Lappajärven Kirkko ei näy!!!!!!!!!!!!!!

EarlGreys

Huonosti näkyy teidän kaunis kirkko minnekäänpäin"
Miksi kirkon ympärillä niin älyttömän paljon puustoa ettäå järvellä liikkujat ei nää oikeastaan ollenkaan kirkkoa, olisi komeeta ja juhlallista nähdä se vesillä liikkuessa-kellotkin kumajaisivat paremmin vettä pitkin kauas mutta nyt kaikki vaikke ollut ees lehteä puissa vielä oli piilossa, miten sitten kesällä. Mistä kirkko näkyy, ellei sitt menee paikalle ääreen katsomaan?
Yst. terv. Matkailijat

100

1407

Vastaukset

 • Kirkko kuuluu Ruotsin vallan muistomerkkeihin, jolloin talonpojilta riistettiin parhaat maat ja metsät ilman korvauksia, ja vielä laitettiin kirkollisverot, ilmaiset työt, viljat, ja elintarvikkeet kirkkonherroille ja heidän perheilleen.

  • joo ja ny sitä ei ees saa katsella ennkä menee sisälle tai pihasta.


  • Kirkko ei ole keskellä kylää, vaan vähän sivussa. Sunnuntaiaamuisin kapakan pihassa paljon enemmän autoja kuin kirkon parkkipaikalla. Paljon erilainen kulttuuri kuin maakunnan körttipitäjissä.


 • Kirkko keskellä kylää joka pitjässä komeana ja ylväänä kaikkien parhaaksi ja iloksi, miksi ei olisi lappajärvellä näin ,käydään katsastamassa asiaa kun tullaan kesällä lomille ja veneillää myös mökiltä, näkyykö kirkkoa. On kyllä täysin väärin jos se jossain piilossa, komea järvi, johon päin kirkko näkyköön joka suuntaan kauniisti.

  • Ei ole kenenkään iloksi, tulet tänne vaatimaan kirkon ympäriltä puiden kaatoa, vaikka et ole senttiäkään maksanut veroa,tyypillisiä ns. kaupunkilaisten räyhkeitä vaatimuksia paikallisille.


  • eikaadeta kirjoitti:

   Ei ole kenenkään iloksi, tulet tänne vaatimaan kirkon ympäriltä puiden kaatoa, vaikka et ole senttiäkään maksanut veroa,tyypillisiä ns. kaupunkilaisten räyhkeitä vaatimuksia paikallisille.

   Juu, "ei kaaeta" ja muut takapajuiset täällä maalla, kaikki niinkuin aina ollut vaikka sielu mätänis, ei hukata yhtäänmitään, Vaikka ittekin kärsisi, kunnei näe verovaroin ja kunkin maksamia laitoksia ees eempää näkis.Ollaan vaain tyytyväisiä vaikka ei vastinetta saaha, kuten saisimme ihastella järvellä liikkuessamme kirkkoniemeä ja veen kantamaa sunnuntahi aamun kirkonkellojen kumua. Jos ihte lappajärveläiset ei halua kirkkoosa nähä, niin matkailijoita voisi kiinnostaa, tottuneet nähtävyyksiä kahtelemaan. ootteko noin piilossa olevaa kirkkoa missään maalimalla nähneet.Jävikyläläiset ei ymmärrä asian vaikuttavauutta lainkaan-tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, sanotaan. Pitäkää kirkonnne! • "Pyhäaamun rauhaa hiljaa huokuu maa. Häly mainen häipyy, taisto taukoaa. Kuule, juhlakellot kaukaa kuminoi, temppelistä Herran kutsu sulle soi. ..."

  Kirkko on taikauskon perua. Miksi kirkot, vanhat pappilat yms. ovat kauniita/komeita? Koska rahalla saa ja hevosella pääsee, sanotaan. Kenen rahalla? Kansan tietenkin. Kirkot ovat ikäviä ihmisen tietämättömyyden ja vallanpitäjien komeilunhalun muistomerkkejä samoin kuin vaikka Egyptin pyramidit.

  • # Kuule, juhlakellot kaukaa kuminoi#
   voisi kuminoidakin jos joskus kuulisi kellojen kuminoinnin, ei se todellakaan aloittajan tekstin mukaan pusikosta kuulu eikä näy. Hyvä aloitus ja ASIAA kerrankin täällä.


  • Hyvä että puita edessä. Kellot tuottaa infraääniä,jotka on vaarallisia ihmisten terveydelle!!!


  • Kellotpiiloon kirjoitti:

   Hyvä että puita edessä. Kellot tuottaa infraääniä,jotka on vaarallisia ihmisten terveydelle!!!

   Juuri näin, kellot ovat liian kovaäänisiä, ja pitäisi poistaa lain mukaan häiriön tuottajana, outoa ettei laki koske tiettyä uskonlahkoa.


 • Mites he sillä sisävesilaivaristeilyllä (en nyt just muista laivan nimeä-tiedän vaan kuullut käyneiltä-ett sellainen risteilee) esittelee maisemia, esim ko. kirkonseutua jos se kaunis, jossei mitään näykään? Vai meneeks se niin sitten ton logiikan mukaan ettei tarvi näkyä turistelle, ettei puhuta kirkosta mitään..

 • HUIppu tärkeä huomio ketjus alottajalla!! Perskutes, matkailun kannalta ja muutenkin ollaan myö tavallisetkin veneelläliikkujat tuolla lappajärven laineilla olemassa hei..

 • Miks turistien pitäs vesille menäkään.pysykööt maissa, eivät liene osaa uidakaan, kun eivät ole siijen tottuneetkaan. ei järvessä mitää kahtelemista ole,

  • Menköön matkailijat Kivitippuun tai Koskikievariin katselemaan jotain nähtävyyksiä tai Taavintuvalle, jaa ei sinne, sieltä saa vuokrata Kipinä kodan veneita vai kanootteja. Tai onhan Aution atelieeri ja Navetta kalleriakin turisteeille.Kyrkaniemestä ei kukaan välitä mitään.


 • Maksakaa vaan sitä kirkollismaksua ei teijän tarvi niitä kalliilla ylläpidolla kiinteistöä nähdä .ja olkaa hiljaa, mutta maksakaa!

 • Puut nurin vaan ettei tarvitse kuukausia ko.asiaa vatuloida ja supermetsureita löytyy
  5 min työ

 • Oon sitä miältä lisää puita hautuumaalle,samoin puolet pelloista kannattaa kylvää koivikolle,turhhaa maksavat hömppäheinästä tukijaisija,käytettäis nekin rahat pakolaisten hyvinvointiin,kauhavalla raukat joutuvat aivan nälinänsäolemaan,oottako aatellu sitä.

 • Voi hyvää päivää mikä matkailupitäjä-kukaan ei ymmärrä matkailuvalteista yhtään mitään. Ei tajuat järven merkitystä matkailulle, mitä täällä on jos ei olisi tuota järveä??

  • Kun se järvi on niin upea matkailuvaltti, niin miksi esim. Kivitippu ei pärjännyt? Taitaa olla toiveajattelua järven vetovoima. Aika näyttää, tähän asti on mennyt kehnonpuoleisesti.


 • Kalastusreisulla kierrettiin Veanteensaari ja katsottiin kirkkoniemen näkymiä
  totta täysin, nyt ilman lehtipuitakin tota kirkkoa ei näkynyt oikein mistään päin, veanteensaaren itä-/Vimpelinpuolen päästä saaren takaa palatessa ei eikä muualta, pusikossa piilossa, totta.

  • ...tuako sitä järvelle pitää kirkkoa mennä katsomaan, kun kirkkoa pääsee katsomaan ihan vierestä paikan päältä, ilman pääsymaksua.


  • no ei kait sitä nyt vastavarsin lähdetä katsomaan vaan siinä se maisemissa näkyy (jos näkyy) kun kesällä esim. venehellä aalloilla lomailee....


  • Ssvärge kirjoitti:

   no ei kait sitä nyt vastavarsin lähdetä katsomaan vaan siinä se maisemissa näkyy (jos näkyy) kun kesällä esim. venehellä aalloilla lomailee....

   !!! no ei kait sitä nyt vastavarsin lähdetä katsomaan vaan siinä se maisemissa näkyy (jos näkyy) kun kesällä esim. venehellä aalloilla lomailee....!!!

   No niimpä! Järvihän se on tään kunnan ykköskohde ja tärkein eikä mikään seurakuntatalon parkkipaikka ole sellainen, hei haloo-


 • lomalaiset vuokraa mökkejä tai niillä keillä omia, he lomillaan veneilee ja kalastelee ja viettää aikaa vesillä kesällä

  • Olisipa se upeata tsiigailla vesistöissä lipuessaan sellaisa juttuja kommeita rakennuksiii. muuta ei kyllä tod näy mistään päin Ei vöyryniemen vesistöiissä ei kä kärnässä veneissleessä.


  • Eskolassa kirjoitti:

   Olisipa se upeata tsiigailla vesistöissä lipuessaan sellaisa juttuja kommeita rakennuksiii. muuta ei kyllä tod näy mistään päin Ei vöyryniemen vesistöiissä ei kä kärnässä veneissleessä.

   Miksi pahuutta halutaan nähdä, esim. Raamattu ei kerro kirkoista mitään, temppeleistä heitti koijarit ulos.


  • sanomaaanhyväksi kirjoitti:

   Miksi pahuutta halutaan nähdä, esim. Raamattu ei kerro kirkoista mitään, temppeleistä heitti koijarit ulos.

   ei seurakunnan raksat pahoja ole vaan ihminen on paha. miksi piillottaa kalliita ja komeita pytinkejä, on noit rumia näkymiä näkyvillä aivan tarpeeksi-net saa peittää ja peityyä puskiin.


  • Valddeå kirjoitti:

   ei seurakunnan raksat pahoja ole vaan ihminen on paha. miksi piillottaa kalliita ja komeita pytinkejä, on noit rumia näkymiä näkyvillä aivan tarpeeksi-net saa peittää ja peityyä puskiin.

   Mikset katso järviluontoa, saaria, erikoisia kasveja(harvinaisuuksia) laineen liplatusta ja lintuja, vai pitääkö aina nähdä luontoon kuulumattomia ihmisten rakentamia pytinkejä, mene helsinkiin tai new yorkiin katsomaan rakennuksia.


 • Ei nämä ymmärrä matkailusta tai siitä mistä pienemmistä osasista se muodostuu.

 • Tässä nyt unohtuu, että Lappajärvi haisee vahvasti paskalle.

 • Miks missään kirkon joka puolelle pusikkoa kasvatetaan ettei näy mitää? Mikä kylä se sellainen mahtaa olal, missä tämän on.

  • Se on Lappajärven "Matkailupitäjä". ;)


  • Mitä hel..tin noitavaino porukkaa L-järven lomalaiset ovat, eikö ole mitään muuta tekemistä kuin kytätä kirkkoa, itse lomalla en halua nähdä yhtään kirkkoa tai kuulla sen koilotusta.


 • Suunnitteella on 70 kerrosta rakennusta vastaavaa 13 rakennelmaa kuntaan. katselkaa niitä sitten oikein silmät yymyrkäisinä.

 • tuppukylä´´ joka sahaa oksaa jolla istuu´´ ei kehityksen kelkassa lainkaan, vastustaa kaikkea kehitystä, ei ymmärrä omaa parastaan, eiks nää vastustaneet aikoinaan aluesairaalan tuloakin olen kuullut... .. .

  • Työläisiä pelätään vieläkin vissiin, kun kirkkoakin halutaan katsoa järveltä asti.


 • On totta,että kirkko näkyy huonosti järveltä ,mutta Lappajärvellä on yksi maan kauneimmista hautausmaista. Haudat on sijoitettu kirkon ympärille ja puut kaunistavat viimeistä leposijaa.Parhaiten kirkko taitaa näkyä ,kun lähdetään sairaalan rannasta ja kaarretaan heti oikealle ,niemeen.Siellä on myös uusi laituri,josta pääsee tutustumaan kirkkoon maitse.

  • Eikö järvi ole Lappajärven turismin keskeisin asia, sen varjolla houkutellaan lomailijoita Loma-Lappajärvelle, vai mitä muuta siellä on? Järveen kannattaisi satsata, tehdä siitä maailman hienoin. Näin me matkailjat ajattelemme ja kesällä lainehilla upeata lomailla, ja muulloinkin hienoa liikkua esim. jääkannen päällä, ymv.


  • Samaa mieltä,kirkko on kauniilla paikalla järven ympärillä. Srk.ta voisi esitellä kiinnostuneille matkailijoille kirkon historiaa ja kerätä tuloa,jolla tuetaan kunnan diakonityötä.


 • ZZZOn totta,että kirkko näkyy huonosti järveltä ,mutta Lappajärvellä on yksi maan kauneimmista hautausmaista.ZZZ ei lappajärvellä kirkko näy minnekäänpäin, terveyskeskukseen päin vähän mutta ei juurikaan meinaa erottaa, käynyt terv keksuksessa sen varta että näin oli asiat. Lappajärvellä pitää mennä kirkon pihaan jos aikoo nähdä ja ihailla rakennusta. Muualla kirkko keskellä kylää ja näkyy kauas. Tuo on muuten oiva kirkon paikka tosi hieno paikka on mutta sen pitäs näkyä joka puolelle, tästä ihmiset puhuu tuolla tilaisuudessa oli ihmiset tätä mieltä.
  Ja niin olen miekin,

  Asian vierestä jos siellä kielletään jumalan huoneen kauniin raksan näkeminen miksei kielletä tarhojen paskanhajua ja järettömien sen toiminnan lokkien paskalla sotkemisen seurausta. miks ei näihin huonoihin juttuihin puututa mutta hyviä asioita esteään ihmisiltä. haitalliselta pannaan päät pensaaseen ja olhaan kuin ei huomattaisi mitään.

 • Ei ole kenenkään iloksi, tulet tänne vaatimaan kirkon ympäriltä puiden kaatoa, vaikka et ole senttiäkään maksanut veroa,tyypillisiä ns. kaupunkilaisten räyhkeitä vaatimuksia paikallisille.

  ---------------

  paljon on ulkolappajärvisiä henkilöitä jotka lukkee näitä ja seuraa JS sta synnyinpaikkakunnan asijoita. muuttavat eläkepäivilleen takas haluavat ett synnyinpitäjä pysyy kehityksen kelkassa ja hengissä. tulevat viettämään loppuelämäsä mökeillää ja kotitaloissaan missä tähän asti vain lomillaan päässeet käymään. Vaasanseutua, Uudeltamaalta vaikka mistä, eikä ne mitään pienilää taia elellä mitä uskottavimmasti näi, heillä voipi olla venheet.

 • Puita ei saa kaataa yhtään kirkon ympäriltä.Kesäisin puut tuovat varjoa ja luovat rauhallisen tunnelman hautausmaalle. Edellisellä kerralla kun puita kaadettiin niin sekin meni päin peetä.

  • ei vaan kirkon haluaa nähä maisemassa kun lomalaiset veneilee järvellä


  • matkailunousuun kirjoitti:

   ei vaan kirkon haluaa nähä maisemassa kun lomalaiset veneilee järvellä

   Kuka hullu nyt lomallaan kirkkoja haluaa nähdä, pitää olla päästään vialla, joka haikailee kirkkomaahan.


 • kerranki jotain järkevää asiaa ja hyödyllistä täällä.

 • Halauaisin jo haudan lepoon, mutta haluan sieltä näkyä!

 • Tämä vesistö on vetonaula täällä. Kaikki hyvät ideat kunnan eteen hyväksi ja edistykseksi.

 • ei nää ymmärrä matkailuasioista mitään

  • He sahaa oksaa jolla istuvat, purevat ruokkivaa kättä


  • linjhheerew kirjoitti:

   He sahaa oksaa jolla istuvat, purevat ruokkivaa kättä

   He sahaa oksaa jolla istuvat, purevat ruokkivaa kättä

   ---

   Just näin, ilmaisia neuvoja saa mutta eivät tajua niitä hyötyinensä


  • jurvanen kirjoitti:

   He sahaa oksaa jolla istuvat, purevat ruokkivaa kättä

   ---

   Just näin, ilmaisia neuvoja saa mutta eivät tajua niitä hyötyinensä

   Jos se nyt kirkosta on kiinni matkailu, niin parempi kun lopettaa koko matkailun.


  • järkyttävänrumia kirjoitti:

   Jos se nyt kirkosta on kiinni matkailu, niin parempi kun lopettaa koko matkailun.

   eisuinkaan se siit kii ol, vaan yks mainio osatekijä vesistöissä liikkuville ja kyllä vaan ihan talviaikaankin olisi upeeta khtella jäällä liikkuissa kommeita näkymiä.


 • keskisen kopteri oli bf ssa näyttää kuvaa millainen pusikko tod. kirkkorakennuksen peittää. kahtokaa nyt hyvät ihmiset. mitä järkee. lehetee pukkaa puuhun veneiltiinpä ensimmäistä kertaa ja kahtelimme tosiaan tuota asiaa, ei kirkkoa näy lainkaan. olisi komeaa kahtella sitä vesistössä liikkuessa. mistään suunnasta se ei näy.

  • Pitäisikö 300 vuotta vanhat kuuset kaataa, että näet järveltä kirkon ja tapulin muutaman minuutin järvellä vuodessa vietetyn ajan takia?


 • kun kuusia istutettu ei matkailu ollut kunnan leipäpuu, nyt on ihmisillä lomat ja huvilat ja Lappajärvi vetonaula -hieno talvellakin hyötykäyttää matkailun eteen, rannat yha komeempia huviloita monissa paikoissa ja rahakkaatkin matkailijat löytäneet rannoillemme.

 • Eikö näy,jos menee sille uudelle laiturille eli kirkon vasemmelle puolelle pihasta kirkkoon päin katsottuna.?Onko se työkaluvarasto just edessä?Harmi!Sillä kirkko on kyllä näkemisen arvoinen.Kokeikaapas veneilijät vielä uudestaan.

 • täällä ei matkailijoita kaivata-menkööt saimaalle. ainakaan järvemme ei ssaa käyttää eikä siitä nauttia. venhot ja muuta vesilläliikkumisvälinhet kieltoon, eikä veannettareltakaan ou koskaan kirkkoo näkynyt.

  • Kirkko on pahuuden sympooli, kuka haluaisi sellaista nähdä vielä lomallaan?


 • Olokoon piilosa! hyvä kun ei näykään.

  • kirkon näkyminen juhlistaa maisemaa


 • Monet luulee, että lappajärvi on meteoriitin tekemä. Monikansallinen geofyysikkoryhmä on tutkinut asiaa ja tullut aivan toisenlaiseen johtopäätökseen.

  Tri Dick Steel toteaa, että kraaterin muodosti valtava, tonnien painoinen taivaalta tipahtanut paskapökäle. Siksi täällä haiseekin aina paska, toteaa Tri Dick

  • Mene teini pois aikuisten sivuilta .Angstita ja pura paha mieli jossain muualla..Kun on oikeaa asiaa,kirjoita vasta sitten


  • Taidat olla kakkapökäle?


 • Tämä keskusteluaihe on tosi tärkeä, harvemmin näillä palstoilla lukee oikeista asioista, jotain jorinaa yleensä. Miksi ei tehtäisikin kaikki mahdollinen kehityksen ja yhteisen hyvän eteen, hyvä idea aloittajalla, oikein järkevä idea. nythan koitetaan matkailuun panostaa ja järvemme on suurennuslasin ja matkailun kiintopiste. Sitähän tässä tosiaan yritetään, nostaa kuntaamme esiin hyvässä mielessä ja kiinnostavana ja nykyaikaisena, ei takapajulana.

  • Samaa mieltä, tuodaan esille sitä, että järvi onkin taivaalta tippuneen paskapökäleen tekemä. Kivitipun nimeksi paskatippu. Johan alkaa turisteja tulla!


  • #Tämä keskusteluaihe on tosi tärkeä, harvemmin näillä palstoilla lukee oikeista asioista, jotain jorinaa yleensä. Miksi ei tehtäisikin kaikki mahdollinen kehityksen ja yhteisen hyvän eteen, hyvä idea aloittajalla, oikein järkevä idea. nythan koitetaan matkailuun panostaa ja järvemme on suurennuslasin ja matkailun kiintopiste. Sitähän tässä tosiaan yritetään, nostaa kuntaamme esiin hyvässä mielessä ja kiinnostavana ja nykyaikaisena, ei takapajulana. "

   pittääpi tuolla souellessa kahtella, miten maisemaassa näkkyyåi, olsihaa se juhulallista venheellä veen liplattaessa nähdä kauniit näkymii. Pittää tosiaan katella mutta vielä satelee, kuhan satteet loppuu.


 • näkyykö kirkkoveneitä, oikeen karvaisia?

  • ei tarvi ihmetellä etä kunta kuralla kun näin sivistymätöntä sakkia, tekstit kertovat paljon.

   näkyykö kirkkoveneitä, oikeen karvaisia? ,,


  • No sinua harmittaa, kun olet kalalle haiseva rämemajava.


 • Karvaisella kirkkoveneellä kirkkoon, mukana silakan lemu.

 • Mit eikö pimppi näy?

  • Ei näy, on niin tuuhean karvan peitossa. Posliiniksi pitäs laittaa.


 • Tämä viestitys
  !Huonosti näkyy teidän kaunis kirkko minnekäänpäin"
  Onko asiaan millään tavalla tullut mitään parannusta?

  • Täällä ei ymmärretä matkailun ja turismin päälle yhtään mitään.


  • järviseutua kirjoitti:

   Täällä ei ymmärretä matkailun ja turismin päälle yhtään mitään.

   Se olisi viimeinen paikka mihin turistina menisi tutustumaan.


 • noo joo, olisipahan tuo aika juhlallista katsella järvellä kesäsunnuntaina veneillessä kirkkoniemeenpäin ja kalliit toki rakennukset siellä näkyisi järvellepäin.

  • Kyllä kirkkomaalla kuuluu puustoa olla, jo pelkän eroosion takia.


 • Kannattaisi mennä lähemmäksi katselemaan ja ennen kaikkea kuuntelemaan Jumalan Sanaa. Jos menet tarpeeksi lähelle, niin voit myös kuulla Sanaa. Sillä usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan Sanan kautta. Kirkkorakennuksen tarkoitus ei ole olla vain silmän ilona, vaan myös houkutella ihmisiä lähemmäksi ja kuuntelemaan Sanaa.

  • ku ois karhummaan ville


 • komee päivä eillen
  Veanteen saaren päässä syväys ja ympäristöä, niin kaunista niin kaunista
  tästä aiheesta kyllä joutuu sanomaan että kirkko on pusikossa, kyllä sen pitäisi olla nähtävissä järveltä päin aivan piilossa vaikka lehti ei ole kuin hiirenkorvalla herätkää nyt siellä vallankahvvassa olijat, olisi komeata nähä laineilla se kirkkoalue.jos kerta sitä turismiakin tänne yritetään vai yritettänkö, pärijätääkö myö ilimankin, mennään itekkin piiloon.

 • haluttaanko tänne matkailijoita, en usko?

  Mutta itsellekin olisi hienoa ja juhulallista nähä kallis ja rahaa sijoitettu sinne kohteeseen se niemen puijen takainen rakennus.

 • joop, ei me minkään turistiin takia tehdä mitään!Mutta itemme.

 • Tärkeintä ei ole ulkonäkö, vaan se mitä on sisällä. Sisällä on komea alttaritaulu ja kuulee raamatullista Sanomaa.

  • Turistit liikkuu esim luontokohteissa ja vesistöissä ei he kirkkopyhiä tule hakemaan täältä.


  • Ei ole Raamatullista sanomaa, Raamattu kieltää patsaiden ja kuvien kumartamiset, eli juuri päinvastaista toimintaa.


  • ei kuvia ja patsaita kumarreta eikä palvela. ne ovat vain mukana pyhää tunnelmaa luomassa


  • laurinen kirjoitti:

   ei kuvia ja patsaita kumarreta eikä palvela. ne ovat vain mukana pyhää tunnelmaa luomassa

   Miksi sitten esim. pappi on kontallaan kumartuneena ns. Jeesuspatsaan edessä?


 • googlaillessa löytyi tällainen foorumi kraatterijärveltä. Oikeaa asiaa, samaa mieltä ollaan, puita vähemmälle. Terv. junanviemät palaavat

 • Nyt se näkyy paremmin, kun lehdet ovat puista melkein varisseet.

 • lappislaiset tykkää katsella uutta laatiikkokauppaa, mutta matkailijat ja lomalaiste tykkää muutakin nähä.

 • Ehkä muilla on enempi aihetta parannuksen tekoon.

 • Hautausmaalla joku lappu liisa laputellut koko kirkkomaan tarkoituksena varmaan poistaa koko pitäjän historian ja monen muun lähi pitäjän. Eikö hautuu kivet olisi syytä kunnostaa ja uudelleen nimet selventää, tahtoopa moni vielä selvitellä sukujaankin eikä yksi tai kanerva voi olla merkkinä siitä että vain ne haudat olisivat tärkeitä läheisille ja suvulle tai kenelle hyvänsä. Hautarauha entis ajan ihmisille ja muistavalle omaisjoukolle on kanervia tai ei ja uudet ihmiset uuteen maahan eikä toisten hautojen päälle.

 • ja inhottaa ajatus että tosi lyhyellä hautarauha ajalla tulee päälle kaivaessa turmelleeksi toisen vasta maatuvassa olevaa kehoa, siis toista ihmistä. no jossainhan syödään vaikka koiria, mutta ei ole silti hyvä pitää niin kauheaa kiirettä.

 • On sieltä nyt kaadettu paljon puita. Iso kasa tukkipuita oli pysäköintipaikan vieressä. Nyt sitten tekemään kevätsiivousta ja haravointia kirkkomaalle. Talkoot on ensi maanantaina klo 8.00 alkaen. Siellä tarjotaan talkooväelle kahvit ja keittolounas.

  • kauan sitten kuulema kaaettu
   käytiin talavella jäällä kulukemassa nii ei kyllä paljon pyhäaamuna kirkon kellot ja kirkon rakennukset itestään ilimottaneet. Kesäaikaan ei varmasti mitää


 • Ei enää oo paljoa puustoa. Kirkkoa ja raamatullisia kuvia katsella haluava on etsikon ajassa. Hyvä niin.

  • Älä kumarra kuvia ja patsaita.


 • Hyvinhän tuo näkyy näkyvän. Enemmänkin pitäis kirkossa käyvä kuin kerran kuukauvessa

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  102
  3991
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  13
  2073
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  27
  1964
 4. Otin vastaan osa-aika töitä kaupasta

  Huomasin että suomen anteliaan sosiaaliturvan ansiosta tienään 5 päivänä viikossa 3 työtuntia tekemällä saman verran kuin 5 päivänä 8 tuntia päivässä
  Maailman menoa
  41
  1546