Suomen rumin hautausmaa löytyy Evijärveltä

meikämanni

Onko rumempaa hautausmaata Suomessa kuin Evijärven risukangas? Ketkä pölvästit siellä asioista päättää? Muualla Suomessa hautausmaat ovat kauniita nurmikenttiä, Evijärvellä pölyävää hiekkaa, jonka läpi rikkaruohot tunkevat ankarasta kitkemisestä huolimatta. Osa haudoista on täysin hoitamatta, heinät ja rikkaruohot rehottaa. Jos pohja olisi nurmikolla, hoitamattomatkin haudat olisivat siistimmässä kunnossa. Joo, kyllähän nurmikko maksaa, mutta maksaa se hiekankin kärrääminen. En kehtaa vierailleni esitellä. Sitä paitsi vainajatkin ansaitsevat kauniimman leposijan.

19

2559

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Judelius

      Täysin samaa mieltä. On kyllä karu ilmestys. Hävettää oikein itseäkin käydä haudoilla. Ympäristö kuin Venäjältä.

      • Anonyymi

        Ihmiset valitsevat hautapaikan sieltä missä se on halvinta ja Evijärven hautausmaa kertoo juuri siitä kuinka suuri kunta tuo aikanaan kirkasvetinen kivipohjainen järvi oli.
        Nykyinen soistuva järvi on jo hiilikaivos jonka mutakerros on varmasti yli metrin ja sisältää metaania siinä määrin että oikea pelle peloton yhdessä rikkaan rahoittajan kanssa tekisi tuosta järvestä taasen loistavan lahnarikkaimman järven ja myisi mullat keskieurooppaan ja maakaasun kotimaahan.
        Hautausmaa on paisunut valtavasti viimenäkymältäni koska kaupunkien hienot puistohautausmaat maksavat maltaita,ja kutn eräs vähäkyröläinen nainen totesi että liitos vaasaan tuntui heti kun hautaaminen tuli ajankohtaiseksi vaati Vaasan seurakunta 5000 e käteistä ennekuin paikka löytyi,kuvitelkaas tätä ennekuin haukutte risukangasta.


    • paikkasi

      Sinnehän sinäkin aikanaan tulet kuulumaan joten mieti sitä.

    • Judelius

      No enpä taida risukankaalta tonttia varata. Kas kun itsellä ei intressiä ja asun muualla. Sukulaisia siellä on, valitettavasti. Ja vastaus edelliseen, rumempaa ei ole, valitettavasti

      • ght

        pökö


    • uhi

      Vanhemmat sinne haudattu ja monta muuta sukulaista ja tuttua .Eikös jokainen voi myös omalta osaltaan vaikuttaa hautausmaan ulkonäköön ,hoitamalla omalta osaltaan ainakin omaistensa haudat. Vai pitäis nurmikko olla? Kukas sen leikkaa ja hoitaa.....? sinä vai???...en oikein usko

      • Vihreetä

        No kyllä suurimmassa osissa kuntia hautausmaalla on nurmikot ja ovat hyvin hoidetut. Nuoret kesätyöntekijät hoitavat nurmikon. Kuulostaa kyllä karulta, ellei oo nurmikkoa..


      • Anonyymi

        Hei! Suuremmissa seurakunnissa seurakunnat tarjoavat haudanhoitoa. Eli maksamalla tietyn summan hautausmaan kausityöntekijät hoitavat haudan. Kyllä, haudanhoito kuuluu haudanhaltijalle, joten peiliin on katsominen jos omaisen hauta on huonossa kunnossa. Toki, nurmikko olisi kauniimpi, mutta sen ylläpito maksaa. Ja jos srk:lla on jo ennestään taloudellisia vaikeuksia, niin varmasti ei ole ensisijainen intressi perustaa nurmikkoa. Ja jos tällainen perustettaisiin, niin omaiset sen maksaisivat mm. korkeammalla hautapaikkahinnalla. Haudanhaltijan (en tarkoita vainajaa, vaan sitä, jonka vastuulla on haudanhoito eikä se ole srk) kuuluisi sitten se nurmikko leikata tai ostaa palvelu srk:lta.


    • Eivalita

      Asukkaat ei valita.

    • Kirkostaeronnutkaupunkil

      Seurakunta on verottanut kunnan asukkaita vuosisatoja. Mihin rahat on käytetty? Pappien "viihtyvyyteen" . Kunnan ja seurakunnan johdossa häärineet samat suvut ja puolue.
      Kiittäkää itseänne!

      • Ollaanvaan

        Älä nyt, evijärvellähän on aina otettu kaikki huomioon. Pappina ollut vanha nainen ja mustalainen, sekä suntiona hi••••ri.


    • vikaavikaa

      Rumuures kortesjärvi on hyvänä kakkosena ja on muuten kumma kun seurakunnilta meinaa vaan tili tyhjentyä, että onkohan johonakin yläpääs vikaa. Yleensä seurakunnilla on suuria alueita omistukses (mistähän lie siunaantuneet) näitähän vois kurjuuden alhossa hyödyntää. PS. oikealla tavalla.

      • ttteee

        Kauhavan vanha hautausmaa,voi kauhea paikka


    • pelsebuupi

      Itse käyn mielelläni Evijärven hautausmaalla kun siellä suunnalla olen. Mielestäni siisti ja hyvin hoidettu "miljöö" kaikkinensa kirkko, kiviaidat etc.. Ehkäpä jos historiaa lukisi niin tietää mihin haudat on ollut helpoin kaivaa aikanaan. Josko moittijat haluaisivat talkoisiin.. tai muuten vaan kuulua kirkkoon.

    • Kotikontusynnyinkontu

      Evijärven kunnantalolla on totuuden hautausmaa. Evijärveläiset lukekaa lehtiä, kuunnelkaa radiota ja selatkaa internettiä. Hävetkää, minkälaista peliä kunnassanne ylläpidetään.

      • Kysymysmerkkii

        Mees muualle, et mistään mitään tiedä.


      • Ontosi

        Keppanaan osui ja uppos.


      • Kysymysmerkkii
        Ontosi kirjoitti:

        Keppanaan osui ja uppos.

        Sä kans luulet olevas jotenki viisaampi? En kuulu mihkää hemmetin puolueeseen enkä edes halua. Katson vain vierestä, kuinka eriävät tuhoaa mun kotikunnan.


    • Anonyymi

      Hyvää ei saa kun ei osata.koska ne tuhoaa kirkon kun kaikki on jo pilalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      326
      3672
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1679
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1500
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      56
      1435
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1300
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1260
    7. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      56
      1243
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      192
      1198
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1190
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1157
    Aihe