tempausoppien taustaa)*

Odottajat

Kun aletaan tarkastella tempausoppeja pitää ensiksi luonnollisesti keskittyä itse tempaukseksi käännetyn sanan käyttöön. Sanojen merkitysten muuttaminen pitäisi olla kristittyjen tiedossa oleva ongelma. Saatana mielellään tekee uusia Raamattuja joita muuntelee pikkuhiljaa, koska eihän niihin kukaan muutoin uskoisi. Kun saadaan hapatus kylvetyksi taikinaan lähtee eksytys käyntiin.

Kun keskiajalla eräät uskovat saivat tehtäväkseen antaa Kirjoitukset kansalaisten luettavaksi, ryhtyi tuo katolinen kirkko vastaiskuun koska hävisi taistelunsa. Koska he eivät kyenneet estämään Jumalan sanan leviämistä syntyi ns. vasta reformaatio (counter reformation). Väärien oppiensa tueksi oli saatava ReformiRaamatuille omaa kulttia tukevat kirjoitukset. Vastaisku ei ollut kovin nopea, mutta 1800-luvulla se lähti totisesti käyntiin. Oli väärennettävä Raamattua sieltä täältä jotta katolinen oppi saisi tukea ns oikeimmista raamatuista. Yksi näistä opeista oli kiirastulioppi, johon nämä tempausopit laadittiin.

1830 John Darby toi tempausopin tietoon. Sitä ennen oppi ei ollut käytössä. Toki vääräuskoiset olivat pyrkineet tuhoamaan Jumalan tuomiovaltaa aiemminkin, tekemällä poikkeuksia ettei Jumala niin yksinkertaisesti tuomitsisikaan vaan aina saa uusia ja uusia tilaisuuksia, ja parannukselle olisi aina vain uusi mahdollisuus. Syy on tietenkin selkeä! Ihmisten ei haluttu tekevän totista parannusta ja siksi tuo villitsevä oppi menikin hyvin kaupaksi. Darbyn jälkeen asiaa jatkoi Scofield joka lisäsi Kuningas Jaakon Raamattuun (KJV) omat selityskirjoituksensa. Nuo selitykset kuitenkin olivat harhaanjohtavia, ja koska luopumus oli jo hyvässä vauhdissa tuli tuosta opista yhä suositumpi. Ihmiset omaksuivat, ettei parannukselle ja uudestisyntymälle ole tarvetta. Se on yhä enenevä harhaoppi kristillisyyden piirissä. Saatana mielellään uskotteleekin uskosta osattomille että he olisivatkin jo uskossa. Onhan hän valheen isä, eikä totuutta hänessä ole.

Tempaukseen liittyy sellainen oppi kuin Dispensationalismi. Siihen liittyy ajatus siitä että Jumala kohtelee ihmisiä/kanosja eri tavoin. Oppi ei kuitenkaan ole Raamatullinen. Jumala ei ole rasistinen ja lelli yhtä ihmisryhmää ja toiselle olisi erilainen. Jumala on oikeudenmukainen jokaiselle yksilöllisesti.

Tempausoppien pohjalle on syntynyt useita harhaoppeja kuten mm. Jehovan todistajat ja mormonismi. Teosofia, gnostilaisuus, calvinismi ja monet muutkin harhauskonnot ja opit ovat näiden ihmisten mieleen. Nuo opetukset kelpaavat myös New Age oppien pohjaksi, jossa ihminen itse päättelee ”pelastuksensa”. Tempausopit johdattavat ihmisen vakuuttumaan olevansa jonkinsortin jumalia itsekkin. Asiaa voitte tarkastella tempausoppien kannattajien yleisestä asenteesta tälläkin foorumilla.

Raamattu varoittaa villitsevistä opeista johon nämä tempausopit kuuluvat. Muistakaa että Jeesus varoitti uusien oppien lisääntymisestä ja eksytyksestä mieluisiin oppeihin.
Jer. 23
30 Katso, sentähden minä käyn niiden profeettain kimppuun, sanoo Herra, jotka varastavat minun sanani toinen toiseltansa.
31: Katso, minä käyn niiden profeettain kimppuun, sanoo Herra, jotka ottavat sanansa omalta kieleltään, mutta sanovat: 'Se on Herran sana'.

https://www.youtube.com/watch?v=Tf4xr5nHb0I
https://www.youtube.com/watch?v=j6EKx-sdYqQ

11

365

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Rakas !

      OLET HARHASSA --- EKSYTYSOPPIESI KANSSA --- SILLÄ . . .

      Uudestisyntyneille Jumalan Lapsille --- PELASTETTAVILLE --- Viisaille NEITSYILLE . . .

      . . . Jumalan Pyhä Henki --- ILMOITTAA --- HENKILÖKOHTAISESTI . . .
      . . . Sinut TEMMATAAN . . . VALMISTAUDU SIIS - ja - PYSY VALMIUSTILASSA . . . !
      -----------------------------------------------------------------------------------------------------

      SEURAKUNNAN YLÖSOTTO on - SIIS - Jumalan ILMOITTAMA ja LÖYTYY siten myös Raamatusta, joten - SE EI OLE OPPI --- VAAN PUHDASTA Jumalan SANAA !!!

      OLET - SIIS - Jumalan Pyhää Henkeä - ja - Raamattua . . . VASTAAN . . .

      Jeesus SANOO . . .

      30. Joka ei ole minun kanssani, se on minua vastaan; ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa.
      31. Sentähden minä sanon teille: jokainen synti ja pilkka annetaan ihmisille anteeksi, mutta Hengen pilkkaamista ei anteeksi anneta.
      32. Ja jos joku sanoo sanan Ihmisen Poikaa vastaan, niin hänelle annetaan anteeksi; mutta jos joku sanoo jotakin Pyhää Henkeä vastaan, niin hänelle ei anteeksi anneta, ei tässä maailmassa eikä tulevassa.
      33. Joko tehkää puu hyväksi ja sen hedelmä hyväksi, tahi tehkää puu huonoksi ja sen hedelmä huonoksi; sillä hedelmästä puu tunnetaan.
      34. Te kyykäärmeitten sikiöt, kuinka te saattaisitte hyvää puhua, kun itse olette pahoja? Sillä sydämen kyllyydestä suu puhuu.
      35. Hyvä ihminen tuo hyvän runsaudesta esille hyvää, ja paha ihminen tuo pahan runsaudesta esille pahaa.
      36. Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tekemän tili tuomiopäivänä.
      37. Sillä sanoistasi sinut julistetaan vanhurskaaksi, ja sanoistasi sinut tuomitaan syylliseksi.

      Evankeliumi Matteuksen mukaan, Matt. 12:30-37 ---> Pyhän Hengen pilkka

      • Rakas !

        Jeesus Kristus . . . KUTSUU SINUA . . . !

        HÄN voi . . . uudistaa elämäsi - ja - antaa . . . ilon ja rauhan . . . !

        . . .

        Evankeliumi Johanneksen mukaan, Joh. 1: 12-13 ---> Uudestisyntyminen

        Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta.

        ----------------------------------------------
        SINULLEKIN TÄMÄ ON MAHDOLLISTA !
        ----------------------------------------------

        Jesaja 55: 6-7 ---> Etsikää Herraa ja huutakaa häntä avuksi - niin - saatte ARMON

        6. Etsikää Herraa silloin, kun hänet löytää voidaan; huutakaa häntä avuksi, kun hän läsnä on.

        7. Jumalaton hyljätköön tiensä ja väärintekijä ajatuksensa ja palatkoon Herran tykö, niin hän armahtaa häntä, ja meidän Jumalamme tykö, sillä hänellä on paljon anteeksiantamusta.

        . . .

        AIVAN ENSIMMÄISEKSI --- SINUN TÄYTYY LÖYTÄÄ . . . Jumalan Pyhä Henki . . .

        . . . sillä --- OLET PIMEYDESSÄ - siis - Hengellisesti SOKEA . . .
        . . . .................................................................................................. . . .

        » Silmä on ruumiin lamppu. Jos siis silmäsi on terve, niin koko sinun ruumiisi on valaistu.
        Mutta jos silmäsi on viallinen, niin koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys! »
        - Matt. 6:22-23

        » Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan. »
        - Matt. 6:33

        . . .

        » Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

        Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.

        Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä. »

        - Joh. 3:5-7

        . . .

        . . . SITTEN VASTA VOIT --- EROTELLA ---> "kuka on kuka, ja mistä hengestä."

        . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

        Kirjoitin nyt Jumalan tahdon, niin kuin Hän tahtoi.

        Mitä et tiedä . . . se joskus kerrotaan.
        Siunausta ja Herran rauhaa !


    • Jarmo__EiKirj

      Kysymys: Mitä sijaa ja miksi Jeesus lähti meitä varten tekemään?

      • Jarmo__EiKirj

        Ei kukaan osaa vastata? Miksiköhän Jeesus kuitenkin tästä asiasta niin kovasti mainosti, oikein Isän Pyhyyden nimessä. Älköön sydämenne olko murheelliset, Herramme tulee ja tempaa toisen joka tahtoo lähteä ja jättää toisen tänne vihan aikaan joka ei tahdo lähteä, ei odota ja vihaa ajatustakin kohdata Herramme Jeesus. Siksi nämä "odottaja" tyypit nimeää itsensä odottajaksi, vaikka odottaminen on kaikkea muut kuin Jeesuksen odottamista.
        Jos joku odottaa Jeesusta, niin hän ilmaisee tahtonsa että Jeesus tulisi JO TÄNÄÄN! Ja nämä kaverit jotka haluavat jäädä tänne, niin he eivät itseasiassa halua tavata Jeesusta, koska sydän ei ole valmis siihen. Nämä yrittävät valehdella itselleen kaiken aikaa olevansa valmmiita mutta sydämessään he tietävät etteivät ole.
        Kun sinulla on sydämessä pelastusvarmuus, niin haluat nähdä Jeesuksen HETI JA NYT!


      • Odottajat
        Jarmo__EiKirj kirjoitti:

        Ei kukaan osaa vastata? Miksiköhän Jeesus kuitenkin tästä asiasta niin kovasti mainosti, oikein Isän Pyhyyden nimessä. Älköön sydämenne olko murheelliset, Herramme tulee ja tempaa toisen joka tahtoo lähteä ja jättää toisen tänne vihan aikaan joka ei tahdo lähteä, ei odota ja vihaa ajatustakin kohdata Herramme Jeesus. Siksi nämä "odottaja" tyypit nimeää itsensä odottajaksi, vaikka odottaminen on kaikkea muut kuin Jeesuksen odottamista.
        Jos joku odottaa Jeesusta, niin hän ilmaisee tahtonsa että Jeesus tulisi JO TÄNÄÄN! Ja nämä kaverit jotka haluavat jäädä tänne, niin he eivät itseasiassa halua tavata Jeesusta, koska sydän ei ole valmis siihen. Nämä yrittävät valehdella itselleen kaiken aikaa olevansa valmmiita mutta sydämessään he tietävät etteivät ole.
        Kun sinulla on sydämessä pelastusvarmuus, niin haluat nähdä Jeesuksen HETI JA NYT!

        Tuo ei ole mikään Raamatullinen oppi vaan omien halujesi tuotoksia, tai innoissasi vastaanotttamiasi muiden villitseviä oppeja. Kyllähän sä tuollaisia tyhjänveroisia kysymyksiä alituiseen esität. Kyllä mä tuotan näitä vastauksia, poistat sitten tai et. Kun Jeesus sanoo meneväntsä valmistamaan majaa niin olett sen tarkoittavan jotain imuhehkua joka sitten tempoilee. Liityhän ufokerhoon.. siellä tuollaisia Luukkosia on muitakin.


    • Jarmo__EiKirj

      Joh. 14:1-4 "Älköön teidän sydämenne olko murheellinen. Uskokaa Jumalaan, ja uskokaa minuun. Minun Isäni kodissa on monta asuinsijaa. Jos ei niin olisi, sanoisinko minä teille, että minä menen valmistamaan teille sijaa? Ja vaikka minä menen valmistamaan teille sijaa, tulen minä takaisin ja otan teidät tyköni, että tekin olisitte siellä, missä minä olen. Ja mihin minä menen-tien sinne te tiedätte."

    • Odottajat

      Nuo opetukset kelpaavat myös New Age oppien pohjaksi, jossa ihminen itse päättelee ”pelastuksensa”. Tempausopit johdattavat ihmisen vakuuttumaan olevansa jonkinsortin jumalia itsekkin. Asiaa voitte tarkastella tempausoppien kannattajien yleisestä asenteesta tälläkin foorumilla.

    • Jarmo__EiKirj

      Aloitus on pelkkää kiinni tarttumatonta liirum-laarumia ja mihinkään ei ko. "odottaja" kykene vastaamaan, puhumattakaan että Raamatulla mitään tyjentävästi kommentoisi.
      Ei logiikkaa, ei perusteluja Raamatulla, pelkkää sanahelinää ja toivottomia syyttelyheittoja ilmaan.

    • Odottajat

      Kyllä se on jo havaittu ettet selkeästi perusteltuja juttuja ymmärrä kun kaikki omasi ovat niitä oman pääsi tuotoksia joita suollat. Mutta näin sanotaankin käyvän kun ihminen ryhtyy itsevaltuuuttamaaksi profeetaksi ilman Jumalan valtuutusta. Minulla kun on perustelun ja sinulla armomässäilyt ja Jeesushoennat.. Mutta en oikeastaan odotakaan että ymmärtäisit. Toivon että lukijoissa on niitä jotka haluavat ymmärtää. Mässäile sinä omia pilkkakirjoituksiasi ihan vapaasti ja valtaa näitä palstakirjoituksia typerällä floodaamisellasi.

      • Jarmo__EiKirj

        No tämä nyt kertoikin sitten sen todeksi mistä puhun. Eipä siinä... :( ...sääli vaan.


    • Anonyymi

      Peukutan totuudessa nim. odottajat. Tempausopit ovat vakavaa eksytystä eivätkä kuulu kristinuskoon ikinä. On syytä palata alkuperäiseen Ristin uskoon, jossa Jumala on oikeudenmukainen ja tuomitsee oikeudenmukaisesti siten, että kukaan ei voi viedä täältä mukanaan mitään muuta kuin Kristuksen, jos aikoo Taivaaseen.
      Kaikki muu on ihmislähtöistä uskonnollisuutta, jolla yritetään pelastua edes jollakin omalla kyvyllä, ansiolla, lahjalla, tietämisellä, Raamatulla, omalla uskolla yms. Puhdas Kristuksen hankkima armo kaikille ei siis kelpaa eikä Kristus. Itsekkyys yms. on myös kadottavaa syntiä ja täytyy pestä pois niin kuin kaikki muukin ihmisestä lähtöisin oleva.
      Kestätkö muka tuomiolla? Kuka antaisi sinulle etusijan? Tempaukseensa uskova joutuu harhautuneena väkisinkin kadotukseen, koska halveksii armoa ja Jeesuksen kärsimystä (hintaa), vaikkakin ymmärtämättömyyttään. Vain Jeesus ja Hänen tekonsa kelpaa Jumalalle, ei edes ihmisen oikeasti hyvät teot, muuta kuin silloin kun ne ovat Jeesuksessa tehdyt ja silloinkaan sitä ei lisätä Jeesuksen ansioon.
      Ilman synnintuntoa Pyhässä Hengessä, kukaan ei pysty tarttumaan oikealla tavalla Jeesuksen ansioon. Anokaa, niin teille annetaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      105
      7371
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2802
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2382
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      109
      2093
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1789
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1553
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1416
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1387
    9. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      36
      1359
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1327
    Aihe