Löytyisikö täältä ketään, joka olisi kääntynyt

Ortodoksiksi

en kuulu mihinkään kirkkoon, ortodoksisuudessa on viehätystä.

3

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käännynnäinen

      Käännynnäiseen suhtaudutaan aina käännynnäisenä, vaikka olisi arkkipiispa.

      Jos poikkeaa, tai epäillään poikkeavan, kenen tahansa synnynnäisen ortodoksin ajattelusta - ja aina poikkeaa jonkun - vedotaan käännynnäisyyteen. Tosiasiassa käännynnäiset ajattelevat sekä ortodoksisemmin että yhtenäisemmin kuin synnynnäiset. Kirkko suhtautuu käännynnäisiin suopeasti, kirkon jäsenet joskus hyvinkin pahantahtoisesti. He tahtovat selittää olevansa laadukkaampia. Näin ei kuitenkaan ole Jumalan silmissä.

      Ortodoksinen kirkko edustaa alkuperäisintä kristinuskon muotoa. Kaikki ovat tervetulleita. Kirkko opettaa tulijoille oikeata oppia ja tarvittaessa kastaa kastamattoman.

      Niin, olen kääntynyt. Vaimoni perhe, oma perheeni ja vielä lapsenlapsetkin ovat synnynnäisiä. Vaimoni kanssa joka ilta keskitämme rukouksemme ikonin ääressä ja kiitämme kaikesta, mitä Jumala on heille suonut.

    • Herraonpaimen

      On käännynnäisiä, tietenkin. Suomen ortodoksien määrä on kasvussa kahdesta syystä: Venäjältä muuttavien sekä aikuisena ortodokseiksi kääntyvien johdosta.

      Jokainen uskova on yhtä arvokas Jumalalle. Älä häpeile käännynnäisyyttäsi. Muista Raamatun vertaus eksyneestä lampaasta.

      Sitten mitä tulee suhteessa toisiin seurakuntalaisiin: Ainakin Helsingissä on niin paljon käännynnäisiä, ettei kukaan kyttää toisiaan. Jos kyttää, silloin on kaukana Herrasta. Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. Seurakuntalaisten tehtävä ei ole tuomita toisia.

      Sitten jos kokee pelkoa ja häpeää muun seurakunnan edessä esim. jumalanpalveluksissa, kun miettii osaako toimia oikein, mitä muut ajattelevat. Tärkeämpää on hävetä syntejään Jumalan kasvojen edessä! Omien "sähläysten" häpeäminen seurakunnan tai vaikkapa papistonkin edessä on ylpeyden syntiä. Näihin mokiin tulee suhtautua Jumalan opetuksena ja opetella kääntämään katse ulkokohtaisista asioista sisäänpäin, sydämen rukoukseen. Ja rukoilla Herralta armoa ja nöyryyttä. Sen myötä vähitellen Herran armosta opit toimimaan "oikein" jumalanpalveluksissa, etkä kiinnitä pieniin virheisiin huomiotasi, etkä kiinnitä huomiota siihen että olet käännynnäinen.

      Kaikkien uskovien pitäisi kääntyä! Elävä usko syntyy tietoisesta uskonratkaisusta, että päättää kuulua Jeesukselle ja antaa elämänsä hänelle. Se että tavasta ja tottumuksesta käy vuodesta toiseen kirkossa tai jopa suullaan rukoilee mutta jos usko ja rukous eivät tule sydämestä, se ei ole todellista uskoa.

      Jumalan siunausta ja Herran armoa sinulle.

      • käännynnäinen

        Oletettavasti puhuit minulle, koska neuvoit, ettei tarvitse hävetä käännynnäisyyttään.

        En toki häpeäkään. Kerroin vain, ettei käännynnäinen koskaan voi päästä käännynnäisen maineestaan joidenkin silmissä. Vain miniosa ortodokseista uskoo olevansa näitä aidompia kristittyjä. Jumalan silmissä emme ole käännynnäisiä.

        Ortodoksiseen ajatteluun ei yleensäkään kuulu, että on parempia ja huonompia kristittyjä, on vain kristittyjä. Ja ainostaan Jumala tuntee sydämet. Juuri siksi on niin vapauttavaa olla ortodoksi vaatimusten loputtomassa myllyssä, jota monet ryhmät ja uskoontulleet pyörittävät.

        Kirjoituksestasi näkyy, että olet ymmärtänyt kristinuskon todellisen sisällön. Kiitos sinulle!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      296
      3339
    2. 203
      2918
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2514
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      226
      1973
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      15
      1408
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      164
      1256
    Aihe