Lappajärven Kirkko ei näy!!!!!!!!!!!!!!

EarlGreys

Huonosti näkyy teidän kaunis kirkko minnekäänpäin"
Miksi kirkon ympärillä niin älyttömän paljon puustoa ettäå järvellä liikkujat ei nää oikeastaan ollenkaan kirkkoa, olisi komeeta ja juhlallista nähdä se vesillä liikkuessa-kellotkin kumajaisivat paremmin vettä pitkin kauas mutta nyt kaikki vaikke ollut ees lehteä puissa vielä oli piilossa, miten sitten kesällä. Mistä kirkko näkyy, ellei sitt menee paikalle ääreen katsomaan?
Yst. terv. Matkailijat

128

2090

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lisääpuustoaeteen

      Kirkko kuuluu Ruotsin vallan muistomerkkeihin, jolloin talonpojilta riistettiin parhaat maat ja metsät ilman korvauksia, ja vielä laitettiin kirkollisverot, ilmaiset työt, viljat, ja elintarvikkeet kirkkonherroille ja heidän perheilleen.

      • sepelkyyhkyt

        joo ja ny sitä ei ees saa katsella ennkä menee sisälle tai pihasta.


      • kalastavainen

        Kirkko ei ole keskellä kylää, vaan vähän sivussa. Sunnuntaiaamuisin kapakan pihassa paljon enemmän autoja kuin kirkon parkkipaikalla. Paljon erilainen kulttuuri kuin maakunnan körttipitäjissä.


    • andreeaskipinoinen

      Kirkko keskellä kylää joka pitjässä komeana ja ylväänä kaikkien parhaaksi ja iloksi, miksi ei olisi lappajärvellä näin ,käydään katsastamassa asiaa kun tullaan kesällä lomille ja veneillää myös mökiltä, näkyykö kirkkoa. On kyllä täysin väärin jos se jossain piilossa, komea järvi, johon päin kirkko näkyköön joka suuntaan kauniisti.

      • eikaadeta

        Ei ole kenenkään iloksi, tulet tänne vaatimaan kirkon ympäriltä puiden kaatoa, vaikka et ole senttiäkään maksanut veroa,tyypillisiä ns. kaupunkilaisten räyhkeitä vaatimuksia paikallisille.


      • Asko751tt
        eikaadeta kirjoitti:

        Ei ole kenenkään iloksi, tulet tänne vaatimaan kirkon ympäriltä puiden kaatoa, vaikka et ole senttiäkään maksanut veroa,tyypillisiä ns. kaupunkilaisten räyhkeitä vaatimuksia paikallisille.

        Juu, "ei kaaeta" ja muut takapajuiset täällä maalla, kaikki niinkuin aina ollut vaikka sielu mätänis, ei hukata yhtäänmitään, Vaikka ittekin kärsisi, kunnei näe verovaroin ja kunkin maksamia laitoksia ees eempää näkis.Ollaan vaain tyytyväisiä vaikka ei vastinetta saaha, kuten saisimme ihastella järvellä liikkuessamme kirkkoniemeä ja veen kantamaa sunnuntahi aamun kirkonkellojen kumua. Jos ihte lappajärveläiset ei halua kirkkoosa nähä, niin matkailijoita voisi kiinnostaa, tottuneet nähtävyyksiä kahtelemaan. ootteko noin piilossa olevaa kirkkoa missään maalimalla nähneet.Jävikyläläiset ei ymmärrä asian vaikuttavauutta lainkaan-tyhmästä päästä kärsii koko ruumis, sanotaan. Pitäkää kirkonnne!


      • andreeaskipinoinenn

    • Pyhäaamunrauhaa

      "Pyhäaamun rauhaa hiljaa huokuu maa. Häly mainen häipyy, taisto taukoaa. Kuule, juhlakellot kaukaa kuminoi, temppelistä Herran kutsu sulle soi. ..."

      Kirkko on taikauskon perua. Miksi kirkot, vanhat pappilat yms. ovat kauniita/komeita? Koska rahalla saa ja hevosella pääsee, sanotaan. Kenen rahalla? Kansan tietenkin. Kirkot ovat ikäviä ihmisen tietämättömyyden ja vallanpitäjien komeilunhalun muistomerkkejä samoin kuin vaikka Egyptin pyramidit.

      • Marrtti

        # Kuule, juhlakellot kaukaa kuminoi#
        voisi kuminoidakin jos joskus kuulisi kellojen kuminoinnin, ei se todellakaan aloittajan tekstin mukaan pusikosta kuulu eikä näy. Hyvä aloitus ja ASIAA kerrankin täällä.


      • Kellotpiiloon

        Hyvä että puita edessä. Kellot tuottaa infraääniä,jotka on vaarallisia ihmisten terveydelle!!!


      • järjenäänii
        Kellotpiiloon kirjoitti:

        Hyvä että puita edessä. Kellot tuottaa infraääniä,jotka on vaarallisia ihmisten terveydelle!!!

        Juuri näin, kellot ovat liian kovaäänisiä, ja pitäisi poistaa lain mukaan häiriön tuottajana, outoa ettei laki koske tiettyä uskonlahkoa.


    • clementisv

      Mites he sillä sisävesilaivaristeilyllä (en nyt just muista laivan nimeä-tiedän vaan kuullut käyneiltä-ett sellainen risteilee) esittelee maisemia, esim ko. kirkonseutua jos se kaunis, jossei mitään näykään? Vai meneeks se niin sitten ton logiikan mukaan ettei tarvi näkyä turistelle, ettei puhuta kirkosta mitään..

    • järkeähaloo

      HUIppu tärkeä huomio ketjus alottajalla!! Perskutes, matkailun kannalta ja muutenkin ollaan myö tavallisetkin veneelläliikkujat tuolla lappajärven laineilla olemassa hei..

    • jussilasse

      Miks turistien pitäs vesille menäkään.pysykööt maissa, eivät liene osaa uidakaan, kun eivät ole siijen tottuneetkaan. ei järvessä mitää kahtelemista ole,

      • vääränlainen

        Menköön matkailijat Kivitippuun tai Koskikievariin katselemaan jotain nähtävyyksiä tai Taavintuvalle, jaa ei sinne, sieltä saa vuokrata Kipinä kodan veneita vai kanootteja. Tai onhan Aution atelieeri ja Navetta kalleriakin turisteeille.Kyrkaniemestä ei kukaan välitä mitään.


    • januslinski

      Maksakaa vaan sitä kirkollismaksua ei teijän tarvi niitä kalliilla ylläpidolla kiinteistöä nähdä .ja olkaa hiljaa, mutta maksakaa!

    • supermetsurit

      Puut nurin vaan ettei tarvitse kuukausia ko.asiaa vatuloida ja supermetsureita löytyy
      5 min työ

    • stiilitpois

      Oon sitä miältä lisää puita hautuumaalle,samoin puolet pelloista kannattaa kylvää koivikolle,turhhaa maksavat hömppäheinästä tukijaisija,käytettäis nekin rahat pakolaisten hyvinvointiin,kauhavalla raukat joutuvat aivan nälinänsäolemaan,oottako aatellu sitä.

    • tyhmyystiivistyy

      Voi hyvää päivää mikä matkailupitäjä-kukaan ei ymmärrä matkailuvalteista yhtään mitään. Ei tajuat järven merkitystä matkailulle, mitä täällä on jos ei olisi tuota järveä??

      • Matkailuvalttiko

        Kun se järvi on niin upea matkailuvaltti, niin miksi esim. Kivitippu ei pärjännyt? Taitaa olla toiveajattelua järven vetovoima. Aika näyttää, tähän asti on mennyt kehnonpuoleisesti.


    • kalastajamakeperajamä

      Kalastusreisulla kierrettiin Veanteensaari ja katsottiin kirkkoniemen näkymiä
      totta täysin, nyt ilman lehtipuitakin tota kirkkoa ei näkynyt oikein mistään päin, veanteensaaren itä-/Vimpelinpuolen päästä saaren takaa palatessa ei eikä muualta, pusikossa piilossa, totta.

      • luimisteliätlärvellä

        ...tuako sitä järvelle pitää kirkkoa mennä katsomaan, kun kirkkoa pääsee katsomaan ihan vierestä paikan päältä, ilman pääsymaksua.


      • Ssvärge

        no ei kait sitä nyt vastavarsin lähdetä katsomaan vaan siinä se maisemissa näkyy (jos näkyy) kun kesällä esim. venehellä aalloilla lomailee....


      • nirander
        Ssvärge kirjoitti:

        no ei kait sitä nyt vastavarsin lähdetä katsomaan vaan siinä se maisemissa näkyy (jos näkyy) kun kesällä esim. venehellä aalloilla lomailee....

        !!! no ei kait sitä nyt vastavarsin lähdetä katsomaan vaan siinä se maisemissa näkyy (jos näkyy) kun kesällä esim. venehellä aalloilla lomailee....!!!


        No niimpä! Järvihän se on tään kunnan ykköskohde ja tärkein eikä mikään seurakuntatalon parkkipaikka ole sellainen, hei haloo-


    • tyttti

      lomalaiset vuokraa mökkejä tai niillä keillä omia, he lomillaan veneilee ja kalastelee ja viettää aikaa vesillä kesällä

      • Eskolassa

        Olisipa se upeata tsiigailla vesistöissä lipuessaan sellaisa juttuja kommeita rakennuksiii. muuta ei kyllä tod näy mistään päin Ei vöyryniemen vesistöiissä ei kä kärnässä veneissleessä.


      • sanomaaanhyväksi
        Eskolassa kirjoitti:

        Olisipa se upeata tsiigailla vesistöissä lipuessaan sellaisa juttuja kommeita rakennuksiii. muuta ei kyllä tod näy mistään päin Ei vöyryniemen vesistöiissä ei kä kärnässä veneissleessä.

        Miksi pahuutta halutaan nähdä, esim. Raamattu ei kerro kirkoista mitään, temppeleistä heitti koijarit ulos.


      • Valddeå
        sanomaaanhyväksi kirjoitti:

        Miksi pahuutta halutaan nähdä, esim. Raamattu ei kerro kirkoista mitään, temppeleistä heitti koijarit ulos.

        ei seurakunnan raksat pahoja ole vaan ihminen on paha. miksi piillottaa kalliita ja komeita pytinkejä, on noit rumia näkymiä näkyvillä aivan tarpeeksi-net saa peittää ja peityyä puskiin.


      • hetioikeassa
        Valddeå kirjoitti:

        ei seurakunnan raksat pahoja ole vaan ihminen on paha. miksi piillottaa kalliita ja komeita pytinkejä, on noit rumia näkymiä näkyvillä aivan tarpeeksi-net saa peittää ja peityyä puskiin.

        Mikset katso järviluontoa, saaria, erikoisia kasveja(harvinaisuuksia) laineen liplatusta ja lintuja, vai pitääkö aina nähdä luontoon kuulumattomia ihmisten rakentamia pytinkejä, mene helsinkiin tai new yorkiin katsomaan rakennuksia.


    • tietola

      Ei nämä ymmärrä matkailusta tai siitä mistä pienemmistä osasista se muodostuu.

    • leväkukinto

      Tässä nyt unohtuu, että Lappajärvi haisee vahvasti paskalle.

    • Ttimon

      Miks missään kirkon joka puolelle pusikkoa kasvatetaan ettei näy mitää? Mikä kylä se sellainen mahtaa olal, missä tämän on.

      • auttsssautsauts

        Se on Lappajärven "Matkailupitäjä". ;)


    • Hippiläinen
      • viisaslomailija

        Mitä hel..tin noitavaino porukkaa L-järven lomalaiset ovat, eikö ole mitään muuta tekemistä kuin kytätä kirkkoa, itse lomalla en halua nähdä yhtään kirkkoa tai kuulla sen koilotusta.


    • sunnuntainasuunnitellaan

      Suunnitteella on 70 kerrosta rakennusta vastaavaa 13 rakennelmaa kuntaan. katselkaa niitä sitten oikein silmät yymyrkäisinä.

    • velivauran

      tuppukylä´´ joka sahaa oksaa jolla istuu´´ ei kehityksen kelkassa lainkaan, vastustaa kaikkea kehitystä, ei ymmärrä omaa parastaan, eiks nää vastustaneet aikoinaan aluesairaalan tuloakin olen kuullut... .. .

      • työtekeevapaaksi

        Työläisiä pelätään vieläkin vissiin, kun kirkkoakin halutaan katsoa järveltä asti.


    • Rauha-täti

      On totta,että kirkko näkyy huonosti järveltä ,mutta Lappajärvellä on yksi maan kauneimmista hautausmaista. Haudat on sijoitettu kirkon ympärille ja puut kaunistavat viimeistä leposijaa.Parhaiten kirkko taitaa näkyä ,kun lähdetään sairaalan rannasta ja kaarretaan heti oikealle ,niemeen.Siellä on myös uusi laituri,josta pääsee tutustumaan kirkkoon maitse.

      • EarlGreysd

        Eikö järvi ole Lappajärven turismin keskeisin asia, sen varjolla houkutellaan lomailijoita Loma-Lappajärvelle, vai mitä muuta siellä on? Järveen kannattaisi satsata, tehdä siitä maailman hienoin. Näin me matkailjat ajattelemme ja kesällä lainehilla upeata lomailla, ja muulloinkin hienoa liikkua esim. jääkannen päällä, ymv.


      • Aatu60

        Samaa mieltä,kirkko on kauniilla paikalla järven ympärillä. Srk.ta voisi esitellä kiinnostuneille matkailijoille kirkon historiaa ja kerätä tuloa,jolla tuetaan kunnan diakonityötä.


    • hanukka

      ZZZOn totta,että kirkko näkyy huonosti järveltä ,mutta Lappajärvellä on yksi maan kauneimmista hautausmaista.ZZZ ei lappajärvellä kirkko näy minnekäänpäin, terveyskeskukseen päin vähän mutta ei juurikaan meinaa erottaa, käynyt terv keksuksessa sen varta että näin oli asiat. Lappajärvellä pitää mennä kirkon pihaan jos aikoo nähdä ja ihailla rakennusta. Muualla kirkko keskellä kylää ja näkyy kauas. Tuo on muuten oiva kirkon paikka tosi hieno paikka on mutta sen pitäs näkyä joka puolelle, tästä ihmiset puhuu tuolla tilaisuudessa oli ihmiset tätä mieltä.
      Ja niin olen miekin,

      Asian vierestä jos siellä kielletään jumalan huoneen kauniin raksan näkeminen miksei kielletä tarhojen paskanhajua ja järettömien sen toiminnan lokkien paskalla sotkemisen seurausta. miks ei näihin huonoihin juttuihin puututa mutta hyviä asioita esteään ihmisiltä. haitalliselta pannaan päät pensaaseen ja olhaan kuin ei huomattaisi mitään.

    • Asko751t

      Ei ole kenenkään iloksi, tulet tänne vaatimaan kirkon ympäriltä puiden kaatoa, vaikka et ole senttiäkään maksanut veroa,tyypillisiä ns. kaupunkilaisten räyhkeitä vaatimuksia paikallisille.

      ---------------

      paljon on ulkolappajärvisiä henkilöitä jotka lukkee näitä ja seuraa JS sta synnyinpaikkakunnan asijoita. muuttavat eläkepäivilleen takas haluavat ett synnyinpitäjä pysyy kehityksen kelkassa ja hengissä. tulevat viettämään loppuelämäsä mökeillää ja kotitaloissaan missä tähän asti vain lomillaan päässeet käymään. Vaasanseutua, Uudeltamaalta vaikka mistä, eikä ne mitään pienilää taia elellä mitä uskottavimmasti näi, heillä voipi olla venheet.

    • kirkonnähdämenekirkkoon

      Puita ei saa kaataa yhtään kirkon ympäriltä.Kesäisin puut tuovat varjoa ja luovat rauhallisen tunnelman hautausmaalle. Edellisellä kerralla kun puita kaadettiin niin sekin meni päin peetä.

      • matkailunousuun

        ei vaan kirkon haluaa nähä maisemassa kun lomalaiset veneilee järvellä


      • kaikenlaisisitävapaana
        matkailunousuun kirjoitti:

        ei vaan kirkon haluaa nähä maisemassa kun lomalaiset veneilee järvellä

        Kuka hullu nyt lomallaan kirkkoja haluaa nähdä, pitää olla päästään vialla, joka haikailee kirkkomaahan.


    • tietoat

      kerranki jotain järkevää asiaa ja hyödyllistä täällä.

    • korpse1

      Halauaisin jo haudan lepoon, mutta haluan sieltä näkyä!

    • fastikhet

      Tämä vesistö on vetonaula täällä. Kaikki hyvät ideat kunnan eteen hyväksi ja edistykseksi.

    • heikkki

      ei nää ymmärrä matkailuasioista mitään

      • linjhheerew

        He sahaa oksaa jolla istuvat, purevat ruokkivaa kättä


      • jurvanen
        linjhheerew kirjoitti:

        He sahaa oksaa jolla istuvat, purevat ruokkivaa kättä

        He sahaa oksaa jolla istuvat, purevat ruokkivaa kättä

        ---

        Just näin, ilmaisia neuvoja saa mutta eivät tajua niitä hyötyinensä


      • järkyttävänrumia
        jurvanen kirjoitti:

        He sahaa oksaa jolla istuvat, purevat ruokkivaa kättä

        ---

        Just näin, ilmaisia neuvoja saa mutta eivät tajua niitä hyötyinensä

        Jos se nyt kirkosta on kiinni matkailu, niin parempi kun lopettaa koko matkailun.


      • tamir
        järkyttävänrumia kirjoitti:

        Jos se nyt kirkosta on kiinni matkailu, niin parempi kun lopettaa koko matkailun.

        eisuinkaan se siit kii ol, vaan yks mainio osatekijä vesistöissä liikkuville ja kyllä vaan ihan talviaikaankin olisi upeeta khtella jäällä liikkuissa kommeita näkymiä.


    • vauhtiajot

      keskisen kopteri oli bf ssa näyttää kuvaa millainen pusikko tod. kirkkorakennuksen peittää. kahtokaa nyt hyvät ihmiset. mitä järkee. lehetee pukkaa puuhun veneiltiinpä ensimmäistä kertaa ja kahtelimme tosiaan tuota asiaa, ei kirkkoa näy lainkaan. olisi komeaa kahtella sitä vesistössä liikkuessa. mistään suunnasta se ei näy.

      • hiljaisetajot

        Pitäisikö 300 vuotta vanhat kuuset kaataa, että näet järveltä kirkon ja tapulin muutaman minuutin järvellä vuodessa vietetyn ajan takia?


    • peliinkaikkki

      kun kuusia istutettu ei matkailu ollut kunnan leipäpuu, nyt on ihmisillä lomat ja huvilat ja Lappajärvi vetonaula -hieno talvellakin hyötykäyttää matkailun eteen, rannat yha komeempia huviloita monissa paikoissa ja rahakkaatkin matkailijat löytäneet rannoillemme.

    • Tyyneys

      Eikö näy,jos menee sille uudelle laiturille eli kirkon vasemmelle puolelle pihasta kirkkoon päin katsottuna.?Onko se työkaluvarasto just edessä?Harmi!Sillä kirkko on kyllä näkemisen arvoinen.Kokeikaapas veneilijät vielä uudestaan.

    • turemnki

      täällä ei matkailijoita kaivata-menkööt saimaalle. ainakaan järvemme ei ssaa käyttää eikä siitä nauttia. venhot ja muuta vesilläliikkumisvälinhet kieltoon, eikä veannettareltakaan ou koskaan kirkkoo näkynyt.

      • hyiteitä

        Kirkko on pahuuden sympooli, kuka haluaisi sellaista nähdä vielä lomallaan?


    • linjhheerew

      Olokoon piilosa! hyvä kun ei näykään.

      • koulukeksu

        kirkon näkyminen juhlistaa maisemaa


    • TriDick

      Monet luulee, että lappajärvi on meteoriitin tekemä. Monikansallinen geofyysikkoryhmä on tutkinut asiaa ja tullut aivan toisenlaiseen johtopäätökseen.

      Tri Dick Steel toteaa, että kraaterin muodosti valtava, tonnien painoinen taivaalta tipahtanut paskapökäle. Siksi täällä haiseekin aina paska, toteaa Tri Dick

      • Tyyneys

        Mene teini pois aikuisten sivuilta .Angstita ja pura paha mieli jossain muualla..Kun on oikeaa asiaa,kirjoita vasta sitten


      • oletpökäle

        Taidat olla kakkapökäle?


    • annreeter

      Tämä keskusteluaihe on tosi tärkeä, harvemmin näillä palstoilla lukee oikeista asioista, jotain jorinaa yleensä. Miksi ei tehtäisikin kaikki mahdollinen kehityksen ja yhteisen hyvän eteen, hyvä idea aloittajalla, oikein järkevä idea. nythan koitetaan matkailuun panostaa ja järvemme on suurennuslasin ja matkailun kiintopiste. Sitähän tässä tosiaan yritetään, nostaa kuntaamme esiin hyvässä mielessä ja kiinnostavana ja nykyaikaisena, ei takapajulana.

      • mikätippu

        Samaa mieltä, tuodaan esille sitä, että järvi onkin taivaalta tippuneen paskapökäleen tekemä. Kivitipun nimeksi paskatippu. Johan alkaa turisteja tulla!


      • uppisla

        #Tämä keskusteluaihe on tosi tärkeä, harvemmin näillä palstoilla lukee oikeista asioista, jotain jorinaa yleensä. Miksi ei tehtäisikin kaikki mahdollinen kehityksen ja yhteisen hyvän eteen, hyvä idea aloittajalla, oikein järkevä idea. nythan koitetaan matkailuun panostaa ja järvemme on suurennuslasin ja matkailun kiintopiste. Sitähän tässä tosiaan yritetään, nostaa kuntaamme esiin hyvässä mielessä ja kiinnostavana ja nykyaikaisena, ei takapajulana. "

        pittääpi tuolla souellessa kahtella, miten maisemaassa näkkyyåi, olsihaa se juhulallista venheellä veen liplattaessa nähdä kauniit näkymii. Pittää tosiaan katella mutta vielä satelee, kuhan satteet loppuu.


    • rämemajava1

      näkyykö kirkkoveneitä, oikeen karvaisia?

      • loitttsuh

        ei tarvi ihmetellä etä kunta kuralla kun näin sivistymätöntä sakkia, tekstit kertovat paljon.

        näkyykö kirkkoveneitä, oikeen karvaisia? ,,


      • ja-sitten-totuus

        No sinua harmittaa, kun olet kalalle haiseva rämemajava.


    • ihra-vallu

      Karvaisella kirkkoveneellä kirkkoon, mukana silakan lemu.

    • johankummaon

      Mit eikö pimppi näy?

      • einäyei

        Ei näy, on niin tuuhean karvan peitossa. Posliiniksi pitäs laittaa.


    • ihmisetliikkuu

      Tämä viestitys
      !Huonosti näkyy teidän kaunis kirkko minnekäänpäin"
      Onko asiaan millään tavalla tullut mitään parannusta?

      • järviseutua

        Täällä ei ymmärretä matkailun ja turismin päälle yhtään mitään.


      • kauhujenkauhu
        järviseutua kirjoitti:

        Täällä ei ymmärretä matkailun ja turismin päälle yhtään mitään.

        Se olisi viimeinen paikka mihin turistina menisi tutustumaan.


    • lomatonnit

      noo joo, olisipahan tuo aika juhlallista katsella järvellä kesäsunnuntaina veneillessä kirkkoniemeenpäin ja kalliit toki rakennukset siellä näkyisi järvellepäin.

      • typerännäköinenolisi

        Kyllä kirkkomaalla kuuluu puustoa olla, jo pelkän eroosion takia.


    • kevätpuhelua

      Kannattaisi mennä lähemmäksi katselemaan ja ennen kaikkea kuuntelemaan Jumalan Sanaa. Jos menet tarpeeksi lähelle, niin voit myös kuulla Sanaa. Sillä usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Jumalan Sanan kautta. Kirkkorakennuksen tarkoitus ei ole olla vain silmän ilona, vaan myös houkutella ihmisiä lähemmäksi ja kuuntelemaan Sanaa.

      • varizeus

        ku ois karhummaan ville


    • laaamanni

      komee päivä eillen
      Veanteen saaren päässä syväys ja ympäristöä, niin kaunista niin kaunista
      tästä aiheesta kyllä joutuu sanomaan että kirkko on pusikossa, kyllä sen pitäisi olla nähtävissä järveltä päin aivan piilossa vaikka lehti ei ole kuin hiirenkorvalla herätkää nyt siellä vallankahvvassa olijat, olisi komeata nähä laineilla se kirkkoalue.jos kerta sitä turismiakin tänne yritetään vai yritettänkö, pärijätääkö myö ilimankin, mennään itekkin piiloon.

    • mikkola

      haluttaanko tänne matkailijoita, en usko?

      Mutta itsellekin olisi hienoa ja juhulallista nähä kallis ja rahaa sijoitettu sinne kohteeseen se niemen puijen takainen rakennus.

    • piillloon

      joop, ei me minkään turistiin takia tehdä mitään!Mutta itemme.

    • uusiuuna

      Tärkeintä ei ole ulkonäkö, vaan se mitä on sisällä. Sisällä on komea alttaritaulu ja kuulee raamatullista Sanomaa.

      • ventolanen

        Turistit liikkuu esim luontokohteissa ja vesistöissä ei he kirkkopyhiä tule hakemaan täältä.


      • turistitietää

        Ei ole Raamatullista sanomaa, Raamattu kieltää patsaiden ja kuvien kumartamiset, eli juuri päinvastaista toimintaa.


      • laurinen

        ei kuvia ja patsaita kumarreta eikä palvela. ne ovat vain mukana pyhää tunnelmaa luomassa


      • ihmistentekemiäjumalia
        laurinen kirjoitti:

        ei kuvia ja patsaita kumarreta eikä palvela. ne ovat vain mukana pyhää tunnelmaa luomassa

        Miksi sitten esim. pappi on kontallaan kumartuneena ns. Jeesuspatsaan edessä?


    • lahtiset

      googlaillessa löytyi tällainen foorumi kraatterijärveltä. Oikeaa asiaa, samaa mieltä ollaan, puita vähemmälle. Terv. junanviemät palaavat

    • repa44

      Nyt se näkyy paremmin, kun lehdet ovat puista melkein varisseet.

    • autusa

      lappislaiset tykkää katsella uutta laatiikkokauppaa, mutta matkailijat ja lomalaiste tykkää muutakin nähä.

    • polokupyöräiliä

      Ehkä muilla on enempi aihetta parannuksen tekoon.

    • SuruTuli

      Hautausmaalla joku lappu liisa laputellut koko kirkkomaan tarkoituksena varmaan poistaa koko pitäjän historian ja monen muun lähi pitäjän. Eikö hautuu kivet olisi syytä kunnostaa ja uudelleen nimet selventää, tahtoopa moni vielä selvitellä sukujaankin eikä yksi tai kanerva voi olla merkkinä siitä että vain ne haudat olisivat tärkeitä läheisille ja suvulle tai kenelle hyvänsä. Hautarauha entis ajan ihmisille ja muistavalle omaisjoukolle on kanervia tai ei ja uudet ihmiset uuteen maahan eikä toisten hautojen päälle.

    • Pahoillaan

      ja inhottaa ajatus että tosi lyhyellä hautarauha ajalla tulee päälle kaivaessa turmelleeksi toisen vasta maatuvassa olevaa kehoa, siis toista ihmistä. no jossainhan syödään vaikka koiria, mutta ei ole silti hyvä pitää niin kauheaa kiirettä.

    • Anonyymi

      On sieltä nyt kaadettu paljon puita. Iso kasa tukkipuita oli pysäköintipaikan vieressä. Nyt sitten tekemään kevätsiivousta ja haravointia kirkkomaalle. Talkoot on ensi maanantaina klo 8.00 alkaen. Siellä tarjotaan talkooväelle kahvit ja keittolounas.

      • Anonyymi

        kauan sitten kuulema kaaettu
        käytiin talavella jäällä kulukemassa nii ei kyllä paljon pyhäaamuna kirkon kellot ja kirkon rakennukset itestään ilimottaneet. Kesäaikaan ei varmasti mitää


    • Anonyymi

      Ei enää oo paljoa puustoa. Kirkkoa ja raamatullisia kuvia katsella haluava on etsikon ajassa. Hyvä niin.

      • Anonyymi

        Älä kumarra kuvia ja patsaita.


    • Anonyymi

      Hyvinhän tuo näkyy näkyvän. Enemmänkin pitäis kirkossa käyvä kuin kerran kuukauvessa

    • Anonyymi

      Kyllä kirkko nykyään hyvin näkyy. Puita on kaadettu ympäriltä, ja lehti ei ole vielä tullut puihin, ja lumet ovat pääosin sulaneet. Nyt kun vietetään pääsiäistä, niin tämä ensimmäinen pääsiäispäivä on omistettu erityisesti Jeesuksen ylösnousemukselle. Naiset menivät käymään Jeesuksen haudalla ja löysivät tyhjän haudan. Enkelit ilmoittivat Jeesuksen nousseen kuolleista ja elävän. Uskomme kulminoituu nimenomaan ylösnousemususkoon. Jeesus kuoli ristillä ja haudattiin, mutta nousi kolmantena päivä kuolleista ja elää.

      • Anonyymi

        Nyt varmaan koronavirus saadaan loppumaan jos nousseella on vapaata aikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt varmaan koronavirus saadaan loppumaan jos nousseella on vapaata aikaa.

        Usko parantaa, epäusko ei paranna.


      • Anonyymi

        Noo kyllä se ei kesäaikaan oikein kuin kaan isolle järvellä veneillessä!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noo kyllä se ei kesäaikaan oikein kuin kaan isolle järvellä veneillessä!!!

        Matkailijoilta pietään kunnan tyylikkäin pytinki näkymättömissä, jos he veneilee eivät saa nähä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Matkailijoilta pietään kunnan tyylikkäin pytinki näkymättömissä, jos he veneilee eivät saa nähä?

        Ei kukaan veneile järvellä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Matkailijoilta pietään kunnan tyylikkäin pytinki näkymättömissä, jos he veneilee eivät saa nähä?

        Ei kukaan veneile järvellä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Matkailijoilta pietään kunnan tyylikkäin pytinki näkymättömissä, jos he veneilee eivät saa nähä?

        Ei kukaan veneile järvellä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kukaan veneile järvellä

        Veneilee, kun jäät lähtevät.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Veneilee, kun jäät lähtevät.

        Ei kesällä kukaan veneile


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kesällä kukaan veneile

        Täh?
        Venneileksää sit talvella tonttu! 😊


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täh?
        Venneileksää sit talvella tonttu! 😊

        Olisi komeetat nähtävää vesillä toi kirkko seutu jos näkyisi hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisi komeetat nähtävää vesillä toi kirkko seutu jos näkyisi hyvin.

        Ei Kirkkoniemeen päin saa kahtoa.


    • Anonyymi

      Joka sunnuntai on kirkossa jumalanpalvelus, jota hyvin monet kuuntelevat. Yhä enemmän kiinnostutaan hengellisistä asioista. Odotamme suurta herätystä, jollaanen oli viimeksi 70-luvulla Niilo Yli-Vainion aikana.

    • Anonyymi

      Ei täällä ole matkailijoita!

      • Anonyymi

        Ei ole ei tule, nissinlaiturille tuli kerran matkailija mutta ei sitä hyväksytty, kesällä tapahtunut,


    • Anonyymi

      Ei näy kovin hyvin, mutta Sana kuuluu ja sehän on tärkeintä.

      • Anonyymi

        Olisi hienoo jos kirkko näkyy joka puolelle ja kauas.


    • Anonyymi

      Jos kirkko ei näy tarpeeksi hyvin, niin silloin pitää vastaavasti seurakuntatalon näkyä paremmin. Siksi monet haluavat äsken lakkautetun K-marketin muuttamista seurakuntataloksi.

      • Anonyymi

        Net ei kovin komeita rakennuksia ole, ikävä näköisiä, kirkko on jotain täällä mitä viihtii ihailla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Net ei kovin komeita rakennuksia ole, ikävä näköisiä, kirkko on jotain täällä mitä viihtii ihailla.

        Oikeassa valitettavasti oot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeassa valitettavasti oot.

        Kauneus on katsojan silmissä. Tärkeämpää kuin ulkomuoto on sisus eli se, minkälaista toimintaa rakenuksessa harjoitetaan. Raamattua mukaillen: -Ihminen näkee ulkomuodon, mutta Jumala näkee sydämen.


    • Anonyymi

      Aika hyvin se näkyy nykyään!!

    • Anonyymi

      Onhan tuota puustoa melekeen paljon harvennettu.

    • Anonyymi

      Voisi kyllä sen lepikon putsata siitä rannasta. On tosiaan törkeän näköistä., eikä näy järvelle.

      • Anonyymi

        Melkein pitäisin, ettei surkeasti hoidettu hautaismaa näy järvelle.


      • Anonyymi

        Kyseinen lepikko kasvaa lisää vuosi vuodelta, mitään ei tapahdu vaikka kuinka valitetaan. Toivotaan, että tämäkin asia korjaantuu,, kun liitos Alajärven kanssa toteutuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyseinen lepikko kasvaa lisää vuosi vuodelta, mitään ei tapahdu vaikka kuinka valitetaan. Toivotaan, että tämäkin asia korjaantuu,, kun liitos Alajärven kanssa toteutuu.

        Mene ja raivaa pusikko pois, mitä täällä valitat.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      67
      6579
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      27
      4243
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      270
      2647
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      2040
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      30
      1558
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      97
      1407
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1111
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1107
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      1066
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1031
    Aihe