Valehanke Lakeuden Ankkuri kaatui jälleen

vedätyskaatuiviimein

Kauppakeskusvedätys Lakeuden Ankkuri jota ei ole koskaan ollut tarkoituskaan rakentaa on kaatunut lopulta ja viimein pystyvä Ideaparkin liikemiesporukka pääse rakentamaan Ideaparkkia:
https://www.ilkka.fi/1.2324920

Valehanke Lakeuden Ankkurin ainoa tarkoitus oli vuosikausia vedättää keskustan kiinteistökeisareiden puolesta koko kaupunkia ettei kolmikko kärsisi satojen miljoonien tappioita ja keskusta kuolisi. Nyt tapahtuu vääjäämättä ja toivottavasti Ideapark pääsee nopeasti vauhtiin.

Ankkurista ei saatu maahan edes kuoppaa, ei ole olemassa kuin yksi piirros.

JOS Seinäjoki tarvitsee kongressipalatsia niin se kannattaa rakentaa Ideaparkkiin eikä keskustaan. Tosin ei yksityinen raha niin hullua ole että moisen rakentaisi kun ei nykyinen kongressipalatsi, Seinäjoki Areenakaan ole juuri koskaan täynnä.

Jos sattuu olemaan kahtena päivänä vuodessa niin niitä paria päivää varten ei kannata veronmaksajien rahoilla rakentaa toista liki aina tyhjillään olevaa palatsia.

39

1986

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuleeeitule

      On tämä melkoista soutamista ja huopaamista ollutkin ja kaupunkia vedetty kuin pässiä narussa. Jos nyt päästäisiin nopeasti asiaan:
      http://www.seinajoki.fi/ajankohtaista/tiedotteet/2016/10/VwtOWZtd7.html.stx

      "Tarkoituksena on rakentaa Joupin kaupunginosaan noin 70 000 kerrosneliön suuruinen Ideapark Seinäjoki -kauppakeskus. Rakentaminen on tarkoitus aloittaa loppuvuonna 2017. Rakentaminen kestää noin 1- 1,5 vuotta. "

      • Itäväylä...Paree

        Keskustan grynderit yrittävät ehkä kaataa koko KauppaJoupin.
        Itäväylä ja Roves on helpmpi hyväksyä, saavuttaa ja on paree rakennuspohjaltaan.
        Eikä kaupungin tartte rakentaa 10 milj.e liikenteenjakajaa.


    • Sukarillesoitettiin

      Kaupunginjohtaja on jo soittanut Sukarille että kiinostaako vielä-No varmasti

    • Shekki

      YIT ja Lemminkäinen fuusioituvat toisiinsa. YIT säilyttää nimensä, mutta kyllä varmasti rahaa pitää varata fuusioitumiskuluihin ja henkilöstön potkuihin. Vaikuttaa myös siltä, että YIT:n osakkeenomistajat eivät ole valmiita sijoittamaan rahojaan Seinäjoelle. Nyt saavat sitten lestadiolaisen eli Toivo Sukarin tilalle, jos hän olisi valmis sijoittamaan Seinäjoelle. Epäilen sitä vahvasti YIT:n osakkeenomistajien osinkovaatiiimusten säilyttämisen vuoksi.

    • Vesaeeitajuu

      Sukari Kärkkäinen Merisalon ja Kuislan klaani panee mökin pystyyn.
      Keskinen menee konkkaan.Toki kylpylä pitää vielä sjoelle saada,vaikka samaan paikkaan ideparkin kanssa ja tietenkin hotellilla.

      • PoisPainonalta

        Puskaratio soi ja taas puhutaan vasten parempaa tietoa


    • Vuosien_kehitystä

      Ainut vaikutus mikä 10 vuotta valmisteilla olleella Ankkurilla on ollut on se että suuret yritykset ovat jarrutelleet Seinäjoelle sijoittumistaan koska kaupan painopistealueet ovat hakeneet paikkaansa. Ilman Joupin suunnitelmia Seinäjoella olisi jo sieltä puuttuvia yrityksiä, sijoittumisia on vahvistunut ja vahvistumassa lähiviikkoina.
      Kun Ankkurin visiointi alkoi oli Seinäjoen keskustan liiketilojen omistus vallan eri käsissä kuin nykyään. Lehtiselläkin oli vielä perheen omistama ruokakauppa, Forumin, Torikeskuksen, Megan ja Epstorinkin omistukset oli hajallaan eri omistajilla. Ankkurin paineesta huolimatta Keskusta ja Päivölä ovat kehittyneet ja kehitys näyttäisi jatkuvan myös monilla keskustan asuntotonteilla.
      Asemaseutu on lähtökuopissa ja siellä tapahtuu rakentamista varmasti ennemmin kuin Joupissa.

    • Ei_tarvita

      Mitään parkkia ja vielä vähemmän ainakaan minkään konkurssiSukarin rakentamana,se on persaukinen mies.

    • ratsumies88

      tämä oli odotettavissa kuin myös se ettei sukari saavu...hölmöjä on aina höynäytetty

    • valehankkeetkumoon

      Keskustan kiinteistökeisareiden kaverit YITssä onnistuivat 9 vuotta jallittamaan ja vetämään "hanketta" jolla saatiin pidettyä kilpailijat pois ja kauppiaat keskustan kuplassa.

      Nyt samojen miljonäärien vaasalainen miljonäärikaveri on ilmoittanut myös haluavansa jatkaa perinnettä eli ilmeisesti taas 9 vuotta suunnitellaan ja rakennellaan ja harkitaan uutta kauppakeskusta.

      Tai sitten annetaan homma jo viimein Ideaparkille näiltä jarrumiehiltä ja saadaan viimeinkin lukkiutunut tilanne laukeamaan ja kymmeniä uusia ketjuja Seinäjoelle ja tuhansia uusia työpaikkoja.

      • sjkpikkukylää

        Tuhansia ja tuhansia.

        Annapas mun nauraa. Suuruudenhulluuden ajat vois mennä jo ohi.


    • MaakunnanMies

      On kyllä vaikea löytää Seinäjoelta tyhmempää paikkaa kauppakeskukselle kuin Jouppi. Sinne on helppo tulla ainoastaan Ilmajoen suunnasta.
      Suurten kauppakeskusten rakentaminen pellolle on niin mennyttä maailmaa kuin vain olla voi.

      • Pen44

        On Jouppiin ihan yhtä helppo tulla Lapuan suunnasta. Suora tie tulee pohjoisestakin.

        Lisäksi, jos lasketaan asukasmääriä Seinäjoen molemmin puolin "kuusseiskaa", niin huomataan että elämää on myös Seinäjoen eteläpuolella.
        Lapua Kauhava= 31 000
        Ilmajoki Kurikka= 33 000

        Jotenka ei se Jouppi nyt siinä mieles huono paikka oo. Kuitenkin asutus keskittyy "kuusseiskan" varteen Seinäjoen molemmin puolin. Jouppihan on tämän nauha-alueen puolivälissä. Ei Itäväylä nyt huono paikka sekään ole, mutta se vain on nauha-asutuksesta aika paljon sivussa. Varsinkin kun ottaa huomioon että Seinäjoen kaupunkialueella Nurmo mukaanluettuna asuu jo itsessään ainakin melkein 50 000 asukasta. Jouppiin pääsee hyvin joka suunnasta, kunhan vain sinne tehtäisiin oma eritasoliittymä.

        Etelä-Pohjanmaan väestötasapainopiste ei kauas Seinäjoen keskustasta heitä. Joskus muistan tästäkin olleen joku tutkimustieto. Jos Etelä-Pohjanmaa halkaistaan Vaasa-Jyväskylä radan suuntaisesti, niin molemmille puoleille jää suunnilleen saman verran väkeä.


      • ykshailees

        60 000 ihmistä ei riitä.

        Tiesitkö?


      • eijouppiin

        Jopuppi on tällähetkellä niin väärä paikka tollaselle, moniko ohikulkutien matkaaja menee sinne, mitäs jos se olis jossain ohitustiellä, eskoon tai kuortaneentien kohdilla, (kuten lempäälässäkin)


    • kauppavedätysjo9vuotta

      YITn edustaja on ilmoittanut että YIT saattaa hakea syksyllä uudelleen lupia Lakeuden Ankkurille. Kesäkuussa poisvedetty lupahakemus oli täysin puutteellinen eikä siihen oltu viitsitty satsata koska kyseessä selvästikin pelkkä valehanke jota ei ole tarkoitus koskaan toteuttaa vaan pitää homma jumissa.

    • Tulva-alueelle

      Jos tuo Ankkuri olis kaupallinen paikka niin se olis saatu täyteen ja rakentaminen käyntiin. Seinäjoelta ei juurikaan puutu merkittäviä kauppoja joten hanke tarttis siirtyjiä alueen sisältä mutta kukapa Jouppiin haluaisi siirtyä...

    • nimierkkis

      Seinäjoen kaupunki teki viime lokakuussa sopimuksen Ideaparkin kanssa ja ellei DEMARIn prkleet olisi sitä hallituksessa kaataneet siellä olisi jo rakennustyöt pitkällä ja parin vuoden päästää iso kauppakeskus ja tuhansia uusia työpaikkoja.

      Useat kymmenet firmat olisi tulosaa Seinäjoelle mutta eivät uskalla koska tilanne epäselvä ja jos kauppakeskus tulee sinne joutuvat kumminkin muuttamaan.

      • ihanturhakauppakeskus

        Käy kattomassa ensin keskustassa kun joka toinen liiketila tyhjä.

        Miksei nämä "kymmenet firmat" mene niihin tyhjiin tiloihin? Isojakin tiloja on vapaana.


      • Vihtorisjk

        Keskustassa ei mielestäni juuri tyhjää nyt ole, poislukien purkuun menevät talot ja Forumin kortteli mitä todennäköisesti aletaan kehittämään lähivuosina, tuossa kunnossa ja työmaan naapurissa se tuskin ketään kiinnostaa. Lisää laadukasta tilaa keskustaan jo olevia keskuksia laajentamalla.


      • ihanturhia

        Käy siis kattomas.

        Tyhyjiä ne on.


      • SU-ja-KARI

        samaa mieltä, mutta jouppi on väärällä puolella kaupunkia nykyään, valitettavasti, jos ideaa seinäjoelle niin kuortaneentien risteykseen, ohitustien kupeeseen, SINNE !


    • Hissunkissunvaapula

      Etelä-Pohjanmaa on maamme köyhimpiä alueita: tulotaso kun on työmiesten ja kaupan ja hoitoalan palkkoja, ei niistä Atrian ja VR:n palkoista paljon jää tuhlailtavaksi kauppakeskuksiin, eikä pelkästään seinäjokiset kauppoja pystys pidä. Etelään/pohjoiseen menevä liikenne menee osin E4:ää ja vt 8, rantatietä. Eniten uusia ohikulkuteitä ajaa työmatkaliikenne ja rekat, ei ne kauppoihin tänne tule, nopsaan vain eteenpäin kohti päämäärää. Muuttoliike on opiskelijoita ja mummuja. Lapsiperheet rakentaa. Ovat asuntolainaisia, eikä silloin paljon oo ostovoimaa.

    • Eniwei

      Ohitustiestä kannattaa huomata semmonen seikka, että siinä on aika vähän liikennettä, suunnilleen sama määrä mitä Koura-Mäyry välillä kuortaneentiellä. "Kuusseiskalla" on 6 kertaa enemmän liikennettä.

      Ohitustietä käyttää lähinnä rekat, ja pieni määrä henkilöautoja. Henkilöautot eivät ole menossa Lapuaa tai Kauhavaa kauemmas. Eli mistään koko Suomen ohiliikenteestä ei ole kyse.

      Seinäjoen kaupojen ostovoima muodostuu tästä läheltä. Jalasjärveä etelämpää ei Seinäjoelle ostoksille tulla. Lisäksi Tuurissa on iso kauppa, joka ottaa oman osuutensa asiakkaista. Alavus-Ähtär-Alajärvi akselilta ei kovin heppoisin perustein Seinäjoelle lähdetä. Samoin Isokyröstä ajetaan jo Vaasaan ostoksille. Myöskään Kauhavaa pohjoisemmasta ei Seinäjoelle tulla kaupoille.

      Lempäälää ei oikein voi verrata ohitustie mielessä, koska siinä moottoritiellä liikkuu kuitenkin "puoli Suomea" ees taas. Liikennettä on pikkuusen paljon enemmän, kuin Seinäjoella kuuna päivänä.

      Seinäjoen ohitustie on mainio asia rekoille. Lisäksi se oikaisee lapualaisten ja kauhavalaisten Tampereelle/Helsinkiin suuntautuvaa satunnaismatkaa. Lisäksi myös jalasjärveläisten matka Biltemaan ja Minimaniin kulkee ohitustietä. Kaikki tämä liikenne on kuitenkin niin vähäistä, ettei se ohitustiestä tee vilkasta mitenkään.

      Asutus kulkee kuitenkin nauhana Kurikka-Ilmajoki-Seinäjoki-Lapua-Kauhava. Joten siinä välillä sitä liikennettä eniten on. Vanhalla kuusseiskalla siis.

    • MaakunnanMies

      Jos Lakeuden Ankkurista oli tarkoitus tehdä vetovoimainen ostoskeskus, niin mistä ne asiakkaat olisi sinne haalittu ilman keskustan liikkeiden kannibalisoitumista? Olisivatko seinäjokiset sekä maakunnan väki lisänneet kulutustaan niin paljon, että keskustan alueella olisi kauppa käynyt entiseen malliin ja Ankkuriinkin olisi riittänyt ostavaa yleisöä?
      Tätä kun miettii, niin ei mikään ihme ettei YIT lyönyt kuokkaa maahan.

    • zvcs

      Ei tartte rakentaa. Havainnollisen esimerkin voi käydä katsomassa Hämeenlinnassa. Kauppakeskus goodman kuihdutti keskustan, kaikki liikkeet siirtyi goodmaniin. Silti goodmanissa ei käy tarpeeksi väkeä, sen kokoon nähden. Ostovoimaa on rajallinen määrä. Hämeenlinna on aika lailla Seinäjoen kokoinen paikka, joten ostovoima on suunnilleen sama. Lisäksi, ohikulkijat ei tuo ostovoimaa, koska ne kulkee vain ohi. Turhaa toistaa samaa virhettä, mitä Hämeenlinnas.

      Mieluummin se keskusta nyt vain kuntoon, mikä jo on aloitettukin. Torikeskuksen vois laajentaa siihen torille, kun tori siirtyy vekseliaukiolle aikanaan. Maan alle vain kunnon parkkipaikat.

      Unohtakaa ne ideaparkit.

      • Kallis......pelto

        Kauppa työllistää meillä eniten.
        Siis tartte ja kannttaa rakentaa kasvukeskukseen.
        Mutta Sukari vain vuokraa pehmoisen pohjan.....ei osta.
        Kallis rasti kaupungille peltopohjalle paaluttaa kaiken.
        Roves olisi paljon helpompi rakentaa pohjaltaan.


      • Eniwei
        Kallis......pelto kirjoitti:

        Kauppa työllistää meillä eniten.
        Siis tartte ja kannttaa rakentaa kasvukeskukseen.
        Mutta Sukari vain vuokraa pehmoisen pohjan.....ei osta.
        Kallis rasti kaupungille peltopohjalle paaluttaa kaiken.
        Roves olisi paljon helpompi rakentaa pohjaltaan.

        Roves on sivus Ilmajoen suunnasta. Täytyy miettiä kokonaisuutta. Ei voi ajatella vain Lapuan suuntaa. Kuortaneen suunnasta ajetaan Tuuriin. Kyrööstä ajetaan jo Vaasaan. Näin ollen tärkein asiointiväylä on vanha kuusseiska, Kurikasta Kauhavalle. Siihen nähden Roves on sivus. Ohitiellä ei kulke paljoa liikennettä, lähinnä ohiajavia rekkoja.

        Joupin pelloolle vois ikea sopia, mutta vaatekaupat yms pitää pysyä keskustas. Sen takia pitääs ny ymmärtää kehittää sitä keskustaa, kun siihen on ruvettu. Hullua hakata montaa eri kohtaa, hakkaa nyt vain sitä keskustaa ja laittaa kaiken tarmon sinne.

        Keskustaan pääsee pääsuunnista Lapua/Ilmajoki aivan mainion hyvin. Muut suunnat kannattaa unohtaa, koska asiointia on niin vähän. Pääsuuntien mukaan pitää mennä.

        Torikeskukseen vaan se laajennus, niin jo on riittävästi liiketilaa vaatekaupalle ja kaikelle muullekin. Torihan siirtyy siitä sopivasti alta pois vekseliaukiolle. Torikeskuksen torille mahtuus jo aikamoonen rakennus. Parkkipaikkoja vain lisää, vaikka joku parkkitorni maanalaisen lisäksi. Ja maksullisuus pois, vaikka 2h maksuton tilalle, nykyaikaisella tunnistintekniikalla.


      • Löytyy...vaihtoehtoja

        Kartellihinnoittelu pitäisi vuokrat korkealla jos vain yhteen kohtaan
        rakennetaan. Asema-alue olisi parkkitaloineen parempi. Torille ei mahdu autoja.
        Joupin kunnallistekniikka on selvästi kallein.
        Mutta pitääkö ajatella sisäsiittoisesti, ettei muilla ole mitää jakoa.
        Lempäälän Idis ei ole puuronsilmässä.
        Roves rules......Sukari tules.


      • demokratiaa

        Miten asema-alueelle saadaan parkkitiloja?

        Taitaa olla tosi ahdas rakennuspaikka ja kallista. Torikeskuksen alla on jo parkkihalli ja sitä pystyisi laajentamaan.

        Toisaalta vois olla ideapark ihan hyväkin kun tulis. Saatais määräntävalta kiinteistöistä pois nykyisiltä Seinäjoen rahamiehilltä ja herrakerhoilta. Ainakaan Sarajärvi ei halua ideaparkia Seinäjoelle.


    • Fakti

      Junttikyläs on junttikylän ongelmat. Parkkeeraus on ongelma sen takia, koska juntit ei osaa ajaa parkkihalleihin, ongelma on siis ratin ja penkin välissä. Nykyäänkin torikeskuksen ja epstorin parkkihallien käyttöaste on alle 40%, kun väki ei osaa ajaa sinne. Maan päällä sen sijaan pyöritään monta korttelia, löytämättä parkkiruutua, ja sitten juntti vie autonsa anttilan parkkiin, eikä hoksaa parkkikiekkoa ja saa sakot. Toki juntti ei ole varmaan edes parkkikiekosta koskaan kuullutkaan.

      Niin kauan kun juntit pyörii kylillä, tulee kaikenlaisia käytännön ongelmia, jotka johtuu siitä, ettei juntit ole kovin välkkyjä hoksaamaan asioita. Aivan turhaa rakentaa uusia parkkitaloja, jos vanhatkin kumisee tyhjyyttä. Joku perustaitojen kurssi voisi olla junteille hyvä alku.

    • offroad22

      Kyllä niihin parkkihalleihin hyvin ajais mutta kun ne on mitoitettu mopoautoille. Ei niihin maasturilla sovi. Ei varsinkaan sinne EPStorin parkkihalliin.

      • Fakti

        Nojoo, maasturin ymmärtää, ei sillä tietenkään kannata ahtaaseen yrittääkään. Mutta kun suurin osa autoista on kuitenkin niitä pieniä perus nissaneita ja tojotoita, millä juntit ajelee. Kyllä sellainen sinne mahtuu, kun minä saan oman Superbin sinne mahtumaan aivan hyvin. Pointti oli se, että iso osa junteista ei osaa eikä uskalla ajaa edes mopoautolla sinne parkkihalliin, koska se on OUTO paikka juntille, ja juntti pelkää eksyvänsä siellä, ja moni pelkää erilaisia lippuautomaatteja ja puomeja yms. Junttien pitäisi päästä jollain tapaa laitepelosta pois.


      • aikanoloja

        Superb ja isot maastoautot ei ole juntteja?

        Selvä. :D

        Hyvin sinne sopii vaikka Hummer H2 jos haluaa. Tilaa on aina ollut hyvin eps torilla.
        Se on sitä kärettömyyttä sekin jos ei osaa parkkihalliin ajaa.


    • Sivustaihmettelijä

      Siinäpä sitä sitten onkin, jos Joupin pellolle tehdään pelkistetty yksinkertainen Ideaparkki, Joupin Citymarket siirtyy sen mukana kauemmaksi keskustasta, keskustan vaatekaupat siirtyvät Ideaparkkiin. Lähellä uutta Itikanmäkeä ja muita Joupin kerrostaloja oleva market siirtyy yhä kauemmaksi ikääntyvien asukkaiden heikosti tavoitettavaski. Vai onko lopuksi niin, että Kesko heräsi tässä Ankkuri-projektissa ja halusi pysäyttää moisen kehityksen.

    • Lapualta

      Taitaa maakunnan kupaajasta kaatua muutakin kuin Lakeuden Ankkuri. YITssä ekonomit vain totesi hankkeen kanattamattomaksi. Pian on liiketilaa myytävänä muuallakin kuin keskustassa. Byggmax aloittaa yt-neuvottelut. Että se siitä sontasiionin kasvukäytävä haihattelusta.

      • munmiälestä

        Byggmax kaatui liikatarjontaan rakennustarvikkeita myyvien liikkeiden kanssa Seinäjoella.


    • rannikonhint

      Kyllä rakennustarvikkeille tarvetta olisi mutta pohjalaiset vain boikotoi ruotsalaisten homojen kauppaa. Byggmaxilla oli kuntakohtaisia mainoksia ja Vaasan mainoksessa poikapari rakensi käsikädessa taloa lemmenpesäkseen.
      Ei mene kunnon hetero pohojalaanen sellaseen kauppahan mutta Vaasassa on ollut kova ryntays.

      • GabiI

        Tai sitten Vaasassa rakennetaan enemmän tai palvelu on parempaa tai liikkeen sijainti on parempi.

        Tai ehkä vaasalaiset ovat, kuten kirjoittaja antaa ymmärtää, mukavia ja avarakatseisia ihmisiä.

        En kyllä koskaan muista nähneeni tuollaista mainosta, mutta kirjoittaja sen muistaa näköjään elävästi. Jokainen voi arvata, miksi se on jäänyt häntä vaivaamaan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      274
      2550
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      92
      2021
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      77
      1606
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      157
      1427
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      66
      1268
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1195
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1076
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      11
      1074
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      1010
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      901
    Aihe