Ehdotuksia psykiatrian korjaamiseksi

näijust

Miksi tällä palstalla lietsotaan koko ajan sitä kuinka pahanthtoista, ihmisoikeuksia loukkaavaa sekä mielipuolista psykiatria on? No näinhän se varmasti on. Mutta missä on kaikki kehitysideat mitä pitäisi tehdä? Suurin osa vaan lietsoo kuinka turmelevia lääkkeet ovat mutta ei ole mitään ideoita asian korjaamiseksi. Miten asiat menisivät parempaan suuntaa sinun mielestäsi?

40

702

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hullujakaikkityyni

      Hei myöhäistä on katua, kun vahinko on jo sattunut. Olisitte vaikkapa jättäneet sen narsisti termin keksimättä, sillä se kaatuu juurikin sinne itseänne vastaan. Olette tuhonneet lukemattomia perheitä, syyllistäneet vanhemmat, ajaneet nämä ihmiset vainoamaan uusia uhreja, koska ette osanneet auttaa. Teitä ennen alalla saattoi olla ihan ammatti-ihmisiä, mutta kun olitte viisaampia ja lapsinarsisteja,kuin he,ette viitsineet kuunnella järjen ääntä vaan väititte kehittävän alaa.

      Juuri nyt teillä työskentelee ihmisiä jotka eivät pärjänneet ihmissuhteissaan vaan ovat ottaneet uusia uhreja, kun itse eivät kyenneet kohtaamaan, mitä muille ihmisille tuli aiheutettua. Päihdehuollossa teillä työskentelee ihmisiä joilla on pakonomainen tarve alkoholinjuontiin ja mitään muuta eivät osaa, eikä kykene tekemään vastakkaisen sukupuolen kanssa.

      Teillä on myös alan ammattilaisia jotka ovat parisuhteessa ja ahdistelevat seksuaalisesti netistä seuraamiaan kohteita syyttäen heitä narsisteiksi, joilla ei ole minkäänmoista käsitystä mitenkä ollaan parisuhteessa vaan nämä itsekin potilaat hakevat uusia uhreja, koska koko maasta ei todellisuudessa enää taida löytyä sellaista tahoa, ketä auttaisi näitä tasaisin väliajoin uusia uhreja etsiviä itseriittoisia häiriköitä. Itseasiassa te olette luoneet sanahirviön narsismi nostattamaan vain niitä ihmisiä työskentelemään jotka juurikin käyttäytyy kuin narsisti, eli on tietävinään kaiken ventovieraiden ihmisten elämästä. Sille totisesti on olemassa ihan se oikeampikin termi ja se on: pedofiili joka ahdistelee muita ihmisiä, ei suo muille mitään yritystä elämäänsä vaan joka änkee ja tunkee joka paikkaan tietämyksineen. Terapian tarpeessa naimisissa olevat runkkarinne siis vain alentaa muiden elämää nostaakseen itsensä. Ja jostain syystä eivät kykene edes kustantamaan edes jälkikasvua heille joita ollaan lähdetty ihan "koulukiusaajajengillä" vainoamaan saatikka kustantamaan terveyskulut, kun uhrit sairastuvat teidän mielisairaiden joukkoraiskaaja työntekijöidenne aiheuttamina. Ihmetelkää tämän jälkeen, miksi lapset voivat huonosti tässä maassa, ahneuksissanne tuuppaatte heihin kaikenmaailman luonnottomia lääkkeitä, siis lapsille, se on kyllä ihan realisesti mielisairas ja rahanahne teko, yritätte korjata aina vain lisää väärin, kun olette särkeneet ihmisten sieluja. Josko ihan ensinnä aloittaisitte niiden omien työntekijöidenne terapioinnista, ettei enää enempää aiheutuisi mielipahaa narsistien uhreille.

      Voisin jatkaa loputtomiin, mutta teillä siellä olisi jo aika siivota se oma taloutenne, tämän lisäksi suomeen pitää säätää laki, että moniongelmaiset ihmiset joille ei ole riittänyt yksi parisuhde vaan niitä uhreja otetaan aina vain uusia, niin kun tälläinen ihminen alkaa käyttäytymään suvaitsemattomasti samaa sukupuolta kohtaan, niin uhrille kustannetaan automaattisesti jälkikasvut ja ahdistelija maksaa myös tuntuvan korvauksen ansion menetyksestä joka koituu, kun raiskattu uhri ei voinut perustaa sitä omaa perhettä, kun nämä moniongelmaiset narsistit käy ihmisten kimppuun terapian sijasta.

      Te vaan olette mielisairaita, ei mulla muuta. Vain narsisti luulee tietävänsä muiden puolesta.

    • oppia

      Hyvä aloitus! Kaikkia muita keinoja pitäisi käyttää ennen lääkitysten käyttöönottoa, keskusteluterapiaa lyhytterapiana, tarvittaessa pitkää terapiaa, terapian järjestymistä pitäisi nopeuttaa ettei tartte sitä ennen turvautua lääkitykseen. Lääkityksestä pitäisi puhua lyhytaikaisena. Käyttöön myös lääkkeetön hoito psykoosien hoidossa kuten ylitorniossa. Kuntouttavaa työtoimintaa pitäisi järjestää ilta-aikoinakin. Kuntouttavassa työtoiminnassa pitäisi olla enemmän valinnanvaraa.

    • qqqqe

      Nimimerkille hullujakaikkityyni, ensiksi se tosiseikka kaikki tai ainakin suurin osa ketkä psykiatrian alalta apua hakevat ovat traumatisoituneet jo lapsena. Tämä ei ole psykiatrian vika jos on kasvanut alkoholistiperheessä tai joutunut kokemaan hyväksikäyttöä. Toiseksi miten sanan narsismi keksimättä jättäminen olisi tätä huonoa kehitystä estänyt. Se on joka tapauksessa olemassa oleva ilmiö. Kuinka paljon sitä on psykiatrian puolella, en osaa vastata, koska en tunne aihetta niin hyvin. Sitten tietysti kuinka hyvin ihmisiä ylipäätään auttamaan, voi tietysti kyseenalaistaa.

      • hullujakaikkityyni

        Niin aivan vaiko, jos on kasvanut alkoholistiperheessä, niin ei kannata lähteä psykiatriaa opiskelemaan ja omia ongelmiaan muille jakamaan. Jos annettaisiin ihan ihmisten itsensä asioitansa omalla laillaan kokea, alkoholistiperheetkään eivät ole mihinkään hävinneet, kaikkien ei edes tarvitse käyttäytyä joidenkin toisten määrittelemien termien kautta.

        Itseasiassa hyvin hämmästyttävää, että korostetaan näitä alkoholistiperheitä kaikkein pahimpana argumenttina, eikä esim niitä "kaikentietäviä juorutätejä" jotka luulevat tietävänsä muiden asioista laiteta mielummin sinne hoitoonne. Sillä hekään eivät kykene tasapainoiseen kommunikointiin. Pistäkää hitto soikoon vaikka koko suomi sellaisten hullujen holhouksen alaiseksi joilla on pakkomielle elää muiden puolesta.

        Toimintanne on hyvinkin yksipuolista joka perustuu perheen ulkopuolisten henkilöiden harhakuvitelmiin ja usein se nuppi on totaaliitsekeskeinen ja yrittää pakkomielteisesti muuttaa itselle tuntemattomia ihmisiä omaan kuviteltuun muottiinsa. Ja vielä pahempaa, kun nuppi menee niin paljon sekaisin, että aletaan uskomaan juttuihin ilman omaa kokemusta joita joku itselle tuntematon on kirjoittanut johonkin oppikirjaan. Ja aletaan tätä mantraa saarnaamaan ulkopuolisille ihmisille.

        Ja ehdottomasti törkeintä on se,että "naimisissa olevat ammattilaisenne tai valeterapeuttinne" ensin joukkoraiskaa nettiin kirjoittelevia ja tämän jälkeen leikkii joidenkin ihmisten lapsille terapeuttina. Jos on siellä oman pään sisällä näin paljon vikaa, niin menette ihan itse vaan terapeutille, ei muiden ihmisten kuulu joutua kantamaan näiden moniongelmaisien parisuhteissaan aina vain epäonnistuvien narsistien vuoksi mitään pahaa. Moniongelmaiset naimisissa olevat huoripukkinne alkoholilla tai ilman, eivät ole 10ssä vuodessa kyenneet kustantamaan ahdistelemiensa ihmisille korvauksia vainoamisistaan. Jos ei ole kyennyt tasapainoista parisuhdetta luomaan, niin ei kyllä kannattaisi lehtien palstoillakaan ammattilaisienne päivitellä mielenterveysongelmiaan, mitenkä otetaan taas seuraava parisuhde-ehdokas joita ei kyetä kuuntelemaan. EI NÄIN. Minä todellakin oletan, että nämä mielisairaat työntekijänne saadaan vihdoinkin asiantuntevaan hoitoon, korvaamaan jälkikasvu seksuaalisten ahdisteluidensa uhreille ja korvauksia menetetystä perheestä muutenkin. Säälittää tuollaiset itsensä korottaneet fariseukset jotka todellakaan eivät ole muita asiallisempia. SIIS jos ei kymmenessä vuodessa moniongelmainen naimisissa oleva raiskaajaterapeutti saa jenginsä kanssa korvauksia ahdisteluidensa kohteille maksamaan ja kulkee vielläpä vapaalla jalalla. Teidät pitäisi saattaa hoitoon koko uusia uhreja ottava narsisti jengi olette huippuja. Älkää lässyttäkö muiden alkoholinjuomisesta vaan huomatkaa kun teette sitä itse.


    • ei_vakinimmaria

      Minä olen kirjoittanut tänne silloin tällöin toisensuuntaisia viestejä, aloituksiakin, mutta ne eivät ole koskaan vetäneet. Täällä halutaan vain penkoa epäkohtia, välttää omaa vastuuta ja valittaa. Uhriutua siis. Toisaalta on niin, että psykiatriassa on räikeitä ihmisoikeuden loukkauksia ja missä muualla niitä voisi purkaa, jos ammattiauttajat sattuvat olemaan pöntömpiä kuin potilas?

      Aloitukseen on mahdoton antaa yhtä ja ainoaa vastausta, koska ihmisten mielenterveysongelmat ovat niin moninaiset. Itse olen hyväksynyt sen, että en koskaan parane, millä tarkoitan että ei olisi lainkaan oireita. Takanani on useita kymmeniä vuosia hoitohistoriaa, ei kuitenkaan sairaalahoitoja. Myös lääkitystä. Toisaalta taas takanani on myös työhistoria useissa eri ammateissa, työnteko on auttanut minua enempi kuin paraskaan ammattiauttaja. Olenkin esittänyt, että mikä tahansa potilaan/ asiakkaan mielekkääksi kokema toiminta tukee hoitoa ja edistää jos ei paranemista, niin parempaa vointia. Pelkkä keskusteluterapia ei auta kaikkia, se on vähän sama kuin jos lukisi kahvinkeittimen käyttöohjeita ottamatta keitintä koskaan pakkauksesta.

      Mutta mitä tehdä niille pöntöille psykiatreille tai muille epäammatillisille ammattiauttajille, niin siihen minulla ei ole ratkaisua. Potilaiden asiallinen palaute hoitoa antaneelle taholle on tarpeen. Ja jos mahdollista, pitää vaihtaa psykiatria, itse olen niin tehnyt aikanaan. Jos tyyppi on täysi mulkero käytöstavoiltaan tai itsekin hoidossa viinasten ja oman pään sekoamisen tähden kausiluontoisesti, niin kuka täysjärkinen semmoista katselee? Vaikka olisi hullu itsekin. Ei kiitos.

      • kaikenkauniinhinnalla

        Minun onneni oli psykiatri. Lämpimällä äänellä jutteleva vanhempi nainen, jonka vastaanotolle terveyskeskuksen yleislääkäri minut ohjasi. Olin juuri täyttänyt 50v ja kärsinyt selkäkivusta pitkään. Syönyt kilokaupalla kipulääkkeitä ja yrittänyt suoriutua työstäni, joka oli fyysisesti raskasta. Selkäkivun syytä ei kunnolla koskaan tutkittu, mutta viimeisellä kerralla tk:n päivystyksessä voimani loppuivat ja puhkesin itkuun. Silloin lääkäri lykkäsi eteeni lapun, joka oli masennustesti. Kun olin täyttänyt kaavakkeen, tulos oli vakava masennus ja siihen naputeltiin heti lääkitys, sekä lähete mielenterveyshoitajalle ja sitä kautta psykiatrille.

        Tapasin psykiatrin kolme kertaa, eikä hän koskaan kysynyt, miten saamani Cipralex vaikutti, eikä varsinkaan, että olenko ottanut lääkkeeni. Ei tarvinnut valehdella, kun en ottanut koskaan ensimmäistäkään pilleriä. Keskustelujen pohjalta tämä ihmeellinen psykiatri tyrkkäsi minut lähikaupungin sairaalan neuropsykiatrian polille tutkimuksiin ja kun olin siellä kulkenut 12 kertaa nopeassa tahdissa, niin sain diagnooseja kolme kpl. Olin saikulla n vuoden ja kuntoutustuella samoin vuoden, jonka jälkeen sain työkyvyttömyyseläkkeen. Hakemukseen kirjoitin vain, että en jaksa enää.

        Nyt on tutkimatta edelleen se varsinainen vaiva, eli selkä. Kävely on ontumista ja kipuja on paljon, mutta pärjään, kun voin vapaana duunista säädellä jaksamistani. Lääkäreitä en enää vaivaa, koska enään en tarvitse työkykyä, joten voin odotella ihan rauhassa mitä elämä vielä eteen tuo.

        Kun on koko elämänsä ollut jotenkin outo, niin dissosiatiivinen identiteettihäiriö on ihana diagnoosi, samoin vaativa persoona ja dystymia, niin onhan se mahtavaa tietää nyt, kun elämä on jo melkein eletty. Tukirangan ongelmat ja fyysiset kivut ovat sivuseikka, tai ainakin pikkuasia.


      • oh875
        kaikenkauniinhinnalla kirjoitti:

        Minun onneni oli psykiatri. Lämpimällä äänellä jutteleva vanhempi nainen, jonka vastaanotolle terveyskeskuksen yleislääkäri minut ohjasi. Olin juuri täyttänyt 50v ja kärsinyt selkäkivusta pitkään. Syönyt kilokaupalla kipulääkkeitä ja yrittänyt suoriutua työstäni, joka oli fyysisesti raskasta. Selkäkivun syytä ei kunnolla koskaan tutkittu, mutta viimeisellä kerralla tk:n päivystyksessä voimani loppuivat ja puhkesin itkuun. Silloin lääkäri lykkäsi eteeni lapun, joka oli masennustesti. Kun olin täyttänyt kaavakkeen, tulos oli vakava masennus ja siihen naputeltiin heti lääkitys, sekä lähete mielenterveyshoitajalle ja sitä kautta psykiatrille.

        Tapasin psykiatrin kolme kertaa, eikä hän koskaan kysynyt, miten saamani Cipralex vaikutti, eikä varsinkaan, että olenko ottanut lääkkeeni. Ei tarvinnut valehdella, kun en ottanut koskaan ensimmäistäkään pilleriä. Keskustelujen pohjalta tämä ihmeellinen psykiatri tyrkkäsi minut lähikaupungin sairaalan neuropsykiatrian polille tutkimuksiin ja kun olin siellä kulkenut 12 kertaa nopeassa tahdissa, niin sain diagnooseja kolme kpl. Olin saikulla n vuoden ja kuntoutustuella samoin vuoden, jonka jälkeen sain työkyvyttömyyseläkkeen. Hakemukseen kirjoitin vain, että en jaksa enää.

        Nyt on tutkimatta edelleen se varsinainen vaiva, eli selkä. Kävely on ontumista ja kipuja on paljon, mutta pärjään, kun voin vapaana duunista säädellä jaksamistani. Lääkäreitä en enää vaivaa, koska enään en tarvitse työkykyä, joten voin odotella ihan rauhassa mitä elämä vielä eteen tuo.

        Kun on koko elämänsä ollut jotenkin outo, niin dissosiatiivinen identiteettihäiriö on ihana diagnoosi, samoin vaativa persoona ja dystymia, niin onhan se mahtavaa tietää nyt, kun elämä on jo melkein eletty. Tukirangan ongelmat ja fyysiset kivut ovat sivuseikka, tai ainakin pikkuasia.

        Kylläpäs on pieleen mennyt koko hoitoprosessi. Varsinaiseen syytä ei siis tutkittu tai yritetty ratkaista vieläkään?

        Onnesi on, ettet ole koskenut tuohon essitalopraamiin.


    • Lääketeollisuuden napanuora lääkäreiden täydennyskoulutukseen on katkaistava. Vasta sitten voidaan järkevöittää masennuksen hoito.

      Masennuslääkkeiden käyttöä voitaisiin vähentää 98 % tai kokonaan pois.

      Miksi? Koska SSRI-lääkkeet aiheuttavat itsetuhoisia ja väkivaltaisia ajatuksia sekä tekoja. Ne vievät eläkkeelle, jopa nuoria ihmisiä. Yksi eläköityminen maksaa yhteiskunnalla neljä miljoonaa euroa! Puhutaan yhteensä siis miljardeista euroista.

      Hoitomuoto pitäisi olla kongnitiivinen käyttäytymisterapia. Esim. Britanniassa tämä on ykkösenä mielenterveysongelmien hoidossa. Siinä kyseenalaistetaan ajatuksia ja tekoja ja muutetaan toimintatapoja erilaiseksi. Tämä on tehokasta. Harmillisesti Suomessa tästä ei tiedetä juuri mitään. Kunnollisia kongnitiivisia käyttäytymisterapeutteja ei juuri ole lainkaan Suomessa.

      Lisäksi Epa kalaöljyä määrättäisiin terapian ohella 2000 mg päivässä. Epaa on tutkittu niin paljon, että se auttaisi toipumista.

      Yhteenveto: Tehottomat lääkkeet pois. Yhteiskunnan pitäisi laittaa rahaa terapiaan paljon enemmän. Tämä tulisi halvemmaksi loppujen lopuksi, kun eläkkeelle jäävät vähentyisi dramattisesti lääkkeiden käytön loputtua. Psykiatrit/lääkärit pois lääketeollisuuden täydennyskoulutuksesta.

      • nakemysa

        Ongelma ei ole lääkäreiden täydennyskoulutuksessa pelkästään vaan siinä, että käypä hoito -suosituksia ja diagnooseja kehittävät vaikutusvaltaiset lääketieteen asiantuntijat ovat täysin lääkeyhtiöiden talutusnuorassa. Korruptio ja eturistiriidat ulottuvat myös lääkevalvontaa harjoittaviin virastoihin, tutkijoihin ja lääketieteellisiin julkaisuihin. Lääkeyhtiöt rahoittavat vaikutusvaltaisia potilasjärjestöjä ja lahjovat terveystoimittajia erilaisilla palkkioilla, jos nämä onnistuvat lisäämään niiden tuotteiden myyntiä. Lääkeyhtiöt lobbaavat myös poliitikkoja massiivisilla summilla , mikä on johtanut lääkevalvonnan sääntelyn heikkenemiseen ja siihen, että yhä useampi äärimmäisen haitallinen lääke pääsee markkinoille. Ratkaisuksi esimerkiksi Cochrane-keskuksen johtaja Peter Gotzsche on ehdottanut, että lääkeyhtiöiden sijasta riippumattomat tahot suorittaisivat lääkekokeet ja että lääketieteellisiä tutkimuksia ei julkaistaisi enää lehdissä, jotka saavat elantonsa lääkeyhtiöiden mainoksista ja niiden ostamista erillispainoksista. Psykiatria on siitä erikoinen ala, että maailmanlaajuisella sairausepidemioita voi aiheuttaa pelkästään massiivisella propagandakampanjalla, muussa lääketieteessä yleensä vaaditaan jotain objektiivisesti mitattavia poikkeavuuksia kehon toiminnoissa. Lääkeyhtiöiden raha ohjaa tutkimuksia ja diagnoosien kehittelyä ja ei ole mikään ihme, että monien häiriöiden diagnostiset kriteerit ovat laajentuneet ja diagnoosien lista vain paisuu paisumistaan.
        Minusta diagnoosien sijasta mielenterveyshoidossa pitäisikin lähteä potilaiden todellisista lähtökohdista ja tarpeista ja unohtaa häiriökeskeinen lähestymistapa mielenterveysongelmiin. Jos hoito ei olisi niin diagnoosikeskeistä, se ei välttämättä olisi myöskään niin joustamatonta. Se ei myöskään vaikuttaisi niin hölmöltä kaikkien normaalijärkisten ihmisten silmissä. Korruptio ja lääkekeskeisyys on niin läpitunkevaa psykiatriassa, että hoitavat tahot hoitavat nykyään lähinnä mielestään vain erilaatuisia diabeteksen kaltaisia välittäjaine-epätasapainoja, oli kyse sitten traumaperäisestä stresssioireyhtymästä tai naapurin koiran kuolemasta aiheutuneesta masennusoireyhtymästä. Rahaa vain palaa massiivisesti, kun joku tulee vastaanotolle, koska kuulee koulukiusaajansa äänen päässään kamalana kaikuna ja hänelle sanotaan, että hänellä on vakava, elinikäistä lääkitystä vaativa mielisairaus. Hänellä diagnosoidaan skitsofrenia, laitetaan pakkohoitoon ja hänen psyykkinen toimintakykynsä ajetaan alas erinäisillä lääkekoktaileilla minkä jälkeen hän todennäköisesti joutuu eläkkeelle painiskellen edelleen koulukiusaajan äänen kanssa, mutta entistä heikommilla psyykkisillä voimavaroilla ja entistä suuremman stressikuorman kanssa johtuen stigman tuomasta identiteettistressistä. Pelkästään maalaisjärkeä käyttämällä voitaisiin koulukiusaajan ääni poistaa päästä paljon kustannustehokkaammin, mistä on jonkun verran näyttöä esimerkiksi Avoimen dialogin mallissa. Hänelle ei välttämättä tarvitsisi antaa edes diagnoosia koska on päivänselvää, että potilas vain yrittää käsitellä koulukiusaamisesta aiheutuneita traumoja, ja tarvitsee siihen muiden ihmisten apua. Monet vakaviltakin vaikuttavat psykiatriset häiriöt oikeasti johtuvat hyvin usein sellaisista arkisista ongelmista, joiden ratkominen ilman lääkkeitä ei todellakaan ole mahdottomuus, jos siihen on vain tahtoa.


      • nakemysa kirjoitti:

        Ongelma ei ole lääkäreiden täydennyskoulutuksessa pelkästään vaan siinä, että käypä hoito -suosituksia ja diagnooseja kehittävät vaikutusvaltaiset lääketieteen asiantuntijat ovat täysin lääkeyhtiöiden talutusnuorassa. Korruptio ja eturistiriidat ulottuvat myös lääkevalvontaa harjoittaviin virastoihin, tutkijoihin ja lääketieteellisiin julkaisuihin. Lääkeyhtiöt rahoittavat vaikutusvaltaisia potilasjärjestöjä ja lahjovat terveystoimittajia erilaisilla palkkioilla, jos nämä onnistuvat lisäämään niiden tuotteiden myyntiä. Lääkeyhtiöt lobbaavat myös poliitikkoja massiivisilla summilla , mikä on johtanut lääkevalvonnan sääntelyn heikkenemiseen ja siihen, että yhä useampi äärimmäisen haitallinen lääke pääsee markkinoille. Ratkaisuksi esimerkiksi Cochrane-keskuksen johtaja Peter Gotzsche on ehdottanut, että lääkeyhtiöiden sijasta riippumattomat tahot suorittaisivat lääkekokeet ja että lääketieteellisiä tutkimuksia ei julkaistaisi enää lehdissä, jotka saavat elantonsa lääkeyhtiöiden mainoksista ja niiden ostamista erillispainoksista. Psykiatria on siitä erikoinen ala, että maailmanlaajuisella sairausepidemioita voi aiheuttaa pelkästään massiivisella propagandakampanjalla, muussa lääketieteessä yleensä vaaditaan jotain objektiivisesti mitattavia poikkeavuuksia kehon toiminnoissa. Lääkeyhtiöiden raha ohjaa tutkimuksia ja diagnoosien kehittelyä ja ei ole mikään ihme, että monien häiriöiden diagnostiset kriteerit ovat laajentuneet ja diagnoosien lista vain paisuu paisumistaan.
        Minusta diagnoosien sijasta mielenterveyshoidossa pitäisikin lähteä potilaiden todellisista lähtökohdista ja tarpeista ja unohtaa häiriökeskeinen lähestymistapa mielenterveysongelmiin. Jos hoito ei olisi niin diagnoosikeskeistä, se ei välttämättä olisi myöskään niin joustamatonta. Se ei myöskään vaikuttaisi niin hölmöltä kaikkien normaalijärkisten ihmisten silmissä. Korruptio ja lääkekeskeisyys on niin läpitunkevaa psykiatriassa, että hoitavat tahot hoitavat nykyään lähinnä mielestään vain erilaatuisia diabeteksen kaltaisia välittäjaine-epätasapainoja, oli kyse sitten traumaperäisestä stresssioireyhtymästä tai naapurin koiran kuolemasta aiheutuneesta masennusoireyhtymästä. Rahaa vain palaa massiivisesti, kun joku tulee vastaanotolle, koska kuulee koulukiusaajansa äänen päässään kamalana kaikuna ja hänelle sanotaan, että hänellä on vakava, elinikäistä lääkitystä vaativa mielisairaus. Hänellä diagnosoidaan skitsofrenia, laitetaan pakkohoitoon ja hänen psyykkinen toimintakykynsä ajetaan alas erinäisillä lääkekoktaileilla minkä jälkeen hän todennäköisesti joutuu eläkkeelle painiskellen edelleen koulukiusaajan äänen kanssa, mutta entistä heikommilla psyykkisillä voimavaroilla ja entistä suuremman stressikuorman kanssa johtuen stigman tuomasta identiteettistressistä. Pelkästään maalaisjärkeä käyttämällä voitaisiin koulukiusaajan ääni poistaa päästä paljon kustannustehokkaammin, mistä on jonkun verran näyttöä esimerkiksi Avoimen dialogin mallissa. Hänelle ei välttämättä tarvitsisi antaa edes diagnoosia koska on päivänselvää, että potilas vain yrittää käsitellä koulukiusaamisesta aiheutuneita traumoja, ja tarvitsee siihen muiden ihmisten apua. Monet vakaviltakin vaikuttavat psykiatriset häiriöt oikeasti johtuvat hyvin usein sellaisista arkisista ongelmista, joiden ratkominen ilman lääkkeitä ei todellakaan ole mahdottomuus, jos siihen on vain tahtoa.

        Puhut asiaa. Tiesin kyllä jo etukäteen kaikki, mitä puhuit. Tuossa tuli aika monta hyödyllistä asiaa. Onhan tuo tosi surullista, kun lääketeollisuudella on valta tuhota ihmisen terveys.


      • OrjuusSEIS
        Jey kirjoitti:

        Puhut asiaa. Tiesin kyllä jo etukäteen kaikki, mitä puhuit. Tuossa tuli aika monta hyödyllistä asiaa. Onhan tuo tosi surullista, kun lääketeollisuudella on valta tuhota ihmisen terveys.

        Ei lääketeollisuudella ole mitään kirjaimellista valtaa tehdä kenellekään mitään. Millään teollisuuden haaralla ei ole pakottamisoikeuksia.

        Ainoastaan psykiatrialla on mahdollisuus pakottaa ihmiseen hermomyrkkyjä.

        Ihmiset monesti virheellisesti syyttävät teollisuutta siitä mihin todellisuudessa pääsyyllinen psykiatria ja ratkaiseva tekijä on psykiatrian pakottamisoikeudet.

        Harmillisinta siinä, että ihmiset haukkuvat väärää puuta on, ettei tällöin kaikki työ menee hukkaan. Ensin on tunnistettava pääsyyllinen, tekijät tilanteen taustalla ja sitten lähteä kritisoimaan näitä tekijöitä.

        En kiistä laajaa viranomaiskorruptiota mitä tulee valtion jakamaan misinformaatioon, mutta sanon, ettette ole ottaneet huomioon tärkeintä.


      • OrjuusSEIS kirjoitti:

        Ei lääketeollisuudella ole mitään kirjaimellista valtaa tehdä kenellekään mitään. Millään teollisuuden haaralla ei ole pakottamisoikeuksia.

        Ainoastaan psykiatrialla on mahdollisuus pakottaa ihmiseen hermomyrkkyjä.

        Ihmiset monesti virheellisesti syyttävät teollisuutta siitä mihin todellisuudessa pääsyyllinen psykiatria ja ratkaiseva tekijä on psykiatrian pakottamisoikeudet.

        Harmillisinta siinä, että ihmiset haukkuvat väärää puuta on, ettei tällöin kaikki työ menee hukkaan. Ensin on tunnistettava pääsyyllinen, tekijät tilanteen taustalla ja sitten lähteä kritisoimaan näitä tekijöitä.

        En kiistä laajaa viranomaiskorruptiota mitä tulee valtion jakamaan misinformaatioon, mutta sanon, ettette ole ottaneet huomioon tärkeintä.

        Kyllä lääketeollisuus on se, joka tuhoaa ihmisen terveyden.

        -Vain myönteiset tutkimustulokset julkaistaan.
        - Lääkkeitä tulee markkinoille, mitä ei ole edes tutkittu kunnolla.
        - Maksetaan muille henkilöille rahaa, että nämä ei julkaisisi negatiivisia tutkimuksia.
        - Haitoista ei kerrota tarkemmin.
        - Vasta sitten, kun ihminen on kuollut tai sairastunut lääkkeen takia, lääketehdas maksaa jättikorvaukset.


      • 777333

        Vaikka kuinka moni on sairastunut tai kuollut psyykelääkkeiden takia(enkä puhu nyt itsemurhista) mutta enpä ole kuullut minkäänlaisista korvauksista.
        1970-80 luvulla oli jokin unilääke/rauhoittava jonka käyttäjät synnyttivät epämuodostuneita lapsia.Lääketehdas luonnollisesti pitkään kiisti yhteyden mutta joutui lopulta maksumieheksi.
        Yritän etsiä lääkkeen nimen,en muista juuri nyt.


      • 777333

        Muistin väärin,tapaus sattui 1950-60 luvuilla.Talidom oli lääkkeen vaikuttava aine.Muuten meni oikein.


      • 777333

        Talidomidi oli lääk...


      • kdkdkdkz

      • NaturalNews

        Varsin tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan magnesium korvaa SSRI-valmisteet (Natural News).


      • OrjuusSeis
        NaturalNews kirjoitti:

        Varsin tuoreen amerikkalaistutkimuksen mukaan magnesium korvaa SSRI-valmisteet (Natural News).

        Korvaa SSRI-aineet missä?

        Natural News:n kuin IS:n, HS:n, IL:nkin uutisoinnin kanssa kriittistä otetta.


    • OrjuusSEIS

      Ratkaisu on kaiken pakottamisen kieltäminen, tai pakottamisoikeuksien poistaminen. Muuta ei tarvita. Sen jälkeen kaikki muu hoituu omalla painollaan.

      Orjuutta ei pidä refermoida tai "parantaa." Se tulee hävittää.

    • HyväKysymyss

      Aloittaja on keksinyt hyvän keskusteluaiheen, mutta väärään paikkaan. Ei täällä ole ketään sellaista, jolla olisi minkäänlaista valtaa puuttua lääkärien koulutukseen tai terveydenhoidon käytäntöihin. Vaikka tavallinen potilas esittää kuinka hyviä vaihtoehtoja, lääkäreiden työskentelytavat ja tottumukset eivät siitä muutu. Mitä heille on opetettu sitä he noudattavat ja sairaalassa uudet mukautuvat nopeasti sen käytäntöihin.

      • ei_vakinimmaria

        Siksipä täällä ei pitäisi vouhkata asioista, joille ei voi itse mitään, vaan miettiä asioita, joille voi.

        Ihan kuten muillakin elämänalueilla.

        Esimerkiksi ei ole pakko syödä lääkkeitä, jotka eivät paranna oloa, vaan huonontavat. Nyt tulee yksi jos toinenkin sanomaan, että niin mutta kun pakotetaan. Mutta en puhunutkaan poikkeuksista, vaan tilanteista, joihin voi itse vaikuttaa.

        Valittaa voi toki aina, milloin maahanmuutosta, milloin huonosta ilmasta tai siitä, että viina maksaa liikaa.

        Tälläkin palstalla voisi hyvin kysyä: mitä olette tehneet oman hyvinvointinne parantamiseksi elämänne aikana. Jäisi hyvin lyhyeksi se ketju.


      • OrjuusSEIS
        ei_vakinimmaria kirjoitti:

        Siksipä täällä ei pitäisi vouhkata asioista, joille ei voi itse mitään, vaan miettiä asioita, joille voi.

        Ihan kuten muillakin elämänalueilla.

        Esimerkiksi ei ole pakko syödä lääkkeitä, jotka eivät paranna oloa, vaan huonontavat. Nyt tulee yksi jos toinenkin sanomaan, että niin mutta kun pakotetaan. Mutta en puhunutkaan poikkeuksista, vaan tilanteista, joihin voi itse vaikuttaa.

        Valittaa voi toki aina, milloin maahanmuutosta, milloin huonosta ilmasta tai siitä, että viina maksaa liikaa.

        Tälläkin palstalla voisi hyvin kysyä: mitä olette tehneet oman hyvinvointinne parantamiseksi elämänne aikana. Jäisi hyvin lyhyeksi se ketju.

        Mutta missä muualla ihmiset voisivat paremmin osoittaa mieltään psykiatrista alistamista ja pakottamista kohtaan kuin laajasti luetuilla, julkisilla, kaikille avoimilla ja anonyymeillä keskustelupalstoilla? Vertaatko psykiatrista alistamista maahanmuuttoon, huonoon säähän tai mielestäsi liian kalliiseen alkoholiin? Viimeinen heittosi vain lisää vähättelee aihetta ja yrittää siirtää keskustelua muualle.

        Sinusta psykiatrinen pakottaminen ei ole keskustelunarvoinen aihe?


      • ei_vakinimmaria
        OrjuusSEIS kirjoitti:

        Mutta missä muualla ihmiset voisivat paremmin osoittaa mieltään psykiatrista alistamista ja pakottamista kohtaan kuin laajasti luetuilla, julkisilla, kaikille avoimilla ja anonyymeillä keskustelupalstoilla? Vertaatko psykiatrista alistamista maahanmuuttoon, huonoon säähän tai mielestäsi liian kalliiseen alkoholiin? Viimeinen heittosi vain lisää vähättelee aihetta ja yrittää siirtää keskustelua muualle.

        Sinusta psykiatrinen pakottaminen ei ole keskustelunarvoinen aihe?

        On se keskustelun arvoinen, mutta täällä ei mistään muusta keskustella, sitä kritisoin.

        Mitä olette itse tehneet oman hyvinvointinne eteen, kysyn edelleen?????

        Useimmat eivät ole tehneet yhtään mitään.


      • logiikkaontuu

        Miten tuo liittyy mihinkään arvoisa "ei_vakinimmaria"? En ymmärrä logiikkaasi.


      • OrjuusSeis
        ei_vakinimmaria kirjoitti:

        On se keskustelun arvoinen, mutta täällä ei mistään muusta keskustella, sitä kritisoin.

        Mitä olette itse tehneet oman hyvinvointinne eteen, kysyn edelleen?????

        Useimmat eivät ole tehneet yhtään mitään.

        Oma mielipiteeni on, että tälläkin foorumilla keskustellaan aivan liian _vähän_ psykiatrisesta pakottamisesta, ihan niin kuin muuallakin yhteiskunnassa. Muualla yhteiskunnassa keskustelu on vielä tätäkin vähäisempää, hyvä, jos keskustellaan lainkaan.

        Kehen viittaat kysymykselläsi? Edellisen kirjoittajanlailla, nimim. logiikkaontuu, tapaan en yhdistä mitä tekemistä kysymyksellä on psykiatrisen pakottamisen tuomitsemisen kanssa. Tarkoitatko, että, jos joku ei ole tehnyt riittävästi, miten se ikänä määriteltäisiinkään, oman hyvinvointinsa eteen, hänet saa pahoinpidellä tai orjuuttaa? En ymmärrä mikä kysymyksesi logiikka on. Tarkennatko.


      • psykiatrit.ruotuun

        Jokin tapa pitäisi olla jolla psykiatrit saataisiin toimimaan lain mukaan. Silloin pakkolääkitykset jäisivät välittömästi historiaan. Minun mielestäni sen pitäisi olla poliisiasia. Pakkolääkitys olisi rangaistava aina pahoinpitelynä.


    • 1. Meidän tulisi suhtautua psyykenlääkkeisiin huomattavasti kriittisemmin kuin tällä hetkellä tehdään

      2. Meidän tulisi ottaa potilaiden, kokemusasiantuntijoiden ja omaisten ääni kuuleviin korviin.

      3. Meidän tulisi ottaa etäisyyttä lääketeollisuuteen

      4. Meidän tulisi luopua psykiatrisista diagnooseista ja käyttää sen sijaan luonnollista kieltä kirjatessamme tietoja palvelujen käyttäjistä papereihin ja tietokonejärjestelmiin.

      5. Meidän tulisi luopua siitä ajatuksesta, että pitkä ja tiivis yksilöterapia on jollakin lailla parempi hoitomuoto tai ssuositeltavampi terapiamuoto kuin muut terapiamuodot.

      6. Itse asiassa meidän tulisi kokonaan kyseenalaistaa sokea uskomme psykoterapian autuaaksi tekevään vaikutukseen.

      7. Mielenterveyden alan työntekijöiden pitäisi jalkautua norsunluutorneistaan kansan pariin.

      8. Meidän tulisi luopua ajatuksesta, että psykiatrian ja siihen liittyvän päätöksenteon tulee olla lääkäreiden käsissä.

      Psykiatria on täysi vitsi. Psykiatrit ovat äänestäneet kokouksissa, kuuluuko esim. homoseksuaalisuus sairauksiin. Äänestämällä!

      Lukekaa: Hajalla - Onneton totuus psykiatrian nykytilasta

    • hhghqgqer

      Itse poistaisin kokonaan psykiatrian, terapeutit ja mielenterveystoimistot. Olen huomannut että kun ihmiset on näiden hoidossa he vaan pahenevat ajan kanssa.

      Miten te selitätte sen että ihminen on jopa 20 vuotta hoitanut vaivat ilman tuloksia?

      Me tarvitaan täysin uusi konsepti miten ihmisiä hoidetaan, tämä nykyinen järjestelmä on taantunut, vanhaaikainen ja tarjoo kaikkee muuta kuin eheytystä.

      • OrjuusSeis

        Ratkaisu on psykiatrisen pakottamisen poistaminen. Muuta ei tarvita. Kun psykiatreilta poistetaan poliisivaltuudet, joutuvat he ensimmäistä kertaa miettimään mitä entiset kohteen ja nykyiset asiakkaat haluavat. Toinen vaihtoehto on hävitä markkinataistelu ja kadota. Se on vapaan markkinatalouden hienous: jos et ole avuksi, katoat.

        "Miten te selitätte sen että ihminen on jopa 20 vuotta hoitanut vaivat ilman tuloksia?"

        Edellä mainitulla. Häntä käytetään hyväksi. Auttaa ei tarvitse eikä kannata, koska "asiakas" menetettäisiin. Parempihan se on, että hän ja tuhannet muut maksavat sekä omasta että veronmaksajien kassasta kuolemaan asti.

        Nykyaikainen konsepti, sosiaalikontrolli (auttamiseksi/lääketieteeksi verhottuna), toimii juuri niin kuin se suunniteltu toimivan. Psykiatrian tarkoitus ei ole auttaa elämänongelmista tuskaa kokevia vaan leimata heidät mielisairauksi, jotta heitä voidaan pakkotoimin kontrolloida ja/tai rangaista.

        Sinultakin on psykiatrian perusteet hukassa.


    • ldkdkdkdk

      Itse kamppailen edelleen lääkkeiden vieroituksen jälkeen hirveiden oireiden kanssa, mitä lääkkeet teki minulle.

      Mitä opin kymmenen vuoden järjestelmässä olon myötä?

      1. Kukaan ei ota vastuuta lääkehaitoista
      2. Kukaan ei informoi kunnolla lääkehaitoista . Haitat tuli yllätyksenä. (tai siitä että pitkäaikaiskäyttö voi olla ongelmallista)
      3. Lääkäreiden luulot lääkkeiden turvallisuudesta ovat usein suorastaan naiiveja ja usein potilasta ei uskota haittojen kohdalla
      4. Lääkärit vaihtuilevat usein julkisella puolella jolloin hoitosuhde voi olla repaleinen mikä voi johtaa liian pitkiin lääkekäyttöihin kun lääkärit ei uskalla purkaa lääkityksiä kun ei tunne potilaita kunnolla
      5. Jotkut lääkärit väittää tietävänsä miten lääkkeistä vieroitetaan mutta unohtavat täysin että kymmenen vuoden käytöstä vieroittaminen on eri asia kuin lyhyestä. He eivät infoa potilasta tiedon puutteista mitä heillä / aiheesta ylipäätään on
      6. Lääkäreillä ei ole mitään muuta välinettä monesti kuin lääkkeet. Lääkinnän haittojakin lääkitään. Kun ainut työkalu on vasara, kaikki näyttää nauloilta.
      7. Lääkärien ymmärrys aiheesta on monesti suppeampaa kuin voisi luulla. He on ihmisiä joilla on rajallinen kapasiteetti ymmärtää asioita kuten kaikilla ihmisillä ja vaarallinen asia on että he esittävät usein tietävänsä ja heihin sisältyy maagisia odotuksia.
      8. Lääkehaittoja ei useinkaan kirjata ylös
      9. Jossain vaiheessa selkeni kuinka koekaniini olin kaikkien lääkkeiden kanssa ja menetin uskoani lääkäreihin, psykiatreihin.
      10. Lääkintää perusteltiin suoranaisilla valeilla tai ei tieteellisesti vahvistetuilla perusteilla. Eräs hoitaja sanoi mm. että ei kannata lopettaa lääkitystä kun eräs hänen potilaansa oli lopettanut, niin hänen oireensa olivat palautuneet. Hoitsu vaan unohti mainita, että kyse oli todennäköisimmin vieroitusoireista. Tämä pelottelu kumminkin iskostui mieleeni. Myöskin minulle jäi kuva että aivojeni serotoniinin määrässä on vikaa tai aivoissani on joku vika miksi käytin ssri lääkkeitä.
      11. Jossain vaiheessa menetin uskoni siihen että järjestelmässä voi paremmin. Se vain kroonistaa ihmisen ongelmat ja mitä pitempään siellä käy, sitä vimmaisemmin he pyrkivät todistamaan että ihmisessä on jotain suurta vikaa, persoonallisuudessa yms. Lakkasin jossain vaiheessa myös uskomasta että jos minut laitettaisiin jonkun keinotekoisen mielenterveysdiagnoosimerkinnän alle, ymmärtäisin itseäni paremmin. Diagnoosit tuntuivat aina keinotekoisilta. Lopussa jopa satuttavilta. Lopussa kun en enää tunnistanut itaeäni niistä ja lääkevieroitushaitat mitä koin kiellettiin, lakkasin uskomasta psykiatriaan. Silmäni aukesivat vihdoin.


      Opetus: tee taustatyö,ole kriittinen. Vain näin ja tuurin kanssa voit suojautua lääkehaitoilta. Valitettavan monet herää vasta kun on liian myöhäistä ja haittaa on jo tullut.

      Tällä tietämyksellä en olisi koskaan mennyt psykiatrille. Päädyin sinne koska hain samasta järjestelmästä keskusteluapua läheisen kuoleman jälkeen, mutta löysin itseni napsimasta pillereitä.

    • gurjapolo

      Jos vaikka aloittaisivat sillä, että kuuntelisivat potilasta ja keskustelisivat hänen kanssa, eivätkä heitä jotain diagnoosia keskenään takahuoneessa, jota ei edes potilaalle kerrota. Lääkkeiden haittavaikutuksista ei kerrota rehellisesti, ainoastaan se, mikä edistää psykiatrien tavoitteita. Sitten on tälläisiä pakkokäyttäytymisterapioita, jotka vievät lähinnä potilaan ajan vaikkapa sosialisoitumiselle tai työnhaulle ja muuttavat hänet agressiiviseksi, mutta tämä tulkitaan sitten kai että on olemassaolevaa aggressiota, mitä pitää hoitaa tällä terapialla. Lakatkaa kohtelemasta potilaita nukkeina. Lääkärin ego tärkeämpi kuin potilaan tai kenenkään muunkaan hyvinvointi. Taitaisi olla Suomi parempi paikka ilman mielenterveydenhuoltoa, kun jostakin positiivisesta huolimatta nettovaikutus on negatiivinen.

      • etj

        Niin, Jos mielenterveyspalvelut lakkautettaisi ja kannabis laillistettaisi, mikä olisi lopputulema?!


      • bkjhijjjjjjjjjj

        Hyvä


    • 6hgfdgs

      Psykiatrit eivät tunnista yhtään omia kognitiivisia vääristymiään. Periaatteessa ainoa väline, joilla he operoivat, on sterotypiat. Somaattisella puolella sentään lääkärien ennakko-oletuksia vahvistaa tai falsifioi erinäiset biomarkkerit, mutta psykiatreilla on hirvittävä valta määritellä ihmisiä pelkästään muutaman tapaamisen perusteella kroonisesti sairaiksi. Nuo diagnoosit ovat aidosti stigmatisoivia ja muokkaavat ihmisen minäkuvaa etenkin silloin, kun hänen identiteettinsä on hauras ja hän kärsii psykososiaalisesta stressistä. Kornia kyllä, kokemukseni mukaan juuri vakavimmat "mielisairaudet" ovat kaikkein herkimpiä reagoimaan stigmatisoinnin aiheuttamaan stressiin, koska heillä tunteiden sääntely on heikointa ja psykososiaalinen kuormitus on alun perinkin suurta. Ja diagnoosit, joita heille annetaan,sisältävät niiden historiallisen painolastin vuoksi kaikkein stigmatisoivimpia elementtejä. Miltä tuntuu olla esimerkiksi ääniä kuuleva tai ihmisiä paranoidisesti pelkäävä "skitsofreenikko", jonka lähtökohtaisesti suurin ongelma on ollut se, että puuttuu kaikki perusluottamus toisiin ihmisiin? Sitten täysin tietämättömät, ilmeisesti tynnyrissä korkeakoulututkintonsa suorittaneet ja eläneet ihmiset, tulkitsevat tuollaiset kokemukset tavalla, joka on mieletön ja tehtailtu jossain, missä ei elämä kasva, kuten lääkeyhtiöiden markkinointiosastoilla.

      Kukaan normaalijärkinen ihminen ei oikeasti usko, että ihmisen pelko on geneettinen mielisairaus, joka johtaa diabeteksen kaltaiseen epätasapainoon ihmisen aivoissa, mutta psykiatrit tyrkyttävät tuollaisia tulkintoja potilailleen, joita he ilmeisesti pitävät vielä aivokuolleinakin. Ehdotukseni olisikin sellainen, että psykiatria katkaisisi tieteenalana vahvat kytköksensä etenkin lääkeyhtiöihin, mutta myös omaan häiriintyneeseen, eugenistisilla fantasioilla, rasismilla ja misogynismilla värittyneeseen sekä ihmisoikeusrikoksien kyllästämään historiaansa, ja alkaisi oikeasti auttamaan potilaitaan. Jotta ihmistä voi auttaa, ei auta, että määrittelet hänet sterotypioitasi hyödyntäen ulkokohtaisesti yhteiskunnallisesti hyväksyttyyn kategoriaan, vaan sinun pitää myös ymmärtää häntä. Se edellyttää empatiaa eli kykyä asettua toisen asemaan, mitä stereotyyppinen luokittelu voimakkaasti häiritsee. Psykiatrit kuvittelevat yleensä aivan liikaa omasta rationaalisuudestaan. Heidät on aivan yhtä helppo aivopestä kuin kenet tahansa, jopa helpompi. Kun olet nopea omaksumaan kulttuurin kaikkein typerimmät ajatukset, et ehkä ole innokkain kyseenalaistamaan niitä, jos ne suuresti sinua hyödyttävät. Potilaana tuon mielettömyyden ja järjettömyyden helposti näkee, koska potilas usein tuntee itsensä ja elämänänhistoriansa erittäinkin paljon paremmin, kuin ventovieras mies tai nainen, joka on vain sattunut ajautumaan (ehkä helpon rahan perässä) tiettyyn asemaan yhteiskunnassa.

      Heidän sterotypioidensa köyhyyden näkee viimeistään silloin, kun itse joutuu heidän hoidettavakseen. Tuntuu, että sinua hoitaa jokin henkisesti lapsen tasolle jäänyt korkeasti koulutettu vajakki, joka tyrkyttää jokaiseen tunne-elämykseen uutta lääkereseptiä ja hokee ulkoa oppimiaan tilastollisia korrelaatioita, joita ei ymmärrä suhteuttaa lainkaan, mutta joiden luulee tekevän vaikutuksen potilaaseen. Kyky luovaan päättelykykyyn, tiedon monipuoliseen soveltamiseen ja asioiden suhteuttamiseen loistavat poissaolollaan. Ehkä se onkin koko järjestelmän tarkoitus, tuskin muuten nuo "lääkkeet" tuottaisivat niin massiivisesti voittoa lääkeyhtiöille. Lääkiksestä valmistuu jotain monotonisia robotteja, jotka hokevat ulkoa oppimiaan tulkintoja potilaiden monimutkaisista, yksilöllisistä, ongelmista. Heidän ei edellytetä ymmärtävän hoidettaviaan, koska ymmärrys romahduttaisi koko häiriintyneen järjestelmän. Jos voisin muuttaa psykiatriaa, niin luopuisin ensimmäiseksi diagnooseista, koska ne ohjaavat psykiatrien tulkintoja niin voimakkaasti, että se häiritsee heidän kykyään empatiaan ja joustavaan ongelmanratkaisuun. Lisäksi parantaisin psykiatrien psykoterapeuttisia valmiuksia ja laajentaisin heidän ihmiskuvaansa muutenkin. Ja lisäisin resursseja varhaiseen psykososiaaliseen interventioon, joka on ihmiskuvaltaan riittävän joustava ja ottaa huomioon laajemman sosiaalisen ympäristön, jossa ihminen elää.

      • ugifyffkf

        Joo, diagnoosit joutaa romukoppaan. Ihmismieli on yksilöllisempi kuin keho.


      • Erittäin asiallinen ja kuvaava kirjoitus .Tuntui hyvältä lukea kirjoitus,jonka itsekin olisin halunnut kirjoittaa,mutta en ole osannut.Juuri näin ajattelen kuitenkin eli kiitos paljon,kun toit ajatukseni sanoiksi !!


      • nobetterslaveholders

        Mielisairaus on metafora. Ei ole mitään hoidettavaa. On vain ihmisen reagoiminen elämään, mitä psykiatria-valtio-liitto nimittää sairaudeksi. Se on valhe, joka kansalle on onnistuneesti myyty. Syyt miksi ihmiset ovat valheen niin ahnaasti ostaneet on useat. Jotkut tahot, kuten omaiset, teollisuus, psykiatrian ammattikunta, valtion viranomaiset, tai leimattu itse, hyötyvät valheesta sosiaalisesti, taloudellisesti, eksistentiaalisesti, poliittisesti tai muin tavoin, minkä vuoksi sen ylläpito on heille kannattavaa.

        "Ehdotukseni olisikin sellainen, että psykiatria katkaisisi tieteenalana vahvat kytköksensä etenkin lääkeyhtiöihin"

        Olet ymmärtänyt väärin. Psykiatria ei ole lääketieteen ala vaan lain haara.

        Jos haluatte oppia ymmärtämään psykiatriaa ja sen funktiota yhteiskunnassa, lukekaa Thomas Szaszia. Saatte selitykset noihin pohtimiinne asioihinkin. Joitain hänen kirjoituksiaan pääsee lukemaan suoraan vaikka heti viralliselta sivustoltaan szasz com. Esimerkiksi psykiatrian yhteiskunnallisesti funktiosta saatte tietää vaikka alta viiden minuutin: nettihakuun vain hakusanoiksi "Thomas Szasz" ja "Manifesto". Lisää materiaalia löytyy samalta sivustolta pidemmäksikin aikaa.

        En yksinkertaisesti jaksa vastata kaikkiin kommenteihinne, koska teillä on perusasiat vielä niin hukassa, että joutuisin kirjoittamaan vastineeksi romaanin. Szaszin sivuilta saatte samat ja enemmän minua paljon fiksummalta ja paremmalta kirjoittajalta vaivatta.

        Mielisairaus on metafora. Kaikki muu ymmärrys ja tietämys lähtee edellä mainitun lauseen sisällön ja merkityksen ymmärtämisestä.


      • proSzasz
        nobetterslaveholders kirjoitti:

        Mielisairaus on metafora. Ei ole mitään hoidettavaa. On vain ihmisen reagoiminen elämään, mitä psykiatria-valtio-liitto nimittää sairaudeksi. Se on valhe, joka kansalle on onnistuneesti myyty. Syyt miksi ihmiset ovat valheen niin ahnaasti ostaneet on useat. Jotkut tahot, kuten omaiset, teollisuus, psykiatrian ammattikunta, valtion viranomaiset, tai leimattu itse, hyötyvät valheesta sosiaalisesti, taloudellisesti, eksistentiaalisesti, poliittisesti tai muin tavoin, minkä vuoksi sen ylläpito on heille kannattavaa.

        "Ehdotukseni olisikin sellainen, että psykiatria katkaisisi tieteenalana vahvat kytköksensä etenkin lääkeyhtiöihin"

        Olet ymmärtänyt väärin. Psykiatria ei ole lääketieteen ala vaan lain haara.

        Jos haluatte oppia ymmärtämään psykiatriaa ja sen funktiota yhteiskunnassa, lukekaa Thomas Szaszia. Saatte selitykset noihin pohtimiinne asioihinkin. Joitain hänen kirjoituksiaan pääsee lukemaan suoraan vaikka heti viralliselta sivustoltaan szasz com. Esimerkiksi psykiatrian yhteiskunnallisesti funktiosta saatte tietää vaikka alta viiden minuutin: nettihakuun vain hakusanoiksi "Thomas Szasz" ja "Manifesto". Lisää materiaalia löytyy samalta sivustolta pidemmäksikin aikaa.

        En yksinkertaisesti jaksa vastata kaikkiin kommenteihinne, koska teillä on perusasiat vielä niin hukassa, että joutuisin kirjoittamaan vastineeksi romaanin. Szaszin sivuilta saatte samat ja enemmän minua paljon fiksummalta ja paremmalta kirjoittajalta vaivatta.

        Mielisairaus on metafora. Kaikki muu ymmärrys ja tietämys lähtee edellä mainitun lauseen sisällön ja merkityksen ymmärtämisestä.

        Szaszilta uusi kirjoitus:
        https://www.madinamerica.com/2018/11/heroes-science-survival-whistleblower/
        Huomatkaa, mitä psykiatria on aiheuttanut maksaville asiakkailleen Szaszin tutkimusten mukaan!


    • Gordonblue

      Mistä johtuu että nuorten mieletereyshäiriöt ovat lisääntyneet ? Mielestäni nyky-yhteiskunta on täynnä epävarmuustekijöistä. Vanhempien työpaikat ovat muuttuneet epävarmoimmiksi kilpailuyhteiskunnan kehityksen myötä Vanhemmat yrittävät valmentaa lapsiaan kilpailemaan ja samalla jokaisen stressi lisääntyy.

    • Gordonblue

      Vanhempia kehoittaisin yhteistyöhön, sillä kun vanhemmatkin ovat oppineet vanhemmiltaan kilpailemaan jopa keskenään , he huomaamattaan siirtävät mallinsa jälkipolville. Hyvä yhteistyö on voimaa tälläkin alalla. Joka tapauksessa tullaan edes perheen sisällä vähemmällä toimeen ja saadaan talous helpommin kuntoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe