Nordea ja Sampo veivät perintömme eläkesäästöinä

äläluotapankkiin

Meille kehuttiin pienriskistä eläkerahastoa, joka tuottaa voittoa pitkällä aikavälillä. Odotimme 8 vuotta, että sijoitus kannattaisi, ja varat pienenivät koko ajan ja lopulta puoleen kulujen ym. puliveivaamisen vuoksi. Jos pankkivirkailija sanoo asuneensa/asuvansa samalla seudulla kuin sinä ja varmistaa, että voi hävitä sijoittamansa rahat, niin juokse pakoon rahojesi kanssa. Vaikka hän kehuu rahastoa pieniriskiseksi pitkäallä aikavälillä.
Pankit tukevat ja harrastavat samanlaista huijaukseomaista kirjoittelua kuin "toimittaja" Taru Taipale Hesarissa tänään 18.4.2017. Silloin kun pitää saada piensijoittajien rahat turvaamaan tappioita ilmestyy jopa naisten lehtiin kirjoituksia osakkeilla ja rahastoilla rikastumisesta. Pankit puliveivaavat tappiot piensijoittajille, jotka eivät valittele häpeissään ja kuka heidän pennosistaan välittäisikään.

10

1612

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei_syytä_huoleen

      En tunne ketään, joka olisi niin pöljä, että olisi noudattanut pankkivirkailijan sijoitusohjeita.

    • kusetett

      siinä tuli pelkkää asiaa näin on

    • E220_CDI

      Määrittele riski? Onko se sinulle pientä arvon muutosta (kumpaankin suuntaan) vai riskiä sijoituksen pysyvästä menettämisestä?

      Näiden ero on siinä, että pitkällä ajalla todennäköisesti parhaiten tuottavan rahaston arvo vaihtelee lyhyellä ajalla todennäköisesti enemmän kuin mahdollisimman pienen arvon vaihteluun suunnitellut.

      Eli riski riippuu siitä, paljonko on aikaa.

    • onkokemustasijoittam

      Suurimpien pankkien Suomi-rahastot ovat hyviä varsinkin pitkällä tähtäimellä, esim. 5 vuotta.

    • Proffa2000

      Kirjoitahan vähän näkyviin niiden Nordean ja Sammon rahastojen nimiä, joihin olitte sijoittaneet. Nimittäin 8 vuoden ajan miltei kaikki markkinat ovat tuottaneet ennätyksellisesti, joten paljon on sössitty jos ette ole mitään tuottoa tänä aikana saaneet.

      • Nalle_tekee_rahaa

        Ja ainakin Nordean ja Sammon osakkeet ovat tuottaneet tuon 8 vuoden ajan erinomaisesti. Älä osta menestyvän yhtiön tuotteita vaan sen osakkeita.


      • Elake69
        Nalle_tekee_rahaa kirjoitti:

        Ja ainakin Nordean ja Sammon osakkeet ovat tuottaneet tuon 8 vuoden ajan erinomaisesti. Älä osta menestyvän yhtiön tuotteita vaan sen osakkeita.

        Sampo, Nordea, UPM - kaikki Nalle-yhtiöitä, jos kaksi niin Sampo ja UPM - kaksi eri toimialaa siinä jo hajautus kahteen - ja Sammon kautta myös Nordeaan eli kolmeen.
        Siihen kun ottaa vaikka päälistalta 10-12 osaketta (osinkoja maksavaa) vuosien saatossa niin hyvä eläkesäästö - ja hajautus
        Ja lisäksi vvoi lukea lehdistä ja osavuosikatsauksista ja sekä tilinpäätöstiedotuksista miten säästöillä "männöö". - Ja jos voimia: osta 1-3 sijoitusasuntoa.
        Kaikki tämä ei mahdotonta tavalliselle uunolle tai uunottarelle esim. 20-30 vuoden aikana.
        Onnellisia elakepäaivia!
        - Näin minäkin olen tehny...


      • Variantti

        Ei valittamista OP:n eläkevakuutusta on makseltu kohta 10v ja enemmän on arvoa, kuin olisi korkeakorkoiselle talletettuna., reilusti.


    • rthrthrthrth

      Viime aikoina osakkeet ovat lähes järjestään nousseet paljon. Rahastot ovat ehkä kulujen jälkeen tuottaneet vähemmän kuin markkinat, mutta jopa lähes kaikki niistäkin ovat tuottaneet kymmeniä prosentteja 8 vuodessa. En tiedä, missä rahastossa olet rahoja pitänyt, mutta jotain vikaa siinä on, kun kaikki muut rahastot ovat nousseet hurjaa vauhtia.

      Ja muuten, pieniriskinen rahasto hyvällä tuotolla on käytännössä mahdoton. Jotta voi saada hyvän tuoton, on pakko lisätä myös riskiä.

      Enkä näe tuota 18.4.2017 olevaan juttua huijauksena. Indeksirahastot ovat kuluiltaan halpoja normaaleihin rahastoihin verrattuna (pankit siis tienaavat siinä vähemmän) ja niiden tuotot ovat ainakin tähän asti olleet hyviä. Fakta on, että indeksirahastoista on viime vuosina tullut hyvää tuottoa.

      Itseäni epäilyttää, että rahasto johon olet sijoittanut ei edes ole osakerahasto. Nimittäin esimerkiksi korkorahastot ovat olleet viime aikoina olleet surkea sijoituskohde ja niillä mainostetaan olevan pieni riski.

    • Omavastuutässäkin

      Sijoituksia pitää seurata, myös rahastosijoituksia. Myös rahastoja voi vaihtaa ja pitääkin, jos näyttää kovasti laskusuuntaiselta. OP mielestäni pärjää paremmin rahastotuotoissa kuin Nordea, DB:stä ei ole kokemusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      88
      3728
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      588
      3531
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3432
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      52
      2187
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2151
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      320
      1936
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1905
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      159
      1657
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1361
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1332
    Aihe