Huussista puhaltavat syksyiset viimat

No jopa loppui melko aikaisin tämäkin ketju. No se on hyvä niin päästään aloittamaan jonkin aikaa nopeammin toimiva. Edellisen viimeisen kommentin sanoa oli Ihailee eikä iohailee.

Kuten aina toivotamme että Dr. Whoo olisi kunnossa ja löytäisi takaisin kotiin tai kotimaahan.
Samoin toivotamme kenen tahansa "vanhuksen" kertomaan ajatuksia ja näkymiä maailmasta ja Suomesta
Ilmianna
Jaa

144 Vastausta


Niinpä niin, hän eli Who ? Ja varmaan jotkut vanhukset ovat perinjuurin loukattuja.

Löysimme taas mainion stellplatzin, vuorokausitaksa 6€ ja sähkö 50 snt. Nyt tuntuu tosi rauhalliselta, edessä tänään ei ainuttakaan ajokilometriä. Ja 205 km ajettukin vain tänään. http://bot.fi/22u4
Tästä paikasta alle kilometrin säteellä Liiteli ja muutamia kahviloita ja ravinteleja.
Ilmianna
Jaa
Minä jos olisin baanalla niin päästäsin menemään vähintäin 500 km päivässä, mieluummin 1000.
Täällä Hiiumaallakin päästelin niin kopvaa, että Eestin polliisi pysäytti että ylinopeuttako vanha herra, johon minä selitin, että taisi lipsahtaa kun oli pyhäilta, kirkas ilma, ihan tyhjä tie, hyvä auto ja keskityin vain maantiehen ja ajamiseen. Laskivat menemään sakottamatta! https://ibb.co/nDzpRv Hienoa alkuperäis klassista maisemaa ja luontoa tuolla Ristnan maisemissa. Sieltä pitää muutama kuva yksityiskohtineen lähettää.
Ilmianna
Jaa
Niistä Edsolventin mainitsemista "vanhuksista" täytynee tarkistaa, että tarkoitin yleisesti jo ainakin 60 v. täyttäneitä "kunnon jätkiä", jollaisia voivat olle siis naisetkin. Sitä nuoremmille nämä jutut ja käytetty kieli voivat olla ihan liian vaikeeta kun alta kuuskymppiset ovat melko todennäköisesti kasvaneet kännykän jatkeeksi ;)
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirja
Ilta oli hieno, ja kävely kans. Ilma tyyni ja +17. http://bot.fi/22uc Pienen kylän iso nautinto on kavellä toinen toisella puolen jalkakäytävää, toinen toisella puolen. Joku luulee, että riidoissa. Ei ei, vaan oli ahtaat paikat.
Oonkohan saksalaisen näköinen, kun tervehtivät? Good evening muutama sanoi, siis saksaksi. http://bot.fi/22ud Vallan ulkoilevia nämä paikalliset. Kuvanottopaikan molemmin puolin oli kahden ulkoilmakuppilan pöydät täynnä eri-ikäistä immeistä iltaa istumassa
Ilmianna
Jaa
Olipa hieno saksalaisen perinteellisen kaupungin tori siinä. Melkein kuin Wismar Ostseenrannalla. Siis vanha hansakaupunki Wismar.
Mitä tuohon ulkonäköön tulee niin se on Edsolvent niin, että kaikki suomalaiset ovat sen verran hunnien näköisiä, että käyvät ihan peruS saksalaisesta jos pitävät suunsa kiinni.

Minäkin aikoinaan kun menin Saksaan olin ihmeissäni kun vanhat mummot tulivat kaupassa aina minulta kysymään kannattaisiko tätä tai tuota ostaa. Arvaa oliko meikäläinen alkuaikojen kömpelöhköllä saksalla hädissään? Toisaalta tietenkin ylpeä että kaiken tajuavat (poikkeuksiakin tietysti on) mummot kokivat että siinä on turvallinen kotikylän poika, jolta voi mennä neuvoa kysymään!
Ilmianna
Jaa
Nousinpa ajoissa miettimään matkareittiä. On niin lokoisa olo että ... ja se johtuu siitä, että matkajännitystä ei ole enää tippaakaan. Ihan niinku olisi kiinni jokapäiväisissä rutiineissa. Tämä tietää hyvää, sillä nyt on kiinni vain rahasta seuraavat reissut, vaikka olihan tämäkin siitä kiinni ja säästää joutui.

Seuraavat "haasteet" ovat tiemaksujen eri maiden käytäntöjen oppiminen. Täällä Saksassa olen vain ajellut ja odotan sitten kotona, mitä maksujen suhteen tapahtuu.

Käteistä rahaa olen tarvinnut vain yhdessä kenkäkaupassa, kaikki muut ostokset on suoritettu korteilla. Kruunuja minulla ei ole matkassa ainoatakaan.

Huomenna (eli tänään) matkaa tulee taittumaan noin 450 km ja siten olemme jo Hampurin kupeessa.

Tämän yön stellplatz on edullinen, 6 ekua yö ja 50 snt sähkö. Nyt parin tunnin unet ja sit aamukaffeet.

PS. Ootkos huussinen todella lähdössä kierrokselle (Ruotsi-Balttia-Puola)?
Ilmianna
Jaa
Kyll' se vahvasti suunnittelu hatussa on. Kaikki lauttayhteydet ja hinnat jo tarkistettu. Kumpaa tahansa kiertosuuntaa varten. En vaan ole vielä saanut päätettyä missä kiertosuunnassa lähtisin ja mitä kautta lopulta ajaisin.
Veikkaan lopulta päättäväni reitistä Tallinna-Ventspils-Nynäshamn-Farsta-Tukholma-Turku tai edelleen vaihtoehtona Kapellskär-Naantali. Voi olla, että Puola jää nyt huviajelusta pois, kun siihen tulisi vain hirmuinen eli noin 2000 km ylimäärästä kruisailua vailla todellista antia tällä hetkellä. Tosin juuri nyt ovat Puolan maanteiden varsilla kaikki myyntikojut parhaimmillaan ja tarjollöa on hedelmiä, sieniä, siis tosi laatusieniä, kasviksia ja polska naapuritalon tuottamaa takuuaitoa hunajaa..

Mulla on muuten sellaisia kieliä kuten juurikin puolaa varten google kääntäjällä tehty pikasanasto tärkeimmistä tarve ilmauksista. Muunmuassa mitä ruokaa haluaisin paperille koottuna ja printattuna. Puolassa on ja kova kieliongelma. Hyvin harvat osaavat muuta kuin polskaa. Jotkut vanhat jonkin verran saksaa, mutta englannin puhujaa ei tahdo löytyä.
Ilman tuon oman pikasanakirjan kehittämistä ainoa mahdollisuus oli puhua umpikännissä "puolaa". umpikännisen puolalaisen kanssa. Silloin 100% ymmärrettiin. Kun lännissä ei enää viitsinyt olla niin aika hyvin perusasioita sai selvitettyä elekielellä ja numeroita vihkolla tai laskimella. kuten mitä makssa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Google-kääntäjä on per....tä. Saatko itsesi sillä ymmärretyksi Puolassa? Ehkä yksittäinen sana onnistuu monine variaatioineen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Jos itse ymmärtää kieliä niin Google kääntäjällä on hyvin helppo luoda oikeita kommunikaatio ilmauksia. Esimerkiksi jos haluat syötävää, yöpyä hotellissa, tarvitset apua tms.
Jos sillä yrittää kirjoittaa rakkauskirjeen niin taatusti menee pieleen. Se ei sovi esimerkiksi kielten opettajille, jotka eivät ymmärrä kommunikaatiosta pätkääkään vaan ainoastaan keinotekoisista säännöistä joita kommunikaatiossa arkitasolla viis veisataan. Sitten ovat tietenkin viralliset käännökset ja sopimustekstit joita kukaan ei edes yritä Google kääntäjällä tehdä. Jos haluat esimerkiksi perunamuussia jauhelihapihvillä, paistetuilla sipuleilla ja paistetulla kananmunalla niin käännätä Googlella jokainen sana nominatiivissä erikseen ja näytä niitä sitten polska ravintolassa kyypparille ja kas kummaa, saat perunamuussia paistetuilla sipuleilla, jauhelihapihvillä ja paistetulla kananmunalla!
Samaa voi tehdä kaikilla mullakin Google kääntäjän kielillä. Lisäkäyttöön kansainvälinen käsi ja elekieli niin kaikki tarpeellinen hoituu. Ja paras jättää siitä käsikioelestä se keskisormen heristely pois, kun sen ymmärtävät kaikki kaikissa kielissä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tässä Edsonille vähän uutta kuvaa miten aikoinaan Eestissä matkustettiin ennen Diesel Home keksimistä https://ibb.co/fLPjuF Kaikella tavalla sitä voi eteenpäin päästä. Tämä veturi on jo niin sivistynyt ettei se haloilla kulje. Edelleenkin tuotan matkaanlähtö päätöstä. Kaikki valmistuu aikanaan.
Ilmianna
Jaa
Tuo googlekääntäjä. Samaa mieltä minäkin, että joissain tapauksissa ne nominatiivit vain sirosti järjestykseen, niin pääsee johonkin ymmärrykseen. Autoliiton varoitustaulukossa oli keskisormen näytöstä Saksassa mahdollisesti 2000 € sakot. Näytin siis peukaloa, ei vaan.
Verbien käytössä saa olla tarkkana, noin luulen. No syödä on kait syödä silloin, kun nälättää, paitsi että suomessa syödään eli koetetaan savustaa jotain vaikkapa työntekijää tai sitten jokin asia, tilanne syö miestä & naista jne.
Jännä tilanne baanalla. Rekan perävaunu joutui melkoiseen heiluntaan. Sälli jatkoi ajoa ja taas heilui. Takana ajanut rekka pisti hätävilkut ja jätti kyllä hyvän välin, mutta ohittajat toisella kaistalla vaan laskettelivat ohi. Jotkut painoivat hetken jarruvaloja ja sitten ohi.
Hannoverin kierto ohi.
Ilmianna
Jaa
Hannoverin kohdilla alkavat jo kummut tasaantua ja alkaa muinainen tasainen merenpohjamaa. Sen jälkeen saa mäkeä etsiä ellei Norjaan poikkea. No Jönkopingin lähellä saa jonkinlaisesta kalliosta makua. Tässä Ristnan tuletorn eli majakka. https://ibb.co/m2J5Ja Se oli kaikille merenkulkijoille erityisen tärkeä sillä se oli ensimmäinen valo ulkomailta ja kun se oli silloin neuvostoliittoa, niin se piti kiertää "kaukaa" eli 12 mailin päästä. Siksi piipahdin sitä ihan livenä katsomassa paikan päältä enkä vain mereltä. Seuraavaksi pari kuvaa majakanvartijan huushollista ja hienosta ympäristöstä. Matkaan lähdon mietintä jatkuu. Paistan välillä taas leipåä. Ehkä se avaa päätöksentekohanat?
Ilmianna
Jaa
Tässä maisemakuvaa majakanhoitajan tiloista. Edelleen toimii klapilämmitys: https://ibb.co/ekgLjF
Laitan seuraavaksi kun laitan kaksi kuvaa yhtä aikaa kun näytti Edsoniltakin tulevan roboamatta. Y/ksi m,etsäkuva tuon Ristnan tornin kupeesta ja vertailuksi toinen Riianlahden rannalta niin voi vertailla mantereen ja Hiidenmaan hiakkamaisemia keskenään
Ilmianna
Jaa
Nyt on hyvä palata kotiin: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229660-poikkeava-istunto-eduskunnassa-sali-herkesi-ylistamaan-sienta-jota-moni-ei-tieda Ainakin tämän artikkelin perusteella Pakuri ollaan vapauttamassa julkiseen jokamiehen oikeuteen. Siitä ja muista metsän osista saa nyt huwaa pisnistä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tämä olikin ensimmäinen "uutinen", minkä kahteen viikkoon olen lukenut. Vai että oikein eduskunnassa, heh. Tuo pakurin ottaminen ei juuri jo lahoamaan päässyttä puuta voi kovasti lisää vaurioitaa, mutta jokamies ei tietty saa puun kaatolupaa, sillä pakuri saattaa kasvaa aika ylhäällä.
Ja mitä sitä kasvatetaan Saksassa? Joka puolella maissipeltoa.
Just sain tilattua Rostock-Trelleborg, halvin matka oli täynnä, mutta ei otettu hyttii, niin ero tasottu. Ihmiset makasivat kahvilan penkeillä viimeksikin, menomatkalla siis.
Koti on tietty koti, mutta kipinä syttyi kumppaniinkin ja ensi vuonna Balttiaan, Puolaan ...jos luoja ja lompakko suovat.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tässä sitä Riianlahden hiekkaa ja männikköä http://but.fi/6w6 ja tässä seuraavassa jos onnistun tänne usuttamaan sitä Hiiumaan ja Ristna hiekkametsämaisemaa : https://ibb.co/dvu18a Maissi kasvaa kaikkialla Suomen eteläpuolella hyvin. Oikeastaan varsin hyvin vasta Liettuasta alkaen mutta jo Eestistäkin löytää Lätistä myäs.
Minä vieläkin tuskailen sen minne lähtisin ja koska.

Balttiassa on joka tapauksesessa sekä lompalolle että itselleensä erittäin edulliset hinnat ja maisemiahan olet saanut maistaa näistä kuvista. Esimerkiksi Latvia ja Liettua ovat täynnä erinomaisia kravaanaripaikkoja. Siellä sitä harrastusta ymmärretään

Tulet siis kollain niistä TT linen Peter Paneista tai Nils dacke tai Nils Holgerssoneista. Onneksi on sen verran lyhyt pätkä, että aika kuluu kaffelassakin
Ilmianna
Jaa
Huckleberry Finn siis Stena Linen laiva. Taitaa olla Missisipillä matkustajapulaa, kun täällä seilailee.
Yöllä joskus oli sähköt menneet sähkönjakokeskuksesta, mutta nou hätä, tietsikan oli täyttänyt ja hupiakun.
Mukava tilanne oli kännyn tavukulutuksen kanssa. Kahtena päivänä oli kuukauden satsista (5Mt) kuluttanut puolet. Kysyn pojaltani että miksi. No olin käyttänyt puhelimeen lataamaani googlekarttaa kuvitellen, että se ei vie tavuja, vaikka mobiilidata ja wifi ovatkin päällä, koska kartta oli offline. Kakat, se on offline siis silloin kun netti on pois päältä, koska on offline kartta. Muutoin on kulutus puhelimessa ollut luokkaa 0,1-0,2 Mt / vrk, mikä sekin on aika paljon. Olen taitojen puuttuessa antanut puhelimen tehdä taustatyötään, ehkä sekin vie joitain ylimääräisiä tavuja, en tiedä paljonko. Ja ne facen videot, jotka pyörivät, vaikka niitä ei ole pannut pyörimäänkään
Tietsikan kymmenestä megasta olen käyttänyt vasta vajaat kaksi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hitto, en ole vielä herännyt, sillä kaikki Mt oli tarkoitus kirjoittaa Gt. Tai siis olen herännyt, mutta kun nuo luvut tavuina lähentelevät miljoonia, niin suhteellisuus katoaa. Ei oo helppoo lottovoittajillakaan, mutta otan riskin ja tänään taas lottoon kaks ruutuu
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No joku noista Trelleborgin linjan satuolennoista tai kirjailijoista oli siis puatin nimi.
Nyt on tällainen "saksalainen" ilma sateen kanssa täällä Hell singissä, https://ibb.co/gD3nGv , ei paljon kiinnosta edes matkailua ajatella. Pitää odottaa aurinkoisempaa päivää. Toiovottavasti jo huomenna.
Käänny äkkiä takaisin etelän suuntaan täällä sataa kohta lunta! Tana.
Ilmianna
Jaa
Siinä "polle" yhden pölykapselin menettäneenä matkalla kohti Ristnaa Hiiumaalle http://but.fi/6w8
Heltermaa on sen pikkulautan satama. Tai onhan se toki isompi kuin tavallinen löossi
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jo vain olisi kiva kääntää kokka etelämpään. Mutta sepä olisi vaatinut kotona muutaman toimenpiteen. Pitää kysästä, jos kumppani menisi ja tekisi ne parit hommat, tulis sit vaik perässä.

Kyllä seuraava reissu on Balttiaan. Eesti yksinomaa riittäisi, mutta siellä ajomatkat ovat lyhyemmät, niin ... enpäs mene taas tulevaisuuteen.
Nyt täällä http://bot.fi/22xh

Olinpa suorastaan eilen illalla huolimaton. Katselin googlemapsia ja satamia ja kuinka ollakaan länttäsin kordinaatit Travemundeen, vaikka piti laittaa Rostockiin. Tuli 150 km kiertoajelu ja vettä satoi koko päivän.

Se on nyt silviisiin, et uni maistaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ja nyt sitten Pärnuun, niin pysyy kuvien lähetys järjestyksessä: http://but.fi/6wb Pärnu on hieno kaupunki. Siellä on ihan ensimmäisestä sisääntulosillasta oikealle hieno camping eli karavaanarialuekin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Pärnun kuvia on jonossa ehkä 5-7, jos kaikki lähetän. Kokeilenpa vielä toisen tähän samaan läjhetykseen http://but.fi/6wc Jospa robo hyväksyy taas niin ei tarvitse niin usein lähetellä. Jos menee läpi niin voin kerran yrittää kolmellakin kuvalla.
Ilmianna
Jaa
Eestiin jos joskus suunnistat niin Eckerö linellä pääsee halvimmalla ja toden totta parin tunnin ajomatkan päässä ovat kaikki Eestin paikat paitsi jos menee Saarenmaalle tai Hiiumaalle ja jonottaa lossin http://but.fi/6wd Narvassa on hienoa katseltavaa joen rannassa , kuten tällaisia Venätän puolella nähtävissä http://but.fi/6we Ja itse asiassa parin tunnin ajomatkan päässä Pärnusta vähän etelään ollaan jo niissä hienoissa Riianlahden maisemessa hiukan Salacgrivasta etelään.
Ilmianna
Jaa
Matkakuvia matkaajalle ja kaikki Baltiasta alkaen Pärnusta https://ibb.co/h714ya sitten lisää Pärnusta https://ibb.co/d07irv ja sitten se kolmas eli robos sietotestauskuva edelleenkin Pärnusta https://ibb.co/jnBF4F Ja seuraavat sitten Lätin Sacgrivasta tai lähimaastosta.
Edelleenkin on sateista. Parempi Edsolventin kiivetä hiljaa Pehmoisten suuntaan.
Ilmianna
Jaa
Pehmoisten suuntaan jo liput torstaiksi. Nyt lähellä paikkaa Ystad ja tässä kuuluisa leivos http://bot.fi/22zl. Pakko oli varata aikaa enemmän Ruotsin puolelle, jos se kala ei väsy helpolla ... Mörrum : http://bot.fi/22zm
Aivan muuttui eilisestä ilma eli on kuin Hilma
Ilmianna
Jaa
Irma raivoaa Floridassa. Opiskelukaverinikin eli ainakin 1 heistä on siellä. Kertoi olevansa suhteellisen turvallisessa paikassa. Ei siis Miamissa eikä Tampassa vaan jossain keskellä paikassa minkä nimeä en muista. No luulisi vanhan merikapteenin muutamista hurrikaaneista selviävän. https://ibb.co/efnSZF tuo kuva nyt vaihteeksi lätistä niin kuin seuraavakin ihan Salacgrivasta ja sen satamasta https://ibb.co/gtzhZF ja päälle taas yksi kuva minkä lähden juuri valitsemaan kun näytti robo edelliset kolme läpi laskeneen https://ibb.co/gt4o8a ja sitten tehdään testi peräti neljällä liitteellä eli yksi lisää lätistä ja Salakkalahden lähistöstä https://ibb.co/dPcfMv Tämän joudun tuon neljän liitteen vuoksi kopioimaan ja jos robo kieltää niin korvaan sen kesyttämieni rotu, rodut tuntemattomia, koirien neljällä kuvalla
Ilmianna
Jaa
Pakene takaisin aurinkoon Edson. Täällä näyttää sää tuolta: http://but.fi/6wj Se on Batamin sadekanava joka on pashaa täynnä. Sellaista on pieniä katkoja lukuunottamatta koko seuraava Suomi viikkokin. Ei tahdo kuivaa kohtaa löytää, että viittis edes Baltiassa käydä temmeltämässä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Sulta tulee niin paljon kuvaa joka puolelta, että märehdin ne kotona pitkinä, pimeinä loskapäivinä. Tuo avovesikanava pashaa täynnänsä on surkee näky.

Surkee näky oli myös sikaihmiset laivalla. Lastataan lautaset täyteen joka sorttia ja puolet jaksetaan sitten syödä.

Ammun rusko oli joku kansan suussa aikoinaan. Liittyi myös pashaan. Nyt on meinaan aamunruskoa taivaan rannalla.

Jo nyt voin todeta, että matkaltamme olen jotain oppinut ja saanut varmuutta toilailuihin.

Oli miellyttävää Saksan viimeisellä parkkiksella ja varsinkin siellä pikkukaupungin kujilla. Vastaantulijat miltei poikkeuksetta sanoivat gutten aaben, mihin kerran ihan vahingossa lipsautin, että da daa. Korjasin heti, että seim to juu, tank juu. ja nostin lippalakin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Nämä kuvat onkin tarkoitettu katseltavaksi kun ei muuta tekemistä ole. Samalla perusteella ne on lähetettykin kiäh, kiäh :)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Voi räkänder! Tarkistin juuri sekä Eestin, Latvian, Liettuan ja pohjois Puolankin ensi viikon säät ja kyllä on pelkkää Esteriä. Voiko tässä nyt mihinkään mmuualle lähteä kuin Utsjoelle mikä taitaa olla Boreaalisen Euroopan aarinkoisin paekka. Nyt on robo ollut very kind ja antanut toistaiseksi jopa neljän kuvalinkin skrivauksen olla. Ei siis tarvitse lähettää neljän kesytetyn rotu koirna kuvaa vaan yksi poliisikoira https://ibb.co/gwZmuF Uruguaystä riittää. Niinkuin huomaatte konstaapeli kertoo koiralle, että hän antoi minulle luvan ottaa kuvan ja koira uskoo. Hyvä ja älykäs koira. Tuon olisin kesyttänyt yhdellä kivikylän hevoslenkillä. ;)
Ilmianna
Jaa
Eipä olekaan muzakkaa tullut lkiitettyä herran aikoihin. Tässä kukaties ajankohtainen ja merkille laitettava biisi. https://www.youtube.com/watch?v=HdsEOwZh72A Vältin käyttämästä ilmausta merkille pantava kun Chisusta oli cyse :)
Ilmianna
Jaa
Sabotase ja Chisu, jeeeeee, mutta asiaan

Juuri nu vi ee häär http://bot.fi/2317 ja syötyämme puisevat päivälliset http://bot.fi/2318 on aika siirtyä ... jaa-a että mihin muka. Mukava yöpymispaikka löyvettiin taas.

Ja sääliksi kävi tuolla Mörrumilla. Kuulemma neljättä vuotta peräkkäin laxissa eli salmonissa esiintynyt tautia. Tätähän tämä on lohijoilla Norjassakin, ainakin ollut ja kallista touhua korjata tilannetta.
Ilmianna
Jaa
Heisuli veisuli. Se opli oudon valoisa päivä tänään. Taisi olla näköharha.
Näyttävät nuo norjalaisetkin osaavan puusta veistää lohia eikä ainoastaan puolalaiset hienoja ukkoveistoksia. Piipahditko paluumatkalla tuolla Öööölannin puolella vaiko Kalmarissa vaan?
Tässä eräs rautatieasema Saksanmaalta. Arvakeepa mikä, https://ibb.co/gOdH3a jos ei kuvassa lue!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ihan on Bremenin rautatieaseman näköinen ?

Joo, ajettiin noin puoleen väliin Öööööölantia ja sit takas. Olis ollu siellä yöpymisjestakin, mutta veri veti baanalle. Ei vaan, jää huomiselle aikaa enempi ja muutama pienempi paikka tien E22 varrelta silviisiin ainakin auton ikkunasta tulee tarkistettuu.

Oli muuten aika hulppee silta sinne Öölantiin ja sopiva tuuli.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No menköön, Bremenin asemahan se oli. Tätä et kyllä arvaa, minkä kaupungin ihan oikea metro verkkokartta siinä on :))) https://ibb.co/b4kKYa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ihan oikeesti, oisko Hampurin raideliikennekartta, missä näkyy maanpäälliset radat myös?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Baanalla paahtaa runo

Baanalla paahtaa kahva pohjassa Edson
Ei tahdo päässä vauhdissa pysyä edes Stetson
Siis hattu vahdissa päästä lentää
Mutta Edson vauhdilla Kapellskäriin entää (ennättää)
Kiire on hänellä Pehmoisten kotiin
Siellä pakuria voi keittää tee totiin
Sitten ulkohuussissa voi vettä heittää
Kiireessä ja Puolaankin kaikki herkulliset tatit
Mutta ei haitta, Pehmoisten Nesteellä on vastassa tutut Matit
Ilmianna
Jaa
Korjaus: Kiireessä jäi.......
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Baanalla runo painui ihan Kapellskärdiin saakka
olis kontrol luukulla liian kova taakka
nähdä taas yks finn jeevel ögen

joten matkamme päättyy
Tukholmaan
...
ja purjeet nostaa Viking jo 7:45 ylisenä huomenena.

Nyt aamu aukesi raukeesti aurinkoisena, +10, ja kohta tutkailemaan pieniä paikkakuntia E22 varrelle.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sillä välillä kun Edon koittaa löytää Tukholman niin laitan tähän kuvan pienestä sekatavarakaupasta jotka ovat hyvin yleisiä Pärsiinalaisen torin maissa. Tässä http://but.fi/6wk Kaupan sponsori omistajalla on kauppiaalle varsin sopiva nimi, Al Raha
Ilmianna
Jaa
Kohta se on Edsoventkin ähkinyt itsensä nelipyöräillen takaisin tämmötti http://but.fi/6wl maisemiin. Tosin sienet on kerättävä ennen kuin voi mennä rahat hakemaan. Ai kun tekis mieli kunnon herkkutatteja. ;)
Ilmianna
Jaa
Siis vastikkeellista rahansaantia tuo sienten poiminta.

Suppiloaika alkaa olla paraillaan. Kyllä sitä metässä varmaan samoillaan jonkin verran, kun saa tassut maaperälle.

Kyllä on hieno yllätys ollut ruotsalaiset parkkipaikat, joissa merkkinä puu ja penkki. Siistit vessat, matkailuauton weeceen tyhjennysmahdollisuus ja rauha.
Ilmianna
Jaa
Jeuh, Ruottassa (= Ruotsissa meänkielellä) on hienoja parkkipaikkoja eikä niin läpitunkevan kaupallisia kuin meikäläiset ABC paikat, joista monen on jopa niin pöljästi sijoitettu, että saa ajaa eräänkin kiemuran ennekuin pääsee parkkipaikalle. Ruottassa taas paljon niin että tieltä sivuun ilman kierroksi ja samoin parkista ulos. Saksaa parkit samaan tyyliin organisoitu
Ilmianna
Jaa
Laitanpa tästä Edsolventille ihailtavaksi sellaisen auton kuvan mitä hänkin varmaan vesio kielellä katselisi, jos löytäisi. Nämä' kun aikoinaan olivat tehty itsehaihtuvasta raudasta eli ovat kadonneet kuin vortse saharaan http://but.fi/6wy
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Jollen väärin muista, niin olen istunut ko. autossa 50- luvulla. "Itsehaihtuva" :). Nyttemmin saharaan katoaa lukuisia hiaseja.
Olen ottanut muutamia videoita matkastamme tuolla "liikennevalvontakameralla", mutta niitä ei saa ulos (tietääkseni) kuin you tuben kautta.

Soitin kaverille ja haukkui näitä vikinglinjan laivoja mustalaisten kuljetuspaateiksi. Minulle kyllä kelpaa nämäkin. Purjelaivakin kelpaisi.

Parkkipaikkojen etsiminen tästä sataman lähettyviltä ratkaistiin niin, että yövytään juuri sillä paikalla, mistä ajetaan tallitarkistukseen. Suomen puolella varmaan syynätään ettei vaan ole nuuskaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
edson kirjoitti:
Jollen väärin muista, niin olen istunut ko. autossa 50- luvulla. "Itsehaihtuva" :). Nyttemmin saharaan katoaa lukuisia hiaseja.
Olen ottanut muutamia videoita matkastamme tuolla "liikennevalvontakameralla", mutta niitä ei saa ulos (tietääkseni) kuin you tuben kautta.

Soitin kaverille ja haukkui näitä vikinglinjan laivoja mustalaisten kuljetuspaateiksi. Minulle kyllä kelpaa nämäkin. Purjelaivakin kelpaisi.

Parkkipaikkojen etsiminen tästä sataman lähettyviltä ratkaistiin niin, että yövytään juuri sillä paikalla, mistä ajetaan tallitarkistukseen. Suomen puolella varmaan syynätään ettei vaan ole nuuskaa.
siis tullitarkastukseen heh.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ny mainos. http://bot.fi/235h ja siis kuukauden hinta tuo 16 ja risat. Ja toimii satavarmaan, ei kuten vr:n vessa tai aikataulut.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Siis meinaatko, että ihan oikeasti sait mokkulan säädettyä niin, että se pelitti ulkomailla ihan mokkulana? Omani asetuksia en ole tarkemmin päässyt katselemaan kun pitäisi muistaa se asetusmasterin salasana millä asetuksia pääsee muuttamaan ja enpä muista eli ei ole haluakaan kun sen aktivoi DNA myyjä suoraan liikkeessä enkä silloin laittanut salasanaa mieleen tai ylös. Pitäisi siis mennä DNA'lle kyselemään eikä ole vielä akuuttia tarvetta.

Se Vikingin lähtöselvitys alue onkin ihan hyvä karavaanarilla yäpymiseen.

Täällä oli ihan vastoin kaikkia ennusteita aarinkova tänäänkin. Huomenna ei ole.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Kyllä vaan sain reitittimen asetuksista (poika opasti) homman hoidettua. Kun tämä reititin on kiinni koneessa, niin sain sen kuvaruudulle yleensäkin sen reitittimen avaussivun ja kun "vanhasta muistista kirjoitin tunnuksen vaan että admin ja salasanaksi saman, niin pääsi värkkäämään noita asetuksia ja sieltä se löytyi se kohta asetuksista "ota käyttöön dataverkkovierailu" Se oli alkuasetuksissa "poista käytöstä" ruksattu.
Sama juttu tavallaan puhelimessa eli täytyi sallia roumingin käyttö vai miten se nyt menikään. Siinä meinasin sählätä, kun suunnistin eli navigoin netti päällä puhelimella, kun käsitin lataamani offline kartan käytön riittävän navigointiin ilman nettiä.
Käy ihmeessä kyselemässä kun liikut DNA pisteen lähellä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tässä helsinkiläiset mielenosoittajat lähettävät Edsolille takaisintulotervehdyksen rautatientorilta https://ibb.co/eOeOuF :))) Seuraavaksi saatan pommittaa sarjan ravintolakuvia alkaen ravintola Albatrossista Tammisaaresta- Ekenäs.
Ilmianna
Jaa
Tästä kaapuntista löytyy myähemmin se rantaravintola Albatros https://ibb.co/dbZv8a Aika isotteleva nimi mokomalle rantakioskille, mutta itse asiassa aika ,kivan näköinen. Vierailöin Tammisaaressa eka kerran vuonna 1962, ensimmäisen laivani toisena satamana ja siitä Tammisaaren läheltä propseja lastaamassa.
Ilmianna
Jaa
Ja vielä se ravintola Albatros ennenkuin lähtee tapaamaan "mattia" http://but.fi/6x1
Ilmianna
Jaa
Edsolvent alkaa kohta rantautua Åboooseen. Täällä se sade venaa, https://ibb.co/duMDeQ tuossa saksalainen ravinteli
Ilmianna
Jaa
Edsolilla on nyt varmaan pimeessä ja sateessa kaikki navigaattorit päällä yrittäessään sompata Pehmoisiin. Jos tulee tällanen valokyltti vastaan https://ibb.co/dKC8UQ niin heti 180 astetta suunnan muutos koska olet ajanut reippaasti Pehmoisten ohi huonompaan suuntaan
Ilmianna
Jaa
Ei kuulu Edsolista vielä mitään. Ettei vaan olis jäänyt kiinni "nuuskan salakuljetuksesta". No tässä paikassakin voi pysähtyä möttösen syömään https://ibb.co/jskJeQ
Ilmianna
Jaa
Ja tä'mänkertaisen ravintolasarjan toiseksi viimeisenä kuvana menköön eetteriin tämä, missä kaikille tuntematon isokokoinen mies tiirailee merimaskulaista ravintelia viime kesäisen vielä pitkän tukkansa kanssa: https://ibb.co/eX5jKQ ken mahtaa olla hän jolla hartiat on kuin ladon ovet. Ei yhtä leveet, mutta vanhat!
Ilmianna
Jaa
Ja nyt kun on taas alkanut päivä uus niin laitetaan mieliravintolani tuolta takavuosikymmeniltä, mutta edelleenkin täysvedossa framille http://but.fi/6x3 Täällä saa vaikka kania padassa jos haluaa
Ilmianna
Jaa
Hitsi, aatokset mylläsivät viimeisillä kilometreillä. Mika fiilis? Koti?

Ja hitsi, kyl se vaan aatokset menivät myönteiseen suuntaaan eli pari kaatunutta kuusta naapurin puolelta, perunat talteen ja sieniä ja ja ja

Eilen klo miltein tasan 24:00 pihalle ja ylen kautta suomi-ruotsi yleisurheilua ... eikö jo tässä ole jotain lääkärillekin näyttää toteen. Ensin lämpöpisteisiin tulet kylläkin, sillä vaikka viihdymme jopa +12 sisälämmöissä, niin yötamineissa on kivempi olla.

Kyllä Ali on iso mies

Nyt kirjanpidon pariin ja pään justeeraus arkikuntoon, vaikka viikonloppuni olen pyhittänytkin ... no kehtaan mainita että koripalloon ja lentopalloon ja toiseen päivään maaottelua, vaikka kesken nukuin sen ensipäivänkin mittelöihin.
Ilmianna
Jaa
Tässä lauluäänellä viisi ja nenä tukossa, mutta aidossa hengessä https://www.youtube.com/watch?v=6U6MOJHBAAg Oli ihan välttämätöntä edes yrittää.
Ilmianna
Jaa
Mukavaa, että Edsol on pimeässäkin löytänyt kotiinsa Pehmoisiin joutumatta käymään Sutkin krouvilla kääntymässä. Heti tuntui ilmakin lämpiävän kun herra palasi kotimaahan.
Täällä jo olikin hiukan "yksinäistä"
Ilmianna
Jaa
Mahtaa olla Edsolventkin matkailustaan Lopen uupunut (Loppilainen urheiluseura) ja vielä alijäähtynyt jouduttuaan lämmittämään alijäähtynyttä kotoaan Pehmoisissa.
Onneksi Sunnuntaina mahdollisesti lakkaa satamasta. On muuten ollut tosi viilee kesä. Sitä se ilmaston lämpiäminen tietää.
Ilmianna
Jaa
Huomenta Suomi

Laskelmat tehty, päiväkirja päivitetty ja nyt kokka kohti uusia haaveita. Ennen sitä reaalimaailmaan ja ... mutta ei vielä tänään eikä huomenna.

Tökki hivenen katsoa areenasta joitain "ajankohtaisia". Sotaharjoitusta juu ja ... olkoot toistaiseksi. Eipä telkkua kaivannut ei, eikä kotomaan iskelmiä. Radio oli kuitenkin päällä ja ruotsikielen saundi riitti. Saksan saundiin ei taida enää rahkeet sun muut halut riittää. Sana sieltä, toinen täältä voipi olla sitä, mihin kykenee ja toki kaikkien niiden maanteiden varrella olevien kylttien ymmärrys ei ole pahitteeksi. Nopeusrajoituskyltit toki riittävät pitkälle. Ja pysähtyminen, pysäköinti,

Odottelen mielenkiinnolla tiemaksujen saapumisia, ei harmainta hajua niiden suuruuksista. Yhden vitosen kopilla maksoin Ruotsissa. Olisi varmaan riittänyt pitkäänkin matkaan, mutta navi ohjasi pois tieltä jo parin kilometrin päästä.
Ilmianna
Jaa
Edsonille aikaa toipua matkasta ja kirjanpidosta. Minusta se kirjanpito on se hermot tuhoava osuus. Siihen vähän rauhoittavia maisemakuvia Suomen kesästä mitä tänä kesänä ei ollut vaan oli se vihreä talvi. Tästä arvaten minkä paikkakunna kirkko tässä on ja kuka kuuluisa henkilö tältä paikkakunnalta oli kotoisin https://ibb.co/kopgZQ
Ilmianna
Jaa
Nyt panit pahan visan. Kirkosta siis ei hajuakaan. Jos on nyt jotenkin ajankohtainen juttu, niin sekään ei auta, sillä en edes säätietoja ole katsellut.

Poliittisen kannanoton toki laitoin faceen. Eli toipumassa ollaan.

Eilen illalla minä koisasin ja kumppani katsoi ensin vanhan Dicten ja sitten toisen perään. Ei ollut tekstejä Gentlyssä, niin siirryin kuorsaamaan. En tiedä, mikä ne tekstit hävittää. Vanha telkkuko vai vanha digipoksi. No vanha ja vanha, mutta kuitenkin.

Heh, pistänpä takaisin visaa. Ja sentään helpotan huomattavasti, kun kuvassa näkyy sentään paikkakunta. http://bot.fi/23b2 ja kysymys kuuluu, että monennellako reijällä?

Visasta puheenollen, onko uudet jaksot jo haluatko miljonääriksi alkaneet, kun olin huomaavinani ohjelmatiedoissa ko. ohjelman?
Ilmianna
Jaa
Täällä Mikael Agrikolan syntymäkunnassa, Pernajassa, ei ole tuollaista 18 reikäistä golf kenttää kuin Västervikissä, mutta on se hieno keskiaikainen kivikirkko http://but.fi/6xc
Ilmianna
Jaa
Kandee syödä oman maamme kasvukauden ulkopuolella varmaan omenoita, tomaatteja ja ja ja ?
https://www.youtube.com/watch?v=O_Zr6cX3P7k

Vain näin turvaamme rekkakuskien leivät ja tuottajien leiv'änpäällisetkin
Ilmianna
Jaa
Edsolhan on kehittymässä varsinaiseksi tubettajaksi. Hioenoja ja tuttuja näkymiä nuo rekkajonot ja uudet asfaltit baanoilla Saksassa ovat. Myös Baltiassa kulkee melkoisesti rekkoja pääteillä kuten E 67 tai via Baltica. Sitä varten esimerkiksi Puolassa on niitä massiivisia rekkaparkkeja tiuhassa kautta Puolan. Mutta siellä kulkeekin hirmuisesti tomaattia, kurkkua, perunaa, omenaa, viljaa ja jussien tuotantotarpeita suuren osan vuotta maanteillä. Kuunnellessani tuota asfaltin tuoksu taas virisi into lykkiä baanalle. No siihen perään rauhoittava kuva siitä Pernajalaisesta maalaismaisemasta. ja kuvitellusta kesästä. Kuva siis kesältä jolloin sellainen oli.
Ilmianna
Jaa
Siis tässä se äsken näppäilemättä jäänyt maalaismaisema Pernajasta http://but.fi/6xe
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Kun taas helposti lipsahti tämän päivän pualelle, niin laitan sen viimeisen kuvan tästä "köyhästä" pernajalaisesta maalaismaisemasta ja seuraavat ovatkin jo soitten vesien ääreltä Ekenäsistä. https://ibb.co/iVJVeQ Kesäisiä nekin kuvat
Ilmianna
Jaa
No tässä https://www.youtube.com/watch?v=iXq81_f-GwA on vielä takaraivossa ja koko kehossa omaa tahtoa ja jääräpäisyyttä.
Ja annan myös väärää kuvaa, sillä suomea en ole puhunut, en myös keskisormea vilautellut, vaikka ...
Tämä filmin lopussa ollut paikka oli "varattuna" ehkä siirtotyöläisille tai muuten vaan lähi-idän matkailijoille. Omivat pienellä parkkipaikalla koko alueen ja "lämmitin" yhtä kaveria, mutta ei tahtonut helpolla oppi perille mennä. Tämän enempää en "analysoi".
Jatkopäivinä minun oli omaksuttava eräänlainen välinpitämättömän rooli. No maa, jossa on joltisenkin väkeä ja monesta eri kulttuurista, siellä on kait pakko olla vaan ja nostella olkapäitä kysymysmerkin pienenä eleenä, ei muunlaisia elekieliä peliin. Ai äm sori ainoana suusta päästettynä ja lievä hymy kasvoilla, sellanen hyväntahtonen hymy meinaan.
Ilmianna
Jaa
Nuo on kyllä tosi hienoja nuo Edsonin reality tubet. Niiden mukana matkustaa ihan eri voimalla kuin näillä minun still kuvillani. Mutku muuta ei oo, ei oo, ei oo!
Pitänee harjotella itekin tubettamaan jos vaikka vielä sais innostettua itsensä matkailemaan.

Tästä Tammisaaren kuvastakin olisi pienellä U pätkällä saanut hienon maiseman ja ihmisten pikakuvauksen. https://ibb.co/m8oaEQ tai tästä https://ibb.co/jjEhuQ

Minä olen toistaiseksi pysynyt kuitenkin kaukana Facesta, U-Tubesta mitä nyt lainamuzakan ja työ klippien osalta. Samoin olen pysynyt pois kaikista muistakin Trumpin käyttämistä medioista. Keskusteluforumit ja e-mail ovat riittäneet.
Ilmianna
Jaa
No kun kuuntelet tukkoista ääntä ja epäselvää sopertamistani, niin hallitsematonta realityä joo. Aikoinaan pidin päiväkirjoja ihka kirjoittamalla jätepapereille lyijykynällä ja liimasin niihin aina kuvia tilanteen mukaan. Siinä hauskinta oli etsiä niitä jätepapereita eli vaikka kirjeiden kuoria ja "sitoa" ne kirjasiksi kansineen päivineen.
"Tubetus" on ihan vaatimatonta minulla ja nytkin laitan niitä matkakuvia vain muutamia, mitä sitten voin lähettää vaikkapa pojalleni. Täytys keskittyä hiukan, ei vaan panna kameraa pyöriin.
Taustalla uutiset päällä, mutta ku ei vaan kiinnosta. Petos femmateemalla voi kiinnostaa tai sit ei.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei se "tukkoinen ääni" ole ratkaisevaa vaan se aitous. Sitä meikä arvostaa päinvastoin kuin mitä tube spesialistit syöttävät ihmisten arvostuksesta (Esittävät että hienoilla laitteilla, huolellisesti leikattua ja mietittyä videota arvostetaan, eli teennäistä hupakkaa)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kun kirjaudun googleen, niin saan sieltä aikajanani. Siis missä on tullut liikuttua minäkin päivänä. Moni kauhistuuu, että nyt ne tietää kaiken. Ja voi voi, kaupan kortitkin ovat niin paljastavia.
Tässä yhden päivän liikkeet, miellyttävän päivän. http://bot.fi/23dm Tässä kuvakaappauksessa ei näy, että käyty junalla osa kulkemisista, osa autolla, mutta aikajanalla näkyy ja kaikki pysähtymiset myös
Ilmianna
Jaa
Hirveitä vakoilemaan ja tallettamaan nuo gps, netit, googlet ja navigaattorit. Siksi olen miekii vältellyt niitä. Toisaalta ei ole mitään salattavaakaan niin eipä haittais vaikka joka retki jollekin janalle kokoontuisi.
Näytin juuri tänään Eikalle vanhaa täysin tarkkaa päiväkirjaan joka päivän tapahtumista laivasta jossa nuorina poikina olimme vuoden samaan aikaan. Minulla oli se kirjanpito vaikka sitä inhoan mutta kolleegoillani Eikalla ja Örjanilla ei yhdestäkään laivastaan vastaavaa

No nyt kun innostuin matkatubeistasi ja sain tartuttua lopulta itseäni niskasta niin tilasin matkat Tallinnaan ja Takasin pollen kera. Lähtö Kezkiviikkona ja Paluu Lauantaina. Kaksi kameraa matkassa. Vanha Sony ja tämä viimeisin Canon ja lisäsi lotan nettikykyisen älykännyni matkaan ja siinäkin on kohtalainen ja ihan käyttämätön kamera.

Otan uusia matkakuvia vanhoista paikoista niin monta kuin patterit kestää.

ps. Mulla ei ole varsinaista videocamia viela. Kun sellaisen hankin niin sitten ilmeisesti joutuu opettelemaan kuinka ne videot muunnetaan u-tubeksi. En ole vielä katsonut kuinka se tehdään

Tässä Lappeenrannan maisema satamasta. Halkosaaren kärki http://but.fi/6xg
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Halkosaaren kärki

Kaks asiaa tai ehkä mieluummin mietettä. Suomesta, oman kulttuurin sisältä löytyy kauhia määrä kaunista katseltavaa. Olkoonkin, että kauneus on katsojan silmässä.
Ja sit toinen. Parhaan kaverini kanssa eilen telefuunattiin tunti ja fundeerattiin, että kaikki on vain matkoillakin pintaraapasua. Tarvitseeko se muuta ollakaan? No kaipuu on tietty muuhunkin, mutta lienemme aika vahvasti sidottuja.
Jäi mieleen poijan tyttökaverin innostus uusista ystävistä, joista toki poikakin saa nauttia. Heitä "auttaa" tuntemaan jotain se, että ovat kaikki eri kulttuureista ja lisäksi istuvat pulpeteissa samasta syystä eli oppimassa uutta kieltä.
Tuli muuten uni alkuillasta ja tässä sitä nyt sitten tihrutaan uuteen päivään.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
ps. Edsolvent: 83 egee kustantaa kun huolellisesti valitsee tuottajansa, tuo edestakainen matka pollen kanssa Tallinnaan. Siis menen Vikingillä mutta palaan Silja Europalla kun on Tallinkin Club one kortti ja se Silja Europan vuoro kestää 3.5 tuntia tavallisen Megastarin 2 tunnin sijasta, mutta hinta vain puolet. Valitzin siis hinnasta puolet ja puolet enemmän aikaa laivalla hurvittelemassa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tuo tuottajan valinta on kans mielenkiintoista.

Menomaatkalla yksi pariskunta kertoi omista seikkailuistaan ja samalla kehuivat Finnlinesin matkaa suoraan Traveen. He nauttivat pidemmästä ajasta laivalla, mutta maksoivat siis mielellään aika paljon enemmän. Toisin siis kuin sinä.

Tarkistin tässä muutama päivä sitten, paljonko kahdelta + motorhomeltamme maksaisi eestaas Traveen. Saman kuin maksoimme naftoineen ja laivamatkoineen ja vaatimattomine kauppalaskuineen, tuliaisineen koko matkalla (matkastamme).

Johan on taas oikein lauseenmuodostusta
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tässä parhaimpana työaikanani otin ja korjasin, sekä säädin uudelleen sen jo eläkkeelle viskaamani 12 x optisen zoomin Sony kameran. Kaikkee sitä ihminen tekee kun matkahimo iskee päälle. Jopa poikien hommia. Nyt sillä saa hienoja kaukokuvia ja päiväyksen kanssa. Tällaisia kuin t6ämä jouluinen kuva arabimaissa joskus otettuna mutta juuri tällä sonyllä: https://ibb.co/jAKfEQ
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Valokuva kertoo ... jep. Joulu ja joulun pöytään herkkuja. Millanen fiilis on viettää joulua kaukana jossain? Mä oon ollu joka joulu kotona, siis hitto joka joulu.

Kananmunalautasella jotain herkkua ja mitä valkoista makkaraa? Siskonko makkarat ? Ei hitsi, ei ne ole siskonmakkaroita, vähän tuollaisen mallisia, tai ainakin värisiä näin Saksassa.

Mulla menee aukot ja valotuksen ja herkkyydet sun muut aina sekasin, joten niks naks automaatilla ja kuvankäsittelyä perään. Roskikseeen, jos ei kelpaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
No nytpä pitkästä aikaa kävi robo asialla poistamassa köyhän arabialaisen villan ja ruokapöytäselvityksen. Olenkin ihmetellyt onko roboon tullut joku vika kun se on laskenut kaikki kuvat läpi. Kyllä se kuitenkin oli hämäläisittäin hengissä.
Pitää kirjoittaa joku kerta uusiksi sen ruokapöydän sisältö ilman kuvaa. Ilmeisesti siinä yhteydessä useamman kerran käytetty sika sana eri ruokien sisällön osana oli robolle liikaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Huussinen kirjoitti:
No nytpä pitkästä aikaa kävi robo asialla poistamassa köyhän arabialaisen villan ja ruokapöytäselvityksen. Olenkin ihmetellyt onko roboon tullut joku vika kun se on laskenut kaikki kuvat läpi. Kyllä se kuitenkin oli hämäläisittäin hengissä.
Pitää kirjoittaa joku kerta uusiksi sen ruokapöydän sisältö ilman kuvaa. Ilmeisesti siinä yhteydessä useamman kerran käytetty sika sana eri ruokien sisällön osana oli robolle liikaa.
Kokeillaanpa
https://www.youtube.com/watch?v=j-CuPDYB9UM nyt kun ahkerimmat jo odottavat adventtejaan.
Aha, se valkoinen makkara oli siis sikaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Tässä vielä aika ajoin olen tutkaillut ja lukenut ja tämänkin löytänyt http://bot.fi/23ez missä aika joukko Euroopan levähdyspaikkoja ja muuta mukavaa.

Koht olis aika haistella ulkoilmaakin. Tosin käväisin vetämässä ruohonleikkurin käyntiin, eilen jopa postilaatikolle menin. Tänään myös ja naapurin huusholli tarkistamaan ja huh huh
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Katonpa kurillani oliko se robo todella niiden sikasisältöjen joita sekä ruskea, että valkea makkara sisälsivät vai tämän paikallisen "köyhäntalon" : https://ibb.co/cM0tJk
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kun ainakin toistaiseksi se köyhän talo sai jäädä niin tulee kiusaus testata robon keinoälyä taas ja katsoa olisko sika sen tarkkailussa ja esiintyessään liian monta kertaa heti sensuroitava.

Lähetän seuraavaksi testiviestin missä sana sika on toistettu 5 kertaa kun alkuviestissä se oli 4 kertaa eri kuvauksissa.
Ilmianna
Jaa
Sika on suurikin sika ja vaikka siinä on vika niin se on sittenkin sika. Sika on kuningas
Ilmianna
Jaa
Siis syyllinen ei ollut sikakaan. Kummalliset ovat robon aatteet. Varmaan sietää näitä musandamilaisia puukejakin sitten https://ibb.co/bJEnUQ Arrgh, huomenna pitäisi kohdata jo lähes kesä eli paraimmillaan 17C plus puolella. Olisi hienoa haistaa vielä kerran kesä kuukausien odotuksen jälkeen
Ilmianna
Jaa
Kesä
yksi vuodenaika ja hirveet odotukset. No enpä muista enää tämän vuoden kevättäkään, sen tuloa. Joka tapauksessa varmaan oli huippua taas katsella, kun rikkaruohoton maa on niin puhdas muutenkin ja koivuissa vaan just ja just vihertää.
Syksy, minun vuodenaikani.
Totta helkutissa ei silloin ole, kun sataa. Nuorempana sade ei niin haitannut eli pään sisällä tapahtuu jokin niksahdus vanhetessa. Vaatiiko sitä liikoja, helekutti?
Talvi
ja sit taas
Kevät

Nopeesti menee vuosi. Mutta jos ei harppais liian pitkii askeleita, vaan esimerkiksi tänään, sadesäällä, lähtis tarpoon. Mä oon satavarma, että jotain näkis, jos viittis katsoo. Tai huomais katsoo.

No koht tulee jeesuksen syntymä ja kaikki oottaa lunta, sit taas koht ootetaan koska se sulaa ja jos sulaa liian aikasin, niin ostettiin suksivoiteet turhaan.
Ilmianna
Jaa
Ratkiriemu se senku jatkuu https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkijat-kasvissyonti-tuhoaa-maapalloamme/gcwnmVF6?ref=facebook:e30d Ei V***u kyl on kaikist parast aikaa se ku ei avaa lehtiä.
Houkuttelen tänne erästä, joka on tietty loukattu immeinen. Eilen katsoin viimoset jaksot areenalta, sarjasta BLETCHLEYN NELIKKO. Tykkäsin.
Ja toinen houkuttelu suomen kielellä. Tai ei ees houkuttelu vaan pyyntö kertoa. Missä olet yrittäjä?
Ja sit kolmas, että ali, olis kiva, jos pystyt lähettämään matkapäiväkirjastasi sivun kerrallaan.

Rakas päiväkirja. Olenko riippuvainen netistä, kysyn vaan ja vastaan, että joo, aamuisin ja sadepäivinä. Ja matkoilla.

Ny paistaa aarinko
Ilmianna
Jaa
Heisulanderot Päsnusta, Estoniasta. Jopa alkoi jonkinlainen kesän jäljitelmä löytyä. Sekeltainen mikävalaisee vilahtelee ja ajoittain.
Tankki on täynnä pentsoonia mikä maksoi 1.083 eli melkein litran sai eurolla. >Diesel oli luokkaa 1.06. Ila painella kaasupoljinta noilla hinnoilla.'
Ilo oli myös käydä paikallisessa isossa Maximassa katselemassa valikoimia jotka tavalliseen liiteriin ja prismaan olivat sangen komiat ja halavat.
Esimerkkinä halapuudesta voin mainita ostamani Old Spice partaveden ja Deo Stickin jotka tismalleen samoissa pakkauksissa maksavat Priskanssa runsaat kaksi kertaa sen minkä Maximassa. Eli kylläon Prismalla todella vara halpuuttaa hintojaan. No kaikki hinnat eivätjäörjestään puolta Prisman hinnoista olleet mutta kaikki halvempia paitsi yksi tietty murukahvi jolle sillekin oli halvempia merkkejä.
Pihamyymälässäoli tilakasviksia ja sieniä. Oli julman hienoja tatteja mutta en voi niitäostaa ennenkuin edellisenä iltana ennen paluuta, jos niitä vielä on.
Kaikki luumut ja sen sellaiset pilkkahinnoilla
Maissi muuten näkyi jo varsin hyvin kasvavan Pänusta pohjopiseen.

KLnneksi olen PeruS luonnonsuojelija ja vältän kykyjeni mukaan tuhoamasta maailmaa syömällä klasviksia. Hyvä että kuitenkin muistutit niiden yleismaailmallisesdta vaarallisuudesta makkaraan verrattuna.
Nettikin toimii kaikki tolpat päällä täällä hotelli Emmissämihin vaihteeksi meninvaikka se on kaksi kertaa kalliimpi (52 euroo yhden hengen huone aamiaisella) kuin useimmin käyttämäni Motelli Reldori

Huomenna Latviaan ja pähkäilemään mitätekisi ja minne loppumatkan menisi. Toivottavasti Löydän sitä Rezeknen Spekis ar kiplogu eli voileipälaardia paahdetulla valkosipulilla. Se on harvinaista herkkua jota meikäläinen erittäin matalan kolesterolin mies voi vaikka lapioida suuhun eli lärviin.

Nyt taas pihalle keksimään kompia joillekin
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hyvää reissun jatkoa vaan

Kyllähän Balttiaan täytyy tutustua eikä pelkkien hintojen takia. Ne hienot hiekkarannatkin ja moni muu, mistä olet kertonut, ne muistan.

Minulla kun ei ole tietoa edes noista herkuistakaan, esim. siitä valkosipulilaardista tai muista. Sikke Sumari (MTV3 Kokkisota jos muistat) pitää tai ainakin piti jotain tilaa siellä Eestissä. Lapsuuden yksi kavereista.

Älä ny liiaksi niitä kompia, ettei kampi iske omaan nilkkaan.

Vähitellen täällä toivun matkasta ja tänään jo perunapellolla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Rakas päiväkirja

lähteäkö pätkimään naapurin kahta tuulenkaatoa vai ei? Sadettakin vasta ehkä illansuussa.

Kyl vähään pettynyt olin niihin perunavakojen tai kuoppien antiin, mitä eilen jaksoi (-mme) nostaa ylös. Mikä lie sitten syynä? Liian syvä istutuskuoppa, liian märkää, liian vähän voimaa? No myyräpirut kyllä työtä tehneet, mutta se ei selitä kaikkee.

Kuuntelin eilen hallituksen selvitystä budjetista osan aikaa. Ja kun illalla vielä Docventures, niin kuppi oli täynnä populismia. Vihreiden Aaltokin sai nenilleen ja ihan oikein. Ja vasemmisto jaksaa jaksaa jatkaa ja Zytsko vain pelkkä hämmentäjä ja vääntäjä / kääntäjä. Simon Elo = hiiih hih hih heh hih Joskus oon kuvitellut, no näinhän narsissi kuvittelee, että istun edustajana salissa ja aina kun sininen tai persu avaa suunsa, niin päästän röhönaurut. No kunhan seuraavat vaalit tulee ja edustajat tännekin puhumaan, niin sit on tilaisuus nauraa ääneen.
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirja

Puolukat taas talven ilo ja http://bot.fi/23jr kohta näitäkin ja näitä http://bot.fi/23js ja ja ja

Jos syön talvella yhdenkin tomaatin, niin petän itseni.

Vein kahveet naapurille tuliaisina http://bot.fi/23jt mutta tuota Pierua en, koska uhkana pulloa avattaessa on sen haihtuvuus kuin aito sellanen Saharaan.
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirjani

Olen kylläinen. Sekä poliittisista populismeista että sienipiirakasta.

Jahas, onkohan Ali Huussinen tehnyt niitä kompiaan?

Tänään virittäydyn Silta tunnelmaan. Yhteen suuntaan ajaessa siltamaksu olisi ollut 51 egee
Ilmianna
Jaa
No ni, rakas päiväkirja. Nyt on käyty taas Juutinrauman sillalla

Ja aamulla jaksanut huolehtia siitä, miksi ei tuu energialaskuu. Joku katkos etäluettavien kanssa tai ehkä mieluummin energiaa toimittavan kanssa, sillä siirtomaksut ovat kyllä tulleet.

Rakas päiväkirja, se on nääs semmonen juttu, että kirjanpitoni on puutteellinen, jollei laskutus pelaa.
Ilmianna
Jaa
Raskas päiväkirjani

Seikkailin sekä valtionkonttorin sivuilla että valtionvarainministeriön sivuilla, pari puhelua jne. Odotan sähkäreitä ja jos oikeen kiinnostaa, niin soitan jollekin taloustieteilijälle.

Sotkin lusikkani eräällä areenalla väitteeseen, että suami veloittaa itseään Goldman Sanchista velanotolla. Näin väitti eräs ja koitti siis puolustella sitä, että suamessa menee mm. tuosta syystä heikommin kuin ruattissa. Ja juuri tuo on merkki siitä, että suami ei ajattele köyhempiään. Kyllä v***u on väitteitä juu. Minusta tuli eilisen ja tämän päivän jälkeen vankkumaton porvari mutta säälin niitä, jotka paiskii hommia heikolla palkalla ILMOITTAMATTA SIITÄ HENKILÖKOHTAISISSA PALKKANEUVOTTELUISSA TYÖNANTAJALLE. Siis itse suostuvat ja sitten valittavat helevetti sentään.

Just soitti valtionkonttorista mies ja selvitti Suomen velanoton pääpiirteet. Kommunistit ja monet muutkin tekevät niin räikeää populismia, ettei mene enää minulle perille.

Seuraava postaus on rakas päiväkirja vaikka säätiedotus
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Malagalla + 23 - 25

Raskas päiväkirjani, otan tuorrehkon Vihreän Langan käteeni ja alan naureskeleen. Pitää joskus olla hauskaakin, kun suru tulee puseroon kuunneltuaan / nähtyään edes naaman vajakeista eli suamen sinisistä.

Odotan, kuinka kauan saa ajankohtaisohjelmissa Ylellä olla tää Lahja Tuulikki Ukkolan lahjaton tytär. Veikkaan että saa olla kauan. Hurraa Noin Viikon Uutiset
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Rakas päiväkirja, mieli vie jo muille maille

Yks pikkuserkusta sikiänny koitti selittää, että minun pitäsi ottaa huomioon ikäni ja se, etten ehkä saa enää ajokorttia. Heh no tällaista jälkee syntyy, kun ... en paremmin sano.
No nythän poika lupas järkätä alehinnoin auton, mitä sokeekin voi ajaa. Käskyttää vaan. Joo ja kulkee pyhällä hengellä paitti että mä joudun kyl käyttään muita energioita.
Koht alkaa kaikkien meidän kahden iloks iltataukoni ja kerään voimia ... eiku sieniä. Huomenna. Tee se huomenna, minkä voit tehä tänään.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Huomaan että kone ei taaskaan lyönyt kaikkia kirjaimia, mutta eiköhän sieltä viesti aukea
Ilmianna
Jaa
Oli tuossa yle3mpänä kuvaton pitkä matkaselvitys missä ei ollut mitään muuta sensuroitaqvaa kellekään kuin yksi ilmaus jota käytin testimielessä yhden kerran kun sellainen menee läpi muiltakin eli tarkkaan kirjoitettuna "v..tu". olisi ilmeisesti pitänyt minunkin kirjoittaa v***u , niin olisi mennyt läpi. Sääli että kaikki asiatieto katosi kun en sitä kopioinutkaan. Joskus kopioin mutta lähinnä milloin kirjoitan energiasta
Ilmianna
Jaa
Kyllä nuo ns. säännöt ovat ihan peestä sillä yleensä saa kirjottaa kuka vaan kaikenlaista roskaa ja sitten älyvapaa robo on opetettu poimimaan täysin triviaalisanoja ja siistejäkin ilmiasuja. Robo jos mikä osoittaa ettei kenoälyllä ole tule3vaisuutta jos se pohjautuu moderaattoreiden älyyn.
Tuolla ulkomaa foorumeilla missä myös kommentoin eivät puoliälyrobot poista koko kirjoitusta vaan muokkaavat huomaamansa kelpaamattoman sanan esimerkiksi muotoon #*%&*. Näin on minulle käynyt pää käyttämälläni US foorumilla vain yhden kerran yhden sanan osalta mikä oli tuolla tavalla muutettu ja se sana oli nazi jota käytin erästä Yhdysvaltain hallintoon kuvaavaa henkilöä kuvaamaan. (Ei Trump)
Ilmianna
Jaa
Siinä poistetussa kommentissa pääsisältö oli paikallisten pientuottajien tuotteiden hinnan ja laadun vertailu tunnettuihin Suomessa toimiviin kappajakelijoihin , heidän suurteollisuus l,aatuunsa ja hintoihinsa. Yleistoteamus oli että luumut näyttävät Pärnun pikku ulkohyllystä ostettuna melkein samanlaisilta mutta maku ja koko vaihtelu ovat erilaisia. Maku siinä kojumyyjän luumussa ainakin kolme kertaa parempi kuin suurtarhassa tuotetussa tasakokoisessa luumussa. Sama pienessä latvialaisessa lihatuotekaupassa. Hinnat alle puolet mutta laatu silminnähdenkin merkittäväasti korkeampi sekä valmistetuissa lihatuotteissa, että tuorelihoissa.
Kysymys olikin että virtsaako joku isosti meitä silmään? Saattoi se robo pillastua tuostakin ilmaisusta.
Ilmianna
Jaa
Mitäs me roboista

mutta varmistus siinä tekoälyautossakin pitää olla. Esimerkiksi valkoinen keppi kuljettajalla ... äsh ?kuljettaja?

Mä otin yhdestä saksalaisesta puistoparkista jonkun lajin lehtipuuoksan maasta ja oli niin käteen sopiva, että värkkään siitä talvella monikäyttökepin. Paitti sauvan.

Ny on sitte tulossa uusi äitiyslaki, ehkä. Kuhan saavat vielä alkoholilain, niin kansa huokaa ja kaikki on ... ei ei oo. Kansa, heh heh. Nyt saa moni herneen nenäänsä hen pronominimaisesta keskustelustakin. Jotenki tulee lehmät mieleen.

Hyvä Merkel

PS Joks sitä ollaan kampitettu latvialaiset?
Ilmianna
Jaa
Latvialaiset on kampitettu ja reissua vähän lyhensin kun sain kaikki laarditkin hommattua. Samalla testasin Silja Serenaden asemesta sen uuden metaanilaivan, Megastarin. Kyllä oli "valtava" ja siisti. Kaikki suunniteltu toimimaan supertehokkaasti. Alle tunnissa kaikki purkaus ja uudelleen lastaus. Perämiehilläkin oli prässätyt housut. Siis tarkkaan ollaan havaintoja tehty.

Jos löydät sopivan kuivan katajanoksan niin tee mulle erikoistilauksesta semmosesta lakattu keppi millä voin vähän "näpytellä" robo moderaattoreita jos kohdalle sattuisi

Aivan mahtavia nää pärnulaiset luumut. on jo moneskin katoamassa pohjattomaan nieluun
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kyl varmaan uudet laivat, kun noi vanhemmatkin, ovat upeita laitoksia. No oliks tarjoilijanaisten nailonsukkien saumat suorassa?

Keppitehtailija pitää mielessä tilauksen. Laitetaankos siihen kepin liukuesteeksi sisään painuva stiletti ?

En ny muista enää missä satamassa purku oli myös sutjakkaa. Pelkkien rekkojen perävaunujen ulosajo oli formulavarikkohommeleita. Kolme nuppia hirveetä vauhtia sisään ulos. Ootin jo kolareita, mutta upeesti päästelivät ja vauhdilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Ny ku s marketti on perustanu uuden lokistiikkaketjun niin me tuodaan joka viikko lasti Jämsän litlistä. Samalla näemme ajokulduuria ja monenlaita muutakin.
Kyl tää on kliffaa ja ties vaikka opimme poikkeen matkalla eli pysäyttämään kotimme seuraavaksi luomutilan parkkikselle ja ensin ehdottamaan pientä kitkemishetkeä ruokaa vastaan. Jos se ei onnaa, niin sit kaivetaan kuvetta. Tiedän tiedän, tämähän on veronkiertoa. Ei se mitään, sillä suunnitteilla on oma lantaasi (500 neliöö) Portugalist ja sillonhan me ei olla kiertäjii vaan osamuuttaneita = 365 / 2 - 1 . On niin ilo postrestantte muuttaa kiinteeks osotteeks. No nää on vast kehitteillä, sillä onhan mulla aina kotomaassa asumiskelvoton kontti harjakatolla ja saunalla varustettuna ja muutenkin miehekkäästi sisustettuna perunamaan laidalla ja julmettu postilaatikko tien varrella, mihin voi viranomaisetki lähettää kirjeitään, että missäs asukki on. Mihin on helppo vastata että V'''uuks s teille kuuluu. Ensin täytyy tilata kunnalliseen asianajotoimistoon aika ja vähän kysellä et onks lakimies ajan tasalla olleskaan.

Rakas päiväkirja. Tänään on siis lauantai ja lupasivat aarinkoo vai oliko se huomiseks? No kommarit lupaa kaikille rahaa vaik ei tee duuniikaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Teen ihan testin, tuleeko tästä linkistä kuvaa? http://www.galerie-creation.com/rhum-martinique-brand-rum-label-n-4292298-0.jpg
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Joo siis tuli. Ja ei siis tarvinnu linkin lyhentäjää. Toi oli huumetta, mieluummin http://bot.fi/23n2 kahvia
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Pitäisköhä'n tehä kantelu tuosta Jalokahvi nimestä ja syyttää Alkon yrittävän tehdä harhaanjohtavalla kahvi nimellä 65-69 vuotiaista ihmisistä alkoholisteja.
Ihmis"parat" joisivat sitä kahvina ja ihmeyttelisivät että onpas jalo maku kahville ja naurattavaakin on
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Husiainen kirjoitti:
Pitäisköhä'n tehä kantelu tuosta Jalokahvi nimestä ja syyttää Alkon yrittävän tehdä harhaanjohtavalla kahvi nimellä 65-69 vuotiaista ihmisistä alkoholisteja.
Ihmis"parat" joisivat sitä kahvina ja ihmeyttelisivät että onpas jalo maku kahville ja naurattavaakin on
Kyllä pitäisi. Mutta kyl ne parat juo partavettäki, vaikka sitä ei ole edes Alkon myymälöissä. Joo ja pakkasaamuna lasinpesunesteet ovat hyllyiltä loppu.

Ei hitto, mä oon niin ... onnistuin kahdessa asiassa. Suututtamaan Avun kolumnistin Uuninpankopojan facessa ja tilaamaan Hesarin 10 €/kk kolmeksi kuukaudeksi. No samalla saan lukea syntymäpäivänä ilmestyneen Hesarin uudesta Aikakoneesta. Siellä oli mm. pres. Paasikiven puhe itsenäisyyspäivänä 1948

Kunhan saan vielä silmäni auki kaikelta populismilta, niin sit voin olla vaan kivi vihreiden kengässä ja äänestää Feministi puoluetta.

Rakas päiväkirja. Kirjoitin yksityisviestin viime yönä ensimmäisiä uniaan Katajanokalla nukkuneelle vanhimmalle pojalleni, mikä kuului näin suunnilleen. Estääkö vastakainen poliittinen hehkutukseni jälleennäkemisen ja tupaantuliaiskutsun? Vastausta en ole saanut, mutta en kutsuakaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
No ni

Rakas päiväkirja. Eilen oli autoton päivä, joten en ajanut pätkääkään, mutta kaikki menopelit kävivät tunnin. Kannustin näin kaikkia julkisten käyttäjiä osallistumaan yhteiseen riemuun
Ilmianna
Jaa
Minä taas olen näinkin vanhaksi oppinut jotain uutta taas eli havainnon siitä, että kaikki Liitelissä ja Muissa K kaupoissa ja Prismoissa myytävät kamat eli elintarvikkeet ovat pääasiassa suuren mittakaavan teollisia tuotteita jotka eivät edes leipänä homehdu kun itse leipomani homehtui niin maan perusteellisesti kolmantena päivänä.

Siis minäkin olin ihastunut Liitelin hyviin teollisiin tuotteisiin koska ne vaikuttavat monipuolisilta ja tasalaatuisilta. Kun nyt oikeasti vertailin sekä valikoimaa, että hiontoja Eestissä ja Latviassa niin se pientuottajan laatu, yksilöllisyys ja jopa tapauksittain vain puoli hintaa vastaaville oli mieleen painuvaa.

Mullakin on nyt varasto niin täynnä sieltä rahdattua kuiva ja säilykemuonaa että eipä juuri ennen ensi kevättä tarvitse ostaa muuta kuin piimää, jugurttia ja viiliä ja mitä sitten joskus vaihteeksi tuoretta ? kalaa ja kanansiipiä!
Juuri tulin Liitelin matkalta ja mukana oli todella vaan noita nestetuotteita ja jonkin verran leipää kun juuri nyt ei viitsi leipoa vaikka toinkin Eestistä ohrajauhoa, ruisjauhoa, kaurajauhoa, kauraleseitä ja hirssiryynejä.
Hirssipuuroa varten ostin kestomaitoa litran
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Joo, kyllähän se pienleipomoiden leipä saattaa olla hyvää ja ihan itekin tehty, mistä minullakin kokemuksia.
Sinähän olet hamsteri tai sitten valmistaudut Putinin vierailuun.

Ostettiin matkalla Liiteristä erästä aamumuroa ja se se vasta ... mutta kumppani kertoi sen ravinnon sisällöstä ja länttasi minun mielihaluni.

Piimä ja talkkuna ovat olleet kesäni aamupaloja. Hitsi kun hyvää, mutta olkoot ja hieman päälle marjoja. Tää kesä kyllä on hieman omantunnon kysymys, että siis toisen poimimia marjoja ja kuis sitä oikke kehtaa. No jos aamulla aikaisin ehtii, niin ...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Voihan liero, taisin mokata ladatessani tämän viimeisen matkan kuvia eli mukaan tuli vain yksi hiukan syksyinen kuva Riianlahden rannalta. Laitan sen tähän: https://ibb.co/m5GipQ Mutta onni onnettomuudessa. Jostain syystä vanhaan kameraan mitä en moneen vuoteen ollut käyttänyt oli jäänyt muistiin juuri samanlaiselta samojen paikkojen mutta vielä laajemmin Eestistä otettuja oikeita kesäkuvia joita voin sitten postitella. Osa niistä on ollut jo lähetyskansiossani, mutta osaa ei.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Hieno ranta kuitenkin, ens kesänä uimaan ja jos tänään kenossa, niin jo nyt syksyllä. Silloin heitän mielelläni viime "talven" talviturkkini

Onkos ne kuvat jossain sellaisessa muodossa, mikä estää ... no en minä näistä tiedä. Kokeilisin vaikka jotain (?) konvertterii, joka sitten muuttaa kuvan ... äsh http://www.voimavahtila.fi/yleinen/kuvaatko-raakana-raw-ja-osaatko-itse-kypsentaa-kuvasi-vinkkeja-raw-kuvien-kasittelyyn/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tässä toinen niistä kolmesta uudesta kuvast siinä vanhassa sonyssäni mitkä jäivät talteen: https://ibb.co/ctegtk Ei se konvertoinnin vika ole vaan minä takuulla itse sättäsin jotenkin siinä tietokoneelle siirtämisvaiheessa. Käyn nyt kuitenkin uudestaan kameraani tutkailemassa olisiko sinne jäänyt näitä uusia kuvia. Mutta onneksi oli siellä niitä vanhoja päivämäärättömiä kuvia
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kyl se on surkeet kuunnella, mistä motiiveista pulppuaa viikonlopun "Itä-Saksan" äänet. Merkelillä olis ollu hommia. Ja muillakin ennen häntä.
Ilmianna
Jaa
Tarkistin koko kameran, myös sen oman pienen muistin missä oli 5 törppökuvaa kiippareista. Olen siis kadottanut nämä syksyn kuvat niitä kolmea lukuunottamatta eli pitääpä olla tarkkana seuraavan kerran kun tätä kameraa käyttää että kuvat myös tallentuvat. Formatoin sen irroitettavan muistikorpunkin. No pistän näitä samojen seutujen kuvia joskus vuodelta 2007 https://ibb.co/erEWtk minkä tiedän niistä kiipparikuvista ja jäljelle jääneistä punainen Opel kuvista mikä minulla oli noin vuonna 2007 viimeksi
Ilmianna
Jaa
Tässä rekka pyyhkäisee yhden niistä Riianlahden pysähdyspaikoista ohi. Taustalla näkyy hiano valkoinen motelli jonka takana on hiano leirintä ja Karavaanarialue; https://ibb.co/dJtYpQ Paikka on noin Vitrupe maisemissa. Seuraavassa kirjeessä postitan Vitrupe kartan. Se kuuluu siihen Limbazi alueeseen josta jo kartan lähetin
Ilmianna
Jaa
Lataan sen Vitrupen kartan kun kerran vielä täällä notkun https://ibb.co/eGJoOk
Hienoja paikkoja. Päätieltä kannattaa poiketa Limbaziin. Siellä on mukav rauniolinnakin. Limbaziin pääsee vaikka ajaisi Tarton kautta Valgaan ja sitten poikeaa L;imbaziin Riian tieltä. Itse olen kaikki vaihtoehdot siellä vuosien mittaan cruisaillut
Ilmianna
Jaa
Joo ja huomenta

Kyl kyl, Balttia, odota vähän ... ja Puola ja Tsekki ja ja ja Poitsu pyys laskeen, paljonko omalla autolla eri reittejä maksaa matka Suomeen. No yleiskuvan voi antaa ja melko tarkankin, mutta jaksaako nuori ajaa yhtä soittoa, kyl pitää majoittuakin eli tulee aika noin niinku laskelma. Voi hitsi, kun ei enää muista millaista se oli, kun loma oli tietyn pituinen.

Rakas päiväkirja, ny meen hakeen santsikupin
Ilmianna
Jaa
Äkki kipasin ja oikeestaan meinasin mennä piristämään Elämää. Huom. ilman lainausmerkkejä. Siel joka tyyppi makaa melkein lasaretis.
Ilmianna
Jaa
No piristin itseäni ja laskin matkan Saksa-Tallinna uudella Golf dieselillä ja liput lätäkön yli 1.6.18

Heti, kun pääsee ilman viisumeita Venäjän kautta, niin ... on noi isot valtioiden kusipääpäättäjät vain niin dorkia, että ...

Mut samallaisii on vihreet, jotka muka ovat keksineet polkupyörän. Nyt se yks uhoo joillain hirveillä kilometrimäärillä vuodessa. Mut ei sillä ookkaan työkalupakkia mesessä, pelkkä känny, millä sitten vit ...viestittelee.
Ilmianna
Jaa
Puolan eteläosan läpi saapuu moniin maihin; Ukrainaan, Slovakiaan, Tsekkiinn ja melko Saksaankin.
Siellä eteen tulevat Tatra vuoret ja riippuen kohdasta mistä menee yli se on joko hienoa tai erittäin hienoa. Itse olen mennyt Zakopanen vierestä Slovakiaan, erittäin hienoa ja myös Tsekistä puolaan jonkun Goran kautta, sekin erittäin hienoa. Se on ihan alppimaisemaa ja tyyliä.

Jos täältä päin lähtee ja valitsee mennä Tarton kautta niin ensimmäinen rajan ohitus on Tämä. https://ibb.co/hhv5M5 Siinä Valka jaa Eestin puolelle ja Valga latvian puolelle. Valgan rajakaupasta ensi kerran löysin sitä Rezeknen valkosipulilaardia.

Venäjälle tai sille varastettuun Kaliningradiin en suuntaa, en liioin Valkovenäjälle mikä taas on osin entistä Puolee (ennen viime sotaista), kuten myös osa nykyistä Länsi Ukrainaa Lvivin ympärillä. Periaatteesta en vieraile maissa jotka on joltain vohkittu ja joihin on oltava ennakkoviisumi.
Vapaata ja itsenäistä maailmaakin riittää yhdelle äijälle. Äijiä tosin on enää aika vähän.
Dr. Whon poistuttua joukoista taas yksi vähemmän

Mielenkiintoiset vaalit tänään Sakemannissa. Muuta en osaa sanoa kun ihan oikeasti olen huonosti minkään poliittisen liikkeen kannattaja missään maassa.

Brysselin kaalit ovat keiton jälkeen pannulla viimeistymässä brunssiksi. Meikäläiseltä kun ihan säännöllisesti pakkaa tuo breakfast jäämään väliin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Vapaata ja itsenäistä maailmaakin"

Jaa-a, ehkä riittää ehkä ei, se riippuu vapauden määritelmästä. Kirjoitinkin, että jos vapaus koittaa mm. viisuttomana myös moneen muuhunkin paikkaan kuin esimerkiksi Tanskaan, missä vapauden yksi symboli on pilkata muiden uskontojen edustajia, niin enpä nyt muuta virka vapaudesta.

Politiikka nyt onkin yhteisten asioiden hoitoa tai siihen pyrkimistä. Ja minusta yhteisenä asiana on myös yhteinen maailma. Voidaanhan me tietty vetää rajoja tai sukurutsata, mutta onneksi aina käy niin, että se osa nuorista kuitenkin ...

Prekfäst jaa, hitto mitähän tuli vedettyä aamulla? No vetäsin äsken kolmosen ohjelman sähköisestä kulkemisesta ja kysyin facessa eräiltä kaikkien suurtenkin laitteiden sähköitämisistä. Ohjelmassa sanoi yks suomalainen tutkijatar, että onneks meillä on rikkaimmat litiumivarastot Euroopassa ja koht on kannattavaa kaivaa ne esiin.

Määrittele äijä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Äijä!
Senkin äijä, nyt asetit vaikean kysymyksen:
Äijä on oikeastaan tunne- tai asennoitumistila enemmän kuin tarkka määritelmä.
Joka tapauksessa Äijä on poikkeuksetta vain hyvin itsenäinen henkilö, joka kulkee omia polkujaan. Kuuntelee muita, mutta päättää sitten joko kulkea omaa polkua tai jatkaa porukan ”pomona”.
Äijää ei dominloi, edes ”ämmä”. Ämmä tosin voi olla kompassa, jos ei silmille hypi ilman hyväksyttävää syytä. Tunne syy ei ole sellainen vaan ainoastaan rationaali, järjellisesti perusteltu ja rehelliseksi tunnistettava syy.
Äijä ei ole väkivaltainen koska luonnollinen karisma riittää ”pomouteen” ilman muita työvälineitä
Äijä on myös hyvin kokenut ja elänyt. Mikään alle 50 vuotias ei voi olla vielä äijä kun riittävä elämän hionta ja ohjaus ei ole vielä ehtinyt saapua.
Äijä on myös oppivaiheessaan kaatanut itseensä saavikaupalla viinaa ja ”tuntenut” lukuisia naisia ja ”ämmiä”
Kelpaako Äijä tämä selvitykseksi? Täh?
https://ibb.co/nECrB5 Siinä lisäkarttoja Baltiointia varten
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jumaliste, mä juttelin ULKONA kahen naisen kanssa niitä näitä ja äijä ihan unohtu. Ämmä on karkeempi minun korvaani. Toisaalta kylän ämmät, jaa-a ja kylän äijät, niinpä. Mutta noi ei oo kuitenkaan kuin kylän jotain.
Tai siis nää on näitä kait aika mitensensanois, mutta olin kyllä tunnistavani joitain äijä merkkejä. Äijä ei liity minulla viinaan, tai no liittyy ja kyllä johonki itsenäiseen polkuun, vaikka menis sitte mettäänki, ja polku mutkittelee joo.

Toi dominointi on kyl aika etten sanois pärseestä, mut heti on iskettävä, jos joku yrittää dominoida. Tai sit vaan opittava oleen hiljahkosti sivussa hörötttäen.

Takaan ja alleviivaan, etten ottanu jalokaffetta äsken ulkona. Haista vaikka.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kun muuten punaviher Äijä tarkemmin ajattelet minkälaisia kuvia etupäässä postaan, niin niissä on valtaosa metsiä, kukkia rantoja, elukoita eli luontoa ihan yksittäisiä puita myöten. https://ibb.co/bwuhJk

Minä olen siis teollisuustaustastani huoliomatta erittäin peruSvihreä, millä taas ei ole mitään tekemistä vihreän puolueen kanssa van todellisen ja aidon luonnosta ja ilmastosta huolta kantamisen kanssa
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mä luulen, että meissä kaikissa on punavihreyttä mikä puskee läpi. Mulla joskus hikenä. Kaikist vaikeint on mulla luopua kulkemisista ja tehä sit vielä muka ratkasuja. No yhen asian ratkasin, että pesen kaikki fleecet vasta keväällä ja ulkona, kaukana rannoista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Hyvinpä olet "ÄIJÄ" lehtesi lukenut kun olet selvillä että fleece onkin vesistöjen suurimpia micrm,uovipartiikeli saastuttajia. Näistä ovat selvillä vain asioista kiinnostuneet.
Minä olen näistä metsäkukistakin kiinnostunut https://ibb.co/mkjug5 muutenkin ,kuin valssina
Ilmianna
Jaa
Tässä mallia "äijähyllyistä" ennen viimeistä täyttöä. Putelit kuitenkin ovat vain koristeena, vailla käyttöä https://ibb.co/cahguQ
Purjeveneitä on vanhalla merikapteenilla oltava ihan näytteeksi. Putelit taas tulevat viimeisestä ammatista viitteenä eli kemististä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jo on siisti hylly ilman ylimääräroinaa. Ja noi purjeveneet kuvaavat tutkijan sielua.
Tuossa ylempänä kuva kukasta eli kasvista. Jessus sentään, joskus menetän sytämeni kukille, luonnonkukille tai jopa heinille. Ja mielessä vielä ne upeat kukkarykelmät "autioilta" kallioluodoilta, saarilta.
No pieni pettymys jo eilen illalla nämä Saksan vaalit. Jokainen ymmärtää, että vaikeuksia kokevia täytyy auttaa. Tai siis vaikeuksissa olevia, ei kokevia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ihastelin, vaikka en tunnekaan, herraa nimeltä Sami Ruotsalainen ja nimenomaa tämä Sami, joka toimii Linkker bussien kehittäjänä.
Pari sanaa ja niihin kätkeytyy myös tiedesuamen kateellinen aspekti. Sain seurata sivusta kampituksia, mutta onneksi on ihmisiä, jotka eivät kaadu, vaan jatkavat sitä työtä, mihin ovat vihkiytyneet.
Iso bussi, moottori painaa vähemmän kuin minun autoni vaihdelaatikko ja akku on ... jaa-a ... mutta se ei poista sitä, mistä ollaan hiljaisia eli mitä aineita sisältää nämä akut ja kun kaikki akutetaan ihan kirvestä myöden, niin ... no ehkä harvesteritkin tulevaisuudessa. Mutta minä en tiedä tulevaisuudesta(kaan) kylläkään mitään, olen vain epäileväinen.
Mutta mutta, vihreät ovat tunkemassa kaikki busseihin. Ei onnaa, sillä seuraava projekti on purjevene. Ja tasan tarkkaan ei koskaan tämä pää painaudu hotellin tyynylle. Sitten vaikka nykyajan teltassa. Täytyyhän sitä sentään jostain kiinni pitää, se on jämpti se.
Ilmianna
Jaa
Uusi
Tässäpä vielä mielenkiintoinen kuva noista Vitrupen metsäkukista Lätinmaalta. Kuvan oikeassa alareunassa nimittäin näkyy itse kuvaajan varjo. "Iso" varjo. Siitä tietää että on kuvailtu aurinkoisena kesänä eli enemmän kuin 2 vuotta sitten https://ibb.co/iV8ir5
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Uusi
Sain ensikäden arvailuja että jokin kurjen ... tuo kasvi.

Ny kehasen. Hitsi olin mettässä ja sain kuupallisen tuorretta kuusta tuotua puunpilkkojalle. Viikon vei lomaltapaluu, olis menny toinenki viikko, jos olisivat antaneet lomaltapaluurahaa.

Hitto, ku whoo ei tartu tuollaisenkaan täkyyn.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi
Tässä iltapäiväniittyä "niitunhalaajille" http://but.fi/6y6
Latvialaista mallia nääs.
Ilmianna
Jaa
Uusi
Lisää heinien kuvia ennenkuin ,kaikenmaailman kiinalaiset tulevat "jalostamaan" ne Fischer-Tropsch litkuiksi jättäen meille vain raiskiot missä ei edes karvalaukku kasva https://ibb.co/hCnXJk
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Uusi
Heinistä litkua?

Taas oon pysäkillä. No katsoin sen kaavan, missä hiilimonoksidia sotketaan vetyyn ja hämmennetään hetki mielellään alumiinikattilassa ja sit pikkulusikallinen kobolttia mausteeksi.

Tulkoonhan vaan kaiken maailman jässikät katkasemaan yhtäkään juolavehnän kortta, niin ...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi
No mutta, mikäs se siellä, Vitrupen rannan parkissa. http://but.fi/6y7 No sehän on hulppea Diesel-Home. Sellainenkin voi tuolle rantaparkille vaikka yöksi pysähtyä. Parhaimpina kesäaikoina siinä on limunaati ja grillikipsakin, mistä saa laadukasta lättiläistä sikaa suoleensa pakattuna ja savustettuna
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Uusi
Pitkä jeeees.

Kerään ensi kaudeksi rantavartaloa ja sit pullisteleen. Lättiläinen sika voi olla sikamaisen hyvää. Onks niis limunadeissa hiilihappoo vai onks ne litkui?

Kyl mua huvittaa, kun juon tällä hetkellä saksalais-lidliläistä kivennäisvettä ja se on ihka vettä vaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi
Do niin, nyt on toistaiseksi nähty tarpeeksi ruohoja ja puita. Siis toistaiseksi. Nyt tulee sarja vanhoja ruotsalaisia jenkkikoslia kesäkokouksessaan Tallinnassa https://ibb.co/cVp4G5 eräänä kauniina kesänä, silloin kun kesät olivat vielä kauniita.
Ehkä nämä m,enopelit houkuttelevat Dr. Whoonkin takaisin maan pinnalle vaikka ghostina!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Uusi
Ghost oottelee vielä, että noissa menopeleissä on fissiomoottori.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Uusi
Mitä ihmett`? Herr Edsolvent on ollut täällä hillumassa melkein keskellä yötä ja laistanut työtä. https://ibb.co/i3BOR5
Ilmianna
Jaa
Uusi
Rakas päiväkirja

Rytmini menee joskus sekaisin, mutta onneksi se ei vaikuta lauluääneeni. Siis yö-päivärytmi. Mitä tulee henkisiin kokemuksiini näistä rytmityksistäni, niin aamuvirkkuna oli joskus henkisesti helekutin raskasta. Ajatus liikkui salamanterin tavoin päin puuta. No iltavirkulle kävi niin, että ajatus ei liikkunut, mutta haaveilin pilvissä. Nyt on molemmat sulasssa sovussa ja aiheuttaa joskus lähellä oleville pään raapimisia, että taasko tuo ...

Yhtä kaipaan. En muista olenko kertonut. Tapasin(-mme) tanskalaisen Mörrumilla ja hirvee oli miehellä halu kertoa kaikenlaista. Ja minulla vastata, kysyä ja levitellä käsiä. Jotain ymmärsin, jotain en, mutta se suuri halu jutella jäi mieleen ja kohtaaminen päättyi kättelyyn. Olisin voinut myös halata.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Huussista puhaltavat syksyiset viimat

No jopa loppui melko aikaisin tämäkin ketju. No se on hyvä niin päästään aloittamaan jonkin aikaa nopeammin toimiva. Edellisen viimeisen kommentin sanoa oli Ihailee eikä iohailee.

Kuten aina toivotamme että Dr. Whoo olisi kunnossa ja löytäisi takaisin kotiin tai kotimaahan.
Samoin toivotamme kenen tahansa "vanhuksen" kertomaan ajatuksia ja näkymiä maailmasta ja Suomesta

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta