Hankkijan asiakaspalvelu on todella huonoa.

metsän_omistaja

Kävin kaverini kanssa tiistaina 09.05. aamupäivällä kyseisessä liikkeessä tarkoituksenani ostaa Jonseredin raivaussaha.
Liikkeeseen mennessämme kolme miesmyyjää seurusteli kovaäänisesti naureskellen keskenään, eivätkä siksi huomanneet kauppaan saapuneita asiakkaita. Menimme kaverini kanssa raivaussahatelineelle, jonka vieressä olevalta palvelusaarekkeelta naismyyjä vilkaisi meitä, mutta ei hänkään osoittanut minkäänlaista palveluhalukkuutta.
Odottelimme aikamme myyjää, joka haluaisi myydä meille tarvitsemamme raivurin, mutta kukaan noista neljästä myyjästä ei saapunut paikalle. Niin paljon tuo huono asiakaspalvelu harmitti, että päätimme ajaa Tampereelle ja hakea sieltä Hankkijasta tuon saman sahan.
Näin teimmekin, mutta jäimme miettimään mahtaako oriveden Hankkijan esimies tietää miten surkea palvelun taso on tuossa liikkeessä.
Toisaalta saattoi olla niinkin, että kyseinen esimies oli itse yksi noista kolmesta.
Liikkeestä poistuessani mainitsin kolmikolle huonosta asiakaspalvelusta, mutta kukaan ei heistä viitsinyt edes asiaan kommentoida.
Tampereella myyjä kävi heti ovesta saapuessamme kysymässä voisiko hän olla avuksi.
Kyseinen raivaussaha osoittautui hyväksi merkiksi.

58

3579

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • OstaKöyttäPätkä

   Espoolainen yrittäjä joka työllistää 28 henkeä on nyt näköjään satuileva metsänomistaja..........tämmöisiä idiootteja oriveellä.

   • ihmetelijä

    Onko?


   • jukkapoika124

    kyllä


  • OriTapani

   No.....tyypillistä rautakaupan palvelua.
   Tosin tuosta puljusta saa tavallista kehnompaa sellaista.

  • HerneKauppias

   Keksitty juttu jolla koitetaan Hankkijaa mollata. Sama kirjoittaja joka aiemmin Agrimarket ketjussa myymäläpäälikköä haukkui. Orivesiläinen Teppo on ilmeisesti käynnyt herneitä katsomassa ja veti herneet nenään kun ei saannut alennusta

  • rakentajamies

   Enpä usko että Oriveden Hankkijasta tarvitsee erikseen "keksiä" mitään negatiivista kirjoitettavaa.
   Kyllä se on ja on jo Agrimarketinkin ajoista asti ollut surullisen kuuluisa umpisurkeasta asiakaspalvelusta ja ammattitaidottomuudesta.
   Onneksi on Tokmanni ja paikallinen "oikea" rautakauppa sen vieressä.

   • Myymäläpäälikkö

    Onneksi on Tokmanni, sieltä saat kaiken mitä rakentamisessa tarvitset. Sementtisäkki on Tokmannilla ilmainen koska sitä ei ole. Mutta tosi rakentaja saa kyllä uuden tuulipuvun ostamalla % ja, siitä se hyvä mieli tulee!


   • orivedenkeskustassa

    Mitä ei saa Tokmannilta, sen saa K-Raudasta ja päinvastoin.
    Miksi vaivautua huonon palvelun liikkeisiin ysitien toiselle puolen?


  • YrittäjäRouvaJuupajoki

   Huonoa asiakaspalvelua ei tarvitse sietää. On aivan oikein että asiakas äänestää jaloillaan ja ostaa toiselta yrittäjältä tai jopa kokonaan toiselta paikkakunnalta.
   Ainut joka häviää on huonon palvelun omaava firma ja se ei suinkaan ole asiakkaan vika.

   • KananPaskaTehdasTakaisin

    Eikös ole parempi että pistetään Hankkijan myymälä Orivedeltä kiinni? Eihän Orivedellä siedetä sitä että yrittäjä kieltäytyy antamasta alennuksia nurmikon siemenistä, siis asiakas on kunkku ja lappu luukulle niin oriveteläisillä on parempi mieli.
    Orivesi on todella hankala paikkakunta yrittää, aina löytyy kitisijöitä, milloin tiet pölyää haittaavasti kun yrittäjällä käy asiakkaita.


  • samaamieltää

   Samaa mieltä.
   Kiinni vaan.
   Onhan Orivedellä oikea rautakauppa jo.
   Ja Tokmannilta saa siemenet yms.

  • vaikoei

   Höpöhöpö taas, yhtään parempaa palvelua ei saa Rautiasta. Saa etsimällä etsiä myyjää, jolle yleensä aina puhelimessa puhuminen on tärkempää kuin paikalla oleva asiakas. Jos kassalta kysyy jotain tavaraa, ei tulla koskaan näyttämään, vaan sanotaan katso hyllystä. Sinne myyjä jää tyhjälle kassalle seisoskelemaan ja viilailemaan kynsiään.
   Missään muualla ei maalien sekoituksessa tehty niin paljon virheitä kuin K-raudassa vai mikä Rautia nykyään onkaan.
   Se siitä palvelusta! Taitaa myyjät täällä kirjoitella päivän kuluksi.

  • kukanhankkija

   Siis täh? Pihaihmiselle Hankkija on yksi parhaista Oriveden kaupoista! On hienoa, ettei tarvitse niissä merkeissä mennä kauemmas asioimaan. Omalle kohdalle on tainnut muuten osua joka kerta naismyyjä, ja hyvää palvelua olen saanut aina.

   • Naapurinmiess

    Puutarhapuolen naismyyjät ovat kauniita ja herttaisia. Heiltä kun ei taida vaan saada raivaussahaa tai muutakaan työkalua ostettua.
    On pakko mennä sisälle missä hankkijan osaamattomuus ja heikko asiakaspalvelu tulee pian ilmi.


  • Orivetelä

   Heh... ja asiakkaassahan ei ikinä ole vikaa.Ollaan jo liikkeeseen tullessa naama norsun v####la valmiina valittamaan kaikesta.Ja koskee kylläkin kaikkia kauppoja/liikkeitä.

   • janssonin_kiusaus

    Persuilta ei nyt tarvita kommentteja tähän aiheeseen.


  • saamael

   nimenomaan miespuoliset myyjät täysiä urpoja.onneksi tupakkia jatkuvasti käryttävä varastomies on häipynyt vahvuudesta.

   • urpotasikkaat

    Haistkaa paska tinkajat ja palvlusta valitavat, pitskö tuote antaa ilmatteeks tai olla ympärillä koko aja hyysäämäs.
    Eikö asikas osaa itte lukee hintaa lapusta ja tuotetietja esitteestä.
    Vittu miten avutomia.


   • ammattimyyjätär

    Just näin.
    Turhaa valittamista.


   • ammattimyyjätär

    Oikein ärsyttää tämän ketjun aloittaja.
    Tuotteen vieressä on aina hintalappu josta näkee hinnan.
    Internetistä voi jokainen tarkistaa tuotteen speksit ja avuttomimpia asiakkaita varten on lisäksi tuoteryhmän vieressä esiteteline josta näkee samat asiat.
    Eikö siis homma ole sitä myöten selvä että jos kyseinen tuote on kiinnostava niin tuote hyllystä mukaan ja kassalle.
    Mutta nämä aloittajan tyyliset asiakkaat ja espoon herrat ja muut miesasiakkaat yleensäkin tarvitsevat vielä jonkun viereensä tavaamaan samat asiat mitkä lukee esitteissä, hintalapuissa ja spekseissä. Ja jos myyjä ei ehdi paikalle niin heti kirjoitetaan someen!!!
    Ottaisitte mallia puutarha-alan naisasiakkaista jotka tietää jo kauppaan tullessaan mitä ovat ostamassa ja maksavat tuotteen nopeasti ja oma-aloitteisesti kassalle ja tekevät sitten tilaa uusille maksaville asiakkaille.
    Miehet vähän oma-aloitteisuutta halooooo.....


   • Nohni

    Kun muuten voi ottaa vakavasti, mutta sä tosissas vertailet sukupuolia :D


   • Anonyymi
    urpotasikkaat kirjoitti:

    Haistkaa paska tinkajat ja palvlusta valitavat, pitskö tuote antaa ilmatteeks tai olla ympärillä koko aja hyysäämäs.
    Eikö asikas osaa itte lukee hintaa lapusta ja tuotetietja esitteestä.
    Vittu miten avutomia.

    Rumaa kielen käyttöä.


  • taavettisetä

   Ei sunkaan vaan sillä mettän omistajalla sattunu oleen vaippa märkänä jo liikkeeseen mennessä.Kyllä minäkin voin tommosen tempun tehdä missä tahansa liikkeessä.Voihan sitä tietyllä asenteella saada sitä palvelua mitä tilaa.Jos se olemus on jo semmonen että älkää vaan tulko lähelle saatika kysy mitään niin kyllähän se myyjä sen huomaa.Itselläni Oriveden Hankkijasta on vain positiivista kerrottavaa.Aina on tervehditty ja tultu kysyyn mitä saa olla jos itellä on vähän hakusessa.Koskaan ei ole tyhjin käsin tarvinnut pois lähteä.Henkilökunta on todella osaavaa ja ystävällistä .Tuotevalikoima on uskomattoman laaja ja jos ei tavaraa ole niin nimikin sen sanoo HANKITAAN.

   • maatalousmies

    Vaikka en ole kyseisessä kaupassa käynyt,uskoisin tilanteen siellä parantuneen.Tunnen nykyisen esimiehen ja pidän häntä aivan" huippumiehenä"entiseen eläköityneeseen henkilöön verrattuna,


   • Anonyymi

    Vai pitää olla hyvällä tuulella tullessaan hankkijalle. Ihan eri maailmasta tulee ne asiakkaat. Ei he ole kauniita ja rohkeita. Valtion kiusaamia vain. Ja sitten vittuilua saa vielä Hankkijalla siihen kaupan päälle. Saattaa se hankkijan ukko olla ihmiskontakti kuukausiin. Melkein saa itku kurkussa lähteä sieltä pois.


  • BemarimiesJaVarakas

   Hankkijan lakki on kautta aikain yhdistetty peräkammarin poikiin ja "jumalan hylkäämillä" alueilla asuviin "syvä joki"-heppuihin tai "kuutamosonaatti-Syrjälöihin"
   Kukaan itseään kunnioittava ihminen ei sellaista kehtaisi laittaa julkisesti päähänsä tai kehtaisi julkisesti retostella käyneensä hankkijalla "ostoksilla".
   Ei siis ihme jos palvelun laatukin on mitä on.
   Paskaa......

  • OrivedenJussi

   No on se kumma, jos asiakas ei itse osaa pyytää apua jos sitä tarvitsee. Itse olen aina pyytänyt tarvittaessa ja myös apua saanut. Miten vaikeaa se suu on avata? Hankkijalla on aina ollut ystävällinen palvelu. Kannattaisiko joskus katsoa peiliin?

  • asiakasEräjärveltä

   Ei pidä paikkaansa.
   Hankkijassa on todella huono asiakaspalvelu ollut aina ja on edelleen. Yleensä rautakauppojen asiakaspalvelua moititaan siksi, että myyjiä on niin vähän, etteivät kerkiä palvelemaan kaikkia asiakkaita, kuten mielestäni Rautiassa. Oman ja niin monen muunkin huomiona on ollut se, että Hankkijalla kyllä on vapaina myyjiä, muttei todellista halua palvella kauppaan tulleita harvoja asiakkaita. Kyllä tänä päivänä tuotteiden kirjo ja tarjonta on niin laajaa, että yhä useampi asiakas tarvitsee apua ja opastusta valinnan teossa.
   Eiköhän tämä ole jo niin monesta suusta tässäkin keskustelussa todettu, että sitä on turha jääviltä taholta puolustella.

  • maatalousmies

   On siellä nyt paljon parempi esimies.

  • Kaippasenoin

   Olisiko myyjän pitänyt tuoda kassakone siihen raivaussahan viereen vai oliko se kenties muuten vaan munalukolla hyllyssä kiinni, kun sitä ei siitä mukaan saanut?

   • Naismyyjä

    Kai se kassakone jotenkin kiinni oli, muutenhan sen olisi helposti rahoineen päivineen joku voinut varastaa.
    Mutta veikkaanpa että ennemmin esim. jollain pulteilla kuin munalukolla.


  • ropomanne

   Kyllä minäkin kallistuisin pultti kiinnitykseen nylocmuttereilla.Lisäksi ylimääräisen kierteen voi hakata niin, että nopea irroitus on vaikea suorittaa. Vetää vaikka pienen "hitsinöölin" ihan siihen päähän,niin kyllä on pirun paha irroittaa.

   • Naismyyjä

    Mikä on nylocmutteri? Myydäänkö esim. meillä niitä ja miten sellainen asennetaan?


  • ropomannenveli

   Selvisikö? Rautalangasta paha vääntää.......rautalanka on sellaista mikä on kiepillä tai rullattuna olevaa metallituotetta.Yleensä halkaisijaltaan pyöreän mallista. Piikkilanka on taas, sitten eriasia.

   • Naismyyjä

    Juu selvis. Noita nyloccimuttereita näkyy olevan meilläkin myynnissä, kun aikani kuluksi kiertelin ja katselin. Minkähän takia ne on sisältä maalattu siniseksi. Meillä ei pomokaan tiennyt, mutta epäili sen liittyvän tähän suomi100-vuotta teemaan. Rautiassa varmaan tietäsivät paremmin ku niillä on enempi kaikenlaisia muttereita.


  • pulttipoissa

   Pomo oli aivan oikeessa.Rautiassa tosiaan on laajempi valikoima sen takia ,kun ne MYY niitä.

  • Naismyyjä

   Mainitsin tästä pomolle ja se sanoi että kyllä mekin myytäs jos vaan joku ostas. Kyllä tässä aina sillon tällön joku (asiakas varmaan kun se ei oo kukaan mun tuttu) käy pyörimässä mut ei se varmaan mitään oo ostamassa kun ei se tuu mulle mitään puhuun. Seisoskelee vaan ja ihmettelee tuolla hyllyjen välissä sillä aikaa kun me poikien kanssa jutellaan ja juodaan kaffeeta ja sit se vaan häipyy.

  • jotainTarttisTehrä

   Myyjiä joilla on osaamista neuvoa asiakasta ja valtuuksia tehdä kauppaa luovasti eli osaa tehdä erilaisia tarjouksia ja tinkiä asiakasta kuunnellen, semmoista kivijalka kauppaa itse ainakin kannatan! Toinen vaihtoehto on lavakaupalla pohjahintaan tavaraa myyvät liikkeet niissä tarvitaan vaan hyllyyn täyttäjiä sillä tavara myy itsensä hinnoilla! Nää rautiat ja agrit ym.... on välimuotoja joissa kovat hinnat ja hyllyntäyttäjät vailla hommia ku tavara ei liiku!

   • maatalousmies

    On siellä Hankkijalla nykyisin ihan asiallinen esimies...kysykää ja tinkikää häneltä.Sen entisen kanssa ei onnistunut yhtään mikään.


  • EspoostaKäviPuhuri

   Taisi mennä esimies vaihtoon sen jälkeen, kun Espoon herra kävi kaupassa keskustelemassa siemensäkin hinnasta!
   Ja joku vielä väittää, ettei raha ole valtaa, hehheh.

   • KaikkiOnHyvinOriveellä

    Saakoo oriveellä rahalla valtaa? Sittenhän oriveellä on asiat hyvin.
    Espoon mies itki siemensäkistä alennusta eli täysin sopiva mökkiläinen oriveelle. Nyt myöhemmin Espoon miehen firma on mennyt konkkaan joten siitä vallasta. Myös oriveen Leipomo on konkassa.


  • roponikkari

   Suomessa konkurssisääntö on peräisin vuodelta 1868.Tosin siihen on tullut muutoksia jälkeen päin,mutta edelleen se antaa mahdollisuuden toimia,niin kuin ei olisi edes konkurssia ollutkaan. Esim. yritys on toiminut ennen konkurssia sellaisella nimellä mikä ei ole näkynyt varsinaisessa toiminnassa. Kiinteistöt on voitu yhtiöittää erikseen toiselle yritykselle( konkurssin tapahduttua toimitilat on näin ollen suojattu ja siltäosin toiminta voi jatkua normaalisti.Tietysti myös vuokratiloissa.Edellyttää että että vuorat on hoideltu ennen konkurssia.) ensisijaiset velkojat ovat yleensä verottaja ja pankki. Tähän tyyliin se Suomi satasessa vain menee.

   • OriveelleFeministit

    " vuorat on hoideltu" vuokat vai h uorat? Eihän Oriveellä ole h uorii vaikka patoutuutta kysyntää enempi kuin neloskaljalla.


  • jaatajaa

   No eipä Kempeleen Hankkijakaan ole sen parempi. Olen kysynyt JD traktoria joskus ja nyt ihan vasta Avant pienkuormaajaa mutta myyjä ei ota mitään kantaa asiaan. Ja näyttää hänen pomonsa vain hirnuvan asiakkaille siinä vieressä. Erittäin ylimielinen firma.

   • Anonyymi

    Muuan mies myyjä vain naljailee kauniisti sanottuna siellä. Muu väki kunnollisia. Äitiänikin oli kiusannut.


  • Taavettisetä

   Missään muussa kaupassa ei orivedellä saa palvelua kuin Hankkijassa. Aina kun olen mennyt ovesta sisään on ensimmäiselle näkemälleni myyjälle putkahtanut ns myynti-ilme. Kaikkea on voinut kysellä tuntematta itseää tyhmäksi. Tavavaraa on laidasta laitaan ja tilaamalla saa melkein mitä vaan. Oli kesä tai talvi sesonki tai ei on myyjillä vielä aikaa ja aitoa halua jutella mukavia asiakkaan kanssa. Kokemuksieni perusteella suosittelisin palkan korotusta koko porukalle.

  • Hankkinut_olen_ja_paljon

   Nyt on homman nimi se, että Oriveden Hankkijalla on ja on ollut todella hyvä palvelu. Ja mukavat myyjät. Ja tingattu on – hyviä tarjouksia saatu. Valikoima saisi olla laajempi.

  • Naismyyjä

   Meille on tullut nyt uusia nylokkimuttereita laaja valikoima. Mukana uusia jännittäviä värejä. Kävimme myös koulutuksessa, joissa opetettiin miten nylokkimutteri asennetaan joten voitte kysyä meiltä ihan mitä vaan nylokkimuttereista. Asiakaspalvelu ennen kaikkea!

  • Taavettisetä

   Mahtaskohan niitä nyloc muttereita olla tuumakokona.Mulla kun on semmonen pultti joka on puolitoista tuumaa paksu tai on ainakin ennen ollu.Nyt kun mää sen mittasin nin eihän se o ku tuuma ja vartti. Eihän siinä mutteri pysy ku on lutua varttituuma.Pitäsköhän uusia mutteri vai pultti tai kuka tiätää molemmat.Pinkki olis varmaan ihan hyvä helpompi löytää jos sattuu vaikka tippuu lumee.

  • Naismyyjä

   Opettelin koko viikon nylokki-mutterien asennusta joten nyt voin tarvittaessa neuvoa apua tarvitsevia.

   Nylokki-mutteri asennetaan pulttiin kiertämällä nylokki-mutteria samaan suuntaan mihin kellon viisarit liikkuu.
   Kellon viisareita pitää tuijottaa aika kauan jotta havaitsee oikean liikesuunnan.
   Aluksi nylokki-mutteri kiertyy pultin päälle hyvin mutta sitten tulee tiukempi kohta koska ilmeisesti nylokki-mutteri on tehty nylokki-mutteritehtaalla liian ahtaaksi.
   Itse käytän tässä vaiheessa sellaista kumiläpyskää jolla esimerkiksi aukaisen kotona suolakurkkupurkin kannen kun nekin on aina niin tiukkoja. Kekseliäs voi käyttää myös muita tapoja.

   Jos pultin pää osoittaa lattiaa kohti on nylokki-mutterin asentaminen hankalampaa koska silloin ei voi kiertää nylokki-mutteria samaan suuntaan kuin jos pultin pää osoittaisi ylös tai itseä päin. Tässä haastavammassa tilanteessa on järkevintä mennä selälleen lattialle jotta pystyy paremmin hahmottamaan viisareiden oikean liikesuunnan. Muista käyttää viisarikelloa koska nestekidekellosta ei liikesuuntaa pysty niin helposti hahmottamaan. Älä kierrä nylokki-mutteria liian tiukkaan jottei pultti katkea tai mutteri halkea. Olen vasta opiskellut viiden ja kuuden ja seitsemän ja kahdeksan millimetrin nylokki-muttereiden asennuksen joten en voi vielä neuvoa yhdeksän ja kymmenen ja ykstoista ja sitä isompien millimetrien nylokki-mutterien asennusta.
   Tervetuloa käymään ja saamaan lisäneuvoja.
   Meillä ei jätetä asiakasta yksin.

   • Anonyymi

    Ei Hankkijalta saa varaosia. Varaosatiskillä muuttavat osapyynnöt omasta päästään muuksi. Ja kitinät päälle. Menee esim traktorin varaosaa ostamaan jonka arvo n 20 e niin toimitetaan muualle ostamaan yli 100 e varaosa. Eikö myymäläpäällikkö tajua mitään vai onko niin käsketty tehdä. Ja kun netistä kaivaa niin varaosa olisi ollut olemassa mutta toisessa ketjun liikkessä. Ei viitsitä nähdä vaivaa halvan varaosan vuoksi. Keskeytyy omat tuumingit aivan turhaan. Mahtaa saada työniloa tuolla meningillä. Eikö etsiminen ja löytäminen tuo iloa tiskin molemmin puolin. Vai siitäkö tulee iloa kun eksyttää asiakasta yhä enemmän.


  • Taavettisetä

   Nyt olen hommannut ihan uuden nyloc mutterin koko on tuuma ja vartti. Kotona koitettiin emännän kanssa sovittaa sitä siihen pulttiin joka on ennen ollu puolitoista tuumaa. Emäntä piti mutteria paikallaan ja minä koitin sovittaa pulttia mutteriin.No eihänhän se lähteny ottaan sisään. Koitettiin vielä niin että emäntä otti pultista kiinni ja minä mutterista mutta ei vaan ottanu sisään. Sormella varovasti koitin mutterin sisältä että olisko menny vahingossa UNF ja UNC sekaisin. Kaikki tuntu olevan ihan reilassa. Mienkähän on pitäisköhän sitä mutteria ensin koittaa vähän lämmittää jospa se hiukan laajenis.Pitää tietysti varoa liikaa lämmittämistä ettei nyloc rinkula pääse pehmenemään silloinhan se ei enää kiristy riittävällä tiukkuudella pultin ympärille ja sehän ei tietenkään ole mukavaa. Pultin päätäkin vois tietysti muotoilla uudestaan se kun tuntuu jotenkin laajenneen. Auttaiskohan semmonen kunnon vahanajan tappirasva mitenkään. Tummeli oli joskus ihan hyvää kun sitä sipas nökäreen pultin päähän ja vähän mutteriinkin.Saakohan sitä enää mistään.Kai se täytyy ruveta pikkuhiljaa siirtyyn noihin millikokoihin kun ei noita tuumasia enää tahdo löytyä mistään. Kyllä ne tuumakoot on ollu vaan hyvin selkeitä kun esimerkiks toi varttituuma ja tuuma ja vartti. Jotkut kuulemma tekee semmosta että ne väkisin survoo tuumakoon pultin milliseen mutteriin.No meneehän se kolmekasin pultti kymmenen millin mutteriin mutta siinä käy sillai että ainakin mutteri menee pilalle.Voi käydä jopa niin ettei mutteri enää suostu irtoamaan pultista muuta kuin halkaisemalla. Joka tapauksessa tällaisia muttereita ja pultteja ei voi käyttää enään uudestaan. Pultti ainakin on sellainen että siihen kukaan tuskin voi enää täysin luottaa.Joissakin harvoissa tapauksissa missä mutteria on kohdeltu kaltoin voi siitä saada vielä käyttökelpoisen kun oikein varovasti vääntää sen sisään uuden kierteen. Nyloc rinkula on tietenkin jo tuhoutunut edellämainittujen toimenpiteiden johdosta.Mutterista kuitenkin saa vielä luotettavan vastakappaleen jollekin pultille kun muistaa kiristää sen aina välillä ja koittaa välttää ylenpalttista rynkyttämistä. Kysyisin vielä onko niillä erivärisillä nyloc rinkuloilla muuta eroa kuin se väri .Mutu tuntuma on että punainen olis hiukan pehmeämpi kuin sininen.Muita värejä en ole kokeillut tosin keltaista teki joskus mieli mutta kun se oli aika paljon kalliimpi muita en raskinnut ostaa. Netissä on pyörinyt mainos jossa nyloc muttereita jaetaan ihan ilmaseks täytyy vaan mennä mallipultin kanssa sovittuun osoitteeseen.En oikein tiedä arvaako tämmöseen tarjoukseen tarttua siinä voi vaikka menettää pulttinsa. Parempi kait käydä tutulla mutterilooralla sieltä kun on aina sopiva löytynyt vaikka hakemiseen menee nykyään enemmän aikaa kun ennen.On toi näkö menny vähän huonoks mutta sormikopelolla on vielä pärjäilty.

   • Naismyyjä

    Minä en kyllä ymmärtänyt tuosta mitään.
    Meille on vain opetettu noita millimetrikokoisia nylokki-mutteriasennuksia. Jos tuntuu että nylokki-mutteria ei saa kiristettyä kunnolla sillä kumisella "seesam aukene" läpyskällä jolla muummuassa itse aukasen hillopurkkeja niin voi vaikka ruiskuttaa nylokki-mutteriin jotain seeärseetä. Pomo oli joltakin asiakkaalta kuullut että senniminen aine tekee liukkaammaksi ja myös syrjäyttää kosketuksen. En tosin tiedä mitä se tarkoittaa.
    Netistä en suosittele ostamaan nylokki-muttereita tai mitään muitakaan ammattilaiskiinnikkeitä. Niitä tulee ostaa vain ammattilaisille tarkoitetuista alan liikkeistä kuten esim meiltä.


  • Taavettisetä

   Nythän on niin että on olemassa suuri vaara sekoittaa milliset ja tuumaset nyloc mutterit keskenään. Varttituuma on noin 6 mm. kolmekasi noin 10 mm.Puolituumaa noin 13 mm.Yhdeksänkuustoista noin 14 mm.Kolmevarttia noin 19 mm.Tuuma noin 25 mm jne.Tästä johtuen on noudatettava suurta huolellisuutta ja harkintaa sopivaa nylocmutteria valitessa.Ensinnäkin olisi hyvä katsoa mutterin sisään vaikka otsalampun kanssa.Kierteen tulisi olla puhdas ja sileä.Jos havaitaan epäpuhtauksia kierteissä niitä voi koittaa puhdistaa esim puhaltamalla.Jos tämäkään ei auta voi koittaa tunkea kielensä mutteriin.Ei pidä kuitenkaan saman aikaisesti pyörittää mutteria koska sitä ei välttämättä saa enää kielestätä irti. Hätätapauksissa jos kotoa ei löydy sipivaa nylocmutteria ja mutterikauppakin on jo kiinni voi käydä katsomassa vaikkapa naapurissa löytyisikö sieltä sopivaa nylocmutteria.Tällaisessa tapauksessa olisi syytä toimia niinsanotun matalan profiilin mukaisesti eikä paljon huudella kylällä tapahtuneesta. Myös lainassa ollut nyloc mutteri olisi syytä palauttaa mahdollisimman pian ja hommata itselle ihan oma.Yhteisistä nylocmuttereista tulee vaan riitaa naapurin kanssa pidemmän päälle.Joskus eteen tulee sellaisia tapauksia joissa pultti pitää kiertää nylocmutteriin takapuolen kautta.Tällöin ei missään tapauksessa voi kyseessä olla uusi korkkaamaton nylocmutteri vaan vanha ja mahdollisimman monta kertaa käytetty nylocmutteri.Tarkoitan tällä sitä että vanhassa nylocmutterissa nylocrinkula on jo venynyt ja muotoutunut sopivaksi sinne työntyvän pultin kierteelle josta johtuen nylocmutteri ei ole niin tarkka sille kierretäänkö pultti sinne edestä vaiko takaa. Jotta kaikki ei olisi niin helppoa on olemassa myös vasenkätisiä nylocmutterita.Nämä kummallisuudet ovat rantautuneet meille Ruotsista joskus kuus seitkytluvun taitteessa.Tälläisen kohdatessa tulee kyseinen nylocmutteri ehdottomasti hävittää tai ainakin estää sen sekaantuminen tavallistan nylocmuttereiden kanssa.Itse olen jo saanut pulttini lukittua. Varmistaakseni pulttini pysyvyyden kiersin siihen kaksi nylocmutteria kolmaskin olisi vielä mahtunut mutta ajattelin että irroitaminen voi olla myöhemmin vaikeaa.Se miksi nylocmuttereissa yleensä on kuusi kulmaa on mieltäni askarruttanut todella paljon.Elämä olisi paljon rattoisampaa jos saisi valita nylocmutterinsa sen mukaan mikä tuntuu kädessä mukavammalta.Toisaalta suosin vain kotimaisia Kuusamossa valmistettuja nylocmuttereita ulkolaisista kun ei koskaan oikein voi mennä takuuseen.Kaikenlaisien lukitusnesteiden käyttöä olisi syytä välttää koska joskus tulee aika jolloin nylocmutterin on kuitenkin irrottava pultista.Aina ei vanhaan pulttiin tai nylocmutteriin kuitenkaan löydy uutta vastakappaletta se on vaan hyväksyttävä tai elettävä toivossa jos sittenkin vielä joskus.

  • Anonyymi

   Saman laista toimintaa Kokkolassa

  • Anonyymi

   Mä en tartte palveluu. Jos siäl Hommoojal on oikiaa tavaraa hyllyssä niin otan ja marssin kassalle. Toki sitten eri juttu jos ei tarvekalu osu silmään ni pittee kysellä.
   Ja lippis piähe kirkolle mennessä sunnuntaina.

  • Anonyymi

   Hankkijaan pääsee töihin vain jos on itsekin kuin juuri navetasta tullut.

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohunäyttelijä Aku Hirviniemi täyttää tänään pyöreät 40 vuotta. Onnea kaikesta huolimatta!

   Näyttelijä, juontaja Hirviniemi on ollut otsikoissa ja hänen keikkojaan sekä tuotantojaan on peruttu julkisuuteen nousse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   203
   4692
  2. Miten sinä juhlistat Suomen itsenäisyyttä 6.12. - Onko millaisia perinteitä?

   Itsenäisyyspäivä on näinä aikoina entistä tärkeämpi osa suomalaisuutta ja merkittävä juhlan aihe meistä monelle. Miten s
   Maailman menoa
   443
   2233
  3. Uskomatonta, Sanna Marinille ei haluttu antaa näkyvyyttä Linnan juhlissa

   Kymmenen Uutiset juuri ennen Marinin saapumista ja Areenakin kyykkäsi. Kyllä SDP:läinen politiikan supertähti on paha on
   Maailman menoa
   236
   1414
  4. Sofia & Stefan

   Kas kummaa, yhtäaikaa Dubaissa? Pääsikö Sofia pitkästä aikaa Dubain kotiin? 😂 Instaan muistettu laittaa kuva "vesi ton
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   1258
  5. Kiitos että olet

   Tiedän, että sinä olet ja ajattelet minua välillä. Se tuo minulle voimaa, et tiedäkään miten paljon. Vaikka meistä ei tu
   Ikävä
   48
   1229
  6. Ei sydäntään voi pettää loputtomiin

   Vielä me toisemme löydetään.
   Ikävä
   80
   1163
  7. Muistan kuinka isovanhemmat kertoivat teinipoikia VIEDYN VÄKISIN kodeistaan SOTAAN

   Suomen sotien aikaan erittäin nuoria teinipoikia vietiin väkisin kodeistaan ja lähetetiin sotimaan. Meinaatteko ettei t
   Maailman menoa
   269
   1008
  8. Laita tähän ketjuun jokin tunniste teistä mistä hän voisi sinut

   tunnistaa. Jokin teidän kahden välillä tapahtuneesta tai mistä olette kahden kesken keskustelleet. Älkää laittako nimiä
   Ikävä
   24
   982
  9. Nainen, joudutko muuttamaan pois vuokseni

   Koska koko ajan olet vaarassa törmätä minuun ja se on tosi kiusallinen ja vaivaannuttava tilanne sinulle. Miten olla koh
   Ikävä
   87
   976
  10. Eläköönhuuto veteraaneillemme!

   Huomenna 6.12. valtiojohto kutsuvieraidensa kera juhlii jotain olematonta - itsenäisyyttämme, jota ei enää ole! Tuon ol
   Maailman menoa
   306
   949
  Aihe