Nunna Elisabet

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/02/15/luostari-lumen-keskella

Dokumentti Lintulasta v. -65. Nyt kadonnut nunna Elisabet myös
mukana dokumentissa, lyhyt haastattelu keskivaiheilla. Pitkän tien
kilvoittelijana hän on kulkenut, valona maailmassa oleville.
Pelasta Herra palvelijasi nunna Elisabet. Ja voimia jaksaa kaiken
ahdistuksen ja epätietoisuuden keskellä Lintulan sisaristolle.
2
Ilmoita

Kävin nuorena talkootöissä Lintulassa. Muistan Irmelin, arka, viihtyi yksin, kävi kesäiltoina myöhään uimassa, teki raskasta työtä. Aikaa on kulunut paljon noista ajoista, muistan ihmetelleeni, miksi osaa sisarista, Maijaa ja Irmeliä kohdeltiin huonommin kuin muita, eivät saaneet edes päiväkahvia.

Toivottavasti talossa ei enää syrjitä eikä kohdella epäoikeudenmukaisesti ketään.
3 VASTAUSTA:
Nainyhteisöt ovat ongelmallisia ihmissuhteiltaan, kuteen maallisella puolellakin on. Eivät kai sentään nunnat kilpaile keskenään?
Herranpiikaset kirjoitti:
Nainyhteisöt ovat ongelmallisia ihmissuhteiltaan, kuteen maallisella puolellakin on. Eivät kai sentään nunnat kilpaile keskenään?
Tuota noin. Suhteista en tiedä mutta luostari on kilvoittelulaitos. Joku voi omasta päätöksestään kieltäytyä semmoisestakin turhuudesta kuin päiväkahvi ja ottaa raskaita tehtäviä. Toisaalta kukaan ei jaa maallista oikeutta jos joutuu kiusaamisen kohteeksi.
Maija keittää edelleen itse päiväkahvinsa omalla suodatinkeittimellä ja viettää kahvitauon rauhassa. Kai ihminen saa pitää vähän omiakin tapojaan jos muuta ei saa. Mä asuin siellä 6 vuotta, mutta nunnaksi ei ollut, koska tykkään laittaa itse omat ruokani ja pitää koiraa.
+Lisää kommentti
Muutaman kerran olen minäkin kahvilla käynyt Lintulassa, en ole koskaan aiemmin kuullut että siellä olisi eriarvoisia ihmiset.Tämä oli uutta.
Ilmoita
Arvoisat äidit ja sisaret, ja muut kanssamatkustajat; ennen kuin tämä keskustelu menee kinasteluksi tai syyttelyksi siitä, kuinka luostarissa on jotakuta kohdeltu, olisi nat tärkeämpää keskittyä siihen, että Äiti Elisabet löytyy. Kysymys o ihmishengestä, ja jokaisella on moraalinen velvollisuus varjella myös kanssaihmisten elämää. Joten eikun etsimään tai aiakain ruokoilemaan pikaisen löytymisen puolesta!
1
Ilmoita
Onhan tuo voinut "hävitä" ihan omasta tahdostaan ja joku seudulla asunut hänet tunteva on ottanut luokseen joksikin aikaa. Aina luostarissa ei tarvitse olla ongelmaa, vaan joku nuorena sinne mennyt haluaisi ennen kuolemaansa nähdä muutakin elämää. Tai se seudulla liikkuva karhu on popsinut. Toisaalta maaseudut ovat täynnänsä pimeitä vanhojapoikia, joita on ehkä syykin pelätä, jos yksin iltasella liikkuu syrjäteillä. Eihän niiltä saa olla rauhassa, vaikka asuisi omassa talossaan. Talon hankkimisen jälkeen ensimmäiset vuodet menevät enemmän tai vähemmän kännisiä seudun lökäpöksyjä ovelta hätistellessä. Kyllä niille vanhempikin nainen kelpaa. Jos Tulilahden surmaaja olisi sattunut olemaan seudulta, niin hän todennäköisesti on niin vanha, ettei ehkä kenellekään enää mitään kykene tekemään. Näitä asioita emme kuitenkaan tiedä.
1 VASTAUS:
Muistan kun mummo vielä eli ja puhuttiin niistä tulilahden murhista niin mummo sanoi että kyllä Petrumallakin kyläläiset tiesivät kuka se oli ollut mutta kukaan ei ollut uskaltanut puhua.
+Lisää kommentti
Katoamisen aikaan alkoi yön kestänyt kaatosade ja samaa jatkui seuraavat päivät. Tarkoittaa jälkien katoamista. Koirien nenät hyödyttömiä.

Itse retkeilijänä tiedän, miten ihmisen arviontikyky voi pettää. Etenkin jos sattuu jotain yllättävää, tai on piilevä sairaus (esim. verensokerit heittää tai kaatu ja loukkaantuu tai järkyttyy). Karhu ei etsi sateella ihmisravintoa, etenkään hyväkuntoista. On karhu käynyt omassa leirissänikin ja elossa olen.

Kyseessä on erämaa-alue. Eli erittäin laaja alue etsittäväksi. Ihmisiä on kadonnut pienemmällekin alueelle. Alueen retkeilypoluilla ei välttämättä näe puolta metriä sivuille. Sama testattu armeijassa. Eli etsijä voi kulkea aivan vierestä.

Ajatelkaa, paljonko maailma on muuttunut puolessa vuosisadassa ja kuinka paljon ihmisen elämässä tapahtuu sinä aikana. Sitä maailmaa ei ole enää olemassa, jossa nunna Elisabet siirtyi luostariin. Ei ole olemassa mitään, mitä siviilistä voisi kaivata tai mihin palata. Harvalla elämä on niin vakaata ja pysyvää kuin luostarissa. Jos ei ole tottunut nopeaan muutokseen, tuskin sitä kaipaa ikääntyessä.
3 VASTAUSTA:
" Katoamisen aikaan alkoi yön kestänyt kaatosade ja samaa jatkui seuraavat päivät. Tarkoittaa jälkien katoamista. Koirien nenät hyödyttömiä."

Kirjoitat joutavia, koira haistaa sateenjälkeen jäljet paremmin, koska jälki painuu maahan, mutta ei suinkaan katoa koiran nenälle.
Tiedän tämän , koska olen kouluttanut koiria 35v jäljelle ja kilpaillutkin sm- tasolla.
Monesti koulutuksessa ajamme vuorokauden vanhoja jälkiä ja odotamme nimenomaan sadetta siihen väliin.

Kysessä oleva nunna on mitä todennäköisemmin sairastunut ja voimat ovat ehtyneet, rauha hänen sielulleen.
koiran.kouluttaja kirjoitti:
" Katoamisen aikaan alkoi yön kestänyt kaatosade ja samaa jatkui seuraavat päivät. Tarkoittaa jälkien katoamista. Koirien nenät hyödyttömiä."

Kirjoitat joutavia, koira haistaa sateenjälkeen jäljet paremmin, koska jälki painuu maahan, mutta ei suinkaan katoa koiran nenälle.
Tiedän tämän , koska olen kouluttanut koiria 35v jäljelle ja kilpaillutkin sm- tasolla.
Monesti koulutuksessa ajamme vuorokauden vanhoja jälkiä ja odotamme nimenomaan sadetta siihen väliin.

Kysessä oleva nunna on mitä todennäköisemmin sairastunut ja voimat ovat ehtyneet, rauha hänen sielulleen.
Kun ei koiratkaan hajua löydä, niin entäpä jos nousi johonkin kyytiin jo palopaikalla. Onko koiria käytetty palopaikalla?
Takaisin_lähtöruutuun kirjoitti:
Kun ei koiratkaan hajua löydä, niin entäpä jos nousi johonkin kyytiin jo palopaikalla. Onko koiria käytetty palopaikalla?
Hyvä huomio. Ajattelin ensimmäiseksi itsekkin että on ehkä pantu autoon ja ...
+Lisää kommentti
Onkos luostarista etsitty? Jospa tuo on palannut takaisin ja haluaa erakkokilvoittelijaksi. Eihän sitä voi olla erakkona, jos ihmiset tietävät missä on. "Katoaminen" ei siten olisikaan oikea katoaminen, vaan jotkut tietävät missä on ja on jatkossakin.
1 VASTAUS:
Nyt meni jo överiksi. kas kun kukaan ei ole nähnyt hänen liftaavan hienoon autoon.
+Lisää kommentti
Makovaapi jossain vanhassa riihessä käärmeenpureman saaneena 17 km päässä luostarista?
2 VASTAUSTA:
Käärmeet eivät liiku sateella!
Ai eikö kuulin puhuttavan että meijänpaikallisella rannalla joensuussa oli naista purrut kyy poskipäähän kun oli ollut uimassa järvessä niin nainen kuin kyykin.
+Lisää kommentti
Nunna elisabeth (irmeli vuolle) tuli 23 vuotiaana luostariin ja koki että se on hänen maallinen
kotinsa, mitä se on ollut 50 vuoden ajan. Luostariin "sulkeutuminen" on valinta,, samoin kuin ortodoksisuuskin on monnen kohdalla valinta. Elisabethin katoamista surevat kaikki kirkkokunnat ja ennen kaikkea sisaret kotiluostarissa. .Jumala siunatkoon häntä missä hän onkin , jos hän on
menehtynyt hän on siellä missä me uskovatkin joskus olemme.
Ilmoita
Uskoisin, että on lähtenyt kävelylle ja sattunut onnettomuus. Alueella on vesistöä, soita ja ties mitä rämeikköä heti saman tien luostarin alueelta poistuttaessa. Vesisade hankaloittanut tilannetta. Nunna varmasti halusi tehdä kävelyretken, hän liikkui paljon luonnossa, nuorempana pitkiäkin kävelylenkkejä. Ei siihen paljon tarvita, että väärässä kohdassa märkä kallionreuna on luistanut ja nunna on joutunut veden varaan tai suohon. Uskon, että hän löytyy jonain päivänä ikävä kyllä pois nukkuneena max 10km säteellä luostarista ja syynä kaatuminen tai vastaava.

Surullinen juttu. Ja toivoisin ettei täällä lähdettäisi kehittelemään salaliittoteorioita tyyliin Da vinci koodi tai Ruusun nimi liittyen luostariin. Hän oli asunut siellä pitkään, ei kaivannut maailmasta varmastikaan mitään ja luostaristahan voi vapaaehtoisesti ja vaikka taksilla lähteä kokonaan pois, ei tarvitse "karata". En usko myöskään aikamiespoikien tekemiin rikoksiin.

Odotan silti ihmettä, että hän vielä elävänä löytyy. Kaikki on mahdollista.
1 VASTAUS:
Jos on onnettomuus tapahtunut ja jonnekin kaatunut ja kuollut,alueella liikkuvat karhut tai sudet ovat voineet syödä pentueineen. Jos alueella oli kerta useampikin karhu, ravinnostakin lie pientä hakua?
+Lisää kommentti
Voihan siellä olla vaikka jonkun iänikuiset karhuraudat tms vanhoja maakuoppia loukkuja tai vaikkapa metsittynyt vanha tila josta ei ole jäljellä kuin joku vanha kaivo johon on voinut tippua.Tai hypännyt jonkun ojan yli ja liukastunut ja lyönyt vaikka päänsä.Käärme tuli minunkin mieleeni tai ampiaiset joita siellä kuulemma yhden tuttava talkoolaisen kertomana.Petruman tiellä kaahailee useasti autoja todella reilulla ylinopeudella.Jos 2016 juhannuksena ei olisi ex tempore pysähdytty petruman hautuumaalle niin olis jääty ohi kiitävän auton alle. jotian kylähulluja kai tuommoiosilla paikkakunnilla on aina.Aikaa oli noin pari minuutti parkkeeramisesta kun hujahti miltein valonnopeudella joku maalaisjuntti siitä sinisellä autolla ohi.Mutta se mikä on outoa heinävedellä on noita outoja tulipaloja myötäänsä.Onko siellä joku pervo pyromaani liikkeellä tai asuuko siellä?Mummoni velipuoli kuoli tulipalossa Nikinniemessä 80-luvulla Petrumalla mutta syy oli tiettävästi rikkonainen jääkaappi.
Eikö varusmiehet joutaisi etsimään jo alkupäivinä olisi pitänyt ottaa ne mukaan etsintään joutavia olisivat hommaan.
Ilmoita
Jos sisar on lähtenyt katsomaan palanutta naapuritaloa, niin ei kai hän ole voinut noin vain päättää hävitä yönselkään. Outoa jos hänet on nähty myöhään illalla niinkin kaukaa kotoa ottaen huomioon naisen ikä. Tulee mieleen, että jokin sairauskohtaus on täytynyt tapahtua ja on mennyt ajan- ja tilanteen taju ja lähtenyt hortoilemaan ilman päämäärää.
1 VASTAUS:
Ihmisille on hyväksi kirjoittaa tuntojaan sillä se on keino selvittää hämmennystä mielessä. Tilanne on hämmentävän outo. Ensimmäiseksi epäilin henkirikosta koska nunna saattoi nähdä tai tietää asioita joita juku ei halua julkisuuteen. Nunnat nyt eivät noin vain katoa, se on mahdotonta.
+Lisää kommentti
Etsinnät on lopetettu. Todennäköisesti niistä ei enää ole hyötyä. Mitä on tapahtunut, emme tiedä. Ehkä tulevaisuudessa tiedämme.
3 VASTAUSTA:
Tuntuu kaikesta huolimatta että etsinnät lopetettiin aika varhain, kun tosiaan luonnosta löytyy vettä ja esim. lehtiä ja juuria ravinnoksi. Ei kai ihminen neljässä päivässä nälkään ja janoon kuole jos on eksynyt ja kokenut luonnossa liikkuja. Sairauskohtaus, tapaturma tai rikos on tietysti eri asia. Millaisissa tapauksissa varusmiehet hälytetään apuun etsintään?
Mietitytti myös että hänet viimeeksi nähtiin 5-6 km päässä luostarista ja edelleen kävelemässä poispäin. Jos oli tarkoitus palata takaisin, olisi kävelylenkistä tullut aika pitkä hänen ikäiselleen ihmiselle. Emme tiedä taustoja kuitenkaan, jos hänellä oli tapana tehdä näin pitkiä kävelyjä. Poliisi mainitsi haastattelussa että esim. "muistisairaat kävelevät niin pitkälle kuin jaksavat". Poliisihan ei saa antaa tietoja yksityisen ihmisen terveydentilasta, mutta tämä kuitenkin yleisellä tasolla jutussa mainittiin. Toisaalta on myös kerrottu ettei hänellä ollut sairauksia. Tuo lyhty on myös outo juttu, kuvan perusteella uusi, äskettäin tuotu. Olisiko pelkkää sattumaa ja miksi juuri tuossa paikassa?
Toivottavasti kadonnut on jo Valossa ja Rauhassa.
Suuretsinnöissä on aikaraja. Nyt erokois poliisitutkii erityisten poliisikoirien kanssa. Antakaamme hänelle työrauha.
aalef kirjoitti:
Tuntuu kaikesta huolimatta että etsinnät lopetettiin aika varhain, kun tosiaan luonnosta löytyy vettä ja esim. lehtiä ja juuria ravinnoksi. Ei kai ihminen neljässä päivässä nälkään ja janoon kuole jos on eksynyt ja kokenut luonnossa liikkuja. Sairauskohtaus, tapaturma tai rikos on tietysti eri asia. Millaisissa tapauksissa varusmiehet hälytetään apuun etsintään?
Mietitytti myös että hänet viimeeksi nähtiin 5-6 km päässä luostarista ja edelleen kävelemässä poispäin. Jos oli tarkoitus palata takaisin, olisi kävelylenkistä tullut aika pitkä hänen ikäiselleen ihmiselle. Emme tiedä taustoja kuitenkaan, jos hänellä oli tapana tehdä näin pitkiä kävelyjä. Poliisi mainitsi haastattelussa että esim. "muistisairaat kävelevät niin pitkälle kuin jaksavat". Poliisihan ei saa antaa tietoja yksityisen ihmisen terveydentilasta, mutta tämä kuitenkin yleisellä tasolla jutussa mainittiin. Toisaalta on myös kerrottu ettei hänellä ollut sairauksia. Tuo lyhty on myös outo juttu, kuvan perusteella uusi, äskettäin tuotu. Olisiko pelkkää sattumaa ja miksi juuri tuossa paikassa?
Toivottavasti kadonnut on jo Valossa ja Rauhassa.
Ihminen ei kuole nälkään neljässä päivässä, ei todellakaan. Ravinnonpuute rupeaa vasta vähitellen heikentämään toimintakykyä. Janoon kuolee jollei ole vettä tai tarpeeksi vesipitoista syötävää, mutta vettähän Suomessa piisaa. Marjoilla voi jatkaa jos niitä jo löytää.

Sairauskohtaus voi olla esim. aivoinfarkti, joka voi tulla yllättäen ja vie toimintakyvystä osan, esim. ajan ja paikan hahmottamisen. Liikuntakyky voi silti säilyä.
+Lisää kommentti
Tai on kadonnut omasta tahdostaan ja sillä sipuli. Mitäs se silloin kenellekään kuuluu.
Ilmoita
No, Mitro on ainakin tallella.
10 VASTAUSTA:
Miten Mitro muka liittyy tähän?
Jos Mitro katoaisi Nuuksion tattimetsään, niin olisiko kukaan hänestä huolissaan? Karhu ei tosin varmaankaan olisi syönyt, kun eihän sellaista määrää harvempi eläin jaksaisikaan...
Ettei nyt kuitenkin olisi vain puolenhehtaarinmetsä...
viidenhehtaarinmetsä kirjoitti:
Jos Mitro katoaisi Nuuksion tattimetsään, niin olisiko kukaan hänestä huolissaan? Karhu ei tosin varmaankaan olisi syönyt, kun eihän sellaista määrää harvempi eläin jaksaisikaan...
En usko että on kyse tattimetsästä vaan tryffelimetsästä.
"siko"?
nöfffffff kirjoitti:
"siko"?
Euroopassa on koulutettu tryffelisienten etsintään tryffelisikoja. Ne kaivelevät sitten niitä ovat rikkaitten ruoalle persojen herkkua ne tryffelisienet
Ettei nyt peräti olisi ihan villisiko. Hyvin villi sellainen.
Miksi te vihaatte Mitroa? Viha ei ole kristitylle hyväksi. Jumalan puolesta ei kannata vihata, Hän on tällaisen yläpuolella. Toiseksi nunna Elisapetia tuskin voi sitoa mitenkään Mitroon, joten siirtykää muualle panettelemaan.
"...jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt..."
...huoh...ihana miäs...
+Lisää kommentti
Kumma juttu,luulis että palopaikalla edes joku olisi nunnan nähnyt,noin iso palo,kait siellä sammuttajia oli.Ton ikänen nainen ei kuitenkaan kovin pitkiä matkoja kävele ja täytyy ottaa huomioon myös myöhäinen ajankohta,iltalenkit tehdään jo aikaisin illalla kun on ikääkin jo,kait se palopaikka tutkittu.Viimeksi nunnan nähnyt mies ei sitten yhtään ihmetellyt että mihin nunna oli matkalla siihen aikaan,minä ainakin olisin pysähtynyt ja kysynyt kun kerran nunnan tunsi.Aika järkyttävä koko juttu...rukoillaan et löytyy...jostain.Jumalalle kaikki on mahdollista.
2 VASTAUSTA:
Ei kaikki 73-vuotiaat mitään raihnaisia ole, osa on hyvässäkin kävelykunnossa. Elisabet kuulemma oli ikäisekseen hyväkuntoinen ja tottunut luonnossa liikkuja. Ei yli kymmenen kilometrin lenkki hyväkuntoiselle hänenikäiselleen mikään ylivoimainen suoritus ole.

Mutta jos luostarin vuorokausirytmistä on selvillä niin kieltämättä iltakahdeksan jälkeen ei enää odottaisi näkevänsä nunnaa kilometrien päässä kotoaan haahuilemasta.
Helpointa olisi ollut sanoa, että kiitti mulle riitti luostaria. Vai olisiko ollut? Siinä tapauksessa, että omasta halustaan olisi liuennut.
+Lisää kommentti
No ei 73-vuotias vielä mikään ikäloppu ole ja nunna on ollut työihminen ja luonnossa liikkuva. On kai ihan tavallista että 70-kymppiset liikkuvat tuohon aikaan kesäiltoina ja jopa öillä. Ei varmaan autoilija osannut mitenkään ajatella että moikkaa nunnaa viimeistä kertaa ja että hän olisi jollaintapaa vaarassa.
2 VASTAUSTA:
Venäjällä luostarista kävelylle lähteminen (vaikka sanoisikin palaavansa) ei ole suotavaa-eikä etenkään yksin. Luostareiden ympärillä on vielä aidat, joten voi olla vaikeaa lähteäkään. Minä en ainakaan syrjäteillä maaseudulla uskaltaisi edes kävellä yksin myöhään. Vastaan voi kävellä tai autoilla joku ei niin terve perverssi äijänkäppyrä, joka vain etsii tilaisuutta käydä kenen tahansa yksin kulkevan naisen kimppuun.
Samaa olen ihmetellyt. Ei ole montaa vuotta kun Kuopiossa siepattiin autoon pyörällä yövuoroon menossa ollut viiskymppinen hoitaja. En uskaltaisi varsinkaan enää illalla lähteä yksin maaseudun teille kävelyille.
+Lisää kommentti
Tapana tehdä iltalenkkejä...hmm',72 vuotias ei kyllä ikänsä puolestakaan ole enää niin freesi että jaksaa pitkiä matkoja kävellä,kyllä tarkoitus oli varmaan vain palopaikalle mennä...uskoisin et katoaminen liittyykin tohon tulipaloon.Hoidan vanhuksia ja en kyllä ilman kaveria päästäisi ton ikäistä iltalenkille,vanhoistakin nunnista täytyy huolta pitää.Miten sit jos nunna on jo vaikka 80vuotias ja haluaa mennä iltalenkille,kuka ne säännöt laittaa tai huolehtii.
4 VASTAUSTA:
Minä olen 69v ja käyn usein kyläreissulla kävellen 8km päässä. Tosin hetken huilaan siellä, mutta hyvin jaksan kävellä vielä takaisinkin, eikä tee heikkoakaan.

Monesti lähden auringon noustessa aamulenkille, joka on 10-12km.

Älä sinä vähättele meitä "vanhuksia".
yks.vanhus.tässä kirjoitti:
Minä olen 69v ja käyn usein kyläreissulla kävellen 8km päässä. Tosin hetken huilaan siellä, mutta hyvin jaksan kävellä vielä takaisinkin, eikä tee heikkoakaan.

Monesti lähden auringon noustessa aamulenkille, joka on 10-12km.

Älä sinä vähättele meitä "vanhuksia".
Höpö höpö. Hoidat vanhuksia ja sairaita, mutta muista että joskus 40-kymppinenkin voi olla sairas, huonokuntoinen ja jopa liikuntakyvytön ja laitoshoidossa. Et tiedä ihmisen fysiikasta mitään. Tunnen 75-vuotiaita, jopa iäkkäämpiä, myös naisia jotka ryöväävät marjametsässä pitkän päivän ja keräävät marjoja kymmeniä kiloja, tekevät metsätöitä ym. Ei se edes harvinaista ole tänä päivänä. Olen 62-vuotias ja oletan vielä pystyvän viiden seitsemän kilometrin iltalenkkeihin kymmenen vuoden päästä, jos ei jokin sairaus yllätä. Minulla on 90 vuotta täyttänyt täti ja liikkuu päivittäin useita kilometrejä, hoitaa hautoja, ym.
yks.vanhus.tässä kirjoitti:
Minä olen 69v ja käyn usein kyläreissulla kävellen 8km päässä. Tosin hetken huilaan siellä, mutta hyvin jaksan kävellä vielä takaisinkin, eikä tee heikkoakaan.

Monesti lähden auringon noustessa aamulenkille, joka on 10-12km.

Älä sinä vähättele meitä "vanhuksia".
Ei 69-vuotias ole vielä vanhus, ei ollenkaan.
MInun äitini oli 77v ja oli todella kova lenkkeilemään,moni nuorempi hengästyi hänen rinnallaan jo lenin alku vaiheessa.
+Lisää kommentti
73vuotias voi olla hyväkuntoinen ja välkky. Älä nyt aliarvioi ja yleistä. Toivon että nunna löytyy , sillä jos ei löydy, meillä on mysteeri elettäväksi.
1 VASTAUS:
Isäni on 83 ja tekee tuosta vaan yli 15 km pyörälenkkejä. Itse asiassa tunnen kyllä useita hyväkuntoisia ikäihmisiä. Sieltä hoitajan näkövinkkelistä kokonaiskuva saattaa vähän vinoutua.
+Lisää kommentti
Ei se mitään aliarvioimista ole vaan huoli siitä että ihmisistä huolehditaan,varsinkin hengellisissä piireissä!
2 VASTAUSTA:
Itä-Suomen poliisin fb-sivulla oli teksti, että kulkee SILMIINPISTÄVÄN kumarassa. Eli jotakin selkäongelmaa tmv. Kumarassa kulkien ei ole 164 cm pitkä. Olisiko 120 cm. Hiekkatien sivussa pitkässä heinikossa ehkäpä vaikea havaita tai jos juuri oli tulossa tien ravista tielle kumarassa, niin ei heti autoilja tajua, että ihminenhän se siinä.
Ja sitten, että kun on kumarassa kulkija, niin ei ole mitenkään ehtinyt muutamassa kymmenessä minuutissa 5-6 km päähän. Kumarassa kulkevalla askel on lyhyt ja laahaava. Ja kaatumisriski eteenpäin suuri.
jotakuinkinnäin kirjoitti:
Itä-Suomen poliisin fb-sivulla oli teksti, että kulkee SILMIINPISTÄVÄN kumarassa. Eli jotakin selkäongelmaa tmv. Kumarassa kulkien ei ole 164 cm pitkä. Olisiko 120 cm. Hiekkatien sivussa pitkässä heinikossa ehkäpä vaikea havaita tai jos juuri oli tulossa tien ravista tielle kumarassa, niin ei heti autoilja tajua, että ihminenhän se siinä.
Ja sitten, että kun on kumarassa kulkija, niin ei ole mitenkään ehtinyt muutamassa kymmenessä minuutissa 5-6 km päähän. Kumarassa kulkevalla askel on lyhyt ja laahaava. Ja kaatumisriski eteenpäin suuri.
Kokeilepa itse, niin etunojassa ja vähän kumarassa pystyy ottamaan pitempiä askeleita kuin aivan suorassa kävellen.
Tottunut kävelijä kävelee helpostikin 6km/tunti ilman kiirettäkin ja vielä seitenkymppisenäkin (jos luoja suo, itse olen vasta 69).
+Lisää kommentti
Rakas jumala auta että nunna löytyy.Omaisilla ja kaikilla luostarissa olevilla sekä niilläkin jotka eivät henkilö kohtaisesti häntä tunne on suuri huoli ja hätä.
3 VASTAUSTA:
Entäs sitten, jos on kuollut? Mikä siinä tuonpuoleisessa niin kovasti pelottaa? Jos Yläkerran Herra on nähnyt, että päivänsä päättyvät tällä reissulla, niin sitten päättyvät. Ei se tämäkään niin järjellinen paikka ole. Anteeksi vain.
Ei siinä mitään jos ihminen siirtyy ajasta iankaikkisuuteen luonnonhelmassa. Ihan hyvä ja ihana lähtö tuollainen, mutta kyllä ainakin jälkeen jääneille olisi hyvä saada asiaan selvyys, löytää ruumis ja saada selville ettei kuolemaan liity rikosta.
On se omaisille, luostariystäville ja nunnan tunteville ja meille kaikille toivottavaa, että asia selviäisi.
Hyvä kommentti,asia pitää selvittää,kaikista pahinta on kun Elisabethin kuolema jää salaisuuden verhoon ja niinsanotusti painetaan villaisella,jos olisi oma omainen kyseessä niin luulen että kaikkien kohdalla sama toive että löytyy,jatketaan rukousta,kyllä tähän vielä selvyys tulee.
+Lisää kommentti
Ihan yhtä mystinen katoaminen kuin iäkäs rva Helsingistä, rva katosi Tukholma.risteilyllä
ortodoksi-kirkkoon mainittiin hänen kuuluneen - oliko nimensä rva Ljubow -löytyikö häntäkään? Kun ihmiset sanovat, että kuolema on voitto maailman ahdistuksesta, miksi ja
millaista voittoa iäkkäiden naisten ollessa kyseessä kuolemalla tarkoitetaan - ehkä tavoitellaan myös`?
Ilmoita
Mutta oliko varmaa ettei hän palannut myöhemmin iltasella takaisin luostariin ja jospa katoaminen tapahtuikin vasta aamusella ennen ristinsaattoa
1 VASTAUS:
Jossittelut sikseen. Kaikki on mahdollista: yksi tuttava sanoi tunteneensa nunna Elisapetin läsnäolon vierellään hetken katoamisen jälkeen. Hän ajatteli tämän kuolleen. Onko muilla läheisillä kokemuksia tällaisesta?
+Lisää kommentti
Olen tällaisia aavistuksia kuullut olevan monilla, jopa konkreettisia hyvästelemässä käymisiä heti kuoleman jälkeen. Kun rajan yli mennään niin sitten tänne ei enää tulla ennen ylösnousemusta.
On se varmaa, että nainen ei ole enää hengissä.
Ilmoita
Parisenkymmentä vuotta sitten töissä ollessani ihmettelin, miten minulle tuli n.2 vkon ajan jatkuvasti erittäin voimakas tunne lapsuuden ajan naapurinpojasta-leikkikaveristani. En ollut nähnyt häntä sitten teinivuosien, enkä tiennyt missä on tai mitä kuuluu. Kuukausien päästä mennessäni synnyinkaupunkiini, sain kuulla, että hän oli kuollut juuri noina aikoina, kun se voimakas tunne tuli. Hän oli mennyt junan alle.
Ilmoita
- Kun Savon seudulla kävi aika laaja käry kuin muuallakin Suomesssa noista meiko laajoista huumbisneksistä nuorten keskuudessa -hamupuakinihannoivia sivukaupalla tekstiä kotikasvatuksen helppoudesta netissä ynnä "lääkkeen ihan kaikki vaivat ja yhteiskunnan kaikki ongelmat ratkova ja poistava halpatuote plaa plaa . jatkuu korkeaveisu ...
Olisko luostarinkesätyöläisiin eksynyt ja soluttautunut heitäkin - ei ole aina ihan hyvät puuhat mielessä - aika rajua oli aikanaan o man åitini ja sisarusten jaksamiset yhden huumeporukoihin sortuneen velimiehen kanssa - aikansa rajaton anarkisti - kun kansaiväliset huumebisnekset jyrää - siinä vielä uskontojen ulottuvuudet - luin myös eräistä Espanjan aluieista, jossa paikallisetihmiset nousseet tosissaan vastustamaan turismia, koska juoppo- narkomaaniporukoista pelkkää riesaa ja pelkoa koitunut tavallisille ihmisille - varmaan ympäri maailman - myös Suomessa. Tai onko samanlaista toimintaa kuin lapsuuteni seurakunnassa joka julkaisi Kylväjäälehteä - jos kaksi samannimistä naista seurakunta-alueella - toinen aina kuuluu otettuihin, toinenjätettyihin . Maailman armoilleko - ?
Ilmoita
Olikin odotettavissa, että mitään tuloksia nunnan etsinnässä ei ole saatavissa. Tieto, että nyt sitten voivat taas vapaaehtoset mennä etsimään. Olisi mukava tietää, josko jollakin on hanskassa se, mistä on etsitty, mistä ei. Näin kannattaisi kauempaakin tulla. Luulen kuitenkin, että parhaiten löytyy madollisimman suurella porukalla. Olisiko sittenkään mahdotonta saada jostain armeijan yksiköstä miehiä. Tämä on todella outo katoaminen.
1 VASTAUS:
Yksinään ja huonokuntoisena ei pidä lähteä etsimään.
+Lisää kommentti
Olen aina kuvitellut että luostarissa on turvallista asua ja suojassa pahuudelta mutta ilmeisesti näin ei olekkaan.Voi kun tämä mysteeri selviäisi ja nunna löytyisi,hänen läheisetkin voisivat huokaista helpotuksesta.Voimia kaikille läheisille
Ilmoita
Eikös sitä niin sanota, että minne Jumala tekee temppelin, sinne piru tekee kappelin.
Ilmoita
Äiti Elisabeth on poissa eikä Lintula ole enää entisensä!!
Ilmoita
Eihän noin voi väittää!
Otetaan nyt vähän perspektiiviä asioihin!
Niin moni ihminen täällä kuolee, oikeastaan ihan kaikki.

Kun katselet maailman tilannetta, niin huomaat itsekin.
Asiaa on turhaa dramatisoida.
Ilmoita
No kyllä luostareissa turvallista on,niin ja kun vielä omistaa uskon Jumalaan niin kaikki varmaan ok.Jotain on tietenkin tapahtunut,ei nunna voi kadota maan alle,tuli vaan mieleen että jos oisikin löytynyt luostarista jostain niin sitä ei varmaan olisi kuulutettu kaikelle kansalle.Kovin nimittäin on hiljaista nyt tiedotusten suhteen.
Ilmoita
olisi varmasti kerrottu jos olisi löytynyt,on tämä katoaminen niin paljon koskettanut ihmisiä.Mutta paljon asiaan iittyvää on jätetty kertomatta ?? Kaikkea ei pidäkkään kertoa julkisuuteen !
Ilmoita
Ehkä nunna yllätti tuhopolttajan, joka säikähti ja nitisti tämän ja piilotti, ehkä heitti jo honkin veteen. Omatuntunto sitten kolkutteli ja vei lyhdyn.
1 VASTAUS:
Tai sitten salainen seksi/rakkaussuhde mieheen/munkkiin jne.... spekulaatioita riittää.
+Lisää kommentti
onkos äiti Elisabeth kantanut ristisaatossa usein lyhtyä ? Jossakin kuvassa olen nähnyt hänen kantavan !
1 VASTAUS:
Uudessa Suomen Kuvalehdessä on asiallinen juttu Lintulan nykytilasta. Jos mahdollista lukekaa se. Herätti ajatuksia jatkuvuudesta.
+Lisää kommentti
Jos ajoivat Honkasalontieltä luostaritielle eteläänpäin ja heittivät heti siitä ennen ronttopuistoa varmaan jokin silta tuonnenpana sitten kanavia varistaipale , karvio...
1 VASTAUS:
höpö, höpö! En ihmettele yhtään jos nunna Elisabet olisi aidosti väsynyt raatamiseen. Aika vanhoja ovat jo melkein kaikki nunnat. Taitavat olla voimakastahtoisia naisia kaikki. uudet tuulet uhkaavat.
+Lisää kommentti
Varmaan onkin ollut väsynyt. Mutta tuskinpa vapaaehtoisesti luovuttanut tai tottuneena metsissäkulkijana löhtenyt yötä vasten yksin metsään hortoilemaan. Tuollaiset nunnat on väkevästi jalat maassa akkoja just koska elävät niin lähellä Mestaria.
Ilmoita
Komppaan aikaisempia arvailuja. Joku/jotkut paikallinen sekasin kotipolttosessa tai turisti just kun lomailuaika tai useampi muissa pöllyissa kaahannut tietä ehkä tulipaloa katsomaan töytässy vahingossa nunnaa, todennu ettei mitään tehtävissä säikähtänyt eikä uskaltanut ilmoittaa poliisille vaan nostaneet nunnan autoon ja piilottaneet jonnekin ehkä maahan mihin helppo kaivaa ilman lapiota jokin hiekkakuoppa kenties tai luola.
Ilmoita
Hällä oli varmaan kännykkä mukana ja jos käärme olisi purrut tai useimmissa sairauskohtauksissakin kuiteski ehtii soittaa 112 ja eksymisissä. Mikä lie operaattorin näkemä verkkosijainti.
1 VASTAUS:
Ei ollut kännykkää mukana
+Lisää kommentti
Hän oli innokas uimari, ehkä hän päätti mennä uimaan tulipalojäljet katsottuaan ja sai jonkin sairauskohtauksen uidessaan ja menehtyi. Etsijät eivät ole tainneet järvestä etsiä.
2 VASTAUSTA:
Miten niin eivåt ole tainneet etsiä? Ovat etsineet.
Ei ole tarvetta mennä uimaan korpilampiloille eikä Juojärven rannoille, Lintulalla oma ranta ja siinä oma uimapaikka vain muutaman sadan metrin päässä nunnien asunnoista Lintulan omalla luostarialueella.
+Lisää kommentti
Olisi kai vaatteet rannalla jossain! Ei ole mitään logiikkaa mennä uimaan kaukana korpilammessa, ei edes pyyhettä mukana!
Ilmoita
Tässä jutussa mättää jokin. Onkohan tässä rikos, voiko yliajaja olla poliisi? Olen samaa mieltä kuin moni muukin että varusmiehiä olisi pitänyt ottaa heti alussa paljon etsintöihin kulkemaan ketjussa varsinkin kun ilma ilmeisesti oli huono ja sateinen, mikä voi olla vanhukselle kohtalokasta mutta nuorille miehille karaisuksi.

Tällaisia nunnia jotka jo nuorena omistavat elämänsä Jumalalle ja muiden ihmisten auttamiselle ei taida enää olla ollenkaan, eikä näitä ennenkään montaa ollut Suomessa ainakaan. Nykyäänhän he vetäytyvät luostariin vanhoilla päivillään kun ovat ensin nauttineet kyllänsä maallisista iloista nautinnoista uran luomisesta ja perhe-elämästä ja niihin kyllästyneet.
1 VASTAUS:
Niinpä Siellä palopaikallahan oli jälkisammutustyöt ja palopaikan valonta menossa. Ts. oli viranomaisia paikalla. Että olihan siellä muutkin liikenteessä kuin kyläläiset ja turistit. Silminnäkijähavaintojen tekijöiksi on kuitenkin kerrottu vain muita mutta ei yhtäkään viranomaista. Kummallista.
+Lisää kommentti
Jos siellä ja siis myös tiellä oli liikkeellä ihmisiä, palon katsojia ja sammuttajia ja viranomaisia, miksi ei ole silminnäkijähavaintoja tästä nunnasta kulkemassa tiellä! Vain tämä lähellä asuva kylän mies yksin väitti nähneensä nunnan 6 km päässä. Luulisi että muutakin autoliikennettä on tuolloin ollut ja juuri kyseisellä päätiellä jota nunna olisi kulkenut! Tässä asiassa jokin ei toimi johdonmukaisesti...
1 VASTAUS:
Nunna tuon yhden näkijän mukaan liikkui korpeen päin kohti Juojärven rantoja ja ainut liikenne sieltä on kesämökkiliikenne. Palokin kylä ja kohtuullisen vilkas seututie jäävät aivan päinvastaiseen suuntaan.
+Lisää kommentti
Nunna Elisabethillä oli vuosikymmenien kokemus luostari elämästä.Ei mitään elämysmatkailua!! Kun hän on poissa lintula ei ole enää sama,sieltä puuttuu jotain ainutlaatuista . kuka oli Irmeli Vuolle ,???
Ilmoita
Kummallista luostriinmennään nykyään eläkepäiviään viettämään ,no tapansa kullakin .siellä on niin monen sorttista sakkia
1 VASTAUS:
ei ihme että teki mieli lähteä kävelemään nuuhkia raitista ilmaa.
+Lisää kommentti
Mielestäni liian ehdoton valinta noin nuorelle naiselle mennä luostariin koko elämäksi - liekö ollut elämänpelkoa tai pettymyksiä tai vaikea kotitausta? Haastattelussa oleskelunsa alussa hän ei puhu uskonnosta motiivina vaan siitä miten on erakkoluonne! Luostari on tiukkasääntöinen yhteisö! Itse olen erakkotyyppiä ja haluan elää yksin omassa vapaudessani!
3 VASTAUSTA:
60-luvulla ei myöskään osattu vielä tunnistaa, jos jollakin on vaikkapa Asperger tai erityisherkkyys. Tällöin perheen perustaminen ja monissakin työtehtävissä toimiminen on henkilölle ärsyke- ja äänitulvan vuoksi kidutusta. Luostari voi silloin olla oivallinen paikka. Joskus olen miettinyt, onkohan varhaisissa luostariasukeissa paljonkin ollut aspergereita- nämä kun usein tarvitsevat kaavoja, rituaaleja,ym. toiminnassaan tai muutoin on ahdistus ja elämä sekaisin. Ja ovat sitten muinoin jalostaneet/liittäneet nämä toimintansa osaksi uskontoa.
Hyvä kosmoskukka!

oletko hippi henkinen?
nvpavbpsabapo kirjoitti:
60-luvulla ei myöskään osattu vielä tunnistaa, jos jollakin on vaikkapa Asperger tai erityisherkkyys. Tällöin perheen perustaminen ja monissakin työtehtävissä toimiminen on henkilölle ärsyke- ja äänitulvan vuoksi kidutusta. Luostari voi silloin olla oivallinen paikka. Joskus olen miettinyt, onkohan varhaisissa luostariasukeissa paljonkin ollut aspergereita- nämä kun usein tarvitsevat kaavoja, rituaaleja,ym. toiminnassaan tai muutoin on ahdistus ja elämä sekaisin. Ja ovat sitten muinoin jalostaneet/liittäneet nämä toimintansa osaksi uskontoa.
Jumala ei ainakaan tarvitse ihmisten jäykkiä kaavoja ja rituaaleja. Eivätkä niitä tarvitse monet ihmisetkään Jumalan muistamisessaan. Selitys tosiaan voisi olla se, että niitä ovat aikoinaan tarvinneet ihmiset, jotka kokevat suurta ahdistusta, jos eivät voi niitä toteuttaa. Eikä sillä ole mitään tekemistä uskonnon/uskon kanssa. Tietysti pakkoneuroottisissa oireissa voi olla samanlaista.
+Lisää kommentti
näin olen myös ajatellut.
Ilmoita
Onko nunnan etsinnät lopetettu,kun ei ole lehdissäkään näkynyt mitään uutista.
Kunpa löytyisi,tämä on todella omituinen katoaminen,jospa kuitenkin olisi niin ettei nunna poistunutkaan luostarista,olisiko siellä palopaikalla voinut olla joku toinen henkilö joka muistutti nunnaa tai sitten siellä ei ollutkaan yhtikäs ketään sivullista
Ilmoita
Kun lehdet varisee puista ja maasto autioituu etsitään kuulemma massiivisesti.
Ilmoita
Kas kun ei olla huolissaan niistä, jotka ikinä eivät päässeet luostariin, vaikka olisivat halunneet.
4 VASTAUSTA:
Ehkä heidän valmiutensa ei ollut riittävä.
He eivät varmaankaan kadonneet jälkiä jättämättä,vaikka eivät päässet luostariin vai katosivatko?Nyttenhän on huoli nunnasta joka on kadonnut
kaksieriasiaa kirjoitti:
He eivät varmaankaan kadonneet jälkiä jättämättä,vaikka eivät päässet luostariin vai katosivatko?Nyttenhän on huoli nunnasta joka on kadonnut
Etsinnät jatkuvat edelleen syksynaikana.
jäljet.hävinneet kirjoitti:
Etsinnät jatkuvat edelleen syksynaikana.
Ei oo mummelia näkynyt.
+Lisää kommentti
Hoh hoijjaaaaa...jos piirtäis kosmoskynällä viivan kulmakarvojensa väliin...
1 VASTAUS:
hohhoijaa teeppäs se :-)
+Lisää kommentti
Kaksi nunnaa pelasi jalkapalloa,toinen hävisi.Etsinnät ovat edelleen käynnissä.
Ilmoita
Mitä muita mahdollisuuksia on kuin rikos? Miksi iäkäs ihminen olisi lähtenyt yli 15 km kävelylle myöhään illalla - kun seuraavana päivänä ristisaattojuhlakin! Aikainen herätys.
Kiinnostaisi mistä tieltä hiusnauha on löydetty? Kun katsoo karttaa, viimeinen havainto hänestä on kuulemma Löytömäentien risteyksestä.. kun katsoo sitä tietä se kiertää ympyrän ja tulee Hepomäentielle - jonka varresta löydettiin outo lyhty! Hepomäentie johtaa takaisin Honkasalon tielle. Jo tämä hautalyhty tässä asiassa on hyvin kummallinen seikka. Ilmaantuessaan katoamista seuraavana päivänä. Hiusnauha löydettiin tien varrelta eikä suinkaan metsästä. Nunna ei ole eksynyt vaan kulki teitä pitkin, ja tunsi lisäksi seudut 50 vuoden kokemuksella. Mutta on outoa kylläkin näin pitkä kävely - ottaisi voimille jo nuoremmalla. Ja kevyissä kengissä, ilman vettäkin.
Käytännössä keveillä kengillä vähintään lähemmäs neljä tuntia. Jos havaittiin kahdeksan maissa illalla palopaikalla. Heinäkuussa tuossa vaiheessa illat jo alkoivat hämärtyäkin. Asioissa ei ole logiikkaa mitenkään katsoessa!
Ilmoita
Kuulkaa hyvät ihmiset, en halua ylpeillä salapoliisin taidoillani mutta sain selvitettyä että katoamiseen liittyy eräs moottoripyöräjengi.Tienvarresta löytynyt lyhty oli toiminut erään pyörän etuvalona,pyörän jonka kyydissä oli myös tämä nunna.Tämä kadonnut oli käynyt niin kuumana että kuljettaja menetti pyöränsä hallinnan ja samassa rytäkässä putosi valo tienvarteen.Hiuskuontalo meni sekaisin ja hiusnauha pääsi putoamaan myöhemmin.Liekö sitten monien luostarissa vietettyjen vuosien jälkeen pyörän tärinä sai nunnan villiintymään edellämainituin seurauksin.
Valitettavasti en tässä vaiheessa voi vielä paljastaa asiasta enempää mutta ilmoitan kun salapoliisityö on siinä vaiheessa että voi kertoa.
Ilmoita
Tämä ei ole mikään vitsipalsta eikä tämä katoaminen ole naurun asia.
Ilmoita
Kun lukee esim. tämän palstan jutut läpi, niin melkoisia vitsejä jotkut mielipuolet kirjoittaa.Eihän noille mitä älyttömimmille rikosteorioille ole mitään perusteita.Osoittaa jonkinasteista henkistä tasapainottomuutta keksimällä jotain ihmeellisiä teorioita katoamisesta ja vielä kertoa ne julkisesti, eiköhän tämäkin ole ihan tavallinen ihmisen katoaminen, joita sattuu aina silloin tällöin.
Poliisi ja vapaaehtoiset etsijät tekevät kaiken mihin vain kykenevät, ei varmastikkaan kannata lisätä omaa levottomuuttaan miettimällä liikaa tapausta.Jos haluaa leikkiä salapoliisia ja ratkaista tapauksen, vetäkää kumisaappaat jalkaan ja menkää paikan päälle haravoimaan aluetta.Saa raitista ilmaa ja mieli virkistyy, keskittykää mieluummin omaan ja läheistenne turvallisuuteen.
Kannanotoissa on puhuttu jumalasta aina selvännäkijöihin, koska tämä ei ole vitsipalsta eikä naurun asia niin pitäisi jättää satuolennot mainitsematta tässä yhteydessä,löytyy luultavasti muita osioita keskusteluista missä voi esittää henkiset tuotoksensa.Poliisi on todennut aika selkeästi että heillä on käsitys tapahtumien kulusta ja tapaukseen ei liity rikosta.Että eiköhän suitsita sitä mielikuvitusta eikä väkisin väännetä rikoksia.
Ilmoita
Silti on kyllä todella vaikeaa kuvitella noinkin iäkäs ihminen mekossa ja keveissä kengissä jossain 7 km päässä.. edestakaisin 15 km vaikka olisi heti kääntynyt! Mahdollisesti jos tuo ympyrälenkki kyseessä varmaan 20 km! Ilman vettä ja myöhään ja ennen aamun juhlaa. Onko asiassa mitään mieltä? Olen 25 v nuorempi ja uuvun jo 5 km kävelystä ilman lenkkitossuja, ja juotavaa!
Kummastelen miten kukaan näkee tämän kaiken ihan luonnollisena! Lisäksi nunna on havaittu tiellä, samoin hiusnauha. Ainoa selitys rikoksen lisäksi voi olla vain itsemurha joka sopii tähän kokonaiskuvaan. Kysymys on tästä etäisyydestä noin kaukana, se tässä on oudointa. Lisäksi lyhty on outo myös. Tähän ei tarvinne edes mielikuvitusta, riittää äly tekemään kysymään!
Ilmoita
ps. Kyse ei ole eksymisestä -sopii kuvaan vain jos tahallaan sen tehnyt eli itsetuhoisuus. On kulkenut tuttua tietä.Ja miksi lähteä rämpimään umpimetsään lähempänä puolta yötä jossain 7 km päässä jos takaisinkin olisi tultava muutaman tunnin rankka kävely!
Ilmoita
pss. En näe vaihtoehtoina kuin itsetuhoisuuden tahallaan, tai jotain sellaista mahdollisesti josta esim. nimimerkki Ketara kirjoittaa Murhainfossa jossa pohditaan tätä!
On sekin mahdollisuus että hiusnauha ja lyhty ovat eksytystä, jotta etsitään vääristä paikoista, siksi koiratkaan ei saaneet hajujälkiä. Hiusnauha on voitu myös tuoda. Lisäksi ainoa näköhavainto voi olla valhe. Tämäkin on otettava huomioon. Oudompaakin ja kauheampaakin tapahtuu koko ajan kun seuraa uutisia nykyään.
Ilmoita
Ja.. nunna käveli kumarassa, oli melko hauras... kuvitelkaa parinkymmenen kilometrin lenkkiä, ei mitään logiikkaa. Oli tulossa myös juhlapäivä ja aikainen herätys !
1 VASTAUS:
Mitä jos nunna käveli kaukana siksi, että oli nähnyt jotakin ja pelästynyt,lähtenyt ns. vaivihkaa pakoon/piiloon suuntien, jonne pääsi? Pyromaani liikkeellä? Joku muu? Karhu?

Olisiko tiellä hurjastelija/känniläinen vahingossa osunut autolla ja nunna on kaatunut kasvillisuuden sekaan? Alueella liikkuneet karhut pentueineen hoitaneet ruokatalouttaan sitten?
+Lisää kommentti
Koska hiusnauha löytyi läheltä viimeistä havaintopaikkaa, on mahdollista jopa sekin että se on tuotu paikalle esim. kiusantekotarkoituksessa sen jälkeen kun loppusyksyn etsinnöistä elo-syyskuussa uutisoitiin. Onkohan poliisi tehnyt nauhalle dna-tutkimusta vai onko se vain tunnistettu nunnan tekemäksi? Kuka tai ketkä sitä ovat käsitelleet?

Poliisilla on lehtitietojen mukaan kuva tapahtumien kulusta. Nunnan tunteneita henkilöitä on haastateltu ja henkilöprofiilia tehty. Eksymisteoriasta voisi ehkä päätellä, että poliisi ei pidä esim. masennusta katoamisen syynä. Eksymiseen kuuluu ajatus, että kävelyllä on ollut jokin päämäärä, eikä vaan ole lähdetty holtittomasti harhailemaan. Jossain luki myös että nunna ei enää pitkiin aikoihin ollut liikkunut niin etäällä luostarista, eli hänellä ehkä joskus on ollut tapana tehdä hyvinkin pitkiä lenkkejä. Vaikea on silti ymmärtää, miksi hän olisi ensin kävellyt tietä pitkin 7 km ja mennyt sitten metsään eksymään.

Ehkä poliisi vielä avaa tapahtumien taustoja, etsintöjen lopettamisestakaan ei ole vielä uutisoitu.
Ilmoita
Luulisi että nauha olisi rähjääntynyt ja likainen jo nyt, kaatosateinen kesä.
Sitä suuremmalla syyllä epäilyttävää että olisi noin kaukana luostarista ollut jos ei aikoihin tapana mennä niin kauas! Tässä tapauksessa kaikki on outoa ja ei loksahda kohdalleen.
Vaikkapa mikä oli syy lähteä poispäin kauas ja minne ja miksi. Jos se edes on totta eikä lavastusta.
Ilmoita
Mistään päämäärästä ei ole tietoa kenelläkään koska aiemmin on etsitty lähempää. Päämäärä tuskin voi olla metsässä ja hän kulki tiellä!Kartan mukaan joitain rakennuksia tulee Honkasalon tien päässä ja yleinen tie loppuisi? Ei ole silti loogista että kävelisi 10 km päähän ja miten takaisin olisi meinannut, jaksanut!
Ilmoita
Poliisi näkee asian eksymisenä mutta kummastelen sitä koska kyseessä on yleinen selvä tie. Miksi hän olisi kävellyt sitä noin kauas, jos suunta väärä! Miksi olisi lähtenyt myöhään hämärissä metsään, vaan sensijaan vain kulkenut takaisin tietä suuntaan josta oli tullut.
Ilmoita
Tuolla seudulla on sattunut monenlaista, tiedän koska olen ollut siellä päin.
Ilmoita
290--- mitä tarkoitat, mitä on sattunut?
1 VASTAUS:
No onhan siellä vaikka mitä sattunut aiemmin tulilahti yms. vastahan sieltä löytyi joku kuollut ukko läheltä Karviota .
Joku seurakunnasta joskus kertoi että joskus joku oli hukuttanut itsensäkkö vaiko lapsensa ennenmuinoin siihen Lintulan kartanon kaivoon.Eiköhän nuilla peräkylillä ole jos jonkinlaista outoa viilettäjää ja kesällä muitakin kulkijoita.

Vaikka Heinävedellä on synkkiä mehtiä ja varmaan villieläimiäkin niin jo osaa olla perin outo katoaminen siitäkin huolimatta.Luulisi että olisivat löytäneet ihmisen jo silloin heti kadottua!

Onko mahdollista että olisi joku metsittynyt tila jossa jokin vanha kaivo jonne olisi pudonnut mutta outoa on jos tieltä olisi metsään poikennut.Vähän haiskahtaa koko juttu oudolle varsinkin kun oli se tulipalokin.
+Lisää kommentti
Kiinnitti huomion tämän jutun kommenttiosiossa nimimerkki kaipaa 25.7. :
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005301115.html

Nunnaa olisi siis jotenkin erityisesti huolestuttanut tuo tulipalo. Mistähän tieto on peräisin?

Aiemmassa viestiketjussa Kadonnut nunna myös annettiin ymmärtää että Honkasalontien päässä oleva talo liittyisi jotenkin tulipalopaikan omistajiin (nimim. nunnamissäolet 18.7). Olisiko nunnalla ollut jotain asiaa sinne suuntaan? Ehkä hän halusi purkaa tuntojaan?

Tulipalopaikan omistajat eivät liity katoamiseen millään tavalla.
Ilmoita
Hakattu ihmisiä ja vaikka mitä sillä seudulla. Paljon väkivaltaa.
Ilmoita
Voisi olettaa sitäkin että kyse olisi ollut tuhopoltosta, ja nunna olisi vahingossa nähnyt liikaa, vaikkapa kukkien keruun reissulla päivällä kun tulipalo syttyi?
Sellainen ihminen on vaarassa...
Ilmoita
Tuleeko tästäkin ikuinen mysteeri. Toivottavasti ei.
Ilmoita
Itä- Suomessa on ollut paljon tuhopolttoja kun katsoo entisiä uutisia. Valamossa oli nelisen vuotta sitten raju tulipalo, varastorakennus ja maatilarakennukset paloivat poroksi, se oli tuhopoltto.
Ilmoita
Edelleenkin maaseudut ovat pullollaan pimeitä vanhojapoikia ja alkoholisoituneita ukonkutaleita, joille kuka tahansa yksin kulkeva nainen käy iästä riippumatta. Jos ei suosiolla lähde mukaan, niin sitten väkisin. Itse olin hiljattain taittamassa 9 km matkaa jalan ja eiköhän yhdessä vaiheessa auto pysähtynyt ja mies tarjoamassa kyytiä. Katsoin päinvastoin viisaammaksi mennä kyytiin, jotta tuo mahdollinen sekopää jättää minut sillä kerralla rauhaan. Joissakin kun voi herätä aggressiivinen turhautumisen ja vallantunne, jos kovasti säikähtää ja pois hätistelee. No, olin oikein ystävällinen ja sain kyydin minne olin menossa. Heti rupesi kuitenkin tyrkyttämään puhelinnumeroansa,ym. Asenne tällä miehellä tuntui tosiaan olevan se, että juuri häntä varten ja hänen takiansa olin sitä väliä yksin kävelemässä. Ei tapahtunut kuitenkaan Heinävedellä.
Ilmoita
Olen itse oleskellut töiden ja harrastustenkin takia paljon maaseudulla.Kouluttamatonta ja maailmaa näkemätöntä porukkaa on paljon.Järjen valo on heidät jättänyt. Parempi kun pitää ovet lukossa ja ei todellakaan lähde tuntemattomien kyytiin.Itä-Suomessa on paljon mielisairauksia, se kannattaa muistaa.
Ilmoita
Toivon että lopetatte kaiken tuollaisen turhanpäiväisen spekulaation. Täällä käy ihmisiä, jotka tuntevat nunna Elisabetin. Mitä tahansa hänelle onkaan käynyt, se on Herran hallussa. Tällainen juoruaminen ja silkka spekulaatio on turhaa, häpeällistä ja harmillista.
Ilmoita
Olen pahoillani jos kirjoitukseni on tuottanut mielipahaa. Levätköön hän rauhassa.
Ilmoita
Asioiden analysointi ei ole pahantahtoisuutta.
Ilmoita
Ei todellakaan, asiaan pitää suhtautua realistisesti.Kohtalo määräsi näin,emme voi muuta.
Ilmoita
Miksi kivittää ihmisiä jotka ovat huolissaan ja vilpittömiä !Oma nuttarisi voi olla kireällä ,mutta älä pura sitä toisiin .
Ilmoita
Tottakai me kaikki olemme huolisamme, turha spekulointi on todella turhaa.
Ilmoita
Maailma on vaarallinen paikka, tämän ymmärtää kun tietää että paha on olemassa.Pahemmaksi se on vaan mennyt kun rajat aukenivat suurelle maailmalle.Jokaisella on omat kokemuksensa.Sitten on nämä oman pesän sotkijat jotka eivät osaa olla kunnolla.Ainahan näitä on ollut ja tulee olemaan.

Oven takana on aina joku "utelija", puhelin pysyy kiinni,e-mailejä en edes katso ja jne.

Pitää vaan elää omaa elämää.onhan meillä omat haaveemme ja unelmamme.
Ilmoita
Utelen tässä vähän,että mitä niin kun halusitkaan sanoa ?
Ilmoita
Hienoa musiikkia. Arvo Pärt on ortodoksi, hän on vieraillut Valamossakin.

https://www.youtube.com/watch?v=YOpa5Ec3i4s&t=79s
Ilmoita
Yritin ottaa henkimaailmaan yhteyttä asiassa ja sain mielestäni vastaukseksi, että etsittävä on henkimaailmassa ja keho jossain varastossa 👁
Ilmoita
:D Ota vielä yhteys varastomieheen niin saadaan tämä asia pois päiväjärjestyksestä.
Ilmoita
Miten otit yhteyttä henkimaailmaan?
Ilmoita
Sinä joka sait tietoa henkimaailmasta.. onko kyseessä ollut henkirikos?
Silloin on turha etsiä metsästä, ei siis koskaan löydy?
1 VASTAUS:
Ei minulle annettu mitään muuta tietoa/ymmärrystä, kuin ensin kertomani. 🌹
+Lisää kommentti
henkimaailman mukaan jokainen rikos on henkirikos.
Ilmoita
Meilläkin henget puhuu useasti, valitettavasti vaan tuntuu henki haisevan pahalle ja välillä mörisee äänekkäästi.Että ota nyt tuosta sitten selvä mitä se tahtoo kertoa.
Ilmoita
Teoria eksymisestä ei toimi.. kuka eksyisi yleisellä tiellä kun sitä kulkee.. vain kääntyisi takaisin samaa tietä, tai olisi jollain tiellä.. ei kukaan lähde rämpimään metsään löytääkseen kotiin takaisin.
Eli jotain hämärää tässä jutussa on. Koska on tehty valtavat perinpohjaiset etsinnätkin ja ei löydy.
Ilmoita
Ps. Kyllä selvänäkijät ovat auttaneet tälläisissä tapauksissa joskus, tai jokin kuudennen aistin viesti. Sellaisia tarvittaisiin!
Ilmoita
Valamon miesluostarissa on sattunut ennen vastaava tapaus. Vuonna 1941 syyskuun 14 pv lähti Isä Dosfei marjaan läheiseen metsään. Kun häntä ei kuulunut takaisin, niin etsittiin koko luostarin ja viranomaisten voimin. Ei löytynyt ja munkki Vukol sai tehtäväkseen etsiä lumentuloon saakka. Kuuden viikon päästä Vukol näki unessa tutun maiseman ja herättyään uudelleen. Unen perusteella Vukol meni näkemäänsä paikkaan ja siellä kuusen alla nukkui Isä Dosifei (verstasisäntä vanhassa Valamossa)
Ilmoita
Onko selvännäkijlitä nykyaikana? Huijareita tietysti löytyy.
Ilmoita
Kellä tahansa saattaa olla herkkyyttä ja vaistoa, tälläiset henkiset kokemukset ja näyt ovat yleisiäkin aina olleet, mutta moni ei uskalla puhua, ovat kuin tabu...
ei täydy olla erityinen selvänäkijä. Näen itsekin unissa vastauksia. Samoin jo Raamatussa esiintyy enteiden näkeminen. Jotkut voi kutsua asiaa myös Jumalan antamaksi tiedoksi jos niin haluaa. Nyt tarvittaisiin todella sellaista.
1 VASTAUS:
Lopeta se kaman vetäminen ja hae apua itsellesi.
+Lisää kommentti
Ihme on kun naisia pitkäksi aikaa yhdessä samaan paikkaan niin kaikilla kuukautiset samaan aikaan !
Ilmoita
Häh !
Ilmoita
Nämä telkussa olevat astro "ennustajat" on täysin huijareita.
Ilmoita
Kuin joku pelkäisi " näkemisen" paljastavan totuuden!

Selvänäköisyyttä on oikeasti, vaikka huijareitakin on. Sekäettä.
1 VASTAUS:
No huhhuh, tuota et usko itsekään.Pistähän joku esimerkki ja muista laittaa myös luotettavat todisteet tapahtuneesta,eikä sitten mitään ympäripyöreitä juttuja.Odotan mielenkiinnolla,
enpä ole vielä itse törmännyt näkyihin jotka voidaan luotettavasti todistaa.
+Lisää kommentti
Poliisi saa apua meedioilta, siitä on tv-sarjakin Frii- kanavalla.
Esimerkkejä on tuhatpäinen parapsykologinen ja henkinen kirjallisuus täynnä, tämä palsta ei ole luentoja varten. Myös hengellisessä kirjallisuudessa puhutaan ennusmerkeistä ja profetioista ja enneunista, näin alkuajoista saakka.
Tavalliset ihmiset vaistoaa asioita, siitä on tutkimuksia Suomessakin, viimeksi sota- aikojen kokemuksista laaja tutkimus julkaistu tänä vuonna.
1 VASTAUS:
Käyhän kuule juttelemassa kiltin lääkärisedän kanssa niin se antaa pieniä pillereitä joista tulee hyvä olo ja loppuu hullut ajatukset.
+Lisää kommentti
Kirjoitin objektiivisia vain toteavia faktatietoja, nuo kaikki voi tarkistaa koska tahansa..Tuntuu olevan yleissivistyksessä aukko joillakin tämän aihepiirin kohdalla.
Ilmoita
hömppäkirjallisuutta tosiaan kannattaa lukea, siellä on miljoona aihetta, jotka antavat iloa ja naurua.
Ilmoita
Toisen vakaumuksen loukkaaminen on moukkamaista!! Onko teillä ivaajilla mitään todisteita siitä, ettei henkimaailmaa/ tuonpuoleista ole????? Lukekaapa jos uskallatte kirja ”Haapakummun Anna-Mari” ...kirjassa on satoja ihmisten todisteita Anna-Marin ”yliluonnollisista” kyvyistä. Hänestä on muistopatsas Kiuruvedellä.
On paljon ihmisiä, jotka ei kykene tämän elämän aikana uskomaan muuta kuin näkemäänsä ja ovat sitten alitajuisesti kateellisia uskoville ja reakoivat ivaamalla. Rukoilen puolestanne ja Vuolteen löytymisen puolesta.
Ilmoita
Läpi historian on ollut henkisesti herkkiä ihmisiä joita röyhkeästi manipuloiden käytetja saadaan uskomaan satuja.Läpi historian on ollut ihmisiä jotka kuulevat äänien puhuvan heille ja näkevät näkyjä joita sitten ennustuksina tuovat julki, käytännössä kuitenkin mielisairaala olisi heille oikea paikka.Ja sitten tosiaankin nämä pöljät jotka uskovat näitä satuja ja jopa elävät näitten "ennustuksien" mukaan , peläten jotain pahaa tapahtuvaksi jos eivät tee kuten joku henkisesti sairas kehoittaa.Missä helvetissä ne selvännäkijät ja ennustajat ovat silloin kun jotain kauheaa tapahtuu??? Eipä tunnu selvännäkijöitä kiinnostavan esim. tämä kadonnut nunna tai monet muut kadonneet ihmiset tai muut kauheat tapahtumat esim. tapahtuneet terroriteot tai onnettomuudet.
Että turha väittää että joku näkee tulevia tai tapahtuneita asioita.Että laittakaahan esimerkkejä vaikka 2000 luvulta tapahtumista jotka on ennustettu etukäteen , ja tietenkin myös mistä löytyy todisteet.Taitaa olla niin että "ennustajat ennustaa" vain asioita silloin kun he huomaavat tarpeeksi höperön jota on hyvä vedättää.Älkääkä sotkeko tähän asiaan mitään satuolentoja tai satukirjaa josta löytyy vastaus kaikkeen.
Odottelen vastauksia esittämääni kysymykseen.Ja laittakaa vain ennustukset ja näyt , taitaa olla aika lyhyt lista.
2 VASTAUSTA:
Etkö ymmärtänyt? Mene kirjastoon ja tilaa tuo mainitsemani kirja, jos haluat todisteita, vai eikö sadat todisteet kelpaakkaan. Itse voisit myös laittaa todisteet siitä, ettei henkimaailmaa ole...vai eikö sinulla siitä todisteita olekaan ? 😇
Ymmärsin kyllä mutta ymmärrätkö sinä että kirjoja voi kirjoittaa vaikka kuka ja keksiä niihin vaikka mitä satuja puijatakseen hölmöjä.Meillä on lasten huoneessa satukirjoja ihan tarpeeksi.
Ja mitä todisteisiin tulee niin nämä tapahtuneet "ennustukset" ovat jostain vuosikymmenien takaa vielä kun ihmiset olivat taikauskoisia.Eipä ole vastaantullut ihan tuoreita "selvännäkijöiden" näkemiä tapahtumia.Ja jos nyt ihminen terveellä järjellä ajattelee niin eiköhän kuitenkin luoteta tiedemiehiin ja lääketieteeseen ja annetaan henkien olla siellä jossain omassa maailmassaan.Lääketiede tuntee nykypäivänä keinot millä henget lopettaa juttelun.
Itse olen sen verran henkisesti terve että en pysty keskustelemaan henkien kanssa ja mitä nyt muutaman vuoden olen kierrellyt eri puolilla suomea , en ole tavannut ihmistä joka olisi kohdannut jotain kummallista johon ei ole löytynyt selitystä.Minulle se on sama jos joku haluaa uskoa huuhaa juttuja niin ei muuta kuin rahat pois.
Ja jos nyt saisi sitä listaa niistä tuoreemmista tapauksista ,eikä mitään muita paskapuheita.KIITOS .
+Lisää kommentti
Ehkä suurin osa nykyajan ihmisistä on liian epäherkkiä, kiireisiä ja maallisia vaistoakseen henkistä. Suuri osa on lisäksi ateisteja nykyään, tiedeuskovaisia yksinomaan.
Riittää jos on hengellinen maailmankuva, siihen kuuluu henkinen todellisuus ja henkimaailma, myös ortodokseilla..
Lapissa kuulemma vaistottiin vieraan tulo jo paljon aiemmin, pantiin kahvi kiehumaan valmiiksi, etiäiset.. luontoa lähellä olevien herkkyys, kuudes aisti. Eläimetkin on herkempiä kuin ihminen..
Tosiaan sota- ajan kokemuksista on tehty laaja haastattelututkimus. Oma isoäitini kertoi muuten että samaan aikaan kun veljensä oli kaatunut sodassa, oli tupaan ilmestynyt eteisestä oven läpi kirkas valohahmo. Tietenkään mummoni ei tiennyt veljensä kuolleen kuin paljon myöhemmin.
Ihmiset ei uskalla enää puhua henkisistä kokemuksistaan juuri koska niin helpolla hulluksi leimataan. Olen lukenut myös kirjan verenseisauttajista, joita entisaikaan oli, riitti että tälläinen tiesi jonkun vuotavan sadan kilometrin päässä iskettyään kirveellä jalkaansa, ja hän pystyi keskittymään asiaan ja pysäyttämään vuodon. Esirukous toimii sekin etäältäkin, koska ajatus on energiaa ja koska olemassaolo ei ole vain näkyvää materiaa vaan perusolemukseltaan kaiken läpäisevää henkeä, jossa kaikki on ykseyttä ja yhteydessä!
Samalta pohjalta uskon että ihminen on kehonsa lisäksi henkiolento.
1 VASTAUS:
jouluruusut: olen samaa mieltä sun kanssa. Tämä on tietysti nyt kauheaa kertoa ortodoksi-keskustelussa, mutta katolinen nunna näki unessa monta kertaa paikan minkä käsitti Jeesuksen äidin viimeiseksi asuinpaikaksi. - Niin tai näin, samannäköinen paikka löytyi Turkista läheltä Efesosta. Se on mielettömän kaunis paikka, olen käynyt siellä.
Paljon kerrotaan tarinoita myös ortodoksimunkkien selvänäköisyydestä (nunnista ei ole kirjoitetu niin paljon).
Tuo Tarina Dosfeista ei varmaan ole kovinkaan poikkeuksellinen.

En kuitenkaan kehota ketään kääntymään näiden julkkisennustajien puoleen; siellä on jopa saatananpalvontaa harjoittavia.
+Lisää kommentti
jk. Edelläkirjoitettu ei sulje pois sitä että on olemassa myös harhaisuutta, kuvitelmia ja hulluutta sekä suoranaista huijaamista ja petkutusta. samaan aikaan voi olla olemassa aitoa ja feikkiä.. sama koskee jokaista asiaa maailmassa, alkaen vaikka sienistä.. sielläkin ovat ns. matkijasienet! Maailmassa on olemassa hyvää ja pahaa. Se että on olemassa epärehellisyyttä tai sekaisuutta ei merkitse ettei ole olemassa myös aitoa ja vilpitöntä.
1
Ilmoita
Aivan näin, Jouluruusut. On olemassa näkyvä maailma ja näkymätön, ja joillain ihmisillä on aito näkijän lahja. Itselläni ei ole, mutta tiedän kokemuksesta että joillakin on.
1 VASTAUS:
Pistähän julki mitä ne on nähneet?Onko ne sinun näkijäkaverit jotain nistejä vai ryyppyputken jälkeenkö ne on niitä näkyjä nähneet?
+Lisää kommentti
Uusimmassa seurassa on juttu tapauksesta.
2 VASTAUSTA:
Aika ihmeellistä on tämä nunnan katoaminen.
Kyllä on tosi outoa. Vähän niin kuin Twin Peaks mutta Laura Palmer löytyi ja nunaa ei.

Kuten olen sanonut ennenkin olisiko nunille sattunut vahinko ja sitten haudanneet ruumiin salaiseen paikkaan .
+Lisää kommentti
No nyt menee lujaa! Elämä olisi todella helppoa, jos joku pystyisi sanomaan mitä kannattaa tehdä ja mistä löytyy onni, rakkaus, terveys, rauha. Ei se vain tosielämässä näin mene vaikka miten kuvittelee ja näkee höröjä. Pineni vihreä pilleri pelastaa monen oikealla tielle kuvitelmista.
Ilmoita
Ruumiskoira vainuaa ruumiin entäpä sen tuhkan?
Ilmoita
Kyllä sateenkin jälkeen koirat vaistoaa hajut.. vaikka olisi mennyt aikaakin. Tuhkasta en tiedä.
Jos nunna on mennyt pitämään kaatosadetta jonnekin ja siellä on ollut samaan aikaan jotain huonoa porukkaa...?
Outoa tässä ettei koirat ole saaneet pienintäkään jälkeä, edes lähtöjälkeä.
Ilmoita
Onkos siellä lähistöllä mitään outoja "vastavoiman" salayhteisöjä? Usa:ssa ovat kaiketi uhranneet ihmisiäkin. Ei nyt kylläkään luulisi, että...
Ilmoita
Epäilen että nunna on surmattu ja kätketty.
Jos olisi saanut sairaskohtauksen ja menehtynyt koirat olisi jossain vaiheessa saaneet vainun ruumiista. Jos karhut tai sudet olisi surmanneet koirat olisi jossain vaiheessa saaneet vainun verestä. Jos olisi aikonut kerätä kukkia ja lehväksiä hänellä olisi ollut iso kori kassi tms mukana että kasvit pysyvät raikkaina hän olisi liikkunut vain lähistöllä ja vienyt kasvit pian vesiämpäreihin kylmiöön, oli ilmeisesti lämmin ilta, tulipalo savusi ja hohkasi kuumuutta ympäristööön. Nunna on ollut ikäisekseen terve ei mikään höperö. Kohtuu hyväkuntoiset vanhukset yleisesti ottaen tietävät ja ymmärtävät paljon enemmän kuin nuoret tai keski-ikäiset esim. Neiti Marple. Nunnat tuntevat ihmisluonnon raadollisuuden paremmin kuin monet maailman ihmiset. Raamatussa kauloja katkotaan veli tappaa veljen ja tytär raiskaa isän ei nykyajassa ole mitään mitä ei olisi aina ollut eikä puutu mitään mitä aina on ollut monet asiat vaan ovat piilossa. Luostarissa käy vapaaehtoisena monenlaista ihmistä nunnat tuntevat heidät ja tekevät siulunhoitotyötä ja tietävät kunnon ihmisistä asioita joita moni muu ei tiedä. Nunna ei varmaan aikonut kävellä kauemmaksi, mutta jos hän on kävellyt itse kauemmaksi on siihen varmaan ollut jokin yllättävä syy. Syy ei välttämättä liity tulipaloon mutta todennäköisesti liittyy. Ehkä nunna tunnisti palon sytyttäjän. Kuvan hiusnauha näyttää nunnan päässä olleelta huivilta jota kieritetty nauhamaiseksi. Onko nunnaa vahingossa satunnainen ulkopaikkakuntalainen tonäissy autolla, jolloin loukkaantunut. Autoilija ollut huumeissa tai päissään eikä ymmärtänyt toimia kunnolla vaan hätäpäissään nostanut lokkaantuneen nunnan autoonsa kuristanut tällä huivilla kuoliaaksi, kuljettanut jonnekin ja kätkenyt ruumiin. Näillä syrjäseudulla tapahtuu paljon tällaisia rikoksia jotka jätetään selvittämättä. Perinteisestihän nässä pikkukylissä jos ei muista tai tiedä moneltako on tullut kotiin tai kenen kanssa niin ei haittaa kyllä naapuri tietää, kysyy siltä. Usein halutaan se puolihullu peräkammarin poika leimata syylliseksi varsinkin näihin naisiin kohdistuviin rikoksiin. Peräkammarin pojat ei yleensä minun nähdäkseni ole kovin naisvihamielisiä he ovat usein hyväsydämisiä, rakastavat ätiään yli kaiken ja siskojaan seuraavaksi ja nykyaikana vilkuilevat enempi toisiaan sillä silmällä kuin niitä tuolla seudulla harviaisia vapaita yksinäisiä naisia. Tällaiset naiset ovat lähes kaikki muuttaneet kaupunkeihin. Yksinäisten naisia kiusataan tuollaisilla seuduilla raa'asti niin kauan kunnes he luopuvat pilkkahintaan taloistaan ja maapaloistaan ja muuttavat kaupunkeihin. Ei ole niin köyhää leskimummoa ettei joku lypsäjä kävisi uhkailemassa ja kiusaamassa eikä niin pientä maapalstaa etteikö joku rikas sitä himoitsisi itselleen pilkkahintaan. Nämä ovat niitä paikkakunnan kunnon ihmisiä isojen tilojen isäntiä ja perheenisiä pappeja ja poliiseja. Heille naimaton nainen on se minkä ikäinen tahansa on se huara, jolla ei käytännössä ole mitään ihmisarvoa. Yleensä moni asia on muuta kuin miltä se näyttää.
Ilmoita
Jonkinlainen epäselvyys asioissa on. Ehkä Äiti Elisabet näki jonkun jota hänen ei olisi pitänyt nähdä ja hänet surmattiin. Ei ole loogista, että häntä ei ole löytynyt. Noilla etsinnöillä ja lukuisilla koirilla etsittynä olisi jo pitänyt löytyä. Mysteeri on myös lyhty, osoittaa karkeaa ylimielisyyttätoimittaa tuollainen tievarteen. Muihinkin ortodoksi yhteisöihin ja luostareihin on lähiaikoina osoitettu kaikennäköistä häirintää tuhopolttoja ja rahavarojen kavalluksia.
Ilmoita
Seurassa oli juttu, että nunna Elisabet olisi sanonut muutamaa päivää aikaisemmin että "jotain hyvin pahaa on tulossa", en muista tarkalleen sanoja.
2 VASTAUSTA:
Tarkoitat varmaan tätä kirjoitusta. Uskon, että hän näki tulevaisuuteen.

https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/kuka-oli-salaperainen-viime-heinakuussa-lintulan-luostarista-kadonnut-sisar-elisabet/

Armon ovet avaa meille, siunattu Jumalansynnyttäjä, ettemme toivoessamme sinuun hukkuisi,
vaan pääsisimme sinun kauttasi hädästä, sillä sinä olet kristikunnan pelastus.
Siis hetkinen, eivätkö ortodoksit turvaakaan Jumalaan kaiken luojaan Jeesuksen nimessä Pyhässä hengessä, vaan Mariaan Jeesuksen äitiin? Maria sai kunnian ja tehtävän olla Jeesuksen äiti. Mutta ei kuitenkaan Jumala?
+Lisää kommentti
Mitäpä tuota suremaan, äiti Andreas on tullut sisaria lohduttamaan... oh ehkä tuo on kaikkein viisain paikka olla hänelle.
Ilmoita
Onko Vienan-Karjalassa naisluostareita? olisi hyvä jos nunna Elisabet löytyisi ja kaikki saisivat rauhan.
3 VASTAUSTA:
Oli tämä nunnan katoaminen vaan ihmeellinen katoaminen. Kyllähän tänäaikana pitäisi yksi nunna löytyä.
mutta.ei kirjoitti:
Oli tämä nunnan katoaminen vaan ihmeellinen katoaminen. Kyllähän tänäaikana pitäisi yksi nunna löytyä.
Mutta kun ei löydy, niin ei löydy.
lumetkin.sulaneet kirjoitti:
Mutta kun ei löydy, niin ei löydy.
Ei näy ei kuulu. Ihme häviäminen.
+Lisää kommentti
1 VASTAUS:
Hörhöille kelpaa mikä tahansa torven törinä
+Lisää kommentti
Liittyyköhän tämä nunnan katoaminen jotenkin niihin Valamon taideväärennöksiin ja muutama vuosi aiemmin tutkinnassa olleisiin Helsingin taideväärennöksiin. Eikö niissä ollut joku ralliautoilija leffamies tutkinnassa.
Ilmoita
1 VASTAUS:
Ihmetellä täytyy, kun ei ole vieläkään löytynyt, vaikka maa lumeton.
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Nunna Elisabet

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/02/15/luostari-lumen-keskella

Dokumentti Lintulasta v. -65. Nyt kadonnut nunna Elisabet myös
mukana dokumentissa, lyhyt haastattelu keskivaiheilla. Pitkän tien
kilvoittelijana hän on kulkenut, valona maailmassa oleville.
Pelasta Herra palvelijasi nunna Elisabet. Ja voimia jaksaa kaiken
ahdistuksen ja epätietoisuuden keskellä Lintulan sisaristolle.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta