Ihmisrotuja ei ole, julistaa Helsingin Sanomat

KaikkiOnRasismia

Helsingin Sanomat käsittelee norjalaisen löytöretkeilijän Thor Heyerdalin "rasismia", kun Heyerdal uskoi muinaisen valkoisen rodun perustaneen monet maailman korkeakulttuureista.

Näin HS 7.5. : "Mitään erillisiä ihmisrotuja ei luonnontieteen mukaan ole olemassa. On vain yksi ihmislaji. Toisin sanoen jo se, että puhutaan ihmisroduista , on rasismia. "

Hohhoijaa . Kyllähän Australian aboriginaali , eteläisen Afrikan pikimusta asukas, kiinalaisen maaseudun maanviljelijä ja pohjoisen Euroopan maidonvaalea asuja näyttävät niin samalta rodulta. Kun vaan silmänsä ummistaa.

Ja jotta laajentaisimme tämän mieltä kuohuttavan rasismin koskemaan myös eläinkuntaa, niin
kai hevosiakin on vain yksi hevoslaji ? Ja nautoja ? Kissoista, koirista ja kanoista puhumattakaan !

72

1041

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • S.U.Vajakki

      Tuohan on loistava uutinen. Nyt ei ole olemassa myöskään rasismia, eli rotusortoa. Mitään olematonta kun ei voi sortaa. Koirarotuja on vielä olemassa, mutta se ei liity tähän.

      • PöytäPyyhitty

        Niin, ja tämän myötä voidaankin varmasti sitten lopettaa se iänikuinen jauhaminen valkoisen miehen taakasta. Kun on vain yksi rotu, niin valkoinen mies ei ole voinut orjuuttaa nee-qereitä, eikä valloittaa intiaanien maita, koska edellämainittuja ryhmiä ei Hesarin jutun mukaan olekaan.


    • PuupäätÖyhöttäjät

      Näinhän se on. Kun ei ole rotuja ei ole rotusortoakaan eli rasismia. Mitä ne suvakit ja muut puupäät rasismista öyhöttävät , kun eri rotuja ja siten myös rasismia ei voi olla ?

      • Anonyymi

        Bingo!


    • hepulihei

      Rotuja ei tosiaan ole. Jotkut ovat vain värivammaisia.

    • vbnbvnvn

      Suomalaiset esi-isätkin varmaan lausui asylumin kun sitten saapuivat skndinaaviaan missä varmaankin torpat ja valmiiksi raivatut pellot sitten odottivat valmiina.

    • qåaäzm

      Aatamista ja Eevasta ihmiset ovat saaneet alkunsa joten siinä mielessä hesari on oikeassa. Tuskin se lehti tätä asiaa kuitenkaan tarkoittaa tässä.

      • samaarotua

        Paleontologit, käyttäytymistutkijat ja geneetikot ovat yksimielisiä siitä, että koiran kantamuoto on susi. Aatami ja Eeva -logiikkasi mukaisesti koirarotuja ei siis ole olemassa? Chihuahua ja tanskandoggi eivät ole eri rotuja?


      • EvoluutioApinoita

        Ei ihmisapinoita me kaikki ollaan


      • Anonyymi

        Tarina Aatamista ja Eevasta on satukirjasta.


      • Kaikkien ihmisten esi-isät on lähtöisin Afrikasta, eivät siis olleet vaaleaihoisia pellavapäitä. Näin ollen on vain yksi ihmislaji. Polveudumme Afrikasta kaikki me maailman ihmiset. Ihonvärit ja muut eroavaisuudet on aika saanut aikaan ihmisten vaeltaessa Afrikasta ympäri maailmaa. Erilaiset olosuhteet teki ihmisistä hieman erinäköisiä, mutta siitä huolimatta olemme edelleenkin kaikki ihmiset yksi ja sama ihmislaji.
        Jos globalisation jatkuu niin luultavasti joskus kaukaisessa harmaassa tulevaisuudessai värit ja muut eroavaisuudet sulautuu, sekoittuu toisiinsa jonkin verran. Mutta oletettavasti eroja tulee olemaan edelleenkin, sillä olosuhteet planeetalla on erilaiset.


    • rasismiarasismiarasismia

      Rotuja tai ei, kyllä HS aina rasismia löytää:
      "Heyerdahl kirjoittaa, kuinka inka-intiaanit kertovat pohjoisesta tulleesta ”valkoihoisesta jumalsuvusta”, jotka olivat ”viisaita ja rauhallisia opettajia”. Heiltä oli peräisin paitsi polynesialaisten merenkulkutaito, myös atsteekkien, mayojen ja inkojen kulttuuri.
      Tämä ei ole enää vain alkuperän etsimistä. Tämä on rasismia."

      Ja eikös se ollut niin että viisaus asuu vanhoissa naisissa.
      HS:n rasismigeneraattori muuntaa senkin muotoon: Rasismi asuu vanhoissa naisissa:
      "Mistä lähtien on ollut hyväksyttävä, että herttaiselta näyttävä vanha rouva voi julkisesti huutaa rasistisia loukkauksia täysin häpeämättä? Jouduin tällaisen käytöksen kohteeksi Mäkelänrinteen uimahallin pukuhuoneessa joitakin päiviä sitten.
      Mikä oli virheeni? Deodoranttini tuoksu. Vilpittömät anteeksipyyntöni aiheutuneesta harmista eivät riittäneet. Sen sijaan vanha rouva vastasi solvausten tulvalla ja nimitti minua muun muassa ”saatanan ulkomaalaiseksi”. Epäilen, että rikokseni ei ollut hajustettu deodorantti, vaan se, että en puhunut täydellistä suomea enkä näyttänyt suomalaiselta..."

      http://www.hs.fi/mielipide/art-2000005191157.html?utm_campaign=tf-HS&utm_term=1&utm_source=tf-other&share=24d827c699ce86b9cd6a5ed25bd00ab8

      Rasismia siellä, rasismia täällä,
      jokapuolla rasismia,
      hiiala hiiala hei!

      • Initiatiivi

        Tämä intiaanien tarina onkin ollut tiedossa jo pitkään. Siellä on ilmeisesti käynyt viikinkejä. Tässä tapauksessa siis intiaanit olivat rasisteja, kun puhuivat valkoisesta jumalrodusta - ei Heyerdahl.


    • pepanitarttu

      Ei enää rotuja. On vain tympeitä, epäsiistejä rasistijuntteja keppanabaarit pullollaan.

    • vuonna1984

      Ajatuspoliisin aikana 1 1 on sitä mitä ajatuspoliisi sanoo, se voi olla vaikka 3 taikka 5, tai sitten olet rasisti, fasisti ja natsi.

    • pyöristynyt.kansalainen

      Inka-intiaanit on siis rasisteja kun niillä oli valkoinen Jumala. Niillä ei varmaan ollut yhteistä vessaakaan. Se tekee niistä homofoobikkoja. Ja jos sinne saadaan vielä vanha herttainen uimahallissa deodoranttia silmiinsä saanut nainen niin täytyy laittaa koko Inka-Intia boikottiin! Nyt kaikki vassarit, emma kari ja niinistö, punapappi hoi! Somekuohuntaa. Homolakanamies ja koiranpapapanakauppias! Boikotoikaa Inka-Intiaa.

    • 34234erwer

      Eikä ole koirarotuja ja ihmiset ja eläimet on samaa rotua sekä kuu on juustoa.

      t. Helsingin Valeuutiset

    • biologi.opettaa

      Thor Heyerdalia pitäisi arvioida 1940-luvun tieteen käsittein. Sen aikaisessa tieteessä oli vielä ihmistenkin suhteen rotukäsitteet yleisessä käytössä. Nyttemmin käsitteet ovat hieman toisia. HS:n artikkeli oli tässä mielessä turhankin hyökkäävä.

      Toisaalta ajatus ihmisroduista on nyky käsityksen mukaan biologisessa mielessä harhainen. Nykyihminen on geneettisesti varsin yhtenäinen laji, joten rotukäsitteelle ei ole oikein pohjaa ihmisen genomissa. On harhaista ajatella, että jonkin ulkonäöllisen seikan perustella voitaisiin luokitella ihmisiä rotuihin. Tämä oppi kärsi tieteellisen haaksirikon jo 1940-luvulla.

      Ajatus ihmisroduista olisi jotenkin ymmärrettävissä, jos puhuttaisiin nykyihmisestä ja Neardendalin ihmisestä. Nämä ihmisen kehitysvaiheet esiintyivät osittain yhtä-aikaa ja eroista huolimatta olivat myös hedelmällisiä keskenään.

      Uneco suositteli jo 1950, että ihmisestä puhuttaessa ei käytettäisi rotukäsitteitä. Populaatio on arvoneutraali käsite ja sopii hyvin eri alueilla asuvien ihmisryhmien kuvaamiseen.

      Kyllä veti suutani hymyyn, kun tätäkin ketjua luin. Kovin vähän tavalliset ihmiset ymmärtävät edes yleistajuisesta tieteellisestä artikkelista. Tässä ketjussa tyhjät tynnyrit kolisivat- kuten aina. ;))))

      • Korjaus_maxsistille

        Kyllä taidat olla ymmärtänyt jotain väärin. Lääketiedehän edelleen tunnustaa ihmisrodut. Erirotuisille on olemassa esim erilaista luovutettua verta(afrikkalaisilla versus suomalaisille).

        Tuo rotujen kieltäminen lienee lähinnä kulttuurimarxistien ajamaa poliittista agendaa, jolla ei oikeasti ole mitään tekemistä tieteen kanssa. En kyllä edes ymmärrä mitä pahaa on ihmisrotujen tunnustamisessa. Pahaa on ainoastaan, jos ihmisiä aletaan arvioimaan eriarvoisiksi eri rotuihin vedoten.

        Mitä tulee nykyihmiseen( homo sapiens) ja neanderthalilaisiin, niin noita kahta "lajia" voidaan pitää ikäänkuin sukulaislajeina. Vähän niinkuin susi ja koira tai aasi ja hevonen. Eli neanderthalilainen ja ihminen eivät suinkaan olleet saman lajin rotuja vaan erillisiä lajeja, jotka ovat läheistä sukua toisilleen. Ei suttakaan pidetä koirarotuna eikä aasia hevosrotuna vaikka samalta osin näyttävätkin.

        Jotenkin paistaa läpi, ettet ole biologiaa koskaan oikeasti opiskellu vaikka nimimerkissäsi niin väitätkin. Oisitkohan jollain humanistisella huuhaatieteitten osastolla ikiopiskelijana?


      • dgdfrsgds

        Eipä taida olla koirarotujakaan kun ovat niin kovin yhtenäinen laji?


      • Anonyymi

        Tuo on siis Moktar Gupta aka Valuuttakauppias aka Maailman Matti aka Perseentervaaja aka Rautalankakauppias aka Brynolf aka Aavikon...

        Moktarin sosioekonominen asema ja näkemykset viittaavat siihen, että hänellä on ennakkoluuloja ihmisiä kohtaan. Moktar on saavuttanut asemansa väärentämällä, valehtelemalla sekä uskonnon varjolla. Läpeensä korruptoitunut oman ryhmänsä edustaja.


    • biologi.opettaa

      ".... eikä aasia hevosrotuna vaikka samalta osin näyttävätkin."

      Huokaus. Käyppä nyt ensi tutustumassa käsitteisiin laji ja rotu, lue vaikka wikistä.

      Asiasta mahdoton keskustella, kun et osaa edes peruskäsitteitä.;)))

      • korjaus_marxistille

        Samoin sulle punaviherälle marxisti huomanoidille! Näyttää olevan lajit ja rodut sulla sekaisin!


      • mattimushajucus

        Maailman matti on oma lajinsa. Pahanhajuinen ja tyhmä.


    • vanha.bilsankirja

      Onko sirppisoluanemiaa valkoihoisilla?

    • malli1942

      Tietysti on geneettinen ero ihmisten ja ihmispopulaatioiden välillä liukuva. Viileään ilmastoon sopeutunut populaatio on vantteraa. Etelän kenialaiset ja monet muut etelän kansat ovat keskimäärin notkeita ja pärjäävät hyvin juoksulajeissa. Pitkä talvi ja viileät olot luovat tarpeen selviytyä aivan eri tavoin kuin ikuisen kesän ja vihreyden keskellä, jossa ravintoa on jatkuvasti ja helposti saatavilla. Voitaisiin luetella pitkä rimpsu keskimääräisiä eroja eri ihmispopulaatioiden välillä.

      Missä sitten on rotujen raja ja onko niitä ollenkaa, on tietysti sopimuskysymys. Mikrobeilla muistaakseni lasketaan lajirajaksi 90 %:n samankaltaisuus tiettyä ribosomin osaa koodaavaa DNA-pätkää. Näillä kriteereillä lienevät simpanssi ja ihminen samaa lajia.

      Vaikka nyt laskettaisiin simpanssi ja ihminen kuuluvan samaan lajiin, ei silti ole mielekästä kieltää suomalaisuuden historiaa. Suomalaiset arvostavat suomalaista yhteiskuntaa ja elämänmuotoa. Mistä se on sitten muodostunut, on jo aivan toinen aihe. Varmasti erittäin kovat olosuhteet ovat tärkeä tekijä, Saksasta Ruotsin kautta tullut luterilaisuus ja läsimainen oikeuskäsitys ovat olleet tärkeitä tekijöitä.

      • biologi.opettaa

        Biologiassa eliö voidaan luokitella kaavalla suku-laji -(alalaji). Alalajin synonyyminä tyrkytetään usein käsitettä rotu, mutta sen käyttö on mielekkäämpää, kun puhutaan jalostetuista eläimistä. Niinpä koirarotu on ihan tolkullinen käsite, onhan koira jalostuksen tulos.

        Alalajit erovat toisistaa ominaisuuksiltaan ja perintötekijöiltään. Alalajit ovat hedelmällisiä keskenään, vaikka usein kahden alalajin risteymän hedelmällisyys on heikentynyt. Alalajeja voidaan ryhmitellä rakenteellisten eroavaisuuksien mukaan (luiden mittoja, siipisulkien määrä, jne.). Tästä ei kuitenkaan ole mitään tarkkaa kriteeriä siitä, milloin kyseessä on laji ja milloin alalaji.

        Varsin varhain on todettu, että ihmispopulaation sisällä luonnollinen vaihtelu on varsin laajaa ja on vaikea eritellä siitä alalajeja. Geneettine tutkimus on osoittanut, että 85% kaikesta muuntelusta on todettavissa jo yhden kansallisen populaation sisällä ja vain 15% olisi selitettävissä perinteisillä rotukäsitteillä.

        Lasse Virenillä on suhteessa vartaloon pitkät jalat, kapeat pohkeet ja reidet sekä lantiorakenne, joka mahdollistaa matalan juoksuaskeleen. Ei Lasse kuitenkaan ole etiopilainen. Kiinalaisista on kiivasta vauhtia kehittymässä vantteria jutikoita, kun he aikaisemmin olivat laihoja rimpuloita. Onko Kiinan ilmasto viilenemässä?

        ”Voitaisiin luetella pitkä rimpsu keskimääräisiä eroja eri ihmispopulaatioiden välillä.”
        Älkäämme luetelko tällaisia rimpsuja, niillä useinkaan ei ole tieteellistä pohjaa.

        Puhukaamme toisessa säikeessä suomalaisuudesta, sen historista ja kultuurista. Ei kannata soosata biologiaan sellaista, mikä sinne ei kuulu. ;)))


      • heh_heh_heh
        biologi.opettaa kirjoitti:

        Biologiassa eliö voidaan luokitella kaavalla suku-laji -(alalaji). Alalajin synonyyminä tyrkytetään usein käsitettä rotu, mutta sen käyttö on mielekkäämpää, kun puhutaan jalostetuista eläimistä. Niinpä koirarotu on ihan tolkullinen käsite, onhan koira jalostuksen tulos.

        Alalajit erovat toisistaa ominaisuuksiltaan ja perintötekijöiltään. Alalajit ovat hedelmällisiä keskenään, vaikka usein kahden alalajin risteymän hedelmällisyys on heikentynyt. Alalajeja voidaan ryhmitellä rakenteellisten eroavaisuuksien mukaan (luiden mittoja, siipisulkien määrä, jne.). Tästä ei kuitenkaan ole mitään tarkkaa kriteeriä siitä, milloin kyseessä on laji ja milloin alalaji.

        Varsin varhain on todettu, että ihmispopulaation sisällä luonnollinen vaihtelu on varsin laajaa ja on vaikea eritellä siitä alalajeja. Geneettine tutkimus on osoittanut, että 85% kaikesta muuntelusta on todettavissa jo yhden kansallisen populaation sisällä ja vain 15% olisi selitettävissä perinteisillä rotukäsitteillä.

        Lasse Virenillä on suhteessa vartaloon pitkät jalat, kapeat pohkeet ja reidet sekä lantiorakenne, joka mahdollistaa matalan juoksuaskeleen. Ei Lasse kuitenkaan ole etiopilainen. Kiinalaisista on kiivasta vauhtia kehittymässä vantteria jutikoita, kun he aikaisemmin olivat laihoja rimpuloita. Onko Kiinan ilmasto viilenemässä?

        ”Voitaisiin luetella pitkä rimpsu keskimääräisiä eroja eri ihmispopulaatioiden välillä.”
        Älkäämme luetelko tällaisia rimpsuja, niillä useinkaan ei ole tieteellistä pohjaa.

        Puhukaamme toisessa säikeessä suomalaisuudesta, sen historista ja kultuurista. Ei kannata soosata biologiaan sellaista, mikä sinne ei kuulu. ;)))

        "Ei kannata soosata biologiaan sellaista, mikä sinne ei kuulu. ;)))"

        Nimenomaan MattiPunapääPappi! Älä ala sekoittamaan politiikkaa biologiaan! Ihmisissä on rotuja vaikka poliittisesti et niin haluaisikaan! :DDDD Vain punavihreät kulttuurimarxilaiset haluavat oman aatteensa mukaan kieltää rodut. Sama porukka väittää myös, että sukupuoliakin ois enemmän, ku 2! :DDDD Kuinka monta transvestiittia jänistä ootte muuten luonnossa nähneet?

        Tuo punavihreä kulttuurimarxilaisuus on vähän samanlaista, kuin kristinusko aikoinaan. Mitään todisteita ei ole aatteen tueksi, mutta halu uskoa on valtava! ;DDDD

        Kulttuurimarxistit(MattiPunapääPappi) == ihmisissä ei ole rotuja, kuten kaikissa muissa elävissä olennoisssa maapallolla

        Paavi (vuonna miekka&kirves) == maapallo on litteä ja aurinko kiertää sitä

        Näistä esimerkeistä näkee selvästi, että minkälaista suuntausta MattiPunapääPappi ja muut aivokuolleet punavihreät kulttuurimarxistit edustavat! ;DDDD


      • hohhoijaa.taas
        heh_heh_heh kirjoitti:

        "Ei kannata soosata biologiaan sellaista, mikä sinne ei kuulu. ;)))"

        Nimenomaan MattiPunapääPappi! Älä ala sekoittamaan politiikkaa biologiaan! Ihmisissä on rotuja vaikka poliittisesti et niin haluaisikaan! :DDDD Vain punavihreät kulttuurimarxilaiset haluavat oman aatteensa mukaan kieltää rodut. Sama porukka väittää myös, että sukupuoliakin ois enemmän, ku 2! :DDDD Kuinka monta transvestiittia jänistä ootte muuten luonnossa nähneet?

        Tuo punavihreä kulttuurimarxilaisuus on vähän samanlaista, kuin kristinusko aikoinaan. Mitään todisteita ei ole aatteen tueksi, mutta halu uskoa on valtava! ;DDDD

        Kulttuurimarxistit(MattiPunapääPappi) == ihmisissä ei ole rotuja, kuten kaikissa muissa elävissä olennoisssa maapallolla

        Paavi (vuonna miekka&kirves) == maapallo on litteä ja aurinko kiertää sitä

        Näistä esimerkeistä näkee selvästi, että minkälaista suuntausta MattiPunapääPappi ja muut aivokuolleet punavihreät kulttuurimarxistit edustavat! ;DDDD

        Kerro terveisiä hoitotädille.


      • heh_heh_heh
        hohhoijaa.taas kirjoitti:

        Kerro terveisiä hoitotädille.

        Voit itse kertoa hototätillesi terveisesi! ;DDD Kirjoituksistasi päätellen olet jo pian matkalla takaisin hoitoon! :DDD

        Tälläkertaa taitaa olla muutakin "korjattavaa", kuin syömishäiriö! ;)


      • hohhoijaa.taas
        heh_heh_heh kirjoitti:

        Voit itse kertoa hototätillesi terveisesi! ;DDD Kirjoituksistasi päätellen olet jo pian matkalla takaisin hoitoon! :DDD

        Tälläkertaa taitaa olla muutakin "korjattavaa", kuin syömishäiriö! ;)

        Mukavaa, että lupasit kertoa lähettämäni terveiset.
        Muista ruoka-ajat. Voi hyvin.


      • heh_heh_heh
        hohhoijaa.taas kirjoitti:

        Mukavaa, että lupasit kertoa lähettämäni terveiset.
        Muista ruoka-ajat. Voi hyvin.

        Toivottavasti saavat samalla myös tuon aivovauriosi korjattua! Näyttää olevan vakavia ongelmia luetun ymmärtämisessä. Oisko sitten syömishäiriön ja tuon skitsofrenian ohella myös lukihäiriö vaivana sulla! ;DDDD


    • SuojaväriPelastaa

      Rotuja ei ole, joillakin on vain parempi suojaväri

    • 10RodutontaPoikaa

      Lea Laven on myös rasisti, kun laulaa rotunaisesta

      • dsfsdfe

        Melkein kaikki suomalaiset ovat rasisteja, siksi kansakunta pitää sekoittaa kunnolla muihin.


    • 3030030

      Tuota noin... Ei tämä ole mikään uusi asia, vaan on ollut tiedossa vuosikaudet. Jos otetaan kaksi "puhdasrotuista" mustaihoista ihmistä A ja B ja yksi "puhdasrotuinen" valkoihoinen ihminen C, niin A saattaa aivan hyvin olla läheisempää sukua C:lle kuin B:lle. Tätä ei tiedetty Heyerdalin elinaikana, koska DNA-tutkimuksia ei vielä siihen aikaan tehty.

      • 45645

        Mutta ei silti kuten C kumpikaan, vaikka miten asiaa vetkuttelisi.


      • TotuuttaHieman----

        "3030030"
        Kommenttisi on täyttä paskaa. Tuo väite että mustasta Afrikasta otettusta kahdesta mustasta toinen saattaa olla läheisempää sukua vaikka jollekin suomalaiselle kuin toiselle mustalle antaa erittäin harhaanjohtavan kuvan asiasta. Kun ihminen lähti Afrikasta 100 000-60 000 vuotta sitten ei sinne enää pidetty kontakteja. Tämän jälkeen eurooppalaiset tutustuivat mustaan Afrikaan vasta 1400-luvulla ( Portugalilaiset). Amerikan orjien jälkeläisillä on sukulaisia valkoisten parissa myös Euroopassa, tämä johtuu siitä että valkoiset eurooppalaistaustaiset orjien omistajat raiskasivat naisorjat. Tätäkö tarkoitit mahdollisella sukulaisuudella? Bantujen vaellus Afrikassa yhtenäisti melkoisesti afrikkalaisten geenejä. Sivuun jäi joitakin pieniä heimoja mm. Busmannit


    • TaiSittenEip

      Aatamin rotu oli primus homo
      Eevasta tuli homo cumulus

    • ValkoinenPuolustus

      Monikulttuurisen kannattajat (niin vasemmistolaiset kuin oikeistolaisetkin) menettävät malttinsa, kun eri kansojen yhteiskunnallista suoriutumista aletaan selittää älykkyydellä. Vasemmistolaisia tämä raivostuttaa siksi, että heidän poliittisen uskontonsa mukaan ihmisen historiaa ei voida selittää tieteellä tai ihmisbiologialla. Heidän pyhä opinkappaleensa on ”luokka”. Vasemmistouskonnon mukaan mustat ovat olleet aina valkoisen kapitalistin syrjimä ”luokka”, jonka tuleekin syyttää valkoista ”yläluokkaa” surkeasta suoriutumisestaan. Oikeistolaiset taas kannattavat monikulttuurisuutta nykyään siksi, että se on tänä päivänä vallalla oleva ideologia, eivätkä liberaalit oikeistolaiset tahdo joutua ongelmiin vastustamalla aatetta julkisesti.

      Suomessa älykkyyden ja yhteiskunnallisen suoriutumisen välistä sidettä on tutkinut emeritusprofessori Tatu Vanhanen, jonka valtamedian moraalinvartijat olivat kuvainnollisesti kivittää hengiltä. Vanhasen ja Richard Lynnin tutkimusten mukaan älykkyystesteissä hyvin suoriutuvat kansat ovat todennäköisesti rikkaampia kuin testeistä huonommin suoriutuneet. Kuulostaako tämä hirveältä rasismilta? Ainakin valtamedia teki Vanhasesta suomalaisten sylkykupin, koska hänellä oli otsaa julkistaa tutkimustuloksensa. Vähemmistövaltuutettu Mikko Puumalainen viis veisasi tutkimuksen tieteellisestä arvosta ja väitti Vanhasen syyllistyneen kiihottamiseen kansanryhmää vastaan. Myös keskusrikospoliisi harkitsi rikostutkinnan aloittamista. Tämä ei tosin ole ihme, sillä esimerkiksi KRP:n rikosylikomisario Thomas Elfgren kannattaa julkisesti monikulttuurisuutta ja on adoptoinut Suomeen koko joukon aikuisia mustia ”lapsikseen”.

      Tiedemaailma reagoi tutkimukseen tietysti paljon ymmärtävämmin. Yhteiskuntatieteiden tutkimusmetodien professori Pertti Tötön mukaan tutkimukset olivat tieteellisesti päteviä ja niiden tulokset uskottavia. Vanhasen tutkimukset menivät yksiin esimerkiksi eri maiden koulumenestystä mittaavien PISA-testien tulosten kanssa.

      • ValkoinenPuolustus

        Älykkyysosamäärä todellakin on tärkeä yhteiskunnallisen menestyksen mittari, kuten Jared Taylor esittää. Hän kysyy ”tasa-arvon” kannattajilta, millä perusteella fyysisesti hyvin erilaisiksi kehittyneillä kansoilla edes voisi olla täysin samat henkiset ominaisuudet. Aivot ovat osa ihmiskehoa siinä missä sydänkin ja ne kehittyvät ajan ja sukupolvien kuluessa aina johonkin suuntaan.
        Taylor muistuttaa, että ennen kuin Afrikan mustat saivat yhteyden muihin kansoihin ja kulttuureihin, ei yksikään musta populaatio ollut keksinyt pyörää, kalenteria, kaksikerroksista rakennusta, mekaanista laitetta tai kirjoitettua kieltä. Yksikään musta kansa ei myöskään ollut kesyttänyt petoeläintä. Taylor muistuttaa, että vaikka Afrikan mustat ovat nyt olleet yhteydessä muihin kansoihin jo satojen vuosien ajan, juuri mustat ovat rakentaneet nykymaailman sosiaalisesti ja ekonomisesti heikoimmin menestyneet valtiot.

        Monet väittävät, että mustien pahoinvointi on ”kolonialismin” ja Afrikkaan tulleiden pahantahtoisten valkoisten siirtolaisten syytä. Taylorin mukaan salaliittoteoria on täysin virheellinen. Hän muistuttaa, että kaikista vahvimmin kolonisoidut maat, Etelä-Afrikka, Norsunluurannikko ja Nigeria, ovat tänä päivänä Afrikan kehittyneimpiä valtioita! Sen sijaan esimerkiksi Etiopiaa ja Liberiaa ei koskaan kolonisoitu, joten monikulttuurisen ideologian mukaan alueella ei koskaan ollut valkoista ”yläluokkaa”, joka olisi voinut ”riistää” mustaa ”alaluokkaa”. Kuitenkin juuri Etiopia ja Liberia ovat tänä päivänä Afrikan alikehittyneimpiä valtioita! Kuinka tämä on selitettävissä? Myös Haiti on ollut itsenäinen jo yli 200 vuotta. Siellä mustat ovat saaneet rauhassa rakentaa oman yhteiskuntansa ilman valkoisen ”riistoa”. Kuinka ollakaan, mustien asuttama Haiti on maantieteellisestä sijainnistaan huolimatta tänä päivänä aivan yhtä alikehittynyt ja köyhä kuin Afrikan valtiot.

        Yhdysvaltojen mustat ja liberaalit syyttävät mustien köyhyydestä ja väkivallasta orjahistoriaa. Toisaalta esimerkiksi Briteissä ja Kanadassa ei koskaan ollut orjuutta, mutta mustilla on siellä aivan samat ongelmat kuin Yhdysvalloissa. Amerikassa ei ole yhtään koulua, jossa mustat oppilaat menestyisivät keskimäärin yhtä hyvin kuin valkoiset oppilaat. Taylor kysyy retorisesti, johtuuko tämä siitä, että kaikkien amerikkalaiskoulujen rehtorit ja opettajat ovat kaappirasisteja, jotka estävät mustia menestymästä.


      • ValkoinenPuolustus

        Älykkyysosamäärätestejä vastustavat väittävät epätieteellisesti, että äo ei ole älykkyyden mitta ja että testit ovat ”rasistisesti laadittuja”. On kuitenkin tieteellisesti selvitetty, että äo korreloi suoraan koulumenestyksen, taloudellisen toimeentulon ja uusien vaikeiden taitojen oppimisen kanssa. Taylor muistuttaa, että nykyiset testit ovat täysin kulttuurineutraaleja. On testejä, joissa ei käytetä lainkaan kieltä, mutta niiden tulokset ovat aivan yhtä ”rasistisia” kuin muidenkin. Lisäksi on selvinnyt, että muistitehtävissä mustat pärjäävät yhtä hyvin kuin valkoiset, joten henkisiä kykyjä mittaavat tutkimukset eivät ole automaattisesti ”mustia vastaan”.

        Jotkut myös väittävät, että mustien keskimääräinen älykkyys ei ole synnynnäistä, vaan köyhä ja turvaton ympäristö vaikuttaa siihen suuresti. On kuitenkin selvitetty, että ympäristö vaikuttaa vain lapsen älykkyyteen, ei aikuisen. On tutkittu mustia lapsia, jotka on adoptoitu valkoiseen perheeseen. Lapsena heidän älykkyysosamääränsä on ollut mustaa keskitasoa hieman korkeampi, mutta teini-iän jälkeen se on pudonnut mustalle keskitasolle. ”Valkoinen” ympäristö ei siis nosta mustien keskimääräistä älykkyyttä. Yhdysvalloissa on jopa verrattu rikkaissa ja hyväosaisissa perheissä kasvaneiden mustien lapsien älykkyyttä köyhien valkoisten perheiden lasten älykkyyteen. Selvisi, että köyhät valkoiset lapset ovat keskimäärin älykkäämpiä kuin rikkaat mustat lapset.

        Ihmisten geenejä tutkivat professori Bruce Lahn Chicagon yliopistosta löysi muutama vuosi sitten aivojen kasvuun vaikuttavan geenivariaation, joka on yleinen valkoisilla, mutta hyvin harvinainen mustilla. Lahn joutui poliittisen ajojahdin kohteeksi ja joutui lopettamaan tutkimukset, sillä hänen tuloksensa olivat ”liian tulenarkoja” ja koska ”kaikkea tietoa ei tarvitse tuoda julkisuuteen”. Aasialaisilla ja valkoisilla onkin keskimäärin suuremmat aivot kuin esimerkiksi mustilla ja Australian aboriginaaleilla.

        Monet monikulttuurisuuden kannattajat valitttavat, että länsimaissa ei ole tarpeeksi mustia asianajajia, kemistejä tai muita korkeasti kolutettuja ammattilaisia. Tätä ”epäkohtaa” on yritetty paikata määräämällä rasistisesti mustia kiintiöitä kouluille ja työpaikoille. Pätevämmät valkoiset eivät saakaan työpaikkaa, koska he ovat ”vääränrotuisia”. Rasistinen kiintiökäytäntö on kuitenkin ollut fiasko, sillä politiikalla ei voida muuttaa älykkyyttä. Mustilla on valkoisia neljä kertaa todennäköisemmin alle 75 pisteen älykkyysosamäärä. Valkoisilla on 30 kertaa mustia todennäköisemmin yli 125 pisteen äo.


      • IhmisrotujaON

        Tiedeyhteisö käyttää termiä ”rotu” vaihtelevasti. Jotkut tutkimukset käyttävät sanaa ”rotu” vain taksonomisessa merkityksessä, jotkut taas vain sanaa ”populaatio”. Liebermanin ym. vuonna 1985 Yhdysvalloissa tekemässä kyselytutkimuksessa 1 200 eri alojen tutkijaa vastasi kysymykseen, kuinka moni on eri mieltä seuraavan väittämän kanssa: lajin ”Homo sapiens sisällä on biologisia rotuja?”

        Vastaukset jakaantuivat seuraavanlaisesti eri tieteenalojen edustajien kesken:lähde?

        biologit 16 %
        kehityspsykologit 36 %
        fyysiset antropologit 41 %
        kulttuuriantropologit 53
        Kuten näkyy, vain kulttuuriantropologit ja heistäkin vain hieman yli puolet kiistävät ihmisrotujen olemassaolon.


      • biologi.opettaa
        IhmisrotujaON kirjoitti:

        Tiedeyhteisö käyttää termiä ”rotu” vaihtelevasti. Jotkut tutkimukset käyttävät sanaa ”rotu” vain taksonomisessa merkityksessä, jotkut taas vain sanaa ”populaatio”. Liebermanin ym. vuonna 1985 Yhdysvalloissa tekemässä kyselytutkimuksessa 1 200 eri alojen tutkijaa vastasi kysymykseen, kuinka moni on eri mieltä seuraavan väittämän kanssa: lajin ”Homo sapiens sisällä on biologisia rotuja?”

        Vastaukset jakaantuivat seuraavanlaisesti eri tieteenalojen edustajien kesken:lähde?

        biologit 16 %
        kehityspsykologit 36 %
        fyysiset antropologit 41 %
        kulttuuriantropologit 53
        Kuten näkyy, vain kulttuuriantropologit ja heistäkin vain hieman yli puolet kiistävät ihmisrotujen olemassaolon.

        Tuota noin. Sinä lainaat pokkana pitkää Wikin artikkelia ja siitäkin otat vain tarkoituksiisi sopivan pätkän.

        Kirjoita itse, yritä ymmärtää asiaa tai jos haluat lainata, lainaa edes rehellisesti.

        Lainasit pätkän, jossa pääasiassa käsiteltiin vain sanan "rotu" käyttöä teksteissä. Samassa kappaleessa alempana oli tämä täydennys lainaamasi tekstiin:
        "Vuonna 1999 uusitussa kyselyssä fyysisistä antropologeista enää 31 prosenttia ja kulttuuriantropologeista 20 prosenttia uskoi rotuihin biologisena käsitteenä."

        Olisit edes rehellinen, kun yrität elvistellä lainatulla tekstinpätkällä.;)))


      • IhmisrotujaON
        biologi.opettaa kirjoitti:

        Tuota noin. Sinä lainaat pokkana pitkää Wikin artikkelia ja siitäkin otat vain tarkoituksiisi sopivan pätkän.

        Kirjoita itse, yritä ymmärtää asiaa tai jos haluat lainata, lainaa edes rehellisesti.

        Lainasit pätkän, jossa pääasiassa käsiteltiin vain sanan "rotu" käyttöä teksteissä. Samassa kappaleessa alempana oli tämä täydennys lainaamasi tekstiin:
        "Vuonna 1999 uusitussa kyselyssä fyysisistä antropologeista enää 31 prosenttia ja kulttuuriantropologeista 20 prosenttia uskoi rotuihin biologisena käsitteenä."

        Olisit edes rehellinen, kun yrität elvistellä lainatulla tekstinpätkällä.;)))

        Entäs Maailman biologien mielestä? Antropologit länsimaissa ovatkin pitkään edustaneet kulttuurimarxismia eli vihaa omaa, valkoista rotua kohtaan. Maailman johtavista biologeista ( he kai ovat tässä asiantuntijoita) suurin osa pitää ihmisrotuja totena. Samaa aikaan kun mm. Helsingin Sanomat esittää totuutena että "ihmiset ovat vain yksilöitä", pidetään toisaalta suurta ääntä "alkuperäiskansoista" joita valkoiset sortavat. Rotuteoria on sopiva aina kun se vahingoittaa valkoisia!
        Onko ihmisrotuja vai ei, on turha keskustelu. Niitä on. Kun suvakki kirjoittaa että rotuja ei ole, hän tarkoittaa että on tarkoitus rotusekoituksella tuhota valkoinen rotu, sitten ei ole valkoisia! Itä-aasialaiset ja arabit ym. Pitävät täysin naurettavana ajatusta koko Maailman ihmisten ykseydestä. Erityisesti vihataan vaaleita, vaaleahiuksisia ( punaiset, luonnonvaaleat), vaalaesilmäisiä ( sininen, harmaa, vihreä) ihmisiä ja tehdään hartiavoimin töitä että nämä katoasivat Maailmasta. Enää meitä vaaleita onkin vain 3% Maapallon väestöstä ja rotuominaisuutemme ovat väistyviä ( kuten näemme Amerikan orjien jälkeläisistä joilla kaikilla on valkoista perimää). Suvakkien logiikan mukaan vasta sitten on mahdollisuus maailmanrauhaan kun kaikki vaaleat on eliminoitu. Ajatus on sama kuin islamin uskovaisilla - kun kaikki ovat ko. Uskonnon edustajia on ikuinen rauha. Jos katsoo sunneja ja shiioja ei siltä näytä....

        Muuten, ovatko harmaakarhu ja jääkarhu samaa rotua, saavat lisääntymiskelpoisia jälkeläisiä. Jääkarhu erkani ruskeakarhusta n. 150 000 vuotta sitten. Ihminen lähti Afrikasta nykyisen vallitsevan käsityksen mukaan 100 000-60 000 vuotta sitten ja Afrikan ulkopuolella sekaantui vielä muihin ihmislajeihin! Jos jääkarhuja ei ole erillisenä rotuna, ei niitä tarvitse suojella! Kuten ei nähdä tarpeelliseksi suojella pohjoista vaaleaa ihmistä murjaanien kansainvaellukselta.
        Todellisuudessa käsite "ihmisrotu" on "pannassa" poliittisista syistä. Tuossa linkissä aika yksiselitteisesti ammutaan kaikki vastaväitteet alas. Lukekaa jos uskallatte.
        http://magneettimedia.com/totuus-rasismista-ja-roduista/


    • biologi.opettaa

      Nimimerkki "ValkoinenPuolustus" kopio tänne pitkiä pätkiä Magneettimediaa.

      Voi teitä tolleroita. Jos teillä on mielipide, yrittäkää nyt jotenkin osata kertoa siitä ihan omin sanoinkin. En ala tällä palstalla käymään keskustelua Magneettimedian kanssa, koska se ei ole itse paikalla. Myöskään "ValkoinenPuolustus" osaisi muuta, kuin kopioida lisää Magneettimedian tekstejä.

      En käy myöskään kiistelemään prof. Vanhasen kanssa. Hän kuoli korkeassa iässä v. 2015, eikä ole enää vastaamassa mielipiteistään.

      Nämä täälläkin huudellut rotuopit ovat menneen talven lumia. Rotututkimus oli kuuminta hottia 19o0-luvun alkupuolella. Myöhempi tutkimus on ne jo haudannut. Rasset nyt vielä huutelevat ikivanhoja oppejaan, mutta tiede on jo ihan muulla kannalla. ;))))

      • heh_heh_heh

        No voi voi MattiPunapääPappi! Jos mielestäsi "ValkoinenPuolustus" käyttää liian vähän omia sanojaan, niin sinä taas vastavuoroisesti tunnut käyttävän niitä jo vähn liikaakin! :DDD

        Selität meille täällä kaikenlaista sontaa tieteenä vaikka kyseessä on MattiPunapääPapin oma poliittinen mielipide! ;DDD

        Nuo vanhat rotuopit ovat vielä ihan täysin valideja. Ainoa asia mikä on muuttunut on se, että tieteeseen on otettu mukaan kulttuurimarxsistinen politiikka ja tuon uskonnon nimissä ei ole enää lupaa puhua joistain asioista.

        Eli tieteessä on tapahtumassa sama ilmiö, kuin pimeällä keskiajalla. Uskonnon nimissä aletaan kieltämään tieteellisiä totuuksia! Seuraava askel onkin, että koska rasismi, niin maapallo julistetaan litteäksi! ;DDD

        Oot kyllä MattiPunapääPappi oikea kulttuurimarxismin lahja tieteelle! ;DDDD

        No leikki leikki...oikeastihan sinä oot vain humanistisen puolen ikiopiskelija. Kandityötä lesboista ketuista on tehty jo kolmatta vuosikymmentä eikä vieläkään oo valmista! :DDD Tuolla sienensyönnillä ei oo kyllä ihmekkään!


      • biologi.opettaa
        heh_heh_heh kirjoitti:

        No voi voi MattiPunapääPappi! Jos mielestäsi "ValkoinenPuolustus" käyttää liian vähän omia sanojaan, niin sinä taas vastavuoroisesti tunnut käyttävän niitä jo vähn liikaakin! :DDD

        Selität meille täällä kaikenlaista sontaa tieteenä vaikka kyseessä on MattiPunapääPapin oma poliittinen mielipide! ;DDD

        Nuo vanhat rotuopit ovat vielä ihan täysin valideja. Ainoa asia mikä on muuttunut on se, että tieteeseen on otettu mukaan kulttuurimarxsistinen politiikka ja tuon uskonnon nimissä ei ole enää lupaa puhua joistain asioista.

        Eli tieteessä on tapahtumassa sama ilmiö, kuin pimeällä keskiajalla. Uskonnon nimissä aletaan kieltämään tieteellisiä totuuksia! Seuraava askel onkin, että koska rasismi, niin maapallo julistetaan litteäksi! ;DDD

        Oot kyllä MattiPunapääPappi oikea kulttuurimarxismin lahja tieteelle! ;DDDD

        No leikki leikki...oikeastihan sinä oot vain humanistisen puolen ikiopiskelija. Kandityötä lesboista ketuista on tehty jo kolmatta vuosikymmentä eikä vieläkään oo valmista! :DDD Tuolla sienensyönnillä ei oo kyllä ihmekkään!

        Oppi lankesi hyvään maahan. Tässä on kaunis esimerkki siitä, että kirjoittaja kirjoittaa 100% omaa tekstiään eikä turhaan lainaile Wikiä.

        Tosin tämän kirjoituksen älyllinen sisältö on pyöreä nolla. ;))))


      • heh_heh_heh

        Taas kerran naulan kantaan MattiPunapääPapilta:
        "Tosin tämän kirjoituksen älyllinen sisältö on pyöreä nolla. ;))))"

        Tässä hän kertoi, että hänen oman kirjoituksensa älyllinen sisältö on pyöreä nolla! :DDDDDD

        Kyllähän se alkaa Mattiparkakin tajuamaan oman tyhmyytensä! ;DDDD


      • Anonyymi

        Taidat itse olla sellainen piilorasse, biologi.opettaa-Moktar


    • TotuusEiPalaTulessakaanx

      Ja mikä olikaan lopputulema : Ihmisrodut ovat mitä vahvimmin olemassa . Risteytymiäkin on tosin olemassa , mm. mulatit.

      • biologi.opettaa

        "Ja mikä olikaan lopputulema..."

        Hyvä kun kysyit. Minusta lopputulema näyttää olevan se, että vastaväittäjäni ovat aikaa sitten luikkineet karkuun, kun heidän asiapohjansa osoittautuivat vajavaisiksi.

        Täällä minä yksin naureskelen, kun rasseparkojen piti pinkaista karkuun - jälleen kerran. ;))))


      • 34534
        biologi.opettaa kirjoitti:

        "Ja mikä olikaan lopputulema..."

        Hyvä kun kysyit. Minusta lopputulema näyttää olevan se, että vastaväittäjäni ovat aikaa sitten luikkineet karkuun, kun heidän asiapohjansa osoittautuivat vajavaisiksi.

        Täällä minä yksin naureskelen, kun rasseparkojen piti pinkaista karkuun - jälleen kerran. ;))))

        Taas se trolli jaksaa uunoja taas huudattaa.. kukin kiksinsä saa mistäkin.


      • 4887797
        34534 kirjoitti:

        Taas se trolli jaksaa uunoja taas huudattaa.. kukin kiksinsä saa mistäkin.

        Hyvinhän se sinäkin jaksoit öyhöttää. ;))))


      • heh_heh_heh
        biologi.opettaa kirjoitti:

        "Ja mikä olikaan lopputulema..."

        Hyvä kun kysyit. Minusta lopputulema näyttää olevan se, että vastaväittäjäni ovat aikaa sitten luikkineet karkuun, kun heidän asiapohjansa osoittautuivat vajavaisiksi.

        Täällä minä yksin naureskelen, kun rasseparkojen piti pinkaista karkuun - jälleen kerran. ;))))

        Kerro meille MattiPunapääPappi lisää niistä lesboista susista ja transvestiiteista karhuista! :DDD

        Joko te kulttuurimarxsistit ootte julistaneet maapallon litteäksi? Jos ette, niin sitä odotellessa! ;DDD


      • 98980
        4887797 kirjoitti:

        Hyvinhän se sinäkin jaksoit öyhöttää. ;))))

        Joo, sinä aina onnistut yllättämään puskista.


      • Anonyymi
        heh_heh_heh kirjoitti:

        Kerro meille MattiPunapääPappi lisää niistä lesboista susista ja transvestiiteista karhuista! :DDD

        Joko te kulttuurimarxsistit ootte julistaneet maapallon litteäksi? Jos ette, niin sitä odotellessa! ;DDD

        Kovasti on poistettu tieto siitä että biologi.opettaa on Moktar.


      • Anonyymi
        4887797 kirjoitti:

        Hyvinhän se sinäkin jaksoit öyhöttää. ;))))

        Hyvinhän se sinäkin jaksoit öyhöttää. ;))))
        Kovasti on poistettu tieto siitä että biologi.opettaa on Moktar.
        Taas se trolli jaksaa uunoja taas huudattaa.. kukin kiksinsä saa mistäkin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovasti on poistettu tieto siitä että biologi.opettaa on Moktar.

        Totta!


    • PuhtaanValkea

      Hesarin kirjoitus Thor Heyerdahlista oli aikamoista potaskaa. Ensinnäkin, toisin kuin artikkelissa väitetiin suurin osa Maailman tiedemiehistä ei kiellä rotujen olemassaoloa. Toiseksi lehti leimaa Heyerdhalin rasistiksi koska uskoi intiaanien tarinaan suuresta valkoisesta esi-isästä joka tuli auringonlaskun maasta. Kuka siis oli rasisti, intiaanit vai...?
      Kolmanneksi ns. Tieteellinen rasismi on lehden mukaan humpuukkia vaikka sen todenperäisyyden voi jokainen todeta täällä Suomesskin ( perimä määrää ihmisen käyttäytymisen ja suhtautumisen uusiin asioihin).

      • biologi.opettaa

        Ajattelitko, että öyhöttämällä tyhmyys muuttuu totuudeksi. ;))))


      • IhmisrotujaON

        Siinä suvakin painava argumentti ;))
        Otetaan väliin kylmiä faktoja:
        Vuonna 2004 tehdyn kyselyn mukaan eurooppalaisista kulttuuriantropologeista 43% uskoo rotujen olemassaoloon, 53% ei usko.
        USA, 31% antropologeista uskoo rotujen olemassaoloon, 69% ei usko.
        Puola, 75% antropologeista uskoo rotujen olemassaoloon, 25% ei usko.
        Kiina, 100% antropologiesta uskoo rotujen olemassaoloon.

        Asia ei siis ole mitenkään lukkoon lyöty tiedepiireissä siten kuin HS asian esittää, päin vastoin! Lisäksi antropologien keskuudessa rotujen kieltäminen on yleisintä. Voi siis sanoa että tiedemaailmassa ylipäätään rotujen ja rotuerojen tunnustaminen on valtavirtaa. Miten esim. USA:ssa voi olla "rotumellakoita" jos ei ole rotuja? https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_rotumellakat
        Miten voi olla rasismia eli "rotusortoa"?
        Nykyään on myös kehitetty eri roturyhmille räätälöityjä lääkkeitä, mites tämä on mahdollista jos ei edes ole eri rotuja?


      • biologi.opettaa
        IhmisrotujaON kirjoitti:

        Siinä suvakin painava argumentti ;))
        Otetaan väliin kylmiä faktoja:
        Vuonna 2004 tehdyn kyselyn mukaan eurooppalaisista kulttuuriantropologeista 43% uskoo rotujen olemassaoloon, 53% ei usko.
        USA, 31% antropologeista uskoo rotujen olemassaoloon, 69% ei usko.
        Puola, 75% antropologeista uskoo rotujen olemassaoloon, 25% ei usko.
        Kiina, 100% antropologiesta uskoo rotujen olemassaoloon.

        Asia ei siis ole mitenkään lukkoon lyöty tiedepiireissä siten kuin HS asian esittää, päin vastoin! Lisäksi antropologien keskuudessa rotujen kieltäminen on yleisintä. Voi siis sanoa että tiedemaailmassa ylipäätään rotujen ja rotuerojen tunnustaminen on valtavirtaa. Miten esim. USA:ssa voi olla "rotumellakoita" jos ei ole rotuja? https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_rotumellakat
        Miten voi olla rasismia eli "rotusortoa"?
        Nykyään on myös kehitetty eri roturyhmille räätälöityjä lääkkeitä, mites tämä on mahdollista jos ei edes ole eri rotuja?

        Kaikella kunnioituksella, mutta sinun tietopohjasi ei nyt taida riittää asiasta väittelyyn. Kävin keskustelua biologisen käsitteen kautta, sinä tyrkytät antropologisia käsitteitä todisteina ja niitäkin epämääräisesti referoituna.

        Rotu tai populaatio ovat vain käsitteitä. Kieli ja käsitteet muuttuvat ajan saatossa. Ole onnellinen uskossasi. ;)))


      • heh_heh_heh
        biologi.opettaa kirjoitti:

        Ajattelitko, että öyhöttämällä tyhmyys muuttuu totuudeksi. ;))))

        No ainakin sulla näyttää olevan sellainen logiikka! :DDD

        MattiPunapääPappi luulee, että asiat muuttuvat todeksi, kun niitä tarpeeksi paljon täällä toistelee! ;DDD

        Voin kertoa sulle Mattiparka! Ei nuo sinun valheet ja paskajutut muutu todeksi vaikka sinä niitä täällä kuinka suollat!


      • heh_heh_heh
        biologi.opettaa kirjoitti:

        Kaikella kunnioituksella, mutta sinun tietopohjasi ei nyt taida riittää asiasta väittelyyn. Kävin keskustelua biologisen käsitteen kautta, sinä tyrkytät antropologisia käsitteitä todisteina ja niitäkin epämääräisesti referoituna.

        Rotu tai populaatio ovat vain käsitteitä. Kieli ja käsitteet muuttuvat ajan saatossa. Ole onnellinen uskossasi. ;)))

        Vastavuoroisesti voisin sanoa, etten kyllä kunnioita sinua tippaakaan! :DDDD

        Sinua surkuhupaisampaa sekopäätä saa etsiä kissojen ja koirien kanssa!

        Mitä tietopohjaasi tulee, niin näyttää siltä, että olet "laajentanut" tietopohjaasi aika vahvasti tuonne mielikuvituksen puolelle. Johtuiskohan liiallisesta heinänpolttelusta tai sienensyönnistä.

        Syy, miksei kukaan jaksa sinun kanssasi täällä vääntää on se, ettei kukaan jaksa inttäää hullun kanssa! :DDD Melko turhaa ja hedelmätöntä hommaa, jos toinen ei edes tiedä olevansa sekaisin!


      • Anonyymi
        IhmisrotujaON kirjoitti:

        Siinä suvakin painava argumentti ;))
        Otetaan väliin kylmiä faktoja:
        Vuonna 2004 tehdyn kyselyn mukaan eurooppalaisista kulttuuriantropologeista 43% uskoo rotujen olemassaoloon, 53% ei usko.
        USA, 31% antropologeista uskoo rotujen olemassaoloon, 69% ei usko.
        Puola, 75% antropologeista uskoo rotujen olemassaoloon, 25% ei usko.
        Kiina, 100% antropologiesta uskoo rotujen olemassaoloon.

        Asia ei siis ole mitenkään lukkoon lyöty tiedepiireissä siten kuin HS asian esittää, päin vastoin! Lisäksi antropologien keskuudessa rotujen kieltäminen on yleisintä. Voi siis sanoa että tiedemaailmassa ylipäätään rotujen ja rotuerojen tunnustaminen on valtavirtaa. Miten esim. USA:ssa voi olla "rotumellakoita" jos ei ole rotuja? https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdysvaltain_rotumellakat
        Miten voi olla rasismia eli "rotusortoa"?
        Nykyään on myös kehitetty eri roturyhmille räätälöityjä lääkkeitä, mites tämä on mahdollista jos ei edes ole eri rotuja?

        "Miten esim. USA:ssa voi olla "rotumellakoita" jos ei ole rotuja?
        Miten voi olla rasismia eli "rotusortoa"?"

        Vaikkei rotuja ole olemassa, on olemassa ihmisiä, jotka uskovat rotujen olemassaoloon. Siksi on olemassa myös rasismia.

        Emme ole mitenkään varmoja, onko jumaluuksia olemassa, mutta sen tiedämme, että uskontoja on. Näin siksi, että on ihmisiä, jotka uskovat jumaliin ja toimivat tämän uskomuksensa mukaisesti.


    • Anonyymi

      Siis väittääkö joku pelle Hesarissa (en tilaa) että nehkerin ja valkoisen ainoa ero on ulkonäköerot

      sitten on eri asia halutaanko poliittisesti sopia että ihmiset eivät ole eri rotuja
      niin kuin ne tietenkin ovat

      Näin voi ihan hyvin tehdä mutta ei sitten sotketa tätä tieteeseen
      ihmisrotuja tutkittaessa

      että joku punavihreä lakiukko Scheinin alkaa huutaa ihmisoikeuksia

    • Anonyymi

      Media (jotkut) ovat vihanlietsoja ja wokettajien sekä canceloijien miehittämiä. Poimivat sanoja, ravatteja ja muita merkityksijä vainoharhaisina ja leimaavat sillä perusteelka yhden puolueen ja se yli 600.000 ihmistä rasisteiksi.

    • Anonyymi

      Toimittajat kävivät hakemassa tämän hulluuden Anerikasta.

    Ketjusta on poistettu 26 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      283
      2968
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1562
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1330
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1208
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      261
      1152
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1042
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1011
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      951
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      142
      814
    Aihe