visa electronia väärinkäytetty ilman tunnuslukua

mummeli2

Kadotin eilen lompakkoni Sastamalan lidlissä ja näin katevarauksen maksusta paypal tilille, jota en ole toimeksiantanut. Kuoletin heti kaikki kortit ja tein rikosilmoituksen. Myös paypalille tein ilmoituksen kun tänään näkyi summa veloitettuna tililtäni viitenumeroineen. Tänään soitin myös lidlin asiakaspalveluun ja he saivat myymälästä tiedon, että kortti on tuotu kassalle. Tietenkään en korttia enään tarvitse, koska uusi on tilattu. Lompakosta ja muista papereista ei ole tietoa, mutta paikalliset käyvät haravoimasss aluetta, itse kun asun Tampereella.
Ihmetyttää kuinka rahoja on voitu siirtää ilman pankkitunnuksia. Kuolutin kortin 2 tunnin sisään. Ottaako poliisi kortista mahdollisia sormenjälkiä vai viittaako kintaalla?

7

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiVaaditaMitään

      Visan (Electron/Debit/Credit) vinguttamiseen netissähän tarvitaan kortin numero ja voimassaoloaika etupuolelta.

      Edes kortin takapuolelta kolminumeroista CVV2-turvalukua ei tarvita välttämättä. Nimittäin Amazon ja PayPal eivät aikoinaan sitä välittäneet, tai PayPal kysyi sen vain ensimmäisellä kerralla. Niinpä lopulta Suomen jukuripäät pankitkin joutuivat ensin luopumaan Verified by Visa -pakosta netissä (verkkopankkitunnuksilla tunnistautumisesta) ja lopulta tuosta CVV2:n vaatimisestakin. Eli käytännössä CVV2 tarkistetaan jos se pankille tulee, mutta jos ei tule niin maksu menee silti läpi.

      En tiedä onko viime aikoina tapahtunut muutoksia asioissa, tässä esimerkiksi uutinen Osuuspankin päätöksestä vuonna 2008 lopettaa tuo CVV2:n vaatiminen Debitin ja Electronin osalta:
      http://www.tivi.fi/Arkisto/2008-02-08/Osuuspankki-helpottaa-maksukorttiensa-nettikäyttöä-3097474.html

      Tunnuslukuahan käytetään fyysisesti asioidessa ja sekin voidaan ainakin Debitillä ohittaa jos luetaan ostos magneettijuovalla, tällöin vaaditaan allekirjoitus.

      • LinkkiTivinUutiseen

      • CVV2

        PayPalista sen verran vielä, että sen ideanahan on että korttien tiedot saa tallennettua PayPal-tililleen ja sitten maksettua PayPal-tunnuksellaan ostoksia. Visan sääntöjen mukaan CVV2:ta ei saa kuitenkaan tallentaa, ja PayPal ei ole sitä viitsinyt kysellä joka ostoksessa uudestaan.

        Tässä aloittajan tapauksessa kun kortti on fyysisesti jonkun muun käsissä niin siitä CVV2:nkin tietenkin näkee, joten vaikka CVV2 vaadittaisiin ei se auta mitään.


      • NettimaksamisenHistoriaa

        Tässä vielä historian lehtien havinaa vuoden 2008 alusta:
        http://www.is.fi/taloussanomat/oma-raha/art-2000001548825.html

        Sampo Pankki (nykyinen Danske Bank) tunnettiin aikoinaan siitä, että sen Electron toimi "oikeana" Visana, mikä johtui siis puhtaasti siitä ettei vaadittu Verified by Visaa eikä CVV2:ta.

        Nordea alkoi myös jossain vaiheessa toimimaan aika hyvin, ja lopulta vuonna 2008 suuri ja mahtava OP-konserni joutui taipumaan MuroBBS-keskustelupalstalla masinoidun lobbauskampanjan myötä. Pikkupankit sinnittelivät pitempään, vuonna 2011 vielä POP Pankin Debit ei tainnut Amazonissa ja PayPalissa pelata, mutta herättiin sielläkin jossain vaiheessa.


    • mummeli2

      Siinä näkee, että kortti on aivan turvaton. Luottokortin kohdalla ymmärrän, että kaikki tarvittavat tiedot nettimaksuihin on kortilla, mutta en olisi uskonut, että electron kortilla pystyisi noin helposti vieras siirtämään varoja. Minulta on aina kysytty käyttäjätunnusta. Pystyyköhän paypal ko. maksun viitetiedoilla jäljittämään käyttäjän, minun paypal tiliähän ei ole käytetty. Olen sinne laittanut sulkutoimeksiannon, mutta taitaa kaikki sähköpostit mennä suoraan roskiin.

    • 9-6

      Olipa korti mikä hyvänsä kannattaa käyttää verkkopankin rajauksia. Verkokäytön voi estää sekä maantieteelliset alueet joilla korttia voi käyttää. Itselläni on normalisti verkkokäyttö estetty ja maarajauksena Suomi. Matkan tai verkko-ostoksen ajaksi muutan asetukset ja sen jälkeen palautan ennalleen.

    • mummeli2

      Tuo vaivannäkö kannattaa toteuttaa tulevaisuudessa. Kiitos neuvosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      585
      3889
    2. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      48
      3328
    3. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      2801
    4. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      66
      2769
    5. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2154
    6. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2101
    7. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      12
      1977
    8. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      29
      1865
    9. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      1810
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      47
      1759
    Aihe