Kotivakuutus luottotiedottomalle vuonna 2017

luottotiedoton9999

Hei,

Internetistä löytyy tästä ketjuja pilvin pimein, muttei mitään ihan tuoretta tietoa. Ajattelin siis kysyä, jos joku osaisi auttaa.

Minulla on ulosotossa noin 20 000 euroa, täysin omia töppäilyjä muutaman vuoden takaa. Olen maksanut veloista noin neljäsosan takaisin ja minulla on nykyisin vakaat tulot.

Asunnon etsiminen on ollut yllättävästi todella vaikeaa, etenkin täällä Helsingissä missä asunnot ovat muutenkin kiven alla. Onnnistuin kuitenkin saamaan tutuntutun kautta asunnon, johon voin muuttaa koska vaan. Maksoin asunnosta normaalia reilummat vuokravakuudet.

Tajusin vasta vähän liian myöhään, että vuokraisäntä vaatii luonnollisesti kotivakuutuksen. Olen kokeillut molemmista firmoista, joissa minulla on sellainen aiemmin ollut (IF ja Pop-vakuutus). Kumpaankaan en ole eläessäni jättänyt laskua maksamatta tai maksanut myöhässä, mutta kieltäytyivät antamasta vakuutusta nyt luottotiedottomuuteen vedoten.

1) Tietääkö kukaan, onko jotain vakuutusyhtiötä josta voisin saada kotivakuutuksen jättämällä esimerkiksi ison etumaksun? Ei mitään ongelmaa jättää vaikka 500e "pantiksi".

2) Kaikenlaisia yleisiä strategianeuvoja otetaan myös vastaan

3) Onko kellään mitään kokemuksia sinunturvaksi.fi-palvelusta? Tuo näyttää sivujen perusteella aika höpöhöpö-firmalta, mutta toisaalta tuo kai kävisi periaatteessa vakuutuksesta? Voisiko tuosta olla ratkaisuksi?

4) Onko mitään muuta keinoa, esimerkiksi voinko käyttää jotain omaistani takaajana, voiko vuokranantaja ottaa vakuutuksen omissa nimissään jos sovimme asiasta tai jotain tällaista? Käsitin, että toisen puolesta kotivakuutusta ei voi ottaa jos ei asunnossa asu. Mutta voiko omistamaansa kiinteistöä jotenkin vakuuttaa jollain yleisvakuutuksella niin, että se kattaa kaiken riippumatta kuka siellä asuu? Toisin sanoen onko yhtään mitään tapaa, jolla voimme hoitaa tämän yhteistyössä vuokraisännän kanssa?

Tuntuu ihan absurdilta, ettei tähän tunnu olevan mitään keinoa. Nyt olisi hyvät neuvot kalliit, kiitos vastauksista!

13

4888

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ajhjkk

      Kelasta saa nykyään maksusitoumuksen kotivakuutukseen.

      • Ihansamaok

        Ei sekään auta kun eivät myönnä jos eivät luota omaan maksukykyysi. Mulle kävi niin. Kela olis maksanu mun Kotivakuutuksen mutta ei tunnu mikään firma antavan sitä eivätkä ees kysy saisinko maksetuksi..:( Seinä nousee pystyyn heti kun tarkastavat luottotiedot. "Meillä ei ole tapana myöntää vakuutuksia jos on luottohäiriömerkintä". :(


    • kelasucks

      Kelasta ei saa mitään jos bruttotulot on yli 1880 egeä. Muutama vuosi sitten sain tapiolasta kun maksoi koko vuoden maksun kerralla. seuraavana vuonna sen sitten voikin jo jakaa neljään osaan.

      • Joojoosit

        On muuttunu sit systeemit. Minä en saanu Tapiolastakaan Kotivakuutusta luottohäiriömerkinnän vuoksi. Vakuutusmaksuissa ei oo ollu maksuongelmia ikinä. Silti nyt kun muutin niin en saa mistään ton luottohäiriömerkinnän vuoksi vakuutusta. On tosi reilua.


      • Häiriömerkintä
        Joojoosit kirjoitti:

        On muuttunu sit systeemit. Minä en saanu Tapiolastakaan Kotivakuutusta luottohäiriömerkinnän vuoksi. Vakuutusmaksuissa ei oo ollu maksuongelmia ikinä. Silti nyt kun muutin niin en saa mistään ton luottohäiriömerkinnän vuoksi vakuutusta. On tosi reilua.

        Just. Mulle ne ei myöntänyt laajaa kotivakuutusta mutta perusvakuutuksen kyllä.


    • RMA16

      Kannattaa selvittää vakuutusyhtiölle tarkemmin luottotietohäiriöiden syyt ja syntyajankohta sekä nykyinen maksuvalmius. Jos kaikki merkinnät ovat vanhoja eikä uusia ole tullut ja nykyiset tulot säännölliset, saat melko varmasti vakuutuksen jostakin yhtiöstä. Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan sivuilla (www.fine.fi) on ohjeet, miten menetellä, jos vakuutusyhtiö hylkää vakuutushakemuksen luottotietohäiriöiden perusteella.

      LähiTapiola Pirkanmaalla (muistaakseni) on vakuutus, jonka vuokranantaja voi ottaa ja joka kattaa vuokralaisen aiheuttamia vahinkoja.

    • Inkku53

      Kannattaa selvittää vakuutusyhtiölle tarkemmin luottotietohäiriöiden syyt ja syntyajankohta sekä nykyinen maksuvalmius. Jos kaikki merkinnät ovat vanhoja eikä uusia ole tullut ja nykyiset tulot säännölliset, saat melko varmasti vakuutuksen jostakin yhtiöstä.

      Kuten edellinen kirjoitti, voit saada vakuutuksen. Itselläni on vuokralainen ja hänkään ei meinannut saada kotivakuutusta luottotietojensa vuoksi (ei kylläkään noin suuret häiriöt. ) Soitin vuokranantajana Pohjolaan, jossa itsellänikin vakuutukset, ja kysyin voiko saada. Voi saada, mutta he haluavat tietää mistä ne ovat tulleet ja milloin viimeinen ja onko niitä vakuutuksista tullut, Katsovat sun luottohäiriötiedot. Ja vuokralaisen piti maksaa koko vuosi kerralla. Sinunturvaksi vakuutus voi vuokranantajan allekirjoituksella saada ymmärtääkseni. Ja ymmärtäisin, että vakuutuksia on myös vuokranantajille yhtiöissä.

    • näin-se-menee

      Näin se on sillä minäkin IF:n asiakas ollut 12 vuotta ja kaikki maksanut ajallaan eikä autossakaan kolareita niin kun vaihdoin auton en saa enään kaskoa(luottoteidot meni pari vuotta sitten)Onneksi en ole muuttamassa sillä asun todella halvalla ja hyvällä alueella maaseudulla kun eläkkeellä sillä kun kysyin ei voida uutta myöntää jos muutan.Yksinkertaisesti mitään muuta vakuutusta ei ikinä saa jos luottotiedot poissa kuin auton liikennevakuutuksen ja senkin maksamalla aina vuoden etukäteen.
      Ainoa jos muutat ulkomaille esim Norjaan vaikka töihin niin sinulla on ainakin vuoden luottotiedot kunnossa ennen, kuin ulosotto tulee perässä eli aina jos muuttaa ulkomaille kannattaa hankkia kaikki vakuutukset ja muut sillä kesken ei kysellä eikä niitä lopeteta vaikka ulosotto tulee.

    • Osa-aikaeläkeläinen

      Vakuutus ja korvaamispuoli ovat kaksi eri asiaa ainakin Lähitapiolassa. Vakuutuksia on oltava paljon, jotta saa painostettua korvaukset toimimaan. Pelkällä kotivakuutuksella olet tuossa yhtiössä heikoilla.

    • kysys

      Suppean kotivakuutuksen saa, kun maksaa sen etukäteen yhdessä erässä per vuosi. Laajaa kotivakuutusta ei yleensä saa. Suppeaan laitetaan yleensä palo ja vesivakuutus.

    • Luottis

      POPista saa nykyään.

    • lkkl

      Saa tai ei mutta kaikki vakuutusyhtiöt kusettavat.

    • POPonPOP

      Luottohäriöinen saa nykyään suppean POP Kotivakuutuksen vaikka heti netistä tilaamalla. Ensimmäisen vuoden joutuu kuitenkin maksamaan kerralla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      448
      4795
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1712
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      93
      1448
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1349
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1306
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1181
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      990
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      875
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe