Piilokorruptiotako liikkeellä?

HyvinkäänMafia

Eilen YLE.n mukaan Vaasan yliopisto on tutkinut korruptiota Suomessa. Korruptio piiloutuu rakenteisiin ja mm. sukulaisten suosimiseen. Kansalaiset epäilevät esim. valta-aseman väärinkäyttöä. Tänään EK.n Apunen kertoi aamu-tv.ssä että rakennusluvat ovat yhtenä esimerkkikohteina. Rahaa ei avonaisesti käytetä, mutta esim. "seminaarimatkat" ym. kiertäminen on yleistä. Tapahtuuko tätä Hyvinkäällä? Ovatko sukulaiset, puoluetoverit, kauppakamarikaverit ym. hyvä veli/sisko järjestely käytössä?

5

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KyykyssäKokoajan

      Ketjun aloittaja esitti asian kysymysmuotoisena, vaikka näyttää tietävän asoiden oikeat nimet. Näkyvää korruptiota sanotaan politiikaksi ja virkamiestoiminnaksi. Tyypillinen esimerkki on virkamiesnimitykset puoluejaon perusteella. Puolueissa työskentelevät öljynliukkaat juristit keksivät koko ajan monimutkaisia, kapulakielisiä ilmauksia yksinkertaisille asioille, jotta "kansa" ei ymmärtäisi eikä osaisi kysellä olennaista. Lienee selvää, että juristien palkoissa on "ilmaa"?
      Tuttavapiirissäni on muutamia tapauksia, joissa suhteellisen vaatimattomilla ominaisuuksilla varustettu nuori, ja ilman työkokemusta oleva henkilö on työllistynyt nopeasti, ohittaen samaa työpaikkaa hakeneet selvästi pätevämmät henkilöt. Ei tarvinne kertoa, että valintaa tehneet henkilöt ovat kyseisten nuorten sukulaisia. Oman perheen ja suvun suosiminen on inhimillistä.
      Hyvinkään legendaarinen, 80-luvun rakennustarkastaja (R.I.P) sanoi aikoinaan minulle suoraan, että jos käytän hänen suosittelemaansa rakennussuunnittelijaa, saan omakotitaloni rakennusluvan nopeasti, ja pääsen rakentamaan heti.

      • Helpottaa

        Kesäkuun alussa on kuntapäättäjien jätettävä julkinen selvitys omistuksistaan ja sitoumuksistaan. Sieltäpä sitten kaikki näkevät todellisen tilanteen. Alkaa jääväämisen aika monessa asiassa.


      • Kähmintä.loppuu
        Helpottaa kirjoitti:

        Kesäkuun alussa on kuntapäättäjien jätettävä julkinen selvitys omistuksistaan ja sitoumuksistaan. Sieltäpä sitten kaikki näkevät todellisen tilanteen. Alkaa jääväämisen aika monessa asiassa.

        Tarkkaan ottaen se koskee myös sidonnaisuuksia. Jos on esim. jonkun urheiluseuran johtotehtävissä ja samaan aikaan kaupungilla päättäjänä, niin tiedot tulee julkistaa. Melkoinen rypäs tulee esiin kun kaikki pengotaan.


    • Kutsutaan.mot

      Tuosta tutkimuksesta on kerrottu useassakin ohjelmassa viime päivinä. Myös MOT on aihetta selvittänyt ja Tuusula oli voimakkaasti esillä. Siellä suvun päähenkilö on kuitenkin ilman mitään virallista luottamustehtävää nykyisin, eikä asialle mitään voida, vaikka kaavoitus tehdään heidän maillensa, mutta naapurille ei. Ilmakuvassa tuli selvästi esille kaavoituksen rajat. Vain 2 kuntaa oli esillä ohjelmassa, mutta useasta kunnasta on ilmoitettu ohjelman tekijöille.. Hyvinkään listalla olo ei tullut vielä esille ?

    • TyyntöVielä

      Aiheesta oli tänäänkin puhetta ja osui sopivasti aamuhetkeen. Tehdyn tutkimuksen johtajaa haastateltiin ja hänen mukaansa aiheesta oli tullut vinkkejä hyvin runsaasti. Varsinkin kuntapuolella asia on ongelma kun päättäjän lähipiirille halutaan antaa hyötyä. Suomen maine rehellisenä maana onkin näköjään vitsi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1689
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1598
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1179
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1134
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1112
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      7
      1028
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      4
      981
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      975
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      974
    10. 6
      960
    Aihe