Rasvansiirto rintoihin - kokemuksia/suosituksia?

Harkinnassa rasvansiirto rintoihin. Kannattaako kokeilla? Kuulisin mieluusti kokemuksia operaatioista! Myös vinkkejä hyvistä tekijöistä/hinnoista/ennen&jälkeen kuvagallerioista otetaan kiitollisena vastaan..
Ilmianna
Jaa

9 VastaustaRakenteellista pienirintaisuutta sekä ikääntymisen tai imetyksen aiheuttamaa rintojen pienentymistä voidaan korjata siirtämällä rintaan omaa rasvaa. Toimenpide sopii myös rintojen synnynnäisten, toispuolisten kehityshäiriöiden ja rintasyöpäleikkausten aiheuttamien epämuotoisuuksien korjaamiseen.
Toimenpiteen suunnittelu alkaa plastiikkakirurgin vastaanotolla. Ensikäynnillä asiakas tapaa leikkaavaan kirurgin ja yhdessä keskustellaan asiakkaan toiveista ja odotuksista. Plastiikkakirurgi selittää kaiken oleellisen toimenpiteeseen liittyvän, aina valmistautumisesta jälkitarkastukseen asti. Plastiikkakirurgilta asiakas saa yksityiskohtaisen kustannusarvion sekä hoitosuunnitelman toimenpiteistä. Toimenpidepäätöstä edeltää aina terveystarkastus sekä rintojen huolellinen tutkiminen kliinisesti, mammografiaröntgenin ja ultraäänen avulla. Plastiikkakirurgi ottaa huomioon myös asiakkaan mahdolliset sairaudet, vakituisen lääkityksen, tupakointitottumukset ja allergiat leikkausta suunnitellessaan. Kun päätös toimenpiteestä on tehty, varataan aika asiakkaan toiveiden mukaisesti.
Ennen rasvansiirtoa plastiikkakirurgi kuvaa rinnat. Valokuvan lisäksi rinnoista otetaan myös kolmiulotteiset kuvat. Vectra 3D edustaa kehittyneintä 3D mallintamisteknologiaa. Kolmiulotteinen kuva helpottaa asiakkaan päätöstä toimenpiteestä ja auttaa ymmärtämään, mitä toimenpiteeltä voi odottaa. Lääkäri voi 3D-kuvauksen avulla arvioida tarvittavan rasvakudoksen määrän ja verrata hoitotulosta lähtötilanteeseen ja seurata asiakkaan toipumista.
Rinnan suurentaminen rasvansiirron avulla on hyvä menetelmä, silloin kun ei haluta käyttää implantteja. Menetelmä sopii hyvin myös rintasyövän jälkeisessä rinnan rakentamisessa. Rasvansiirron on todettu parantavan myös sädehoidosta vaurioituneen ihon kuntoa. Siksi menetelmä on osittain korvannut sädehoidetun rinnan kielekekorjaukset.
Rintojen suurennus rasvansiirrolla tehdään lähes aina nukutuksessa ja anestesialääkärin valvonnassa. Toimenpide kestää yleensä muutaman tunnin. Osalle asiakkaista tehdään Brava-laajennus ja jos laajennus tehdään, se aloitetaan viimeistään kaksi viikkoa ennen suunniteltua rasvansiirtoa.
Rintojen rasvansiirrosta ei synny ommeltavia haavoja rintoihin. Vartaloon, rasvan ottoalueelle, voidaan tarvita muutama pieni ommel ja ne poistetaan noin viikon kuluttua leikkauksesta. Jos asiakkaalle on tehty Brava-laajennus, kupit asetetaan takaisin ja asiakas jatkaa vielä Brava-hoitoa viikon tai kaksi.
Rasvansiirron jälkeen asiakas jää sairaalaan yleensä yhdeksi yöksi. Kotiuttaessa olo saattaa tuntua vielä heikolta ja sen vuoksi on suositeltavaa, että kotimatkalla on saattaja. Autolla ajoa ei suositella heti toimenpiteen jälkeen, sillä se aiheuttaa ylimääräistä kipua arkoihin rintoihin.Sairauslomaa rintojen suurennuksen jälkeen määrätään 1–3 viikkoa. Koska toimenpiteessä ei synny ommeltavia haavoja, työhönpaluu onnistuu usein jo parin päivän päästä toimenpiteestä. Normaaleihin liikuntaharrastuksiin voi osallistua jo noin kolmen viikon kuluttua. Liikunnan aloittamisesta on kuitenkin hyvä neuvotella hoitavan lääkärin kanssa.
Toimenpiteen lopullinen tulos ja uusi muoto alkavat olla näkyvissä 2–3 kuukauden kuluttua rasvansiirrosta. Plastiikkakirurgi tarkastaa lopputuloksen noin puolen vuoden kuluttua.Rintojen suurentamiseen rasvansiirrolla, kuten muuhunkin kirurgiaan, liittyy komplikaatioriski tai verenpurkaumia. Ammattitaitoinen plastiikkakirurgi käy toimenpiteeseen liittyvät riskit läpi asiakkaan kanssa aina ennen asiakkaan päätöstä toimenpiteestä. Asiakas voi minimoida riskejä parhaiten noudattamalla tarkoin lääkärin ohjeita.Kaikkiin leikkauksiin sekä myös rasvansiirtoihin kuuluu sairaanhoitajan ympärivuorokautinen päivystys sekä leikkauksen jälkeen tarvittavat tukitekstiilit.
Rintojen suurennuksen kustannukset riippuvat toimenpiteen laajuudesta ja käytetystä anestesiasta. Tarkan kustannusarvion sinulle tehdystä hoitosuunnitelmasta saat vastaanotolla. Vakuutus kattaa osan rintojen suurennusleikkauksen kuluista silloin, kun hoitotoimenpide liittyy rintasyövän jälkihoitoon tai rintojen synnynnäisen epämuodostuman tai epäsymmetrian hoitoon.
Ilmianna
Jaa
Hyvä linkki aiheeseen, kiitos siitä. Eniten arvostaisin kuitenkin omakohtaisia kokemuksia rasvansiirrosta (toipuminen, tulosten pysyvyys omalla kohdalla, lähtökohdat ja lopputulos ja niin edelleen).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Huhuilen vielä.. Löytyykö kokemuksia rasvansiirrosta rintoihin..?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Rasva ei välttämättä rinnoissa pysy, vaan sulaa pois. Itselle tehty rasvansiirto kasvoihin ja eri ongelmaan. Iho ärtyi ensimmäisenä päivänä ja kudokset oli ihon alta rikki monta viikkoa. Rasva ei pysynyt, vaan suli nopeasti pois. Hyöty täys nolla. Toimenpide tehtiin paikallispuudutuksessa, ei nukutettuna. Rinnoissa voi tietysti olla eri juttu ja jos nukutetaan.
Ilmianna
Jaa
Ikävä juttu, että sulle ei toimenpiteestä ollut hyötyä. Toivottavasti hoidettu alue parani kuitenkin ennalleen!
Ilmianna
Jaa
Palautui ennalleen. Minulle tehtiin vain kerran, koska mitään hyötyä ei ollut, niin toista kertaa ei enää tehty. Rasvansiirtoja tarvitaan yleensä useampi, sillä rasvasta sulaa lähes aina puolet tai enemmän pois ensimmäisellä kertaa.
Ilmianna
Jaa
Minulla ei kyllä olisi varaa enää toiseen toimenpiteeseen. Ellen sitten ota lainaa..
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jos rahaa on vain yhteen hoitokertaan, rasvansiirtoa ei kannata tehdä. Samalla hinnalla saa implantit joiden uusintaan ehtii keräämään rahaa parhaimmillaan parikymmentä vuotta (huonoimmillaan menee uusiksi jo paljon ennemmin jos kapseloituu).
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Rasvansiirto rintoihin - kokemuksia/suosituksia?

Harkinnassa rasvansiirto rintoihin. Kannattaako kokeilla? Kuulisin mieluusti kokemuksia operaatioista! Myös vinkkejä hyvistä tekijöistä/hinnoista/ennen&jälkeen kuvagallerioista otetaan kiitollisena vastaan..

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta