Liothyronin

väsymystä

Hei! Kahden viikon päästä olisi aika (yleis)lääkärille ja tarkoitukseni olisi saada Liothyronin siihen rinnalle. Millä syyllä olette saaneet lääkärin kirjoittamaan reseptin ja hakemuksen Fimealle? Itsellä ollut Thyroxin-lääkitys noin 15 vuotta. Aluksi siitä saattoikin olla hyötyä, mutta ei enää vuosiin. Vajaatoiminnan oireita on ollut koko ajan, mutta viime vuosina pahentuneet huomattavasti. Arvot on koko ajan viitealueella, lääkitys määrätty 75mg ja itse nostin sen 150mg useampi kuukausi sitten, mutta tästä ei ole ollut mitään hyötyä. Oireina univaikeudet, ihon kutina, olemattomat paperisen hauraan kynnet ja hiukset, väsymys (nukahdin eilen istualteen kesken syömisen), masennus, paniikkioireita, ummetus, kehon lämmönsäätely ihan pielessä (yhtäkkiä hiki ja varsinkin aamuisin herätessä lakanat aina märät), paino nousee vaikka syön terveellisesti ja vähän. Nivelet kipeät (Fibromyalgia "todettu"). Muisti, varsinkin lähimuisti mennyt ihan järjettömän huonoksi! Joka asiasta pitää tehdä muistilappu. Jatkuva sumuinen olo päässä. Ja se masennus.. Useamman kerran olen yrittänyt ottaa lääkärin kanssa puheeksi lääkityksen, mutta on vaan tylysti tokaistu, että samalla lääkityksellä jatketaan kun arvot on viitealueella. Nyt kerään voimia uuteen yritykseen ja yritän valmistautua siihen hyvin. Pää on yhtä sumua ja vaikka luen tämän tekstin uudelleen ja uudelleen, en meinaa enää ymmärtää kirjoittamaani. Toivottavasti joku muu ymmärtää.

Voiko yleislääkäri määrätä Liothyronin? Kilpparikokeet on otettu vähän aikaa sitten, pitääkö ottaa uudestaan? Kaikki apu olisi nyt enemmän kuin tervetullutta! Tämä olo syö elämänilon kohta kokonaan.

31

6359

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viisas_Ville_kertoo

      "Viitealueet" ovat terveitäkin ajatellen pielessä. Koejoukosssa liikaa alkavasti sairaita.

      Useita totuuksia tiiviissä yhden sivun jutussa KILPI-lehdessä 2-2016 sivulla 19
      http://kilpirauhasliitto.fi/kilpi-lehti/kilpi-lehtien-arkisto/ ... alla eräs katkelma:

      "Pitää myös muistaa. että TSH:n ja T4v:n tavoitetasot muuttuvat lääkityksen aloittamisen myötä eli viitearvoja ei voi käyttää lääkityksen säätämiseen. Tämän lisäksi tiedetään useita TSH-pitoisuutta laskevia tekijöitä, kuten kortisoli, eli stressihormoni, useat Parkinsonin taudin
      hoitoon käytettävät lääkkeet, inllammaatio eli hiljainen tulehdus sekä lahes kaikki akuutit ja krooniset sairaudet. Näiden syiden vuoksi Pöntynen toteaakin, ettei TSH-maaritystä voi käyttää kilpirauhashormonitasapainon ensisijaisena ja ainoana mittarina. Lisäksi hän toteaa, ettei matala TSH tarkoita liikatoimintaa, jos T4v ja T3v pysyvät viitearvoissa,"

      • T3v_kertoisi_olotilan

        Ville yllälinkitetyssä kertoo saman kuin englantilainen huippuspesialisti netissä:
        "Yleensä potilaat ilmoittavat voivansa hyvin T3v:n ollessa 5.0-6.0 ja Pöntysen kokemuksen perusteella hyvinvointi korreloi parhaiten juuri T3v-mittaukseen."
        Onko aloittajalla T3v kunnossa?


    • lio_on_kiven_alla

      > Voiko yleislääkäri määrätä Liothyronin?

      Jokainen Suomen 22 tuhannesta lääkäristä voi. Mutta heidät on aivopesty uskomaan että Thyroxin auttaa aina. Jos potilas muuta väittää, hän valehtelee tai hän on mielenvikainen.

      Jo pelkkä DIO2-mutaatio estää tyroksiinin toimimisen 15...30 prosentilla potilaista. Lisäksi tulevat mm. transportterimutaatiot ja rT3-häiriöt. Luepa Vesa Ilvesmäen vastaus Kilpi 2-2017 lehden s. 23

      T3-lisäys on helppo tapa parantaa hoitotulosta. On viitteitä ja vihjauksia että joskus samaan päästään korjaamalla ainakin ferritiinin, B12:n, D-vitamiinin ja folaatin puutokset. Usein tarvitaan molemmat. Ks. Kilpi-lehti lehdessä 2-2016 s. 8 potilastapaukset "2" ja "3".

      Kilpi-lehden arkisto: http://kilpirauhasliitto.fi/kilpi-lehti/kilpi-lehtien-arkisto/

      Varmempi tapa saada T3-lääkettä ja resepti sille on ollut hankkia passi ja äkkilähtö Kreikkaan, mutta sielläkin on ollut näinä viikkoina toimitusvaikeuksia,
      http://jalkeilla.blogspot.fi/2015/05/susanna-joutuu-hakemaan.html

      • lääke.ulkomailta

        Lio-reseptin saamisen todennäköisyys ei Suomessa ole kovin montaa prosenttia.

        Kreikassa "UniPharma T3"-lääkkeen toimitusajat ovat venyneet moniksi viikoiksi, mutta olisihan pelkkä reseptikin edistysaskel. Kansainvälisellä reseptillä voisi saada lääkkeen Suomestakin? Tai Ruotsista? Tai voisi tilata postitse 3 kk:n lääkkeet Hampurista.

        Matkalta saa tuoda lääkettä vuodeksi ja eräs selvittämätön mahdollisuus on Espanja. Fuengirolassa suomalaiset lääkärit Pentti Raaste ja Juha Mielikäinen ehkä kirjoittaisivat "Liotironina"-reseptin?


      • entä.muut.syyt

        >> lääkitys määrätty 75mg ja itse nostin sen 150mg useampi kuukausi sitten, mutta tästä ei ole ollut mitään hyötyä. <<

        Jossain luetellut ferritiini, B12, D, folaatti voivat vajauksellisina estää tyroksiinin toiminnan.
        Onko kokeiltu tiukka gluteenittomuus ja 200ug seleeniä päivittäin?
        Keliakia? Hypokortisolismi? Hyperkalsemia?


    • Ulkomailta

      Kaikki lääkärit voivat määrätä Liothyroninia. Sitä ei ole mitenkään rajoitettu jonkin erikoisalan määrättäväksi, vaan kaikki voivat määrätä. Jos saisit EU-reseptin niin voisit hakea Euroopasta, tai tilata Euroopasta Internetapteekeista postitse. On ihan laillista.

      Ongelmana on 1. lääkäreiden ja endokrinologien kuvottavan huonolla tasolla oleva osaaminen kilpirauhasen hoidosta 2. T3-hormonista eivät osaa mitään 3. Oikeudenkäynnit. Helpompi mahdollisuus lienee lähteä tapaamaan lääkäriä ulkomaille. Jo muut Pohjoismaat ovat ihan toista luokkaa.

      • reseptilääke

        "Jos saisit EU-reseptin niin voisit hakea Euroopasta ..."

        Ruotsissa Liothyronin vastikään muuttui tavalliseksi reseptilääkkeeksi.
        (Kaikki tiennevät että postitse saa tilta vain 3 kuukaudeksi.)


      • Lio_tavallinen_lääke

        Liothyronin on Ruotsissa aina ollut tavallinen reseptilääke, se ei ole koskaan tarvinnut erityislupaa. Liothyronin sai Ruotsissa myyntiluvan jo 19.12.1957, näin kertoo Ruotsin lääkevalvontaviranomainen Läkemedelsverket sivuillaan. Voi laittaa hakuun Liothyronin, klikata lääkkeen nimeä ja lääkkeen sivulla aukaista sivu Registreringsinformation.

        Itse asiassa kukaan ei tiedä, tarvittaisiinko Liothyroninille Suomessa oikeasti erityislupa. Suomessahan nykyisen Fimean, entisen Lääkelaitoksen, jota ennen vähän aikaa Stakes, jota ennen Lääkintöhallitus, niin heidän tiedostojaan hävisi näiden muutosten yhteydessä 1990 -luvun alkupuolella. Mistään ei enää löydy tietoa, onko Liothyronin mahdollisesti saanut Suomessa myyntiluvan jo aikoinaan, 1950 -luvulla. Suomessa yleensä seurattiin Ruotsin jälkiä, joten olisi jopa todennäköisintä, että Liolle on Suomessa myyntilupa. Mutta tieto on hävinnyt Fimean hävinneiden tiedostojen mukana.

        Eikä joku tutkiva journalisti voisi vähän katsella tätä?


    • Kilppari.ongelma

      Hei, alkuperäinen kysyjä: saitko liothyronin reseptin? Mitä lääkäri sanoi ja kuinka suhtautui pyyntöösi?

      Toinen kysymys on ulkomailta reseptin/lääkkeet saaneille: otettiinko siellä labrakokeita vai suostuivatko lääkärit Kreikassa ja Ruotsissa pelkän pyynnön perusteella kirjoittamaan reseptin?

    • labrat.cityterveydestä

      En ole alkuperäinen kysyjä, mutta vastaan labrakysymykseen. Labrakokeet pitää ottaa ensin Suomessa. Niitä voi ottaa itse ilman lähetettä Cityterveydessä. Kannattaa ottaa TSH, T4V ja T3V. Ulkomailla otetaan yleensä kokeita paljon enemmän kuin Suomessa, mutta nämä yleensä riittävät seurannassa. TSH:ta ei tarvitsisi ottaa jos on T3 lääke, mutta kannattaa sekin varmuudeksi ottaa, ei ole kallis. Ota myös kopiot entisistä resepteistä (pyydä apteekista jos ei ole tallella) ja lääkärin merkinnöistä myös, lääkäri Euroopassa voi kääntää googlella, ja sitä paitsi monet lääketieteen sanat ovat kansainvälisiä ja myös sairauskoodit.

      Labratulosten kanssa sitten Eurooppaan. Liothyroninia saa myös Norjasta, sehän on norjalainen lääke. Norjassa on lääkäreitä ja klinikoita jotka osaavat hoitaa T3 hormonilla ja myös eläinperäisillä. Saksassa myös. Jotkut ovat löytäneet avun itävaltalaiselta lääkäriltä. Keski-Euroopassa yleisin lääkemerkki T3 hormonia on saksalainen Thybon. Jenkkien Cytomeliä myydään myös Euroopassa. Italiassa on heidän oma T3 hormoni Liotir, joka on tippoja. Sielläkin voi löytää osaavan lääkärin. Hollannissa ja Belgiassa ovat jotkut käyneet hoidossa ja saaneet Cytomeliä tai Thybonia.

      • Välimerelle

        Hyviä vihjeitä tunti sitten kirjoitetussa kommentissa. Labratuloksia monella on jo julkisen terveydenhuollon turhien käyntien jäljiltä, mutta tosiaan tuoreet kannattaa otattaa.

        Ketjussa 10.5. kirjoitetussa kiinnitetään huomiota muutaman suositun Välimeren lomamaan tarjoamiin mahdollisuuksiin, Fuengirola jopa kielitaidottomalle.

        Lomailukohteisiin joskus saa edullisia äkkilähtöjä, jos passi on voimassa.


      • Kreikkako.sulkeutuu

        Kreikasta on juuri tullut viestejä että olisi jopa alettu vaatia reseptiä T3-lääkkeen "UniPharma T3" ostajilta. Ainakin on huutava puute ja apteekissa vain 1 tai 2 pakettia (30 kpl:n) saatavilla. Vierasmaalaisille on oltu haluttomia myymään.

        Englantilaiset kävijät suuntaavat Turkkiin ja postitse he tilaavat Meksikosta.

        Suomalaista tietysti auttaa pelkkä EU-reseptikin Kreikasta.
        Turkista saa tuoda vain "matkan aikana tarpeelliseksi osoittautuneen" määrän eli kolmeksi kuukaudeksi ja oltava lääkärin ja potilaan nimellä varustettu esim. annosteluohje osoittamaan, että tulee omaan käyttöön.


    • Kilppari.ongelma

      Kiitos labrat.cityterveydestä ja Välimerelle!


      Onko muita kokeita mitä pitää otattaa kuin TSH ja T4V ja S -T3V Vapaa T3-hormoni?
      Olen lukenut, että jostain syystä T3V otetaan vain hypertyreoosia sairastavilta, ihmettelen miksi näin?
      Olisiko syytä ottaa T3r ja saako sitä Suomessa tutkittua? (Minulle i ole ihan selvää, mitä tämä koe tarkoittaa.)

      Olen noin 15 vuotta käyttänyt Thyroxin-lääkitystä, kun vihdoin sain vajisdiagnoosin eli gyne suostui ottamaan kokeet kun pyysin. Oireina ollut vuosikymmenten väsymys, vetämättömyys ja palelu, paino on normaali, mutta en voi syödä yhtään ylimääräistä, koska paino lähtisi heti nousemaan. Lapsena ja teini-iässä kaula kilpparin kohdalla erittäin herkkä ja kosketusarka, en esim. voinut käyttää kaulahuivia, edelleenkin ajoittain painon tunnetta kaulalla ja kaulaketjua en voi pitää, koska ahdistaa. Onkohan tällä tekemistä kilpparin kanssa... Aluksi Thyroxin-lääke auttoi, mutta viimeisinä vuosina väsymys ja voimattomuus ovat palanneet, ja sen vuoksi etsin nyt apua. Terveyskeskuslääkärin mukaan T3V-kokeeseen pitää mennä yksityiselle. TSH ja T4V otettu säännöllisesti ja ne ok.

      • T4v-per-T3v-paras-3

        T3-hormoni on soluille niin tärkeä, että elimistö eri keinoin yrittää pitää T3v:n vakiona eli se ei ole kaikkein herkin indikaattori jos ollaan suunnilleen normaalialueella.

        Toisaalta lääkityllä suhdeluvusta T4v-per-T3v päätellään, toimiiko muunnos T4->T3 normaalisti. Normaali kuulemma 3 tai 3.3.

        Ilvesmäki ja Pöntynen kertovat T3v:n välillä 5...6 olevan parhaan voinnin alue.

        Reverse-T3 (rT3) on aika monimutkainen asia, harvoin kuuluu ensimmäisiin mittauksiin, ("Jarruhormoni" joka myös säätelee "oikean" T3:n määrää. Useimmiten normaali lyhytaikainen ilmiö. Joskus harvoin sitten "jää päälle"=


    • labrat.cityterveydestä

      Suomessa ei mitata kuin TSH ja T4V koska suomalaiset lääkärit eivät osaa tulkita muita kokeita. Ota T3V Cityterveydessä, ulkomailla tosiaan otetaan kokeita paljon enemmän kuin Suomessa. T3V tarvitaan katsomaan miten muunto toimii. Ei se ole mikään kallis koe. Aamulla pitää ottaa tai ennen klo 10.00, ja ei lääkkeitä samana aamuna.

      rT3 ei tarvitse ottaa tässä vaiheessa. Ulkomailla sitä mitataan ja kuuluukin mitata, mutta se liittyy enemmänkin anoreksiaan, fitness kilpailuun ja muuhun ruokavaliolla pelaamiseen, sekä ylirasitusoireisiin ja urheilijoiden ylikuntoon ja vakaviin sairastumisiin. Jos on ihan perusvajis niin riittävät nuo kolme koetta TSH, T4V ja T3V. Alussa tietysti pitää mitata TPOab jotta nähdään, onko Hashimoto.

      • Kilppari.ongelma

        Kiitos vastauksesta Sinulle ja T4v-per-T3v-paras-3:lle!

        Näillä neuvoilla menen Cityterveyteen ja palaan asiaan, kun kokeista saanut tulokset.


    • biomarkkerit_oikeiksi

      > ... TSH ja T4V koska suomalaiset lääkärit eivät osaa tulkita muita kokeita.

      Paljon hyvää osaamista passitettiin kaatopaikalle kun vajaatehoinen tyroksiini saatiin sivuuttamaan toimivaksi todetun eläinperäisen. Siinä yhteydessä vaiennettiin lukuisat huomautukset mm. vääriksi jäävistä T3v-tasoista. Tässä hoitohistorian kulku:
      https://dl.dropboxusercontent.com/u/78452284/2016-01 - Annals of Internal Medicine.pdf

      (Tuon hoitohistoriankin lähde on sama Bianco Labs Chicagossa, josta on tullut muutakin pätevää näyttöä T3-lääkkeen tarpeesta. Googlaa "medscape 870924")

      • biomarkkerit_oikeiksi

        Ylläolevassa pitää pitkään linkkiin ottaa koko rivi eli "... Medicine.pdf"mukaan


    • amiodaronikilppari

      Mitkähän ne arvosi ovat tuon oman annostuksesi aikana? Monet mainitsemasi ovat liikatoiminnan oireita:univaikeus, väsymys, hikoilu, muistiongelmat- vai keskittymiskykyvaikeudet. Itselläni oli pohjaton väsymys keskeinen liikatoiminnan oire-- T4V 90 tasossa. Myöhemmin liikatoiminnan sammuttua vaaatoiminnan aiheuttama väsymys oli aika lievää-- Tyrazol oli vielä menossa kun parissa viikossa T4V keikahti neloseen ja TSH yli 70. Nyt tyroksiinilääkityksellä voin mainiosti, TSH 1-2 tasossa ja T4V 16-18. Olen sydänpotilas, joten liikatoiminnan puolelle menoa liialla lääkkeellä on ehdottomasti varottava.

    • erityisoppilas

      Hurjan kivoja kilpparijuttuja. Ihan "vaaatoimintaa" ja kaikkee. Metkoja numeroita. Aika hirveesti kiinnostaa. Endot on söpöjä!

    • Kreikassa_T3_ollut_loppu

      Kreikassa on toimitusvaikeuksia heidän omalle T3 lääkkeelleen, nimeltään T3 liothyronine. Lääke on ollut loppu tukusta ja varsinkaan saarilla sitä ei meinaa saada. Kuulemma Ateenasta tai Thessalonikista voi löytyä.

      Apteekit eivät osaa sanoa, milloin lääkettä taas tulee seuraava erä. Kuulemma ongelmana Kreikan taloustilanne, jostakin materiaalista on pula.

      • reseptikin-on-avuksi

        Kilpirauhaspotilasta auttaa pelkkä EU-reseptikin. Jos Suomesta tai Ruotsista hakee lääkkeen, voi mainita tuotenimenkin: "Liothyronine" (Takeda Pharma)


    • erityisoppilas

      Kivoja kilpparijuttuja suoltavat trollit eivät voi kirjoittaa minkäänlaista reseptiä kun puuttuu lääkärinkoulutus. Se varmaan harmittaa hitosti kun niin teksi kummiskin mieli leikkiä tohtorii. Muutama kivasti vinksahtanut Tehy-aktiivi täällä mielestänsä konsultoi meneen vimmoissaan. Ihan neuvoksi vois heittää, että kandee käydä lääkis, jos meinaa lääkäriksi.

      • reseptivapauskaaos

        .
        Arvoisa Endokrinologi "erityisoppilas",

        Luetelkaapa syntyneet haitat niissä useammassa Välimeren maassa joissa synteettiset kilpirauhaslääkkeet ova reseptivapaita.


      • amiodaronikilppari

        Kyllä täällä joukossa joskus käy jokunen lääkärikin ja vieläpä sellainen, joka on itsekin kilpirauhaslääkityksellä. Tulee vain näistä monista T3- korostavista mieleen, ettei kyseessä olisi ihan sama kuin siinä kuuluisassa hölmöläisten talonrakennuksessa. Unohtui ikkunat ja pimeyttä ihmeteltiin ja kun matti neuvoi tekemään ikkunat, innostuttiin valosta niin, että hakattiinkin kaikki seinät auki ja talo tietysti romahti. Tarpeellinen määrä kilpirauhashormonia vajaatoimintaa sairastavalle on todella kuin valoa pimeyteen, mutta liika on liikaa ja tuhoaa koko kehon.


    • T3_lääkkeitä

      Kreikassa tosiaan Kreikan T3 liothyronine on monesta apteekista loppu. Turkista saa hyvin heidän T3 lääkettään Tiromelia. Saksan Thybonia saa hyvin, samoin Norjan Liothyroninia.

      Eläinperäisistä on kanadalaisten Erfan Thyroidilla toimitusvaikeuksia. Norjassa ja Ruotsissa on kirjoitettu Armouria tai Nature Throidia Thyroid-potilaille, on kuulemma toiminut yhtä hyvin.

      • rahastusteollisuus

        Armourilla vaan on "Synthroid-syndrooma" eli hurja hinta.
        USA:n brändityroksiini Synthroid maksaa siellä 1.10$/pilleri. Ks. goodrx.com.

        (Kaikkihan tiennevät BigPharman lobanneen rajusti hyvin toimivia eläinperäisiä vastaan koska eläinperäisten valmistus ei ollut suurten lääketehtaiden käsissä.)


    • Mytelltales

      Suurin osa tämän viestiketjun viesteistä on sekopäisen trollin kirjoittamia.
      Kun se on neuvonut etsimään lääkettä kaikista euroopan maista niin samat tarina ja samat ohjeet alkaa jossain toisessa viestiketjussa.

      • erityisoppilas

        Olen tullut samaan tulokseen. Vaikuttaa häiriintyneeltä.


    • outoja_annoksia

      "The findings cast “a dark shadow of doubt on the validity of the studies on the effect of T3 therapy in these patients,” Dr. Esa Soppi reported in a poster at the International Thyroid Congress." Clinical Endocrinology News marraskuu 2015.

      Aika jännästi sanoi tuo kiistelty Esa. Siinä vaiheessa hän oli huomannut Eiran klinikalla "vajisoireiden" hyvin monella poistuvan ferritiinivajauksen korjauksen myötä. (Toisaalta myöhemmin raportoi potilastapauksista, joissa tarvittiin T3-lisä.)

      Edesmennyt kilppariguru Lowe otti jatkuvasti 150µg T3-lääkettä ja tämä on pohdituttanut jälkikäteen. Miksi moinen annos? Tosiasiahan on että rT3-dominanssin hoitoonkin riittää esim. 60µg. Se pitää "clearingin" jälkeen pudottaa pieneen murto-osaan. Pitkän päälle useat voivat lopettaa kilpirauhaslääkityksen.

      Olivatko menneiden vuosikymmenien suuret annokset ravinnepuutoksista johtuvia vaiko varsinaisesta lääkeaineresistenssistä johtuvia?

    • Anonyymi

      Osaako joku nimetä Frankfurtista lääkärin, jolle voisi mennä valmiiden labrojen kanssa?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1789
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe