Novorossijan armeijan tilanneseuranta 5

DragunovSVD

Tervetuloa seuraamaan viidettä ketjua Novorossijan armeijan (NAF) tilanneseurantaa, jossa seurataan NAFn taistelua Ukrainan armeijan (UA) natsijoukkoja vastaan. Kommentointi ja uutisten jakaminen on aiempaan tapaan ketjussa vapaata, kunhan se pysyy aiheessa.

Viime viikko lyhyesti:
Marinkassa on käyty loppuviikolla raskaita taisteluja. NAF on eliminoinut viisi UAn sotilasta ja haavoittanut kahtakymmentäkuutta. UA on tappanut yhden NAFn sotilaan ja yhden siviilin sekä haavoittanut kuutta NAFn sotilasta.

Kaksi UAn sotilasta kuoli NAFn kranaattiin sunnuntaina Piskyssä. Alkuviikosta NAFn partisaanisotilas eliminoi UAn everstin Juri Voznyin Konstantinivkassa UAn puolella rintamaa.

3.7.2017
NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Horlivkassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Zaitsevessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut kolmea Marinkassa.

UA on pommittanut Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Donetskia, Jasinuvataa, Avdivkaa, Horlivkaa, Zaitsevea, Debaltsevea ja Popasnaa. UAn pommitus poltti asuintalon Marinkassa ja vaurioitti toista Telmanovessa.

Italialaisen toimittajan Andrea Rocchellin murhasta syytetty UAn sotilas Vitali Markov on pidätetty Italiassa. UAn sotilaat tappoivat Rocchellin ja hänen venäläisen työtoverinsa Andrei Mironovin Slovjanskissa toukokuussa 2014.

223

1467

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • DragunovSVD

      4.7.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut kaksi UAn sotilasta ja haavoittanut kolmea UAn sotilasta sekä yhtä siviiliä Marinkassa.

      UA on pommittanut Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Donetskia, Jasinuvataa, Avdivkaa, Horlivkaa ja Krimskeä. Horlivkassa kolme taloa vaurioitui.

      • Oipoii

        Olemattoman maan terroristit sotivat olemattomia natseja vastaan.
        Tyypillistä neukkupropagandaa.


    • DragunovSVD

      5.7.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa ja Schastjessa. Välitön valmius 13 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      Kumpikaan osapuoli ei kärsinyt tänään tappioita.

      NAFn tiedustelu on tunnistanut kaksi UAn puolella taistelevaa taistelijaa entisiksi terroristijärjestö Isiksen taistelijoiksi.

    • DragunovSVD

      6.7.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Jasinuvatassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Schastjessa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut yhtä UAn sotilasta Sartanassa ja yhtä Avdivkassa.

      UA on pommittanut Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. UA ei aiheuttanut NAFlle tappioita.

    • DragunovSVD

      7.7.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa, Avdivkassa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä ja Popasnassa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan ja haavoittanut toista Sartanassa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. UA on haavoittanut yhtä NAFn sotilasta ja vaurioittanut kahta taloa Marinkassa.

      Luhanskissa on tehty kaksoispommi-isku. Yksi NAFn sotilas kuoli ja kolme NAFn sotilasta sekä kaksi siviiliä haavoittui. Iskun tekijäksi epäillään UAa.

      UAn sotilas on ampunut toimittaja Vjatseslav Volkia Krivoi Rogin alueella Ukrainassa. Volk haavoittui vakavasti ammuskelussa.

    • DragunovSVD

      8.7.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Avdivkassa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Zaitsevessa, Krimskessä ja Schastjessa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut neljää UAn sotilasta Sartanassa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. UA ei ole aiheuttanut tänään NAFlle tappioita.

      • zabalax

        DragunovSVD = Iso-Vasili

        Trolli mikä trolli, ehkä Putkosen pöhköporukasta. Nyt päät kiinni, ettei mene ilkeäksi.


    • DragunovSVD

      9.7.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Marinkassa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut kahta UAn sotilasta Avdivkassa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Marinkassa yksi NAFn sotilas on kuollut ja kolme taloa on vaurioitunut.

      UA on haavoittanut Horlivkan kaupunginjohtajaa Ivan Prihodkoa Avdivkassa. Prihodko on toimitettu sairaalahoitoon. Hänen saamiaan haavoja kuvataan lieviksi.

      Viikon tappiot: Novorossija: 2 KIA, 7 WIA. Ukraina 4 KIA, 16 WIA.

    • DragunovSVD

      11.7.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa, Debaltsevessa, Zolotessa ja Schastjessa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan Stanitsia Luhanskassa, haavoittanut toista Avdivkassa ja polttanut talon Marinkassa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Horlivkaa. UA on haavoittanut kahta siviiliä, Jelena Pavlichenkoa, 50, ja Vjatseslav Makovskia, 54, Marinkassa.

    • Reetuu

      Seurataan mieluummin sotaintoilusta johtuvaa venäjän rapistumista ja kansan nälkiintymistä. Jotain hauskaa tuostakin hölmön tölväyksestä.

    • DragunovSVD

      12.7.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Jelenovkassa, Avdivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Piskyssä ja Zaitsevessa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan Zaitsevessa ja haavoittanut toista Krimskessä.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa, Debaltsevea, Popasnaa, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. UA pommitti muun muassa Dokutsajevskin vesilaitosta, jolloin vedenjakelu alueella keskeytyi muutamaksi tunniksi.

    • DragunovSVD

      13.7.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa ja Schastjessa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      UA on avannut eilen tulen 133 ja NAF 30 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan Avdivkassa ja haavoittanut toista Marinkassa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. UA ei aiheuttanut NAFlle tappioita.

    • DragunovSVD

      14.7.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa ja Jelenovkassa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      UA on avannut eilen tulen 39 ja NAF 29 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF haavoitti kahta UAn sotilasta Marinkassa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. UA vaurioitti kolmea taloa Marinkassa.

    • DragunovSVD

      15.7.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Jelenovkassa, Horlivkassa, Zolotessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 11 000 sotilasta.

      UA on avannut eilen tulen 156 ja NAF 35 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan Popasnassa ja haavoittanut kahta Shirokinessa ja yhtä Piskyssä.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. UA on tappanut NAFn sotilaan ja tuhonnut kaksi taloa Marinkassa.

    • aseveljetNaapurista

      Toivotaan että Putin lanaa aikanaan UA:n taivaan tuuliin!

      • DragunovSVD

        Ennemminkin, että NAF lanaa UAn ja Putin syrjäytetään tai hän tulee järkiinsä.


    • DragunovSVD

      16.7.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Zaitsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa ja Telmanovessa. Välitön valmius 12 000 sotilasta.

      UA on avannut tulen 238 ja NAF 26 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut UAn sotilaan Avdivkassa ja haavoittanut toista Shirokinessa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa ja Horlivkaa. UA on haavoittanut yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa ja vaurioittanut kolmea taloa Marinkassa.

      Viikon tappiot: Novorossija 1 KIA, 3 WIA. Ukraina 5 KIA, 9 WIA.

    • DragunovSVD

      17.7.2017
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa, Debaltsevessa ja Schastjessa. Välitön valmius 000 sotilasta.

      UA on avannut tulen 299 ja NAF 16 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Avdivkassa ja Popasnassa. NAF on haavoittanut yhtä UAn sotilasta Sartanassa.

      UA on pommittanut Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Popasnaa. UA on tappanut NAFn sotilaan Avdivkassa ja vaurioittanut koulua ja seitsemää taloa Marinkassa.

      Kaksi novorossijalaissiviiliä, 50-vuotias mies ja 54-vuotias nainen, on kuollut Slovjanoserbskissä astuttuaan UAn miinaan. Kaksi ukrainalaissiviiliä on haavoittunut Sartanassa astuttuaan jommankumman osapuolen miinaan.

      • DragunovSVD

        Ja välitön valmius siis 11 000 sotilasta.


    • Harmi että "NAF"-nimellä kulkeva järjestö vieläkin terrorisoi maata.

    • DragunovSVD

      18.7.2017
      Novorossijan presidentti Aleksander Zahartsenko ja Ukrainan 19 maakunnan edustajat ovat päättäneet lakkauttaa Novorossijan ja Ukrainan valtiot. Niiden seuraajaksi on perustettu Malorossijan liittotasavalta. Malorossijaa johtaa tilapäisesti Zahartsenko itse.

      Vain yhden alueen edustaja, Luhanskin aluejohtaja Igor Plotnitski, ei toistaiseksi hyväksynyt järjestelyä.

      Myöskään Kiovan hallitus ei ole hyväksynyt Ukrainan ja Novorossijan yhdistymistä Malorossijaksi. Zahartsenkon mukaan UA on kapinallisjärjestö, johon viitataan jatkossa ”Poroshenkon johtamina joukkoina”.

      Vielä ei ole kerrottu, miten NAFn jatkossa viitataan, joten se säilyttäköön edelleen vanhan nimensä.

      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Slovjanoserbskissä ja Schastjessa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 219 ja NAF 17 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut viittä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet siviili Jelena Antonovan, 54, ja haavoittaneet siviili Aleksander Pervushkinia, 53, siviili Nikolai Marutshenkoa, 70, ja siviili Nina Tshitshuita, 68, sekä vaurioittaneet yhtä taloa Marinkassa. Joukot ovat vaurioittaneet myös kahta taloa Jasinuvatassa.

    • DragunovSVD

      19.7.2017
      Malorossijan valtio näyttää ajautuvan ensi töikseen sisäisiin ristiriitoihin, sillä Ukrainaa johtanut Petro Poroshenko ei suostu jättämään tehtäviään. Tänään taisteluita on käyty useilla Malorossijan alueilla: kahdeksan Petro Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta ja kaksi Malorossijan hallintoa tukevaa sotilasta on kuollut.

      Ulkovallat ovat toistaiseksi suhtautuneet Malorossijan itsenäistymiseen varsin kielteisesti. Saksa ja Ranska ovat tuominneet itsenäistymisen. Yhdysvallat ja Venäjä eivät hyväksyneet eivätkä tuominneet itsenäisymistä.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 71 ja NAF 23 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoittanut neljää sekä vaurioittanut kahta taloa Avdivkassa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan myös Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet yhden NAFn sotilaan ja vaurioittaneet kahta taloa Marinkassa.

      KIOVAN ALUE
      Malorossijan hallintoa tukevat sotilaat räjäyttivät Poroshenkon johtamien joukkojen maastoauton tienvarsipommilla lähellä Kiovaa. Neljä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta kuoli.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF voimakas hyökkäys Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäys myös Krimskessä. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on pidättänyt terrori-iskua yrittäneen Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan Ruslan Donichin Luhanskissa.

      RIVNEN ALUE
      Malorossijan hallintoa tukeva sotilas eliminoi kaksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Zarichnessa. Sotilas kuoli myös itse seuranneessa tulitaistelussa.

    • DragunovSVD

      20.7.2017
      Tänään Malorossijan hallitusta tukevat joukot ovat eliminoineet kahdeksan ja haavoittaneet viittä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta. Myös yksi Malorossijan hallitusta tukeva sotilas on kuollut.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Tsermalikissa, Marinkassa, Staromihailivkassa, Piskyssä, Mineralnojessa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Horlivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa ja Jelenovkassa. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 91 ja NAF 35 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Marinkassa NAF on käyttänyt myös Gradeja. NAF on eliminoinut neljä UAn sotilasta ja haavoittanut kahta sekä vaurioittanut yhtä taloa Marinkassa. NAF on eliminoinut kolme UAn sotilasta ja haavoittanut kolmea Avdivkassa.

      Poroshenkon tukemat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Marinkassa yksi NAFn sotilas on kuollut, kolme siviiliä (Aleksander Milanov, 40, Tatjana Tolmacheva, 63, ja Nikolai Zalada, 79) on haavoittunut ja viisi taloa vaurioitunut.

      HARKOVAN ALUE
      Harkovalaisen omakotitalon vieressä on räjähtänyt kranaatti. Talo kärsi vaurioita, mutta kukaan ei kuollut tai loukkaantunut. Kranaatin heittäjää ei tiedetä.

      KIOVAN ALUE
      Kaksi Malorossijan hallintoa tukevaa sotilasta on ampunut Poroshenkon johtamille joukoille työskennelleen azerbaidzanilaisen palkkamurhaajan Asif Mammadovin. Molemmat sotilaat selvisivät vammoitta ja Poroshenkon johtamat joukot etsivät heitä.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Popasnassa ja Schastjessa. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

    • DragunovSVD

      21.7.2017
      Tänään taisteluissa on kuollut yksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilas ja yksi Malorossijan hallintoa tukeva sotilas.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 7 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 199 ja NAF 29 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Horlivkassa. UA on pommittanut Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan, haavoittanut kahta ja ottanut yhden sotavangiksi Avdivkassa. NAF on haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Marinkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat tappaneet yhden NAFn sotilaan Avdivkassa.

      KIOVAN ALUE
      Aiemmin viisi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta eliminoineet Malorossijan hallintoa tukevat sotilaat ovat yhä karkuteillä Kiovassa. NAFn mukaan heidän määränsä kaupungissa on ”huomattava”. Kiova saattaa olla tulevina päivinä tai viikkoina taistelujen näyttämönä.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäys myös Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa.

    • DragunovSVD

      22.7.2017
      Tänään Malorossijan hallintoa tukevat joukot ovat eliminoineet kolme ja haavoittaneet kolmea muuta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta. Malorossijan hallintoa tukevista sotilaista yksi on kuollut ja yksi haavoittunut.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Horlivkassa. Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 91 ja NAF 11 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Horlivkassa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoittanut kahta Marinkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa ja Horlivkaa. Poroshenkon johtamat joukot ovat tappaneet yhden NAFn sotilaan ja haavoittaneet toista Avdivkassa ja vaurioittaneet yhtä taloa Marinkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NIKOLAJEVIN ALUE
      Malorossijan hallintoa tukeva sotilas on ajanut päin Poroshenkon johtamien joukkojen autoa Odessan ja Kiovan välisellä tiellä lähellä Pervomajskia. Kaksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta on kuollut ja yksi haavoittunut. Kohteena olleista sotilaista Anastasiya ”Stasya” Rafal on kuollut ja Kateryna ”Katya” Shumilo haavoittunut. Poroshenkoa tukevan median mukaan päälleajossa kuoli myös kuusivuotias lapsi, mutta NAF ei ole saanut vahvistusta tälle väitteelle.

    • DragunovSVD

      23.7.2017
      Tänään ei ole raportoitu kummankaan osapuolen tappioista.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Piskyssä, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 137 ja NAF 18 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on vaurioittanut kolmea taloa Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat vaurioittaneet kahta taloa Dokutsajevskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Popasnassa, Zolotessa ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Viikon tappiot:
      Malorossijan hallintoa tukevat joukot: 6 KIA, 1 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 20 KIA, 21 WIA.
      Siviilit: 3 KIA, 6 WIA.

    • DragunovSVD

      25.7.2017
      Tänään Malorossijan hallintoa tukevat joukot ovat eliminoineet kaksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta ja haavoittaneet neljää. Malorossijan hallintoa tukevien joukkojen tappiot ovat kaksi kuollutta.

      DNEPROPETROVSKIN ALUE
      Malorossijan hallintoa tukevat sotilaat ovat ampuneet kaksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta ja haavoittaneet yhtä Dnepropetrovskissa. Kuolleet sotilaat ovat Aleksei Wagner ja Maxim Ivastshuk ja haavoittunut Edmond Sahakjan.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa, Piskyssä, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 7 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 109 ja NAF 27 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Telmanovessa ja yhtä Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Krimskeä ja Slovjasnoserbskiä. Krimskessä kaksi NAFn sotilasta kuoli.

      Eilisiä uutisia:
      LUTSKIN ALUE
      Malorossijan hallintoa tukeva sotilas on räjäyttänyt pommin lutskilaisessa hotellissa. Räjähdyksessä kuoli sekä räjäyttäjä että yksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilas.

      VINNITSIJAN ALUE
      Malorossijan hallintoa tukeva sotilas on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan heittämällä kranaatin hänen päälleen. Kranaatin heittäjä on edelleen vapaana.

    • DragunovSVD

      26.7.2017
      Tänään haavoittuneiden joukossa on viisi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta, yksi Malorossijan hallintoa tukeva sotilas ja kaksi siviiliä.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 127 ja NAF 31 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Yksi NAFn sotilas on haavoittunut Avdivkassa ja yksi siviili sekä Donetskissa että Marinkassa.

      HARKOVAN ALUE
      Eilisessä ammuskelussa haavoittuneiden Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaiden määrä on noussut yhdestä neljään.

      KIOVAN ALUE
      Kiovalaisessa kerrostalossa on räjähtänyt pommi. Yhden iäkkään naisen tiedetään kuolleen. NAFn tiedustelu ei ole toistaiseksi pystynyt selvittämään, tukiko vai vastustiko pommin asettaja Malorossijan hallintoa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa. Hyökkäys myös Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Popasnassa.

    • DragunovSVD

      27.7.2017
      Tänään yksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilas on kuollut ja kolme haavoittunut. Malorossijan hallintoa tukevista sotilaista yksi on haavoittunut ja toinen otettu sotavangiksi.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Marinkassa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa ja Piskyssä. Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 83 ja NAF 9 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Marinkassa ja Avdivkassa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan Sartanassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa ja vaurioittaneet viittä taloa Dokutsajevskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen kahdeksan kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Stanitsia Luhanskassa.

      LVIVIN ALUE
      Kaksi Malorossijan hallintoa tukevaa sotilasta on hyökännyt Poroshenkoa tukevien rajavartijoiden kimppuun Puolan rajalla. Sotilaat haavoittivat kahta rajavartijaa. Toinen sotilaista otettiin sotavangiksi, toinen pakeni.

    • DragunovSVD

      29.7.2017
      Päivän ainoat haavoittuneet ovat kaksi Poroshenkon johtamien joukkojen haavoittamaa siviiliä.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Piskyssä ja Horlivkassa. Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 83 ja NAF 9 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Piskyssä ja Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot ovat haavoittaneet kahta siviiliä: Aleksander Krasnikia, 60 ja Jefimia Batujevaa, 78, Dokutsajevskissa.

      HARKOVAN ALUE
      Poroshenkoa tukevat rajavartijat pidättivät Harkovassa kolmetoista paikallista asukasta, jotka yrittivät paeta rajan yli Venäjälle. Malorossijan tilanteen sekavuutta kuvaa, että nämä ihmiset pitivät jopa Venäjää turvallisempana maana.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 10 kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä.

    • DragunovSVD

      30.7.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Telmanovessa ja Marinkassa. Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 112 ja NAF 11 kertaa.

      Marinkassa on käyty raju taistelu. Yksi NAFn sotilas ja yksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilas kuoli. Neljä NAFn sotilasta ja kahdeksan Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta haavoittui.

      NAF on ampunut kranaatteja Telmanovessa, Piskyssä ja Avdivkassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Shirokinessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen kolmesti. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa.

      Viikon tappiot:
      Malorossijan hallitusta tukevat joukot: 4 KIA, 7 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 6 KIA, 28 WIA.
      Siviilit: 4 WIA.

    • DragunovSVD

      31.7.2017
      Tänään on kuollut kaksi ja haavoittunut neljä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta. Malorossijan hallintoa tukevat sotilaat eivät ole kärsineet tappioita.

      DNEPROPETROVSKIN ALUE
      Poroshenkon johtamien joukkojen sotilas Juri Tishenko on kuollut sairaalassa. Tishenko sai vammoja aiemmin Tserkasyn alueella kranaatin räjähdyksessä.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa ja Marinkassa. Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 134 ja NAF 14 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Zaitsevessa ja yhtä Shirokinessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAFn mukaan Poroshenkon johtamat joukot suunnittelevat pommittavansa omia alueitaan seuraavien kahden päivän aikana, jotta he saisivat kirjattua lisää ”tulitaukorikkomuksia” NAFlle ennen keskiviikkona Minskissä käytävää seuraavaa neuvottelukierrosta.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut yhtä UAn sotilasta Krimskessä.

      NAF on avannut tulen 25 kertaa.

      ZAPOROZHYEN ALUE
      19-vuotias Poroshenkon johtamien joukkojen sotilas on tehnyt itsemurhan Zaporozhyessa.

    • sovietwarcrimes
      • DragunovSVD

        Tsetsenian sota osoittaa, että Venäjä on yhtä roskavaltio kuin Poroshenkon johtama entinen Ukraina.

        Donbassin sodassa NAF on pärjännyt Venäjää vastaan melko hyvin, eikä Venäjä ole uskaltanut tuoda hävittäjiään Malorossijan puolelle. Tästä syystä Venäjän tappamien ihmisten määrä ei ole noussut samoihin määriin kuin Poroshenkon johtamien joukkojen.


      • Sale.antaa.jopon

        Venäjä tappaa lähialueilla , USA ympäri maapalloa.
        (Sota pohjois-Koreaan vastaan olisi todellinen piristysruiske USAn talouteen)
        Onko sellaista viikkoa jolloin USA ei uhkaileisi jotakin valtiota jollain voimatoimilla?


    • DragunovSVD

      1.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Horlivkassa. Hyökkäys myös Sartanassa. Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 115 ja NAF 7 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Avdivkassa ja Horlivkassa. NAF on haavoittunut kolmea Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Shirokinessa ja kahta Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Horlivkaa. Joukot ovat tappaneet kaksi NAFn sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Zolotessa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen yksitoista kertaa ja Poroshenkon johtamat joukot kerran. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä.

      TERNOPILIN ALUE
      Malorossijan hallintoa tukeva sotilas on ampunut alas Poroshenkon johtamien joukkojen lennokin lähellä Ternopilia.

    • DragunovSVD

      2.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Novoazovskissa, Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Jelenovkassa ja Marinkassa. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 113 ja NAF 22 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Horlivkassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Sartanassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Horlivkaa. Joukot ovat haavoittaneet yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 12 kertaa ja ampunut kranaatteja Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut yhden Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan Popasnassa.

      ZHYTOMIRIN ALUE
      Zhytomirin lähellä on räjähtänyt Malorossijan hallintoa tukevan sotilaan asettama pommi. Yksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilas haavoittui.

    • DragunovSVD

      3.8.2017
      Tänään Malorossijan hallintoa tukevat joukot eivät ole aiheuttaneet Poroshenkon johtamille joukoille tappioita ensi kertaa uuden valtionjulistuksen jälkeen. Malorossijan hallintoa tukevien sotilaiden tappiot ovat kaksi haavoittunutta.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäys myös Sartanassa. Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 373 ja NAF 20 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa ja Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet kahta NAFn sotilasta Avdivkassa ja vaurioittaneet kahta taloa Dokutsajevskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa. Hyökkäys myös Schastjessa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 10 kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa.

      NIKOLAJEVIN ALUE
      Malorossijan hallintoa tukeva sotilas on räjäyttänyt kranaatin talon pihalla Nikolajevissa. Räjähdys ei aiheuttanut Poroshenkon johtamille joukoille tappioita. Kranaatin räjäyttäjä ei jäänyt kiinni.

    • DragunovSVD

      4.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäys myös Mineralnojessa. Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 104 ja NAF 12 kertaa. Kumpikaan ei ole kärsinyt tappioita alueella.

      NAF on ampunut kranaatteja Tsermalikissa, Avdivkassa ja Horlivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      KIOVAN ALUE
      Poroshenkon johtamien joukkojen harjoituksessa Kiovan alueella on räjähtänyt pommi. Yksi sotilas kuoli ja viisi haavoittui. Ei tiedetä, oliko räjähdys omien sotilaiden huolimattomuutta vai Malorossijan hallintoa tukeva hyökkäys.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa. Hyökkäyksiä myös Schastjessa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen yhdeksän kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Schastjessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Slovjanoserbskiä. Kaksi taloa vaurioitui.

    • DragunovSVD

      5.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäys myös Jelenovkassa. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      Poroshenkon joukot ovat avanneet tulen 124 ja NAF 23 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Sartanassa ja toista Avdivkassa.

      Poroshenkon joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja. Joukot haavoittivat Marinkassa siviili Sergei Timtsenkoa, 58.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 15 kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä.

      ULKOMAAN OPERAATIOT
      NAFn agentti on eliminoinut Viktor Janukovitshia tukeneen entisen Ukrainan kansanedustajan Irina Berezhinan. Operaatio tapahtui Slovenian ja Italian rajalla. NAF on eliminoinut aiemmin useita Janukovitshin entisiä tukijoita.

    • ILoveUkraine

      Privet! Mistä sinä saat nämä tiedot ja miksi kirjoitat ne tänne? Ihan ystävällisesti kysyn :)

      • sodanseuranta

        näyttäs olevan "suhteita"!!?


      • DragunovSVD

        "Mistä sinä saat nämä tiedot ja miksi kirjoitat ne tänne?"

        Suurin osa tiedoista on peräisin julkisista lähteistä, kuten Liveuamap, NOSC, UNIAN, Novorossia Today ja Doni News. Lisäksi saan joitakin tietoja sähköpostin välityksellä alueelta.

        Joskus en saa lainkaan varmistettuja tietoja, ja tällöin puhun esimerkiksi väitteistä.

        Kirjoitan niitä tänne kahdesta syystä:
        - Haluan kiinnittää huomiota niihin jatkuviin sotarikoksiin, joita Poroshenkon johtamat joukot tekevät omaa kansaansa vastaan.
        - Saan itse hyvää harjoitusta toimittajan työstä.


    • DragunovSVD

      6.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Piskyssä, Mineralnojessa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Marinkassa ja Horlivkassa. Välitön valmius 10 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 201 ja NAF 26 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Tsermalikissa, Piskyssä, Mineralnojessa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      Kolme siviiliä on kuollut ja yksi haavoittunut NAFn ampuman kranaatin räjähdyksessä Kurakhovessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen viidesti, ampunut kranaatteja ja haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Krimskessä.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen seitsemän kertaa ja pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

      RIVNEN ALUE
      Malorossijan hallintoa tukevat sotilaat ovat hyökänneet Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaita vastaan Rivnessä. Hyökkääjät eliminoivat yhden sotilaan ja haavoittivat kahta muuta.

      Viikon tappiot:
      Malorossijan hallitusta tukevat joukot: 2 KIA, 3 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 5 KIA, 23 WIA.
      Siviilit: 3 KIA, 2 WIA.

    • DragunovSVD

      7.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Novoazovskissa, Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Mineralnojessa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Hyökkäys myös Jelenovkassa. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 208 ja NAF 22 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa ja Avdivkassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Tsermalikissa ja toista Jelenovkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan Avdivkassa ja vaurioittaneet kuutta taloa Petrovskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen viidesti ja ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä.

    • DragunovSVD

      8.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Tsermalikissa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Adivkassa ja Jasinuvatassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa ja Mineralnojessa. Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 126 ja NAF 10 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan Marinkassa ja haavoittanut kahta Sartanassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkassa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot ovat tappaneet yhden NAFn sotilaan Avdivkassa.

      Presidentti Aleksander Zahartsenko on huolissaan Malorossijan sisäisestä turvallisuustilanteesta. Rintamasodan lisäksi häntä huolettaa laiton asekauppa, joka on lisännyt rikollisuutta. Zahartsenko pelkää myös taistelujen kiihtyvän uudelleen lähiaikoina.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen kahdeksan kertaa ja ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä.

      • Iso-Vasili

        'If Ukrainians got to know truth about military losses, Kiev wouldn’t stand a week' -
        Jos ukrainalaiset saavat tietää totuuden sotilaallisista tappioista,Kiovan rikollisen juntan hallinto ei pysy pystyssä viikkoakaan.


      • DragunovSVD

        Totta, huomasin myös tämän kohdan Zahartsenkon lausunnosta.

        Poroshenkon sodan takiahan on kuollut yli 3 000 hänen sotilastaan.

        Myös se saattaisi kiinnostaa kansaa, että Poroshenkon hallinto on ottanut sotaa rahoittaakseen parikymmentä miljardia velkaa.


    • DragunovSVD

      9.8.2017
      Tänään Malorossijan hallintoa tukevat sotilaat ovat eliminoineet kolme Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta ja haavoittaneet seitsemää. Malorossijan hallintoa tukevista joukoista yksi on kuollut ja yksi haavoittunut.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Mineralnojessa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Horlivkassa. Hyökkäyksiä myäs Sartanassa ja Jelenovkassa. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 261 ja NAF 13 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa ja Horlivkaa. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan ja haavoittaneet NAFn serbialaista vapaaehtoissotilasta Dejan Bericiä Avdivkassa. Joukot ovat tuhonneet yhden talon Piskyssä ja vaurioittaneet toista Marinkassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. NAF on eliminoinut kaksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta ja haavoittanut viittä Marinkassa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan myös Tsermalikissa ja haavoittanut toista Shirokinessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat tulittaneet ETYJ:in tarkkailulennokia lähellä Jasinuvataa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa. Hyökkäyksiä myös Debaltsevessa ja Schastjessa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 11 kertaa ja ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Popasnassa.

      RIVNEN ALUE
      Kiovan ja Rivnen välisellä tiellä on tapahtunut kolari, jossa on kuollut viisi ihmistä. Toistaiseksi ei tiedetä, oliko tapaus onnettomuus vai hyökkäys. Ei tiedetä myöskään, oliko kuolleiden joukossa Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaita. Malorossijan hallintoa tukevat sotilaat ovat viime viikkoina tappaneet useita vastapuolen sotilaita liikenteessä.

    • Kysynvaannn

      Mikä Putinin suunnitelma loppujen lopuksi on? Aikooko hän napsia maata toisten alueilta sieltä täältä mutta ei kuitenkaan valloittaa koko maata? Jättääkö hän muun Ukrainan rauhaan?

      • DragunovSVD

        Ei aavistustakaan mistään Putinin suunnitelmista.

        Eivätkä ne minua juuri kiinnostakaan, kunhan ei sekaantuisi enempää Malorossijan sisäisiin asioihin.


    • DragunovSVD

      11.8.2017
      DNEPROPETROVSKIN ALUE
      Malorossijan hallintoa tukeva sotilas on avannut tulen Dnepropetrovskissa. Yksi Poroshenkon johtamien joukkojen kuoli ja toinen haavoittui. Myös yksi siviili haavoittui. Hyökkääjä pakeni paikalta.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Novoazovskissa, Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Hyökkäyksiä myös Marinkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 113 ja NAF 11 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa ja Avdivkassa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoittanut toista Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet yhden NAFn sotilaan ja haavoittaneet toista Avdivkassa.

      Siviilimies Aleksander Jankovski, 51, kuoli Poroshenkon joukkojen miinan räjähdyksessä Dokutsajevskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Popasnassa ja Schastjessa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen seitsemän kertaa ja ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Krimskessä.

      RIVNEN ALUE
      Rivnen kolarissa kuolleista kolme on selvinnyt Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaiksi. Yksi kuolleista oli naissiviili. NAFn tiedustelun mukaan kyse oli Malorossijan hallintoa tukevan sotilaan iskusta. Myös sotilas itse kuoli iskussa.

      Eilisiä uutisia:
      Poroshenkon johtamat joukot ovat ampuneet siviilin ja haavoittaneet toista Popasnassa. Joukot ovat poikkeuksellisesti myöntäneet tämän myös itse.

    • DragunovSVD

      12.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Hyökkäyksiä myös Novoazovskissa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 203 ja NAF 11 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoittanut kolmea Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan ja haavoittaneet toista Avdivkassa. Joukot ovat vaurioittaneet yhtä taloa Sartanassa.

      63-vuotias siviili on haavoittunut ajettuaan traktorilla Poroshenkon johtamien joukkojen miinaan joukkojen hallitsemalla alueella Telmanovessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Krimskessä, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäys myös Popasnassa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 9 kertaa ja ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

    • DragunovSVD

      13.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Tsermalikissa, Jelenovkassa ja Staromihailivkassa. Välitön valmius 7 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 93 ja NAF 7 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Jelenovkassa ja Avdivkassa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoittanut viittä Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Jelenovkaa, Marinkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot tuhosivat yhden asuintalon Sartanassa. NAF ei kärsinyt tappioita.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä, Zolotessa ja Schastjessa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 10 kertaa ja ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Zolotessa.

      ODESSAN ALUE
      Malorossijan hallintoa tukeva sotilas on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen merisotilaan Arslan Sheikhovin lyhyessä taistelussa Odessassa. Sotilas pakeni paikalta.

      Viikon tappiot:
      Malorossijan hallintoa tukevat joukot: 6 KIA, 3 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 12 KIA, 22 WIA.
      Siviilit: 3 KIA, 2 WIA.

      • Iso-Vasili

        Kiovan rikollisen juntan suunnitelmat muistuttavat A.Hitlerin joukkojen provokaatiota 1.9.1939,jolloin Saksalaiset sotilaat olivat pukeutuneet Puolan rajasotilaiden uniformuihin ja tulittivat omia joukkojaan.
        Donetskin sotilastiedustelu on julkaissut uuden valehyökkäys-varoituksen:
        "On hyvin tiedossa, että kaksi pakastekuormaa täynnä ihmisten ruumiita on saapunut Krasnogorovkan alueelle. "ATO"-alueen johtahien idea on toteuttaa suurimittainen tykistökeskitys yhdelle läheisistä asuinalueista tulevina päivinä, sitten näyttää ruumiita ja syyttää Donetskin Kansantasavallan sotilasvoimaa rikollisista toimista ja väittäen satojhen siviilien saaneen surmansa," Basurin sanoi.


    • DragunovSVD

      14.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Marinkassa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Piskyssä ja Zaitsevessa. Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 221 ja NAF 16 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. NAF on haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan Avdivkassa, haavoittaneet siviiliä Sartanassa ja vaurioittaneet kahta taloa Dokutsajevskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Zolotessa, Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 9 kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä, Zolotessa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Zolotessa.

      • Iso-Vasili

        2 DIVERSION GROUPS LIQUIDATED IN THE SOUTH OF THE DPR
        Ukrainian criminal forces tried to break through DPR positions in the south of the Republic of Donbass, six military units of Ukraine perished. It has been reported today by the Republican Commandment.
        Kiovan rikollisen juntan kaksi "harhautus"ryhmää,jotka yrittivät rikkoa Donbassin tasavallan puollustajien asemat tuhottiin . Kuusi juntan yksikköjen hyökkääjää menetti henkensä.


      • DragunovSVD

        En ole kuullut uutisesta, lähdettä?


    • DragunovSVD

      15.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Horlivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa ja Jasinuvatassa. Välitön valmius 7 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot avanneet tulen 291 ja NAF 23 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Horlivkassa. NAF on haavoittanut neljää Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet kaksi NAFn sotilasta ja haavoittaneet yhtä Avdivkassa ja tuhonneet talon Marinkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen kymmenen kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä.

      • DragunovSVD

        Oikea päivämäärä 16.8.2017.


    • venäläiset ne tykkää tuostakin roistojoukosta. Eipä ihme että putler tukee myös Kimin ydinasehanketta.

    • DragunovSVD

      17.8.2017
      DNEPROPETROVSKIN ALUE
      Malorossijan hallintoa tukeva sotilas on avannut tulen Poroshenkon johtamia joukkoja vastaan Dnepropetrovskissa. Kolme sotilasta haavoittui. Iskun tekijä pakeni.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa ja Tsermalikissa. Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 475 ja NAF 28 kertaa.

      Avdivkassa on käyty rajua taistelua. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet kaupunkia ja tappaneet kolme NAFn sotilasta. Yksi kuolleista sotilaista on venäläinen vapaaehtoinen Andrei Tjukatsev. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoittanut neljää.

      NAF on ampunut viisi Gradia Shirokinessa ja kaksi Sartanassa. NAF on ampunut kranaatteja Tsermalikissa, Jelenovkassa, Piskyssä ja Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot vaurioittivat neljää taloa Jelenovkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen seitsemän kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

      Tiistaiset uutiset lyhyesti:
      DONETSKIN ALUEELLA Poroshenkon johtamat joukot tappoivat kaksi NAFn sotilasta.

      TSERKASYN ALUEELLA Malorossijan hallintoa tukeva sotilas ajoi päin Poroshenkon johtamien joukkojen pikkubussia. Kohteena olleista sotilaista kaksi kuoli ja neljä haavoittui. Myös iskun tekijä sai surmansa.

    • DragunovSVD

      18.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa ja Telmanovessa. Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 232 ja NAF 19 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Telmanovessa, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot haavoittivat 58-vuotiasta siviiliä Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen yhdeksän kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä.

    • DragunovSVD

      19.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Marinkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 7 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 244 ja NAF 21 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Tsermalikissa ja toista Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet siviili Jelena Sergejevaa, 31, Horlivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Popasnassa. Hyökkäys myös Krimskessä. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen neljästi ja ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Krimskessä.

    • DragunovSVD

      20.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa ja Telmanovessa. Välitön valmius 7 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 267 ja NAF 22 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa.

      Kaksi Poroshenkon johtamien joukkojen merisotilasta haavoittui Shirokinessa omien luodeista, kun he jäivät kiinni yrittäessään varastaa armeijan aseita.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen kahdeksan kertaa ja ampunut kranaatteja Popasnassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Popasnassa.

      Viikon tappiot:
      Malorossijan hallintoa tukevat joukot: 9 KIA, 2 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 3 KIA, 26 WIA.
      Siviilit: 2 WIA.

    • kuolema.ryssille

      Penis Putkonen on Donbassista tulleiden tietojen mukaa räjäytetty tuusan nuuskaksi ja samassa pamauksessa myös desantti Bäckman vaihtoi hiippakuntaa.

    • DragunovSVD

      21.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Mineralnojessa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Tsermalikissa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 283 ja NAF 36 kertaa.

      NAF on ampunut 16 Gradia Avdivkassa. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Tsermalikissa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Mineralnojessa ja Jasinuvatassa. NAF ilmoittaa eliminoineensa kaksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta ja haavoittaneensa viittä Avdivkassa. Joukot vahvistavat haavoittuneet, mutta eivät kuolleita.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot ovat tappaneet yhden NAFn insinöörin ja haavoittaneet kahta sekä tuhonneet seitsemän taloa Marinkassa. Joukot ovat haavoittaneet siviili Valentina Voronezhskajaa, 68, Jasinuvatassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen yksitoista kertaa ja ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä.

    • TikunowKGB

      Terroristit Penis Notkonen ottanut taas suihin Bätmäniltä, ja kyrpärussianissa rauha.

    • DragunovSVD

      22.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Marinkassa, Piskyssä, Mineralnojessa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa ja Jelenovkassa. Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 282 ja NAF 20 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Tsermalikissa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa. NAF on tuhonnut talon ja vaurioittanut kahdeksaa Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tuhonneet talon Mineralnojessa, vaurioittaneet kuutta Piskyssä ja kahta Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot vahvistavat toisen NAFn eilen ilmoittamista kuolleista sotilaistaan.

      Eilen kuollut NAFn insinööri on nimetty Valeri Vdovichenkoksi.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Schastjessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen yhdeksän kertaa ja ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

    • DragunovSVD
    • PenisdovCCCP
    • DragunovSVD

      23.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa ja Horlivkassa. Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 374 ja NAF 21 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut neljää Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot ovat vaurioittaneet yhtä taloa Sartanassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen seitsemän kertaa ja ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä.

      YLEISTÄ
      Malorossijan presidentti Aleksander Zahartsenko kehottaa häntä tukevia sissejä keskeyttämään väliaikaisesti hyökkäykset rintaman ulkopuolella. Zahartsenko haluaa näin parantaa mahdollisuuksia ns. Minskin ryhmän välityksellä neuvoteltavaan rauhanprosessiin. Malorossijan hallintoa tukevat sotilaat ovat viimeisen reilun kuukauden aikana eliminoineet 22 ja haavoittaneet 19 Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta rintaman ulkopuolella.

    • DragunovSVD

      24.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa ja Horlivkassa. Välitön valmius 7 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 123 ja NAF 10 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet siviili Valentina Rezeä, 72, tuhonneet talon ja vaurioittaneet kuutta taloa Telmanovessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Debaltsevessa ja Krimskessä. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen kahdeksan kertaa ja ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Popasnassa.

      YLEISTÄ
      Osapuolet ovat sopineet keskenään uudesta tulitauosta. Tulitauon on määrä alkaa perjantain ja lauantain välisenä yönä. Aiemmat tulitauot ovat osoittautuneet varsin heikoiksi.

    • DragunovSVD

      25.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa ja Horlivkassa. Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 256 ja NAF 11 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on eliminoinut yhden Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan Sartanassa ja haavoittanut kolmea Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan Avdivkassa, haavoittaneet siviili Aleksander Gudilinia, 61, Marinkassa ja vaurioittaneet yhtä taloa Telmanovessa ja toista Piskyssä.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen yksitoista kertaa ja ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

    • DragunovSVD

      26.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa ja Jelenovkassa. Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 121 ja NAF 9 kertaa.

      Tulitauko romuttui odotetusti aamulla noin kello 6, kun Poroshenkon johtamat joukot pommittivat Piskyä tuhoten yhden talon. Tämän jälkeen Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Pommitukset eivät aiheuttaneet henkilövahinkoja.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. NAF on haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Zolotessa, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen seitsemän kertaa ja ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

    • DragunovSVD

      27.8.2017
      Taistelut näyttävät hieman rauhoittuneen tulitaukosopimuksen myötä, sillä tänään rikkomuksia on raportoitu yhteensä vain 123. Kukaan ei ole kuollut tai haavoittunut.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 88 ja NAF 34 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Jelenovkaa, Marinkaa, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on tehnyt yhden hyökkäyksen ja ampunut kranaatteja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Viikon tappiot:
      Malorossijan hallintoa tukevat joukot: 2 KIA, 2 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 2 KIA, 17 WIA.
      Siviilit: 3 WIA.

    • DragunovSVD

      28.8.2017
      Päivä on ollut rintamalla jo toinen ilman tappioita kummallekaan osapuolelle. Tulitaukorikkomusten määrä on yhä laskenut ja on tänään 71.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa ja Telmanovessa. Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 49 ja NAF 21 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Tsermalikissa, Telmanovessa ja Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on hyökännyt Debaltsevessa käsiasein. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Luhanskissa on tapettu kaksi aluehallinnon jäsentä. Välikohtauksesta on aloitettu tutkinta. Toistaiseksi mitään tahoa ei ole epäilty.

    • DragunovSVD

      30.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa ja Marinkassa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 159 ja NAF 19 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Krimskessä. Hyökkäys myös Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen kolme kertaa ja ampunut kranaatteja Krimskessä.

    • DragunovSVD

      31.8.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Telmanovessa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 71 ja NAF 19 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Telmanovea, Marinkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot ovat tappaneet yhden NAFn sotilaan Avdivkassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Telmanovessa, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF ei ole tehnyt hyökkäyksiä. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 49 kertaa. Joukot ovat pommittaneet Krimskeä ja Zolotea. NAF ei vastannut pommitukseen.

    • DragunovSVD

      1.9.2017
      Tänään rintamalla on ollut hiljaisin päivä sitten viime vuoden syyskuun tulitauon. Tulitaukorikkomuksia on kirjattu yhteensä vain 43.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Marinkassa, Piskyssä ja Zaitsevessa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 19 ja NAF 22 kertaa. Kumpikaan osapuoli ei ole kärsinyt tappioita.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Marinkaa, Piskyä, Mineralnojea, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on avannut tulen kaksi kertaa ja ampunut kranaatteja Zolotessa ja Krimskessä. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

    • DragunovSVD

      2.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa ja Piskyssä. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 31 ja NAF 16 kertaa. Kumpikaan osapuoli ei ole kärsinyt tappioita.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on avannut tulen neljä kertaa ampuen kranaatteja Zolotessa ja Krimskessä. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

    • Mummukeinutuolista

      Ei voi kuin ihmetellä miten lapsellisen sinisilmäisesti tarkastellaan Länsimaissa Venäjää. Milloin edes ymmärretään että se käy täyttä sotaa länsimaita vastaan. Esimerkiksi vaikka tämä Pohjoi-Korea: Pohjois-Korea saa rakettitekniikan ja polttoaineet Venäjältä ja Kiinasta.
      Kimi puhuu juuri sitä mitä Venäjä ja Kiina pakottavat sen kertomaan. Pikkuvaltion puheet ovat kuin suurvallan puheita, joita ne todellisuudessa ovatkin (Venäjä ja ehkä Kiina). Tavoitteena ilmeisesti saada USA:lle kriisi toiselle puolelelle maapalloa, jolloin voidaan hoidella USA:n häiritsemättä Ukrainan haltuunotto tai maayhteys Kalingradiin.

    • DragunovSVD

      3.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 32 ja NAF 25 kertaa. Kumpikaan osapuoli ei ole kärsinyt tappioita.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Popasnassa. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen kerran ampumalla kranaatteja Popasnassa.

      Viikon tappiot:
      NAF: 1 KIA.

    • DragunovSVD

      4.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Tsermalikissa, Marinkassa ja Jasinuvatassa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 36 ja NAF 42 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea. Joukot vaurioittivat kahta taloa Zaitsevessa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Marinkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen kahdesti ampumalla käsiaseilla Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa.

    • DragunovSVD

      6.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa ja Novoplaspassa. Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 78 ja NAF 31 kertaa. Kumpikaan osapuoli ei kärsinyt tappioita.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Novoplaspaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on avannut tulen kerran ampumalla kranaatteja Krimskessä. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

    • DragunovSVD

      7.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 21 ja NAF 29 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Jelenovkaa, Marinkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet kaksi NAFn sotilasta Avdivkassa ja vaurioittaneet yhtä taloa Zaitsevessa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on avannut tulen kolme kertaa ja ampunut kranaatteja Krimskessä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

    • DragunovSVD

      8.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa ja Marinkassa. Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 101 ja NAF 24 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Novoplaspaa, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on vastannut Poroshenkon johtamien joukkojen eiliseen rajuun hyökkäykseen Avdivkassa ja eliminoinut yhden joukkojen sotilaan.

      NAFn tiedustelun mukaan Poroshenkon johtamat joukot ja Oikea Sektori ovat käyneet taisteluja keskenään. Marinkassa yksi taistelija on kuollut ja neljä haavoittunut, Sartanassa kolme on kuollut ja viisi haavoittunut. Poroshenkon johtamat joukot tai Oikea Sektori eivät ole vahvistaneet tietoja.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on avannut tulen kerran ampuen kranaatteja Slovjanoserbskissä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

    • DragunovSVD

      8.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäys myös Telmanovessa. Välitön valmius 7 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 275 ja NAF 31 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoplaspaa, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet siviili Vladimir Pisotskia, 45, Avdivkassa, tuhonneet yhden talon ja vaurioittaneet toista Petrovskissa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat vahvistaneet neljän sotilaan haavoittuneen Sartanassa ja yhden Marinkassa. NAF kertoi eilen, että näillä alueilla joukkojen ja Oikean Sektorin välisissä taisteluissa on kuollut neljä ja haavoittunut yhdeksän ihmistä.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

      NAF on avannut tulen neljä kertaa ampuen kranaatteja Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

      • DragunovSVD

        Oikea päivämäärä 9.9.


    • DragunovSVD

      10.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa ja Marinkassa. Välitön valmius 7 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 42 ja NAF 40 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Novoplaspaa, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot ovat haavoittaneet yhtä NAFn sotilasta ja vaurioittaneet kahta taloa Avdivkassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on vastannut Poroshenkon johtamien joukkojen eilisiin hyökkäyksiin eliminoimalla yhden joukkojen sotilaan ja haavoittamalla toista Marinkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot vahvistavat viidennen haavoittuneen sotilaan Sartanassa perjantaisissa yhteenotoissa joukkojen ja Oikean Sektorin välillä.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on avannut tulen yhden kerran ampumalla kranaatteja Krimskessä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Viikon tappiot:
      NAF: 2 KIA, 1 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 2 KIA, 8 WIA (väite: 6 KIA, 11 WIA).
      Siviilit: 1 WIA.

    • DragunovSVD

      11.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäys myös Telmanovessa.
      Välitön valmius 8 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 51 ja NAF 45 kertaa. Kumpikaan osapuoli ei ole kärsinyt tappioita.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on avannut tulen kuusi kertaa ampumalla kranaatteja Krimskessä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

    • DragunovSVD

      14.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. Hyökkäys myös Telmanovessa.
      Välitön valmius 9 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 241 ja NAF 22 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot ovat tappaneet yhden NAFn sotilaan Avdivkassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on avannut tulen kolme kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

    • DragunovSVD

      16.9.2017
      DNEPROPETROVSKIN ALUE
      Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch syyttää Poroshenkon johtamia joukkoja elokuussa tapahtuneesta siviilin kidutuksesta. Venäjällä pakolaisena asuva ukrainalaisnainen Daria Mastikasheva, 29, vieraili sukulaistensa luona Dnepropetrovskissa. Tietojen mukaan Poroshenkon johtamat joukot pidättivät hänet ilman perusteita ja kiduttivat häntä.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäys myös Tsermalikissa.
      Välitön valmius 7 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 126 ja NAF 26 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Tsermalikia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot ovat haavoittaneet siviili Vera Pantjusenkoa, 63, Marinkassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF avasi tulen neljästi, ampui kranaatteja ja haavoitti yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Krimskessä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

    • DragunovSVD

      18.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Telmanovessa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 7 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 105 ja NAF 25 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Telmanovessa, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa ja vaurioittaneet neljää taloa Petrovskissa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen kuusi ja Poroshenkon johtamat joukot viisi kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Krimskessä ja Poroshenkon joukot ovat pommittaneet kaupunkia.

      Eilisiä uutisia:
      Poroshenkon johtamat joukot ovat haavoittaneet kahta siviiliä: Anatoli Sharapovia, 22, ja Valentin Romanovia, 75, Donetskissa.

      Viime viikon tappiot:
      NAF: 2 KIA, 1 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 1 KIA, 6 WIA.
      Siviilit: 3 WIA.

    • DragunovSVD

      19.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Marinkassa ja Horlivkassa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 61 ja NAF 13 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet siviili Anatoli Zajatsia, 72, Donetskissa ja vaurioittaneet yhtä taloa Petrovskissa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut kolmea Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on avannut tulen yhden kerran ja ampunut kranaatteja Krimskessä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

    • DragunovSVD

      20.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa ja Piskyssä.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 142 ja NAF 19 kertaa. Kumpikaan osapuoli ei ole kärsinyt tappioita.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen viisi ja NAF neljä kertaa.

    • DragunovSVD

      21.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa ja Tsermalikissa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 52 ja NAF 19 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Piskyssä.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF ei ole tehnyt hyökkäyksiä. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen kolmesti pommittaen Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • SorretunKansanPuolesta

      Niin Venäjä-ystävällinen kuin olenkin, minulta on lähes tyystin jäänyt perehtymättä tähän aiheeseen Donetski, Novorossija, ym. sen kulmakunnan tapahtumat. Olen ikäänkuin lähes pihalla asiasta. Mutta näissä alkavan, uuden maailmansodan tunnelmissa koskaan ei ole liian myöhäistä ottaa asioista selvää. Samaa Herran lahjaa toivotan muillekin suomalaisille. Meille on valehdeltu ja valehdellaan paljon, mutta etsitään me itse oikeaa tietoa ja ollaan totuuden puolella, on se totuus mikä, tai missä tahansa.

      Suomalaiset valhemediathan eivät ole näitä asioita toitotelleet, jottei Suomenkansan sympatiat vain kääntyisi siellä, Ukrainan ympäristössä ja sen todellisen (jo aikoinaan natsisaksan kouluttaman) natsihallituksen taholta kärsivän ja taistelevan itä-Ukrainan, venäläisen kansanryhmän puolelle!

      Kuulin jo muutama vuosi sitten sieltä natsiukrainalaisten todella julmista tekoista venäläisiä vastaan, tekoja joita suomalaiset valhemediat ovat salanneet.

      Tässä Pjotr ja Vika laulavat "Tämä on minun Äidinmaani", viesti NATO:lle, tekstitetty myös englanniksi. Pöydän päässä istuu ja sanoo lopuksi sanasensa ilm. joku Novorossijan armeijan päälliköistä, en muista nimeä:
      https://www.youtube.com/watch?v=Dx7Kx783nrA

      Ollaan rehellisiä ihmisiä! Sillä: "Rehellistä ihmistä ei voi huijata."
      .

      • DragunovSVD

        Hieno video ja hyvät laulun sanat, täyttä totta.

        Natsit, jotka tekevät etnisiä puhdistuksia, kaatuvat aina ennemmin tai myöhemmin. Niin kävi Hitlerin Saksalle ja niin tulee käymään myös Ukrainalle.


      • DragunovSVD

        "Pöydän päässä istuu ja sanoo lopuksi sanasensa ilm. joku Novorossijan armeijan päälliköistä, en muista nimeä."

        Ao. sotilas on Pavel Gubarev, nuori novorossijalaisupseeri, joka ainakin jossakin vaiheessa vastasi Donetskin alueen ilmapuolustuksesta. Nyt hän istuu käsittääkseni parlamentissa.

        Tässä on toinen versio samasta videosta:

        https://www.youtube.com/watch?v=ipFVd_iHQRo


      • TerveisiäPatriooteille
        DragunovSVD kirjoitti:

        "Pöydän päässä istuu ja sanoo lopuksi sanasensa ilm. joku Novorossijan armeijan päälliköistä, en muista nimeä."

        Ao. sotilas on Pavel Gubarev, nuori novorossijalaisupseeri, joka ainakin jossakin vaiheessa vastasi Donetskin alueen ilmapuolustuksesta. Nyt hän istuu käsittääkseni parlamentissa.

        Tässä on toinen versio samasta videosta:

        https://www.youtube.com/watch?v=ipFVd_iHQRo

        Mä tykkään todella näistä videoista ja henkilöistä, Pjotrista perheineen. Sano terveisiä jos tapaat! Sekä kaikille patriooteille siellä, Noznyi Volkeille!

        Saan näistä monista venäläisistä marsseista ja lauluista voimaa omaan isänmaallisuuteeni!

        Suomessahan ei tällaisia lauluja suosita! Suomessa isänmaallisuus on lähes rikos! Joitain isänmaallisia on jo viety jopa putkaan! Näitkö videon Junes Lokan pidätyksestä terrorisminvastaisessa mielenosoituksessa?

        Suomi on jo aivan hullu maa! Mutta onneksi edes Venäjällä arvot ovat kohdallaan!

        On tämäkin. Suomalaisen pitää hakea isänmaallista voimaansa Venäjältä, jopa Novorossijasta asti! Murheissani kuuntelen Proshanie slavjankia...
        .


      • SuomenPstaProPatria
        TerveisiäPatriooteille kirjoitti:

        Mä tykkään todella näistä videoista ja henkilöistä, Pjotrista perheineen. Sano terveisiä jos tapaat! Sekä kaikille patriooteille siellä, Noznyi Volkeille!

        Saan näistä monista venäläisistä marsseista ja lauluista voimaa omaan isänmaallisuuteeni!

        Suomessahan ei tällaisia lauluja suosita! Suomessa isänmaallisuus on lähes rikos! Joitain isänmaallisia on jo viety jopa putkaan! Näitkö videon Junes Lokan pidätyksestä terrorisminvastaisessa mielenosoituksessa?

        Suomi on jo aivan hullu maa! Mutta onneksi edes Venäjällä arvot ovat kohdallaan!

        On tämäkin. Suomalaisen pitää hakea isänmaallista voimaansa Venäjältä, jopa Novorossijasta asti! Murheissani kuuntelen Proshanie slavjankia...
        .

        Tuota taustalla, mölyävää kommunistijoukkoa ei tarvitse "provosoida". Miksi poliisi sallii heidän, laillisen terrorisminvastaisen mielenosoituksemme häirinnän? (En ollut itse paikalla, mutta tunnustaudun samaan joukkoon, siksi "me".)

        Kohdasta 6:32 alkaen itse Juneksen pidätys:
        https://www.youtube.com/watch?v=C_rCFS8_C9Q

        Kommunistit huutavat kavereittensa terrorismin vastustajille: "Fasistit ja rasistit, syökää paskaa!" Turun terroripaikalla olleen kukkameren päällä suvakit ja muslimit olivat tanssineet ja huutaneet kunniaa allahille. Näiden toiminnan suomalainen miliisi siis sallii ja estää myös asioista kertomisen, kuvaamisen.

        Jopa Venäjällä, kommunistien vallan sorruttua, vallitsee nykyään suurempi vapaus kuin Suomessa, jossa kommunistien, oman kansansa vastainen terrori kaiken aikaa vain vahvistuu, viranomaisten tuella. Nuo suvakit taustalla julistavat kommunismia, tämä on kaiken aikaa syytä pitää mielissä, he edustavat juuri sitä itteään! Niin myös Juneksen pidättänyt virkavalta, miliisit.

        https://mvlehti.net/2017/08/27/junes-lokka-yha-pidatettyna-kuvauskalusto-rikottu/
        .


      • DragunovSVD

      • KunniaÄitiVenäjälle
        DragunovSVD kirjoitti:

        "On tämäkin. Suomalaisen pitää hakea isänmaallista voimaansa Venäjältä, jopa Novorossijasta asti! Murheissani kuuntelen Proshanie slavjankia..."

        Samoja kappaleita siis kuuntelemme.
        https://www.youtube.com/watch?v=G136GODWKhc

        Myös tämä on hyvä
        The Sacred War - Army of Novorossiya
        https://www.youtube.com/watch?v=BTEymeWWW68

        Samat on laulujen aiheet meillä. Puna-armeijan kuoron laulama Svjishennaja Vajna: "Idjot vajna narotnaja, shvjishennaja vajna,,,"

        Koen tuon marssin sanat voimakkaasti, tietäen myös että se on jälleen tuloillaan.

        "Ei fasistien voimat tummat saa Äidinmaamme ylle lentää..."

        Kyseessähän on Venäjän armeijan sotilasmarssi, joka aina arvokkaasti ensimmäisenä soi esim. Voitonpäivän paraatin alkaessa. Tästä on monta hienoa esitystä netissä.
        .


      • SvjatojMirPyhäRauha
        DragunovSVD kirjoitti:

        "On tämäkin. Suomalaisen pitää hakea isänmaallista voimaansa Venäjältä, jopa Novorossijasta asti! Murheissani kuuntelen Proshanie slavjankia..."

        Samoja kappaleita siis kuuntelemme.
        https://www.youtube.com/watch?v=G136GODWKhc

        Myös tämä on hyvä
        The Sacred War - Army of Novorossiya
        https://www.youtube.com/watch?v=BTEymeWWW68

        Viime joulupäivänä (25.12.2016) olin sukuloimassa, kun minulle tultiin sanomaan, että nyt on sellainen uutinen, että istu alas. Istu alas, ennenkuin kuulet mitä on tapahtunut.

        Se oli kauheata. En voinut käsittää miksi tällainen onnettomuus saattoi tapahtua. Miksi? Ihmiset, joita olin kauan kunnioittanut, suorastaan rakastanut, joiden lauluja kuunnellut. Nyt yhtäkkiä Mustan meren syvyyksissä!

        Onnettomuuden syytä spekuloitiin tuolloin myös suomalaisilla keskustelufoorumeilla ja on mahdollista, että oli tapahtunut näin: Koneen kapteeni olisi mahd. huomannut koneessa jonkin vian ja kääntänyt konetta liian jyrkästi, palatakseen Sotshiin. Liian jyrkkä käännös olisi sitten aiheuttanut nk. sakkauksen ja kone syöksynyt alas. Tämä on siis spekulointia. Mitähän siellä Venäjällä on onnettomuuden syystä mahd. sanottu? Selvisikö kukaan elossa? Tuskin...

        Sympaattinen Alexandrovin / Puna-armeijan kuoro! Vanhemmat laulajat ja soittajat, nuoret miehet ja naiset, iloiset tanssijat. Hyvä Jumala, miksi?

        Gospodi pomiluj. Gospodi prosti:
        https://www.youtube.com/watch?v=zMGdwfef1Og

        Eräs kuoron esilaulajista, ihana mies, oli myöhästynyt koneesta, koska ilm. hänen tyttärensä oli juuri saanut lapsen. Olin jo ehtinyt itkeä hänenkin puolestaan, kunnes kerrottiin, että juuri hän olikin pelastunut onnettomuudesta!

        http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005020952.html

        Venäjän Puna-armeijan kuoron muistolle:
        https://www.youtube.com/watch?v=5XeiTirLdDM&t=130

        Voitonpäivän 70-vuotisjuhla Moskovan Punaisella torilla, 9.5.2015:

        Esitys: Moskovan radio ilmoittaa kaiuttimilla neuvostokansalle Saksan hyökkäyksestä Neuvostoliittoon, ylittäneen rajan, pommittaneen kaupunkeja, ym..." Sitten sotilasmarssilaulu Shvjishennaja vojna / Pyhä sota (Suuri Isänmaallinen Sota):

        https://www.youtube.com/watch?v=472rlp4lFH4

        Tällaista, näin suoraselkäistä ja esimerkillistä isänmaallisuutta voi vain kunnioittaa.
        .


      • ZaKrajHashRatnoj
        DragunovSVD kirjoitti:

        "On tämäkin. Suomalaisen pitää hakea isänmaallista voimaansa Venäjältä, jopa Novorossijasta asti! Murheissani kuuntelen Proshanie slavjankia..."

        Samoja kappaleita siis kuuntelemme.
        https://www.youtube.com/watch?v=G136GODWKhc

        Myös tämä on hyvä
        The Sacred War - Army of Novorossiya
        https://www.youtube.com/watch?v=BTEymeWWW68

        Tässä yksi, sotilaallisempi versio Slavjankasta, sanoineen. Harras ihailija voi laulaa mukana:

        https://www.youtube.com/watch?v=OpP7Jv-0jNU

        On muuten jo pelkästään sävelkorvalle nautittavaa kuunnella näitä lauluja. Laulujen esitykset menevät nappiin just, eikä melkein.

        Kaikkee hyvää ja menestystä Novorossijan taistelijoille! Äidinmaa ja kansa on vapautettava pois ukrainalaisen riistäjän ruoskan alta!

        Myi vsjo pajdjom v shvjashennyj boj!
        .


    • DragunovSVD

      22.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Piskyssä ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 25 ja NAF 13 kertaa. Kumpikaan osapuoli ei ole kärsinyt tappioita.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Krimskessä. Hyökkäys myös Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 12 ja NAF 3 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. NAF on ampunut kranaatteja Krimskessä.

    • NovorossijanPuolesta
      • DragunovSVD

        "Zhivi, Novorossiya, nasha derzhava, splochennaya siloy narodov i ras"
        = Elä, Novorossija, meidän maamme, yhteinen voima kansan ja sen tahdon

        Eli ajatuksena: meitä ei Ukraina sorra ja murhaa!


    • TerveisiäVenäjältä

      Tässä Novorossijan kulmakunnan poika Pjotr perheineen, Venäjään kohdistuneista sanktioista:

      https://www.youtube.com/watch?v=eSLGBK19geI

      En kyllä itse ymmärrä joka sanaa tästä veisusta, mutta itse viesti on ymmärrettävissä: Venäjällä varmasti on ihmisillä ruokaa, sanktioista huolimatta. Että terkkuja USA:lle ja EU:lle, pitäkää sanktionne!

      Ja jos ei ole mitään hauskaa tekemistä: pulloon tarttumisen sijasta, tartutaan työhön!

      https://www.youtube.com/watch?v=cte7e5P2qv4
      .

    • DragunovSVD

      23.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Krasnohorlivkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 23 ja NAF 25 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      Donetskissa on räjähtänyt pommi, jonka kohteena oli alueen talousministeri Aleksander Timofejev. Timofejev haavoittui räjähdyksessä vakavasti. Myös kahdeksan muuta siviiliä haavoittui. Terrori-iskun tekijää ei toistaiseksi tiedetä, mutta Poroshenkon johtamat joukot ovat aiemmin tehneet vastaavanlaisia iskuja.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on avannut tulen kahdesti ja ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      • VahingoniloaErkonTapaan

        Eivätkä valhemediat Suomessa kerro näistä asioista mitään, eli totuus Krimin ympäristöstä ei ole mieluinen ja valhetta halutaan ylläpitää.

        Erkko-medioiden agenda on lietsoa venäjänvastaisuutta ja sitä se ansioituneesti tekeekin. IS:ssa ei päivää ilman venäjänvastaista pilkka- tai muuta kirjoitusta.

        Tänäänkin IS-riemu ratkesi, kun kuultiin Moskovassa paljastettuun sotamuistomerkkiin, Kalashnikovin sijasta, oli erehdyksessä hakattu vihollisen, saksalaisen kivääri:

        http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005380274.html

        Erkkolaisten huvit on halvat. Siitä ainakin toimittaja A. Paananen, Moskova, pitää huolen.
        .


    • DragunovSVD

      24.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäys myös Piskyssä.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 45 ja NAF 15 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Krimskessä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 3 kertaa, ampunut kranaatteja ja eliminoinut yhden Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan Krimskessä.

      Viikon tappiot:
      NAF: 1 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 1 KIA, 6 WIA.
      Siviilit: 10 WIA.

    • DragunovSVD

      25.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäys myös Shirokinessa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 32 ja NAF 19 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF haavoitti kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Popasnassa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 10 ja NAF 3 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Krimskeä ja Zolotea. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

    • DragunovSVD

      26.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäys myös Jelenovkassa.
      Välitön valmius 7 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 57 ja NAF 13 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Horlivkaa. Joukot ovat vaurioittaneet kolmea taloa Dokutsajevskissa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa.

      NAFn tiedustelu kertoo, että kaksi rintamalta palannutta Poroshenkon joukkojen sotilasta on tehnyt itsemurhan viime viikonloppuna. Toinen tapauksista sattui Kiovassa, toinen Harkovassa. Poroshenkon johtamat joukot ovat vahvistaneet Harkovan tapauksen. Monet joukkojen jäsenet ovat sairastuneet psyykkisesti, kun heidät on määrätty hyökkäämään siviilikohteita vastaan.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF ei ole tehnyt hyökkäyksiä. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen kolmesti. Joukot ovat pommittaneet Krimskeä ja Zolotea.

    • DragunovSVD

      27.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 116 ja NAF 15 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Dokutsajevskia, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan, haavoittaneet siviili Galina Seredaa, 79, ja vaurioittaneet yhtä taloa Avdivkassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 5 ja NAF 3 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä. NAF on vastannut kranaattitulella ja haavoittanut yhtä joukkojen sotilasta Krimskessä.

      • Toipumisia

        Toipumisia haavoittuneelle Galinalle!


      • Iso-Vasili

        Novorossijan vapausarmeijan iskuryhmä järjesti pienen ilotulituksen .

        Explosion of ammunition depot in Vinnitsa region

        Interestingly, like the recently exploded warehouses in Balakley, the warehouse in Kalinovka was also intended for storing chemical warfare agents.

        The largest ammunition depot of the Armed Forces of Ukraine in the village of Kalinovka is at 20 km from Vinnytsia.


      • DragunovSVD

        Hienoa "aseistariisuntaa", eikö vain?

        Tämä oli nimenomaan sotatoimi, joka luultavasti pelasti ihmishenkiä: nyt näitä aseita ei voi käyttää siviilejä vastaan Donbassissa.

        Eikä palossa edes kuollut yhtään ihmistä!


    • DragunovSVD

      28.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäys myös Sartanassa
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 22 ja NAF 9 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Dokutsajevskia, Petrovskia, Piskyä, Spartakia, Donetskia ja Avdivkaa. Joukot ovat haavoittaneet yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa ja vaurioittaneet kolmea taloa Petrovskissa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Popasnassa, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 5 ja NAF 6 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. NAF on ampunut kranaatteja Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa.

      VINNITSIJAN ALUE
      NAF kertoo polttaneensa Poroshenkon johtamien joukkojen asevaraston Kalynovkassa lähellä Vinnitsijaa. Palossa tuhoutui 800 miljoonan dollarin arvosta joukkojen aseita. Palo ei vaatinut kuolonuhreja, mutta yksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilas ja yksi palomies loukkaantuivat.

      • DragunovSVD

        Korjaus:
        NAF ampunut kranaatteja Donetskin alueella vain Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa.


    • DragunovSVD

      29.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Jelenovkassa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Marinkassa ja Piskyssä.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 198 ja NAF 14 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Petrovskia, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot ovat vaurioittaneet kuutta taloa Dokutsajevskissa, neljää Petrovskissa, yhtä Jasinuvatassa ja yhtä Sartanassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. NAF on haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Krimskessä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 9 ja NAF 2 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Krimskeä, Zolotea ja Slovjanoserbskiä. NAF on ampunut kranaatteja Krimskessä.

      Stanitsia Luhanskassa on tapahtunut räjähdys, jossa on kuollut kaksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta. Räjähdyksen syytä ei tiedetä, mutta alueella ei ole vaihdettu laukauksia. Kyse saattaa olla jommankumman osapuolen miinasta.

    • DragunovSVD

      30.9.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Jelenovkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa ja Jasinuvatassa. Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 311 ja NAF 14 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot ovat vaurioittaneet kahdeksaa asuintaloa ja kahta rautatieaseman rakennusta Jasinuvatassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. NAF on haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa ja yhtä Sartanassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Krimskessä. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen kahdesti. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Krimskessä.

      NAF kertoo yhden Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan loikanneen NAFn puolelle Luhanskin alueella.

    • DragunovSVD

      1.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Jelenovkassa, Piskyssä, Spartakissa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 94 ja NAF 19 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Petrovskia, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot ovat haavoittaneet yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa ja vaurioittaneet kolmea taloa Petrovskissa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Jelenovkassa, Piskyssä, Spartakissa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      Poroshenkon johtamat joukot ja NAF ovat vaihtaneet laukauksia Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Viikon tappiot:
      NAF: 1 KIA, 2 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 2 KIA, 10 WIA.
      Siviilit: 1 WIA.

    • DragunovSVD

      2.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Jelenovkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Spartakissa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 139 ja NAF 13 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat vaurioittaneet kolmea taloa Petrovskissa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Piskyssä, Spartakissa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Sartanassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on tehnyt yhden voimakkaan hyökkäyksen Krimskessä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 11 kertaa ja pommittaneet Popasnaa, Krimskeä ja Zolotea. NAF vastasi Krimskessä kranaattitulella.

    • DragunovSVD

      3.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Petrovskissa ja Horlivkassa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 61 ja NAF 15 kertaa. Kumpikaan osapuoli ei kärsinyt tappioita.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Petrovskia, Piskyä, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Horlivkaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Tsermalikissa, Petrovskissa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 7 ja NAF 2 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Krimskeä ja Zolotea. NAF on ampunut kranaatteja Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

      • Iso-Vasili

        DPR: n turvallisuusjoukot ovat löytäneet ja tehneet vaarattomaksi Kiovan rikollisen juntan verkoston,salaisen ryhmä vakoojia ja terroristeja, jotka ovat vastuussa Donbassissa tehdyistä monista rikoksista.

        "Donetskissa tapahtui 23. syyskuuta murhayritys, joka kohdistui yhteen DPR: n korkeista virkamiehistä. Välittömän tutkimuksen tuloksena Kiovan juntan verkosto on paljastunut ja neutraloitu. Se on tehnyt useita terrori-iskuja Ukrainan turvallisuuspalvelun ja Ukrainan puolustusministeriön tiedustelupääosaston tilauksista ", DPR-ministeriö sanoi.


      • DragunovSVD

        Hyviä uutisia kerrankin, kaksi palkkamurhaajaa saatiin vastuuseen teoistaan.

        Vielä parempi tietysti olisi, jos he eivät olisi ehtineet tehdä näin montaa iskua sitä ennen.


    • DragunovSVD

      4.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Marinkassa, Piskyssä ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 247 ja NAF 20 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Petrovskia, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Sartanassa.

      NAF on pidättänyt Donetskissa kaksi Poroshenkon johtamille joukoille työskennellyttä terroristia. Denis Derbishin ja Igor Jevtjushin tekivät kaksi viikkoa sitten talousministeri Aleksander Timofejevin murhayrityksen. He ovat vastuussa myös aiemmasta armenialaisupseeri Armen Bagirjanin murhasta.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Slovjanoserbskissä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 9 ja NAF 2 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Krimskeä, Zolotea, Slovjanoserbskiä. NAF on ampunut kranaatteja Slovjanoserbskissä.

    • voevoee

      On se vallan kauhiata ettei ryssän terroristeja saada pois päiviltä tuollakaan.

      • DragunovSVD

        Niinpä.

        Tosin nyt pidätetyt olivat kyllä Poroshenkon terroristeja.


    • DragunovSVD

      5.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Avdivkassa ja Horlivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Jelenovkassa, Marinkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 125 ja NAF 17 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Marinkassa ja toista Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Krimskessä ja Slovjanoserbskissä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 8 ja NAF 2 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Krimskeä, Zolotea, Slovjanoserbskiä. NAF on ampunut kranaatteja Krimskessä ja Slovjanoserbskissä.

    • DragunovSVD

      6.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 133 ja NAF 19 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Novoplaspaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Horlivkaa. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan ja haavoittaneet toista Avdivkassa sekä vaurioittaneet taloa Horlivkassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Jelenovkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Stanitsia Luhanskassa. Hyökkäyksiä myös Krimskessä ja Slovjanoserbskissä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 12 ja NAF 5 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Krimskeä, Zolotea, Slovjanoserbskiä ja Stanitsia Luhanskaa. NAF on ampunut kranaatteja Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa.

    • DragunovSVD

      7.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa ja Horlivkassa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 118 ja NAF 6 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat vaurioittaneet yhtä taloa Dokutsajevskissa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Avdivkassa ja Horlivkassa. NAF haavoitti yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Horlivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Zolotessa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet kahdesti Krimskeä, ja NAF vastasi molempiin pommituksiin kranaattitulella. Lisäksi NAF käytti käsiaseita Zolotessa.

    • DragunovSVD

      9.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Marinkassa, Piskyssä, Spartakissa ja Jasinuvatassa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 67 ja NAF 22 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Petrovskia, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet Zaitsevessa siviili Viktor Dygain, 47, jonka kolme lasta jäivät orvoiksi. Joukot ovat myös vaurioittaneet viittä taloa Zaitsevessa ja yhtä Petrovskissa.

      NAF on ampunut kranaatteja Marinkassa, Piskyssä, Spartakissa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Popasnassa ja Zolotessa.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 9 ja NAF 4 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa ja Zolotessa.

      Viime viikon tappiot:
      NAF: 1 KIA, 1 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 4 WIA.

    • DragunovSVD

      11.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Novoplaspassa, Dokutsajevskissa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 176 ja NAF 8 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Novoplaspaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot ovat tappaneet yhden NAFn sotilaan ja haavoittaneet toista Avdivkassa, haavoittaneet 16-vuotiasta lasta Dokutsajevskissa sekä vaurioittaneet kahta taloa Sartanassa ja yhtä Dokutsajevskissa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Novoplaspassa, Dokutsajevskissa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Shirokinessa ja yhtä Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Slovjanoserbskissä. Hyökkäyksiä myös Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 7 ja NAF 7 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Krimskessä.

    • DragunovSVD

      12.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 116 ja NAF 36 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Petrovskia, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet yhden NAFn sotilaan Avdivkassa ja vaurioittaneet yhtä taloa Sartanassa.

      NAF lisäsi tänään hyökkäyksiään vastauksena Poroshenkon johtamien joukkojen toistuviin siviileihin kohdistuviin tulitaukorikkomuksiin. NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Krimskessä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 8 ja NAF 5 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä. NAF on ampunut kranaatteja Krimskessä.

    • DragunovSVD

      13.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa, Novoplaspassa ja Piskyssä.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 103 ja NAF 20 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Novoplaspaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Novoplaspassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 7 ja NAF 2 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä.

    • DragunovSVD

      14.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 78 ja NAF 14 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet kaksi NAFn sotilasta Avdivkassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 7 kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

    • DragunovSVD

      15.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 99 ja NAF 13 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 10 kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä.

      Viikon tappiot:
      NAF: 4 KIA, 1 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 6 WIA.
      Siviilit: 1 KIA, 1 WIA.

    • DragunovSVD

      16.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 109 ja NAF 11 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Sartanassa ja toista Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 8 ja NAF 5 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      17.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Tsermalikissa, Dokutsajevskissa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 223 ja NAF 31 kertaa.

      NAF on vastannut Poroshenkon johtamien joukkojen lauantain hyökkäykseen tekemällä vastahyökkäyksen Avdivkassa. NAF ampui kranaatteja, eliminoi kaksi joukkojen sotilasta ja haavoitti yhtä.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanassa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Piskyssä ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Sartanassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Popasnassa, Zolotessa ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 10 ja NAF 5 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Zolotea, Krimskeä, Slovjanoserbskiä ja Stanitsia Luhanskaa.

      • RauhaVenäjänKanssa

      • RauhaVenäjänKanssa
        RauhaVenäjänKanssa kirjoitti:

        Pyydän toimittajaa Novorossijassa huomioimaan mm. tämän viestiketjun, jota allekirjoittanut on yrittänyt rauhanaikein ylläpitää, syystä, että allekirjoittaneen lähestulkoon kaikkiakaan uutisketjujen mielipidekirjoituksia eivät Venäjän-vastaiset mediamme julkaise:

        S24 - Sodat ja konfliktit - Emme tahdo Suur-Suomea:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14930529/emme-tahdo-quotsuur-suomeaquot#comment-91524073

        .

        Anteeksi, sekoilen. Löytyy siis S24 - Yleistä maanpuolustuksesta - Emme tahdo Suur-Suomea:

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/14930529/emme-tahdo-quotsuur-suomeaquot#comment-91524073
        .


      • DragunovSVD

        Nopeasti vilkaistuna kiinnostava keskustelu. Suomessa on monenlaista mielipidettä: osa kansasta toivoo rauhaa ja osa haluaa vallata Pietarin, Petroskoin, Murmanskin jne.

        Samoin osa suomalaisista vastustaa Kiovan hallinnon väkivaltaa, osa taas tukee sitä.

        Uskoisin, että useimmissa maissa enemmistö väestöstä on rauhanomaista. Mahdollisesti myös Kiovan hallussa olevilla alueilla, mutta he eivät saa ääntään kuuluviin sotahullun hallinnon takia.

        Tarkennan muuten sen verran, että en siis itse ole Novorossijassa vaan Suomessa.


    • Jukkis-kukkis

      Jouduttihin leivättömän pöydän ääreen.
      Kolmea suomalaismiestä syytetään terrorismirikoksen valmistelusta – halusivat syyttäjän mukaan vierastaistelijoiksi Syyriaan
      Syytettyjen epäillään rahoittaneen toimintaansa tekemällä talousrikoksia.
      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005413597.html

    • DragunovSVD

      18.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 316 ja NAF 42 kertaa.

      Marinkassa on käyty rajuja taisteluja. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet kaupunkia ja haavoittaneet siviili Eva Isajevaa, 41. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut joukkojen sotilaan ja haavoittanut kahta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanassa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Dokutsajevskissa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan Zaitsevessa ja haavoittanut toista Sartanassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Popasnassa, Zolotessa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 9 ja NAF 3 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Zolotessa ja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      19.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Horlivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Dokutsajevskissa ja Marinkassa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 315 ja NAF 39 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Horlivkassa. NAF on haavoittanut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      HARKOVAN ALUE
      Toyota Lexus on ajanut kovaa vauhtia päin Poroshenkon johtamia joukkoja kuljettanutta maasturia Harkovassa. Kolarissa kerrotaan kuolleen kuusi ja haavoittuneen viisi ihmistä. NAF kertoo, ettei sillä ole yhteyksiä iskuun.

      Iskussa kuolleet ovat The Sunin ja paikallisten lähteiden mukaan nimeltään Olena Berchenko, 25, Nina Kobisieva, 26, Oksana Nesterenko, 36, Juri Neudachin, 24, Olena Umaieva, 15 ja Oleksandr Yevtielev, 27. NAFn mukaan Berchenko, Kobisieva, Neudachin ja Yevtielev olivat Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaita, kun taas Nesterenko ja Umaieva olivat siviilejä.

      Iskun tekijäksi on varmistettu paikallisen oligarkin tytär Alena Zaitseva, 20, joka on pidätetty. NAFn tiedustelun mukaan hän on yksi haavoittuneista. Hän on aikaisemmin kirjoittanut NAFia tukevia viestejä, mutta hänen ei tiedetä olleen yhteydessä NAFiin. Todennäköisesti kysymys on yksittäisen ihmisen iskusta Poroshenkon johtamia joukkoja vastaan.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 9 ja NAF 14 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      20.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa ja Horlivkassa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 135 ja NAF 14 kertaa. Kumpikaan osapuoli ei ole kärsinyt tappioita.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Horlivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on avannut tulen kerran ampuen käsiaseilla Schastjessa. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen kuusi kertaa ja pommittaneet Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Schastjea.

    • DragunovSVD

      21.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 92 ja NAF 21 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Dokutsajevskia, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet yhden NAFn sotilaan Avdivkassa ja tuhonneet kolme taloa Dokutsajevskissa.

      NAF on ampunut kranaatteja Tsermalikissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on avannut tulen kolmesti ampuen kranaatteja Troitskessa, Popasnassa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

    • DragunovSVD

      22.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä ja Horlivkassa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 43 ja NAF 10 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet yhtä NAFn sotilasta ja yhtä siviiliä Avdivkassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Horlivkassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Troitskessa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen neljästi. NAF on ampunut kranaatteja Troitskessa, Popasnassa ja Krimskessä.

      Viikon tappiot:
      NAF: 1 KIA, 1 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 8 KIA, 13 WIA.
      Siviilit: 2 KIA, 2 WIA.

    • DragunovSVD

      23.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Tsermalikissa, Telmanovessa ja Jasinuvatassa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 89 ja NAF 9 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Dokutsajevskia, Petrovskia, Piskyä, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa ja vaurioittaneet yhtä taloa Zaitsevessa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Popasnassa. Hyökkäys myös Krimskessä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Sekä Poroshenkon johtamat joukot että NAF ovat avanneet tulen kolmesti. NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Krimskeä ja Stanitsia Luhanskaa.

    • DragunovSVD

      24.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Marinkassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Piskyssä ja Horlivkassa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 71 ja NAF 18 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Horlivkaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Marinkassa.

      NAFn tiedustelun mukaan koodinimeä ”Tsingis” käyttävä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilas myy ihmisille laittomia aseita Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Krimskessä ja Slovjanoserbskissä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 7 ja NAF 4 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Zolotea, Krimskeä, Slovjanoserbskiä ja Stanitsia Luhanskaa.

    • DragunovSVD

      25.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 90 ja NAF 14 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat yrittäneet edetä rintamalinjan läpi Marinkassa ja Zaitsevessa. Molemmissa paikoissa yritys päättyi NAFn miinan räjähdykseen. Marinkassa kaksi sotilasta kuoli ja kolme haavoittui, Zaitsevessa puolestaan kuoli kaksi ja haavoittui yksi sotilas.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Marinkassa, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Marinkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on avannut tulen kerran ampuen käsiaseilla Slovjanoserbskissä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen viidesti pommittaen Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      26.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Jasinuvatassa ja Horlivkassa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 112 ja NAF 11 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Dokutsajevskia, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan Horlivkassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Horlivkassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Horlivkassa.

      KIOVAN ALUE
      Kiovassa on räjähtänyt pommi. Iskussa on kuollut kaksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta ja haavoittunut kaksi siviiliä. Kuolleet sotilaat ovat nimeltään Ruslan Kushniruk ja Mykhailo Mormyl. Haavoittuneet siviilit ovat kansanedustaja Ihor Mosiychuk ja Poroshenkon hallinnon propagandisti Vitaliy Bala.

      NAFn mukaan sillä ei ole yhteyttä iskuun.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 9 ja NAF 4 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      27.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa, Jasinuvatassa ja Horlivkassa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 211 ja NAF 17 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Horlivkassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Piskyssä.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 8 ja NAF 3 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa ja Stanitsia Luhanskassa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Zolotea, Krimskeä, Slovjanoserbskiä ja Stanitsia Luhanskaa.

    • DragunovSVD

      29.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Telmanovessa, Piskyssä, Spartakissa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 70 ja NAF 15 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Spartakia, Mineralnojea, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Telmanovessa, Piskyssä, Spartakissa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on tehnyt vastahyökkäyksen johtuen Poroshenkon johtamien joukkojen tekemästä siviilin taposta. NAF on eliminoinut yhden joukkojen sotilaan ja haavoittanut kahta Avdivkassa.

      Eilisen uutisia:
      Poroshenkon johtamat joukot ovat tappaneet siviili Jevgeni Kotovin, 25, Marinkassa.

      KIOVAN ALUE
      NAFn tiedustelu raportoi kahden Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan kuolleen tapaturmaisesti Belaja Tserkovissa Kiovan alueella. Kuolleiden sotilaiden nimet ovat Sergei Belovintsev ja Alexander Deye.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on ampunut käsiaseilla Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Viikon tappiot:
      NAF: 1 KIA, 1 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 9 KIA, 11 WIA.
      Siviilit: 1 KIA, 2 WIA.

    • DragunovSVD

      30.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Spartakissa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Telmanovessa, Marinkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 268 ja NAF 14 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan Avdivkassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Spartakissa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on avannut tulen kerran ampumalla käsiaseilla Krimskessä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen kahdeksan kertaa. Joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      31.10.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Telmanovessa ja Marinkassa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 145 ja NAF 8 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Avdivkaa ja Jasinuvataa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      KIOVAN ALUE
      NAFn erikoisjoukot ovat tappaneet terroristi Amina Okujevan ja haavoittaneet toista terroristia Adam Osmajevia Kiovassa. Okujeva ja Osmajev olivat radikaaleja islamisteja, ja heidän uskotaan kuuluneen terroristijärjestö Isistä lähellä olevaan terrorisoluun. On epäselvää, miksi he saivat olla vapaasti Kiovassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Troitskessa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 7 ja NAF 2 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Troitskessa ja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Troitskea, Zolotea ja Krimskeä.

    • DragunovSVD

      1.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Horlivkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 373 ja NAF 15 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on ampunut Poroshenkon johtamien joukkojen georgialaisen vapaaehtoisen Georgi Saralidzen ja haavoittanut kahta muuta sotilasta Avdivkassa sekä kolmea sotilasta Shirokinessa..

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäys Krimskessä. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 7 ja NAF 2 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Zolotea ja Krimskeä.

    • DragunovSVD

      2.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 352 ja NAF 13 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Horlivkaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Marinkassa.

      Poroshenkon johtamien joukkojen mukaan yksi heidän sotilaansa on kuollut NAFn hyökättyä Marinkassa. NAFn mukaan nimellä Gyurza tunnettu joukkojen sotilas kuoli joukkojen oman kranaatin räjähdettyä vahingossa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Troitskessa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 7 ja NAF 6 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Troitskessa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Troitskea, Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      3.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Telmanovessa, Spartakissa, Jasinuvatassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 225 ja NAF 10 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa ja Jasinuvataa. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan Avdivkassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Telmanovessa, Piskyssä, Spartakissa, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Krimskessä. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 8 ja NAF 6 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Troitskea, Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      4.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Jasinuvatassa, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa ja Sartanassa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 419 ja NAF 19 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet siviili Irina Lyapkoa, 31, Marinkassa. Joukot ovat vaurioittaneet yhtä taloa Marinkassa, toista Jasinuvatassa ja kolmatta Zaitsevessa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Telmanovessa, Piskyssä, Spartakissa, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa ja toista Horlivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Troitskessa, Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen kymmenen kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Troitskessa, Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Popasnassa.

    • oipoii

      Taitaa tälle minirossijalle käydä kuin muillekin Putlerin hankkeille, ruumiita tulee ja reisille menee ihan rankasti.

    • DragunovSVD

      5.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Spartakissa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Tsermalikissa, Telmanovessa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 358 ja NAF 12 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Piskyssä, Spartakissa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen neljätoista kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Popasnassa.

      Viikon tappiot:
      NAF: 2 KIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 2 KIA, 14 WIA.
      Siviilit: 1 WIA.

    • DragunovSVD

      6.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Piskyssä, Spartakissa, Donetskin lentokentällä, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Hyökkäys myös Telmanovessa.
      Välitön valmius 7 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 1 045 ja NAF 249 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat tehneet laajan hyökkäyksen Marinkan ja Jasinuvatan välisellä alueella. Joukot pommittivat Petrovskissa koulua, jossa pommi tappoi kaksi 10-vuotiasta poikaa ja haavoitti kolmatta. Piskyssä kaksi siviiliä, 35 ja 65, haavoittuivat ja yksi talo vaurioitui. Donetskissa kolmetoista taloa kärsi vaurioita.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet myös Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Mineralnojea, Spartakia, Donetskin lentokenttää, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAF on vastannut ampumalla Grad-ohjuksia Marinkan ja Jasinuvatan välisellä alueella. NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Telmanovessa, Piskyssä, Spartakissa, Donetskin lentokentällä, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. NAF on haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Piskyssä.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 8 ja NAF 10 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Troitskea, Popasnaa, Zolotea ja Krimskeä.

    • DragunovSVD

      7.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Piskyssä. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa ja Avdivkassa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 43 ja NAF 6 kertaa. Kumpikaan osapuoli ei ole kärsinyt tappioita.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Telmanovea, Marinkaa, Piskyä, Spartakia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 8 ja NAF 7 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa ja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

      • supahman

        Voisitko mennä h*lvettiin vaikka. Ketään järki-ihmisistä Suomessa ei kiinnosta olla Putinin Venäjän tukija. Se on ihan sama mitä siellä tapahtuu. Suomi on joka tapauksessa läntinen liberaali demokratia, joten tuo propagandan kylväminen uppoaa lähinnä mielenterveysongelmaisiin reppanoihin. Putinia kiukuttaa kun se salaa ihailee Jenkkejä, muttei koskaan pääse samalla tasolle. Milloin syytetään jenkkejä kulttuuri-imperialismista, milloin Lähi-idän ongelmista. Saanen muistuttaa, että Neuvostoliitto aikanaan aloitti Lähi-idän sekaannuksen hyökkäämällä Afganistaniin. Ja mitä kulttuuriin tulee niin ihmiset vain pitävät läntisestä musiikista, elokuvista yms. muusta, koska se on PAREMPAA kuin venäläinen vastaava.


    • DragunovSVD

      9.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäykset Shirokinessa, Sartanassa, Dokutsajevskissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 171 ja NAF 6 kertaa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet kahta NAFn sotilasta Avdivkassa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Dokutsajevskissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on eliminoinut yhden Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoittanut toista Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 12 ja NAF 13 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja myös Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. NAF on ampunut kranaatteja ja haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Troitskea, Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      10.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Avdivkassa. Hyökkäykset myös Sartanassa, Dokutsajevskissa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 77 ja NAF 5 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Dokutsajevskissa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Hyökkäyksiä myös Popasnassa, Zolotessa ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 11 ja NAF 25 kertaa.

      NAF on ampunut haupitsilla Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Lisäksi NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Zolotessa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Krimskessä.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Troitskea, Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      11.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Dokutsajevskissa, Marinkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 416 ja NAF 16 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Sartanassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Sartanan alueella kaksi taloa vaurioitui ja 300 ihmistä on jäänyt ilman sähköä, kun joukot ampuivat kranaatin sähkölinjaan.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 17 kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

    • DragunovSVD

      12.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Spartakissa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Telmanovessa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 300 ja NAF 6 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Telmanovessa, Piskyssä, Spartakissa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Popasnassa. Hyökkäys myös Debaltsevessa.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 12 kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa ja Popasnassa.

      Viikon tappiot:
      NAF: 2 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 1 KIA, 9 WIA.
      Siviilit: 2 KIA, 3 WIA.

    • DragunovSVD

      13.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Dokutsajevskissa, Jelenovkassa ja Marinkassa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 344 ja NAF 18 kertaa. Kumpikaan osapuoli ei ole kärsinyt tappioita.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Dokutsajevskissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat vaurioittaneet kolmea taloa Sartanassa.

      NAF on korjannut Poroshenkon johtamien joukkojen lauantaina tuhoaman sähkölinjan ja palauttanut sähköt 300 talouteen. Joukot ovat kuitenkin vaurioittaneet jälleen sähkölinjoja Sartanassa ja Dokutsajevskissa. Sartanassa Krasnoarmeiskojen kylä (500 taloutta) on jäänyt ilman sähköä. Dokutsajevskissa sähköt ovat poikki yhdeksästä taloudesta.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Debaltsevessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 10 ja NAF 15 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Troitskea, Popasnaa, Zolotea, Krimskeä, Slovjanoserbskiä ja Stanitsia Luhanskaa.

    • DragunovSVD

      14.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 228 ja NAF 16 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Dokutsajevskissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Dokutsajevskissa ja toista Marinkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihalivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat ampuneet aamulla kranaatteja koululaisia kohti Zaitsevessa. Lapset onnistuivat suojautumaan, eikä kukaan haavoittunut välikohtauksessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Troitskessa, Zolotessa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 11 ja NAF 17 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Troitskea, Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      15.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Telmanovessa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Horlivkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 355 ja NAF 10 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Dokutsajevskissa, Jelenovkassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Shirokinessa ja toista Telmanovessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Telmanovea, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihalivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat ampuneet Gradeja Horlivkaan, mutta kukaan ei ole kuollut tai haavoittunut.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Troitskessa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 10 ja NAF 13 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa ja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Troitskea, Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      16.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 221 ja NAF 8 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet yhtä NAFn sotilasta Avdivkassa.

      Yksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta on kuollut ja kaksi muuta haavoittunut miinan räjähdyksessä Sartanassa. Miinan alkuperästä ei ole varmaa tietoa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Troitskessa, Krimskessä ja Schastjessa.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 5 ja NAF 8 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Krimskessä ja Schastjessa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Krimskeä ja Schastjea.

    • DragunovSVD

      17.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa ja Marinkassa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 210 ja NAF 11 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Jelenovkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan ja haavoittaneet toista Avdivkassa. Joukot ovat vaurioittaneet neljää taloa Petrovskissa ja kahta Horlivkassa. Joukkojen kranaattituli on myös katkaissut jälleen sähköt osasta Sartanaa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Debaltsevessa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 8 ja NAF 11 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa ja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Stanitsia Luhanskaa.

    • DragunovSVD

      18.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaat hyökkäykset Sartanassa ja Jelenovkassa. Hyökkäykset myös Shirokinessa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa ja Avdivkassa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 209 ja NAF 7 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jelenovkassa, Marinkassa ja Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamien joukkojen mukaan NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Marinkassa. NAFn raportoi kolmesta haavoittuneesta, ja sen mukaan kyse on Poroshenkon johtamien joukkojen omasta onnettomuudesta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Staromihailivkaa, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAFn tiedustelu kertoo, että Poroshenkon johtamien joukkojen tankki on ajanut omiensa miinaan eilen illalla Sartanassa. Informaation mukaan yksi sotilas on kuollut ja kolme haavoittunut.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Zolotessa ja Troitskessa. Hyökkäyksiä myös Debaltsevessa ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 12 ja NAF 18 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Zolotessa ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoittanut toista Troitskessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Troitskea, Popasnaa, Zolotea ja Krimskeä.

    • DragunovSVD

      19.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaat hyökkäykset Tsermalikissa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäykset myös Shirokinessa, Sartanassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 218 ja NAF 12 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Avdivkaa, Jasinuvataa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet yhden NAFn sotilaan Avdivkassa ja vaurioittaneet neljää taloa Sartanassa.

      Viisi Sartanan alueen kylää on edelleen ilman sähköä. NAF ei ole pystynyt korjaamaan linjoja Poroshenkon johtamien joukkojen tulituksen takia. Poroshenkon johtamat joukot tuhosivat sähkölinjan kranaateilla perjantaina.

      Malorossijan turvallisuusministeri, majuri Aleksander Khodakovski, kertoo internetsivuillaan, että elokuun lopussa sovittu tulitauko päättyy Malorossijan hallinnon puolelta huomenna maanantaina. Khodakovskin mukaan tulitaukosopimusta ei ole järkevää jatkaa, koska sitä rikotaan jatkuvasti.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Debaltsevessa ja Troitskessa.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 18 kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa ja Krimskessä.

      Viikon tappiot:
      NAF: 2 KIA, 2 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 3 KIA, 13 WIA.

    • DragunovSVD

      20.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäykset myös Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä ja Jasinuvatassa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 174 ja NAF 9 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat vaurioittaneet yhtä taloa sekä Sartanassa, Dokutsajevskissa että Zaitsevessa.

      Kolme Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta on kuollut käveltyään miinaan Piskyssä. Joukot ovat vahvistaneet tappiot. Miinan asettanutta osapuolta ei tiedetä.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Debaltsevessa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 13 ja NAF 17 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Troitskea, Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Stanitsia Luhanskaa.

    • DragunovSVD

      21.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaat hyökkäykset Sartanassa ja Avdivkassa. Hyökkäykset myös Shirokinessa, Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Marinkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 309 ja NAF 13 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan Sartanassa. NAF ampui alas Poroshenkon johtamien joukkojen lennokin Dokutsajevskissa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan ja haavoittaneet toista Avdivkassa sekä vaurioittaneet yhdeksää taloa Dokutsajevskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Troitskessa ja Popasnassa.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 6 ja NAF 4 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Troitskessa ja Popasnassa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Troitskea, Popasnaa ja Krimskeä.

    • DragunovSVD

      22.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäykset Tsermalikissa ja Avdivkassa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 79 ja NAF 2 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Tsermalikissa ja Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Tsermalikia, Dokutsajevskia, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa ja Zaitsevea. Joukot haavoittivat siviili Tatjana Goncharenkoa, 52, ja vaurioittivat seitsemäätoista taloa Dokutsajevskissa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat vallanneet rintamien välillä niin sanotulla harmaalla vyöhykkeellä olevan Gladosovon kylän Horlivkan lähellä. Kylän valtaaminen voi antaa joukoille mahdollisuuden käyttää kylän asukkaita ihmiskilpinä. Maanantaina kolme joukkojen sotilasta kuoli miinan räjähdyksessä heidän tunkeuduttuaan harmaalle vyöhykkeelle Sartanassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Debaltsevessa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Popasnassa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 4 ja NAF 7 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa ja Krimskeä.

      Luhanskissa on käyty jonkinlainen valtataistelu aluejohtaja Igor Plotnitskin ja sisäministeri Igor Kornetin välillä. Eilen Kornet ilmoitti videoviestissään määränneensä poliisivoimat kaduille Poroshenkoa tukevien ryhmien yrittämän vallankaappauksen takia. Kornetin mukaan kaappauksen päätekijät ovat paikallistelevision johtaja Anastasia Shunkajeva, turvallisuuspalvelun johtaja Jevgeni Seliverstov ja hallintopäällikkö Irina Teizman, ja kaikki kolme on erotettu virastaan. Poroshenkoa tukevat mediat asettuivat yllättäen Kornetin puolelle ja julkaisivat valeuutisen, jonka mukaan aluejohtaja Plotnitski olisi paennut maasta.

      Plotnitski julkaisi kuitenkin tänään oman videoviestinsä. Hän kertoi Kornetin yrittäneen vallankaappausta, ja antaneen valeilmoituksia hallinnon erotuksista ottaakseen television ja turvallisuuspalvelun omaan hallintaansa. Plotnitski ilmoitti, että Kornet on erotettu tehtävästään ja häntä vastaan nostetaan syytteet.

      Luhanskissa on partioinut eilisillasta lähtien aseistettuja sotilaita, mutta paikallisten lähteiden mukaan tilanne on rauhallinen, eikä ainuttakaan taistelua ole ollut.

    • DragunovSVD

      23.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäykset Tsermalikissa, Avdivkassa ja Horlivkassa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 111 ja NAF 3 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Tsermalikissa, Avdivkassa ja Horlivkassa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa ja Horlivkaa.

      Marinkassa kolme Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta on haavoittanut miinan räjähdyksessä. Joukot ovat viime aikoina toistuvasti yrittäneet edetä NAFn miinoittaman alueen yli.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäykset Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 7 ja NAF 9 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Troitskea, Popasnaa, Zolotea ja Krimskeä.

      Luhanskin epäselvästä tilanteesta ei ole kerrottavissa juurikaan uutta. Sekä aluejohtaja Plotnitski että (entinen?) sisäministeri Kornet ovat edelleen Luhanskissa, eikä tilanne ole kehittynyt väkivaltaiseksi. Plotnitskin mukaan Kornet on erotettu, mutta ei suostunut eroamaan. Kornetin mukaan kaupungissa yritettiin vallankaappausta, ja yritys on nyt estetty.

    • DragunovSVD

      24.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Sartanassa. Hyökkäys myös Tsermalikissa.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 115 ja NAF 3 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa ja Tsermalikissa. NAF on eliminoinut yhden Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoittanut kahta Sartanassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaat hyökkäykset Debaltsevessa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 6 ja NAF 4 kertaa.

      Krimskessä on käyty raju taistelu. NAF on ampunut kranaatteja, eliminoinut neljä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta ja haavoittanut kahta. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet kaupunkia. Joukot väittävät tappaneensa viisi NAFn sotilasta ja haavoittaneensa neljää. NAF ei ole toistaiseksi ilmoittanut tappioitaan.

      NAF on ampunut kranaatteja myös Debaltsevessa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet myös Popasnaa ja Zolotea.

      Luhanskin aluejohtaja Igor Plotnitski on eronnut tehtävästään. Plotnitski sanoo, että syynä ovat terveydelliset ongelmat, eikä aiemmin viikolla tapahtunut vallankaappausyritys. Plotnitski on aiemmin haavoittanut kahdesti Poroshenkon johtamien joukkojen hyökkäyksistä.

      Plotnitskin korvaa aluejohtajana Leonid Pasechnik. Hän korostaa, että alueen hallinto on täysin hänen hallinnassaan, eikä vallankaappausta yrittäneen entisen sisäministerin Igor Kornetin hallinnassa.

    • DragunovSVD

      25.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 79 ja NAF 15 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Jasinuvatassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan Sartanassa ja vaurioittanut kuutta taloa Dokutsajevskissa ja kahta Horlivkassa.

      NAF on vetäytynyt noin 500 metrin matkan Gladosovessa lähellä Zaitsevea. Poroshenkon johtamat joukot valtasivat kylän noin viikko sitten. NAF vetäytyi kylän läheltä ilman taistelua. Minskin sopimuksessa Gladosove on määritelty neutraaliksi alueeksi, ja sen miehittäminen on kielletty Poroshenkon johtamilta joukoilta.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on ampunut kahdesti käsiaseilla Debaltsevessa. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

    • DragunovSVD

      26.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Krasnohorlivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 356 ja NAF 9 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. NAF on eliminoinut kaksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta ja haavoittanut yhtä Jasinuvatassa. NAF on haavoittanut yhtä joukkojen sotilasta myös Tsermalikissa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen kuusi kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Popasnassa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.

      Viikon tappiot:
      NAF: 2 KIA, 1 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 11 KIA, 12 WIA.
      Siviilit: 1 WIA.

    • DragunovSVD

      27.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Avdivkassa ja Horlivkassa.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 137 ja NAF 5 kertaa. Kumpikaan osapuoli ei ole kärsinyt tappioita.

      NAF on ampunut kranaatteja Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Avdivkassa ja Horlivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tuhonneet yhden talon Zaitsevessa ja vaurioittaneet kahta Dokutsajevskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Debaltsevessa, Popasnassa ja Zolotessa.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 8 ja NAF 7 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Popasnassa, Zolotessa ja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      28.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 60 ja NAF 11 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Marinkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 5 ja NAF 11 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      29.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaat hyökkäykset Tsermalikissa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Dokutsajevskissa, Krasnohorlivkassa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 34 ja NAF 11 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Krasnohorlivkassa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat vaurioittaneet kahta taloa Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Debaltsevessa ja Krimskessä. Hyökkäyksiä myös Pervomajskissa, Katerinovkassa ja Slovjanoserbskissä.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 10 ja NAF 16 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Pervomajskissa, Katerinovkassa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. NAF on haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Popasnassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Troitskea, Popasnaa, Pervomajskia, Krimskeä, Slovjanoserbskiä ja Schastjea.

    • DragunovSVD

      30.11.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäykset Sartanassa, Tsermalikissa, Krasnohorlivkassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 117 ja NAF 5 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Krasnohorlivkassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Tsermalikia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      NAFn partisaaniryhmä on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan Berdjanskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Troitskessa, Zolotessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 5 ja NAF 13 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea ja Popasnaa.

    • DragunovSVD

      1.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Sartanassa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 98 ja NAF 10 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Piskyssä.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 8 ja NAF 15 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa, Zolotea ja Krimskeä.

      NAF on ilmoittanut viime viikonloppuna Krimskessä kärsimänsä tappiot. Kolme NAFn sotilasta kuoli ja neljä haavoittui. Poroshenkon johtamat joukot väittivät NAFn tappioiksi viisi kuollutta ja neljä haavoittunutta.

    • DragunovSVD

      2.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa, Piskyssä, Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Dokutsajevskissa, Marinkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 106 ja NAF 9 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot haavoittivat NAFn sotilasta Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 9 ja NAF 17 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan Popasnassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa, Pervomajskia, Zolotea, Krimskeä ja Schastjea.

    • DragunovSVD

      3.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Telmanovessa, Piskyssä ja Horlivkassa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 355 ja NAF 12 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Piskyssä ja toista Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat vaurioittaneet neljää taloa Zaitsevessa ja kahta Petrovskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Popasnassa ja Zolotessa. Hyökkäyksiä myös Debaltsevessa, Troitskessa ja Zolotessa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 12 ja NAF 16 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Zolotessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa, Pervomajskia, Sokolnikia ja Schastjea.

      Viikon tappiot:
      NAF: 3 KIA, 4 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 3 KIA, 8 WIA.

    • DragunovSVD

      4.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Tsermalikissa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä, Horlivkassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 354 ja NAF 25 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa, Horlivkassa ja Zaitsevessa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoittanut toista Shirokinessa. NAF on haavoittanut yhtä sotilasta myös Sartanassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan Shirokinessa, haavoittaneet toista Sartanassa, vaurioittaneet neljää taloa Dokutsajevskissa ja yhtä Avdivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 12 ja NAF 22 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Troitskessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa, Zolotea ja Sokolnikia.

    • DragunovSVD

      5.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä ja Zaitsevessa. Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 218 ja NAF 4 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Piskyssä ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Piskyssä.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat vaurioittaneet neljää taloa Zaitsevessa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Debaltsevessa, Popasnassa ja Krimskessä. Hyökkäys myös Zolotessa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 11 ja NAF 17 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Popasnassa, Zolotessa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Debaltsevessa ja toista Zolotessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa, Pervomajskia ja Stanitsia Luhanskaa. Joukot ovat haavoittaneet kahta NAFn sotilasta Debaltsevessa.

    • DragunovSVD

      6.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Piskyssä ja Avdivkassa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 229 ja NAF 8 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan Avdivkassa ja vaurioittaneet kuutta taloa Dokutsajevskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 10 ja NAF 16 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä ja Slovjanoserbskissä.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa, Zolotea ja Frunzea.

    • DragunovSVD

      7.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Shirokinessa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Novoazovskissa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 299 ja NAF 16 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Novoazovskissa, Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet siviiliä, 35, ja vaurioittaneet kuutta taloa Dokutsajevskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Popasnassa, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 10 ja NAF 11 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Popasnassa, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa, Slovjanoserbskiä ja Stanitsia Luhanskaa.

      Popasnan kylän asukkaat ovat pyytäneet Poroshenkon johtamia joukkoja vetäytymään kylästä taisteluiden hillitsemiseksi.

    • DragunovSVD

      8.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Shirokinessa, Sartanassa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 182 ja NAF 8 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Sartanassa ja toista Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, JMarinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat vaurioittaneet seitsemää taloa Dokutsajevskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 9 ja NAF 9 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. NAF on eliminoinut yhden Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoittanut toista Stanitsia Luhanskassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa ja Zolotea.

      Tiistaina Debaltsevessa haavoittuneet kaksi NAFn sotilasta ovat kuolleet vammoihinsa.

    • DragunovSVD

      9.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Dokutsajevskissa ja Piskyssä. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 245 ja NAF 9 kertaa.

      Zaitsevessa on käyty rajuja taisteluja. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet kaupunkia, tappaneet NAFn sotilaan ja vaurioittaneet neljää taloa. NAF on eliminoinut kaksi joukkojen sotilasta ja haavoittanut kahta muuta.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Piskyssä ja Avdivkassa. NAF on eliminoinut yhden Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan Sartanassa ja toisen Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa ja Horlivkaa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Popasnassa, Zolotessa, Katerinovkassa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen 19 kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa.

    • DragunovSVD

      10.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäys myös Marinkassa.
      Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 277 ja NAF 11 kertaa. Kumpikaan osapuoli ei kärsinyt tappioita.

      NAF on ampunut kranaatteja Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Debaltsevessa. Hyökkäyksiä myös Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 11 ja NAF 28 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa ja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa, Pervomajskia, Zolotea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

      Viikon tappiot:
      NAF: 5 KIA, 1 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 6 KIA, 9 WIA.
      Siviilit: 1 WIA.

    • DragunovSVD

      11.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäys myös Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa ja Krasnohorlivkassa.
      Välitön valmius 6 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 192 ja NAF 15 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut kahta Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Piskyssä ja kahta muuta Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Dokutsajevskissa pommitus vaurioitti kaasulinjaa, ja yksi talous jäi ilman kaasua.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa ja Krimskessä.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 13 ja NAF 20 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Popasnassa, Zolotessa ja Krimskessä. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Debaltsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa, Zolotea, Frunzea, Krimskeä ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      12.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäykset Sartanassa, Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 208 ja NAF 6 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on ilmoittanut eliminoineensa nimillä ”Zapal” ja ”Zelya” tunnetut Poroshenkon johtamia joukkoja tukeneet vapaaehtoiset Marinkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan ja haavoittaneet kolmea muuta Marinkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Debaltsevessa ja Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Troitskessa, Zolotessa ja Krimskessä. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 14 ja NAF 16 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa ja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa, Pervomajskia, Frunzea ja Krimskeä.

      NAF on korjannut Poroshenkon johtamien joukkojen aiemmin pommittaman puusillan Stanitsia Luhanskassa. Liikenne rintaman yli sillan kautta alkoi tänä aamuna yhdeksältä.

    • DragunovSVD

      13.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä ja Zaitsevessa. Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 314 ja NAF 18 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Shirokinessa, Sartanassa, Tsermalikissa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet siviilinaista, 62, Dokutsajevskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Popasnassa. Hyökkäyksiä myös Pervomajskissa, Zolotessa ja Krimskessä. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 12 ja NAF 6 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Popasnassa, Pervomajskissa, Zolotessa ja Krimskessä.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Troitskea, Popasnaa, Pervomajskia, Zolotea ja Krimskeä. Joukot ovat haavoittaneet kahta siviiliä Pervomajskissa.

    • DragunovSVD

      14.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaat hyökkäykset Telmanovessa ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa, Marinkassa ja Piskyssä. Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 163 ja NAF 14 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoittanut toista Avdivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      Poroshenkon johtamien joukkojen eilen haavoittaman siviilinaisen nimeksi on vahvistettu Olga Kobzar.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 12 ja NAF 16 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Popasnassa, Zolotessa, Krimskessä, Slovjanoserbskissä ja Stanitsia Luhanskassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Troitskea, Popasnaa, Pervomajskia, Zolotea ja Slovjanoserbskiä.

    • DragunovSVD

      15.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaat hyökkäykset Marinkassa, Piskyssä ja Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa ja Horlivkassa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 224 ja NAF 13 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Telmanovessa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Horlivkassa. NAF on haavoittanut neljää Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Marinkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat haavoittaneet kahta siviiliä, 30 ja 61, sekä vaurioittaneet viittä taloa Dokutsajevskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa ja Zolotessa.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 15 ja NAF 11 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa ja Zolotessa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Troitskea, Popasnaa ja Sokolnikia.

    • DragunovSVD

      16.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Avdivkassa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä ja Zaitsevessa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 197 ja NAF 6 kertaa. Kumpikaan osapuoli ei ole kärsinyt tappioita.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Marinkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      LUHANSKIN ALUE
      NAF on ampunut käsiaseilla Troitskessa ja Popasnassa. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

    • Vilizenkko
      • DragunovSVD

        https://yle.fi/uutiset/3-9972463

        Saakashvili on jutun perusteella vapautettu siksi aikaa, että tutkinta selvittää, onko hän syyllistynyt vallankaappausyritykseen. Saakashvilin väitetään myös saaneen rahaa venäläisiltä, joten ehkä hän työskentelee Venäjän toimeksiannosta? Vaikea sanoa, en ole kuullut asiasta uutta muutamaan päivään.

        Toivoa sopii, että Poroshenko vs. Saakashvili -asetelma laittaa Kiovan kunnolla sekaisin, niin heille tulee muutakin ajateltavaa kuin Donetskin pommittaminen.


    • DragunovSVD

      18.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Sartanassa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Avdivkassa, Jasinuvatassa, Zaitsevessa ja Golmovskissa. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 124 ja NAF 10 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Dokutsajevskissa, Marinkassa, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Golmovskissa. NAF on eliminoinut kolme Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Avdivkaa, Jasinuvataa, Zaitsevea ja Golmovskissa. Eniten tulenavauksia tilastoitiin Zaitsevessa (39), Sartanassa (27) ja Marinkassa (16).

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa ja Popasnassa. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 14 ja NAF 4 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa ja Popasnassa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Popasnaa, Zolotea ja Frunzea.

      Viime viikon tappiot:
      NAF: 1 KIA, 3 WIA.
      Poroshenkon johtamat joukot: 3 KIA, 10 WIA.
      Siviilit: 5 WIA.

    • DragunovSVD

      19.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Avdivkassa, Zaitsevessa ja Golmovskissa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa ja Piskyssä. Välitön valmius 4 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 269 ja NAF 44 kertaa.

      Golmovskissa ja Novoluhanskessa on käyty rajuja taisteluja. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Golmovskia Novoluhanskesta, haavoittaen kahta siviiliä, 60 ja 21, joista nuoremman nimeksi on vahvistettu Julia Seliverstova. Lisäksi neljätoista taloa vaurioitui.

      NAF vastasi ampumalla Gradeja Golmovskista Novoluhanskeen. Gradit haavoittivat kahdeksaa siviiliä ja vaurioittivat 47 taloa.

      Poroshenkon johtamat joukot ottivat jokin aika sitten haltuunsa Minskin sopimuksen vastaisesti niin sanotulla harmaalla alueella olleita kyliä, joista yksi oli Novoluhanske. Vaikuttaa siltä, että joukot saattavat käyttää kylien asukkaita ihmiskilpinä.

      NAF on ampunut kranaatteja myös Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Spartakia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat vaurioittaneet kahta taloa Horlivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Debaltsevessa. Hyökkäyksiä myös Troitskessa, Zolotessa ja Krimskessä. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 13 ja NAF 6 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Zolotessa ja Krimskessä.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Troitskea, Popasnaa, Zolotea, Pervomajskia ja Frunzea. Joukot haavoittivat kolmea siviiliä Troitskessa ja yhtä Pervomajskissa. Lisäksi Pervomajskissa vaurioitui yksitoista taloa.

    • Sotilaspassendaaleri

      Tauoton tulitus on hieman kiihtynyt.
      Yli 1000 tulitaukorikkomusta rekisteröidään päivittäin.
      Novot tulittaa kouluja ja kyliä.

      • DragunovSVD

        Taistelu näyttää tosiaan kiihtyneen, sillä tällä viikolla on jo kuollut kuusi ja haavoittunut kaksikymmentä ihmistä.

        Viikonvaihteessa julkaistujen tiedustelutietojen mukaan Poroshenkon johtamat joukot suunnittelisivat jopa avoimen sodan aloittamista myöhemmin talvella.

        Sen verran voin oikaista, että tuhat viitannee laukausten eikä tulitaukorikkomusten määrään. Poroshenkon johtamien joukkojen tulitaukorikkomuksia on viime aikoina ollut "vain" luokkaa pari-kolmesataa päivässä.


    • DragunovSVD

      20.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Dokutsajevskissa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa ja Golmovskissa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 213 ja NAF 25 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Dokutsajevskissa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Golmovskissa. NAF on eliminoinut kaksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta ja haavoittanut kuutta Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Novoazovskia, Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Krasnohorlivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Nelipivkaa, Horlivkaa ja Zaitsevea. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan Zaitsevessa ja vaurioittaneet neljää taloa Dokutsajevskissa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa, Zolotessa ja Stanitsia Luhanskassa.
      Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 7 ja NAF 7 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa, Popasnassa ja Zolotessa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Popasnaa, Troitskea, Pervomajskia, Zolotea, Krimskeä ja Sokolnikia.

    • DragunovSVD

      21.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. Hyökkäyksiä myös Sartanassa ja Golmovskissa. Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 201 ja NAF 13 kertaa.

      Avdivkassa ja Jasinuvatassa on käyty rajuja taisteluja. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Jasinuvataa Avdivkasta. Joukot tappoivat yhden NAFn sotilaan ja yhden siviilin, haavoittivat kolmea siviiliä ja vaurioittivat kahtatoista taloa ja yhtä koulua.

      NAF on ampunut kranaatteja Jasinuvatasta Avdivkaan. NAF on eliminoinut yhden Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoittanut neljää.

      NAF on ampunut kranaatteja myös Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa, Zaitsevessa ja Golmovskissa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Staromihailivkaa, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Avdivkaa ja Horlivkaa.

      Rintamalle on sovittu joulun ajan tulitauko, jonka on määrä alkaa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ja kestää 15 päivää.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn voimakas hyökkäys Zolotessa. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 6 ja NAF 2 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Zolotessa. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea, Troitskea, Popasnaa, Pervomajskia ja Zolotea.

    • DragunovSVD

      22.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Piskyssä, Spartakissa, Avdivkassa ja Jasinuvatassa. Hyökkäykset myös Krasnohorlivkassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 258 ja NAF 12 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Spartakissa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoittanut kahta Piskyssä.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat ampuneet Gradeja Avdivkassa. Joukot ovat pommittaneet Shirokinea, Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa, Zaitsevea ja Golmovskia.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa ja Krimskessä. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 4 ja NAF 4 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa ja Krimskessä. Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Debaltsevea ja Slovjanoserbskissä. Joukot ovat tappaneet NAFn sotilaan Debaltsevessa.

    • DragunovSVD

      23.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn voimakkaita hyökkäyksiä Sartanassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. Hyökkäykset myös Tsermalikissa ja Krasnohorlivkassa.
      Välitön valmius 5 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat avanneet tulen 179 ja NAF 15 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa, Krasnohorlivkassa, Piskyssä, Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on haavoittanut yhtä Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta Avdivkassa ja toista Zaitsevessa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Sartanaa, Tsermalikia, Dokutsajevskia, Jelenovkaa, Marinkaa, Petrovskia, Piskyä, Mineralnojea, Spartakia, Donetskia, Avdivkaa, Jasinuvataa, Horlivkaa ja Zaitsevea.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Debaltsevessa, Troitskessa ja Popasnassa.
      Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on avannut tulen seitsemän kertaa. NAF on ampunut kranaatteja Debaltsevessa, Troitskessa ja Popasnassa. NAF on eliminoinut Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan Stanitsia Luhanskassa.

    • DragunovSVD

      25.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäyksiä Avdivkassa ja Horlivkassa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      24.12. Poroshenkon johtamat joukot rikkoivat tulitaukoa neljästi ja NAF kolmesti. Tulitauko rikkoutui ensimmäisen kerran noin kello 1 yöllä, kun NAF ja Poroshenkon johtamat joukot tulittivat toisiaan käsiaseilla Avdivkassa.

      Golmovskissa seurasi päivällä toinen yhteenotto. Poroshenkon johtamat joukot ampuivat kymmenen kranaattia kylään. NAF ampui kolme kranaattia ja NAFn tarkka-ampuja eliminoi yhden tulitaukoa rikkoneista Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaista.

      Lisäksi NAF ampui käsiaseilla Dokutsajevskissa ja Poroshenkon johtamat joukot Jasinuvatassa ja Horlivkassa.

      25.12. Avdivkassa on jälleen taisteltu. Poroshenkon johtamat joukot ovat ampuneet kuusitoista kranaattia Avdivkassa. NAF on vastannut kahdella kranaatilla ja haavoittanut yhtä joukkojen sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat lisäksi ampuneet yhden kranaatin sekä Staromihailivkassa että Jasinuvatassa. NAF on ampunut yhden kranaatin Horlivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn operaatio Troitskessa. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      24.12. Kumpikaan osapuoli ei rikkonut tulitaukoa.

      25.12. NAF on ampunut kello 5 aamulla alas Poroshenkon johtamien joukkojen lennokin Troitskessa. Tulitauko koskee myös rintaman yli lentäviä lennokkeja.

    • DragunovSVD

      26.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäys Sartanassa. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ja NAF tulittivat toisiaan kello 19 Sartanassa. Joukot ampuivat kymmenen kranaattia ja NAF yhden.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat myös ampuneet kaksi kranaattia Avdivkan alueella ja yhden Krasnohorlivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäys Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat ampuneet kranaatteja Debaltsevessa ja Popasnassa. NAF on tulittanut käsiaseilla Stanitsia Luhanskassa.

    • DragunovSVD

      27.12.2017
      Tänään rintamalla on ollut hiljaisin päivä kuukausiin. Koko rintamalla on ammuttu kahdeksan kranaattia ja tehty neljä tulenavausta käsiaseilla.

      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäys Avdivkassa. Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      NAF vastasi eilisiltaiseen Poroshenkon johtamien joukkojen tulenavaukseen tulittamalla käsiaseilla noin kello 1 yöllä. Muita tulitaukorikkomuksia ei ole tänään kirjattu.

      LUHANSKIN ALUE
      NAFn hyökkäykset Debaltsevessa, Popasnassa, Zolotessa ja Stanitsia Luhanskassa. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      NAF on vastannut Poroshenkon johtamien joukkojen eilen illalla tekemään tulenavaukseen Debaltsevessa ampumalla kaksi kranaattia. NAF eliminoi yhden Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoitti neljää.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat ampuneet kuusi kranaattia Popasnassa. NAF on vastannut tulittamalla käsiaseilla. NAF on tulittanut käsiaseilla myös Zolotessa ja Stanitsia Luhanskassa.

    • DragunovSVD

      28.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäykset Tsermalikissa ja Avdivkassa.
      Välitön valmius 1 000 sotilasta.

      NAF on ampunut kaksi kranaattia Tsermalikissa ja tulittanut käsiaseilla Avdivkassa. Tsermalikissa kaksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilasta haavoittui.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Golmovskia. Lisäksi joukkojen käyttämä helikopteri lensi Marinkassa noin 8 kilometrin päässä rintamasta, kun tulitauossa sovittu lentokieltoalue ulottuu 30 kilometrin päähän rintamasta.

      LUHANSKIN ALUE
      Kumpikaan osapuoli ei ole rikkonut tulitaukoa.
      NAFn välitön valmius 1 000 sotilasta.

    • DragunovSVD

      29.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäykset Sartanassa, Tsermalikissa, Krasnohorlivkassa, Avdivkassa ja Horlivkassa. Välitön valmius 2 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat rikkoneet tulitaukoa 5 ja NAF 6 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Sartanassa, Tsermalikissa ja Horlivkassa. NAF on ampunut käsiaseilla Krasnohorlivkassa ja Avdivkassa. Yksi Poroshenkon johtamien joukkojen sotilas haavoittui Krasnohorlivkassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat pommittaneet Dokutsajevskia, Jelenovkaa ja Trudovskia sekä ampuneet alas NAFn vakoilulennokin eilen illalla Nelipivkassa.

      LUHANSKIN ALUE
      Ei tulitaukorikkomuksia. NAFn välitön valmius 1 000 sotilasta.

    • DragunovSVD

      30.12.2017
      DONETSKIN ALUE
      NAFn hyökkäykset Sartanassa, Krasnohorlivkassa, Avdivkassa, Jasinuvatassa ja Zaitsevessa. Välitön valmius 3 000 sotilasta.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat rikkoneet tulitaukoa 7 ja NAF 5 kertaa.

      NAF on ampunut kranaatteja Avdivkassa ja Zaitsevessa. NAF on ampunut käsiaseilla Sartanassa, Krasnohorlivkassa ja Jasinuvatassa. NAF eliminoi yhden Poroshenkon johtamien joukkojen sotilaan ja haavoitti kahta Jasinuvatassa.

      Poroshenkon johtamat joukot ovat ampuneet yhden kranaatin Jelenovkassa ja neljä Horlivkassa. Joukot ovat ampuneet käsiaseilla Avdivkassa ja Jasinuvatassa.

      LUHANSKIN ALUE
      Ei tulitaukorikkomuksia. NAFn välitön valmius 1 000 sotilasta.

      VUODEN 2017 TAPPIOT
      NAFn eliminoimat Poroshenkon joukkojen sotilaat: 321
      Poroshenkon joukkojen tappamat NAFn sotilaat: 161
      Poroshenkon joukkojen tappamat siviilit: 42
      NAFn tappamat siviilit: 13
      NAFn tappamat Venäjän armeijan sotilaat: 6
      Kuolleet yhteensä: 543

      Novorossijan armeijan tilanneseuranta jää nyt joulutauolle. Seuranta jatkuu tammikuussa.

    • DragunovSVD

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1525
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1164
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1097
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      996
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      965
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      917
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      842
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      640
    Aihe