Röttelöt talot Patruunantiellä

Panuapintaan

Hävettää tuoda vieraita peliin kun muutamat talot aivan keskustan parhailla paikoilla ovat ulkonäön perusteella romahtamispisteessä. Maalit rapistuneet yms.

Eikö tekninen toimi hoida hommiaan vai miksi omistajia ei vaadita pitämään julkisivu säällisessä kunnossa? Kyseessä on aivan turha imagohaitta jota muuttotappiopaikkakunta ei tosiaan kaipaa.

49

1268

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uskalikkovaan

      Tarkotat varmaan myynnissä olevaa taloa. Osta pois ja paa panua pintaan. Ei kuitenkaan ole vielä edes katto notkolla. Ei se vielä romahda, hirsirunkoinen, että sitä on turha odottaa. Elä kuule tuo vieraita tällaiseen "röttelökylään", ettei tarvitse hävetä! Tosiaan, osta pois ja tee siitä mahtava lukaali tai pura pois. Tarjolla on. Mahdollisuuksia on.

      • Tosioooon

        Jopas sitä nyt vedetään hernettä nokkaan!!! Kyllä kritiikkiä pitäs kestää...


    • Talollisenpoika

      Vaikka talo ei ole kaunis tai uusi, olin HooMoilasena vimpelin Fb-ryhmän kommenteista että talo pitäisi purkaa. Eräs asiakaspalveluihminen kommentoi "pommi alle". Talo/tontti kuitenkin yksityis(t)en omistuksessa. Hänellä/heillä omat syynsä siihen, että talon tila on mikä on. Aina voi laittaa taalat tiskiin ja ostaa pois ja tehdä sitten mitä haluaa. Jos k. o. talo olisi sivummalla, ei mitään reaktioita asiaan olisi. Ei tekninen toimi määrää että mikä talo puretaan ymv.

      • Panuapintaan

        Ei tässä kukaan purkamista ole vaatimassa mutta kyllä voidaan määrätä kunnan toimesta, että maisemaa merkittävästi rumentava julkisivu on korjattava. Ja näin on tässä tapauksessa, että rumentaa.

        Vaikka olisi kenen omistuksessa.

        Todella pahan näköiseksi on jotkut talot jo päässeet!


      • Näinonlaita

        Samaa mieltä!


      • Ohikulkeissa

        Aika huvittavaa keskustelua kyseinen kiinteistö sai aikaan. Monella kommentoijalla oli varmaankin mielikuva, että kiinteistö on kunnan omistuksessa. Helppo on neuvoa muita, että mitä talolle pitäisi tehdä. Ostakkee pois ja laittakkee kuntoon, kun kohde kiinnostaa.


      • Eirahaapanuun
        Panuapintaan kirjoitti:

        Ei tässä kukaan purkamista ole vaatimassa mutta kyllä voidaan määrätä kunnan toimesta, että maisemaa merkittävästi rumentava julkisivu on korjattava. Ja näin on tässä tapauksessa, että rumentaa.

        Vaikka olisi kenen omistuksessa.

        Todella pahan näköiseksi on jotkut talot jo päässeet!

        Niin, kuntahan voisi ostaa nämä rumistuskiinteistöt ja tehdä sitten niille mitä tahtoo tai ainakin kustantaa julkisivuremontin ihan keskustan viihtyisyyden ja imagon vuoksi ! AI jaa mutta nythän minä vasta muistinkin...Vimpelihän onkin kriisikunta!!


    • Rumamikäruma

      Kyllä totuus on se, että Vimpelin keskusta on tosi RUMA! Nämä vanhat talonrähjät ei sitä ainakaan kaunista! Kituu ennen kuin kuolee pois tämä kylä.

      • Uskalikkovaan

        Kyllä tämä kylä kuihtuu jostain muusta syystä, kuin tästä talosta. Varmaan purettaisiin, mutta liian kallista hommaa, luulen. Ja turha siihen enää on maalia tuhrata, kun on jo loppusuoralla.
        Uusi holvi siihen pitäisi vaihtaa , jotta se tyydyttäisi teitä toisten asioihin puuttuneita. Siitä rumasta puheenollen, katsokaa ensin itseänne!


    • Kylänraitti

      Patruunantie rupeaa pikkuhiljaa näyttämänään tsernobylin aavekaupungilta

      • näinsevaano

        Väki vähenee ja palvelut samoin,onneksi alajärvellä on hyvät palvelut ja paranee koko ajan.


      • Sorkkarautanen

        Kylänraitille tiedoksi: Näytät itse ihan Tsernobylin aaveelta!


      • ala-arvoista
        näinsevaano kirjoitti:

        Väki vähenee ja palvelut samoin,onneksi alajärvellä on hyvät palvelut ja paranee koko ajan.

        Alajärven palveluista olen enemmänkuin huolissani-tasapaksua mössöä ja oman euron hankkimista selvinsävelin.
        Maalaiskunta osoittaa kykynsä toimia itserakkaasti - käykääpä maakunnan keskuksessa niin saatte TOSI palvelua.


    • Vimpelionsiistikunta

      Minusta Vimpeli on kuitenkin järviseudun siistein kunta noin kokonaisuutena, ei missään lähistöllä ole niin siistiä maaseutua kuin tultaessa Mylly-ahosta Vimpeliin, miljöö muuttuu ratkaisevasti, pihat on siistejä, rakennukset ryhdissää ja hyvässä maalissa, järvikin näkyy upeasti.

      • tosiupeaa

        Ootko ihan yksin käynyt noin kaukana kotoa taloja kahtomassa? Näit järvenkin,VAUTSI!! MAHTAVAA!!


    • mitävittua_

      Mitä vittua teille kuuluu toisten talot ei toi homopatsaskaan mikään komistus ole

    • TUOHIPERÄNMAISTERI

      Tervehdys. Minusta ei ole järkevää haukkua kenenkään yksityisen talojen omistajia ja määritellä missä kunnossa ja alkaa opastaa kenenkään remonttia milloin pitäs tehdä, minusta se on jotenkin epäkorrektia naapureita kohtaan sanotaan niin jokainen tekee kykyjensä mukaan ja varojen. Monillakin on kyllä tekemistä jo muutenkin omien asioiden kanssa minusta ei ole soveliasta edes keskustelemaan tästä asiasta. Rajanvetoa pitää käydä tässäkin asiassa, sehän on toinen kokonaisuus jos olet vaikka julkisessa virassa vaikka kansanedustaja on luonnollista että silloin joudut julkiseen myllyyn ja olet silloin laittanut itsensä julkisuuspeliin arvostelut tulee kestää ei voida olettaa että kaikki olisi aina samaa mieltä. Tämän pitäisi olla itsestään selvää silloin näille ja pitäisi ymmärtää elää sen mukaisesti siihen todella kuuluu perhekin samaan myllyyn, joten sanosin pitäsi nämä perheen sisäiset asiat pitää omana tietonaan ja pahinta mitä julkishenkilölle onkin tämä
      pettämisasia siihen aina ensimmäiseksi tarttuu nämä juorulehdet jos siitä jää kiinni sitä saakin kantaa sitten loppuelämän tästä taakasta. NÄILLÄ MENNÄÄN

    • rajanvetoa

      Minusta taas on järkevää kertoa ja jakaa eteenpäin että ed. kirjoittaja on aboriginaali itserakas eli conceited person.
      Kumminkin haet käännöksen eng-suo-sivuilta kun et tajua!

    • tönönomistaja

      Olen maisterin kanssa samaa mieltä turha huolehtia naapurin talonkunnostuksista maalla eletään ihan omaan tahtiin siinäkin asiassa. Monissakin taloissa on perikunta omistaja tai iäkäspariskunta tai yksin eläjä jolla ei ole mahdollista pitää taloaan naapurintoivomalla tavalla. Ei tarvita mitään sanakirjoja tähän. Kiitos maisteri kuka lie oletkin

    • kituukituu

      Onko täällä vimpelissä minkäänlaista rakennustoimintaa, niin kuin tuossa naapuripitäjissä,jossa tehdään uutta ja korjataan vanhaa,varsinkin alajärvellä,tuntuu olevan kehittyvä kunta. Täällä vaan murehditaan jotain röttelötaloja.

    • hanniskainen

      Alajärvellä on aina korjattu vanhaa ja harvoin tehty uutta --euroista pula varmastikin.

    • pimeääolivimpelössä

      Ajeltiin yhtenä iltana vetelin suunnasta kohti ähtäriä, vimpelin aukealla jokin suljettu huoltis. Juhannuskoivut kiersi rakennusta. Hoiskossa oli avoinna huoltis jossa kävimme kahvilla ja jatkoimme tyytyväisinä kohti ähtäriä.

      • Asidofilus

        Missä äidinkielen maisteri luuraa? Eli "huoltis", paikkakuntien nimet pienellä ja pilkku puuttuu.


      • seselittääkin

        Hoiskon baarin pitäjä onkin Vimpelistä.


      • kysympävaan
        seselittääkin kirjoitti:

        Hoiskon baarin pitäjä onkin Vimpelistä.

        MIKSIHÄN meni alajärvelle........


      • Halusvarmaanauttaa
        kysympävaan kirjoitti:

        MIKSIHÄN meni alajärvelle........

        Jotku ovat saaneet hyvän sydämmen ja auttamisen halun synnyinlahjana...


    • Asko751t

      pitää jokaisen yrittää tehdä kaunista näkymää ja maisemaa asuinseuduille!

      • Kanttikertaakantti

        Minusta tuommonen ajanpatinoittama vanha sympaattinen rakennus voittaa ne Aallon piirtämät mennen tullen, nuosee aina ahdistavasti mieleen historian kaameat tapahtumat katsoessa noita Aallon kanttisia luomuksia, ei ne kuul tänne.


      • Pensylvania

        Pitäisi ensin saada kunnon toimeentulo ja sitten voitaisiin katsoa sitä kauneutta ja muuta ihmiselon ihanuutta. Ja pitäisi olla terve ja hyvinvoiva, vai mitä? Silloinhan Patruunantien varrella olevat rakennuksetkin näyttäisivät jopa kauniilta.


    • dkhsw

      Onko Kansallis-Osakepankkina aikoinaan 60-70-luvulla toiminut puutalo vielä pystyssä?

      • Totion

        On se pystyssä ja hyvässä kunnossa, eikä siihen rakenneta mitään kerrostaloa.


      • xmncf
        Totion kirjoitti:

        On se pystyssä ja hyvässä kunnossa, eikä siihen rakenneta mitään kerrostaloa.

        Linkki tähän tietoon.


    • xlkhzxgcvb

      Puutalonomistaja vosi myydä tontin rakennusliikkeelle jonka kannattaa rakentaa tontille hissillinen kerrostalo jossa omakotitaloistaan luopuvien seniorikansalaisten on helppo asua lähellä palveluita.

      • Totion

        Sanoppas rakennusliike, joka ostaisi tontin?


      • cweödrljfhg
        Totion kirjoitti:

        Sanoppas rakennusliike, joka ostaisi tontin?

        Kyllä se jollekin rakennusliikkeelle kelpaa joka rakentaa siihen kerrostalon ja seniorikansalaiset muuttavat siihen asumaan koska kauppa lähellä.


    • tsaarif

      lappajärvellä omat "röttelönsä"-mutta pitää kahtoa siellä Vindalassa kun käy miten sen kunnan asukkaiden "röttelöt, jos niitä ees oikeasti on, sopii kunnan maisemiin. ja silmään. Mutta toisten silmissä pitää huomioda toisetkin ihmiset ett saadaa kauneutta ja viihtyvyyttä' ihmisille.Mutta katsastetaan ny ensin.se että on vanhaa ei haittaa-mutta kauneutta halutaan.

      • laasen

        Kyllä Lappajärvi on aivan eri sarjassa, kuin vimpeli näiden rakennusten suhteen . Ei täällä ole röttelötaloja keskelläkylää niin kuin vimpelissä, kivitipusta nyt puhumattakaan.


      • Totion

        Kyllä siellä on röttelöitä . Ne on peitetty maalilla, silmänlumeeksi. Ja aivan keskustassa, ainakin kaksi tulee heti mieleen ja kolmekin.


      • totuusvaanonnäin

        Kyllä vimpeli on kaikessa lappajärveä perässä myös rakennusten suhteen.


      • huomioita

        Vimpeli ja Lappajärvi omassa sarjassaan lähialueiden kirkonkylien siisteyden sarjassa.
        Vimpeli vielä erityisesti, ei minkäänlaisia kukka-asetelmia, teiden varret rehottaa. Paikka jossa parkkeeraa eniten turisteja, sinne tuotu ylipursuavat kierrätyskontit, joiden vieressä usein irtotavaraa . Nyt syksyllä saatu positiivisuutta Vetofanien toimesta.


      • Totion

        Pitää paikkansa. Mielestäni kunnasta pitäisi löytyä henkilö, joka orientoisi siivoukset ja ruohonleikkuut sun.


      • lavesta
        huomioita kirjoitti:

        Vimpeli ja Lappajärvi omassa sarjassaan lähialueiden kirkonkylien siisteyden sarjassa.
        Vimpeli vielä erityisesti, ei minkäänlaisia kukka-asetelmia, teiden varret rehottaa. Paikka jossa parkkeeraa eniten turisteja, sinne tuotu ylipursuavat kierrätyskontit, joiden vieressä usein irtotavaraa . Nyt syksyllä saatu positiivisuutta Vetofanien toimesta.

        Te vimpeläiset ootte aina olleet meidän lappajärvisten perässä ja pysytte. Pysykää siellä rotankolossanne,elkää sekaantuko meidän asioihin.


      • Ykslystitietysti

        Älkää luulko, että me tulisimme teidän tontillenne. Pysytään, pysytään omassa kolossamme.


      • nissiläinen
        Ykslystitietysti kirjoitti:

        Älkää luulko, että me tulisimme teidän tontillenne. Pysytään, pysytään omassa kolossamme.

        Kyllä siellä vimpelissä jotain vanhoja rotiskoita on purettukin, kirkkoa vastapäätä se hyvin pahalta haiseva baari ,jossa vanhat miehet sarkapomppa päällä vipatti toista jalkaansa, joku tiesi kertoa että ne valmistaa kolinaa. En silloin viellä tiennyt mitä on kolina ,täällä lappajärvellä ei varmaan kukaan olis muutkaan tieneet .Se vanha rumarotisko näkyy viellä olevan pystyssä, missä ennen näytetiin elokuvia.


      • hommahalinnassa
        Totion kirjoitti:

        Pitää paikkansa. Mielestäni kunnasta pitäisi löytyä henkilö, joka orientoisi siivoukset ja ruohonleikkuut sun.

        No ei se mitään kolinaa ollut tenttua ja lakkaa saapasvarteen, sitten vipattamaan jalkaa, näin valmistu , vimpelinerikoinen.


      • vistiläinen
        nissiläinen kirjoitti:

        Kyllä siellä vimpelissä jotain vanhoja rotiskoita on purettukin, kirkkoa vastapäätä se hyvin pahalta haiseva baari ,jossa vanhat miehet sarkapomppa päällä vipatti toista jalkaansa, joku tiesi kertoa että ne valmistaa kolinaa. En silloin viellä tiennyt mitä on kolina ,täällä lappajärvellä ei varmaan kukaan olis muutkaan tieneet .Se vanha rumarotisko näkyy viellä olevan pystyssä, missä ennen näytetiin elokuvia.

        Se rumarotisko on nuorisotalo, jossa vieläkin elokuvia näytetään, digitalisoitu jo 2012/13. Sisäremontti tehty ja kesällä saneerataan ulkoa. Järven toisellapuolen ei ole edes elokuvateatteria.


      • vanhaarapaa
        nissiläinen kirjoitti:

        Kyllä siellä vimpelissä jotain vanhoja rotiskoita on purettukin, kirkkoa vastapäätä se hyvin pahalta haiseva baari ,jossa vanhat miehet sarkapomppa päällä vipatti toista jalkaansa, joku tiesi kertoa että ne valmistaa kolinaa. En silloin viellä tiennyt mitä on kolina ,täällä lappajärvellä ei varmaan kukaan olis muutkaan tieneet .Se vanha rumarotisko näkyy viellä olevan pystyssä, missä ennen näytetiin elokuvia.

        Baarista aikaa jo 50 vuotta .


    • tärkeää

      mihin peliin onko se jotenki tärkeintä vimpelissä.

      • kultuurihistoria

        Kyllä nämä vanhat talot antaa sellaisen arvokkaan vaikutelman, pienellä ehostuksella näistä saisi helposti näyttävän näköisiä, joka kertoisi Vimpelin historiasta vuosikymeniä taaksepäin.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe