Pitkän matkan auto

Enmätiiä

Kumman hankin. Mondeo vai Passat. Tarkoitus on ajaa Oulu Helsinki väliä ja suotavaa olisi että paikat ei puudu ja radiokin saisi kuulua rengasmelun yli.

19

4021

Vastaukset

 • Molemmilla pääset aina perille. Molemmat ovat eturivin autoja. Ota se joka sinusta tuntuu paremmalle. Täältä et löydä muuta kuin sekopäiden kommentteja joista ei ole sinulle mitään hyötyä.

 • Kaikissa varmasti radio kuuluu ja paikat ei puudu ihmeemmin.

  Jos puhut nyt uusista autoista niin ainakin Mondeon heikkoa suuntavakautta on kovasti valiteltu.
  VW Passat on kelpo peli ajella, itse kallistuisin kuitenkin uuden Opel Insignian (valitse AGR-terveyspenkit, ovat erinomaiset) puolelle.

 • Volkkarin vaihteistö ja turbo ongelmat tiedetään, kestääkö se nykypäivänä enää kilometrejä?
  Foordin diisselit on PSG lainakoneita ja muutenkin foordin sähkötekniikan laatu ei ole ollut ihan kilpailijoiden tasolla.
  Ajettavuudelta ottaisin foordin.
  Jälleen myyntiarvon mukaan volkkarin.

  Vaikea valinta, suosittelen kunnon koeajoa (päiväksi käyttöön) ja luottamaan omaan tunteeseen.

 • Fordilla saat enemmän vastinetta rahoille, VW:t ylihinnoiteltuja vikaherkkyyteen nähden. Molemmat ihan mukavia pitkän matkan ajoon.

 • Saksalaiset autot on tehty lyhyisiin ja nopeisiin siirtymiin. Tästä osoituksena on mm muka ergonomiset kivikovat istuimet. Ei kenelläkään saksalaisella tule mieleenkään, että autossa istutaan tuntikausia kun Munchenistä Italiaan on reilun tunnin matka. Jos haluat auton jossa jaksaa istua niin ainoa vaihtoehto on oikeastaan Volvo. Mondeonkin ergonomia on avistuksen parempi kuin Volkkarissa muta ei sekään mitään huippua ole ja Fordissa häiritsee halpistunnelma,

 • "Saksalaiset autot on tehty lyhyisiin ja nopeisiin siirtymiin. Tästä osoituksena on mm muka ergonomiset kivikovat istuimet. Ei kenelläkään saksalaisella tule mieleenkään, että autossa istutaan tuntikausia kun Munchenistä Italiaan on reilun tunnin matka."

  Tässä sanoisin että ei kannata lähteä opettamaan isäänsä nussimaan. Pehmeät penkit ovat kuskin perseen ja selän surma pitkällä matkalla.
  Ammattikuskit eivät koskaan halua pehmeää istuinta vaan sellaisen jota pystyy muokkaamaan usealla tavalla ja jota pystyy säätämään helposti kesken matkan.

  • Eihän noissa natsiritsoissa ole jousiakaan, kivikovia kottikärryjä joissa pienenkin sepelinpalasen yli ajamin tuntuu persauksissa, kovat penki vielä pahentaa tilannetta.


  • Bemulla matka taittuu jouhevasti ja mersulla ei myöskään rasitu polla!


  • Ei kivikovaa istuinta saa kenenkään takapuolelle sopivaksi vaikka olisi säädöt 18 suuntaan. Asiaa kyllä auttaa kun leikkaa vaahtomuovista sopivan palan pehmikkeeksi. Luulisi kuitenkin että rahalla saisi ihan tehtaalla valmiiksi tehdyt istuimet.


  • Buttiron kirjoitti:

   Ei kivikovaa istuinta saa kenenkään takapuolelle sopivaksi vaikka olisi säädöt 18 suuntaan. Asiaa kyllä auttaa kun leikkaa vaahtomuovista sopivan palan pehmikkeeksi. Luulisi kuitenkin että rahalla saisi ihan tehtaalla valmiiksi tehdyt istuimet.

   Ei ihan kaikken Volvojen istuimia voi moittia, on niissäkin oikein mukavia. Ei tosin millään yksinoikeudella, mistä kertoo sekin, että Volvo kopioi S/V90 mallien istuinten säädöt suoraan Mersun ortopedisestä istuimesta.

   Tuossa yllä joku höpöttää puuttuvista jousistakin. Ihmetyttää, miksi tilauskaavakkeen rasteja ei ole laitettu pehmeäjoustoisen mukavuusalustan kohdalle (no cost option) tai vielä mukavamman Airmaticin kohdalle tai Active Body Control ruutuun, jos kerran jousitusmukavuus on valinnassa tärkeää? Eihän volvoon edes saa ilmajousitusta rahallakaan, vain tasonsäädön taakse.


 • Citroen C5, Renault Talisman, MB E-sarja, BMW 5-sarja. Volkkari on yliarvostettu ominaisuuksiinsa nähden ja Foordi ei ole auto ja piika ei ole ihminen😉 No, ennemmin Ford kuin Klongswagen!

 • Ei mitään vw konsernin vehkeitä ikinä.

 • Kallistuisin vanhempaan volvoon v 70 d5 farkku pakettiauto jossa on penkit takaa otettu pois,jolloin verot ja vakuutukset on hyvin pienet,volvolle ei pärjää matkaautoissa kovinkaan moni,penkit ja taloudellisuus on hyvät ja varusteet kaupanpäälle.

  400000km ajettu volvo joka on siis huolettu kestää ajoa matkassa hyvinkin miljoonan eikä kone syö vielä öljyä noissakaan kilometreissä.

  Huom:mieti ruosteet mitä on kun ajetaan paljon ja hesassa vielä.

  Tuossa linkki josta näet faktan.

  http://www.ksml.fi/teemat/autot/Äänekoskelaisen-Matin-farmari-Volvon-mittariin-pyörähti-tasan-miljoona-kilometriä-–-”Onhan-noita-kertynyt”/1024222

  • Tuossa tuo linkki.

   http://www.ksml.fi/teemat/autot/Äänekoskelaisen-Matin-farmari-Volvon-mittariin-pyörähti-tasan-miljoona-kilometriä-–-”Onhan-noita-kertynyt”/1024222


  • Sattuneista leasingpoliittisista ym syistä valinta rajoittuu uuteen Passattiin tai Mondeoon. Volvo kyllä kelpaisi mutta ei istu nyt tähän kuvioon. Passatin tilaus on nyt tällä hetkellä ihan liipasimella. Jos nyt taas omistusautokuvioon lähtisin takasin niin se olisi Saksasta tuotu vähän ajettu diesel Alfa 159.


  • Ihan kannattaisi käydä koeajolla ja tehdä valinta täysin sen perusteella, sillä jälleenmyyntiarvo tai viat tms. ei tule sinun maksettaviksi, tosin luotettavia molemmat ovat tänä päivänä.
   Vai omalla rahalla käytetty Alfa Saksasta, melkoinen riskiottaja ja pilvissä leijuja olet.


 • Kalleimmat ja paskimmat tarjolla, huomaan.

 • Hyvät vaihtoehdot kukaan ei varmastikaan moiti olipa valinta kumpi vaan. Eikait tässä ole enää kysymys muusta kuin siitä kumpi sinua miellyttää enemmän ja tee päätös sitten. Äläkä kuuntele muita sinun ei tarvitse miellyttää muita ostat sen jonka itse haluat räkänokat vällistelkööt ja viisastelkoot ne ei tiedä mistään mitään.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Iranilainen kansanedustaja lupaa 3 miljoonan dollarin palkkion

  Trumpin tappajalle. https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cfa37fd0-332c-4304-8dc6-3f7024244907
  Maailman menoa
  87
  3494
 2. Luisteluvalmentaja Mirjami Penttinen

  Valmentaa nuoria kannustavasti ja tasa-arvoisesti.
  14
  1605
 3. MURHA hämeenlinnassa

  Keskustassa, maanantain ja tiistain välisenä yönä??!! Kertokaa heti lisää........
  Hämeenlinna
  57
  1138