KAHVIPIRTTI 130 / 2017

Huomenet ja taas uuteen pirttiin, aloitetaan puhtain päiväkirjoin ja muutenkin kesäisillä aatoksilla.
Juhannus tuossa tuokiossa ja onkin hyvä tuuletella tekstiilit ja pyyhkiä pölyt, on sitten juhannus kiireiden aikaan jo valmiina.
Koristeomenapuusta raaskin katkoa oksia maljakoihin, ovat niin kauniin vaalean punaisia ja kesäisiä, hyvän mielen antavia.
Raparperi piirakkaa kahvin kera nautittavaksi, jäätelöä sen kanssa löytyy pakkasesta, jokaiselle makujen mukaisina.

Vanhassa pirtissä Mdk-Mdk kertoili noista postin palveluista, eiköhän ne melko vaatimattomiksi jää, kun kiireellä niitä yrittävät.
Sanaristikot ovat vaikeus asteiltaan joka lehdessä erilaiset ja usein myös murteet vilisevät, en minäkään loppuun juuri milloinkaan osaa tehdä.

Löysin Neeassan piirakka tarjouksen, keitänkin kupin kahvia ja tässä siivouksen välissä nautiskelen, istahdan tuonne ulos varjoon, kuten sini-sirkku myös usein kertoo tekevänsä, ihanaa katsella tuota luonnon ihmeellisyyttä, siitä ei koskaan kyllikseen saa.

Hurskainen aina vaan hommia keksii, milloinka oikein nautit elämisen ilosta?
Onhan se niinkin, että kun yksin asustaa, aina sitä puuhaa löytää, ei ole ketään apuun tulemaan, koettu on.

Kateeksi käy meri-kukan kertomat kasvun ihmeet, niin se oli ennen minullakin, nyt vaan kukat parvekkeella, meinasi unohtua tomaatit, kurpitsa ja kurkut, niitä nyt jännään, miten onnistuu mikin.

Kyllä se vähän siltä tuntui, että suunniteltu kaiken varalta nuo irtaantumiset, mitä tapahtui perussuomalaisten kohdalla, ministerin paikat houkutti ratkaisut tekemään.
Toisaalta kai se oli hyvä, että hallitus pääse jatkoa hoitamaan, sekoilua olisi tullut jos kaatumaan olisi joutunut.
Samoissa hinnoissa on lohi täälläkin, mitä ynnämuu kerroit.

Nyt sitten tähän tyhjään ja lyhyeen pirtin ketjuun luulisi kaikkien viestien lähtevän, saa nähdä lähteekö tämä, jos uusimaan joudun, kyllä suututtaa.
Tervetuloa vanhoin kehoitukisin, tilaa on vanhoille ja uusille kirjoittajille;)
Ilmianna
Jaa

216 Vastausta


Tämä taitaa toimia, mutta ei oikein huvita kirjoitella tiedän, että koneeni on kunnossa kosta muihin palstoihin pääsen vain kahvipirtti tyssää. Ylläpito tietää asiasta, mutta ei ainakaan sanonnut missä vika.
Ilmianna
Jaa
Viikon päästä on jo kesäpäivänseisaus, vuoden pisin päivä , sitten alkaa kesä kääntyä kohti syksyä...kuten pessimistit sanovat. Vielä on sentään suurin osa kesää jäljellä, kesäisiä päiviä saattaa olla vielä syyskuussa, ainakin täällä rannikolla. Vettä on satanut kylliksi, kaikki kasvu on rehevää ja vehreää, mustikkasato näyttää lupaavalta ja joskus on kanttrellejakin saatu juhannuspöytään. Kukkivat puut yleensäkin ovat kuin morsiamia, koristeomenapuut ihanan värisiä... olet Skillan taas loihtinut pirttiin kesäisen herttaisen tunnelman. Kylmän kevään takia monet kukinnat ovat myöhässä, nyt vasta sireeni kukassa, kielot ja pihlajat samoin. Juhannusruusu ei taida ehtiä kukkaan viikossa ainakaan kaikkialla.

Neeasan raparperipiirakkaa löysin vielä ja otankin kunnon palasen ja jätskiä päälle, kun on kuulemma kevyttäkin :). Pojat olivat virvelöineet haukia ja sain fileitä, jauhoin, kermaa ja munaa lisäsin , voissa paistoin kalamurekepihveiksi, paljon ruohosipulisilppua mukaan. Ikävöin näin keväisin savulahnaa, niillä saatiin herkutella lapsuuskodissa näin loppukeväästä ja alkukesästä isän pyytämänä . Ne olivatkin lihavia, suuria kuin vessanpytynkannet, tunnen savun tuoksun nenässäni ja veden kielellä. Muhkeat rannan rentukat ja tuomen kukinta liittyvät lahnanpyyntiajan muistoihin.

Raparperikiisseliä olen monasti jo keitellyt, laittanut pakastemansikkaa välillä sekaan. Sunnuntaina oli ruokavieraita ja tarjosin tallimestarinkiisselinä. Paistoin kuivaa ruisleipäjauhelmaa voinokareessa pannulla, maustoin kaakaojauheella ja sokerilla. Kerroksittain annosmaljoihin kiisseliä ja jauhelmaa, kruunaus vaniljajäätelöpallolla. Lapsuus siinäkin mieleen tuli, me lapset kyllä raparperin varsia rouskutimme myös ihan sellaisinaan, tökkäsimme sokeriastiaan vartta välillä. Tulihan silloin maitoa juoduksi ruokajuomanakin, ei päässyt oksaalihapon takia kalsiumvajaus heti iskemään, suolaheinät ja ketunleivät popsittiin surutta myös.

Sain tyttäreltä mesimarjan alkuja ja oi miten ihanasti ne kukkivat nyt, laitoin ihan oman penkin niille. Saisipa vielä maistaa mesimarjan maun, minne nekin ovat luonnosta kadonneet !
Ilmianna
Jaa
kokeilu
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kokeilen minäkin. Jätän asiat muille kun olen todettu niin kelvottomaksi täällä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Täytyi kokeilla onnistuuko aiemmin ei onnistunut. nyt tuo yksi sana onnistui joten muutama sana, vaikka innostus on mennyt. voihan tämäkin jäädä.
Tuossa lähikaupassa oli ruodoton lohifile 13,95 kilo sellaisen kilon palan ostin, oli ainakin hyvän näköinen. Tänään kohta laitan uuniin, on jo maustumassa. Niinhän se persujenkin puolue hajoaa nyt jo hyvällä alulla eduskuntaryhmä jo hajosi. sittenhän se viimeistään nähdään kun joitakin vaaleja tulee.
Itselleni ei mitään erikoista, yritän nyt tämän pienen viestin lähettää. Palaan asiaan varanikilläni ellen pääse mukaan.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
HYVÄÄ kesäistä iltaa kaverit,Särkijärvestä tulee kalaa runsaasti.Mieheni veli oli kalakaverina ja perkasivat,ruodottomaksi noin10kg punnitsivat..Yksi hauki oli3,140KG LOPUT REILUN KILONkokosia.Aikaa järvellä noin2-3tuntia ja joka kerran saavat runsaasti..Yritämme syödä mahdollisimman usein ja vieraille mukaan annamme.Harrastus on hyvä ja miehet innoissaan,järvi on kirkasvetinen 10km pitkä...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Virvelillä,meillä miehet kalastaa,ei muita pyydyksiä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hyvin on heta79v kala-apajille päässyt. Uskon tuon kalasaaliin, olen muutaman kerran joutunut itsekin vähentämään vähäisiä pyydyksiäni, koska millään en ole kaikkia hyötykäyttöön saanut sijoitetuksi. Sellaista se, joskus tulee yli tarpeen, joskus tekee tiukkaa kalasoppatarpeetkin. No nyt on tainnut tulla loppu kalastuksestanikin, se olisi tuhat kilometriä ajoa käydä katiskat katsomassa.

Joo... onhan se "kaikenvara" suunniteltu PS - puoluekokouksen varalle. Viikkoa ennen tihkui tietoa, mitä tehdä jos kokouksen tulos ei miellytä. Käsikirjoituksen mukaanhan se "teatteriosuuskin" on mennyt. Mitäpä tuosta, hallitus sai "takiaispuolueensa" joka taatusti antaa tarvittaessa tukensa ja pysyy ruodussa, palkintona vain ministerin pallit. Olisi siinä hyvä aihe, komedia, kesäteattereiden näyttämölle! Ehkäpä sen joku täppääkin.

Aivan kelpo, keskeneräinen kesäpäivä oli tänään. Puolivillaisella pukeutumisella pärjäilin kauppareissun käydä. Se ulkojaloittelu ja auringossa istahtaminen välillä onkin tärkein osuunteni marketissa käymiselleni. Voihan ostokset jakaa päivittäisiin eriin, niin ei tarvitse hiki päässä kuormaa raahata. Juuri uutiset kertoo, että huomiseksi lämpenee. Katsotaan...
Ilmianna
Jaa
Näen wc:n ikkunasta usein kesällä taivaalla kiitäviä tervapääskyjä. Ulkona ollessa kuulen niiden terävää kirskuntaa. Hakukoneen mukaan eivät ole oikeasti sukuakaan pääskyille.
Muistan sen viime kesän tapauksen kun sellainen oli pudonnut pesästään. Harakka oli jo sen kimpussa.. Erikoinen suava muoto sillä linnulla oli.
Lehahti siivilleen ja pian näkyi pienenä pisteenä kylätaivaalla.
Kävi säälittään sen soutuveneen kumolleen "telakointi". Vaivasi niin että vein tarvikkeet sinne venerantaan ja tein sille vaatimattomat pukit
Siellä pajukon sisällä paatti on kuin tallissa. Pajut olivat näin poutapäivänä levittämässä sitä valkoista, lentävää villaansa. Maan pinta oli sitä valkoisenaan kun ohut vitilumikerros.

Mukava rentouttava päivä. Olin ihan otettu kätteni töistä. Tosin 10 vuotias pikkusanttu olisi tehnyt
pukeista näyttävämpiä, Mutta se omatekemä, omatekemä.

Onnistumisia teillekin!
Ilmianna
Jaa
Huomenta aivan ihanaan torstai aamuun, taivas aivan pilvetön, aurinko lämpöä jakaa hyville kuin pahoillekin.
Onko niin pahaa ihmistä, että ei aurinko häntä lämmittäisi ja mielen hellyttäisi;)
Vettä on nyt luonto saanut ja puut tuolla puistossa, tietenkin joka paikassa ovat täyteen kasvuun päässeet ja näkösuoja on täydellinen, vilkas liikenteinen katu näkymättömissä,
ääntäkin hiljentää.

Nyt olisi se lahnan saanti kai hyvällä mallilla, joku kertoi saaneensa kolmen kilon lahnan, siinäpä jo paljon syötävääkin, ruotiminen helposti onnistuu.
Savustettuna ja uunikalana hyvää, rasvainen se lahna on.
Mesimarja on jäänyt minulta hyvin heikolle maistelulle, joskus yritin siirtää tie puolesta penkkiin, ei onnistunut.
Jossakin kertovat ojan penkoilla kasvavan.
Kyllä sitä kaikkea syötiin lapsena, ihme että tänne asti on päässyt, ettei kuolettavaa suuhunsa pistänyt.

Tuo perusuomalaisten elämä nyt sekaisin, kuka tietänee mikä on oikein, mikä väärin, mutta kun aikansa setvivät, kai siitä joku selvyys tulee, vaikeaa tuo hallituksen taival on ollut tähänkin asti, miten jatkossa.
Yhden miehen valinta sekoitti koko paketin.

Pitkä olisi matka jo ajatuksena käydä katiskat katsomassa ynnämuulla, varmaan kalaa katiskoissa olisi, kun pyytäjiä ei kaiketi tungulle asti?
Kalaisa järvi myös hetan maisemissa, ilohan se olisi pyytää, jos kalaa tulee, minäkin istuisin vaikka kuinka kauan onki kädessä, nyt vaan on nuo mahdollisuudet lopussa.
Kyllä erilainen kalan tarjonta vaihtelua ruokailuun antaa, joskin liika siinäkin on liikaa.
Kalakukkoa rupesi mieli tekemään.

Onnittelen Hurskaista tuosta oman käden työ panoksesta, josta hyvän mielen sait, se palkitsee vaivan, kun lopputulos tyydyttää.
Minullakin melkoisen hyvin hommat on mallissaan, kesken eräisiä ei mitään, sukkaa aloittelin taas välityöksi, kunnes uutta keksin.
Jouten oloa en ole oppinut, hieman sitäkin olen harjoitellut, en tosin kovin vakavasti sitä edes suunnittele.
Voihan se tulla eteen sekin päivä, että ei pysty mitään harrastamaan, sitten sen surun aika, en vielä rupea sitä pohtimaan.

Nyt sitten parvekkeelle tarkastamaan puutarhaani ja sitten siitä päivää kuluttamaan ja elosta nauttimaan, samaa ajattelen teidän toistenkin tekevän;)
Ilmianna
Jaa
Aurinkoista torstaita!
Olen lähdössä naapurin rouvan kanssa ostoksille kylälle. Hänellä on vielä auto, mutta ei ajotaitoa enää. Minulla on ajotaitoa, mutta ei autoa, joten lyömme nämä ominaisuudet yhteen ja homma hoituu!

Aikaisemmin käytin ostoskärryä, joita on kaikenkokoisia ja -värisiä, joilla on helppoa vetää ostokset kotiin, jos matka ei ole kovin pitkä. On kätevä ja sen saa näppärästi perässään myös rappusia ylös.
Toivottavasti linkki aukeaa, niin näette mitä tarkoitan.

https://www.google.fi/search?q=dra-maten&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj_lZ2coL_UAhVCJFAKHdxBD3EQsAQIKg&biw=793&bih=436
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Rupesin käyttämään kaupan ostoskärryjä vakituisesti pienienkin ostoksien tekemiseen kun siihen heti voi jonotilanteessa nakella ostokset, mutta myös maksu- plussa kortinkin.

Näin käytäntö on opettanut vanha varistakin lentämään sujuvuuden edistämiseksi.

Joudun pankilta kysymään, miten menettelen kun se uhkaa periä kaupungille maksamani laskun perintätoimiston keinoin.
Tietysti verkkopankkiini jäi tästä tilitapahtuma. Kopioin sivut ja näytän pankkitoimihenkilölle. Isossa kunnassa on niin lyhyeesen aikaan puristettu soittoajat, että aina tuuttaa varattua.

Työpalkassa minua hiukan huijattiin tänään. Tein itse suurimman osan pienestä urakasta. Kun työ oli oikeastaan mahdoton yhdelle, en alkanut pienestä natisemaan, vaan maksoin.

Hieno päivä kokonaisuudessaan. Suuremmoista Jeeves, kirjoitti se biisin sanoittajakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tuttu juttu on pyöräkassi talven liukkailla, kun ei voi pyöräillä, autoa otan harvoin, halli on aika kaukana.
" Pyörällä päästään!" Siinä tavarat kulkevat kevyesti talon alle asti, ja siitä hissillä ylöspäin. Muuten käytän aina rappuja, mutta raskaiden kantamusten kanssa hissiä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
uusiin tilanteisiin, sitä se elämä on.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Olipa ihan kesäinen päivä! Ei paljon tästä korjaannu. Hyvin tarkeni kevyessä, lyhythihaisessa paidassa vetkuillen viettää aikaansa.

Hurskaisella on ihan oikea ajatus. Kyllä kannattaa joskus olla otettu omista töistäänkin. Venepukit siellä pajukossa täyttää tehtävänsä, vaikkei niitä olisi suuremmin hiottu ja tarkanpäälle timprattu. Käyttötarpeen ja paikan mukaan ne kelpaa.

Näppäsin tarjolla olleen ostoskärrylinkin, jonka Mdk oli pistänyt. Olihan kuvia kymmenistä kärryistä. Ei kyllä ollut samanlaista minkä talvella ostin vahinko- ja jäännöstavaroita myyvästä liikkkeestä. Hyvinhän se toimii, käytän sitä kärryä, jos kannettavaa on yli 5 kg. Eipä tule sitä kuormaa joka viikkokaan.

Olin jo ajattelemassa... mutta rupes tuntumaan siltä, että `lopeta jo ukkopaha.` Olkoot nyt Persut jo käsittelemättä, tyhjänpäiväistä... Parempi että sovittaudun tv:n tuijotteluun dekkarin merkeissä. Täysin aurinkoinen ilma täällä jatkuu. Hyvää illan jatketta teille!
Ilmianna
Jaa
Kaunista kesäpäivää. Tuli taas tehtyä vähän pidempi kauppareissu, kävimme lidissä ja se sijaitsee noin 15 km päässä. joka viikko mainoslehti tulee ja kyllä siellä jotain aina löytyy mikä on suhteellisen edullista näihin omankylän melko pieniin kauppoihin.
No ei siellä nyt kovinusein, mutta aina joskus. Nyt on kyllä suunnitelmia tämän kauppaketjun tulemista ihan tuohon muutaman sadanmetrin päähän. Lyhimmänkin aikataulun mukaan aikaa menee ainakin kaksi vuotta. Ken elää sen näkee.
Noista kärryistä kyllä ne ovat mainio apuväline kauppareissulle, tuossa lähikauppaan se on aina mukana, yllättävän paljon sinne tavaraa mahtuu, helppo vetää mukana vaikka olisi painavakin.
Autossa se on myös mukana takakontissa sinne on helppo pakata kärrystä kassiin.
Kotiin tullessa poikkesimme taas syntymäkotini pihaan, käly ei ollut kotona, mutta rohkenimme ottaa sireenejä ja lupiineja kotiin vietäväksi. tällä ne nyt ovat vaaseissa.
Ilmianna
Jaa
Ehtoota!
Olinhan siellä minäkin; Lidlissä nimittäin ja ihan K-CITY-marketissakin. Ostimme K-kaupasta neljä tyynyä yhteensä kympillä ja pari rasiallista etelänhedelmiä. Maku kummassakin oli eksoottinen, kun ne olivat uppo-outoja, mutta kyllä ne oikeastaan hyviä olivat. Lisäksi puoli kiloa aprikooseja maksoi 1,70 ja saman verran paraguayoja vain 1,40 euroa. Tuoreita mansikoitakin oli myynnissä, mutta varttikilon hinta oli mielestäni kaikkien aikojen huippu: viisi euroa!

Taidan tästä lähteä nautiskelemaan pari raikasta hedelmää. Kumman tguoreita ja mehukkaita ne ovat vaikka ovatkin tulleet kaukaisilta mailta.
Parvekkeelle kompastelen kuuntelemaan naapurin pihapuista konsertteja ja katsomaan taivaanrannan valojen ja varjojen leikkiä.
Hyvät yö tja kauniit unet!
Ilmianna
Jaa
Huomenta tähän ihanaan aurinkoiseen loppuviikon alkuun.
Jos jollakin on säästä jotakin kielteistä sanottavaa, on kyllä mietteensä vaikea perustella;)
Minä tässä valmistaudun viikonlopun matkaan, pitää käydä tarkastamassa joko peruna on noussut pintaa, tiedän että ei, mutta onpahan joku syy lähteä;)

Niin nuo ulkomaan hedelmät, niitä on tullut niin paljon uusia lajikkeita, ei ehdi totuttautua tälläinen ennakko luuloinen mummo, varmaan maku elämyksiä ovat.
Toista oli minun lapsuudessa, appelsiini ulkomaan hedelmistä ensimmäinen tuttavuus ja oli se hyvää, harvoin ja hyvin nautiskellen se syötiin.
Usein sattui leikki kaveri meille ja puoliksi se oli herkku pantava.

Kärreistä myös olette jutelleet, kyllä sitä minäkin vedän perässä ja oiva apu onkin, olisikin apua vailla, jos ei tuota keksintöä olisi, ei sitä suurempia ostoksia jaksaisi kantaa.
Tietysti voisi ynnämuun tapaan käydä useammin ja tuoda jaksamisen rajoissa ostoksia, mutta tuo kävelykin väliin niin vaivaloista, niin hyvää kuin tekisikin.

Hyvä on, että kuitti löytyy verkkopankista, minkälainen pankki tai henkilö ei tuota huomaa itsekin.
Tarkkana on oltava laskujen kanssa, kauppalaskutkin syytä tarkastaa.
Luin juurilehdestä, että kolme kertaa oli laskuista löytynyt kaksi kertaa samat summat maksatettuna.

Tuo naapuri apu onkin oiva hyöty kummallekin mistä Mdk-Mdk mainitsit, autetaan siinä missä kukin voi.
Pyörällä en uskalla enää yrittää, se pyörän selästä poistuminen voisi aikaan saada seuraamuksia.
Niin se on, että elämään on sopeuduttava olemassa olevin kyvyin, se on sitä elämää.

Nyt enimmät turina jää ensi viikon puolelle, mikäli mokkula edelleen kieltäytyy yhteistominnasta, näin ainakin kävi viime kerralla.
Oikein mukavaa viikon loppua, aletaan valmistautumaan kesän koho kohtaan. juhannukseen.
Ilmianna
Jaa
Yritän taas pikaterveisiä rannalta laitella--jos vaikka lähtisi,kun viimeksi ei onnistunut.
Nyt on kesä. Aurinko hellii ,samoin luonto. Kaupan pyöräreissun jälkeen oli pakko uida. Helle lämmitti sen verran...
Katsoin nuo vetolaukut minäkin. Meillä ollut jo vuosikymmeniä veneellä. Ei aina tiennyt miten kaukana on lähin kauppa.
Ja saa sillä terveemmätkin tavaroitaan vedellä ( nythän se onkin jo välttämätön)).
Kai olisi viisasta kokeilla lähettämistä.
Siis hyvää ja lämmintä kesäpäivän jatkoa kaikille. ☺😊
Ilmianna
Jaa
Tänään on ollut hellepäivä. Oikeastaan voisi osallistua Suomen luonnon kunniaksi järjestettyyn tempaukseen; Kaikki ensi yöksi ulos nukkumaan!
Savolaisittain voitaisiin leikkiä "pöhheikköpohheemia". :)

Olen nukkunut joskus 80-luvulla terassilla, kun oli niin lämmintä sisällä.
Pikkutunneilla heräsin kun toisella puolella asuva naapuripari käveli tonttini yli, oltuaan toisella puolella asuvan naapurin bileissä. Supattelivat keskenään: "Ei se herää vaikka ikkuna on raollaan"!
Minä nousin pahnoiltani ja sanoin: "Tehän kävelette makuukamarini halki"!
Siinä meni hetken aikaa naureskellessa, naapurit pikkusievässä ja minulle ei enää uni tullut ennenkuin aamutunneilla. Herätyksen sain uudestaan kun ampiaiset aloittivat työpäivänsä ja lentelivät palloonsa kierrellen ensin minun kalloni ympärillä.

Hyvää yötä, missä sitten nukuttekin ensi yönä!
Ilmianna
Jaa
Aurinko on vielä korkeella, eikä nukkumaan vielä mennä aikoihin! Tulin vartavasten kahville Pirttiin, ettei tule nukahdettua nojatuoliin. Onneksi puhelin herätti kun olin simahtaa yöllisen valvomisen takia.

Onhan nämä kesäyöt niin ihania, että niitä sopii valvoa muutenkin kuin Katariinan kamarissa aikanaan. Katselin possu videota,..on nuo pikkuporsaat sitten nättejä, ihan suukoteltavan söpöjä 💋

Siskon mies se soitti ja kertoi käyneensä Kuhmoisten Papinsaaressa Mummon ja Papan haudalle viemässä kukkasen. Kaunista oli ollut, se onkin vehmas saari, muinainen pyhä lehto. Joka kesä sisko halusi siellä käydä, ja mies nyt jatkaa poikansa kanssa kesäkäyntiä.

Tänään tuleekin tuo improvisoitu "Rakkautta vain" tv:stä Heikki Kinnunen ja oliko se Kirsti Wallasvaara? Toivottavasti ei uusinta, kun aika hauskasti ne kohtaamisen esittää ilman käsikirjaa 🤣

Rattoisaa kesäiltaa!
Ilmianna
Jaa
Iltakatselmus on menossa. Selailin uutis- ja keskustelulähteitä. Vilkastahan on meno poliittisilla ja yhteiskunta palstoilla. Ihan mielenkiinnostani kähinöitä seurailin ja paljastuu sieltä sellaistakin, jotka on aiottu salata. Niinkuin aina, kun usempi tietää niin vuotamaan se alkaa.

Enpä tullut Pirttiä vilkaisemaan ja kertomaan, näitä - sanoisinko tahraisia juttuja. Ne asiat ei mimulle kuulu, eikä vaikutakaan edes välillisesti pätös mitään. Tuskinpa on muutenkaan Pirtissä kiinnostuksen kohde. Tänään oli taas mainio kesäpäivä. Tämähän menee heti yksitoikkoiseksi,)) Jatkellaan kesäistä meno kun on kerran tarjolla.
Ilmianna
Jaa
Kesäinen päivä tosiaan ollut, en nyt mittaria katsonut, mutta hiki siellä tuli kun aptteekissa kävin, hain täydennystä molempien lääkevarastoon. Minulla täytyy olla valtakirja jos resepti lääkkeitä kaverilleni haen. No muutaman vuoden hakenut ja valtakirja uusittava kahdenvuoden välein.
Se meidän myötäjäispoika kävi jälleen meillä, oli palanut Kreikasta opintomatkaltaan, hänellä oli puhelimessa tallennettuja valokuvia sata määrin, niistä näki paljon antiikin historiaa ja tierysti opintokaverienkin kuvia retkiltään niissä historiallisista paikoista. Monta tuntia meni kuvia katsellessa ja kuunellessa selostusta mitä kuvat kertoivat. No välillä juotiin kahvit ja syötiin paakelssit.
Tänään jäi väliin nuo polittiset asiat, sen kyllä näin teksti teeveestä,että Hallaahon porukka erottaa puolueesta loikanneet. Niin Soinikin tulee erotetuksi.
Aurinko alkoi vielä paistamaan taivaanrannasta häikäisee ihan, saattaa vielä iltaruskokin näkyä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kaunista suviaamua!
Aamukahvi on keitetty ja juotu jo muutama aika sitten. Voileivätkin olen jo rakennellut ja ahminutkin. Nyt olisi hyvä nautiskella se myrkkykourallinen, joka kuuluu nautiskella aamupalan jälkeen.

Aamusta olenkin nautiskellut kaikin aistein. Ensin kävin herättäytymässä kunnon suihkulla ja sitten siirryin kylpytakissa parvekkeelle nauttimaan kesäaamusta koko sen monipuolisessa ihanuudessa. Naapurin rehevä koivikko, vaahtera, sinisenä kukkiva sireenipensas ja niissä visertelevät linnut. Välillä ne pyrähtivät hetkeksi lentoon palatakseen taas jatkamaan konserttiaan.

Taivas oli niin sininen kuin kotomaamme taivas kauneimmillaan on.
Eivät sen kauneutta rikkoneet edes ne pari-kolme valkoista viivaa, jotka äänenkantamattoman korkeuksissa kiitäneet lentokoneet piirsivät taivaan sineen.

Että Suomen suvi voikin olla ihana!
00000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000
Läppärini heittäytyi omatoimiseksi. Olkoon nyt koko nollarimpsu ikään kuin pelastusrenkaina tai aitana pysäyttämään vuolaan tekstivirtani.

Hyvää kesäpäivää!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ostin ensimmäisen läppäritietokeneen kai v.2006. Tarvitsin paljon apua sen käyttämiseen. Pöytäkin oli puu rimoista kasaamani hontelo tekele kuin aasin varsa.
Apuväki arv osteli tiukasti sekä konetta että työpöytää. Olin pokapohjilla siihen aikaan. Tilautin netistä sellasen 8 gigaämyrin laitteen. Ammattimies asensi sen käyttöön.

Oli siinä välissä huijareiden kasaama konehylkiö. Manailin sen kanssa niin paljon että

Se läppärikin on 4gigatavua. Pieni näyttitaulu. Nyt kun pitää pelleillä noiden ruksittavien neliöiden kanssa niin ohjeet pitää lainata klikkaamalla kun ei samalle ruudulle mahu.
Eikä se kallis kone osaa edes lettuja paistaa. Tyhmää jälleen jymäytettiin.

Liian lämmintä ulkonakin vaikka raappahousut olivatkin jo komeroon K-kaupan muovipussiin säilötty. Silti pitkämalliset kalsarit jäivät päälle. Illalla vasta erreyksen huomasin.
Suivaantuneena päätin että olkoon viikon työ sitten tehty. Se ei tekijäänsä myötäkarvaan kyllä silitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tuli mieleeni jonkin runon loppu " Kesä jatkuu, kesä".
Niin näyttää jatkuvan, ja se on hieno juttu se. Kun oikein ottaa koppaan se sotku, mikä läppärissäni on, niin tekisi mieleni heittää koko roska niin pitkälle kuin pippuri kasvaa.
Olen yrittänyt selvittää mistä sellainen jokapaikasotkija YAHOO on tänne ilmestynyt.
Googlekaan ei tiedä, mikä se on ja mistä se tulee.
Ei sitä ymmärtänyt poikanikaan, vaikka hän onkin meloinen ekspertti, kun tietsikan mekanismeista tulee kyse.

Yritän jonkin aikaa pysytellä poissa pilaamasta rähinöinnilläni Kahvipirtin leppoisaa tunnelmaa.
Toivottelen vain oikein hyvää kesää Teille kaikille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Lauri Viita:

" Kaita polku kaivolta ovelle
nurmettuu.

Ikkunan edessä
pystyyn kuivunut omenapuu.

Reppu naulassa ovenpielessä,
siinä linnunpesä.

Kun olen kuollut, kun olen kuollut.
Kesä jatkuu. Kesä.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Taisi olla Urho Kekkosen lempiruno.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
loppu-hipsut.

Eli sitaattimerkki.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Helteistä laavantaeta kaekille!!!

Suattaa joku muistoo, kun lupasin seoroovana päevänä kirjuttoo lissee, vuan nyt se vasta tapahtuu. Tää aparaatti on ollu holli aekoo mykkänä, eekä kukkaa oo ennättännä korjoomaa, enkä ite ymmärtännä tään piällem mittää. No nythän tää tuassiisa pelittää.

Onpa meellä niih helteene päevä, että vesj juoksoo piänahkoo myöte. Vähä aekoo oltiin tuolla tontin perillä. kerreemässä raparperijä, osa on jo kasvanna niin suuriks että on ihan pakko katkoo poes ja pussittoo pakkasee. Voe että niistä suap monta kiisselijä t.m. s.

Tuossa pihalla ollessanj kuunttelin ihan pientel lintuil laaluja, elikkä ensimmäene poekue on jo lennossa. Lienöö nuita usseempiakiil lentokykysijä poekueeta ilimassa, en niin tarkkaa ennättänn seorata. Piäskittiis sirkuttelloo kummasti, mikäpä on lennellessä ja sirkutellessa tämmösenä päevänä. Huomisiir rippijuhliin valamistin sitä Louhisuaren isännän mustaherukkajuomoo, Kalle käv viemässä pullot juhlapaekalle. Huomenna on sitter rippikirkko Sääksmäen kirkossa, samassa jossa meejät vihittiiv vajjoo 10 vuotta sitte. Tunnelmoo siellä riittää.

Pitänöö nyt siirtyät tuonnek kyökin puolelle. pätkimääj ja pussittammaan nuita raparperijä. Mukavoo laavantaej jatkoo ja eläkee immeesiks ettee tule niitä jäläkpuhheeta. No elekee ottoo tuota ihan tosissanno, se olj vuan vitsi. paulamaria
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Iltapäiväkahville tulin sisälle tuolta pihanperäkeinusta minäkin. Kirja ole mukanani, mutta eipä tullut lukemisesta paljoakaan, kun sain jännän täti-ihmisen vastapäätä istumaan.
Ensin hän jutteli kauempaa penkiltä ¨, mutta siirtyi sitten "juorukeinuun" kuten sanoi 🙂, mutta taloasioista vain keskusteltiin, viime kokouksessa kun en ollut mukana. Hyvin hoidettu yhtiöhän tämä, pesutupaa enkä kuivaushuonetta ole käyttänyt. kun ei yksinäisellä niin paljon tule pyykkiä.

Polvi tuntuu jo hyvältä, huomenna sunnuntaina pistäydyn kaupassa, mansikoita tekee mieleni.

Kävi niin hassusti, että noiden Belgialaisten mansikoiden päälle ajattelin siroitella hieman tomusokeria, ja otinkin vahingossa samanvärisen laatikon missä oli perunajauhoja 🤣 äsh
eihän niissä mitään makeutta ollut, mönjää sain suun täyteen!

Kiitos kahvihetkestä sisällä varjossa, alkoi ihan ulkoilma taas ramaista, heippa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tänään oli jo mones oikea kesäpäivä. Pienen sateen ripautti, mutta sehän kuuluu asiaan. Ennusteet kuitekin veikkailevat muutosta säätilaan. Onhan se vaihtelukin jotain!

"Juorukeinu ?" s-s kertoi. Eipä ole tullut aiemmin mieleeni, mutta kun tarkemmin ajattelee voipi hyvinkin olla pätevä nimitys keinulle. Keinuminen rauhoittaa ja peittää mahdollista hermostuneisuutta. Häivytintä saa siihen lisää, kun potkaiseen keinuun vauhtia. Kun kyseenalainen juoru huulilla pyörii, voi äkkiä pysäyttää keinumisen, ottaa etunojalla lähestymistä kuulijaan ja tokaista: "Oletko muuten kuullut, että..." Siihen voi sitten uutisen hönkäistä, antaa potkua keinulle villinpään vauhtiin. Näppärää ja auttaa peitetoimintana varsinkin huonohermoista asioiden "paljastajaa."

Ei kai Venlastiinan itsekseen ääneen (kirjoittamalla) pieni rähinä häiritse Pirtissä, tuskin edes pelottaa. Piristyksenähän purkautumiset menee. Onhan se ikävää, että läppäri temppuilee, johtuipa se mistä tahansa. Voihan siihen oikea syykin olla, ties mikä. Kummallista se, että Kahvipirtissä näitä hankaluuksia on paljon. Nyt paulamariakin kertoi ihan oikealla kielellä.

Nyt mulla alkaa painaa päälle löylyihin lähtö. Hyvää jatkoa teille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Pieni huone ja pilvinen päivä. Kai se on jostakin lukemani tai kuulemani ajatelma.
Tämänhetkisellä säällä se pulpahti muististani. Tämän pilvisempää päivää ei ole.
Tienvarren voikukatkin ovat menneet nukkumaan, ja vain pieni keltainen täplitys on keskellä sitä ruohikkoa, jonka vihreys oli eilen lähes peittynyt keltaiseen kukkaketoon.

Ettei vain hautoisi sadetta, vaikka kyllähän se luonnolle hyvää tekisi, Nythän on meneillään kasvun aika, ja tarpeellistahan se vesi on. Nythän ei vielä kaivata heinäpoutia.
Hyvinhän se ajoitus on täällä pohjolassa kohdalleen osunut.

Olen nautiskellut pari mukillista kahvia ja puoli kourallista kaiken sortin pillereitä, joista ei ole mielestäni muuta kuin harmia.
Pari lajia on sellaisia, ettei minua saa nukuttaa eikä edes puuduttaa, ja ihan pakko olisi saada yksi takahampaan tynkä ja yksi muu hammas pois. Kun muutenkin on haalenaharmahtava vakio-olotila, on mielestäni kyllä eläinrääkkäystä, että kaksi pientä pilleriä estää minua nauramasta ja lausumasta Rr-kirjaista

Nyt lähden keittämään muutaman kupillisen kunnon kahvia.
Suunistakaa tuoksun mukaan, jos haluatte kupillisen kuumaa,

Moikka!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uskokaa tai älkää, niin rekisteröity nikkini on jo muutaman kerran kadonnut teille tietymättömille.
Kaikki oli kunnossa, kun aloin litaniani laatimisen, mutta niin vain piti jotakin keksiä.
Saapa nähdä, joutuukin tuolla laatikon alla oleva Venlastiina palapelleilemään jotakin katumerkkejä, teitä ym.
Jos tämä sabotointi jatkuu, kaivan esiin isäni vanhan Rheinmetallin ja alan kirjoittaa muistelmiani,,,
Ilmianna
Jaa
koelähetys pian lentää yksi läppäri ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Ilmianna
Jaa
Ettei vain` nikitaisen` läppäri ehtinyt lentää! Koelähetyshän onnistui. Ottaahan se päähän, jos päivänselvät asiat ei suju.

Pikvinen ja sumuinen oli aamupäivä. Lämminä oli kyllä riittävästi. Iltapuolella tehtiin pieni retki lähimetsään. Sellainen kaupunkilaisen erätetki valmiita polkuja myöten. Onhan hupainen vastinekin jotain. Olisin ottanut korvasieniä mukaan, mutta ei tältä alueelta löytynyt. Hyväähän se yrittämienkin tekee.

Persut ovat vieläkin hyvin valokeilassa. Surkuhupaisa koko homma. Eipä ole mainosta yhteiskuntasuhteiden ja asioiden hoidolle, ei myöskään hallituksen nokkamiehille. Kuuluisat "lehmänkaupat " purkautuu päivänvaloon. Näihinhän törmää väkisin, kun vähänkin tiedotusvälineitä seuraa. Myönnän kyllä, että jopa yritän hakeutuakin tietojen lähteille.

Ennusteet lupailevat viiieämpiä ja epävakaisempia aikoja. Saapa nähdä mitä Juhannukseksi muodostuu. Tosin siihen on aikaa, ehtii vielä tulla uusia tuulia. Ja-ha, yritänpäs lähettää!
Ilmianna
Jaa
Olipas jännää. Sain kuin sainkin väsättyä 2 tekstiviestiä monen vuoden jälkeen. Soneralla oli sellainen toiminto alkuun että tiekkarilla sen sain tehtyä.
Alun perin koneliikkeen myyjä sen opetti vaikka ison äijän sormen kynnetkin olivat kuin euron kolikot. Aamulla yritin, mutta hermo petti kun koukeroiset sormet eivät ehtineet näppäillä niitä kirjaimia. Isoja kirjaimia ja ääkkösiä en viesteihin löytänyt.

Just toisella lähetetty viestinsaaja ilmoitti saaneensa mun lähettämäni jutun. Uskon että on iso joukko näin vanhoja, jotka eivät lähde mokomia ansoja edes kokeilemaan, niin ärsyttäviä ovat.

Perskuta; pistin jo iltapaäivällä haisemaan. Ajoin siimatrimmerillä tontin laitamia, joihin ei ruohonleikkuri yllä. Pitkiä vatunvarsia tukemaan hain rantapajukosta tukikeppejä, sellasia 3-metrisiä.
Maaru olis pyytäny kunnon illallisen, mutta sanoin sille että aamulla vasta saat vahvan tankkauksen.. Toki kananmunan ja viilin täyslaitamaidolla söin.

Joinakin kesinä on ollut just tähään aikaan meillä niin kuivaa, että kasvusto kärsii. Juhannusruusutki, ne valkoiset vasta pienellä nupulla. Kertoo kesän myöhään heräämisestä. Nyt on rehevää,Kukat kukkivat ja luonto haisee hyvältä. Kyl meitin nyt kelpaa.

Sitä Jukolaviestin alkua katsoin, mutta tässä iässä mielenkiinto ei enää riitä, enempää kuin ulkona nukkumiseenkaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jukolanviesti taitaa olla niitä urheilulajeja, joita saatan töllöttää, jos ei muuta parempaa ole. Se on se ainoa laji, jota olen kouluaikana harrastanut (puolipakolla tosin) ja hämmästyttänyt itsenikin osoittautumalla koulun toiseksi parhaaksi suunnistajaksi.
Minä olin niin suosittu joukkuelajeissa, että kapteenit ihan tappelivat minusta.
Arvasitte oikein: kumpikin oli sitä mieltä, että ota sinä toi, kun hän viimeksi oli minun joukkueessani.
Uinti oli myös suosikkilaji, mutta se oli kesäloman ohjelmissa, sillä koulussa sitä ei opiskeltu. Se onnistuu vieläkin, mutta kuljettajaa ei ainakaan tähän mennessä ole
löytynyt. Ajokorttini annoin mennä vanhaksi, eikä intoa riitä rollaattorilla huristelemiseen pitkälti toistakymmentä kilometriä lähimmälle järvelle.

Eiköhän tässä olekin tarpeeksi tältä päivältä.
Saa nähdä, onko nikitys onnistunut...
Kauniiti unet!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kun koneen ohjelmisto ei aukene, kyseessä saattaa olla jonkun kiusantekijäjoukon hyökkäksestä tiettyä kotikäyttäjäryhmää vastaan,
Ne pystyvät ylikuormittamaan modeemin "avaruuden". ATK amaattilainen kehotti silloin nollaamaan modeemin takapsassa olevan mustan näppäimen niin että modeemin näyttö pimenee.
Kun nappi vapautetaan, modeemi alkaa etsimään kanavia. Käyttäjävika on poistunut.
Joku nimi sillä toimenpiteellä on, mutta se on sivuasia.

On surullista että ikäihmistenkin koneita häiritään.
Ilmianna
Jaa
Huomenta kauniina, mutta tuulisena ja viileänä alkavaan juhannus viikkoon, mitä sitten lienee itse juhannuksena.
Tuli piipahdettua maalla ja siellä sai ihastella omena, pihlaja ja sireenien kukinnasta ja helteisestä säästä, kunnes eilen kotiin lähtiessä vettä satoi rankanlaisesti, mutta kuivana kumminkin kotiin pääsin.
Sauna tuli pestyä ja uusilla vastoilla itseään piiskattua, melko hyvin jo lehti hakkaamista kesti ja minäkin;)
Muuhunpa ei sitten voimat riittäneetkään, kyllä huonous on tavannut.
Hitaasti ja vähän erin pitää yrittää, jos ei joku ehdi edestä pois tehdä tarvittavat.
Kukkapenkit kaipaisi siistimistä, mutta rehottakoot, kyllä sieltä ainakin pionit kukkivina näkyy.

Venlastiina on jaksanut sitkeästi taistella noita kiusan tekijöitä vastaan, joilla nautintoa sotkea ikäihmisten kirjoittelu mahdollisuudet.
Kiitos vaan ohjeesta "alkeksi.t", jospa tuo auttaisi meitä kaikkia, minulla on kiusa jäänyt, mutta kun nyt ääneen sanon, kai takaisin tulee.

Sini-sirkku hemmottelee itseään mansikoilla, vaikka melkoinen kiisseli taisi tulla perunajauholla maustamisesta.
Pieniä on ilot mistä jo osaamme nautiskella, kuten vaikka ihastellen luonnon ihmeitä.
Kurki pariskunta siellä maalla meitäkin kuistilla istuessa ihastutti, ylväinä ja arvokkaina siellä pellolla ruokailivat.

Mdk-Mdk muistelit ulkona yöpymisiä, kyllä sitä veneen alla nukuttiin, kun vanhempien kanssa saaressa käytiin, ei telttoja silloin ollut, mutta myös teltta yöpymiset on koettu, nyt ei onnistuisi.
Mitenhän onnistui se iso yöpyminen ulkosalla, kunhan ei olisi vettä niskaan tullut.

Hurskaisella varmaan malli piha, kun aina jaksat sitä siivota.
Tuo kännykkä minullakin harmia tuottaa, poistan ja lisään, vaikka en ole mitään tekevinäni, hipaisusta kaikki katoaa.
Yksinkertaisempi pitäisi puhelimen oltava, ei sormet enää tottele joka käskyä.

Ynnämuu jaksaa lenkkeillä ja jutustaa kanssa ihmisiä, siinä sitä ajan hermolla pysyy ja hyöty itselle koituu.
Aikamoista sekoilu tuo politiikan touhu on, siellä taitaa olla tutkiskeltavaa aika monella.
Vihreidenkin ääntenlasku sekoitti pakkaa, mutta lopputulos kaiketi sitten monelle mieleinen, ei ainakaan eroa kukaan ehdottanut;)

Paulamaria raparperien kanssa touhuaa, hyvää tulisi mehu niistäkin, viimevuoden satoa olen juonut jano juomana ja uudesta raparperistä kiisseliä tein. kälylläni sitä lajia runsaasti, mehua varmaan saan ensi talvea varten häneltä saan.

Viruu taas viesti pitkänlaiseksi, miten lähteminen onnistuu.
Oikein hyvää viikon alkua kaikille ja koetetaan tareta vaikka sää viileneekin.
Ilmianna
Jaa
Päivää taas!
En malta pysyä poissa pirtistämme. Puuhastelemme tästä lähtöä vähän kauemmaksi kuin lähikauppaan. Saa nähdä, tuleeko lähdetyksi ja seuraako sitä jokin...
Miniä telefoneerasi eilen ja kysyi ollemmeko kotona ja jos olemme, saako tulla ja lasketaanko sisälle.
Minä vastasin myönteisesti joka kysymykseen ja pyysin varmuudeksi pudottamaan postiluukusta ulkomaanpassin, ajokortin että varmasti avaisimme oven oikealle henkilölle.
Oletin miniän soittavan kotoaan, mutta samassa ovilello kilahti, ja sisään astui tyylikäs lady, jolla oli päässään todelle unelmien hellehattu. Kun hän poisti lierihatun päästään, sen alta löytyi miniämme. Hattui osoittautui lahjaksi hänen anopilleen, joka onneksi olen minä. Hän oli ostanut tämän maailman upeimman lierihatun Bulgariasta.
Minulla on nyt ihanan miniän lisäksi vielä unelmieni hellehattu.

Tosin nyt ei näytä helle hoputtavan, mutta toisenlainen kiire tässä taitaa tulla, etten jää reissusta.

Nauttikaa mahdollisimman kesäpäivästä, jos aurinko paistaa.
Ilmianna
Jaa
Onnen kokeilua minullakin taas tämä yritys.
Tuosta hienosta VS:n hatusta tuli mieleeni omani . Tyttäreni toi sen Sortavalasta kesänä jona tuo posken syöpä leikattiin. Vaalea tosi suurilierinen.... lierien alle voi vaikka piiloutua päineen kaikkineen. Suojaa hyvin auringolta, mutta toisaalta tarvitsee melkein taluttajan. Tosin olen nähnyt vastaavia päähineitä tuolla kanarialla käydessä , paljonkin.
Ainakin ihmiset ovat tietoisia auringon vaaroista nykyisin. Mökilläkin on joskus käytössä kuumalla paahteella. Suomessa vaan harvemmin on hirmu paahde ja varjoonkin helposti pääsee !
Ulkoyöpyminenkin on ollut esillä. Omalla kohdalla varmaan olin 15 v, kun suurella nuorisoporukalla yövyimme saaressa. Ellei vene nukkumisia lasketa. Tuosta saarijutusta jäi mieleen : vanhin veljeni teki nuotiot pystytti telttoja puuhaili muutakin , aina joku oli kaverina. mutta hänen hommansa oli että kaikki toimisi hyvin.
Naapurin leidi taas ekaksi otti ja joi kaikille tarkoitetun kahvikerma putelin tyhjäksi.
Oli hyvin laiha ja mitä lie ajatellut niin tehdessään.
On se jännää että tuommoiset erikoiset yksityiskohdat jää mieleen---
On kai viisasta taas kokeilla sitä onneaan. Kirjautunut olen mutta tiedä häntä. aurinkoista päivää kaikille sateesta huolimatta- ei kylläkään vielä sada-täällä. mk.
Ilmianna
Jaa
Hieno kiireinen päivä. Aurinko on hemmotellut täällä etelässä, vaikkakaan en ole istuskellut nyt kun vihdoin pääsin polveni kanssa asioimaan. Aineksia piti ostaa, kaalia, entrecoté pala ja pala lohtakin eksyi koriin leipien ja maitotölkkien joukkoon. Nyt on kaikki valmistettu, kaalipata, ja graavilohi.
Istumaan kun pääsin, oli mielessäni iso mukillinen kahvia ja tässähän tämä 😊

Niin no, aamupäivä meni selvitellessä husholliani, en tiedä kuka on lootrannut polveaan pidelleen, nukkunutkin ruokalepoa, pahus!

Ei, tavaksi ei moinen istuskeleminen saa tulla, ulos ihmisiin,..olikin niin hauskaa nähdä kesäisiä tuttuja,..no kassoja lähinnä. Hyvin kesti kipeytymättä kahden kassin kannon 1 kerrokseen.
Talvella pakkasessa joudun kumminkin vähentämään ulkoilua. Pikemmin minulla tuo seisominen hellan ja työpöydän äärellä pidempään väsyttää, kun on niin kiva jättää keittiöpinnat ja hella siistinä jälkeensä 😗

Lekotteluiltaa nyt vaan meijän "huushollista" ja kiitos juttutuokiosta.
Ilmianna
Jaa
Rutiinilla, tavallisin kiemuroin tämäkin päivä meni - no, onhan tätä vielä jäljellä. Aamupuolella oli sen verran viileätä, että pusakan harteilleni heitin. Iltapäivän roskis keikan saattoi pikku paitasilaan heittää ja tehdä puolen tunnin löntystelylenkin.

SkillanN kirjoitti että "ynnämuu jaksaa lenkeillä..." Jaksaa minkä jaksaa, kyllä lenkit ovat entisistä rapakoista kävelyretkistäni huventuneet vähäpätöisiin tallusteluihin ja hyvä edes niinkin. Tämä muutos on tapahtunut melko lyhyesessä ajassa, vuodessa, parissa. Olen sen hyvin huomannut. Vaikka ei ole mitään uutta suurempaa vaivaa tiedossani, niin jäljelle jää aina karttuva ikäni. Sehän onkin normaali tapaus. Jutustelua kyllä käyn aika hanakasti kun kohdalle sattuu, olipa sitten tuttu tai outo. Vältän kuitenkin liikaa tuppautumistani, senhän huomaa pian että onko häiriöksi.

Ulkona nukkumista, telttaretkillä harrastimme nuorena uutena ollessamme kesälomien aikaan paljonkin monina vuosina. Se loppui lyhyeen. Eräänä syksynä menimme leirintäalueelle ja oli viileä yö tiedossa. Siellä oli myös mökkejä, mutta kaikki oli jo käytössä. Eipä muuta voinut kuin pystyttää teltta. Siitä levottommasta yöstä ei selkäni tykännyt. Hyvä kun jotenkin pääsin aamulla liikkeelle.
Silloin päätin, että en koskaan ole enää yötä teltassa. Jos ei muuhun ole varaa, olkoon retket tekemättä. Ensi töikseni myin teltan, patjat ja pussit ensimmäiselle, joka oli halukas ostamaan. Sillä varmistin, että pidän päätökseni. Kyllä senkin jälkeen muutama Lapin reissu tehtiin ja koisattiin yöt mökeissä.

Edelleen ennustajat kertovat Juhannuksen viilenevistä keleistä. Saattapi näin tapahtua. Siksi olen kiinnostunut, koska oli jotain suunnitelmaakin, mutta siitähän sen näkee. Hyvää jatkoa teille!
Ilmianna
Jaa
Kyllä se niin on että yleensä puolen päivän jälkeen,ja merisään ehdin ulkorappusille katsomaan pihalle. Sekainenhan se on.
Toistaiseksi kaupunki ole antanut korjaus tai häätömääräystä. Sanoisin niille, mitäs läksitte. Ne: pianhan tuo äijä kuitenkin kupsahtaa.

Vein kauppaan erilaisia viinipulloja kaksi kassillista. Iso työ, pieni hyöty. Marketti niin hyvin ilmastoitu että osasin ottaa pyörä etukoriin hupparin mukaan.
Ihmettelen henkilökuntaa että mitenhän ne tarkenee. Lämpö ja voima on arabialaisista piilihaksista häippässyt jo kauan sitten. Samaa se valitteli Jouko Turkka vainaakin.

Kuitenkin 3 helakanpunasta kesäbegoniaa istutin kun ne mielenhäiriössä kerran ostinkin. Niin ja tienpuolelta lehtipensasaidasta häpsin erikoisesti vaahteran versot.
Ne kasvimaailman käenpojat kasvavat orapihlajapuita nopeammin. Jos vaahterat poistaa, aitaan jää aukko. Oli se mukava päivä ulkona kuljeksia ja lusmuilla.
Ilmianna
Jaa
Kovin on kaunis ilta, luulisi olevan lämmintäkin, mutta kova tuuli tekee sen viileäksi. Koko päivän tuullut, joten pusero oli päälle laitettava. Huomiseksi lupaavat sadetta ja jopa myrskytuulta. eipä muuta menoa ole kuin parturin olen tilannut kymmenen kolmekymmentä. Alkoi taas korvat peittymään joten pakko mennä kun tuo kulokin huonontunut. Olen tuossa ihan naapurissa jo muutaman vuoden käynyt, parturi merkkaa lappuun koska olen käynyt ja kymmeneskerta on ilmainen, muuten maksaa 21 € per kerta.
Tuo telttailu meille tuttua jo aivan alkuaioina kun poikamme olivat melko pieniä, ja melllä oli kaksi mopoa jotenkin niillä mentiin lähijärville ja teltat ja tarvikket siinä vietiin mukana ei ne ollet kuin viikonloppuisin. 66 ostettiin ensimmäinen auto pikku Viiatti siihen jo mahtui tavaraa kattotelineelle ensimmäinen lapinreissu teltassa nukuttiin ja monta muutakin jälkeenpäin. Vasta paljon myöhemmin niitä mökkejä alettiin käyttää. Kyllä Suomi tutuksi on tullut. Tietysti Norjassa ja Ruotsissakin yövyttiin ensin teltassa.
Sieltä Mujejärven mökiltä joskus teimme lapinreissuja ja silloin mökki oli kortteerina.
Tänään kävimme Espoossa eräässä moottoriliikkeesä katsomassa Sähköskootteria.
Syötiin tultuamme ja otettiin nokoste pääliruoaksi.
Nyt juotu iltakahvit ja yritän naputella tänne pirttiin, eiköhän se onnistu, ainakin viimeaikojen sepustukset ovat lähteneet.
No ei se nyt ihan oikei lähtenyt, mutta ehkä tuolla varanikillä.
Ilmianna
Jaa
Peijakkaan Late! Ehti tuo mokoma ennen minua mainitsemaan sähköskootterin.
Olin jo jonkin aikaa haikaillut sellaista ja kysellytkin Turusta tietoja siitä. Olisi saanut sen kymmenen päivän koeajaksi kotiin, mutta into loppui, kun ajopeli olisi tullut vasta syksyllä.
Eilen äkkäsin lehdestä saman skootterin, ja päätin lähteä tutustumaan siihen, kun se oli paljon lähempänäkin. Late ja kuopus lähtivät kuskaamaan kohti Espoota, ja aikamiespoika olisi osannut perille ilman navigaattoriakin.
Myyjältä kyselin mistä skooteeri käynnistetään, miten jarrutetaan ja vähän ohjauksestakin. Sitten ajoin ihan pienen lenkin ja totesin, että kolmipyöräinen sähköskootteri on minun.
Ehdin jo kotona ärähtää, kun poika julkitoi, että niitä on myös nelipyöräisiäkin.
Sanoin tietäväni tarkalleen mitä haluan ja herraseuralaiset saisivat pitää mölyt mahassaan. Poika kokeili myös skootteria ja totesi sen hyväksi.Minä allekirjoitin kauppasopimuksen, ja nyt olen punaisen, kolmipyöräisen ajopelin tuleva omistaja.

Reissusta tuli oikea kiertomatka, sillä kävimme Tikkurilassakin.
Olin koko matkan ihaillut suomalaisia tienvarsimaisemia havu- ja lehtimetsineen.
Sitten ensimmäinen tikkurilalaisnäkymä oli kuin jokin slummi; rumia, korkeita tiiliskiviä, joissa oli lasia ikkunoissa ja parvekkeilla siinä määrin, että alkoi pyörryttää, vaikken niissä korkeuksissa sisällä ollutkaan.
Ehkä siellä jossakin on vehreyttäkin, mutta ensinäkymä oli kuin jenkkidekkarista.
Varmaan siellä on viihtyisiä omakoti- ja muitakin alueita, mutta tervetulovaikutelma oli luotaan työntävä.

Kyllä oli kotimatkalla rauhoittavaa katsella metsiä, sinistäkin sinisempiä lupiinirykelmiä tien varrella, valkoisia koiranputkia ja keltaisia niittyleinikkejä...
Ilmianna
Jaa
OI PAULA, PAULA!
Emme Sinulle laula.
kun ei suonissamme virtaa musikaalista verta,
Ota kuitenkin meidät vastaan tämä kerta.
Late nyt jo puolisalaa
Sinua lämpimästi halaa
Minä tässä yrittelen runoa
onnitteluksi punoa.

SYDÄMELLISET ONNITTELUT SYNTYMÄPÄIVÄSI JOHDOSTA!
Ilmianna
Jaa
Huomenia taas uuteen päivään, elossa ollaan ja kohtalaisesti elämältä tuntuukin;)
Tuolla jossakin ketjussa mainittiin, että pirtissä hyvin arkisista asioista kertoillaan, niin se onkin, mistään paremmasta ja laadukkaasta en minä ainakaan osaa.
Tämä elämä kun menee sitä rataa, että arkea, arkea vain, mutta hyvä näin, mitä muuta pitäisi olla.
Joka päivä iltaan jollakin tapaa, tuota oman elämän ulkopuolista tulee seurattua median välityksellä ja ei siitä enää jaksa pelkästään uusintoina täällä elää ja kertoa.
Omia mielen ajatuksia tulee joskus mainittuja, onko ne oikeita vai vääriä, jokainen sen voi lukiessaan nähdä ja korjata.

Onko Paulalla syntymäpäivä, onnea kovasti, nimipäivä ainakin torstaina onnea
myös nimipäivällesi.
Hienon kulkupelin Venlastiina onkin hankkinut, nyt kelpaa hurruutella.
Ei ennen noita mökkejä joka paikasta löytynyt, teltassa oli yövyttävä.

Nuo vaahterat meilläkin pensasaidassa näkyvät viihtyvän, vaikka paikka ei niille olisikaan sallittu.
Kaunis se vaahtera on, isona puuna, mutta paikassaan kuuluisi pysyä.
Kyllä se aina kannattaa tontilta kaikki joutava pois viedä ja pulloista vähän hyötyykin, ei kannata muuten hävittää.

Nopeasti on minunkin kuntoni kadonnut, muistelin juuri, että vielä edellisen juhlinnan aikaan(75) olisi tanssiminenkin sujunut, mutta nyt ei meinaa jalka nousta, jo maton reuna meinaa nurin viedä.
Todellakin oikein hämmästyttävä huomio, mutta eikös se niin ole sanontakin, vuosi lapsen kasvattaa, vanhan kaksi vanhentaa, oliko se noin?
Tytär esitti minullekin rollaattoria avuksi,. mutta vielä ainakin aion pärjätä ilman, eihän kulkeminen pitkiä matkoja käsitä, vain kauppa reissut.
Polvileikkausta myös suositti, mutta sekin niin vasten mielinen asia, mutta kai se saattaisi kulkua parantaa, se on sitten eri asia, leikkaavatko, kun ikää jo paljon, hukkaan voisi nekin varat mennä.

Laitatko kaalipataasi muista vihanneksia sini-sirkku?
Tuota istuskelua tulee liian kanssa, pitäisi pientä liikettä yrittää pitää, pitäisikö askel mittari ostaa ja siitä seurata tätä sisäliikuntaa, innostaisiko enemmän myös ulkona liikkumaan.
Hellan ääressä ja ruuan valmistamisessa suurempia määriä, seisominen ottaa voimille.

Tuo lierihattu olisi hieno, minullakin muutama ostettu, mutta kun en hattu ihminen ole, jäävät käyttämättä.
Auriko suojana kyllä ulkomaan matkoilla suositeltava.
Niitä pieniä muistoja kumpuaa aika usein mieleen, kun taas nämä elettävät asiat katoaa.
Olen nytkin miettinyt yhtä nimeä, Anu Hälvä on toinen, mutta toista Anua tai hänen sukunimeään en saa mieleen, kyllä se sieltä joskus esiin putkahtaa.

Nyt sitten katsomaan onko onneni pysyvästi muuttunut näiden lähettämisien kanssa, muutaman kerran on onnistanut.
Vähän vilpoisempaa päivää, mutta auringon paisteella päivä aloitetaan.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
No niin, taas ilmestyi " Palveluvirhe" voi että tämä on hankalaa######
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Heheeee...
Ei voi muuta kuin nauraa näiden koneidenkanssa.
Hyvä kiva Skillan ;))))))

Vettä sataa lotkottaa ja minulle on tulossa tyttäreni poika käymään.
KIVA;KIVA;)
mummi ihan töpinöissä täällä.

Ei anna tuo oikea käsi naputella.
näkyillään....
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Pitäisiköhän ruveta agiteeraamaan kahvipirttiläiset julistamaan miten huonosti netissä kaikki pelaa, eli mennään kirjoituslakkoon ja yllytetään kaikki nettikeskustelijat ja lukijat mukaan.
Kuinkahan kauan netti pursuisi mainoksia, kun ei olisi lukijoita eikä näkijöitä.

Meitähän kohdellaan kuin olisimme imbesillejä tai muita kapakaloja: pannaan aikuiset ihmiset ruksailemaan palapelejä j.n.e.
Jos minulla ei lääketieteellisestä syystä olisi nykyisin ärrävikaa, kirjoittaisin
joka toinen tunti rivin ärräpäitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Kirjoitin minäkin pitkän jutun ja tuli se kuuluisa "Palvelinvirhe", joten tuli mieleeni se Jussi Vatasen kertomus, kun hän oli kompastunut bussin rappusiin ja kuski oli tokaissut, että "vitsillä sisään", joten pistin sen tuohon ja jätin koneeni odottelemaan viestin lähetystä. Ihme, se olikin lähtenyt!

Onhan täällä todellakin nyt häikkää, koska viestit tulee moninkertaisina, joten nyt alkaa olla ne vitsitkin vähissä. Tulee rauhallinen Juhannus kirjoituseten puolesta, vaikka vettä sataa ja kylmä on, että joutaisi sisälläkin istumaan.

Huomasin, että päiväykset ei myöskään toimi, siis tänään ei ole mukamas kukaan kirjoittanut.

Yritän taas "vitsillä sisään".DDD
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Koska "vitsini" onnistui, niin kerron teillekin sen juonen.

Kirjoitin juttuni ja lähetin, muka, koska se ei lähtenyt mihinkään, joten minä lähdin välillä lueskelemaan ja jätin koneelle miettimisaikaa. Palattuani, kun yritin poistaa sen ruudukon, jossa on se "pysy täällä tai poistu" niin painoin, että poistun. Ja, simsalabim", juttuni oli ilmestynyt!

Äsken oli myös ilmoitus, että suomi posti on nyt korjattu, mutta tulikohn se korjaus kunnolla tehtyä, koska nämä sivut sekosi? On siinä taas mestareille hommia ja Juhannus painaa päälle.

Kokeilkaa rohkeasti vain tänne Kaffeelle ja kertokaa kuulumiset, mutta heti ei saa poistua, vaan on otettava lisää puol´tooria ja kasteltavaa pullaa ja vaikka "neuvoa-antavat" myös. Eiköhän se siitä sitten jatkune, tai sama uudestaan!DD
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kristiina23 kirjoitti:
Koska "vitsini" onnistui, niin kerron teillekin sen juonen.

Kirjoitin juttuni ja lähetin, muka, koska se ei lähtenyt mihinkään, joten minä lähdin välillä lueskelemaan ja jätin koneelle miettimisaikaa. Palattuani, kun yritin poistaa sen ruudukon, jossa on se "pysy täällä tai poistu" niin painoin, että poistun. Ja, simsalabim", juttuni oli ilmestynyt!

Äsken oli myös ilmoitus, että suomi posti on nyt korjattu, mutta tulikohn se korjaus kunnolla tehtyä, koska nämä sivut sekosi? On siinä taas mestareille hommia ja Juhannus painaa päälle.

Kokeilkaa rohkeasti vain tänne Kaffeelle ja kertokaa kuulumiset, mutta heti ei saa poistua, vaan on otettava lisää puol´tooria ja kasteltavaa pullaa ja vaikka "neuvoa-antavat" myös. Eiköhän se siitä sitten jatkune, tai sama uudestaan!DD
Minulla oli kaksi suomi24 postia, postia tuli mainoksia mahottomasti. Yhtäkkiä ne sp osoitteet oli poistuneet, ei löydy, liekkö korjattavana?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ompa paljon poistettuja viestejä. Joku on sadepäivän ratoksi. Joku kirjoittaja on proosaillut oikein kunnolla. Näistä harmaista sadepäivistä en ole ikinä pitänyt.
Jostain syystä sadesäillä ole nukkunut enemmän. Puuvarastoni on ollut vuosia järjestämättä. Otin radion mukaan pinosin ja järjestelin muka tarvittavia pitempiä eri kasoihin.

Mitkään jutut ei masentaneet mua, lauloi Juice Marilyn kappaleessaan. Tänään monikin asia. Sain piippauksen kännykkääni lähetetyn viestin merkiksi.
Näin sen lähettäjän. No sitä soittopyyntöä noitumaan. Pitäisikö tässä alkaa vielä sos-työntekijäksikin, naapurin äijän rontille. Ei se käy. Onhan hänellä omaisia.

Ennen vanhaan sanottiin että ennen juhannusta maahan tulevat sateet ovat hyväksi, juhannuksen jälkeen haitaksi. Ainakin nyt lomalla olevat, nekin ovat vähän myrtsejä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Mitä ihmettä----- joko pirtissä on juhannus boolia tarjolla, vai kuulinko väärin ?
Se on taas hyvä kun ilkeät ja asiattomat viestit poistetaan, Sehän on ihan toivomus.
Onko tosiaan Paula-Marian syntymäpäivä 19.6 ?
Jos : Niin Paljon Onnea !! ja terveitä elämän päiviä tulevaisuuteenkin. Onneakin tarvitsemme elämän loppuun asti. Samoin kun jonkinlaista terveyttäkin.
Nuorimmalla lapsen lapsella. pojan tyttärellä on myös tuo 19. 6 syntymäpäivä. 21 vuotta tuli täyteen. Sitä juhlittiin jo sunnuntaina- koska monilla on maanantai työpäivä. ja isot kemut pitää olla kun ihan vanhan-aikaisesti ollaan täysi-ikäisiä. Tämäkin "vanhan aikainen" on asunut poikakaverin kanssa jo 2 vuotta. Tärkeintä ja mukavinta on kun saa tavata monia sukulaisia- nuoria ja vanhempia- samalla kertaa. Aina tulee kaikenlaista hauskaa tarinaa ja muistelemista.
Nyt vaan taisin puhua palturia.... vielähän tytön nuorin poika täyttää elokuussa saman 21 vuotta. Hän joka asuu Varkaudessa tyttökaverin kanssa hänkin. Siellä Skillanin lähellä.
Minulla on tämä 24:n posti. Toinen on gmailin posti joka ei pelleile koskaan, toimii aina.
Sillä varailen kaikki ulkomaat ja kotimaan matkat, teatterit , mitä nyt on tarve.
Voi tulostaa liput ja varaukset. junaliputkin.
olen kyllä opetellut tuo lippuautomaatin käytönkin asemilla. Nythän pikkuhiljaa kaikki lipun myynnit loppuvat, eikä aina ole kotona lippuja tulostamassa, niin hyvä olisi osata tuo asemien lippuautomaatin käyttö.
Tosin R- kioskeista lippuja saa, kun vaan ennakkoon hakee-- joten ei hätä ole tämän näköinen !
Mutta opetteluahan se koko elämä olisi. Kun jotain osaa, huomaa miten vähän osaakaan....aina tulee vauhdilla uutta.
Nyt lorut loppuu ja onnen kokeiluun taas jos huonosti käy niin mk kirjoitteli. Nyt käynkin rohkaisua nurkkakaapista, että tämä lähtisi .... kaunista kesää vielä ainakin tänään täällä. Lämmintä 15, ei sadetta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Täälläpä ropisi rakeita vauhdilla niskaan, ja heti senjälkeen ryöppysi vettä niin tuhottomasti, että roskapussia viedessäni kastui koko yläkroppa.
Siellä peltikaton alla värjöttelin märkänä kunnes pääsin sisälle.

Nämä pihapiirit on isoja ja avaria, eikä ihan muutaman askeleen päässä ole roskien säilytysrakennuskaan. Kuumaa kaakaota laitoin, kun palelin märkänä kuin kissan raato uitettuna 😋

Mukava tunne on taas, kelpaa tässä iltaa viettää. Taisi jäädä linkki haikaran pesään auki, kun alkoi poikaset riemastua ja äännellä innoissaan. Emo varmaan ruokkii siellä 🦅🐋 pitää mennä vilkaiseaan, moi moi 🍓
.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
sini-sirkku kirjoitti:
Täälläpä ropisi rakeita vauhdilla niskaan, ja heti senjälkeen ryöppysi vettä niin tuhottomasti, että roskapussia viedessäni kastui koko yläkroppa.
Siellä peltikaton alla värjöttelin märkänä kunnes pääsin sisälle.

Nämä pihapiirit on isoja ja avaria, eikä ihan muutaman askeleen päässä ole roskien säilytysrakennuskaan. Kuumaa kaakaota laitoin, kun palelin märkänä kuin kissan raato uitettuna 😋

Mukava tunne on taas, kelpaa tässä iltaa viettää. Taisi jäädä linkki haikaran pesään auki, kun alkoi poikaset riemastua ja äännellä innoissaan. Emo varmaan ruokkii siellä 🦅🐋 pitää mennä vilkaiseaan, moi moi 🍓
.
PS. Skillan kysyit laitanko kaalipataan muita vihanneksia, joo porkkanaa ja keltasipulinlohkoja ja nyt kaalin ollessa aika hötöä vielä, muutaman uuden pikkuperunan.

Graavasin tällä kertaa lohen suoraan ohuina viipaleina matalalle lautaselle tilliä välissä, toinen lautanen päälle, ja aamulla se olikin valmista leivälle laittaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Aamulla kun heräsin, sateli vettä, mutta se meni ohi, loppupäivä olikin aurinkoista ja lämmintä. Kun kävin lääkärintarkastuksessa autolla, katselin kaiholla pyöräilijöitä, paluumatkan jälkeen vein auton halliin, haukkasin hiukan välipalaa , otin pyörän ja tein lenkin luontopolun reunaan sekä kävelin kuunnellen ja katsellen siellä metsässä. Tämä aika on '' ihan parhautta'', niinkuin nykynuoret sanovat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Jäljistä näkyy, että vietien lähetykset ovat olleet pahemman kerran rempallaan. Näin sen kyllä vilaukseslta päivälläkin. On se häiriö ollut laajempikin S24 palstoilla, huomasin sen selaillessani.
Jospa se nyt alkaa toimimaan.

Luin tyytyväisestä skootterin omistajasta täällä Pirtissä. Luulen tuntevani sen kulkupelin mallin. Eräs hyvin tuntemani eläkeläinen ja juttukaveri hankki sellaisen menopelin muutaman kuukausi sitten. Hän oli ihan hohteissaan, kun ensikertoja näin hänet uuden kulkupelin kanssa. Näppärästi hän pyörii sen kanssa marketissakin ostoksillaan. Ja onhan se menopeli ihan komean näköinenkin.

Mitä Tikkurilaan tulee, onhan siinä tapahtunut lyhyehkönä aikana melkoisia muutoksia. Asema ja sen ympäristö on melkoisesti uudistunut ja pajon on purettu entistä ja uusia korkeita taloja nousee tilalle. Kaupunkimainen rakenne lisääntyy ja tiivistyy, mutta kävelymatkan päässä on pientaloalueitakin. Jotkut tykkää muutoksista, jotkut ei, normaaliahan se. En ole edes suuremmin miettinyt, mitä mieltä olen. Neljättäkymmnetä vuotta pitkälti on tässä asuttu neljännessä kerroksessa ja onhan meitä naapureita aika paljon. Tässä se oleminen jatkuu, eikä ole ollut mielessänikään muuttokuormien kanssa vehtailla.

Tänään oli ylen sateinen päivä, vaikka nyt illasta poutapätkiäkin oli. Ajan kuluksi täytyi kaupareissukin tehdä. Autolla tietysti, koska satoi ja eihän autolla viitsi lyhyttä matkaa ajaa. Järein ostokseni oli lenkkarit, sellaiset kevyet ja mukavat jaloille. Jopa 30% alennustakin. Onkohan se kesän myyntisesonki lenkkareille lopussa. Saattaa kyllä olla, että hintaa on pätkästy reippaasti, josta on sitten voi huojennella. Nyt jo pitää tätä lähetykseen koettaa! Heippa!
Ilmianna
Jaa
Vettä on tänään satanut, rännit ovat kohisseet ja peltikatto on myös toiminut kaiuttimena. Eilen illalla ajattelin varautua suojaamaan korkean, rottinkisen kukkauurnan ja vetäisin roskasäkin hupuksi, etteivät kukat saisi liikaa kastelua.
Juhannussiivoukset tuli myös tehtyä heti aamusta. Pienen asunnon siivous ei
paljon aikaa vie.

Skillan mainitsi näistä arkipäivän asioista kirjoittamisen, joka joitakin häiritsee, mutta arkipäivä on tässä lähellä ja niistä havainnoista on luonnollista kirjoittaa. Ikävä on katsella ihmistä, joka sairauden takia on irrotettu tästä arkipäivästäkin
ja saa maata liikkumattomana sairaalassa. Näin kävi ystävättäreni miehelle ja hänellä ei ole mitään muuta virikettä kuin nuo vaimonsa vierailut. Ehdotin, että vietäisiin hänelle lempimusiikkia kuunneltavaksi. Se olikin täysosuma.
Hän liikuttui kovasti ja kertoi erään kappaleen tuoneen mieleen paljon muistoja sota-ajalta kun hän oli vielä poikanen.
Omalle pojalleni olen jo etukäteen sanonut että huolehtii siitä että voin kuunnella ainakin musiikkia, jos/kun joudun vuodepotilaaksi.

Iloista juhannusta itsekullekin pirttiläiselle! Toivottavasti tarkenee ilman villatakkia! :)
Ilmianna
Jaa
Vettä on tänään satanut, rännit ovat kohisseet ja peltikatto on myös toiminut kaiuttimena. Eilen illalla ajattelin varautua suojaamaan korkean, rottinkisen kukkauurnan ja vetäisin roskasäkin hupuksi, etteivät kukat saisi liikaa kastelua.
Juhannussiivoukset tuli myös tehtyä heti aamusta. Pienen asunnon siivous ei
paljon aikaa vie.

Skillan mainitsi näistä arkipäivän asioista kirjoittamisen, joka joitakin häiritsee, mutta arkipäivä on tässä lähellä ja niistä havainnoista on luonnollista kirjoittaa. Ikävä on katsella ihmistä, joka sairauden takia on irrotettu tästä arkipäivästäkin
ja saa maata liikkumattomana sairaalassa. Näin kävi ystävättäreni miehelle ja hänellä ei ole mitään muuta virikettä kuin nuo vaimonsa vierailut. Ehdotin, että vietäisiin hänelle lempimusiikkia kuunneltavaksi. Se olikin täysosuma.
Hän liikuttui kovasti ja kertoi erään kappaleen tuoneen mieleen paljon muistoja sota-ajalta kun hän oli vielä poikanen.
Omalle pojalleni olen jo etukäteen sanonut että huolehtii siitä että voin kuunnella ainakin musiikkia, jos/kun joudun vuodepotilaaksi.

Iloista juhannusta itsekullekin pirttiläiselle! Toivottavasti tarkenee ilman villatakkia! :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ensin tuli "palvelinvirhe" ja sitten lähti kaksi viestiä peräkkäin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huomenta, jospa yrittäisi.
Eilen sainkin melkein koko sivun viestejä aikaiseksi, kun ei lähtenyt ,uusin ja ei lähtenyt, kuinka monta kertaa yritinkään ja aina vaan palveluvirhe, lopuksi kuitenkin kaikki yritykset palstalle oli ilmestynyt.
Pyysin jo poistojakin, ettei koko ketju minun toimestani täyty, katsotaan miten käy tänään.
Elämme päivää jolloin saloisuuden lisääntyminen pysähtyy ja sitten pikku hiljaa huomaamme, että hämärtyy ja kohta elokuun illat käsillä.

Mdk-Mdk kerroit tuosta sairaalassa olevasta miehestä, ikävää, kovin ikävää ja kuinka paljon heitä saattaakaan olla, ei sitä aina ymmärrä edes ajatella mitä kaikkea surua ihmis elämään mahtuu.
Voimattomana saa sitten vierailla omaisen luona ja vähäisiksi jää avun antaminen.

Kohtahan ne kesä vaatteet alennukseen tulevat, tuskin hankintoja teen, ellei nyt kohdalle satu joku ihanuus, aika järkeväksi olen tullut, tuon kulutuksen suhteen.
Kyllähän ne jalkineet on hyvät oltava jos lenkkeilyä harrastaa, aina muulloinkin, mutta epämukava kenkä lopettaa lenkit hyvin nopeaan.
Kauan olet samoissa maisemissa asustanut ynnämuu, minulla nyt viisitoista vuotta täyttyy tässä asunnossa.
Samoilla kulmilla kuitenkin naimisiin mentyä.

Noin arvelinkin sinun tekevän sini-sirkku, yritin onkia jotakin sinun oma kehittämää makunautintoa, ruuastahan saa eri tavoin laittaen aina erilaisia koostumuksia.
Paljon tunnut "säveltävän" sinäkin ruuan kanssa ja täältä sitten lueskellaan ne itse kunkin onnistuneet elämykset.

Etpä ole meri-kukka tänne minun kotiin eksynyt, kun ja jos lapsenlapsen luona piipahdat.
Melkein kaiken keskellä asun, joten helppo olisi auton nokka tänne suunnata, tuntisinko teitä kumpaakaan enää?
Tietokoneella minäkin matkaliput hankin, muuten tuntuu, että toimiminen tämän koneen kanssa vai huonontuu, kun tarvetta niin harvoin mihinkään on.

Onhan apua annettava, jos sitä pyydetään ja siihen pystyy Hurskainen.
No varmaan joitakin rajoituksia voi olla, mutta saattaahan sitä joskus sitä apua saadakin, hyvä soi voi hyvinkin pyytää kaveria jelppimään.

Saman kehoituksen minäkin annan Kristiia23 tapaan, ei anneta periksi, viestejä vaan tulemaan.

En tiedä olisiko lakkoilusta apua, mutta kyllä noita mainoksia paljon on, kai sitten viestien anti houkuttaa, voisihan ne vähentyä, jos kirjoittelu ei houkuttaisi.

Nyt sitten yrittämään miten käy, päivän jatkoja teille kaikille.
Ilmianna
Jaa
Aurinkoista aamua sateisen yön jälkeen.

Olen tässä jo miettinyt juhannusaaton ruokailua, joka Ruotsissa on aina saman kaavan mukainen ainakin kolmena juhlapyhänä vuodessa.
Tänä vuonna en aio noudattaa perinteitä vaan keitän lohisopan, joka pohjois-Suomessa kulkee "Isännän parempi lohisoppa"-nimikkeellä.

Laitanpa reseptin tänne, niin voivat miehetkin kokeilla ja tuntea onnistumisen iloa!
Ruisleipä ja maito ei ole ollenkaan paha yhdistelmä, mutta luultavasti miehet nappaavat oluet palanpainikkeeksi.

LOHISOPPA
5 porkkanaa
4-6 perunaa (kiinteä lajike)
2 keltaista sipulia
voita tai ruokaöljyä
n. 1 litra kalalientä (2 liemikuutiota)
n. 500 g lohifilettä (ilman nahkaa ja ruotoja)
1 aski maustamatonta tuorejuustoa tai smetanaa
2 dl vispikermaa
Sitruunapippuria ja suolaa maun mukaan

Tee ensin kalaliemi. Hienonna sipuli, tee porkkanoista ohuita ”tikkuja”, lohko perunat ja leikkaa lohi n 2x2 cm kokoisiksi paloiksi.
Lämmitä voi tai öljy kattilassa, kuullota (pehmennä) sipulihake ja porkkanat kunnolla muutaman minuutin ajan, mutta älä annaruskistua. Lisää kalaliemi ja perunat, jatka keittämistä. Lisää lohipalat ja keitä kunnes perunat ovat pehmeitä.
Lisää tuorejuusto tai smetana ja kerma, mutta älä anna keiton enää kiehua. Sekoita hyvin ja mausta lopuksi sitruunapippurilla ja suolalla.

Tämä satsi riittää isommalle porukalle. Voi tietenkin puolittaa määrät, jos on yksin ruokakunnassa.
Ilmianna
Jaa
Hyvvee päevee.

Onneksi ylläpito poisti noita viesti rimpsuja;)

Kyllä eilen jakso vettä lorottaa;(

Nuorimman tyttäreni poika tuli käymään ja jelppasi minua noiden pahuksen digi vehkeitten kanssa.On ne vain turhan mutkikkaita.

Nyt aurinko kurkkii,minulla tämä oikea käsi vielä kenkkuilee,vaan eiköhän se siitä

Oikein hyvää "jussia"kaikille.
näkyillään...
Ilmianna
Jaa
täällä vaan aurinko paistaa, välillä pilvessä mutta itseasiassa ihan hyvä suomen kesäsää. illasta tietää vasta jälkikäteen sataako vaiko ei.
Niinhän se elämä on rajallista. Moni on ystävistä jo poistunut ja moni pitää kotinaan hoitolaitosta. Työkaverit harventuneet..... Serkun vaimo käy miestään päivisin syöttelemässä. hänkin ilahtuu kovasti kun käyn .. siinä tunnit helposti vierähtää rupatellessa hänen kanssaan, Serkku ei enää komnikoi mitenkään. paitsi kosketukseen. Kun äitiäni käyn katsomassa samalla vierailen jopa 4:jän sukulaisen luona samassa palvelutalossa. Ainahan se heitä ilahduttaa-- kuka pystyy sanoin ilmaisemaan.
mutta omaa elämää pitää toiveikkaana jatkaa ja katsoa eteenpäin, mutta ainahan sitä pysähtyy murehtimaan välillä kaikenlaista. Vaikka miten ajattelisi että ehtii ajallaan....
Nyt ruokamestari huhuilee että olisi syötävää....
Skillanille tiedoksi , tuskin tuntisit, niin paljon olemme rypistyneet ja menneet kasaan. Eihän sitä tiedä jos joskus kokeilen: tunnista tuttu leikkiä.
Kaikille miellyttävää juhannuksen odotusta tasapuolisesti.
Ilmianna
Jaa
Piti lähteä hautuumaalle, mutta onneksi ei vielä lähdetty, alkoi satamaan juuri kun olimme melkein menossa. Meillä molempien vanhemmat samalla hautuumaalla ja todenäköisesti sinne mekin joudumme.
Kuitenkin yritämme mennä pöiväsaikaan.
Lohikeitto on tosi hyvää jos joskus teen niin käytän myös kokonaisesta lohesta ne lohen osat jotka ei fileeksi kelpaa, mausteita maun mukaan.
Harmittaa tuo kauppiaitten mainostaminen, kaikkea hyvää satavilla juhannusjuhliin krillattavaa on vaikka mihin tarkoitukseen , mutta harvassa kerrostalossa voi keillata. parvekkeilla ainakin täällä kielletty ja pihalla ei ole krilliä. Eikä se talon yhteinen krillipaikka kiva olisikaan.
Mutta mukavaa Juhannusta kaikille pirttiin poikkeeville.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Tuli näköjään moka tuohon ylläolevaan, oli vähän kiire ja sanoin keillata kun tarkoitin krillata. Käytiinhän me hautausmaalla, mutta sekin meni pieleen, tuli ukonilma sateineen ja rakeineen. Hukka reissu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eilisenä sadeäivänä meilla satoi vain tihkuten. Sadevesimittariin oli kertynyt 15 mm. Koleanpuoleista, mutta toki vetenä satoi.
Ilmalämpöpumppu ja sähkölämmitys pitävät talon sopivasti lämpimänä. Jo 70 vuotta vanhat ulkoseinien sahanpurueristeet eivät kylmien tuntua eivät lämmintä pidä.
Kun teetettiin 30 vuotte sitten 3 uutta tulisijaa, yksi niistä takka. Kun järeän palomuurin lämmittää uuniklapeilla lämpimäksi ei kovillakaan pakkasilla tule kylmä.

Jo vuosia sitten urakoitsija lupasi laittaa talon lämpimäksi. Hinta "sinulle" vain 38.000 €. Kun sisäremonttilainaakin oli vielä jälellä, toki osasin laistaa tarjouksen.

Kovasti oli ihmisiä marketissa. asiakkailla juhannuksen viettoon liittyvää tavaraa. Itsellä ylimääräisen hankintaan ei ole tarvetta. Ihan arkiruuilla sitä pärjää.

Oli ihme ja kumma että lapissa sade tuli tänään osin räntänä. Eräs Lappiin matkustava nauroi radiolähetyksessä että räntää tuli jo ikävä.

Mutta; Juhannus on meillä herttainen. Toivottavasti.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kesken paisteen tuli aika ryöppy. Nyt taisi tältä erää tulla paussi.
Täytyy pujahtaa sateen väliin ja nopesti. Ollaan menossa hautausmalle. Käydään hoitelemassa vanhempien hautaa niin kauan kuin sinne omin jaloin pystyy kävelemään.
Rauhallistahan siellä on kuljeksia,
Vuosi vuodelta tulee aina hautakiviä, joista on luettavissa entisten koulutovereitten ja muitten kavereitten nimet.
Joskus on vähän haikeaakin, mutta joittenkin kohdalla tulee mieleen sellainen klassinen sanonta kuin "sic transit gloria mundi". Se onkin ainoa latinan litania, jonka muistan.
Niinpä niin "Niin katoo mainen kunnia"...

Kyllä olisi perheelle helppoa kaiverruttaa minulle muistovärssy, jos olisin ammatgiltani tinuri. Monet varmaan tietävä sen klassisen värssyn. jonka leski laitatti seppeennauhoihin: "Paljon tinasit, paljon pilasit, vihdoin kolvis kylmeni".

Ja nyt alkaa taas pilvirntama rynnistää.
Mahtaakohan lähdöstämme tulla mitään,,,
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
leski tilasi seppelettä, ja myyfä kysyi, mitä laitetaan seppeleen nauhoihin.
- Laitetaan nyt että Lepää rauhassa molemmin puolin ja taivaassa tavataan jos sopii.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Oho! Uskokaa tai älkää, maa oli aivan valkoinen, kun ukkonen jyrähteli, salamat leimahtelivat ja rakeita tuli niin, että kyllä osasi antaa arvoa sille, että oli katto pään päällä!
Aamupäivällä oli sen näköistä, että saisimme nauttia aurinkoisesta kesäpäivästä, mutta tämänpäiväisen veroista raekuuroa en ole vuosikausiin nähnyt.
Nyt on vesisade jo liuottanut rakeet, ja vettä tulee niin rivakasti, että harvat jalankulkijat painavat niskat kyyryssä mahdollisimman kovaa vauhtia eteenpäin.
Ehkä vähän helpommalla pääsevat ne, joita takatuuli vauhdittaa, mutta vastatuuleen puskijat ovat todella tiukan paikan edessä. Tasapuolisuudesta pääsevät osallisiksi kaikki kesäkengissä kulkevat. Jalkakäytävät ja ajorata ovat kuin palokunnan ruiskun jäljiltä.
Ikään kuin jonkilaisena enteenä tulevasta suven ihanuudesta, on itäisellä taivaanrannalla valoisa pilvi lempeän sinisen taivaan ympäröimänä.

Eiköhän tästä vielä sää selkene. Sadekin taitaa lakanneen päätellen siitä, että vesilätäköissä eivät enää läiskähtele sadepisarat.
Tuulikin näyttää tyyntyneen. Naarpurin koivutkaan eivät enää kumartele katkeamaisillaan. Vähän ne oksia riiputaessaan ikään kuin vilkuttavat, että heipä hei, mylläkkä on ohi.
Ilmianna
Jaa
Ruuanlaitto grillissä tai nuotiopaikalla on inspiroivaa , ruoka saa ihan uuden säväyksen varsinkin hiiligrillissä tai nuotion savuista. Nuoret ovat innostaneet minutkin kokeilemaan monenlaisien vihannesten , ja jopa hedelmien grillausta. Itse suosin vartaita, joissa pienet palaset kypsyvät nopeasti, ei ole vaarana käräyttää karsinogeenisiksi. Jotain mieluisia makuja sisältävää valelukastiketta, niin tuleepa suunmukaista. Tiskiäkin säästyy, kun ei tarvitse pannuja eikä kattiloita käyttää. Olen myös innokas nyytittäjä, laitan folioon kasvissuikaleita tai perunaviipaleita, uutta sipulia varsineen, kesäkurpitsaa ja jotain kalaa tai kanaa . Hiukan kasviöljyä ja paljon yrttejä, ehkäpä tuorejuustoa, niin ihana aromi leviää kun nyytin avaa. Voihan folionyytissä kypsentää vaikka kokonaisen nauriin tai ahvenen, niitäkin on kokeiltu. Jos on pelkkä nuotio, siinä voi paistaa tikkupullat ja lapset haluavat valuvia vaahtokarkkejaan kärväytellä. Vanha kikka on laittaa nuotioon kala ensin voipaperiin, sitten sanomalehtiin käärittynä, ja kun paperit ovat palaneet, esiin tulee herkullinen valkea kalanliha, kunhan mustuneet kohdat ensin rapsuttelee pois. Olemme aina olleet innokkaita retkeilijöitä patikoiden ja veneellä, pelkällä trangiallakin saan murkinaa aikaan
Mikä parasta, miehet ovat yleensä innostuneet grillauksesta, ja siihen saa koko porukan omatoimisesti mukaan.

Täyteläinen lohikeitto on aina hyvä valinta, oiva ohje Mdk:lta, varmasti tuorejuusto antaa täyteläisen maun, eikä juhlasopan kermassakaan kannata pihistellä, porkkanat antavat väriä ja makeutta. Kalaliemikuutioita en juuri käytä, varsinkin kun on ruoto ja muita roippeita, joista voi liemen keittää. Jossain kalaliemikuutossa on ollut turhan vahva sellerin maku. Anoppimuori laittoi kalakeittokattilaan päällimmäiseksi voidellun ruisleivän, kaipa siinä oma taikansa oli.
Juhannuksen aikaan savustetaan kalaa, kirjolohi kaupan kalatiskiltä sopii siihen. Varmasti grillaillaankin, katos on suojana sateen sattuessa. Lettuja meillä saa myös, muurikka on trimmattu juhannuskuntoon.

Saunan pesu oli maanantain ohjelmanummero, kun lauteet saattoi jynssätä ja kuivata ulkona auringossa ja tuulessa. Ensmmäiset saunavastat riittävät juhannuskoivuiksi, tuoksu on tärkein. Juhannusruususta on vasta muutama kukka on auennut, mutta onhan yllinkyllin lajeja kukassa vaikka juhannustaikojen ja seppeleiden tekoon.
Viileää, mutta poutaa on luvassa, pysyttelemme pääosin maissa , vaatetta vaan ylle sään mukaan, eleganssista viis. Mitään ihmeempiä kalaaseja ei ole suunnitelmissa, mutta perinteikkäitä laituritansseja en suosiolla väliin jätä.
Ilmianna
Jaa
Että ihan rakeita on tänään roiskautellut! En kyllä ole huomannut sellaista täällä. No..onhan Nurmijärvi paljon pohjoisempanakin.)) Vettä kyllä pudotteli täälläkin. Sen huomasin selvästi kun olin roskiskeikalla ja sen lisäkenkillä. Niin se yllätti, että päälläni ollut pusakka kunnolla kastui.

Kalasoppaan sen verran, meillä taitaa olla yksinkertaisemmat reseptit. Lohen "roippeet" käytetään aina. Selkäruoto pätkitään pataan, tottuneilla ruotokalan syöjillä se ruoto putsautuu hyvin ruokailun yhteydessä. Niin myös ahven ja särkikeitosta. Pienehkön muikun ruodot pehmenee keitossa niin, että voi hyvin lusikoida suunhunsa ruotoineen. Sipulia, kermaa tai voita ja näkkileipää tai kuivettuneita leivänkannikoita voi murennella sekaan. Tietysti perunat tulee mukaan ekana, eikä porkkanatkaan haittaa . Siinäpä tärkeimmät kalasopasta.

Eihän se grillaus ole oikein suotavaa kerrostalon parvekkeella. Ei meillä taida olla suoraa kieltoa, mutta sanomisia välttääkseen kai ihmiset välttelevät sitä. Pihalla on kyllä hyvää tilaa ja kyllä siellä omilla välineillään joku joskus grillaamista puuhaa. Yhteisissä tapahtumissa on järeä grilli ja makkarat kärventyy. Luultavasti tänäkin juhannuksena. En vielä tiedä olenko mukana.

Siinä se meni vuoden pisin päivä - tai ainakin toiseksi pisin. Virvoittavan kasteen sain, onhan sekin jotakin. Katsellaan...
Ilmianna
Jaa
Huomenta pilviseen ja melko viileän tuntuiseen torstai päivään, yksitoista astetta mittarissa.
Aika usein se tämä sää on juhannuksen aikoihin epävakaiselta näyttänyt, mutta nyt jo koko kevät ja kesän alku tätä samaa epävakaata.
Liikenne kuitenkin tänä päivänä vilkastuu, sillä kokoille sitä on päästävä satoi tai paistoi.
Järvellä tapahtuvat tapahtumat voi tämän viileän ilman säästää ihmishenkiä, toivottavasti näin myös liikenteessä.

Kyllä se tuo grillaus on nyt pop ja helpottaahan se ainakin tiski määrää, kun sormilla syödään ja näin sitä on tehty ennen vanhaankin, tosin sivistys on tuonut mukanaan kaikenlaisia tapoja.
En ole ottanut selvää miten parvekkeella minun talossa onnistuisi, muistelen että joskus on ollut sellaista viestiä, sähköiset grillit ja savustus pöntöt olisi mahdollisia, en kuitenkaan grillauksen tuoksuja ole tunnistanut.

Hyvähän se on lupa kysyä sinne taivaallisiinkin oloihin, varmuus kaikessa;)

Haudalla käyntiä olen minäkin miettinyt , katurilla sinne pääsee arki päivinä, aikaa jäisi kuljeskella ja katsella, toista tuntia menisi ennen kuin pääsisi pois, tytär on tavallisesti käyttänyt, mutta nyt ovat tiiviisti lomansa mökillä.
Hauta on hoidossa ja olisi käytävä katsomassa, miten hyvin ovat kuntoon saaneet.
No eiköhän tässä vielä kesän mittaan sinnekin pääse.

Ei todella taida Lapissa lämmintä olla, keskiyön taivaskin voi pilveen vetää, olisihan se elämys etelän matkaajille, jos taivas auringon näyttäisi.
Sellainen takan olemassa olo on varmaan ihanuus, kun voi istua ja katsella liekkien leikkiä, siinäpä kokon tuntua Hurskaisella;)

En usko ryppyjen vaikuttavan tuntemiseen, mutta aikaa on kulunut jo niin paljon, että muistikuvat häipyneet, mutta kyllä se tunnistaminen onnistuu, kokeillaan meri-kukka;)

Vesi kielelle tulee, kun Mdk-Mdk lohisoppaa lueskelee, siis ohjetta, jos tuo ei maistu kaikille, ei sitten mikään.
Minä ohrarieskan sen savolaisen tapaan tehdyn aion tehdä, ryynit piimään likoamaan ja huomenissa sitä sitten nautiskelen.
Konstailematon ruoka, piimää, ohraryynejä, pari munaa, suolaa ja vähän vehnäjauhoa siteeksi ja jopa maistuu.
Lämpimänä voita vaan päälle ja nauttimaan maku elämyksestä, juhannuksen aikaan tulee tätä herkkua tehtyä.

Kiva että muorilla kävi vieras joka osasi apua antaa koneenkin kanssa.

Nyt sitten taas tämä tavaksi tullut jännitys juttu, lähteekö ja miten monta kertaa;)
Jussin odotuksiin ja terveiset Savon suunnasta;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tapio Rautavaara - Menen Enkä Meinaa 1965 löytyy You Tobesta.
Oli pakko etsiä ja kuunnella, vaikka minun "ohjelmani" olikin tänään, että ajattelin....

Ajattelin (menen enkä meinaa) ja lähdinkin Prismaan kaupoille, koska siellä on myös Alko, mutta jo parkkipaikka oli niin täynnä ja ostoskärryt vähissä, että kävin vain Alkossa. Ruokaa saan myöhemminkin.

Sitten ajattelin mennä sinne silitys possakkaani, mutta (klo 12) ovet oli lukossa, lapset nukkumassa, joten sitä en edes ajatellut, että pimputan ovikelloa, koska sieltä olisi herännyt kaksi hyvin vihaista lasta ja kun ajattelin, että käyn siellä samalla suihkussa, niin tietenkin myös saunan ovi on lukossa ja minulla ei ole nyt heidän uusia avaimiaa, jonka jälkeen taas ajattelin, että otan ainakin muutaman raparperin, mutta nekin oli jo kerätty, onneksi.

Sitä en edes paljon ajatellut, että nyt kotiin vain kiireen vilkkaan, ennen`kuin "ostokset" happanee ja onnistuihan se vihdoinkin, eikä vain meinannut ja jäänyt ajatusten tasolle.! DD

Oli taas ihmeellistä katsella siinä Prismassa ,että vähintäinkin maailmanloppu on tiedossa, vai uhkaako ISIS ja islamisti hyökätä ja porukka painuu bunkkereihin piiloon rukoilemaan Jumalaa, koska ainakin ruokaa oli jokainen varannut riittävästi ainakin vuodeksi meikäläisen tarpeisiin verrattuna. No, pois pilkka minusta. Onhan se hyvä, että ruoka ei ainakaan lopu, mutta ei ilmeisesti juomatkaan, koska en ollut suinkaan ainoa asiakas Alkossa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kovin kiireellisinä ja hätäisinä ihmiset hötkyilivät marketissa. Lievää tunkua oli ja tietysti minäkin aina jonkun tiellä. Asiallisestihan se kuitenkin meni ja todella isot kuormat tavaraa kassoille meni. Minulla ei ollut edes peräkärryä mukanani, hyvin kulkivat ostokseni kädessä roikotellen. Luultavasti jotain tarvittavaa löytyy vielä ensi viikollakin.

Aamupäivä oli ihan hyvä, ehkä vähän kaltsa keli. Iltapäivästä vettä tulla rumpsahti kunnolla. Eipä näytä hikinen helle Juhannukseksi tulevan. Jos on kunnon keli, täytyy paikallisessa juhlahumussa pistäytyä, tai sitten menee tupatöiksi.

Niin...sehän onkin huomenissa jo Juhannusaatto, varsinainen juhlapäivä. Teille kaikille hyvää juhlaa tai lepoa, kullekin mieltymysten ja mahdollisuuksien mukaan. Terv. ynnämuu.
Ilmianna
Jaa
Sairas, naapurissani asuva kd-hakkeri torppasi kirjoitukseni. Jarrutti niin kauan että vaihdoin musiikille.
Ilmianna
Jaa
Päivä kulunut osin siivouksenkin merkeissä, niin onhan huomenna juhannusaatto , ehkä aamulla käväisen hakemassa muutaman koivunoksan ja samalla vähän noita tienvarsikukkia. silloin on juhannus valmis tuoksuineen.
Kyllähän minä kävin myös kaupassa ja varasin jonkinverran, ettei ainakaan huomenna kauppaan tarvitse mennä.
Tosin sovimme kälyni kanssa, että menemme hänen luokseen huomenna iltapäivällä, kuulema sauna ja krilli on kuumana. Se on se entinen kotipaikkani jossa minä synnyin, se piha on vieläkin rakas, ei siellä muuta vanhaa ole jäljellä kuin se saunarakennus sekä sireeni ja ruusupuskat jotka nyt on vain pihan koristeena. Samassa savusaunassa olen ensilöylyt ottanut.
Siellä juhannusaatto vietetään, joten Hauskaa Juhannusta kaikille: Late& Venlastiina.
Ilmianna
Jaa
Hyvää Juhannuksen juhlaa ystävät, nyt sitten keskikesän juhlimisen aika.
On juhla ja juhannus ilta ja koivut ja seppeleet,,,,ei mitään juhannukseen viittaavaa minun huushollissani, mutta siivottu on.
Jos jaksaisin lähtisin Laten tapaan jonkun oksan tuolta jostakin taittamaan, mutta pitäisi mennä melko kauas ennen kuin löytäisin ja se ei onnistu.
Parvekkeella kukkasia riittää ihailtavaksi asti, kaksi laatikollista on samettiruusua, maljaköynnös, äitienpäivä mini ruusu innostui kukkimaan, ainakin kymmenen kukkaa siinä, on hortenssia ja kolme amppelia miljoonatähteä röyhistelee komeasti.
Eipä passaa jättää tomaatin, kurkun ja kurpitsan kukkia mainitsematta, niistä kohta satoa alan odottamaan.
Kivasti kiipeää kurkut tikkaita taivasta kohti ja pieniä kurkun alkuja paljon, kurpitsa kukkii, mutta ei mitään kurpitsaksi alkavaa vielä ainakaan näy, tomaatit kukkivat hyvin myös.
Siinäpä minun kesäiloni ja sato toiveeni;)
Yhdeksän astetta lämmintä ja tuuli villinä puun oksia kiikuttaa, ei oikein juhannus sää meitä helli.

Hyvin sisällä tarkenee, juuri koetin, patterit lämpimät.
Miten tuollainen naapuri onkaan Hurskaiselle sattunut, sanoisin että kova sana olisi sanottava moisesta, mutta jos sairas on, jätä sanomatta.

Kaupassa kävin jo keskiviikkona ja kaikki tarvittavat sattui mukaan, paljonkos sitä yksi ihminen tarvitsee, ostin palan sianniskaa ja sen uuniin laitan saanpa leikata monta kertaa siitä ateriaksi.
Eipä noista juhannus menoista ole tullut otettua selvää, mutta ei edes mielitekoa mihinkään, katselen ikkunasta jos jotain näkyy.
Hiljaiseksi tämä kaupunki menee, rannoille ja mökeille väki menee ja niin tehtiin mekin, kun aikaa entistä eleltiin.
Nyt vaan muistoissa siellä mökillä oleilen, kuvia katselen menneistä ajoista, kissoista ja koirista, miehen muistokin aina vaan useammin mieleen tulee, tämä on nyt tätä aikaa elämässä.

Alkossa en käynyt, voipa melkein kymmeneen sormeen sen liikkeen oven aukaisun laskea elämässäni.
No ainahan sitä Tallinnan tuliaisia on tullut tuotu ja on tuolla kaapissa seisseet. lienevät jo happamoituneet;)
Nuorilla on tapa nukkua pitkään aamulla ja sitten yöhön asti valvovat, ei oikein sovi minunkaan elämän muotoon moinen.
Ehkä se heilläkin muuttuu, kun vanhenevat, tai sitten ei.
Kyllähän kaupan hyllyjä ovat myyjät saaneet täyttää, kyllä se grillaus tarpeita tarvitsee ja jos väkeä kokoontuu, ruokaa menee paljon, ehkä vähän mässäilyn puolellekin.

Nyt minä laitan rieskan uuniin ja sen kanssa sosesoppaa syön, siinä minun juhannus ateriani tänään.
Herkkuni muuttuvat aina vaan vaatimattomiksi, ei oikein tiedä mitä milloinkin mieleistä löytää.
Menua ei voi hienoksi nimittää, mutta suussa maistuvaksi kumminkin.
Toivotan kaikille oikein hyvää aatto juhlintaa, rauhallisuutta ei tarvitse tämän ikäisille toivottaa, kunhan vain rauhaa riittäisi ympäristössä.
Voikaa hyvin ja iloitkaa kesän riemuista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Laitankin nyt juhannusterveiseni kun on odotettavissa että että illemmalla lähetys ei onnistu. Mukavan viileä päivä ei sateita sattunut.
Olisin tarvinnut ostaa hiukan vihanneksia, mutta käännyin eteisestä takas kun jonoissa oli paljon asiakkaita. Myymälät ovat auki kaikkina päivinä siinä yhtiössä.

Hyvää juhannusaattoiltaa kaikille palstalaisille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Siltä se näytti eilen kauppareissulla, ikään kuin joku olisi aikonut ostaa kaupan tyhjäksi.
Toisaalta ymmärrän, kun muistelen kesiä jolloin vieras joukko oli 14-16 henkeä. Puolet niistä 2 vrk siinä kyllä sai olla suuri peräkärryllinen kaikenlaista syötävää
Aamiaiset, ruuat, päiväkahviherkut, grillilihat,nuotiomakkarat tykötarpeineen.
Ainahan sitä juhannuksena pitää olla erikois herkkujakin!
Mutta olihan se äärettömän mukavaa aikaa....
Kyllä nytkin pyhinä käy muutama vieras.
Kaikille toivottelen oikein HYVÄÄ JUHANNUSTA. Ensi viikolla alkaa oikea kesä.!! 😎☺
Ilmianna
Jaa
Odottelen tässä juhannusvieraita, mutta tiedän, että ei he vielä hetkeen tule, koska töissäkin meni myöhään eilen illalla.
Eikä tien päällä kannata kiirehtiä, varsinkaan juhannuksena!
Oikein hyvää ja leppoisaa juhannusta kaikille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Skillanin innoittamana kävin laittamaan ohrarieskaa, vaikka minulla olikin ohra-riisi sekoitetta, mutta väliäkös sillä. Sitten niitä munia kävin ottamaan ja eka oli hieman tiukassa ja oletin, että taaaaas on muna ollut jo rikki ja valunut hieman, joten hieman tiukempi ote ja se muna melkein räjähti silmilleni! Hyyyiiii, mikä haju, koska se oli aivan musta, siis mätä. Että voikin olla niin pahan hajuinen ja nyt koko kämppä haisee mädäntyneelle, vaikka se onneksi räjähti sinne kennoon, eikä pitkin keittiön seiniä. On tässä nyt juhannus tuoksut.

Minun ruokailu on sitten sitä´sun tätä, koska en viitsi lähteä kauppaan hakemaan mitään herkkuja, kunnes syön nuo entiset pois ja onhan minulla rieskaa tulossa, pari pihviä ja makkaraa, joka on alkanut myös olemaan vastenmielistä ruokaa nykyisin. Hernesoppaa löytyy aina ja sitä en ole syönyt aikoihin, joten rieskan kyytipojaksi vaikka sitä. Olisihan se toista nuotiolla tai grillissä laitettuna, mutta täytyy mennä Kesäteatteriin, jossa saa sitten ihanaa grillimakkaraa.

Pilvistä on täällä ja lämpöäkin 16+ ulkona, mutta sisällä olen lukemassa kuitenkin. Onkohan minusta tullut ärtyisä vanhus, koska nyt ärsyttää aina noissa kirjoissa esiintyvä "huokaisi" sana, kun itse sanoisin lyhyesti "huokasi"........ Ja kas´, kun asian kirjoittaa niin huomasin, että itse "sanoisin", niin miksi en "huokaisi".D Lakkasi (ei lakkaisi) ärsyttämästä, mutta mitähän muuta keksisin, ....voi ei, en keksi nyt enää mitään, koska sotkeudun kuin "summanen housuihinsa".D Menen nyt ikkunan viereen seisomaan ja pian käännyn siihen selin ja en ärsyynny yhtään, että kaikissa kirjoissa noin kirjoitetaan.

Ja ilmakin vaihtelee, koska nyt paistaa aurinko ja on paljon sinistä taivasta, mutta eilen kauppareissulla satoi täälläkin rakeita ja tuli vettä, mutta hetken päästä oli pilvet pois ja sitten taas koti ovelta kun katselin oli mitä ihanin pilvetön taivas, mutta vettä tuli kaatamalla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Olen minäkin kokenut täysin pilvettömältä taivaalta tulleen isoja mutta vain muutamia vesipisaroita.. Arvelen ilmiön syyksi lentokoneesta lähteneet vesitipat.
Kaukoidän reittikoneet lentävät tästä useimmiten yli. Tuuli voisi kuljettaa sadetta paikalle, jonka yllä on kirkkkaan sininen taivas.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Moi.
Ihan nauratti nuo Kristiina23 jutut. Noin on. Joskus joku ihan toisarvoinen asiaa saa ärsyyntymään
....jostain syystä.
Aika kiva tuo herne keitto
on juhannus ruokana......
Itse kyllä pidän kovasti hernekeitosta- -ei vaan ole koskaan tullut ajatelleeksi sitä juhannus ruokana.

Nyt paistaa aurinko. Illan mittaan pitää lähteä humppajalkaa kokeilemaan ja kokkoa
Katsomaan. Vatsa on pullollaan monen moisia herkkuja.
Hyvää juhannuksen aikaa.
Ilmianna
Jaa
Ei voi valittaa, että elämässä ei olisi vaihtelua:
Aamulla tuli vettä kuin aisaa, sitten oli oikea keskikesän helle, ja aurinko paahtoi täysillä. kunnes taas taivas vetäytyi pilveen. Nyt näyttää uhkaavasti siltä että vettä olisi tulossa,

Iloitsimme etukäteen siitä, että lähtisimme kälyn luo jussia juhlimaan.
Olin aika rämppäkunnossa jo eilen, vuoron perään pettivät polvet ja nilkat. Eikä se pettäminen niin karmeaa ollut kuin se kipu, joka oli viedä jalat alta. Kun sitten ranteet ja nilkat osallistuivat piikittelyyn, ei ollut muuta paikkaa kuin peti. Kerrankin menin ajoissa nukkumaan luottaen siihen, että kai se uni mummonkin parantaa, kun se vanhan viisauiden mukaan lapsen parantaa.

Ei tehonnut vanha viisaus vanhalle. Piti peruuttaa lähteminen, ja harmittaa niin vietävästi. En pystynyt lähtemään edes perinteiseen "meijujen" ja niittykukkien hakuun ensimmäisen kerran elämässäni.
Nyt kylläkin tuoksuu huusholli juhannukselle, sillä Late kävi yksin keräämässä kukat ja koivunoksat. Olen vain niin perhanan lapsellinen, että melkein itkeä pillitän, kun luontoretki jäi tekemättä.

Saimme kutsun naapuriston yhteiseen grillitilaisuuteen, joka pidetään pihallamme ihan ulko-oven läheisyydessä. Jos minusta ei ole lähtijäksi, voi tuo omaishoitajani hyvällä omallatunnolla ja turhia huolehtimatta mennä yksin edustamaan meidän lukaaliamme.

Niin että hyvää juhannusta sekä talomme pihalle että Kahvipirtin väelle!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Meri-kukka98 naureskeli tuolla minun hernesoppa Juhannus ruokana, mutta tuli mieleeni, että joskus äitini kertoi, että hän oli sanonut isälle, että Jouluna tarjotaan vain hernesoppaa. Isä osti kinkun, koska lapset tuli Jouluksi, mutta sitä en tiedä, tuliko siitä velkaa? Aina meillä oli ollut kinkku omasta takaa, mutta silloin ei ollut ja minä en ymmärtänyt tätä tilannetta, että rahaakin olisi pitänyt antaa, koska aina se oli mielestäni itsestään selvyys, että kotiin sai aina mennä ja ruokahuolto pelasi, kuin täysihoitolassa.

Kyllä huomasin jo sen sitten myöhemmin, että aina me mentiin sinne Jouluksi ja ei viety kinkkua, eikä lähetelty rahaa, koska mielestäni siellä oli kaikkea liikaakin, siis ruokaa, mutta millä rahalla?

Arvaa harmittaako nyt, kuinka typerä olen ollut?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Iloista Juhannusiltaa Pirttiin 😀

Ei ole Late ja Venlastinttu ainoat joilla peruuntui lähtö kipujen takia. Lapsuuden ystävättäreni perui aamupäivällä lähtömme heidän mökilleen, kun vatsakivut oli esteenä. No. en minä surrut, sisällä olisimme varmaan kattaneet juhannuspöydän, eikä se yhtä kivaa ole kuin laiturilla grillaaminen. Tuleehan taas lämpimämpää, vaikka enpä olisi itse palellut, onhan villapusakkaa ja muita vermeitä niskaan 😊

Huomenna pistäydyn cafe Merenneidossa, nyt illalla siellä on niin täyttä, että kotona on kivampaa.

Suomen lippu liehuu parvekkeeni edessä niin kauniina.

❤️ Hyvää Juhannusta kaikille 🌷🍀🌺☘️☘️🌸🌸🌿
💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦💦
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hyvää juhannusta kaikille.

Minulla on oikea käsi paketissa,kipsasivat sen eilen.
Arvatkaa vain onko tämä näpuyttely helppoa.näkyillään...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Muorille 77🐅
lähetän keinuvan valssin, kun koko Suomi tanssii, onneksi ei jalka ole paketissa, paranemisiin🌷

https://www.youtube.com/watch?v=UmB0mbJUniM
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nythän on Pirttiin kirjoitteleville tapahtunut yhtä sun toista, myös ikävähköjä yllätyksiäkin. Tuskinpa kaikkia voi pistää juhlajännityksen piikkiin. Kyllä se siitä !

Kävimme juhlahumussa joen varrella. Vaikka sää vaikutti kovin poukkoilevalta huonoon suuntaan kansaa oli tullut melko runsaasti. Kuivin nahoin selvittiin kun varmuuden vuoksi lähdimme hyvän sään aikaan. Pari tuntia tuli kuuneltua musaa ja lauluja. Tanssiyritykseltä säästyin, en ole alan harrastaja. Juhannuskokkokin olisi ollut, mutta enpä malttanut odotella - tummat pilvet uhkaavana väijyivät.

Hyvää Juhannuksen jatkoa teille! Niin minullekin - otan pienet napanterit.
Ilmianna
Jaa
Huomenta, niin se on "aatto" juhlista jaloin sivuutettu, ei kovin levotonta ollutkaan, kai kaikki keskittyivät hulahula tapahtumaan.
Onhan muutama hukkumis tapaus tullut tietoon, mutta sää siltä osin varjelee.
Huomaa hyvin, että vanhaakin vanhempi olen, mikään tuon tapainen ei intoa nosta ja aika mitättömältä tuntuitämä hulahula anti olevan.
Katsoin uusintoina tulevia miljonääri jaksoja ja ihmettelin miten vähän nuorilla, kouluilla käyneilläkin on historian tuntemusta.
Puhutaan tai puhuttiin yleissivistyksestä, mutta jo eka kysymyksillä ei maailman tuntemusta löytynyt.
Tässä nostattelee omaa tietämystään, kun vielä Facebookissa osaa täydet pisteet kysymys kisoissa;)
No mutta mitäs minä tälläisiä nyt, piti puhua juhannuksesta ja sen tuomista ilosta ja nautinnoista.
Niin se meni tämä aatto ihan vaan kotona istuen ja hyvin menikin , parvekkeella ei kylmästä säästä mitään tietänyt.
Ystävätär soitti mökiltään ja kertoi takkia niskaan vetävänsä, niin kylmää oli.
Pilvisenä alkaa tämä varsinainen juhannus päivälin, mittarissa viisitoista astetta.

Nyt tunnustan, että minäkin konjakki+amaretto sekoituksen otin, mutta siihen jäi, vaikka hyvää olikin.

Kuuntelin minäkin tuon Nuoruusvalssin, Junkkarinen ei lempilaulajani ole, mutta muistoja herätteli.
Onpa ikävää, käsi paketissa muorilla, kaaduitko?
Kyllä niitä yllättäviä estoja tämän terveyden kanssa tulee ja mukavatkin tapaamiset joutuu perumaan, toivotaan että uusia mahdollisuuksia tulee.

Hernekeitto on hyvää ruokaa ja ainakin isomman porukan kyseessä ollessa helppoa ja halpaa tarjottavaa.
Taitaa tuo grillaus viedä hernekeitostakin voiton näin juhannuksen aikaan.
Minä tuota rieskaa olen ahminut, se minun juhannus erikoisuus, kehno vaan vaikeasti sulavaa tämä herkku.
Tänään nautiskelen vähän harvemmin tekemääni ruokaa, leikkasin ison sipulin puoliksi ja ulommaiset kuoret siitä otin ja tein jauhelihasta siihen sisuksen, maustaen oman mieltymyksen mukaan.
Sipulin kuoret vastakkain ja pekonilla sidoin yhteen, hammastikkuja apuna käyttäen, sitten haudutin vesikattila kannen alla kypsäksi, saapa nähdä maistuuko?
Tämä kattila on sellainen, jossa kannessa syvennys vettä varten ja pienellä lämmöllä sillä saa onnistuneita tuotoksia.

Hyvinkin ne vesitipat sieltä koneen jättämästä höyry vanasta voisi tulla, kirkkaalla ilmalla pitkä vana niiden perässä, mieheni ennusti kauniin päivän tuloa vanojen mukaan.

Meri-kukan tanssijalkaa vaan kutkuttaa, muistelen silloin tapaamisessa, teille tanssin sujuneenkin hyvin, en muista tanssinko minä miehesi kanssa, kaiketi.
Vanhoja ollaan Kristiina23, vähän jäät jälkeen, mutta perästä tulet ja tämä kuuden vuoden ero voi elämän muuttaa uusille urille.
En vielä sinun ikäisenä kokenut mitään jäykkyys oireita, mutta nyt kyllä.
Nuo sanojen lyhennykset kuuluvat murre sanastoon, minusta täällä minun murre kielessä sanoja lyhennetään paljonkin.
Yksi sana mikä kirjakielessä on katso, minun suussani muuttuu "kaho" ja se saa aikaan hymyä ympärillä.

Vieraita useinkin näinä juhlapyhinä tulee ja kestitys sitten parhaasta päästä, ruokaa tarvitaan paljon ja euroja menee, mutta onhan se mukava kun ympärillä huisketta, en kyllä yhtään harmittele, että sivuutin maalle menon.
Kokemus tämäkin oli ja nyt sitten juhannuspäivän viettoon, samaa tahtia menen.

Oikein hyvää ja riemukasta yhdessä oloa kaikille joilla väkeä enemmän koolla ja iloa myös yksin aikaansa viettäville.
Kesä kauneimmillaan siitä riittää ihastelua kaikille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kotona olin minäkin ja vähän jo ounastelin, että pian näen oikein kylätappelun, kun tuohon naapuriin kokoontui porukka, jotka on melkein aina, kuin kissat ja koirat konsanaan, siis riitelevät. Ihmeen sopuisasti he kuitenkin omiin luukkuihinsa painelivat illalla ja nämä "luukut" on siis rivitalon yksiöitä.

Vaan miten kävikään minun rieskalleni. Toki söin siitä eilen, mutta vein sen tuohon ulos yöksi, koska ei oikein mahtunut jääkaappiin, tai olisi pitänyt pilkkoa pienemmiksi paloiksi. Aamulla heräsin ihme kaakatukseen ja heti tajusin, mitä se oli! Vähintäin sata naakkaa oli repimässä muovia päältä ja herkuttelemassa minun rieskallani. Onneksi ehtivät vain hiukan apajallaan olla, koska meteli herätti ja suurin osa oli vielä muovin alla. Siitä sen huomaa, että jos hyvän apajan keksii, niin täytyy olla hiljaa, kuten kalassakin ollessa, vaikka sitä en usko, että kalat puheesta kaikkoaa.

Meillähän oli nuorena (Saimaan vesistö) aikamoinen kalkatus ongella ollessamme ja aina iltaisin sinne tuli norppa kurkistelemaan, että mitäs täällä meuhkataan, siis eivät olleet arkoja metelille ja nyt niitä suojellaan, että kotitilastanikin tuli Luonnonsuojelu alue. Eipä harmita, koska itse en jaksaisi sinne mennä ja lapseni sai ihan sopivasti rahaa siitä.

Hernesoppa purkkia en ole vielä avannut ja tuskin avaankaan, koska aika riittoisa on nuo pihvit ja makkarat, koska perunaa, salaattia ja silliä on lisäksi ja tietenkin joku sekoitus "herkku-aamiais-puuroa", johon pilkoin mantelimassaa, joka on ollut tuolla kaapissa varmaankin pari vuotta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Joo, tuo ulos laittaminen yöksi tuli tutuksi mökillä kun keittiön ikkunan alla oli kesäkeittiön työpöytä, jonne oli hyvä laittaa jäähtymään makoisa kaalipata.
Aamulla oli mekkala vintille asti, kun harakanpoikaset oli saanet tönittyä kannen auki ja seinää myöten oli juhlaroiskeita pestävä. Sinne meni parempiin suihin 😊

Hieno päivä selkeni tästä kesäisest juhlapäivästä, vasta vilkaisin palsta-antia kotiin tullessa. Ihmettelin rannalla kun nuoret on niin vähissä pukeissa, mutta niin kai itsekin oltiin.

Nauratti niin kun en meinannut loppua runolle saada,....
Joskus tulee mieleen, että menköön syteen tai saveen niin pelleilen hieman, en minä aina jaksa olla asiallinen, kun alkaa hihityttää joskus nämä omatkin realiteetit, moikka taas 🍉
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ainahan minä varauksella luen sinun sini-sirkku ruokasi, koska heti tekee mieli samaa, kuten nyt Skillanin ohrapiirakasta, vaikka toden sanoen, ei siitä tullut samanlaista, kuin äitini teki ja Naakat melkein senkin söi.D

Vaan minäpä en ole kranttu ja heittäisin kaiken roskiin, koska kuumennus mikrossa mielestäni tuhoa kaikki tämän kamalan "lintu infulessan" mahdollisuuden, jota en todellakaan pelkää.

Olenhan jo kertonut useinkin, että lapseni perheeltä saan ruokaa niitä "päiväys vanhoja" ja lapseni on "joku intoleranssi" ja voi juoda/käyttää maitoa vain Hylaa, mutta oikea lehmänmaito, suoraan sieltä tisseistä kyllä sopii?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ankeesti mie katselen tulevaisuutta. Tänäänkin tuo oikeasti leikkausta vaativa jalkaterä kipeytyi siitä ulos pingottuvan luun kohdalta.
Pitäisi saada rahaa että vois lunastaa lainan pois ja myydä tämä puoliosuuttani talosta. Kuntavastuun puolella ei leikkausta tehdä. Yksityisellä puolella leikkaus maksaisi ainakin yli kymppitonnin.

Syksyllä minulle lähetetään autorekisterikeskuksesta kehotus tarkistuttaa ajokunto mahdollista ajokortin saamista varten.
Työnantajan vakuutusyhtiöstä ei ole kuulunut mitään. Käsityönä teetetyt tukijalkineet maksaisvat usean tuhannen verran.
Valoisana aikana elo vielä menettelee kipugeelien kanssa. Virosta tuoduissa savoissa ja geeleissä on enemmän ytyä.
Ilmianna
Jaa
Juhannusta vieläkin jäljellä. Niinhän siinä tosiaan kävi se aattoreissu jäi väliin siellä kälymme kotona ja pihapiirissä. Se on hieno paikka, piha täynnä kauniita kukkia ja minulla mukavia muistoja lapsuusmaisemista.
Tosiaan nuo talomme asukkat olivat järjestäneet krilliillan ja kutsuivat meidätkin mukaan. Paikka oli ihan ulkooven lähellä ja siinä istumapaikkoja lähistöllä monta penkkiä. Siinä meni mukavasti parituntia, kullähän me kaikki ihmiset olimme entuudestaan nähneet ja tervehdimme , mutta nyt tuntui kuin olisimme olleet hyvinkin tuttuja. Oikein mukaavaa oli istua penkeillä ja paistella makkaroita, jokaisella oli omat eväät.
Niin olemmehan asuneet jo kaksi ja puolivuotta tässä talossa, eihän vuokratalossa ole ollut kokouksia joissa talon asioita puidaan.
Nyt keväällä oli asukkaille tilaisuus puhua talon asioista ja siellä perustettiin sellainen talotoimikunta joka kokoontuu tarpeen vaatiessa ja on mahdollisuus esittää mitä mieltä asukkaat ovat uuddistuksista ja puutteista. Minäkin vanha ukko siihen porukkaan jouduin.
Juhannus nyt paremmalla puolella, näkyvät jo vetäneen lipunkin salosta tuosta marketin pihasta.
Toivottavasti se oikea kesäkin saapuu, nyt vain muutamia sellaisia päiviä ollut, luonto kyllä kaunis mutta villapaita eilen pihpenkilläkin oli tarpeen.
Ilmianna
Jaa
Ehtoota ystäväiset!!!

Vielä yksi pyhäpäivä jäljellä tätä juhannuksen aikaa. Ihan tämä on kotona kaikessa rauhassa kulunut, näissä olosuhteissa, nytkin sataa hiljalleen. Aattona kylvettiin hyvissä ajoin, mutta kotiin jäätiin illaksikin, oli sen verran viileää. Tästä työhuoneeni ikkunasta olen kyllä katsellut tuota keskikesän upeaa vihreyttä . meillä on tuossa muutaman metrin päässä 2 unkarin syreeniä, jotka ovat nyt upeasti kukasssa, osa vielä nupuillaan. Värisävyt siis vaihtelevat kovastikin. Muutama vuosi sitten leikattiin molemmat maata myöten poikki ja nyt ne ovat aivan upeat. Paulan päiväksi mieheni oli poiminut pihalta valtavan kimpun eri värisiä kukkasia maljakoihin, valkoisia ja sinisiäkin, muistaakseni raunioyrttiä. Niistä riitti kolmeen maljakkoon ja upeita ovat vvieläkin. Niin, vaaleanpunaista akileijaa oli myös kimpussa. Tuo mummolan vanha, sininen sireeeni on jo kukkimisensa lopettanut. Rapaperiäkin pitäisi vielä käydä katkomassa pakkaseen, kovasti kasvavat nekin. Muutama vuosi sitten sain nimipäiväkseni juhannusruusun taimen ja se aloittelee parhaillaan kukintaansa. Siitä on minulla erittäin tärkeä muisto lapsuudestani: mummolassani oli valtavan suuri juhannusruusupuskaJa sen varjoon tuotiin kummitätini kauniina kesäpäivänä ulkoilmaan, hän oli vakavasti sairas. Olin muistaakseni 5-vuotias. Nyt mulla on tämän työhuoneeni seinällä taulu, kehykset harmaata puuta, lasin alla kaksi oksaa tuota ihanaa ruusua, kuivattuna.

Huomenillalla on tuolla kesäteatterissa yhteislaulutilaisuus, sinne saatamme mennä, riippuen taas ilmasta. Paikka on tavattoman kaunis, niemi järven rannalla. Suomen lippu tuolla ulkona vielä liehuu vartin verran. Pian se joutaa ottaa pois. Tämä tällä kertaa, toiste sitten lisää . paulamaria
Ilmianna
Jaa
Eihän tuo ihme ole, jos Hurskaisella väliin ankeus tulee mielialoihin. Tuntuu olevan sen verran ongelmia, jotka vaatisivat ratkaisuja. Vaikeapa noihin on neuvoja antaa. Työnantajan vakuutusyhtiötä voisi tietenkin muistuttaa velvollisuuksistaan. Ajokorttihomma taitaa olla määräaikainen tietyn iän täyttyessä. Lääkärihän sen määrittelee minkä verran tutkimuksia tarvitsee. Alähän kuitenkaan, Hurskainen masennu, kertomasi mukaan tuntuuhan ne työhommatkin ainakin väliin sujuvan. Eihän eläkeläiseltä täysiä tehoja odoteta.))

Kiirettä on pukannut tänään. Tulinkin vain ilmoittautumaan. Nyt saunan jälkeen on hiukan vetelä oloni. Melko normaalia kuitenkin. Vetelyyteni ei kyllä johdu eilis illan näkäräisistäni, parista ryypystä. Katsonpa toisen kerran ...nyt toivon teille hyvää jatkoa, huomisen jälkeen arki palaa.
Ilmianna
Jaa
Huomenta sateisesta Savosta, ei ollut juhannus sää se minkä toivoisi olevan kesän koho kohdan kohdalla, mutta näin se vaan on ohitettu juhannuskin.
Eipä nyt puhuta päivien lyhenemistä, kyllää sitä kesää vielä on ja lämmintäkin tulee, vielä kaksi kokonaista kuukautta kesäkuukausiksi laskettavia.

Saunassa sitä kävin minäkin, meillä ei nuo saunavuorot vaihdu, sattuneepa vaikka juhlapyhäksi ja miksipä vaihtuisi kyllä saunassa voi käydä päivänä kuin päivänä.
Hyvin puhuit ynnämuu Hurskaisen hankaluuksista, noin minä myös ajattelen,.
Hyvä olisi aina väliin kysellä vakuutus yhtiöltä missä mennään, helpolla ne asiat unohtuvat.
Noin se taitaa olla, että ne hoidot vähenevät kun ikää tulee, näinköhän minullekaan mitään polvileikkausta enää tehdään, jos se asia todelliseksi tulee.
Tietämättömänä kysyn, eikö sen talon toisen puolen omistajat voisi apua puuhiisi antaa, kun tuo kuntosi noinkin huono.
Harmillista on, kun aina vaan noita vaikeuksia joutuu selvittämään.

Paulamaria nauttii siellä pihapiirinsä loistosta ja uskon näkemättä, että kaunista on.
Katselen aina kauppaan mennessä ensimmäisen yhteisen oman kodin pihaa, osake huoneen siitä ostimme ja toista kymmentä vuotta siinä asustimme.
Pihaan istutin naapureiden kanssa pihlajia, koivuja, kurtturuusua ja juhannusruusun.
Mökiltäni taimet toin ja nyt ovat jo isoja puita ja ruusut kukkivat, pihlajissakin paljon kukkia, hyvin vehreä on pihapiiri.
Tunnen pientä ylpeyttä kätteni jäljistä, hanttiin silloin mieheni kuin myös kaikki talon miehet pistivät, mutta eivät saaneet intoa sammumaan ja nyt sitten nykyiset asukkaat saavat nauttia pihan kauneudesta ja kai myös huolehtimisista;)
Ehkä joutuvat pihan hoidosta enemmän maksamaan, mutta kaunis on ohi kulkijoidenkin ihasteltavaksi.

Olen vähän kaivannut talossamme myös tätä yhdessä tekemisen iloa, talkoita ja pieniä piha tapahtumia, mutta eipä ole sellaisia ollut, kai johtuu siitä, että aika suuri määrä on asunnoista vuokrattu ja se yhdessä olo ei ole näin onnistunut.
Kiva se on jotakin yhteisiä toimia vaikka talossa viihtyvyyden aikaan saamiseksi puuhastella.

Vai noin ikävästi kävi Kristiina23 rieskalle, mutta ajattelepa, miten tyytyväisiä olivat naakat;)
Jäihän kumminkin maistiaisia, tuosta ruuan heittämisestä roskiin, kohdallani ei niin käy juuri koskaan.
Nykyään on pakkaset, hiukan vaivaa ja kaiken voi valmistaa ja laittaa pakkaseen, jopa ne päivän vanhatkin.
Kovasti on herätty puhumaan tuosta ruuan häviöstä, varmaan taas juhannuksen juhliin hankitut tähteelle jääneet monessa paikassa kaatopaikalle joutuu, no onhan siellä juhlaa lokeille ja rotille;(
Älä melua ja pauhaa, älä riko luonnon rauhaa, kai tämä ohje on hyvä kuitenkin pitää mielessä vaikka en tiedä pelkääkö kalat melua, mutta kyllä sitä hiljemmin veneessä aina ollaan.
Nykyään kehotetaan metsässä ollessa ääntä pitää, ettei karhu yllätä.

Ai niin, muorilla pieni haaveri ja kertoi ettei kirjoittaminen oikein onnistu, terveisiä laittoi, ei ehkä yritä rasittaa kipsikättään.
Paranemisia vaan muorille ja niin kävi hänellekin, että toisen kerran joutui lääkäriä hakemaan, eka kerralla eivät kuvaukseen laittaneet.

Tuuli näkyy yltyvän ja taivas harmaa, ehkä aikaistaa kotimatkaa juhannuksen juhlijoilla, toivottavasti kuitenkin turvallisesti kaikki kotiin pääsevät.
Nyt sitten meneekin aikaa, ennen kuin seuraavat kaksi päiväiset pyhät joutuu, taitaa marraskuussa vasta olla.
Hyvää päivän jatkoa ja pikkuhiljaa arkeen siirtymistä.
Ilmianna
Jaa
Juhannus on taas ollut ”herttainen” ja aikakirjoihin noteerattu sateisena ja kylmänä.
Hyvinhän tuo aattoilta kuitenkin kului sisätiloissa 60 vuoden takaisen ystävättären kanssa. Hänen miehensä on sairaalassa ja koska asumme naapuritaloissa niin päätimme olla yksin kahdestaan.
Lohisoppa maistui hyvälle. Katseltiin vanhoja musta-valkoisia valokuvia nuoruusajoilta ja muisteltiin menneitä puoleen yöhön.

Hurskainen kirjoitti jalkavaivoistaan. Ymmärrän hyvin, koska itselläni on jalkaterät aikalailla ”sököt” ja on oltava tukevapohjaiset kengät että pystyy kävelemään. Nyt oli toinen polvi sellaisessa kunnossa, etten pystynyt ollenkaan varaamaan sillä jalalla. Leikkaus on edessä, mutta jonot taitavat olla pitkät. Sen takia menenkin nyt ennen lomien alkua pyytämään lähetettä ortopedille, jolle varmaan on monen kuukauden jonotusajat, ennenkuin lopullisesti päätetään leikataanko vai ei. En haluaisi jämähtää paikoilleni, en ainakaan suosiolla.

Toinen juttu on tuo ajokortin uusiminen. Minulla on ruotsalainen ajokortti, joka on voimassa 2024 saakka. Luin netiltä että EU-maasta toiseen muuttanut saa ajaa 2 vuotta ulkomaisella ajokortilla, enintään kortin voimassaoloajan. Mutta sitten on tämä ”ikä-mutta”, kun on ikää ja Suomen lain mukaan pitäisi olla lääkärinlausunto... Ruotsissa luotetaan ihmisen omaan harkintakykyyn luopua ajokortista, jos ei halua sitä uusia.
Tietenkin ammattiautoilijoilta vaaditaan lääkärinlausunto.
Ajokortin uusiminen oli pieni asia. Liikennelaitokselta tuli lomake ja muistutus ajokortin uusimisesta. Täytin lomakkeen, poika otti minusta kuvan, joka liimattiin hakemukseen ja uusi kortti tuli paluupostissa!
En ole luopunut kortista, mutta autosta luovuin, kun ajokilometrit vähenivät ja vähenivät. Auton pito tuntui liian kalliilta "siltä varalta-että-jos-satun-autoa-tarvitsemaan".

Tsemppiä Hurskaiselle! Toivottavasti molemmat huolestuttavat asiat järjestyvät!

Tämä päivä onkin mennyt Facebookia selatessa ja kuvia katsellen, kuinka sukulaiset ovat riemuinneet keskikesän juhlasta. Jotkut ovat grillanneet sateenvarjon alla, jotkut ovat rakentaneet liukuradan jätesäkeistä myötämäkeen, liukastaneet fairylla ja vedellä, ja sitten menoksi! Nuorimmat eivät ole kylmää järvivettä näköjään pelänneet.

Nyt tämä muori lähtee lenkille kokeilemaan, joko polvi kestää hiljaa hiipimistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kiitos MdK-MdK kannustuksesta, samoin SkillaN'lle. Vanhemmiten näitä vaivoja tulee, myös työhistoriastakin riippuen.
Ikinä en olisi voinut uskoa että seuraavana syntymäpäivänä siitä on jo kulunut 80 vuotta. riippumatta pihiseekö henki vai ei. On se kova ikä tämäkin 79v.

Hyvät juhannusilmat meillä Kymenlaksossa. Koko maan osalta ehkä moni hukkumisturma välttyi ilmojen viileydellä.
Sain loppuun juuri pitkän puhelun. Yksinäinen naishenkilö hänkin, tytärpuoli.
Jälleen yksi juhannus on päättymässä. Valoisia kuukausia ja viikkoja vielä monia jäljellä.

Kuten erittäin vanhat ihmiset tekevät, minäkin katselin kuolintilastoja seurakuntatapahtumista. Monta nuorempaa henkilöä oli lähtenyt kevyempiin ulottuvuuksiin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ei ollut tänään hyvä keskikesän sää, mutta tämän vuoden kärrykeleihin verrattuna kelpo hyvä. Tulen varmaan "uriutuneeksi", taas täytyi ajella Kuusijärvelle. Se kun on tuttu paikka ja hyvä kävelyreitti järven rantaa mukaillen ja polun toisella puoletta jylhää kallio- kuusirinnettä. Selainen kaupunkilaisen erämaa. No, käyhän se "korvikkeena", mutta tunnen vanhastaan oikeitakin asumattomia salosutuja ja olen niitä tallaillut.

Olihan se hiukan ajatuksissa, että jospa juhannuksena kävisin mökilläni. Se hinku kyllä sammui, kun seurailin tarkkaan säätietoja. Toinen syy oli, että tuntui luin olisi tulossa terveyshäiriö, ei sekään ole harvinaista. Taisi johtua valintojeni pohdinnasta. Kun lopetin jahkailun ja päätin että pysyn täällä nyky-kotoisessa paikassa, vaivojeni tuntemuksetkin katosivat.

Aika hyvältä tuntuu, että nämäkin pyhät on heti lusittu. En tiedä mistä se sitten johtuu, eläkeläisellehän se ja sama onko pyhä tai arki. Jotenkin sitä on vain kaavoihin asettautunut.
Muuten... viimeaikoina on tullut outoja soittoja. Niistä on kerrottu ilapäivälehdissä ainakin, netistä olen lukenut, että niitä on tullut tuhansittain.. Kaksi sellaista soittoa on minullekin tullut. Numero alkaa +44 en pistä koko pitkää numerosarjaa tähän. Poliisi kehotta katkaisemaan puhelun heti. Englantia soittaja puhuu, enhän sitä kovin paljon ymmärrä, en jatkanut jaarituksen kuuntelua. Toimittajan testauksen mukaan, soittaja utelee omaisuuksista ja halukkuudesta sijoituksiin. Tottakai, mitäs huijari persaukisten kanssa arvokasta "työaikaansa" tuhlaisi.

Eipä tässä tähän hätään meikäläiselle tule mieleen tän enempää. Jatkellaan...
Ilmianna
Jaa
Huomenta, arki koitti, hyvä niin tuntuu kuin maailma heräisi näinkin pienessä kaupungissa, kun mökillä olleet kotiutuu.
Eli elämässä olemme mukana, vaikka vaan seuraten ohi ajavia autoja;)
Sadellut on yöllä ja pilviä vieläkin seilaa taivaalla, mutta myös vanhaa taivasta näkyy, lämpöä kaksitoista astetta.
Rehevää on, tein sellaisen huomion, että puut tuossa puistossa jopa aurinkoni peittää pieneltä osin , pimentää myös huoneeni valoisuutta.
Vähän liian kuumana onkin parveke ollut, hyvä että pahemman paisteen siivilöi.
Pieniä kurkun alkuja, samoin tomaatin hedelmät alkaa muodostua, kukkia aika paljon.
Kurpitsa vaan poika kukkia työntää, jos ei yhtään kurpitsaa tee, jää tämä kokeilu tähän kesään.
Pulla sudin kansako pitäisi touhuta;)

Kaikenlaisia uhkia niitä maailmalta tulee, ei minulle mitään vielä ole tullut, mutta hyvä että osaa varautua, en yleensä sähköpostissakaan avaa niitä ulkomailta tulevia, en muuten laina tarjouksiinkaan sorru, onnekseni olen selvinnyt ilman lainoja.
Hyvä että vaivasi meni ohi ynnämuu, mutta voihan se vielä tulla mietintä myssyyn se korpivaellus, jos kesä tästä tulee.

Niin, onhan se aika ihmeellistä ajatella, että tämä 80:nen tässä puolen vuoden päästä tavoitetaan, tai muutaman päivän jo ohitettukin.
Tätä kuntoani olen joskus miettinyt ja ajatellut, että ei ihme tuo jalkojen pettäminen( melkein) melkein suurimman ajan elämääni jalkojen varassa olen työni tehnyt, ihme että vielä tässäkin kunnossa olen.
Nyt tämä istuminen meinaa voiton viedä ja kun aina puhutaan, että liiku ja liiku, huono omatunto jatkuvasti.
Tulee ne kuolin ilmoitukset katsottua aina sunnuntain lehdestä, kai sitä seuraa ikätovereiden katoamista, vaikka aika paljon nuorempiakin rajan taakse siirtyy.

Facebook meinaa minullakin luvattoman paljon aikaa viedä, siellä kaikenlaista visailua ja ohjeita joiden selailu nopsaan ajan kuluttaa.
Ystävien kirjoitukset ja viestit, niihin vastaukset ja onhan siellä tämä nuoremi jälkikasvukin seurattavissa, vähän mitään kirjoittelen.
Auton pito on kallista, niin kiva kun olisikin lähteä pihasta ajelemaan, minä heti ennen 70:siä kortista luovuin ja autosta jo aiemmin, hyvin vähän ajoinkaan, kun oli kuski omasta takaa.
Voihan se olla hyväkin, että arvion ajokunnosta tekee joku muu kuin itse, sitä luulee kaiken taidon omaavansa, toisten silmissä törppöilee;)

Nyt tuli taivaalle upea valoisuus, ihan kuin kesää eläisimme, aurinko loistaa täydellä teholla, toivottavasti tästä nyt kesä alkaisi.
Sitä jännäämään ja odottamaan, viikko alkuun valoisin mielin, toivon samaa fiilistä kaikille toisillekin, heippa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Voi herttalis sentään tätäkin aamua, että aivan naurattaa, kuinka hölmöjä jotkut ikäisemme on?
En aliarvioi noita varoituksia huomatuista huijauksista, johon olen itsekin sortunut, kun lehdet on lukematta, mutta onneksi aika vaarattomasti.

Olenhan lehdistä lukenut noita varoituksia epämääräisistä puhelinnumeroista, samoin kuin suuresta perinnöstä jotka ovat aivan kätesi ulottuvissa, kunhan vain maksat.!?! No, kyllä hymy hyytyi minultakin jonkun sp-tarjouksen vuoksi, koska lehdet oli lukematta ja olin sittenkin sortunut lukemaan niitä kaupan tarjouksia, mutta vain kerran.

Onneksi en perintöihin usko, kuten en arpaonneenikaan, saati että sortuisin noihin lainatarjouksiin, tai ulkomailta minuun ihastuneeseen sulhoonkaan, vaikka oli kyllä kerran sellainenkin ilmoitus postissani ja nimelläni, jonka avasin hölmö. Siinäkin oli joku nähnyt minut ulkona ja ihastunut minuun? Voi "pyhäsylvi", koska varppina ei ollut nähnyt!

Niin, koskas minä kävinkään viimeksi ulkona, ....oliko se aatonaatto, kun kävin Alkossa ja en päässyt sisään tyttäreni luokse hoitelemaan silitys possakkaani ja silloinkaan en kävellyt kenenkään ikkunan ohi, tai kurkkailin kyllä ikkunoista, onko joku lapsista kännykkänsä kanssa hereillä .

Vaan se, joka sai minut nauramaan on tuolla 80+ palstalla, jota katselen välillä. Siellä 80+ mummolla "vesi virtaa" (olisko sittenkin kirjoitusvirhe, että virtsa karkaa) ja joku "Hemmohepuli 45+" on tulossa sen kuivaamaan!!D
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Noita prepaid liittymiä on nykyään paljon käytössä. Hankin sellaisen, 046 alkuisen varakoneeksi jos varsinainen kalikka hukkuisi tai katoaisi.
Nehän ovat päteviä vaikka osto-myyntitarkoituksessa. Eniro tai vastaavat eivät voi sanoa, kenen puh,numero on kyseessä.
Sitten vaan kioskilla, kait kaupassakin lataa uutta puheaikaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
HAUSKAA HUOMENTA!
Ehdin jo säikähtää, että onko Skillanista noita tullut. Luin Skillanin kirjoitusta, ja ikkunoitten takaa näkyi tummaakin tummempi taivas. Pääsin juuri kohtaan "nyt tuli taivaalle upea valoisuus", kun aamu vaaleni valoisaksi täälläkin! Sini puskee tummia pilviä tieltään. Vaikuttaa siltä, että tästä olisi sukeutumassa ihan aurinkoinen päivä!

Istuskelin toista tuntia parvekkeella huopa hartioillani lueskellen ja odotellen, että päivä selkenisi. Kahvihammasta alkoi kolottaa, ja rakensin joka-aamuisen aamupalani:
kaksi makkaralla ja juustolla päällystettyä leipää. Se on sellaista nannaa, etteivät lentivehnät ja monen sortin pikkuleivät pärjää niille alkuunkaan,
Nyt on vuorossa se aamuohjelma, jonka mielelläni jättäisin väliin. Kun kahdesti vuorokaudessa syön puoli kourallista pillereitä, eikä yhtään olo ole paremmaksi tullut, tulee ihan vakavasti mieleen luopua koko lääkintäoperaatiosta. Lääkintäkorpraali yleensä tuo aamuin ja illoin lasillisen vettä eteeni puhumatta mitään. kun aloin jo ajat sitten hermostua siihen, että hän muistutti minua pillerien ottamisesta.
Hän siirtyi vesilasillisten tarjoiluun sen jälkeen, kun kerran räjähdin hänen holhoamisestaan. Valitettavasti hän ei enää kysele, joten minulta jää toteuttamatta se mieliteko, että riekkuisin kuin kakarat häh-häh-lällällällälää, kun olisin ennättänyt ottaa myrkkyni ennen kuin hän ehtisi kysellä.
Totta puhuen taitaa miespoloisella olla riittävästi kestettävää ilman lällättelyjäni.

Mutta nyt iloisempaan asiaan: aurinko taitaa tosiaan alkaa paistaa!

Aurinkoista suvipäivää Kahvipirttiin!
Ilmianna
Jaa
Kahvitauolle nyt Kahvipirtin .
On se kumma jos venyy tuo syöminen, miten kova nälkä neljän jälkeen jo on. Huomasinkin etten sitten 5.30 aamiaisen jälkeen ollut syönyt vielä mitään. No kaupasta kun kotiuduin pistelin pari mini karjlanpiirakkaa salaatteineen, punasipuli ja savulohi kruunaten kokonaisuuden.

Jessus siunaamas kun oli tarpeen, Kristiina23 lukee nyt tarkkaan, ja lähtee ulos hakemaan ruokahalua, ettei sisällä vain lueskele 😋
Minä vielä tummia viinirypäleitä ahmin, on ne niin makeita ettei lopettaa voi!

Penkillä tavaratalossa istui ukko, joka alkoi jutella säästä, siitähän usein mainitaan. Kertoi tulleensa Savosta ja ajoi kolme tuntia, ja koko matkan satoi. On täälläkin hieman ripotellut, mutta valtaosin on aurinko helottanut.

Kysyin mistä päin Savoa oli mökki, niin Heinolan lähellä sanoi olevan. Minä en ajatellut Heinolan olevan Savoa, mutta kaipa tuo sitten tiesi. Aikamoisen laaja onkin tuo Savonmaa, missä onnehensa tyydyttiin laulun mukaan.

Nyt tuli kylläinen olo, mutta puolet viinirypäleaskin sisällöstä onkin popsastu. Ihana olotila, viihtymiin!
Ilmianna
Jaa
Näin pääsimme juhannuksesta eroon. Oikeastaan ihan kivalla tavalla. Juhannustanssitkin tuli käytyä-- oli hyvin sateinen päivä, joten jotain kevyttä liikuntaa tuli sillekin päivälle.
Sitä paitsi kun samat ihmiset käyvät samoissa paikoissa, tulee tuttuja joiden kanssa on kiva vaihtaa kuulumisia. Välillä juodaan kahvit buffetin puolella ja tasataan kuulumisia.
Ja lepuutetaan jalkoja. Tulee hoidettua fyysinen puoli ja samalla hoituu tuo psyykkinenkin puoli.
Tämä päivä meni ruokavieraiden kanssa. Myöhästyneitä juhannusvieraita.

On kyllä tosi harmittavaa kun jotain kivaa vaihtelua olisi tiedossa ja juuri silloin terveys pettää. miettii että aikaa olisi muulloinkin potea, miksi juuri just silloin--- kokemuksesta tiedän tunteen. varmaan aika moni meistä ikä ihmisistä on kokenut sen joskus.

Kaunista ja vehmasta on suomen luonto. Vastapäätä on ikkuna josta näkyy mökkijärvi, vehmaat koivut reunustavat rantaa, kaikki on niin kauniin vihreää vielä. kunnes väri vähän tummuu kesän edetessä.
Eilen kylvin saunassa uudella ihanan pehmeällä vastalla- vai vihtako se on ? Meillä päin kuitenkin vasta. Tulee mukava tunne.

Olen myös kuullut tuosta 44 alkuisesta puh. numerosta johon ei pidä reakoida , (enintään roskiin avaamatta.) Tarkka selostus siitä oli. paljon ihmisen antavat pettää itseään, netissäkin, monella tapaa. Nuoret ja vanhat.
Kivaa iltaa, nyt muuten paistaakin aurinko -vaihteeksi. Jos osaisin laittaisin se paistamaan kaikille. voinhan kokeilla !
Ilmianna
Jaa
Aurinko on leikkinyt kuurupiilosta , ikäänkuin flirttaillut sadepilvien kanssa. Pitihän ihan käydä Kotuksen sivulla katsomassa , että kuuru tarkoittaa kyyryä, kumaraa. Oikeastaan tämänpäiväinen taivaallinen leikki on kuuropiilosta, mutta miksi ihmeessä kuuro tarkoittaa paitsi vesiryöppyä, myös kuulematonta ? Ei ole kovin kylmäkään, mitä nyt tuulenpuuskat välillä läpäisevät vaatetuksen. Hyvin voin kuvitella Skillanin valoisuuden aamuelämyksen. Luin hänen parvekeparatiisistaan aiempaa , vaikka mitä hyötykasvejakin, ja se maljaköynnös on upeana hehkuva ihanuus , ensi kesän hankintalistalle laitan - nyt olen jo vannonut, etten yhtään uutta kesäkukkaa istuta.

Eikös olekin kätevää, kun perheessä on ikioma lääkintämies, meillä lääketieteen ja kirurgian alikersantti. Hän ei luota laastareihin, vaan pienikin haava pitää sitoa sideharsolla, sen alle kuuluu tietenkin pieni steriili napakka haavatyyny. Mitella viimeistelee homman, eihän haavoittunutta raajaa saa liikuttaa, ja tietenkin aseptinen järjestys pitää olla kaikessa oikeaoppinen. Mielihyvin annan kätöseni hänen hoidettavakseen, sideharsolla sidotulla sormella ei sitten vähään aikaan voi tiskipöytää pyyhkiä eikä puurokattilaa esipestä.

Sinisirkulla on aina ruuissa makuelämykset kohdallaan, mutta myös värit ja muodot ilmeisen tarkkaan harkittu. Ajatelkaa nyt, karjalanpiirakan rukiinruskea rapea kuori ja vaalea pehmeä puurotäyte, lohenpunainen lohikimpale ja punasipulinpuna-valkoiset punasipulirenkaat ovat ihan taidetta, mitkä värit ! Salaatti tietysti kuin taiteilijan paletti , kyllä kasvikset ovat kauniita ja maittavia tietysti myös, terveellisyyden tietysti pitäisi edellä kulkea. Nythän on muotia sanoa, että mennään vaikkapa luontoarvot edellä ( ja muut sitten kaukana perässä).

Ihanaa teidän kielenkäyttönne, nautin esimerkiksi Ynnämuun ilmeikkäästä tavasta kuvata vaikkapa liikkumista lenkkipoluilla ja kauppareissuilla. Sini-sirkku taas tuonkin sanoi : viinirypäleet pop-sas-taan, tuosta vaan nopsaan yksi toisensa perään , etteivät muut ehdi. Kuulemiin, näkemiin, viih-ty-miin ! Laitanpa salaiseen muistikirjaani tuon sanan.
Ilmianna
Jaa
Aika luaja on Savonmua. Vaiko olisiko kertoja ollunna savolaisittaan suurpiirteinen. Tämä tuli mieleeni kun luin s-s kertomuksen juttukumppanista. Heinolaan tulee matkaa n. 130 km ja suurin osa moottoritietä. Hiljalleen on saanut 3 t. köröttellä. Mikkeliin tulee matkaa päälle 200 km ja mikkeliläiset kyllä ovat käsittääkseni kunnon savolaisia. Eipä tuo niin tärkeätä ole, olipa niin tai näin.

Riittipä ihan kunnollista keliä, ei turhan helteistä, kun asioiden takia läpsyttelin lenkkareilla lähemmäs vitosen. Se vain täytyi toteuttaa, kun pyhinä tuli vähemmän jaloiteltua. Ne palvelupisteet meinaa kadota tykkänään uudistustusten mukana. Vakuutusyhiön konttoria hain, onhan se täällä ollut vuosikymmeniä. En ole tarvinnut, niinpä olin tollo joka ei tiennyt. Kysymällä ihmisiltä, selvisi ettei se ole ollut täällä enää vuosikausiin. Sain kyllä asiani, sotkun selvitettyä puhelimellakin. Sellaista, tulipahan kuntoiltua.

Onhan siitä armeijasta ollut hyötyä Latelle, kun on saanut lääkintäkorpraalin tittelin ja taidot. Minulla oli vaatimaton homma kirjurina, sotilaspassit kirjoittelin. Voihan siitä kyllä olla hyötyäkin, mm. kaupassa käyntiä varten muistilistan laatimisessa.

Nyt hiipii täällä päälle ylen tummat pilvet, hämärä on laskeutumassa kunnolla. Tuskinpa ilman veden pudotusta selviää. Johan tässä ilmoittautumiseni tuleekin. Hei vaan!

,
Ilmianna
Jaa
Huomenta jälleen, kovin harmaan tapainen tuo taivas, mutta väliin tuikahtaa auringon säde, ikään kuin toivoa paremmasta antaen.
Toivoa paremmasta on oltava, tämä asia on niin kuin on, ihminen ei säähän vielä ole konstejaan keksinyt, ilmaston suhteen kyllä huononnuksia on keksitty.
Toivoisi että tahtoa löytyisi yhteisesti asian korjaamiseen ja sitä odotellessa me elämme kesää semmoisena kuin se meille tulee.

Olisin sillä kannalla minä myös, että Heinola ei Savoa ole, mutta enpä tuota iloa mene kieltämäänkään;)
Oikein piti miettiä milloin viimeksi ulkona olen ollut ja monta päivää siitä on, ihan kuten Kristiinallakin, tänään sen korjaan.
Otan särkypillerin ja ulos lähden käyn apteekissa samalla reissulla, allergia pillereitä tarvitsen, olen huomannut apua tulevan niistä.
Jollekin olen allerginen, tässä yritän oma lääkärinä olla ja saada selville alkulähdettä.

Niin kauan kun on hoitaja omasta takaa, siitä on nautittava, varmasti Ramoonan hoitaja rakkaudella potilastaan hoitaa ja hoivaa, eiköhän pöydän pyyhkiminenkin suju tältä hoiturilta;)

Kaikki yhteiset kokoontumiset ovat mukavia, niin kauan kun siltä tuntuu, kyllä minä myös näistä porukoiden yhdessä olosta olen tykännyt, nyt sitten mielenkiinto alkaa hiipua, en nyt vielä ihan rukkasia lattiaan viskaa, mutta aika aikaa kutakin.

Tyhjäksi menee minunkin viinirypäle rasia, niitä vaan mättää ja mättää, jos ei vielä siemenisiä ole niin helpolla alas menee.
En tiedä mitä hyvää tekevät, mutta kyllä silloin tällöin maistuvat, on vaan hyvin muistettava pestä.
Pitkäksi on sini-sirkulla tuo ruokailuväli mennyt, eikös ne sano, että joka neljäs tunti olisi jotakin syötävä?

Hyvänen aika Venlastiina nauti, kun joku huolehtii ja passaa, yksin eläen saa kaiken itse tehdä ja hoitaa ja joskus vaikeuksia ihan tuottaa pienikin vaiva,
Nyt en valoilmiötä voi lähettää, vaikka mielelläni noitana olisinkin, pilvessä on.

Vai on Kristiinalla salaisia ihailijoita, no pidä kiinni, kyllähän niitä joillekin löytyy.
Kerroit siitä mummosta, kyllä mummot on suosittuja, jos rahapussi on todettu riittävän paksuksi, hien pyyhkijöitä löytyy.
Varansa on mummojen pidettävä, jos kunnialla halutaan loppuun asti mennä, olisihan se nolo jos yhteiskunnan varoin sitten loppujen lopuksi arkun joutuisivat hommaamaan.
No huolistapa nyt kertoilen, eiköhän se kaikki ajallaan selviä, mutta kun on pinttynyt sellainen ajatus, että omillaan on pystyttävä se viimeinenkin homma hoitumaan.

Minulla vaan tämä yksi puhelin ja se riittää, jos häviää saan uuden jos muistan heti katoamisen ilmoittaa, passi, avaimet, pankkikortti ja puhelin korvataan vakuutuksesta minkä otin.

Nyt sitten pilleri suuhun ja ulkoilemaan, meinaan urheilla vielä omin jaloin, ilman apuvälineitä, no ei minulla olekaan muuta kuin sauvat, enkä niitäkään ole oppinut käyttämään vielä.
Menkää lenkille nyt kaikki, tehdään yhteinen hula kävely;)
Ilmianna
Jaa
Iltapäivää!
Tämä on toinen yritys. Saattaa jopa onnistuakin. Edellinen litania katosi ties minne.
Sateista näyttää olevan, ja pirttikin on sen verran pimeä, että valot oli pakko sytyttää.
Kiireinen kuopuksemme kävi pikapikaa kääntymässä ja teki jonkin hokkuspokkustempun, ja ainakin nyt vaikuttaa siltä kuin kirjoittaminen onnistuisi.

Terveisiä vain terveisiä kaikille.
Mitäs tykkäätte, jos marssittais porukalla eduskuntaan ja vaadittais, että hallitus lopettaisi kaikki turhat keskinäiset kahinansa ja rupeasi organisoimaan koko maahan kunnon aurinkoisen kesän?
Ilmianna
Jaa
JUU,, oikein hyvä idea. Laitettais kerralla ruotuun koko päättäjä poppoo.
Nehän tietysti uskoisivatkin meitä....muutama tosi vihainen vilkaisu -----ja se olis siinä. Vai jokohan juuri aurinko alkoi paistaa pelkän ajatuksen voimasta !

Ihmettelin minäkin tuota Skillanin parveke puutarhaa. Kurkutkin jo tulossa, täällä maassa eivät edes kukkimista suunnittele vielä. Lasiparvekkeilla se onkin kiva juttu, kunhan voimat vielä vähenee, siirrynkin samaan systeemin .
Kaikille kaunista iltaa. Sanokaa sitten kun se toimikunta lähtee sinne eduskunnan komento reissulle. Sinne pitänee olla muu kulkuneuvo, kuin lentävä luuta.
Mutta hei, VS onkin se uuden karhee kaunis mopo. Mikäpä on ollessa. Oletko muuten ajellut sillä ?
Nyt pitää mennä saunaan, käsky kävi.
Ilmianna
Jaa
"Mitäs tykkäätte, jos marssittais porukalla eduskuntaan ja vaadittais...", kirjoittelee Venlastiina. Kyllä näin on, hallituksen pitäisi todella keskittyä tärkeimpään, mihin nyt yleensä pystyvät. Keskikesää mennään ja kansa kieriskelee vilunväreissä sade pieksää maata. Mitä tekee hallitus? Jos eivät pyörittele peukaloitaan, juhnaavat olevinansa suuria asiota, näytellään tekokiistoja ja pieleenhän menee nekin souvit. Ei edes tule selvyyttä, missä minkin prosentin kaljaa tai lonkeroa myydään. Ja panokset ovat kovia, näiden mukana kansakunta joko elää tai kuolee. Tärkeintä nyt olisi hallituksen todella ryhtyä toimiin ilmojen suhteen, se luontuisi varmaan paremmin. Nuokin sadeprosentit ovat lähes päivittäin tujakan pirtun prosenteissa, sellaista 80%.

Hula- hulahula tanssien maailmanennätysyrityskin taisi kuivua kokoon. En kyllä ollut kovin ihastunut siihenkään. Monta viikkoa mainostettiin yhtenään hulahulaa. Tuli mieleeni pajun köyden puolipakkosyöttö. Hiton hyvä, että ennätystä ei herunut! Jos olisi tullut, se olisi tietänyt yhtä hula-hulaa vuosia etiäppäin. Totta että ME- tekee kyllä kudaa. Onkohan meillä suomalaisilla vielä se hetekanvedon ME ? Muurahaipesässä paljain talkapuolin isutumisen ennätys lienee lyöty tai sitten elukoiden suojelijat ovat saaneet yliotteen. Virolaiset ovat vieneet eukonkannon mestaruudet, suopotkupalloa en ole kovin tarkkaan seurannut, löylykilpailut kuivuivat kuoleman tapauksiin ja pitkäaikaisiin tehohoitoihin. Ehkäpä joku neropatti vielä keksii lajin missä suomalaiset saavat juhlia ja taputella rintoihinsa!

Vähän kaltsa keli oli tänäänkin ja sadettakin riputteli. Päivän hyvä työ tuli siinä, kun kävin ostamassa suihkuletkun. Tein jopa niin tunnollisesti, että ensin eväiden haku ja ettei asioita sotketa, vasta sen jälkeen sen letkun haku. Niin...ja vielä kolmas asia: pankkiasia, senkin tein omana reissuna. Harvoin olen viimeaikoina pankissa käynyt, nyt oli tarvetta käydä setvimässä, jotta asiani rullaavat rikkeittä. Menin neljäntoista jälkeen ja uusi käytäntö olikin, että kassa- ja muut siihen rinnastettavat palvelut alkavat juuri klo 14.00. Oikeastaan en ole ennen nähnyt niin monta vuoronsa odottajaa pankissa. Ilmaisia ämpäreitä nyt olen nähnyt sankemmin joukoin jonotettavan. Pankin jonoonhan piti palata. Hyvin se väliin luisti, kun kyllästyneitä oli poistunut. Puolitoista tuntia meni, mutta hoituihan asianikin. Jospa tämä lähtisi, toivon...
Ilmianna
Jaa
Juhannuksen jälkeinen elämä melkein hölvähti liikkeelle. Hain liiteristä turhaostoksina hankkimani kahluusaappaat, mato-ongen matoineen.
Pääsin ilman venettä Hyvien Heikkien kivelle. Kaislikon reunaan. Se on kuin pieni laituri, päältä hiukan tasainen. Toivoin tuulisella ja tihkusadekuuroisella ilmalla että saisin ahvenia.

Pari ahnasta tulikin. Olisivat mahtuneet molemmat tikkuaskiin. Lasetin ne kasvamaan. Neljä isompaa särkeä sain illalliskaloiksi. Mitäpä voilla paistettua nälkäinen ei söisi.

Tälläset sekulisäät nukuttavat erityisen hyvin. Niin hävittömiä unia näin aamuyöstä ettei niistä pienillä ruokahörpyillä tohi kertoa.
Uskon etä minuu palkittiin juuri siks kun en suostunut juhannusta mitenkään juhlimaan. Tämmönen tätsi innostaa vast'edeskin viettämään kesä-tai talvipyhiä samaan arkiseen pötköön.
Ilmianna
Jaa
Late on niin innoissaan, kun porukkaa alkaa kokoontua miekkaria varten. Hän pyytää ottamaan huomioon, että ei mennä eduskuntaan silloin, kun siellä on kesäloma.

Kumma juttu, mahtaakohan kansanedustuslaitoksella olla jonkinlainen salainen yhteys Kahvipirttiin. Ollaankohan siellä pääkallonpaikalla jo säikähdetty valtuuskuntamme tuloa ja nyt olisi tehty jonkinlainen lepyttämisyritys?

Täällä nimittäin alkoi aurinko paistaa jokin aika sitten!
Taivas on kauttaaltaan sininen, ja pilvet ovat kevyitä, valkoisia pumpulityynyjä.
Ilmianna
Jaa
Huomenta ja tietenkin harmaa pilvipeite taivaalla, ei kuitenkaan sada, mutta tuulee, lämmintä neljätoista astetta.
Onhan sillä tuulella tapana noita pilviä liikutella, jospa veisi tuonne itäiseen naapuriin, siellä olisi tilaa sateille ja paisteille, pinta alaa reilummin.
Kaupalla kävin eilen ja apteekista niitä allergia pillereitä, pitäähän niiden tehoon uskoa, kun kutina on hävinnyt, vaikka kovin herkkä en ole noiden pillereiden tehoon uskomaan.
Nyt sitten lonkan seutuvilla alkaa kipuilua, olisi polvien kipu riittänyt, jokohan on leikkaus pöydälle aneltava?

Jaa, että eduskunnan pakeille, kyllä kannatettava ajatus, ei asiat meinaa oikein vauhdilla kulkea, yhtä eipäs, juupas touhuilua on.
Ei tämä hallitus aurinkoa esiin saa, vesisateita vaan, koko maa suree
ja kärsii, olisi tuo taivaallinen armollinen ja antaisi lämpöä ja päivän paistetta.

Taitaa nuo kurkut vielä tippuakin vähän pelkään riittääkö voimaa, kyllähän lannoitan niitä, mutta pieniä vielä ainakin ovat, se siitä kehumisista.
Rehevinä tomaatit alkavat hedelmää muodostamaan, niiden suhteen ole toivo rikas.
Mukavaa ajan kulua ainakin.
Onhan ynnämuulla kuusikin omasta takaa;)

Niin nuo hulat ja muut ennätykset, kaikkea niillä joutavilla onkin aikaa puuhata, onkos se saappaan ja lypsyjakkaran heitto jo unohdettu?
Samaa komiteoiden istumista hallituskin toteuttaa, tuloksia ei synny, palkka juoksee ja tärkeinä lausuntoja antavat.
Ei mieltä nostanut todellakaan tämä hulahula ja vieläkin kertausta tapahtumista.
Muutenkin tuo telkkari ohjelma anti pelkkiä uusintoja, ja siitäkin maksetaan, näkyy veroilmoituksessa seisovan nämäkin lukemat.
Pankkiin tilaan ehkä kerran vuodessa ajan, eihän täällä taida olla aukikaan, kuin muutaman tunnin keskipäivällä. niin muuttuu maailma, ennen palveltiin, nyt teemme työn itse.
Sekin liikunta on pois meikä mummolta, kun tässä koneella asioitani setvin.

Onpa ihan kateeksi käypä tuo Hurskaisen ongella käynti, ei onnistu sekään minulla ja niin kuin siitä touhusta tykkäisin.
Ei se saaliin saanti, kunhan vaan nykii;)
Särjen sanotaan olevan ihan hyvä ruokakala, ei vaan ole koskaan mitään siitä ole tullut tehtyä.
Säilykkeenäkin ihan herkuksi mainitsevat.
Mistähän noita uniakin tulee, painajaisiakin usein nään, kai ne synnit kiusaa.

Mutta olkoon miten on, jos päivä ei paista, olkoon niin, ihme on jos ei jostakin aikaa taivaalle ilmesty, harmittaa lomalaisten ja myös maanviljelijöiden suhteen, kasvukaan ei vauhdilla edisty.
Eilen istuin parvekkeella ja tuli niin kuuma, että lasia oli aukaistava, saa nähdä miten tänään, tarkenee siellä istua vaikka ei aurinko ilmaantuisikaan.
Ilmoitelkaa kun lähtöä alatte tehdä, minä tietysti mukaan, siis sinne mielen ilmaukseen;)
Taidan puhallella noita pilviä tuonne kaakon suuntaan, tuulen kaveriksi rupean, mutta toivon, että ylittävät nopeasti Hurskaisen maisemat, kivaa päivää kuitenkin teille kaikille, mieli iloisena mennään;)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Olin jo ihmeissäni, kun Skillan mainitsi salaisesta ihailijastani, että mitä, mitä ja luin oman sepustukseni. Toden totta, sehän oli näitä uskomattomia s-posti tarjouksia ja lisää tulee, kuten seuraavasti;
-Koskien ilmaista lahjaasi....tai
-10.000,-€ lainatarjous... ja lainasi on hyväksytty
-yksi tarjous oli jopa mieheni nimellä
-ja entäs tämä Sofia lähettäjä, jonka otsikko on; Tule kyntämään minua iso poika..
-Viagra tarjouksia usein, mutta en tiedä, kuinka ne naisiin tepsii?.

Varsinainen hulabaloo minun postini, mutta vain yksi klikkaus ja siellä ovat bittiavaruudessa kaikki, koska nyt en avaa yhtäkään "houkutinta" ja ne telkkarin "hulatkin" on näkemättä, koska telkkarini meni rikki ja huomaan, että en tarvitsekaan moista kapistusta, sillä tietsikaltakin näkee ohjelmat ja mikään ei kiinnosta enää.

Jossain kerroin, että polveni teki tenän kaupan pihassa, joten apua sain, että pääsin autooni. Ystävällisiä neuvoja sain, että mene lääkäriin, mutta en tietenkään mennyt ja hyvä niin, koska ei se ole vaivannut nyt, kun "makoilen" sängyssä, käyn vessassa ja matkalla on tuo jääkaappi!DD

Eilen kyllä lähdin (klo 8,30) paikkakunnan ruokajakeluun, siis tylysti se leipäjono, mutta se onkin kesän nyt vain perjantaisin, joten oikein "porhalsin" sinne silitys possakkaani, koska tiesin, että kotona ollaan ja sisään pääsen. Olihan siellä laiskanläksyä vävyn 30 kpl kauluspaitoja, t-paitoja ym. pientä muuta sälää, mutta onneksi vain yksi lakana, joita inhoan silittää, koska ne on 2,5x2,5m.

Pakko oli mennä kauppaan ja nyt vasta(ei vihta) ostin Juhannus herkkuni ja mikä paras illan ohjelma tulikaan naapurista. Kova kailotus "Viron viinaa", laulua ja mökästystä, kunnes alkoi se tappelu tavanomaisesti. Oli siinä huoraa ja kunnan rahoilla ryyppäämistä ja uhoilua, että soitan poliisit! Ja eikös´vain, tämä pahin häirikkö oli soittanut. Ainakin osaan nyt varoa entistä enemmän, sillä on minullakin ollut ovet auki ja joskus kuumalla sepposelällään, mutta eilen kyllä pistin varmuudeksi lukon päälle, vaikka kaikki naapurit tietävätkin, että minun luokse on turha havitella kylään.

No, jaa, tulipa tuota tekstiä ilman lehtiotsikoita, mutta ketäpä kiinnostaa jonkun yksityisasiat, paitsi täällä niitä on mukava lukea ja kertoa, koska olemme ikään`kuin saman kahvipöydän äärellä juttelemassa?

ps. Äitini pravuuri oli Särki suolakalana, siis se selkäosa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jatkan tuosta SkillaN-emännän särkiteemasta, Muistan kun silloin niukkina vuosina ruuanlaittaja saattoi laittaa liiaksi suolaantuneita suolasärkiä jo melkein kypsien perunoiden päälle.
Ne hiukan pehmenivät tönkkösuolaisuudestaan.

Kuitenkin isomman ja kasveista rehevämmän järven särkikalat maistuivat jo keskikesällä hiukan mudalta. Tämä päivä meni vähän häneksi.
Kunto ei ole hääppöinen, mutta kurjemmallakin kondiksella uuteen aamuun on hilauduttu. Jonkun mielestä hyvä; omasta ei niinkään että päivälämpötila olisi tilapäisesti nousussa.
Viileässä on niin hyvä nukkua.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kaunis tuo päivän alku kuitenkin, tiedä vaikka nuo uhkilut olisi vaikuttaneet ilmojen paranemiseen. Ellei kesä oikeesti ala niin jotain on tehtävä, lähtevät "kesälomalle"varmaan ihan lähiaikoina, lähetetään vähintäin sähköpostia. Jos sinne porukalla mennään ei sinne luudanvarrella voi mennä, mutta ajatuksen voimalla kuitenkin.
Hallitusherrat kehuvat miten kaikki on nyt hyvin ja asiat menee suuniitelmien mukaan.
En minä ainakaan ole huomannut minkään asian parantuneen sen huomaa, että pikkuhiljaa kaikki kallistuu kaupoissa vaikka jokin kauppa ilmoittaa halpuutimme hintoja, huijjausta sekin. Pian kaikki taas ennallaan ja esimerkiksi kaikki leikkeleet kallistuu kun tehdään pienempiä pakkauksia niin kilohinnat nousee.
T V:stä tulee nykyään yhä enemmän uusintoja ja niitä samojakin moneen kertaan. Hullahula ohjelmaa en katsonut kertaakaan, mainonnasta näki ettei se ollut meikäläistä varten. Nostavat vielä TV maksujakin, kuulun juuri niihin "hyvätuloisiin" joilla maksut nousee. Taitaa maksu mennä vaikka myisikin TV: n. Nythän näkee tietokoneelta muutamia kanavia ja Yle areennasta joitakin ylen ohjelmia.
Minun aikani kuluu näissä kotihommissa, joskus uutisia katson Tv:stä, toki joitakin sarjoja ja lisäksi urheilu kinnostaa. Pelailen myös noita pelejä tästä Facebookista.
Ilmianna
Jaa
Onkohan se mediavero jonka ottavat suoraan vuosituloista, vaikka omistaisi pelkän radion. Niin ovelasti rajat laitettu että me tavalliset työntekijät/eläkeläiset joudumme siihen suurempaan maksuluokkaan. 😣
Kyllä monesti tuntuu , että hallituksen ihankaverit ovat kuin pikkulapsia hiekkalaatikolla. : Mä en leiki sun kaa,,,ku oot tommonen ja jos oot kaveri ton toisen kaa,mä meen pois.......

Niin että "suorien sanojen" sanomista olisi paljonkin. Ihan pitäs muistio tehdä,,,,
Hyvä kun Late lupasi että luudan varsi kalpaa hyvin moiseen konferenssiin, välttääkin tosi hyvin . Pakko alkaa tehdä jotain kotitöitäkin.
Muuten : täälläkin paistaa "lypytys aurinko" !!
Ilmianna
Jaa
Jos viedäänkin uusi luuta sinne Arkadianmäelle, alkaisi jotain kohennusta asioihin tulla, pöydät puhtaiksi. Syyskauden alkaessa eduskunta saa entistä ehompaan kuntoon remontoidun talon takaisin, jospa päätöksetkin alkaisivat olla laadukkaampia. Mahtaa siellä olla istumajärjestyksessä miettimistä, kun on loikkareita ja uusioloikkreita , onkohan jo kolmiloikkakerho sinne perustettu, kuntosalithan siellä tietenkin jo on. Mahtaako ne huippukalliit design-torkkupeitotkaan sopia uusiin kalusteisiin, varmaan uusitaan nekin. Kutsuisivatkohan nuo meidät kahville upeaan kahvioonsa, jos karvahattulähetystönä sinne menisimme , kaipa me naiset kukkahatut sentään pukisimme, vai sopisiko noitahuivi paremmin. Matkahan ei ole ongelma, kun on lentävät luudat ja matot., leveille portaille on näyttävää laskeutua. Vastustaisimmeko vai vaatisimme, hyvän asian puolesta voi tehdä molempia ja banderollit tehtäisiin tietenkin myös. Hyviä asioita editettäviksi riittää ihan varmasti.

On ilmaston puolesta ennenkin marssittu ja mieltä osoitettu, menty ketjuun Rautatientorille merkiksi siitä, mihin asti vesi nousee, jos ei ilmaston lämpenemistä saada kuriin. Me suomalaiset olemme luultavasti ylitehokkaasti toimineet , säästäneet energiaa ja päästöt tiukasti kuritettu, kun näin viileänä sää pysyttelee keskellä kesääkin. Minä olen lihan syönninkin melkein lopettanut ja kerännyt sadevettä, tosin mitähän niillä tynnyrillisillä tekisi, kun kasteluvettä tulee harva se päivä taivaalta. Intiassa ja Kiinassa on kovasti lisätty aurinkoenergiaa, mutta meillä poloisilla jäisi päiväkahvikin keittämättä, jos aurinkopaneelien varassa pitäisi olla. Täällä rannikolla on kyllä nytkin tuulista, jos oman pienen tuulivoimalan rakentaisi. Nyt kun koko Suomi on hulahulattamaan pantu, voisi kai siihen sellaisen koreografian keksiä, että saataisiin lämpöä ja päivänpaistetta aikaan. eiväthän marjatkaan muuten kypsy. Hulahulahan on hawaijilaisten tanssi, ja siellä aurinko aina paistaa. Viehkeitä käsiliikkeitä ainakin jaksamme ja osaamme jokainen ja sulavaa lantion keikuttelua, vaikka hulahula-vanne mukaan ja kukkia tietenkin hiuksiin ja lei kaulaan , kaislahameessa ei taida tareta.

Sotesta sanoisimme tietenkin painavan sanamme, olemmehan tottuneita sopan keittäjiä. Orpo jo loihe lausumaan ennen perustuslakivaliokunnan lausuntoa, että pakkoyhtiöittäminen oli virhearvio. Saa nähdä, miten paljon "virhearviointeja" paljastuukaan.
Ilmianna
Jaa
Mennään vaan Arkkaadian mäelle, laitetaan itsemme kuitenkin hienoksi, ei mitään karvalakkilähetystöä, vaan parhaat päälle, naisille kauniit hatut kukkakoristein ja miehet hatut ja muut hienoudet.
Sitten sanomme painavan sanamme maan talouden hoidosta ja muista tärkeistä asioista.
Laaditaan oikein lista, mitä pitäisi muuttaa, onhan niitä ja kun toimeen tartutaan, saadaan kyllä muutosta aikaan!

Näitäkin funtsin, kun tuolla ajoin nurmikkoa. Aurinko kyllä paistoi niin kuumasti ja samalla pieni tuulen vire toi mitä ihanimpia tuoksuja nenääni, monien kukkien hienot tuoksut, oli siinä kiva leikata nurmea.!
Kun olin ainakin tunnin leikannut, ajattelin, että nyt kahvi maistuisi, siksi kipaisin tänne Pirttiin, jossa on aina tuoretta kahvia ja nytkin hyviä nisupullia.
Toin tullessani kauniin kimpun syreenin oksia, jotka tuoksuvat ihanalta, ah!
Ilmianna
Jaa
Juu...selvästi ne ukaasimme vaikuttivat, että tänään oli lähes oikea kesäpäivä, kuten Latekin epäili. Venlastiina aloite tuotti jo tulosta - tosin vasta pieneltä osin. Olihan se hyvä todeta Kahvipirtin vaikutus, ehkä vielä pitää palata asiaan. Tarpeen vaatiessa ja vaatiihan se.

Ramoona hoksasi, että mahtaa heillä olla miettimistä istumajärjestyksestä uusitussa istuntosalissa. Tehdäänkö se pelkästään virkamiestyönä, vai ryhmien neuvotteluissa? Kun järjstyksen pitäisi olla puhemiehen paikalta katsottuna : vasemmisto vasemmalla, oikeisto oikealla ja muut siltä väliltä. Luulen vasemiston asettuvan pitemmittä puheitta paikalleen. Äärimäiselle oikealle ei varmaan ole tunkua, mutta on käytännössä. Kok, Rkp, Persut, loikkari- Situ (sininen tulevaisuus) - niistä se oikea laita muovautuu, mutta miten? Oikeastaan voisi arpoa koko tämän joukon sekaisin, ovathan he sekaisin, määrääjät ja alistetut. Situn ryhmä on" harjattu" vain myötäeläjiksi, napin painajiksi ja vain sellaisiksi. Siten sekaisin istutettuna valvonta olisi vieressä.
Tuskinpa ehdotukseni auttaa, mutta varmaan joku jakkara kaikille löytyy.

Tulin jo maininneksi, että tänään oli kevollinen kesäpäivä. Tulipa tuo mistä oikusta tai toimesta tahansa.
Aina se mukavammalta tuntuu, vaikka en kovin ahnaasti tiaisuutta hyväksi käyttänytkään.
Nykin on täysin pilvetön taivas ja tietysti aurinko paahtaa täysillä. Huomenna lienee sama juttu. Teille hyvää loppuiltaa! "Nuorekkaasti" heippa!
Ilmianna
Jaa
Kilometri kirjoitustani hävisi ulos nauttimaan auringosta.

Nyt tulee vain tärkeä ilmoitusasia: Kahvipirtin valtuuskuntaan aion osllistua päässäni maailman upein lierihattu, jota jo aiemmin mainostin. (Lierien läpimiktta yli 45 senttimetriä)
Ongelmana ovat lempijalkineeni ikäloput tennarit. Taidan jättää ne eduskuntatalon portaiden alapäähän ja tulla paljan jaloin. Näkeväthän sitten takapenkeilläkin nukkuvat, että olen paljasjalkainen suomalainen.
Ilmianna
Jaa
Huomenta, nyt hiukan mukavamman ja lupaavimman aamun aluksi, voi olla että kaunis päivä tulee,, vihdoinkin.
Kasvusta huomaa, että vettä on kasvillisuus saanut, niin rehevää on, miten sitten lienee sadon kohdalla, ainakin myöhässä on..
Lehdestä luin, että pitkä kausi tulee mansikalle, jos näin viileänä jatkaa.
Ilo on kuitenkin taivaalle tuijotella, pääskyset kauniisti liitelevät, näytti niin kuin olisi ollut "räpiköijiä" mukana, poikasten lento ei niin sulavaa ole, mutta olisiko poikaset jo lentokykyisiä?

Hyvin olette eduskunta matkaa suunnitelleet, tuo hattu homma minua vähän arveluttaa, kun en hattu ihmisiä ole, mutta yhteisen hyvän nimissä laitan hatun ja voin etunenässä kuljeskella ja säikytellä kaikki vastaan väittäjät hiljaisiksi.
Jos Venlastiina paljasjalkaisena, kyllä minäkin hattu päässä voin lähteä.

Tuo istumajärjestys voisi vaihtelua kaipaavana ihmisenä mielestä uusiksi järjestää, jospa vasen olisi oikea ja oikea väärä;)
No pitäkööt vanhat tutut paikkansa, saa puhemieskin selvää paremmin.
Keksisivät jonkun keinon millä tuo TV:n katselu saataisiin maksuttomaksi, kun aina vaan samoja näytetään, eihän kulut siitä kasva, kun ei uutta kehään laiteta, voi olla että aina kuitenkin joki "välikäsi" on ottamassa.
Neeassa kohta ruskea kuin papu, kun kävelee (tai ajaa) nurmikkoa, jos on iso piha siinä saa kauan auringossa olla, kai olet huomioinut kertoimet?

Pitääkin kokeilla, että heiluuko lanne, no kädet ainakin melkoisen siroja väännätyksiä pystyy tekemään, ken mielestä sitten kaunista tai rumaa, sitäpä en mieti.
Rauhanmarssissa minäkin joskus vuosia sitten, kun täälläkin marssittiin, ei vaan ole rauhaa maailmaan saatu vielä tänäkään päivänä.
Virhearvioita on paljon, mitä hallitus joutuu arvioimaan, jos nyt jotakin yleensä pystyvät edes arvioimaan, saati korjaamaan.
Hiekkalaatikko poikia ja tyttöjä ovatkin, kun tarkemmin ajattelee.
Onko "lypsytys" aurinko se mikä meinaa paistaa?

Mudan makuiseksi väittävät särkikalojen muuttuvan, kun vedet lämpiää ja made on kaiketi myös kala jota ei syödä lämpimien vesien aikaan, en tiedä käykö edes pyydyksiin, menee syvänteihin.
Tässä nyt puhun kuin paraskin kalamies;)

Kamala määrä paitoja silitettävänä, on siinä pyykkikone myös saanut ahertaa.
Eikö mankeli noin isoille lakanoille olisi helpompi työväline.
Oletpa sinä urakan tuosta silitys hommasta ottanut Kristiina23.
Vielä tuli mieleen tuo Hurskaisen kertoma suola särki.
Äiti ja isä istuivat ongella eläkeiällään aina kun vain ilma salli ja kalaa, särkiäkin tuli.
Äiti siivosi kaikki ja kuivasi auringon paisteessa ja sitten kuivana perunoiden päälle hautumaan ja maukkaina söivät perunoiden kanssa, en koskaan edes maistanut.
Kyllä se pula aika opetti kaiken mahdollisen ruuaksi laittamaan.
Noita laina tarjouksia tulee kymmenittäin päivässä ja sitten oikeat laskut menevät roskapostiin, saa tarkkana olla.

Nyt sitten päivää aloittamaan ihan oikean puuhastelun merkeissä, ei mitään erionmaista luvassa, mutta kyllä se iltaan tämäkin päivä päättyy, voikaa hyvin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kiitos, kuin myös SkillaN, iltaan toki päättyy nämäkin 🎵 - "päivät kuin unta vaan, auringon toi tullessaan"
Hauskaa on ollut hetken seikkailla tekniikan mahdollisuuksia kokeillen, ihan väkinäisesti pitää tehdä muutakin, ja siirtyä broilerisiipien paistoon . No, ruoka palkitsee,...ai joo, salaattikin on tekemättä,...sitten ulos!
🎵 " Kauas maailmaan, läksin kulkemaan",... voi kun Karjalan J u r i j' kin 🙂 olis vielä mukanani,...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kesäiseltä näyttää, vaikka pilvipumpulit ovatkin jo alkaneet kerääntyä taivaan alareunoihin.
Heräsin viime yönä puoöi viideltä ja istuin muutaman tunnin parvekkeella hengittäen raitista ilmaa ja luonnon tuoksuja. Suorastaan ahmin hiljaisuutta. Yksikään kaksipyöräisellä möyryävä hurijastelija ei päästellyt karmaisevia töräytyksiä kaasua lisätessään.
Kunhan sisuuntuisi sen verran, että agiteeraisi koko naapuruston ja ainakin taloyhteisömme väen vastavallankumoukseen. Voisimme vaikka porukalla marssia poliisilaitokselle vaatimaan jatkuvaa tarkkailua ajotielle ja kunnon sakkoja tai vieläkin osuvampia rankaisuja.
Täällä on myös vikas autoliikenne, mutta niin henkilö-ja linja-autot kuin rekatkin noudattavat paikallista nopeusrajoitusta.

Minä tässä mesotessani taidan ylittää netin nopeusrajoituksen, ja tekstini saattaa lentää taivaan
tuuliin.
Ans kattoo ny, pääseekö tämä läpi...

Terveisiä vaan terveisiä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Aurinko kääntyi juuri minun asunnon suuntaa ja lämpömittari huitelee 30+, mutta muuten on hiljaista, joten on pakko vetää tuo pimennysverho eteen, että voin olla muuallakin kuin suihkussa.

Sen minä vain sanon, että sitä todella raikasta ilmaa ei näillä seuduilla koeta, jota en olisi itsekään uskonut, kunnes menimme mieheni kanssa eräs (pari vuotta sitten) Juhannus tuonne maalle, jossa ei kuulunut yhtään auton pöräystäkään. Voi se luonnon hiljaisuus ja ne tuoksut ja nyt ne tuli taas mieleeni, koska olinhan nauttinut niistä jo aikaisemmin, mutta nyt oli pitkä aika äidin kuolemasta ja siellä ei vierailtu.

Sini-sirkku se jaksaa porhaltaa tuonne ulos ja minä luopio kävin lainaamassa 10-kirjaa, koska laina-aika on elokuulle, ja ulos en mene. Jouduinhan jo kävelemään ainakin 100m.

Jotenkin tuli mieleeni isäni sanonta, kun lapsena oltiin paljon hevosreessä ja kylmää oli, jolloin isä sanoi, että nouskaa hieman juoksemaan tuohon vierelle, mutta eihän me noustu vällyjen alta, jolloin hän sanoi, että niin oli joku renkimies, tai olikohan peräti piispa todennut, että "ennen kylymän, kunne kävelen"ja se on aina huvittanut minua, koska nytkin ajattelen, että ennen jämähdän, kuin kävelen joutavanpäiväistä.

Skillan ilmeisesti koteliaisuudesta kirjoitti;
"Oletpa sinä urakan tuosta silitys hommasta ottanut Kristiina23."

Mutta sanoisin, että on sinullakin Skillan on ollut oma urakkasi ja vielä hyväntekeväisyyteen, kun taas minulla lapseni perheen hyväksi, josta aina saan ruokaa mukaani, siis sellaisen pari porkkanaa j.n.e., jota yksinäinen ei tarvitse kilokaupalla. Nytkin olisi ollut kuhakeittoa ja maksaa, mutta puhelin oli kotona.

Ja, mitä verukkeita minulla olisi mennä heille, jos en "leikkisi", että silitän pyykkinne, koska olen nyt tykästynyt tuohon silittämiseen ja heillä ei ole mankelia, mutta minun taloyhtiössä on, jossa olen joskus mankeloinnut, mutta kuitenkin koen, että se siirtely tänne ja sinne on minulle helpompi, kun viikkaan lakanat kunnolla ja painelen hieman höyryä päälle.

Jassoo, tulipa taas juttua ja ketä se kiinnostaa, miten elämääni elän, koska onhan täällä aloituksia tyyliin, "että me kaikki", johon joku tympääntynyt oli vastannut kärkevästi, että "ketkä me" sillä itsekin ajattelin, että eihän joku voi kirjoittaa, että me kaikki, vai teititteleekö itseään?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tervehdys nyt Kristiina23,..älähän mitään, en minä pihaa pidemmälle kylläisenä nähnyt mieltä lyllertää, joten roskiksen kautta pihapenkille aurinkoon istukselemaan laiskan rentona. Sieltä parvekkelle jossa viihdyin tunnin verran, valokuvaten sieltä käsin alapuolella samettisen kaunista nurmea.

Tiskaustuokiot, telefonin haku, ja vanhimman tyttären kanssa hihittelyä kerrakseen, meillä huumori synkkaa 😚

En hetkeäkään usko SkillaN*in kohteliaisuuttaan päivitellyt paitojen määrää, Ihan gauhea kasa siinä oliskin saada henkarikelpoiseen malliin.

Mää lähtisin jo karkuun nähdessäni moisen pinon 🤣 ,....Kiltti ja motiivisi kivasti kertova äitykkä taidatkin olla, 💕moi!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
sini-sirkku kirjoitti:
Tervehdys nyt Kristiina23,..älähän mitään, en minä pihaa pidemmälle kylläisenä nähnyt mieltä lyllertää, joten roskiksen kautta pihapenkille aurinkoon istukselemaan laiskan rentona. Sieltä parvekkelle jossa viihdyin tunnin verran, valokuvaten sieltä käsin alapuolella samettisen kaunista nurmea.

Tiskaustuokiot, telefonin haku, ja vanhimman tyttären kanssa hihittelyä kerrakseen, meillä huumori synkkaa 😚

En hetkeäkään usko SkillaN*in kohteliaisuuttaan päivitellyt paitojen määrää, Ihan gauhea kasa siinä oliskin saada henkarikelpoiseen malliin.

Mää lähtisin jo karkuun nähdessäni moisen pinon 🤣 ,....Kiltti ja motiivisi kivasti kertova äitykkä taidatkin olla, 💕moi!
"Mää lähtisin jo karkuun nähdessäni moisen pinon 🤣"??

Kivasti kirjoitettu, mutta lähtisitkö, jos itse olisit vain saamatomuuttasi laistanut sen, minkä olet luvannut ja pelkkää laiskuuttasi,.. kirjoja lukien? No olihan tuossa jokunen avain ongelma ja lasten nukkuminen, mutta kyllä minä häpeän tätä laiskuuttani, ihan totta.

Kateuden kuvat ovat kasvoissani, kuinka te toiset liikutte, mutta sitten tulee hymynväre naamalle, kun joku valittaa vaivojaan, että ei ole minulla vielä mitään, paitsi silittäessä selkä väsyy ja se vaatii aina tupakkatauon!D

Silloin on kiva tulla ulos ja katsella kahta lampea, joiden välistä tie kulkee pihaan. Toisella lammella on pieni saari ja lokki siellä nyt oli, mutta aikaisempina kesinä siinä on aina pesinyt telkkäpariskunta.

Rohkenenko edes tunnustaa, että tuo viereinen kuntosali, joka avattiin viimesyksynä ja johon ostin vuoden "sisäänpääsyn", siis ovi kortin, niin en ole oveaan avannut. Jotenkin minua alkaa oksettamaan ajatuskin ja käyn lukemaan kirjaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Hiukan pilalle meni kun liian lämpymäks sää heittäysi. Vaatteita riittävästi vähentämällä ja patalaiskasksi heittäytymällä on kohteliasta pärjiä kun on paras kesäloma-aikakin ihmisillä.
Oikeasttaan kokonaisuuden kannalta ihannekesä tämä on ollut.

Alkukesän kuivakausi lopetti maastopalojen ketjun ainakin osassa maata riittäviin vesisateisiin. Kaikki on myöhässä tänä kesänä. Perunat pieniä ja mansikka-aika vasta edessäpäin kaukana. Yhtä asiaa kehun estottomasti, kasvihuonetomaatit ovat näyttäviä ja edullisiakin myymälöissä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Suvi on ihanimmillaan.
Olen istunut lueskelemassa muutamia vuosia sitten kansalaisopistossamme kokoamiamme antologioita.
Sääli, ettei kirjoittajapiiri enää tällä vuosituhannella toiminut. Koko kirkonkylässä ei taida olla mitään kansalaisopisto Jukolan kursseja. Jukolan nimikin on muutettu Nurmijärven opistoksi.
Ehkä se on fiinimpää, kun voi vastata kysymykseen: mitä " nykyisin harrastat?", että opiskelen Nurmijärven opistossa englantia tai saksaa.
Opiskelupaikka on Klaukkalassa sijaitseva koulu, joka on melkoisen matkan päässä autoreitiltä.
Olisin lähtenyt kertaamaan saksaa, mutta pöllö kun olen, annoin ihan tietoisesti ajokorttini vanhentua, kun en muka olisi sitä enää tarvinnut.
Elinkautinen poikaystäväni olisi kyllä kyytinyt minut, mutta hän olisi joutunut odottelemaan pari - kolme tuntia illassa, eikä se varsinkaan talviaikaan olisi ollut kovin houkuttelevaa. Ilmoitin, etten painosta häntä todistamaan rakkauttaan moisella uhrauksella, koska olisi kai olemassa jonkin verran romanttisempiakin tapoja osoittaa rakkautta.

Jaaha!
Kohta alkaa ohjelma, jonka haluan ehdottomasti katsoa.
Sitä ennen houkutteleva tuoksu saa minut kaivelemaan lautasia ja muita ruokailuvälineitä esiin.
Epävirallinen keittiömestarimme ilmoitti juuri, että nyt saa käydä käsiksi keitoksiin ja paistoksiin.
Ei tässä kahta käskyä kaivata.

TERVE!
Ilmianna
Jaa
Tuolla aiemmin Hurskainen ja SkillaN kirjoittivat särkikalasta ja sen käytöstä. Minusta särki on mainettaan parempi kala. Ei tietenkään ahvenen veroinen. Särkeäkin on useampaa sorttia. Paras on korpiaissärki. Se on sujakka, paksumpi ruodon kohdalta, toinen tyyppi on litteä lituska. ei paljon syötävää, ruotoa runsaasti.

Kotipaikallani särkeä otettiin paljon käyttöön. Kutuaikana sitä sai helpolla minkä halusi. Särjet ja ahvenet kuivatettiin uunissa rapeiksi. Sellaisina säilyivät kuivassa paikassa keväästä lopputalveen. Hyvän kalasopan niistä sai ja saattoi kuivaa, murakkaa särkeä syödä sellaisenaankin kuin keksejä. Siinä tuohussa opin kalan perkaamisen, olin kuulemma näppärä. Tietysti se avasi mulle sen "uran." Kaikkiaan särki muodosti aika suuren osan ruokataloudestamme. Olen käyttänyt särkeä tarvittaessa ihan viimevuosiin, mutta onhan parempaakin kalaa. Niitä vain ei aina saa kiinni.

Kristtina 23 kirjoitti tavasta "me kaikki." Ei kai sitä voi sijoittaa jonkun omaan älynväläykseen ja olettaa että sen kaikki hyväksyvät. Yhtä kuin yleisökirjoitus:" Minä kaikkien meidän puolesta." Ei se oikein ilman valtakirjaa käy. Toisaalta tulee turpahöylää jos ahkerasti käyttää minä, minä muotoa. On se vain joskus sanottava/ kirjoitettava Minä, kun ei halua ketään asiaan suoraan sotkea.

Ylen tärkeä sääkatsaus: oli hyvä aurinkoinen päivä täällä, parikymmentä parhaillaan lämpöä. Eka kerran tänä vuotena olin köykäisessä, lähes hihattomassa paidassa ulkona eikä paleltanut. Hyvä että on joskus hyvä. Heippa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kaupan viileydessä on hyvä 20 asteen helteillä viipyillä. Kalahyllyssä ihmettelin sitä punaisten alelappujen määrää lohikaloiisa muuten.
Jos fileiden lähtöhinta on yli 20 euroa, niin eihän se30% ale vielä sillin hintaan laske. Se Raimbovin merkki siinä sillissä missään tunnu. Hinta sillillä alle 9 euroa.

Joku allergisuus on kai lisääntynyt henk.koht kun alkukesän nokkosen polttiaissolut pistelevät vielä vuorokaudenkin päästä. Onneksi itikoita vain muutama.
Kiroilin dykkertnaulojen kanssa. Niitä kun ei kolmen kilon lekalla saa lyötyä lautaan taittumatta.Ihan villiä menoa: huomenna jo alkaa taas viikonloppu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ai, sieltäkös ne ihanat tuoksut tul
Päivä ollut kaunis ja lämmin aurinkoinen
Kuulin että haastattelussa Suomen ihmiset ovat tyytyväisiä elämäänsä , ikä ihmisillä tuntui olevan rahaa riittävästi kyselyn mukaan.
Ajattelin että ainakin itse lähden ihan arki rytkyissä mitä sattuu päällä olemaan. Päähän laitan vanhan virttyneen pipon---vähän venynyt. Paremmin yltää korville, Nyhtäsen vähän taakse päin jos silmille valahtaa. Pitäähän niiden ilmeet kuitenkin nähdä,,,,,
Muutenhan luulevat että tuo kysely pitää, että kaikki mummonkin kylpevät rahassa. Sehän ei taas pidä paikkaansa ollenkaan.
Jos hyvin hieno porukka ilmestyy eduskunnan rappusille, ajattelevat että Haa, laitetaan noille uudet verolaput tai muuten kunnon veromätkyt
Käyköhän tässä nyt kuin Halla- Aholle ? Että porukka jakaantuu ? Vai olenko ainoo "loikkari". Toisaalta,voin sen loikkauksen tehdä vaikka tuosta laiturin päästä suoraan järveen. Tulos ei siitä miksikään muutu !!
Rattoisaa ja leppoisaa iltaa kaikille.mk
Ilmianna
Jaa
Eihän se hattu pääasia ole, vaan mitä hatun alta löytyy. Jotenkin hattu voisi kuitenkin ilmentää sitä, että meitä hatuttaa tämä hallituksen meininki. Potuttaa toisin sanoen, mutta voidaanhan me pottuilla takaisin. Eihän me nyt aleta päähineen takia rivejämme murtamaan eikä loikkimaan takavasemmalle eikä etuoikealle. Jokainen voinee valita persoonaansa ilmentävän kotsan. Mutta mietitään vielä, aina on Kyöpeliinkin tilanteeseen sopivat asusteet löydetty. Eikös Venäjän ja Ruotsin välillä käyty joskus satoja vuosia sitten hattujen ja myssyjen sota, Suomihan siinä sotanäyttämönä...ei mitään siihen viittaavaakaan aleta enää. :))) Lierihattu on kyllä kätevä, suojaa auringolta ja sateenvarjostakin käy, jos on tuollainen halkasijaltaan melkein puolimetrinen kuin Venlastiinalla.
Ihan kuin tilaustyötä tuo tyytyväisyyskysely, ihan muunlaisia viestejä kuullaan ja omin silmin nähdään. Minulla on kyllä kaikkea mitä tarvitsen, mutta tasan tarkkaan tiedän, ettei kaikilla ole ollut esimerkiksi mahdollisuutta kartuttaa eläkettään.

Aurinkoinen kesäpäivä helli meitäkin, kimmeltävillä aalloilla seilattiin kohtalaisen itätuulen siivittäminä. Kyhmyjoutsenpoikueita on paljon, tiirat hyvin tuttavallisia ja kovaäänisiä, harmaahaikarakin nähtiin...eipä ollut nyyttiä nokassaan. Huomiseksi tuulen on ennustettu äityvän navakaksi.
Ilmianna
Jaa
Huomenta todella ihanasti alkavaan päivään ja viikonloppuun, koittaa taas parin päivän huili työssä kävijöille, varmasti mieleinen.
Jokohan se kesä tuli tänne pohjoisen väelle, loma aika ja soisi jokaiselle lomalaiselle aurinkoa ja kesän ihanuutta, myös maata viljelevät satoaan saisi kasvuun, siitä sitä riittäisi hyvää meille kuluttajillekin.
Olen tuon tomaatin halpuutta ihmetellyt, mutta kuitenkaan ei laatu ole kovinkaan hyvää, kovia ovat ehkä kesken kasvun otettuja.

Ramoona mainitsit, että sinulla kaikkea mitä tarvitset, niin minullakin, mutta eipä suurta mullistusta tarvitse, kun hyvä olo muuttuu, esimerkiksi sairauden myötä.
Ei tämä eläkeläisen toimeentulo hurrattavaa ole, jos lääkkeitä joutuu ostamaan, on heitäkin joilla ei kerta kaikkiaan riitä raha ruokaan ja lääkkeisiin ja kun asumisestakin joutuu maksamaan.
Naispuolisilla ei tuo tienesti ole suurta ollut ja kun siitä eläke muodostuu, pieneksi jää.
Mitä tuosta pukeutumisesta jotakin, niin ei saa siihen sortua hyvä suunnitelma ja totta myös tuo, että pääkuoren sisällä pitäisi olla pontta toteuttaa tämä mielen ilmaus.
Katselin ja kuuntelin eilen kyselytunnin, ja voi poloiset miten sekaisin ajatukset onkaan porukalla, ei niistä selvää ota Erkkikään, saati kansanedustajat.
Ministereillä kuitenkin tuntuu asioiden oikeus ja aikataulu pitävän, väittäkööt lautakunnat ja muu tietävä taso mitä tahansa.

Et ole "loikkari" hyppää vaan rauhassa veteen ja nouse kanssamme barrikaadeille meri-kukka.
Nautippa vielä siitäkin, että voit veteen loikkia, tässä toiset vaan auringon kylvyistä voi nauttia, hyvää tekisi veteen väliin hypätä.
En kuitenkaan valita;)

Osta allergia pillereitä Hurskainen, minulla ne tehosivat, ei edes itikat tykkää, no ei niitä kyllä täällä sisätiloissa näekkään;)
Minusta silli on kallista, mutta uusien perunoiden kanssa niiiin hyvää, hilitsemistä tarvitaan tämän herkun kanssa, on se niin suolapitoista.

Aika kankeaa on joskus tämä kirjoitusten ymmärrettäväksi saaminen, ja se minä minä tahtoo aina vaan reilunlaisesti mukaan tulla.
Eiköhän ymmärrytä riitä kaikenlaiseen viestintään ainakin pirtissä.
Kyllä sodan aikaan ja jälkeenkin eläneet ruokataloutta osasivat taidokkaasti toteuttaa kuten kerroit ynnämuu, hukkaan ei mitään mennyt ja kai se on tuonne pääkoppaan tallentunut, kun en minäkään ruokaa haaskiin laita.
Ostan taiten, että ei hukka tarvetta tule ja itse valmistaen tehokkuus lisääntyy.

Nuo harrastukset kirjoittaja piireissä on huomattu Venlastiina, voi olla, että laatikot pullottaa painoon meneviä teoksia;)

Kiva kun jollakin on myönteinen asenne myös alkukesän säihin ja nyt jo loman viettävien vuoksi toivottaa lämpimiä ilmoja.
Tomaatit on komeita ja halpoja se on totta, mutta minusta mauttomia ja kovia, tietenkin se taas makuasia.

Noita samoja kaipauksen huokaisua minultakin väliin tulee, oi jospa olisi kuin ennen, kun näin ei ole ja tähän on tyydyttävä.
Sinulla sini-sirkku kyky eläytyä ja nauttia elämästä täydellä, siitä kyvystä olen vähän kade, vaikkakin yritän sanoa itselleni, että katso ja nauti.

Kristiina23, älä harmittele kyllä täällä toinen melkein liikunnasta tarpeensa saanut, pakotan itseni kauppa reissuille ja muihin ihan pakollisiin tapahtumiin.
Kiltti olet, kun silitys urakan teet, vaikka mukavaa silittäminen on minusta myös, komerot pysyy paremmin kauniin näköisenä.
Pienistä asioista ilot on kerättävä.

Nyt minä homepää alan soittamaan poliisi laitoksen löytötavaran puolelle, olisi avain nippuni mahdollisesti löytänyt tiensä sinne.
Olen myllännyt koko huushollin ja ei vaan löydy, ne ovat sen vuoksi tärkeitä, että yhteiset kerhotilat on kysymyksessä ja sinne en pääse, jos avaimia ei löydy, viisitoista vuotta on matkassa kulkeneet ja nyt, olisiko merkki lopettaa koko harrastaminen.
Harmittaa niin vietävästi, avaimet varmaan saa uusittua, mutta että minulle näin kävi;(((
Kaikesta huolimatta iloa päiväänne.
Ilmianna
Jaa
Toivon SkillaN, että olet avaimesi saanut jo takaisin! Se ei ole mukavaa, että avaimet ovat hukassa!

Niin lämmin päivä, että kukatkin aivan läkähtyy tuohon kuumuuteen. Koetin jo kastella vähäsen ja illalla lisää.
Nyt kun pitkästä aikaa on ruvennut tuulemaan, niin voi valtavaa, mikä puiden siementen paljous lensi ilmassa, kuin lunta olisi satanut!
Ihan laatoille asti oli siemeniä lentänyt, että niitä lakaisin äsken ja mietin, että jos nämä keräisi, niin voisi myyntiin viedä!

Kivaa päivän jatkoa kaikille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Eihän ne varsinaisesti siemeniä ole, vaan kuivuneita kukkia paremminkin!
Kaunis "lumisade" kuitenkin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tuulee kuin Vihtorinmäellä sanottiin ennenvanhaan tuulleen. Tuuli on katkonut puita sähkölinjoille eri puolilla maata. Sähköttömiä talouksia taitaa olla yli tuhannen.
Meillä päin virta ei ole vielä katkeillut. Tuuli idästä päin kovast että piti pyörä taluttaa kun vastatuuleen puskin. Tulomatka sitten jo helpompi.
Ilmianna
Jaa
Joo, enpä ole nähnyt merenrannalla niin erikoista näkyä, kun maalta tuli hurja tuulenpuuska, kuin puhuri, ja vesi siirtyi tuulen mukana hienosti ulommaksi,..puuska pyörähti kuin maalaten veteen suurta ympyrää., muutti äkkiä suuntaa rantaviivaan päin , ja veden pinta pyyhkiytyi takaisin 🙂

Kuvaa en ehtinyt ottaa, kun seurasin täysin ihmeissäni tuulen kivasta leikistä. Pienellä paatilla en merelle lähtisi, tuntui tuulen voima heilauttavan, kulkiessani hiekkarannalla ajotielle.
Veneitä oli vieri viereen venesatamassa, jokunen pariskunta sentään palasi autolleen, ja lähti ajelemaan.

No, täällä kotiportaan luona lenteli lehtiä ja oksia puista rutisten, joten äkkiä rapun suojaan ja kaffeenkeittoon. Moikka 🏄🏿🌪
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Naapurini lähti Suomenlinnan kesäteatteriin. Mitenköhän lautta selvisi!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Eiköhän Suomenlinnaan selvinne. Luulisi lautturin tuntevan riskirajat.

Tuulen myräkkää on täälläkin. Hyvähän oli kävellä, lämmintä oli ja ilmanvaihto ulkona kunnossa. Vastaseen sai etunojassa puskea, myötäiseen täytyi jarrutella.

Harmittaa se avainten katoaminen. Minulta katoaa lyhyeksi aikaa, mutta sitten yllättävästä paikasta ilmestyvät. Kymmeniin vuosiin muistan yhdet jääneet kadoksiin. Mökillä tein halkoja metsässä ja unohdin työrytkyjeni taskuun avaimet. Sieltä ne tipahtivat Ei jäänyt sen puutteeseen, ettenkö etsinyt. Risukkoon ja pehmeään sammalpohjaan saattoivat sotkeentua ja mahdollinen aluekin oli aika laaja.

Kerroin aiemmin, että kun hula, hulasta ei tullut ME- juhlaa, niin oletin että kyllä joku älykkö keksii uuden lajin tai näytönpaikan. Näin tapahtui Joensuussa. Parin viikon kuluttua Ilosaarirockin yhteyteen on käynnistetty ME- yritys, naku -uinnin joukkuekisa. Voimassa oleva ennätys on Austraalialla, 786 nakuilijaa samaan aikaan. Joensuulaiset ovat asettaneet tavoitteen 1000 nakuilijaa, ME- on kuulemma erikoisen tärkeä ja merkittävä, tahdon voima on terästetty huippuunsa.

Onhan Pirtissäkin joensuulaisia. Kaipa he kertovat kuinka innostuneita ovat. Kun...ja jos ME- tulee, vaatinee se arvoisensa juhlatoimet. Tietysti torijulat ennätyksen tehneille ME- joukueelle. Onhan se niin arvokas asia, että voisi torin reunaan pystyttää laajahkon kivipaaden, johon tulisi kultakirjaimin ME- joukkueen nimet. Kirjataanhan ne tietenkin, koska tulee mukaan virallinen valvoja. Niin...no tämä on hieman ennakointia, suoritushan vielä puuttuu.

Muuten päiväni mennä lupsahti mukavasti. Ei suurta muuta hyötykäyttöä kuin ylläpitoon liitttyvät toimet. Oikeastaan tuntui pyhäpäivältä. Tälleen ja huomenna paremmin!
Ilmianna
Jaa
Huomenta niin kirkkaan vaalean sinisen taivaan alta ja suunta Savo;)
Nyt pitäisi kaiken olla kohdallaan, sää ei paremmaksi voi tulla, no tietysti tuo tuulisi saisi hieman voimattomampi olla, mutta kivasti viilentää ja pitää itikat kaukana.
Voihan olla että myrskyävä kesätuuli on tehnyt tuhojakin.
Minulla hyvä mieli siitäkin, että avaimet löytyi, rupesin vielä kertaalleen tarkastamaan farku pinoani ja niinhän oli yksi tasku jäänyt kokeilematta.
Huolimaton olen ja turhaa työtä etsinnässä, kävinpä kaikki mahdolliset ja mahdottomat paikat, jopa kengät kopistelin.
Ehdin jo soittaa poliisillekin, sinne olisi pitänyt mennä laatikkoa kaivelemaan, eihän he kirjaa niitä sen paremmin.
Ehkä tarkkuutta ja varmentamista tästä eteen päin.

Minusta on tänä keväänä melkein joka päivä tuullut, nyt kuitenkin voikukan, horsman ja lupiinin siemenet leviää.
Varmaan paikkakunta kohtaista tuo tuuleminenkin, kuin myös sateet.
Kälyni kertoi, että joutuvat kasvinmaata kastelemaan ja täällä parin kymmenen kilomerin päässä sadetta piisannut.

Ihmetyttää miksi tuollaisia naku uinteja järjestellään, eikös suomessa ole laki joka alastomana liikkumisen kieltää ja mikä ilo siinä nyt onkaan.
Taitaahan ne alastomina juoksujakin järjestää, no kaikenlaista hulluutta maailma sisällään pitää, mikään vanha sääntö ei paikkaansa pidä.
Joutavilla jotakin, mieheni sanoin joutavaa "kuotoilua", liekö murretta tuokin.
Suomessa ei ennen saanut naamioituna kulkea, nyt sekin sallittua.

Onhan se oma jännitys mennä teatteriin, kun myrskyävällä merellä seilaa;)
Nauttiiko sitä edes esityksestä mitä esitetään, kun pelko takaisin pääsystä.

Teillä onkin ollut melkoista myrskyä siellä etelässä sini-sirkku, en täällä huomannut mitään lentelemässä.

Niin se on, että vastatuuleen voimia koetellaan, mutta helpolla sitten myötätuulessa mennään, kaikessa useinkin hyvätkin puolet.
Kaupungeissa harvemmin sähkövikoja ilmenee.

Onkohan meri-kukka jäänyt mökille menemättä, kun tuollaiset kisat tiedossa;)

Nyt on aika siirtyä tähän oikeaan elämään, jotakin puuhastelua sitä joka päivä keksii, niin kuin tuo avainten etsintä, toivottavasti tänään vähän järkevämpää puuha kuitenkin.
Iloitaan kesästä, kun se vihdoin on meille tullut, ulos ja aurinkoon, D-vitamiiniä varastoimaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Heipä hei Kahvipirttiin!

Ennätin tuonne parvekkeelle tässä muiden puuhien lomassa, ja naurahdin kun vedin pienoiskasvihuoneen vetoketjuoven auki.

Mikä huumaava tuoksu lehahtikaan vastaan sieltä,.....basiliikan lehtiä oli pari jäänyt rutistuksiin. No vahinko ei haittaa, reheväksihän nuo ainoat hyötykasvit onkin tulleet ja satoaan jo antaneet.

Niin siinä kävi, kun Clas Ohlssonilla katsein isoja multapusseja,...mietin kotiinkuljetusta, ja sitten muistin,..pitäähän ne mullat raijata alaskin sieltä partsilta, no kukkapenkkaan ehkä tai puiden juurelle. Pese istutusastiat syksyllä, pinoo ne sievästi,...pety jos ei perunaa löydykkään istutuspussista, nyyhk.🙈

Ja riemastuin lopuksi, perunalaaristahan pistelen pussiin iloiseen ja kiikutan kattilaan, kukat ja yrtit saa parvekkeella riittää 😍 Ikkunalaudan kukkaset sisällä voi tosi hyvin 🍀🌿
hei taas!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Eilinen tuuli oli mennyt menojaan. Luulin sen puhaltavan idänsuunnalta. Siellä riittää tähän vuodenaikaan kuumuuttakin. Lämpötila oli kuitenkin tänään sopiva 17 astetta.

Pientä puuhailua pihalla. Sisäsiivousta varten odotan lottopotin tapaista ylimääräistä että vois ammattilaisilla teettää. Itsekin sen osais jos halua olisi. Sitä ei ole.
Oliskohan ihan geeniperäistä. En kuuna päivänä ole meidän suvun miehen pistävän rikkaa ristiin siivousmielessä. Hyviä miehiä kaikki; kukaan ei kupista kieltäytynyt.

Pienen ajomatkan päässä olisi turvallinen uimapaikka. Kallionlouhijat ovat tehneet siihen tekoaltaan. Kun ihmiset uittavat siinä koiriaan helteillä, silti kelpuuttaisin.
Voisihan sitä tultuaan käydä vielä suihkussa, jos salaliittolaiset olisivat vettä jotenkin töhrineet. Vesi siinä paikassa on kylmää, lähteitä pohjassa. Herättäis vähän tästä keskikesän unettavasta tätsistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tulin Pirttiin huikkaamaan vain terveiset! Mennä hupmsahti päivä ihan huomaamatta. Löylyttelemässä kävin ja nyt on rennon lupsakka olo, ei ole särkyjä, mutta eipä ole toimintaan tarmokkuuttakaan. Joten... hyvää yötä!
Ilmianna
Jaa
Terveiset lauantai saunasta ! Parin viikon kuluttua on tuo ilosaari tapahtuma . En tosin ole kuullutkaan moisesta kisasta , mutta vielä ehdin . Menemme samana viikonloppuna Mikkelin asunto messuille veneellä jossa asumme siellä olo ajan.
Lauantai - sunnuntai olemme välillä kotona.

Kun me vanhat saamme maksuttoman rannekkeen laulurinteelle, aina on käyty kauniilla säällä kävelemässä siellä. Onhan siellä monen moista musiikkia - hyvääkin. Kävijät vauvasta vaariin ja siltä väliltä.
Päivän ateria siellä nautittu. Ja yllätys;;;paljon tuttuja.
Joensuun rock tapahtuma on kuulu siitä, että siellä on siistiä väkeä. Mutta hyvin tarkka on tarkastuskin menoportilla.
On aika "avartavaa" nähdä se kaikki, ihmisten kirjavuus . Perheet pikkulasten kanssa, kaikki
Joensuusta on torin parkkihallin rakennus Joten sinne ei "nakunimiä" voi ripustaa tällä hetkellä.
Pitääkin alkaa ottaa selvää tuosta "sivistys tapahtumasta" josta en ollut kuullutkaan.
Ei ole hulluuden kanssa mitään rajaa.Aina vaan kummempaa pitää olla ja ihmiset ryntää katsomaan sankoin joukoin..
...lauantai illan lutuisuutta kaikille. Moi.
Ilmianna
Jaa
Nyt jo melkein nukkumaan meno aika, mutta senverran täytyy kirjoitella jotta kyllä me henkissä ollaan. Pilvessä koko päivän ollut, ei kuitenkaan satanut, nyt pohoisella taivaalla hiukan iltaruskoa ja sinitaivastakin näkyy. Lämpöäkään ei paljon yli 17 asteen ollut, joten ei se kesä jokapaikkaan ehdi on se Suomi niin pitkä vaikkei kovin leveä olekkaan.
Avaimia minäkin joskus hukannut, mutta aina ne on löytynyt ja joskus vain jääneet kotiin, onneksi nuo poikammme asuvat niin lähellä ja heillä on meidän kotiavaimet kaiken varalta.
Onhan noita nakurantoja muutamissa ulkomaan lomarannoilla, mutta ei niitä katsomaan pääse enkä ole kysellytkään miten sinne pääsee. Kyllä niitä hullutuksia keksitään ja matkitaan muun mailman menoa. Onhan niitä täälläkin, akan kantoa ja ainakin suojalkapalloa oli löylykilpailua ja monia muitakin lajeja, mutta ei niissä loppujenlopuksi suomalaiset pärjänneet. Taitaa se nakuleirikin olla vain huvin vuoksi.
Senverran kävin ulkona,postista tuli ilmoitus paketin saapumisesta sähköpostiin, täytyi tulostaa ilmoitus ja kävin hakemassa paketin.
Lohikalaa valmistin uunissa ostin koko kalan kauppias kysyi haluanko jos hän fileraa no tietysti halusin, tuttu myyjä ei se muuten ollut lisäetuna. Eihän tuo itsetehtynäkään vaikeaa ole ollut, vaatii vain hyvän veitsen siihen tarkoitukseen ja sellainen minulla on ollut jo vuosia.
Kyllä nyt näyttää tuo ilma kirkastuvan, joten huomenna saattaa olla parempi jopa kesäisempi päivä. Pakko sanoa Hyvää yötä!
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Sunnuntaiaamun rauhaa ja hiljaisuutta.
Taivas kauniin sininen, tuuli alkaa heräillä, pääskyset korkealla liitelee, se tietää jatkossakin kauniita ilmoja.
Onhan tämä suomi pitkä maa, kaikenlaista säätä mahtuu, kuten Late sanoit pilvessä olevan.
Terävät välineet kalan siivous tarvitsee, ei kovin hyvin luista tylsillä puukoilla.
Heinäkuu alkoi meillä oikein kesäisenä, jos tuuli ei kävisi, olisikin ihan liian kuumaa, en nyt valitukseksi tarkoita, on tätä odotettukin.

Paljon jaksatte reissata meri-kukka, mutta niin pitääkin, kun voimia riittää ja eurojen puute ei vaivaa.
Omilla kulkuneuvoilla niin maalla kuin merillä on ehkä halvempaa matkailu, vaikka maksaahan sekin, ei autot ei veneet ilman kulje, jos nyt ei purjeveneellä liikkeellä ole, soutuvenekin melko halpa kulkuneuvo;)
Näkeehän näissä tapahtumissa paljon väkeä, tuttujakin, vaikka tuntuu välillä siten, että kaikki vanhat tutut on poistuneet.

Saunassa olin minäkin ja melkoisen kuiva sauna olikin, kaikki kynnelle kykenevät rannoille menneet.
Ihmettelen kun saunassa kävijöitä meillä vähän, 29 asuntoa ja vain 7 kylpyvuoroa.
Kaikki ei ymmärrä hyvän päälle, tyytyvät vain suihkuun;)
Maalla on puilla lämmitettävä sauna ja se on ihan toista kuin nämä kellarisaunat.

Vai meinaa laiskuus Hurskaista vaivata siivouksen suhteen, tartu hommaan ja huomaat hyvän olon, kun urakka tehty.
Se kupin tekoko miehen mitta on, tahtoo joillakin riistäytyä yli ja silloin miehisyys on kaukana.

Onhan siinä mullan kannossa oma puuhansa, ensin sisään ja sitten ulos, mutta kyllä sen vaivan jaksaa, palkitseehan kukat ihanuudellaan sen vaivan.
Monta kuukautta saa niiden kauneudesta nauttia, aina ei kuitenkaan samalla tapaa kasvu onnistu, mutta yritystä joka kevät.
Ei nuo tomaatin ja kurkunkaan viljely tuottoisaa ole, mutta se ihme minkä aina vaan uudelleen kokee, kun satoa vähänkin tulee.
Veden kulutus kasvaa kovinkin, kun paljon kuumalla parvekkeella vettä tarvitsee, ilmaista ei sekään ole.
Pitäisikö laittaa pönttö rännin alle ja sitten sitä vettä sisälle kantaa, ei taida olla sallittua ja voimiakaan ei siihen hommaan ole.

Nyt tätä kaunista pyhä päivää livenä kuluttamaan, kone kiinni ja sitten illalla kurkkaan päivän saldon;)
Oikein ihanaa kesäistä päivää, toivottavasti nyt joka maan kolkkaan aurinko löytää.
Ilmianna
Jaa
Tässä tietoa: kampanjat.radiorock.fi/naku-uinti_2017. Ainakin googlessa toimii. Pistin aamusta osoitetta, onhan tässä kyseessä merkittävä tapaus, etten sanoisi "jäniskevennys."

Joo ..eilen olin aika rekaleeksi väsynyt. Kyllähä n päivän mittaan puuhasinkin. Kymmen tunnin sikeät yöuneni on kyllä helpannut. Jatkelen tässä rutiinihommiani. Heippa!
Ilmianna
Jaa
Huomenta! Pitääpä vilkaista.Vaiken menisi tai olisi edes paikalla, hyvähän se on tietää noin tärkeä "kulttuuri tapahtuma" kuin lauma alastomia ihmisiä.
Se on ihan "rajatonta" tämä nykypäivän meininki!
Mutta eipä mittää; antaa heijän tok uija kilipaa. Kannustajia varmasti riittää.😎🙂😑 Kai kannustajilla lienee jotain päällään.
Pitäsköhän käydä tarkastamassa.
Ilmianna
Jaa
Neuvokaas palstalaiset miten tuon alareunaan tulleen sivun evästeiden käyttämisestä saa puhuksiin.
Ilmianna
Jaa
Kelpo päivähän tänään oli. Nytkin aurinko paistaa täysillä. Mieleni tekisi ulkoistaa itseni, mutta taitaa vetämättömyys viedä voiton.

Olen sentään käynyt ulkonakin. Kävelytin autoani paremman puuttessa, kun minulla ei koskaan ole ollut edes koiraa. Sain kulkuneuvolla valita sopivan kävelypaikan. Nyt tarkenisi parvekkeellakin puuhastella, mutta melkoisen arat silmäni eivät tykkää täysillä hehkuttavasta auringosta. Aina sitä tuntuu löytyvän jostain valittamista)).

Enpä muista kuin kerran käyneeni nakurannalla ohi kulkiessani. Se oli Kanarialla Inglesissä. Siinä on yhtä rantaa enemmän kuin 5km. Siellä jossain puolenvälin hujakoilla oli merkattu nudistiranta. Täysin alastihan ihmiset olivat, mutta eipä kukaan kummeksunut kun ohi kävelin uimahousuissa mennen tullen. Eihän tuossa mitään jos nakuilee, mutta se kilpailuhenki päästä Guinnesin ennätyskirjoihin. Urheiluahan se, maine kantaa!

Tämähän on minulla jo toinen kerta tänään Pirtissä käydä. Joten pitemmittä puheitta, heippa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Niinpä näkyy, mitenkähän se nakuilu nyt noin tiuhaan vetää tasaisen järkevää ynnä muuta likkojen pariin? Toistamiseen jo avaa sanaisen arkkunsa, kutkuttavasta aiheesta. Naku naku ja pyllyt riviin!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lopetin tomaatin kuten perunankin tonttiviljelyn siinä vaiheessa kun huushollaska lähti ambulanssin kyytiin. Sitten kun tomaatti alkaa kypsymään, ne ovat kaupassakin jo hyvin halpoja.
Niistä vihreistä, syksyn jo saapuessa tuli kyllä yllättävän hyviä jollain hyvällä marinaadilla, tosi hyviä. Perunan kasvatus vielä turhauttavampaa kun niitä yhdellä eurolla saa jo mukavan pussillisen.

Tulevaa kattoremonttia kävin aamuyöllä liikaa suunnittelemaan. Talousrakennuksen rispaantuneen pahvikaton päälle pitää laittaa ensin lautoja, joihin katepelti ruuvataan.
Pitkään aikaan en ole niin myöhään noussut kuin tänään, vasta 9 jälkeen.

Mainiolla matonpesuasemalla oli vain yksi pesijä. Hupparin, työpuseron ja lari käyttöhattua kävin pesemässä. Sen jälkeen hidas pyöräilylenkki. Siinä mitkään kalorit kuluneet.
Vanha fillari tuntuu niin jäykältä' kuin kivirekeä polkisi, etenkin lieviäkin ylämäkiä.

Ihan virallisesti ja tunnin tarkkuudella vuosi puolittui tänään kelo 12. Syyspuolta mennään. Kuulemma yöllä alkaa satelemaan. Ei vielä kuitenkaan syksysateet.
Ilmianna
Jaa
Toisen kerran minäkin pirtissä tänään. Sitten taas taukoakin varmaan tulee.
Totta tuo, ettei pieni kasvien kasvattaminen
Kannattaisi kun kaupasta saa nyt pienellä rahalla monen laista puutarha tuotetta. On vaan muuten mukavaa, kun voi ottaa omasta pihasta sipulia , perunaa,kaikenlaista.
Mutta siirryn kyllä Hurskaisen systeemiin, heti kun siltä alkaa tuntua.

Inglesissä on tosiaan n.7km pitkä hiekka ranta. Jossain kohtaa on se naku ranta merkattu, jossa voi olla vaatteita. Ihmiset kulkee edes takaisin rantaviivaa, eikä kukaan kummeksu sitä eikä mitään. Luonnollista jos joku haluaa aurinkoa "koko rahan edestä",
Sää vaatteet tai uima-asut päällään pitää silläkin rannalla.

Tänään helle helli meitäkin.
Muuten, tämän päivän lehdessä oli juttu niistä naku uinneista. 15.7 klo 14 siis lauantaina.
Nyt suunittelemaan yöpuulle menoa
Moi.
Ilmianna
Jaa
tuomarina

2.7.2017 21:15

Niinpä näkyy, mitenkähän se nakuilu nyt noin tiuhaan vetää tasaisen järkevää ynnä muuta likkojen pariin?

Tässä oikein oikeusoppineen vetäisy ynnämuusta. Ylevältä tasolta pieni kehaisu menneestä ja sitten varsinainen rykäisy. Pläp, pläp lää...
Jatko tuomarilta:"Toistamiseen jo avaa sanaisen arkkunsa, kutkuttavasta aiheesta. Naku naku ja pyllyt riviin! "

Tuomarilla taitaa suuruudenhulludessaan olla omat mielikuvituksensa ja mielikuvnsa mukana. Sanallakaan en maininnut likkoja, enkä pyllyjä riviin asetellut.
Kirjoitin:" Eihän tuossa mitään jos nakuilee, mutta se kilpailuhenki päästä Guinnesin ennätyskirjoihin. Urheiluahan se, maine kantaa!" Siinä se asia, ei ole poistettavaa, eikä lisättävää.

Kuten tavallista, olen selailemassa aamun uutisia ja tapahtumia. Nyt sitten vastasin "tuomarille." Harvoinhan täällä näinkin arvokkaat herrat/rouvat - en tiedä kumpi - ottavat käsittelyyynsä tavanomaisen kansalaisen. Hyvää jatkoa koko päivälle!
Kommentoi
2
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Samoin aurinkoista täältäkin toivotaan Eihän tuomarointia toki ynnämuun osallistumiselle ollut, pikku kujeilukiusoittelu lie sallittua?
Julkisesti pyllyjen joukkoliotukseen ryntäävät, saanevat sietää oheistuotteena kauneuteen liittyvät tuomaroinnit.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huomenta kesäiseen aamuun ja päivään, niin se heinäkuu jatkuu lämpimänä, sitä varmaan kaikki toivoo.
Viikko alkamassa ja arki tuntuu niin hyvältä, vaikka samanlaisia nämä päivät eläkeläisellä yleensä on, arkena vaan liikettä enemmän ympärillä.
Katsoin Stadit ja landet ohjelman ja niinhän siellä Hesalaisten eläkeläisporukka hankki kolmen päivän matkan Kolille.
Olen monta kertaa seurannut monenlaisia visailuja ja ihmetellyt nuorten tietämättömyyttä, meikäläisen itsestään selviä asioita.
Taitaa olla myös toisin päin, ei näistä nuorten nykyisistä juurikaan mitään tiedä.

Siitähän sitä puhutaan mikä herättää uteliaisuutta jossain määrin ihmettelyäkin, kuten tämä uinti nyt.
Ei kiinnosta niin paljon, että katsomaan lähtisin vaikka lähellä olisi, sitä jo on kaiken näköistä elämässään nähnyt.
Uskon ynnämuun myös tämän sivuuttavan pelkällä kirjoituksella, vaikka eipä toivoisi yleisön puutetta kisalla olevan, kai ennätys ja sen tavoittelu yleisöä vaatii.
Taitaa ne kesäisin ainakin jokaisen silmät tavoittaa heleän nuoren neitosen tai nuorukaisen, eihän silmä osaa ota, sanoo vanha viisaus.
Ynnämuu kyllä sinua ja toisiakin seurataan ja miksipä ei, fiksuja olette kaikki.
Olen hieman jopa ylpeä pirttimme suosiosta, kun tiedän minkä ikäistä porukkaa tänne kirjoittelee ja miten pirteinä jaksavat vielä.
Hymysuin "tuomarina" ollut viestin laittoi taisi olla samanlaiset aatokset kuin puheetkin;)

Taasko meri-kukka meinaa häippästä, kun tuolla uhkailit, älä nyt pitkää taukoa ainakaan pidä;)

Milloinkahan Hurskainen nuo loppumattomilta tuntuvat työt saa päätökseen, toivoisi jo lomailu alkavan.
Ei sitä tarvitse aina olla jotakin tekemässä, jos nyt ei talo päälle ihan kaadu.
Varmasti raskas on pyörä ylämäkeen polkea, minulle jo kävely tappavaa, ihme että jaksatkin.
Eihän se tuotto noilla kasveilla olekaan tärkein, vaan se onnistumisen tuntu;)

Olin eilen parvekkeella ja nukahdin tuoliin, heräsin kun oli niin kuuma, että hiki valui.
En kai pitkään nukkunut, mutta piristi se kummasti.
Yritin neuloa, mutta pakko oli sisätilaan tulla, on siellä niin kuuma.

Yritin lukea noista evästyksistä lisätiedoista, mutta enhän jaksanut keskittyä, löytyy sieltä osoite mihin voi ottaa yhteyttä.
Selityksiä oli paljon, mutta yhtä ohjetta en sieltä osannut ottaa, jospa joku toinen huomaisi kysymyksen ja auttaisi.

Nyt sitten päivän puuhiin ja kesän lämpöön, heippa teille kaikille pirtissä pistäytyville.
Ilmianna
Jaa
Etelärannikko a ei helle ole pitkiin hellinyt, nytkin sataa tihuuttelee. Eipä tee mieli naku-uinnille, eikä uimapukukaan paljoa lämmittäisi, vesi on noin 14-asteista, saunasta sentään uskallan pulahtaa. Alastomuus on suomalaisille saunoessa luontevaa, tosin meilläkään teinit eivät enää yhteissaunaan tulleet. Kuka nyt omasta rauhallisesta rantasaunastaan uimaan lähtiessä uikkaria kiskoisi hikisen kroppansa peitoksi ! Ainahan voi pyyhettä pitää edessä, jos ei halua kroppaansa näytille kipaistessaan polkua pitkin veteen. Jos vain yksityisyys sallii, luonnonvesissä uiminen alastomana on minusta hyvin nautittavaa, tuntee yhteyden veteen. Suomessa nudistirantoja ei montakaan ole, varmaan epävakainen ilmastokin on syynä. Itse pelkäisin myös etelän auringossa nakuilua auringon vaarojen takia, rajaton rusketus ei ole koskaan ollut tavoitteeni. Minäkin olen Inglesissä nudistirannalla käyskellyt, eikä tuossa nyt paljon eroa ole, onko minimaaliset pannulappua pienemmät stringit jalassa kuin ihan ilkosillaan. Yläosattomissa paljon oleillaan ihan tavallisillakin autrinkorannoilla. Meillä Suomessa on ollut huumoripitoinen erikoisuus viuhahdella , lieneekö sillä vielä halutaan herättää huomiota, milloin minkin asian nimissä. Irwin tästä laulunkin teki.

Tomaatit maksavat jopa alle euron kilo, eihän tämä miniviljely kannata taloudellisesti. Kasvun seuraaminen on aima oma elämyksensä, ja maku on aivan toista kuin jossain keinotekoisessa kasvualustassa massaviljeltyjen, tuoksukin ihan omaa luokkaansa. Minulla on nytkin pihvitomaattia ja minitomaattia pikku kasvihuoneessani, tätä menoa taitavat kypsyä vasta elokuulla ja loput aina korjaan vihreinä ja kypsyttelen sisällä. Kerran kesässä täytyy kesäteatteriin ehtiä, vuorovuosin jossain musiikkitapahtumassa, Kuhmo ja Savonlinna mielikohteet.
Ilmianna
Jaa
Teatterista: katsoimme Pölösen ohjaaman Nummiduunarit Utran uudessa teatterissa. hauskahan se oli, nummisuutarien kässärin pohjalta tehty komedia.
Lämminkin oli 30.6 24 as. Tänäänkin voi kehua säätä + 25..ihanaa. Vaikkei ole osaa ei arpaa siihen millainen sää on.
Niin enhän minä mihinkään kauas lähde mutta voi olla, ettei venereissulla tule oltua niin aktiivinen ..jää nähtäväksi. Savonlinnasta alkaa tuo meidän retki mikkeliin.

Puhutaanhan pirtissä kaikenlaisia muitakin asioita. Mielipiteitä vaihdetaan. Eipäs silloin kukaan puhu tuomaroinnista. Pällistellään yhdessä mihin tämä meininki on menossa.....
Ei sen kummempaa ole tuossakaan naku-uinnissa. Asiat asiana !
Onhan se lisäksi jokaisen oma valinta vaikka seisoisi eturivissä, takana tai ei ollenkaan olisi paikalla. Luulen että meidän ikäluokka on jo alastomuutta tarpeeksi nähnyt, MUtta se onkin kisa !!
Tässä oli tämän päivän avaus vaikkakin melko illan suussa.
Skillanille tiedoksi:Toukolan kesäteatterissa esitetään Opri 8.7 alkaen. Onko Toukola siinä lähellä?
Oprissa on tyttären nuorin poika poliisina. Hänet erottaa kun alkaa tähyillä pariin metriin.
Itse käymme loppukuusta. Silloin esitys on Harjurannassa pari viimeistä kertaa.
Ihanaa kun tuo helle nyt hellii--jatkuisi vaan.... heippa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ohjaaja Matti Ijäksen tuotantoa olivat monet jälkivuosien elokuvat. Markku Pölöselläkin hyviä elokuvia.
Aina on se kiire, ei minnekään. Eilen illallakin myöhään illalla tuli telkasta hyvä puolalainen filmi...nukahdin tuoliin.

Radiossa kertoivat että kesäkuu oli harvinaisen viileä, En huomannut. Sopivaa varmaan monelle muullekin.
Ruoka ja uni maittaa vähän liikaakin. On hyvä tekosyykin nyt kun Suomi on virallisesti lomalla. Mansikoista saa maksaa vielä aika makean hinnan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Aamupäivän muhkuili pilvisenä, mutta nythän aurinko helakasti paistelee. Aamupäivän marketti reissulla hiukan räpsäytti vettäkin, ei kuitenkaan "uittanut."

Koleana ennustelevat ainakin täällä ilmojen jatkuvan. En kyllä maakuntamatkaa varten ilmoja tähyile. Jotenkin on pientä haluttomuuttakin toistaiseksi lähteä. Marjasadot ovat poimittavissa tavallista myöhemmin, lakkoja voisi ehkä löytyä vasta tämän kuun lopussa.
Olen myös asioissanikin kiinni, eikä yksistään terveyssyistä. Saapa nähdä, meneekö jahkailuksi koko mökkimatkani. Onhan se itsellenikin aika uutta, että reissuintoni on kadonnut. Kyllä ennen tuli mentyä joskus talvellakin ja keväällä viimeistään silloin kun lumet lähtivät. Jopa parin päivän reissujakin reilun tuhannen kilsan ajomatkastani huolimatta. Näinpä se ikä rauhoittaa ja opettaa...hiljaa kävelemään.

Olen aikaisemmin kertonut, että asustelin Joensuussa muutaman vuoden - 50 luvun lopulla ja - 60- alkuvuosina. P-K:n ammattikoululla olin hakemassa vinkkejä ammattiin ja jonkun aikaa töissäkin. Näistäkin syistä olen ollut kiinnostunut Joensuun tapahtumista Monina kesinä olen Joensuussa käynyt. Onhan se ollut lähes matkareittini varressa. Ei kuitenkaan ole ollut kuvitelmissanikaan osallistua nakuilu kisaan. Ei katsomossakaan. Eiköhän tämä tapahtuma liene osaltani loppuun käsitelty. Paitsi jos ME- tulee))).

Pölönen on varmasti hyvä elokuva- ja teatteriohjaaja. Jos teatteriesitys sattuisi reissuni kohdalle, varmaan katsoisin. Onhan se ollut tavoittenani, että ainakin kerran kesässä on kesäteatterissa käytävä. Lyöyyhän siihen täältä paikallistakin tarjontaa. Ja nyt...heippa!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"aivan aluksi haluan kiittää" vai kuinka se Urpilaisen usein siteerattu puhe meni, mutta minä haluan tuomita maanrakoon taas tämän massa postaajan viestit, joita hän suoltaa kaikkialle, koska kurkkasin hänen profiiliaan, niin sairas häirikkö on. Mitään mielenkiintoa ei ole avata hänen viestiään, mutta ilmoituksia olen tehnyt, että poistaisivat.

Jaa, ynnämuu, joka aina jaksat tehdä sen kauppareissun, joita minä vältän viimeisen päälle ja eilen oli vain yksi aski tupakkaa, joten ajattelin, että siitäpä vain aamulla kauppaan, joka on 200m päässä.

Vaan eikös tämä polvi tehnyt "tepposet", joka teki joskus Lidlin pihassa, että minut jouduttiin auttamaan autooni ja se parani tyttäreni luona, kun otin vävyni särkylääkkeen. No, tänään vettäkin satoi kaatamalla, kun eilen olisi ollut hieno ilma. Asia hoitui hienosti i-päivällä ja polvi on taas kunnossa, mutta hieman ihmettelen, kuinka se voi nukkuessa mennä tuollaiseksi?

Sinulla ynnämuu on kaipaus sinne Pohjois-Karjalaan, kuten minulla nyt. Haluaisin vielä kerran nähdä Rastin majakan ja ne kalliot, joilla vietin joskus lomaani sopu-teltassa, vaikka kotini oli lähellä.

Minulla ei ole nyt riittävän hyvää autoa, kuten ennen oli, ja kuten sanoi työkaverini lapsi, kun häneltä kysyttiin nimeä; "En tiedä, enkä tule koskaan tietämäänkään" ? Joten tuo minunkin vastaus, milloin saan paremman auton?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Eipä helle ole hellinyt tänäänkään, aamupäivällä satoi vettä, nyt kuitenkin ollut aurinkoiista. Täällä A Kiven maisemissa ei noita hellepäiviä ole tänä "kesänä" montaa ollut oliskohan yksi ollut kauan sitten. Toki muutamia kauniita päiviä on ollut ja varmasti muutama aste yli kahdenkymmenen, joten välillä kesäiseltä tuntuu. Tämänpäivän korkein lämpötila oli + 17,1.
Täällä meillä on noita omanpitäjän näyttelijöillä kesäisin A Kiven näytelmiä ja nykyisin muidenkin esityksiä, Lisäksi muutamat laulajat ja yhtyeet pitävät konsertteja, katsomo on nykyään katettu.
Vuodesta 1953 niitä Nummisuutareita ja Seitsemää veljestä on esitetty joka kesä, toki muitakin Kiven näytelmiä. Aina siellä porukkaa piisaa nykyisin tosiaan katsomo on lisännyt suosiota katettuna.
Eipä tässä muuta mutta,tulihan tuo taiteellinen puoli esiin.
Ilmianna
Jaa
Huomenta nyt sellaiseen aamuun, että taivas miettii, pitäisikö sadepilvet, vai antaisiko auringon paistaa, lämmintä kuusitoista astetta.
Minulla olisi tänään ihan oikeaa tekemistä, raparperi mehun keittoa ja postissa käyntiä.
Käly lähetti tyttärensä mukana sankollisen pestyjä ja pilkottuja raparpereja, onpa helppo laittaa mehustamaan.
Tämmöisiä ystävällisiä ihmisiä vielä löytyy;)
Haksahdin ostamaan tabletin, oli niin hyvä nuorukainen puhumassa, että sorruin.
Siinä sitä taas tuskailun aihetta tuleekin, kun opettelen sen kanssa toimimaan, jos yleensä opin.

Meri-kukka tiedän Toukolan, se on lähellä Tappuvirran lossia ja Harjuranta noin viidentoista kilometrin päässä kaupungista.
Joskus olen käynyt Harjurannan kesäteatterissa, saa nähdä tuleeko nyt käytyä Opria katsomassa, nyt tulette jo melko lähelle minua, miten onnistuisi kyläily?

Noissa Ramoonan kulttuuri riennoissa en kummassakaan ole käynyt, en ole oppinut niistä niin sanotuista paremmista kulttuuri harrastuksista nauttimaan, kovasti ihailen teitä joille nautinto niistä onnistuu.
Operetti tasolle jää minun nauttiminen, no musiikkia sekin;)

Samoin käy minullekin Hurskainen, nukahdan tuoliin, vaikka hyväkin kuva olisi houkutteena, se on kai tämä itsesuojelu vaisto meillä iäkkäillä, lepoa tulee vaikka kuinka pinnistelisi vastaan.
Ehkä ei aukkoa sivistykseen tule, jos illalla jää myöhäisimmät ohjelmat katsomatta.
Unen lahjani on hyvät , puoli kymmenen illalla sänkyyn menen ja aamu puoli kuuteen nukun, muutaman kerran saatan herätä, mutta kun silmät kiinni panen Nukku-matti vie mennessään;)

Kunhan marja aika lähestyy, voi olla että korpeen meno alkaa houkuttaa ynnämuutakin, ehkä halu nähdä kotimaisemat voittaa ja onhan kesä kuitenkin vasta alku puolella.
Totta tuo, että lähtemiseen mielenkiinto on hupenemassa itse kullakin, sitä pohtii monelta suunnalta, pähkäilee olisiko mitään hohtoa rasittaa itseään, mutta sanovat aina sitäkin, että vierivä kivi ei sammaloidu.
Jotenkin elämässä olisi mukana oltava, vaikka pakosta ei kuitenkaan mitään pidä tehdä, jos halua ei ole ja on hyvä olla, niin miksi ei tekisi sitä mikä hyvältä tuntuu.
On kai se jo sallittua näinkin kauan elämän taivalta taivaltaneena.

Haaveile vaan ja toteuta myös Kristiina23 , vaikka auton osto, sillä sitten körryytät sinne kaipaamaasi paikkaan, niin helppoa se on;)
Ikävä ajatus, jos haaveet ja unelmat häipyy, voihan niistä nauttia päiväunen tavoin, toteuttaako tai ei, haaveet pitää loppuun asti elää.
Minulle on tämä kodin sisustaminen antanut monenlaista haavetta, toteutuuko mikään, verhon virkkasin keittiön ikkunaan ja yksi virkattu liina sopivan värinen odottaa talveen muuttumista.
Värit olen sieluni silmin saanut valmiiksi, osaanko sitten toteuttaa.
Voisiko sitä taas sanoa, että pieniksi on haaveiden ympyrät menneet.
Poistoa olen jo parikin kertaa pyytänyt minä myös.

Siellä Laten maisemissa on tarjolla pysyvästi sitä Kiven tuotantoa, siitä täällä näemme telkkarista, tosin aika harvoin.
Ei aina muistakaan, miten monenlaista säätä maamme sisälle mahtuu, sitä vaan katsellessa ikkunasta auringon paistetta, kuvittelee kaikilla sama ihanuus.

Kauniiksi taitaa seljetä tämäkin päivä, hyvä on liikenteeseen lähteä, oikein onnistunutta päivää kaikille ja aurinkoa sinne etelämmässä asuvillekin.
Ilmianna
Jaa
Terveisiä autoajelulta.
Tarkoitus oli puolen päivän maissa lähteä torille kahville, mutta kasasivat jo pöytiä ja ja tuoleja pois. Päivä paistoi oikein lämpmästi, mutta sadetta taisivat torikahviloitsijat pelätä.

Poikkesimme pieneen kuppilaan - hienompikin nimi sillä oli: lounas-kahvila. Hörppäsmme mukilliset ja söimme viinerit ja pyyhkeilimme kaiken aikaa hilloja naamastamme. Olisi pitänyt ottaa lusikat hienojen wienerleipien syönnin avuksi. Vaan emmehän me pölvästit ymmärtäneet, ettäpullan päällä olleet herkullisen näköiset mansikkahillot olivat kylläkin herkullisia mutta enemmänkin mansikkavelliä kuin hilloa!

Olimme niin voimissamme, että ajelimme muutaman kymmenen kilometrin lenkin eri puolilla pitäjän maaseutua ja nautimme näkymistä.
Pellot, metsät, Valkjärvi ja matkan varrelle osuneet joet...
Niissä oli henkireikiä pitkäksikin aikaa, kun taas pällistelen näissä lähiympyröissä.

Vettä tuli kuin aisaa, kun pääsimme kotipihaan, ja sateiselta näyttää vieläkin., ja sinitaivas on piilossa tymmien pilviröykkiöitten takana.
Onneksi ehdin aamuviideltä paruksi tunniksi parvekkeelle lueskelemaan, nauttimaan rauhasta ja auringosta.

Ja nyt sapuskan kumppuun!

Terveiset ja paremman sään toivotukset Kahvipirttiin!
Ilmianna
Jaa
Aurinkoinen, puolilämmin aamupäivä oli tänään tossua toisen eteen tökkien marketissa käydä. Tietysti täytyi ulkopenkillä käydät tarinat kuulemassa ja omansa sekaan sotkea. Täytyi kun käskevästi huudeltiin. Mukavahan se ja aurinkokin paistoi. Tämähän se on koko kauppareissun tärkein asia, saada itsensä liikkeelle ja kuulla kuulumiset. Sapuskan ostot ovat sivuseikka, tuleehan sekin siinä sivussa tehtyä.

Pari kertaa olen vuosikymmenien aikana Aleksis Kiven maisemissa kesäteatterissa käynyt. Molemmilla kerroilla Nummisuutari. Ei sittenkään turhan usein. Täällä on paikallinen Navetta teatteri, nimi siitä kun se on rakenneltu isoon, asutuksen jalkoihin jääneeseen navettaan ja rehuvarastoon. Siellä olen useamminkin käynyt. Ja onhan niitä monta muutakin teatteria kohtuumatkan päässä. Muutama kesässä riittää.

Eihän kesä vielä lopussa ole, vaikka "siperialaisia ilmoja" täällä pitelee. Tään tyypinen otsikko oli IS- lehden huokuttimena. En ostanut lehteä. Monesti kesän parhaimmat kelit ovatkin elokuussa. Silloin suurimmat hyttys- ja mäkäräparvet ovat jo hiipuneet ja vielä on riittävän lämmintäkin - noin yleensä. Silloin on kaikki kerättävä metsissä odottamassa poimijaa, marjat ja sienet. Ehkä lakkojen keruu on ohi, tai korven kätköissä myöhemmin kypsyneet suuret ja mehevät korpilakat juuri parhaimmilaan. Vielä sitä tulee ajateltua, että metsään menen ämpäri kädessä, vaikka en enää huvikseen kilomerikaupalla korpia ja soita tallaisikaan. Ja sitten on se viimeinen varapaikka: tori. Sieltä saa marjat pienellä hikoilulla, riskittömästi ja ehkä halvimmallakin jos kaikki kulut ynnää. Mutta kun se oma poimittu on paras!

Tämä päivä meni tälleen, tuskin mitään suurempaa muisteltavaa voin kirjata: ei erikoisen hyvää, mutta ei mitään ikävää ja ankeata. Olihan täällä illasta lyhyt rankka vedenputotus. mutta nyt aurinko paistaa! Jatkoja jälleen.
Ilmianna
Jaa
Pihallamme viihtyy tänään auringosta nauttivia, osasyynä ehkä uuden uutukaiset penkit siellä täällä. Pikkuinen espanjalaisäidin tyttö Ada, ihasteli ensi ison sedän punaista mönkijää, mutta voi sentään. sedän päräytettyä sitä käyntiin, katsojien ympäröimänä, juoksi tyttö parkuen karkuun.
No naurattihan se meitä se näky , mutta äkkiä se äidin syli turvasi lapsen 😀

Minä aloin kaivata Paasikiven uuniriisipuuroa illaksi, ja tulihan herkuteltua samettista pehmeää puuroa.

Kokomaitoon keitettynä, ja viimeksi sokeri ja kanelikuorrutuksella voinokaireineen uunissa, on se todella hyvää maidon kanssa.

Huomenna murskaan sitten mansikoita sokerin kera, ja kaadan soseen tuoreena päälle. Nyt on niin kylläisen hyvä olo, muita ruokia ei ilta enää kaipaakaan.

Nojatuoliin kuuntelemaan Suomen venäläisyydestä ammentmaa tietoa, jonka jälkeen vielä taideanalyysiä klo 20.00 jollain kanavalla.
En tosin vielä nähnyt Telviksen ohjelmaselostusta, liekö kiinnostava kuvantekijä.

Hieno päivä kaikkiaan, 16° sai tänään riittää, taisi sentään auringossa olla korkeampi lukema.
Illan ihanuutta, hei vaan 🙂
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Jos asiallisia ollaan niin lähes 80 vuotias ei enää ole edes välttävän omakotitalon hoitajana. Tämä on käynyt selväksi jo 10 vuotta sitten
Edellinen talon haltija oli iloinen kuin peipponen päästessään irti kovalla hinnalla myymästään taloröttelöstä. Hän oli silloin 76v.

Olen asunut kolmessa oma-omisteisessa kerrostaloasunnossa. Vuorotyötäkin tekevälle kuitenkin paras mahdollinen.
Tätä vaimovainaan valitsemaa taloa ei kuitenkaan saa koskaan valmiiksi. Nyt tarvittavat korjauskohteet maksavat vaan ihan liikaa.

Ellei ole monitaitoinen mies, näihin ei tietenkään pitäisi lähteä. Kaikki kallis lisäkorjauskaan ei nosta tämän talon arvoa.
Tontti on kuitenkin pienen kävelymatkan päässä pienen taajaman keskustasta, Hyvä, rauhallinen paikka asua. Kuin puutarhaidylliä kyläläistenkin mielestä.
Ilmianna
Jaa
Huomenta jälleen, nyt uhkaavan näköiseen taivas näkymään, pilvessä tasaisen harmaa ja tuuli reippaasti puita tuudittaa.
Idän taivas kyllä lupailee kirkkautta, mutta sepä sitten nähdään, miten tuuli pilvet kuljettaa.
Lämmintä viitisentoista astetta, ei oikein tämän kesän säät pitempi aikaisia varmoja kesäpäiviä ole suonut.
Minulla on seitsemän litraa raparperi mehua, kelpaa siitä talven mittaan juomistaan höystää.

Kyllähän se vanhan korjaaminen hintoihin nousee ja kun aina uusia kohteita tulossa, eläppä siinä sitten, aina euroja katoaa.
Olisihan sitä minullakin pientä korjausta asunto vailla, tapetit pitäisi uusia ja huonekalut verhoilla, jälkimäinen vielä hyvin kallis remontti.
Tällä iällä sitä jo ajattelee, että kelpaisiko nuo vielä;)
Kun mukaansa ei niitä saa, niin kelpaavat kaatopaikalle tuollaisinakin,, höpsistä taas pussiin:)

Tuota roskapostia tulee tuutin täydeltä sähköpostiin, milloinkahan keksivät keinon, että pysyvästi pois pysyisivät.
Kaikenkarvaista yrittäjää sitä maailmassa pitää olla.

Uunipuuro on hyvää, teen sitä useinkin, kun uunia lämmitän, kylmänäkin marja sopan kanssa maistuu.
Kohtahan se alkaa mansikoiden haaliminen pakkaseen, en ole vielä hintatasostakaan tietoinen.
Toisen pakkasen jo laitoin päälle.

Mikäs sen mukavampaa kuin istuskella tuttujen kanssa ja kuulumisia vaihtaa, jos sää vielä suosii, jopa kelpaa.
Pitäisi sen verran mennä torilla käymään, että vähän saisi hinnoista tietoa ja ehkä tapaisi tuttujakin.
Vielä minäkin vähän mielessäni marjan poimintaa haaveilen, jospa löytyisi sellainen paikka, että helposti saisi noukkia ja marjoja oli paljon, ettei tarvitsisi kävellä maastossa, se siinä raskainta on.
Puolukkaa ainakin sanovat tulevan reilusti.
Ymmärrän hyvin ynnämuun kaipuun kohteeseen, mikä on joskus tärkeä ollut ja sieltä on "mualimalle" lähdetty.
Eilen kerroinkin, että lähellä olisi kesäteatteri paikka, tuleeko mentyä se nähdään.

Onpa aikaa siitäkin, kun kahvilassa olen käynyt, sitä vaan aina kotiin kiirehtii kahvinsa nauttimaan.
Kyllä se maisemien katselukin avartaa, matkatessa junalla tai linja-autossa, minäkin havaintoja teen.
Myös pihojen katselu mukavaa, aina erilaisessa hoidossa olevia ja sieltä erottuvat ne hyvin hoidetut, antavat kuvan omistajistakin.
Olisiko se aurinko nyt matkannut sinne Venlastiinan ja A,Kiven maisemiin.

Nyt palauttamaan sitä tablettia, kaikkeen sitä sortuu, kun puhelimen päässä on hyvä jututtaja.
Paljon lisää muistettavaa ja harmia siitä saisin ja kun kone nykyisellään pelaa, miksi lähtisin tieten tahtoen itseäni rasittamaan.
Höyryä välistä liikaa ja niin sitä sortuu.
Tehkää te toisetkin vain järkeviä ja tarvittavia ostoja;)
Ilmianna
Jaa
Meinaan kokeilla kuinka tänne pirttiin pääsee, kaverini ihmetteli ja taisi ärräpäitä luetella kun hylkäsivät yrityksen vaikka oli kirjaurunut. Nykyään näitä tahallisiakin kiusantekijöitä vaikka kuinka paljon, mutta ihme kun ylläpito ei korjaa omia virheitään.
Kyllä se eilisen sateen jälkeen on edelleen pilvistä ja varmaan tänäänkin sataa, eikä tuo lämpötilakaan hääppönen ole vain 16 astetta.
Eilisen huviajelun jälkeen ei tässä mihinkään tarvitse mennäkään, kaikkea on kunhan vain aloittaa tekemisen, valinnan varaa on.
Kyllähän tietysti täällä kotonakin monenlaista puuhaa riittää, joten kyllä se tähänasti päivä aina on iltaan ehtinyt.
Tämä koneen vieressä istuminen on usein sellainen huilaus paikka. Voihan tässä mennä välillä parikin tuntia kun pelailen ja tuolla facebookissakin käyn ja jotakin joillekkin ystäville kirjoitankin.
Tuota taplettihommaa olen joskus ajatellut, mutta tullut siihen tulokseen kun tuo vanha kännykkä ja tämä tietokone vielä pelaa tulen niillä toimeen, on minulla myös erikseeen oikein hyvä kamera josta joskus kuvia laitan facebookkiin.
No nyt taidan yrittää lähettää, jos ei niin perästä kuuluu.
Ilmianna
Jaa
Sieltäpähän Laten viesti on tullut, hyvä että edes joskus onnistuu. Onhan häiriköitäkin, on häiriötä ja onhan ylläpito muutaman hörhön örvellykset poistanutkin ihan asiallisesti.

Tämän päivän uutinen oli SOTE- puuhan vuoden lykkäys, vaikka vaikka muutama päivä sitten vannottiin hallituksen taholta, että vanhassa aikataulussa pysytään. Pääministeri käytti urheilullista kieltä, että maaliin homma hoidetaan. Yrittivät hoitaa pikamatkan tavoin satasen vauhdilla, mutta tulikin estejuoksu. Tekniikan puute ja kokemattomuus aiheutti sen, että joka vesihautaan mätkähdettiin rujosti. SOTE- estejuoksun taktiikkakin kyhätiin kokoon "eläinkaupoilla" mainitussa hengessä. Kaksi merkkasi itselleen ja kannattajilleen sopivat hyödykkeet, kolmas, joukkueen peesarari sai luvan olla mukana suu supussa annettua hillopurkkia kaapien. Näillä eväillä maali yhtenään karkasi käsistä. Saapa nähdä tulee hommasta mitään, vai tuleeko katastrofi ja tavallisille käyttäjille pahemmat päivät. Sellainen urheilukisa tämä.

Koleahko päivä tänään. Ei kuitenkaan satanut, vaikka siltä näytti että mieli teki. Kävin kirjastossa, sillä reissulla muutaman tipan vihmoi. Nyt taitaa mennä plörinäksi tämä viesti.
Kirjoittamiseni aikana kirjautumiseni katosi. Saapa nähdä...
Ilmianna
Jaa
Keittiössä, joka on remontoitu vain joku vuosi sitten, haisee home. Huomasin vesivahingon liian myöhään.
Viallisesta pesualtaan päähanasta oli vuotanut vettä lattiaeristeisiin ties kuinka kauan. Putkimies kävi korjaamassa vian, mutta tiskialtaan repiminen lattian alta näyttää vasta todelliset tuhot.
Kun elämässäni näkyi jo toivon pilkahdus, uusi takaisku vie nyt jälleen pohjille. Mutta kaikkea voi käydä elämässä. Kovia aikoja taas näköpiirissä.
Lähiviikot ratkaisevat miten nyt eteenpäin.
Ilmianna
Jaa
Huomenta koleaan aamuun, kymmenen astetta mittarissa ja tuuli jatkaa villinä, kovasti onkin ahkeroinut tähän astisessa kesässä.
Sää on mikä on ja sen mukaan tässä elellään, ei muutakaan voi.
Niinpä se taas viivästyi tuo Sote asia, tuleneenko koskaan valmiiksi, eihän se ilman kuluja tuokaan pohtiminen ole onnistunut.
Miten paljon onkaan jo palavereja pidetty, istuttu ja kulutettu veroeuroja, kuitenkaan mitään tuloksia aikaan saamatta.
Ehkä nautittu illallisia ja ajeltu paikasta A, paikkaan B, tuskin verottajakaan näihin kuluihin puuttuu.
Tuo verotus tuli mieleeni, kun olen kuullut semmoista, että jos eläkeläisten talkoissa saa aterian ilmaiseksi, siitä vero peritään.
Onko näin, en tiedä ja kyllähän korvaus kokouksista istumisista pitää saada, mutta kuka valvoo miten oikeuden mukaisesti kaikki menee.
Kunpa nyt nämä asiat rupeaisi sujumaan, ettei aina näitä ylilyöntejä tulisi ja luotto varmistuisi päättäjiin.

Ihan harmissani ole Hurskaisen puolesta, kun aina hänenkin elämään näitä vastoin käymisiä vaan tulee.
Nuo vesivahingot ei ihan köykäisiä vaivoja olekaan, tekevät isot laskut kuntoon laitettaessa.
Minä otin myös tiskikoneen alle levyn, mistä ilmenee mahdollinen vesirikko, valuu vedet lattialle näkyviin.

Paikallinen lehti kommentoi , että Sote viivästymisestä henkilökunta on hyvillään, kai se niin keskeneräinen olisi ollut, jos ei tähän nykytilanteeseen ei olisi puututtu.
Onhan tässä aikaa ja euroja tuhottu, joskus tuntuu, että vaan hallituksen itsepäisyyden vuoksi.

Minä en pelaa Facebookissa, mutta aikaa menee muuten selatessa turhan paljon.
Tablettini lähti eilen takaisin ja pitkä puhelu, että saatiin kaikki sopimus ehdot purettua ja tarkistettua, pojan tytär oli asiamiehenä ja näppärästi häneltä se sujuikin.
Kyllä se nuorilla on tuo tieto hallussaan, mitä mummo olisi osannut vastatakkaan kaikkiin kysymyksiin, tai ainakin olisi laajemmin asian tullut selvitettyä, asiallisuus kadonnut.
Päätin että en mitään laitetta enää netistä tai puhelimella tilaa, on se niin hankala sitten perua, minulle ainakin.

Nyt näyttää, että aurinko valoisuutta lisää ja tuuli pilviä tuonne idän suuntaan työntää, jospa se taas tästä alkaa lämpenemään, siinä toivossa, elämisen iloja mahdollisimman paljon kaikille, huominen kaiken voittaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei tuollaisiin ongelmiin osaa oikein varautua mitenkään. Se molemmille tiskipöydän altaille vettä antava kääntyvä vipu tuli koko ajan vaan työläämmäksi kääntää..
Kerta kerralta se löystytti muttereita. Vesi on tiskikannen alla niistä höllentyneiden mutterien löytyttämistä vesiputkista lirittänyt lattiaeristeisiin ties viikkoja.
Kun päivätorkuilta keittiöön menin niin vesi oli jo laminaattipinnoilla. Luuttusin sen pois, jota matot eivät olleet imaisseet.
Vasta sitten osasin sulkea sisäsulkuventiillin niin että vedenpaine loppui. Heinäkuu tässä phain aika. Kaikkien liikkeiden asentajat töissä tai lomilla.

Viimein putkimies kävi kiinnittämässä ne mutterit. En löytänyt, eikä niitä putkimiehen työkaluja ole tavallisilla kuluttajilla juuri kellään.
Eipä tuo unia vienyt. Joko noista lisämenoista selviää, tai sitten vaihtaa asumismuotoa kuten Ynnämuukin on sopeutunut.

Lähi seudullahan on mittavia kesätapahtumia kuten Imatran ajot tai Kotkan meripäivät upeine purjevenevierailuineen.
Tai lähi ja lähi mutta kotterolla pääsee kun sen on huollettu asiallisesti.

Olen otettu siitä että sain tämänkin megaluonnon valojuhlan vielä kokea, tämän pohjolan keskikesän valoisuuden. Haikeana katson taivaanrantaan päin -ilta tulee taas pikkuhiljaa aikaisemmin vielä kuin eilen.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
En ole mitään netin kautta tilannut. Siihen ei ole ollut edes tarvettakaan. Onhan täällä lähistöllä kaikki palvelut, myös monet nettikaupatkin. Olen myös vanhanaikainen, en osta "sikaa säkissä" - nähdä se ostettava pitää. No se tietysti riippuu tarpeitteni vähäisyydestäkin.)) Tämä läppäri on käytössä, se ekakin voisi vielä toimia jos tarve tulee. Puhelimena on tavallinen kännykkä. Olen odotellut josko se Nokia 3310 tulee, käyn ainakin katsomassa. Menekkiä tuntuu olevan, ei ole myymälöissä. Hyvin tarpeeni näillä täyttyy.

Kylläpä Hurskaisella harmeja riittää, vesivahinkokin. Ilmankos aiemmissa viesteissä haikailit, että omakotitalo huoltoineen on kasikymppiselle liikaa. Niin olen huomannut, noissa ijissä ihmiset alkavat monesti jättää talonsa ja siirtyvät kerros- tai rivitaloihin. Monia sellaisia tunnen. Siihen vaikuttaa monta seikkaa, iän lisäksi kunto ja mahdollinen avun tarve ja sen järjestyminen. Onhan ne kovia ratkaisuja, kun olen kuunnellut kertomuksia.
Minulle saattoi olla totuttelua nuorena kerrostaloasuminen jonkun aikaa. Pian siihen kyllä kotkaantui ja jos oli korpieläjällä sopeutumistakin, niin löytyi niitä hyväpuoliakin. En ole vaihtoehtoja aikoihin enää edes miettinyt ja asumispaikkanikin on pysyvä - toivottavasti.

Nyt täytyy rientää hankkimaan kevennystä - dekkari alkaa pian tv:ssä. Voikaa hyvin mahdollisuuksienne mukaan!
Ilmianna
Jaa
Tänään on aika vilpoinen päivä , aurinkokin välillä paistanut mutta nyt iltaakohti mentäessä on useaan otteeseen satanutkin ei nyt paljon, mutta useaan kertaan ja taitaa nytkin jotain tippua.
Tänään kävin apteekissa uusimassa preseptiä, mutta se olikin aiemmin uusittu joten sain samalla reissulla lääkkeeni mukaan. Kaupassakin kävin, apteekki on alakerrassa ja Supermarket yläkerrassa. Kaikenlaista mukaan tarttui etupäässä syötävää kuitenkin, mm lohifile.
Fileen vuoro tulee vasta huomenna, tänään syötiin eilistä.
Kyllä se ikä paljolti sanelee missä asustaa lisäksi kunto on tärkeää varsinkin omakotitaloissa. Mekin aluksi asuttiin mummolan vintillä sitten tuli sen rivitalon vuoro. Jonka pääasiassa porukka itse rakensi aluksi se oli kuin paratiisi mukavine ihmisineen ja hienona joenranta tontteineen.
Tontti oli lähes kaksi hehtaaria joten kyllä siinä oli hoitamista jos aikoi kunnossa pitää. No osakkaat vaihtuivat ja me olimme viimeiset alkuperäisasukkaat. Yli kolmekymmentä vuotta siellä asuimme, viimein tuli hetki jolloin ajatelimme liian paljon töitä, sairastelin siihenaikaan joten päätimme myydä ja muttaa kerrostaloon. paikka löytyikin johon kumpikin ihastui tilaa oli tarpeeksi ja oma saunakin. siellä meni seitsemän vuotta, asuimme ensimmäisessä kerroksessa, mutta asuinkerros oli kuitenkin ikäänkuin toinen kerros, eikä talossa ollut hissiä. Tuli hetki jolloin hissi oli tarpeellinen joten myimme sen ja muutimme aivn lähelle uuteen kerrostaloon jossa on hissi. Se hissi kuitenkin tarpeeton kun nyt pihalta suoraan ovelle ehkä 5 m. Ikääkin molemmilla reilusti yli 80 vuotta, mutta kuitenkin parempi pienempi asunto jonka vielä itse pystymme pitämään järjestyksessä.
Eihän sitä tässä iässä varmuudella tiedä missä se viimeinen asunto on, mutta hautapaikka on varattuna appivanhempien hautaan, aikaa paikan varaukseen 2032 joten eiköhän se viimeinen paikka ole tiedossa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Uurnapaikat maksavat muutaman satasen. Olen ollut sellaisissa hautajaisissa. Saattoväkeä oli 4 ihmistä. Edesmennyt kuului kirkkoon.
Hän uskoi että hänet saadaan haudata äitinsä viereen, sukuhautaan. Oikeasti sinne ei oltu haudattu ketään enää moneen vuoteen.
Vähät omaiset valitsivat uurnapaikan. Kahvitilaisuutta ei edes ollut.

Vaikka aihe meni nyt synkänlaiseksi, joka tiistai haudataan Honkanummellekin ihmisiä, joille ei ole ilmottautunut yhtään omaista.
Kotimaassaan loma viettävät suomalaiset voivat kerrankin hyvällä syyllä viettää tämän päivän ehkä sisätiloissa. Meillä ainakin epävakaista ja koleaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Huomenet, edelleen vaan viileään säähän, lämpöä kymmenen astetta.
Teen lähtöä muutaman päivän reissuun ja toivoisi tuon sään vähän edes lämpenevän.
Luvattu on, saa nyt siten taas nähdä pitääkö ennusteet.

Yksinäisyys tavoittaa monen ihmisen jopa hautaan mennessäkin, suvut , pienenee, juuri eilen kuulin radiosta syntyvyyden laskeneen, mistäpä niitä saattojoukkoja tulisi viimeisellekään matkalle.
Paikka on varattu miehen viereen, kaksi ristiä hautakivessä, kun eri kirkkoihin kuulumme, valtion kirkkoja molemmat.

Jospa hieman eläväisempiä asioita nyt kuitenkin, vaikka onhan luonnollista kuoleminenkin.
Viides koti minullakin tämä nykyinen, omakotitalon yläkerrassa se ensimmäinen pesä oli, siitä kerrostaloon firman huoneistoon ja siten jo ostettiin oma osake ja sitä tehden on omia vaihdeltu.
Tämän viimeisen ostin mieheni kuoleman jälkeen, asuimme silloin rivitalossa ja pihatyöt oli vuoro viikoin, katsoin helpommalla pääseväni tässä nykyisessä ja näin on ollutkin.
Hyvä on asua, tämä varmaan viimeinen koti maan päällä.

Helpottunut olen, kun sain kauppani purettua, nyt kirjoitan tällä niin kauan kuin kestää, mikä sitten enpä sitä murehdi.
Tuo puhelin olisi vaihdettava on jo vanha, kun tytär sen minulle antoi, helpompi olisi sen vanhan Nokian kanssa toimia, mutta kun nuo pankin tunnusluvut oli käyttöön otettava ja se vaatii sen älypuhelimen.
Vasta ne tunnukset ensi vuonna pakolliseksi muuttuu, mutta harjoittelen niiden kanssa, muuten puhelin ei minun puhelimelta tunnu.

Olisi varmaan alkuun outoa kerrostalossa asua Hurskainen, mutta pian siihen tottuu ja helppoa on.
Minulla ei vaikeuksia vaikka kadun vieressä asunkin, joskus mopo pojat kaasuttelee ja se pientä häiriötä tuottaa, mutta sekin näin kesäisin.
Elämän äänet kuuluu ja huomaa ettei ihan yksin elele.
Istu autoon ja ajele johonkin tapahtumaan, unohda huolet, vaikka kyllä ne mukana taitaa vaan kulkea.
Toivon kovin, että pienillä vaurioilla pääset tuon vuodon suhteen, kuivattaminen vie aikaa ja rahaa.
Parempaa tulevaisuutta, kyllä ne asiat tuppaa järjestymään.

Nyt on sanottava näkemiin muutamaksi päiväksi, sillä koneen käyttö tuskin onnistuu siellä minne menen.
Pitäkää komentoa pirtissä, että ei kaikki herjalaiset pääse valloittamaan;)
Lämmintä ja aurinkoa toivon meille kaikille ja nyt rupesikin paistamaan kirkkaalta taivaalta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ompa mukavaa taas piipahtaa kahvipirttiin päivän tapahtumia kirjaamaan. Olin murehtinut vesivahinkoani asuntojen korjauskohteissa aikanaan työskenneelle miehelle..
Hän soitti ja lupasi tutkia tiskialtaan alustaa. Siellä pohjallakin on laminaatti. Remonttimiehet olivat tehneet ennakoivaa vesivahinkotyötä. Mahdollinen vesi ei kastele lämpöeristeitä vaan laskee rossipohjan pikipintaeristeelle.
Suositteli ettei tätä kannata purkaa enempää.

Aivan mahtava kallionkiele putosi mielenpäältä. Silti turha murehtiminen ja asioiden negatiivinen paisuttelu kulutti energiaa kuin isompikin projekti.

Remonttivelkaisen, ½-omisteisen ok-talon myynti ei ole hyvä siirto. Tällä alueella tästä saisi ehkä välirahaa muutaman tuhannen verran.

Omenapuut pitävät tai ehkä pitävät nyt sitä välivuotta. Kukintoaika oli ehkä sitten koleaa ja sateista. Omppoja ei juuri tule.
Herukkapensaissa on jo raakileita paljon. Peinteisesti teinivarkaat ovat pöllineet karviaiset aina mielestään parempiin suihin.

Mukavalle tolalle tämä heinäkuu sittenkin kääntyi. Oli hienoa että SkillaN-emäntä ja Ym kommentoitte "minimaailmanloppuani".
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kun eilen aamulla istuin parvekkeella aamuhappea haukkomassa, oli taivas niin tupattu täyteen pilviä, että melkein piti pelätä milloin alkaa alimmaisia möykkyjä pudota niskaan.
Tuuli oli suorastaan raivoisa, eikä edes kertaakaan päivän aikana näyttäytynyt sellainen ilmiö, jota auringoksi kutsutaan. Vettä sen sijaan tuli vähän väliä.

Tänään ei juurikaan tuule, taivaalla ei näy pilven haituvaakaan, ja sinisellä taustalla nauraa aurinko täysillä.

Ainoa asiani on toivottaa kaikille ihanaa Suoman suvea!
Ilmianna
Jaa
Ihan onkin suvinen päivä tänään. Lämpötilakin ylsi jo yli 20° aamun 7°
Terveiset Kirkkonummelta Hwittäskistä, joka museona toimii sievän järven rannalla. En tullut katsoneeksi mikä järvi se onkaan, kaunista kyllä oli, ja uljas itse rakennuskin.

Kahvilla kävin sellaisen kivijalan vieressä että yli 2 metriä oli pantu isoa kiveä kiven päälle! Siinä 2-3 pikkupöytää tuoleineen oli kuin leikkipaikan mööpeleitä 😊

Sisällä ensin tunne pimeää ja sokkeloista, jykevä tummuus kun oli päävaikutelmana. Kansallisromatiikka kukoistaa koko alueella, kaunis kokonaisuus kieltämättä, mutta melko mahtipontinen makuuni. Japanilaisia näkyl kuljeskelevan filmaamassa. Heitä kiinnosti komea tiilikatto, liekö tuntematon heillä, vaiko katon erikoinen monimuotoisuus?

Hyvän piirakanpalan ostin kahvini kanssa sieltä, joten Pirtissä kävin nyt vain tervehdyskäynnillä.
Pitkää ja kaunista iltapäivän hehkua 🏖
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Hwitträsk se on. Eikö se ruåtsin kieli olekaan tuttu?

Träsk=järvi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
HÖH- kirjoitti:
Hwitträsk se on. Eikö se ruåtsin kieli olekaan tuttu?

Träsk=järvi
On ruotsinkieli tuttu, mutta sekava käsite on tuo träsk!

Träsk = lampi Sjö = järvi Hav = meri

Hymyilytti kun oivalsin träsk loppuosan vasta tuon lähetettyäni. Vitträsk on paikkanimenä taas reittikartan mukaan, mutta eihän se järven nimenä mieleeni jäänyt, lampena en tuota järvinäkymää kokenut.

?... Suomenkielistä nimeä ei tuolla isohkolla lammella 😇näy olevankaan, mikä hieman ihmetyttää.

Olisko ruotsl.peräinen nimi suojeltu museoviraston toimesta, kuoppainen tieosuus ainakin on museo.v. hallussa.
Itselleni sana insjö on selvempi, träsk nyt voi olla metsälammesta, suolampeen.

" Sjön glittrade som silver,... och körsbärstädet stod i blom, och svalan kvick o munter,... just hit med våren kom,.."

Ps.
Miten kauniina aamu onkaan valjennut, niin sininen ja puhdas taivas, ulkoa kuuluu jonkin metsälinnun hiljainen pehmeä huhuilu.
Lauantain liikenteen hiljaisuus, täällä heinäkuussa on luonnolle rauhaa, lomakuukausikin kun monella on meneillään,... ihanan avarat ja vapaat tiet
Hyviä aamuhetkiä toivotan meillekin lomalaisille 🍮
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
sini-sirkku kirjoitti:
On ruotsinkieli tuttu, mutta sekava käsite on tuo träsk!

Träsk = lampi Sjö = järvi Hav = meri

Hymyilytti kun oivalsin träsk loppuosan vasta tuon lähetettyäni. Vitträsk on paikkanimenä taas reittikartan mukaan, mutta eihän se järven nimenä mieleeni jäänyt, lampena en tuota järvinäkymää kokenut.

?... Suomenkielistä nimeä ei tuolla isohkolla lammella 😇näy olevankaan, mikä hieman ihmetyttää.

Olisko ruotsl.peräinen nimi suojeltu museoviraston toimesta, kuoppainen tieosuus ainakin on museo.v. hallussa.
Itselleni sana insjö on selvempi, träsk nyt voi olla metsälammesta, suolampeen.

" Sjön glittrade som silver,... och körsbärstädet stod i blom, och svalan kvick o munter,... just hit med våren kom,.."

Ps.
Miten kauniina aamu onkaan valjennut, niin sininen ja puhdas taivas, ulkoa kuuluu jonkin metsälinnun hiljainen pehmeä huhuilu.
Lauantain liikenteen hiljaisuus, täällä heinäkuussa on luonnolle rauhaa, lomakuukausikin kun monella on meneillään,... ihanan avarat ja vapaat tiet
Hyviä aamuhetkiä toivotan meillekin lomalaisille 🍮
PS. Anteeksi joudun korjaustani pyytämään😊
kun sana damm tuli mieleeni.
Ei sittenkään träsk ole lampi, vaan järvi kuitenkin höh!

Riikinruotsissa on vielä tjärn,..sanassa skogstjärn, metsälampi, ei voi kuin todeta rakkaalla vesipaikoilla on monen monta nimeä 💕
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ihan mukav, sateeton ja aurinkoinenkin päivä täällä oli tänään ja jatkuu +20 lämpimänä. Normaali kauppa- ja juttureissuni, ja toinen ulkoilupätkä, roskishuolto, pieni lisäkierros lisukkeena. Siinäpä päivän liikuntani.

Eilen kävin kirjastosta lainaamassa lukemista. K. Niemisen "Trokari" on nyt hyvällä alulla. Eihän sillä ole kiirettä. Lainasin myös Tietotekniikan peruskirjan, painettu 2014. Minulla on eräs ongelma, ei se pahasti haittaa, mutta saisi se olla kunnossakin. Nyt kyllä tämä opas ja toimet kävelevät eri tahtiin. Joko koneessani on haluamassani asiassa erilaiset asetukset kuin tässä opaskirjassa esitetyt tai vanhentuneet tiedot.. Ei toimi. Tämäkään ei ole kiireellinen, ehkä vielä paneudun laajemmin ropleemaani, kunhan on sopiva hetki.

Eipä tässä sen suurempia, jatkan lueskeluani. Huomennahan pitäsi olla tosikesä! Näin ennustelevat.
Ilmianna
Jaa
Kyllä tämä päivä kesäiseltä näyttää ja onkin, jonkinverran kesäisiä pilviä, mutta aurinkokin paistaa. Onhan ne ennustaneet ainakin maanantaihin näiden kesäpäivien jatkuvan, mutta ei taida ennustajatkaan tietävän mistä puhuvat, samanlainen kuin hallituskin eivät tiedä mitä ja koska päättävät, nyt vain sote, sote, sote.
Kaippa meidän on pirttiä pönkitettävä, emäntämme jossain luuhaa ilmoituksen mukaan muutaman päivän. Onhan tämä pirtti ollut pystyssä yli kymmenen vuotta ja edelleen toimii, onpa tuo Skillan joskus muutaman päivän reissuissa ollut, ja aina joku kirjoitus tänne löytynyt ilman emäntää.
Sini-sirkku jo tuonne aiemmin pahoitteli kirjoitusvirhettään. Joku pilkunviilaja ihmetteli hänen Ruotsinkielen taitoaan, hyvä kun annoit samalla mitalla takaisin.
Niinhän täällä käy kaikenlaisia hörhöjä jotka luulevat olevansa mestareita tai sitten niitä jotka törkeyksiä latelee. Kateutta kaikki tyyni.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Luin minäkin tuon "HÖH" kirjoituksen, joka ei tee ilmeisesti itse koskaan kirjoitusvirhettä, mutta oletin, että hänellä oli vain halu näpäyttää sini-sirkkua. Onhan nuo ruotsinkieliset nimet tullut minullekin tutuksi, kun muutimme 1966 Vanhakartano-Röylä seudulle ja ruotsia kaikki puhui, jopa lähikauppias osasi huonosti suomea ja minä vielä vähemmän ruotsia.

Ehkä yksi asia johti toiseen, koska naapuriksi tuli ruotsinkielinen perhe ja heidän lapset meni tietenkin Rödskog skolaniin ja oli meidän lasten kanssa saman ikäiset, joten meidän meni ummikkona ja nämä toiset jo kotona oppimansa kielen turvin. Koulumenestykseen ei se kuitenkaan vaikuttanut meidän lapsiin, sillä molemmat valmistuivat Åbo Akademista maistereiksi. Tosin vanhempi, hakiessaan työtä Pohjoismaiden neuvostoon, joutui suorittamaan suomen kielen kokeen.

Asiasta viidenteen. Täällä on moni valitellut puhelintaan, niitä älyjä ja läppäreitä ja minä palaan myöhemmin asiaan, koska minun kone nyt hidastelee...on joku päivitys, mitä ei muka tehdä enää näin vanhaan koneeseen.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Kristiina23 kirjoitti:
Luin minäkin tuon "HÖH" kirjoituksen, joka ei tee ilmeisesti itse koskaan kirjoitusvirhettä, mutta oletin, että hänellä oli vain halu näpäyttää sini-sirkkua. Onhan nuo ruotsinkieliset nimet tullut minullekin tutuksi, kun muutimme 1966 Vanhakartano-Röylä seudulle ja ruotsia kaikki puhui, jopa lähikauppias osasi huonosti suomea ja minä vielä vähemmän ruotsia.

Ehkä yksi asia johti toiseen, koska naapuriksi tuli ruotsinkielinen perhe ja heidän lapset meni tietenkin Rödskog skolaniin ja oli meidän lasten kanssa saman ikäiset, joten meidän meni ummikkona ja nämä toiset jo kotona oppimansa kielen turvin. Koulumenestykseen ei se kuitenkaan vaikuttanut meidän lapsiin, sillä molemmat valmistuivat Åbo Akademista maistereiksi. Tosin vanhempi, hakiessaan työtä Pohjoismaiden neuvostoon, joutui suorittamaan suomen kielen kokeen.

Asiasta viidenteen. Täällä on moni valitellut puhelintaan, niitä älyjä ja läppäreitä ja minä palaan myöhemmin asiaan, koska minun kone nyt hidastelee...on joku päivitys, mitä ei muka tehdä enää näin vanhaan koneeseen.
Omakotitaloista jatkankin, koska meillä on siellä Espoossa sellainen, jota mieheni (82+)hoitaa ja siellä oli kerran vesivahinko, jonka vakuutus maksoi ja uusi meidän parketin kokonaisuudessaan, sillä eroja olisi tullut, jos vain osa olisi uusittu.

Joku putkirikko sielläkin oli ja tämä clever (viisas) mieheni päätti, että kaikki putket ohjataan sinne ylös katonrajaan? Näkee sitten, mistä vuoto alkaa?

Äsken tarjosi tyttäreni minulle läppäriä, että hän tuo sen minulle, jolloin melkein huusin, että et tuo, kunnes opettelen teillä sitä käyttämään, koska inhoan noita liuku puhelimiakin, jonka sain ja heti se, ...niin...mitä se tekikään, koska vaihdoin heti sen vanhaan Nokiaan.

Joskus tuntuu, että haluan "hapettua" tähän vanhuuteen, mutta tänään asioidessani Apteekissa halusin maksaa pienen ostokseni sillä "hipaisulla", jota olen jo käyttänyt, mutta Apteekin kone olikin taas erilainen. Siellä kortti laitettiin kuvaruutuun, eikä sivulle ja kaksi kertaa, mutta kuittikin tuli?!

Mitäpä tässä, päivä on illassa ja Skillan se vain jaksaa reissailla, josta olen iloinen. Hurskainenkin kertoi lähi riennoista ja oli niitä minullakin melkein nurkan takana. Mihinkään en halua kuitenkaan mennä, koska ostettavaa ei ole, joten miksi menisin?

Hurskainen voisi kuitenkin tarkastaa koti vakuutuksensa, mitä se korvaa. Siellä voi olla yllätys! Korvataan!
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Kristiina23 kirjoitti:
Luin minäkin tuon "HÖH" kirjoituksen, joka ei tee ilmeisesti itse koskaan kirjoitusvirhettä, mutta oletin, että hänellä oli vain halu näpäyttää sini-sirkkua. Onhan nuo ruotsinkieliset nimet tullut minullekin tutuksi, kun muutimme 1966 Vanhakartano-Röylä seudulle ja ruotsia kaikki puhui, jopa lähikauppias osasi huonosti suomea ja minä vielä vähemmän ruotsia.

Ehkä yksi asia johti toiseen, koska naapuriksi tuli ruotsinkielinen perhe ja heidän lapset meni tietenkin Rödskog skolaniin ja oli meidän lasten kanssa saman ikäiset, joten meidän meni ummikkona ja nämä toiset jo kotona oppimansa kielen turvin. Koulumenestykseen ei se kuitenkaan vaikuttanut meidän lapsiin, sillä molemmat valmistuivat Åbo Akademista maistereiksi. Tosin vanhempi, hakiessaan työtä Pohjoismaiden neuvostoon, joutui suorittamaan suomen kielen kokeen.

Asiasta viidenteen. Täällä on moni valitellut puhelintaan, niitä älyjä ja läppäreitä ja minä palaan myöhemmin asiaan, koska minun kone nyt hidastelee...on joku päivitys, mitä ei muka tehdä enää näin vanhaan koneeseen.
Hei Kristiina, kiva että sinä ymmärsit viestin olevan kaikkea muuta kuin mitä joku sen kertoi olevan, sehän oli aivan ystävällinen HÖH_ tai ainakin sellaiseksi tarkoitettu.

En mitään Sapirin–Whorfin hypoteesia tai paremminkin aksioomaa siinä esiin tuonut, vaan vastasin Sinisirkun kysymykseen, mikä sen järven nimi on.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
HÖH- kirjoitti:
Hei Kristiina, kiva että sinä ymmärsit viestin olevan kaikkea muuta kuin mitä joku sen kertoi olevan, sehän oli aivan ystävällinen HÖH_ tai ainakin sellaiseksi tarkoitettu.

En mitään Sapirin–Whorfin hypoteesia tai paremminkin aksioomaa siinä esiin tuonut, vaan vastasin Sinisirkun kysymykseen, mikä sen järven nimi on.
En minä ollenkaan loukkaantunut, vaikka hymyilytti tuo muoti ruåtsin ilmentämisellä, samoin on myös tyyliksi kehittynyt käyttö tsadiin menosta 60:ssä, kun menevät stad'iin.

Svea mamman maaperällä on nuo suuret Vättern ja Venern järvinä, kaipa sitten tulokkaat aikanaan nimesi pikku lammiksi monet kirkasvetiset järvemme.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
Tuli tuosta Hvitträskistä mieleen, että suomenruotsalaisilla on varmaankin omat merkityksensä sanalle träsk. Ruotsissa puhutaan myös träskistä ja träskmarkenista. Kysymyksessä on silloin rämeikkö ja räme(ikkö)järvi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tervehdys taas meidän kylän meiltä.

Olen varmasti aiemminkin kehunut, että meillä on mukavia naapureita. Mutta he ovat niin mukavia, että ansaitsevat joko yhdessä tai erikseen kehumisen silloin tällöin.
Pari päivää sitten saimme Naantalista kirjeen, joka ilahdutti suuresti. Sen oli lähettänyt nuori mies, joka veljensä kanssa oli osallistunut Naantalin-retkeen, joka kaiken muun ohella johti Kultarantaan asti. Ystävämme lupasi kertoa tasavallan presidentille kaikkien nurmijärveläisten terveiset. Mielenkiintoisen kirjoituksen lisäksi kirjeessä oli viisi kuvaa eri puolilta Naantalia - ihan Muumimaata myöten.
Aamulla kilahti ovikello, ja iloinen yllätys oven takana seisoi; nuori, valoisa naapurimme Hän tuli kertomaan retkestä ja matkan tapahtumista, ja kuulumisista selvisi matkan olleen niin antoisa, että siitä riitti jaettavaa naapureillekin.

Lähetän tässä osan saamasatamme hyväntuulisuudesta Kahvipirttiin: Olkaapa hyvät!
Ilmianna
Jaa
En malta olla lisäämättä pihatapahtumiamme:

Yksi harakka, yksi varis ja kolme mustahkoa lintua leikkii kyykkyhippaa tai on järjestäytynyt hulabaloo-tanssiaisiin.
Ensin luulin niitten nahistelevan, mutta kyllä ne lystiä pitävät!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Meitipuolen harakoilla on joku hormonihäiriö tai sitten parisuhdeongelmia. Joku kevät harakka keikistli varisten kanssa.
Ainakin yksi harakka löytyi silloin kuolleena puistosta. Nyt harakat ne pelaa jotain kolmiodraamaa. Joku häirikkö seuraa harakkapariskuntaa.

Luonto jo hiljentynyt lintujen reviirilauleluista. Huomiseksikin on luvattu keäistä säätä. Olisi sopinut minulle viileätki. Väsähdin ulkotöissä liikaakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kaikenlaista on koettu, nähty ja kuultu - niistä kertomuksia. Hyvä juttu, huolella olen lukenut.. Entäs minä...ei ole paljon kerrottavaa, ei ainakaan ylitse muiden.

Kävimme kuitenkin tavallanaan sukujuhlien puitteissa ravintelissa. Onhan se minuulle harvinaista ja siten mainitsemisen arvoistakin. Syötiin, juotiin ja ennenkaikkea puhuttiin. Maailman ja tulevaisuuden ongelmiin haettiin ratkaisuja. Onhan niitä ongelmiakin jonkin verran. Enpä usko, että pitäviä ratkaisuja löytyi ja niille vähäisille ideoillekin pitäisi olla sanansaattajat. Hyväähän se, että voidaan väliin vilkkaastikin keskustella ja hyväksyä erilaisia näkemyksiä. Se lopullinen totuus onkin sellaista herkkua, että se on harvojen hallinnassa. Myönnän että vaihtelevaa se on... olen sentään tähän ikään monta kertaa ehtinnyt takoa päätäni seinään, joskus olen ollut oikeassakin. Ihminen on sellainen, että oikessa olemisen ylpeydellä muistaa, mutta mokat mieluusti unohtaa ihan oikeasti.

Taisi tämä ekstempore karata vilosovoinnin puolelle. En pitäisi mahdottomana, että ne neuvoantavat ovat vaikuttamassa vieläkin kirjoittamisen muodossa jutusteluuni. Ei huolta, sehän korjautuu vaikkapa huomiseksi. Tänään oli täällä kesäpäivä. Ehdin senkin nähdä. Huomenn jatkuu, katsellaan..,
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Olihan se täällä ihan kesäinen päivä. Ei kuitenkaan turhan hikinen. Kuusijärvellä kävimme istuskelemassa auringon paisteessa ja järven ympäri kiertämässä. Ei sentään järveen pulahdettu. Ahkerasti alle kymmvenvuotiaat järvessä pulikoivat, ja jonkin verran vanhempiakin. Näköjään trialtonin harrastajien harjoittelupaikkakin on, hyvin merkattu reitti. Veden lämpö +19, olisihan se uimakelpoinen, mutta minulle liian viileä. Aika paljon oli porukkaa, rantahietikko ja nurmikkoalue istujia ja pitkänään retkottajia melkein täynnä. Ehkä tämän sulan ennätyksen verran.

Pirtissä ei olekaan tungosta tänään ollut. Tämä nyt on" iltapäivän avaus." Hyvää loppupäivää ja huomista kohti!
Ilmianna
Jaa
Pirtin emäntä Skillan tais mainitakin matkastaan jonnee kauemmaks ettei vie sinne omia nettiyhteyslaitteita.
Kuuntelin Yleradio Suomen lähetyksiä ulkona. Ainakin Imatran suurajoista tuli ohjelmaa. Sisällä vasta kuulin että Valtteri Bottas, Fin, oli napannut voiton Itävallan FI-kisassa.
Olin tehdä tosipahan virheen kun meinasin peltikaton aluslaudoitukseksi jättää yli metrin välit. Se ei kestäisi lumen painoa.
Vedin katepellin pois ja lisäsin riittävästi ruodelaudoitusta. Ihan oikein kuului itte Hungerlan Tanekin siinä lähellä kuittaavan.

Pitää muuten "kompassineulan" päässä heittää päänupissa melekosesti ennkö kö H.T:n kannanoton kuulee.
Ilmianna
Jaa
Hyvää huomenta pirttiin, on ehkä tämänkesän kaunein aamu, se sopii minullekkin. Tänään on syntymäpäiväni ja mikäs san hauskempaa. täytän 83 ja ajattelin pitää sellaiset virtuaalipäivät täällö.
Tuon sellaisen mansikkakakun uusista mansikoista tehdyn. lisäksi nurkkakaappi täydennetty taas meidän pitäjämme oman alkohoolitehtaan ylijäämävarastosta, on laatuja sekä määriä jokaiseen makuun.
TERVETULOA: Late vaan.
Kommentoi
1
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Huomenta päivää ! 😁 ja kiitos kutsusta!

Lämpimät Onnittelut Saavutetuista Vuosista Late Vaan 🌿🌷🍀🌸

Täällähän tuoksuu mansikat heti vastaan, ei kotimaisille löydykään vertaa, kiitos 🍹🍰☕️ leikkasin tuhdin palan asetilleni, ja siirryn ikkunapöydän äärelle istumaan.

Olihan iloinen yllätys tänä kauniina kesäpäivänä, Late on sitten nähnyt päivän viipyvän pitkään näin keskikesällä 😘valoisa luonnekin johtuu varmaan siitä!

Kiitos mukavasta kahvihetkestä, ja~~~~ 🎶Paljon Onnea 🎶~~~~ tänään ja joka päivällesi 😍
t. sini-sirkku
Kommentoi
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Latelle, syntymäpäiväsankarille onnea ja iloa koko uuteen alkavaan ikävuoteesi!

"Elämän ihana taika
on eteenpäin kiitävä aika!
Mielessä on ihanat muistot
kuin kukkivat aurinkoiset puistot!"
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Onneksi olkoon Late ! Juhlapäivän kunniaksi liput liehuvat salossa, kauniisti vasten heinäkuun heleää sinitaivasta piirtyy siniristilippumme. Samana päivänä 1862 10.7. syntyi arvostettu kuvataiteilija Helene Schjerfbeck, ja näin Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi liputamme Suomen taiteelle ja samalla Suomen identiteettiin vaikuttaneille naisille. Hehkuvista Valamon ruusuista solmin kimpun, seuranaan päivänkakkaroita ja harakankelloja .

Ihanasti tuoksuu mansikkakakku, kiitos kesäisestä tarjoilusta. Skoolaan kylmällä kuohuvalla Laten ja Venalastiinan onneksi ja terveydeksi ! Kätevät tällaiset virtuaalijuhlat, kun ei kerry kakku vyötärölle ja maljan jälkeen voi lähteä vaikka autolla köröttelemään. Juhlatunnelmaan ja iloiseen kesämieleen pääsee näinkin osallistumaan. Täällä ihan rannikollakin on tulossa upea lämmin päivä, vesiretkelle sonnustaudutaan..
Ilmianna
Jaa
Lämmintä kesäpäivää pirttiläisille!
Täällä puhuttiin linnuista ja pienistä draamoista lintumaailmassa.
Minäkin olen seuraillut kun ikkunani alla olevassa koivussa on ollut varpusen pesä vanhassa, melkein lahonneessa lintupöntössä. Alkuvaiheessa, kun luultavasti oli hautomapuuhat menossa, tuli pesän suulle eräänä päivän kutsumaton ”timpuri” –tikka ja alkoi suurentaa pesän aukkoa. Hätä ja huuto oli kova ja naapurivarpuset tulivat apuun. Menin ulos ja läpsyttelin käsiä terassilla niin tikka häipyi ja rauha oli taas koivussa. - Eilen satuin todistamaan tilannetta kun poikaset olivat jättämässä kotipönttöään, lensivät vuorotellen pöntön aukolta lähimmälle oksalle ja siitä alemmaksi ja alemmaksi putoutuen, kunnes huomasivat että siivet kannattavat ja tie vapauteen on auki!
Tulee oma nuoruus mieleen ja kaipuu vapauteen. Sellaista vapauden kaipuuta saattaa tuntea vanhanakin, kun ei enää itse pääse lähtemään minne haluaa niinkuin aikaisemmin. Tulee riippuvaiseksi toisten avusta aina vaan enemmän ja enemmän. Joskus on niin armollista, että ehtii tottua pelkästään ajatukseen että liikuntakyky heikkenee, niinkuin monet muutkin taidot. Mutta nautitaan tästä kauniista kesästä kun vielä pystytään!
Ilmianna
Jaa
Jaaha... täällä Pirtissähän on oikein Laten synttärijuhlat virtuaalisesti, mikäs sen parempi. Näin on helpompi tulla ja nurkkakaappikin on pistetty ajan tasalle. En nyt kuitenkaan kaapista nappaa - olen paastolla.

Onnittelut Latelle! Aika menee ja uutta on edessä Latella - ja myös meillä muilla - toivottavasti vielä pitkään. Ehdin olla samalla vuodella Laten kanssa hetken.

Kun mainitsin pari päivää sitten sukujuhlista, niin siinä "siivellä" vietin unohtuneita 80 v juhliani. Silloin kun vuoteni oli esissä, kieltäydyin ehdottomasti juhlimasta mitenkään, vähän varmuudeksi välttelinkin menemisilläni. Hyvin meni niinkuin halusin. Tosin jälkeenpäin on ollut puhetta "rääppiäisistä." No nyt oli ne"rääppiäiset ...hieman jäi vajaaksi 30 000 elettyä päivääni. Se täyttyy vasta ensi kuukauden puolessa välissä, sikäli mikäli... Eihän se nyt niin nokon nuukaa olekaan olla tasapäivillä.
Tänäänkin oli kesäinen päivä. Polvipöksyissä oli hyvä ripsahdella. Tosin minulla on kai hieman käärmeen geenejä, koska pienestäkin meinaa nahkani kuoriutua. Niin nyt kintuistanikin, kun niitä toista päivää auringolle esittelin. Ei nyt paha, mutta merkit kuitenkin.

Eipä muuta. Taitaa taas ilmat ruveta vaihtelemaan ja viilenemään. Tulee Hurkaiselle hyviä työilmoja. Koetetaan pärjäillä, istumalakko ei vaikuta ilmoihin, joten parempi se pilvenrakosen aikaan liikkeelle vääntäytyä jos ei kovi kipiää tee. Jatkoja teille!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Mikäs ihmeen naurun helinä täältä kuuluu? Meinasin myöhästyä synttäreiltä, mutta onnitteluni Latelle. Mieheni täyttää lokakuussa samat lukemat, joten juhlia riittää.

Kahveet hörppään samalla, koska on vielä kakkuakin jäljellä, joten kiitosta vaan!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
On se komea luku tuokin 80v. Sanon varovasti että ensivuoden puolella minunkin syntymästäni on kulunut 80 vuotta,
En ikinä uskonut eläväni 79 vuotiaaksi. Niitä suomalaisia, joilla ei ole mitään lääkkeitä, eikä päivittäisiä kipujakaan, on kyllä nostettava hattua.

Itsellä on sekä kipuja ja pari lääkettäkin. Pitää kuitenkin olla kiitollinen että pärjää vielä yksinasujana.
Aloitin viikko sitten uuden pitkäkestoisen projektin. Ajattelin että ennen syysateita se valmistuu.
Ohikulkenut mies lohkaisi, vajaassa viikossa tuon jo hitaampikin mies tekee. Teenkin Suomen hitausennätyksen.

Lomalaiset saivat kotimaassakin muutaman ihanteellisen sääpäivän. Sellaista voi pitää ihan yleisenä etuna.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Osasipa MdK MdK lyhyesti ja ytimekkäästi - siis selkeästi kuvata sen, millaista on vanhan vapaudenkaipuu. Ainakin minun "pudotteluni" sauvalta sauvalle ja rollaattorilta rollaattorille oli kuin pudottautumista oksalta oksalle.
Sen verran minäkin vapauteen pudottautumisesta aavistin, että rupesin ottamaan selvän skootereista ja innostuin kokeilun jälkeen varaamaan sellaisen itselleni. Taitaa mennä reippaasti elokuun puolelle ennen kuin skooterini kotiin saan, mutta toivossa on hyvä elää.

Ja nyt on erityisen hyvä mieli, kun meillä oli mieluisa vieras, jota olen tottunut ensi tapaamisesta lähtien pitämään lapsenlapsenani. Nyt hän on jo aikamies, pituuttakin lähes pari metriä, mutta sama valoisa ja viisas kaveri, kun aikoinaan polvenkorkuisenakin...

Illemmalla tulevat kai varsinaiset lastenlapet vanhempineen, joten elämä näyttää olevan yhtä juhlaa. Onhan se mukavaa. että 13-lapsisen perheen yhdeksästä veljeksestä edes nuorin on elossa ja suhteellisen hyvässä vireessä, vaikka kremppoja on ja tähän mennessä ikävuosia kertynyt kahdeksankymmentäkolme.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Lämmintä ehtoota pirttiläiset!
Onhan ollut taas oikein upea päivä, ja kesän lämpimin, 26,4 näytti meidän ulkomittari puolen päivän jälkeen. Viime päivinä on pesty monenlaista pyykkiä ja tänään oli vuorossa pari tyynyä sängystämme hyvin kuivuivat nekin. Hyviä nuo nykyajan tyynyt, nuokin sai pestä 90 asteessa. Vähän toista kuin lapsuusaikani tyynyt, untuvatäytteiset. Huomenna pitää pestä vielä ainakin yksi koneellinen, kunhan tullaan torireissulta. Sieltä saa niin maan mainiota muurinpohjaletttuja, mestaripaistaja!! Palvelu on tosi mukavaa ja sinne mennään oikein mielellään.

Kyllä noita pihan lintusia on tosi mukavaa seurata, nytkin pääskyset kurvailevat kilvan ylös-alas sinisen kirkkaan taivaan alla. Varpusen poikasia on myös ihanaa seurata, sen huomaa, että ne vasta harjoittelevat lentämään, räpyttelevät siipiään kovasti. Monet pikkulinnuthan saavat aikaan parikin pesuetta, luin kerran jostain lintukirjasta, että jotkut voivat saada jopa kolmetkin poikaset. On siinä lintuvanhemmilla täysi työ. Meillä on tässä talomme ympärillä 8 pönttöä ja kaikissa varmaan on ollut asukkaita, osa pöntöistä on sen verran kaukana, ettei välttämättä erota, mitä niissä on asukkaina.

Taivas kirkastuu hiljalleen yöksi, tekisi mieli nukkua ulkona, vaan eihän se ole enää mahdollista tällä kropalla Kyllähän sitä nuorempana, nyt vaan muistellaan. Taidanpa minäkin lähteä hampaanpesulle ja pitkäkseen tuonne murusen vietreen. Mukavaa viikon jatkoo jokaiselle!!!
Paulamaria
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Ehdin kun ehdinkin vielä viime tipassa Latea onnittelemaan. OIKKEN PAL ONNEA VAAN SULL, kun olet jo hyvään alkuun päässyt tonne seuraavalle kymmenluvulle! Vuosi kerrallaan, vuosi kerrallaan.
Nyt on kello jo niin paljon, jotta nukkumaan on mentävä. Hyvää yötä!
Ilmianna
Jaa
Uusi pirtti avattu, 131 / 2017, olkaa hyvät ja sinne puhtaille sivuille kirjoittamaan.
Jätämme nuo ikävät viestit omaan arvoonsa.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

KAHVIPIRTTI 130 / 2017

Huomenet ja taas uuteen pirttiin, aloitetaan puhtain päiväkirjoin ja muutenkin kesäisillä aatoksilla.
Juhannus tuossa tuokiossa ja onkin hyvä tuuletella tekstiilit ja pyyhkiä pölyt, on sitten juhannus kiireiden aikaan jo valmiina.
Koristeomenapuusta raaskin katkoa oksia maljakoihin, ovat niin kauniin vaalean punaisia ja kesäisiä, hyvän mielen antavia.
Raparperi piirakkaa kahvin kera nautittavaksi, jäätelöä sen kanssa löytyy pakkasesta, jokaiselle makujen mukaisina.

Vanhassa pirtissä Mdk-Mdk kertoili noista postin palveluista, eiköhän ne melko vaatimattomiksi jää, kun kiireellä niitä yrittävät.
Sanaristikot ovat vaikeus asteiltaan joka lehdessä erilaiset ja usein myös murteet vilisevät, en minäkään loppuun juuri milloinkaan osaa tehdä.

Löysin Neeassan piirakka tarjouksen, keitänkin kupin kahvia ja tässä siivouksen välissä nautiskelen, istahdan tuonne ulos varjoon, kuten sini-sirkku myös usein kertoo tekevänsä, ihanaa katsella tuota luonnon ihmeellisyyttä, siitä ei koskaan kyllikseen saa.

Hurskainen aina vaan hommia keksii, milloinka oikein nautit elämisen ilosta?
Onhan se niinkin, että kun yksin asustaa, aina sitä puuhaa löytää, ei ole ketään apuun tulemaan, koettu on.

Kateeksi käy meri-kukan kertomat kasvun ihmeet, niin se oli ennen minullakin, nyt vaan kukat parvekkeella, meinasi unohtua tomaatit, kurpitsa ja kurkut, niitä nyt jännään, miten onnistuu mikin.

Kyllä se vähän siltä tuntui, että suunniteltu kaiken varalta nuo irtaantumiset, mitä tapahtui perussuomalaisten kohdalla, ministerin paikat houkutti ratkaisut tekemään.
Toisaalta kai se oli hyvä, että hallitus pääse jatkoa hoitamaan, sekoilua olisi tullut jos kaatumaan olisi joutunut.
Samoissa hinnoissa on lohi täälläkin, mitä ynnämuu kerroit.

Nyt sitten tähän tyhjään ja lyhyeen pirtin ketjuun luulisi kaikkien viestien lähtevän, saa nähdä lähteekö tämä, jos uusimaan joudun, kyllä suututtaa.
Tervetuloa vanhoin kehoitukisin, tilaa on vanhoille ja uusille kirjoittajille;)

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta