Hesekiel. 38 ja 39. Onko Goog sittenkin Turkki?

violaluna17

Luin Hesekielin kirjaa. Siellä on profetia päivien lopulla tulevasta Googin sodasta. On aina opetettu,että Goog,Mesekin ja Tuubalin ruhtinas,olisi Roos eli Russija,Venäjä. Mutta löysin Harri Ahdesmäen palstan,jossa hän hyvin perustellusti ja Turkin nykyistä politiikka tuntien opettaa,että Hesekielin aikainen "pohjan periltä" ei olisikaan Venäjä,vaan Turkki ja "äärimmäinen meri" olisi Mustameri,ne on Israelista katsoen pohjoisessa.ja muut valtiot ympäröisi Israelia eli Etiopia etelässä Sudan ,idässä Iran,Persia ,ja lännessä Libya Puut. En muista tarkalleen,miten se perustelu oli. Katsokaa hakusanalla Googin sota Hesekiel. Silloin ei tarvitsisi pelätä,että ne pelottavatbprofetiat Venäjän hyökkäyksestä vaikka Lappiin tai Etelä Suomeen toteutuisivat. Seuratkaa nyt myös Turkin tilannetta. Tuleeko kiista Jerusalemin Temppelistä ja Kalliomoskeijasta leimahtamaan siksi Googin sodaksi? Hesekielin kirja on muuten aika pelottavaa luettavaa.

24

1820

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KTS--

      Goog on osa Israelia, Ruubenin sukukuntaa!

      1.Aikakirja:
      5:4 Jooelin pojat olivat: hänen poikansa Semaja, tämän poika Goog, tämän poika Siimei

      Täst lähetään!
      Muut jää junasta!

      • EriGoogi

        ''Semaja, tämän poika Goog,''


    • violaluna17

      Höpönhöpön! Miten muka Israel voisi olla ne ympäröivät valtiot ja hyökätä itsensä kimppuun? Pöhkömpää hömppää en olekaan ees tältä palstalta lukenut! Ajattelin,kun tuo Venäjä Googina on jo n7in vanhaa opetusta,että silloin oli Neuvostoliitto ja kylmä sota,että sekin voisi olla ollut Amerikasta ja sikäläisestä politiikasta tullut harha. Kun sitähän opetettiin jo 70luvulla. Ainakin tuo Harri aAhdesmäki osasi hyvin perustellusti väittää,että nykyinen Erdokanin Turkki olisi se Goog. Ulkopuoliset valtiot voisi olla Iran/Persia,Libya, Gatar, Sudan, ? Ellei ISISolisi niin luhistunut,olisi asia selvä. Mutta mikä on käänne Syyriassa ja onko Irak mukana? En tiedä.. Missä leirissä on Saudiarabia? Kenen näiden puoleella on Turkki? Mietinpä vaan,kun luen tuota Hesekieliä.Lukekaapas sitä muutkin! Mitä tuumitte?

      • EiKannataMiettiä

        Monenlaista tulkintaa on olemassa.


      • KTS-------

        Mitä Hesekiel tarkoitti Googin sodalla? Tässä RAAMATTUUN nojautuva selitys.

        HESEKIEL 38:2 "Ihmislapsi, käännä kasvosi kohti Googia Maagogin maassa, Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinasta, ja ennusta häntä vastaan

        Googin esikuva Hesekielin aikoina oli tietenkin Lyydian kuningas Gyges (muinaiskreikaksi Γύγης) joka hallitsi Vähässä-Aasiassa noin 680–644 eaa.

        Gyges ei kuitenkaan koskaan liikuskellut Palestiinassa, joten jos emme lähde siitä, että Hesekiel erehtyi, niin ennustukselle on löydyttävä muu selitys. Koska Uuden testamentin mukaan vanhan Testamentin ennustukset eivät ulotu Messiaan tulon jälkeiseen aikaan, on Goog löydyttävä viimeistään ajanlaskumme alusta tai ei ollenkaan:

        Matteuksen evankeliumi:
        11:13 Sillä kaikki profeetat ja laki ovat ennustaneet Johannekseen asti;

        Luukkaan evankeliumi:
        16:16 Laki ja profeetat olivat Johannekseen asti; siitä lähtien julistetaan Jumalan valtakuntaa, ja jokainen tunkeutuu sinne väkisin

        Annettakoon Raamatun selittää kuka on Goog. Goog on Ruubenin sukukuntaa, osa Israelia:

        1.Aikakirja:
        5:4 Jooelin pojat olivat: hänen poikansa Semaja, tämän poika Goog, tämän poika Siimei

        Entä kuka on tuo Roos, jonka ruhtinas Goog on:

        1.Mooseksen kirja:
        46:21 Benjaminin pojat olivat Bela, Beker ja Asbel, Geera ja Naaman, Eehi ja Roos, Muppim ja Huppim ja Ard.

        Eli siis Roos on myös osa Israelia, Benjaminin sukukuntaa.

        Mesek ja Tuubal ovat Jaafetin poikia, silloisia heimoja Vähässä aasiassa:

        1.Mooseksen kirja:
        10:2 Jaafetin pojat olivat Goomer, Maagog, Maadai, Jaavan, Tuubal, Mesek ja Tiiras.

        HESEKIEL 38:6 Goomer ja kaikki sen sotalaumat, Toogarman heimo pohjan periltä ja kaikki sen sotalaumat - lukuisat kansat ovat sinun kanssasi.

        Goomer oli siis myös Jaafetin poika ja Toogarma edelleen hänen poikansa:

        1.Mooseksen kirja:
        10:3 Ja Goomerin pojat olivat Askenas, Riifat ja Toogarma.

        HESEKIEL 38:5 Persia, Etiopia ja Puut ovat heidän kanssansa, kilvet ja kypärit on heillä kaikilla.

        Puut viittaa Pohjois-Afrikkaan.

        HESEKIEL 38:11 ja sanot: Minä hyökkään suojattomaan maahan, karkaan rauhallisten ihmisten kimppuun, jotka asuvat turvallisina - asuvat muuria vailla kaikki tyynni, ja joilla ei ole salpoja, ei ovia.

        SELITYS: Tässä on siis kysymys aseettomasta, pasifistisesta yhteisöstä, joka tuo mieleen alkuseurakunnan, hengellisen Israelin.

        HESEKIEL 38:15 ja lähdet asuinpaikastasi pohjan periltä, sinä ja sinun kanssasi lukuisat kansat, jotka kaikki ratsastavat hevosilla: suuri joukko, lukuisa sotaväki.

        SELITYS: Rooman valtakunta lukuisine kansoineen, ulottuen Pohjois-Afrikkaan, Egyptiin ja Persian rajoille, tuli "Pohjan periltä" ja miehitti myös Israelin alueita. Sen kanssa liittoutuivat "googilaiset" ja "roosilaiset" eli kristillisestä näkökulmasta katsottuna Messiaan hylänneet luopiojuutalaiset, Israelin oksasta irronneet heimot, temppelipapit ja fariseukset.

        HESEKIEL 38:19 Kiivaudessani, tuimuuteni tulessa minä sanon: Totisesti tulee sinä päivänä suuri maanjäristys Israelin maahan.
        HESEKIEL 38:20 Ja minun edessäni vapisevat meren kalat ja taivaan linnut ja metsän eläimet ja kaikki maassa liikkuvat matelijat ja kaikki ihmiset, jotka maan pinnalla ovat; ja vuoret luhistuvat, ja vuorenpengermät sortuvat, ja kaikki muurit sortuvat maahan.

        SELITYS: Matteuksen selostus ristiinnaulitsemisen tapahtumista:
        27:51 Ja katso, temppelin esirippu repesi kahtia ylhäältä alas asti, ja maa järisi, ja kalliot halkesivat

        HESEKIEL 38:21 Ja minä kutsun häntä vastaan kaikille vuorilleni miekan, sanoo Herra, Herra: toisen miekka on oleva toista vastaan.
        HESEKIEL 38:22 Minä käyn oikeutta hänen kanssansa rutolla ja verellä. Ja minä annan sataa kaatosadetta, raekiviä, tulta ja tulikiveä hänen päällensä, hänen sotalaumojensa päälle ja lukuisain kansojen päälle, jotka hänen kanssansa ovat.
        HESEKIEL 38:23 Niin minä osoitan suuruuteni ja pyhyyteni sekä teen itseni tunnetuksi lukuisain pakanakansain silmien edessä. Ja he tulevat tietämään, että minä olen Herra."

        SELITYS: Matteuksen selostus ristiinnaulitsemisen tapahtumista:
        27:54 Mutta kun sadanpäämies ja ne, jotka hänen kanssaan vartioitsivat Jeesusta, näkivät maanjäristyksen ja mitä muuta tapahtui, peljästyivät he suuresti ja sanoivat: "Totisesti tämä oli Jumalan Poika."

        Täten siis voimme lopuksi todeta, että ainoastaan alkuseurakunnan tapahtumat ja se hengellinen voitto, jonka se saavutti sekä luopiojuutalaisista että pakanoista, on selitys Hesekielin ennustukselle Googin sodasta, joka oli puhtaasti hengellistä sotaa:

        Efesolaiskirje:
        6:12 Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.


    • Erdogan
    • filade

      Googin sota ajoittunee ylöstempaukseen;
      1Tess.5:1-5. Paavali liittää Herran päivän määrähetken kun ihmiset sanovat "Nyt on rauha, ei mitään hätää (rauha ja turvallisuus)..."

      Sanankohta soveltuu Hes.38:11. (Goog) sanot: Minä hyökkään suojattomaan maahan, karkaan rauhallisten ihmisten kimppuun, jotka asuvat turvallisina...

      Hes.39:22 Mutta Israelin heimo tulee tietämään, että siitä päivästä lähtien minä, Herra, olen heidän Jumalansa.
      Sanankohta soveltuu Jeesuksen lopunajan vertaus sanomaan;
      Matt.25:1-16-13 "Silloin (vihanaikana) on taivasten valtakunta oleva kymmenen neitsyen kaltainen"
      Tarkoittaa juutalaisia vihanajalla, sillä yljällä on vain yksi morsian; seurakunta.
      Kymmenestä viisi ymmärtäväistä on 144000, jotka temmataan häihin vihanajan puolivälissä, heidät nähdään taivaassa Ilm.14, jotka ovat Israelin vihanajan esikoisia.

    • Turkkiatämä

      http://nokialainen.blogspot.fi/2015/10/merkkeja-googin-sodasta-kun-venaja-on.html

      Opetus, joka tulee 18. vuosisadan rabbiiniselta tietäjältä nimeltään Vilnan gaon, vahvistaa edelleen Venäjän keskeistä roolia viimeisinä päivinä. ”Kun kuulet, että venäläiset ovat vallanneet Krimin kaupungin, sinun pitäisi tietää, että Messiaan ajat ovat alkaneet, että hänen askeleensa kuullaan. Ja kun kuulet, että venäläiset ovat saavuttaneet Konstantinopolin (nykyään Istanbul), sinun pitäisi laittaa päällesi sapatin vaatteet ja olla ottamatta niitä pois, koska se tarkoittaa sitä, että Messias on tulossa millä hetkellä hyvänsä.”

      • filade

        ”Kun kuulet, että venäläiset ovat vallanneet Krimin kaupungin, sinun pitäisi tietää, että Messiaan ajat ovat alkaneet,

        Tämä on jo toteutunut eikä Messiaan ajat ole alkaneet. Niinpä profetoiminen on todistettu vajavaiseksi.

        Venäläiset ovat mukana Harmageddonin sodassa (Dan.11:44; Ilm.16:13-16).

        Muinaisessa ilmaisussa Assuria oli pohjoinen ja noin 100 vuotta ennen Hesekieltä he käsittelivät kirjeessään Jerusalemia kapinalliseksi muinaisista ajoista asti (Esr 4:15) sekä käyttivät nykyisen Turkin aluetta Maagogiksi, jota kutsuttiin myös Lydiaksi.


    • filade

      Messiaanisten juutalaisten määrä Israelissa on jyrkässä nousussa, heitä lienee lähes 20 000, niinpä he pääsevät ylöstempaukseen tulevasta koetuksesta, kun suuri kansa tulee pohjoisesta maasta, maan perimmäisiltä ääriltä, jota kuvausta käytettiin myös juutalaisten pakkosiirtolaisuudessa (Jer.6:22).

      Laulujen laulun ylöstempaus sanoma
      Morsian:
      Laul.2:10-13. Rakkaani sanoi minulle: "Nouse ystäväni, kaunokaiseni, ja tule!
      Näethän, että talvi on väistynyt, sateet ovat ohitse, menneet menojaan, ja kukkaset ovat nousseet maasta. Laulun aika on tullut, ja metsäkyyhkysen ääni kuuluu maassamme.
      Viikunapuu tekee keväthedelmää, (Keväthedelmät ovat varhaisviikunoita ennen lehteen puhkeamista Messias uskovia juutalaisia jotka temmataan ennen kesää) viiniköynnösten nuput aukeavat ja tuoksuvat (pakanaseurakunnan herätys). Nouse, ystäväni, kaunokaiseni, ja tule.
      Ilm.4:1.Taivaaseen ovi avoinna josta pasuuna kutsu ”Nouse tänne..

      Morsian:
      Laul.6:11-12"Menin pähkinätarhaan, katselemaan laakson vehreyttä, katsomaan, joko viiniköynnös versoo, joko granaattiomenapuut kukkivat.
      Ennen kuin aavistinkaan, sieluni oli asettanut minut jalon kansani vaunuihin."

      Laakso kuvaa nöyrää, vehreys hedelmällistä ja viiniköynnöksen versominen pakanaseurakuntia. Granaattiomenapuitten kukkiminen, Ylipapille kuuliaisuutta.
      Viimeinen jae kuvaa, yhtäkkistä nousua ”tulisissa” vaunuissa Herraa vastaan pilviin yläilmoihin (2Kun.2:11).

    • Hihhuli-81

      Kyllä on turkki.sieltä nousee myös antikristus. YouTubessa hyvä Ilmestyskirjan oopetusosio- Ilmestyskirjan salaisuudet avautuvat.

    • unelmien_atlantis

      Tuota mainitsemaasi israelia ei ole ollut ennekuin se perustettiin perustettiin Palestiinan alueelle vuonna 1948.

    • ottakaaselkoo

      Messias saapuisi kuulemma 2239 tuon juutalaisten käsityksen mukaan.
      Jos ajatellaan, että vesimiehen aika alkaa 2160, ja Jeesus edusti kalojen aikaa ja oli n. 30 vuotias kun hänet ristiinnaulittiin jolloin tapahtui myös maanjäristys ja ylösotto. Jos nk. antikristus syntyisi lähempänä tuota vesimiehen ajan vuotta, niin hänen työnsä aloittaminen voi olla helppo arvioida.
      Tällöin tulevaisuudessa 2190 tai 2200 tapahtuisi mahdollisesti ylösotto. Melko lähellä kuitenkin tuota ensimmäistä lukua.
      Mutta eihän nämä astrologiset vertauskuvat mitään kristityille sano, kun heitä kielletään tuntemasta itseään tai tutkimasa avaruutta tajutakseen yhteneväisyyksiä kummankin asian yhteydessä - astronomian ja astrologian.
      Tiedättekö mitä on leijonan tähdistön suunnassa, mitä on neitsyen tähdistön suunnassa, mikä tekee vesimiehen tähdistöstä erikoisen, mitä on jousimiehen tähdistön suunnassa? Onko teillä laitteita, joilla mitata Jumala, ja todentaa "miten taivaan lait vaikuttavat maan päällä"?

      • ottakaaselkoo2

      • ihmisroskiaon

        Jotenkin vaikuttaa siltä, että mitä enemmän totuudenmukaista asiaa, sen vähemmän vastauksia...
        Luulisi näillä palstoilla profetian olevan sen verran kova juttu kristityille... mutta nimikristittyjä on paljon, ja aikuisia, jotka toimivat vastuuttomasti kuin lapset, ja ajattelevat, ettei heidän tarvitse vastata tekemisistään, paitsi omille porukoille, jos niillekään = yhteiskuntakelvoton.


    • 10001jatuhatjayksi

      Älkää seotko aikakausista Hesekiel elelei n, 2500 vuotta sitten ja oli profeetallista sukua juutalaisten hovista , hän kertoi menneitä sodista ja profeteerasi tulevaisuuteen yhtä tarkasti kuin sionisti helluntalaiset nykyaikana, joten tasoa 0. Jo ennen Hesekieliä raivosivat suuret sodat Levantissa ja Israelin valtio tuhottiin,- sitä aikaa Hesekiel muistelee ja pukee kertomuksensa sellaiseksi profeteeraukseksi joka todellakin toteutuu yhtä hyvin kuin sionisti helluntalaisten "Jeesus tulee " hokema.

    • Obadja151cm
      • komppaan

        Yhdyn mainitsemaasi, "Obadja151cm".
        Hes. 38:18-22: "Mutta sinä päivänä, jona Goog karkaa Israelin maahan, sanoo Herra, Herra, nousee minun vihani hehku. Kiivaudessani, tuimuuteni tulessa minä sanon: Totisesti tulee sinä päivänä suuri maanjäristys Israelin maahan. Ja minun edessäni vapisevat meren kalat ja taivaan linnut ja metsän eläimet ja kaikki ihmiset, jotka maan pinnalla ovat; ja vuoret luhistuvat, ja vuorenpengermät sortuvat, ja kaikki muurit sortuvat maahan. Ja minä kutsun häntä vastaan kaikille vuorilleni miekan, sanoo Herra, Herra: toisen miekka on oleva toista vastaan. Minä käyn oikeutta hänen kanssaan rutolla ja verellä. Ja minä annan sataa kaatosadetta, raekiviä, tulta ja tulikiveä hänen päällensä, hänen sotalaumojensa päälle, jotka hänen kanssansa ovat."

        Lähivuosina tuli TV-uutisista parin minuutin pätkä, että kiinalaiset ovat raivanneet reitin Googiin. (vrt. Dan. 11) Vihollinen tulee siis idästä.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe