Henkisyys ilman jumalaa

Henkinen.usko

Ihminen omaa henkisyyden ilman uskoa jumalaan samalla tavalla kuin uskovainen.
Ateistinen henkisyys ei ole ahdistavaa hän on ainoastaan tilivelvollinen itselleen.
Ateisti voi kokea niinsanotun valistuksen tunne elämyksen kukin omalla tavallaan yhtälailla kuin uskovainen.
Uskovaisen elämänkatsomus yliluonnollinen luonnoton taistelua uskonsa kanssa tavoitteena iankaikkinen elämä, ateistilla ei tätä ole koska se on maanpäällinen luonnollinen.

43

191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 12____13

      Mitä tarkoittaa "henkisyys"? Käsittääkseni ateistit ei usko henkiin.

      • dfggf

        Ateisti ei usko minkään valtakunnan jumaliin. piste. Mikä tahansa muu onkin sitten avoin kysymys... ajattelit ehkä materialistia?


      • 12___13
        dfggf kirjoitti:

        Ateisti ei usko minkään valtakunnan jumaliin. piste. Mikä tahansa muu onkin sitten avoin kysymys... ajattelit ehkä materialistia?

        No, kerropa sitten mitä henkisyys tarkoittaa?


    • tiellä.taivaaseen

      Jännä juttu, että korostat omaa itseäsi, kaipaatko kenties huomiota? Minä taas itse en ole ateisti vaan elävässä uskossa, ja oli jännä lukea sinun mielipiteitäsi, toivottavasti saat kaipaamaasi huomiota. Kaikkea hyvää sinulle ja periaatteillesi vaan.

      • uskonomahyväisyys

        Sanot että et korosta itseäsi, mutta kovasti kerskailet itselläsi! Tämän takia uskovaisia on vaikea ottaa tosissaan, aina valittamassa muiden käytöksestä ja syyllistyvät sitten itse juuri niihin synteihin joista toisia kurmuuttuvat.


    • Kukin.tavallaan

      Henkisyys valaistua olotila jonka voit kokea hyvänolona joku uskovainen voi väittää ettei ateisti kokisi sitä, ei tietenkään samalla tavalla kuin uskoon hurahtanut, esimerkiksi buddhalainen jossa ei ole jumaluskoa saa täyttymyksen henkisesti. Voi kokea hetkellisesti ahaa elämyksen vaikka kesäiltana järvenrannalla auringon laskun aikaan, kokonaisvaltaisesti kun elämäsi kunnossa tasapainoisesti yksilönä jne.

    • Sathuu

      Mie saan saman elämyksen metsässä kaatunen puunrungolla istuessa kuin kirkon penkillä,ja linnut laulaa :)

    • SinäkinBrutukseni

      Kristinuskossa uskotaan Jumalaan, joka puhuu luomansa ihmisen kanssa. Se on hieman enemmän kuin irralliset hetket, joissa tuntuu milloin miltäkin...

    • UFOloogi
      • dfe57

        Ekstaterrestriaaleja (ET:itä) näyttävät olevan ainakin siinä mielessä, että ovat immateriaalisia.


      • sitäodotellessa

        Vielä kun joku löytäisi oikean humanoidin.......


      • Tähteläinen

        Tähteläisenä tänne tuhansia vuosia sitten muuttaneena tiedän, että henkisyys on etupäässä eettisyyttä ja siveellisyyttä. Ominaisuuksia. Toki jotkut kyvyt liittyvät henkiseen tietoisuuteen, kuten esim. kyky tajuta ykseyttä.

        Jumalaa ei ole, mutta on eritasoisia valonmaailman mestareita.


      • Tähteläinen

        On olemassa kyllä korkeampia voimia, supreme beings.


    • alfa123om22

      Henkisyys ilman Jumalaa on aivan mahdollista, mutta patriarkka Aabraham, joka eli lähes 200 vuotiaaksi löysi oman kokemuksensa avulla mielestään totuuden, joka on merkitty heprealaiskirjeeseen ylös:

      Vaikka Aabraham oli saanut suuret lupaukset hän asui muukalaisena teltoissa eikä pyrkinyt rakentamaan kaupunkia tai kansaa. Sen sijaan hän jäi ODOTTAMAAN KAUPUNKIA, JONKA JUMALA RAKENTAISI OMIN KÄSIN JA JOSSA HÄN ASUISI EHKÄ IKUISESTI IHMISTEN KESKELLÄ.

      Monet myöhemmät Aabrahamin matkijat erehtyivät tässä suhteessa. Monet piispat ja arkkipiispat julistivat ristiretket keskiajalla ja ryhtyivät rakentamaan kaupunkeja itään esim. Latviaan ja Liettuaan. Siitä seurasi myöhemmin vain sotaa ja sortoa.

      Kunpi on parempaa henkisyyttä. Saada suuri hengen lahja ja jäädä odottamaan Jumalaa itseään astuvaksi alas taivaista ja asumaan luokseen vain suuren hengen ja luomisvoiman vallassa ruveta perustamaan kaupunkeja, ydinvoimaloita, yrityksiä yms. Tuo jälkimmäinen toimealiaisuus on johtanut kansanmurhiin, maailmasotiin ja ydinsaasteeseen.

      Sen sijaan odottava kanta ei aiheuta suurta vahinkoa jos taas toisaalta ei myöskään mitään erityistä hyvää.

    • KMT

      Ateistin henkisyys ei paljon auta, koska hän ei tule tällä henkisyydellä pelastumaan. Ainoa tie taivaaseen on Jeesus.

    • Henkisyys ilman Jumalaa on saatanan valhe .Kaikki mitä on olemassa on luotu Jumalan Sanan kautta Jumalan Hengellä .Jos ateisti saa jonkinlaisen sielullisen elämyksen niin se ihailee Jumalan luomistyötä ,mutta ei anna kunniaa Hänelle ,jonka kaikki on eli Jumalan .Uskova taas julistaa Hengessä Kunniaa Jumalalle ja Hänen luomistyölleen ...vaikka perhonen lentää ja ilo on suuri ja Jumala antaa ilon ja se ilo on täydellistä Hengessä .
      Saatanan pettämiä sielullisia ihmisiä on nyt paljon ja lisää tulee ja Totuus on se ,että ateisti ei pääse milloinkaan karkuun Totuutta sillä Hän Totuus on Jumala .
      Kun ihminen kuolee karkuun ei pääse sielläkään sillä sillä kuoleman jälkeen käsitellään asiat ja siitä kukaan ei pääse karkuun .
      Kannattaa miettiä vielä kun voi ....se on helppoa kunhan ei ole pelkuri luuseri ,että ei uskalla kysyä ...Jeesus jos oletkin olemassa ja totta ja ainoa Tie Taivaaseen tämän elämän jälkeen ..annan itsestäni kaiken hallitusvallan sinulle ..älä siis hylkää vaan ohjaa minut ja opeta minut tuntemaan sinut ja ota omaksesi.
      Miettikää hetki ..miksi ihmiset vihaa tuota sanaa jeesus niin paljon nykyään ja liian monelta se ei meinaa tulla suusta ulos vaikka sorkkaraudalla vääntäisi.....kerron vastauksen ....se on saatanan henkivalta ,joka pitää sinun suutasi otteessaan ..testaa itsesi ....muljahtaako sydän rinnassa tai lyökö pulssi muutaman kerran liikaa jos vaikka yrittäisit sanoa Jeesus olet Kuningas.Tuntuuku kuin joku vastustaisi ?? se on just sitä ja varmaan tajuat siinä vaiheessa ottaa yhteyden Ikuisen elämän Kuninkaaseen Jeesukseen.

    • nicerlg

      Uskovaislla saattaa olla ongelmia omissa harhoissaan.
      Ensinnäkin, mikä on tosi uskonto tuhansista vaihtoehdoista?
      Pääsevätkö kaikki eri uskontoja palvovat taivaaseen, tai sielujen kiertoon tms?
      Onko taivaaseen pääsyn tae oman uskonnon harjoittaminen, vaikka se tarkoittaisikin muiden uskovaisten tai muiden mielipiteitä kannattavien tappaminen?
      Uskontojen saavutuksia.
      Aborttia suorittavien lääkäreiden tappaminen.
      Naisten kivittäminen raiskatuksi joutuessaan.
      Naisten polttaminen roviolla.
      Pappien ja kristityn yhteisön pedofilia.
      Orjuus Amerikassa.
      Kunniamurhat.
      Kaikki nämä kuuluvat erilaisten uskovaisten maailmankuvaan, ja he tuomitsevat muuta uskovat ikuiseen kadotuksen...

    • On paljon uskovien kaapuun pukeutuvia ,mutta ei oikeasti ole uskossa .Oikeasti uskossa oleva on syntynyt ylhäältä eli Jumala on antanut uuden Hengen ihmiseen ja se Henki kasvattaa ihmistä oikein ja tuo kaikki muu on saatanan toimintaa ,kuten Jeesus ilmaisi asian raamatun sivuilla ja varoitti ja varoitti ja paavali varoitti ja johannes ..pietari ... tulee kaikenlaista häärääjää uskon varjolla ..susia ,jotka ei laumaa säästä ...vääriä opettajia ..vääriä profeettoja yms yms yms ...... siinä syy ja se on ,että saatana on kylvänyt myös uskovien sekaan sen oman viljansa ,jota ei leikata kun vain lopussa .Kaikki asiat on selvitetty raamatun sivuila kunhan lukee ja opiskelee .Suosittelen lukemaan jonkun hyvän opettajan kanssa ihan ateisteillekkin...ellei jokin polta tai estä omituisen voimakkaasti .mutta siinä vaiheessa kahta nopeammin asiaan kiinni.
      Ette voi tietää ,miten upea elämä voi odottaa jo ovella kunhan uskallatte.

    • kurmonaattori

      On vaikea kuvitella että aikuinen ihminen uskoo jumaliin taikka saatanoihin ja pitää raamatun varsin lapsellista narratiivia todellisuutena. Ei raamattua tarvitse kauaa lukea ymmärtääkseen että ihminen loi jumalan oman kuvansa mukaiseksi :)

    • apusinulle

      Olemme luoneet tämän sivuston sinua varten, joka haluat tietää lisää Jumalasta ja hänen tahdostaan sinua kohtaan. Olemme itse kokeneet, kuinka Jumalan kohtaaminen on muuttanut elämämme. Haluamme rohkaista sinua ottamaan selvää, mitä Jumala haluaa tehdä elämässäsi.

      Raamatussa kerrotaan, että Jumala on rakastanut maailmaa niin paljon, että antoi ainoan Poikansa, jottei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan saisi iankaikkisen elämän. Johanneksen evankeliumi 3:16.

      Jeesus sovitti syntimme kuolemalla Golgatan ristillä meidän puolestamme, jotta voisimme elää Jumalan yhteydessä ja kuoltuamme päästä hänen luokseen taivaaseen.

      Sivustolta löydät Askeleet Jumalan luokse -toiminnon, joka johdattaa sinut rukoilemaan pelastusrukouksen, jossa pyydät syntejäsi anteeksi ja Jumalaa tulemaan osaksi elämääsi. Löydät myös ihmisten tarinoita, miten Jumala kohtasi heidät, sekä vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin. Toivottavasti löydät vastauksia kysymyksiisi ja voit tutustua Jumalaan.

      https://tuleuskoon.fi/

      • dragonreborn

    • Kuten sanottua saatana tekee omaa tuhotyötänsä maanpäällä ja toinen asia ateisteille ....te ette voi tietää millään ,mitä uskova tietää kun teiltä puuttuu se ,mikä selvittää ja tuo Totuuden esiin ihmiseen katsomatta ,mutta mahdollisuus on teilläkin saada ja sitten käy niin ,että entinen ateisti sanoo ....tarttukaa kiinni niinkuin minäkin tein ja sain sen tutkaimen ,jolla näkee Totuuden ja ainoa Totuus ja ikuinen elämä on Jeesus.

      • jupitero

        Raamatun narratiivi jumalan ja saatanan välisestä "taistelusta" on yksiselitteisesti typerä ja naivi. Ikuisella ja äärettömillä voimilla varustetulla jumalaolennolla ei olisi mitään syytä alkaa moiseen leikkiin.

        15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen. 16 Kupu sisällyksineen papin tulee heittää alttarin itäpuolelle, paikkaan, jonne kootaan uhrirasvan tuhka. 17 Sitten hän repiköön linnun auki siivistä kiinni pitäen, ei kuitenkaan kahtia, ja polttakoon sen palavien puiden päällä alttarilla. Tämä on polttouhri, tuoksuva tuliuhri, joka on Herralle mieluisa.

        Tiedätkö millainen jumalaolento pitää hyvänä ideana repiä linnulta pää irti omalla altarillaan ja sitten jatkaa siitä luontevasti repimällä linnun siivistä auki?

        Arvasit oikein. Ihminenhän tämän eläinuhreilla mässäilevän jumalaolennon keksi. Ei kynnyt silloin keksimään parempaa jumalaa ja siksi siitä tuli näin typerä.

        Keksitty jumala on keksitty, valitan :)


      • jupitero kirjoitti:

        Raamatun narratiivi jumalan ja saatanan välisestä "taistelusta" on yksiselitteisesti typerä ja naivi. Ikuisella ja äärettömillä voimilla varustetulla jumalaolennolla ei olisi mitään syytä alkaa moiseen leikkiin.

        15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen. 16 Kupu sisällyksineen papin tulee heittää alttarin itäpuolelle, paikkaan, jonne kootaan uhrirasvan tuhka. 17 Sitten hän repiköön linnun auki siivistä kiinni pitäen, ei kuitenkaan kahtia, ja polttakoon sen palavien puiden päällä alttarilla. Tämä on polttouhri, tuoksuva tuliuhri, joka on Herralle mieluisa.

        Tiedätkö millainen jumalaolento pitää hyvänä ideana repiä linnulta pää irti omalla altarillaan ja sitten jatkaa siitä luontevasti repimällä linnun siivistä auki?

        Arvasit oikein. Ihminenhän tämän eläinuhreilla mässäilevän jumalaolennon keksi. Ei kynnyt silloin keksimään parempaa jumalaa ja siksi siitä tuli näin typerä.

        Keksitty jumala on keksitty, valitan :)

        Sinä et tainnut ymmärtää ,mitä kirjoitin ....ateistina ei voi ymmärtää Hengen asioita kun se on mahdottomuus ...en mikään ennen muinoin mitään tiennyt ,mutta nyt tiedän ja nytkin ,minkä tiedän antaa tiedon Jumala ..Hengen kautta.
        Siinä se on koko juttu.


      • jupitero

        "minkä tiedän antaa tiedon Jumala"

        Jumalat ovat vain ihmisten keksimiä mielikuvitusolentoja, ei muuta.

        15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen.

        Meille muille on päivänselvää että tällaisen ELÄINUHREJA vaatineen jumalaolennon keksi ihminen. Katsos ikuinen ja äärettömän viisas jumalaolento ei vaadi linnulta päätä revittäväksi irti ja alttarinsa tuhrimista verellä.

        Keksitty jumala on keksitty, valitan :)


      • jupitero kirjoitti:

        "minkä tiedän antaa tiedon Jumala"

        Jumalat ovat vain ihmisten keksimiä mielikuvitusolentoja, ei muuta.

        15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen.

        Meille muille on päivänselvää että tällaisen ELÄINUHREJA vaatineen jumalaolennon keksi ihminen. Katsos ikuinen ja äärettömän viisas jumalaolento ei vaadi linnulta päätä revittäväksi irti ja alttarinsa tuhrimista verellä.

        Keksitty jumala on keksitty, valitan :)

        Ei vaan Jumala on luonut ihmisen ja tuo eläinuhriveri oli vanhan liiton ja juutalaisten .Uuudessa liitossa on vielä karmeampi veri kun se on ihmisen veri ja hyvä niin ,että se veri tuo ikuisen sovituksen niille ,jotka sen veren alla on ja siinä pysyy.
        Sen takia Jumala antoi AINOAN poikansa eli Jeesuksen kuolemaan ihmisten puolesta ja Jumalan puolesta ja siinä on sovitus ja kun Jeesus kuoli tuon hirvittävän kidutus kuoleman ihmisten puolesta niin jokaisella on mahdollisuus ottaa tuo sovitus itseensä niin sitä ei kannata halpana pitää.
        Se tieto ,mitä Jumala sitten antaa ihmiselle tulee uuden Hengen kautta ,joka tulee taivaasta Jumalan luota ihmiseen .Siinä on se juttu ,miksi kaikki keskustelut on ihan turhia onko Jumala vai ei . Uuden Hengen saanut kun tietää ja tuntee ja kuulee Jumalansa ,joka on .


      • jupitero

        "Ei vaan Jumala on luonut ihmisen"

        Ei kyllä ihminen on luonut kaikki jumalat, sinun jumalasi mukaanlukien. Ei niitä oikeasti ole olemassa.

        "ja tuo eläinuhriveri oli vanhan liiton ja juutalaisten"

        Jumalaolento oli täysin sama ja valitettavasti sinun kannaltasi tällainen eläinyhreja vaatinut jumala on täydellä varmuudella ihmisen keksimä. Yksikään jumalaolento ei vaatisi elävää eläintä revittäväksi alttarillaan.

        "Uuudessa liitossa on vielä karmeampi veri kun se on"

        Niin. Vanhassa testamentissa tämän jumalan keino ratkaista ongelmia oli käskeä linnulta revittäväksi pää irti tai vaikkapa vuohen uhraamista alttarilla. Osaatko selittää miksi elävän eläimen tappaminen ratkaisee jonkun jumalan syntiongelman?

        15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen.

        Ja ei se kristittyjen tarinoima jatkokertomus ollut yhtään sen järkevämpi. Tällä kertaa tämän jumalaolennon kyky ratkaista ongelma oli uhrata itsensä, itselleen :)

        Mutta palataampa eläinyhreihin.15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen. Mutta yhtäkaikki, tälläinen eläiuhreja vaatinut jumala on varmasti keksitty ja silloin putoaa jeesuksiltakin pohja pois.

        Valitan, keksitty jumala on keksitty.


      • jupitero kirjoitti:

        "Ei vaan Jumala on luonut ihmisen"

        Ei kyllä ihminen on luonut kaikki jumalat, sinun jumalasi mukaanlukien. Ei niitä oikeasti ole olemassa.

        "ja tuo eläinuhriveri oli vanhan liiton ja juutalaisten"

        Jumalaolento oli täysin sama ja valitettavasti sinun kannaltasi tällainen eläinyhreja vaatinut jumala on täydellä varmuudella ihmisen keksimä. Yksikään jumalaolento ei vaatisi elävää eläintä revittäväksi alttarillaan.

        "Uuudessa liitossa on vielä karmeampi veri kun se on"

        Niin. Vanhassa testamentissa tämän jumalan keino ratkaista ongelmia oli käskeä linnulta revittäväksi pää irti tai vaikkapa vuohen uhraamista alttarilla. Osaatko selittää miksi elävän eläimen tappaminen ratkaisee jonkun jumalan syntiongelman?

        15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen.

        Ja ei se kristittyjen tarinoima jatkokertomus ollut yhtään sen järkevämpi. Tällä kertaa tämän jumalaolennon kyky ratkaista ongelma oli uhrata itsensä, itselleen :)

        Mutta palataampa eläinyhreihin.15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen. Mutta yhtäkaikki, tälläinen eläiuhreja vaatinut jumala on varmasti keksitty ja silloin putoaa jeesuksiltakin pohja pois.

        Valitan, keksitty jumala on keksitty.

        Ei tarvii valitetella sillä Jumala on Jumala ja luonut kaiken .Se ,miksi Jumala on verta tarvinnut uhraukseen aina se on Jumalan asia ja veri ,jossa elämä on on yksi syy ,mutta se ,miksi ?? sen tietää Jumala .
        Toinen asia on se,että Jumala on kaiken lain takaseinä ja Hän on Pyhä ja se Pyhyys on sellaista ,mitä me emme syntisessä olomuodossa vielä käsitä ,mutta taivaassa sitten kun liha on jäänyt pois .Siksi Jumalakin ,koska on Totuus joutuu tekemään tiettyjä asioita sillä ei Hänkään voi kaikkea asiaa muuttaa noin vain .
        VT eläinuhrit on ollut ja mennyt ja nyt siis on kerran uhrattu veri eli Jeesuksen veri ja siinä elämän lähde on .Se on ikuinen sovitus .


      • jupitero

        "Ei tarvii valitetella sillä Jumala on Jumala ja luonut kaiken"

        Jumalat ovat vain ihmisten keksimiä mielikuvitusolentoja, ei muuta.

        "Se ,miksi Jumala on verta tarvinnut uhraukseen"

        Niin. Etkö osaa selittää miksi äärettömillä voimilla varustettu jumalaolento vaati eläinuhreja alttarilleen? Minäpä osaan, koska tällaisen jumalan keksi ihminen :) Ei siin toki mitään erikoista ole, kaikki senaikaiset keksityt jumalat vaativat uhreja.

        "VT eläinuhrit on ollut ja mennyt"

        VT:n eläinuhrit ovat selvä todiste siitä että tämä jumala on ihmisen keksimä.

        "15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen"

        Jos ottaisit hetkeksi ne ruusuiset lasisi pois päästä niin ymmärtäisit sen että yksikään jumalaolento ei vaatisi linnulta päätä revittäväksi irti ja veren tuhrimista ympäri alttaria. Yksikään jumalaolento ei tekisi eläinuhreilla yhtään mitään. Tämä on päivänselvä asia,


    • VT puolella on profeetat ,joille Jumala ilmoitti tahtonsa ja raamatun sana ilmoitettiin profeetoille eli tieto tuli Jumalan tahdosta ja mitä Hän haluaa sitä kautta ja siinä se .
      Miksi Jumala sitten JOUTUI antamaan Jeesuksen veren vuotamaan ..veressä on sovitus .
      Sitten se ,että ei ole ruusuisia laseja ,mutta Henki kyllä on ,joka tietää ja ymmärtää ja se ,että olen nyt muutaman kerran kirjoittanut veren sovituksesta ja huomaan ,että varmaan muutama muu kerta vielä tarvitaan .
      Se myös ,että ei pelkästään veriuhri ole VTn puolella vaan on myös muitakin uhreja ja muista niistäkin kertoa ?? Tuo ,että on eläinuhrit ollut niin se ei ole mikään todiste Jumalaa vastaan ...

      • jupitero

        "VT puolella on profeetat ,joille Jumala ilmoitti tahtonsa"

        Jos tämä jumalaolento olisi oikeasti olemassa, hän kyllä tietäisi että tällainen tapa levittää tieton on todella typerä :) Katsos näitä "profeettoja" on ollut tuhansille _eri_ jumalille, eikä meillä ole mitään keinoa todentaa "profeetan" väitteitä.

        "eli tieto tuli Jumalan tahdosta ja mitä Hän haluaa"

        Se että jokin jumalaolento päätti että paras tapa kertoa oma tahto oli tehdä se jonkin takapajuisen aavikkokansan kautta on todella typerä. Jos sinun tai kenenkään muun jumala on oikeasti olemassa niin he voivat tulla ihan itse kertomaan miten asioita tulisi tehdä.

        "Miksi Jumala sitten JOUTUI antamaan"

        Tämä jumalasihan ne säännöt keksi. Ja sitten keksi tavan millä kiertää omia sääntöjään :) Tämä on yksiselitteisesti typerää.

        "olen nyt muutaman kerran kirjoittanut veren sovituksesta"

        Niin kerro nyt ihmeessä miksi veri sovittaa jotain? Mikä on se logiikkaa? Tämä jumalasi esimerkiksi väitti naisen olevan saastainen synnytyksen jälkeen ja vuohen tappaminen alttarilla, jotenkin maagisesti korjasi asian? Edelleen täysin typerää :)

        "Tuo ,että on eläinuhrit ollut niin se ei ole mikään todiste Jumalaa vastaan"

        Se on selvä todiste siitä että ihminen tämän jumalan keksi.

        "15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen"

        Se on päivänselvää että ihminen keksi jumalan, jonka mielestä asia saatiin korjattua sillä että elävältä linnulta revittiin pää irti ja veri roiskittiin pitkin alttaria. Ota vain ne ruusuiset lasisi pois :)


      • jupitero kirjoitti:

        "VT puolella on profeetat ,joille Jumala ilmoitti tahtonsa"

        Jos tämä jumalaolento olisi oikeasti olemassa, hän kyllä tietäisi että tällainen tapa levittää tieton on todella typerä :) Katsos näitä "profeettoja" on ollut tuhansille _eri_ jumalille, eikä meillä ole mitään keinoa todentaa "profeetan" väitteitä.

        "eli tieto tuli Jumalan tahdosta ja mitä Hän haluaa"

        Se että jokin jumalaolento päätti että paras tapa kertoa oma tahto oli tehdä se jonkin takapajuisen aavikkokansan kautta on todella typerä. Jos sinun tai kenenkään muun jumala on oikeasti olemassa niin he voivat tulla ihan itse kertomaan miten asioita tulisi tehdä.

        "Miksi Jumala sitten JOUTUI antamaan"

        Tämä jumalasihan ne säännöt keksi. Ja sitten keksi tavan millä kiertää omia sääntöjään :) Tämä on yksiselitteisesti typerää.

        "olen nyt muutaman kerran kirjoittanut veren sovituksesta"

        Niin kerro nyt ihmeessä miksi veri sovittaa jotain? Mikä on se logiikkaa? Tämä jumalasi esimerkiksi väitti naisen olevan saastainen synnytyksen jälkeen ja vuohen tappaminen alttarilla, jotenkin maagisesti korjasi asian? Edelleen täysin typerää :)

        "Tuo ,että on eläinuhrit ollut niin se ei ole mikään todiste Jumalaa vastaan"

        Se on selvä todiste siitä että ihminen tämän jumalan keksi.

        "15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen"

        Se on päivänselvää että ihminen keksi jumalan, jonka mielestä asia saatiin korjattua sillä että elävältä linnulta revittiin pää irti ja veri roiskittiin pitkin alttaria. Ota vain ne ruusuiset lasisi pois :)

        Näin se on kuten kirjoitin ja tulee olemaan ,sille en mahda mitään ,että usko ei ole jokamiehen ja Jumalaa ei voi kukaan tutkia se sanotaan sanassakin sillä kenenkään rahkeet ei riitä siihen eikä ole minkäänlaista mahdollisuutta edes sillä Jumala on jotain sellaista yli ,mitä ihminen ei osaa tutkia.Sillä kenenkään ymmärrys ei riitä .
        Sinulla taitaa olla kotona lintuja tai olet lintumiehiä kun noin kiihkeästi linnuista puhut .Edelleen kun oikeasti luet raamattua läpi niin sieltä löytyy kuka on määräyksen antanut uhraukseen ja sitä kautta asia pitäisi aueta .Antoisia lukuhetkiä .


      • jupitero

        " ja Jumalaa ei voi kukaan tutkia"

        Kenelläkään ei ole mitään perusteltua syytä uskoa että mitään jumalaolentoja on olemassa. Näitä erilaisia jumalia ihminen on keksinyt jo noin 500 000 erilaista, jokainen yhtä olematon

        "niin sieltä löytyy kuka on määräyksen antanut"

        Niin löytyy "4 Herra sanoi Moosekselle:" ja eläinuhrejahan tämä raamatun jumalaolento vaati. Tuliuhri taisi olla vieläpä mieluisa herralle :D

        "Sinulla taitaa olla kotona lintuja tai olet lintumiehiä"

        Ei ollenkaan. Tämä linnun pään repiminen irti ja veren tahriminen ympäri alttaria on vain hyvä esimerkki siitä että tämä jumala on ihmisen keksimä. Kuten sanoin, jos sinusta on järkevää että ikuinen jumalaolento on tällaisen vaatimuksen esittänyt niin lasisi ovat todella ruusuiset

        "15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen"

        Minulle on päivänselvää että ihminen tällaisen eläinuhreja vaatineen jumalan keksi :)


    • Pylväät

      Olipa tyhmä teksti. Vasta kun myönnät Jumalan olemassa olon ja hyväksyt sen omaan elämääsi, pystyt saavuttamaan "nirvanan" joka ohjaa polullasi koko ajan. Muutenhan olet vain ruumis, jossa sielu joka ei löydä tarkoitustaan.

    • jupitero ...älä sinäkään vaivaa päätäsi sellaisilla ,mitkä ei ole sinun asioita .Se on turhaa .Harrasta vaikka kukkien kasvatusta niin hyvä tulee .Tai niitä lintuja .

      • jupitero

        Halusin vain valaista sinua miksi me muut emme usko näihin olemattomiin jumalaolentoihin ja miksi niiden myyminen ihmisille tiedon ja koulutuksen lisääntyessä tulee yhtä vaikeammaksi.

        "15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen"

        Tiesitkö muuten että juutalaisetkaan eivät näitä lakeja enää noudata. Itseasiassa, jokainen eläinuhreja vaatinut uskonto on muuttunut siten että näitä uhreja ei enää tarvita. Aluksi ihminen keksi jumalia, jotka näitä vaativat mutta kun ihmiset ja kulttuurit kehittyivät koettiin tällainen toiminta täysin barbaariseksi ja hyödyttömäksi ja ne joko selitettiin pois jumalien uusilla käskyillä tai vain unohdettiin.

        Jumalat ovat vain mielikuvitusolentoja, ei muuta :)


      • jupitero kirjoitti:

        Halusin vain valaista sinua miksi me muut emme usko näihin olemattomiin jumalaolentoihin ja miksi niiden myyminen ihmisille tiedon ja koulutuksen lisääntyessä tulee yhtä vaikeammaksi.

        "15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen"

        Tiesitkö muuten että juutalaisetkaan eivät näitä lakeja enää noudata. Itseasiassa, jokainen eläinuhreja vaatinut uskonto on muuttunut siten että näitä uhreja ei enää tarvita. Aluksi ihminen keksi jumalia, jotka näitä vaativat mutta kun ihmiset ja kulttuurit kehittyivät koettiin tällainen toiminta täysin barbaariseksi ja hyödyttömäksi ja ne joko selitettiin pois jumalien uusilla käskyillä tai vain unohdettiin.

        Jumalat ovat vain mielikuvitusolentoja, ei muuta :)

        Vastasit hyvin jupitero ja ihan asian ytimeen ,miksi ihmiset ei usko ja vastaus tulikin...tieto ja koulutus ja se on se ,millä saatana eksyttää ihmisiä ja siihen huoleton elämä varallisuus .Olet ihan oikeilla jäljillä ja tiede ydin ja miljoonia menee sen mukana ja siitä tulee ylpeys ja silloin saatana tietää ,että ihmiset ovat sen omaisuutta ei Jumalan enää.

        Tuo 2 osio sitten ...siihen 1-5 asteikolla hylätty ..katsos kun asiat on ihan toisin .Kävi niin kun Jeesus oli kuollut ,että roomalaiset tuhosivat temppelin ,jossa harjoitettiin uhritoimituksia ja jokainen saattaa arvata ,että kun täydellinen uhri oli tullut niin vanhaa ei enää tarvittu .Tosin 3-temppeli tai 4 voisi kai sanoa kenties piahkoin nousee ja sinne istuu sitten hieman erilainen tyyppi ,joka nostaa itsensä kaiken jumaloitavan yläpuolelle ja tiedät varmaan kuka se on ??


      • jupitero

        "tieto ja koulutus"

        Tiedon ja koulutuksen ansiosta meidän ei enää tarvitse enää polttaa ketään noitina roviolla taikka selitellä salamaniskua jumalilla taikka tautiepidemioita jumalan vihana.

        "millä saatana eksyttää"

        Saatana on vain mielikuvitusolento. Koko premissi jumalan ja saatanan kamppailusta on kuin huonosta elokuvasta. Se on yksinkertaisesti todella typerä enkä itse ymmärrä miten kukaan aikuinen ihminen voi sellaiseen uskoa.

        "että kun täydellinen uhri oli tullut niin vanhaa"

        Eivät juutalaiset pidä kristinuskon jeesusta yhtään minää. Jos juutalaisilta kysytään niin kristinusko ei ole mitään muuta kuin irvokas jatko-osa heidän uskontoonsa. Vähän niinkuin mormoonien kirja on irvokas jatko-osa kristinuskoon :)

        "15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen"

        VT on se minkä kristityt yleensä yrittävät ohittaa mutta valitettavasti jumalaolento on täysin sama. Ja koska VT:n jumalaolento vaati eläinuhreja niin me tiedämme siitä että tämä jumalaolento on varmasti ihmisen keksimä. Ja sitten putosikin pohja pois UT:ltakin

        Jumalat ovat vain mielikuvitusolentoja, ei muuta.


      • jupitero kirjoitti:

        "tieto ja koulutus"

        Tiedon ja koulutuksen ansiosta meidän ei enää tarvitse enää polttaa ketään noitina roviolla taikka selitellä salamaniskua jumalilla taikka tautiepidemioita jumalan vihana.

        "millä saatana eksyttää"

        Saatana on vain mielikuvitusolento. Koko premissi jumalan ja saatanan kamppailusta on kuin huonosta elokuvasta. Se on yksinkertaisesti todella typerä enkä itse ymmärrä miten kukaan aikuinen ihminen voi sellaiseen uskoa.

        "että kun täydellinen uhri oli tullut niin vanhaa"

        Eivät juutalaiset pidä kristinuskon jeesusta yhtään minää. Jos juutalaisilta kysytään niin kristinusko ei ole mitään muuta kuin irvokas jatko-osa heidän uskontoonsa. Vähän niinkuin mormoonien kirja on irvokas jatko-osa kristinuskoon :)

        "15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen"

        VT on se minkä kristityt yleensä yrittävät ohittaa mutta valitettavasti jumalaolento on täysin sama. Ja koska VT:n jumalaolento vaati eläinuhreja niin me tiedämme siitä että tämä jumalaolento on varmasti ihmisen keksimä. Ja sitten putosikin pohja pois UT:ltakin

        Jumalat ovat vain mielikuvitusolentoja, ei muuta.

        No kun yritin antaa pisteitä siitä ykkösosiosta ,ihan säälistä ,mutta näin.
        Katsos sinä valitettavasti et ymmärrä yhtään raamatun asioista ja siksi en kauhesti viitsisi kirjoittaa asiasta .
        Muuten tuo juutalaisten asia ,että eivät usko Kristukseen on yksi asioiden kulmakiviä ja nimenomaan meidän kristittyjen pelastuksen kannalta tärkeä .Se on paatumus ,joka heidän osakseen tuli ja se tuli pelastukseksi pakanoille .En enempää keskustele ,mutta jos haluat kysyä niin voin vastailla .Mukavaa illan jatkoa sinulle .


      • jupitero

        "Katsos sinä valitettavasti et ymmärrä yhtään raamatun asioista"

        Tälle liirumlaarum-osastolle yleensä päädytään aina siinäkohtaa kun ne argumentit loppuvat. Kai sinä tiedät että uskontosi mukaan saatanakin on jumalan luoma? Joka tekee tästä kamppailusta täysin yhdentekevän. Ei sillä etteikä raamatussa olisi muitakin erittäin räikeitä loogisia virheitä, joita kristityt yrittävät selitellä pois.

        "Muuten tuo juutalaisten asia"

        Niin kysessähän on juutalaisten jumala ja juutalaisten uskonto. Johon sitten pari muuta ryhmittymää päätti lisätä omat jatkokertomuksensa. Oletko lukenut mormonien kirjaa ja miten uutta testamenttia on jatkettu? Eikö sinun pitäisi siirtyä siihen sillä se on uusinta tietoa jumalaltasi?

        "15 Pappi tuokoon linnun alttarin luo, repäisköön irti pään ja polttakoon sen alttarilla. Mutta veri on puserrettava alttarin kylkeen"

        Vain ihmisen keksimä jumalaolento vaatii linnulta revittäväksi pään irti ja veren tuhrimisen ympäri alttaria. Tämä on täysin selvä asia meille muille.


    • Jeesus_tulee_pian

      Ateistin ahdistus alkaa heti kuoleman jälkeen ja jatkuukin sitten ikuisesti. Jumalan pelko on viisauden alku. Vain tyhmä sanoo sydämessään: "Ei ole Jumalaa." Kaikki luotu todistaa Jumalasta, joten kukaan ei voi viimeisellä tuomiolla puolustautua sillä, ettei muka tiennyt.

      • jupitero

        "Ateistin ahdistus alkaa heti kuoleman jälkeen ja jatkuukin sitten ikuisesti"

        Vain typerys uskoo jumalaolentoon joka on luonut jonkinlaisen helvetin ja joka näkee tarpeelliseksi heitellä jotain olentoja sinne. Vaikea uskoa että näin naivi ja lapsellinen uhkailu tehoaa enää kehenkään.

        "Vain tyhmä sanoo sydämessään: Ei ole Jumalaa."

        Vain typerys uskoo tällaisiin näkymättömiin ja olemattomiin jumalaolentoihin. Vain typerys pitää jonkin aavikkoheimon jumalatarinoita totena.

        "Kaikki luotu todistaa Jumalasta"

        Aivan kuten hampaiden reikiintyminen todistaa hammaspeikoista

        "joten kukaan ei voi viimeisellä tuomiolla puolustautua"

        Tällaisen ikuisen ja äärettömillä voimilla varustetun jumalaolennon tarve suorittaa jokin viimeinen tuomio on todella lapsellinen käsite. Saatte jumalanne kuulostamaan kovin itsekeskeiseltä, narsistiselta ja pikkumaiselta ... juuri sellaiselta jumalalta jonka ihminen on keksinyt.


    • 45thj

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      258
      800
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe