Heprealaisten hortoilu aavikolla

Avataanpa ihan oma ketju tälle aiheelle, koska tämähän on mielenkiintoinen kuin mikä.

Eräs vanha myytti kertoo, että noin 2.5 miljoonaa heprealaista oli orjuudessa Egyptissä ja he onnistuivat pakenemaan sieltä koko porukka, koko kansa ja tämän jälkeen tämä 2.5 miljoonaa ihmistä hortoili kuin päättömät kanat eräällä aavikolla 40 vuotta etsien tietään takaisin kotiin.

Ensin huonot uutiset:

-tästä hortoilusta ei ole kyseisellä aavikolla edes yhtä todistetta, vaikka 2.5 miljoonaa ihmistä hortoili siellä 40 vuotta. Ei yhtä lusikkaa, veistä, keihästä, luurankoa, korua, ei yhtään mitään, vaikka niitä todisteita on etsitty sieltä kissojen ja koirien kanssa vuosisatoja.

-Egyptin historia ei tunne tuollaista orjuutta, vaikka tuohon maailmanaikaan kokonaisen kansan pitäminen orjina olisi ollut sellainen uroteko, että siitä olisi ollut kaiverrus jokaisessa purkissa, purnukassa, seinässä ja papyruksessa.

Katsotaanpa karttaa:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Siinai#/media/File:Egypt-region-map-cities.gif

https://fi.wikipedia.org/wiki/Siinai

Ensin tietenkin mietityttää, että jos tällä kansalla oli joku maaginen taivaallinen poppaukko apuna, niin miten ihmeessä se poppaukko oli niin tumpelo, että hänen ohjeillaan kesti tuon niemimaan ylitys peräti 40 vuotta?

Ei olisi se poppaukko päässyt armeijassa suunnistuksesta läpi ensimmäisellä kerralla, eikä kyllä toisellakaan.

Ottaen huomioon että pohjoisosissa oli jo tuolloin asutusta, niin hehän olisivat voineet kysyä heiltä neuvoa pakomatkallaan, niin he olisivat voineet neuvoa heille aika hyvän reitin, joka olisi säästänyt aikaa noin 39 vuotta, mutta eipä apu kiinnostanut, kun oli mahtava maaginen poppaukko auttamassa.

No uskovaiset eivät itsekään ole oikein päässeet vielä yksimielisyyteen, että mitä reittiä on käytetty, mutta sehän ihan järkeenkäypää, ottaen huomioon sen, että yhtään todistetta mistään koko alueelta ei löytynyt, niin tokihan se reittikin on hieman hämärän peitossa, mutta tässä muutama ehdokas:

https://i.ytimg.com/vi/RBB1e6i0_I8/hqdefault.jpg

http://www.ebibleteacher.com/sites/default/files/images/1/Exodus 1024.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Exodus_Sinai.png

Ja niin edelleen.

Mutta sitten se joukko, 2.5 miljoonaa ihmistä, eli sotakelpoiset miehet, naiset, lapset, vanhukset, karja jne, niin miettikääpä vähän, että miten laajalle alueelle sellainen ihmisjoukko kävellen matkatessa hajaantuu.

Jos jokainen pitää toiseen ihmiseen noin metrin väliä, niin laskukykyinen voi nopeasti laskea, että miten laajalla alueella nuo 2.5 miljoonaa ihmistä olivat, sillä on päivänselvää, että he eivät kyenneet vaeltamaan kuin lintuparvi, kiinni toinen toisissaan, vaan ihmisten välillä oli ilmaa, veikkaan useita metrejä, mutta laskekaapa nyt vaikka että metri oli jokaisella välissä ilmaa, kun he tuolla hoipertelivat.

Onneksi sentään oli muutama piirtäjä paikalla, joka ikuisti tapahtuman paikan päällä, niin tässäpä yksi:

http://jewishjournal.com/images/Israels_Escape_from_Egypt.jpg

Tässä toinen:

https://4.bp.blogspot.com/-mMajYkdj0q8/VZCBdjKrirI/AAAAAAAACJI/d4ISeoYwKFk/s400/moises mar rojo.jpeg

Tietenkin hieman ihmetyttää, että merenpohja on täysin sileä, mutta ei välitetä siitä.

No he eivät ilmeisesti siis valinneet suorinta reittiä, koska minkään tuon alueen väestön historia ei kerro 2.5 miljoonasta orjuudesta paenneesta tyypistä hortoilemassa alueellaan, joten he päättivät jumalansa nokkelan neuvon johdosta käyttää kiertotietä, eli mennä pahan, vuoristoisen eteläisemmän reitin kautta.

Nyt tulemme toiseen ongelmaan. Siellä oli luolia ja ties mitä, eli hyviä paikkoja viettää muutama yö 40 vuoden aikana, niin yhdestäkään luolasta alueella ei ole löytynyt yhtään todistetta 2.5 miljoonan ihmisen kansanvaelluksesta.

Ei yhtä pientä kaiverrusta solan seinässä, ei luolan seinässä, ei missään. EI yhtä korua, ei pientä nahkaan raapustettua kirjoitusta, että Aabraham oli täällä paetessaan Epygtistä, moro.

ELi olemme tyypillisessä tilanteessa, jossa raamattu puhuu yhtä ja todelllisuus on jokaisessa asiassa raamattua vastaan, niin minua ja montaa muutakin kiinnostaa, että miten uskovainen pitää itsepetosta ja valhetta yllä?

Toki tiedämme toisesta ketjusta, että vaikkapa siten, että luotetaan valheellisten ihmisten tuottamaan huuhaatietoon, eli vaikkapa geologiin, joka on opiskellut geologiaa oppilaitoksessa, joka ei ole virallinen koulu ja jonka oppiarvolla ei tee koulun ulkopuolella yhtään mitään.

Monelle teistä on tullut roskapostia, jossa tarjotaan tutkintoa vaikkapa University of New World:sta, josta voi saada tohtorin tutkinnon vaikkapa filosofiasta noin 5000 dollarin hintaan, jos opiskelu ei kiinnosta, niin useat raamatullisen arkeologian ja raamatullisen geologian huippuasiantuntijoista ovat saaneet oppiarvonsa juuri noista yliopistoista ja juuri tuolla tavalla.

Uskovaista se ei tietenkään häiritse, mutta te muut, niin onko teistä noloa, että omaa uskoaan ei voi puolustaa enää mitenkään muuten kuin valheella ja itsepetoksella?

29

298

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Melko paljon kannatusta on sillä, että Vanhan testamentin kertomusten Siinain vuori olisikin Arabian niemimaan puolella, nykyään nimeltään Jabal al-Lawz.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Jabal_al-Lawz

      Punaisen meren ylitys tarkoittaisi silloin Akabanlahden ylitystä.

      Tälläkään teorialla ei silti muuteta satuja todeksi. Myöskään Arabian niemimaalta ei ole löydetty merkkejä suuren kansan vuosikymmenten asutuksesta.

      Yksi ystävällinen keino etsiä todellisuuspohjaa tarinalle olisi pudottaa porukan määrää radikaalisti ja kuitata liian suuri ilmoitettu luku tarinaperinteille tyypillisenä vähittäin lisääntyvänä paisutteluna.

      • >>> Yksi ystävällinen keino etsiä todellisuuspohjaa tarinalle olisi pudottaa porukan määrää radikaalisti ja kuitata liian suuri ilmoitettu luku tarinaperinteille tyypillisenä vähittäin lisääntyvänä paisutteluna. >>>

        Tai sitten myöhemmät heprealaiset yksinkertaisesti sepittivät itselleen sellaisen historian, jollaisen he olisivat halunneet sen historian olevan, eli sankaritarina viimeisen päälle. Ryysyistä rikkauksiin, jollaisen tarinan jokainen haluaisi taustallaan olevan.

        Rikkaaksi jo rikkaasta ei ole mitään hohdokasta, eli kuten tiedämme, niin kun vaikkapa rikkaan suvun vesa saa ison perinnön, niin sitä pidetään hieman halpamaisena, mutta kun aloitetaan pohjalta, vaikkapa orjana, ja siitä noustaan, niin sehän on hohdokasta ja sillä kelpaa kehuskella.

        Tarinahan kertoo myös siitä, että kirjoittajilla ei ollut vielä tuolloin vaikkapa alueen maantieteestä mitään käsitystä, vaan jokin Siinain niemimaa edusti heille suunnatonta maa-aluetta, jonka poikki kulkeminen jopa jonkin jumalan avustamana kestää vuosikymmeniä.

        Tarina ei kerro mistään muusta, kuin kunnian kaipuusta ja täydellisestä tietämättömyydestä oman alueen maantieteestä yms asioista.


      • bushmanni kirjoitti:

        >>> Yksi ystävällinen keino etsiä todellisuuspohjaa tarinalle olisi pudottaa porukan määrää radikaalisti ja kuitata liian suuri ilmoitettu luku tarinaperinteille tyypillisenä vähittäin lisääntyvänä paisutteluna. >>>

        Tai sitten myöhemmät heprealaiset yksinkertaisesti sepittivät itselleen sellaisen historian, jollaisen he olisivat halunneet sen historian olevan, eli sankaritarina viimeisen päälle. Ryysyistä rikkauksiin, jollaisen tarinan jokainen haluaisi taustallaan olevan.

        Rikkaaksi jo rikkaasta ei ole mitään hohdokasta, eli kuten tiedämme, niin kun vaikkapa rikkaan suvun vesa saa ison perinnön, niin sitä pidetään hieman halpamaisena, mutta kun aloitetaan pohjalta, vaikkapa orjana, ja siitä noustaan, niin sehän on hohdokasta ja sillä kelpaa kehuskella.

        Tarinahan kertoo myös siitä, että kirjoittajilla ei ollut vielä tuolloin vaikkapa alueen maantieteestä mitään käsitystä, vaan jokin Siinain niemimaa edusti heille suunnatonta maa-aluetta, jonka poikki kulkeminen jopa jonkin jumalan avustamana kestää vuosikymmeniä.

        Tarina ei kerro mistään muusta, kuin kunnian kaipuusta ja täydellisestä tietämättömyydestä oman alueen maantieteestä yms asioista.

        No, yritin ystävällisesti keksiä edes jotakin mahdollista todellista historiaa tuon exodus-tarinan pohjalle.

        Pahoin kyllä pelkään samoin kuin sinäkin, että vaikka kuinka riisuisi kertomusta, sille ei löydy arkeologisia tai kirjallisia todisteita. Lopulta sitten voi jättää leijumaan ilmaan hyvin pienen kertomuksen, jota ei voi osoittaa todeksi, muttei vääräksikään. Esimerkiksi kahdenkymmenen hengen orjien ryhmä olisi voinut paeta. Ja sitten olisi väritetty ja paisuteltu tarinaa useiden sukupolvien ajan.


    • Raamatun Exodus sadussa on niin paljon aukkoja, että edes epäloogisemmassa sadussakaan niitä ei niin helppoa ole löytää.

      Raamatun Exodus satu on kyllä monessa suhteessa reikäinen kuin juusto. Siinä sadussa kerrotaan, että kansa oli nälissään ja valitti koko ajan ruuan vähyyttä. Piti elää ohi lentävillä viiriäisillä tai heinäsirkoilla tai taivaalta satavilla mannaryyneillä samalla, kun lampaita ja karitsoja vietiin uhrattavaksi pilvin pimein joka ikinen päivä lepyttämään Jahven kiivautta ja estämään kansan joukkoteurastuksia.

      Karjaa piti siis olla paljon enemmän kuin itse kansaa. Mitä se karja söi tai joi? Kansakin kärsi erämaassa sadun mukaan jatkuvaa vesipulaa ja miljoonapäiselle lammaslaumalle piti myös saada vettä. Sadun kirjoittajakin varmaan huomasi, että mistä kuivasta erämaasta riitti vesi ja ruoka sille miljoonapäiselle lammas- ja vuohikatraalle, joten piti keksiä hätäisesti jokin tapa löytää vedettömästä erämaasta vettä. Kuvaan astuu kansan johtaja, joka sitten puusauvallaan kalliota lyömällä sai veden juoksemaan vuoren kyljestä? Sekin taikatemppu meni pieleen, kun sille kalliolle piti vain puhua. Siitäkös se Jahve veti jälleen herneen nenään ja lampaita piti jälleen pistää grilliin.

      Kaikesta tästä Raamatun Exodus-sekoilusta hyötyi siis sadussakin papisto, joka luonnollisesti veti välistä niin paljon kuin vain ehti. Käytäntö ei luonnollisesti ole muuttunut meidän päivinämmekään mihinkään, vaan pastorit ja papit kahmivat kerman päältä käyttäen surutta hyväksi kansan herkkäuskoisuutta.

      • adventisti

        Sen enempää puuttumatta exoduksen todenmukaisuuteen, mieti mikä koski tuosta kivestä olisi pitänyt vuolaana suihkuta, jotta tuo määrä ihmisiä olisi saanut päivittäisen juomavetensä puhumattakaan karjan vedentarpeesta. Jos kansaa oli tuo 2,5 miljoonaa ihmistä, se tarkoittaisi 500 kuorma-autollista juomavettä päivässä. Se tarkoittaisi 50 000 kuutiota päivässä. Jos eläimet lasketaan mukaan tuo määrä siis yli tuplaantuu helposti. Puhumattakaan tuon kokoisen lössin tuottaman kansantuotten määrästä. Mistä he saivat juomavetensä puhtaana? Kun 50 000 000 litraa suihkuaa kalliosta, kyse on joesta!!! Entä silloin kun vesi vesi oli haettava muualta. Kun 2,5 milj.ihmistä kusee ja paskoo asuinympäristöönsä, mistä löytyy sen jälkeen tuollainen määrä puhdasta vettä juomiseen.

        Kysymys on oikeutettu näin adventistinakin.


    • q.v

      Jospa he joivat toistensa kusta.

      Hypoteesi on yhtä järkevä kuin se, että dinosaurukset eivät päässeet Nooan arkkiin siksi, kun ne olivat homoja.

      • Loogisempi selitys sadussa sille, ettei niitä dinosauruksia huolittu arkkiin, olisi ollut se, että jos uros ja naaras oli pitänyt saada siihen lahoon puupaattiin tungettua, niin sinne eivät olisi enää mahtuneet Nooa ja hänen perheensä? Ja olisihan sen ovenkin täytynyt olla julmetun suuri, että ne dinot olisi saatu sinne veneeseen sisään?

        Hieman kuitenkin ihmetyttää, että kun se Raamatun saduissa esiintynyt Jahve kerran oli niin helvetin kaikkitietävä ja kaikkeen kykenevä, niin olisihan se papparainen voinut taikoa ne dinosaurukset sellaisiksi chihuahua:n kokoisiksi pikkudinoiksi laivamatkan ajaksi? Tai sitten olisi vain otettu dinon munia riittävästi matkaan. Siinähän olisi ollut myös Nooalle ja hänen perheelleen evästä ja hyvä valkuaisen lähde

        https://tiedebasaari.files.wordpress.com/2011/07/dinosauruksen-poikaset.jpg


      • jaaa-a
        Adventtiairut kirjoitti:

        Loogisempi selitys sadussa sille, ettei niitä dinosauruksia huolittu arkkiin, olisi ollut se, että jos uros ja naaras oli pitänyt saada siihen lahoon puupaattiin tungettua, niin sinne eivät olisi enää mahtuneet Nooa ja hänen perheensä? Ja olisihan sen ovenkin täytynyt olla julmetun suuri, että ne dinot olisi saatu sinne veneeseen sisään?

        Hieman kuitenkin ihmetyttää, että kun se Raamatun saduissa esiintynyt Jahve kerran oli niin helvetin kaikkitietävä ja kaikkeen kykenevä, niin olisihan se papparainen voinut taikoa ne dinosaurukset sellaisiksi chihuahua:n kokoisiksi pikkudinoiksi laivamatkan ajaksi? Tai sitten olisi vain otettu dinon munia riittävästi matkaan. Siinähän olisi ollut myös Nooalle ja hänen perheelleen evästä ja hyvä valkuaisen lähde

        https://tiedebasaari.files.wordpress.com/2011/07/dinosauruksen-poikaset.jpg

        Ehkäpä dinosaurukset eivät kuolleetkaan jääkauden takia sukupuuttoon vaan vedenpaisumuksen takia.


      • Uskonharhat.julki

        Jahven perseelleen mennyt luomistyö piti jälkipolvilta peittää tulvassa veden alle?
        Mikä olisikaan sadussa sopivampaa?


      • Jumala.Vihaa.Amputoituja

        Kymmenen vuotiaan lapsen mieli on tarpeeksi kriittinen ymmärtämään tämän kaiken olevan satua, täynnä ei todellisia tapahtumia.

        Mutta sitten on aikuisia...

        Miksi tämän palstan uskovaiset käyttävät kriittistä ajattelua vaikka hindujen Vedakirjoja kohtaan mutta se loppuu välittömästi kun katsovat omaa Raamattua?


      • jaaa-a
        jaaa-a kirjoitti:

        Ehkäpä dinosaurukset eivät kuolleetkaan jääkauden takia sukupuuttoon vaan vedenpaisumuksen takia.

        Itseasiassa en ole yksin tämän ajatuksen kanssa. Evoluutiobiologi tri Walter Veith on tutkinut asiaa ja tullut tähän johtopäätökseen.


      • jaaa-a kirjoitti:

        Itseasiassa en ole yksin tämän ajatuksen kanssa. Evoluutiobiologi tri Walter Veith on tutkinut asiaa ja tullut tähän johtopäätökseen.

        Miksi Walter Veith ei enää ole professorina arvostetussa yliopistossa University of Cape Town (Universiteit van Kaapstad)?

        Miksi hän on alennut urallaan apulaisprofessoriksi paljon heikkomaineisemmassa yliopistossa University of the Western Cape (Universiteit van Wes-Kaapland), jossa sielläkään hänellä ei ole lupa opettaa?

        Miten suhtaudut Walter Veithin levittämiin salaliittoteorioihin, joiden mukaan muun muassa Katolinen kirkko, mormonit ja muslimit ovat salaa liittoutuneet?

        Mitä arvelet Veithin julkisesti esittämästä ajatuksesta, että holokaustin tarkoitus oli koota juutalaiset yhteen, jotta he voisivat paremmin palata kotimaahansa?

        https://en.wikipedia.org/wiki/Walter_Veith

        Itse hän kertoo olevansa "maailmankuulu tiedemies, kirjailija ja luennoija".

        http://walterveith.com

        Minulle tuollaisen miehen todistus toimii pikemminkin epäilyksiä kuin luottamusta herättävänä tekijäna.

        Suuri vesitulva ei todellakaan sovi selittämään fossiileja. Vesi ei tee sellaista, varsinkaan niin lyhyessä ajassa.

        Mahtaisiko joku teistä tuntea biologiaa, geologiaa ja muuta aiheessa tarvittavaa sen verran, että voisi kuvailla, miltä kreationistien uskoman vedenpaisumuksen jäljiltä pitäisi näyttää maakerroksissa?

        Voisin tietysti kysyä varsin tietävältä nuorisoltani, mutta en heti haluaisi vaivata näin typerällä asialla.


      • jaaa-a
        v.aari kirjoitti:

        Miksi Walter Veith ei enää ole professorina arvostetussa yliopistossa University of Cape Town (Universiteit van Kaapstad)?

        Miksi hän on alennut urallaan apulaisprofessoriksi paljon heikkomaineisemmassa yliopistossa University of the Western Cape (Universiteit van Wes-Kaapland), jossa sielläkään hänellä ei ole lupa opettaa?

        Miten suhtaudut Walter Veithin levittämiin salaliittoteorioihin, joiden mukaan muun muassa Katolinen kirkko, mormonit ja muslimit ovat salaa liittoutuneet?

        Mitä arvelet Veithin julkisesti esittämästä ajatuksesta, että holokaustin tarkoitus oli koota juutalaiset yhteen, jotta he voisivat paremmin palata kotimaahansa?

        https://en.wikipedia.org/wiki/Walter_Veith

        Itse hän kertoo olevansa "maailmankuulu tiedemies, kirjailija ja luennoija".

        http://walterveith.com

        Minulle tuollaisen miehen todistus toimii pikemminkin epäilyksiä kuin luottamusta herättävänä tekijäna.

        Suuri vesitulva ei todellakaan sovi selittämään fossiileja. Vesi ei tee sellaista, varsinkaan niin lyhyessä ajassa.

        Mahtaisiko joku teistä tuntea biologiaa, geologiaa ja muuta aiheessa tarvittavaa sen verran, että voisi kuvailla, miltä kreationistien uskoman vedenpaisumuksen jäljiltä pitäisi näyttää maakerroksissa?

        Voisin tietysti kysyä varsin tietävältä nuorisoltani, mutta en heti haluaisi vaivata näin typerällä asialla.

        Niin, kyllähän Veithillä on monenlaista mielipidettä enkä minä laita painoarvoa kaikille hänen mielipiteilleen mutta niille laitan, jotka ovat hänen evoluutiobiologiansa ydinaluetta, sillä siitä, jos jostakin tämä mies tietää.

        Vellova vesi sai maamassat liikkeelle varsin raivoisalla tavalla. Ei ole vaikeaa kuvitella maamassojen peittäneen eliöitä silmänräpäyksessä.


      • Yksi-usko

        >>Jospa he joivat toistensa kusta. >>

        Aika moista Jumalan pilkkaa. Sinuna en kirjoittaisi tuollaista, mutta omapa on asiasi.


    • kerron.sen.teille

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Juutalaisten_historia

      Noin 1400 eaa. egyptiläiset lähteet mainitsevat kansan Shasu, vaeltajat, Kuolleesta merestä etelään, ja paikan nimen Jhw, joka tuo Raamatun Jumalan nimen Jhwh mieleen.

      Joidenkin Raamatun pohjalta tehtyjen laskujen mukaan israelilaiset palasivat Egyptistä noin 1300–1200 eaa. He joutuivat sotaan filistealaisia ja kanaanilaisia kanssa valloittaen Ain, Jerikon ja Hazorin.


      Ts. porukka oli Egyptissä ja sitten palasivat tuonne "Kananin" maan nurkille.

      Viimeisimmän tiedon ja tieteellisen tutkimuksen mukaan, he eivä voineet siivittään lentää, mutta liitovarjoilla lentää viipottelivat paikasta toiseen, että ylipäätään tuo matka tuli tehtyä. Tämä käy tieteenkuvalehden lukijoiden mieleen, että ymmärrys jotensakin TÄNÄÄN jaksaa käsittää sen, että jotenkin se porukka siirtyi, kun tulisia vaunuja ei ollut, ikä kalan selkäevälläkään voinut purjeen avulla suihkauttaa virran yli.

    • Yksi-usko

      Aloittaja ei ole ajan tasalla. Uudet tutkimukset todistavat, että Raamattu pitää joka suhteessa paikkansa.Tuossa on yksi vanha linkki: https://en.wikipedia.org/wiki/Mount_Ebal

      Tämän jälkeen on tehty uusia kaivauksia ja monet tuonkin linkin jutut ovat osoittautuneet vääriksi. Kaivauksia tehdään nykyään siinä vauhdissa, että niitä ei ehditä päivittämään. Jumala todellakin on osoittamassa, että jokainen Raamatun sana ja kirjainkin on olemassa maaperässä. :)))
      Hallejuja! Kiitos Herralle! Ylistys Kaikkivaltiaalle! Kiitoa Jumalalle, että viimeinkin nuo ateisti-irvinaamat saavat ansaitsemansa häpeän!

      • Voi parkaa, kun paniikki on kova. Juttua tulee, mutta ainoatakaan oikeaa todistetta en ole vielä nähnyt. Eikä niitä toki tulekaan, kun kyseessä on typerä satu, jossa 2.5 miljoonaa urpoa hortoilee 40 vuotta aavikolla umpityperän jumalansa johdolla, joka ei kykene löytämään pahaiselta aavikolta reittiä pois alle 40 vuoden. Kuka on niin tyhmä, että uskoo moiseen, vaikka se yhteen satukirjaan on painettukin?


      • Yksi-usko
        bushmanni kirjoitti:

        Voi parkaa, kun paniikki on kova. Juttua tulee, mutta ainoatakaan oikeaa todistetta en ole vielä nähnyt. Eikä niitä toki tulekaan, kun kyseessä on typerä satu, jossa 2.5 miljoonaa urpoa hortoilee 40 vuotta aavikolla umpityperän jumalansa johdolla, joka ei kykene löytämään pahaiselta aavikolta reittiä pois alle 40 vuoden. Kuka on niin tyhmä, että uskoo moiseen, vaikka se yhteen satukirjaan on painettukin?

        >>Voi parkaa, kun paniikki on kova. Juttua tulee, mutta ainoatakaan oikeaa todistetta en ole vielä nähnyt. Eikä niitä toki tulekaan, kun kyseessä on typerä satu, jossa 2.5 miljoonaa urpoa hortoilee 40 vuotta aavikolla umpityperän jumalansa johdolla, joka ei kykene löytämään pahaiselta aavikolta reittiä pois alle 40 vuoden. >>

        Ei Raamattu ole enää uskon asia. Se on todistettu suurelta osin. Etkö ole sitä huomannut, että Raamattu on kirjoitettu myös maahan. Kaivaukset kertovat sivu sivulta Raamatun olevan totta. Raamattu onkin uskon asia ainoastaan evoluutio-uskoville ateisteille.


    • Yksi-usko

      Aloittajalle tiedoksi, että kaikki Raamatussa pitää paikkansa, myös tämä.

      http://www.tv7.fi/vod/player/41141/
      http://www.tv7.fi/vod/player/41142/

      Aloittaja osoittaa vain oman tietämättömyytensä ja uskonsa evoluutiouskoon. Sokean sellaisen, joka haluaa sulkea silmänsä kaikilta uusilta kaivauksilta. Evoluutiouskosi ei sinua pelasta pelasta, ei nyt täällä ajassa eikä tulevaisuudessa. Evoluutiousko ei voi olla ottamatta huomioon kaivauksia eikä fossiileja, niin kuin jotkut sokeat evolutisti-uskovaiset nyt yrittävät tehdä. He väittävät, että tuloksilla ei ole vaikutusta, kunhan Jumalaa vain ei laiteta oven rakoon. Se kertoo tästä uskonnosta kaiken olennaisen. :)) Täytyy sanoa, että evolutisteissakin fiksuimmat ovat rehellisiä tunnustaessaan, että fossiilit tukevat luomista. :))

      • Konkurssikypsän huuhaa-kanavan suttuiset videot eivät ole mikään todiste yhtään mistään.


      • "Konkurssikypsän huuhaa-kanavan suttuiset videot eivät ole mikään todiste yhtään mistään."

        Ovat ne todiste.
        Yhtäältä siitä, kuinka on olemassa yksinkertaisia ja vailla ymmärrystä olevia ihmisiä, jotka ovat joutuneet säälimättömien johtajiensa kusettamiksi lahkoissaan.
        Toisaalta siitä, että helpon rahan perässä on aina osattu juosta ja Raamatun höpinöillä on voitu herkkäuskoisilta helposti nyhtää varallisuutta lahkon johtajille ja heidän helpon elämän ylläpitämiseksi.


      • Yksi-usko
        bushmanni kirjoitti:

        Konkurssikypsän huuhaa-kanavan suttuiset videot eivät ole mikään todiste yhtään mistään.

        >>Konkurssikypsän huuhaa-kanavan suttuiset videot eivät ole mikään todiste yhtään mistään.>>

        Onko tuo sinun vastaus siihen, että tiede tukee vahvasti kreationismia?


      • Yksi-usko
        Adventtiairut kirjoitti:

        "Konkurssikypsän huuhaa-kanavan suttuiset videot eivät ole mikään todiste yhtään mistään."

        Ovat ne todiste.
        Yhtäältä siitä, kuinka on olemassa yksinkertaisia ja vailla ymmärrystä olevia ihmisiä, jotka ovat joutuneet säälimättömien johtajiensa kusettamiksi lahkoissaan.
        Toisaalta siitä, että helpon rahan perässä on aina osattu juosta ja Raamatun höpinöillä on voitu herkkäuskoisilta helposti nyhtää varallisuutta lahkon johtajille ja heidän helpon elämän ylläpitämiseksi.

        >>Ovat ne todiste. Yhtäältä siitä, kuinka on olemassa yksinkertaisia ja vailla ymmärrystä olevia ihmisiä>>

        Todistaako tämä kommenttisi jotain siitä, että Raamattu piti/ei pitänyt paikkaansa?


      • Yksi-usko kirjoitti:

        >>Konkurssikypsän huuhaa-kanavan suttuiset videot eivät ole mikään todiste yhtään mistään.>>

        Onko tuo sinun vastaus siihen, että tiede tukee vahvasti kreationismia?

        >>> Onko tuo sinun vastaus siihen, että tiede tukee vahvasti kreationismia? >>>

        Tuo tukeminen on sinun harhaisen mielikuvituksesi tulosta, mitään muuta sinulla ei ole.

        Kreationismi heitettiin roskiin jo 1500-luvulla, eikä se sieltä takaisin tule.


      • Yksi-usko
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Onko tuo sinun vastaus siihen, että tiede tukee vahvasti kreationismia? >>>

        Tuo tukeminen on sinun harhaisen mielikuvituksesi tulosta, mitään muuta sinulla ei ole.

        Kreationismi heitettiin roskiin jo 1500-luvulla, eikä se sieltä takaisin tule.

        >>Tuo tukeminen on sinun harhaisen mielikuvituksesi tulosta, mitään muuta sinulla ei ole.
        Kreationismi heitettiin roskiin jo 1500-luvulla, eikä se sieltä takaisin tule. >>

        Et voi sille mitään, että tutkimukset ja löydöt osoittavat Raamatun pitävän paikkaansa. Kreationismi voi tänään oikein paksusti. :))) Sinullakaan ei ole tuon kummempaa tiedettä tueksesi. :))) Ainoastaan sokea evolutisti voi hylätä todisteet, jotka kiusaavat evoluutio-uskoa. :)))


      • Yksi-usko
        bushmanni kirjoitti:

        Konkurssikypsän huuhaa-kanavan suttuiset videot eivät ole mikään todiste yhtään mistään.

        >>Konkurssikypsän huuhaa-kanavan suttuiset videot eivät ole mikään todiste yhtään mistään.>>

        Solvaus on ainoastaan osoitus siitä, että sinulla ei ole mitään muuta todistetta. Valitan. Se miltä kanavalta ohjelma on tullut, ei merkitse mitään sille aineistolle, joita on kaivettu. Onko se sinun mielestäsi uskon asia. Voit toki käydä itse katsomassa Israelissa, jos asia niin paljon kiinnostaa. Luulen, ettet ole kiinnostunut muusta kuin suun soittamisesta ja solvaamisesta. Sehän sopii hyvin evoluutio-uskovalle. :))) Niin kiihkeästi puolustat uskoasi. Uskoasi olemattomaan.:)))


    • "Onko tuo sinun vastaus siihen, että tiede tukee vahvasti kreationismia?"

      Taidat elää vahvasti yli 2000 vuotta vanhassa "tieteessä", jonka tieteen oikeita nimiä ovat jumalharhat, taikauskoisuus, luulosairaus ja tietämättömyys?

      • tiedekin.todistaa

        Viime vuonna Viron tieteenkuvalehdessä matemaatiikan maailman huippumies, jota tieteenlaskijat kumartavat. Niin hän totesi, että maailma on matemaattisen tarkka, ettei sen syntyminen ole sattumaa. Sen takana on mittaamaton äly.
        Eli tavallaan hän tunnusti Jumalan. Eli oikea tämänpäivän tieteen laskijat mittaavat tosiasioita ja tekevät siitä johtopäätökset.
        No, kädellisten apinanjälkeläisethän eivät tätä ymmärrä, kuin viisausbanaanit jäi syömättä aikain alussa, niinhän?

        Mutta, jätänpä tuon nimen mainitsematta, kuka toi sen esiin, mutta tuolta idästä on kasvonpiirteet, senverran kerrotaan suuntaa.


      • Uskovien.aivopieruja
        tiedekin.todistaa kirjoitti:

        Viime vuonna Viron tieteenkuvalehdessä matemaatiikan maailman huippumies, jota tieteenlaskijat kumartavat. Niin hän totesi, että maailma on matemaattisen tarkka, ettei sen syntyminen ole sattumaa. Sen takana on mittaamaton äly.
        Eli tavallaan hän tunnusti Jumalan. Eli oikea tämänpäivän tieteen laskijat mittaavat tosiasioita ja tekevät siitä johtopäätökset.
        No, kädellisten apinanjälkeläisethän eivät tätä ymmärrä, kuin viisausbanaanit jäi syömättä aikain alussa, niinhän?

        Mutta, jätänpä tuon nimen mainitsematta, kuka toi sen esiin, mutta tuolta idästä on kasvonpiirteet, senverran kerrotaan suuntaa.

        Juu ja Aku Ankassa luki, että se Viron tieteen kuvalehti oli Roopen keksimä vitsi.

        Vetelit taasen siitä tyhjästä päästäsi sitä aivopierua, jolle voidaan antaa arvosana pyöreä 0=paskaa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      65
      1980
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1327
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1264
    4. 46
      1148
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      1002
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      999
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      920
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      41
      881
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      878
    10. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      873
    Aihe