nainen kaikessa alamainen miehelle

naisetmiestenalla

Juhani Starzewski ent KDn edustaja kuvaa fb sivuillaan taas huvin kuinka Raamatun mukaan naisten tulee olla kaikessa miehille alamainen ja olla hiljaa ja hoitaa kotona mies lapset. Ei mielellä mennä ulos duuniin. Nainen houkutteli miehen syntiin joten sai vauvan palkkaa synnytys ja kuukautiskivut. Lisäksi Starzeskin mukaan pitää peittää pää alamaisuuden merkkinä.

52

1037

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Koska Starczewski puhuu suoraan Jumalan kanssa ja ottaa käskyt Häneltä, tämä on varmasti Jumalan tahto.

      Taas nähdään, että islamin ja kristinuskon Jumala on sama.

    • hintukin

      Lihassa elävä nainen ei pidä päähinettä alamaisuuden merkkinä. Tiedätkö nainen että vaikka et ole onnistunut saamaan miestä sinun tulee pitää päähinettä alamaisuuden merkkinä miehille. Olethan Kristuksen morsian.

      Oikeastaan pelkkä huivi ei riitä vaan sinun tulee pitää laittaa kasvot peittävä huntu. Millaista huntua pidät ulkona js töissä? Ainakin miesvaltaisissa töissä pidät alamaisuushuntua. Ensin se voi olla outoa. Mitta mun kaikilta vaaditaan huntu zr yleistyy.

      • Anonyymi

        Hijabi niin kuin Talebanien seuduilla. On siitä sekin hyöty, jos sattuu olemaan rupsahtanut vaimo, niin kaiken saa peittoon.


    • EiHarvinaista

      Moni helluntailainen nainen makaa tälläkin hetkellä haarat levällään ja nauttii siitä, kun salainen rakastaja työntyy häneen.
      Se on vaan fakta minkä kanssa täytyy elää.

      • Harvi_Nainen

        Se on fakta jonka takia kannattaa elää.


      • tehthetheh

        Myös eräässä uskonnossa myös tytön uimisesta käydään keskustelua perheen miehen kanssa jos kuuluu opetussuunnitelman.Myös kassana jos on niin suvun miehet käy pitkän päivää kyttäämässä kaula pitkällä ja vartijan katseet sa sitten hermostumaan.


    • tupsulaski

      Kun lukee Statzewdkyn sivuja monet naiset vikuroivat alamaisuuden päähineen suhteen. Why

    • siruvuntu

      Siis oikeus nai en kulkee nyt huntu päässä ja käteistä vezkassa ettei ole surua kädessä

    • hakusessa.mies

      Joopa, nyt uskonnollinen pääministeri hommaamaan miehille erinomainen palkka, että vaimot voi olla miehensä rakastamana kotona hoitamassa se, mitä nyt työnsä lisäksi joutuu hoitamaan.
      Kyllä tämä markkinatalous on pilannut vaimon osan, että täytyy riehkasta leivän perässä, kun ukon tienestit eivät riitä.
      Ja kun näkisi miehensä pappeuden hoidon, että hän kaikessa pitäisi itseään Kristuksen alamaisuudessa, onhan Kristus miehen pää. Kunnioittaisi Herran lakia yli kaiken. Herra olisi hänen Jumalansa, ei turhaan lausuisi Hänen nimeään, johtaisi perheensä Herran "pelkoon", jne.
      Palvoisi Häntä yli kaiken, ja rakastaisi puolisoaan, kuin Kristus rakastaa seurakuntaa. Kyllä siinä vaimon on helppo kunnioittaa "alamaisuudessa" sellaista miestään.
      Kun se mies, pitää avioliiton kuuniassa, ei vilkuile sivuille, hoitaa tietenkin omat vanhempansa raamatunopetuksen mukaan. Ei varasta työnantajalta, eikä himoitse naapurin autoa, eikä mitään, että alkaisi väärä kilpailu varustemarkkinoilta, että meillä on komiampi auto ja talo jne.

      Pitää huolta vielä köyhistä ja vähäosaisista, mitä siihen raamatunohjeisiin nyt kuuluukin.
      Olisi siinä sellaisen miehen kainaloon hyvä nukahtaa. Syvää kunnoitusta ja alamaisuutta tuntien.

      Sitten kysymys, mistä sen löytää, meinaan sen miehen, joka on Kristukselle alamainen?

      • äitykkä

        Mukavasti kirjoitat tästä heikommasta "astiasta". Eihän miestä kehoitettu vahingoittamaan vaimoaan kuten nykyisin monissa perheissä tapahtuu.Rakastamaan niinkuin itseään.


      • realities
        äitykkä kirjoitti:

        Mukavasti kirjoitat tästä heikommasta "astiasta". Eihän miestä kehoitettu vahingoittamaan vaimoaan kuten nykyisin monissa perheissä tapahtuu.Rakastamaan niinkuin itseään.

        Miestä kehotettiin itse asiassa rakastamaan vaimoaan, kuten Kristus rakastaa seurakuntaa. Kristuksen rakkaus ei vaadi vaan uhrautuu pyyteettömästi.

        Kumpi se nyt sitten on heikompi astia? Kokemus on osoittanut, että miehet romahtavat usein elämän vaikeuksien edessä ja nainen joutuu keräämään silloin palaset. Naiset kasvattivat lapset ja elättivät perheen senkin jälkeen kun miehet hukkuivat viinapulloon sotatraumojensa vuoksi.

        Ketä palvelevat valheelliset myytit heikoista astioista yms.? Lähinnä kai omaa huonoa itsetuntoa. Kaikki ihmiset ovat joskus heikkoja.


    • faktaatarjolla

      Sellaista miestä on tosihankala löytää kun ne akat on pilanneet kaikki miehet jo a aikoja sitten.
      Ensin pitäisi löytää siis semmoinen vaimo joka ei kokoajan halaja hienoa kahdenkerroksen eliittitaloa, jokakesäisiä ulkomailla makaamisia pitkin rantoja, lisäkkeiden ottamia ja perceen punnituksia ja säätöjä saleilla ja jos missä!

      katos kun ne miehet ne yleensä kustantaa, eli koko miehisyys meneekin edelläluetellun kaiken hyvän sijasta sen viheliäisen akan palvontaan ja mielitekojen maksamiseen!

      palatkaa äitiväki ensin sinne naiseuden peruslähteille, siten alkaa niitä kainalomiehiäkin löytyä nukahtamisiin ja muuhunkin.

      • äitykkä

        Eikö isien valvollisuus ole kasvattaa lapsiaan,myös Raamatun mukaan?


    • ValhettaVaan

      Ap VALEHTELEE - Kävin Juhanin sivuilla, mutta en löytänyt sanaakaan ap:n väittämistä sovinistisista kirjoituksista!

      • Topiliina

        Etkö osaa lukea


    • Yksi fundamentalisti muiden joukossa. Voiko muuta odottaa?

    • EiHuivejaKristityillä

      Hölynpölyä ja panettelua taas koko aloitus!

      Jeesus sanoo, että kaikki uskovat ovat pyhää papistoa ja tasa-arvoisia keskenään.

      • siinäseonongelma

        on on muta eikö ole kurjaa kun vain vaimo tai nainen voi synnyttää!!

        mieskin kai haluisi olla tasaaaaaaarvoinen.


    • ttkkl

      Jumala sanoiAabrahamille:"Ole raikessa alamainen Saaralle vaimollesi!"

      • luetarkemmin

        ei sanonut !


    • Haitanneeko

      Nainen kelpaa presitentiksi myös papiksi jota vastustettiin aikoinaan ja on oikeutettu johtamaan seurakuntaa siinä missä mieskin....ainakin suomessa mutta on miehiä jotka ovat sitä vastaan.

      • kaikkialkaaollasekaisin

        no totuus on ettei kelpaa kumpaankaan!

        naisten johtamat seurakunnat ovat jotain humaanilässytyskehtoja samanmieleisilel naisille.

        no siinä se olikin se anti likipitäin.

        tosin miehistäkään ei kohta löydy kumpaankaan tosimiestä, kansan ja seurakunnan isähahmoa ja jotajaa.


      • lolloti.lol
        kaikkialkaaollasekaisin kirjoitti:

        no totuus on ettei kelpaa kumpaankaan!

        naisten johtamat seurakunnat ovat jotain humaanilässytyskehtoja samanmieleisilel naisille.

        no siinä se olikin se anti likipitäin.

        tosin miehistäkään ei kohta löydy kumpaankaan tosimiestä, kansan ja seurakunnan isähahmoa ja jotajaa.

        Vai että oikein totuus :D


      • capiche
        kaikkialkaaollasekaisin kirjoitti:

        no totuus on ettei kelpaa kumpaankaan!

        naisten johtamat seurakunnat ovat jotain humaanilässytyskehtoja samanmieleisilel naisille.

        no siinä se olikin se anti likipitäin.

        tosin miehistäkään ei kohta löydy kumpaankaan tosimiestä, kansan ja seurakunnan isähahmoa ja jotajaa.

        Faktat puhuvat valitettavasti muuta. Kaikki miesvaltaiset kulttuurit maailmassa ovat pahasti jälkeen jääneitä diktatuureja joissa ihmisoikeusloukkaukset ovat arkipäivää ja kansa voi kaikin puolin huonosti.

        Mistäköhän se johtuu että yhteiskunnat alkavat kehittymään inhimillisemmäksi vasta naisen koulutuksen ja yhteiskuntaan osallistumisen myötä? Johtuisiko siitä, että nainen avaa myös miesten silmät näkemään muita todellisuuksia kuin oman navan ympäristön. Ja näin ollen nainen on tarkoitettu osallistumaan miehen rinnalla myös yhteiskunnan kehittämiseen.

        Korostettu asema on jo kauan sitten menetetty. Hyvän johtajan ei tarvitse korostaa itseään, hänen taitonsa havaitaan muutenkin. Kunnioitus ansaitaan, sitä ei voi vaatia. Jos haluat kunnioitusta, kunnioita lähipiiriäsi. Paavali sanoi: toinen toistenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne. Se on paras ohje terveisiin ihmissuhteisiin.


    • markku.lievonen

      Tiedän miten väärä foorumi on pohtia aluetta, mutta teen sen kuitenkin. Mitä JUMALA aivoitti miehen ja naisen asemaksi, niin mitä laaja-alaisemmin näiden alueiden toteuduttua arjen tasolla, niin sitä itsenäisempi ja hyvin voimaisempi perhe on. Taas koko valtia muodostuu perheistä ja siten tällä on vaikutuksensa koko valtion / maan hyvinvointiin aina valtion velkaantumista myöten.

      Otan esimerkin. Vallitseva tila perheissä on, miten tasa-arvon nimessä on samaistettu miehen ja naisen tehtävät. Siis molemmat puolisot tekevät kodinhoidon / ruuanlaiton jne..... Todellisuudessa tämä on ohjannut perheen uusavuttomuuteen eli kumpikaan puoliso ei todellisesti hallitse aluettaan ja kehittynyt siinä.
      Esim. kodin rakentaminen vaatii mieheltä täydellistä keskittymistä suunnitteluun ja rakentamisen toteuttamiseen. Jos miehen tulee olla tasapäistetty, niin saa unohtaa koko pesän rakentamisen ja asua kerros / rivitalossa ihanteineen. Ihmisen keskittymis kyky ei riitä laaja-alaiseen toimintaan.

      Niin, seuratkaappa ja tutkikaa miten paljon varoja valtio joutuu uhraamaan uusavuttomuuteen maassamme. Järkyttävällä tasolla ja loppua ei ole edes odotettavissa, vaan tilanne pahenee entisestään. Samoin perheet uusavuttomuuksineen on erittäin haavoittuvaisia.Juurtumattomia arkeen.

      • capiche

        Minun käsittääkseni perheiden sisäisen työnjaon pitäisi määräytyä puolisoiden omien taipumusten mukaisesti. Joskus mies on parempi kokki kuin nainen ja joskus taas nainen on parisuhteen teknisempi osapuoli. Miksi pakottaa toista rooliin, joka ei hänelle sovi eikä edistä yhteiselämää.

        Tasa-arvohan ei tarkoita samankaltaisuutta, tai töiden tasan jakamista. Vaan sitä että jokaisella pitäisi olla yhteiskunnassa tasa-arvoiset mahdollisuudet kehittää ja käyttää omia lahjojaan.

        Jumala ei jakanut tiettyjä lahjoja miehille ja tiettyjä naisille. Vaan ihmiset saivat erilaisia lahjoja sukupuolesta riippumatta. Joku nainen voi näin ollen olla älykkäämpi ja loogisempi tai vaikka parempi johtaja kuin jotkut miehet. Ja tietenkin päinvastoin. Yksilölliset erot pitää hyväksyä.

        Tärkeintä on, että miehet ja naiset toimivat erilaisine tai samanlaisine lahjoineen yhdessä perheen ja yhteiskunnan hyväksi, eivätkä taistele toisiaan vastaan. Toisen ihmisen rajoittaminen on tavallaan loukkaus Luojan luomaa ihmisyyttä vastaan.


    • markku.lievonen

      Niin, mitä alamaisuus on, niin se on kyllä tänä päivänä salaisuus, jota ihminen ei ymmärrä.
      Seuratkaapa miten menestyvän miehen takana on puoliso. Kuten Matti ja Teppo aikoinaan lauloikin, miten kaiken takana on nainen.

      Taas mies, joka alistaa puolisoaan tuhoaa samalla itsensä.

      • Faktahommat

        Kerrankin Lievonen olen kanssasi samaa mieltä. Narsistiäijää ei tarvitse edes sääliä. Sääliminen on sairautta.


    • Aloitus on Paavalin puhetta. Naiset ovat pelottavia koska he voivat kyseenalaistaa miehen aivoitukset, vaikka ovat heikompia astioita. Mies ei kestä sitä, että hänellä ei ole vastauksia vaikeisiin kysymyksiin ja hän ei pysty myöntämään sitä, että nainen olisi oikeassa.

      Lisäksi, jumalan oletetaan olevan voima voimille, ei heikoille. Ja heikot on helppo alistaa, koska se on voiman oletettu oikeus. Heikkous on halveksittavaa, kuitenkaan nainen ei saa olla voimakas, koska se ei enää ole naisellista ja mies pelkää voimakasta naista.

      Kuitenkin historiallisten havaintojen perusteella Jumala kohtelee voimakasta siten, kuin voimakas kohtelee heikompaa. Eli hyvin oikeudenmukaisesti.

      • äitykkä

        Nainen luotiin avuksi,ei alamaiseksi.


    • Filippuksen evankeliumissa sanotaan jopa, että vaimo ei saa poistua morsiushuoneesta, eikä näyttäytyä enää kenellekkään paitsi sulhaselle ja sulhasen omaisille.

      En tiedä onko tuo oppi kirjaimellista vai onko se vertauskuva siitä, että sielu on kuin morsian ja sana on sulhanen, eikä sielu saa enää näyttäytyä muille sulhasille/sanoille.
      Sanalle se antaa kuitenkin oikeuden mennä vaikka muiden sielujen luokse. Tässä ei ole enää kysymys miehistä ja naisista, vaan sielusta ja sanasta.

      Se on kuitenkin otettu kirjaimellisesti. Eräs islam taustainen mies sanoi minulle, että hän arvostaa vain omaa äitiään, hän ei koskaan poistunut kotoa.

      • capiche

        Morsiushuone viittaa häätilaisuuteen, ei suinkaan kotiin ja yhteiskuntaa.

        Tottakai pelokas mies arvostaa sitä, että nainen istuu kotona pallo jalassa ja siveysvyö päällä. Machoiluun liittyy aina pelko siitä, että en riitä miehenä. Itsensä kanssa sovussa olevan miehen ei tarvitse machoilla tai kukkoilla. Hän luottaa myös siihen, että nainen pysyy matkassa ilman että hänen vapauttaan rajoitetaan.

        Eivät kaikki muslimiehetkään ole tuollaisia. Islamilaisissa maissakin naiset ovat aktiivinen osa yhteiskuntaa, toimivat myös johtavissa asemissa yms. Olen itsekin toiminut esimiehenä 24 muslimille, joista suurin osa miehiä. Pitivät kuin kukkaa kämmenellä.


    • violaluna17

      En usko,että aloitus on totta. Mutta tuota naisen alamaisuutta kyllä meidänkinhell. seuakunasa on opetettu ja etä on jokin Lopunaikojn merki,un nasetjohtaa. Perustuu Jesajan profetiaan ja tuohon pPaavalin kirjeen kohtaan,

      • capiche

        Pääasia on, että nainenkin tietää itse eläneensä niin, että on käyttänyt Jumalan antamia kykyjä niissä tehtävissä joihin häntä on johdatettu. Silloin on hyvä omatunto ja voi katsoa elämäänsä taaksepäin suurella kiitollisuudella. Meistä kukin voi elää vain omaa elämäänsä sen uskon määrän mukaan mikä meille on annettu. Jumalan miellyttäminen on tärkeämpää kuin ahdasmielisten ihmisten miellyttäminen.

        Raamatussakin oli naisia, joilla oli myös yhteiskunnassa vaikutusvaltaa. Esim. kuningatar Ester ja tuomarina toiminut profeetta Debora. Ja kelpo vaimon ylistyskin Sananlaskut 31: 10-31 puhuu kykenevästi bisnesnaisesta: hän harkitsee peltoa ja ostaa sen jne. Mies jolla on terve itsetunto osaa arvostaa myös pystyvää naista, eikä koe tarvetta alistaa ketään.


      • capiche
        capiche kirjoitti:

        Pääasia on, että nainenkin tietää itse eläneensä niin, että on käyttänyt Jumalan antamia kykyjä niissä tehtävissä joihin häntä on johdatettu. Silloin on hyvä omatunto ja voi katsoa elämäänsä taaksepäin suurella kiitollisuudella. Meistä kukin voi elää vain omaa elämäänsä sen uskon määrän mukaan mikä meille on annettu. Jumalan miellyttäminen on tärkeämpää kuin ahdasmielisten ihmisten miellyttäminen.

        Raamatussakin oli naisia, joilla oli myös yhteiskunnassa vaikutusvaltaa. Esim. kuningatar Ester ja tuomarina toiminut profeetta Debora. Ja kelpo vaimon ylistyskin Sananlaskut 31: 10-31 puhuu kykenevästi bisnesnaisesta: hän harkitsee peltoa ja ostaa sen jne. Mies jolla on terve itsetunto osaa arvostaa myös pystyvää naista, eikä koe tarvetta alistaa ketään.

        Esimiehenä tai johtajana toiminen ei muuten ole hallitsemista, vaan vastuunkantoa ja toimintaedellystysten luomista. Se on oikeastaan palvelutehtävä. Vastuunkantamiseen liittyvät toki aina myös vaikeat päätökset.

        Ihmisten ei minusta pitäisi koskaan hallita koskaan toisiaan. Vaan yhteiselon pitäisi sujua molemmin puolisen kunnioituksen puitteissa. Kummallekin pitäisi jäädä ainakin pitemmällä aikavälillä tunne, että on tullut nähdyksi ja tarpeineen huomioiduksi. Sen takiahan ihmissuhteissa ollaan. Miksi kukaan hengailisi yksipuolisessa ihmissuhteessa, jossa mentäisiin vain toisen osapuolen mukaan.


      • saalukeajostohtii
        capiche kirjoitti:

        Pääasia on, että nainenkin tietää itse eläneensä niin, että on käyttänyt Jumalan antamia kykyjä niissä tehtävissä joihin häntä on johdatettu. Silloin on hyvä omatunto ja voi katsoa elämäänsä taaksepäin suurella kiitollisuudella. Meistä kukin voi elää vain omaa elämäänsä sen uskon määrän mukaan mikä meille on annettu. Jumalan miellyttäminen on tärkeämpää kuin ahdasmielisten ihmisten miellyttäminen.

        Raamatussakin oli naisia, joilla oli myös yhteiskunnassa vaikutusvaltaa. Esim. kuningatar Ester ja tuomarina toiminut profeetta Debora. Ja kelpo vaimon ylistyskin Sananlaskut 31: 10-31 puhuu kykenevästi bisnesnaisesta: hän harkitsee peltoa ja ostaa sen jne. Mies jolla on terve itsetunto osaa arvostaa myös pystyvää naista, eikä koe tarvetta alistaa ketään.

        Lukenet myöskin sen Tuomarien kirjan viimeisen lauseen muistaakseni se oli se, en tarkista, lopussa kuitenkin ja suhteuta se tuohon naisten johtamisiin.


    • Näin.ymmärrän

      Miehenä pidän naista tasavertaisena ihan mihn asemaan tahansa se on ihmisestä kiinni, raamatussa voidaan toisin asettaa joissain kohdin mutta se on vain kirjoittajan mielipide eikä siihen pidä tuijottaa.

    • moni.avioisuus

      Tässä monisärmäisessä siunatussa liittosuhteessa, kun pappi sanoo Luterilaisessa kirkossa aamenen kahdelle naiselle, kun he pariutuvat avioon, niin mistäs se alamaisuus sitten haetaan.
      Toisaalta, jos päivän polttava moniavioisuus oli aamuteeveessä jo esissä, sehän on kohta totta ja lainvoimainen, jos on yksi akaata ja kaksi miestä, no miten se perheepää jaetaan, ketä kumarretaan?
      Vai onko niin, että jos on kaksi akaataa ja yksi mies, niin onko vaara miehen eessä kompuroidessa, että alamaisuudessa kopsauttavat vahingossa otsansa yhteen.
      Tulee pahkapäisten kotiväki, kuin kivitalossa yleensä. Kuhmupäisten kot'väki.


      Siinäpä sitä pureskelemista. Niin, ja vasta Virolainen lehti (Virossa ilmestyvä) kirjoitti (eilen). että miehen ja naisenvälinen liitto-ajatus keskustelupalstassa, niin suodatetaan pois- koska se nostaa vihamielisyyden ihmisissä.

      ts. meidän ajatus miehen ja naisen välisestä liitosta on pian tässäkin suodatuksen kautta poistettavaa kamaa. Vaarallista asiaa. Se pitää poistaa, mutta muu kyllä on niin aamennettavaa asiaa.

      • se.linkki.väite

      • tallentakaa.kopiona
        se.linkki.väite kirjoitti:

        http://objektiiv.ee/uha-ulatuslikumat-tsensuuri-rakendav-twitter-vaide-nagu-oleks-abielu-uhe-mehe-ja-uhe-naise-vaheline-liit-vihkamine/

        linkki siihen mainitsemaani Viron lehteen.

        Twitterin sensuuri - miehen ja naisen liittoon.

        pistäkäähän ajatus kopioiden talteen, nämä sensuroidaan pian.


    • Anonyymi

      Juhani ottaa noin 2 kk välein esille naisen alamaisuuden ja huivin taii hunnun käytön. Viimeisin postaus on syyskuultamme. Hän ei kuitenkaan osaa sanoa kelle sinkkunainen on alamainen

      • Islamin mukaan naisen ylämäinen eli holhooja on hänen aviomiehensä, isänsä tai veljensä tässä nokkimisjärjestyksessä. Kumma etei Jumala ole tätä Jussille kertonut, sillä eihän kristinuskossakaan voi olla muita vaihtoehtoja.

        Ei kai se reksi tai konttoripäällikkö sentään kotona käy hommia hoitelemassa, vaikka jotkut joskus käykin.


      • Anonyymi
        Repe.Ruutikallo kirjoitti:

        Islamin mukaan naisen ylämäinen eli holhooja on hänen aviomiehensä, isänsä tai veljensä tässä nokkimisjärjestyksessä. Kumma etei Jumala ole tätä Jussille kertonut, sillä eihän kristinuskossakaan voi olla muita vaihtoehtoja.

        Ei kai se reksi tai konttoripäällikkö sentään kotona käy hommia hoitelemassa, vaikka jotkut joskus käykin.

        Joskus oli uutisissa Saudeista. 39v nainen jäi leskeksi ja sikiöllä oli jotain ongelmia lääkärin mukaan. Mieheltä olisi pitänyt kysyä tehdäänkö sektio eikä nainen saanut päättää. Niinpä kysyttiin naisen aikaisemman liiton 18 v pojalta mitä äitille tehdään. Koska tää tulee meille?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joskus oli uutisissa Saudeista. 39v nainen jäi leskeksi ja sikiöllä oli jotain ongelmia lääkärin mukaan. Mieheltä olisi pitänyt kysyä tehdäänkö sektio eikä nainen saanut päättää. Niinpä kysyttiin naisen aikaisemman liiton 18 v pojalta mitä äitille tehdään. Koska tää tulee meille?

        Toivottavasti mahdollisimman pian! 😄


    • Kannattaisiko Juhanin muuttaa oletettaville esi-isiensä maille (sukunimensä perusteella päättelen), siellä tällainen ideologia saisi paljon enemmän kannatusta.

      • Ei meillä ole varaa menettää miestä, jonka kanssa Jumala suostuu päivittäin juttusille milloin mistäkin pikkuasiasta. Todella harvinainen armolahja.


      • Anonyymi
        Repe.Ruutikallo kirjoitti:

        Ei meillä ole varaa menettää miestä, jonka kanssa Jumala suostuu päivittäin juttusille milloin mistäkin pikkuasiasta. Todella harvinainen armolahja.

        Olen itse puolalainen äidin puolelta. Kyllä Puolassa on asiallisestikin toimivia fiksuja ihmisiä, mutta on siellä änkyröitäkin. Tällä taitaa olla suom äiti?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen itse puolalainen äidin puolelta. Kyllä Puolassa on asiallisestikin toimivia fiksuja ihmisiä, mutta on siellä änkyröitäkin. Tällä taitaa olla suom äiti?

        Siihenhän tuo nimi viittaa, että noin päin olisi.


    • Anonyymi

      Me oltais kivikaudella, jos näin pitäisi toimia.
      Miehet ovat yhtä vajaalanttusia kuin ... naisetkin toisinaan,
      mikä suo miehelle sen oikeuden olla muka perheen pää tai mitään muutakaan.

      Siksi egyptissä kuljetaan edelleen kaavut päällä ja kamelin kanssa keinuen.
      ”mies” päättää

      Ei päätä, opetelkoot ensin hillitsemään ja hallitsemaan edes itseään.

    • Anonyymi

      Jos ottaa oikeudet Raamatusta, pitäisi ottaa myös velvollisuudet.

      "Miehet, rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä"
      Efe. 5:25

      • Joo, tämä näiltä änkyröiltä unohtuu aina ja ikuisesti. :)


    • Anonyymi

      Aloituksessa mainitun henkilön puheista en tiedä, mutta muuten otan asiaan kantaa.

      En laita nyt Raamatun kohtia, koska jokainen Jumalan palvelija tietää ja löytää ne itsekin. Vänkääjille ei riitä mitkään todisteet.

      Alussa Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, mieheksi ja naiseksi. Koska ihmiset lankesiva syntiin niin nainen alistettiin miehelle ja miehen oli tehtävä työtä selkä hiessä.

      Kiitos Kristukselle, hän tuli asettamaan kaiken ennalleen ja hänen ylösnousemus ennallisti tilanteen siinä määrin, että Jumalan valtakunta on sisäisesti hänen omissaan. Eli enää ei ole toinen toista ylempänä missään asiassa vaan kaikki ovat tasa-arvoisia ja tekevät erilaisia tehtäviä, kukin lahjojensa mukaan.

      Jeesus kertoi opetuslapsilleen, että maailman ihmisillä on kuninkaat ja maalliset herransa, mutta Jumalan lasten keskuudessa niin ei saa olla. Heillä ei saa edes olla enää maallisiä äitejä ja isiä vaan kaikki ovat yhdessä Taivaan Isän lapsia ja tasa-arvoisia sisaruksia. Myös lapset ja vanhukset ovat yhtä arvokkaita kuin aikuiset.

      Ne, jotka yrittävät yhä alistaa naisen miehen alamaisuuteen elävät yhä paholaisen lapsina vailla Kristuksen vapautusta. Heillä on muutenkin tapana lyödä muita ihmisiä "Raamatulla päähän" ja jankuttaa synnistä yms.

      Kun ihminen on todella pelastettu Kristuksen työn tähden niin hänen sydämeensä on kirjoitettu 10. käskyä. Siksi hän ei enää tarvitse muistutusta 10. käskystä vaan hän elää niitä noudattaen omasta vapaasta tahdostaan. Aidossa uskossa oleva ei halua esim. valehdella, koska pelkkä ajatus valehtelusta tuntuu rikkovan hänen sydämensä. Siksi hän ei enää valehtele jne.

      Maranata!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Onko vinkkejä ikävän lopettamiseen?

      Onko hyviä vinkkejä, miten pääsisi ikävästä eroon? Järkeviä pliis!
      Ikävä
      57
      2285
    2. Rippileirillä ahdistelua - jälleen kerran

      Lyhyen ajan sisällä monia tapauksia jotka todistavat, että lapsenne eivät ole turvassa rippileirillä. Leirin yövalvoja
      Luterilaisuus
      59
      936
    3. Mikä on toivomuksesi

      Tällä hetkellä
      Ikävä
      101
      872
    4. Olen tyytyväinen Tinderiin

      Deittailu on pitkän parisuhteen jälkeen ollut pääosin virkistävää ja kiva sosiaalinen harrastus, josta on saanut seuraa,
      Sinkut
      140
      862
    5. Tunnen intohimoa.

      Jokaiselle naiselle sanon että panisin.
      Ikävä
      168
      813
    6. Nimesi nainen

      On koko päivän ollut ajatusteni ykkönen. Jotenkin kaipaan sinua nyt entistä enemmän ja se on saanut minut miettimään tos
      Ikävä
      45
      759
    7. Eihän nyt mikään

      Sitten varmasti jäänyt hiertämään meidän välejä. Meillähän ei ole varsinaisesti edes koskaan mitään ollut ja siksi itse
      Ikävä
      51
      703
    8. Yritän toipua siitä, etten sinua saanut nainen

      Niin oli varmaan tarkoitettu. Oli nähty, että me emme kuulu yhteen ja teiden täytyy kulkea eri suuntaan. Yritän toipua m
      Ikävä
      38
      679
    9. Vaikka olet nainen

      Tunteellinen ja suhtaudut asioihin hyvin syvällisesti ( mikä on hyvä asia). Mutta kai sua nyt joskus huvittaa tämä meid
      Ikävä
      28
      674
    10. Teen lahjoituksia Elokapinalle ja Ukrainalle

      Ensimmäiset puolustavat elinympäristöä ja jälkimmäiset demokratiaa. Hyvällä asialla molemmat ja ovat ansainneet tukensa.
      Maailman menoa
      192
      622
    Aihe