Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Autoilun verotus vähentää kotimaista työllisyyttä

236464646724

Ostin tänään uudet kengät. Kaupassa löysin 2 hyvää paria, kotimainen vaihtoehto joka maksoi 110e ja ulkomaalainen joka maksoi 50e. Ensiajatuksena tietenkin haluan tukea kotimaista työllisyyttä ja kotimainen kenkämalli oli jo ennestään tuttu ja hyväksi todettu. Haluan kuitenkin myös olla tarkka taloudestani ja mietin mitä suuria menoja minulla on viime aikoina ollut. Pelkästään nyt viikonloppuna meni 120e bensaan. Lisäksi muistin että nettipankissa odottaa 350e edestä ajoneuvoveroja (9 kuukaudesta yhteensä). Ei se kotimaisen kenkäparin osto silti talouttani olisi kaatanut mutta haluan kuitenkin laittaa rahaa myös säästöön enkä tuhlata kaikkia. Siksi valitsin lopulta ulkomaalaisen kenkäparin ja rahani meni ulkomaisille yritysomistajille ja ulkomailla työllistämiseen. Suomalainen kenkätehdas menetti taas yhden asiakkaan hyvästä tuotteesta huolimatta.

Tätä kannattaisi miettiä ennen autoilun verotuksen nostoa. Ihmiset ei todellakaan helposti luovu autostaan vaan ne rahat otetaan muualta. Kotimaisia tuotteita ja palveluita käytetään entistä vähemmän. Ostetaan ulkomailla valmistettuja tuotteita, ei käytetä kotimaisia palveluja kuten ravintoloita jne.

Kehä 3 ulkpuolella asuville auto on useimmiten pakollinen jo töiden takia. Lisäksi se liikkumisen vapaus häviää ilman omaa autoa vaikkei autoa välttämättä töihin tarvisi. Julkinen liikenne on yksinkertaisesti niin surkeaa suurimmassa osassa Suomea että ilman omaa auto ei sitten mennä mihkään.

Eli kyllä ihmiset jatkavat autoilua vielä pitkään vaikka verotusta nostettaisiin. Itse ainakin pidän autoa niin kauan kunnes bensalitra lähenee 3e ja vuosittainen ajeneuvovero lähenee 1000e. Ne rahat on sitten suoraan pois kotimaiselta tuotannolta ja palveluntarjojilta. Eli suomalaisella työllisyydellä on edelleen tosi paljon potentiaalia laskea kunhan vain autoilun verotusta nostetaan. Päinvastoin ajetellen voidaan sanoa että jos autoilun verotusta laskettaisiin, suomalaisella työllisyydellä oli todella paljon kasvun potentiaalia.

3

88

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • PersutTakaa

      Tiedät kyllä miten käy, autoilun maksut tulevat nousemaan reilusti.

      • tarkoitus.ensin

        Sosiaalimenot kasvavat joten otetaan taas autoilijalta ympäristöpäästöjen vähentämisen varjolla lisää rahaa.


    • somalifilosofi

      Itse ostin uuden merkkikengät ja ne maksoi 300e. Tämä kaikki maksettiin suomalaisten veroilla, koska saan maahanmuuttajana toimeentulotukea. Joten autoverolla saadaan todellakin hyötyä meille, jotka ei maksata veroa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      70
      2307
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2103
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1718
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1520
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1447
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1419
    8. 52
      1288
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      64
      1226
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe