Vonkamieskämppä

Totttavaitarua

No aloitetaan uusimmasta eli onko uuden kämpän nimi uittomieskämppä vai vonkamieskämppä. Orrenmaa puolustaa tietysti vonkamiestä kun on itse ollut hankkeessa mukana mutta perinnevaalijoista paikalliset ovat uittomiehen kannalla.

45

1461

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tietäjäiänikuinen

      Tietenkin uittomieskämppä ja piste. Että se tästä keskustelusta.

    • KepuhaiseePaskalle

      Keskustapuolue on nimen ryhmäkokouksessaan päättänyt ja sitä ei voi muuttaa edes itse jumala Evijärvellä sen jälkeen.

      • Ormiz

        Onkoz ze ozettavizza voizin myydä zen zitten kunnalle.


      • Vänkämies

        Eiköhän kämpän rakentaneet ole sen nimenneet, eikä kepu tai kunnan päättäjät. Nimeä ei varmaan kuitenkaan suomi24 tason vinkujat päätä.


      • Asiakas1234

        Asiasta kolmanteen. Evijärveläisessä polkupyöräliikkeessä on unohdettu mitä hyvä asiakaspalvelu on. Asiakkaalle auotaan päätä, jos tulee liikkeeseen kysymään palvelua. Näköjään on varaa menettää loputkin asiakkaat. Tämän liikkeen ovea en sataanvuoteen aukaise.


      • Katso_peiliin

        Jospa jo sadan vuoden päästä olisit oppinut sen, että sataan vuoteen kirjoitetaan erikseen.

        Ehkä muuten annoit itse jotakin aihetta. En usko että sinulle olisi kettuiltu ilman syytä.


      • Asiakas1234

        Niin, varmaan kun avasin sen kaupan oven siinä oli syytä tarpeeksi. En juuri mitään ehtinyt kysyä, kun myyjä hyökkäsi kimppuun sanoillaan. Mutta en ollut ainoa joka on saanut vastaavaa "palvelua".


    • Järvililja

      Uittomieskämppä.

      • ukjsht

        Uittomieskämppä.


    • Mulli-aho

      Tärkeet aiheet teillä. Pikkusieluista porukkaa. Lapsia tai lapsellisia eläkeläisiä?

    • EviNuori

      Evijärvi Seura rakensi Vonkamieskämpän talkoo voimalla ja myös maksoi sen. Evijärvi Seura yksinään on päättänyt kämpän nimen (tietystikin) ja sen nimi on edelleen Vonkamieskämppä eikä se muuksi muutu. Tien nimi vaihtui kun epäkohteliaat paskat valitti ja oli epäkunnioittavia, mutta kämpän nimi ei vaihtunut, eikä vaihdu!!

    • Ystävällisestiasiaa

      Ei Evijärvi-Seura sitä maksanut. Se rahoitettiin hankkeella joka on aina yhteiskunnan rahaa. Se ei ole ei-kenenkään rahaa tai tipahda taivaasta vaan se on veronmaksajien rahaa. Evijärvi-Seura oli hanketta hallinnoimassa ja maksoi seuralle budjetoidun oman osuuden hinnoittelemalla talkootyönsä. Eli se on kaikkien yhteinen Uittomieskämppä. Jos olen väärässä niin voisko Evijärvi-Seura kirjata tänne budjetin, kuitit ja kuka on maksanut ja mitä? Jäisi turhat epäilyt maksajasta ja tulisi kuntaan sopu.

      • EviNuori

        Ei, se ei ole kaikkien yhteinen ja talkootyö on ilmaista. Evijärvi-Seura omistaa sen kämpän ja sen kämpän nimi on Vonkamieskämppä, joten käytetäänpä oikeita nimiä.


      • Jajohanontosi

        Näköjään evijärvikin on saanut paikallisen "not:in" tastä EviNeidistä, yksi joutava paskanjauhaja. On mielestään tärkeä, ja luulee tietävänsä kuntalaisten asioista jotain. Todellisuudessa on provo keppanoiden perseennuolija, niinkuin se toinen kauhavalla mikä nuolee matuja.


      • EviNuori
        Jajohanontosi kirjoitti:

        Näköjään evijärvikin on saanut paikallisen "not:in" tastä EviNeidistä, yksi joutava paskanjauhaja. On mielestään tärkeä, ja luulee tietävänsä kuntalaisten asioista jotain. Todellisuudessa on provo keppanoiden perseennuolija, niinkuin se toinen kauhavalla mikä nuolee matuja.

        On hienoa lukea, kuinka luulet tietäväsi jotain. Luule vain.


      • SDP_on_vitsaus
        Jajohanontosi kirjoitti:

        Näköjään evijärvikin on saanut paikallisen "not:in" tastä EviNeidistä, yksi joutava paskanjauhaja. On mielestään tärkeä, ja luulee tietävänsä kuntalaisten asioista jotain. Todellisuudessa on provo keppanoiden perseennuolija, niinkuin se toinen kauhavalla mikä nuolee matuja.

        Joku ilmeisesti sosialisti pölkk...pää ja mielenterveyshuollon kanta-asiakas näkee kepun kannattajia kaikkialla. Kyllä se sosialismin tappio ja SDP: heikko kannatus myös Evijärvellä näyttääkin ottavan tuon hörhön luonnolle. Olen melko epäpoliittinen ihminen, mutta siitä huolimatta kolme puoluetta joita en missään olosuhteissa äänestä ovat: SDP, Vasemmistoliitto ja vihreät. Noita kolmea äänestäkööt hörhöt, hihhulit ja sen isänmaan vihollinen n:ro 1:n eli dosentti Johan Bäckmanin hengenheimolaiset.


      • Mansenpoika

        Kerron sinulle tyhmä kepulainen, että edes Johan Bäckmankaan ei ole toiminut niin alhaisesti, kuin kepulainen ministeri Eino Uusitalo. Nimittäin ministeri Eino Uusitalo esitti 10.11.1974, että välirauhan solmimispäivästä 19.9.1944 tulisi toinen itsenäisyyspäivä. Ehdotus ammuttiin julkisesti alas välittömästi. Kehtasikin kepulainen! Vaan eipä kepulaiset itsenäisyyttä ja sen puolustajia arvosta, sillä Evijärven kunnanhallituksessa on äänestetty jopa siitä, että maksaako Evijärven kunta sotaveteraanien haudalle seppeleen. Se osoittaa jo kyllä mitä kepu ajattelee maanpuolustajista.
        Kepulaisuus näyttää nyt olevan galluppien mukaan tappiolla. Eikä ole ihme, kun valtakunnan politiikassa ja kuntatasolla kepupoliitikot lyövät tavallista kansaa, kuin vierasta sikaa.
        Evijärveltä demarit ovat muuttaneet muualle äänestämään ja maksamaan veronsa. Ovat fiksua porukkaa. Jäädä nyt tuonne periferian "perseeceen" kärsimään kurjuutta .


      • Sosialismi_on_vitsaus

        Mansenpojan kommentti oli tyypillinen vasemmistolaisen isänmaan vihollisen oksennus ja aivopieru. Ensinnäkin J. Bäckman ei ansaitsisi edes kantaa Suomen passia, koska ei hän ole suomalainen vaan käsittämättömän typerien kommenttiensa perusteella selkeästi rys...ä. Mahtaa saada palkkaakin suoraan Kremlin kellarista. Tosin tuskinpa desantti Bäckman enää Suomeen tulee, koska hänhän päätyisi heti käräjille ja luultavasti saisi myös tuomionkin. Siellä Mansessa muuten teitä äärivasureita riittää ja parempi niin. Ei teitä sieltä punikkilasta tänne Pohjanmaalle kukaan haluakaan. Parempi kun vain pysyttelette siellä Lenin museossanne


      • SDP_on_vitsaus

        Sepä taitaa olla tuo mansenpoika, joka eri nimimerkeillä täällä jauhaa paskaa joka asiasta ja aina vetää esiin paikalliset Kepu poliitikot kielteisessä mielessä aivan riippumatta siitä, mitä he ovat tehneet, sanoneet tai päättäneet. SDP todella on sairaus ja olenpa iloinen siitä, että täällä Pohjanmaalla vasemmisto pölkkypäitä on aina ollut todella vähän Tässäkin ketjussa mansenpojan piti aloittaa kepun källääminen.


      • Mansenpoika

        Sosialismia on monenlaista niin on myöskin porvariutta. Eräät sosialisoivat kaikki vastuunsa veronmaksajien kannettavaksi ja heille kelpaa myös kaikki yhteiskunnan tuet. Siitä huolimatta ollaan niin "porvaria" että heitä itseäänkin huimaa. Todellisuudessa, jos yhteiskunnan lypsäminen heiltä loppuisi niin siihen loppuisi heidän porvarin näyttelemisensäkin. Syrjäkylillä muutama hehtaari vesisairasta pajukkoista kytöämaata tai vaikkapa yhteiskunnan tukiaisilla pyörivä laudanpalikoiden höyläämö ei tee kenestäkään todellisuudessa mitään porvaria. Naurettava touhua!
        Veronmaksu on heille myrkkyä ja tavalliset työtä tekevät duunarit ja toimihenkilöt ovat pelkkiä lypsettäviä veronmaksajia.
        Mistä, noita tyhmiä sikiää, jotka pitävät "vasemmistolaisia" epäisänmaallisina? On jäänyt pojilta historian- ja yhteiskuntaopin läksyt lukematta, kun asennemaailma on tuollainen.
        Kehoitankin heitä sivistämään itseään edes Suomen historian lyhyellä oppimäärällä. Eivät munaisi itseään ainakaan julkisesti. Kun he ovat pohjatiedoksi opiskelleet em. Suomen historiaa, sen jälkeen he voisivat lukea Ylikankaan teoksen Tie Tampereelle. Kannattaisi myöskin tutustua Puukkojunkkareiden aika kautta käsittelevään historiantietoon, joka todistaa että uuninpankolta karanneet tyhjätaskuiset suunpieksäjät ovat Pohjanmaan historiassa saaneet paljon onnettomuutta aikaan ja sivistyneet jälkipolvet tuomitsevat heidän tekonsa.


      • SDP_on_vitsaus

        Ehe ehe heh heh.
        Sinäkö muka olet historian tuntija ja tiedät ketkä olivat isänmaallisia ja ketkä eivät. Eikös sata vuotta sitten ollut niin, että punaiset olisivat halunneet Suomen joko liittyvän Neuvostoliittoon tai ainakin tänne olisi pitänyt saada Neuvostoliiton kaltainen ihanneyhdyskunta. Valkoisille eli sille isänmaallisemmalle osapuolelle sensijaan kelpasi vain itsenäinen ja läntisiin arvoihin perustuva Suomi.

        Talvisodassa ihme ja kumma myös sosialistit sekä kommunistit olivat mukana rintamalla, mutta toisin oli jatkosodassa. Silloinhan suuri osa jyrkimmistä vasureista siirtyi suoraan käpykaartiin. Keskustalaiset ja oikeistolaiset sensijaan olivat täysillä mukana maata puolustamassa kuten isänmaallisten ihmisten kuuluikin olla. Lisäksi historian pahin maanpetturi Otto Ville Kuusinen oli jyrkän linjan kommunisti. Keskusta-oikeistolaiselta puolelta ei vastaavia ole löytynyt. Sodan jälkeen pahimmat punikit suorastaan halveksivat rintamalla olleita ja räikeintä se oli -60 luvun vasemmistoradikalismin vuosina.
        Myös tämän päivän vastenmielisin isänmaallisten vihollinen desantti Bäckman on arvoiltaan jyrkän linjan vasuri. Hänhän oli taannoin mm. Eurovaaleissa ehdolla Vasemmistoliiton listalla, mutta sai vain kourallisen ääniä joka oli aivan oikein. Et myöskään ilmeisesti ole lukenut hänen blogiaan etkä hänen kommenttejaan. Minä olen ja voin sanoa suoraan, että ne mielipiteet eivät ole isänmaallisen ihmisen kynästä. Tai ovathan ne, jos Bäckmanin isänmaa on itärajamme takana oleva diktatuuri sekä kehitysmaa. Onkohan se sinunkin isänmaasi?
        Ainakin ihanneyhdyskuntasi ja onnelasi se taitaa olla.
        Jatkossa voisit muuten yrittää pysyä keskustelun aiheessa. Jos haluat välttämättä haukkua kepua ja kokoomusta niin sille aiheelle voit perustaa ihan oman ketjun ja purkaa katkeruutta sitten vain siellä. Tämä ystävällisenä pikku vinkkinä, koska et näytä sitä itse ymmärtäneen.


      • SDP_on_vitsaus
        SDP_on_vitsaus kirjoitti:

        Ehe ehe heh heh.
        Sinäkö muka olet historian tuntija ja tiedät ketkä olivat isänmaallisia ja ketkä eivät. Eikös sata vuotta sitten ollut niin, että punaiset olisivat halunneet Suomen joko liittyvän Neuvostoliittoon tai ainakin tänne olisi pitänyt saada Neuvostoliiton kaltainen ihanneyhdyskunta. Valkoisille eli sille isänmaallisemmalle osapuolelle sensijaan kelpasi vain itsenäinen ja läntisiin arvoihin perustuva Suomi.

        Talvisodassa ihme ja kumma myös sosialistit sekä kommunistit olivat mukana rintamalla, mutta toisin oli jatkosodassa. Silloinhan suuri osa jyrkimmistä vasureista siirtyi suoraan käpykaartiin. Keskustalaiset ja oikeistolaiset sensijaan olivat täysillä mukana maata puolustamassa kuten isänmaallisten ihmisten kuuluikin olla. Lisäksi historian pahin maanpetturi Otto Ville Kuusinen oli jyrkän linjan kommunisti. Keskusta-oikeistolaiselta puolelta ei vastaavia ole löytynyt. Sodan jälkeen pahimmat punikit suorastaan halveksivat rintamalla olleita ja räikeintä se oli -60 luvun vasemmistoradikalismin vuosina.
        Myös tämän päivän vastenmielisin isänmaallisten vihollinen desantti Bäckman on arvoiltaan jyrkän linjan vasuri. Hänhän oli taannoin mm. Eurovaaleissa ehdolla Vasemmistoliiton listalla, mutta sai vain kourallisen ääniä joka oli aivan oikein. Et myöskään ilmeisesti ole lukenut hänen blogiaan etkä hänen kommenttejaan. Minä olen ja voin sanoa suoraan, että ne mielipiteet eivät ole isänmaallisen ihmisen kynästä. Tai ovathan ne, jos Bäckmanin isänmaa on itärajamme takana oleva diktatuuri sekä kehitysmaa. Onkohan se sinunkin isänmaasi?
        Ainakin ihanneyhdyskuntasi ja onnelasi se taitaa olla.
        Jatkossa voisit muuten yrittää pysyä keskustelun aiheessa. Jos haluat välttämättä haukkua kepua ja kokoomusta niin sille aiheelle voit perustaa ihan oman ketjun ja purkaa katkeruutta sitten vain siellä. Tämä ystävällisenä pikku vinkkinä, koska et näytä sitä itse ymmärtäneen.

        Huomio Mansenpoika.
        Perusta tänne uusi keskusteluketju ja nimeä se vaikka kepu sekä kokkari riistäjien ketjuksi. Voimme sitten jatkaa juttua siellä mikäli tarvetta ilmenee. Kysy neuvoa joltakin itseäsi fiksummalta ellet osaa avata uutta ketjua.


      • Mansenpoika
        SDP_on_vitsaus kirjoitti:

        Ehe ehe heh heh.
        Sinäkö muka olet historian tuntija ja tiedät ketkä olivat isänmaallisia ja ketkä eivät. Eikös sata vuotta sitten ollut niin, että punaiset olisivat halunneet Suomen joko liittyvän Neuvostoliittoon tai ainakin tänne olisi pitänyt saada Neuvostoliiton kaltainen ihanneyhdyskunta. Valkoisille eli sille isänmaallisemmalle osapuolelle sensijaan kelpasi vain itsenäinen ja läntisiin arvoihin perustuva Suomi.

        Talvisodassa ihme ja kumma myös sosialistit sekä kommunistit olivat mukana rintamalla, mutta toisin oli jatkosodassa. Silloinhan suuri osa jyrkimmistä vasureista siirtyi suoraan käpykaartiin. Keskustalaiset ja oikeistolaiset sensijaan olivat täysillä mukana maata puolustamassa kuten isänmaallisten ihmisten kuuluikin olla. Lisäksi historian pahin maanpetturi Otto Ville Kuusinen oli jyrkän linjan kommunisti. Keskusta-oikeistolaiselta puolelta ei vastaavia ole löytynyt. Sodan jälkeen pahimmat punikit suorastaan halveksivat rintamalla olleita ja räikeintä se oli -60 luvun vasemmistoradikalismin vuosina.
        Myös tämän päivän vastenmielisin isänmaallisten vihollinen desantti Bäckman on arvoiltaan jyrkän linjan vasuri. Hänhän oli taannoin mm. Eurovaaleissa ehdolla Vasemmistoliiton listalla, mutta sai vain kourallisen ääniä joka oli aivan oikein. Et myöskään ilmeisesti ole lukenut hänen blogiaan etkä hänen kommenttejaan. Minä olen ja voin sanoa suoraan, että ne mielipiteet eivät ole isänmaallisen ihmisen kynästä. Tai ovathan ne, jos Bäckmanin isänmaa on itärajamme takana oleva diktatuuri sekä kehitysmaa. Onkohan se sinunkin isänmaasi?
        Ainakin ihanneyhdyskuntasi ja onnelasi se taitaa olla.
        Jatkossa voisit muuten yrittää pysyä keskustelun aiheessa. Jos haluat välttämättä haukkua kepua ja kokoomusta niin sille aiheelle voit perustaa ihan oman ketjun ja purkaa katkeruutta sitten vain siellä. Tämä ystävällisenä pikku vinkkinä, koska et näytä sitä itse ymmärtäneen.

        Onko jäänyt lääkkeet ottamatta, kun et muista, kuka täällä harhautui asiasta ? Lueppa tästä uusintana ja katso, kuka syyllisti "vasemmistolaiset" epäisänmaallisiksi.
        "
        Joku ilmeisesti sosialisti pölkk...pää ja mielenterveyshuollon kanta-asiakas näkee kepun kannattajia kaikkialla. Kyllä se sosialismin tappio ja SDP: heikko kannatus myös Evijärvellä näyttääkin ottavan tuon hörhön luonnolle. Olen melko epäpoliittinen ihminen, mutta siitä huolimatta kolme puoluetta joita en missään olosuhteissa äänestä ovat: SDP, Vasemmistoliitto ja vihreät. Noita kolmea äänestäkööt hörhöt, hihhulit ja sen isänmaan vihollinen n:ro 1:n eli dosentti Johan Bäckmanin hengenheimolaiset."

        Itsehän sinä täällä vaahtoat Johan Bäckmanistasi, ei kukaan muu. Avaa itse itsellesi keskusteluketju Bäckmanistasi ja ota lääkkeet ajallaan.
        Mitä maanpuolustushenkeen tulee, niin tehdastyöläiset, mäkitupalaiset," uittomiehet" ja muu köyhä väestö puolustivat niin kapinassa 1918, kuin myöskin molemmissa sodissa ihmisarvoaan, oikeuksiaan ja vapauttaan. Ei omaisuuttaan, koska heillä ei sitä ollut.
        Juuri sosialidemokraatit olivat ennen sotia se voima, joka yhdisti kansan ja maanpuolustustahdon. Talvisodan aikaan ja pakosta tapahtui työväestön ja porvarien välillä ns. tammikuun kihlaus, jonka nyt upporikkaat Sipilän saatanallisella avustuksella haluavat purkaa.

        Sotien jälkeen maa olisi luisunut kommunismiin, ellei sosialidemokraattinen AY-liike toiminut työpaikoilla isänmaallisin ottein ja päämäärin. Näissä mittelöissä kunnostautui myöskin presidentti Mauno Koivisto toimiessaan AY- liikkeessä. Aseveliakselin toiminta on myöskin asia, johon sinun kannattaa tutustua, lieventääksesi tyhmyyttäsi.
        Sieltäpä sinä sitten näetkin, että Neuvostoliitto rahoitti Kepun ( Maalaisliiton) toimintaa.
        Samanaikaisesti, kun isänmaallinen työväenliike ja "rehelliset porvarit" puolustivat demokratiaa, KEPU ja Kekkonen vehtasivat ryssien kanssa, svetlanoita unohtamatta.
        Kun laajennat maailmankuvaasi, huomaat, ettei maailma olekaan niin niin yksinkertainen paikka, kuin yksinkertaiselle kepulaiselle pankonpojalle on tupaillassa kerrottu. Nimittäin kepulainen sinä olet, vaikka et sitä ymmärräkään. Se näkyy kirjoituksistasi,


      • SDP_on_vitsaus
        Mansenpoika kirjoitti:

        Onko jäänyt lääkkeet ottamatta, kun et muista, kuka täällä harhautui asiasta ? Lueppa tästä uusintana ja katso, kuka syyllisti "vasemmistolaiset" epäisänmaallisiksi.
        "
        Joku ilmeisesti sosialisti pölkk...pää ja mielenterveyshuollon kanta-asiakas näkee kepun kannattajia kaikkialla. Kyllä se sosialismin tappio ja SDP: heikko kannatus myös Evijärvellä näyttääkin ottavan tuon hörhön luonnolle. Olen melko epäpoliittinen ihminen, mutta siitä huolimatta kolme puoluetta joita en missään olosuhteissa äänestä ovat: SDP, Vasemmistoliitto ja vihreät. Noita kolmea äänestäkööt hörhöt, hihhulit ja sen isänmaan vihollinen n:ro 1:n eli dosentti Johan Bäckmanin hengenheimolaiset."

        Itsehän sinä täällä vaahtoat Johan Bäckmanistasi, ei kukaan muu. Avaa itse itsellesi keskusteluketju Bäckmanistasi ja ota lääkkeet ajallaan.
        Mitä maanpuolustushenkeen tulee, niin tehdastyöläiset, mäkitupalaiset," uittomiehet" ja muu köyhä väestö puolustivat niin kapinassa 1918, kuin myöskin molemmissa sodissa ihmisarvoaan, oikeuksiaan ja vapauttaan. Ei omaisuuttaan, koska heillä ei sitä ollut.
        Juuri sosialidemokraatit olivat ennen sotia se voima, joka yhdisti kansan ja maanpuolustustahdon. Talvisodan aikaan ja pakosta tapahtui työväestön ja porvarien välillä ns. tammikuun kihlaus, jonka nyt upporikkaat Sipilän saatanallisella avustuksella haluavat purkaa.

        Sotien jälkeen maa olisi luisunut kommunismiin, ellei sosialidemokraattinen AY-liike toiminut työpaikoilla isänmaallisin ottein ja päämäärin. Näissä mittelöissä kunnostautui myöskin presidentti Mauno Koivisto toimiessaan AY- liikkeessä. Aseveliakselin toiminta on myöskin asia, johon sinun kannattaa tutustua, lieventääksesi tyhmyyttäsi.
        Sieltäpä sinä sitten näetkin, että Neuvostoliitto rahoitti Kepun ( Maalaisliiton) toimintaa.
        Samanaikaisesti, kun isänmaallinen työväenliike ja "rehelliset porvarit" puolustivat demokratiaa, KEPU ja Kekkonen vehtasivat ryssien kanssa, svetlanoita unohtamatta.
        Kun laajennat maailmankuvaasi, huomaat, ettei maailma olekaan niin niin yksinkertainen paikka, kuin yksinkertaiselle kepulaiselle pankonpojalle on tupaillassa kerrottu. Nimittäin kepulainen sinä olet, vaikka et sitä ymmärräkään. Se näkyy kirjoituksistasi,

        Ja sinä olet luultavasti tarkoituksellisesti unohtanut että olit Sirola opistossa kurssisi primus. Eihän kukaan vähänkään normaali henkilö nykyään kehtaa tunnustaa entistä äärivasemmistolaista taustaansa. Itärajamme takaisessa köyhässä ihannevaltiossasikin ne ovat unohtaneet koskaan kommunisteja olleensakaan.


      • Mansenpoika
        SDP_on_vitsaus kirjoitti:

        Ja sinä olet luultavasti tarkoituksellisesti unohtanut että olit Sirola opistossa kurssisi primus. Eihän kukaan vähänkään normaali henkilö nykyään kehtaa tunnustaa entistä äärivasemmistolaista taustaansa. Itärajamme takaisessa köyhässä ihannevaltiossasikin ne ovat unohtaneet koskaan kommunisteja olleensakaan.

        Kepulla ja kommunismilla on yhteiset agraariyhteiskuntaan ja maaorjuuteen perustuvat juuret. Siksipä kepulaiset Kekkonen ja Uusitalo ihannoivat silloista neukkujärjestelmää. Suomettivat Suomea ja rämettivät maamme mainetta lännessä.
        Nyt, kun entisessä neukkulassa vallitsee edelleen harvainvalta, putinismi. Sipilä ihannoi tuota putinilaista järjestelmää. Sipilä käy myöskin joukkoineen yksilön oikeuksien nujertamiseksi, kuten Putinkin. Kepulandiaan ja Venäjälle juurtuneeseen ajatusmalliin ei sovi, että yksilö ajattelee. Noissa systeemeissä putinit, sipilät ja kekkoset ajattelevat ja määräävät. Yksilö kulkee kumarassa ja tottelee, mitä johto määrää. Noissa järjestelmissä on todellisia "vonkamiehiä", jotka vonkaavat että mitä puolijumalaa, tai ainakin Lestaadiusta näyttelevät johtajat määräävät.


    • Seuraselvittäköön

      EviNuori on väärässä, ei kotiseutuyhistyksellä olisi ollukkaan satojatuhansia käytössä Uittokämpän rakentamiseen, kyllä se hanke minun tiettääkseni oli

    • Fotomanni

      Tarvittiinko rakentamiseen mursketta?

    • Järvililjatar

      On todella hienoa, että rohkeutta,taitoa ja voimaa vaatinutta historiaan jäänyttä työtä ja sen työn ammattilaisia huomioidaan näin hienolla tavalla Evijärvellä.Uittomiehet ovat totisesti kämppänsä ansainneet !
      Evijärvi on oivaltanut hienon tavan kunnioittaa uittoa. On todella valitettavaa,että nyt hankkeen nimiasiassa , tämä hieno asia meinaa unohtua . Uiton taitaja Uittomies, ansaitsee nimensä mukaisen monumentin,kämpän .

      Vonkamies-nimi on ehkä päätalomainen ja kenties kainuulainen nimitys meidän alueen ammattilaiselle,uittomiehelle. Koska nimi,varsinkin tässä ajassa ohjaa assosiaatiota enemmänkin seksuaalisuuden saralle, ei vonkamies sanaa ole viisasta edes harkita käytettäväksi arvokkaan perinteen kunnioittamisessa Evijärvellä.

      • EviNuori

        Paitsi että Evijärvelläkin on ollut uittomiehiä, joiden työnimike on ollut vonkamies.


      • Uittomieskämppä
        EviNuori kirjoitti:

        Paitsi että Evijärvelläkin on ollut uittomiehiä, joiden työnimike on ollut vonkamies.

        "Vonkamies"sana ei todellakaan kuulu evijärveläiseen murteeseen. Olen itse parkaissut ensimmäisen kerran 55 vuotta sitten nyt jo puretussa Evijärven kunnansairaalassa, joten luulisin asiasta jotakin tietäväni. Mainittua sanaa käytetään esim. Kalle Päätalon kirjoissa, mutta Taivalkoski, Pudasjärvi ja Kuusamo ovat täysin eri murrealuetta kuin Evijärvi. Muutenkin Evijärvellä on kovin vähän yhteistä mainittujen pohjoisten syrjäseutujen kanssa.


    • uittomiehenperintö

      Olipa hyvä kun perinteitä ku nioitettiin ja siitä tuli Uittomieskämppä. Kotiseutuseura oli avainasemassa oikean nimen löytymisessä. Murskettakin on tarvittu.

    • sdpoif

      Oliko avajaisissa paljon väkeä?

    • Minä tuosta vonkamiehen kämpästä mitään tiedä. Mutta kun olin nuorimies niin Evijärvellä oli montakin vonkamies kämppää. Yleensä ne oli talon vinttihuone jossa talon tytär nukkui. Sielä joutui vonkaamaan joutoseisonnalla aamuun asti, eikä sittenkään onnistunut. Osuuskaupan vintillä oli myymälä apulaisten kimppakämppiä, Sieläkin joutui vonkaamaan. Kämppä kaveri esiliinana ja kimppa kivasta ei tietoakaan. Jos jossain oli vonkamieskämppiä. niin ne ainakin oli.

      • EviNuori

        Kaivapa sanakirja esille ja katso mitä vonkamies tarkoittaa. Se ei liity mitenkään vonkaamiseen.


      • EviNuori kirjoitti:

        Kaivapa sanakirja esille ja katso mitä vonkamies tarkoittaa. Se ei liity mitenkään vonkaamiseen.

        AINA ON VONGATTU,HARVEMMIN SAATU
        Synonyymejä: vongata sanasta. KALASTAA, VONKAAMINEN, VONKAUS, RUINATA.

        Ei täs nyt niin sivistyneitä olla, että oikein sivistyssanakirjasta pitäis katsoa.
        Mutta eri sanoilla paikallisesti tarkoitetaan eri asioita. Mutta MIES on aina luomakunnan kruunu.
        Loputon suo, minä ainakin nostan KÄET pystyyn, kun muu ei kerran nouse


      • EviNuori

        Ahh, antaa olla. Eikä mikään ihme ettei saatu..


    • HuumoriaEvijärvelle

      Olipa mukava muistelo, lisää tällaista!

    • Kysynpänyvaan

      Mikä on tää vonkamiesmurske juttu, kalliokankaan tien varressa, tiellä 63.

      • EviNuori

        Jonkun pällin mielestä hyvä vitsi.


      • A.Postoli

        " Raamattu 33/38 .... 2 Hän kuokki ja kivesi sen ja istutti siihen jaloja köynnöksiä, rakensi sen keskelle tornin........ . Mutta kenen maalla on kuokittu ?????????? Veljeni, kenen maalle kuokkasi lasket???????


    • Uittomieskämppä

      Lisäksi kunnantalon pihassa oleva patsas on nimeltään uittomiespatsas. Siksi on luontevaa että kämpänkin nimi on uittomieskämppä. Jos Evijärvellä joku sattuu vonkaamisesta puhumaan, niin se ei liity tukkilaisuuteen millään tavoin

    • njjdjdnlnd

      VUOSI 2016/17/18....Jauhetaan samaa vänkäämistä kämpän nimestä!! ?? Tämä keskustelu/vänkääminen on hyvä esimerkki siitä, miksi täällä asiat ei mene eteenpäin ja miksi ei päästä keskustelemaan kuntalaisille tärkeistä asioista! Halutaan väkisin kylvää eripuraa/riidellä! TEILLE JOTKA ETTE OSAA LOPETTAA, KATSOKAA PEILIIN, OLENKO SYNTYNYT TÄNNE MAAN PÄÄLLE , JOTTA VÄNKÄISIN VUOSIKAUSIA UITTOMIESKÄMPÄN NIMESTÄ!? Elämäntehtävä takertua nimeen, NIMI ON SIVUSEIKKA, SILLÄ TÄRKEINTÄ ON SE, ETTÄ MEILLÄ ON RAKENNUS JOKA KUNNIOITTAA UITTOMIESTEN ELÄMÄNTEHTÄVÄÄ JA TUO TULEVILLE SUKUPOLVILLE TIETOA HISTORIASTA! Vänkäämällä asiasta jatkuvalla syötöllä pilataan varsinainen asia, eli kämpän tarkoitus! Lopettakaa ja keskitytään niihin asioihin , joilla voidaan Evijärveläisten elämänlaatua parantaa!Käytetään energia kehittävään keskusteluun, jolla voidaan viedä kunnan asioita eteenpäin.

    • yliluonnollistako

      Katoin peiliin ja peili anto vastauksen että elämäntehtäväs on toimia kotiseudun perinteen kunnioittamisen puolesta nimeämällä rakennus Uittomieskämpäksi. Niin se peili mokoma sano mutta riidellä ei luvannu.

    • Mulliaho

      Nimetään se vänkämieskämpäksi. Sitähän Evijärvellä osataan.

    • SDP_on_vitsaus

      Huomio mansenpoika!
      Avaa nyt jo se uusi ketju, jossa källäät kepua sekä kokkareita äläkä sitten tee sitä missään muussa keskustelussa. Sinähän se tässäkin ketjussa aloitit kepun nuoleskelijoiden haukkumisen.
      Muuten se isänmaallinen vasemmisto nimityksesi oli mainio. Nauroin vedet silmissä kun sen luin.
      Sohvalta putosin lattialle nauramaan kun luin mielipiteesi vasureiden päämääristä sekä toiminnasta vuonna 1917.
      Ja kaiken kruunu oli, kun mainitsit Sipilän ja saatanallisen avustuksen. Taisit olla siellä Sirola opistossa kurssisi humoristi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      128
      4815
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3056
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1777
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1740
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1591
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1451
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1218
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1189
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1157
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1147
    Aihe