Mystinen pakarakipu

27-vuotias-mies

Minua on vaivannut nyt kaksi vuotta toispuoleinen (oikean puolen) pakarakipu, jolle ei löydy selitystä ja kokeilen, jopsa täällä olisi joku samanlaisesta kärsinyt tai tästä parantunut.

Kipu on pahin istuessa, jolloin kovin kipu tuntuu istuinkyhmyn alueella. Takareiden lihakset ja jänteet ovat kireät kuin viulun kielet. Kipu ei muistuta aiemmin potemaani iskiaskipua, koska kipu EI OLE vihlovia noidannuolia eteenpäin taivuttaessa, vaan pikemminkin lihaksia jomottavaa ja jänteitä kiristävää kipua ja välillä "nipistää" jostain todella syvältä pakarasta. Pahimpia liikkeitä on polvistuminen ja alas syvään kyykkääminen. Myös oiken puolen kylki, ulkoreisi ja polvitaipeen sisäreuna ovat tosi kireät.
Hetkellisesti apua on venyttelystä, kävelemisestä, trigger-pisteiden hieromisesta ja tulehduskipulääkkeistä, mutta kipu on aina läsnä ja palaa pahempana. Pari kertaa kun olen maannut flunssassa viikon sängyssä, niin kaikki kivut ovat kadonneet, mutta ne palasivat heti kun aloin taas liikkumaan. Tutkimuksia on tehty useita julkisella puolella, mutta tuloksetta ja tutkimukset ja hoitojaksot on nyt lopetettu. Nyt syön buranaa.

Olen kokeillu vähän kaikenlaista:
-Olen tehnyt kolmen eri fysioterapeutin jumppaohjeita ja venytyksiä 1,5 vuoden ajan. Venyttelen nivusia, takareisiä, pohkeita, piriformista, kylkiä ym. Käytän myös foam-rolleria ja hierontapalloja.
-Kävin myös OMT-fysioterapeutilla pari kertaa (manipulaatiohoitoa ja trigger-hierontaa).
-SI-nivelen magneettikuvat otettu kahdesti. Kuvista ei löytynyt mitään selitystä (Viitteitä tulehduksellisesta sakroiliakaalinivelten muutoksesta ei ole, täsmädiagnoosia ei pystytä antamaan).
-Verikokeista ei löytynyt reumatekijää.
-Syön monipuolisesti ja terveellisesti, olen hoikka ja ok-kuntoinen, koska ennen kipujen alkamista, olin kova käymään salilla ja liikkumaan muutenkin.

Toivo ei kuitenkaan ole vielä menetetty ja ajattelin jatkaa tätä rajoittunutta liikkumistani ja jummpaliikkeitä aktiivisesti ja seuraavaksi voisin kokeilla kiropraktikolla käymistä tai toista OMT-fysiota.

9

7172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eimysteeri

      Terve,
      Vaikuttaa siltä että sinulla on epäbalanssi kineettisessä liikeketjussa, olikohan mahdollisesti tapahtunut maimisemassasi kuntosali harjoittelussa jotain, joka on muuttanut alimpien tai ylimpien kylkiluiden kiertymän suhdetta. Vaikea konsultoida näkemättä.
      Ongelmasi voi korjata hyvällä todennäköisyydellä kohtuu nopeasti omatoimisella harjoitteella ja virheellisen kineettisen ketjun osien oikean asennon tunnistamisella, joiden kautta myös myös balansointi tehdään.
      Hoitopöydällä tuota ei voi fiksata eikä tunnistaa, manipulointi vain horjuttaa kineettistä ketjua väärään suuntaan. Toisaalta myös jumppa ja venyttelyt ovat hyväksi, mutta ne eivät korjaa kineettistäketjua.

      • 27-vuotias-mies

        Kiitos vastauksesta! Ennen kipujen alkamista, olin ottanut saliharjoituksiini uusiksi liikkeiksi maastavedon ja kyykyn. Lisäksi venyttelin jalkoja todella paljon, tavoitteenani saada spagaatti.

        Vähän on tullut ristiriitaista palautetta ryhdistäni viimeisen kahden vuoden ajan. Kaksi vuotta sitten julkisella puolella kaksi fysioterapeuttia ja yksi fysiatri sanoivat ryhtini ja liikkeratani olevan moitteettomia. Tästä muutama kuukausi, niin kävin yksityisellä OMT-fysioterapeutilla, joka löysi ryhdistäni 5 asentovirhettä (lukkiutuvat polvet, lantio kallistuu siten, että alaselkä menee notkolle eli "peppu työntyy taakse", hartiat/olat työntyneet eteen, yläselän pyöreys puuttuu ja pää työntyy eteen). Tämän jälkeen olen tehnyt PALJON liikkeitä ja työtä ryhtini parantamiseksi. Nyt kävin uudestaan julkisella fysiatrilla ja fysioterapeutilla useita kertoja ja he totesivat ryhtini olevan moitteeton ja liikeratani hyvät.

        Tämän linkin pieni piirretty kuva, "Bad posture" kuvaa hyvin kaksi vuotta sitten OMT-fysioterapeuttini kommentteja ryhdistäni: https://sportyflyvalmennus.wordpress.com/joulukalenteri-2-luukku/

        Hmm.. voisiko olla, että tuo asentovirhe on minulla vieläkin, mutta kaikki lääkärit eivät sitä vain huomaa. Tuonkin sivun liikkeitä olen harjoitellut kuukausia, mutta voi olla, etten vain ole saanut asentoa vieläkään korjattua. Jatkan siis harjoitteita ja päivittelen jos tilanne muuttuu.


    • Eimysteeri

      Kuvauksen perusteella arvioisin sinulla olevan rintarangan alaosasta lähtevä lievähkö kiertymä sekä ylöspäin että alaspäin lannerankaan. En käyttäisi termiä asentovirhe tai hakisi ratkaisua sen kautta. Linkissäsi on tyypilliset ohjeet x, z, y suorakulmaistentasojen kineettisen mallin mukaisesti. Ideaalisti tulee kehon toimia noin, mutta kiertymä muuttaa suorakulmaisten tasojen kulmia jolloin kineettinen liikeketju häiriintyy ja lihakset ja niiden väliset kalvot ovat muuttuneessa tilassa -> kipu.

      • 27-vuotias-mies

        Hei!
        Tunnut tietävän paljon kineettisestä liikeketjusta. Oletko ehkä kärsinyt itse samanlaisesta vaivasta vai oletko itse hoitanut jotakuta? Silloin tällöin lisään fysioterapeutilta saamiini harjoituksiin uusia liikkeitä ja venytyksiä, joita löydän netistä, mutta tuntuu, että olisi taas hyvä käydä jollain yksityisellä fysioterapeutilla tilanteeni kartoittamiseksi, ja kun kerta nuo jukisen puolen hoidotkin nyt lopetettiin. Julkisella fysioterapia lopetettiin yhteisymmärryksessä fysioterapeutin kanssa siitä syystä, että ei keksitty enää uusia harjoitteita (kertynyt lähes 20 erilaista), eikä syytä kipuihin löytynyt useiden kuukausien hoitojakson jälkeenkään.

        Olisiko mielestäsi fysioterapia se hoitomuoto, joka voisi kartoittaa mainitsemiasi ongelmia? ...vai jokin muu, kuten kiropraktiikka?


    • Eimysteeri

      Mikäli et ole vielä kokeilut Kalevalaista jäsenkorjaajaa, niin sitä voisit kokeilla fysioterapia konsultaatioiden sijasta. Kiropraktiikkaa en suosittele.
      ja painoharjoittelu kannattaa unohtaa kunnes kivut ovat mennyttäpäivää.

      Yläselan harjoitteena yläselän liikkuvuuden parantamiseksi/tasapainottamiseksi.
      Päinmakuulla yläselkä ylhäällä ja kyynärpäiden varassa lattiassa ja kyynärpäät lähellä toisiaan.
      Vuorotellen keinutellen vasenta ja oikeata puolta eteen taakse tavoitteena lisätä alueen liikkuvuutta. Tämä alueen toiminta korreloi voimakkaasti alaspäin kineettiseen ketjuun.

      Sitten harjoitteena portaiden askellusta edestakaisin kylki yläportaan suuntaan ja mäkien alaskävelemistä.

      Slaavikyykky.

    • 27-vuotias-mies-

      Noniin ja pitkästä aikaa päivitystä pakarakiputilanteeseen.

      Kävin muutaman kerran kiropraktikolla, joka ei osannut vaivalleni tehdä mitään. Kukkaro vaan oheni rajusti. Toki tämä oli vain yksi kiro ja voipi olla, että joku toinen osaa eri juttuja.
      Jatkoin aktiivisesti liikkumista ja eri fysoterapeuttien minulle antamia harjoitteita tuloksetta.
      Sitten googlettelin erään kuntohoitajan ja käväsin hänen vastaanotollaan. Hänen mukaansa mulla oli molemmat lantion luut kallistuneet eteenpäin. Syynä on voinut olla esimerkiksi loukkaantuminen tai jatkuva virheasento. Vaikea määrittää monen vuoden jälkeen. Tämä molempien lantion luiden virheasento on kuulemma hankalampi todeta päältä päin, koska lantio ei ole huomattavan toispuoleinen. Tämä on ehkä ollut syy siihen, ettei tätä ole aiemmin huomattu. Hieromalla ja muutamilla eri toimenpiteillä lantiota oijottiin ja sain uusia liikkeitä kotiin tehtäväksi.
      Kivut ovat vähentyneet huomattavasti ja voin jopa tehdä kotitöitä nykyään. Olen huomannut, että lantioni on nykyään jotenkin vähemmän jäykkä. Kivut eivät ole kokonaan kadonneet, mutta kummasti antoi toivoa paranemiseen tuo yksi hoitokäynti. Nyt jatkan uusia liikkeitä ja käyn varmaan tuolla tyypillä uudemman kerran jossain välissä.
      Kivut tuntuu vähenevän. Aika näyttää.

      Neuvoni on, että käykää useammalla eri osaajalla tutkittavana ja jutelkaa tuon hoitajan kanssa, että hän on varmasti erikoistunut juuri sinun vaivaasi.
      Toivottavasti tästä on jollekin apua. Voimia kipujenne kanssa.

    • jaana13

      Hei, en tiedä onko tästä apua. Mutta minulla ollut samallaista kipua ja vihdoin kävin viime kesänä mri kuvauksessa, lantioa ja lonkat kuvattiin. Löytyi ishiofemoral impingement. Harvinainen täällä suomessa. Todella inhottava kipu. Suomessa ei tuosta ole tutkimuksia tehty.

    • Anonyymi

      Pakarakipu jatkuu samanlaisena edelleen ja taitaa viides vuosi olla nyt menossa ja viides fyrioterapeutti. Jumppaliikkeitä teen lähes päivittäin. Kipu on jokapäiväistä ja kaikenaikaista. Päivittelen jos muutosta tapahtuu.
      terv. viestiketjun aloittanut

      • Anonyymi

        Onko lonkan limapussin tulehduksesta ollut epäilyä? Laitettu injektiona kortisoni? Tulehduskipulääkkeenä laittaisin esim Meloxicam 7,5 mg tai 15mg, kuurina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1779
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1694
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1525
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1521
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1508
    6. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1395
    7. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      16
      1371
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1202
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1135
    Aihe