Huussista puhaltavat syksyiset viimat

Woldemort

No jopa loppui melko aikaisin tämäkin ketju. No se on hyvä niin päästään aloittamaan jonkin aikaa nopeammin toimiva. Edellisen viimeisen kommentin sanoa oli Ihailee eikä iohailee.

Kuten aina toivotamme että Dr. Whoo olisi kunnossa ja löytäisi takaisin kotiin tai kotimaahan.
Samoin toivotamme kenen tahansa "vanhuksen" kertomaan ajatuksia ja näkymiä maailmasta ja Suomesta

490

4624

    Vastaukset

    • edson

      Niinpä niin, hän eli Who ? Ja varmaan jotkut vanhukset ovat perinjuurin loukattuja.

      Löysimme taas mainion stellplatzin, vuorokausitaksa 6€ ja sähkö 50 snt. Nyt tuntuu tosi rauhalliselta, edessä tänään ei ainuttakaan ajokilometriä. Ja 205 km ajettukin vain tänään. http://bot.fi/22u4
      Tästä paikasta alle kilometrin säteellä Liiteli ja muutamia kahviloita ja ravinteleja.

    • Huussinen

      Minä jos olisin baanalla niin päästäsin menemään vähintäin 500 km päivässä, mieluummin 1000.
      Täällä Hiiumaallakin päästelin niin kopvaa, että Eestin polliisi pysäytti että ylinopeuttako vanha herra, johon minä selitin, että taisi lipsahtaa kun oli pyhäilta, kirkas ilma, ihan tyhjä tie, hyvä auto ja keskityin vain maantiehen ja ajamiseen. Laskivat menemään sakottamatta! https://ibb.co/nDzpRv Hienoa alkuperäis klassista maisemaa ja luontoa tuolla Ristnan maisemissa. Sieltä pitää muutama kuva yksityiskohtineen lähettää.

    • Huussinen

      Niistä Edsolventin mainitsemista "vanhuksista" täytynee tarkistaa, että tarkoitin yleisesti jo ainakin 60 v. täyttäneitä "kunnon jätkiä", jollaisia voivat olle siis naisetkin. Sitä nuoremmille nämä jutut ja käytetty kieli voivat olla ihan liian vaikeeta kun alta kuuskymppiset ovat melko todennäköisesti kasvaneet kännykän jatkeeksi ;)

    • edson

      Rakas päiväkirja
      Ilta oli hieno, ja kävely kans. Ilma tyyni ja 17. http://bot.fi/22uc Pienen kylän iso nautinto on kavellä toinen toisella puolen jalkakäytävää, toinen toisella puolen. Joku luulee, että riidoissa. Ei ei, vaan oli ahtaat paikat.
      Oonkohan saksalaisen näköinen, kun tervehtivät? Good evening muutama sanoi, siis saksaksi. http://bot.fi/22ud Vallan ulkoilevia nämä paikalliset. Kuvanottopaikan molemmin puolin oli kahden ulkoilmakuppilan pöydät täynnä eri-ikäistä immeistä iltaa istumassa

    • Husiainen

      Olipa hieno saksalaisen perinteellisen kaupungin tori siinä. Melkein kuin Wismar Ostseenrannalla. Siis vanha hansakaupunki Wismar.
      Mitä tuohon ulkonäköön tulee niin se on Edsolvent niin, että kaikki suomalaiset ovat sen verran hunnien näköisiä, että käyvät ihan peruS saksalaisesta jos pitävät suunsa kiinni.

      Minäkin aikoinaan kun menin Saksaan olin ihmeissäni kun vanhat mummot tulivat kaupassa aina minulta kysymään kannattaisiko tätä tai tuota ostaa. Arvaa oliko meikäläinen alkuaikojen kömpelöhköllä saksalla hädissään? Toisaalta tietenkin ylpeä että kaiken tajuavat (poikkeuksiakin tietysti on) mummot kokivat että siinä on turvallinen kotikylän poika, jolta voi mennä neuvoa kysymään!

    • edson

      Nousinpa ajoissa miettimään matkareittiä. On niin lokoisa olo että ... ja se johtuu siitä, että matkajännitystä ei ole enää tippaakaan. Ihan niinku olisi kiinni jokapäiväisissä rutiineissa. Tämä tietää hyvää, sillä nyt on kiinni vain rahasta seuraavat reissut, vaikka olihan tämäkin siitä kiinni ja säästää joutui.

      Seuraavat "haasteet" ovat tiemaksujen eri maiden käytäntöjen oppiminen. Täällä Saksassa olen vain ajellut ja odotan sitten kotona, mitä maksujen suhteen tapahtuu.

      Käteistä rahaa olen tarvinnut vain yhdessä kenkäkaupassa, kaikki muut ostokset on suoritettu korteilla. Kruunuja minulla ei ole matkassa ainoatakaan.

      Huomenna (eli tänään) matkaa tulee taittumaan noin 450 km ja siten olemme jo Hampurin kupeessa.

      Tämän yön stellplatz on edullinen, 6 ekua yö ja 50 snt sähkö. Nyt parin tunnin unet ja sit aamukaffeet.

      PS. Ootkos huussinen todella lähdössä kierrokselle (Ruotsi-Balttia-Puola)?

    • Huussinen

      Kyll' se vahvasti suunnittelu hatussa on. Kaikki lauttayhteydet ja hinnat jo tarkistettu. Kumpaa tahansa kiertosuuntaa varten. En vaan ole vielä saanut päätettyä missä kiertosuunnassa lähtisin ja mitä kautta lopulta ajaisin.
      Veikkaan lopulta päättäväni reitistä Tallinna-Ventspils-Nynäshamn-Farsta-Tukholma-Turku tai edelleen vaihtoehtona Kapellskär-Naantali. Voi olla, että Puola jää nyt huviajelusta pois, kun siihen tulisi vain hirmuinen eli noin 2000 km ylimäärästä kruisailua vailla todellista antia tällä hetkellä. Tosin juuri nyt ovat Puolan maanteiden varsilla kaikki myyntikojut parhaimmillaan ja tarjollöa on hedelmiä, sieniä, siis tosi laatusieniä, kasviksia ja polska naapuritalon tuottamaa takuuaitoa hunajaa..

      Mulla on muuten sellaisia kieliä kuten juurikin puolaa varten google kääntäjällä tehty pikasanasto tärkeimmistä tarve ilmauksista. Muunmuassa mitä ruokaa haluaisin paperille koottuna ja printattuna. Puolassa on ja kova kieliongelma. Hyvin harvat osaavat muuta kuin polskaa. Jotkut vanhat jonkin verran saksaa, mutta englannin puhujaa ei tahdo löytyä.
      Ilman tuon oman pikasanakirjan kehittämistä ainoa mahdollisuus oli puhua umpikännissä "puolaa". umpikännisen puolalaisen kanssa. Silloin 100% ymmärrettiin. Kun lännissä ei enää viitsinyt olla niin aika hyvin perusasioita sai selvitettyä elekielellä ja numeroita vihkolla tai laskimella. kuten mitä makssa.

      • polskia_ymmärtämätön

        Google-kääntäjä on per....tä. Saatko itsesi sillä ymmärretyksi Puolassa? Ehkä yksittäinen sana onnistuu monine variaatioineen.


      • Husiainen

        Jos itse ymmärtää kieliä niin Google kääntäjällä on hyvin helppo luoda oikeita kommunikaatio ilmauksia. Esimerkiksi jos haluat syötävää, yöpyä hotellissa, tarvitset apua tms.
        Jos sillä yrittää kirjoittaa rakkauskirjeen niin taatusti menee pieleen. Se ei sovi esimerkiksi kielten opettajille, jotka eivät ymmärrä kommunikaatiosta pätkääkään vaan ainoastaan keinotekoisista säännöistä joita kommunikaatiossa arkitasolla viis veisataan. Sitten ovat tietenkin viralliset käännökset ja sopimustekstit joita kukaan ei edes yritä Google kääntäjällä tehdä. Jos haluat esimerkiksi perunamuussia jauhelihapihvillä, paistetuilla sipuleilla ja paistetulla kananmunalla niin käännätä Googlella jokainen sana nominatiivissä erikseen ja näytä niitä sitten polska ravintolassa kyypparille ja kas kummaa, saat perunamuussia paistetuilla sipuleilla, jauhelihapihvillä ja paistetulla kananmunalla!
        Samaa voi tehdä kaikilla mullakin Google kääntäjän kielillä. Lisäkäyttöön kansainvälinen käsi ja elekieli niin kaikki tarpeellinen hoituu. Ja paras jättää siitä käsikioelestä se keskisormen heristely pois, kun sen ymmärtävät kaikki kaikissa kielissä.


    • Huussinen

      Tässä Edsonille vähän uutta kuvaa miten aikoinaan Eestissä matkustettiin ennen Diesel Home keksimistä https://ibb.co/fLPjuF Kaikella tavalla sitä voi eteenpäin päästä. Tämä veturi on jo niin sivistynyt ettei se haloilla kulje. Edelleenkin tuotan matkaanlähtö päätöstä. Kaikki valmistuu aikanaan.

    • edson

      Tuo googlekääntäjä. Samaa mieltä minäkin, että joissain tapauksissa ne nominatiivit vain sirosti järjestykseen, niin pääsee johonkin ymmärrykseen. Autoliiton varoitustaulukossa oli keskisormen näytöstä Saksassa mahdollisesti 2000 € sakot. Näytin siis peukaloa, ei vaan.
      Verbien käytössä saa olla tarkkana, noin luulen. No syödä on kait syödä silloin, kun nälättää, paitsi että suomessa syödään eli koetetaan savustaa jotain vaikkapa työntekijää tai sitten jokin asia, tilanne syö miestä & naista jne.
      Jännä tilanne baanalla. Rekan perävaunu joutui melkoiseen heiluntaan. Sälli jatkoi ajoa ja taas heilui. Takana ajanut rekka pisti hätävilkut ja jätti kyllä hyvän välin, mutta ohittajat toisella kaistalla vaan laskettelivat ohi. Jotkut painoivat hetken jarruvaloja ja sitten ohi.
      Hannoverin kierto ohi.

    • Huussissako

      Hannoverin kohdilla alkavat jo kummut tasaantua ja alkaa muinainen tasainen merenpohjamaa. Sen jälkeen saa mäkeä etsiä ellei Norjaan poikkea. No Jönkopingin lähellä saa jonkinlaisesta kalliosta makua. Tässä Ristnan tuletorn eli majakka. https://ibb.co/m2J5Ja Se oli kaikille merenkulkijoille erityisen tärkeä sillä se oli ensimmäinen valo ulkomailta ja kun se oli silloin neuvostoliittoa, niin se piti kiertää "kaukaa" eli 12 mailin päästä. Siksi piipahdin sitä ihan livenä katsomassa paikan päältä enkä vain mereltä. Seuraavaksi pari kuvaa majakanvartijan huushollista ja hienosta ympäristöstä. Matkaan lähdon mietintä jatkuu. Paistan välillä taas leipåä. Ehkä se avaa päätöksentekohanat?

    • Huussinever

      Tässä maisemakuvaa majakanhoitajan tiloista. Edelleen toimii klapilämmitys: https://ibb.co/ekgLjF
      Laitan seuraavaksi kun laitan kaksi kuvaa yhtä aikaa kun näytti Edsoniltakin tulevan roboamatta. Y/ksi m,etsäkuva tuon Ristnan tornin kupeesta ja vertailuksi toinen Riianlahden rannalta niin voi vertailla mantereen ja Hiidenmaan hiakkamaisemia keskenään

    • Husiainen
      • edson

        Tämä olikin ensimmäinen "uutinen", minkä kahteen viikkoon olen lukenut. Vai että oikein eduskunnassa, heh. Tuo pakurin ottaminen ei juuri jo lahoamaan päässyttä puuta voi kovasti lisää vaurioitaa, mutta jokamies ei tietty saa puun kaatolupaa, sillä pakuri saattaa kasvaa aika ylhäällä.
        Ja mitä sitä kasvatetaan Saksassa? Joka puolella maissipeltoa.
        Just sain tilattua Rostock-Trelleborg, halvin matka oli täynnä, mutta ei otettu hyttii, niin ero tasottu. Ihmiset makasivat kahvilan penkeillä viimeksikin, menomatkalla siis.
        Koti on tietty koti, mutta kipinä syttyi kumppaniinkin ja ensi vuonna Balttiaan, Puolaan ...jos luoja ja lompakko suovat.


    • Huussinevö

      Tässä sitä Riianlahden hiekkaa ja männikköä http://but.fi/6w6 ja tässä seuraavassa jos onnistun tänne usuttamaan sitä Hiiumaan ja Ristna hiekkametsämaisemaa : https://ibb.co/dvu18a Maissi kasvaa kaikkialla Suomen eteläpuolella hyvin. Oikeastaan varsin hyvin vasta Liettuasta alkaen mutta jo Eestistäkin löytää Lätistä myäs.
      Minä vieläkin tuskailen sen minne lähtisin ja koska.

      Balttiassa on joka tapauksesessa sekä lompalolle että itselleensä erittäin edulliset hinnat ja maisemiahan olet saanut maistaa näistä kuvista. Esimerkiksi Latvia ja Liettua ovat täynnä erinomaisia kravaanaripaikkoja. Siellä sitä harrastusta ymmärretään

      Tulet siis kollain niistä TT linen Peter Paneista tai Nils dacke tai Nils Holgerssoneista. Onneksi on sen verran lyhyt pätkä, että aika kuluu kaffelassakin

    • edson

      Huckleberry Finn siis Stena Linen laiva. Taitaa olla Missisipillä matkustajapulaa, kun täällä seilailee.
      Yöllä joskus oli sähköt menneet sähkönjakokeskuksesta, mutta nou hätä, tietsikan oli täyttänyt ja hupiakun.
      Mukava tilanne oli kännyn tavukulutuksen kanssa. Kahtena päivänä oli kuukauden satsista (5Mt) kuluttanut puolet. Kysyn pojaltani että miksi. No olin käyttänyt puhelimeen lataamaani googlekarttaa kuvitellen, että se ei vie tavuja, vaikka mobiilidata ja wifi ovatkin päällä, koska kartta oli offline. Kakat, se on offline siis silloin kun netti on pois päältä, koska on offline kartta. Muutoin on kulutus puhelimessa ollut luokkaa 0,1-0,2 Mt / vrk, mikä sekin on aika paljon. Olen taitojen puuttuessa antanut puhelimen tehdä taustatyötään, ehkä sekin vie joitain ylimääräisiä tavuja, en tiedä paljonko. Ja ne facen videot, jotka pyörivät, vaikka niitä ei ole pannut pyörimäänkään
      Tietsikan kymmenestä megasta olen käyttänyt vasta vajaat kaksi.

      • edson

        Hitto, en ole vielä herännyt, sillä kaikki Mt oli tarkoitus kirjoittaa Gt. Tai siis olen herännyt, mutta kun nuo luvut tavuina lähentelevät miljoonia, niin suhteellisuus katoaa. Ei oo helppoo lottovoittajillakaan, mutta otan riskin ja tänään taas lottoon kaks ruutuu


    • Hucleberry-Huussinen

      No joku noista Trelleborgin linjan satuolennoista tai kirjailijoista oli siis puatin nimi.
      Nyt on tällainen "saksalainen" ilma sateen kanssa täällä Hell singissä, https://ibb.co/gD3nGv , ei paljon kiinnosta edes matkailua ajatella. Pitää odottaa aurinkoisempaa päivää. Toiovottavasti jo huomenna.
      Käänny äkkiä takaisin etelän suuntaan täällä sataa kohta lunta! Tana.

    • Huussinen

      Siinä "polle" yhden pölykapselin menettäneenä matkalla kohti Ristnaa Hiiumaalle http://but.fi/6w8
      Heltermaa on sen pikkulautan satama. Tai onhan se toki isompi kuin tavallinen löossi

      • edson

        Jo vain olisi kiva kääntää kokka etelämpään. Mutta sepä olisi vaatinut kotona muutaman toimenpiteen. Pitää kysästä, jos kumppani menisi ja tekisi ne parit hommat, tulis sit vaik perässä.

        Kyllä seuraava reissu on Balttiaan. Eesti yksinomaa riittäisi, mutta siellä ajomatkat ovat lyhyemmät, niin ... enpäs mene taas tulevaisuuteen.
        Nyt täällä http://bot.fi/22xh

        Olinpa suorastaan eilen illalla huolimaton. Katselin googlemapsia ja satamia ja kuinka ollakaan länttäsin kordinaatit Travemundeen, vaikka piti laittaa Rostockiin. Tuli 150 km kiertoajelu ja vettä satoi koko päivän.

        Se on nyt silviisiin, et uni maistaa.


    • Nils-Husiainen

      Ja nyt sitten Pärnuun, niin pysyy kuvien lähetys järjestyksessä: http://but.fi/6wb Pärnu on hieno kaupunki. Siellä on ihan ensimmäisestä sisääntulosillasta oikealle hieno camping eli karavaanarialuekin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Pärnun kuvia on jonossa ehkä 5-7, jos kaikki lähetän. Kokeilenpa vielä toisen tähän samaan läjhetykseen http://but.fi/6wc Jospa robo hyväksyy taas niin ei tarvitse niin usein lähetellä. Jos menee läpi niin voin kerran yrittää kolmellakin kuvalla.

    • Salacca-Ali

      Eestiin jos joskus suunnistat niin Eckerö linellä pääsee halvimmalla ja toden totta parin tunnin ajomatkan päässä ovat kaikki Eestin paikat paitsi jos menee Saarenmaalle tai Hiiumaalle ja jonottaa lossin http://but.fi/6wd Narvassa on hienoa katseltavaa joen rannassa , kuten tällaisia Venätän puolella nähtävissä http://but.fi/6we Ja itse asiassa parin tunnin ajomatkan päässä Pärnusta vähän etelään ollaan jo niissä hienoissa Riianlahden maisemessa hiukan Salacgrivasta etelään.

    • Huussinen
    • edson
    • Husiainen

      Irma raivoaa Floridassa. Opiskelukaverinikin eli ainakin 1 heistä on siellä. Kertoi olevansa suhteellisen turvallisessa paikassa. Ei siis Miamissa eikä Tampassa vaan jossain keskellä paikassa minkä nimeä en muista. No luulisi vanhan merikapteenin muutamista hurrikaaneista selviävän. https://ibb.co/efnSZF tuo kuva nyt vaihteeksi lätistä niin kuin seuraavakin ihan Salacgrivasta ja sen satamasta https://ibb.co/gtzhZF ja päälle taas yksi kuva minkä lähden juuri valitsemaan kun näytti robo edelliset kolme läpi laskeneen https://ibb.co/gt4o8a ja sitten tehdään testi peräti neljällä liitteellä eli yksi lisää lätistä ja Salakkalahden lähistöstä https://ibb.co/dPcfMv Tämän joudun tuon neljän liitteen vuoksi kopioimaan ja jos robo kieltää niin korvaan sen kesyttämieni rotu, rodut tuntemattomia, koirien neljällä kuvalla

    • Huussinen

      Pakene takaisin aurinkoon Edson. Täällä näyttää sää tuolta: http://but.fi/6wj Se on Batamin sadekanava joka on pashaa täynnä. Sellaista on pieniä katkoja lukuunottamatta koko seuraava Suomi viikkokin. Ei tahdo kuivaa kohtaa löytää, että viittis edes Baltiassa käydä temmeltämässä.

      • edson

        Sulta tulee niin paljon kuvaa joka puolelta, että märehdin ne kotona pitkinä, pimeinä loskapäivinä. Tuo avovesikanava pashaa täynnänsä on surkee näky.

        Surkee näky oli myös sikaihmiset laivalla. Lastataan lautaset täyteen joka sorttia ja puolet jaksetaan sitten syödä.

        Ammun rusko oli joku kansan suussa aikoinaan. Liittyi myös pashaan. Nyt on meinaan aamunruskoa taivaan rannalla.

        Jo nyt voin todeta, että matkaltamme olen jotain oppinut ja saanut varmuutta toilailuihin.

        Oli miellyttävää Saksan viimeisellä parkkiksella ja varsinkin siellä pikkukaupungin kujilla. Vastaantulijat miltei poikkeuksetta sanoivat gutten aaben, mihin kerran ihan vahingossa lipsautin, että da daa. Korjasin heti, että seim to juu, tank juu. ja nostin lippalakin.


      • Husiainen

        Nämä kuvat onkin tarkoitettu katseltavaksi kun ei muuta tekemistä ole. Samalla perusteella ne on lähetettykin kiäh, kiäh :)


    • Huussinen

      Voi räkänder! Tarkistin juuri sekä Eestin, Latvian, Liettuan ja pohjois Puolankin ensi viikon säät ja kyllä on pelkkää Esteriä. Voiko tässä nyt mihinkään mmuualle lähteä kuin Utsjoelle mikä taitaa olla Boreaalisen Euroopan aarinkoisin paekka. Nyt on robo ollut very kind ja antanut toistaiseksi jopa neljän kuvalinkin skrivauksen olla. Ei siis tarvitse lähettää neljän kesytetyn rotu koirna kuvaa vaan yksi poliisikoira https://ibb.co/gwZmuF Uruguaystä riittää. Niinkuin huomaatte konstaapeli kertoo koiralle, että hän antoi minulle luvan ottaa kuvan ja koira uskoo. Hyvä ja älykäs koira. Tuon olisin kesyttänyt yhdellä kivikylän hevoslenkillä. ;)

    • Husiainen

      Eipä olekaan muzakkaa tullut lkiitettyä herran aikoihin. Tässä kukaties ajankohtainen ja merkille laitettava biisi. https://www.youtube.com/watch?v=HdsEOwZh72A Vältin käyttämästä ilmausta merkille pantava kun Chisusta oli cyse :)

    • edson

      Sabotase ja Chisu, jeeeeee, mutta asiaan

      Juuri nu vi ee häär http://bot.fi/2317 ja syötyämme puisevat päivälliset http://bot.fi/2318 on aika siirtyä ... jaa-a että mihin muka. Mukava yöpymispaikka löyvettiin taas.

      Ja sääliksi kävi tuolla Mörrumilla. Kuulemma neljättä vuotta peräkkäin laxissa eli salmonissa esiintynyt tautia. Tätähän tämä on lohijoilla Norjassakin, ainakin ollut ja kallista touhua korjata tilannetta.

    • Huussinen

      Heisuli veisuli. Se opli oudon valoisa päivä tänään. Taisi olla näköharha.
      Näyttävät nuo norjalaisetkin osaavan puusta veistää lohia eikä ainoastaan puolalaiset hienoja ukkoveistoksia. Piipahditko paluumatkalla tuolla Öööölannin puolella vaiko Kalmarissa vaan?
      Tässä eräs rautatieasema Saksanmaalta. Arvakeepa mikä, https://ibb.co/gOdH3a jos ei kuvassa lue!

      • edson

        Ihan on Bremenin rautatieaseman näköinen ?

        Joo, ajettiin noin puoleen väliin Öööööölantia ja sit takas. Olis ollu siellä yöpymisjestakin, mutta veri veti baanalle. Ei vaan, jää huomiselle aikaa enempi ja muutama pienempi paikka tien E22 varrelta silviisiin ainakin auton ikkunasta tulee tarkistettuu.

        Oli muuten aika hulppee silta sinne Öölantiin ja sopiva tuuli.


    • Husiainen

      No menköön, Bremenin asemahan se oli. Tätä et kyllä arvaa, minkä kaupungin ihan oikea metro verkkokartta siinä on :))) https://ibb.co/b4kKYa

      • edson

        Ihan oikeesti, oisko Hampurin raideliikennekartta, missä näkyy maanpäälliset radat myös?


    • Huussistaruno

      Baanalla paahtaa runo

      Baanalla paahtaa kahva pohjassa Edson
      Ei tahdo päässä vauhdissa pysyä edes Stetson
      Siis hattu vahdissa päästä lentää
      Mutta Edson vauhdilla Kapellskäriin entää (ennättää)
      Kiire on hänellä Pehmoisten kotiin
      Siellä pakuria voi keittää tee totiin
      Sitten ulkohuussissa voi vettä heittää
      Kiireessä ja Puolaankin kaikki herkulliset tatit
      Mutta ei haitta, Pehmoisten Nesteellä on vastassa tutut Matit

    • Husiainen

      Korjaus: Kiireessä jäi.......

      • edson

        Baanalla runo painui ihan Kapellskärdiin saakka
        olis kontrol luukulla liian kova taakka
        nähdä taas yks finn jeevel ögen

        joten matkamme päättyy
        Tukholmaan
        ...
        ja purjeet nostaa Viking jo 7:45 ylisenä huomenena.

        Nyt aamu aukesi raukeesti aurinkoisena, 10, ja kohta tutkailemaan pieniä paikkakuntia E22 varrelle.


    • Husiainen
    • Huussinen
    • edson

      Siis vastikkeellista rahansaantia tuo sienten poiminta.

      Suppiloaika alkaa olla paraillaan. Kyllä sitä metässä varmaan samoillaan jonkin verran, kun saa tassut maaperälle.

      Kyllä on hieno yllätys ollut ruotsalaiset parkkipaikat, joissa merkkinä puu ja penkki. Siistit vessat, matkailuauton weeceen tyhjennysmahdollisuus ja rauha.

    • Huussinen

      Jeuh, Ruottassa (= Ruotsissa meänkielellä) on hienoja parkkipaikkoja eikä niin läpitunkevan kaupallisia kuin meikäläiset ABC paikat, joista monen on jopa niin pöljästi sijoitettu, että saa ajaa eräänkin kiemuran ennekuin pääsee parkkipaikalle. Ruottassa taas paljon niin että tieltä sivuun ilman kierroksi ja samoin parkista ulos. Saksaa parkit samaan tyyliin organisoitu

    • Huussinen

      Laitanpa tästä Edsolventille ihailtavaksi sellaisen auton kuvan mitä hänkin varmaan vesio kielellä katselisi, jos löytäisi. Nämä' kun aikoinaan olivat tehty itsehaihtuvasta raudasta eli ovat kadonneet kuin vortse saharaan http://but.fi/6wy

      • edson

        Jollen väärin muista, niin olen istunut ko. autossa 50- luvulla. "Itsehaihtuva" :). Nyttemmin saharaan katoaa lukuisia hiaseja.
        Olen ottanut muutamia videoita matkastamme tuolla "liikennevalvontakameralla", mutta niitä ei saa ulos (tietääkseni) kuin you tuben kautta.

        Soitin kaverille ja haukkui näitä vikinglinjan laivoja mustalaisten kuljetuspaateiksi. Minulle kyllä kelpaa nämäkin. Purjelaivakin kelpaisi.

        Parkkipaikkojen etsiminen tästä sataman lähettyviltä ratkaistiin niin, että yövytään juuri sillä paikalla, mistä ajetaan tallitarkistukseen. Suomen puolella varmaan syynätään ettei vaan ole nuuskaa.


      • edson
        edson kirjoitti:

        Jollen väärin muista, niin olen istunut ko. autossa 50- luvulla. "Itsehaihtuva" :). Nyttemmin saharaan katoaa lukuisia hiaseja.
        Olen ottanut muutamia videoita matkastamme tuolla "liikennevalvontakameralla", mutta niitä ei saa ulos (tietääkseni) kuin you tuben kautta.

        Soitin kaverille ja haukkui näitä vikinglinjan laivoja mustalaisten kuljetuspaateiksi. Minulle kyllä kelpaa nämäkin. Purjelaivakin kelpaisi.

        Parkkipaikkojen etsiminen tästä sataman lähettyviltä ratkaistiin niin, että yövytään juuri sillä paikalla, mistä ajetaan tallitarkistukseen. Suomen puolella varmaan syynätään ettei vaan ole nuuskaa.

        siis tullitarkastukseen heh.


    • edson
      • Husiainen

        Siis meinaatko, että ihan oikeasti sait mokkulan säädettyä niin, että se pelitti ulkomailla ihan mokkulana? Omani asetuksia en ole tarkemmin päässyt katselemaan kun pitäisi muistaa se asetusmasterin salasana millä asetuksia pääsee muuttamaan ja enpä muista eli ei ole haluakaan kun sen aktivoi DNA myyjä suoraan liikkeessä enkä silloin laittanut salasanaa mieleen tai ylös. Pitäisi siis mennä DNA'lle kyselemään eikä ole vielä akuuttia tarvetta.

        Se Vikingin lähtöselvitys alue onkin ihan hyvä karavaanarilla yäpymiseen.

        Täällä oli ihan vastoin kaikkia ennusteita aarinkova tänäänkin. Huomenna ei ole.


      • edson

        Kyllä vaan sain reitittimen asetuksista (poika opasti) homman hoidettua. Kun tämä reititin on kiinni koneessa, niin sain sen kuvaruudulle yleensäkin sen reitittimen avaussivun ja kun "vanhasta muistista kirjoitin tunnuksen vaan että admin ja salasanaksi saman, niin pääsi värkkäämään noita asetuksia ja sieltä se löytyi se kohta asetuksista "ota käyttöön dataverkkovierailu" Se oli alkuasetuksissa "poista käytöstä" ruksattu.
        Sama juttu tavallaan puhelimessa eli täytyi sallia roumingin käyttö vai miten se nyt menikään. Siinä meinasin sählätä, kun suunnistin eli navigoin netti päällä puhelimella, kun käsitin lataamani offline kartan käytön riittävän navigointiin ilman nettiä.
        Käy ihmeessä kyselemässä kun liikut DNA pisteen lähellä


    • Huussinen
    • Husiainen
    • Husiainen

      Ja vielä se ravintola Albatros ennenkuin lähtee tapaamaan "mattia" http://but.fi/6x1

    • Huussinen
    • Husiainen
    • Husiainen

      Ei kuulu Edsolista vielä mitään. Ettei vaan olis jäänyt kiinni "nuuskan salakuljetuksesta". No tässä paikassakin voi pysähtyä möttösen syömään https://ibb.co/jskJeQ

    • Huussinen-itse

      Ja tä'mänkertaisen ravintolasarjan toiseksi viimeisenä kuvana menköön eetteriin tämä, missä kaikille tuntematon isokokoinen mies tiirailee merimaskulaista ravintelia viime kesäisen vielä pitkän tukkansa kanssa: https://ibb.co/eX5jKQ ken mahtaa olla hän jolla hartiat on kuin ladon ovet. Ei yhtä leveet, mutta vanhat!

    • Huussinen

      Ja nyt kun on taas alkanut päivä uus niin laitetaan mieliravintolani tuolta takavuosikymmeniltä, mutta edelleenkin täysvedossa framille http://but.fi/6x3 Täällä saa vaikka kania padassa jos haluaa

    • edson

      Hitsi, aatokset mylläsivät viimeisillä kilometreillä. Mika fiilis? Koti?

      Ja hitsi, kyl se vaan aatokset menivät myönteiseen suuntaaan eli pari kaatunutta kuusta naapurin puolelta, perunat talteen ja sieniä ja ja ja

      Eilen klo miltein tasan 24:00 pihalle ja ylen kautta suomi-ruotsi yleisurheilua ... eikö jo tässä ole jotain lääkärillekin näyttää toteen. Ensin lämpöpisteisiin tulet kylläkin, sillä vaikka viihdymme jopa 12 sisälämmöissä, niin yötamineissa on kivempi olla.

      Kyllä Ali on iso mies

      Nyt kirjanpidon pariin ja pään justeeraus arkikuntoon, vaikka viikonloppuni olen pyhittänytkin ... no kehtaan mainita että koripalloon ja lentopalloon ja toiseen päivään maaottelua, vaikka kesken nukuin sen ensipäivänkin mittelöihin.

    • edson
    • Husiainen

      Mukavaa, että Edsol on pimeässäkin löytänyt kotiinsa Pehmoisiin joutumatta käymään Sutkin krouvilla kääntymässä. Heti tuntui ilmakin lämpiävän kun herra palasi kotimaahan.
      Täällä jo olikin hiukan "yksinäistä"

    • Huussinen

      Mahtaa olla Edsolventkin matkailustaan Lopen uupunut (Loppilainen urheiluseura) ja vielä alijäähtynyt jouduttuaan lämmittämään alijäähtynyttä kotoaan Pehmoisissa.
      Onneksi Sunnuntaina mahdollisesti lakkaa satamasta. On muuten ollut tosi viilee kesä. Sitä se ilmaston lämpiäminen tietää.

    • edson

      Huomenta Suomi

      Laskelmat tehty, päiväkirja päivitetty ja nyt kokka kohti uusia haaveita. Ennen sitä reaalimaailmaan ja ... mutta ei vielä tänään eikä huomenna.

      Tökki hivenen katsoa areenasta joitain "ajankohtaisia". Sotaharjoitusta juu ja ... olkoot toistaiseksi. Eipä telkkua kaivannut ei, eikä kotomaan iskelmiä. Radio oli kuitenkin päällä ja ruotsikielen saundi riitti. Saksan saundiin ei taida enää rahkeet sun muut halut riittää. Sana sieltä, toinen täältä voipi olla sitä, mihin kykenee ja toki kaikkien niiden maanteiden varrella olevien kylttien ymmärrys ei ole pahitteeksi. Nopeusrajoituskyltit toki riittävät pitkälle. Ja pysähtyminen, pysäköinti,

      Odottelen mielenkiinnolla tiemaksujen saapumisia, ei harmainta hajua niiden suuruuksista. Yhden vitosen kopilla maksoin Ruotsissa. Olisi varmaan riittänyt pitkäänkin matkaan, mutta navi ohjasi pois tieltä jo parin kilometrin päästä.

    • Huussinen

      Edsonille aikaa toipua matkasta ja kirjanpidosta. Minusta se kirjanpito on se hermot tuhoava osuus. Siihen vähän rauhoittavia maisemakuvia Suomen kesästä mitä tänä kesänä ei ollut vaan oli se vihreä talvi. Tästä arvaten minkä paikkakunna kirkko tässä on ja kuka kuuluisa henkilö tältä paikkakunnalta oli kotoisin https://ibb.co/kopgZQ

    • edson

      Nyt panit pahan visan. Kirkosta siis ei hajuakaan. Jos on nyt jotenkin ajankohtainen juttu, niin sekään ei auta, sillä en edes säätietoja ole katsellut.

      Poliittisen kannanoton toki laitoin faceen. Eli toipumassa ollaan.

      Eilen illalla minä koisasin ja kumppani katsoi ensin vanhan Dicten ja sitten toisen perään. Ei ollut tekstejä Gentlyssä, niin siirryin kuorsaamaan. En tiedä, mikä ne tekstit hävittää. Vanha telkkuko vai vanha digipoksi. No vanha ja vanha, mutta kuitenkin.

      Heh, pistänpä takaisin visaa. Ja sentään helpotan huomattavasti, kun kuvassa näkyy sentään paikkakunta. http://bot.fi/23b2 ja kysymys kuuluu, että monennellako reijällä?

      Visasta puheenollen, onko uudet jaksot jo haluatko miljonääriksi alkaneet, kun olin huomaavinani ohjelmatiedoissa ko. ohjelman?

    • Huussinen

      Täällä Mikael Agrikolan syntymäkunnassa, Pernajassa, ei ole tuollaista 18 reikäistä golf kenttää kuin Västervikissä, mutta on se hieno keskiaikainen kivikirkko http://but.fi/6xc

    • edson
    • Husasenko

      Edsolhan on kehittymässä varsinaiseksi tubettajaksi. Hioenoja ja tuttuja näkymiä nuo rekkajonot ja uudet asfaltit baanoilla Saksassa ovat. Myös Baltiassa kulkee melkoisesti rekkoja pääteillä kuten E 67 tai via Baltica. Sitä varten esimerkiksi Puolassa on niitä massiivisia rekkaparkkeja tiuhassa kautta Puolan. Mutta siellä kulkeekin hirmuisesti tomaattia, kurkkua, perunaa, omenaa, viljaa ja jussien tuotantotarpeita suuren osan vuotta maanteillä. Kuunnellessani tuota asfaltin tuoksu taas virisi into lykkiä baanalle. No siihen perään rauhoittava kuva siitä Pernajalaisesta maalaismaisemasta. ja kuvitellusta kesästä. Kuva siis kesältä jolloin sellainen oli.

    • Husasenko

      Siis tässä se äsken näppäilemättä jäänyt maalaismaisema Pernajasta http://but.fi/6xe

    • Husasenko

      Kun taas helposti lipsahti tämän päivän pualelle, niin laitan sen viimeisen kuvan tästä "köyhästä" pernajalaisesta maalaismaisemasta ja seuraavat ovatkin jo soitten vesien ääreltä Ekenäsistä. https://ibb.co/iVJVeQ Kesäisiä nekin kuvat

    • edson

      No tässä https://www.youtube.com/watch?v=iXq81_f-GwA on vielä takaraivossa ja koko kehossa omaa tahtoa ja jääräpäisyyttä.
      Ja annan myös väärää kuvaa, sillä suomea en ole puhunut, en myös keskisormea vilautellut, vaikka ...
      Tämä filmin lopussa ollut paikka oli "varattuna" ehkä siirtotyöläisille tai muuten vaan lähi-idän matkailijoille. Omivat pienellä parkkipaikalla koko alueen ja "lämmitin" yhtä kaveria, mutta ei tahtonut helpolla oppi perille mennä. Tämän enempää en "analysoi".
      Jatkopäivinä minun oli omaksuttava eräänlainen välinpitämättömän rooli. No maa, jossa on joltisenkin väkeä ja monesta eri kulttuurista, siellä on kait pakko olla vaan ja nostella olkapäitä kysymysmerkin pienenä eleenä, ei muunlaisia elekieliä peliin. Ai äm sori ainoana suusta päästettynä ja lievä hymy kasvoilla, sellanen hyväntahtonen hymy meinaan.

    • Husasenko

      Nuo on kyllä tosi hienoja nuo Edsonin reality tubet. Niiden mukana matkustaa ihan eri voimalla kuin näillä minun still kuvillani. Mutku muuta ei oo, ei oo, ei oo!
      Pitänee harjotella itekin tubettamaan jos vaikka vielä sais innostettua itsensä matkailemaan.

      Tästä Tammisaaren kuvastakin olisi pienellä U pätkällä saanut hienon maiseman ja ihmisten pikakuvauksen. https://ibb.co/m8oaEQ tai tästä https://ibb.co/jjEhuQ

      Minä olen toistaiseksi pysynyt kuitenkin kaukana Facesta, U-Tubesta mitä nyt lainamuzakan ja työ klippien osalta. Samoin olen pysynyt pois kaikista muistakin Trumpin käyttämistä medioista. Keskusteluforumit ja e-mail ovat riittäneet.

    • edson

      No kun kuuntelet tukkoista ääntä ja epäselvää sopertamistani, niin hallitsematonta realityä joo. Aikoinaan pidin päiväkirjoja ihka kirjoittamalla jätepapereille lyijykynällä ja liimasin niihin aina kuvia tilanteen mukaan. Siinä hauskinta oli etsiä niitä jätepapereita eli vaikka kirjeiden kuoria ja "sitoa" ne kirjasiksi kansineen päivineen.
      "Tubetus" on ihan vaatimatonta minulla ja nytkin laitan niitä matkakuvia vain muutamia, mitä sitten voin lähettää vaikkapa pojalleni. Täytys keskittyä hiukan, ei vaan panna kameraa pyöriin.
      Taustalla uutiset päällä, mutta ku ei vaan kiinnosta. Petos femmateemalla voi kiinnostaa tai sit ei.

      • Husasenko

        Ei se "tukkoinen ääni" ole ratkaisevaa vaan se aitous. Sitä meikä arvostaa päinvastoin kuin mitä tube spesialistit syöttävät ihmisten arvostuksesta (Esittävät että hienoilla laitteilla, huolellisesti leikattua ja mietittyä videota arvostetaan, eli teennäistä hupakkaa)


    • edson

      Kun kirjaudun googleen, niin saan sieltä aikajanani. Siis missä on tullut liikuttua minäkin päivänä. Moni kauhistuuu, että nyt ne tietää kaiken. Ja voi voi, kaupan kortitkin ovat niin paljastavia.
      Tässä yhden päivän liikkeet, miellyttävän päivän. http://bot.fi/23dm Tässä kuvakaappauksessa ei näy, että käyty junalla osa kulkemisista, osa autolla, mutta aikajanalla näkyy ja kaikki pysähtymiset myös

    • Husiainen

      Hirveitä vakoilemaan ja tallettamaan nuo gps, netit, googlet ja navigaattorit. Siksi olen miekii vältellyt niitä. Toisaalta ei ole mitään salattavaakaan niin eipä haittais vaikka joka retki jollekin janalle kokoontuisi.
      Näytin juuri tänään Eikalle vanhaa täysin tarkkaa päiväkirjaan joka päivän tapahtumista laivasta jossa nuorina poikina olimme vuoden samaan aikaan. Minulla oli se kirjanpito vaikka sitä inhoan mutta kolleegoillani Eikalla ja Örjanilla ei yhdestäkään laivastaan vastaavaa

      No nyt kun innostuin matkatubeistasi ja sain tartuttua lopulta itseäni niskasta niin tilasin matkat Tallinnaan ja Takasin pollen kera. Lähtö Kezkiviikkona ja Paluu Lauantaina. Kaksi kameraa matkassa. Vanha Sony ja tämä viimeisin Canon ja lisäsi lotan nettikykyisen älykännyni matkaan ja siinäkin on kohtalainen ja ihan käyttämätön kamera.

      Otan uusia matkakuvia vanhoista paikoista niin monta kuin patterit kestää.

      ps. Mulla ei ole varsinaista videocamia viela. Kun sellaisen hankin niin sitten ilmeisesti joutuu opettelemaan kuinka ne videot muunnetaan u-tubeksi. En ole vielä katsonut kuinka se tehdään

      Tässä Lappeenrannan maisema satamasta. Halkosaaren kärki http://but.fi/6xg

      • edson

        Halkosaaren kärki

        Kaks asiaa tai ehkä mieluummin mietettä. Suomesta, oman kulttuurin sisältä löytyy kauhia määrä kaunista katseltavaa. Olkoonkin, että kauneus on katsojan silmässä.
        Ja sit toinen. Parhaan kaverini kanssa eilen telefuunattiin tunti ja fundeerattiin, että kaikki on vain matkoillakin pintaraapasua. Tarvitseeko se muuta ollakaan? No kaipuu on tietty muuhunkin, mutta lienemme aika vahvasti sidottuja.
        Jäi mieleen poijan tyttökaverin innostus uusista ystävistä, joista toki poikakin saa nauttia. Heitä "auttaa" tuntemaan jotain se, että ovat kaikki eri kulttuureista ja lisäksi istuvat pulpeteissa samasta syystä eli oppimassa uutta kieltä.
        Tuli muuten uni alkuillasta ja tässä sitä nyt sitten tihrutaan uuteen päivään.


    • Huussinevö

      ps. Edsolvent: 83 egee kustantaa kun huolellisesti valitsee tuottajansa, tuo edestakainen matka pollen kanssa Tallinnaan. Siis menen Vikingillä mutta palaan Silja Europalla kun on Tallinkin Club one kortti ja se Silja Europan vuoro kestää 3.5 tuntia tavallisen Megastarin 2 tunnin sijasta, mutta hinta vain puolet. Valitzin siis hinnasta puolet ja puolet enemmän aikaa laivalla hurvittelemassa

      • edson

        Tuo tuottajan valinta on kans mielenkiintoista.

        Menomaatkalla yksi pariskunta kertoi omista seikkailuistaan ja samalla kehuivat Finnlinesin matkaa suoraan Traveen. He nauttivat pidemmästä ajasta laivalla, mutta maksoivat siis mielellään aika paljon enemmän. Toisin siis kuin sinä.

        Tarkistin tässä muutama päivä sitten, paljonko kahdelta motorhomeltamme maksaisi eestaas Traveen. Saman kuin maksoimme naftoineen ja laivamatkoineen ja vaatimattomine kauppalaskuineen, tuliaisineen koko matkalla (matkastamme).

        Johan on taas oikein lauseenmuodostusta


    • Husiainen

      Tässä parhaimpana työaikanani otin ja korjasin, sekä säädin uudelleen sen jo eläkkeelle viskaamani 12 x optisen zoomin Sony kameran. Kaikkee sitä ihminen tekee kun matkahimo iskee päälle. Jopa poikien hommia. Nyt sillä saa hienoja kaukokuvia ja päiväyksen kanssa. Tällaisia kuin t6ämä jouluinen kuva arabimaissa joskus otettuna mutta juuri tällä sonyllä: https://ibb.co/jAKfEQ

      • edson

        Valokuva kertoo ... jep. Joulu ja joulun pöytään herkkuja. Millanen fiilis on viettää joulua kaukana jossain? Mä oon ollu joka joulu kotona, siis hitto joka joulu.

        Kananmunalautasella jotain herkkua ja mitä valkoista makkaraa? Siskonko makkarat ? Ei hitsi, ei ne ole siskonmakkaroita, vähän tuollaisen mallisia, tai ainakin värisiä näin Saksassa.

        Mulla menee aukot ja valotuksen ja herkkyydet sun muut aina sekasin, joten niks naks automaatilla ja kuvankäsittelyä perään. Roskikseeen, jos ei kelpaa.


      • Huussinen

        No nytpä pitkästä aikaa kävi robo asialla poistamassa köyhän arabialaisen villan ja ruokapöytäselvityksen. Olenkin ihmetellyt onko roboon tullut joku vika kun se on laskenut kaikki kuvat läpi. Kyllä se kuitenkin oli hämäläisittäin hengissä.
        Pitää kirjoittaa joku kerta uusiksi sen ruokapöydän sisältö ilman kuvaa. Ilmeisesti siinä yhteydessä useamman kerran käytetty sika sana eri ruokien sisällön osana oli robolle liikaa.


      • edson-sesika
        Huussinen kirjoitti:

        No nytpä pitkästä aikaa kävi robo asialla poistamassa köyhän arabialaisen villan ja ruokapöytäselvityksen. Olenkin ihmetellyt onko roboon tullut joku vika kun se on laskenut kaikki kuvat läpi. Kyllä se kuitenkin oli hämäläisittäin hengissä.
        Pitää kirjoittaa joku kerta uusiksi sen ruokapöydän sisältö ilman kuvaa. Ilmeisesti siinä yhteydessä useamman kerran käytetty sika sana eri ruokien sisällön osana oli robolle liikaa.

        Kokeillaanpa
        https://www.youtube.com/watch?v=j-CuPDYB9UM nyt kun ahkerimmat jo odottavat adventtejaan.
        Aha, se valkoinen makkara oli siis sikaa.


    • edson

      Tässä vielä aika ajoin olen tutkaillut ja lukenut ja tämänkin löytänyt http://bot.fi/23ez missä aika joukko Euroopan levähdyspaikkoja ja muuta mukavaa.

      Koht olis aika haistella ulkoilmaakin. Tosin käväisin vetämässä ruohonleikkurin käyntiin, eilen jopa postilaatikolle menin. Tänään myös ja naapurin huusholli tarkistamaan ja huh huh

      • Huussinen

        Katonpa kurillani oliko se robo todella niiden sikasisältöjen joita sekä ruskea, että valkea makkara sisälsivät vai tämän paikallisen "köyhäntalon" : https://ibb.co/cM0tJk


    • Husiainen

      Kun ainakin toistaiseksi se köyhän talo sai jäädä niin tulee kiusaus testata robon keinoälyä taas ja katsoa olisko sika sen tarkkailussa ja esiintyessään liian monta kertaa heti sensuroitava.

      Lähetän seuraavaksi testiviestin missä sana sika on toistettu 5 kertaa kun alkuviestissä se oli 4 kertaa eri kuvauksissa.

    • Huussinen

      Sika on suurikin sika ja vaikka siinä on vika niin se on sittenkin sika. Sika on kuningas

    • Huuuwhuu

      Siis syyllinen ei ollut sikakaan. Kummalliset ovat robon aatteet. Varmaan sietää näitä musandamilaisia puukejakin sitten https://ibb.co/bJEnUQ Arrgh, huomenna pitäisi kohdata jo lähes kesä eli paraimmillaan 17C plus puolella. Olisi hienoa haistaa vielä kerran kesä kuukausien odotuksen jälkeen

    • edson

      Kesä
      yksi vuodenaika ja hirveet odotukset. No enpä muista enää tämän vuoden kevättäkään, sen tuloa. Joka tapauksessa varmaan oli huippua taas katsella, kun rikkaruohoton maa on niin puhdas muutenkin ja koivuissa vaan just ja just vihertää.
      Syksy, minun vuodenaikani.
      Totta helkutissa ei silloin ole, kun sataa. Nuorempana sade ei niin haitannut eli pään sisällä tapahtuu jokin niksahdus vanhetessa. Vaatiiko sitä liikoja, helekutti?
      Talvi
      ja sit taas
      Kevät

      Nopeesti menee vuosi. Mutta jos ei harppais liian pitkii askeleita, vaan esimerkiksi tänään, sadesäällä, lähtis tarpoon. Mä oon satavarma, että jotain näkis, jos viittis katsoo. Tai huomais katsoo.

      No koht tulee jeesuksen syntymä ja kaikki oottaa lunta, sit taas koht ootetaan koska se sulaa ja jos sulaa liian aikasin, niin ostettiin suksivoiteet turhaan.

    • edson

      Ratkiriemu se senku jatkuu https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkijat-kasvissyonti-tuhoaa-maapalloamme/gcwnmVF6?ref=facebook:e30d Ei V***u kyl on kaikist parast aikaa se ku ei avaa lehtiä.
      Houkuttelen tänne erästä, joka on tietty loukattu immeinen. Eilen katsoin viimoset jaksot areenalta, sarjasta BLETCHLEYN NELIKKO. Tykkäsin.
      Ja toinen houkuttelu suomen kielellä. Tai ei ees houkuttelu vaan pyyntö kertoa. Missä olet yrittäjä?
      Ja sit kolmas, että ali, olis kiva, jos pystyt lähettämään matkapäiväkirjastasi sivun kerrallaan.

      Rakas päiväkirja. Olenko riippuvainen netistä, kysyn vaan ja vastaan, että joo, aamuisin ja sadepäivinä. Ja matkoilla.

      Ny paistaa aarinko

    • Huussinen

      Heisulanderot Päsnusta, Estoniasta. Jopa alkoi jonkinlainen kesän jäljitelmä löytyä. Sekeltainen mikävalaisee vilahtelee ja ajoittain.
      Tankki on täynnä pentsoonia mikä maksoi 1.083 eli melkein litran sai eurolla. >Diesel oli luokkaa 1.06. Ila painella kaasupoljinta noilla hinnoilla.'
      Ilo oli myös käydä paikallisessa isossa Maximassa katselemassa valikoimia jotka tavalliseen liiteriin ja prismaan olivat sangen komiat ja halavat.
      Esimerkkinä halapuudesta voin mainita ostamani Old Spice partaveden ja Deo Stickin jotka tismalleen samoissa pakkauksissa maksavat Priskanssa runsaat kaksi kertaa sen minkä Maximassa. Eli kylläon Prismalla todella vara halpuuttaa hintojaan. No kaikki hinnat eivätjäörjestään puolta Prisman hinnoista olleet mutta kaikki halvempia paitsi yksi tietty murukahvi jolle sillekin oli halvempia merkkejä.
      Pihamyymälässäoli tilakasviksia ja sieniä. Oli julman hienoja tatteja mutta en voi niitäostaa ennenkuin edellisenä iltana ennen paluuta, jos niitä vielä on.
      Kaikki luumut ja sen sellaiset pilkkahinnoilla
      Maissi muuten näkyi jo varsin hyvin kasvavan Pänusta pohjopiseen.

      KLnneksi olen PeruS luonnonsuojelija ja vältän kykyjeni mukaan tuhoamasta maailmaa syömällä klasviksia. Hyvä että kuitenkin muistutit niiden yleismaailmallisesdta vaarallisuudesta makkaraan verrattuna.
      Nettikin toimii kaikki tolpat päällä täällä hotelli Emmissämihin vaihteeksi meninvaikka se on kaksi kertaa kalliimpi (52 euroo yhden hengen huone aamiaisella) kuin useimmin käyttämäni Motelli Reldori

      Huomenna Latviaan ja pähkäilemään mitätekisi ja minne loppumatkan menisi. Toivottavasti Löydän sitä Rezeknen Spekis ar kiplogu eli voileipälaardia paahdetulla valkosipulilla. Se on harvinaista herkkua jota meikäläinen erittäin matalan kolesterolin mies voi vaikka lapioida suuhun eli lärviin.

      Nyt taas pihalle keksimään kompia joillekin

      • edson

        Hyvää reissun jatkoa vaan

        Kyllähän Balttiaan täytyy tutustua eikä pelkkien hintojen takia. Ne hienot hiekkarannatkin ja moni muu, mistä olet kertonut, ne muistan.

        Minulla kun ei ole tietoa edes noista herkuistakaan, esim. siitä valkosipulilaardista tai muista. Sikke Sumari (MTV3 Kokkisota jos muistat) pitää tai ainakin piti jotain tilaa siellä Eestissä. Lapsuuden yksi kavereista.

        Älä ny liiaksi niitä kompia, ettei kampi iske omaan nilkkaan.

        Vähitellen täällä toivun matkasta ja tänään jo perunapellolla.


    • edson

      Rakas päiväkirja

      lähteäkö pätkimään naapurin kahta tuulenkaatoa vai ei? Sadettakin vasta ehkä illansuussa.

      Kyl vähään pettynyt olin niihin perunavakojen tai kuoppien antiin, mitä eilen jaksoi (-mme) nostaa ylös. Mikä lie sitten syynä? Liian syvä istutuskuoppa, liian märkää, liian vähän voimaa? No myyräpirut kyllä työtä tehneet, mutta se ei selitä kaikkee.

      Kuuntelin eilen hallituksen selvitystä budjetista osan aikaa. Ja kun illalla vielä Docventures, niin kuppi oli täynnä populismia. Vihreiden Aaltokin sai nenilleen ja ihan oikein. Ja vasemmisto jaksaa jaksaa jatkaa ja Zytsko vain pelkkä hämmentäjä ja vääntäjä / kääntäjä. Simon Elo = hiiih hih hih heh hih Joskus oon kuvitellut, no näinhän narsissi kuvittelee, että istun edustajana salissa ja aina kun sininen tai persu avaa suunsa, niin päästän röhönaurut. No kunhan seuraavat vaalit tulee ja edustajat tännekin puhumaan, niin sit on tilaisuus nauraa ääneen.

    • edson
    • edson

      Rakas päiväkirjani

      Olen kylläinen. Sekä poliittisista populismeista että sienipiirakasta.

      Jahas, onkohan Ali Huussinen tehnyt niitä kompiaan?

      Tänään virittäydyn Silta tunnelmaan. Yhteen suuntaan ajaessa siltamaksu olisi ollut 51 egee

    • edson

      No ni, rakas päiväkirja. Nyt on käyty taas Juutinrauman sillalla

      Ja aamulla jaksanut huolehtia siitä, miksi ei tuu energialaskuu. Joku katkos etäluettavien kanssa tai ehkä mieluummin energiaa toimittavan kanssa, sillä siirtomaksut ovat kyllä tulleet.

      Rakas päiväkirja, se on nääs semmonen juttu, että kirjanpitoni on puutteellinen, jollei laskutus pelaa.

    • edson

      Raskas päiväkirjani

      Seikkailin sekä valtionkonttorin sivuilla että valtionvarainministeriön sivuilla, pari puhelua jne. Odotan sähkäreitä ja jos oikeen kiinnostaa, niin soitan jollekin taloustieteilijälle.

      Sotkin lusikkani eräällä areenalla väitteeseen, että suami veloittaa itseään Goldman Sanchista velanotolla. Näin väitti eräs ja koitti siis puolustella sitä, että suamessa menee mm. tuosta syystä heikommin kuin ruattissa. Ja juuri tuo on merkki siitä, että suami ei ajattele köyhempiään. Kyllä v***u on väitteitä juu. Minusta tuli eilisen ja tämän päivän jälkeen vankkumaton porvari mutta säälin niitä, jotka paiskii hommia heikolla palkalla ILMOITTAMATTA SIITÄ HENKILÖKOHTAISISSA PALKKANEUVOTTELUISSA TYÖNANTAJALLE. Siis itse suostuvat ja sitten valittavat helevetti sentään.

      Just soitti valtionkonttorista mies ja selvitti Suomen velanoton pääpiirteet. Kommunistit ja monet muutkin tekevät niin räikeää populismia, ettei mene enää minulle perille.

      Seuraava postaus on rakas päiväkirja vaikka säätiedotus

      • edson

        Malagalla 23 - 25

        Raskas päiväkirjani, otan tuorrehkon Vihreän Langan käteeni ja alan naureskeleen. Pitää joskus olla hauskaakin, kun suru tulee puseroon kuunneltuaan / nähtyään edes naaman vajakeista eli suamen sinisistä.

        Odotan, kuinka kauan saa ajankohtaisohjelmissa Ylellä olla tää Lahja Tuulikki Ukkolan lahjaton tytär. Veikkaan että saa olla kauan. Hurraa Noin Viikon Uutiset


    • edson

      Rakas päiväkirja, mieli vie jo muille maille

      Yks pikkuserkusta sikiänny koitti selittää, että minun pitäsi ottaa huomioon ikäni ja se, etten ehkä saa enää ajokorttia. Heh no tällaista jälkee syntyy, kun ... en paremmin sano.
      No nythän poika lupas järkätä alehinnoin auton, mitä sokeekin voi ajaa. Käskyttää vaan. Joo ja kulkee pyhällä hengellä paitti että mä joudun kyl käyttään muita energioita.
      Koht alkaa kaikkien meidän kahden iloks iltataukoni ja kerään voimia ... eiku sieniä. Huomenna. Tee se huomenna, minkä voit tehä tänään.

    • Husiainen

      Huomaan että kone ei taaskaan lyönyt kaikkia kirjaimia, mutta eiköhän sieltä viesti aukea

    • Huussinen

      Oli tuossa yle3mpänä kuvaton pitkä matkaselvitys missä ei ollut mitään muuta sensuroitaqvaa kellekään kuin yksi ilmaus jota käytin testimielessä yhden kerran kun sellainen menee läpi muiltakin eli tarkkaan kirjoitettuna "v..tu". olisi ilmeisesti pitänyt minunkin kirjoittaa v***u , niin olisi mennyt läpi. Sääli että kaikki asiatieto katosi kun en sitä kopioinutkaan. Joskus kopioin mutta lähinnä milloin kirjoitan energiasta

    • Husiainen

      Kyllä nuo ns. säännöt ovat ihan peestä sillä yleensä saa kirjottaa kuka vaan kaikenlaista roskaa ja sitten älyvapaa robo on opetettu poimimaan täysin triviaalisanoja ja siistejäkin ilmiasuja. Robo jos mikä osoittaa ettei kenoälyllä ole tule3vaisuutta jos se pohjautuu moderaattoreiden älyyn.
      Tuolla ulkomaa foorumeilla missä myös kommentoin eivät puoliälyrobot poista koko kirjoitusta vaan muokkaavat huomaamansa kelpaamattoman sanan esimerkiksi muotoon #*%&*. Näin on minulle käynyt pää käyttämälläni US foorumilla vain yhden kerran yhden sanan osalta mikä oli tuolla tavalla muutettu ja se sana oli nazi jota käytin erästä Yhdysvaltain hallintoon kuvaavaa henkilöä kuvaamaan. (Ei Trump)

    • Husiainen

      Siinä poistetussa kommentissa pääsisältö oli paikallisten pientuottajien tuotteiden hinnan ja laadun vertailu tunnettuihin Suomessa toimiviin kappajakelijoihin , heidän suurteollisuus l,aatuunsa ja hintoihinsa. Yleistoteamus oli että luumut näyttävät Pärnun pikku ulkohyllystä ostettuna melkein samanlaisilta mutta maku ja koko vaihtelu ovat erilaisia. Maku siinä kojumyyjän luumussa ainakin kolme kertaa parempi kuin suurtarhassa tuotetussa tasakokoisessa luumussa. Sama pienessä latvialaisessa lihatuotekaupassa. Hinnat alle puolet mutta laatu silminnähdenkin merkittäväasti korkeampi sekä valmistetuissa lihatuotteissa, että tuorelihoissa.
      Kysymys olikin että virtsaako joku isosti meitä silmään? Saattoi se robo pillastua tuostakin ilmaisusta.

    • edson

      Mitäs me roboista

      mutta varmistus siinä tekoälyautossakin pitää olla. Esimerkiksi valkoinen keppi kuljettajalla ... äsh ?kuljettaja?

      Mä otin yhdestä saksalaisesta puistoparkista jonkun lajin lehtipuuoksan maasta ja oli niin käteen sopiva, että värkkään siitä talvella monikäyttökepin. Paitti sauvan.

      Ny on sitte tulossa uusi äitiyslaki, ehkä. Kuhan saavat vielä alkoholilain, niin kansa huokaa ja kaikki on ... ei ei oo. Kansa, heh heh. Nyt saa moni herneen nenäänsä hen pronominimaisesta keskustelustakin. Jotenki tulee lehmät mieleen.

      Hyvä Merkel

      PS Joks sitä ollaan kampitettu latvialaiset?

    • Huussinen

      Latvialaiset on kampitettu ja reissua vähän lyhensin kun sain kaikki laarditkin hommattua. Samalla testasin Silja Serenaden asemesta sen uuden metaanilaivan, Megastarin. Kyllä oli "valtava" ja siisti. Kaikki suunniteltu toimimaan supertehokkaasti. Alle tunnissa kaikki purkaus ja uudelleen lastaus. Perämiehilläkin oli prässätyt housut. Siis tarkkaan ollaan havaintoja tehty.

      Jos löydät sopivan kuivan katajanoksan niin tee mulle erikoistilauksesta semmosesta lakattu keppi millä voin vähän "näpytellä" robo moderaattoreita jos kohdalle sattuisi

      Aivan mahtavia nää pärnulaiset luumut. on jo moneskin katoamassa pohjattomaan nieluun

      • edson

        Kyl varmaan uudet laivat, kun noi vanhemmatkin, ovat upeita laitoksia. No oliks tarjoilijanaisten nailonsukkien saumat suorassa?

        Keppitehtailija pitää mielessä tilauksen. Laitetaankos siihen kepin liukuesteeksi sisään painuva stiletti ?

        En ny muista enää missä satamassa purku oli myös sutjakkaa. Pelkkien rekkojen perävaunujen ulosajo oli formulavarikkohommeleita. Kolme nuppia hirveetä vauhtia sisään ulos. Ootin jo kolareita, mutta upeesti päästelivät ja vauhdilla.


      • edson

        Ny ku s marketti on perustanu uuden lokistiikkaketjun niin me tuodaan joka viikko lasti Jämsän litlistä. Samalla näemme ajokulduuria ja monenlaita muutakin.
        Kyl tää on kliffaa ja ties vaikka opimme poikkeen matkalla eli pysäyttämään kotimme seuraavaksi luomutilan parkkikselle ja ensin ehdottamaan pientä kitkemishetkeä ruokaa vastaan. Jos se ei onnaa, niin sit kaivetaan kuvetta. Tiedän tiedän, tämähän on veronkiertoa. Ei se mitään, sillä suunnitteilla on oma lantaasi (500 neliöö) Portugalist ja sillonhan me ei olla kiertäjii vaan osamuuttaneita = 365 / 2 - 1 . On niin ilo postrestantte muuttaa kiinteeks osotteeks. No nää on vast kehitteillä, sillä onhan mulla aina kotomaassa asumiskelvoton kontti harjakatolla ja saunalla varustettuna ja muutenkin miehekkäästi sisustettuna perunamaan laidalla ja julmettu postilaatikko tien varrella, mihin voi viranomaisetki lähettää kirjeitään, että missäs asukki on. Mihin on helppo vastata että V'''uuks s teille kuuluu. Ensin täytyy tilata kunnalliseen asianajotoimistoon aika ja vähän kysellä et onks lakimies ajan tasalla olleskaan.

        Rakas päiväkirja. Tänään on siis lauantai ja lupasivat aarinkoo vai oliko se huomiseks? No kommarit lupaa kaikille rahaa vaik ei tee duuniikaan.


    • Husiainen
      • edson

      • Husiainen

        Pitäisköhä'n tehä kantelu tuosta Jalokahvi nimestä ja syyttää Alkon yrittävän tehdä harhaanjohtavalla kahvi nimellä 65-69 vuotiaista ihmisistä alkoholisteja.
        Ihmis"parat" joisivat sitä kahvina ja ihmeyttelisivät että onpas jalo maku kahville ja naurattavaakin on


      • edson
        Husiainen kirjoitti:

        Pitäisköhä'n tehä kantelu tuosta Jalokahvi nimestä ja syyttää Alkon yrittävän tehdä harhaanjohtavalla kahvi nimellä 65-69 vuotiaista ihmisistä alkoholisteja.
        Ihmis"parat" joisivat sitä kahvina ja ihmeyttelisivät että onpas jalo maku kahville ja naurattavaakin on

        Kyllä pitäisi. Mutta kyl ne parat juo partavettäki, vaikka sitä ei ole edes Alkon myymälöissä. Joo ja pakkasaamuna lasinpesunesteet ovat hyllyiltä loppu.

        Ei hitto, mä oon niin ... onnistuin kahdessa asiassa. Suututtamaan Avun kolumnistin Uuninpankopojan facessa ja tilaamaan Hesarin 10 €/kk kolmeksi kuukaudeksi. No samalla saan lukea syntymäpäivänä ilmestyneen Hesarin uudesta Aikakoneesta. Siellä oli mm. pres. Paasikiven puhe itsenäisyyspäivänä 1948

        Kunhan saan vielä silmäni auki kaikelta populismilta, niin sit voin olla vaan kivi vihreiden kengässä ja äänestää Feministi puoluetta.

        Rakas päiväkirja. Kirjoitin yksityisviestin viime yönä ensimmäisiä uniaan Katajanokalla nukkuneelle vanhimmalle pojalleni, mikä kuului näin suunnilleen. Estääkö vastakainen poliittinen hehkutukseni jälleennäkemisen ja tupaantuliaiskutsun? Vastausta en ole saanut, mutta en kutsuakaan.


    • edson

      No ni

      Rakas päiväkirja. Eilen oli autoton päivä, joten en ajanut pätkääkään, mutta kaikki menopelit kävivät tunnin. Kannustin näin kaikkia julkisten käyttäjiä osallistumaan yhteiseen riemuun

    • Woldemort

      Minä taas olen näinkin vanhaksi oppinut jotain uutta taas eli havainnon siitä, että kaikki Liitelissä ja Muissa K kaupoissa ja Prismoissa myytävät kamat eli elintarvikkeet ovat pääasiassa suuren mittakaavan teollisia tuotteita jotka eivät edes leipänä homehdu kun itse leipomani homehtui niin maan perusteellisesti kolmantena päivänä.

      Siis minäkin olin ihastunut Liitelin hyviin teollisiin tuotteisiin koska ne vaikuttavat monipuolisilta ja tasalaatuisilta. Kun nyt oikeasti vertailin sekä valikoimaa, että hiontoja Eestissä ja Latviassa niin se pientuottajan laatu, yksilöllisyys ja jopa tapauksittain vain puoli hintaa vastaaville oli mieleen painuvaa.

      Mullakin on nyt varasto niin täynnä sieltä rahdattua kuiva ja säilykemuonaa että eipä juuri ennen ensi kevättä tarvitse ostaa muuta kuin piimää, jugurttia ja viiliä ja mitä sitten joskus vaihteeksi tuoretta ? kalaa ja kanansiipiä!
      Juuri tulin Liitelin matkalta ja mukana oli todella vaan noita nestetuotteita ja jonkin verran leipää kun juuri nyt ei viitsi leipoa vaikka toinkin Eestistä ohrajauhoa, ruisjauhoa, kaurajauhoa, kauraleseitä ja hirssiryynejä.
      Hirssipuuroa varten ostin kestomaitoa litran

      • edson

        Joo, kyllähän se pienleipomoiden leipä saattaa olla hyvää ja ihan itekin tehty, mistä minullakin kokemuksia.
        Sinähän olet hamsteri tai sitten valmistaudut Putinin vierailuun.

        Ostettiin matkalla Liiteristä erästä aamumuroa ja se se vasta ... mutta kumppani kertoi sen ravinnon sisällöstä ja länttasi minun mielihaluni.

        Piimä ja talkkuna ovat olleet kesäni aamupaloja. Hitsi kun hyvää, mutta olkoot ja hieman päälle marjoja. Tää kesä kyllä on hieman omantunnon kysymys, että siis toisen poimimia marjoja ja kuis sitä oikke kehtaa. No jos aamulla aikaisin ehtii, niin ...


    • HansvonRettig

      Voihan liero, taisin mokata ladatessani tämän viimeisen matkan kuvia eli mukaan tuli vain yksi hiukan syksyinen kuva Riianlahden rannalta. Laitan sen tähän: https://ibb.co/m5GipQ Mutta onni onnettomuudessa. Jostain syystä vanhaan kameraan mitä en moneen vuoteen ollut käyttänyt oli jäänyt muistiin juuri samanlaiselta samojen paikkojen mutta vielä laajemmin Eestistä otettuja oikeita kesäkuvia joita voin sitten postitella. Osa niistä on ollut jo lähetyskansiossani, mutta osaa ei.

      • edson

      • Huussinen

        Tässä toinen niistä kolmesta uudesta kuvast siinä vanhassa sonyssäni mitkä jäivät talteen: https://ibb.co/ctegtk Ei se konvertoinnin vika ole vaan minä takuulla itse sättäsin jotenkin siinä tietokoneelle siirtämisvaiheessa. Käyn nyt kuitenkin uudestaan kameraani tutkailemassa olisiko sinne jäänyt näitä uusia kuvia. Mutta onneksi oli siellä niitä vanhoja päivämäärättömiä kuvia


    • edson

      Kyl se on surkeet kuunnella, mistä motiiveista pulppuaa viikonlopun "Itä-Saksan" äänet. Merkelillä olis ollu hommia. Ja muillakin ennen häntä.

    • VoimamiesMunter

      Tarkistin koko kameran, myös sen oman pienen muistin missä oli 5 törppökuvaa kiippareista. Olen siis kadottanut nämä syksyn kuvat niitä kolmea lukuunottamatta eli pitääpä olla tarkkana seuraavan kerran kun tätä kameraa käyttää että kuvat myös tallentuvat. Formatoin sen irroitettavan muistikorpunkin. No pistän näitä samojen seutujen kuvia joskus vuodelta 2007 https://ibb.co/erEWtk minkä tiedän niistä kiipparikuvista ja jäljelle jääneistä punainen Opel kuvista mikä minulla oli noin vuonna 2007 viimeksi

    • vonHuussinen
    • DonVöbeln

      Lataan sen Vitrupen kartan kun kerran vielä täällä notkun https://ibb.co/eGJoOk
      Hienoja paikkoja. Päätieltä kannattaa poiketa Limbaziin. Siellä on mukav rauniolinnakin. Limbaziin pääsee vaikka ajaisi Tarton kautta Valgaan ja sitten poikeaa L;imbaziin Riian tieltä. Itse olen kaikki vaihtoehdot siellä vuosien mittaan cruisaillut

    • edson

      Joo ja huomenta

      Kyl kyl, Balttia, odota vähän ... ja Puola ja Tsekki ja ja ja Poitsu pyys laskeen, paljonko omalla autolla eri reittejä maksaa matka Suomeen. No yleiskuvan voi antaa ja melko tarkankin, mutta jaksaako nuori ajaa yhtä soittoa, kyl pitää majoittuakin eli tulee aika noin niinku laskelma. Voi hitsi, kun ei enää muista millaista se oli, kun loma oli tietyn pituinen.

      Rakas päiväkirja, ny meen hakeen santsikupin

    • edson

      Äkki kipasin ja oikeestaan meinasin mennä piristämään Elämää. Huom. ilman lainausmerkkejä. Siel joka tyyppi makaa melkein lasaretis.

    • edson

      No piristin itseäni ja laskin matkan Saksa-Tallinna uudella Golf dieselillä ja liput lätäkön yli 1.6.18

      Heti, kun pääsee ilman viisumeita Venäjän kautta, niin ... on noi isot valtioiden kusipääpäättäjät vain niin dorkia, että ...

      Mut samallaisii on vihreet, jotka muka ovat keksineet polkupyörän. Nyt se yks uhoo joillain hirveillä kilometrimäärillä vuodessa. Mut ei sillä ookkaan työkalupakkia mesessä, pelkkä känny, millä sitten vit ...viestittelee.

    • napahiiri

      Puolan eteläosan läpi saapuu moniin maihin; Ukrainaan, Slovakiaan, Tsekkiinn ja melko Saksaankin.
      Siellä eteen tulevat Tatra vuoret ja riippuen kohdasta mistä menee yli se on joko hienoa tai erittäin hienoa. Itse olen mennyt Zakopanen vierestä Slovakiaan, erittäin hienoa ja myös Tsekistä puolaan jonkun Goran kautta, sekin erittäin hienoa. Se on ihan alppimaisemaa ja tyyliä.

      Jos täältä päin lähtee ja valitsee mennä Tarton kautta niin ensimmäinen rajan ohitus on Tämä. https://ibb.co/hhv5M5 Siinä Valka jaa Eestin puolelle ja Valga latvian puolelle. Valgan rajakaupasta ensi kerran löysin sitä Rezeknen valkosipulilaardia.

      Venäjälle tai sille varastettuun Kaliningradiin en suuntaa, en liioin Valkovenäjälle mikä taas on osin entistä Puolee (ennen viime sotaista), kuten myös osa nykyistä Länsi Ukrainaa Lvivin ympärillä. Periaatteesta en vieraile maissa jotka on joltain vohkittu ja joihin on oltava ennakkoviisumi.
      Vapaata ja itsenäistä maailmaakin riittää yhdelle äijälle. Äijiä tosin on enää aika vähän.
      Dr. Whon poistuttua joukoista taas yksi vähemmän

      Mielenkiintoiset vaalit tänään Sakemannissa. Muuta en osaa sanoa kun ihan oikeasti olen huonosti minkään poliittisen liikkeen kannattaja missään maassa.

      Brysselin kaalit ovat keiton jälkeen pannulla viimeistymässä brunssiksi. Meikäläiseltä kun ihan säännöllisesti pakkaa tuo breakfast jäämään väliin.

      • edson

        "Vapaata ja itsenäistä maailmaakin"

        Jaa-a, ehkä riittää ehkä ei, se riippuu vapauden määritelmästä. Kirjoitinkin, että jos vapaus koittaa mm. viisuttomana myös moneen muuhunkin paikkaan kuin esimerkiksi Tanskaan, missä vapauden yksi symboli on pilkata muiden uskontojen edustajia, niin enpä nyt muuta virka vapaudesta.

        Politiikka nyt onkin yhteisten asioiden hoitoa tai siihen pyrkimistä. Ja minusta yhteisenä asiana on myös yhteinen maailma. Voidaanhan me tietty vetää rajoja tai sukurutsata, mutta onneksi aina käy niin, että se osa nuorista kuitenkin ...

        Prekfäst jaa, hitto mitähän tuli vedettyä aamulla? No vetäsin äsken kolmosen ohjelman sähköisestä kulkemisesta ja kysyin facessa eräiltä kaikkien suurtenkin laitteiden sähköitämisistä. Ohjelmassa sanoi yks suomalainen tutkijatar, että onneks meillä on rikkaimmat litiumivarastot Euroopassa ja koht on kannattavaa kaivaa ne esiin.

        Määrittele äijä


    • DonVöbelnÄijä

      Äijä!
      Senkin äijä, nyt asetit vaikean kysymyksen:
      Äijä on oikeastaan tunne- tai asennoitumistila enemmän kuin tarkka määritelmä.
      Joka tapauksessa Äijä on poikkeuksetta vain hyvin itsenäinen henkilö, joka kulkee omia polkujaan. Kuuntelee muita, mutta päättää sitten joko kulkea omaa polkua tai jatkaa porukan ”pomona”.
      Äijää ei dominloi, edes ”ämmä”. Ämmä tosin voi olla kompassa, jos ei silmille hypi ilman hyväksyttävää syytä. Tunne syy ei ole sellainen vaan ainoastaan rationaali, järjellisesti perusteltu ja rehelliseksi tunnistettava syy.
      Äijä ei ole väkivaltainen koska luonnollinen karisma riittää ”pomouteen” ilman muita työvälineitä
      Äijä on myös hyvin kokenut ja elänyt. Mikään alle 50 vuotias ei voi olla vielä äijä kun riittävä elämän hionta ja ohjaus ei ole vielä ehtinyt saapua.
      Äijä on myös oppivaiheessaan kaatanut itseensä saavikaupalla viinaa ja ”tuntenut” lukuisia naisia ja ”ämmiä”
      Kelpaako Äijä tämä selvitykseksi? Täh?
      https://ibb.co/nECrB5 Siinä lisäkarttoja Baltiointia varten

      • edson

        Jumaliste, mä juttelin ULKONA kahen naisen kanssa niitä näitä ja äijä ihan unohtu. Ämmä on karkeempi minun korvaani. Toisaalta kylän ämmät, jaa-a ja kylän äijät, niinpä. Mutta noi ei oo kuitenkaan kuin kylän jotain.
        Tai siis nää on näitä kait aika mitensensanois, mutta olin kyllä tunnistavani joitain äijä merkkejä. Äijä ei liity minulla viinaan, tai no liittyy ja kyllä johonki itsenäiseen polkuun, vaikka menis sitte mettäänki, ja polku mutkittelee joo.

        Toi dominointi on kyl aika etten sanois pärseestä, mut heti on iskettävä, jos joku yrittää dominoida. Tai sit vaan opittava oleen hiljahkosti sivussa hörötttäen.

        Takaan ja alleviivaan, etten ottanu jalokaffetta äsken ulkona. Haista vaikka.


    • CaptainMorgani

      Kun muuten punaviher Äijä tarkemmin ajattelet minkälaisia kuvia etupäässä postaan, niin niissä on valtaosa metsiä, kukkia rantoja, elukoita eli luontoa ihan yksittäisiä puita myöten. https://ibb.co/bwuhJk

      Minä olen siis teollisuustaustastani huoliomatta erittäin peruSvihreä, millä taas ei ole mitään tekemistä vihreän puolueen kanssa van todellisen ja aidon luonnosta ja ilmastosta huolta kantamisen kanssa

      • edson

        Mä luulen, että meissä kaikissa on punavihreyttä mikä puskee läpi. Mulla joskus hikenä. Kaikist vaikeint on mulla luopua kulkemisista ja tehä sit vielä muka ratkasuja. No yhen asian ratkasin, että pesen kaikki fleecet vasta keväällä ja ulkona, kaukana rannoista.


    • VonMunchhausen

      Hyvinpä olet "ÄIJÄ" lehtesi lukenut kun olet selvillä että fleece onkin vesistöjen suurimpia micrm,uovipartiikeli saastuttajia. Näistä ovat selvillä vain asioista kiinnostuneet.
      Minä olen näistä metsäkukistakin kiinnostunut https://ibb.co/mkjug5 muutenkin ,kuin valssina

    • SandelsJuo

      Tässä mallia "äijähyllyistä" ennen viimeistä täyttöä. Putelit kuitenkin ovat vain koristeena, vailla käyttöä https://ibb.co/cahguQ
      Purjeveneitä on vanhalla merikapteenilla oltava ihan näytteeksi. Putelit taas tulevat viimeisestä ammatista viitteenä eli kemististä

      • edson

        Jo on siisti hylly ilman ylimääräroinaa. Ja noi purjeveneet kuvaavat tutkijan sielua.
        Tuossa ylempänä kuva kukasta eli kasvista. Jessus sentään, joskus menetän sytämeni kukille, luonnonkukille tai jopa heinille. Ja mielessä vielä ne upeat kukkarykelmät "autioilta" kallioluodoilta, saarilta.
        No pieni pettymys jo eilen illalla nämä Saksan vaalit. Jokainen ymmärtää, että vaikeuksia kokevia täytyy auttaa. Tai siis vaikeuksissa olevia, ei kokevia.


    • edson

      Ihastelin, vaikka en tunnekaan, herraa nimeltä Sami Ruotsalainen ja nimenomaa tämä Sami, joka toimii Linkker bussien kehittäjänä.
      Pari sanaa ja niihin kätkeytyy myös tiedesuamen kateellinen aspekti. Sain seurata sivusta kampituksia, mutta onneksi on ihmisiä, jotka eivät kaadu, vaan jatkavat sitä työtä, mihin ovat vihkiytyneet.
      Iso bussi, moottori painaa vähemmän kuin minun autoni vaihdelaatikko ja akku on ... jaa-a ... mutta se ei poista sitä, mistä ollaan hiljaisia eli mitä aineita sisältää nämä akut ja kun kaikki akutetaan ihan kirvestä myöden, niin ... no ehkä harvesteritkin tulevaisuudessa. Mutta minä en tiedä tulevaisuudesta(kaan) kylläkään mitään, olen vain epäileväinen.
      Mutta mutta, vihreät ovat tunkemassa kaikki busseihin. Ei onnaa, sillä seuraava projekti on purjevene. Ja tasan tarkkaan ei koskaan tämä pää painaudu hotellin tyynylle. Sitten vaikka nykyajan teltassa. Täytyyhän sitä sentään jostain kiinni pitää, se on jämpti se.

    • VanTopelius

      Tässäpä vielä mielenkiintoinen kuva noista Vitrupen metsäkukista Lätinmaalta. Kuvan oikeassa alareunassa nimittäin näkyy itse kuvaajan varjo. "Iso" varjo. Siitä tietää että on kuvailtu aurinkoisena kesänä eli enemmän kuin 2 vuotta sitten https://ibb.co/iV8ir5

      • edson

        Sain ensikäden arvailuja että jokin kurjen ... tuo kasvi.

        Ny kehasen. Hitsi olin mettässä ja sain kuupallisen tuorretta kuusta tuotua puunpilkkojalle. Viikon vei lomaltapaluu, olis menny toinenki viikko, jos olisivat antaneet lomaltapaluurahaa.

        Hitto, ku whoo ei tartu tuollaisenkaan täkyyn.


    • DonVöbeln

      Tässä iltapäiväniittyä "niitunhalaajille" http://but.fi/6y6
      Latvialaista mallia nääs.

    • VonAlitus-Valitus

      Lisää heinien kuvia ennenkuin ,kaikenmaailman kiinalaiset tulevat "jalostamaan" ne Fischer-Tropsch litkuiksi jättäen meille vain raiskiot missä ei edes karvalaukku kasva https://ibb.co/hCnXJk

      • edson

        Heinistä litkua?

        Taas oon pysäkillä. No katsoin sen kaavan, missä hiilimonoksidia sotketaan vetyyn ja hämmennetään hetki mielellään alumiinikattilassa ja sit pikkulusikallinen kobolttia mausteeksi.

        Tulkoonhan vaan kaiken maailman jässikät katkasemaan yhtäkään juolavehnän kortta, niin ...


    • S-Lätti

      No mutta, mikäs se siellä, Vitrupen rannan parkissa. http://but.fi/6y7 No sehän on hulppea Diesel-Home. Sellainenkin voi tuolle rantaparkille vaikka yöksi pysähtyä. Parhaimpina kesäaikoina siinä on limunaati ja grillikipsakin, mistä saa laadukasta lättiläistä sikaa suoleensa pakattuna ja savustettuna

      • edson

        Pitkä jeeees.

        Kerään ensi kaudeksi rantavartaloa ja sit pullisteleen. Lättiläinen sika voi olla sikamaisen hyvää. Onks niis limunadeissa hiilihappoo vai onks ne litkui?

        Kyl mua huvittaa, kun juon tällä hetkellä saksalais-lidliläistä kivennäisvettä ja se on ihka vettä vaan.


    • Van-Huussinen

      Do niin, nyt on toistaiseksi nähty tarpeeksi ruohoja ja puita. Siis toistaiseksi. Nyt tulee sarja vanhoja ruotsalaisia jenkkikoslia kesäkokouksessaan Tallinnassa https://ibb.co/cVp4G5 eräänä kauniina kesänä, silloin kun kesät olivat vielä kauniita.
      Ehkä nämä m,enopelit houkuttelevat Dr. Whoonkin takaisin maan pinnalle vaikka ghostina!

      • edson

        Ghost oottelee vielä, että noissa menopeleissä on fissiomoottori.


    • Edsel-Ford

      Mitä ihmett`? Herr Edsolvent on ollut täällä hillumassa melkein keskellä yötä ja laistanut työtä. https://ibb.co/i3BOR5

    • edson

      Rakas päiväkirja

      Rytmini menee joskus sekaisin, mutta onneksi se ei vaikuta lauluääneeni. Siis yö-päivärytmi. Mitä tulee henkisiin kokemuksiini näistä rytmityksistäni, niin aamuvirkkuna oli joskus henkisesti helekutin raskasta. Ajatus liikkui salamanterin tavoin päin puuta. No iltavirkulle kävi niin, että ajatus ei liikkunut, mutta haaveilin pilvissä. Nyt on molemmat sulasssa sovussa ja aiheuttaa joskus lähellä oleville pään raapimisia, että taasko tuo ...

      Yhtä kaipaan. En muista olenko kertonut. Tapasin(-mme) tanskalaisen Mörrumilla ja hirvee oli miehellä halu kertoa kaikenlaista. Ja minulla vastata, kysyä ja levitellä käsiä. Jotain ymmärsin, jotain en, mutta se suuri halu jutella jäi mieleen ja kohtaaminen päättyi kättelyyn. Olisin voinut myös halata.

    • edson

      Rakas päiväkirja

      Olen käynyt jo tarkistuttamassa kotini alapallonivelen ja vaihtoon meni. No piru, äsken soitti myös ent. autoni omaishoitaja ja kertoi karmaisevan tarinan putkiremontista. Jollei olisi kotona ollut, niin voihan nenä. Kaikki kuitenkin suunnilleen kunnossa, no kuivatus kestää. Ammattimiehissä ei suurempaa vikaa ollut, mutta mutta on ammattimiehiä ja ammattimiehiä.

      Vesikierto voi olla petollista. Siis näissä lämmitysasioissa ainakin.

      Nyt sitten hakemaan polttopuita, siinäkin saa olla tarkkana meinaan. Elämä voi olla aika ettenkö sanoisi. Saattaa se palmukin kaatua niskaan.

    • RoboCoppiko
    • RoboKoppinenko

      Sillä välillä kun Pehmoisella vuoteellaan iltapäivänokosia diesel Edson vetää niin, että lonkka pitenee niin valitan munien kurjuutta uudestaan. Olin nimittäin ostanut todennäköisesti Liiteristä 10 kpl rasian "suomalaisia" vapaan kanan munia. Olivat siis niin sikahuonoja että jo ensimmäisen avaamisen jälkeen teki mieli lingota loput suoraan biojätteeseen. No tuhlausta välttävänä käytin ne kuitenkin ja kun niitä täysin veteliä hiukan kellertäviä keltuaisia katsoi aina leviävän heti niin meinasi kyllä ruokahalut kadota.
      Kysymys on kun on oikeita munia maailmalla nähnyt ja maistellut, että mitä suomalaiset ovat tehneet, että heitä rangaistaan Ö luokan jätemunilla. Ihan kaikista kalleimmat omega munatkaan eivät ole olleet esimerkiksi persiinalaisen torin vakiomunien tasoa lähelläkään.
      Onneksi sain sen paketin tänään loppumaan. Mistä hankin seuraavat munat on kyllä avoin kysymys. Liiterin munat on kaikki testattu ja heikoiksi havaittu. Huonot olivat K kaupankin kellit. Pitänee yrittää Prismasta etsiä vaikka viiriäisen munia. Siellä muistan niitä nähneeni. Persiinalaisen torin ihan pikkukaupoissakin oli muuten aina viiriäisenkin munia.
      'Ja mikäs tää on https://ibb.co/jWZBUQ

      • edson

        Toto tota, meillä kaupasta saa Aittolahden munia, joskus. Ne menee kun ne tulee.
        Meillä sai ankan munia monta vuotta, mutta hitto. No olla nyt joka päivä kiinni ankkojen kasvattajana, ei ja ei.
        Perunasato oli lähellä nollaa, mutta onneksi on uudet lajikkeet, jotka eivät pettäneet kovin pahasti. Myyrät veivät suuren osan, se niille suotakoot, kun muuta ei voi.

        Kohta pääsee tekemään marjoista lingolla raakamehuja tai jo pääsis, mutta ootetaan vielä pientä syssyn pakkasten puremisia. Aronia ja pihlajanmarjat porkkanaa sekaan. Tai sit puolukka omenaa, vaikka tuo omenasatokin on mitä on.
        Tässä ei mennä puolukkaan https://www.youtube.com/watch?v=Ffrw69d4K3c mutta diisel vetää, nostaa, työntää tai siis hydrauliikka nostaa


    • DieselYankee-Baba

      Laitanpa samantien sen vbiimeisen kuvan jenkkidiesel sarjasta eli kuvan tyypillisestä jenkkiautoharrastajasta. Hyvin on painovoima hallinnassa ja tuiota painovoimaa kulöjettamaan tarvitaankin kunnon V8, eller hyr? https://ibb.co/mXK9ik

    • Husianen-kaani

      Nyt on alkanut poliittisen tyhjyyden jakso. Trump on hyytynyt, Persut hajonneet, Brexit unholassa, Merkel kelluu nenä pinnalla, Macron jäykistyy. Zapad on ainakin muodollisesti loppu ja voimme odottaa kuka vallataan harjoitetulla joukolla.
      Eiköhän kohta saada jotain uutta mielenkiintoista poliittista peliä. Jos ei muuta niin Erdokaani hyökkää Irakin kurdistaniin mikä on halunnut oikeutta itseelleen ja kansalleen.
      Karavaanarit taas vetäytyvät tällaisista maisemista ja jonloista talviparkkeihinsa kuin unioset karjut anteeksi karhut https://ibb.co/mhAX3k

      • edson

        Vuosi ollutkin kyllä antoisaa aikaa kaikille poliittisille kommentaaattoreille. Ehkä nyt sitten siirrymme sisäpolitiikkaan, kun ilmat kylmenevät ja pressavaalit lähestyvät. Hetkinen, nehän joutuu meneen talvella puhumaan kansalle, joka vaatii selityksiä soffalla, että miksi joulu on musta ja miksi lumi ei sula.

        Tämä karju joka kolmas viikko lupaa nauttia nelipyöräkodin pehmoisesta vuoteesta. Ai että. Joku luulis varmaan, että meillä on joka kolmas viikko karjun ulkoruokintakausi.

        Öljy se on se voiteluaine, joka rajoja siirtelee ja vaikka ei siirrä, niin määrittelee, missä kukin saa itsenäisesti asua. Minäkin nukun keskellä litiumia ja odotan, koska perustukset alkavat murtua.


    • Husiaisen-Klaani

      Sen verran syys nuutunutta on kohtalaisesta lämmöstä huolimatta meininki, että pistänpä tulemaan sen hiekkarantasarjan mistä joku kuva on kai ennenkin lähtenyt. Nää on kuitenkin otettu oikean kesän vallitessa https://ibb.co/fzMgeQ

    • edson

      Rakas päiväkirja, olen ymmälläni

      Lähitulevaisuuden kaupungeissa saa ajaa suurempipäästöisillä bensavehkeillä kuin mitä ovat nykydiisselit. Ja saatana kaiken lisäks sähköisillä tandemeilla, missä koko vihreä perhe on menossa jalkakäytävää pitkin piknikille. Juuri siitä syystä jalkakäytävän mutkat on heti loivennettava.

      Lisäksi. Jos ajat 200 000 km / vuosi bensalla, olet trafin eli valtion erityissuojeluksessa. Myös Soini taputtaa karvaisia ... tai siis taputuksen voimasta läskit hyllyy.

    • Huussinen-Capo

      Jos mie olisin päättämässä niin kaikki henkilöautot muutettaisiin litran tilavuiselle maakaasu käyttöiselle koneelle. Rakenteellinen nopeus ja vastaava paino pudotettaisiin 120 kmt ja hinta enintäin 10000 euroon kauppa uudelle vekottimelle. Se päästäisi suurinpiirtein saman verran kuin kolme litraa bensaa satasella juova kaara.
      Hyötyautot ja raskas liikenne myös maakaasulle ja vastaaville konetehotarpeille. Virka autot ja juppien kalliit edustusautot voisivat kalliilla hinnalla olla aina 2 litran vetoisuiutta vastaaviin
      koneisiin ja kahden tonnin ajopainoa vastaaviin asti. Virka autot kuten piipaa autot erivapaudella konetehon ja varustuksen suhteen.. Ja sitten vielä rannalle rentoutumaan kovasta kannanotosta
      https://ibb.co/ecvHok

      • edson

        Tossa oli 2 erroria

        Ensinnäkin, enkö saa asua maailman halvimmassa asunnossa, siis pitääkö muuttaa purjeveneeseen ja opetella reimarit. Taatana tentään, ei litrasella mopolla ... tai sitte lämmitys lopetaan kaikista asunnoista ja vesi poikki kans ja ja ja

        ja toinen errori oli toi kuva ku väitti erroriks.


    • Capo-Husiainen

      Mitä Pehmoisten kunnanjohtaja erroreista hourii. Litrasella koneella kulkee jo kohtalainen asuntovenekin tarpeellista vauhtia laiturista tai ankkuripaikasta toiseen. Reimarit on helppoja. Satamasta lähtiessä vihreet jaa oikealle puolelle ja punaiset vasemmalle ihan kuin oikeassa elämässäkin. Satamaan tullessa taas päinvastoin vai oliko se päinvastoin. Reimarimerkintä on muuttunut niistä ajoista milloin minun oli pakko osata ne
      Dieszel hbomet tietenkin saa ajaa kahden litran metaanikoneella eli metaanidieselillä.

      Ja kakien metaanilaivojen keulan tulee näyttää tällaiselta: https://ibb.co/kfCKJk

      ps. miksi muka edellinen kuva väitti erroria. hyvin ranta aukeaa ainakin minun koneessani.

      • edson

        Hyvin ne kuvat nyt aukes, olikohan näpeissäni jotain tai sit ja pusi pusi tuolle metaanilaivalle
        Mulla onkin huoli tästä suuresta nykyhehkutuksesta, että kohta en saa asua enää siellä, missä haluaa. Aattele ny helekutti, minä parkissa hienossa paikassa kuukauden ja ohi ajaa näitä v***n luannonsuajelijoita ties mitä tarkotust varten. No hehän liikkuvat aina asialla joo, varmaan kesämökille menossa kuseen laiturilta ja kuunteleen linnun lauluu. Joku niist on vielä duunissa Hesassakin, missä palaa pannuhuoneessa öljy. Taatana, ku mua sapettaa. No samarin auttaa jopa sapetukseen.
        Ny ne huutaa yleisiä ja julkisia sinne tänne ja kiskoja, jotka vievät etelään. Kuitenki istuvat heti ku silmä välttää lentsikoihin. Hikisiä ja paskamaisia kulkuneuvoi noi yleiset, paitti ratikat. No ei ratikoiskaan kyl pääse paskalle. Ja veeärrän vessat tiijetään ja sit jos oot tandemilla liikkeellä, ni kuka niist käy riu'ulla häh.
        Soitti tässä päiväsellä Laukaan energiasta ja sano, että saa aika tavalla etuu, jos kuluttaa noin 10 000 kWh vuodessa ja sit laittaa omasta tuotannosta langoille muille käyttäjille panostaan. Mä sanoin, että kun voitan lotossa, niin tulee kunnon tuulimylly ja sit loppuwatit menee sähköaitaan. Kysyin, et kannattaakos mun nostaa vuodessa 3000 kWh kulutusta, et saan jotain etuja. On noo aika vekkuleita noi myyntitussarit.


    • Huussinen-Khan

      Tässä esimerkki matka matin tyypillisistä Baltian yöpymispaikoista https://ibb.co/gxSmW5 Näitä on joka nurkassa hintatasossa noin 30 egee pär yä

      Eipä tule heti mieleen milloin olisin miekään junalla tai Pussilla matkustant. Taksil kumminnii muutaman kerran sillon ku ol nilkka paketis

    • edson

      Taas sitä noustiin ihmettelemään uutta päivää

      Joku on jossain kirjoittanut, että tämä korkeapaine häiritsee aaltoja telkkuun. No siittä vaan sano Sipilä. Mut onneks ei yöllä, kun tuli katsottua Siltaa. Facessa vasemmisto tais mainostaa, että tänään kantsii katsoo eduskunnan kyselytuntia. Jaahas joo.
      Kyl oli tyypillinen docventures ja haavistost pressa, naama joka ohjelmassa. Riku Rantalan mesoominen alussa, ei jaksa ei jaksa. Onks noi luannonsuajelijoita? Pelkäävät etupäässä omasta puolestaan ja näennäisesti lapsistaan ja lapsenlapsistaan. Siis ihmissuojelijoita. Aatamin ja Eevan olis kantsinu harkita ja kun meni läskiks, niin jumalakin ois voinu olla jämäkämpi... v***n demokraatti.

      Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt - no en ylläty,

    • Husander

      Sitä minä tässä vallitsevassa poliittisessa tyhjiötilanteessa mietin, että minkähänlaista mahtaa olla joukko elämä ja sosiaalinen maailma Pehmoisissa. Kai siellä muitakin ihmisiä asuu kuin Edsolventin äijä muijineen. Onko siellä muuta julkista tilaa kuin Nesteoilin kahvila? Onko Kunnantaloa, onko lääkäriä, onko hevoistallia tytöille, tai kettutarhaa pahimmille?

      Niin autiota on tämä pohdinta ja niin kuivaa maakin jo tämän vallitsevan korkeapaineen aikana, että ei ole ihan viime päivinä kuulunut jussienkaan ulvontaa märistä pelloista, kadosta ja lisäavun tarpeesta. Sen kunniaksi vaihdan välillä Baltian kuvat kallioiden kuiviin kuviin. Kalliokin on elävää luontoa nääs https://ibb.co/bW55r5

      Hiukan epäilen että Jumala olisi sosiaalidemokraatti, kun hänellähän yleisen oletuksen perusteella olisi sekä luovuutta että kohtuullisuutta. Vain papit ovat sitä alkuperäisajatusta sätänneet ja sotkeneet tuomalla holhouksen, tiukkapipoisuuden ja miellään tyrannian milloin ovat suinkin kyenneet! Eri jum,alien papit siis.

      • Alkuperäinen-Rapu

        Keskipäivää!

        Minä tulin juuri Malmilta kirjastosta ja kaupoista. Vieläkin tunnen käsissäni ja koko kropassani tuomieni taakkojen painon. Tuntui että kaikki on loppu. Silti jouduin heti kirjoittamaan lapulle sellaisia, mitä en nyt yksinkertaisesti saanut tuotua.

        Tuntuu niin tutulta tuo amummun ihmettely, mitä miniälle on tapahtunut? Minäkin "ihmettelen" yhä sitä, mitä tapahtui minun lasteni isälle, koska en saanut koskaan vastausta kysymykseen: miksi? Yksi päätoimittaja asui seinänaapurinamme vuosikausia ja me olimme hyviä ystäviä heidän kanssaan. Tuo toimittaja kävi pelaamassa tennistä exäni kanssa. Kun minulle ja lapsille kävi niin kuin kävi, niin tuo toimittaja kertoi minulle, että eromme jälkeen exäni oli soittanut hänelle ja ehdottanut tennistä. Hän oli sanonut, että "jätetään nyt tennikset väliin." Hän sanoi myös, että onkohan se pudottanut painot päälleen kuntosalilla? Tuo toimittaja on jo kuollut, mutta hänen vaimonsa kanssa olemme edelleen ystäviä.

        Ymmärrän, että weepeli kuuntelee hyvin ihmetellen näitä meidän tämänhetkisiä juttuja, mutta kyllä tuo kaikki kuuluu elämään. Ole vaan "urheasti" keskustelussa mukana, vaikka ymmärrän, että et pysty juuri ottamaan kantaa tähän. Emme me kuitenkaan tarkoita, että kaikki miehet tai naiset, käyttäytyisivät niin kuin meille on käynyt.

        Tänään tulee taas tv:stä eduskunnan kyselytunti suorana. Siellä käy taas tuo juupas, eipäs väittely.

        Torstai on "toivoa" täynnä - yritetään uskoa niin, koska toivottomuudestakaan ei ole mitään hyötyä - vaan päinvastoin!


      • Alkuperäinen-Rapu
        Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        Keskipäivää!

        Minä tulin juuri Malmilta kirjastosta ja kaupoista. Vieläkin tunnen käsissäni ja koko kropassani tuomieni taakkojen painon. Tuntui että kaikki on loppu. Silti jouduin heti kirjoittamaan lapulle sellaisia, mitä en nyt yksinkertaisesti saanut tuotua.

        Tuntuu niin tutulta tuo amummun ihmettely, mitä miniälle on tapahtunut? Minäkin "ihmettelen" yhä sitä, mitä tapahtui minun lasteni isälle, koska en saanut koskaan vastausta kysymykseen: miksi? Yksi päätoimittaja asui seinänaapurinamme vuosikausia ja me olimme hyviä ystäviä heidän kanssaan. Tuo toimittaja kävi pelaamassa tennistä exäni kanssa. Kun minulle ja lapsille kävi niin kuin kävi, niin tuo toimittaja kertoi minulle, että eromme jälkeen exäni oli soittanut hänelle ja ehdottanut tennistä. Hän oli sanonut, että "jätetään nyt tennikset väliin." Hän sanoi myös, että onkohan se pudottanut painot päälleen kuntosalilla? Tuo toimittaja on jo kuollut, mutta hänen vaimonsa kanssa olemme edelleen ystäviä.

        Ymmärrän, että weepeli kuuntelee hyvin ihmetellen näitä meidän tämänhetkisiä juttuja, mutta kyllä tuo kaikki kuuluu elämään. Ole vaan "urheasti" keskustelussa mukana, vaikka ymmärrän, että et pysty juuri ottamaan kantaa tähän. Emme me kuitenkaan tarkoita, että kaikki miehet tai naiset, käyttäytyisivät niin kuin meille on käynyt.

        Tänään tulee taas tv:stä eduskunnan kyselytunti suorana. Siellä käy taas tuo juupas, eipäs väittely.

        Torstai on "toivoa" täynnä - yritetään uskoa niin, koska toivottomuudestakaan ei ole mitään hyötyä - vaan päinvastoin!

        Sorry! Nyt tapahtui moka. Tämä kirjoitus oli tarkoitettu Elämä-ketjuun.

        Pyydän nöyrästi anteeksi erehdystäni.


      • edson
        Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

        Keskipäivää!

        Minä tulin juuri Malmilta kirjastosta ja kaupoista. Vieläkin tunnen käsissäni ja koko kropassani tuomieni taakkojen painon. Tuntui että kaikki on loppu. Silti jouduin heti kirjoittamaan lapulle sellaisia, mitä en nyt yksinkertaisesti saanut tuotua.

        Tuntuu niin tutulta tuo amummun ihmettely, mitä miniälle on tapahtunut? Minäkin "ihmettelen" yhä sitä, mitä tapahtui minun lasteni isälle, koska en saanut koskaan vastausta kysymykseen: miksi? Yksi päätoimittaja asui seinänaapurinamme vuosikausia ja me olimme hyviä ystäviä heidän kanssaan. Tuo toimittaja kävi pelaamassa tennistä exäni kanssa. Kun minulle ja lapsille kävi niin kuin kävi, niin tuo toimittaja kertoi minulle, että eromme jälkeen exäni oli soittanut hänelle ja ehdottanut tennistä. Hän oli sanonut, että "jätetään nyt tennikset väliin." Hän sanoi myös, että onkohan se pudottanut painot päälleen kuntosalilla? Tuo toimittaja on jo kuollut, mutta hänen vaimonsa kanssa olemme edelleen ystäviä.

        Ymmärrän, että weepeli kuuntelee hyvin ihmetellen näitä meidän tämänhetkisiä juttuja, mutta kyllä tuo kaikki kuuluu elämään. Ole vaan "urheasti" keskustelussa mukana, vaikka ymmärrän, että et pysty juuri ottamaan kantaa tähän. Emme me kuitenkaan tarkoita, että kaikki miehet tai naiset, käyttäytyisivät niin kuin meille on käynyt.

        Tänään tulee taas tv:stä eduskunnan kyselytunti suorana. Siellä käy taas tuo juupas, eipäs väittely.

        Torstai on "toivoa" täynnä - yritetään uskoa niin, koska toivottomuudestakaan ei ole mitään hyötyä - vaan päinvastoin!

        Sun kannattaa hankkii kärryt, joissa pyörät, siis kauppareissuihin. Ei muuta.


      • edson

        Kuules husanderi, mulla on sen verran sopivasti narsismia, että en viihdy juurikaan kuin muutaman kokoomuslaisen seurassa. Muut ... jätetään sanomatta.

        Neste tietysti, ja kunnantalo (mihin idän ihme eli metsästäjäkin on soittanut) ja lääkäri ja hevostalli, mut onneks tytöt lähtee kaikki, jotka kynnelle kykenee. No ne jäljelle jäävät tietysti kunnan palvelukseen, sillä isä ja äitikin siellä ovat olleet. Ehkä hieman liioittelen. On kirjasto, missä pesii kirjallisuuden sanansaattajat eli alansa jumalhahmot. Kova homma mut pieni palkka siihen hirveeseen rehkimiseen nähden. Ihan niinku opettajillaki. Tää oli piikkiä ja sarkasmia.

        Mul ei oo muijaa vaan kumppani. Väittää kyllä, että joskus olen ollut halukas ns. ohjailemaan, mutta nykyään jätän melkein poikkeuksetta omaan arvoonsa naisen logiikan. Toisaalta on se sellanen, joka on ikänsä töitä tehnyt ja muakin katsellut jo viiden vuoden kuluttua 50 vuotta. Tää ei ollut ennuste vaan jos ei luoja vie niin noin se menee.

        Jumanpliut, olihan kalliota, mutta ei sammalta.


      • edson

        Tuo oli aattelua herkistävä mietintä tuo, että jumala ei oliskaan demari. Jumala kuiteski loi eli kyl siinä luoviutta tarvittiin. Joka jestaan sopivat kasvit ja elukat. No ny papit koittaa väittää, että kyl se kait meni vähän toisin, että ihminen on apinasta, mutta uuvakit ja persut väittää toisin. Varsinki se persujen ämmä, ettenkö paremmin sano, siis se opettaja.


    • Husander-Hutaisee
      • edson

        Kyl maailmassa on paikkoja. On kuivahkoja, märkiä, kylmiä ja kuumia. Tuulisia, tyveniä. On tulivuorta ja mannerlaattaa.

        Joo ja on immeisiä. Kaikilla samat metkut mielessä pikku eri versioin.

        Taas ei metässä nähny oikein nokkaansa pidemmälle, vaikka maassa oli varmaan ötököitäkin. Niskassa hirvikärpäsiä. Silmä oli keskittynyt naapurin kaatuneisiin kuusiin. Jo viime myrskyn jäljiltä joskus keväällä. Vielä yksi reissu huomenna, niin homma on hoidettu ja vihreitä v****taa, kun ei pääse puunjyrsijät leviämään.

        Kiva muuten katsoo, kuinka kauan saan olla ko. puolueen jäsen. Tää tulee kyl vaatimaan multa aktiivisempaa otetta, ei se riitä että pistää halvalla facessa.


    • Husander-Laturi

      Mitä? Ootkos sää taas sekaantunut puoluepolitiikkaan? https://ibb.co/kUu7ok Varo ettevät tuntemattomat ala kohta nimittelemään Tuukaksi vai mikä se oli sen Satu Hassun seuraajan nimi;)
      https://ibb.co/bU1bg5 Näitä kuivakuvia kannattaa katsella tarkkaan. Niistä saattanee löytää alkuperäistä luoilakansan asumusta.
      Vielä taisi tuosta kalliokokoelmasta jäädä tältä erää pari lähetytämättä. Lisää näitäkin olisi kyllä tuolla varsinaisissa kuvakansioissani. Sellasiakin missä vihreä osoittaa voimansa keskellä kuivaa.

      • edson

        Vihreät eivät voi osoittaa voimaansa muuten kuin käyvät hakemassa lähdevettä Turuust. Tää voi olla aukeamaton juttu, mutta kuhan etin, niin selvitys tulee


    • Husander-Hardrock

      Tässä nyt teen sen neljän kuvan robotestin https://ibb.co/kMLcM5 Saan nyt ne loput kallio ja luolakuvat https://ibb.co/jWUtuQ kerralla, siis tällä latauskierroksella https://ibb.co/jsNeZQ jakoon. Näitä on ilmeisesti näin tekstin joukkoon tiputeltava https://ibb.co/eTAGEQ ja vielä mieluummin aina eri nimimerkillä, Jotta robo olisi suopea.

      Kun nämä tämän kierroksen kalliokuvat ovat lähteneet palaamme vihreisiin maisemiin sekä Baltiaan, että Lappeenrannan tienoille. Hyvässä lykyssä Abboforsin lohikaqhviln keväisiin maisemiin

    • Husaisesti

      Huam! Kun katsot tarkkaan tuota viimoista aavikkopuun kuvaa, niin huomaat että siellä oksalla on oikea vuohi välipalalla. Arabien vuohet ovat erittäin kiipeilytaitoisia

      • edson

        Ei siinä kovin tarkkakaan tarvinnut olla, kun sen kiipeilijän huomasi. No vuohet kait on jotenkin luotuja kiipeilijöiksi. Ihme ku vuorikiipeilijät eivät käytä orjinaan, vaan "tyytyvät" ihmiskantajiin. No saa ne palkkaa varmaan, vuohelle riittäis kyl vähempikin, koska on köyhän lehmä


    • Huussinen-Capo

      Nyt kun kaikki jo koisii voin vielä skrivailla yhden kuvattoman jutun. Noita puussa kiipeileviä vuohia on lisääkin vähän eri paikassa kuvattuna, jahka joskus siirrän niitä lähetyskansioon alkukansioista.

      Ne vihreet tai virheet ovat kyllä tavallaan mielenkiintoista väkeä. Niillä on ideologia mikä nimellisesti ajaa ilmaston ja luonnon tai milloin minkäkin etua, mutta toimenpiteet toimivat juuri päinvastoin

      Minun pitäisi olla vihreä oikeilla toimenpideajatuksilla ja sinun siellä Pehmoisissa kunnon kokoomuslainen virkamies eli dieseli päälle ja jarrut käyntiin ;)

      Onko Pehmoisissa tenniskenttää, golfkenttää ja pelailetko usein :))) Vai peliletko pasianssia diesel homen toimistopöydällä?

      Ymmärsinkö, että avomuijasi pitää sinut kurissa ja rouvan nuhteessa? :)

      Tämmötti jutui tulee ku lähtte Turuust vettä hakeem!

    • edson

      Alkukansiosta lähetyskansioon? No ni siis kamerastako tietokoneeseen tai siis muistikortilta tai jopa levyltä.

      Mä kuulun siihen virheeseen joukkoon, joka ei luovu ei sitten millään "tavoistaan" ja tottumuksistaan. No tapoja korjaan kyllä, mutta niitäkin toisella kädellä. Toisten tavat ovat siinä mielessä mielenkiintoisempia korjattavia, kun huomaan, että moni ei ees oo koskaan aatellu saati että niillä olis tapoja ollenkaan. Nyt taas on tottumukseni vaan saanut uutta potkua, sillä olen ollut huomaavinani elämän nelipyörässä olevan aika jees ja jopa luantoystävällistä. Mut auta armias, jos kaikki polttas puuta ja tekis niinku mä, ei tulis mitään.

      Peleistä hieman. Olen tainnut joskus sanoakin, että nuorena Laajasalon golfkentällä lyötiin palloja pusikkoon siihen tahtiin, että rahat loppu. Hauskin peli oli kesällä, kun naapurin rouva, kumppani ja mä pelattiin sanaristikkoo. Juttu ainakin lensi.

      Mitenhän tohon vastais tohon "kurissa" pitämiseen, ettei menettäis ihan kasvojaan. Mä sain aikoinani elämäläisiltä diagnoosin, missä oli jotain hivenen ... Lyön nuo pisteet, jos vaikka joku innostus, mutta siellä nyt haukutaan miehiä urakalla, joten ei ne ehi. Ja ainakin yhtä naistakin solvataan.

    • edson

      Rakas päiväkirja, tule talvi millon vaan.

      Piippu on nuohottu ja likakaivo tyhjennetty. Pitäs olla tuo pumppu, millä ite saa likakaivon tyhjennettyy. Vaikka en antibiootteja ehkä kusekaan, niin parempi niitten on, niitten likavesien, olla puiden juurilla. Kasvavat puut terveemmiks. No hauki kyllä tykkäis, jos ois pessy ittensä ja pyykkinsä havin mäntysoopalla. Ja toisaalta, kukas ny sentään paskaa antaa likaviemäribisniksille.

      Ja jumaliste, muuttakaa maalle, tuutte onnellisiks, sillä mikä voittaa hien muodostamisen raikkaas ilmas. Suppilot ovat vielä piilossa, mitä suuresti ihmettelen. Liekö metsäkoneen jäljiltä, en tiijä?

    • Husanowich

      Maalle voisi kyllä muuttaa, ellei olisi niin jämähtänyt paikoilleen, että ei enää matkustelekaan harva se päivä, mitä nyt käy vähän "dieseliä" pöllyttämässä. Se on vaan se muutto-operaatio kaikkine seurannais tarpeineen suuri homma. Niin suuri, että motivaation on oltava tosi korkealla. Ei sen puoleen, on minuakin houkuteltu Lappeenraantaankin muuttamaan, ja maallahan se on.
      Olisihan se kyllä hienoa päästä vaikka Kaukaan sellutehtaan viereen asustelemaan taas. Siellä rahakin "tuoksuu".

      Mitä ihmettä niissä suppareissa on mikä ihmisiä kiinnostaa. Nehän on kuin kuminsuikaleita söisi. Sama Khanttarhelleissä. Ainoastaan pieneksi paloiteltuna sopassa menettelevät. Eivät pääse samalle viivalle tattien ja rouskujen kanssa. Eivät edes lampaakäävän tai orakkaiden.

      Nauriita tekisi mieli. Toisaalta nekin ovat parhaimopia nuotion alla maassa kuumennettuina kuten potukin ja eihän kaupunkilainen voi sellaisia herkkuja edes ajatella.

      Polynesialaiset toki olivat jo historiassa keksineen maassa nuotion alla palmunlehtiin käärityn sian paistamisen hedelmien kanssa.

      https://ibb.co/hJowyw mitä lie tuossakin kuvassa

      • edson

        Joo toi maalle muutto oli ihan vaan sellanen miten sen ny sanois.

        Supparit on siitä hyviä sieniä, että ... kumppani huusi, että maukkaampia kuin kanttarellit. No minä taas sotken niitä vaikka kaurapuuroon, ja puolukkaa päälle ja kuivatan näin syysmeiningeissä, kun hellaan pistää tulen ja varpaitaan hellii lämmössä ni koko hyöty hyötykäyttöön eli tupaanki lämpöö, sano. Söinköhän jonkun huumesienen, ku teksti on mitä on. Pakurii en oo ottanu vähään aikaan.

        Mulle tatti on kans jees, vaikka mieto onkin. Nauris joo, en oikke tiijä, raakana ainakin nippanappa kitkerähkö. Täytyis varmaan kerätä tarpeeksi ajoissa, ettei puistuis.

        Onkos sininärhi? Tai siis onkos ees olemassa sininärheä? On, Intian sininärhi


      • Kägönencucui

        Tuon kuvan olin joskus aikaisemminkin postannut ja silloin se oli nimetty Pärsiinalaisen torin viherkäeksi


    • edson

      Nyt on aamen, polttopuut raijattu metästä. Törmäsin sellaiseen juttuun, että tuulenkaato ja sen juurakko-osa oli lähellä halata minuu. Se kun keikahti kanto-osan puolelle ja onneks jätin tarpeeks pitkän kannon, se jäi siitä nojaamaan maata vasten. Harvinaisen nopea tapahtuma. http://bot.fi/240o

      Ja nyt sit kuminsuikaleita joku päivä hakeen, ku ei ollu koppaa mukana. http://bot.fi/240p

      • Saitikkinen

        Jo vain oli julmetun hieno kanto. Tollasist miekii tykkään ja mettä ja. Siis mettän oliot, joita arvostan.
        Nuo sienet kyllä näyttivät seitikeiltä. Eivät kuitenkaan taikasieniltä. Sen verran olen toki selvittänyt, että tiedän miltä ne näyttävät


    • Saitikkinen

      Tarkemmin ajateltuna nuo Edsolventin kuvaamat saitikit voisivatkin ihan hyvin olla "taikasieniä. Ainakin pääteltynä taikasienikirjan kansikuvasta https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51YNNfdC6bL._SX326_BO1,204,203,200_.jpg

    • Husandero

      No jättipä kuvan avaamatta. Ehkä kuvan ja lähteen luonteesta johtuen. No katottaan aukeeko botattuna http://bot.fi/2414

    • Tattaari

      Siänistä ja ruoasta puheenollen, niin tässä mallia Arabianmerenrannan "nakkikioskista". Siinä on ruokaa ns. hidas keittiöstä missä ne on alunperinkin keitetty näissä isolissa kattiloissa jotka ovat näille arabimaille täällä ranta alueilla tyypillisiä. Yhdessä on riisiä, toisessa kanaa tai jotain muuta, kolmannessa kastiketta, kasviksia jne. Voin kokeilleena taata, että jos kohralle sattuu niin kannattaa kokeilla. https://ibb.co/nG3aab Melkein voittaa tattirisoton. No ei nyt sitä sentään.

    • Allahu-Husander

      Käydäänpä rukoilemassa sheih Zayedin (ex. Abu Dhabi ruler) moskeijassa mikä tässä on vielä tekeillä https://ibb.co/jXEj1G Sitteen käymme kalassa muutamassa kuvassa joista osa saattaa olla nähty aikaisemminkin. Mutta kertaushan on muistamisen isi!

      • edson

        Moskeijaksi maskeerattu ydinvoimala :)


    • Akbar-Husander

      Lataanpa työvuorossani ajan käydessä pitkäksi vielä toisen kulman kuvan Abu Dhabin noin 30000 ihmisen Allahun palvontapaikasta mikä on nykyisin jo valmis https://ibb.co/eCOKJw
      On muuten huikean komea paikka vaikka käyttötarkoituksesta voidaan olla kaikenlaista mieltä

      • edson

        Jee, nyt on suojakuoretkin saatu asennettuu


    • edson

      Rakas päiväkirja, nukuin hyvin

      ja Siltakin täksi päiväksi / illaksi ja keno kans. Sain kuvan poijasta ja kumppanista, jotka "hilluivat" toisen pariskunnan kanssa Stuttgartissa saksalaisissa vaatteissa (tais mennä väärin), mutta joka tapauksessa miehet nahkahousuissa ja naiset näteis leningeis.

      Mä tykkäisin kilteist. Ja heti hakeen laivareittei. Veikkaan, että tosi kallista.

      • edson

        Kallista ja kallista

        Belgiasta Harwishiin öbaut 200 ekuu meno ja sieltä 600-700 km Skotlantiin. Mitä helevettii mä siäl teen? No sitku itsenäistyy, niin sitten.


      • edson
        edson kirjoitti:

        Kallista ja kallista

        Belgiasta Harwishiin öbaut 200 ekuu meno ja sieltä 600-700 km Skotlantiin. Mitä helevettii mä siäl teen? No sitku itsenäistyy, niin sitten.

        Eiku Hollannista ja sitä paitsi, jos on maakrapu, niin ei viitsi edes etsiä matkaa Norjasta Skotlantiin. APUVA. Mihkä mä meen, mihkä?


      • edson
        edson kirjoitti:

        Eiku Hollannista ja sitä paitsi, jos on maakrapu, niin ei viitsi edes etsiä matkaa Norjasta Skotlantiin. APUVA. Mihkä mä meen, mihkä?

        Mä meen sienimehtään, mutta ekaks siistimään tien, noin 200 metriä meiltä kesänaapuriin. No siel roikkuu pari oksaa sillail pahasti, että raapivat nelipyöräasuntoni kattoa ja kävele en, sillä saattaa nilkka nyrjähtyy ja se on itse aiheutettu vika eli loukkaantuminen eli privaattiin lekuriin. No käveltävä kyllä pätkimään ne oksat, pärkkele


    • Dr.Whoo

      Mikäli oikein huomasin, jo edesmenneeksi julistettuna (vähintään epäiltynä) julistan täten itseni takaisin tulleeksi. Mikäs nimittäin pahan tappaisi, häh?

      Olen itse asiassa terve kuin pukki. Olen laittanut ruokavalioni (taas kerran) kuntoon, pudottanut 15 kg, lisännyt liikuntaa roimasti ja nuortunut siinä sivussa kutakuinkin 20 vuotta. Vain parran charmikkaasta harmaantumisesta näkee että en ole aivan nuori poikanen. Minulla on koko aikuisikäni ollut parta. Erittäin tyylikäs tietysti.

      Tuo migreeni kyllä vaivaa nykyään entistä useammin, onni kuitenkin että se ei minulla ole luonteeltaan pahinta mallia. Pahoinvointia ei yleensä ole lainkaan. Kohtauksen alussa tulee näköhäiriö jossa osa näkökentästä häviää, sitten klassiset aurakuviot, sitten aivan s..tanallinen päänsärky. Tai olisi s..tanallinen, mutta ajoissa otettu yksi tonninen parasetamoli ja yksi neljäsatanen ibuprofeiini taittavat pahimman säryn. Särkee kylläkin noista tabuista huolimatta. Voitte kuvitella mitä se olisi ilman. Tämä koko kohtaus on ohi muutamassa tunnissa, joten pääsen hyvin helpolla moniin kohtalotovereihini verrattuna.

      Kiireitä on pitännä, niinkuin tavallista. Joten aikaa pitää säännöstellä tärkeysjärjestyksessä. Tämä tämmöinen ajanviete ei aina ole prioriteettien kärjessä, valitan.

      Ps. Tänäänkö ja huomenna sitten K. Räikkönen näyttää ns. närhen munat?

      • edson

        Jumal'auta, tääl on allekirjoittanut vaeltanut itsesyytöksissä ja tietty, vaellus jatkuu, mut helekatisti, ettenkö sanois älyttömästi tai sit siit väliltä että terve tuloo

        ja minun yksi miniä pääsi vuosisataisesta hirveestä migreenikohtauksesta ku sai lapsen eli synnyt ...äsh.


    • edson

      No ni, mullaki parta ja helekutin vatta ja no se ehkä lähtee, ehkä ei, mutta ku tupakki jäi, niin olo on kuin tän ikäsellä.

      Yhteensä työkävelykilometrejä tänään1,15 vaikka en mitannut ja näillä vehkeillä, sano. Korkeimmillaan yltyn ehkä viiteen metriin http://bot.fi/241p vaikka ilmoitettu "teho" on kuusi metriä.

    • Hallelujakbar

      Ei ole migreeniä, mutta kaipa tässä on ylösnousemuksen ihmettä todettaessa lähdettävä etsimään kuivattuja tatteja marketista tattirisottoa varten, kun ei saanut itseään aamulla liikkeelle Lappeenrannan torille, eikä edes antamaan kyytiä Polle orille

      • edson

        Olen ollut niin kiltti ja ahkera, että saan saunan jälkeen suppilopiirakkaa. Eilenki puolukkapiirakkaa ruis/vehnä/vanha kaurapuuro taikinaan. Koita ny sitten laihtuu, häh

        Jos jätän saunan väliin, niin voisin jo nyt ... mutta venttaan maalimancupin suunnistusta Sveitsistä. Ja illalla Edelleen Alice Teemalta. Nimittäin tuota noin, sairauksilla ei saa leikkiä, mutta jotenkin oon nähny kerran unen, että paan ranttaliks sitten, kun muisti menee. Joskus nuorenaki pistin ranttaliks.


    • Cockalariikki

      ps. En ehtinyt kommentoida, että onpa koreet ja kalliit suojatyövaatteet Pehmoisten metsänhoitajilla. Ihan kuin Maharadjan riikinkukolla

      • edson

        Pärkkeletto sinnuu, vai että riikinkukko ja maharatja. Nääs ne ampuu ne jotkut jo ny kaikkee mikä liikku, ne luannonsuajelijat. Täytyy olla merkittynä, että osuvat.


    • Huussintakuinen

      Palasin jo tatinhakumatkalta. Kiersin Suomen suurimman Prisman eli Kaaren Prisman kaikki hyllyt löytääkseni kuivattuja tatteja vaan en löytänyt. Lopulta löysin herkkutatteja laimessaas soolaliemessä ja todella herrain herkun hintaan eli 10 egee 250 gr kuivapaino, mistä riittää tavara juuri yhteen risottoon. Kallista on tattirisotto. No samalla tuli hankittua risottoriisitkin ja tuoreita Portobello sieniä mitkä ensimmäiseksi paistan vaffasuolaisessa voissa välipalaksi. Siitä saa sellaista sapuskaa että se kelpais Pehmoisten "Riikinkukollekin"

      Ajatellessani maailman meno havaitsin että DR Whoo on lopulta salamuslimi, sillä hän nousi ylös "kuolleista" vasta julkaistuani tosi hulppean moskeijan kuvat ja kailottaessani Allahua!

      Kuntokin on rtapainen. Pelkkä suuyren Prismaman läpi kyykkääminen aiheutti väsymystä. Ainoa paikka missä väsymystä ei ole vaikka siellä viettäisi 24 h on pollen ratin takan jalaka polokimella.

    • Vilikainen
    • Tatindero

      Ja tästä tienviitasta suuntaamme kohti seuraavaa kalaisaa kuvasarjaa josta siitäkin on varmaan jokunen kuva erillisenä ennen lähtenyt, mutta se kertaus, se kertaus, eikä kaikkia kuvia kerrata eikä varsinkaan jatkossa kun nyt lähetetyt menevät kaikki koostelaatikkoon osoitteella lähetetyt https://ibb.co/cCDAtw tätä seuraa kalastuspatti ja sitten erilaisia kaloja. Harmi ettei ole kunnon tateista kuvia. Niillä olisi sopiva siedätyshoidollinen vaikutus eräille!

    • edson

      Oothan sinä ottanut paljon kuvia. Minulla ei ole kaloistakaan muistaakseni paria kuvaa enempää ja niistäkin toinen pitäsi skannata. Toinen on taas niin etäältä otettu, että vain kalaa roikottava käsi on kummallisessa asennossa. Vain minä tiedän ja kuvaaja, että kädessä siis roikkuu kala. Yleensä vaikeutena on ollut saada mahtumaan ne kehyksien sisään, joten ei sitä filmiä ole viitsinyt tuhlata.

      Mutta mutta, lähetänkin yhden sikamaisen kuvan ajalta, jolloin sudenmetsästys oli Pehmoisissa päivän sana. http://bot.fi/242i ja tästä pari sanaa. Olin kumppanin siskon miehen kanssa ajelulla ja hän halusi brassailla eli näyttää valtavaa aluettaan eli metsäaluetta, minkä omisti. Samalla rehvakkaasti, että täällä meillä tehään näin ... niin kyllä ulvonta loppuu.

      Mies osasi arvioida, millä hinnalla kannatti metsää ostaa. Periaate oli, että vähintään maa-alue jää voitoksi taskuun. Kovaa kuitenkin oli viljelijän/metsänomistajan arki, kun viinaa piti vetää, jotta pysyi tolpillaan tai ainakin tienisteissään ja suunnitelmissaan. No ei sitä vuositolkulla kukaan kestä, ei ei.

      • edson

      • edson

        Heitetään nyt vielä yksi vuosi, 2005 muistaakseen. En löydä nyt kuvia niistä herkkutatti"vuorista", mitä kuivatin. Ja äkkiä sitä sitten heittäytyi ronkeliksikin, ei enää kelvannut kuin aivan parhaat, myyntihinnaltaan muistaakseni 4-5 euron tatit, siis omaan käyttöön. Myyntiin en kerännyt. Sen jälkeen on kyllä saanut tarkkaan etsiskellä näiltä main. Oisi ehkä sitten saattanut saadakin, mutta olisi pitänyt lähteä merta edemmäs kalaan.

        Ja tänään ronkeli menee heittään virveliä ja opettelee hyväksymään sen hauen. Siis yltäkylläisyyttä tämäkin. Nythän on buumi, että jokainen kehuu hauen makua, minä en kehu, koska se on makuasia. Tosin kerran olen saanut maistaa hyvää kylmäsavuhaukea.

        Ihminen on kummallinen eläin. Polttopuukin pitää olla koivua. Tai siis näin mielletään, myös minäkin siis. Jos kaadan joskus omenapuun, niin sitä en polta. Pihlajankin voisi säästää "parempiin suihin"


    • Tatindero

      Tässä yksi sellainen aarinkoisten vesien kalanhankintahenkilön puatti https://ibb.co/kVeOfb
      Näillä laittavat vesiin sellaisia katiskan tapaisia vehkosia. Huomattavasti suurempia. Täytynee niistäkin kaivella kuvia esiin tuolta pääkansioista.
      Tatteja ei näiden maisemissa kuitenkaan kasva, mutta niitä saa pakasteena dalla vallen pusseissa mutta Suomessa mistä ovat yleensä peräisin ei vaan pakastetattia löydä mistään. Kaik on viety Italiaan ja sieltä mualimalle

    • edson

      Jahas, taas "poistettu sääntöjen vastaisena" joku juttu/kuva

      No kun nyt tuli tilattua Hesari kolmeksi kuukaudeksi, niin samalla selaan aina kunkin päivän Hesarin syntymävuodeltani. Rikoksia, vehkeilyä, korpilakkoa kotomaassa ja ulkomailla vähän kait sama juttu. Oli se hirveetä aikaa.

      Valtio ei kyennyt maksamaan kaikista 1,2 miljoonasta lapsesta lapsilisää, joten työnantajat velvoitettiin maksamaan osa , karkeasti noin puolet koko potista.

      Mutta ne jotka kykenevät lukemaan ko. lehden, näkevät myös mainoksen ja niin voivat myös etsiä ja tutustua sen ajan tutkimuksiin Valittujen palojen kautta http://bot.fi/242n

      • KaksiKalaa

        Tuosta Hesarista puheenollen. Minä luen sen nettiversiota mihin pääsee tilaaja artikkeleita lukuunottamatta riittävän laajasti käsiksi.

        Tilaisin sen kyllä, jos sillä olisi määräaikais tilausmahdollisuus, vaan ei ole. Tilaus on aina jatkuva ja jos sitä ei halua jatkaa niin se on suurella vaivalla irtisanottava.

        Tuossa ensimmäinen kuva kalansaaliista aarinkorannoilla https://ibb.co/ge210b


    • Sikandero

      Tuossa kuvatuksessa pitäisi näkyä niitä tyypillisiä kalastusvehkeitä eli merran ja katiskan risteytyksiä, mitkä ovta siellä päin maailmaa kovin yleisiä kalanhankintavehkosia https://ibb.co/mCzELb sainkin pikaetsinnällä lisää kalan ja kalankäsittelyn kuvia. Kapakalaa kalbalaisittain.

      Edsolventin ystävien sikakuvat ja kylmät naiset on noteerattu. Niihin kommentoidaan kunhan keksii sopivan terävän kommentin

      ps. poistettu teksti lienee pikaisesti poistettu seksi sepon yritys. Ei mikään meidän lähetyksemme

    • Dr.Whoo

      "Ihminen on kummallinen eläin. Polttopuukin pitää olla koivua. Tai siis näin mielletään, myös minäkin siis. Jos kaadan joskus omenapuun, niin sitä en polta. Pihlajankin voisi säästää "parempiin suihin"

      Tuota olen itsekkin aprikoinut että onko se nyt järkevää poltella niin hienoa puuta kuin koivua. Nykyisin on saatavana monenmoisia briketti-klapejakin, joiden lämpöarvo lienee jotain kolmekertaa kuivan koivuklapin verran. Muuten ehkä hyvä, mutta miten on takkaromantiikan laita? Miltä se nyt tuntuisi sanoa: laitanpa pari brikettiä takkaan?

    • MieVaaan

      Puhukaa te kaloista, mie näytän niitä. Tässä ovat alkukuivauksessa aarinkoranna hiekalla: https://ibb.co/f4D8wG ja juuri sellasilla häkkyrämerroilla kalastettuna. Kunhan ovat lopullisesti kuivuneet mistä näytän eri vaiheita niin määränpää on säkki ja suunta Bangladesh, Intia ja Pakistan.

      Niistä Edsolventin naisklipeistä tuli ainakin sellainen aivoitus? että niillähän voi hoitaa ilmastonmuutosta. Jokainen hommaa itselleen naisen ja heti alkaa ilma huushållissa viilentyä!, eller hyr. Lännen mies ei tuohon kyllä "uskalla" kantaa ottaa

    • edson

      Krikettiklapit joo

      Naapuri oli ostanut sellaisia pötkylöitä. Olisi antanut kokeiltavaksi, mutta koska poltan kovalla vedolla varaavaa takkaa, niin en luota kaikien takkasisältöjen kestävän kovia lämpöjä. Mielestäni jo yhdellä kokeilullani sulattelin yhtä valurautaosaa, en arinaa, mutta vetoon liittyvää läppää. Voi toki olla muukin syy. Korvasin sen 10 millin teräslevyllä ja se on kestänyt.

      Joksikin tonnikalaksi luokittelin Sikanderon kalakuvat. Mutta jossain oli ihmettelyä, että silakka ei enää kelpaa ostajille. Hitsi, onko savusilakka unohdettu? Nyt, kun vielä savustettuakin saa, jos ei nyt ihan joka paikassa, niin vaikka puistossa.

      • Sikanderin-poika

        Minulle kelpaisi silakka, mutta sitä ei enää juurikaan Liiteristä löydä. Prismassa on mutta varsin pientä. Kerran kokeilin niitä Prisman tuoreita silakkafileita eli silakoita ja en ollut niihin läheskään yhtä iloinen kuin niisä Lidlistä saaduista numeroa suuremmista silakoista silloin kun niitä vielä sai https://ibb.co/f7eywG Nuo eivät ole silakoita vaan jotain sardiinin tapaisia joita uiskentelee Arabian meressä


    • Sorkkanowich
    • AlKala

      Ja tässä kunnon pläjäys rantakalastamisesta. Juuri sellaisesta mistä ovat osin peräisin nuo minunkin ottamani kuivamassa olevien kalojen kuvat https://www.youtube.com/watch?v=ctY9tIyn29s Yllätteen tuossa u-tubessa on yksi suomalainenlkin kuvaajaosuus. Se en ole minä. Minä olen ihan still kameralla kuvaillut mutta usein juuri Kalbassa mikä oli eräitä suosikki reissupaikkojani Dubaista

      Tuossa U tubessa riittää katseltavaa samopin kuin sen mukana tulevissa muissa utubeissa. Voi suorastaan erikoistu aarinkovesien kalaan ja kalastukseen

    • Dr.Whoo

      "Jokainen hommaa itselleen naisen ja heti alkaa ilma huushållissa viilentyä!, eller hyr. Lännen mies ei tuohon kyllä "uskalla" kantaa ottaa"

      Kohta kai takkatulet kielletään, nimittäin Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on arvioinut, että puunpoltto aiheuttaa 400 kuolemaa vuosittain.

      Tää liittyy pienhiukkasiin, joita kuulemma kuulemma tuon uhrimäärän verran pääsee karkuun suomen 3 miljoonasta tulisijasta. Tiedä häntä. Rakennusmääräyksissä oli vielä jokin aikaa sitten määräys, että ok-talot on varustettava varaavalla puupolttoisella tulisijalla. Tiedä häntä sitäkään onko moinen määräys yhä voimassa.

      Tämä tämmöinen saattaa kyllä viilentää huushållia.

      • edson

        Puun poltto
        Tässä tullaan ehkä vähän saman asian eteen kuin puhutaan siitä, että afrikkalaiset polttavat kaikenlaista mm. siksi, että saavat laitettua ruokaa. Tai siis näin minä mietiskelen. Siis missä se sama asia? No siinä, että jos on pienet tulot, niin halvinta keinoa aina etsitään oli kyseessä mikä tahansa selviytymisen keino. No halvin keino ei toki ole sähkösavustimella savustus, mutta sen taas pystyy köyhempikin tekemään ja laatu on tasaisempi kuin puulla savustaminen. Ja se helppous ennen kaikkea.

        Ihmiset elävät yhä kauemmin, mutta uhkiahan on, se on selvää. Ja paljon.


    • Al-Kalaisa

      En ole itsekään varma onko tuo omakotitalon varaavan takan vaatimus enää olemassa. Saisi olla ja vielä niin muutettuna, että sen takan tulisi olla dual fuel takka eli normaalioloissa LPG tai Metaanikaasukäyttöinen ja kriisitilanteessa vaihdettavissa klapille ja muulle hätä puutavaralle.
      Kaupunkien kaukolämpölaitoksetkin pitäisi ola kriisitilanteessa puutuotetoimisia, mutta vain kriisitilanteessa. Kotitalouksissa puuta voisi poltella joskus vaihtelun ja "juhlan" vuoksikin.

      • edson

        Tässä tullaan yhteen asiaan, mitä kukaan ei pysty minulta viemään eli puulla lämmittämistä.

        Heti pitää vetää takaisin. Siis säännöt ja lait eivät pysty, mutta jos energiayhtiöt samalla vuosihinnalla lupaavat lämmittää huushollini, niin sitten kyllä.

        No onhan se niinkin, että jospa talvi siellä jossain ja kesä täällä jossain.


    • AlinKala

      Tässä niitä aurikokuivattuja "silakoita" jo läjiin haravoituna ennen säkittämistä. https://ibb.co/gVjODw Näitä kaloja mainitaan jo historiankirjoissa tämän alueen vientinä laivakaupalla aina Enklantia myöten. Koitan myöhemmin saada liitettyä alueen kalastuksen suurkuvaston. Siinäkin ihmettelemistä riittää. Haineviäkin täällä kuivataan. Ne kalat mitkä ekana lähetin ja Solvent kysi olivat pieniä haita. Hai hai! vai oliko se hui hai!

      • edson

        Lokitkin jättävät kuivatut kalat rauhaan. En kyllä muista, millainen näky se oli aikoinaan turskankuivatustelineillä.

        Hai hai se minulle ekaks tuli mieleen niistä kuvista, mutta pisti kirjoittamaan kuitenkin tonnikalan. Jos ois sellanen laji kuin evätonnikala. Ne eväthän viittasivat juu haihin ja pärstäkin ehkä.


    • Dr.Whoo

      Ruoasta puheenollen, syön sitä toisinaan yhä vaikka hoikistuneesta olemuksestani ei uskoisi. Tänäänkin oli paneroitua voissa paistettua turskaa. Oli turskasen hyvää.

    • Kaikkienturskien-father

      Tässä on melkoinen tarina kalbalaisesta "turskasta" eli osin noista aurinkokuivatuista fisuistakin.
      http://bot.fi/2430 Siis jos sen pitkän linkin lyhennys onnistui ja jos joku jhaksaa sen pienen enklanninkielisen aluehistorian lukea

    • Babandoff

      Lastataanpa tänne vielä malleja siitä isompien kalojen kokoelmasta https://ibb.co/iyUAdw ja jätetään ne silakat sinne aurinkoiselle hiekalle kuivumaan ja odottamaan laivausta säkitettynä.
      Kohtahan tässä päättyy sunnuntaikin ja alkaa "työ" viikko

    • edson

      Wikissä kerrottiin, että kapakalan valmistus oli joskus Suomessakin yleistä. Siis ilmakuivatun kalan. Miksi aina sijoitan tuon kuivatuksen vain Lappiin?

      En jaksanut sanakirja kädessä lukea tuota engl.kielistä tekstiä. Siis kielen opettelu ja osin kertaus on ahkeruudesta kiinni.

    • edson

      Joo siis rasvassa paistaminen

      joskus niin niin vie kielen, vie. Samoin kuin voipulla. Usein kuitenkin ohitan sen rasvan ostamalla rasvaista kalaa ja jos ankeriasta saisin, niin kaik olis kuin taivaassa.

    • edson
    • edson

      Rakas päiväkirja, sitte henkisiin juttuihin

      Olin näkevinäni yhden filmin sanomana muistisairauden kaameimman taudin eräänä hoitokeinona vaikkapa nyt sitten maailmallisen rakkauden yli rajoja syleilevät mahdollisuudet. Edellyttää kylläkin rakkauden tuntemuksen omaamista.

      Yhtä lailla on myös ihmismäisellä huumorilla, viekkauksilla ja muilla huijauksilla ja yleismaailmallisilla henkisillä ominaisuuksilla kantosiipeä yli rajojen, joten kaunis tarina viekkauksista voi ihmeessä pitää altshaimerikon (en viitti tarkistaa, tai) alzheimerikon tiettyyn pisteeseen saakka kiinni yleiselämässä. Huom. sanani ovat ehkä 1948 käytettyä tieteellistä termistöä. Tai sitten ei.

      Samassa filmissä olin näkevinäni sellaista, että liian pakonomaisesti ja liian suurella "raivolla" omaksutut tieteelliset termistöt voivat olla uhka. Kun muistisairas ne kadottaa, niin häneltä voi kadota koko olemassaolonsa kulissit.

      Mutta jos "porkkana" katoaa, niin sit ei voi mittään.

    • edson

      Sit mä aloin miettiin, rakas päiväkirja. Johtuu siittä (Sipilä), että kuulin tarun harakasta tai variksesta.

      "Nokka tarttuu,
      pyrstö irtoo
      nokka irtoo
      pyrstö tarttuu"

      Pakko sen on seistä mäntyisellä kannolla. Kuusikin käy.

      Jahas, nyt rakas päiväkirja, lorut on loruiltu ja kepposten tekoon.

    • Haiskentelija

      Nyt on Edsolventti pistänyt sen verran päiväkirjamerkintöjä, että on kyllä lisää kahavia hörpittävä että nokka irtoaisi ruudusta. Siinä välillä voi heittää yhden hain kuvan tähän kalasarjaan. Siis syötävien kalojen sarjaan https://ibb.co/mpbqTw Haitakin nääs voi syödä paitsi tiikerihaita ja härkähaita joissa on ihan liikaa ammoniakkia mitenkään neutraloitavaksi.
      Tää Hai on vähän sellanen "Manne" kala, hai sie..., hai luoto näkyy...

      • edson

        Hai sieki.

        Syökös ne muutkin osat kuin evät? No varmaan syövät ja tekevät hammastikut niistä hampaista tai kylkiruodoista. Onks hailla ees selkärankaa, joka sitten viittaisi siihen, että sillä on myös kylkiruotoo? Joillaki kaloilla on vain kylkiviiva, millä ne aistii.

        Minä olin tuolla metässä ottamassa muutaman kannon talteen. Liian monta istumapaikkaa oli harvesteri jättänyt. Niihin paikkoihin kannon jätin, missä käden etäisyydellä oli suppiloita.

        Jumal'auta, en vieläkään ole päässyt huijaamaan haukee pöytään!


      • Haimyö

        Kyllä hauki hain pannussa voittaa. Tosin tuolla alueella, etenkin sillä Arabian meren rantapuolella ja siellä kalban hietikoilla nimenomaan hainevää ovat kuivanneet. Hai kun sinänsä ei ole mikään erinomainen ruokakala. Eräitä lajeja toki voi syödä ja jopa eräitä melko ammoniakkisia erityis valmistustavalla eli "hapottamalla ja siten ammoniaklki neutraloimalla"

        Kateeks käy ku jotkut pääsee aidon kannon päälle istumaan. Meikäläisellä taas kului aikaa pollen pehmustetulla penkillä istumiseen. Tosin välillä jaloitellenkin ainakin kolme4ssa eri pysähdyksessä eri ytarpeisiin.

        Hailla ei taida varsinaista luustoa olla vaan kaikki on rustoa. Siksi hain rustoa on käytetty nivelvaivojenkin hoidossa. Hailla on monen sorttista ja erityisen tarkkaakin aistintavälinettä. Esimerkiksi sillä härkähailla joka saattaa ihmistäkin popsaista. Aistimia on joka puolella, ihossakin, mutta ennekaikkea sensoreita jotka tunnistavat minimaalisenkin heikkovirran muista otuksista ja naks, kitaan män!

        Lännen miehet tuskin edes noita hain nopeita ilmaisuja kuten män syvällisemmin ymmärtävät kun syövät happamia tyrnimarjoja ja ovat muutenkin jäyhiä! Mut autas kun alkavat selittämään kuten eräs valötakunnan visiiri Niininen, niin taju katoaa ennekuin se on saanut yhtään ymmärrettävää virkettä valmiiksi, jos sittenkään! :)))


    • Erkkiköse

      Hai sie Pehmoisten sulttaani, https://ibb.co/in7vvb mie laitan siulle vähän vetisempiä kuvia ettei alkais kalliot ja santa silmää kuivata https://ibb.co/fkZsab Sit perään vähän veden asukkaita
      https://ibb.co/cveEow Toivottavasti kukaan ei niitä ulkomaan kaloja tunnista ja ota itteensä.
      Tässäkin lupaa kysymättä kuva henkilöstä persiinalaisen torin aavikoilta. Toivottavasti sekään ei ota julkaisusta hernettä nenäänsä. No tosin miun kuvissa jokaiselta henkilöltä on kysytty lupa saako kuvata! Myös tolta varjolta. Huh, nyt lipsahti monta kuvaa. Robo välillä vie yhdeltä sun toiseltä, mutta jokainen ei sitä tunnu muistavan

    • Erkkiköse
      • edson

    • Husiainen

      Niin ja tässä vielä se tuolta ylempää poisjäänyt hymyilevä kalakauppias joka antoi juuri kuvausluvan malayalamin kielellä jota toiset osaa ja toiset ei. https://ibb.co/b195Tw
      Ja tähän päätyy tältä erää kalasarja ja seuraavaksi vetisempiä kotimaiseman kuvia ennenkuin taas mennään jonnekin ulkomaille kuivaan tai vihreään vuodenajasta ja paikan luonteesta riippuen.
      Olisi vielä yksi kuva kalliosta mikä on alkanut vihertää sateen jälkeen.
      Olisipa hauki, mutta ei ole ja on pakko nyt syödä tuota ihan kohta valmistuvaa sienirisottoa

    • edson

      Happamien tyrnien ja jonkun luonnostaan makean yhdistelmä voi olla eetvarttia. En oo vielä keksinyt, mikä on se yhistelmä.

      Mutta mutta, maksoivat kait 0,7 ekua kilo marjoista, ja veivät humalahakuisilta tilhiltä ilonpillereitä. Tilhet suuttu ja muuttivat ... ei taija oikein puhjeta asiaa.

      Kaikkien aikojen tulitus jenkkilässä, mut jos vilkasee tilastoja, niin sentään pohjolassa ... no tilastot voivat vielä muuttua. Tääkään ei oikeen irrota mitään sen ihmeempää ja petyin, kun ykkösen uutisissa ei kuullu lausetta, että "miten siellä juuri nyt "... Ja jos täs alkais vetää jotain hjumoria, niin revitään se nyt toisesta uutisesta. Epäilevät, etteivät valkoposkihanhet viitti enää muuttaa Venäjän ilmatilan kautta.

    • Alikemistei

      Juu kovat on ollut piipussa jenkkilässä. Kaipa se on seurausta liian vapaista kanuuna laeista. Joka hullu saa ostaa niin paljon rynkkyjä kuin haluaa ja tilata paukkuja niihin vaikka kuorma autolla. Ei ihme että joku siitä joukosta pimahtaa ja ajattelee että jotain käyttöä kanuunoille on kehitettävä. Niinhän siellä tuntuvat paikalliset poliisitkin ajattelevan. Aina kun liikahtaa niin kanuuna kajahtaa.

      Se muuten onkin niin, että varsinaissuomalaiseksi hyväksytään vasta kun ilmeenkään värähtämättä popsii purkillisen tyrnejä, Mitä tulee tilhien iloon niin olen samaa mieltä. Jonkun verran pitäisi jättää pihjalanmarjoja käymään.

      Hanhista on joillekin ongelmaa, joillekin ei. Minulle ei sillä en ole mennyt valkoposkihanhienkaan reviirille niihin törmätessäni etelän rannoilla kuten Sibbossa. Venäläiset ovat hoitaneet hanhet omalla tavallaan siellä Karjalan mailla. Lappeenrannassakin ne on uustulijoita sillä omassa lapsuudessani ei siellä ollut hanhia eikä venäläisiä. Nyt on molempia ihan rutkasti

      Sitä tyrnin suurta C vitamiinpitoisuutta voi muokata millä tahansa lievästi emäksisellä elintarvikeaineella. Esimerkiksi tavallisella bikarbonaatilla ja sokurilla.

      • edson

        Facessa levis joku juttu tyypistä, joka löi hanhen kuoliaaksi golfmailalla. No minä ns. tarkkana miehenä kysyin, että puuysillä, rautakympillä vai jopa puttimailallako? No raakaa leikkii tietty, ku joittenki elä on järkkyny lopullisesti ja ties vaikka ampuvat jonku golfaajan. Tai sit purjehtijan, ku niillä menee niin hyvin.

        Kerran pistin pyyn kaulasta roikkuun puun oksalle (oli lentänyt ikkunaan) ja lähetin kaverille kuvan ja kysyin, että onko pyy vai jopa pikkuteeri. Se on metästäjä ja suuttu hiukka. Tais kysyy, että millä sain kiin ja taisin vastata että pesäpallomailalla. Ei kyl kumppanikaan tykänny.

        Nää vain esimerkkejä sairaasta hjuumoristani.


    • edson
      • Husasenko

        Mie kyllä eppäilen että tuossa on Pehmoisten Maharadjan riikinkukon varjo.
        Hyvät sillä näyttää olevan eväät. Ei mitään bengaleiden köyhää kalaruokaa


    • Husiainen

      Edsonin ikkanaan lentäneestä puyystä puheenollen, niin kun on kuvia lähes kaikesta påaitsi sienistä, niin laitetaanpa muutam fågelin kuva seuraavaksi; https://ibb.co/mBF45b Siinä varsin yleinen aavikon pyy, anteeksi pulu. Nämä' aaviokon kaikki otukset selviävät uskomattoman olemattoman näköisellä sapuskalla mitä kuitenkin löytävät hiekan ja kivien joukosta ihan vuohia myöten

    • WhiningRag

      Ja tässä sitten isompi kokoelma enemmän sapuskaksi kelpaavia pihalintuja https://ibb.co/fPCRkb
      Tollasia ei varmaan näy ees Pehmoisten nurtseilla kakkailemassa

      • edson

        No no, kaivoin 2000 luvun alusta kuvan http://bot.fi/246d Tässä vielä se nuorinkin elossa. Koira meinaan kaveerasi akkakalkkunan kanssa ja oli liian kovaotteinen. Muistan sen hämmennyksen koiran naamalla, kun leikkikaveri ei enää noussutkaan leikkimään.
        Siellä yksi ankka juo ammeesta vettä. Ja olihan noita ankkojakin http://bot.fi/246e


    • Husanowich

      Nyt kun ei vielä ole ehtinyt kympin uutiset käynnistyä niin ehtii vilauttaa sellaisen kostean kallion mikä vesisateen jäljiltä onkin yllättäen vihreä kallio https://ibb.co/koGxrG
      Tässä kuvassa ei toki niitä historiallisia geologisia tai asutuksen kuvia mitä oli niissä kuivissa kallio kuvissa, jos oli ajatus millä katsoa

    • Husandero

      Kun näyttää jo ilta tulevan niin tässä se tapahtuu kuivan hiekan yllä https://ibb.co/iyKxQb
      Jäi vielä pari lintukuvaa jemmaan.

    • Husanderi

      Kun suurvisiirin riikinkukko heräät kalliista unestasi niin katsopa tuota yllä olevaa auringonlaskua tarkkaan ja kerro mitä löysit. Useimmissa kuvissani on nimittäin tarkkasilmäiselle nähtävää tai ajateltavaa.

      • edson

        Muuta en huomaa, kun että on tuullut oikealta vasemmalle


      • edson

        Ei ku helekutti, siel lentää hai


      • Husasenko

        Siis se hai on aivan siellä kuvan oikeassa yläkulmassa. Sitä kuljettaa 2 Pratt&Whitneyn suihkaria. Taitaa olla Emiraattien Boeing 777-300 ;)
        Sataa, sataa, saata....


    • edson
      • Huiskaaja

        Näistä linnuista puheenollen https://ibb.co/kkSqBG siinä oli Hampurin merimieskirkon papukaija tseki joka seki oli antanut minulle kuvansa julkaisemiseen luvan. Korvaan kuiskutteli istuessaan olkapäälläni aikoinaan. Toimin silloin papukaijakuiskaajana.
        Harmaasieppoja ei ole kohdalle sattunut kuiskattavaksi


    • Hussaari

      Nyt on ainakin täällä Kalliossa sellainen harmaasiepon ilima, että on ihan hyvä että on kaikki muonakaapit täynnä niin, että vois vaikka talaven yli pärjätä

    • edson
    • Hussaari

      Palasin tuolta ulkoa ja sateesta juuri. Täytyy piristykseksi laittaa sateen vastikkeeksi kuiva kuva missä sininen taivas aina näkyy https://ibb.co/dEBj6G
      Tämän kuvan olin alkuperäiseen kansioon kirjannut nimellä "Erämaa elää"

    • Huussindal

      Ja erämaassa kasvaa näinkin runsaita kasvustoja jos omistaja edes hiukan vettä antaa juurille
      https://ibb.co/dZjOYw Nämä ovat kuivan aurinko maailman viidakkoja
      Sopii kuitenkin lokakuisen Härmän piristykseksi ja värit ovat Pehmoisten sulttaanin värien kanssa yhteensopivia.

      Se on Johtaja näemmä opiskellut historiaa oluen juonnista ja sanailua sen mukaan. Historia on kyllä antoisa harrastus mitä kannattaa tehdä.

      • edson

        Historia kulminoituu vuoteen 1948, ennen sitä oli pelkkää mustaa keskiaikaa ja jälkeen on taas sitten tätä sekamelskaa, silloin nimittäin armon vuonna 1948... katkaisi Tapio Rautavaara salaa Hyytiäisen puukeihään, koska Hyytiäinen oli koittanut heittää liian keveällä keihäällä. Rautavaara teki viisaasti, sillä hämärä oli jo laskeutunut kentälle ja vaikea oli mennä suorastaan todistamaan mitään.

        No mitä taas tähän nimenomaiseen aikaan tulee, niin kaikki rikkaat eri valtakuntien osat pyrkivät itsenäistymään. Odotan, koska Kauniainen itsenäistyy.


    • Dr.Whoo
    • Tartaari

      Tässäpä elävästä elämästä länsirannikon ja pehmoisten kiinteistösijoittajille esimerkkitapaus http://bot.fi/2482 siitä miten voi ahneuksissa käydä. Nämä liittyvät Dubain ja eräiden emiraattien v. 2010 tapahtuneeseen eräänlaiseen konkurssiin minkä sitten osin pelasti Abu Dhabin Sheikki, jonka mukaan myös Dubain ylpeys eli se maailman korkein torni nimettiin. Tiedostoissa ja kuvissa on Ajmanin emiraatin rakennusprojekti Emirates City mihin piti tulla hurja määrä korkeita tornitaloja. Tuo ylätiedosto antaa kaiken kuvan kuinka korkeita, kuinka paljon piti tulla ja tämä Alkuvuodesta 2016 ottamani kuva taas kertoo mitä ainakin toistaiseksi jäi käteen eli muutama lähes valmis pilvenpiirtäjä ja loput pahasti keskeneräisinä https://ibb.co/cGMyGG Projektia ei tietojeni mukaan ole vieläkään saatu uudelleen käynnistettyä mutta paljon riitoja siitä tuli kun moni oli maksanut etukäteen osansa asunnoista ja rahat menivät kaikki.

      Se mihin kaupunkilaisten kuten länsirannikon välillä postittamansa artikkelin mukaan kettumaisenkin isännän pitäisi tutustua on tuo tornitalojen rakennustyyli missä ensimmäiset 6 kerrosta ovat parkkikerroksia. Tuo rakennustyyli on nyt tornien ja pilvenpiirtäjien emiraateissa standardi. Meilläkin olisi isommissa kaupungeissamme siitä ipanoimista. Tosin meillä ei ole yhtään niin isoa kaupunkia eikä vielä yhtään pilvenpiirtäjääkään ja vain käden sormilla tornitaloiksi eli 25 kerrosta luokiteltavat

    • Hussander

      Laitanpa vielä päivän päätteeksi yhden unohtamani lintukuvan https://ibb.co/gZzADw tämän otin porvoon moottoritien ekalla parkkipaikalla Sipoon suuntaan. Mikähän lintu se on. Naakka se ei oo, Tavallinen varis se ei, Korpiksi pieni. Kuka se on?

      • edson

        Lapsikorppi?

        Whoon lähettämään linkkiin. Lukasin ja totesin, että meitä on moneksi ja meissä on moneks. Tuo m-vellisti herätti halun että aletaas taas lukeen, millainen on itse Vellisti ja sitten verrataan, äsh.

        Noi pilvenpiirtät ansaitsevat ehkä myös maininnan, että joka pilveen kurkottaa ...

        Ny hesarin, 4.10.48 pariin, koska eilen oli ollut kaksi pesismatsia. Toinen Hesperin ja toinen Haapaniemen kentällä. Toisessa enemmän TUL:n pallonlyöjiä kuin toisessa.


    • edson

      Ennen kuin pääsen urheilutuloksiin, niin hokasin, että tänään on eläinten päivä. Sopii lihattomaan lokakuuhun ja tuohon "korppiinkin" hyvin. Mut naakat on paskoi lintui. Oho
      Tänään on myös sateinen päivä.

      Juu ja Helsinki voitti eilen siis pesäpallossa Maaseudun kahdella eri kentällä.

    • Huussinperältä

      Juu naakat on aika kälkättäviä. Toisaalta ne on älyn voimaltaan korpin ja vareksen tasolla ellei jopa korkiammallakin. Korkiammasta vilhti muuten heti mieleen kalle kustaa korkki, jota te nuoret tuskin tunnette? :))
      Mutta ne linnut, ne linnut https://ibb.co/j1RcAb kerropa kuka hää on jos vaikka hyväksyisimme sen nuorisokorpin päätelmän. Se oli sellaiset arviolta 10 cm täyskasvuista korppia lyhyempi. Sen voi päätellä sen roskapöntön kanne leveydestä

      • edson

        Töyhtö (-rastas, -kirvinen, -kiuru) joista ehkä rastas on kokonsa puolesta noin suunnilleen. Tai hei aavikkorastas, vaikka punkkari onkin.

        Kalle Kustaata on kyllä kuunneltu, mutta ei muista ei, mitään muuta kuin aina saattoi olla jännääkin.

        Kyllä oli pitkäveteinen rupeama puiden kimpussa. Joo ja vein radion viereen, jos se piristäisi. No ei, siellä ne lässytti jotain tähän päivään kuuluvaa sosiaalista ties mitä ja musaa päälle pärskeletto. Kyl olin niiin vastaanottamaton että ... jospa sitä piristyisi illaksi.


    • Husander

      Eikös ole aika yllättävää, että nyt robo on vienyt ihan tavallisen tekstin minkä pahin sana oli elukka. On meidän robon luetun ymmärtämisessä kyllä välillä parantamisen varaa

    • Husiainen

      Täytyy taas varovaisesti testata robo yhden vartioelukan https://ibb.co/hO7XbG lähettämisellä aluksi. Tämä oli vanhan, silloin uuden depoomme vartija Sharjahin teollisuusalueella

    • Husander

      Tosin kun muistelee niin joutuihan kerran myös täysin viaton ja kenellekään erityisemmin osoittamaton ja keneenkään vihjaamaton, mutta laadukas huussiruno robon hampaisiin kaikissa versiopissaan ilmeisesti siksi, että siinä huussissa taisi käydä joku elukka
      No ei siinä kuitenkaan ollut tällaisen hienon uroselukan kuvaa https://ibb.co/n5AkwG Harva nimittäin uroskamelin koskaan näkee, mutta niitäkin on elukan päivänä muistettava

    • Huussinen
    • Husiainen
    • Dr.Whoo

      Huomautan vain, että tänään on myös valtakunnallinen korvapuustipäivä. Tosi on.

      Muistelenkin kaiholla Café Esplanadin jättimäisiä puusteja.

    • Husiainen
    • edson

      Ai oli puustipäiväkin

      Sain kuitenkin napistettua muutamia voisilmäpullia, kun kumppani leipoi vanhuksien torstaitapahtumaan. Aina ko. tapahtumapäivänä, jolloin on kumppanin vuoro, niin minullekin murusia. No ainakin yhdeksän söin.

      Barcelonaan en menis, vaikka ilimatteeks pääsisin. En mä me Kauniaisiinkaan.

      • Huussinen-itse

        Täytyypä heittää muutama kirjain Edsolventille kun kerran tapansa mucaan on täällä yävuarossa.
        Vai sitä vanha "kulosaarelainen" Kauniaista karsastaa. Siellähän asuvat kaikki paremmat ihmiset elleivät sitten asu "Tuusulassa", Sjöblomien rahastuskeitaassa


    • Huussinen

      Se oli tämä puun juuri, mikä oli yörobolle liikaa https://ibb.co/g1pFFb
      Tekstinä oli vain puunhalausta

    • edson

      Eilen tuli töllöstä mielenkiintoinen docventures. Siinä uumoiltiin tulevaisuutta. Jos vaikka kaupungit alkaisivat muistuttaa valtioita ja hoitaisivat siis jne...

      No katsokaas ohjelma. Tuo barca/kauniainen oli siis "mielenosoitukseni" ja meinasi sitä, että kun pitäisi mieluummin poistaa rajoja niin eikös jotkut kuten rikkaammat osat joitakin valtioita haluaakin itsenäistyä. No Kauniaisilla ei kait ole muuta kuin alhainen kunnallisvero, mutta kuitenkii. Kurdistanialla olis öljyy, mutta esimerkiksi mitä olis p-karjalalaisilla?

      No ehkä P- Karjalalla olis siis syytä itsenäistyy, esim. toisella puolen rajaa on metästys yhteistyöläisii ni voisivat käydä turkiskauppaa keskenään. Savolaiset sais heti itenäistyy, ne olis helppo pitää rajojensa sisällä.

      • edson

        Mut oli miten oli, sateen jälkeen tulee pouta.

        Naureskeli yks turisti- mökkiläinen ku kerroin, että taidan lähtee poimiin kuivatettavia elintarvikkeita. Meinasin katkasta naurun lyhyeen, mutta toivottomiako opettamaan, ei ei.

        Täällä sukurutsan luvatulla paikkakunnalla taas eilen sain kuulla totuutta, kun kuulemma maahanmuuttajat ... no korjasin heti että pakolaiset ... no nin, siis nämä saavat kunnalta tukea 4 x sen mitä suomalaiset ja heti, jos ei 40 tuumanen telkku riitä, niin voi mennä maksusitoomuksella hakeen 60 tuumasen.

        No joo, kyl meittille ei riitä se, että koulutusta ollaan uudistamassa.


      • Huussinen

        No voi slime, mullakaan ei ole kun ihan tueton 49 tuuman tökkötin. Tahdon ja 60 tuumaisen.
        Näkis Formula 1 ohjelmia ja muita Rambija ja Exterminatoreja hienommin. Viis Nat Geo Wild ohjelmista, eihän niitä kukaan katoa, CNN puhumattakaan


      • edson
        Huussinen kirjoitti:

        No voi slime, mullakaan ei ole kun ihan tueton 49 tuuman tökkötin. Tahdon ja 60 tuumaisen.
        Näkis Formula 1 ohjelmia ja muita Rambija ja Exterminatoreja hienommin. Viis Nat Geo Wild ohjelmista, eihän niitä kukaan katoa, CNN puhumattakaan

        Mä olen tekniikas täysin jälkeen jäänny, siis siinäkin. Miten saan näkymään BBC:n, CNN:n tai pystysin kuunteleen Al-Arabiya 99 lähettämää uutta musaa? Tän viimesen mä vedin ihan wikin hatusta, muistaakseni.

        Mut ihan totta. Haluisin kans katsella jotain näistä http://bot.fi/24bw ja huom. tää ei ollut pottuilua. On kaikenlaisia aaltoja ja monenlaista kaistaa, mutta ehoton ykkönen on vuoden 1948 Hesari ja sen artikkelit.


    • Husiainen

      BBC tulee näkyviin vain maksamalla. Mulla on DNA 8 kanavan maksupaketti mistä tällä hetkellä on käytössä CNN, BBC, Nat Geo Wild, Eurosport1 ja 12 sekä BBW brit ja BBC luonto.
      Maksaa, mutta ilmankaan ei voi jaksaa! Sitten opn ne noin 20 kanavaa mitkä tulevat Kallion kaapelista ilman maksuja, mutta pääosin ne ovat kaninpapanoita.

      • edson

        Kaikki maksaa ja hitto, kuka on sanomaan tai kyseenalaistamaan mitään siittä (sano sipilä) että esimerkiksi joku haluu katsoo BBC:tä

        Minulla on se kielen ymmärtäminen se tenkkapoo. Ja toisaalta istun eli oon kylkiasennossa jumalattoman paljon kaikkien murhasarjojen kera ja salatutkin katson aika usein. Ja niitä dokkareita sun muita.

        Me pohitaan kumppanin kanssa, että mitähän tuon Karin kanssakin (Taalasmaa Salatuissa) kun se sotkee noita asioitaan. Mutta ei ole ainoa salatuissa, joka sotkee Ja kunhan selviää ... niin taas ne käsikirjoittajat vetävät uutta koukeroo eli ne ne sotkee.


      • NiiloPielinen

        Mie valitsin sen DNA 8 kanavan paketin siksi, että juuri siltä sai tärkeimmät uutiskanavat kuten BBC esiin. Niitä kanavia voi vaihtaa kerran kuukaudessa, mutta ei siellä tahdo kuitenkaan 8 hyvää kanavaa löytää vaan uutiskanavien lisäksi muita katselee melko satunnaisesti. Formula 1 ei näy näiltä kanavilta eli katson sen BBC tekstiversiona useimmiten jos haluan heti tietää miten kävi.


    • edson

      Poltin hesarin 1948 ja siirryin vuoteen 1956, yleislakkovuoteen. En siksi, että oli yleislakko, vaan siksi, että muistan hieman enemmän tuolta ajalta.
      Päällissivulla oli valtava mainos elokuvateattereiden leffoja ja kuis ollakaan, Alohan vieressä oli Arita. En ois muistannu, enkä sitäkään, että Eddien Constantine oli aikansa rautanyrkki. Mutta Eroll Flyn siis oli ykkönen. Ryösti köyhiltä ja antoi rikkaille. Tähän päivään käännettynä, väännettynä, sillä ei liput olleet kait ihan halpoja.
      Odotan mielenkiinnolla, koska tulee ensimmäinen muistikuva urheilusivuilta, sillä jo silloin pidin "päiväkirjaa" ja liimasin hesarista urheilukuvia vihkoon. Mutta en kirjoittanut viereen mitään mielipiteitäni tapahtumista, sillä en ollut silloinkaan mikään nero eli siis lapsinero. Osasinkohan ees kirjottaa oikein, vaikka pilkut saattoivatkin olla oikein paikoillaan.

    • Hissunen

      No joo. kyllä 5 linkkiä oli liikaa Robolle vaikka oli rekisteröitynyt lähettäjä. Eli neljään ollaan päästy nyt paraimmillaan. Varmuuden vuoksi kopioin linkit tällä kertaa ja voin ne lähetellä "paloiteltuna" joku toinen kerta. Ihan tavallisia arabian maisemiahan niissä vaan olikin.

    • TissunenTassunen

      Tässä Lännen miehelle testi oletko neandertalilainen: https://www.hs.fi/tiede/art-2000005396670.html
      Pehmoisten kuvernöörin ei tätä testiä tarvitse tehdä kun asia lie selvä :)))))
      Itse sain testissä 0/8 eli ei tippaakaan neandertalilaista vaan 100% "arjalainen" :(((

      • Dr.Whoo

        Ja tässä normaaliin tapaan täydet pisteet:

        "Sait pisteitä 8/8
        Neandertalilainen veri virtaa väkevänä suonissasi. Monet ulkoiset piirteesi muistuttavat sukulaislajista. Sinut voisi lähettää näytteille Mettmannin Neandertal-museoon Saksaan."

        Olen siis taattua sukujuurta, tutkimuksieni mukaan nimittäin arjalaisuuskin on tosiasiassa suoraa verenperintöä Neandertalilaisilta. Myös Naantali (Neandal) on alkuperäiseltä nimeltään Neanderdali. Tosin olen turusta kotoisin, mutta likeltä kuitenkin.


    • edson

      1/8 ja olisikohan ollut siinä se yksi, mihin oli vastattava "vaikea sanoa" Nyt äkkii luonnetesti kans, sillä olemukseni kätkee ... tai ei se mitään kätke. Kumppanikin leikkasi aikoinaan tukkansa lyhyeksi, kun kiikutin häntä grilli-illalliselle poninhännästä.

    • Husiainen

      Olin taas tapaamassa Eikkaa ja Örjania. Siellä edelleen alle talles. Keskustelimme neandertalilaisuudesta ja totesin einarin siskollekin, joka oli myös käymässä, että ero meissä on se, että te olette karjalaisia ja minä arjalaisia.
      Aurinkokin näyttäytyy joitakin sekunteja.
      Noteerasin kyllä Dr. Whoon täyspätevän analyysin Naantalin synnystä eli alkuperäisestä Neandertalista. Se osa mikä niistä on Turkkuseen siirtynyt pelaa nykyisin Interissä futista!

      • amummu

        "...mikä niistä on Turkkuseen siirtynyt..." Ehkä ovat noudattaneet kutsua: tulkaas poijjat Turkkuseen pistään viinaa kurkkuseen.


    • edson

      Meillä neaderdalissa vaaditaan ... äsh. Kuuntelin just eilisen a-talkin ja veikkaus on sellainen, että maakunnissa tullaan jakamaan kakkua todellisuutta vastaan eli siltarummut ne vaan kolisevat.

      Se on nimittäin niin, että myös Torniossa, koska Amsterdamissakin ... en viitsi jatkaa. Entä Havukoskella. Siellä on sentään havuja ja kait koskikin.

      Naantali on hyvä mesta, sieltä pääsee ... no ainakin niin kauan kuin sinisillä pysyy melkein puolen prosentin kannatus. Mutta johan he ovat tuollakin kannatuksella saaneet mätää ääntään kuuluviin ja täysin kohtuutonta hallitusvastuuta. Mitä tapahtuu, jos kannatus nousee prosenttiin?

      Muuten kaikki hyvin, sillä suppiloitakin jo kuivattuna.

    • Dr.Whoo
    • Husiainen

      Sait 10/10 oikein!

      Olet suvereeni kielen käyttäjä, oikea synonyymien suurvisiiri. Onnittelut täydellisestä suorituksesta! Muistathan jakaa tuloksesi somessa!

      Jaa IS Synonyymivisa kavereillesi: Tää oli liian helppo sen neanderilaisuustestin jälkeen, missä joutui jopa miettimään minkä näköinen on

    • Husander

      Tässä pari niistä 5 kuvan sarjasta mitkä robo vei immohevoiselta. http://but.fi/6zt ellen väärin linkkejä muista niin tuo ensimmäinen on "tavallisen" arabin talo siellä emiraateissa. Toista en muista https://ibb.co/d2wDkb

    • Husiainen

      Kuten tästä hesarista lainatussa Suomen geneettisen perimän kartasta havaitsemme niin aivan erehtymättä turun ja neandertalin (neantali) läänissä neandertalilainen perimä on selkeän vallitseva http://but.fi/6zx Kertakaikkiaan kirkkailla väreillä. Ominaista harkimolainen leukattomuus, punertava iho ja silmät sekä korkeat silmäluut ja vastentahtoisuus herkkutatteja kohtaan. Mutta hyviä taiteilijoita ja esiintyjiä ovat

      • Dr.Whoo

        Aika havainnollinen kartta. Se myös selvästi korreloi heimolliseen henkisten (ei hengellisten) lahjojen rusaudelliseen jakaantumistiheyteen alueellisesti, mitä punaisempaa sen runsaampaa?

        A mummo tuolla ylempänä epäilee turussa väkijuomiakin käytettävän. Hänellä itselläänhän oli taannoin jotain sekaannuksia Neantalin musiikkijuhlilla..oliko nyt kyse siitä tapauksesta, jossa oman putelin huolimattomasta käytöstä johtuen esitti Mozartin Yön kuningattaren aariaa yleisön joukossa liian kovaäänisesti..


      • amummu
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Aika havainnollinen kartta. Se myös selvästi korreloi heimolliseen henkisten (ei hengellisten) lahjojen rusaudelliseen jakaantumistiheyteen alueellisesti, mitä punaisempaa sen runsaampaa?

        A mummo tuolla ylempänä epäilee turussa väkijuomiakin käytettävän. Hänellä itselläänhän oli taannoin jotain sekaannuksia Neantalin musiikkijuhlilla..oliko nyt kyse siitä tapauksesta, jossa oman putelin huolimattomasta käytöstä johtuen esitti Mozartin Yön kuningattaren aariaa yleisön joukossa liian kovaäänisesti..

        Et taida muistaa, että duettonahan sitä vedettiin, sää vaan oktaavia alempaa! Kurkun kirkastusvesi oli vissiin liian laimeeta.


    • edson

      9/10

      Jahas, niitä Lähi-Idän muka palatseja taas, vaikka selvästi tästä toisesta näkyy, että kaksi mannertenvälistä suojelee ydinpommilaitosta.

      Suomi ei taida allekirjoittaa sopimusta, missä kielletään kaikilta mailta ydinaseet.

      • Dr.Whoo

        Saattaa olla aika vaikiaa valvoa sellaisen sopimuksen täytäntöönpanoa.


      • Husiainen

        Ei se ollut kuin ihan tavallisen emiraattiarabintalo. Näkisitpä niiden eliitin taloja, palatseista puhumattakaan.
        Siellä esimerkiksi Fujeiran emiraatti tuotti sosiaalitapauksilleen 450 m2 taloja kunnan maksamana,
        Niillä on hiukan toisenlaisia asumistarpeita kuin meillä denisovan ihmisillä. Pitää olla naisille rukoushuone talossa ja kaikenlaista ,muutakin huonetta uskonnon määräämiin tarkoituksiin.
        Kaikkia kunnon arabitaloja myös ympäröi korkea läpinäkemätön aita jottei kukaan ulkopuolinen pääse näkem,aan talon naisia naama paljaana


      • edson
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Saattaa olla aika vaikiaa valvoa sellaisen sopimuksen täytäntöönpanoa.

        Varsinkin, jos ei haluta valvoa kuin toisten osapuolten. Täähän ei ole verrattavissa parveketupakointiin, sillä siinä voi valvoa naapuritkin ja Suames on naapurivalvonta aika kehittynyttä.

        Minäkin olen valvonut. Esimerkiksi kunnan toimintoja, kesämökkiläisten toimintoja ja materiaalia on. No ne jätän arkistoon odottamaan, josko perikunta vaikka innostus. Samoin pyrin myös valvomaan itseäni, mutta kumppani valvoo tarkemmin.

        Tosin valvoin juuri äsken T T Valokaista tuolla facessa sillä seurauksella, että hän poistatti heti kommenttini. Se oli liikaa vasemmistolle meinaan. Vihreilt en enää saa mitään vastauksia, koska he ovat niin huolissaan. On tää jänskää.


      • Tattisvaan

        Täällä juu seurataan naapureiden tekemisiä niinkin tarkasti, että heti havaittiin Lännen miehen alkaneen kiinnostua tateista. Oli löytänyt ihan uuden tatti lajin "pois tatti" :))))


    • Husiainen

      Eräs otsikko:
      "Lännen media: Mies on ensimmäistä kertaa raskaana Suomessa"
      Siinä vasta lännen mies!

      • edson

        Joo, tuo uutinen iski myös silmään. Onkohan pitkäkin matka kätilön luo? Kuka on isä? Eiku äiti? Saako hän adoptoida, jos oma lapsi kuolee synnytykseen, vai pitääkö luoda parisuhde ja kenen kanssa, jos pitää? Eli onnellisessa tapauksessa eli jos vauva jää henkiin, niin onko äitillä/isällä samat oikeudet kuin ... äsh. Eiköhän tästä nouse välikysymys ja Soini vastaa, vaikka ei olekaan vastuualuetta.


    • Husiainen
      • edson

        Joo, mutta aivan varmaan on jääntekokoneet. Jo vanha lappalainen tiesi, että purukasaan jäitä ja sinne lohi, niin ei kait se rasvakaan härskiinny, kait. Ja jos vähänkään ovat ajan hermoilla siellä, niin ei niitten tarvii ryömii johonkin maakellariin, sinne on hissi. Ja paraas tapaukses Koneen hissi. Tai herrahissi.


      • edson

        Mikäs se muuten on se suorakulmion muotoinen lukaali siinä etualalla? Ei kai vaan siitä pääse itse maakellariin? Itse kuitenkin sanoisin, että hieman irvistää tuo suorakulmio pyöreiden muotojen seassa. Vähän niinku valkotiiliholvitalo punamultamummonmökin vieressä.


      • Husahdus

        Tässä lisää samalta professori tai dosenttialueelta. https://ibb.co/drguAb Alue oli kuvatessa vielä niin uutta, että siinä on joissain tapauksissa vielä rakennustarvikkeita kuten se valkoinen varastokontti pois korjaamatta.
        Näistä kuvista lähinnä ilmeneekin kulttuurien ja oman arvon osoittamisen ero.
        Onnelksi minulla on paljon kuvattuna sitä alkuperäistä paikallisasumuista ennekuin alettiin öljy-ja velkarahalla emiraatteja rakentaa ja alkuperäisasutus jäi "siirtotyöläisille"


    • edson

      Pressiklupi oli aika kiva eilen, kun siellä käsiteltiin intiaanipäähinettä ja huntuja sun muita.
      Ollaan meinaan asioiden ytimissä juu. Ihan niinku oli aikoinaan tanskalaiset ja ranskalaiset pilapiirtäjät juu.
      Mutta jos nyt hiukka klupista, niin Li oli kyl asial mielestäni, eli joskus kuuntelen mielelläni myös vasemmistoa.

    • Husiainen

      Tässä vielä yksi otos sieltä Sharjahin yliopisto asunto kadulta. Näkee samalla myös arkkitehtuurin varsin laajan sovellutamis kirjon ja sen että ei ole kaupungin rakennusvalvonta määrittelemässä materiaaleja, muotoja ja värittömyyttä https://ibb.co/bs683w
      Mitä muuta on melkein tapahtunut on, että näin tuolla Tammiston Liiterin parkkipaikalla yhren diesel homen jonka vieressä sen omistaja. Tuli heti Pehmoisten kamreeri mieleen. Oli nääs sen verran Neatalilaisen näköinen. Läheltä piti etten mennyt tönimään isommakseni ja kyseleen ootkos sie se vai sen sukulainen :)))) ?

    • Husiainen

      ps.Yksityiosasunnon eli villan tunnistaa aina siitä, että sen ympärillä on tuo aita. Sitä ei ole julkisissa rakennuksissa eikä torni-tai kerrostalo moniasunnoissa. Aidan takan asuu aina yksi perhe tai klaani!

    • Dr.Whoo
    • HallahuHakbar

      Tässä nyt saunojen ja saunakaljojen jälkeen hyvinkin edustava opte autenttisesta ja alkuperäisestä arabialaisesta asutus tyylistä ennen kuin öljyrahat alkoivat muuttaa Emiraatteja lasin, betonin ja ruostumattoman teräksen sekä alumiini rakennelmiksi, tiet monikaistaisiksi pikiteiksi, kaikki vihreä keinokastelluksi tekovedellä. https://ibb.co/e3V7Dw Aivan autettisista näissä rakennuksissa näkyy jälkikäteen asennetuit jäähdytyslaitteiden aukot ja itse laitteiden ulkopuoli sekä julma määrä TV antenneja kun edelleenkin valtaosa TV toiminnasta tapahtuu omilla lautasilla ja satelliittivastaanottimilla talokohtaisesti ja jopa asuntokohtaisesti

      • edson

        Kyllä maar tulee jotenkin romanttinen fiilis, kun näkee noita vanhempia kyläteitä ja asumuksia.
        Saksassakin paikka paikoin saatiin ihailla vanhaa ja aivan varmaan sitä löytyy sitä vanhaa pitkin Eurooppaa. Tietysti löytyy. Voisko sanoo, että kulduuria. Voisko vetää jotain viivantapaista itäisen ja läntisen kulduuriympäristön väliin? En tiedä, mutta joskus siltä tuntuu tai näyttää. Vihreys ja puut sun muut rauhoittavat kyllä hieman.
        Tätä näkymää tarkoitin http://bot.fi/24fx mutta ei se mitään. Ei kait sittenkään kaikkea ole se näkymä, vaikka tärkee onkin. Ja on niitä sellasiiki näkymii, mihin ei vielä ole kajottu immeisen toimin.


    • edson

      Jahas, että 4-7 kertaa viikossa saunaan. Mikä ettei, mutta ku ei jaksa. Täytyis jaksaa vaihtaa sähkösauna puusaunaks. Talvisin olisi kiva saada johdettua lämpöä hiukka sieltä saunasta muuallekin. Mut sehän tietäs vaan lisää polttopuutalkoita. Vähän sama juttu kuin entinen pienviljelijä ei viitsinyt lannoittaa maitaan, koska korjuuhommelit olisivat siittä (sano sipilä) lisääntyneet

      No toinen vaihtoehto on maata lämpöisellä hiekkarannalla se talvi. En tiedä, mitä kauppalehti tällaiseen terveydenhoitoon sanois?

      Mitä hittoo on tapahtunu Tammelan liiterin pihalla, siis olenko ollut siellä?

    • Dr.Whoo

      Taitaa arabeille olla sauna tuntematon käsite. Kaikki suomalaisetkaan eivät asian päälle ymmärrä, olen omin silmin nähnyt kerrostalosaunoja jotka ovat varastotiloina. Siis toimivia saunoja joita väärinkäytetään. Voi näitä outoja aikoja ja tapain turmelusta.

    • edson

      Kyllä masentaa http://bot.fi/24fy ja näitä maisemia mainostetaan http://bot.fi/24fz Täytyy mennä heti pois näistä keskittymistä, kun vaan saa asiansa hoidettua. Jos meinaan näissä maisemissa kauemmin oleskelee. Minä joskus oleskelin, en enää.

      No ei nyt sentään pilata koko sunnuntaita. Harmaa ja sateinen ilmakin voittaa nuo näkymät. Pakko lähtee kirkolle, hitto vie. Ei olis, mutta huonosti organisoitu ja suunniteltu iskee omaan nilkkaan. Ei vieläkään ole oppinut tekemään viikon tarvikelistaa.

    • edson

      Taatana, tänään saunaan.

      Ylivuotiset vihdatkin käyttöön ja illalla suppilopiirakkaa. Vihta eli vastatohtorit lienevät kyllä eri mieltä ylivuotisten vihtavastojen tehosta tai ainakin tuoksusta. Piti tänäkin vuonna pakastaa yksi, mutta ei vaan saanut aikaan sen paremmin kuin kuivattujakaan vihtoja eli saa kelvata vuosikerta 2016

      Juu ja lehti pysyy yllättävän hyvin noissa ylivuotisissakin

      • Dr.Whoo

        Mie en koskaan oo perehtynnä vihtomisen saati vastomisen ihanuuteen, mutta kaippa siinä oma juttunsa on. En siis juuri harrasta itseni pieksentää, paitsi joulusaunassa.

        Mut nyt on lähettävä..ei liene tarpeen sanoa minne.


      • edson

        Rakas päiväkirja

        Kuinka mukava onkaan ensi kesänä taas ripotella kuivattuja sienilihoja veteen ja tuossa ikkunalla on melkein kahden henkilön kahden päivän lihat purkissa. Hyvii purkei nuo liiterin murukaffipurkit ja tykkään niistä sisällöistki. Euroinakin sama kahvi suunnilleen samaa tasoo Suomessa ja Saksassa.http://bot.fi/24g2


      • Husahti

        Hai sie Pehmoisten huru-ukko!
        Miekii käytän murukahvii vaikka Liiterin murukahvia vain jos sattuu loppumaan Baltiasta yleensä isommissa erissä ostamani saksalainen ja puolalainen murukahvi. Puolalainen on varsin laatuista. Saksassa taas on Bremenissä ja Hamburgissa suuret murukaffetehtaat jotka valmistavat monelle jälleenmyyjälle.
        Nytkii taitaa olla kaapeis jotain 8 x 200 grammaa murukaffea.

        Sivumennen sanoen, jos sulla on hyvä antivirusohjelma laitteissasi niin skannaapa joutessasi ainakin se kuvauppi, sillä minun kaksikin eri virusvalvojaa möykkää aina kun avaan kuvauppikuvasi. Siis ilmoittaa neutraloineensa jonkun otuksen ja siirtäneensä ötökkävankilaan. Voi olla ihan tavallinen koukkukin mutta epäystävälliseksi luokiteltu.

        Saunasta sen verran että träällä suomalaiseen tyyliin ovat viranomaisetkin saaneet saunasta hyviä vaikutuksia. Totuus taas on absoluuttisena sellainen, että kivcahan siellä on piipahdella, ken piipahtelee, mutta koko maailman väestöstä saunassakävijöitä on alle promillen ja yleensä niillä muilla on verenpaineet ja elinikä meihin saunassakävijöihin verrattuna kunnossa. Toivottavasti en pilannut saunomisen hypeä. Itsekään en ole käynyt saunassa sitten vuoden 1992. Verenpaineet tasossa 120/80 ;)


      • edson
        Husahti kirjoitti:

        Hai sie Pehmoisten huru-ukko!
        Miekii käytän murukahvii vaikka Liiterin murukahvia vain jos sattuu loppumaan Baltiasta yleensä isommissa erissä ostamani saksalainen ja puolalainen murukahvi. Puolalainen on varsin laatuista. Saksassa taas on Bremenissä ja Hamburgissa suuret murukaffetehtaat jotka valmistavat monelle jälleenmyyjälle.
        Nytkii taitaa olla kaapeis jotain 8 x 200 grammaa murukaffea.

        Sivumennen sanoen, jos sulla on hyvä antivirusohjelma laitteissasi niin skannaapa joutessasi ainakin se kuvauppi, sillä minun kaksikin eri virusvalvojaa möykkää aina kun avaan kuvauppikuvasi. Siis ilmoittaa neutraloineensa jonkun otuksen ja siirtäneensä ötökkävankilaan. Voi olla ihan tavallinen koukkukin mutta epäystävälliseksi luokiteltu.

        Saunasta sen verran että träällä suomalaiseen tyyliin ovat viranomaisetkin saaneet saunasta hyviä vaikutuksia. Totuus taas on absoluuttisena sellainen, että kivcahan siellä on piipahdella, ken piipahtelee, mutta koko maailman väestöstä saunassakävijöitä on alle promillen ja yleensä niillä muilla on verenpaineet ja elinikä meihin saunassakävijöihin verrattuna kunnossa. Toivottavasti en pilannut saunomisen hypeä. Itsekään en ole käynyt saunassa sitten vuoden 1992. Verenpaineet tasossa 120/80 ;)

        Hei lähteeks mun kuvista viruksii? Eli jos oikke ymmärsin, niin mun on hyvä testaa mun lähettämät kuvalinkit?
        Mulla on ilmainen avast ja win palomuuri. Joskus oli ilm. Malware vai olikohan jokin muu ja kaikilla kikoilla se ohjelma yritti saada minut maksullisen turvan pariin.
        Nyt en löydä sitä linkintarkistajaa. Onks tietoo?


      • edson
        Husahti kirjoitti:

        Hai sie Pehmoisten huru-ukko!
        Miekii käytän murukahvii vaikka Liiterin murukahvia vain jos sattuu loppumaan Baltiasta yleensä isommissa erissä ostamani saksalainen ja puolalainen murukahvi. Puolalainen on varsin laatuista. Saksassa taas on Bremenissä ja Hamburgissa suuret murukaffetehtaat jotka valmistavat monelle jälleenmyyjälle.
        Nytkii taitaa olla kaapeis jotain 8 x 200 grammaa murukaffea.

        Sivumennen sanoen, jos sulla on hyvä antivirusohjelma laitteissasi niin skannaapa joutessasi ainakin se kuvauppi, sillä minun kaksikin eri virusvalvojaa möykkää aina kun avaan kuvauppikuvasi. Siis ilmoittaa neutraloineensa jonkun otuksen ja siirtäneensä ötökkävankilaan. Voi olla ihan tavallinen koukkukin mutta epäystävälliseksi luokiteltu.

        Saunasta sen verran että träällä suomalaiseen tyyliin ovat viranomaisetkin saaneet saunasta hyviä vaikutuksia. Totuus taas on absoluuttisena sellainen, että kivcahan siellä on piipahdella, ken piipahtelee, mutta koko maailman väestöstä saunassakävijöitä on alle promillen ja yleensä niillä muilla on verenpaineet ja elinikä meihin saunassakävijöihin verrattuna kunnossa. Toivottavasti en pilannut saunomisen hypeä. Itsekään en ole käynyt saunassa sitten vuoden 1992. Verenpaineet tasossa 120/80 ;)

        Mä hakkaan joskus oikean kylkeni virukset vihdalla ja kyl kutina lähtee. Se on se lepokylki, oikeen puoleinen.

        No koko elämäni olen elänyt aika piittaamattomasti. Ylipainoo ja ylensyöntii välillä, joskus taas ravinnotta aina iltaan asti jne. Ainoo mikä minua todella vaivaa on tämä politiikka. Silloin otan jopa kaks panadollii päivässä, kun kerron siitä, kuinka väärässä muut ovat. Jos vielä ottaisin neuvooantaviiki, ni siin sitä oltas. Ja het palais sähkötupakkikin.

        Eilenköhän syötin vasemmiston leiriin lomarahaa niin pirusti, että osa palautti jo takasin. Lisäks vaadin, että ennen lomaa ja jälkeen loman pitää saada rahaa. Juu ja jos sitten keskusta koittaa sanoo, et jollei ne myy selluu kiinalaisille, niin jotkut muut kuitenki myy. Maailmassa on aina ollut synkkiä pilviä, ainakin siittä (sano sipiläki) asti kun Aatami söi omenan. Heti alko veli veljeään vastaan terottaa kirveitä, pärskeletto ja se se vasta suo on tuo pärskeletto.

        Otin heti panadolin, kun tulin äsken kaupasta. Kuuntelin nimittäin tuota noin Kansanradiota. Pari ylihikiän takamaastosta valitti kaikkee, kuin on sähkö kallista kun lannotustehaski myytiin ja se eeuu, se se vasta on konnien pesä, siellä ei tehä mitään vaan herroiks elellään juu. Kansanäänetyksessä siis kansa sais puhuu totuuden. Helevetti soikoon sanon.

        Ja nappaan panadollii.


      • Dr.Whoo
        Husahti kirjoitti:

        Hai sie Pehmoisten huru-ukko!
        Miekii käytän murukahvii vaikka Liiterin murukahvia vain jos sattuu loppumaan Baltiasta yleensä isommissa erissä ostamani saksalainen ja puolalainen murukahvi. Puolalainen on varsin laatuista. Saksassa taas on Bremenissä ja Hamburgissa suuret murukaffetehtaat jotka valmistavat monelle jälleenmyyjälle.
        Nytkii taitaa olla kaapeis jotain 8 x 200 grammaa murukaffea.

        Sivumennen sanoen, jos sulla on hyvä antivirusohjelma laitteissasi niin skannaapa joutessasi ainakin se kuvauppi, sillä minun kaksikin eri virusvalvojaa möykkää aina kun avaan kuvauppikuvasi. Siis ilmoittaa neutraloineensa jonkun otuksen ja siirtäneensä ötökkävankilaan. Voi olla ihan tavallinen koukkukin mutta epäystävälliseksi luokiteltu.

        Saunasta sen verran että träällä suomalaiseen tyyliin ovat viranomaisetkin saaneet saunasta hyviä vaikutuksia. Totuus taas on absoluuttisena sellainen, että kivcahan siellä on piipahdella, ken piipahtelee, mutta koko maailman väestöstä saunassakävijöitä on alle promillen ja yleensä niillä muilla on verenpaineet ja elinikä meihin saunassakävijöihin verrattuna kunnossa. Toivottavasti en pilannut saunomisen hypeä. Itsekään en ole käynyt saunassa sitten vuoden 1992. Verenpaineet tasossa 120/80 ;)

        "Toivottavasti en pilannut saunomisen hypeä. Itsekään en ole käynyt saunassa sitten vuoden 1992. Verenpaineet tasossa 120/80 ;)"

        Ja jos vielä saunoisit tutkimuksen suosittelemat 4-7 kertaa viikossa, verenpaineesihan laskisi alipaineen puolelle..


    • Husahti

      No jo vain on taas hyisen ja ylen kostean näköistä täällä etelärannikollakin. Ymmärsin, että Pehmoisissakin tarvitaan Hesari tuulensujaksi ja pärsiin alle jos rannalle menee istuskelemaan.
      Länsirannikosta en nyt sano mitään kun ihan tarkka säätiedotus puuttuu maakellarista. Todennäköisesti siellä paistaa Neandertalin aurinko ja palmut huojahtelevat Aurajoen suistossa.
      Ehkä päivän mittaan taas jotain keksitään tai kesäisempiä kuvia löydetään muistuttamaan vierailleesta 2 päivän lämpimästä kaudesta

    • Dr.Whoo

      Kylhän ny minkä tahansa tiedoston tahi kuvan voi tarkistaa koneen virustarkistusohjelmalla.
      Näissä Win kympeissä on valmiina tää käypä Defender, joka riittää hyvin pitämään viirukset kurissa. Basilleista en mene takuuseen...
      Menee siis vaik resurssienhallinnan kautta sinne kuviin ynnä muihin tiedostoihin ja esim. oikeenpuoleisesta hiiren painikkaneesta avautuu valikko jost voip tehä vaik mitä..
      Win 7 koneissa mulla taitaa olla jossain vielä Avastikin, ja sammaan tappaan sekkiin toimii. Sivumennen sanoen 360 Total Security -niminen ilmaisohjelma on paree virustarkistusohjelma, lisäksi se häirittee vähemmän omilla mainoksillaan kuin Avast.

      Viel pittää kehua tätä Win kymppiä, se on nyt miulla kolmessa virman läppärissä, kahessa on vielä seiska ja parissa pöytäkoneessa jopa XP. Ja kyl tää kymppi on kutakuinkin vakain järjestelmä isojen ohjelmien pyörittämiseen. Lisäksi jopa mummot osaavat sitä suvereenisti käyttää, niin yksinkertaiseksi sen käyttö on saatu hiottua. Sanottakoon nyt kuitenkin että kaikki meikän koneet on yrityslaatua, eli ei ihan niitä halvimpia muutaman satasen rihvilöitä.

      Sanottakoon vielä, että mulla on kaikki yhteydet tietysti suojattu VPN (virtuaalinen erillisverkko) yhteyksillä, eli kukaan vakooja ei pääse seuraamaan liikennettäni millään konstilla.

      Tää tästä aiheesta.

    • JuniorNerdfromtheRock

      Vaikka Dr.Nerd from the West Coast laajasti asiaa selvittikin, niin lisäisin maaseutujen "huruille" vielä tiedoksi yhden sellaisen malware cleanerin osoitteen: https://malwarebytes-anti-malware.en.softonic.com/download
      Nuo malwaret eli juuri ilmoitusten mukana tulevat koukut osaavat olla niin pirullisaa että saattavat joskus uida ohi defenderin ja niiden ilmais perusohjelmien.
      Minulla oli maksullinen avast prof., joka möykkäsi kuvaupin aukaisun jälkeen joskus aikaisemmin . Myös free Avira möykkäsi.

      Todennäköisesti kyseessä ei ole mikään haitallinen virus vaan juuri statistiikka laskija tms.

      Minulla on vielä win 8.1 pyörimässä muuten hurjassa myllyssäni missä on ssd levy 120 MB, 8 GB muisti ja 1 Teran varastokiakko. Minun 8.1 on puhdas ilman win 10 päivitysyrityksiä, mutta sovellettu muun muassa näkymävalikon osalta eli siinä on se Classic Shell näyttö.

      Win 10 on kyllä harkinnassa nyt kun se on valmis ja sen voi ladata valmiina kokonaan wanhus 8.1 tilalle

    • edson

      Kiitos molemmille, nyt on "oma" defenderi käytössä. Taisin mennä niin nopeasti win10:een, etten paljon huomioinut mitään. Senkun avast vaan peliin ja peli auki. Tai siis päinvastoin.

      Ny on puhtoinen tuo makuukylkikin ja jos siellä oli virus, niin saipa kunnon löylytyksen, siis oikke vitsaakin.

      Täytyypäs mennä VPN ja virittää verkko, ettei yritykset pääse varastamaan loistavia ideoitani. Toisaalta olisi yksi muikkuverkkokin, mutta ku ei oo lähijärvessä muikkuu

    • JalkaPuu

      En ihan tarkkaan näe tuosta valintaikonikokoisesta kuvasta mitä kaikkea siitä suurennettuna esiin tulee. Jotain kesäistä kuitenkin tällaisen lokakuisen sadesunnuntain päättämiseksi https://ibb.co/h1CcFb Taatusti lähes aina aarinkisesta Arabiasta ja Kalba - Fujeira maisemista

    • Husiaistesti
    • PääsiäisPasha

      Ja hyvin nukutun sunnuntai yön jälkeen opnkin kiva herätä sateiseen aamuun jos pöydällä on paketti emiraattien suosittua kuivahiivaa pullan nostatusta varten https://ibb.co/efC6ab

    • edson

      Vai että sunnuntaiyön nukkui A Ahmed ja sitten uuteen aamuun.

      Juu, tuo onkin kiusallinen tuo 23:59 - 00:01 välinen äkkitapahtuma. Ite nykyään taas koetan nukkua aina silloin, kun silmä lupsahtaa kiinni ja se sitten, se tyyli on johtanut viime aikoina yöllisiin heräämisiin. Viime yönäkin katsoin Murdochin viime jakson yhä uudestaan ja uudestaan tai siis ensin etsin, mihin edellisellä kerralla jäin ja sitten ... äsh olkoot

      Mutta totta vieköön, on se ilmaa pidellyt.

      Jaa-a että kuka ratsastelee, kysyi hän. En nyt ihan meidän omaa sekopäätä ehdota, mutta ehdotan a.suuri ja hänen valloitusretkensä jokin piste

    • edson

      Mitähän tekis ?

      https://yle.fi/uutiset/3-9825973 Ai hitto, voihan tässä alkaa suunnitella ja laskeskella että miten nelipyöräkodilla ympäri. Ensin pitää ottaa kartta esiin ja minimoida valtamerten aiheuttamat haitat.

      • edson

        Hai hai, me haihattelijat

        Tai siis me, jotka haihattelemme. Meitä on, mutta sitten on niitä, jotka tekevät arkea ja eläkkeelläkin heille maanantai merkitsee jotain muuta kuin sunnuntai. Nytkin puunpilkontakatoksesta kuuluu kolinaa, mutta en ny viitti miettii äänieristyksen lisäämistä.


    • Ei-niin-Kabloona

      Hai myö, työ ja hyö!
      Siellä Edsonin suku matkustelee pitkin maailmaa päätyen Uuteen Seelantiin, missä minä kävin jo vuanna 1965.

      Mut eiä muailman nelikpyöräkoti operaattori kuitenkaan tunnistanut ratsastajapatsasta tai sen olinpaikkaa. Tuskin olisi tunnistanut lännen murre-ja visanerokaan. Mie kerron:

      Häähä on Kenraali Artigas joka lopullisesti "vapautti" Uruguayn espanjankieliselle maailmalle Brasilian valtapyrkimyksiltä. Hää ratsastelee siis Mntevideon keskustas Uruguays.

      Muuten on sille seilaajlle hattua nostettava että pääsi noinkin pitkälle. Nuo maailmanympäripurjehdukset eivät onnistu pelkällä osakkeen myynnillä, vaan massia on todella oltava perittynä tai sitten on oltava oikea sponsori. Parempi molemmat niin kuin eräistä maailmanympäri purjehdustapauksista tiedämme.

      Olen tavannut eräitä näiytä matkalla olleita. Mielenkiintoisia tyyppejä ja jotkut ovat kehittäneet selviytymisestä taitteen. Tapasin muun muassa amerikkalais-australialaisen pariskunnan joka oli pitkään ollut liikkeellä Kabloona 3 nimisellä veneellä. Alun perin lähteneet Alaskasta. Samoin elämäntapansa täysin täysin vaihtaneena. Isäöntä oli ollut liikennelentäjä Alaskassa, mutta lupakirja meni kasvojen kolmoishermon halvauksen vuoksi ja pohtivat aussi sairaanhoitajan kanssa elämän uusiksi.

    • edson

      Elämäntapamuutoksista hiukka

      Kyl se vaan niin on, että me ollaan kovasti kiinni toisissamme. Äkkiä voi luulla että purjehdus avartaa (tai nelipyöräkoti) ja kun lähtee tonne siis sinne sun tänne, niin sitten on nähnyt. No onhan sitä nähnyt, mutta paljon on jäänyt näkemättä. Ja kokematta. Oliskohan sitä immeinen nähnyt / kokenut jopa 1 promillen kaikesta koko matkallaan. Vaikka juoksis Australian halki, niin ei sitä bushmanneista tai kenguruist mitään bonjaa. Sit tietty tulee sellanen ajatus, että pitääkö bonjata?

      Tulee mieleen äkkii kans esimerkki, että ei oo hajuukaan vaikkapa siitä pelastusoperaatioihin osallistuvista, jotka pelastavat, jos vetää karille tai nelipyöräkodin nurin.

      No yks tyttönen kait käveli Uuden Seelannin läpi ja suunnittelee pidempää matkaa. Kuulemma näkee enemmän kun kävelee. Veikkaan, että sokeekin näkee ja varsinki silloin, jos on matkaseuraa. Olikohan se yks joka myi kaikki kans ja tähtää korkeelle triathlonissa.

      Sadepäivän ratoks vaan täs lasketellaan.

    • edson
    • edson

      Jumanpliut taas saan terveystietoo kun joku kaverini postasi faceen linkin, mikä auttaa siihen, että saisi yöllä unta.

      Kuulemma kantsii syödä vähän enemmän ennen nukkumaan menoa juu.

      No iltaisin syön vähän enemmän ja torkahdan tunniksi öbaut. Aamuisin taas en syö juurikaan, mutta pysyn siis hereillä melkein iltaan.

      Minnuu ei ole kait koskaan vaivannut se, etten saa unta. Joku vuosi sitten nukuin duunipaikallaki aamun avauksen yhteydessä. Oli sen verran tylsät avajaiset ja kysyinkin, että saanko tulla töihin tuntia myöhemmin. No en saanut.

      Kyl se uni tulee aina jossain vaiheessa. Ymmärrän kyl niitä, joita tuo vaivaa. Onneks tulee sellasii leffoja, murhaleffoja, joita katselen yöllä, jos ei nukuta. Ja sit koht taas alkaa nukkuun. Mitähän sitä valehtelis lääkärille, jos se kysyy, että nukunko ja milloin nukun jos nukun. Sil menee pasmat sekasi, jos sanon, että viimekin yönä katsoin Syvän unen.

      • Hapottajanen

        Siehä se siel Pehmoisis kaikanlaisii joriset. Mie sentään kävin taas kaupas ja usot sie, et mie näin pakastetuja Tyrnimarjoi ja heti tul Länsirannikko ja peittaushapot mieleen. Ja eikös ollut netissäkin taas vähästä aikaa juomavesitehtaan putkien hapotuskysely.
        Hitosti olis vielä elukoiden kuvia lähetyskansiossa, mut en tiijä kestatteks työ elukoita sellaista määrää hakematta kettutyttöjä avuksi.

        No täs ny yks roteva cani malliks https://ibb.co/hQ3zvb Tuonkin oikea metsästäjä kyllä sullois pannullensa


    • Mie-Vaan-Taas

      Sen innoittamana kun Pehmoisten sosiaalijohtaja Herra Solvent kiinnitti huomiomme venematkailuun niin laitan kuvan poikkeuksellisen kauniista aluksesta joka on museoituna Hampurin satamassa https://ibb.co/iRza1G Kyseessä on hedelmälaiva Cap San Diego. Tällaiset tunnettiin nimellä banan jägare eli banaanihävittäjä silloin kun niitä seilasi tuossa ulkomuodossa ja varustuksella. Ne olivat poikkeuksellisen nopeita, yleensä tasossa 21-22 solmua tunnissa. Solmu on siis merimaili eli 1852 metriä.
      Noita kauniita aluksia ei enää tehdä. Eerityyppine thotarve on muuttanut sekä rungon, lastinkäsittelylaitteiston että kansirakennelman muotoa ja kokoja. Tuossa oli vielä ainakin 32 hengen miehistö
      Tämän kaunoyttaren lahjoitti silmillenne mie vaan!

      • edson

        On muuten masto poikineen tuossa kaunottaressa. Onks niille kaikille ollut käyttöö?


    • edson

      Hai työ mannet

      tyrni on ny pop, mutta poiminta ei. No tuli ostettuu muutama hetki sitten muutama tyrnipensas ja nyt sitten mekin niitä ollaan muutama saatu pakkaseen. Ei oikeastaan kovin suuri herkku pelkkänä marjana, vaikka pakanen onkin pehmentänyt hiukka makua. Mut ai ai, ku tuntuu niin terveelliseltä että ja kuppi pakuriteetä kyytipoijaks.

      Kyytipoika? Taas sukupuolittunut sana. Kyydittäjää siis tarkotin. Joku väittää, että on jo keksitty sana tuo. No olihan kuusikin keksitty ennen kuin kuusi ilmestyi sanavarastoon.

      Tänään ei saa taas unta, sillä katsomatta Murdoch ja tulossa ties mitä, Siltaa, Petosta ja Sandhamnia.

      Onkos niin, että laivat, veneet ovat muuten feminiinejä ja meri maskuliini?

    • Husander

      Mitäs Me Mannet
      Muistaakseni meri eli Meer on ainakin saksaksi neutri eli das meer; meine heimat ist das meer, meine freunde sind die sterne.....

      Mitä noihin paatteihin tulee niin siihen aikaan kun mie meriä kuljin ja tuo puattikin niin mastoja tarvittiin monta siksi että lastaus ja purkaus tapahtuo puomeilla joita taas mastot ohjasivat.

      Tuossa Cap san Diegossa näkyy olevan kraanakin eli se on aikoinaan ollut erittäin moderni alus

      Tekniikka kun vilahteli niin tässä kuva muistin virkistämiseksi sellaisen vesitehtaan merivesipumpusta eli siitä mikä syöttää tehtaaseen merivettä tislattavaksi. Se on se vihreä siinä kuvan keskellä. Vieressä seisoo miehiä pumppua pienempinä. Pumpun sisäänmeno ja ulostulo komposiittiputket ovat noin metrin halkaisijaltaan. Eli vettä menee työstettäväksi kovalla kyydillä. No yksi sellainen tyhjiötislausyksikkö tuottaa tislattua vettä sellaisen noin 12 miljoonaa litraa vuorokaudessa. https://ibb.co/gVdNgG Sähkömoottorit ovat ne isot harmaat laitteet joita näkyy taustalla.

    • Husiainen

      No sen kunniaksi, kun ei hävitty turkkilaisille, niin päivän päätteeksi omanilainen elukka kuviin vähän eri suuntaan katsellen kuin edellisessä esiintymisessään https://ibb.co/en7b8w Olis hauska tietää mikä fågeli tuokin on mutta ei lintukirjat riitä

    • edson
    • edson

      Rakas päiväkirja

      Tänään, sateen siivittämänä alan(-mme) Tati sessiot. Ihan sieltä alusta, kiitos areenan. Ja eiku Etsitään kovanaamaa, 1934.

      Muuten, sain pestyä muutaman potaatin sadevesimittarin vedellä, riitti huuhteluunkin.

    • Ali-al-Banna

      No eipä todella ole mitään raportoitavaa kun poliittisessa elämässäkään ei ole tapahtunut kummempaa kuin että presidenttipari on raskaana otsikoiden mukaan ja presidenttikin odottaa lasta. Ei ole tällaisia uutisia, että ohi ajaessani kallio putosi tielle https://ibb.co/g9v2Yw . Tie on muuten se mikä tulee Hajar vuorten yli suoraan Dibba al Hisnistä sinne Ras al Khaimahin tasankotielle. Kannattaa ajella "tunnustellen" Hä.
      Jotain oli Päijänteen kansalliskirjailijakin jorissut, mutta tänään en siitä otetta saanut.
      Nettikin oli meillä päin vähän aikaa seis ja sillä välillä sain koneen täysskannattua ja poistettua kaikkia koukut.

    • Makiaani

      Hitsi vie! Mie laitan kaikille piristykseks mielikuvan siitä mitä työ kaik ootatte https://ibb.co/eLMtqb Sitä en muista minkä maan taivas tää on mut tällasest taitaa olla kova pula. Jos tää ei auta, ni sit mie laitan sinitaivaan kuvia vuodelta 65 Makatealta, Tuamotu saariston vierestä. Ne maisemat jonnii verran muistuttaa Länsi rannikkoa

    • edson

      Saattaapi olla, että Norjassa muutamia paikkoja oli, missä teki mieli laittaa ristit rintaan, että älä hyvä vuori heittele kiviäsi maantielle. Tänä kesänä ei ainuttakaan sellaista rinnettä kohdattu. Alppien serpentiineillä niitä lienee tietysti

      Ei oo pitänyt lihaton lokakuu. Enkä kyllä enää sorru muihinkaan kuukauden juttuihin, edes kannustaakseni hyvää asiaakaan. Huomenna kuitenkin mettään hakeen sienii.

      Minäkin skannasin eilen koko masinan ja puhasta oli. Hetken skannaamisen jälkeen tuli ilmoitus, että joku troijalainen oli pyydystetty.

    • WanhaErimies

      No laitan sitkii yhen kuvan siitä vanhasta valkoisesta laivasta Makatean fosfaattielevaattorin päässä silloin vuoden 65 tai 66 puolella jolloin siellä 6 kertaa kävin tuon paatin kanssa. Siinä ja paljon mastoja ja puomeja http://but.fi/707 Juuri tätä kuvaa en ole itse ottanut vaan Makatean "mainostoimisto". Minun siellä ottamani kuvat ovat mustavalkoisia. Vaan eikös ole aarinkoista ja vesi sinistä?

    • PasilanKummajainen
    • edson

      Eilen taaaaaas oli telkussa Anna Leena Härkönen. Kertoi oman versionsa metsästä. Kuulemma humoristi tää Härkönen, okei olkoot sitten

      Tuosta uudesta laivakuvasta saakin hyvän käsityksen niistä "mastoista" tai siis paremman eli ei juuri liity luovimiseen ainakaan.

      Kun ihmeeliset ihmiset ovat kadonneet maapallolta, niin kuka hitossa sitten kertoo kenellekään, kummat ökyt kesti kauemmin. Pyramidit vai nuo kaasusta puhelletut monumentit.

      Eilen illalla tuli muutenkin valaistunut fiilis, kun asfaltti Saario kertoi, että linnut suunnistavat geeniensä avulla muuttomatkojaan. Mitä edelliset polvet, sitä tulevat polvet jne. Teki mieli hiukka huudahtaa väliin, mutta ku ei oo tarkkaa tiatoo, ni olin hiljaa.

      • edson

        Lätkäsin ykkösen aamuteeveen tänään aikkasin päälle, erittäin poikkeuksellista, ja onneksi niin, sillä siellä joku siivoojatohtori kertoi, että lasten ovenkahvaan jättämät kämmenjäljet ovat huomattavasti likaisemmat kuin aikuisten. Onkohan muuten lastentarhoissa ovenkahvoja ovessa sekä aikuisille että lapsille. No tää ei ollu relevantti kysymys.

        Mutta relevanttii on seurata, kuka mikä maa seuraavaksi itsenäistyy. Eroaako Uusimaa Suomesta? Kuinka korkealle voidaan ilmatilaraja vetää ja kuinka se merkitään?

        Mielestäni nyt on joissain ohjelmissa telkussa halu aasinsiltojen jatkuvaan käyttöön. Halutaan näyttää että ollaan nokkelia juu. Kun aamutöllö siirtyi sääosuuteen uutisista, niin pallo heitettiin säätieteilijälle jotenkin näin. "Puissa on vielä aika paljon lehtiä" Mihin säätieteilijä että " on hyvin todennäköistä että kyllä tänäänkin joku niistä putoaa"


    • Sil-Viisii

      Hii haa hoo, tässä todistan kuvalla miten kuiva harmaa kalliokin muuttuu melko nopeasti sateen jälkeen vihreäksi https://ibb.co/mRwDOw eli se ruohon on siellä aina piilossa vettä odottamassa samoin kuin ne kukat maailman kuivimmassa paicassa, Atacaman aavikolla Chilessä. Vettä perään ja heti kukkii koko aavikko niin kuin tänä vuonna kävi taas .

      Mie viis veisaan Katalonialaisten ja epsanjalaisten itsenäisyyskisoill. Mie sensijaan antasin Affenlandille itsenäisyyden pääsaarensa osalta heti kun haluaisivat. Turun puoleinen Affenlansin irtosaaristo jäisi Fenniaan,

      Krimin palauttaisin itsenäiselle Tatarstanille ja Iranin, Turkin , Irakin ja Syyrian kurdialueet itsenäiselle Kurdistanille.

      Monacon liittäisin Ranskaan, Liechtensteinin Swizzeriaan ja Andorran Francaan. San Marino mänis Italialle.
      Petsamo, Liinahamari ja takavarikoitu Laatokan karjala takaisin meille
      Silviisii mie itsenäisyyksist ajattelen. Lista jäi nyt kyllä uusjaolta vähän vajaaks

    • Husiainen

      Heti nielaisi Pehmoisten Tsaari kielensä kun kerroin uusista toivomistani rajajärjestelyita vain lyhyen listan.

      No näläkähän siinä rajoja miettiessä tulee joten laitanpa tästä malliksi Lusy's Tavern ruokalistan Batamin saarelta Indonesiasta: http://but.fi/708 Hinnat näyttävät aluksi korkeahkoilta mutta todellisuudess yksi Euro on nyt kutakuinkin 16000 Indonesian rupiaa. Eli oikean euirohinnan saa kun jakaa hinnastohinnan 16000

    • Huussilainen

      Täällä taas elukkasarjan sukulaisemme toisilleen perää näyttävät https://ibb.co/fzBa3w Tuosta Batamin ruokalistasta puheenollen laitoin itsekin juuri nasi gorengia eli fried rice eli paahdettua riisiä vaikka ei ollutkaan heittää sekaan katkarapuja minkä tuolla indolassa normaalisti tekevät. Ei liioin heidän tulisuusluokkaa olevaa pientä chilipalkoa. Niitä noin pikkusormen mittaisia.
      Niitä kun popsii niin ei tarvi lissee höyryhengitystä kun savu kohoaa kidasta ja viilentyminen on liian hidasta.

    • Huussinen

      ps. luuliytte, että tuossa edellisessä kuvassa olisi pari villiä aasia aavikolla, mutta visuaalinen näköharhahan se. Siinähän nokittelivat toisilleen Trump ja Tillerson

    • Huussinen

      No, vaikka Pehmoisten tsaari ja Länsirannikon "Keikari" ovat jo Uni-Pekon mailla, niin laitan tähän kellonajalle sopivaa kuvaa ja muistutan vanhasta laulusta: Intiassa kuukin on kuumempi, oo hii a hei.... http://but.fi/709 Tämä' kuu kuten vbalaisuoloista näkyy onkin kuvattu Aaringon vielä ollessa läsnä ja tämän kuukaunottaren vastapualella. Kaikkee sitä kameraan tarttuu!

    • edson

      Tsautsau
      se oli eilinen ulkoilu ja rajojen tarkistuspäivä. Naapurin puolelta sienet. Nyt on kuivamassa sellaiset viikon sieniruoka-aineekset, vasta.

      Kovaa tää elämä, jollei kauppoja olisi. Sitten vaan pitäisi oppia virittämään jousi ja kutoon verkot ja kaivertaa ruuhi, perskeletto, mikä ei siis ole suojeltava suo.

      Se onkin sitten vapaa viikonloppu, kun kumppani lähtee lapsenvahtiin.

      • edson

        Rakas päiväkirja

        Viime yönä syksyn ensimmäinen pakkasyö, -0,3 ja ensi sunnuntaina sitten nokka kohti Hesaa pitkästä aikaa.


      • edson

        Hitto, mikä moka : "Kovaa tää elämä, jollei kauppoja olisi"

        Siis takaako, rakas päiväkirja, kauppojen olemassaolo einekset pöytään? Silloin joskus setä aurinkoisen jälkeen naapurillakin oli kauppoja, mutta oliko myytävää.

        Nyt kun sitten olemme ... no ainakin tais olla saimaalla, kun muikkuu tulee. Juurekset kun vielä kehitetään uimakelpoisiksi ...


      • Alivei

        Vanha kansahan säilöi kaikenlaista koko talven ilman jääkaappia kestäväksi suolaamalla, kuivaamalla ja tuoreena juureksena maakellarissa. Marjat hilloina ja sylttyinä.
        Ja sienet sekä kurkut: Isoissa lasisissa suolaus astioissa.

        Jos kriisi tulisi, niin osa porukoista, kuten sie, kykenisi ilman suurempaa tuskaa palaamaan vanhaan selviytymistuyyliin. Vain se maakellari pitäisi rakentaa ja äkäseenkös sitä sellasen muutaman metrin kuopan kaivaa, siihen alasmenoportaan ja oven rakentaa ja latoo päälle kunnon eristävän kummun. Tuolla etelänaapurien puolella niissä on jopa ilmastointiputket


      • edson
        Alivei kirjoitti:

        Vanha kansahan säilöi kaikenlaista koko talven ilman jääkaappia kestäväksi suolaamalla, kuivaamalla ja tuoreena juureksena maakellarissa. Marjat hilloina ja sylttyinä.
        Ja sienet sekä kurkut: Isoissa lasisissa suolaus astioissa.

        Jos kriisi tulisi, niin osa porukoista, kuten sie, kykenisi ilman suurempaa tuskaa palaamaan vanhaan selviytymistuyyliin. Vain se maakellari pitäisi rakentaa ja äkäseenkös sitä sellasen muutaman metrin kuopan kaivaa, siihen alasmenoportaan ja oven rakentaa ja latoo päälle kunnon eristävän kummun. Tuolla etelänaapurien puolella niissä on jopa ilmastointiputket

        "ilman suurempaa tuskaa "

        Satonen vetoo että tuska olisi suuri, vaikka maakellari onkin. Ilmastointiputkineenkin. Kyllä vaan on edettävä näillä eväillä ja niillä siis myös elettävä.

        Vanhaa kansaa kyl hiukka saattaa naurattaa nää nykymetkut, mutta nauru pidentää ikää, sano. Joku helekutin tulevaisuuden ruokaohjelma tuli eilen ykköseltä, missä robot suhasivat pellolla jne. Ohisilmällä katselin.


    • Husiainen

      Tuli siitä sienen kuivatuksesta mieleen, että sellaiset pienet pöytäkuivaajat ovat kyllä ihan amatöörivehkeitä. Meillä sienen kuivaamisen ongelma voi olla liian kosteat ilimat silloin kun sieniä saa pyydystettyä. Käytin ilmausta pyydystettyä siksi että sienet ovat lähempänä eläinkuntaa kuin kasvikuntaa.
      Juuri tuosta suurkuivausongelmasta johtuen ilmeisesti sienien suolasäilöntä on se yleisin tapa. Ja hyvveehän siitä tulloo.
      Lopulta kai se sama vaikutta kalankin kuivaamiseen. Ei ole sopivia tuulia eikä sopivan kuivaa eikä sopivan kokoisia kaloja vaihteleviin sääoloihin kuten jossain Lofooteilla missä turskaa kuivataan. Siksipä kai meillä tönkkösuolattu muikku onkin tunnetumpaa.

      Ja nyt hilpasen hevoista potkimaan!

      • edson

        Mie siulle kuivatukset näytän :) http://bot.fi/24nm ja viritteillä on vielä tehokkaampi, suorastaan pienasumukseen soveltuva suurkuivaamo. Sideharsopusseja roikkumaan ja keittiön lämmityksellä hoituu kaikki muut kuivaus paitti turskankuivaus. Vesipitoisuus kuivattavista laskettavissa siis sitten, kun ensin punninnut ne tuorrepainot. Nyt eilen jäi tekemättä tuo punnitseminen


    • Husiainen

      No jo vain. Jo alko näyttää sienenkuivatus puoliammattilaiselta verrattuna niihin kaupasta saataviin kuivaushäkkyröihin. Tuossa oli sentään luovaa soveltamista ja aitoa kekseliäisyyttä.
      Mie vaan ajattelen automaattisesti täysteollisessa mittakaavassa niin kuin havaitset lähettämistäni tehdas ja pumppukuvista niin kuin tästä pikkiriikkisestä "annostelupumpusta, 900000 litraa tunnissa 100 metrin nostokorkeudessa. https://ibb.co/hFVyab

      Oli taas sen vertran kostea ilima ettei siellä kauaa viihtyny

    • Husander
    • edson

      Oli aikka veltto ote illalla - kaikkeen. Taisin tännekin valitella, että kaikki ei ny ole oikein kohillaan, mutta unohdin sen tänne lähettää. No siittä (sano sipilä) ei tullut siis suurta vahinkoa, joten

      rakas päiväkirja, keuhkot eivät ole oikke kondiksessa. Hapen hamuaminen vie voimia. Juttelin yhen kanssa eilen illalla ja kertoi tämä, että isänsä treenaa keuhkoja täyttämällä 1.5 litran limsapullon puoliksi vedellä ja 0,5 cm sisähalkaisijaltaan olevalla muoviletkulla puhaltelee veteen kuplia.

      13. päivä ja perjantai - ei ainakaan suuremmin houkuta ulos puhalteleen. Paitti että pintakuivatukseen puita takan päälle on haettava.

      • Cee-Lila

        "keuhkot eivät ole oikke kondiksessa. Hapen hamuaminen vie voimia. Juttelin yhen kanssa eilen illalla ja kertoi tämä, että isänsä treenaa keuhkoja täyttämällä 1.5 litran limsapullon puoliksi vedellä ja 0,5 cm sisähalkaisijaltaan olevalla muoviletkulla puhaltelee veteen kuplia".

        Tuo vesipullo ja 0,5 cm:n muoviletku oli minullakin sairaalassa leikkauksen jälkeen käytössä, vaikka minulla ei ole astmaa. Monet siellä puhaltelivat pulloon ja minäkin aina välillä, koska keuhkojen piti saada jotain toimintaa, koska liikunta jäi vähälle. Tupakoinninkin lopetin jo heti 3-kymppisenä, eli ei pitkä keuhkojensavustus ollut taustalla tälle nykyiselle alaraajan ateroskleroosille, minkä seurauksista nyt kärsin edelleen ohitusleikkauksien jälkiseurauksina kun yksi haava ei umpeudu millään.

        13. pvä on aina ollut tavallaan onnenpäivä minulle, 14. pvä on ollut kaksi kertaa elämässäni kuin 13. ja perjantai joillekin.

        Halusin kirjoittaa tämän, koska hapen hamuamisesi ja siihen sen hoito on tätä päivää, josta et siis tuntunut tietävän.


    • edson

      Ai ni, nyt minä muistan

      kun olin siihen iltakommenttiin, siihen lähettämättömään, kirjoittanut hieman teollisesta tuotannostakin. Eli St1:n dirikasta, joka kerää fossiilisia polttoaineita myymällä pääomaa monta kilometriä syvään porausreikään. Sinne reikään sitten vettä, mikä täyttää kaikki hiussuonetkin halkeamineen sun muineen ja sieltä lämpöä talteen juu. Että sellanen maalämpöprojekti.

      Jossain lehdessä tais joku kaukolämpöyhtiö jo valitella, että älkää nyt viitsikö.

      Kaveri kertoi, että Norjassa syntyi haloo, kun sähköautojakin aletaan verottamaan. En nyt muista, oliko kyseessä tietullit tai jotain sinne suuntaan. Osloon kun siellä ajaa liitosalueelta, niin henkilö tai pakettiauto joutuu maksamaan öbaut 60 nkr suuntaansa. Kuorma-autolle tais olla ykkönen eteen jne. Nämä siis toiskäden tietoo.

    • edson

      Kyl minä hapen hamuamisesta olen tiennyt, ihan pennusta saakka, jolloin astma todettiin. No sitten tupakkiaika, 45 vuotta jne.
      Mitään pulloonpuhallusvaiheita ei vielä ole tullut kokeiltua. Ehkä sekin aika tulee, mutta mieluummin kävelen jotain hyötyliikuntaa ja puhaltelen sitten hengästyksissäni. Ja limakin irtoaa paremmin ehkä. Joka päivähän sitä pitäisi jotain keuhkovoimistelua tehä, mutta mutta, aina löytyy hyviä syitä että jospa huomenna.

      • Husiainen

        Hai sie Pehmoisten Orang Utan!
        Miul on siul hyvä hapeottoharjotus. Tosi tehokas. Limatkin irtoo liukkaasti.
        Yleensä sanottan et nouse ja kävele. Miten vanhanaikista ja vailla luovuutta!
        Mie sanon et nouse käsilles ja kävele. Heti alkoi happi ihan puhaltamaan ja lima valua ulospäin.
        https://ibb.co/cQJEyw kun ei ollut omaa orankin kuvaa niin menköön tämä pukin ja arabin kuva linnaansa vahtimassa Omanissa


    • Dr.Whoo

      Kyl mie taas niin mieleni pahoitin kun nykyaikaiset kodinkoneet ei kestä mittään. Nyt petti jääkaappi, Husqvarna vuodelta 1985. Siis melkein uusi. Tilalle ostettiin Liebher, Saksalainen Mielen emomerkki. Tää on malli missä on vähemmän rikkimenevää elektroniikkaa kuin nykyisin yleensä, mutta vastaavasti enemmän hintaa kuin nykyisin yleensä. Toivoa soppii että edes muutaman vuoden menisi. Eihän nimittäin tuon vanhan Husun kaltaisia ikuisuutta varten tehtyjä koneita ole enää aikoihin valmistettu.

      • edson

        Tuo olikin jo sen ikäinen, ettei oikein edes kannattanut harkita sisuskalujen uudistamista. Meille tuli tuossa viitisen vuotta sitten Mielen jääkaappi, maksoi öbaut 900 ja epäilenpä, että tuskin 10 vuoden kaappi on sekään.

        Hitto jos olisi haluja ja kykyjä, niin ostaisin sen kompuran tyhjennys / täyttölaitteen, ottaisin selvää koko helistinten hinnoista, siis mitä kaikkea pitää uusia, jotta saisi taas 5-10 vuotta lisäaikaa vanhalle kaapille jne. Meillä olisi Huurteen pelkkä jääkaapin uudistus maksanut saman, tuon 900 ekuu. Ja samahan se sitten olisi ollut pakastimenkin osalta varmaan aika pian.

        Olisin saanut vanhasta Huurteesta kylmäsavulaitoksen, mutta kaik män kierrätykseen.


    • Huussinen

      Täs on Pehmoisen Vihtprille sopivia indonesialaisia juuri jakkaroita joille voi istahtaa kun käsilläkävely on harjaannuttanut ceuhkot.

      Siinä on myös mallia Länsirannikon keisarille todella yksinkertaisesta ja kestävästä ja siitä mitä kaikkea puusta saa aikaan kun on vähängin mielikuvitusta ja mielessä muutakin kuin huvitusta
      https://ibb.co/iMKtAb. Ihan oikeesti ihmettelen ettei meillä puusta mitään edes tuon tapaista valmisteta. Tosin eihän meillä enää ole tuon paksuista puutakaan. Se on kaikki joko poltettu tai keitetty selluksi ja valssattu oaooeriksi

    • Husiainen
      • edson

        Tuo ei ole suomalaiseen makuun, luulen. Makukysymyksiä ja esim. itse en oikeen ole koskaan päässyt pahkojenkaan makuun. Levottomia.


    • Husiainen

      Se täytyy vielä Kuhmoisten Pehtoorille raportoida, että ajelin tänään kotiopäin pitkät matkat rinnakkain ja peräkkäin tosi hulppean Hymer diesel homen kanssa.
      Kyllä läheltä piti etten innostunut hilpasemaan karavaanarikauppaan, mutta sitten taas muisti, että jos sen hankin niin käytän sitä ehkä 10 päivää vuodessa!
      Ja niin pienellä käyttöasteella on parempi ajella pollella ja asua hotelleissa sen saman 10 päivää vuodessa, jos sitäkään. Tänä vuonnakaan ei ole tullut hotellipäiviä viittä enempää.

      • edson

        Toi on ihan totta

        Eilen ne telkussa kertoivat samaa Perjantai ohjelmassa. Autokin kuulemma seisoo vuorokaudessa keskimäärin 23 tuntia. Monta päivää jopa 24 tuntia, siis seisoo.

        No koitan vähentää kustannuksia sillä, että kohta taas pois vakuutuksista kolmeksi viikoksi, sitten viikko käyttöön. Näin siis talvella. Tai sitten jatkan tähän malliin eli koko ajan vakuutuksissa ja siis heti käytettävissä.

        Lopetan tämän leikin heti, jos menot ylittävät tulot, mutta muuten koetan elää siivolla säästäen ja sitten taas menoksi. Seuraavaa reissua odotellen .... no heti huomenaamulla mittaamaan kakaroiden pituuskasvua


      • edson
        edson kirjoitti:

        Toi on ihan totta

        Eilen ne telkussa kertoivat samaa Perjantai ohjelmassa. Autokin kuulemma seisoo vuorokaudessa keskimäärin 23 tuntia. Monta päivää jopa 24 tuntia, siis seisoo.

        No koitan vähentää kustannuksia sillä, että kohta taas pois vakuutuksista kolmeksi viikoksi, sitten viikko käyttöön. Näin siis talvella. Tai sitten jatkan tähän malliin eli koko ajan vakuutuksissa ja siis heti käytettävissä.

        Lopetan tämän leikin heti, jos menot ylittävät tulot, mutta muuten koetan elää siivolla säästäen ja sitten taas menoksi. Seuraavaa reissua odotellen .... no heti huomenaamulla mittaamaan kakaroiden pituuskasvua

        Rakas päiväkirja

        Vuoden motorhome korjauksilla ja renkaiden ostolla ja vakuutuksilla olisin !!!! rikkaampi. Nyt rakas päiväkirja, pidän peukkuja ylhäällä, että seuraavat 5 vuotta maksan pelkästään vakuutuksia ja öljynvaihtoja ja matkakuluja, niin saan vuositasolla !!! !!! lisää hyvää matkabudjettiin. Jos joku näkee nämä huutomerkit, niin niissä ei siis ole numeraalisia vihjeitä, pelkästään ilon ja surun huudahduksia.

        Voihan Vihtori sentään. Pidän myös peukkuja, että saan uudistettua ajokortin, vaikka en ymmärtänyt kuin puolet viime matkan liikennemerkeistäkään.

        Tänään taas seison jaloillani ja kävelen puupinoille. Jos sen tekisin käsillä kävellen, niin ... siis teoreettisesti, niin en saisi tuotua klapiakaan sisään.


      • Husandero

        Hähhäh 70 v ajokortin uusinta! lycka tilla. Kaikki tarkastetaan . Myös suolisto tähystetään :)

        Tosiasiassa siellä on vain yksi kompakysymys jolla Suomen ajloturvallisuuspsykiatria testaa oletko jakokykyinen. Se on se kellotesti.

        Sinut pyydetään laittamaan joku aika kelloon. Esmerkiksi kymmentä vaille kaksi. Sen ajan merkkaaminenhan ei ole mikään ongelma kellekään, mutta se Suomen virallinen testi edellyttää sinun piirtävän kellotaulun kokonaisuudessaan kaikkine tuntinumeroineen ja viisareineen ja numeroiden pitää olla oikeilla paikoilla.

        Mikään muu ei ole kovin tärkeää; tuo kellon piirtäminen ratkaisee saatko kortin uusittua ja kuinka pitkäksi aikaa.

        En kyllä itse mitenkään ymmärrä miksi puhtaalla komiikkatestillä ratlaistaan ajokortin kohtalo vaikka sillä ei ole mitään tekemistä ihmisen luonteen tai ajoymmärryksen tai kyvyn kanssa, mutta näin kuitenkin on. Ne kutsuvat sitä kognitiiviseksi testiksi


      • Dr.Whoo

        Alkava tai jonkin verran edennyt dementia kuulemma helposti näkyy kellotestissä.

        Mutta nythän on taasen palattu vanhaan ajatukseen rajoitetun ajo-oikeuden myöntämiseen silloin kun henkilö iän tahi muun syyn takia ei enää kykene kaikissa oloissa ajamaan. Moni vahuskin pystyisi valoisaan aikaan käymään omalla autolla lähikaupassa, vaikka ajaminen vieraassa ympäristössä olisi jo liian riskaabelia. Kannatan ajatusta. Sitähän on jyrkästi vastustettu..en kyllä nyt muista millä perusteilla.


      • edson
        Husandero kirjoitti:

        Hähhäh 70 v ajokortin uusinta! lycka tilla. Kaikki tarkastetaan . Myös suolisto tähystetään :)

        Tosiasiassa siellä on vain yksi kompakysymys jolla Suomen ajloturvallisuuspsykiatria testaa oletko jakokykyinen. Se on se kellotesti.

        Sinut pyydetään laittamaan joku aika kelloon. Esmerkiksi kymmentä vaille kaksi. Sen ajan merkkaaminenhan ei ole mikään ongelma kellekään, mutta se Suomen virallinen testi edellyttää sinun piirtävän kellotaulun kokonaisuudessaan kaikkine tuntinumeroineen ja viisareineen ja numeroiden pitää olla oikeilla paikoilla.

        Mikään muu ei ole kovin tärkeää; tuo kellon piirtäminen ratkaisee saatko kortin uusittua ja kuinka pitkäksi aikaa.

        En kyllä itse mitenkään ymmärrä miksi puhtaalla komiikkatestillä ratlaistaan ajokortin kohtalo vaikka sillä ei ole mitään tekemistä ihmisen luonteen tai ajoymmärryksen tai kyvyn kanssa, mutta näin kuitenkin on. Ne kutsuvat sitä kognitiiviseksi testiksi

        Jos ne sanoo, et piirrä kymmentä vaille kaksi, niin kyl piirrän kymmntä vaille yksi ja sanon, et pärkkele, eläkää ite itäeurooppalaises aikavyöhykkees, mulla on kiinnostus läntiseen aikaan enempi ja motorhomessa jo kello asetettu just siihen aikaan. Goodbye.

        Mutta sitä en tee, että kuulotestis tahallaan sanon, että häh, puhu kovempaa.

        Mutta just puhelin poijan kans ja hän laittoi kaksi linkkiä, mitä testaan itäeuroopan 19:50 aikaan. Silloin alkaa Havaijin ironman/woman kisat ja Kaisa siellä yhtenä kuudesta kovimmasta mukana.

        Ny mää meen hakeen pitsaa


      • Husiainen
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Alkava tai jonkin verran edennyt dementia kuulemma helposti näkyy kellotestissä.

        Mutta nythän on taasen palattu vanhaan ajatukseen rajoitetun ajo-oikeuden myöntämiseen silloin kun henkilö iän tahi muun syyn takia ei enää kykene kaikissa oloissa ajamaan. Moni vahuskin pystyisi valoisaan aikaan käymään omalla autolla lähikaupassa, vaikka ajaminen vieraassa ympäristössä olisi jo liian riskaabelia. Kannatan ajatusta. Sitähän on jyrkästi vastustettu..en kyllä nyt muista millä perusteilla.

        Tuolla mainitulla rajatulla ajo-oikeudella on aivan selkeät hyvät ja kohtuulliset puolensa. Kun kuuntelin sitä ajatusta niin asettuisin sen kannalle.
        Vanha henkilö, ajamassa tutulla reitillä kauppaan, postiin, tai liäkärille ruuhka ajan ulkopuolella valoisaan aikaan huomattavasti vähentää ikääntymisen aiheuttamia mahdollisia heikentymiä reaktiokyvyissä. Samalla voitaisiin nuoret kuskit opettaa jo ajokoulussa siihen että klo 10-14 välillä liikenteessä on lapsia ja vanhuksia jote antakaa kaikille tilloo!, eller hyr. Hyvä asenne DR. Whoolla joka tuosta hyvästä saakoon lisäarvon: Länsirannikon pyöriäisten tarkastaja!


    • edson

      Pashat, en hakenu pitsaa, yhen suklaalevyn ja nikotiinia.

      Minul oli niin hyvä mieli silloin matkalla, ettei tarvinnu ees juurikaan nikotiinia. Täytyy vaan kuunnella omia hyvän mielen ohjaamisia ja suunnistaa sen mukaan.

      Oisin voinnu eilenkin tuoda mukanani, mutta täyty samalla tsekata, vieläkö on savulohta kaupassa. Eilen ei arvannut kahta filettä ostaa. No olihan sitä ja urheilullinen ilta taattu hyvien leipien kera.

    • Husiainen

      Hai työ viisaat(?)
      Palasin juuri sukukokouksesta. Hampurin poika oli piipahtamassa poikansa kanssa maisemissa. Kysyin pojalta joka on toisella luokalla koulussa, että mitäs siellä koulussa opiskellaan ja vastaus oli selvä: Computer! Ei siis mikään ihme jos väki painaa kadulla kaikkialla nenä ruudussa ja täysin irrallaan elämästä ympärillä. Meidän kaltaisten "Einsteinien ja puuseppien sekä filosofien" aioka on siis auttamatta ohi. Kun meistä Horsma kukkii, niin maailmassa ei ole enää ketään joka ymmärtäisi yhteydet tai ajattelisi kun se kädessä kulkeva laite ajattelee sen puolesta. Minuista surullinen ennuste ihmiskunnalle, va säjer ni?

      Siitä kellotestistä vielä sen verran että sen testin tekijä ei edes sen vertaa sitä kysymystä kyennyt ajattelemaan että suurin osa kellotauluista on nykyisin numerottomia eli testin tekijä oli jo itse pahasti dementoitunut tai tietämätön todellisuudesta. Jos esimerkiksi minä olen käyttänyt koko ikäni numerotonta kelloa ja piirrän pyydettäessä merkkaamaan ajan kellotauluun niin tietysti merkkaan sen numerottomaan tauluun ja kärähdän testissä

      • Dr.Whoo

        Kiitos uudesta virka-arvosta, mutta asiaan. Toi compuutteri juttu nimenomaan aiheuttaa melkoista epätasa-arvoa niiden välillä jotka osaavat tai eivät osaa. Kaikki asiat kohta oletetaan, jopa edellytetään hoidettavan compuutterilla. Näin se vain menee, haluttiin tahi ei.

        Itse luen itseni ikivanhoihin pieruihin (vaikka tässä porukassa nuorin olenkin), siitä huolimatta pesen compuutteritaidoissa useammat nuoretkin. Ainakin ne jotka luulevat pelaamisella olevan jotain tekemistä tietokone osaamisen kanssa. Nää meikän luulottelemat tietotaidot johtuu töistäni, joita jo muutaman vuosikymmen ajan olen tehnyt pääasiassa ruutua mulkoilemalla. Kaikki ammattitauditkin löytyy: loppuun kuluneet ovat ainakin niska, hartiat, selkä, ranteet, peukalo, tenniskyynärpää. Eikä totisesti ole migreeninkään kannalta eduksi ruutua jatkuvasti tuijotella.

        Voi tätä surkeutta, ei ole aikaa edes syödä. Niin ohueksi alan kohta käymään, että jos tää meno jatkuu, haastan pian aikaisemmin maitsemani Rauman laihimman miehen, sen pulkan vetonarun paksuisen, laihuuskilpailuun.


    • Husasenko

      Pahus, heräsin tässä keskellä yötä painajaismaiseen ajatukseen: Ennen olin aina porukan nuorin! Nyt olen vanhin! Mitä pirua on tapahtunut? (Referoin siis ketjun miesporukkaan)

    • edson

      Taidan olla joukon keskimmäinen, sekä iässä että painossakin. No ei hongankolistaja voi painaa alle sataa kiloa. Sitten taas vetonaruhan on tunnetusti kevyttä muovia nykyään.
      Nukahdin eilen aatokseen, että ne, jotka eivät tunnusta/tunnista ajan suurta idolia Big Beniä, eivät saa korttia. Perustuu varmaan siis niihin pysäköintiaikoihin parkkipaikoilla ja niiden ehdottomaan noudattamiseen ja arjen ja pyhien sekä lauantain erottamiseen toinen toisistaan. Muutan Ruotsiin, siellä Wallanderkin saa ajaa.
      Tänään lähden sitten, kun aurinko on naapurin puiden latvojen yllä ja mitä se sille trafille (uusii ajokortin) kuuluu, koska tulen takaisin. Harmaana ja sateisenakin päivänä kyllä tunnistan sen, koska tarvitsee taskulamppua, koska ei.

      Kävi ohraisesti, sillä Kaisaa en jaksanut katsoa.

      • Dr.Whoo

        Se on toi ikä kumma juttu. On olemassa almanakasta laskettava ikä, ja sitten todellinen ikä joka ei välttämättä suoraan korreloi vuosien määrään. Tunnen itseäni nuorempia "vanhuksia", joiden kohdalla kaikesta näkee - yleisestä habitusta myöten että periksi on annettu, elinvoimaa ei enää riitä. Sairauksilleen ei tietenkään mittään voi, mutta elintavat, ruokavalio ynnä geenit ratkaisee aika pitkälle mitenkä vanhenemme.

        Ruokavaliosta puheenollen tuolla upouudessa Liebherissä (jonka eilen hain ja asensin) on mm. taivaallisen hyvää savustettua sweetcili merilohta. Ostettiin eilen melkoinen pala täksi päiväksi. Rva on viikoloppureissussa, joten otin oikeudet omiin käsiini ja varmistin kalan moiteettoman maun maistamalla sitä eilen. Yli puolet jäi vielä jälellekin.. Lisäksi ostin salaa muutaman marinodun silakkapihvin. Suunnitelmani mukaan söin nekin eilen viimeistä murua myöten jotta mitään todistusaineistoa niiden olemassaolosta ei jäänyt. Tämäkin tapaus osoittaa, että me miehet olemme stragedisesti paljon naisia nokkelampia.


    • olminoff

      Tässä odotellessan ryhtymistä erään tutkimuksen esitoimiin, ei mitenkään miellyttäviin, niin tuli mieleeni, että jos Rauman Pietari Suuri on langanohut nälkää kärsittyään, niin mistä ja miten löydämme hänet jos jonkun kokousen sattuisimme organisoimaan vaikkapa Laitilaan missä on tarvittava oluttehdas sellaista kokousta varten.
      Olisi jo koko ensi viikko ohi niin voisi palata normaaliin mitään tekemättömään tilaan. Nyt se alkaa vasta Torstain työajan päätyttyä
      Onneksi ei ole keuhkoissa puhdin puutetta; sen verran tulee täällä ketjulla keuhkottua! Vad

    • Huoltoon-Meno-Yäk

      "Poliisi epäilee: Isä jätti lapsensa heitteille – yritti ajaa humalassa Turkuun yökerhoon, jätti lapset nukkumaan

      Lähiöpubissa aloitettu juopottelu päättyi lasten huostaanottoon."

      Siinä ote Hesarista. Tapahtumia Turkkusesta. Tähän tyyliinköhän se amummukin kerran viittasi kuvatessaan turkkulaissi?

    • edson

      Samoin tiedän minäkin useamman minua nuoremman, joka näyttää minua vanhemmalta. Mutta hitsi, sitten on niitä, jotka ovat eläneet ja elävät toisin ja kyllähän sekin näkyy. Toisaalta siis, nyt kun aattelen, mutta yleensä en kyllä aattele, että onhan mies/nainen rupsahtanu. Mutta miksi joku koviakin kärsinyt "ulkomaalainen" jotenkin saattaa näyttää nuoremmalta kuin todellisuudessa on. Vaikka uurteet naamalla kyllä jotain kertovat, mutta silmät saattavat yhä loistaa. Voihan nenä näitä ilmiasuja.
      Tässä seison peilin edessä ja muuta en voi ... tai voisin toki, muta en taho, en taho. Ja pikkuneitikin sanoi nähdessään, että karhuherra Baddington.

      Tuo periksi antaminen. Hitsi, täytyy kiittää, en tiedä ketä/mitä, mutta lyhkäisiä (mikä sitten on lyhkäinen) hetkiä lukuun ottamatta aina on löytynyt jokin mielenkiintoinen jutska, mikä on vienyt aatokset mennessään. Eiku tullessaan. Ja hitto, kun se jutska ei tarvii edes rahaa.

    • Husinen

      No niin. Nyt on pakoputkisto tarkastettu ja huollettu. Taas voi tallata jonkin matkaa :)

    • edson

      Vai on husinen viilauttanu ja hionut putkistot ja vielä tarkistuksessa käynyt.

      Kiva katsoa muutokset viime vuoteen, kun joskus vuodenvaihteessa trafi tehnyt viritelmiä hiukkaspäästölukuihin tai lähinnä kait tulkintoihin. Ainakin ne nafta-autot, joista poistettu niitä suodattimia ja lastuja laitettu, niin saattavat kokea yllätyksiä. Itsekin odotan tukistuksia, mutta - huomenna selviää.

      • Putkiston-Pako

        Nyt on ihan varmuuden vuoksi tarkennettava nuo kryptiset ilmaukset niin, että kyseessä oli siis minun henkilökohtainen pakoputkeni! ;)


    • Al-Caput

      Näöstä puheenollen, niin onko Rauman notaari vielä riittävän paksu tavallisella näöllä havaittavaksi. Onko emäntä antanut syödä vai edelleenkö öpitää silakkaherkut ostaa salaa ja jemmata ulkovarastoon kun maakellari on leca soraa täynnä.

      Vieläkä Kuhmoisten pehtoorilla pelaa kotikuivatus siinä missä jusseillakin sateisen viljan kuivatus. Ja onko tullut ceuhcoja harjoitettua. Siellä maan ytimessä minkä lähellä Pehmoinenkin on keuhkoja voi myös harjoittaa menemällä läheisille soille kiljumaan kurkien kanssa tai lampea suuremmille järville laulamaan laulujoutsenien kanssa.

      Valkoposkihanhien kanssa calcatus vaatisi hanheksi muuntumista. Niitä olen muuten nähnytt varsinaisen suuren lauman Runsalassakin eli lähes Rauman notaarin kotimaisemissa.

    • edson

      No nin, nyt se selkis, että puhuttiin eri rööreistä eilen husisen kanssa.

      Kuivatukseen sen verran, että taitaa kuivata kotikin, kun kosteusmittari aina laskee, kun lämpötila ulkona pienenee. Eli kohti kuivuutta mennään ja liukkauttakin. Nurmi oli huurteessa aamulla, mutta ei kuitenkaan yöllä ollut metrin maasta korkeudella ees miinukselle mennyt.

      Hirvee häärinä kuiteski talon ympärillä, tiaiset ja kurret painaa eestaas.

      Ja jos olisin päättämässä omasta elostani yksin, niin en painais eestaas, vaan lokakuussa vaan eespäin ja maaliskuussa sitten taaspäin.

    • Husiainen

      Jep, on pakoputki hoonattu. Muriseekin ihan uudella äänellä!

    • Huussinen

      Tiedustelisin kohteliaimmin ihan silkasta uteliaisuudesta, että nyt kun kuura on saapunut Pehmoisiin ja kurret ynnä muut hömötiaiset nousseet elämöimään; että onko olo kuin eskimolla talven tullessa. Tietää että nyt syödään pimeessä kuukausikaupalla kuivattua kalaa tai ikääntymisvalmistettua hyljettä tai valasta kevääseen ja aaringonnousuun asti.
      Mitä siinä, sen edessä oikein ajattelee, vaiko eikö mitään vaan kaikki käy kuin elämän kellossa, vaikka ei lumelta enää pääse vierailemaan espoon Sellossa.
      No tosin eskimoilla ei ennen ollut nettiä.
      Minä perinteellisesti olen kauhuissani odottamassa aaringon katoamista kuukausiksi. Eikä se lumikaan innoita. On ylä-ja alamäessä asuessaan kaikenlöaista harmia siitäkin. Polle ei tahdo päästä kinoksesta ainakaan ylämäkeen mihin suuntaan se normaalisti on odottamassa ja kadun toisella puolella jos sattuu odottamaan niin silloin alamäessä.
      Viime tammikuussa vielä se musta jää joka aiheutti alamäessä tunnetut ongelmat.
      Piru lumen ja jään vieköön!

    • Husiainen

      Olipas pimeähköä tuolla ulkona. Pitääkin laittaa kesäisempi kuva iltapäivän viihteeksi: https://ibb.co/d94QbR ja kysäistä herra asiantuntijoilta mistä onkaan kyse?

      Pentsooniakin löytyi hintaan 135.9 eli tankkasin heti 40 egellä. Nykyisin kannattaa vahtia niitä piikkejä ja tankata aina kun alapiikki osuu kohdalle. Sillä selviää yläpiikin ohi seuraavaan alapiikkiin. Näin melko säännöllisesti nimittäin käuyttäytyy nykyinen polttoaine hinta vedätys

      • Dr.Whoo

        Paksuisuuttani tiedusteltiin. No, vielä on paksuisuutta sen verran että aamulla peilistä katsoessa löysin itseni peilikuvasta. Vähän piti kyllä etsiä kuvajaista samalla kääntyillen leveämpään asentoon.

        Mutta nyt on vitsit vähissä, hammasta on kolottanut pari viikkoa vähän, nyt pari päivää vähän enemmän. Ei muuta kuin lekuriin. Minä hetkenä tahansa hoitaja kutsuu: hra Whoo, olkaa hyvä.

        Kuvassa lienee herra Husiainen & Kni harrastamassa rysäkalastusta pohjanmerellä?


    • Husiainen

      Mielenkiintoista tuo hammassärky, sanoisin. Sitä kuunnellessa ei tule aika pitkäksi. Nyt vaan äkkiä sinne penkkiin haistelemaan antiseptisiä tuoksuja ja kuuntelemaan avuttoman kun suuret putkitongit tai kalliopora lähestyvä omaa pientä nielua.
      Onneksi tällä viikolla saan kaikki omat putken hoonaukset ja varaosavaihdot valmiiksi. Huomenna leikellään yksi luomi pois ja torstaina toivottavasti ei enää mitään leikellä. Sen jälkeen alkaa kesäloma keskellä talvea.

      Tuo rysä on se nostolaite millä henkilökuntaa nostetaan kuljetuslaivasta öljy- tai kaasulautoille.
      Tuo rysä oli Sharjahin edustalla sikäläisen kaasuyhtiön avomeri tuotantolautan luona. Kuinka ollakaan satuin olemaan paikalla ja itsekin tuossa rysässä kiikkuneena. Kaikkea sitä on ihminen joutunut tekemään kokemusta hankkiakseen!

    • Mie-Vaan-Taas

      Haisulit Ramlaisill ja Pehmoisille!
      Mie laitan jotain piristävää kuvaa vaihteluks kun kohta tulee pakkaset ja ensi lumet Lahdesta pohjoiseen. Ähä Ähä https://ibb.co/fpbuLm Täshä onkii Hampurin Pää rautaieasema. Siel junat ajelee halliin. Onpa tullut eräskin kerta tuossa hallissa hiippailtua. Kaikkea on siellä tarjolla mitä ihminen tarvii. Ulkopuolella jopa jokunen parkkipaikkakin.

      Viikonlopun lähentymiseks kääntyy, mitäs suunnitellaan. Onko Pehtoori jo nostanut porkkanat maasta maakellariin?

    • edson

      "onko olo kuin eskimolla talven tullessa"

      Kysyi hän ja voin sanoa, että kyl ne eskimot joskus kauan sitten elinlokerossaan - ja aina siitä huolimatta hymy naamalla. Ja mikä on heidät sinne hyiseen "helvettiin" joskus johdattanut? Väitän, ettei ainakaan Mooses.
      Joku sanoo, että voihan sitä hymyillä, kun ei tiedä paremmasta. Minä en sano. Mutta netistä en luovu.

      Ai ai, kun katastusmies käsitteli hellävaroen ja kirjoitti siihen vikalistapaperin toiselle puolen, epäviralliselle puolen ikään kuin kauppalistaksi tai muistin virkistykseksi, että voi olla, ettei tukivarren suurin pusla kestä enää seuraavaaan katastukseen. Siinä virallisella puolen oli huomautus, että rekisterivalon toinen valo himmeä ja toinen ihan valoton. Lisäksi sanoisin, että jamal'auta, kantsii käyttää jarruja, tulee hyvät arvot katastuksessa. Joka jarruja säästää, se autoaan vihaa.

    • edson

      Porkkanat ovat pestyt. Seuraavaksi niistä tehään esikypsennettyjä laatikoita ja pakkaseen. Pieni osa raakana ja multaisena maakellariin.

      Talvi voisi tulla, paitti että kevytkyntö, tien lanaaminen, vähän kirveshommia, ehkä laiturin nosto ... eikä noistakaan niin välii.

      Nyt ne ovat pelotelleen kovilla pakkasilla. Mitä minä olen luontoo ja varsinkin omenapuun lehtien lepatusta seuraillut, niin ennusteet tammikuulle, että suksikauppa on hiljaista. Pipojakaan ei juuri myydä.

    • Huussinen

      Huh hah hey!
      Terveisä leikkauspöydältä. Koko päivä meni sairaalareissuussa vaikka siitä vain puoli tuntia leikkauspöydällä. Mutta kaikki jonotukset jne.
      Kaikki yhden mokoman basiliooman (tyvisolumuutos) poisxtamisen vuoksi. Nuyt on puoli kaulaa kääreissä. Onneksi sain samaan kokemukseen poistatettua yhden häiritsevän luomen mitä aina sormet hamusi räpläämään.
      No nyt on kaikki tiedossa olevat kirurgiset operaatiot tältä erää ohi. Seuraava eräänlainen varaosan laitto ensi huhtikuussa. Onneks teillä muilla ei ole mitään vikoja ja ruokahalukin huikea. Ai niin ihan meinasin unohtaa Dr. Whoon hammassäryn. Onkohan jo uskaltanut sitä kaivoporaa lähestyä millä noita hampaita hoidetaan?
      Nyt murkinaa nenän alle kun nenän alusta jäi vapaaksi kun se "syylä" oli juuri korvan takana

      • edson

        Duoda duoda, nyt vaan lycka till ja etiäpäin.

        Kyllä tässä kaikenlaista huoltoa ja operaatioita itse kunkin kehoon tulee. Pään vaihtaisin heti, jos olis parempaa tied...äsh. Polvi petti aamulla, mutta onneks sain tukea kädellä ja toinen jalka toimi sitten hetken pystyssä pysymisen apuna. Nivel piru. Aiheuttanut jo sen, että kävelystä tullut sellaista jotenkin varovaista, toispuolista jotenkin.

        Se on muuten kumma se, että sormet ne tykkäävät etsiä sellaisia, mitä sitten nyplätä. Tai ainakin niin, että kun kerran sormi jotain löytää, niin vielä paljon helpommin löytää uudestaankin samaan paikkaan. Kaksi luomea poistettu minulta. No toinen oli sellainen jotenkin roikkuvan oloinen, toinen taas pärstässä ja haittasi parranajoa.


      • HuraNorrman-Hus

        Sitä pään vaihtoahan tässä varmaan aika moni suunnittelisi, mutta ongelma on siinä, että täysin käyttämättömiä yli 60 vuotiaiden päitä, eli norjalaisia päitä, on niin vähän tarjolla


      • edson
        HuraNorrman-Hus kirjoitti:

        Sitä pään vaihtoahan tässä varmaan aika moni suunnittelisi, mutta ongelma on siinä, että täysin käyttämättömiä yli 60 vuotiaiden päitä, eli norjalaisia päitä, on niin vähän tarjolla

        Jos noita norjalaisia päitä olisi enemmän tarjolla, niin oliskohan niistä muuta kuin haittaa? Ja jos niitä ei ees oo käytetty ja testattu, sitä suuremmalla syyllä on syytä epäillä.


    • Husander

      Oikeastaan aika aiheellista pohdintaa, että kuka "p***''e ne eskimot sinne hyiseen H*******n johdatti. Eihän kukaan ilman huijausta sellaiseen paikkaan menisi. Taisivat joutua sinne jo kauan ennen kompassin keksimistä. Ehkä seurasivat liian pitkälle valaita ja hylkeitä, eivätkä koskaan löytäneet paluupolkua.

      Kyllä täällä Etelässäkin missä suurin osa me heimoon kuuluvista ihmisistä majailee, olo on talven lähes kuin eskimoilla. Itseasiassa se maakellarikin ihan iglun tapainen paitsi tuveksesta tehty eikä lumesta.

      On se iglu muuten melkonen keksintö eskimoilta, että ihan lumesta voi tehdä lämpimän majoitustilan.

      • edson

        Mä luulen, että pohjoisessa on elänyt hemmoja, jotka jotenkin vaan ovat todenneet sieltä jäiden keskeltä löytyvän helpommin ja paljonkin muonaa. Vaikka tuo "helppous" tuntuukin aika ihmeelliseltä. Toiset taas samoihin aikoihin purjehti etsimään mausteita juu.

        Sekin vielä, että siellä iglussa vaikka onkin suunnilleen siis plussaa ja on turkisvärmettä suojana, niin ei hitsi, on ne hemmoja siitä huolimatta. Ei ees puuceetä, saati suihkua, tai saunaa.

        Eikä sitä turkistakaan ole ollut ilman, että taas oli lähettävä pyyntihommiin ja sit vielä tehä ite ne kaikki "langat" millä saa asusteet koottua kappaleista kokonaisuudeksi. Onneks meil on parsinneulat ja langat, mutta ku sekin tuntuu joskus olevat liian vaikeeta eikä syynä ole se, ettei näe pujottaa lankaa neulansilmään.

        Huh huh.


    • edson

      Minäpäs tässä näytän tämän päivän hyvän työn. http://bot.fi/24we No hiukka selitystä.
      Tumma on alkuperäinen ja kuuluu auton umpion runkoon kiinni väännettäväksi. Pallopää menee sitten tungon yhteen kuoppaan ja pitää umpion paikoillaan. Vaalea on tekemäni, missä pallo on hieman lyhyempi, mutta just ja just halkaisijaltaan sopiva. Huomenna asennan sen sitten ja liimaan kiinni. Uskon, että säästin ja homma jopa toimii. En kuitenkaan havitellut (vielä) 3D tulostinta.

      Kävin näyttämässä alkuperäistä osaa, mutta kaikki kolme paikkakunnan automonttööriä ehdottivat uutta umpion ostoa. Tai sitten ajelua pitkin romuttamoja. Et silviisiin.

    • Husiainen

      Kun tässsä on ihmetelty eskimojen valintoja kotipaikseen, niin laitanpa teille malliksi suuren tienvarsi tervetulokyltin. Siitä voi riemukseen tarkastella sekä oikeinkirjoituksen, että englanninkielen taituruutta kyltinhyväksyjan ja tekijän toimesta: https://ibb.co/fAdOFm
      Eli kaikkialla pieniä kirotusvihreitä tehrähän, ja nuoremmatkin. Jopa ilman kiippareita jotka eivät kunnolla toimi! :)))

    • mie-vaan-taas

      Jaha, päättymässä on tämäkin päivä. Lääkärivierailujen ohella olen aloittanut vanhan roinan tehopoiston. Nyt lähtee, että suhina käy. Kaapit tyhjenee, hyllyt tyhjenee, sängyn alusta tyhjenee. Alkuviikosta kaikki kerätyt kamat kyytiin ja Kivikkoon. Muusikko avuksi toimimaan: https://ibb.co/fcsx86 kantajana kaman!
      Taitaa olla että ei edes yksi pollellinen riitä. No suurimpien poistoon ja loppuja voi sitten pudotella säkki kerrallaan.

      Turhaa olen kaikenlaista hyllyissä pitänyt. Kaikki on kaikille muille pelkkää poisheitettävää roinaa mihin ei ole edes tunnesiteitä.

      Tunnesiteitä voi olla esimerkiksi Kuvernöörin itse tehtyyn umpion kiinnitysruuviin. Taidokasta työtä sanoisin

    • edson

      Voi eskimot, voi voi

      Olisikohan jotkut tyytyväisiä siellä eskimoiden maassa, että leivän eteen ei tarvitse tehä enää kokopäiväduunii 24/7. Kun ei millään jaksas uskoo, että se viinapullo on siellä eskimoiden ratkaisu. Näinhän usein tunnutaan kerrottavan. Samoin on ainakin ollut intiaanien kanssa.

      Nomadien matkassa ykköseltä viime tiistaina klo 19 tuli : "1/3. Nepalin viimeiset nomadit vaihtavat leirinsä paikkaa parin viikon välein. Metsästäjä-keräilijäkansan elämä ei ole helppoa, sillä maan hallitus painostaa heitä, ja maanviljelijät haluavat heidät pois mailtaan."

      Juu ja nämä muutamat ihmiset haluavat jatkaa kiertävää elämäänsä. Matkassa kulkenut nainen (?) sanoi mieleen jäävät sanat : eivät ole laiskoja, vaan ylpeitä omasta elämäntavastaan. Tosin eivät metsästä, eivät viljele, kaatavat aina uudestaan ja uudestaan leirejään varten pienempiä puita jne.

    • Husander

      Huhpatyhey!
      Olipa taas kova päivä. Toivottavasti viimeinen vähään aikaan ja pääsisi ansaitulle laiskottelu lomalle.
      Onkohan Länsisaariston yksilö jo käynyt harjoittamassa masokismiä hammaslääkärillä, jolla ei ole puudutusainetta vaan jalalla poljettava pora! ;)

      Argh, ostin taas Laitilan kääretorttua Tammiston City marketista

    • Eller-Hyr

      Luyvitteko siitä matkailuautossa asuvasta koiranaisesta Yle nettiuutisista?
      Luvitteko, että tryffeleitä voi kasvattaa jos sattuu olemaan maisemissa tammia ja koivuakin?
      Huomaatteko, että jos on vettä, niin aavikollakin voi kasvaattaa mitä vaan ja paljon: https://ibb.co/hnDcQm
      Olisko vielä liian myöhäistä unohtaa kaikki oppimansa ja ryhtyä "!elämäntapa eskimoksi" ?
      Esdonhan on jo melkein elämäntapaeksimo! Ilmankos aina kateeks käy. Täällä kaapuntissa ei tuu muuta kuin kaikenlaisia huoltohommia ja varsinkin pakoputken huoltohommat on ihan "peffasta", eller hyr?

      • edson

        Tuo on lohdullinen kuva tuolta hiekkaerämaasta


    • edson

      Mitäs me kateelliset

      Tota tota, vai unohtaa kaikki oppimansa - hyi hyi. Ja vielä igluun, häh. Kyllä kaapungeissa on kaikenlaista.

      Osin olen lukenut sen asuntoautonaisen jutun ylestä. Mutta neljä koiraa mukana, nevör. Minkähän makuisia ovat muuten tryffelit?

      Viihdyin eilen aika kauan kaverin galleriassa & kotimuseossa. No nyt sitten etsimään käynnin johdosta Hesarin kirjoitusta joulukuulta 1957 Seutulassa tapahtunutta venäläisen matkustajakoneen epäonnistunutta laskeutumista. Koneessa olivat matkustajina mm. muutama suomalainen kuvataiteilija, jotka olivat olleet tutustumassa venäläiseen kuvataiteeseen ja paluumatka meinasi päättyä tosi surkeasti.

      Nyt tykkäsin viimeisestä docventures ohjelmasta ja siitä jälkikeskustelusta. Ahtisaaren duunissa oleva sanoi jotenkin näin : euroopassa vallitseva lehmänkauppa pingpong on ja on ollut niin härskiä, että se kyllä pohjoisessa Afrikassa on oivallettu ajat sitten ja se on yksi syy, mikä tulee ylläpitämään aina vaan uusia terroriuhkia/terroritekoja.

    • edson

      Lainaus asuntoautossa elävältä : "Terveyskeskukseen pitäisi kuitenkin mennä sillä paikkakunnalla, missä on kirjolla"

      No ei se tietysti ihan noin mene, mutta hitsi, kun minua kiinnostaa tuo kirjoilla olo. Täytyyhän yhteiskunnan tietää juu, että missä olen noin niinku vakituisesti. Tää ei ole helppo kysymys, tajuan mielestäni sen. Vähänkin toisenlaisesti asuvat ovatkin hankalia tapauksia. Ja jos vielä pyrkivät minimoimaan elämäänsä, niin sittenhän ovat tosi hankalia, sillä mikään ei toimi, jos ei ole kulutuskysyntää.

      Jotenkin vaan tulee irvokas olo, kun miettii, että tähänkö asti on ihminen päässyt? Lastentarhasta alkaa kilpailu ja päättyy sitten, miten päättyy juu. Tai oikeastaan kilpailu voi alkaa jo kotoa.

      Löysin eilen yhden uuden "tehtävän", jota voi sitten harrastaa, kun viitsii. Se vaatii nykyaikaisen ja hyvän taskuun sopivan äänityslaitteen. Nyt, kun kirjoitetaan paljon vihakirjoituksista (vaikka yleisemmin siis sanotaan vihapuheeksi sos.mediassa) ja mietitään niiden estämistä. No minä koitan nauhottaa vihapuhetta, kirjoittamatonta "kansan" ääntä. Vaatii kekseliäisyyttä ja kokeilen mm. niin, että istun paikalliseen kahvilan pöytään ja kerron pienen valheen. No valhe kuuluu esim. näin. "Näin juuri postilaatikkomme vieressä seisomassa mustan auton ja huomasin, että siinä istui aivan selvästi maahanmuuttajien näköisiä miehiä." Ja sitten äänittämään.

      • edson

        Rakas päiväkirja

        Puhelimessanihan on jo ilmainen ääninauhuri, kun vaan käy "ostelemassa" eli appseiksi mainittu juttu. Ja hyvä ääni. Nyt vain testaamaan tallennuskapasiteettia ja mikrofonin toimintaa eri etäisyyksillä. Jippii


    • Dr.Whoo

      Ja tässä seuraava visainen visa:

      https://yle.fi/uutiset/3-9887172

      Heti kiinnitti huomiota ensimmäisen kysymyksen viimeinen vaihtoehto. Klikatkaapa sitä ja lukekaapa. Siis tuon tyyppiseen vihapuheeseen - rodulliseen halventamiseen ei oikeastaan voi syyllistyä kuin enemmistön edustajat, eli tässä tapauksessa valkoihoiset kantasuomalaiset.

      Maahanmuuttaja voi siis julkisesti kirjoittaa että esimerkiksi minä jo rodullisesti edustan yksilöä, jonka geeneissä on luontainen taipumus väkivaltaan. Se on ok, mutta jos minä väitän vastaavaa maahanmuuttajan rodusta, joudun linnaan? No jaa, joku voisi sanoa että eräänlaista tasa-arvoa tuokin.

      Ylipäätään ajatus, että roduilla olisi jotain geneettistä eroa tässä suhteessa, on tietysti absurdi. Toki kulttuurisia eroja ihmisten arvoissa ja tavoissa on paljonkin.

      Muut kohdat testissä oli selviä, ehkä kohdassa kuusi olisin veikannut keskimmäistä.

      • edson

        Puihin meni yksi eli laitoin "on luvallista levittää rasistista kirjoitusta, jos sen samalla tuomitsee"
        Eli siis kuvakaappaukset jostain MV aivokääpiöiden jutuista tai kommenteista tai muualla olevista törkykommenteista ei saa lähettää, vaikka ne olisivat esimerkkejä tyypeistä, joiden kantsis ajatella itsensä hirttämistä. Nimittäin ei hirttämisehdotus ole mikään "näennäisesti paheksuva ilmaus" vaan ihan kelpo kehotus.


      • edson

        "Suomesta ei löydy oikeustapausta, jossa olisi käsitelty kiihottamista enemmistöryhmää vastaan."

        Tämän voisi tulkita niinkin, ettei siis kukaan vähemmistön edustaja ole moiseen sortunut.


    • edson
      • edson

        Lapsiin sekaantujille ja sille raiskaajalle tuli kaikille 10v. ja hassis-ihminen sai 10 kk ja se verohuijari muistaakseni 5 vuotta eli siinä laskin tuomiota, no kymmenenhän siitäkin olisi voinut antaa.
        Amerikoissa taitavat vankilat olla bisnespohjaisia ja kait ne minunkin tuomioilla sellaisiksi äkkiä muuttuisivat, en tiedä. Joo ja tais se humalainen autosuharikin saada minulta 10 v.


      • Dr.Whoo

        Tässä kiireellä luetut ja vastatut:

        1. 20 vuotta ehdotonta mielestäni. Putosin kokonaan kärryiltä,
        kun tuomiossa sanottiin että rikoksen uusinta on liventävä asianhaara?

        2. Kannabiksesta moni on kai sitä mieltä että pitäisi sallia. En kylläkään minä tältä istumalta ole sitä mieltä. Elikkä antaisin kuitenkin tuosta ehdonalaista 6 kk, ja rikoksen arvioitu hyöty valtiolle.

        3. 2-3 vuotta ehdotonta. Lisäksi korvausvastuu kaikista kuluista omaisille.

        4. Vain verottajaan kohdistuva petos on mielestäni lievempi kuin yksityisiin henkilöihin, joten 1 vuosi ehdonalaista, tai kenties jopa ehdotonta, ja täysi korvausvastuu valtiolle maksamattomien verojen osalta. Toki pitkällä maksuajalla, koska ei ole kenenkään etujen mukaista ajaa näitä tyyppejä tilaan jossa ei voi enää tehdä mitään.

        5. Toi tuntuu jo vaikeelta uskoa että kolme miestä porukassa tekisi jotain noin sairasta. Kuolemantuomiota jos ei voi antaa, sitten elinkautinen.


    • edson

      Arvaako kukaan, kuka on näin kirjoittanut?

      "- Nyt on taas joku puuterikuorrutettu glitteri-rimppakinttuhintti vetänyt maidot väärään reikään. Enkä tarkoita nenää, xxxx kirjoitti" ja sama tyyppi jatkaa, kun tätä lausuntoa ihmeteltiin sos.mediassa ja kyseltiin, että noinko teidän firma toimii, niin sälli vastasi "- Kyllä. Meille ei homoja palkata, xxxx vastasi."

      • Dr.Whoo

        Lienee tää Espoo Unitedin ex valmentaja Aleksi Valavuori .


    • olen-husiainen

      Tuossa tuomaritestissä minä sain ankaran tuomarin lausunnon siksi että tarjosin 10 vuotta kaikista väkivaltarikoksista joissa aiheutettiin vahinkoa toiselle ihmiselle.
      Sitä ei lieventänyt edes se että tarjosin vain 1 kk sekä marijuanan kasvattajalle, että "yrittäjälle"

      Dr, Whoon testia en edes tee zillä jos tekisin sen rehellisesti niin tulosta ei voisi painaa. Sen voin sanoa, että sanan ja ilmaisunvapautta pidän ihmisen yhtenä suurimmista perusoikeuksista jota ei saisi rajoittaa edes veikeiden kannanottojen tai lausumien osalta. Jaan sen siten että on rajoittamaton vapaus sanoa mitä tahansa mutta on hyvät tavat eli itse sensuuri jonka pitää pääsääntöisesti kontrolloida henkilöön käyviä solvauksia. Uhkaukset taas eivät kuulu sanavapauteen laisinkaan vaan rikoslakiin ja sellaisten esittäjiin sovelletaan rikoslakia.

      Kansanryhmään kohdistettua vihapuhetta en tunnista enkä erityisemmin tunnusta vaan siihenkin pätee kohtuullinen ja kohtelias itse käyttäytyminen.

      Kun on yli 80 maan kävijä ja monen kulttuurin työläinen ja asuja niin kovin kapeasta kokemuspohjasta lähtevät kansanryhmä ajatukset eivät ole osa reaalimaailmaa.

    • Dr.Whoo

      Hammaslääkärissä ei täl kertaa porattu pientä hiontaa lukuunottamatta lainkaan, eikä edes niitä putkitonkeja tarvittu. Pari kuvaa otettiin, selvää vikaa ei löytyny. Mutta kaksi vastakkaista hammasta oli joiltain osin liian korkealla, ja täten ilmeisesti oli kehittynyt kiputila liian voimakkaan purennan takia. Pahimmillaan kipu oli jopa yölläkin valvottavaa, samoin kuuman kahvin juonti oli tuskaisaa, ja hammas oli hyvin kosketusarka. Kaikki tulehtuneen juuren oireet siis. Pieni tasoittava hionta on nyt kuitenkin poistanut lähes kaikki nuo oireet. Aika hämmästyttävää.

      • Husiainen

        Voi hiisi, taas pääs kehveli liian vähällä. Olisin niin mielelläni lukenut yksityiskohtia sellaisen vanhan polkuporaan lähentelemisistä ja tunteiden herkistymisestä kierros kierroksella.
        Taas latistui jännitys ennekuin alkoikaan


      • Dr.Whoo
        Husiainen kirjoitti:

        Voi hiisi, taas pääs kehveli liian vähällä. Olisin niin mielelläni lukenut yksityiskohtia sellaisen vanhan polkuporaan lähentelemisistä ja tunteiden herkistymisestä kierros kierroksella.
        Taas latistui jännitys ennekuin alkoikaan

        Voisin minä kertoa tositarinan taannoisesta tapauksesta, jossa minulle tehtiin juurihoito ja puudutus meni täysin pieleen, ei siis puutunut ollenkaan. Sisuuntuneena en sanonut mitään ennen kuin homma oli valmis. Voisin kuvailla yksityiskohtaisesti miltä tuntui kun kymmenen senttiä pitkällä terällä poraten siivottiin juurikanavaa puhtaaksi..mutta en raaski pelotella herkkäsieluisia miehiä niin kauheilla tarinoilla..


    • Dr.Whoo

      "Jos joutuu (seksuaalisen ahdistelun kohteeksi), niin mitä siitä välittämään. Eihän siitä jälkeä jää"

      Kukas arvostamamme poliitikko näin terävästi puhuu?

      • Husasin

        Tuo on onnistunut minulta jäämään huomaamatta. Ei oikein tohdi arvaustakaan (tarkkaa) heittää. Kuulostaisi ihan viitasaarelaiselta kansantiedolta tai saman heimon merkittävältä edustajalta


      • Dr.Whoo

        10 pistettä ja papukaijamerkki. Viitasaaren oma poika, meidän idolimme T. Hakkarainen siis tietysti kyseessä.


    • edson

      Oishan tuo pitänyt arvata, että Hakkaraisen aivoitus.

      Kuka hitto voi tehdä huonon puudutuksen juurihoitoa varten?

      Mikä työkalu http://bot.fi/2509 ?

      • Dr.Whoo

        Nimeä en muista, mutta se on mitta jolla voi piirtää viivaa tietylle etäisyydelle kappaleen reunasta.


      • edson

        Suunturi

        Kumppanin isoisän tekemä. Oli paikallinen rukkimestari. Minullakin tuollainen, mutta metallinen ja en muistanut minäkään nimeä, vaikka vekotinta käyttänyt olenkin.


    • edson

      Asiasta toiseen

      Katselin just äsken ykkösen Perjantai- ohjelman, missä taloustutkija puhui asiaa. Pikkukämpät kyllä myös kiinnostaa, varsinkin nyt, kun ei enää tartte paljon suojaa säältä eikä ole niinkään perhettä.

      • Ali-Rambo

        Mie olen kyllä sitä mieltä, että Helsingissäkin jokaisen pysyvään asumiseen laillistetun asunnon koon pitäisi olla vähintään 30 m2. Siitä pienemmät alkavat muistuttaa komeroa.
        Ne pienet käyvät kyllä hotellihuoneista ja tilapaäis majoituksesta, mahdollisesti opiskelija-asunnoista.
        Perheasunnot sitten tarpeen mukaan. Standardina voisi pitää kansainvälistä normia eli jokaista perheen jäsentä kohden on oma huone. Päälliköparilla ns. master bedroom. Neliöitä ei niin hirveästi tarvitse jokaista huonetta kohden olla.

        Katsoin taas Ramboa. Rambo on hyvä! ;)


    • edson

      Tuo asunnon koko, jaa-a. Minust sille ei tartte olla mitään lakisääteistä kokoa, vaan jos joku haluaa asua 15 m2, tai jopa pienemmässä, niin hänelle se suotakoon. Siin ohjelmassa yhden kaverin kuukausittaiset asumiskustannukset olivat muistaakseni 35 € ja rakennuskustannukset 5000 €. Ja jos vielä viihtyy, kuten tämäkin kaveri, niin jo on kumma, että yhteiskunta kieltäisi viihtymisen. Tai ei se oikeestaan kumma ole.
      Perheellisillä kyllä ainakin lapsille oma huone olisi kait aika monen lapsiperheen halu. Eli kakslapsisella perheellä neljä huonetta ja keittiö. No katselin hieman hintoja ja Kontulasta löytyy n. 170 000 hintaisia (1965-70 rak.vuosi) ja hoitovastike 600 ja tulossa lvi rempat. Vuokrakämppiä en vielä katsonutkaan.
      Kyl on kiikunkaakun, pakkanen vai ei. Oon lyönny vetoo, että tammikuussa löytyy vielä syötäväksi sieniä. Veikkaavat jotkut kaikkien aikojen pakkasiakin. Varmaan äärioikeisto, että köyhät kuolis.

      • Dr.Whoo

        Tääl aamulla 3 astetta pakkasta, jopas on kylymää.

        Mut juu, tuota asumisen säätelyä pitäis purkaa, asukoon kukin missä huvittaa. En todellakaan ymmärrä että esim. omalla maallaan, täysin talviasuttavassa, kaikki jätevesi ym.asiat pykälien mukaan hoidetussa omassa kesämökissä ei saisi asua vakituisesti. Jos siis mökkiä ei ole alunperin ympäivuotiseen asumiseen kaavoitettu.

        Korkeimman hallinto-oikeuden päätös:

        "Kenelläkään ei ole oikeutta asua omalla maallaan, omassa mökissään jos asuminen on ristiriidassa maankäyttö- ja rakennuslain kanssa."

        Sen sijaan veneen alla tai roskalaatikossa saa asua, siihen ei käytännössä virkavalta puutu..


    • Mie-Vaan-Taas

      Hellou Sir Edsward of Softland (Pehmoinen). Minun henkilökohtainen ongelman tuon asumiskoon kanssa on se, että en ymmärrä miksi joku vapaaehtoisesti haluaisia asua pienessä kaapissa jos olisi edes se 30m2 lakisäöäteisenä.

      Tosin olen melko huono esimerkki kommentoija, sillä itsehän olen niitä naimisissaolo vuosia lukuun ottamatta,95 m2 asunto lasten kanssa, asunut joko laivan hytissä. Sellaisessa osin myös naimisissa olo aikana. Sittemmin projekti hommissa ympäri maailmaa josta pääosa projektiasunnoissa eli "hyteissä" Vain pienempi osa oikeissa asunnoissa.

      Nytkin asun hesalaisessa "kolossa" ihan hyvä, loistava sijainti, mutta mieluummin saisi olla ainakin makuualkovilla perusyksiön sijasta. Toisaalta mihin yksin elävä "vanhus" edes suuria tiloja tarvitsisi

      Se on eri juttu teillä "monihome" porhoilla (home diesel home) joilla on varaa "ylläpitää "vaimoakin. Mut mie en ole lotos voittanu ja osaan tehä ite kaikki hommat ompelusta alkaen :::::))))))))))))

      Nyt pihalle ja 1330 vuorossa kaffet Eikalla ja Örjanilla. Eikalla on yksinään eläväksi vanhukseksi mukava omakotitalo sellaiset 200 m,2. Ei vaimoa koskaan. Tila menee pyöratuoli tarpeeseen eli on perusteltu. Siitä huolimatta noin 75% tiloista arvelen olevan pelkässä tavaran keräily käytössä ja noin 50 m2 aktiivikäytössä.

      Minulta lähtee tälläkin ovenavauksella taas reippaasti tarpeetonta pihalle kuten lähtee ehkä 5-6 seuraavallakin. Tarpeettoman kaman kanssa on oltava "julma". Jos ei ole viikkoon käytetty niin se on pölynkerääjä ja tarpeeton

      Kannataa ,kaikkien muistaa että vähintäin 95% teidän rakastamastanne ja arvokkaaksi kokemasta kamasta lentää maallisen elämän jätettyänne joko roskiin, huutokauppaan ja vain jokunen lapsuuden tärkeä suveneeri jätetään ja kaikki rajaksi muutettava muutetaan rahaksi perillisten tileille ja kierrätykseen.

    • Dr.Whoo

      Mut nyt pittää lähtee syömään pari silakkaa markkinoille, ehkä parit kukot lähtee mukaan. Konjakkimarinoitua loimulohta kans ilman muuta.

    • edson

      Kyl me ollaan kuitenkin kaikki parempiosaisia, no minä tuplaten sitten, kun on tuo toinen asuntokin eli nelipyörä :) ja hitto, lisäksi rantsumökki, mihin koitin saada aikoinani osoitteeni. Oli liian matala, vain kaksinkertaiset ikkunat ja kaiken päälle alle 20 m2 minkä taisi kunnan mestari silloin mainita. Lupasin liimata pleksit sisä ja ulkopuolelle ikkunanpokiin, kaivaa maalattian, jotta huonekorkeus olis kohillaan, mutta 7 m2 olohuoneeseen en keksinyt muuta kuin lisätä lasiverannan sitten saunan laittaa makuuhuoneeksi. Vaikka olis saunan ja olkkarin yhistänytkin, niin verantahan olis vaatinu 8 m2 ja siitä huolimatta sitä ei lasketa asuinpinta-alaksi, vaikka olis nelinkertaset ikkunat, korkeus kohillaan jne.

      Tais äijä hönkästä jotain juoksevan veden pakollisuudestakin ja varmaan olis vaatinu kaks vessaaakin - siis sisälle.

      Ei vaan, eipä enää koske sieluun, ku aloin joogata :)

      Ja kyl se maar niinki on, et olkoot. Monel maaliman immeisel ne vast on tukalammat paikat, suorastaan elinkelvottomat olosuhteet.

      Whoo lähti herkutteleen. Mul on tiedos omenapiirakkaa ja siskonmakkaraa.

      • Dr.Whoo

        Jep, ollaan kyllä keskimäärin melkoisen hyväosaista kansaa.

        Vuonna 2016 maailman valtioiden kehitystä tutkiva Social Progress Imperative -järjestö arvioi Suomessa olevan maailman korkeimman elintason. Elintasohan ei tarkoita pelkästään tilipussin paksuutta.

        Enemmän kuin pelkkää bruttokansantuotetta tutkimuksessa siis painotettiin koulutusta, terveydenhuoltoa, yksilön vapauksien toteutumista,odotettavissa olevaa elinikää, kansalaisten yleisiä oikeuksia ja miten suvaitsevaisesti erilaisiin ihmisiin suhtaudutaan.

        Samassa tutkimuksessa missä Suomi oli siis ykkönen, esim. Jenkit oli sijalla 19.


    • Dr.Whoo

      "Kannataa ,kaikkien muistaa että vähintäin 95% teidän rakastamastanne ja arvokkaaksi kokemasta kamasta lentää maallisen elämän jätettyänne joko roskiin, huutokauppaan ja vain jokunen lapsuuden tärkeä suveneeri jätetään"

      Jep, siinä viisainta puhetta pitkään aikaan (ei ihan tavanomaista tällä palstalla..), mutta sanoppa tuo eukolle. Naiset ovat nimittäin keskimäärin toivottomia hamstereita ja roskan säilöjiä. Ah, jos oisin poikamies, asuisin askeettisesti. Vain sänky, pöytä, pari tuolia ja Liebher täynnä herkkuja. Kuten nytkin aurajuusto savulohta, muikkukukkoa, 4 lajia silliä, ehdottoman tuoreita savusilakoita ym. Kaikki tietysti silakkamarkkinoilta, joilla oli käsittämätön määrä väkeä. Hieno ilma nimittäin.

    • edson

      Social Progress Imperative -järjestö. Varmaan ollut tämän järjestön tulokset uutisissakin, vaikka en ole huomannutkaan. Niin se hyvä sokaisee :)

      Kyllä olemme varmaan myös yksi suvaitsevimmista kansoistakin, vaikka on tuo pieni apinalauma, joka just ja just on puusta alas päässyt. Ei ihme, että ulkomaalaiset pitävät suomalaisia avoimina ihmisinä.

      Bruttokansantuote kuulemma mittaa myös innovaatioita, kekseliäisyyksiä ja luovuutta. Jotenkin näin sanoi se Perjantai- ohjelmassa ollut talousmies.

      Minä olen meillä se, joka säästää. Yks autonraatokin pihan läheisyydessä, missä on osia jos toisiakin. Vanha linko, minkä tukirangasta saisi vaikka jne.

      • Dr.Whoo

        Joo, vopi olla että toi tavaran hamsteeraus ei ole sukupuolisidonnainen asia. Mie ainaskin suorastaan kärsin liian roinan takia. Mitä sitä muka ihminen tarttee muuta kuin hyvän auton, jääkaapin ja pinon tietotekniikkaa, häh? Jonkinlainen katto pään päällä on hyvä olla, samoin jokunen vaateriepu, siinä kaikki.

        Entä mihin on herra Husander husaissut autollaan. Liekö Rellu levinnyt pitkin tietä merkille tyypilliseen tapaan. Vai oliko Eikalla ja Örjanilla liikaa rommia kahveessa..


    • Den-Bara

      Husanderin Rellu palveli vasta laitettuine kitkarenkainee n kertakaikkiaan edullisesti ja hyvin. Pyörät liikahtelivat peräti Porvoon takan Koskenkylän ABC asemalla kääntymäössä. Matkalla tippui siellä lähistöllä olevaan suurlavaroskikseen lastillinen poistettavaa ja entisten säilytyslaatikoiden kuoria. Niitä jotka ennen olivat sitä tarpeetonta kamaa täysi. Siitä on jo muodostunut minulle perinteellinen paikka mihin tiputan roskia kun saan vuotuisen järkevän kohtauksen ja havaitsen asuvan romukasassa. Onhan siinäkin puolensa, mutta ei se ketvele sovi kalliolaisyksiöön mitenkään. Siksi olen joka vuosi muka yrittänyt ajaa pois äänekkäimmät.
      Nyt vaan pistin poikkeuksellista huutia.
      Vielä on se työkalu kaukalo setvittävänä, mihin minä muka työkaluja ja tarvikkeita tarvitsisin, ja sitten loput dokumentit joita olen haalannut, vaikkakin kapeammaksi käyvissä kansioissa, vuosikymmeniä vaikka kaikki ovat elektronisesti tallennettuna koneella ja back upissa. Ne on kuitenkin ..tana paperi paperilta käytävä läpi ja tarvittaessa valokuvattava sähköiseen arkistoon. Tosin taas pätee se totuus, että minun kaaduttuani kukaan ei 100% varmuudella niillä mitään tee missään muodossa. Pojanpojalle ajattelen sitä elektronista varmuuskappalettakin jättäväni siltä varalta että häntä joskus kiinnostaisi tietää mitä vaari touhuili ja missä.

      Siytten etsiskelin Prismasta ja City marketista nahkamaalia jolla olisin laittanut laamannahkapiponi uuteen väriin sen nahka eli ulkopuolelta. En vielä löytänyt kun suutarinliikkeetkin olivat sunnuntaina kiinni.

      Eikan ja Örjanin luona lähinnä vitsailemme viinasta ja muistelemme aikoja sen kanssa puolen vuosisadan takaa laivoillamme. Voisin vielä lisätä että mikään muu tavara ei olekaan säästynyt poistotornadoltani kuin wiinahyllyni. Niihin haen vielä täydennystä kun niitä täysiä pulloja on niin kiva katella aina autoilemaan lähtiessään!

      Varokee ettette saa marinoituja ruotoja kulkkuihinne. Kalaa en muistanut ostaa, mutta ostin Pajuniemen kioskista (Prisman sisällä) riistalenkkiä pätkän. Hevoislenkkiä en ostanut kun myyjä ei tiennyt minkä nimisestä hevoisesta se oli tehty eli asiakkaan legitiimi alkuperätiedustelu veti vesiperän!

      • Dr.Whoo

        Jaa että kitkat. Mää olen jo muutaman vuoden ajanut kitkoilla ympäri vuoden. Rengaskauppiaiden propagandasta huolimatta en ole huomannut niissä mitään suurempia heikkouksia kesälläkään. Talvella tietysti nollakeleillä, mustalla jäällä kitka ei tarjoa juuri mitään pitoa nastoihin verrattuna, mutta sitten pitääkin vain ajella varovasti. Ei siis sovi amatööreille eikä idiooteille.

        Laamannahoista ja suutareista tuli mieleen, että olen tänäänkin taas etsinyt uusia talvinilkkureita. Ei tunnu olevan helppoa löytää tarpeeksi hyviä ja varsinkaan täydellisen sopivia. Hyvä jalkine tukee jalkapöytää ja kantapäätä, nilkkuri myös nilkkaa, sen sijaan varpaiden täytyy päästä vapaasti liikkumaan. Lisäksi talvijalkineen pitää olla lämmin, pitää olla kantapään alla vaimennus, pohjan sopivan joustava mutta ei löysä, pinta tietysti nahkaa coretex -käsiteltynä. Vieläpä haluan sekä nauhat että vetoketjun nilkkureihini. Vetoketju tekee kenkien pukemisen todella nopeaksi. Tämöiset kengät toki maksaa 200-300 rahaa, mutta tähän ikään olen oppinut että kengissä ei kannata säästää. Eccot on lestiltään yleensä minulle sopivia.

        Onneksi ongelmani ei ole kanootin kokoinen jalka, vain 44-45 valmistusmaasta riippuen.


      • Mie-Vaan-Taas
        Dr.Whoo kirjoitti:

        Jaa että kitkat. Mää olen jo muutaman vuoden ajanut kitkoilla ympäri vuoden. Rengaskauppiaiden propagandasta huolimatta en ole huomannut niissä mitään suurempia heikkouksia kesälläkään. Talvella tietysti nollakeleillä, mustalla jäällä kitka ei tarjoa juuri mitään pitoa nastoihin verrattuna, mutta sitten pitääkin vain ajella varovasti. Ei siis sovi amatööreille eikä idiooteille.

        Laamannahoista ja suutareista tuli mieleen, että olen tänäänkin taas etsinyt uusia talvinilkkureita. Ei tunnu olevan helppoa löytää tarpeeksi hyviä ja varsinkaan täydellisen sopivia. Hyvä jalkine tukee jalkapöytää ja kantapäätä, nilkkuri myös nilkkaa, sen sijaan varpaiden täytyy päästä vapaasti liikkumaan. Lisäksi talvijalkineen pitää olla lämmin, pitää olla kantapään alla vaimennus, pohjan sopivan joustava mutta ei löysä, pinta tietysti nahkaa coretex -käsiteltynä. Vieläpä haluan sekä nauhat että vetoketjun nilkkureihini. Vetoketju tekee kenkien pukemisen todella nopeaksi. Tämöiset kengät toki maksaa 200-300 rahaa, mutta tähän ikään olen oppinut että kengissä ei kannata säästää. Eccot on lestiltään yleensä minulle sopivia.

        Onneksi ongelmani ei ole kanootin kokoinen jalka, vain 44-45 valmistusmaasta riippuen.

        Onpas sulla pieni ja söpö jalka ::)))))


      • Dr.Whoo
        Mie-Vaan-Taas kirjoitti:

        Onpas sulla pieni ja söpö jalka ::)))))

        Ja vielä kaksi kappaletta. Niiden koko yhteenlaskettuna lienee jo hitusen enemmän kuin Bigfoot Husanderin jalat yksittäin?


    • Husasinko

      No jo vain, kyllä kaks tollasta fudua miun yhen voittaa.
      Nyt tähän aamuhetkeen olen saanut setvittyä myös dokumentiston niin että pihalle lentää ja se mitä jää on sitteen pienessä erässä helppo vielä sopivana joutohetkenä läpikäydä ja kuljettaa pikkupusseissa roskiin.

      Vielä jäi se iso työkalu laatikko setvittäväksi. Sen ehtii tehdä sen jälkeen kun on hommannut uuden sängynaluslaatikon pyörillä mihin voi laitta jäljelle jäävät pakolliset työkalut ja tarvikkeet merkittävästi pienennetyssä ja organisoidummassa tilassa. Samoin jää tarkemmin setvittäväksi kaiken maailman kaapeleiden laatikko. Nykyisin on niitä riivatun kaapeleitakin ollut joka lähtöön ja kaapelit jääneet jäljelle vaikka itse vehkeet ovat jo vehkeiden taivaissa.

      Sinne vehkeiden taivaaseen joutuvat joskus pehtoorinkin vehkeet! :)

    • edson

      Hitto, isokenkäiset täällä kilpailee kenkien koosta. No talvellahan se on hiukka etua teillä isokenkäisillä, kun valmiina jaloissa lumikengät. No mikä ettei uima-altaassakin tuollaisilla räpylöillä.
      Yleensähän kait pikkukenkäinen tarkoittaa myös kohtuullista pituutta eiku lyhyyttä. Ei tartte kolhia meinaan latvustaan niin usein.

      No ni, nyt on nelipyöräasunnosta kaik vedet poistettu. Pakkasvahti oli hoitanut jo boilerin tyhjäksi, mutta testattavahan se oli ja testi näytti plussaa. Ei passais kuitenkaan jättää pakkasvahdin tehtäväksi, vaan hyvissä ajoin olisi tyhjennettävä koko järjestelmä.

      Ekaa kertaa katsoin eilen naisten jalkapalloa ja hitsi, taidan katsoa jatkossakin.

    • Poisto-Ali

      Tämä on pakko raportoida. Terveisiä kauppareissulta. Mitään en ostanut, mutta vein melkoisen lastin niitä rojuja poistoon.
      Enää on vain se iso työkaluloota setvittävänä. Siitäkin lähtee noin 90% poistoon laatikko mukaan lukien kun jäljelle jäävät eivät laatikkoa tarvitse

    • edson
      • Dr.Whoo

        Se on empatiakartta, sen myötätuntoisempaa kansaa mitä punaisempaa väriäkartassa. Tässä ei suomalaisilla olen kehumista. Eri asia sitten miten tuommoista asiaa kuin empaattisuus on tutkittu.


    • edson

      Kuka kirjoitti?
      "Räikeä eriarvoistuminen johti brexitiin ja Trumpin voittoon – todella huonoja valintoja molemmat"

      Onneks meil on siniset ja heidän mukatulevaisuus. Suomessahan on räikeää eriarvoistumista ja se siten vaatii jopa finexitin, hih hih.

      • Dr.Whoo

        Tais sanoa noin ainakin Korkmanin Sixten. Saattaa moni muukin olla sanonut samansuuntaista.


    • den-bara-ali

      Äähä, äähä, tuo karttahan oli selvästi lepran levinneisyys 1700 luvulla. Mitä vaaleampi sitä tiuhempi esiintyminen. Vähän kuin metaanin päästökartta.

      Brexitistä anaalysiä puolestaan teki Prof. Corcscrew

    • edson

      Lepran levinnäisyys, hih juu

      Niinpä, että millail on empaattisuudesta kyselty, miten mitattu? Ja mitens ylipäätään mitataan. Minul on vain sellainen fiilis, että Itämeri on likaisempi kuin suomalainen empaattisuus. En kyl tiedä, et onks noit mitenkään mahollista synkata. Joku siellä kommentoijista kirjoitti aika kivasti, että suomalainen kyselee, et "onks sul kylmä" "haluutko kupin kuumaa" "mä voin tarjoo" ...

      Mut suomalainen naisfutis on kyl iloist ja empaattist.

    • Dr.Whoo

      Leprasta tuli mieleen Seilin saari Paraisilla. Tuttu paikka minulle. Tosin vasta lepra-sairaala aikojen jälkeen. Tiesittekö muuten että lepraa eli spitaalia on nykyäänkin varsinkin Intiassa, jotain yli 200 000 sairastuu siihen vuosittain.

    • Dr.Whoo

      "Terveystalon liiketoimintajohtaja, kokoomuksen ex-ministeri Laura Räty antaa kirjeessään lääkäreille sanatarkan muotoilun, joka lähetteeseen tulee kirjoittaa: "Potilas haluaa hoitoon Varkauden Sairaalaan valinnanvapauden perusteella."

      Että näin.

    • Husasenko

      Guten morgen und Moten Gurken fûr alle herren as es keine frauen hier gibt.

      Oletteko jo varautuneet talven alkuun kaivamalla lumiketjut esiin ja valmiustilaan michelineihenne kiinnitettäviksi kun ensimmäiset 10 cm lunta on iltaan mennessä pudonnut "Raumalle" ja edeten siitä "Suomen suuntaan" Pehmoisissa sitä toki putoilee vain pehmoisesti joten diesel home saattaa pärjätä vanhoilla hakkapeliitoillakin.
      Miulla on alla myös Michelinin kitkat. Niillä kyllä ajelis mukavasti vuoden ympäri niinkuin Dr. John-West totesi.
      Nyt karistamaan se työkalulaatikko poistopaikalle ja yksi vanha lateksipatja ja sitten onkin kaikki suurpoistot tehty ja loput ihan pussikamaa rutiinireissuilla.

      Olisivatpa kaiiki yhtä tehokkaita poistajia niin kaikilla olisi enemmän ilmaa ympärillään. Tosin jos vanhat merkit pitävät paikkansa niin tämän suurpuhdiostuksen jälkeen alkaa kertyä uutta ostettua kamaa tilalle. No toivottavasti kuitenkaan ei vaan järki pysyisi päässä tuolta osin

    • edson

      Juupa juu.

      Eli osa kirurgeista siirtyy kiireettömien leikkausten sairaaloihin ja vuorokauden läpi päivystävät suuret sairaalat tulevat kärsimään työvoimapulasta. Enpä tiedä, onko jo tällaista liikehdintää? Varmaan ehkä muutamia kirurgeja on lähtökuopissa

      "Lähettävä kotikunta maksaa laskun, jonka perii Terveystalo. Näin potilas pääsee ohittamaan verovaroilla jonot hakeutumalla leikkaukseen yksityiseen sairaalaan. "

      Juu ja kun perusterveydenhoidossa enenevässä määrin yksityisiä terveyskeskuksia, niin eipä ole vaikeaa arvata, mihin siellä ohjataan kiireettömät, leikkausta vaativat potilaat. Ja Risikon mukaan subjektiivinen oikeus potilaille seteleihin.

      Onneksi ollaan kait kehittämässä anestesiaa vaativat toimenpiteet sairaaloille 24/7 ja jos sitten vaikkapa Varkaudesta komplikaatiohoitoa tarvitseva lähetetään pikaisesti Kuopion keskussairaalaan, niin kustannukset jäisivät yksityisen sairaalan maksettaviksi.

      Tää on sellainen sotesotku, että ottaapa tulevasta sitten selvää.

      • Husiainen

        Jaha, se on taas Pehmoisten sote setä sotea sotkemassa. Minä sanon suoraan, että sellaiset Rädyt pitäisi haastaa loikeuteen terveysryöstöstä ja laittaa linnaan. Mistään muustahan koko sotkussa ei ole kysymys kuin ryöstöstä eli helppojen hommien siirtäminen veronmaksajien maksamana kalliilla hinnoilla julkiselta pörssiyhtiöille kuten Pörriäinen, Terveydenmenotalo, Laava, Pihjalanlinnoitus , Extra jne. ju nou!

        PeruS Nasse on kyllä vihainen tuollaisesta Sammon ryöstöstä noinkin julkeasti. Ongelmat ovat lähinnä nopea pääsy lääkärille perusterveydenhuollossa ja toissijaisesti hyvin toimivan erikoissairaanhoidon jonojen lyhentäminen jonnin verran.

        Perusterveydenhuolto saataisiin järjestykseen kaikilta osiltaan heti kun palautettaisiin kautta maailman julkisen tukena oleva ammatinharjoittajalääkäreiden yksityisvastaanotto kuten meilläkin oli ennen v 1972 "uudistusta". Kela tuki pois pörssirahastajilta ja tuki kohtuuhintaisille yksityislääkäreiden vastaanotoille
        Örgh


    • Hölö-Mörkö-missä-ovat

      On se muuten kumma, että kun ylen raskaita taakkoja vetelee pitkin maisemia ja nostelee , niin jo vain heti alkaa olkaniveletkin ulvomaan että anna mulle puranaa tai jotain muuta kivaa.
      Sillain oli tässä kanto-operaatiossa hyväkin puoli, että siinä totes pakkotilanteedssa vielä raskaampikin homma sujuvan hengen lähtemättä.
      Pehtoorilla ei varmaan ole mitään ongelmia raskaiden siirtelyssä kun päivittäin laukka moottorisaha kainalossa tukkeja metsästä noutamassa.

      No asia oli itse asiassa se, että tämä' ketju alkaa lähennellä hiipumisen aikoja. Vaihdan uuden ketjun alle kun ilmoitus tulee tai sitä ennen, ellei joku muu halua aloittaa uutta?

    • Husiainen

      Suositko ikkunapaikkaa? Psykologien mukaan…
      • Olet muita itsekkäämpi – sinua ei haittaa olla muille häiriöksi.
      • Olet ehkä kokenut matkustaja, jolla on itsevarmuutta pyytää muita väistämään, jotta pääset esimerkiksi vessaan.
      • Pidät siitä, että tilanne on hallinnassasi.
      • Ärsyynnyt helposti, ja viihdyt siksi parhaiten omassa kuplassasi.

      Suositko käytäväpaikkaa? Psykologien mukaan...
      • Olet muita seurallisempi ja sovinnollisempi tyyppi.
      • Toisaalta saatat olla varautunut luonne. Ainakin olet huomaavainen muita kohtaan etkä ärsyynny helposti.
      • Olet levoton matkustaja, etkä todellakaan mikään lentokoneessa nukkumisen mestari.
      • Voi myös olla, että kärsit pienestä rakosta tai ahtaanpaikankammosta, ja siksi käytäväpaikka miellyttää sinua eniten.


      Tuo siis lentokonepaikan valinnassa.
      Minä valitsen aina kuin mahdollista käytäväpaikan, mutta en yhdestäkään ilmoitetusta syystä vaan ainoastaan siitä syystä että se on paikoista ainoa missä pystyn ojentamaan ja lepuuttamaan pitkähköjä koipiani joiden päässä on big foot :)

    • edson

      Kyllä ikkunapuoli on ainoa vaihtoehto ja vielä edessä ja vasemmalla puolen. Jos joskus joudun oikealle puolen, niin selviän (tai siis en selviä) hirveästä kokemuksesta pullollisella ... en sano mitä.

      Lentokoneessa taas ainoa mahdollinen paikka olisi kapteenin vieressä tsekkaamassa, että ohjaa kunnolla

      Jahas, se onkin sitten talvirenkaiden vaihto. Tuulee julmetusti. Julmetusta tulee mieleen valmetti ja siihen ei tartte onneks talvirenkaita vaihtaa. Kesät talvet ketjut päällä.

      • Tavuton-Husandert

        Jokos on Pehmoisissa uudet pehmoiset lumikiesit alle laitettuna.
        Ihan näillä minuuteilla alkavat ensimmäiset märän hirven pään kokoiset räntähiutaleet pudota pilvistä Pehmoisten muuten niin vihreille kedoille ka kukkia ynnä muita kääpiä kasvaviin lehtimetsiin missä on joukossa muutama istutettu idän eli siperian hopeakuusi vai mikä se oli se pitkä ja pehmeänneulasinen tuontihavu.
        No olipa kyseessä havu kuin havu niin tältä aina irtoaa useampi tavu


      • edson
        Tavuton-Husandert kirjoitti:

        Jokos on Pehmoisissa uudet pehmoiset lumikiesit alle laitettuna.
        Ihan näillä minuuteilla alkavat ensimmäiset märän hirven pään kokoiset räntähiutaleet pudota pilvistä Pehmoisten muuten niin vihreille kedoille ka kukkia ynnä muita kääpiä kasvaviin lehtimetsiin missä on joukossa muutama istutettu idän eli siperian hopeakuusi vai mikä se oli se pitkä ja pehmeänneulasinen tuontihavu.
        No olipa kyseessä havu kuin havu niin tältä aina irtoaa useampi tavu

        Kun ei ole havaintoa muista kuin peruSkuusesta ja lehtikuusesta ja nuo vehreät kedot ovat tulevan talven lumia tai menneen kesän lumia. Oli niin tai näin, niin hitto, taas edessä vähintään puoli vuotta TÄTÄ.

        No yhdet talvirenkaat sain vaihdettua, ja etupäähän nelipyöräkotiin, mutta takapäähän saa ammattimies vaihtaa. Hankala nostettava meinaan, se takapää.

        Tässä odotellaan mielenkiinnolla huomisen ja ylihuomisen "myräköitä" mutta hyvällä säkällä sataa vain Salpausselän länsipuolella ja Uudellamaalla.


      • Husander

        No se lehtikuusihan se oli mitä sillä siperialaisella hopeakuusella tms ajoin takkaa.
        Pehtoori aina tällaiset metsään liittyvät asiat tietää. Klapitkin osaa höylätä!
        Minä aikoinaan alotin kouluiässä harjoittamaan muistiani opettelemalla ulkoa suomeksi ja latinaksi koko silloisen otavan värikuvakasvion. Mutta sen jälkeen on joissa reippaasti vettä virrannut eikä muita ole mieleen jäänyt siitä kirjasta kuin pimpinella saxifraga.
        Muuten muisti on edelleenkin liiankin hyvä eli muIStaa lähes kaiken tarpeettoman muttei kaikkea tarpeellIsta. Fattar han?


    • edson

      Heh, luin ekaa kertaa tänään uutisia ja Ylen sivuillapa oli hauska ilmoitus. Helsingin lähijunaliikennettä vähennetään, kun alkaa sataa lunta

      Seuraako esimerkkiä SOTEisen kelin tullessa myös ensiapu?

    • Husiainen

      Eipä olekaan vähään aikaan tullut laitettua kuvia ulkomailta.
      Tässä pari kaveriani Aurinkoisemmasta lähettää terveisiä juuri alkavaan räntäsateeseen Teille: https://ibb.co/c12R86 Herrojen nimet olivat muistaakseni Abu ja Hassan ;)

    • Husiainen

      Maan peittää hanki
      kirjoittajien sormista on tullut kanki
      Ei nouse sormi kun ulos katsoo
      Ei liikeelle halua jalka
      Parempi olisi kuitenkin nousta
      Ulos mennä ja juosta
      Muuten ei eroon pääse syksyn ja talven suosta

    • edson

      Hiljaa sataa lunta. Mittasin silmilläni määrän, että kyl voi sanoa ensilumen tänne sataneen. Viel ei ole ollut sellaista vuorokautta, milloin koko ajan olisi lämpötila miinuksen puolella.
      Mutta ei ole herkkua Kanariallakaan. Eilen oli lähennellyt kuulemma lämpö 40 astetta. Ja Jenkkilässä maalataan asfalttia valkoiseksi.

    • Husander

      Se on tämä riivatun ilmaston lämpeneminen tällaista. Täällä piti ennusteiden mukaan lämpötilojen nousta nopeimmin, mutta pirun viileetä on ollut jo parit kesät eivätkä talvetkaan mitään palmuja kasvattaneet ole.
      Sitten eräissä tunnetun lämpimissä paikoissa kuten Epsanja ja California tuntuu lämpöä piisaavan ajoittain kiusaksi asti.
      Se kadun maalaus on muuten takuuvarmasti hyvä keino pudottaa kaupungissa lämpöjä jonkun verran.
      Esiomerkiksi Abu Dhabin kaupungissa on keskilämpö 2C korkeampi kuin ympäröivällä aavikkomaaseudulla ja se taas johtuu jokaisessa asunnossa olevasta jäähdytysilmastoinnista mikä puhaltaa poistetun huoneistolämmön vehkeestä pihalle.
      Minun toiveeni olisi kuitenkin noin 15 C korkeampi lämpötila kuin juuri nyt täällä Pääkaupungin korkeimmilla paikoilla, ja hienoimmilla, missä kaik taiteilijat asustaapi

    • edson

      Vai 15 astetta enemmän kulduuriväelle. :)

      Me pienviljelijät toivomme pakkasia ja vain kohtalaista lumipeitettä. Miinus 1 ja kymmenen sentttiä lunta on tämän hetken tilanne. Turuus pistetään paremmaksi?

      Onneks on netti ja pysty katsomaan eilisen GMO filmin ja kuuntelemaan keskustelun. Yhtä ummikona kuitenkin vaellan tuonkin asian suhteen, mutta onneksi sote on esiauttanut ummikkona olemista.

    • Kapu-Hassan

      Nyt olen saanut pääteltyä mikä on Lännen Maestron liiketoiminta!
      Sehän on lumen kuljetus! Heti kun alkoi lunta tippumaan niin mies on täys työllstetty eikä ehdi edes pröystäilemään muijaltaan salaa ostamillaan marinoiduilla silakoilla.

      Olin muuten itsekin tien päällä ottamassa heti tyypit paskakelistä. Harjoittelua tulevaa varten, paitsi jos onnistuu pakottamaan itsensä vielä kerran aavikolle.

    • Kaski-Vello

      Olipa robo niuholla päällä kun tänään ei kelvannut puisen Visentin kuva. Vincent the Visent

    • Husiainen
    • Husiainen

      Huhpati huhpati,
      En saanut vieläkään poistovaihdetta päältä pois vaan olen jatkanut riipimällä painavissa kultapronnssatuissa kehyksissä olevien taulujen vähentämistä. Niitä oli koloon ihan liikaa. Ei muuta kuin poistoon joku 5-10 kpl ja vain kevyet kaukoidän galligrafiat ja vesivärityöt seinille jäämään. En vaan ole vielä varma mihin poistaisi tuon raskaan taulukalustopmn. Jos sen unohtaa esimerkiksi itäromaanienb suosimille parkkipaikoille niin kyllä ihmettelevät että joku lahjoittaa heille kenties Remubrandin tekemiä öljyvärimaalauksia kullatuissa kipsikehyksissä,
      Mutt jo ensimmäisen neljän raskastaulun poistaminen seinältä eteiseen jatkoa odottamaan teki kuin monta kuutiota lisää ilmaa koloon.

      Nyt olen kyllä ollut tosi tehokas romun poistaja. Ne edellisvuosien siivous ja poistotuokiot olivat pelkkää harjoitusta tähän suurpoistoon.

      Mitäs työ ootte saanut tällaisella poistorintamalla aikaan. Veikkaan että ainakin Pehtoorilla on vajakaupalla traktoreita, puimureita, lämmittimiä, renkaita, sahoja, kirveitä, moottorisahoja, rataparruja ja mahdollisesti kiskonpätkiäkin.

    • Husiainen

      Huh! Nyt vasta on puhuri käynyt seinillä. Tarjosin muusikolle noin 10 taideteosta, mutta ei välitä. Rahaa en tarjonnut kun tiedän että heti kelpaisi.
      'Kaikki painava taide on nyt yhtä vielä lukuunottamatta seiniltä pois ja eteisessä odottamassa päätesijoitusta. Jäljellä ovat vain kevyt kiinalaiset taiteet, abstrakti indonesialainen ja pari balilaista puu naamaria.
      Kunhan huomenna vloi vähän naulailla mitä tähän aikaan ei viitdi niin voin uussijoittaa osin sen kevyen ja kas, ennen niin ahdas koloni onkin muuttunut keveäksi, ilmavaksi ja suorastaan hempeäksi itämaisten pastellisävyjen avulla.

      Jops Örjan kutsuu huomenna Eikkaa kahvittamaan (minun osani on viedä aina kaffepullat ja Örjan keittää sumpit) niin otankin matkaan yhden tyynen meren merikortin ja pistän vanhat kipparit muistelemaan mitä ihmettä sillä tehtiin.

    • edson

      Eilen illalla sitten hälyytti nuori mies, että jäänyt jumiin tiellemme. Kesärenkailla ja vielä tosi kuluneilla oli poika liikkeellä.
      No ei muuta kuin vetämään kotipihaansa ja auraamaan.

      Just tulin siistimästä tien ja naapureiden pihat. Taitaa kysyntä lisääntyä, kun lähistöllä ei juuri traktoreita julmetusti ole enää ja väki vanhenee. Ei kyllä juuri houkuttele, mutta ihan lähitienoot olen luvannut hoitaa, jos valmetti ei tee lakkoa. Melkein kuin velvollisuus.

      Osan romuista poistan takapihalla olevien suurten kivien väliin, suuri osa jää perinnöksi :) Yhden "romun" kyllä vähän aikaa sitten myin, Hondan sarvitraktorin ja siihen ostamani peräkärryn. Ja yksi toimiva auto lähtee ensi keväänä. Pitää vaan katsastaa ensin. Lähtee ja lähtee, se sitten jää nähtäväksi.

    • Huusinen

      Arvelinkin, että Pehtoori on lumia auraamassa perintövalmetillaan vai zetorko se oli!
      Työstä se käy kesärengasajelijoiden hinauskin.
      Mie suunnittelen juuri ulos lähtöä. Ensin pollen lämmituysträ niin että sulaa liikennekelpoiseksi ja sitten Eikalle sen tyynernmeren merikortin kanssa.
      Ette muuten usko miten paljon tilaa tulee koloon kun sen seiniltä on poistettu suuret tummanpuhuivat isokehyksiset taulut. Siitä voisi vaikka sanoittaa laulut.
      John-Westkin on hautautunut rännän alle ja pohtii keinoja päästä firmaansa 150 käytössään olevilla hevosvoimilla.

    • Mie-vaan-taas

      Ei mitään uutta Eikkalassa. Äijät minä mukaan lukien alkaa vaan olla jo sen verran taantuneita, että nauretaan huonommillekin vitseille.
      Lunta oli Helsingin lähiössä rfeippaasti maassa. Paljon enemmän kuin itsen kaupungissa eli Kalliossa.
      Tulis vaan kesä tai edes syksy takaisin!

    • Husiainen

      Ei näkynyt tällaisia maisemia Puistolassa tänäöän vaan pihoilla oli reippaasti valkeaa lunta mikä perinteelliseen tapaan narskui talvikengän alla: https://ibb.co/gzMRbR
      Mitä jos se riivatun talvi jääkin päälle? Sehän olisi ihan kamalaa ja melkein ennekuulumatonta viimeiseen muutamaan kymmeneen vuoteen tai jopa yli puoleen vuosisataan. Pitää palata vuosiin noin 75 ja 66.-67 jotta vastaavaa narskettas olisi ajoissa tarjottu. No oli talvi 62-63 ja melekoinen. Huhtikuussa sinä keväänä oltiin melkoisissa jäissä Tanskan salmissa. 75 tienoilla oli Hollanninkin kanaalit pitkästä aikaa jäässä. Kyllä muuten noin v. 88 kin kun tarkemmin alkaa muistelemaan. Pirun muisti!

    • Käki-Cuccui

      Aamulla laulaa yleensä vain virkeä kukko. Unta pahnoillansa muuten vetää jokainen "ukko"
      Paitsi sellainen joka firmaansa hevosvoimilla kiiruhtaa, ohjeita palkollisilleen matkalla riipustaa.
      Ylähäällä olen yllättäen mäki
      Vaikka yleensä sellaista hommaa hoitaa käki

    • Cuca-Cuccui-Celle

      Ja aamun runoustuokion jatkoksi pikku runo tuntemattomalle mummolle siellä jossain Järvi Suomessa ;)

      Kylkeänsä kääntää vielä uninen mummo
      Ei tahdo kiinni mennä silmä.
      Se aavistaa ulkona olevan sellainen ilma.
      Ei saa enää mummo unta
      Se tietää pihan olevan täynnä lunta
      Se salaa muilta sihisee ja kiroilee: Vielä kellistän tuon sään herran
      Jotta lumenluonnilta rauhassa saan olla edes kerran

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      2451
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1968
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1948
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      88
      1759
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1520
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1296
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1200
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe