Rasvansiirto rintoihin - kokemuksia/suosituksia?

lt_aa

Harkinnassa rasvansiirto rintoihin. Kannattaako kokeilla? Kuulisin mieluusti kokemuksia operaatioista! Myös vinkkejä hyvistä tekijöistä/hinnoista/ennen&jälkeen kuvagallerioista otetaan kiitollisena vastaan..

24

20840

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rasvansiirto
    • Expl

      Rakenteellista pienirintaisuutta sekä ikääntymisen tai imetyksen aiheuttamaa rintojen pienentymistä voidaan korjata siirtämällä rintaan omaa rasvaa. Toimenpide sopii myös rintojen synnynnäisten, toispuolisten kehityshäiriöiden ja rintasyöpäleikkausten aiheuttamien epämuotoisuuksien korjaamiseen.
      Toimenpiteen suunnittelu alkaa plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ensikäynnillä asiakas tapaa leikkaavaan kirurgin ja yhdessä keskustellaan asiakkaan toiveista ja odotuksista. Plastiikkakirurgi selittää kaiken oleellisen toimenpiteeseen liittyvän, aina valmistautumisesta jälkitarkastukseen asti. Plastiikkakirurgilta asiakas saa yksityiskohtaisen kustannusarvion sekä hoitosuunnitelman toimenpiteistä. Toimenpidepäätöstä edeltää aina terveystarkastus sekä rintojen huolellinen tutkiminen kliinisesti, mammografiaröntgenin ja ultraäänen avulla. Plastiikkakirurgi ottaa huomioon myös asiakkaan mahdolliset sairaudet, vakituisen lääkityksen, tupakointitottumukset ja allergiat leikkausta suunnitellessaan. Kun päätös toimenpiteestä on tehty, varataan aika asiakkaan toiveiden mukaisesti.
      Ennen rasvansiirtoa plastiikkakirurgi kuvaa rinnat. Valokuvan lisäksi rinnoista otetaan myös kolmiulotteiset kuvat. Vectra 3D edustaa kehittyneintä 3D mallintamisteknologiaa. Kolmiulotteinen kuva helpottaa asiakkaan päätöstä toimenpiteestä ja auttaa ymmärtämään, mitä toimenpiteeltä voi odottaa. Lääkäri voi 3D-kuvauksen avulla arvioida tarvittavan rasvakudoksen määrän ja verrata hoitotulosta lähtötilanteeseen ja seurata asiakkaan toipumista.
      Rinnan suurentaminen rasvansiirron avulla on hyvä menetelmä, silloin kun ei haluta käyttää implantteja. Menetelmä sopii hyvin myös rintasyövän jälkeisessä rinnan rakentamisessa. Rasvansiirron on todettu parantavan myös sädehoidosta vaurioituneen ihon kuntoa. Siksi menetelmä on osittain korvannut sädehoidetun rinnan kielekekorjaukset.
      Rintojen suurennus rasvansiirrolla tehdään lähes aina nukutuksessa ja anestesialääkärin valvonnassa. Toimenpide kestää yleensä muutaman tunnin. Osalle asiakkaista tehdään Brava-laajennus ja jos laajennus tehdään, se aloitetaan viimeistään kaksi viikkoa ennen suunniteltua rasvansiirtoa.
      Rintojen rasvansiirrosta ei synny ommeltavia haavoja rintoihin. Vartaloon, rasvan ottoalueelle, voidaan tarvita muutama pieni ommel ja ne poistetaan noin viikon kuluttua leikkauksesta. Jos asiakkaalle on tehty Brava-laajennus, kupit asetetaan takaisin ja asiakas jatkaa vielä Brava-hoitoa viikon tai kaksi.
      Rasvansiirron jälkeen asiakas jää sairaalaan yleensä yhdeksi yöksi. Kotiuttaessa olo saattaa tuntua vielä heikolta ja sen vuoksi on suositeltavaa, että kotimatkalla on saattaja. Autolla ajoa ei suositella heti toimenpiteen jälkeen, sillä se aiheuttaa ylimääräistä kipua arkoihin rintoihin.Sairauslomaa rintojen suurennuksen jälkeen määrätään 1–3 viikkoa. Koska toimenpiteessä ei synny ommeltavia haavoja, työhönpaluu onnistuu usein jo parin päivän päästä toimenpiteestä. Normaaleihin liikuntaharrastuksiin voi osallistua jo noin kolmen viikon kuluttua. Liikunnan aloittamisesta on kuitenkin hyvä neuvotella hoitavan lääkärin kanssa.
      Toimenpiteen lopullinen tulos ja uusi muoto alkavat olla näkyvissä 2–3 kuukauden kuluttua rasvansiirrosta. Plastiikkakirurgi tarkastaa lopputuloksen noin puolen vuoden kuluttua.Rintojen suurentamiseen rasvansiirrolla, kuten muuhunkin kirurgiaan, liittyy komplikaatioriski tai verenpurkaumia. Ammattitaitoinen plastiikkakirurgi käy toimenpiteeseen liittyvät riskit läpi asiakkaan kanssa aina ennen asiakkaan päätöstä toimenpiteestä. Asiakas voi minimoida riskejä parhaiten noudattamalla tarkoin lääkärin ohjeita.Kaikkiin leikkauksiin sekä myös rasvansiirtoihin kuuluu sairaanhoitajan ympärivuorokautinen päivystys sekä leikkauksen jälkeen tarvittavat tukitekstiilit.
      Rintojen suurennuksen kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta ja käytetystä anestesiasta. Tarkan kustannusarvion sinulle tehdystä hoitosuunnitelmasta saat vastaanotolla. Vakuutus kattaa osan rintojen suurennusleikkauksen kuluista silloin, kun hoitotoimenpide liittyy rintasyövän jälkihoitoon tai rintojen synnynnäisen epämuodostuman tai epäsymmetrian hoitoon.

    • It_aa

      Hyvä linkki aiheeseen, kiitos siitä. Eniten arvostaisin kuitenkin omakohtaisia kokemuksia rasvansiirrosta (toipuminen, tulosten pysyvyys omalla kohdalla, lähtökohdat ja lopputulos ja niin edelleen).

      • It_aa

        Huhuilen vielä.. Löytyykö kokemuksia rasvansiirrosta rintoihin..?


      • Anonyymi
        It_aa kirjoitti:

        Huhuilen vielä.. Löytyykö kokemuksia rasvansiirrosta rintoihin..?

        Expl on plastiikkakirurgi kysy häneltä


    • eihyötyä

      Rasva ei välttämättä rinnoissa pysy, vaan sulaa pois. Itselle tehty rasvansiirto kasvoihin ja eri ongelmaan. Iho ärtyi ensimmäisenä päivänä ja kudokset oli ihon alta rikki monta viikkoa. Rasva ei pysynyt, vaan suli nopeasti pois. Hyöty täys nolla. Toimenpide tehtiin paikallispuudutuksessa, ei nukutettuna. Rinnoissa voi tietysti olla eri juttu ja jos nukutetaan.

    • It_aa

      Ikävä juttu, että sulle ei toimenpiteestä ollut hyötyä. Toivottavasti hoidettu alue parani kuitenkin ennalleen!

    • eihyötyä

      Palautui ennalleen. Minulle tehtiin vain kerran, koska mitään hyötyä ei ollut, niin toista kertaa ei enää tehty. Rasvansiirtoja tarvitaan yleensä useampi, sillä rasvasta sulaa lähes aina puolet tai enemmän pois ensimmäisellä kertaa.

    • It_aa

      Minulla ei kyllä olisi varaa enää toiseen toimenpiteeseen. Ellen sitten ota lainaa..

      • Ratkaisun_tehnyt

        Jos rahaa on vain yhteen hoitokertaan, rasvansiirtoa ei kannata tehdä. Samalla hinnalla saa implantit joiden uusintaan ehtii keräämään rahaa parhaimmillaan parikymmentä vuotta (huonoimmillaan menee uusiksi jo paljon ennemmin jos kapseloituu).


    • Anonyymi

      Mulle tehty kaksi siirtoa julkisella puolella synnynnäisen epämuodostuman korjaamiseksi. Pysyvyys on ainakin mulla ollut aika heikkoa, tuloksia saa etsiä suurennuslasilla. Hyvin vähän rasvaa siis jää pysyäkseen.. Jos sulla on esimerkiksi valmiiksi nätit, pyöreät rinnat, voit toki saada niihin aavistuksen täyteläisyyttä, mutta mihinkään radikaaliin muodon korjaukseen tai koon muutokseen tästä ei ole. Uutta rasvaa jää pikkuruinen kerros ihon alle.

    • Anonyymi

      Hauikset on pienentyneet, pitäiskö sinnekkin laittaa jotain? Ei sentäs, ei tulis mieleenkään.

    • Anonyymi

      Menin, koska eri klinikkojen sivuilla kuulosti niin hyvältä enkä halunnut vierasesineitä kehooni. Mulle vain ei sattunut sitä hyvää arpaa näissä arpajaisissa vaan muutos on tosi tosi pieni. Enemmän vaikutusta rintoihin kuukautiskierrolla. Toiselle kierrokselle en lähtenyt, nyt pohdin josko kuitenkin implantit kun niillä ainakin saa sen muutoksen mitä tilaa. Olen lukenut hyvistäkin kokemuksista, mutta taitaa olla tosiaan vähän arpapeliä mitä sattuu jäämään. Kallista sellaista.

      • Anonyymi

        Osaatko sanoa millainen määrä sulle siirrettiin ja paljonko jäi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaatko sanoa millainen määrä sulle siirrettiin ja paljonko jäi?

        Noin 3 desiä per rinta. Aluksi oli tosi hyvät, pari kuppikokoa isommat ja muoto hyvä, mutta rasva suli pois alkuun nopaan ja myöhemmin hitaasti. Siksi se niin kavalaa olikin, kun olin ensi ajat aivan haltioissani joten pettymys oli lopulta aika suuri. En osaa sanoa mitä jäi, lähtötilanne oli imetetty 75B, nyt ehkä kuppi täyttyy hieman täydemmin mutta ilman liivejä en juuri eroa huomaa. Ehkä nahka pikkuisen enemmän täyttyy, vaikea sanoa. Minusta kirurgien pitäisi selkeämmin tuoda esiin myös se riski, ettei rasva välttämättä pysy ollenkaan, että osaa siihenkin vaihtoehtoon varautua.


      • Anonyymi

        Kauanko odotit, että sai nukkua mahallaan tai muutenkaan tuoda painetta rinnoille? Parantuukohan tuo rasvansiirto koskaan niin hyvin, että kovakaan paine ei siirrä rasvakudosta?


    • Anonyymi

      Implanteilla parempi lopputulos mun mielestä koska rinnat on kiinteämmät. Mitä sitten jos lihoo tosi paljon, onko ne rinnat aina vaan isommat.

    • Anonyymi

      Onko uusia kokemuksia rasvansiirrosta rintoihin?
      Itse kävin vajaa kk sitten ja mietin mikä mahtaa olla ennen pitkää lopputulos.

      • Anonyymi

        Hei anonyymi kiinnostaisi tietää mikä tilanteesi on onko rasva pysynyt ja oletko tyytyväinen?Paljon sinulle siirrettiin rasvaa?
        Itsellä tässä jo useamman vuoden miettinyt että lähtisin siirtoon mutta kaikki arvelluttaa ja en saa rohkeutta varata aikaa konsultaatioon. Kiva olisi myös kuulla missä päin Suomea siirto sinulle tehtiin.


      • Anonyymi

        No mikä sulla on tilanne nyt liki 6 kk päästä? Ootko tyytyväinen?


      • Anonyymi

        Vuosi kulunut, oletko tyytyväinen? Leikkauksesi ajankohta oli hyvä, helpompi pitää rinnat lämpimänä kuin kylmänä vuodenaikana.


    • Anonyymi

      Olen käynyt kaksi kertaa. Tulos on tosi hyvä. A kupista/pieni B- C-kuppiin.
      Hyvin pysynyt, toimenpiteestä pari vuotta aikaa.

      • Anonyymi

        Paljonko siirrettiin? Kiinnostaisi myös tietää, millä aikavälillä siirrot tapahtuivat?


      • Anonyymi

        Hei, kysyn samaa mitä aiemmaltakin vastaajalta. Oletko voinut nukkua mahallaan nyt 2,5 vuotta operaation jälkeen? Tai voiko rintoja esim. hieroa, siten että rasva pysyy paikallaan?


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe