Ovatko uudelleenkastajat kristittyjä?

Kristittynä voidaan pitää henkilöä, joka on kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja joka tunnustautuu Nikean uskontunnustuksessa ilmaistuun uskoon.

Kuulin tapauksesta, että luterilainen oli uudelleenkastettu tämän liittyessä ortodoksiseen kirkkoon. Olin siinä uskossa, että ortodoksinen kirkko ja luterilainen kirkko hyväksyvät toistensa kasteen, ja ilmeisesti ne periaatteessa hyväksyvätkin, mutta kaikki ortodoksit eivät tätä periaatetta noudata. Ainakaan Suomessa luterilaisesta kirkosta ortodoksiseen kirkkoon siirtyvää kristittyä ei uudelleenkasteta. Mainitsemani tapaus tapahtui ulkomailla.

Joka tapauksessa tapauksesta kuullessani tein välittömästi johtopäätöksen: ortodoksit eivät siis ole kristittyjä.

Tietenkään röyhkeyteni ei käytännössä riitä sulkemaan ortodoksista kirkkoa kristikunnan ulkopuolelle. Mutta johtopäätöksen logiikka oli seuraavanlainen. Luterilaiset on kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen, joten on varmaa, että luterilainen kaste on kristillinen kaste. Se, että luterilainen uudelleenkastetaan ortodoksisessa kirkossa, merkitsee sitä, että ortodoksinen kaste ei ole sama kuin luterilainen kaste, sillä jos kaste olisi sama, ei tietenkään tarvitsisi uudellenkastaa. Mutta jos ortodoksinen kaste ei ole sama kuin luterilainen kaste, ortodoksinen kaste ei ole kristillinen kaste. Näin ollen ortodokseja ei ole kastettu kristilliseen uskoon, siispä ortodoksit eivät ole kristittyjä eikä ortodoksinen kirkko ole kristillinen kirkko.

Kysymys kuuluukin, kuinka uudelleenkastajat saadaan pidettyä kristikunnassa. Kuinka siis tekemäni johtopäätös voidaan kumota?

39

968

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pitkäänuskossa

      Kristitty ja uskovainen on henkilö joka on ottanut Jeesuksen Kristuksen uskossa vastaan syntien sovittajana ja henkilökohtaisena pelastajana, siis uudesti syntynyt ylhäältä ja tämä voi olla totta vaikka ei olisi kastettu kertaakaan. Uskovainen tulee Jeesuksen opetuslapseksi kasteen ja opetuksen kautta.
      Kastamalla lapsena saadaan vain tapakristittyjä ja kirkon jäseniä.

      • Yksi-usko

        Usko Jeesukseen Kristukseen vanhurskauttaa ja suun tunnustus tai kaste pelastaa. Esim. ryöväri tunnusti Jeesuksen (suun tunnustuksella), jolloin kastetta ei tarvittu lainkaan. Näin on Raamatussa.


      • 12____13

        > Kristitty ja uskovainen on henkilö

        On ihan mielenkiintoista lukea myös miten Raamattu määrittelee kristityn.

        "Ja he vaikuttivat yhdessä kokonaisen vuoden seurakunnassa, ja niitä oli paljon, jotka saivat heiltä opetusta; ja Antiokiassa ruvettiin opetuslapsia ensiksi nimittämään kristityiksi."
        Apostolien teot 11:26

        "Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti."
        Mat.28:19-20

        "Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani; ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi".
        Joh. 8:31-32

        Eli, kristitty tarkoitti alun perin Jeesuksen opetuslasta. Jeesuksen opetuslapseksi tuli kun kastettiin Jeesuksen opetuksen mukaan. Ja Jeesuksen opetuslapsi on, kun pysyy Jeesuksen sanassa. Valitettavasti moni "kristitty" ei näytä pysyvän jeesuksen sanassa nykyään.


      • Anonyymi

        UUdelleenkastajat ovat röyhkeitä henkiä. Kun on pienenä lapsena kastettu Isän lapseksi, niin silloin on kastettu esim. (Room.6:3; Joh.3:5). Jos olemmekin menneet tuhlaajapojan tielle tai lahkojen ojaan, voimme uskon kautta palata taivaan tielle, kasteen armoon ts. siihen samaan uudestisyntymiseen, jonka olemme kerran kasteessa saaneet (Joh.3:5; Ef.5:26-27). Emme tarvitse uudelleen kastamista, vaan uudelleen uskomista. Tarvitsemme uudelleen uskomista tänäänkin. Kristus tulee pian, väärät opit vain kasvavat.


      • Anonyymi

        Kristittyt on todellakin uskvainen, uskoo Paavalin oppien laittomuuden herroja kristillisten Kaikkivaltiaiksi:
        https://www.gotquestions.org/Suomi/saatana-taman-maailman-jumala.html "Apostolien teot:13:6 Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus."
        2.Korinttolaiskirje:11:14 "Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi."
        Matteuksen mukaan:
        24:23 "Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
        24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin."


      • Anonyymi

        Kristillisten Kaikkivaltias Jeesus uudenliiton Lain ja oppien antajana ei ole asettanut kastetta eikä uskoa pelastuksen ehdoksi. Omalla teollaan Hän osoitti totuuden mm ottamalla ei uskossa olleen, kastamattoman ryövärin mukaansa Paratiisiin.
        Ja Jeesus ei ole käskynyt kastaa tai kastattaa ketään, lapsiakaan, lapsiakin laittomasti kohtelevien laittomuuden jäseniksi. Eikä Jeesus ole lähettänyt kristittyjä maailmalla lähetystyö laittomuuksia tekemään:
        Mm nämä teot rikkovat kahta Lakia kristillisten Kaikkivaltiaiden Pyhään Nimiin esiintyen:
        "Älä tapa" https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
        Ja
        https://www.minilex.fi/a/rikoslaki-ja-jumalanpilkka

        Näiden joukossa ei ollut kristittyjä.
        Matteuksen evankeliumi:
        10:1 " Ja hän kutsui tykönsä ne kaksitoista opetuslastaan ja antoi heille vallan ajaa ulos saastaisia henkiä ja parantaa kaikkinaisia tauteja ja kaikkinaista raihnautta.
        10:2 Ja nämä ovat niiden kahdentoista apostolin nimet: ensimmäinen oli Simon, jota kutsuttiin Pietariksi, ja Andreas, hänen veljensä, sitten Jaakob Sebedeuksen poika, ja Johannes, hänen veljensä,
        10:3 Filippus ja Bartolomeus, Tuomas ja Matteus, publikaani, Jaakob, Alfeuksen poika, ja Lebbeus, lisänimeltä Taddeus,
        10:4 Simon Kananeus ja Juudas Iskariot, sama, joka hänet kavalsi.
        10:5 Nämä kaksitoista Jeesus lähetti ja käski heitä sanoen: "Älköön tienne viekö pakanain luokse, älkääkä menkö mihinkään samarialaisten kaupunkiin,"


    • Herrenssaatananperseestä

      Mistään kirkosta tai lahkosta ei löydy oikeita uskovia, vaan tekopyhiä ja höppänöitä ja eksyttäjiä. Lahkot syntiä.

    • Usko on se merkittävä juttu. Joka uskoo Jeesukseen Jumalan Poikana ja syntiensä sovittajana, se pelastuu.

    • Tähänastisten vastausten henki tuntuisi olevan se, että ongelma ratkaistaan relativisoimalla kasteen merkitys. En tiedä, voiko luterilainen yhtyä sellaiseen ratkaisuun. Kasteessa ihminen liitetään kristikuntaan. Jos ortodoksit pitävät luterilaisia ylipäänsä kristittyinä, heidänhän on pakko pitää luterilaista kastetta kristillisenä kasteena. Mutta jos uutta kastetta pidetään tarpeellisena, se merkitsee, että vanhaa kastetta ei pidetä kristillisenä kasteena, mikä puolestaan luterilaisen näkökulmasta merkitsee sitä, että ortodoksinen kaste ei ole kristillinen kaste.

      Pääsääntöisesti ajattelen, että toinen kaste ei ole kaste ylipäänsä. Toisin sanoen varsinaisten uudelleenkastajien kaste ei ole kaste, vaan tavallinen kylpy tai uimareissu. Mutta entä jos henkilöä ei ole aikaisemmin kastettu? Onko uudelleenkastajien kaste siinä tapauksessa aito kaste? Silloinhan kyseessä ei ole uudelleenkaste, vaan ensimmäinen kaste.

      • KasteenMerkitys

        "Kristittynä voidaan pitää henkilöä, joka on kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja joka tunnustautuu Nikean uskontunnustuksessa ilmaistuun uskoon." -

        Kristitty sana tarkoittaa opetuslasta. Opetuslapseksi tunnustauduttiin hebrealaisessa kulttuurissa ottamalla kaste opettajan nimeen. Lauseesi on siinä mielessä virheellinen, että sen pitäisi kuulua: "Kristittynä voidaan pitää henkilöä, joka tekee PARANNUKSEN ja TUNNUSTAUTUU Nikean uskontunnustuksessa ilmaistuun uskoon ja on ANTANUT kastaa itsensä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

        Pietarin sanoin: (Apt 2:38-41) Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää PARANNUS ja OTTAKOON kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu." Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "ANTAKAA pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta." JOTKA NYT OTTIVAT HANEN SANANSA VASTAAN, NE KASTETTIIN, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.

        Pietari ei kehottanut väkisin kastamaan ketään, vaan OTTAMAAN kasteen omasta vapaasta tahdosta - ei pakotettuna.
        Väkisin kastaminen on sama kuin pakottaisi toisen sukupuoliyhdyntään tai pakkoavioliittoon.
        Väkisin annetulla kasteella ei ole mitään merkitystä. Ei kukaan voi tunnustautua kasteessa Jumalan lapseksi toisen ihmisen puolesta. Väkisinkastaminen ilman uskoa on julmaa hengellistä väkivaltaa ja siitä pitäisi rangaista lailla. Väkisin kastaminen riistää ihmiseltä mahdollisuuden kääntymykseen, syntien pois pesemiseen ja hyvän omantunnon pyytämiseen:

        1.Pietarin kirje:
        3:21 Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, KASTEENA - joka ei ole lihan saastan poistamista, VAAN HYVÄN OMANTUNNON PYYTÄMISTÄ Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,


        Apostolien teot:
        22:16 Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja ANNA KASTAA ITSESI JA PESTÄ POIS SYNTISI.'

        Muita kastamalla ei omat synnit lähde mihinkään. Hyvää omaa tuntoa tulee jokaisen parannuksen tehneen PYYTÄÄ ITSE kasteessa Jumalalta syntien pois pesemiseksi. Pyhä Henki ei tule asumaan saastaiseen astiaan - ihmiseen, joka ei halua tehdä parannusta synneistään:

        "Tehkää PARANNUS ja OTTAKOON kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, NIIN TE SAATTE Pyhän Hengen lahjan. "

        Paavalikin kastoi "uudelleen" niitä joilla ei ollut Pyhää Henkeä siksi, että heidän kasteensa ei ollut se ainoa ja oikea "yksi kaste" Jeesuksessa - joka tulee ottaa omasta tahdosta:

        Apostolien teot:
        19:1-6 Kun Apollos oli Korintossa, tuli Paavali, kuljettuaan läpi ylämaakuntien, Efesoon ja tapasi siellä muutamia opetuslapsia. Ja hän sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan." Ja hän sanoi: "Millä kasteella te sitten olette kastetut?" He vastasivat: "Johanneksen kasteella." Niin Paavali sanoi: "Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Jeesukseen." Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen. Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat.

        Kaste tulee ottaa omasta tahdosta, koska siihen liittyy velvoite kuolla yhdessä Kristuksen kanssa:

        Roomalaiskirje:
        6:4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan HAUDATUT KASTEEN KAUTTA KUOLEMAAN, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.

        Kaste on valinta kuolla lihan teoille yhdessä Kristuksen kanssa:
        Gal 5:16 Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä.
        5:24 Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen OMAT, OVAT RISTIINNAULINNEET LIHANSA himoineen ja haluineen.

        Roomalaiskirje:
        6:6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on HÄNEN KANSSAAN ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ETTEMME ENÄÄ SYNTIÄ PALVELISI;


        Syntielämä on epäjumalanpalvelusta.

        Kol 3:5-11 Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta, sillä niiden tähden tulee Jumalan viha, ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte. Mutta nyt pankaa tekin pois ne kaikki: viha, kiivastus, pahuus, herjaus ja häpeällinen puhe suustanne. Älkää puhuko valhetta toisistanne, te, jotka olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan. Ja tässä ei ole kreikkalaista eikä juutalaista, ei ympärileikkausta eikä ympärileikkaamattomuutta, ei barbaaria, ei skyyttalaista, ei orjaa, ei vapaata, vaan kaikki ja kaikissa on Kristus.


      • määritelmä
        KasteenMerkitys kirjoitti:

        "Kristittynä voidaan pitää henkilöä, joka on kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja joka tunnustautuu Nikean uskontunnustuksessa ilmaistuun uskoon." -

        Kristitty sana tarkoittaa opetuslasta. Opetuslapseksi tunnustauduttiin hebrealaisessa kulttuurissa ottamalla kaste opettajan nimeen. Lauseesi on siinä mielessä virheellinen, että sen pitäisi kuulua: "Kristittynä voidaan pitää henkilöä, joka tekee PARANNUKSEN ja TUNNUSTAUTUU Nikean uskontunnustuksessa ilmaistuun uskoon ja on ANTANUT kastaa itsensä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen."

        Pietarin sanoin: (Apt 2:38-41) Niin Pietari sanoi heille: "Tehkää PARANNUS ja OTTAKOON kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan. Sillä teille ja teidän lapsillenne tämä lupaus on annettu ja kaikille, jotka kaukana ovat, ketkä ikinä Herra, meidän Jumalamme, kutsuu." Ja monilla muillakin sanoilla hän vakaasti todisti; ja hän kehoitti heitä sanoen: "ANTAKAA pelastaa itsenne tästä nurjasta sukupolvesta." JOTKA NYT OTTIVAT HANEN SANANSA VASTAAN, NE KASTETTIIN, ja niin heitä lisääntyi sinä päivänä noin kolmetuhatta sielua.

        Pietari ei kehottanut väkisin kastamaan ketään, vaan OTTAMAAN kasteen omasta vapaasta tahdosta - ei pakotettuna.
        Väkisin kastaminen on sama kuin pakottaisi toisen sukupuoliyhdyntään tai pakkoavioliittoon.
        Väkisin annetulla kasteella ei ole mitään merkitystä. Ei kukaan voi tunnustautua kasteessa Jumalan lapseksi toisen ihmisen puolesta. Väkisinkastaminen ilman uskoa on julmaa hengellistä väkivaltaa ja siitä pitäisi rangaista lailla. Väkisin kastaminen riistää ihmiseltä mahdollisuuden kääntymykseen, syntien pois pesemiseen ja hyvän omantunnon pyytämiseen:

        1.Pietarin kirje:
        3:21 Tämän vertauskuvan mukaan vesi nyt teidätkin pelastaa, KASTEENA - joka ei ole lihan saastan poistamista, VAAN HYVÄN OMANTUNNON PYYTÄMISTÄ Jumalalta - Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen kautta,


        Apostolien teot:
        22:16 Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja ANNA KASTAA ITSESI JA PESTÄ POIS SYNTISI.'

        Muita kastamalla ei omat synnit lähde mihinkään. Hyvää omaa tuntoa tulee jokaisen parannuksen tehneen PYYTÄÄ ITSE kasteessa Jumalalta syntien pois pesemiseksi. Pyhä Henki ei tule asumaan saastaiseen astiaan - ihmiseen, joka ei halua tehdä parannusta synneistään:

        "Tehkää PARANNUS ja OTTAKOON kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, NIIN TE SAATTE Pyhän Hengen lahjan. "

        Paavalikin kastoi "uudelleen" niitä joilla ei ollut Pyhää Henkeä siksi, että heidän kasteensa ei ollut se ainoa ja oikea "yksi kaste" Jeesuksessa - joka tulee ottaa omasta tahdosta:

        Apostolien teot:
        19:1-6 Kun Apollos oli Korintossa, tuli Paavali, kuljettuaan läpi ylämaakuntien, Efesoon ja tapasi siellä muutamia opetuslapsia. Ja hän sanoi heille: "Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun te tulitte uskoon?" Niin he sanoivat hänelle: "Emme ole edes kuulleet, että Pyhää Henkeä on olemassakaan." Ja hän sanoi: "Millä kasteella te sitten olette kastetut?" He vastasivat: "Johanneksen kasteella." Niin Paavali sanoi: "Johannes kastoi parannuksen kasteella, kehoittaen kansaa uskomaan häneen, joka oli tuleva hänen jälkeensä, se on, Jeesukseen." Sen kuultuaan he ottivat kasteen Herran Jeesuksen nimeen. Ja kun Paavali pani kätensä heidän päälleen, tuli heidän päällensä Pyhä Henki, ja he puhuivat kielillä ja ennustivat.

        Kaste tulee ottaa omasta tahdosta, koska siihen liittyy velvoite kuolla yhdessä Kristuksen kanssa:

        Roomalaiskirje:
        6:4 Niin olemme siis yhdessä hänen kanssaan HAUDATUT KASTEEN KAUTTA KUOLEMAAN, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.

        Kaste on valinta kuolla lihan teoille yhdessä Kristuksen kanssa:
        Gal 5:16 Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette lihan himoa täytä.
        5:24 Ja ne, jotka ovat Kristuksen Jeesuksen OMAT, OVAT RISTIINNAULINNEET LIHANSA himoineen ja haluineen.

        Roomalaiskirje:
        6:6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on HÄNEN KANSSAAN ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ETTEMME ENÄÄ SYNTIÄ PALVELISI;


        Syntielämä on epäjumalanpalvelusta.

        Kol 3:5-11 Kuolettakaa siis maalliset jäsenenne: haureus, saastaisuus, kiihko, paha himo ja ahneus, joka on epäjumalanpalvelusta, sillä niiden tähden tulee Jumalan viha, ja niissä tekin ennen vaelsitte, kun niissä elitte. Mutta nyt pankaa tekin pois ne kaikki: viha, kiivastus, pahuus, herjaus ja häpeällinen puhe suustanne. Älkää puhuko valhetta toisistanne, te, jotka olette riisuneet pois vanhan ihmisen tekoinensa ja pukeutuneet uuteen, joka uudistuu tietoon, Luojansa kuvan mukaan. Ja tässä ei ole kreikkalaista eikä juutalaista, ei ympärileikkausta eikä ympärileikkaamattomuutta, ei barbaaria, ei skyyttalaista, ei orjaa, ei vapaata, vaan kaikki ja kaikissa on Kristus.

        Ovatko uudelleenkastajat kristittyjä? - Paavali ei tainnut olla kristitty, koska hän kastoi uudelleen jo kastettuja?


      • VauvallaHuonoOmatunto

        Apostolien teot:
        22:16 Ja nyt, mitä viivyttelet? Nouse, huuda avuksi hänen nimeänsä ja ANNA KASTAA ITSESI JA PESTÄ POIS SYNTISI.'

        Senkö takia ne vauvat huutaa siellä kirkossa, kun niitä kastellaan? Ne siis yrittää huutaa avuksi Jeesusta, mutta eivät raukat pysty, kun eivät vielä osaa puhua? Vai olisiko mahdollista, että he vain yksinkertaisesti huutavat, kun eivät ymmärrä mistä on kyse?


    • ei-enää-kiroiluakaan

      Jeesus sanoo: jokainen, joka tunnustaa minut ihmisten edessä, minäkin tunnustan Isäni edessä, joka on taivaissa. Mutta joka kieltää minut ihmisten edessä, sen minäkin kiellän Isäni edessä, joka on taivaissa. Sillä joka häpeää minua ja minun sanojani ihmisten edessä, sitä minäkin olen häpeävä Isäni ja Hänen enkeliensä edessä, kun hän tulee omassa ja Isänsä ja pyhäin enkelien kirkkaudessa. Jos kärsimme yhdessä, saamme hänen kanssaan hallita; jos kiellämme hänet, on hänkin kieltävä meidät;”Ja myös kasteella käynti kuuluu jokaiselle uskoon tulleelle. Muista Jeesus Sanoo: ”Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukse. Ja Ap.t. 2:38 Niin Pietari sanoi heille:
      "Tehkää parannus ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksisaamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan."

      • Anonyymi

        Kristittyjen raamatun mukaan kristillisten Jeesuksen nimeen väärää tietoa antaminen todistaa sen, että kristityt pyrkivät esiintymään kristillisinä vaikka eivät ole!ä
        #”Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukse.#
        Missä kohtaa raamattuasi kristillisten Jeesus on käskenyt kastaa lapsiakin; lapsiakin laittomasti kohtelevien lahkoihin jäseniksi?
        Ellei sitä käskyä ole, niin opettele palvelemaan Paavalin tekstien Barjeesusta sen omalla nimellä.
        Ja, mitä tulee uskomiseen niin:
        Kristillisten Kaikkivaltiaan Jeesuksen oppia Matteuksen mukaan:
        24:23 "Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
        24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin."

        Ja antoi opetuksensa kristityille...:
        Matt.23:15 "Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!"

        Ketä laittomuuden kristityt rakastavat:
        Joh. 14:15 "Jos te rakastatte minua, niin pitäkäät minun käskyni."
        2000-luvun vainoista Kaikkivaltiaiden ja Heidän Pyhän Hengen Nimeen "Älä tapa" vastaista laittomuutta sekä Jumalan pilkkaamista:
        https://www.minilex.fi/a/rikoslaki-ja-jumalanpilkka
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot

        Joten esiintykää todellisten Herrojenne nimiin älkääkö olettako olevanne kristillisiä.
        Paavalin teksteistä löydätte Herranne joten tehkää selväksi, että olette eksytettyjä uskomaan Saatanaa kristillisten Kaikkivaltiaaksi Jumalaksi ja Baarjeesusta kristillisten Kaikkivaltiaaksi Jeesukseksi JA TUO ON SITÄ MITÄ KUTSUTAAN USKOKSI.


    • eräs-ev.lut

      Jumala päättäköön, jos joku hönttiyttään menee kastamaan itsensä uudelleen, onko kyseinen henkilö kristitty vai ei.

      Ymmärrän toisaalta joidenkin ortodoksien epäuskon joidenkin protestanttien kastetta kohtaan, sillä ryhmiä on kaikenlaisia, eivätkä he välttämättä tunne niitä. Mutta Kardinaali Kurt Kochin mukaan sopimuksesta huolimatta jotkut ortodoksit kastavat katolilaisiakin uudelleen.

      En saa millään mieleeni, kun joskus lueskelen ort. oppia , mikä oli se syy, miksi jäin ihmettelemään, miksi he ylipäätään kastavat vauvoja, sillä opin mukaan se ei olisi välttämätöntä. Läntisessä kristikunnassa on ajatus perisynnistä.

      Luulisin että itse asiassa vauvakasteet ovat saaneet alkunsa sekä läntisen kristikunnan opista perisynnistä ja myös lapsikuolleisuudesta, kaste on nähty suojelevana ja tärkeänä.

      Samalla on otettava huomioon, että meidän ortodoksit ovat hyvin "luterilaisia", vaikka ovatkin Konstantinopolin patriarkaatin alaisena autonomisina.

      • Jos pidetään kastetta välttämättömänä kristitylle, uudelleenkastaja, joka on lapsena kastettu esimerkiksi luterilaiseen kirkkoon, on toki kristitty, jos hän vain täyttää kristityn toisen edellytyksen eli tunnustautuu nikealaiseen uskoon. Tässä tapauksessa on yhdentekevää, vaikka uudelleenkastajien kaste ei olisi aito kaste.

        Mutta jos henkilöä ei ole ennestään kastettu ja uudelleenkastajien kaste on hänen ensimmäinen kasteensa, aloituspostauksessa esitetty logiikka astuu voimaan, sillä uudelleenkastajat eivät pidä esimerkiksi luterilaista kastetta pätevänä (muutenhan he eivät kastaisi uudelleen). Mutta toisaalta monet heistä ilmeisesti eivät pidä kastetta välttämättömänä ylipäänsä (usko ratkaisee, kaste on toissijainen). He siis voivat pitää luterilaisia kristittyinä, vaikka eivät pitäisi näitä kastettuina.

        Kyllä minä joka tapauksessa sanoisin, että uudelleenkastajien kaste on pätevä, jos se oikein toimitetaan. Osoittaa tietysti käytännössä suurta kasteen halveksuntaa kastaa jo kastettu ihminen uudelleen, mutta hyvässä uskossa he toimivat. Hönttiys ei ainakaan ole synti.

        En nyt ota lainkaan kantaa uudelleenkastajien mahdollisiin muihin erehdyksiin.


      • eräs-ev.lut

        Eikö siinä usko ja rukous -palstan keskustelussa ollut puhetta siitäkin, että nuo ortodoksit kenties pelaavat varman päälle, joten itse asiassa kastetta ei halveksita, vaan katsotaan, että henkilö varmasti tulee kastetuksi... ajattelevat : ties kuka lienee heidät kastanut aikaisemmin...ties missä puljussa. Kyseisessä tapauksessa osaan kuvitella että he eivät olleet koskaan kuulletkaan luterilaisista yhtään mitään, tai jos olivat, se oli jotakin hurjaa ruotsalaista meininkiä...mistä he olivat rubriikeista.


      • eräs-ev.lut
        eräs-ev.lut kirjoitti:

        Eikö siinä usko ja rukous -palstan keskustelussa ollut puhetta siitäkin, että nuo ortodoksit kenties pelaavat varman päälle, joten itse asiassa kastetta ei halveksita, vaan katsotaan, että henkilö varmasti tulee kastetuksi... ajattelevat : ties kuka lienee heidät kastanut aikaisemmin...ties missä puljussa. Kyseisessä tapauksessa osaan kuvitella että he eivät olleet koskaan kuulletkaan luterilaisista yhtään mitään, tai jos olivat, se oli jotakin hurjaa ruotsalaista meininkiä...mistä he olivat rubriikeista.

        korj: rubriikeista lukeneet


      • eräs-ev.lut kirjoitti:

        Eikö siinä usko ja rukous -palstan keskustelussa ollut puhetta siitäkin, että nuo ortodoksit kenties pelaavat varman päälle, joten itse asiassa kastetta ei halveksita, vaan katsotaan, että henkilö varmasti tulee kastetuksi... ajattelevat : ties kuka lienee heidät kastanut aikaisemmin...ties missä puljussa. Kyseisessä tapauksessa osaan kuvitella että he eivät olleet koskaan kuulletkaan luterilaisista yhtään mitään, tai jos olivat, se oli jotakin hurjaa ruotsalaista meininkiä...mistä he olivat rubriikeista.

        Ehdollinen kaste toimitetaan, jos ei ole varmuutta, onko henkilö kastettu vai ei. Näin ainakin katolisessa kirkossa: "If there is doubt as to whether a person has been baptized or not, and the doubt cannot be resolved even after investigating the matter, the person is to be baptized conditionally. This means that the baptism is to be administered, with the acknowledgement that if the person has already been baptized, it will have no effect." Lainaus täältä: http://canonlawmadeeasy.com/2010/03/11/do-converts-have-to-be-rebaptized

        Mutta epävarmuus liittyy siihen, onko kastetta toimitettu vai ei, ei siihen, onko toimitettu kaste pätevä vai ei. Jälkimmäinen asia pitäisi mitä ilmeisimmin tietää, jos tiedetään, mikä taho kasteen on toimittanut. Jos tiedetään, että aikaisempi kaste ei ole pätevä, ei tietenkään kasteta ehdollisesti. Jos taas tiedetään, että aikaisempi kaste on pätevä, ei kasteta ollenkaan.

        Onko protestanttien sekoilu johtanut nyt sitten sellaiseen tilanteeseen, että ei enää voida tietää, onko toimitettu kaste pätevä? Että saattaa olla, mutta saattaa olla olemattakin, kastakaamme siis ehdollisesti? Sillä mitäpä joku ortodoksi jossain Lähi-idässä voisi kaiken maailman räyhäävien protestanttien kasteista tietää?


      • Yksi-usko
        herrens_tiggare kirjoitti:

        Jos pidetään kastetta välttämättömänä kristitylle, uudelleenkastaja, joka on lapsena kastettu esimerkiksi luterilaiseen kirkkoon, on toki kristitty, jos hän vain täyttää kristityn toisen edellytyksen eli tunnustautuu nikealaiseen uskoon. Tässä tapauksessa on yhdentekevää, vaikka uudelleenkastajien kaste ei olisi aito kaste.

        Mutta jos henkilöä ei ole ennestään kastettu ja uudelleenkastajien kaste on hänen ensimmäinen kasteensa, aloituspostauksessa esitetty logiikka astuu voimaan, sillä uudelleenkastajat eivät pidä esimerkiksi luterilaista kastetta pätevänä (muutenhan he eivät kastaisi uudelleen). Mutta toisaalta monet heistä ilmeisesti eivät pidä kastetta välttämättömänä ylipäänsä (usko ratkaisee, kaste on toissijainen). He siis voivat pitää luterilaisia kristittyinä, vaikka eivät pitäisi näitä kastettuina.

        Kyllä minä joka tapauksessa sanoisin, että uudelleenkastajien kaste on pätevä, jos se oikein toimitetaan. Osoittaa tietysti käytännössä suurta kasteen halveksuntaa kastaa jo kastettu ihminen uudelleen, mutta hyvässä uskossa he toimivat. Hönttiys ei ainakaan ole synti.

        En nyt ota lainkaan kantaa uudelleenkastajien mahdollisiin muihin erehdyksiin.

        >> Osoittaa tietysti käytännössä suurta kasteen halveksuntaa kastaa jo kastettu ihminen uudelleen, mutta hyvässä uskossa he toimivat>>

        On ollut huvittavaa lukea tämänkin ketjun kommentteja. Haluatko tietää, ketkä uskoivat kasteeseen? Qumranin yhteisö, essealaiset. He ottivat kasteen 2-3 kertaa päivässä. Alla linkki, joka käsittelee varsinaisesti kuolleen meren kirjakääröjä, mutta jossa kerrotaan hiukan myös näistä essealaisista.

        http://www.tv7.fi/vod/player/41139/


    • Maallinen.tapa

      Kastaminen on rituaali toimitus jolla ei ole mitään tekemistä ihmisen uskomisella, lapsen kastaminen liittyy nimen antamiseen. Ei jumala odota kastamista ei myöskään rukoilemista.

    • finne2

      Minä luulin että usko pelastaa eikä kaste. Jos kaste pelastaa, niin eiköhän lähdetä ihmisiä vain kastamaan eikä evankeliumia julistamaan. Mitävarten on olemassa sitten pelastussaarnoja? Tarvitaanko niitä?

      • Anonyymi

        "pelastussaarnoja"


        "Kun minut ylennetään maasta, minä vedän KAIKKI tyköni"
        Joh: 12: 32

        "Pelasti meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa
        mukaan uudestisyntymisen peson ja Pyhän Hengen uudistuksen kautta"
        Tiit: 3: 21

        kaste:
        "HÄN on se, joka on tullut veden JA veren kautta, Jeesus Kristus, ei ainoastaan vedessä,
        vaan vedessä ja veressä; ja Henki on se, joka todistaa, sillä Henki on totuus.
        Sillä kolme on, jotka todistavat: HENKI ja VESI ja VERI, ja ne kolme pitävät yhtä"
        1 Joh: 5: 6-8


    • Anonyymi

      Ketään ei Kaikkivaltias Jeesus käskenyt kastaa laittomuuden jäseniksi ja kaste voi hyvinkin olla kristittyjen omaa oppia kuten esimerkiksi rippi, salarippi, kolminaisuusoppi jne....

      Kastekäsky – Wikipedia.html
      Kastekäsky, joka tunnetaan myös nimellä lähetyskäsky, on kristinuskon kastetoimitukseen liittyvä käsky, joka on löydettävissä Raamatusta,
      Matteuksen evankeliumista, luku 28, jae 19-20.[1]

      Vanhan käsikirjoituksen mukaan Jeesus ei antanut kastekäskyä, vaan Hän antoi omille opetuslapsilleen lähetyskäskyn.
      Luterilainen kirkko suosittelee lapsen kastamista kuukauden kuluessa syntymästä.[2]
      Matt. 28: 18–20 eri suomenkielisten Raamatun käännösten mukaan
      ---
      Raamatun mukaan ketään ei tule kastaa kristillisten Kaikkivaltiaan Jeesuksen antaman tiedon mukaan laittomuuden jäseniksi, ei edes lapsiakin laittomasti kohtelevien uskovaisiksi:
      Matteuksen evankeliumi: 18:6 Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen
      Markuksen evankeliumi:
      9:42 Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen.
      Luukkaan evankeliumi:
      17:2 Hänen olisi parempi, että myllynkivi pantaisiin hänen kaulaansa ja hänet heitettäisiin mereen, kuin että hän viettelee yhden näistä pienistä.

    • Anonyymi

      Kasteet, ehtoolliset uskominen jne eivät pelasta! Kaikkivaltias Jeesus otti mukaansa Paratiisiin ei uskossa olleen, kastamattoman ryövärin osoittaakseen totuuden uskoon eksytetyille mutta ettehän te Häneen usko jolla on Kaikkivalta ja totuus!
      Siis uskossa uskotte laittomuuden Herroja ja palvelette heitä kristillisten Kaikkivaltiaiden ja Heidän Pyhän Hengen Nimeen mm rikoksia tehden Heidän Nimiin:
      Mm nämä teot rikkovat kahta Lakia kristillisten Kaikkivaltiaiden Pyhään Nimiin esiintyen, ja pilkkaaminen rikoksia Heidän Nimeen tehtyinä vaikka kristittyjen ei ole lähetetty maailmalle syyttämiä ihmisiä, lapsiakin tappamaan:
      "Älä tapa" Lain rikokset https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
      https://www.minilex.fi/a/rikoslaki-ja-jumalanpilkka

      • Anonyymi

        Jeesus oli MAAN PÄÄLLÄ, kun armahti ristinryövärin,

        "TIETÄÄKSENNE, että Ihmisen Pojalla on valta MAAN PÄÄLLÄ antaa syntejä anteeksi"
        Luuk: 5: 24

        Jeesus Kristus antoi ylösnousemuksensa jälkeen käskyn kastaa,

        "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää KAIKKI
        KANSAT minun opetuslapsikseni , kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen"
        Matt: 28: 18-

        "ottakoon kukin teistä kasteen, SYNTIENNE ANTEEKSISAAMISEKSI"
        Apt: 2: 38
        "Anna KASTAA itsesi ja PESTÄ POIS SYNTISI"
        Apt: 22:16

        Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen jälkeen syntien anteeksianto on KASTEESSA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus oli MAAN PÄÄLLÄ, kun armahti ristinryövärin,

        "TIETÄÄKSENNE, että Ihmisen Pojalla on valta MAAN PÄÄLLÄ antaa syntejä anteeksi"
        Luuk: 5: 24

        Jeesus Kristus antoi ylösnousemuksensa jälkeen käskyn kastaa,

        "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää KAIKKI
        KANSAT minun opetuslapsikseni , kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen"
        Matt: 28: 18-

        "ottakoon kukin teistä kasteen, SYNTIENNE ANTEEKSISAAMISEKSI"
        Apt: 2: 38
        "Anna KASTAA itsesi ja PESTÄ POIS SYNTISI"
        Apt: 22:16

        Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen jälkeen syntien anteeksianto on KASTEESSA.

        Et ottanut huomioon, että luet kristittyjen laittomuuden osittain väärennettyä raamattua.
        Kristittyjen laittomuuden synnit eivät lähde pesemällä vaikka kuinka uskotte ja tuette laittomuutta maksamalla veroa uskossa että pelastutte vaikka uskontunnustuksen antaneita olette kristittyinä luopuneet kristillisten Kaikkivaltiasita sekä Heidän Pyhästä Hengestä...

        2000-luvun vainoista Kaikkivaltiaiden ja Heidän Pyhän Hengen Nimeen "Älä tapa" vastaista laittomuutta sekä Jumalan pilkkausta...:
        https://www.minilex.fi/a/rikoslaki-ja-jumalanpilkka
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot

        1.Joh. 3:4. Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus. Ja laittomuus on rikos."
        Kristillisten Kaikkivaltias Jeesus ei raamatun mukaan syntejä=rikoksia sovittanut.

        Lukekaa jo oppikaan ymmärtämään....:
        Matteuksen mukaan:
        24:23 "Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
        24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin."
        25:41 "Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ottanut huomioon, että luet kristittyjen laittomuuden osittain väärennettyä raamattua.
        Kristittyjen laittomuuden synnit eivät lähde pesemällä vaikka kuinka uskotte ja tuette laittomuutta maksamalla veroa uskossa että pelastutte vaikka uskontunnustuksen antaneita olette kristittyinä luopuneet kristillisten Kaikkivaltiasita sekä Heidän Pyhästä Hengestä...

        2000-luvun vainoista Kaikkivaltiaiden ja Heidän Pyhän Hengen Nimeen "Älä tapa" vastaista laittomuutta sekä Jumalan pilkkausta...:
        https://www.minilex.fi/a/rikoslaki-ja-jumalanpilkka
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot

        1.Joh. 3:4. Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus. Ja laittomuus on rikos."
        Kristillisten Kaikkivaltias Jeesus ei raamatun mukaan syntejä=rikoksia sovittanut.

        Lukekaa jo oppikaan ymmärtämään....:
        Matteuksen mukaan:
        24:23 "Jos silloin joku sanoo teille: 'Katso, täällä on Kristus', tahi: 'Tuolla', niin älkää uskoko.
        24:24 Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin."
        25:41 "Menkää pois minun luotani, te kirotut, ikuiseen tuleen, joka on varattu Saatanalle ja hänen enkeleilleen."

        Tuomion vahvistemiseksi....
        Ja monet nauttivat Kaikkivaltiaan Jeesuksen pilkkaamisesta:
        Matteuksen evankeliumi:
        15:15 Niin Pietari vastasi ja sanoi hänelle: "Selitä meille tämä vertaus."
        15:16 Mutta Jeesus sanoi: "Vieläkö tekin olette ymmärtämättömiä?
        15:17 Ettekö käsitä, että kaikki, mikä käy suusta sisään, menee vatsaan ja ulostuu?
        15:18 Mutta mikä käy suusta ulos, se tulee sydämestä, ja se saastuttaa ihmisen.
        15:19 Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset.
        15:20 Nämä ihmisen saastuttavat; mutta pesemättömin käsin syöminen ei saastuta ihmistä."

        Barjeesusta palvelevien "herra ehtoollinen joka ehtoollisenna on laitettu korvaamaan Lait antaneen kaikki valtiaan Jeesuksen opin ehtoollisen ja siitä tietoisena Paavali antoi vakavan varoituksen TUOMIOSTA sitä haluaville joten ilmeisesti todellisuudessa ehtoollisessa tarjotaan Barjeesuksen lihaa ja verta.

        HUOM!!!
        1. Kor. 11:28–29 "Jokaisen on tutkittava itseään, ennen kuin syö tätä leipää ja juo tästä maljasta. Se, joka syö ja juo ajattelematta, että kysymys on Kristuksen ruumiista, syö ja juo itselleen tuomion."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus oli MAAN PÄÄLLÄ, kun armahti ristinryövärin,

        "TIETÄÄKSENNE, että Ihmisen Pojalla on valta MAAN PÄÄLLÄ antaa syntejä anteeksi"
        Luuk: 5: 24

        Jeesus Kristus antoi ylösnousemuksensa jälkeen käskyn kastaa,

        "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää KAIKKI
        KANSAT minun opetuslapsikseni , kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen"
        Matt: 28: 18-

        "ottakoon kukin teistä kasteen, SYNTIENNE ANTEEKSISAAMISEKSI"
        Apt: 2: 38
        "Anna KASTAA itsesi ja PESTÄ POIS SYNTISI"
        Apt: 22:16

        Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen jälkeen syntien anteeksianto on KASTEESSA.

        HUOM!!!
        Kristittyjen syntien sovittaja ja anteeksi antaja on aina ollut kristittyjen seurassa maan päällä. Sitä todistavat jo Paavalin aikana aloitetut kristittyjen laittomuudet:
        Apostolien teot:13:6 Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus oli MAAN PÄÄLLÄ, kun armahti ristinryövärin,

        "TIETÄÄKSENNE, että Ihmisen Pojalla on valta MAAN PÄÄLLÄ antaa syntejä anteeksi"
        Luuk: 5: 24

        Jeesus Kristus antoi ylösnousemuksensa jälkeen käskyn kastaa,

        "Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää KAIKKI
        KANSAT minun opetuslapsikseni , kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen"
        Matt: 28: 18-

        "ottakoon kukin teistä kasteen, SYNTIENNE ANTEEKSISAAMISEKSI"
        Apt: 2: 38
        "Anna KASTAA itsesi ja PESTÄ POIS SYNTISI"
        Apt: 22:16

        Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen jälkeen syntien anteeksianto on KASTEESSA.

        Joten opettele ymmärtämään, että kristittyjen Barjeesusta olet eksytetty palvelemaan kristillisten Kaikkivaltiaan Jeesuksen Nimeen pilkaten!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joten opettele ymmärtämään, että kristittyjen Barjeesusta olet eksytetty palvelemaan kristillisten Kaikkivaltiaan Jeesuksen Nimeen pilkaten!!!

        eksyttäjiä kylläkin on , - uudelleen-kasteineen . . .
        "yksi kaste" Ef: 4: 5


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eksyttäjiä kylläkin on , - uudelleen-kasteineen . . .
        "yksi kaste" Ef: 4: 5

        Ei ole kristillisten Kaikkivaltiaan oppia!


    • Anonyymi

      Kasteen edellytyksiä on vapaaehtoisuus, kääntyminen, uudestisyntyminen. Tahto alkaa elämään Jeesuksen yhteydessä.

      • Anonyymi

        Barjeesukseen yhteydet eivät pelasta ketään.


      • Anonyymi

        missä kohtaa Raamatussa on kirjoitettu, "vapaaehtoisesti " !?
        vaan: "ANNA KASTAA itsesi, ja pestä pois syntisi" Apt: 22: 10,

        "anna kastaa" , on enemmänkin käsky, eikä "ota tai jätä", helluntailaisten oma eksytys tuo,
        "vapaaehtoinen", jota ei kylläkään normaali-ihminen liitä Raamatun sanaksi.

        "ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen, syntienne anteeksisaamiseksi,
        silloin te saatte Pyhän Hengen lahjan" Apt: 2: 38

        "kukin teistä", = "kuka vaan teistä" > kasteen Jeesuksen Kristuksen . . . Sanassahan sanotaan, "silloin te SAATTE Pyhän Hengen, siis kehoitetaan ottaa LAHJA vastaan, sen verran on "omaa tekoa", että tekee niinkuin sanotaan.

        "Sillä Jumala ei katso henkilöön" Room: 2: 11 , (helluntailaiset KATSOO HENKILÖÖN !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        missä kohtaa Raamatussa on kirjoitettu, "vapaaehtoisesti " !?
        vaan: "ANNA KASTAA itsesi, ja pestä pois syntisi" Apt: 22: 10,

        "anna kastaa" , on enemmänkin käsky, eikä "ota tai jätä", helluntailaisten oma eksytys tuo,
        "vapaaehtoinen", jota ei kylläkään normaali-ihminen liitä Raamatun sanaksi.

        "ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen, syntienne anteeksisaamiseksi,
        silloin te saatte Pyhän Hengen lahjan" Apt: 2: 38

        "kukin teistä", = "kuka vaan teistä" > kasteen Jeesuksen Kristuksen . . . Sanassahan sanotaan, "silloin te SAATTE Pyhän Hengen, siis kehoitetaan ottaa LAHJA vastaan, sen verran on "omaa tekoa", että tekee niinkuin sanotaan.

        "Sillä Jumala ei katso henkilöön" Room: 2: 11 , (helluntailaiset KATSOO HENKILÖÖN !!!

        Apostolien teot oppit ovat kristittyjen laittomuuden Herroja palvelevien oppeja.
        Sen vuoksi kristityt esiintyvät valheellisesti kristillisinä mm lähetystyö laittomuuksia tehden:
        "Älä tapa" Lain rikokset https://fi.wikipedia.org/wiki/Noitavainot
        https://www.minilex.fi/a/rikoslaki-ja-jumalanpilkka

        Uskovaisten tulisi lukea tarkemmin Paavalin tekstit ja oppia ymmärtämään ne ja oppia samalla erottamaan kristityt kristillisistä:
        1.Korinttolaiskirje:
        15:9 Sillä minä olen apostoleista halvin enkä ole sen arvoinen, että minua apostoliksi kutsutaan, koska olen vainonnut Jumalan seurakuntaa."

        2.Korinttolaiskirje:11:14 Eikä ihme; sillä itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi."
        Ja näin se tieto vahvistetaan raamatussa, ohje:
        https://www.gotquestions.org/Suomi/saatana-taman-maailman-jumala.htm
        -
        Kristityillä ei ole kristillisten Kaikkivaltiaan ja Hänen opetuslasten perustamia seurakuntia raamatun tiedon mukaan elleivät ole rikollisesti miekkoineen ryöstäneet jonkun näistä tai tuhonneet ja antaneet omalle seurakunnalleen tuhotun seurakunnan nimen:
        Ilm. 2:1-29 Pergamos, Tyatira, Sardes, Smyrna, Filadelfia, Efeso, Laodikea.


    • Anonyymi

      UT
      Joh. Ilm. 22:18, 19 #Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu."

      VT 5Moos 12:32. Kaikkea, mitä minä käsken, noudattakaa tarkoin. Älkää siihen mitään lisätkö älkääkä siitä mitään ottako pois."

    • Anonyymi

      Ketään ei kristillisten Kaikkivaltias Jeesus ole käskenyt kastaa kristittyjen laittomuuden jäseniksi.
      Jos sellaiseen toimintaa on käsky, niin se on kristittyjen Baarjeesuksella.

    • Anonyymi

      Eikö kaikki ole katettuja ja kristityt uudelleen kastettuja? Itse olen ainakin syntynyt äidin lapsivesi kasteen saaneena mutta en tiedä kuin se on kristittyjen osalta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3229
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1743
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1285
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1253
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1159
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      48
      1056
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      964
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      906
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      64
      821
    Aihe