Olipa kerran vanhus

Hoplaax

Olipa kerran vanhus.
Lähes sata vuotta oli tässä maailmassa sinnitellyt. Ei ollut ruusuilla tanssimista vanhuksen elämä: jo olemassaolonsa alkumetreillä joutui kärsimään kansansa kahtiajakautumisen verisistä seurauksista. Toisen osapuolen voitettua elämää jatkettiin karuissa mutta alkeellisissa olosuhteissa.
Eikä siinä kaikki - parin vuosikymmenen kuluttua vanhus joutui naapurinsa aggression kohteeksi... jopa kaksi eri kertaa. Maksumieheksi joutui vanhus, eivätkä ne maksut ihan pieniä olleet.
Sitkeällä työllä ja periksi antamattomuudella vanhus korvaukset maksoi. Eikä sitkeys siihen loppunut, se jatkui vuosikymmenet jopa sellaisiin mittoihin, että vanhuksen varallisuus ja innovatiivisuus sai huomiota maailmanlaajuisesti.

Hyväsydäminen oli tuo vanhus. "Ihmisarvo on jakamaton" oli hänen tunnuslauseensa. Niinpä onnenonkijat läheltä ja kaukaa - erityisesti kaukaa - alkoivat pesiytyä vanhuksen lähipiiriin. Auliisti jakoi vanhus omaisuuttaan ja sydämellisyyttään noille vähäosaisille, jotka vaivojaan, kustannuksiaan ja rehellisyyttään säästämättä, tuhansien kilometrien päästä hoteisiinsa hilautuivat.

Ei vanhus oikeasti rikas ollut - velkarahalla oli jo pitkään itsensä elättänyt, muista puhumattakaan. Ja kun hoivattavia lappoi sisään ovista ja ikkunoista, vanhus 100-vuotis merkkipäiviensä ollessa jo ovella havahtui todellisuuteen: miten helvetissä tästä selvitään?

Ei mitenkään, antaa jälkipolvien selvittää tuo sotku, tuumi vanhus ja antoi rappeutuneiden aivojensa vaivuttaa itsensä hyvin ansaituille nokkaunille...

7

121

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Hoplaax

   Eli tämä on "Suomineidon" tarina.

   • Hoplaax

    Jatkosi tarinalleni oli osuva, mutta voisitko olla käyttämättä nimimerkkiäni.


   • Hoplaax

    rekkaa se


  • HaluanTakaisinMaamme

   Mielenkiintoinen ja osuva tarina.

   Kunpa saisikin vaipua nokkaunille, ja sitten herättyä kaikki paljastuisi pahinta laatua olevaksi painajaisuneksi...

   • Quitto

    Samaa toivon minäkin, että tämä olisi vain pahaa unta tai todella huono elokuva!

    Vuosikymmenet saimme seurata uutisista vihatekoja enimmäkseen Lähi- ja Kaukoidästä sekä Afrikasta ja Etelä-Amerikasta. Oli hyvää ja onnellista elellä rauhassa ja turvassa. Uskon Suomen rauhallisuuden johtuvan yhtenäisestä kansasta ja muiden maiden ongelmien johtuvan eri kansojen välisistä ristiriidoista ja vihanpidosta. Toiset tahtovat sitä ja toiset taas tätä, mikä johtaa leppymättömiin riitoihin. Lapset kasvatetaan vihan kulttuuriin ja sekasorto on valmis vuosikymmenistä ja -sadoista toiseen.

    Miksi annamme näiden vieraiden maiden riidankylväjien levittäytyä Suomeen? Ei se ole Suomen edun mukaista, vaan meidän tulisi pysytellä noista kansoista mahdollisimman kaukana, kuten aikaisemman elämäni ajan jo viisaasti teimmekin!

    Pitäisi aina muistaa, että Suomen valtio on suomalaisten perustama suomalaisia varten ja, että valtion tärkein tehtävä on omien kansalaistensa turvallisuuden takaaminen: Mikä aiheuttaa Suomessa turvattomuutta, sitä ei tänne saa päästää! Joka on uhka suomalaisille, se pitää poistaa maastamme. Tappelevat kansat ja kulttuurit pysykööt ulkopuolella. Se on Suomen edun mukaista. Isänmaa ensin, sitten vasta muut kykyjemme ja mahdollisuuksiemme mukaan!


  • elämänkokemu

   Miksei nykynuorille tarjota samoja mahdollisuuksi kuin vanhuksella oli
   Miksi suomalaisten nuorten pitää lähteä syyriaan asti ennenkuin pääsevät nauttimaan siittä mitä koto suomi ennen tarjosi ilmatteeksi (sotaveteraaneille)

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen

   Pikkutyttö hakkasi Tynkkysen (PS) kun ei pitänyt tämän poliittisesta suun soitosta. Tynkkynen nostaa syytteen asiasta kuten on mahdollista. Mutta aiem
   Maailman menoa
   337
   3918
  2. Lähden taas tänää kotoani pois, kiukkuinen Sofia lataa tekstiä Instassa.

   On vihainen kun on Seiskassa kannessa hänen ruhjeistaan ja haukkuu toimittajan ja lehden aivan lyttyyn.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   2442
  3. Saisinpa nainen olla sun kanssas vielä joskus

   Rakastan sua hiljaa toivoen et päädyttäis yhteen. Kaikkea hyvää ihanalle ja pidä huoli itsestäsi 🍀❤
   Ikävä
   69
   1738
  4. Ähtärin puukotus

   Ketä puukotettu ähtärissä viime yönä??
   Ähtäri
   31
   1517
  5. Onkohan Sanna Marin(SDP) alkoholisti?

   Ei hän tosin olisi ensimmäinen pääministeri joka sellainen olisi. Mehän muistamme A Karjalaisen. Mutta tämä Sanna Marin tietoisesti bailaushimoissaan
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   1190
  6. Martina ja Hannu, päättyikö yhteinen tarina jo?

   Somen perusteella molemmat elävät omaa elämäänsä, mitään yhteistä ei ole näkynyt hetkeen. Kutistuiko lupaava romanssi kasaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   80
   995
  7. Jää meidän välillä

   Mitä haluisin sanoa sulle, jos voisin. Me tiedostettiin tai tiedostetaan, että meidän välillä on jotain. Mistä se siihen tuli, kun sitä ei aiemmin oll
   Ikävä
   60
   985
  8. Nyt räjähti. Sähkön hinta huomenna 1,21 Euroa kw/h. Tulee suuria ongelmia monelle.

   Hallituksella on kohta jotain muuta mietittivää kuin Korona leikki. Nyt on oikeasti iso ongelma joka vaikuttaa.
   Maailman menoa
   203
   860
  9. Super-Sanna

   Jää pois Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalveluksesta Korona-altistumiseen vedoten.Mutta Sanna-tytön Baari-kierrosta Korona-altistuminen ei estä.Näin k
   Tampere
   118
   813
  10. Maksoiko Martinan sisko huumevelat hengellään?

   Joutuiko Martinan sisko maksamaan hengellään kun hällä ei ollut rahaa maksaa käyttämiään aineita? Miks Martina ei tuntenut empatiaa, vain soi siskolle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   106
   785
  Aihe