Akut räjähtää

fiilaristi

Voiko sähköpolkupyörän akku syttyä palamaan? Uskaltaako akkua ladata pyörävajassa?

22

2064

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • liittiumi

      Litium akut on hyvin vaarallisia ja niitä poksahtelee päivittäin. Lyijyakku paljon turvallisempi mutta sekin voi latauksen aikana poksahtaa muttei käytössä.
      Lataaminen pyörävajassa aina riski. Itse lataisin sisällä niin että se on koko ajan valvonnan alla.

      • Anonyymi

        Joku taloyhtiö kielsi pyörän akun lataamisen pyöräsuojassa, mikä oli mielestäni ihan oikein. Vakuutteluista huolimatta en usko, että kukaan jaksaa seistä latauksen ajan pyöränsä vieressä ja sikälikin, että asukkaan kotivakuutus tuskin on voimassa taloyhtiön pyöräsuojassa, joten on parasta, että lataus tapahtuu asunnossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joku taloyhtiö kielsi pyörän akun lataamisen pyöräsuojassa, mikä oli mielestäni ihan oikein. Vakuutteluista huolimatta en usko, että kukaan jaksaa seistä latauksen ajan pyöränsä vieressä ja sikälikin, että asukkaan kotivakuutus tuskin on voimassa taloyhtiön pyöräsuojassa, joten on parasta, että lataus tapahtuu asunnossa.

        Laitaa suojakytkimen tuskin mitään pääsee tapahtumaan koska se katkasee virran ennenkuin mitään kerkiää tapahtumaankaan. Aika harvoinhan mitään on tapahtunut ellei ulkopuolelta saa kipinää kuten tupakasta


    • sähkööpyörään

      Törnävän pyöräliikkeessä sanottiin etteivät akut voi palaa eikä räjähtää. Lehtijuttu oli täyttä potaskaa. Voi huoletta ladata akkuja vaikka makuuhuoneessa.

      • cgrecentti

        Pyöräjeppe puhuu omiaan.


      • Anonyymi

        Kaikki akut voi syttyä palamaan vaikka sitten tyynyn alla. Oikosulku niin savu nousee. Paras latauspaikka lienee palosuojattu tila.


      • Anonyymi

        Vanhempi jeppe on ihan pihalla akuista. Papalla menee virrat ja jännitteet sekaasin. Ei taida sähköpyörän korjaus onnistua?


      • Anonyymi

        Jos pyöräjepet nii sanoo, lataan vastedes pyöränakut tyynyn alla. Ainakin huomaa jos syttyy palamaan.


    • pollymeeri
    • solivieter

      Mun pyörässä on Li-ion akut. Ne ainakin lämpenee aika kuumaksi ladattaessa, polttaa oikein käsissä. Pitäiskö vaihtaa uuteen?

    • Suvaitaan

      Ei räjähdä - ei pidä antaa pelolle valtaa! Sähköpyörät on rikkautta.

      • callekiwes

        Juuri näin. Hieno vertaus.
        MOT ohjelman mukaan koko rivitalo paloi. Palon syynä oli sähköpyörän akku.


      • voihanakku

        Joo suomessa on maailman ainoa polkupyörän lyijyakku joka on syttyny palamaan. Ainakin oikeuden mielestä joka laittoi maahantuojan maksamaan koska vakuutusyhtiö sai tutkimuksissaan tuloksia voi syttyä, maahantuojan tutkijat ei saanut yrityksistä huolimatta akkua syttymään.


    • nisihiki

      Viime kesänä syttyi pyöränakku ladattaessa. Sain takuuseen uuden. Nyt lataan akkuja parvekkeella vain kun olen kotona.

    • pasimys

      Pari viikkoa sitten latasin pyörän li-ion akkua. Ensin lämpeni voimakkaasti ja rupesi pullistumaan. Irrotin laturin. Kuoret oli sulanut. Kun lataa akku, oltava myös paikalla.

    • EXleski

      Minäpä asensin dynamon sähkäpyörääni ja käsken emännän polkea kylillä jotta lattautuu mun käyttöön. Mutta perkeleen akka kun näki kainuunkorven jyrkimmän mäen alla kuukerin runkkaavan melaansa niin eikös tämä ottanna sellaiset vauhit jotta akku ylitattaantu ja saatanan räjähti persiin alla jotta helemat heilahti ylajaessa ...nellin siinä pöllö sähkötolpan päässä ihmetteli nokkaansa lentänyttä mustaamakkarraa . Ja napurin Jooseppi ihmetteli meitille tullessaan ihmeellistä kalan hajua vaikkei ole järviä lähimainkaan. Jotta kyllä vakkuutus herroilla on ennakko tappaus tiivossa ja lupas korvata osan (henkivakkuutus) , jote oottelen uutta emäntee .

    • Akut räjähtää munat menee.

    • Anonyymi

      kyllä ne räjähtää mutta ei saa yliladata kuten ei puhelintakaan koska ei ne käytössä räjähdä vaan latauksessa myöskään mitään latureita ei saa jättää turhaa seinään

      • Anonyymi

        Ei vaaraa, kun ei osta mitään Kiinalaista paskalaatua. Joo Kiinassa ne kaikki tehdään, mutta tekijöitä on sielläkin monenlaisia. Hinta yleensä kertoo, mitä voi tuotteelta odottaa.


      • Anonyymi

        Jos on kea laturi niin ei räjähtä vaikka olisi aina päällä, Olen pitänyt puolikin vuotta ja mitään ei ole tahtunut. Eiköhän noiden onnettomuuksien takana ole virheellinen laturi, Ole latureita käyttänyt 70 vuotta ja ei koskaan tapahtunut muuta kuin laturi on pettänyt


    • Kaikki laitteet joissa on sähkö ,voi syttyä palamaan.

    • Anonyymi

      Akun kuoret palaa kuin öljysoihtu kovalla kuumuudella, sytyttävät ympäristön tuleen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Savonlinnassa machete hyökkäys!

      Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
      Maailman menoa
      132
      1744
    2. Jos sinua kiinnostaa nainen

      tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais
      Ikävä
      57
      1411
    3. Suoraan Sinulle

      En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
      Ikävä
      49
      1149
    4. Mikä siinä sun kaivatussasi on niin

      erityistä muihin verrattuna? 🙋‍♂️
      Ikävä
      81
      1019
    5. Apokryfikirjat: mitä "kielletyt kirjat" kätkevät sisäänsä?

      Itämaiset palstat eivät ole Raamatun tai kristinuskon asialla, mutta koska meitä häiritään täällä, meidän on puhuttava a
      Hindulaisuus
      371
      871
    6. Miksi toisille löytyy kumppani, mutta joillekin ei?

      Usein ihmettelee, miten helppoa joillekin on löytää seuraa. Jo nuoresta asti on kumppani vierellä ja jos tulee ero, vaih
      Sinkut
      124
      739
    7. Niin siinä kävi

      Mä ihastuin suhun. Kukapa ei? Olisi pitänyt kuunnella sisäistä naisen vaistoa, etten takuulla ollut ainut. Kuulin sattum
      Ikävä
      39
      701
    8. aa eli nyt tajuan..

      eli siis pitkä-aikainen vaikeus parisuhteen saamisesta johtuu omalta kohdaltani alhaisesta yhteiskunnallisesta asemasta.
      Sinkut
      117
      685
    9. Mitä siellä tapahtuu?

      Mitä ihmettä? Joku hyökkäys?
      Savonlinna
      17
      661
    10. Mikähän auttaisi kun kuIIi

      Seisoo kun lipputanko. PaIIien sitominen antaa voimakkaan orkun mikä jeesaa himoja hetkeksi, mutta se panetus tulee pian
      Ikävä
      69
      656
    Aihe