Nenäleikatut! Näyttääkö luonnolliselta?

Cznä

Hei,
Kiinnostaisi nenäleikatuilta kuulla että miltä nenä näyttää? Voiko nenästä arvata että on leikattu tai onko kukaan tuttu/läheinen asiaa huomannut?
Itsellä suunnitteilla nenäleikkaus ja tuo asia mietityttää kovasti.

6

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tälläistä

      Kyllä näyttää, vaikka kukas sitä olis tyytyväinen kun ikäkin jo kuluttaa ulkonäköä muutenkin. Niin olen mieshenkilö ja eka leikkaus tehtiin vuonna -85 poistettiin kyömyluuta nenän yläosasta, ne oli niitä aikoja, nykyäänhän ollaan jo kehittyneimpiä näissä leikkauksissa.
      Nenä jäin kuitenkin kärestä jotenkin koukuksi ja toislaitaiseksi niitä ei korjattu silloin. Nyt kävin kolme vuotta sitten leikkauttamassa ja luuta kavennettiin, yläosasta rustoa oikaistiin nenän selästä ja laidoilta, okaistiin, laitettiin jonkunlainen tuki. Leikkauksessa selvisi että olikin murtuma käsitin nenän välilevyssä, siksi vuosi verta joskus aamuisin.
      Nyt on siis kolme vuotta ja kadeksan kuukautta leikkauksesta ja vasta kolmen vuoden leikkauksen jälkeen hyväksyin itselleni tuon "uuden nenäni". Vaikka kuinka minulle vakuutettiin että nenä on normaali ei sisäinen minä uskonut vaan näki sen liian suurena. Nyt kuitenkin kaikki hyvin ja olen tottunut...NENÄNI ON HYVÄ!

    • Evalon

      Kirurgista riippuen tietysti, mutta omalla kohdallani kukaan ei huomannut, eivät edes perheenjäseneni! Nenää suoristettiin niin ulkoa kuin sisältä(septo-rhinoplastia, henki vihdoinkin kulkee), ja kärjestä sidottiin rustot yhteen. Nenästä tuli täydellinen versio omasta nenästäni, joka siis edelleen sopii sukuni neniin yms. Myös arpi alusta lähtien aika huomaamaton, näytti ennemmin ihottumalta kuin selkeältä arvelta. Kannattaa siis lähteä touhuun sillä asenteella, että haet oman nenäsi parasta versiota, etkä esimerkiksi kenenkään julkkiksen nenää. Onnea etsintääsi! <3

      • Cznä

        Viitsitkö paljastaa kellä kirurgilla kävit? Tai edes kävitkö leikkauksessa Suomessa :)


    • Expl

      Olet saanut edellä erittäin hyviä neuvoja nenäleikkaukseen asennoitumiseen. Usein muutos jota nenään haetaan on millimetreissä mitattuna hyvin pieni. Tärkein asia on, että leikkauksen jäljet eivät näy, mutta on kuitenkin saavutettu haettu muutos.
      Nenäleikkauksen voi tehdä täysin sieraimien kautta, jolloin leikkauksen arvet ovat nenän sisällä. Tämä pätee pieniin nenän kärkialueen muutoksiin, nenänselän tasoittamiseen ja pieniin muodon korjauksiin rustosiirroin, varsinkin jos korjataan leikattua nenää.
      Toinen mahdollisuus on tehdä korjaus avoimena, jolloin nenän tukikudokset avataan näkyviin ja korjataan näkökontrollissa. Jos avaus tehdään huonolla tekniikalla, siitä voi jäädä paljastava arpi.
      Toisaalta avoin tekniikka on tuloksen odotettavuuden kannalta varmempi, koska leikkausta voidaan jatkaa avaamalla haavat heti uudestaan, jos ei nenä leikkausen lopulla näytä toivotulta. Avausmenetelmiä on erilaisia, mutta suomalaisilla nenäleikkauskursseilla on koulutettu ns qrs avaus, jonka arpi ei ole todettavissa myöhemmin ja joka antaa mahdollisuuden sierainten välissä olevan ihon pidentämiseen jos on tarvetta.
      Tärkeintä potilaan kannalta on hyvä ja selkeä leikkaussuunnitelma ja potilaan ja plastiikkakirurgin yhteinen näkemys mitä muutosta haetaan. Jos tiedät, että plastiikkakirurgisi ymmärsi mitä haet, asia on jo puoliksi korjattu.
      Perusasia on, että leikkauksen jäljet eivät näy, mutta muutos on toivomasi suuntainen.
      Lääkäri näkee tuloksen leikkauksen lopussa ja korjaa sitä heti jos on tarpeen. Itse näet sen viikon kuluttua kun teipit poistetaan viikon kuluttua. Sen jälkeen nenä vähän turpoaa ja laihtuu sitten lähelle lopullista muotoa vuoden sisällä. Kolmen vuoden kuluessa tilanne tasaantuu ja kakki leikkauksen aihettama turvotus ja punoitus on poissa. Muuten leikkauksen jälkeen 2 viikon kuluttua ollaan yleensä esiintymiskunnossa,riippuen tietysti leikkaustekniikasta.

    • Cznä

      Joo mulla tosiaan tilanne että nenä on murtunut ja mietityttää kuinka hyvin leikkauksilla voidaan palauttaa nenän alkuperäinen muoto kun siitä niin tykkäsin kovin.. Varmaa kannattaa näyttää kirurgille vanhoja kuvia itestä?

      • Anonyymi

        Ehdottomasti näytät kuvia ja kerrot tarkasti mitä haluat.

        Oman nenän osalta lopputulos on vielä auki, koska nenässä turvotuksia. Sanoisin silti, että leikkausta ei arvaa. Minulla edes läheiset sukulaiset ei tajua, vaikka muutos on iso. Kukaan tuntematon ei tunnista nenää varmasti leikatuksi.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1555
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1331
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1267
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1265
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1243
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1224
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1200
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1146
    Aihe