Ylilääkitys

Antti_Haapakoski

Ylilääkitys on ongelmallista monestakin syystä. Ensimmäinen on puhtaasti taloudellinen. Jokainen lääke maksaa. Ylimääräiset lääkkeet ovat aivan turha taloudellinen kuluerä, joka päätyy verotuksena kaikkien rasitukseksi.
-
Ylilääkityksessä on myös toinen ongelma. Jos sivuvaikutukset ovat ylilääkityksen seurauksena hankalia, ne voivat estää muuten työkuntoista ihmistä tekemästä työtään. Tämä tulee yhteiskunnalle kalliiksi, kun muutoin työkykyinen ihminen joutuu ylilääkityksen vuoksi olemaan poissa työelämästä.
-
Ylilääkityksen kolmas ongelma on moraalisesti hankalin ja tärkein. Professori Sirkka-Liisa Kivelän mukaan Suomessa kuolee joka vuosi satoja vanhuksia ylilääkityksen uhreina. Tämä asia tiedetään, mutta asialle ei ole tehty mitään.
-
Omasta mielestäni esimerkiksi psykiatreja tulisi haastaa oikeuteen ja saattaa tuomiolle vanhusten ylilääkitsemisestä. Tämä voisi tehokkaasti muuttaa lääkäreiden suhtautumista ylilääkitsemiseen. Nykyinen asenne on lähinnä välinpitämätön.

10

864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sdijdjdjdj

      Eikä vain vanhusten ylilääkitsemisestä vaan myös erityisesti psykiatrisilla osastoilla tapahtuvasta ylilääkinnästä. Psykiatrit eivät edes tunnusta kuinka arvaamatonta on ja kuinka vähän oikeasti tiedetään mitä käy ja mitä seurauksia sillä on, kun aloitellaan lyhyen ajan sisään useita eri lääkkeitä päällekkäinkin.

    • Antti_Haapakoski

      Itselleni on jäänyt elävästi mieleen 80-vuotias nainen Jyväskylän Kangasvuoren psykiatrisen sairaalan osastolla vuoden 2007 elokuussa. Hän huusi, että hänen elimistönsä ei kestä sitä lääkemäärää mikä hänelle on määrätty. Hoitajat eivät heilauttaneet eväänsäkään auttaakseen tätä naista. Itse ajattelin, että tästä puhutaan vielä.

      • skapy

        Kyllä kuulostaa ihan sadistiselta touhulta. Sitten ihminen varmaan herää tähän toimintaan sairaaloissa kun on itse samassa tilanteessa. Tulee mieleen kauhuelokuvat jossa ihminen on pillerhuurussa ja pakkosyötetään lääkkeitä hirveitä määriä. Täytyy yrittää pysyä skarppina tässä maailmassa ettei vaan joudu psykiatriselle osastolle hullujen hoidettavaksi.


    • ykässi

      No helpottaa työtä ja ei tule ongelmia, kun potilaat ovat lauhkeita kuin lampaat. Työkuntoisuus tai tuleva terveys on toissijaista.

    • Kaupasta

      Eikös kaupan kannattavuus perustu myyntiin?
      Mitä enemmän myyt, sen parempi tulos!

    • retsu

      No ne pystyvät kyllä kiistämään kuoleman yhteyden ylilääkitykseen aika monessa tapauksessa. Normaalistihan ne vanhukset ovat jo kohtuu heikossa kunnossa. Lääke vaan antaa viimeisen niitin, että keuhkokuume pääsee iskemään yms. ja kuolema tulee.

    • devartori

      Siellä on systeemissä vikaa. Ne raportoi mitä ovat tehneet, mutta eivät mitä viisaasti ovat jättäneet tekemättä. Sitten vaikka asiasta ei oikein tiedetä, niin pitää nyt joitain keksiä, jottei reportoida, että lääkäri jätti huomiotta. Ja tietysti lääketeollisuuden vaikutus ohjeistuksiin on varmasti huomattava. Vaikeahan noita haittoja on yksittäiseen lääkkeeseen sitten kohdistaa, vaikka potilas heikkenisi/kuolisi.

    • NwAgain

      Kannattaa varoa, ettei joudu tuollaisten sadistilääkitsijöiden armoille koskaan. Potilaan kokemat ongelmat lääkkeistä ei ole koskaan heidän vikansa, vaan potilaan sairauden vika.

      Sääliksi käy vanhuksia lääketokkuroissaan. Itse päättäisin päiväni ennemmin kuin joutuisin vastaavan ylilääkinnän kohteeksi, mitä jouduin psykiatrian osastolla. Se oli todella kuin jostain kauhuelokuvasta. Kun sanoi kohdanneensa lääkkeistä haittaa, löysi itsensä vielä isommasta lääketokkurasta. Pelottavaa mikä valta noilla ihmisillä on potilaisiin nähden.

    • ukkigonzo

      Minusta psykiatrien pitäisi näyttää, että se mitä ne määräävät potilaille, on vaaratonta. Eli siis pitävät itsensä myös psykoosi- yms. lääkityksessä. Sama myös käytännön terapian ja valvonnan puolella. Sama valvonta ja terapia myös psykiatreille. Kunhan tämän tekevät, niin potilaskin voi paremmin luottaa, että se mitä määrätään on vaaratonta. Nykyään psykiatrien vakavammin diagnosoidut potilaat, eli noin 4% kansakunnasta, kuolevat15-20 vuotta nuorempina. Veikkaisin, että psykiatrien pakkoaltistaminen heidän omille hoidoilleen tiputtaisi tätä järkyttävää epäsuhtaa nopeasti. Ehkä pitäisi rustata kansalaisaloite tästä.

      Voitte vaikka ajatella: jos psykiatri ei laittaisi omaa lastaan omiin hoitoihinsa, tekeekö se muille hyvää?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6143
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3906
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      253
      2274
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1890
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1343
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1286
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1020
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      77
      976
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      37
      915
    Aihe