Uimahalli ja SPA kattavat koko väestön

osastoseitsemän

Uimahlli on tarkoitettu valtaväestön terveydenhoitopaikaksi, SPA on tarkoitettu ylempien kansanosien virkistykseen. Tehtaanniemen SPA on erityisesti suunnattu alueen asuntojen asukkaille, koska heillä ei ole asunnoissa saunoja. Kunnon suihkutilat saunoineen ja altaineen on osakeyhtiömuotoisesti rakennettu palvelemaan lomalaisia.

Menkää nyt itseenne ja miettikää tätä asiaa, mikä on oikein. Kaikenlainen poliittinen höpönlöpö saa jo riittää. Murmelit, jotka saivat sopan aikaan Tehtaanniemellä saavat tuta ennemmin tai myöhemmin, ettei sukkulointi kannata näiden asioiden välillä. Koskaan ei voi pitää liikaa huolta lähimmäisistään, mutta kunhan tekisi edes osan siitä.

42

608

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kohtaaltaasesonki

      Viikon päästä alkaa taas uintisesonki minun puolesta. Enkä laske itseäni millään tavalla "ylempiin kansanosiin" - vaan ihan tavallinen Hankolainen eläkeläinen. Tämä ei estä Tammisaaren hallin käyttöä . Nyt nautitaan elämästä, ja SPA:N tarjoamasta mahdollisuudesta.

    • Eilapsiauimaan

      Eivät taida.hankolaiset vähääkään välittää lasten uintimahdollisuudesta.

      • 6-0

        Kyllä Hankolaiset välittää mutta päättäjät ei.


    • etsinävaanmonetmuut

      Lasten uimaopetus on retuperällä. Se on lain vaatimus. SPA ei ole uimaopetuspaikka. Siitä vihjailutkin ovat harhaanjohtamista, koska SPA:n altaan syvyys ei ole uimaopetukseen sopiva.

      Hangon kaupungilla on kaksi vaihtoehtoa, viedä lapset Tammisaareen tai omaan rakennettavaan uimahalliin. Tarvitaanko tämän asiaan herätykseksi uimataidottoman lapsen tai aikuisen hukkuminen? Arvioilta kolmannes hankolaisista ei osaa uida. Uimataito on opetusohjelmassa, mutta Hanko ei hoida velvoitteitaan asian osalta.

      Lapsiperheiden suurta hupia on vierailut uimahallissa. Siitä ei ole varaa maksaa 60 euroa tai enemmän riippuen lapsimäärästä kerralta. Kymppi on monen eläkeläisen pussissa kolmen päivän ruoan hinta. "Kohtaalkaasesonki" ole etuoikeutettu, kun sinulla on varaa käydä SPA:ssa. Ole hyvä vaan. Uimahalli täydentää tarjontaa. Uimahallia tarvitaan suuren kansanosan tarpeisiin.

    • lastenlapsillekin

      "Kohtaalkaasesonki" on etuoikeutettu tavallinen eläkeläinen. Eläke on tarpeeksi suuri, että pystyy käymään Spassa. Hyvä näin; hän huolehtii kunnostaan.
      Eläkeläisten ei kannattaisi kauheasti retostella sillä että käyvät Spassa hoitamassa kuntoaan. Se näyttää hyvin helposti itsekkäältä.
      Lastenlapsilla tulisi olla sama etuoikeus kuin mummolla ja vaarilla. Eikö niin?

      • Kohtaalkaasesonki

        Jokainen käyttää rahansa parhaalla katsomalla tavalla. Onko 8 Eur/käynti paljon (sarjalippu10 x )?? . Mitä muuta saadaan 8 Eurolla ??? Tupakkaaskin hinta lienee lähes 7,00 ?


    • Eimeteliä

      Ei tuossa aikaisemmassa kommentissa varmaankaan puututtu eläkeläisen rahan käyttöön. Jokainen, jolla on varaa, käyttäköön rahansa kuten haluaa.

      Span rakennuttajilla ei tainnut olla halukkuutta (tai varaa; mitä suuresti voi epäillä) rakentaa lapsille sopivaa allasta. Kun metelöivät mokomat. Vaan nythän hankolaiset voivat ihan rauhassa pulikoida, ei tarvitse kuunnella lasten ääniä.

      • Enoleeläkeläisuimari

        Ja ihanaa onkin kun ei tarvitse kuunnella kiljuvia lapsia. Osa tämän päivän vanhemmista kun ova unohtaneet näyttää lapsilleen arkipäivän käytöstapoja.


    • Lapsiystävällinen

      Meistä itse kukin on ollut lapsia joskus. Sen vain monet haluavat unohtaa. Terve ja leikkivä lapsi saa aina ääntä aikaan.
      En tiedä mitä edellinen kommentoija tarkoittaa. Jos osa vanhemmista ei opeta lapsiaan niin miten sitten se toinen osa?
      Hangon väkiluku vähenee. Veronmaksajat kantavat aina vain isompaa taakkaa.
      Kannattaisi kyllä olla lapsiystävällisempi.

    • asenneratkaiseekaiken

      Kaikki kivet kannattaa kääntää, että väkiluku saadaan nousuun. UImahalli on lapsiperheille tärkeä. Uimahallia tarvitesevat koululaiset uimaopetukseen ja liikuntatunneilla. Uimahallia tarvitsee tavallinen nuori mies, kun haluaa kohottaa mielenvirettä tai kuntoilla uimalla. Uimahallia tarvitsee vanheneva väki jäsentensä kunnossapitoon. Vesiliikunta on parasta hoivaa. Kaikki tarvitsevat uimahallia paitsi itsekkäät rikkaat, joilla on rahaa vaikka muille antaa, mutta ovat siltäkin osin onttoja. He voivat mennä SPA:han. Sama asia ja vertailu frisbee-golf ja golf. Aivan turha väitellä uimahallin tarpeellisuudesta. Uimahalli on tarpeellinen kunnan perushyödyke. Kysymys on asenteesta, haluaako poliitikot pitää huolta veronmaksajista vai ei.

    • Tilastotpuhuvat

      Kuinka monella suomalaisella kaupungilla ei ole uimahallia?

    • Utsjoellaon

      Utsjoen kunnassa, jossa on alle 1500 asukasta, on uimahalli

    • osastoseitsemän

      Moni kaipaa totuutta. Hangon verotulot tuloluokittain -tilastossa vuodelta 2013 yli 55.000 ansainneita oli 7% ja he maksoivat 19% kunnallisverosta, loput 93% hankolaisista ovat alle 55.000 ansainneita ja maksoivat 81%. Suuria muutoksia ei ole tapahtunut suuntaan jos toiseen.

      "Köyhät"maksavat Hangolle vuosittain yli 25 miljoonaa euroa vuodessa kunnallisveroa. Heitä on 8000. Heille pitäisi rakentaa uimahalli. SPA hoitaa rikkaat.

      Uimahalli on kannattava investointi, joka maksaa itsensä takaisin "köyhien" sairausmenojen pienenemisenä.

      Vesiliikunta vaikuttaa sekä mentaaliseen että fysikaaliseen terveyteen positiivisesti. Mentaalipuolen parhaat muistot ovat sukeltelu lapsivedessä. Samanlaista harmoniaa voi aistia uidessa. Kannattaa kokeilla, jos et ole "uskossa". Menkää kokeilemaan syysmarkkinaretkellä Tammisaaren uimahalliin. Maksaa noin viisi euroa ja sarjalipuilla vähemmän. Kaupungin työntekijät pääsevät tyky-kortilla puoleen hintaan.

      Hallin puolustajille toivon voimia edistää vesiliikuntaa Hangossa! Tarve on, oikeutus on ja kunnan pitää täyttää velvollisuutensa. Poliitikot hommiin!

    • kestovalitus

      On se helvetinmoista kyykytystä, kun vähempiosaiset maksavat yli 25 miljoonaa vuodessa kunnallisveroa Hangolle ja siitä ei ole varaa pistää 100.000 euroa sivuun, jolla hoidetaan uimahallin nettokulut!

      Sen sijaan varaa on ylittää perusturvan budjetti parilla MILJOONALLA joka vuosi.

      Sadan ihmisen vähennys väkiluvussa tarkoittaa 370.000 euroa verotulojen menetystä. Siihen on varaa.

      Helvetin helvetti, toopet.

      • näinonnäppylät

        Kyllä 25 miljoonasta pitää riittää 100.000 euroa.


      • kalarenki

        Jo jo kalaistutukseen riittää.


    • näinoikeinhyvä

      Tässä malliksi uimahallin hinnasto kunnasta, joka panostaa asukkaisiinsa.

      Hinnasto 1.1.2017 alkaen

      Uintimaksu, aikuiset 5,80€
      Aamu-uinti klo 06-08 4,00€
      Sarjaranneke 10 kertaa 52,00
      Sarjaranneke 30 kertaa 144,00
      Sarjaranneke 50 kertaa 231,00€
      Aamu-uinti 10 kertaa 35,50€
      Vuosiranneke 462,00€
      Lapset 7-17v 2,90€
      Opiskelijat 2,90€
      Eläkeläiset 2,90€
      Työttömät 2,90€
      Varusmiehet 2,90€
      Erityisryhmät (eläkepäätös) 2,90€
      Sarjaranneke 10 kertaa 26,00€
      Alle 7-vuotiaat huoltajan mukana * Maksuton
      Sotainvalidit, Rintamamies- ja sotaveteraanit Maksuton

    • Miljoonallasaa

      Herätkää nyt siellä Hangossa nykyaikaan. Eikö sitä Tehtaanniemestä saatavaa miljoonaa voisi käyttää uimahallin rakentamiseen.

    • faktamus

      Miljoonalla ei kovin kummoista allasta saa rakennettua. Kymmenen milliä on lähempänä.

      • kyllähyvätulee

        Kymmenen milkkiä on Tehtaanniemen AL-korttelin arvo ja enemmän. Kyllä uimahallin saa jo kahdeksalla milkillä. Teräsaltainen, jossa lastenallas, terapia-allas ja uimaradat, neljä riittää. Saunat ja höyrysauna.

        Uimahalli maksaa itsensä takaisin terveysmenoista tulevien säästöjen kautta. Sad.an tuhannen euron nettokäyttökulut ovat pieni osa terveysmenojen säästöissä. Parasta on, jos poismuutto loppuu ja Hangon houkuttelevuus perheiden asumispaikkana lisääntyy. Lisää veronmaksajia on lisää verotuloja kaupunginkassassa. Oma juttunsa on koulujen opetusohjelmassa olevan uimaopetuksen hoitaminen, mikä ei tällä hetkellä ole Hangossa mahdollista. Ala-asteelaisista on 40% uimataidottomia. Asia pitää hoitaa kunnolla joko Tammisaaren uimahallissa tai sitten omassa.


    • Sotemies

      Terveys ei kuulu kunnalle vaan sote alueelle !!!

      • asenneratkaiseekaiken

        Veronmaksajat kuuluu kunnalle. Samoin kuuluu lasten uimaopetuksesta huolehtiminen. Luuletko Sotemies, ettei tulevaisuudessa maakuntien sotekustannuksia jyvitetä kunnittain? Ei ole pakko polttaa rahaa! Huono asenne tuollainen, ei kuulu mulle. Oma ja naapurisi terveys ei kuulu sulle? Kärvistele keskenäs,


    • Sotekojohangpssa

      Ja milloinkas se sote alue tulee Hankoon? Mitä luulet? Rakennuttaakohan se uimahallin kaupunkilaisille?

    • kuuluukohyvin

      Demarien presidenttiehdokas korostaa arvoja tasa-arvo ja oikeudenmukaisuus. Miten lienee toteutunut hankolaisten demaripomojen, Kavander, Nousiainen ja Pääkkö, vahvasti tukema SPAn ja Tehtaanniemen asuntorakentaminen?

      SPA ei tue tasa-arvoa, Tehtaanniemen asuntorakentamisen oikeudenmukaisuus, siis saako kaikki vai pelkästään rikkaat rakentaa ensin ja sitten muutetaan kaavaa? Eikö oikeudenmukaisuus tarkoita myös lainmukaisuutta. Laki asettaa kaikki samaan asemaan. Laki on objektiivinen, muut arvostukset, esimerkiksi investoinnin paljous, vaikkapa 70 miljoonaa euroa ei ole objektiivinen.

      Tehtaanniemen hankkeen lainmukaisuus testataan oikeusasteissa.

      Tasa-arvoista on rakentaa vähempiosaiselle kansanosalle uimahalli. Silloin kaikki saa kaivattua vesiliikuntaa.

    • Ihanahanko

      Eikö Hankoon voisi rakentaa lämmitetyn merivesialtaan saunalla? Niin kuin Helsingissä on tehty. Johonkin rantaan. Span kahvila on muuten täysin epäonnistunut. Ei ole merinäköalaa, joten ei se vedä puoleensa muuna kuin taukopaikkana jos joku käy uimassa. Mut siis sehän on tehty näille uudisasukeille niissä uusissa taloissa. Et saavat kylpeä ilman rahvaan läsnäoloa kesäisin. Sinne kun ilmestyy Säästöpörssistä ostetussa alennusuikkareissa voi vaan tuntea sen ynseyden joita paremman väen on pakko kokea, meittin hankolaisten taholta. Hah.

      • Ihanahanko

        Oliko tossa joku väärinkäsityksen paikka. Siis uudisasukkaiden kylpylänautintoa häiritsee hyvin selkeästi paikkauntalaisten alhaisempi asema. Ja sen saa tuta noissa Säästärin alennuskuteissa,.Kunha ei avaa suutaan niin kaikki menee hyvin.

        Vielä ihan hieno toi spa, mutta kyllä hankolaiset olisivat ansainneet ihan heille suunnatun hallinsa samalle paikalle jos ihan pakko tuhota hienoja ranta-alueita. Mut nyt se on ikäänkuin rkp n uusi linnake. Ja sehän on tietysti kiva että rkp n köyhemmät jäsenet saa kellua ja katsoa taivaanrantaa samalla kun suunnittelevat miten Hanko muutetaan fyffeksi.

        Pientä uskottavuusogelmaa pukkaa mutta eihön se ole ennenkään päättäjiä häirinnyt.


      • Köyhäonmaa

        Hangonlehdessä tänään hyvä pääkirjoitus. Siellä lukee m.m. "Ihmiset haluavat yleensä pelata voittajajoukkueessa, mutta voittaminen edellyttää joukkuehenkeä ja omia panostuksia." Miten on, missä ovat ne" omat panostukset" ?????? Viime aikoina ainoastaan muualta on tullut visioita ja toteutuksia.


    • paskanjauhauksetmuualle

      Säästöpörssistä en tiedä mutta Tokmannista hankitut uikkarit ovat jo muutaman kerran kostuneet Spaan altaassa, enkä ole rkpläinen enkä osakas, mutta uin!!

      • hankolainenuimari

        Niin minäkin ja nautin! En ole minäkään rkpläinen, enkä rikas,. Parasta mitä Hangossa on pitkään aikaan tapahtunut.


    • perkole

      Ui ui ui! Satana ui!

    • faktapohja

      Kuntalain mukaan: "Kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja alueensa elinvoimaa sekä järjestää asukkailleen palvelut taloudellisesti, sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävällä tavalla."

      SPA on rikkaille ja harvoille. Kunnallinen uimahalli on tarkoitettu koko väestölle. Kaupungin pitää järjetää vesiliikunta sosiaalisesti kestävällä tavalla.

      Lasten uimaopetuksesta on huolehdittava. SPA ei sovellu uimataidottomien opetukseen, vaikka joku niin väittää. Uimaopetuksesta on olemassa viranomaisen ohjeet.

    • jaskajajokunen

      Kertaus on opintojen äiti. Hangon demareille pitää näitä asioita selittää sen sata kertaa, ennenkuin ymmärtävät, miten vähäosaisista pidetään huolta. Ei ole tähän mennessä paljoa mennyt perille, kun SPA-osakkeita ja 20 euron bilettejä tarjoavat peruspäivärahalaisille. Häpeäisivät. Sama koskee Vasemmistoliittoa ja RKP:tä. Odotamme parempaa.

      Tässä malliksi uimahallin hinnasto kunnasta, joka panostaa asukkaisiinsa.

      Hinnasto 1.1.2017 alkaen

      Uintimaksu, aikuiset 5,80€
      Aamu-uinti klo 06-08 4,00€
      Sarjaranneke 10 kertaa 52,00
      Sarjaranneke 30 kertaa 144,00
      Sarjaranneke 50 kertaa 231,00€
      Aamu-uinti 10 kertaa 35,50€
      Vuosiranneke 462,00€
      Lapset 7-17v 2,90€
      Opiskelijat 2,90€
      Eläkeläiset 2,90€
      Työttömät 2,90€
      Varusmiehet 2,90€
      Erityisryhmät (eläkepäätös) 2,90€
      Sarjaranneke 10 kertaa 26,00€
      Alle 7-vuotiaat huoltajan mukana * Maksuton
      Sotainvalidit, Rintamamies- ja sotaveteraanit Maksuton

      • kyllästynytnarinaan

        Sen kun muutat sinne ja nautit. Minä nautin Hangon uudesta SPAsta.


    • hangöbo

      Milloin Hanko alkaa panostamaan asukkaisiinsa?

    • Lämmintävettä

      Ei mitään ongelmaa. Ensi kesänä päästään helpolla Kasnäsin kylpylään: M/s Norrskär aloittaa kesällä 2018 liikennöinnin Rannikkoreitillä Hanko – Kasnäs. Kasnäsistä alus jatkaa Öröhön. Rannikkoreittiä liikennöidään aikataulun mukaisesti 25.6.–5.8.
      Olisi hienoa jos kaupunki vielä kompensoisi tätä lauttalipun hintaa.

      • kasnäsrulettaa

        Oikein hyvä ajatus tuo kaupungin kompensointi.


    • eikompensaatiotakiitos

      Miksi kompensoisi, sehän olisi silkka hulluutta. Kompensoida turistien matkaa toiseen kuntaan. Ja jos haluatte mennä Kasnäsin kylpylään uimaan teillä on kyllä varaa maksaa matkanne itse.

    • FaktaHangossa
    • kasnäsrulettaa

      Rikkaiden suihku- ja saunaosasto ei kelpaa kaikille. Sen takia tarvitaan uimahalli, jossa valtaosa hankolaisista voi käydä. Kasnäs on hankolaisille samanlainen hauska yksityiskohta kuin Tehtaanniemen SPA. Mitä uimahallin kannatusyhditys meinaa tehdä jatkossa?

    • demarilupausnaisteneuro

      Tästä taidetaan taas puhua. Kavan halli ei oikein palvele hankolaisia. Milloin Hanko saa uimahallin?

      • Lopettakaa_valittaminen

        ”Milloin Hanko saa uimahallin?”

        Sitten kun kaupungilla on siihen varaa. Toistaiseksi ei ole ollut.


      • 27miljoonaa

        Varaa on, mutta ei asennetta ja ymmärrystä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2013
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      55
      1731
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      59
      1634
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1557
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1535
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1455
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe