Huussista puhaltavat syksyiset viimat

Woldemort

No jopa loppui melko aikaisin tämäkin ketju. No se on hyvä niin päästään aloittamaan jonkin aikaa nopeammin toimiva. Edellisen viimeisen kommentin sanoa oli Ihailee eikä iohailee.

Kuten aina toivotamme että Dr. Whoo olisi kunnossa ja löytäisi takaisin kotiin tai kotimaahan.
Samoin toivotamme kenen tahansa "vanhuksen" kertomaan ajatuksia ja näkymiä maailmasta ja Suomesta

489

3354

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • edson

   Niinpä niin, hän eli Who ? Ja varmaan jotkut vanhukset ovat perinjuurin loukattuja.

   Löysimme taas mainion stellplatzin, vuorokausitaksa 6€ ja sähkö 50 snt. Nyt tuntuu tosi rauhalliselta, edessä tänään ei ainuttakaan ajokilometriä. Ja 205 km ajettukin vain tänään. http://bot.fi/22u4
   Tästä paikasta alle kilometrin säteellä Liiteli ja muutamia kahviloita ja ravinteleja.

  • Huussinen

   Minä jos olisin baanalla niin päästäsin menemään vähintäin 500 km päivässä, mieluummin 1000.
   Täällä Hiiumaallakin päästelin niin kopvaa, että Eestin polliisi pysäytti että ylinopeuttako vanha herra, johon minä selitin, että taisi lipsahtaa kun oli pyhäilta, kirkas ilma, ihan tyhjä tie, hyvä auto ja keskityin vain maantiehen ja ajamiseen. Laskivat menemään sakottamatta! https://ibb.co/nDzpRv Hienoa alkuperäis klassista maisemaa ja luontoa tuolla Ristnan maisemissa. Sieltä pitää muutama kuva yksityiskohtineen lähettää.

  • Huussinen

   Niistä Edsolventin mainitsemista "vanhuksista" täytynee tarkistaa, että tarkoitin yleisesti jo ainakin 60 v. täyttäneitä "kunnon jätkiä", jollaisia voivat olle siis naisetkin. Sitä nuoremmille nämä jutut ja käytetty kieli voivat olla ihan liian vaikeeta kun alta kuuskymppiset ovat melko todennäköisesti kasvaneet kännykän jatkeeksi ;)

  • edson

   Rakas päiväkirja
   Ilta oli hieno, ja kävely kans. Ilma tyyni ja +17. http://bot.fi/22uc Pienen kylän iso nautinto on kavellä toinen toisella puolen jalkakäytävää, toinen toisella puolen. Joku luulee, että riidoissa. Ei ei, vaan oli ahtaat paikat.
   Oonkohan saksalaisen näköinen, kun tervehtivät? Good evening muutama sanoi, siis saksaksi. http://bot.fi/22ud Vallan ulkoilevia nämä paikalliset. Kuvanottopaikan molemmin puolin oli kahden ulkoilmakuppilan pöydät täynnä eri-ikäistä immeistä iltaa istumassa

  • Husiainen

   Olipa hieno saksalaisen perinteellisen kaupungin tori siinä. Melkein kuin Wismar Ostseenrannalla. Siis vanha hansakaupunki Wismar.
   Mitä tuohon ulkonäköön tulee niin se on Edsolvent niin, että kaikki suomalaiset ovat sen verran hunnien näköisiä, että käyvät ihan peruS saksalaisesta jos pitävät suunsa kiinni.

   Minäkin aikoinaan kun menin Saksaan olin ihmeissäni kun vanhat mummot tulivat kaupassa aina minulta kysymään kannattaisiko tätä tai tuota ostaa. Arvaa oliko meikäläinen alkuaikojen kömpelöhköllä saksalla hädissään? Toisaalta tietenkin ylpeä että kaiken tajuavat (poikkeuksiakin tietysti on) mummot kokivat että siinä on turvallinen kotikylän poika, jolta voi mennä neuvoa kysymään!

  • edson

   Nousinpa ajoissa miettimään matkareittiä. On niin lokoisa olo että ... ja se johtuu siitä, että matkajännitystä ei ole enää tippaakaan. Ihan niinku olisi kiinni jokapäiväisissä rutiineissa. Tämä tietää hyvää, sillä nyt on kiinni vain rahasta seuraavat reissut, vaikka olihan tämäkin siitä kiinni ja säästää joutui.

   Seuraavat "haasteet" ovat tiemaksujen eri maiden käytäntöjen oppiminen. Täällä Saksassa olen vain ajellut ja odotan sitten kotona, mitä maksujen suhteen tapahtuu.

   Käteistä rahaa olen tarvinnut vain yhdessä kenkäkaupassa, kaikki muut ostokset on suoritettu korteilla. Kruunuja minulla ei ole matkassa ainoatakaan.

   Huomenna (eli tänään) matkaa tulee taittumaan noin 450 km ja siten olemme jo Hampurin kupeessa.

   Tämän yön stellplatz on edullinen, 6 ekua yö ja 50 snt sähkö. Nyt parin tunnin unet ja sit aamukaffeet.

   PS. Ootkos huussinen todella lähdössä kierrokselle (Ruotsi-Balttia-Puola)?

  • Huussinen

   Kyll' se vahvasti suunnittelu hatussa on. Kaikki lauttayhteydet ja hinnat jo tarkistettu. Kumpaa tahansa kiertosuuntaa varten. En vaan ole vielä saanut päätettyä missä kiertosuunnassa lähtisin ja mitä kautta lopulta ajaisin.
   Veikkaan lopulta päättäväni reitistä Tallinna-Ventspils-Nynäshamn-Farsta-Tukholma-Turku tai edelleen vaihtoehtona Kapellskär-Naantali. Voi olla, että Puola jää nyt huviajelusta pois, kun siihen tulisi vain hirmuinen eli noin 2000 km ylimäärästä kruisailua vailla todellista antia tällä hetkellä. Tosin juuri nyt ovat Puolan maanteiden varsilla kaikki myyntikojut parhaimmillaan ja tarjollöa on hedelmiä, sieniä, siis tosi laatusieniä, kasviksia ja polska naapuritalon tuottamaa takuuaitoa hunajaa..

   Mulla on muuten sellaisia kieliä kuten juurikin puolaa varten google kääntäjällä tehty pikasanasto tärkeimmistä tarve ilmauksista. Muunmuassa mitä ruokaa haluaisin paperille koottuna ja printattuna. Puolassa on ja kova kieliongelma. Hyvin harvat osaavat muuta kuin polskaa. Jotkut vanhat jonkin verran saksaa, mutta englannin puhujaa ei tahdo löytyä.
   Ilman tuon oman pikasanakirjan kehittämistä ainoa mahdollisuus oli puhua umpikännissä "puolaa". umpikännisen puolalaisen kanssa. Silloin 100% ymmärrettiin. Kun lännissä ei enää viitsinyt olla niin aika hyvin perusasioita sai selvitettyä elekielellä ja numeroita vihkolla tai laskimella. kuten mitä makssa.

   • polskia_ymmärtämätön

    Google-kääntäjä on per....tä. Saatko itsesi sillä ymmärretyksi Puolassa? Ehkä yksittäinen sana onnistuu monine variaatioineen.


   • Husiainen

    Jos itse ymmärtää kieliä niin Google kääntäjällä on hyvin helppo luoda oikeita kommunikaatio ilmauksia. Esimerkiksi jos haluat syötävää, yöpyä hotellissa, tarvitset apua tms.
    Jos sillä yrittää kirjoittaa rakkauskirjeen niin taatusti menee pieleen. Se ei sovi esimerkiksi kielten opettajille, jotka eivät ymmärrä kommunikaatiosta pätkääkään vaan ainoastaan keinotekoisista säännöistä joita kommunikaatiossa arkitasolla viis veisataan. Sitten ovat tietenkin viralliset käännökset ja sopimustekstit joita kukaan ei edes yritä Google kääntäjällä tehdä. Jos haluat esimerkiksi perunamuussia jauhelihapihvillä, paistetuilla sipuleilla ja paistetulla kananmunalla niin käännätä Googlella jokainen sana nominatiivissä erikseen ja näytä niitä sitten polska ravintolassa kyypparille ja kas kummaa, saat perunamuussia paistetuilla sipuleilla, jauhelihapihvillä ja paistetulla kananmunalla!
    Samaa voi tehdä kaikilla mullakin Google kääntäjän kielillä. Lisäkäyttöön kansainvälinen käsi ja elekieli niin kaikki tarpeellinen hoituu. Ja paras jättää siitä käsikioelestä se keskisormen heristely pois, kun sen ymmärtävät kaikki kaikissa kielissä.


  • Huussinen

   Tässä Edsonille vähän uutta kuvaa miten aikoinaan Eestissä matkustettiin ennen Diesel Home keksimistä https://ibb.co/fLPjuF Kaikella tavalla sitä voi eteenpäin päästä. Tämä veturi on jo niin sivistynyt ettei se haloilla kulje. Edelleenkin tuotan matkaanlähtö päätöstä. Kaikki valmistuu aikanaan.

  • edson

   Tuo googlekääntäjä. Samaa mieltä minäkin, että joissain tapauksissa ne nominatiivit vain sirosti järjestykseen, niin pääsee johonkin ymmärrykseen. Autoliiton varoitustaulukossa oli keskisormen näytöstä Saksassa mahdollisesti 2000 € sakot. Näytin siis peukaloa, ei vaan.
   Verbien käytössä saa olla tarkkana, noin luulen. No syödä on kait syödä silloin, kun nälättää, paitsi että suomessa syödään eli koetetaan savustaa jotain vaikkapa työntekijää tai sitten jokin asia, tilanne syö miestä & naista jne.
   Jännä tilanne baanalla. Rekan perävaunu joutui melkoiseen heiluntaan. Sälli jatkoi ajoa ja taas heilui. Takana ajanut rekka pisti hätävilkut ja jätti kyllä hyvän välin, mutta ohittajat toisella kaistalla vaan laskettelivat ohi. Jotkut painoivat hetken jarruvaloja ja sitten ohi.
   Hannoverin kierto ohi.

  • Huussissako

   Hannoverin kohdilla alkavat jo kummut tasaantua ja alkaa muinainen tasainen merenpohjamaa. Sen jälkeen saa mäkeä etsiä ellei Norjaan poikkea. No Jönkopingin lähellä saa jonkinlaisesta kalliosta makua. Tässä Ristnan tuletorn eli majakka. https://ibb.co/m2J5Ja Se oli kaikille merenkulkijoille erityisen tärkeä sillä se oli ensimmäinen valo ulkomailta ja kun se oli silloin neuvostoliittoa, niin se piti kiertää "kaukaa" eli 12 mailin päästä. Siksi piipahdin sitä ihan livenä katsomassa paikan päältä enkä vain mereltä. Seuraavaksi pari kuvaa majakanvartijan huushollista ja hienosta ympäristöstä. Matkaan lähdon mietintä jatkuu. Paistan välillä taas leipåä. Ehkä se avaa päätöksentekohanat?

  • Huussinever

   Tässä maisemakuvaa majakanhoitajan tiloista. Edelleen toimii klapilämmitys: https://ibb.co/ekgLjF
   Laitan seuraavaksi kun laitan kaksi kuvaa yhtä aikaa kun näytti Edsoniltakin tulevan roboamatta. Y/ksi m,etsäkuva tuon Ristnan tornin kupeesta ja vertailuksi toinen Riianlahden rannalta niin voi vertailla mantereen ja Hiidenmaan hiakkamaisemia keskenään

  • Husiainen
   • edson

    Tämä olikin ensimmäinen "uutinen", minkä kahteen viikkoon olen lukenut. Vai että oikein eduskunnassa, heh. Tuo pakurin ottaminen ei juuri jo lahoamaan päässyttä puuta voi kovasti lisää vaurioitaa, mutta jokamies ei tietty saa puun kaatolupaa, sillä pakuri saattaa kasvaa aika ylhäällä.
    Ja mitä sitä kasvatetaan Saksassa? Joka puolella maissipeltoa.
    Just sain tilattua Rostock-Trelleborg, halvin matka oli täynnä, mutta ei otettu hyttii, niin ero tasottu. Ihmiset makasivat kahvilan penkeillä viimeksikin, menomatkalla siis.
    Koti on tietty koti, mutta kipinä syttyi kumppaniinkin ja ensi vuonna Balttiaan, Puolaan ...jos luoja ja lompakko suovat.


  • Huussinevö

   Tässä sitä Riianlahden hiekkaa ja männikköä http://but.fi/6w6 ja tässä seuraavassa jos onnistun tänne usuttamaan sitä Hiiumaan ja Ristna hiekkametsämaisemaa : https://ibb.co/dvu18a Maissi kasvaa kaikkialla Suomen eteläpuolella hyvin. Oikeastaan varsin hyvin vasta Liettuasta alkaen mutta jo Eestistäkin löytää Lätistä myäs.
   Minä vieläkin tuskailen sen minne lähtisin ja koska.

   Balttiassa on joka tapauksesessa sekä lompalolle että itselleensä erittäin edulliset hinnat ja maisemiahan olet saanut maistaa näistä kuvista. Esimerkiksi Latvia ja Liettua ovat täynnä erinomaisia kravaanaripaikkoja. Siellä sitä harrastusta ymmärretään

   Tulet siis kollain niistä TT linen Peter Paneista tai Nils dacke tai Nils Holgerssoneista. Onneksi on sen verran lyhyt pätkä, että aika kuluu kaffelassakin

  • edson

   Huckleberry Finn siis Stena Linen laiva. Taitaa olla Missisipillä matkustajapulaa, kun täällä seilailee.
   Yöllä joskus oli sähköt menneet sähkönjakokeskuksesta, mutta nou hätä, tietsikan oli täyttänyt ja hupiakun.
   Mukava tilanne oli kännyn tavukulutuksen kanssa. Kahtena päivänä oli kuukauden satsista (5Mt) kuluttanut puolet. Kysyn pojaltani että miksi. No olin käyttänyt puhelimeen lataamaani googlekarttaa kuvitellen, että se ei vie tavuja, vaikka mobiilidata ja wifi ovatkin päällä, koska kartta oli offline. Kakat, se on offline siis silloin kun netti on pois päältä, koska on offline kartta. Muutoin on kulutus puhelimessa ollut luokkaa 0,1-0,2 Mt / vrk, mikä sekin on aika paljon. Olen taitojen puuttuessa antanut puhelimen tehdä taustatyötään, ehkä sekin vie joitain ylimääräisiä tavuja, en tiedä paljonko. Ja ne facen videot, jotka pyörivät, vaikka niitä ei ole pannut pyörimäänkään
   Tietsikan kymmenestä megasta olen käyttänyt vasta vajaat kaksi.

   • edson

    Hitto, en ole vielä herännyt, sillä kaikki Mt oli tarkoitus kirjoittaa Gt. Tai siis olen herännyt, mutta kun nuo luvut tavuina lähentelevät miljoonia, niin suhteellisuus katoaa. Ei oo helppoo lottovoittajillakaan, mutta otan riskin ja tänään taas lottoon kaks ruutuu


  • Hucleberry-Huussinen

   No joku noista Trelleborgin linjan satuolennoista tai kirjailijoista oli siis puatin nimi.
   Nyt on tällainen "saksalainen" ilma sateen kanssa täällä Hell singissä, https://ibb.co/gD3nGv , ei paljon kiinnosta edes matkailua ajatella. Pitää odottaa aurinkoisempaa päivää. Toiovottavasti jo huomenna.
   Käänny äkkiä takaisin etelän suuntaan täällä sataa kohta lunta! Tana.

  • Huussinen

   Siinä "polle" yhden pölykapselin menettäneenä matkalla kohti Ristnaa Hiiumaalle http://but.fi/6w8
   Heltermaa on sen pikkulautan satama. Tai onhan se toki isompi kuin tavallinen löossi

   • edson

    Jo vain olisi kiva kääntää kokka etelämpään. Mutta sepä olisi vaatinut kotona muutaman toimenpiteen. Pitää kysästä, jos kumppani menisi ja tekisi ne parit hommat, tulis sit vaik perässä.

    Kyllä seuraava reissu on Balttiaan. Eesti yksinomaa riittäisi, mutta siellä ajomatkat ovat lyhyemmät, niin ... enpäs mene taas tulevaisuuteen.
    Nyt täällä http://bot.fi/22xh

    Olinpa suorastaan eilen illalla huolimaton. Katselin googlemapsia ja satamia ja kuinka ollakaan länttäsin kordinaatit Travemundeen, vaikka piti laittaa Rostockiin. Tuli 150 km kiertoajelu ja vettä satoi koko päivän.

    Se on nyt silviisiin, et uni maistaa.


  • Nils-Husiainen

   Ja nyt sitten Pärnuun, niin pysyy kuvien lähetys järjestyksessä: http://but.fi/6wb Pärnu on hieno kaupunki. Siellä on ihan ensimmäisestä sisääntulosillasta oikealle hieno camping eli karavaanarialuekin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Pärnun kuvia on jonossa ehkä 5-7, jos kaikki lähetän. Kokeilenpa vielä toisen tähän samaan läjhetykseen http://but.fi/6wc Jospa robo hyväksyy taas niin ei tarvitse niin usein lähetellä. Jos menee läpi niin voin kerran yrittää kolmellakin kuvalla.

  • Salacca-Ali

   Eestiin jos joskus suunnistat niin Eckerö linellä pääsee halvimmalla ja toden totta parin tunnin ajomatkan päässä ovat kaikki Eestin paikat paitsi jos menee Saarenmaalle tai Hiiumaalle ja jonottaa lossin http://but.fi/6wd Narvassa on hienoa katseltavaa joen rannassa , kuten tällaisia Venätän puolella nähtävissä http://but.fi/6we Ja itse asiassa parin tunnin ajomatkan päässä Pärnusta vähän etelään ollaan jo niissä hienoissa Riianlahden maisemessa hiukan Salacgrivasta etelään.

  • Huussinen

   Matkakuvia matkaajalle ja kaikki Baltiasta alkaen Pärnusta https://ibb.co/h714ya sitten lisää Pärnusta https://ibb.co/d07irv ja sitten se kolmas eli robos sietotestauskuva edelleenkin Pärnusta https://ibb.co/jnBF4F Ja seuraavat sitten Lätin Sacgrivasta tai lähimaastosta.
   Edelleenkin on sateista. Parempi Edsolventin kiivetä hiljaa Pehmoisten suuntaan.

  • edson

   Pehmoisten suuntaan jo liput torstaiksi. Nyt lähellä paikkaa Ystad ja tässä kuuluisa leivos http://bot.fi/22zl. Pakko oli varata aikaa enemmän Ruotsin puolelle, jos se kala ei väsy helpolla ... Mörrum : http://bot.fi/22zm
   Aivan muuttui eilisestä ilma eli on kuin Hilma

  • Husiainen

   Irma raivoaa Floridassa. Opiskelukaverinikin eli ainakin 1 heistä on siellä. Kertoi olevansa suhteellisen turvallisessa paikassa. Ei siis Miamissa eikä Tampassa vaan jossain keskellä paikassa minkä nimeä en muista. No luulisi vanhan merikapteenin muutamista hurrikaaneista selviävän. https://ibb.co/efnSZF tuo kuva nyt vaihteeksi lätistä niin kuin seuraavakin ihan Salacgrivasta ja sen satamasta https://ibb.co/gtzhZF ja päälle taas yksi kuva minkä lähden juuri valitsemaan kun näytti robo edelliset kolme läpi laskeneen https://ibb.co/gt4o8a ja sitten tehdään testi peräti neljällä liitteellä eli yksi lisää lätistä ja Salakkalahden lähistöstä https://ibb.co/dPcfMv Tämän joudun tuon neljän liitteen vuoksi kopioimaan ja jos robo kieltää niin korvaan sen kesyttämieni rotu, rodut tuntemattomia, koirien neljällä kuvalla

  • Huussinen

   Pakene takaisin aurinkoon Edson. Täällä näyttää sää tuolta: http://but.fi/6wj Se on Batamin sadekanava joka on pashaa täynnä. Sellaista on pieniä katkoja lukuunottamatta koko seuraava Suomi viikkokin. Ei tahdo kuivaa kohtaa löytää, että viittis edes Baltiassa käydä temmeltämässä.

   • edson

    Sulta tulee niin paljon kuvaa joka puolelta, että märehdin ne kotona pitkinä, pimeinä loskapäivinä. Tuo avovesikanava pashaa täynnänsä on surkee näky.

    Surkee näky oli myös sikaihmiset laivalla. Lastataan lautaset täyteen joka sorttia ja puolet jaksetaan sitten syödä.

    Ammun rusko oli joku kansan suussa aikoinaan. Liittyi myös pashaan. Nyt on meinaan aamunruskoa taivaan rannalla.

    Jo nyt voin todeta, että matkaltamme olen jotain oppinut ja saanut varmuutta toilailuihin.

    Oli miellyttävää Saksan viimeisellä parkkiksella ja varsinkin siellä pikkukaupungin kujilla. Vastaantulijat miltei poikkeuksetta sanoivat gutten aaben, mihin kerran ihan vahingossa lipsautin, että da daa. Korjasin heti, että seim to juu, tank juu. ja nostin lippalakin.


   • Husiainen

    Nämä kuvat onkin tarkoitettu katseltavaksi kun ei muuta tekemistä ole. Samalla perusteella ne on lähetettykin kiäh, kiäh :)


  • Huussinen

   Voi räkänder! Tarkistin juuri sekä Eestin, Latvian, Liettuan ja pohjois Puolankin ensi viikon säät ja kyllä on pelkkää Esteriä. Voiko tässä nyt mihinkään mmuualle lähteä kuin Utsjoelle mikä taitaa olla Boreaalisen Euroopan aarinkoisin paekka. Nyt on robo ollut very kind ja antanut toistaiseksi jopa neljän kuvalinkin skrivauksen olla. Ei siis tarvitse lähettää neljän kesytetyn rotu koirna kuvaa vaan yksi poliisikoira https://ibb.co/gwZmuF Uruguaystä riittää. Niinkuin huomaatte konstaapeli kertoo koiralle, että hän antoi minulle luvan ottaa kuvan ja koira uskoo. Hyvä ja älykäs koira. Tuon olisin kesyttänyt yhdellä kivikylän hevoslenkillä. ;)

  • Husiainen

   Eipä olekaan muzakkaa tullut lkiitettyä herran aikoihin. Tässä kukaties ajankohtainen ja merkille laitettava biisi. https://www.youtube.com/watch?v=HdsEOwZh72A Vältin käyttämästä ilmausta merkille pantava kun Chisusta oli cyse :)

  • edson

   Sabotase ja Chisu, jeeeeee, mutta asiaan

   Juuri nu vi ee häär http://bot.fi/2317 ja syötyämme puisevat päivälliset http://bot.fi/2318 on aika siirtyä ... jaa-a että mihin muka. Mukava yöpymispaikka löyvettiin taas.

   Ja sääliksi kävi tuolla Mörrumilla. Kuulemma neljättä vuotta peräkkäin laxissa eli salmonissa esiintynyt tautia. Tätähän tämä on lohijoilla Norjassakin, ainakin ollut ja kallista touhua korjata tilannetta.

  • Huussinen

   Heisuli veisuli. Se opli oudon valoisa päivä tänään. Taisi olla näköharha.
   Näyttävät nuo norjalaisetkin osaavan puusta veistää lohia eikä ainoastaan puolalaiset hienoja ukkoveistoksia. Piipahditko paluumatkalla tuolla Öööölannin puolella vaiko Kalmarissa vaan?
   Tässä eräs rautatieasema Saksanmaalta. Arvakeepa mikä, https://ibb.co/gOdH3a jos ei kuvassa lue!

   • edson

    Ihan on Bremenin rautatieaseman näköinen ?

    Joo, ajettiin noin puoleen väliin Öööööölantia ja sit takas. Olis ollu siellä yöpymisjestakin, mutta veri veti baanalle. Ei vaan, jää huomiselle aikaa enempi ja muutama pienempi paikka tien E22 varrelta silviisiin ainakin auton ikkunasta tulee tarkistettuu.

    Oli muuten aika hulppee silta sinne Öölantiin ja sopiva tuuli.


  • Husiainen

   No menköön, Bremenin asemahan se oli. Tätä et kyllä arvaa, minkä kaupungin ihan oikea metro verkkokartta siinä on :))) https://ibb.co/b4kKYa

   • edson

    Ihan oikeesti, oisko Hampurin raideliikennekartta, missä näkyy maanpäälliset radat myös?


  • Huussistaruno

   Baanalla paahtaa runo

   Baanalla paahtaa kahva pohjassa Edson
   Ei tahdo päässä vauhdissa pysyä edes Stetson
   Siis hattu vahdissa päästä lentää
   Mutta Edson vauhdilla Kapellskäriin entää (ennättää)
   Kiire on hänellä Pehmoisten kotiin
   Siellä pakuria voi keittää tee totiin
   Sitten ulkohuussissa voi vettä heittää
   Kiireessä ja Puolaankin kaikki herkulliset tatit
   Mutta ei haitta, Pehmoisten Nesteellä on vastassa tutut Matit

  • Husiainen

   Korjaus: Kiireessä jäi.......

   • edson

    Baanalla runo painui ihan Kapellskärdiin saakka
    olis kontrol luukulla liian kova taakka
    nähdä taas yks finn jeevel ögen

    joten matkamme päättyy
    Tukholmaan
    ...
    ja purjeet nostaa Viking jo 7:45 ylisenä huomenena.

    Nyt aamu aukesi raukeesti aurinkoisena, +10, ja kohta tutkailemaan pieniä paikkakuntia E22 varrelle.


  • Husiainen

   Sillä välillä kun Edon koittaa löytää Tukholman niin laitan tähän kuvan pienestä sekatavarakaupasta jotka ovat hyvin yleisiä Pärsiinalaisen torin maissa. Tässä http://but.fi/6wk Kaupan sponsori omistajalla on kauppiaalle varsin sopiva nimi, Al Raha

  • Huussinen

   Kohta se on Edsoventkin ähkinyt itsensä nelipyöräillen takaisin tämmötti http://but.fi/6wl maisemiin. Tosin sienet on kerättävä ennen kuin voi mennä rahat hakemaan. Ai kun tekis mieli kunnon herkkutatteja. ;)

  • edson

   Siis vastikkeellista rahansaantia tuo sienten poiminta.

   Suppiloaika alkaa olla paraillaan. Kyllä sitä metässä varmaan samoillaan jonkin verran, kun saa tassut maaperälle.

   Kyllä on hieno yllätys ollut ruotsalaiset parkkipaikat, joissa merkkinä puu ja penkki. Siistit vessat, matkailuauton weeceen tyhjennysmahdollisuus ja rauha.

  • Huussinen

   Jeuh, Ruottassa (= Ruotsissa meänkielellä) on hienoja parkkipaikkoja eikä niin läpitunkevan kaupallisia kuin meikäläiset ABC paikat, joista monen on jopa niin pöljästi sijoitettu, että saa ajaa eräänkin kiemuran ennekuin pääsee parkkipaikalle. Ruottassa taas paljon niin että tieltä sivuun ilman kierroksi ja samoin parkista ulos. Saksaa parkit samaan tyyliin organisoitu

  • Huussinen

   Laitanpa tästä Edsolventille ihailtavaksi sellaisen auton kuvan mitä hänkin varmaan vesio kielellä katselisi, jos löytäisi. Nämä' kun aikoinaan olivat tehty itsehaihtuvasta raudasta eli ovat kadonneet kuin vortse saharaan http://but.fi/6wy

   • edson

    Jollen väärin muista, niin olen istunut ko. autossa 50- luvulla. "Itsehaihtuva" :). Nyttemmin saharaan katoaa lukuisia hiaseja.
    Olen ottanut muutamia videoita matkastamme tuolla "liikennevalvontakameralla", mutta niitä ei saa ulos (tietääkseni) kuin you tuben kautta.

    Soitin kaverille ja haukkui näitä vikinglinjan laivoja mustalaisten kuljetuspaateiksi. Minulle kyllä kelpaa nämäkin. Purjelaivakin kelpaisi.

    Parkkipaikkojen etsiminen tästä sataman lähettyviltä ratkaistiin niin, että yövytään juuri sillä paikalla, mistä ajetaan tallitarkistukseen. Suomen puolella varmaan syynätään ettei vaan ole nuuskaa.


   • edson
    edson kirjoitti:

    Jollen väärin muista, niin olen istunut ko. autossa 50- luvulla. "Itsehaihtuva" :). Nyttemmin saharaan katoaa lukuisia hiaseja.
    Olen ottanut muutamia videoita matkastamme tuolla "liikennevalvontakameralla", mutta niitä ei saa ulos (tietääkseni) kuin you tuben kautta.

    Soitin kaverille ja haukkui näitä vikinglinjan laivoja mustalaisten kuljetuspaateiksi. Minulle kyllä kelpaa nämäkin. Purjelaivakin kelpaisi.

    Parkkipaikkojen etsiminen tästä sataman lähettyviltä ratkaistiin niin, että yövytään juuri sillä paikalla, mistä ajetaan tallitarkistukseen. Suomen puolella varmaan syynätään ettei vaan ole nuuskaa.

    siis tullitarkastukseen heh.


  • edson

   Ny mainos. http://bot.fi/235h ja siis kuukauden hinta tuo 16 ja risat. Ja toimii satavarmaan, ei kuten vr:n vessa tai aikataulut.

   • Husiainen

    Siis meinaatko, että ihan oikeasti sait mokkulan säädettyä niin, että se pelitti ulkomailla ihan mokkulana? Omani asetuksia en ole tarkemmin päässyt katselemaan kun pitäisi muistaa se asetusmasterin salasana millä asetuksia pääsee muuttamaan ja enpä muista eli ei ole haluakaan kun sen aktivoi DNA myyjä suoraan liikkeessä enkä silloin laittanut salasanaa mieleen tai ylös. Pitäisi siis mennä DNA'lle kyselemään eikä ole vielä akuuttia tarvetta.

    Se Vikingin lähtöselvitys alue onkin ihan hyvä karavaanarilla yäpymiseen.

    Täällä oli ihan vastoin kaikkia ennusteita aarinkova tänäänkin. Huomenna ei ole.


   • edson

    Kyllä vaan sain reitittimen asetuksista (poika opasti) homman hoidettua. Kun tämä reititin on kiinni koneessa, niin sain sen kuvaruudulle yleensäkin sen reitittimen avaussivun ja kun "vanhasta muistista kirjoitin tunnuksen vaan että admin ja salasanaksi saman, niin pääsi värkkäämään noita asetuksia ja sieltä se löytyi se kohta asetuksista "ota käyttöön dataverkkovierailu" Se oli alkuasetuksissa "poista käytöstä" ruksattu.
    Sama juttu tavallaan puhelimessa eli täytyi sallia roumingin käyttö vai miten se nyt menikään. Siinä meinasin sählätä, kun suunnistin eli navigoin netti päällä puhelimella, kun käsitin lataamani offline kartan käytön riittävän navigointiin ilman nettiä.
    Käy ihmeessä kyselemässä kun liikut DNA pisteen lähellä


  • Huussinen

   Tässä helsinkiläiset mielenosoittajat lähettävät Edsolille takaisintulotervehdyksen rautatientorilta https://ibb.co/eOeOuF :))) Seuraavaksi saatan pommittaa sarjan ravintolakuvia alkaen ravintola Albatrossista Tammisaaresta- Ekenäs.

  • Husiainen

   Tästä kaapuntista löytyy myähemmin se rantaravintola Albatros https://ibb.co/dbZv8a Aika isotteleva nimi mokomalle rantakioskille, mutta itse asiassa aika ,kivan näköinen. Vierailöin Tammisaaressa eka kerran vuonna 1962, ensimmäisen laivani toisena satamana ja siitä Tammisaaren läheltä propseja lastaamassa.

  • Husiainen

   Ja vielä se ravintola Albatros ennenkuin lähtee tapaamaan "mattia" http://but.fi/6x1

  • Huussinen

   Edsolvent alkaa kohta rantautua Åboooseen. Täällä se sade venaa, https://ibb.co/duMDeQ tuossa saksalainen ravinteli

  • Husiainen

   Edsolilla on nyt varmaan pimeessä ja sateessa kaikki navigaattorit päällä yrittäessään sompata Pehmoisiin. Jos tulee tällanen valokyltti vastaan https://ibb.co/dKC8UQ niin heti 180 astetta suunnan muutos koska olet ajanut reippaasti Pehmoisten ohi huonompaan suuntaan

  • Husiainen

   Ei kuulu Edsolista vielä mitään. Ettei vaan olis jäänyt kiinni "nuuskan salakuljetuksesta". No tässä paikassakin voi pysähtyä möttösen syömään https://ibb.co/jskJeQ

  • Huussinen-itse

   Ja tä'mänkertaisen ravintolasarjan toiseksi viimeisenä kuvana menköön eetteriin tämä, missä kaikille tuntematon isokokoinen mies tiirailee merimaskulaista ravintelia viime kesäisen vielä pitkän tukkansa kanssa: https://ibb.co/eX5jKQ ken mahtaa olla hän jolla hartiat on kuin ladon ovet. Ei yhtä leveet, mutta vanhat!

  • Huussinen

   Ja nyt kun on taas alkanut päivä uus niin laitetaan mieliravintolani tuolta takavuosikymmeniltä, mutta edelleenkin täysvedossa framille http://but.fi/6x3 Täällä saa vaikka kania padassa jos haluaa

  • edson

   Hitsi, aatokset mylläsivät viimeisillä kilometreillä. Mika fiilis? Koti?

   Ja hitsi, kyl se vaan aatokset menivät myönteiseen suuntaaan eli pari kaatunutta kuusta naapurin puolelta, perunat talteen ja sieniä ja ja ja

   Eilen klo miltein tasan 24:00 pihalle ja ylen kautta suomi-ruotsi yleisurheilua ... eikö jo tässä ole jotain lääkärillekin näyttää toteen. Ensin lämpöpisteisiin tulet kylläkin, sillä vaikka viihdymme jopa +12 sisälämmöissä, niin yötamineissa on kivempi olla.

   Kyllä Ali on iso mies

   Nyt kirjanpidon pariin ja pään justeeraus arkikuntoon, vaikka viikonloppuni olen pyhittänytkin ... no kehtaan mainita että koripalloon ja lentopalloon ja toiseen päivään maaottelua, vaikka kesken nukuin sen ensipäivänkin mittelöihin.

  • edson
  • Husiainen

   Mukavaa, että Edsol on pimeässäkin löytänyt kotiinsa Pehmoisiin joutumatta käymään Sutkin krouvilla kääntymässä. Heti tuntui ilmakin lämpiävän kun herra palasi kotimaahan.
   Täällä jo olikin hiukan "yksinäistä"

  • Huussinen

   Mahtaa olla Edsolventkin matkailustaan Lopen uupunut (Loppilainen urheiluseura) ja vielä alijäähtynyt jouduttuaan lämmittämään alijäähtynyttä kotoaan Pehmoisissa.
   Onneksi Sunnuntaina mahdollisesti lakkaa satamasta. On muuten ollut tosi viilee kesä. Sitä se ilmaston lämpiäminen tietää.

  • edson

   Huomenta Suomi

   Laskelmat tehty, päiväkirja päivitetty ja nyt kokka kohti uusia haaveita. Ennen sitä reaalimaailmaan ja ... mutta ei vielä tänään eikä huomenna.

   Tökki hivenen katsoa areenasta joitain "ajankohtaisia". Sotaharjoitusta juu ja ... olkoot toistaiseksi. Eipä telkkua kaivannut ei, eikä kotomaan iskelmiä. Radio oli kuitenkin päällä ja ruotsikielen saundi riitti. Saksan saundiin ei taida enää rahkeet sun muut halut riittää. Sana sieltä, toinen täältä voipi olla sitä, mihin kykenee ja toki kaikkien niiden maanteiden varrella olevien kylttien ymmärrys ei ole pahitteeksi. Nopeusrajoituskyltit toki riittävät pitkälle. Ja pysähtyminen, pysäköinti,

   Odottelen mielenkiinnolla tiemaksujen saapumisia, ei harmainta hajua niiden suuruuksista. Yhden vitosen kopilla maksoin Ruotsissa. Olisi varmaan riittänyt pitkäänkin matkaan, mutta navi ohjasi pois tieltä jo parin kilometrin päästä.

  • Huussinen

   Edsonille aikaa toipua matkasta ja kirjanpidosta. Minusta se kirjanpito on se hermot tuhoava osuus. Siihen vähän rauhoittavia maisemakuvia Suomen kesästä mitä tänä kesänä ei ollut vaan oli se vihreä talvi. Tästä arvaten minkä paikkakunna kirkko tässä on ja kuka kuuluisa henkilö tältä paikkakunnalta oli kotoisin https://ibb.co/kopgZQ

  • edson

   Nyt panit pahan visan. Kirkosta siis ei hajuakaan. Jos on nyt jotenkin ajankohtainen juttu, niin sekään ei auta, sillä en edes säätietoja ole katsellut.

   Poliittisen kannanoton toki laitoin faceen. Eli toipumassa ollaan.

   Eilen illalla minä koisasin ja kumppani katsoi ensin vanhan Dicten ja sitten toisen perään. Ei ollut tekstejä Gentlyssä, niin siirryin kuorsaamaan. En tiedä, mikä ne tekstit hävittää. Vanha telkkuko vai vanha digipoksi. No vanha ja vanha, mutta kuitenkin.

   Heh, pistänpä takaisin visaa. Ja sentään helpotan huomattavasti, kun kuvassa näkyy sentään paikkakunta. http://bot.fi/23b2 ja kysymys kuuluu, että monennellako reijällä?

   Visasta puheenollen, onko uudet jaksot jo haluatko miljonääriksi alkaneet, kun olin huomaavinani ohjelmatiedoissa ko. ohjelman?

  • Huussinen

   Täällä Mikael Agrikolan syntymäkunnassa, Pernajassa, ei ole tuollaista 18 reikäistä golf kenttää kuin Västervikissä, mutta on se hieno keskiaikainen kivikirkko http://but.fi/6xc

  • edson
  • Husasenko

   Edsolhan on kehittymässä varsinaiseksi tubettajaksi. Hioenoja ja tuttuja näkymiä nuo rekkajonot ja uudet asfaltit baanoilla Saksassa ovat. Myös Baltiassa kulkee melkoisesti rekkoja pääteillä kuten E 67 tai via Baltica. Sitä varten esimerkiksi Puolassa on niitä massiivisia rekkaparkkeja tiuhassa kautta Puolan. Mutta siellä kulkeekin hirmuisesti tomaattia, kurkkua, perunaa, omenaa, viljaa ja jussien tuotantotarpeita suuren osan vuotta maanteillä. Kuunnellessani tuota asfaltin tuoksu taas virisi into lykkiä baanalle. No siihen perään rauhoittava kuva siitä Pernajalaisesta maalaismaisemasta. ja kuvitellusta kesästä. Kuva siis kesältä jolloin sellainen oli.

  • Husasenko

   Siis tässä se äsken näppäilemättä jäänyt maalaismaisema Pernajasta http://but.fi/6xe

  • Husasenko

   Kun taas helposti lipsahti tämän päivän pualelle, niin laitan sen viimeisen kuvan tästä "köyhästä" pernajalaisesta maalaismaisemasta ja seuraavat ovatkin jo soitten vesien ääreltä Ekenäsistä. https://ibb.co/iVJVeQ Kesäisiä nekin kuvat

  • edson

   No tässä https://www.youtube.com/watch?v=iXq81_f-GwA on vielä takaraivossa ja koko kehossa omaa tahtoa ja jääräpäisyyttä.
   Ja annan myös väärää kuvaa, sillä suomea en ole puhunut, en myös keskisormea vilautellut, vaikka ...
   Tämä filmin lopussa ollut paikka oli "varattuna" ehkä siirtotyöläisille tai muuten vaan lähi-idän matkailijoille. Omivat pienellä parkkipaikalla koko alueen ja "lämmitin" yhtä kaveria, mutta ei tahtonut helpolla oppi perille mennä. Tämän enempää en "analysoi".
   Jatkopäivinä minun oli omaksuttava eräänlainen välinpitämättömän rooli. No maa, jossa on joltisenkin väkeä ja monesta eri kulttuurista, siellä on kait pakko olla vaan ja nostella olkapäitä kysymysmerkin pienenä eleenä, ei muunlaisia elekieliä peliin. Ai äm sori ainoana suusta päästettynä ja lievä hymy kasvoilla, sellanen hyväntahtonen hymy meinaan.

  • Husasenko

   Nuo on kyllä tosi hienoja nuo Edsonin reality tubet. Niiden mukana matkustaa ihan eri voimalla kuin näillä minun still kuvillani. Mutku muuta ei oo, ei oo, ei oo!
   Pitänee harjotella itekin tubettamaan jos vaikka vielä sais innostettua itsensä matkailemaan.

   Tästä Tammisaaren kuvastakin olisi pienellä U pätkällä saanut hienon maiseman ja ihmisten pikakuvauksen. https://ibb.co/m8oaEQ tai tästä https://ibb.co/jjEhuQ

   Minä olen toistaiseksi pysynyt kuitenkin kaukana Facesta, U-Tubesta mitä nyt lainamuzakan ja työ klippien osalta. Samoin olen pysynyt pois kaikista muistakin Trumpin käyttämistä medioista. Keskusteluforumit ja e-mail ovat riittäneet.

  • edson

   No kun kuuntelet tukkoista ääntä ja epäselvää sopertamistani, niin hallitsematonta realityä joo. Aikoinaan pidin päiväkirjoja ihka kirjoittamalla jätepapereille lyijykynällä ja liimasin niihin aina kuvia tilanteen mukaan. Siinä hauskinta oli etsiä niitä jätepapereita eli vaikka kirjeiden kuoria ja "sitoa" ne kirjasiksi kansineen päivineen.
   "Tubetus" on ihan vaatimatonta minulla ja nytkin laitan niitä matkakuvia vain muutamia, mitä sitten voin lähettää vaikkapa pojalleni. Täytys keskittyä hiukan, ei vaan panna kameraa pyöriin.
   Taustalla uutiset päällä, mutta ku ei vaan kiinnosta. Petos femmateemalla voi kiinnostaa tai sit ei.

   • Husasenko

    Ei se "tukkoinen ääni" ole ratkaisevaa vaan se aitous. Sitä meikä arvostaa päinvastoin kuin mitä tube spesialistit syöttävät ihmisten arvostuksesta (Esittävät että hienoilla laitteilla, huolellisesti leikattua ja mietittyä videota arvostetaan, eli teennäistä hupakkaa)


  • edson

   Kun kirjaudun googleen, niin saan sieltä aikajanani. Siis missä on tullut liikuttua minäkin päivänä. Moni kauhistuuu, että nyt ne tietää kaiken. Ja voi voi, kaupan kortitkin ovat niin paljastavia.
   Tässä yhden päivän liikkeet, miellyttävän päivän. http://bot.fi/23dm Tässä kuvakaappauksessa ei näy, että käyty junalla osa kulkemisista, osa autolla, mutta aikajanalla näkyy ja kaikki pysähtymiset myös

  • Husiainen

   Hirveitä vakoilemaan ja tallettamaan nuo gps, netit, googlet ja navigaattorit. Siksi olen miekii vältellyt niitä. Toisaalta ei ole mitään salattavaakaan niin eipä haittais vaikka joka retki jollekin janalle kokoontuisi.
   Näytin juuri tänään Eikalle vanhaa täysin tarkkaa päiväkirjaan joka päivän tapahtumista laivasta jossa nuorina poikina olimme vuoden samaan aikaan. Minulla oli se kirjanpito vaikka sitä inhoan mutta kolleegoillani Eikalla ja Örjanilla ei yhdestäkään laivastaan vastaavaa

   No nyt kun innostuin matkatubeistasi ja sain tartuttua lopulta itseäni niskasta niin tilasin matkat Tallinnaan ja Takasin pollen kera. Lähtö Kezkiviikkona ja Paluu Lauantaina. Kaksi kameraa matkassa. Vanha Sony ja tämä viimeisin Canon ja lisäsi lotan nettikykyisen älykännyni matkaan ja siinäkin on kohtalainen ja ihan käyttämätön kamera.

   Otan uusia matkakuvia vanhoista paikoista niin monta kuin patterit kestää.

   ps. Mulla ei ole varsinaista videocamia viela. Kun sellaisen hankin niin sitten ilmeisesti joutuu opettelemaan kuinka ne videot muunnetaan u-tubeksi. En ole vielä katsonut kuinka se tehdään

   Tässä Lappeenrannan maisema satamasta. Halkosaaren kärki http://but.fi/6xg

   • edson

    Halkosaaren kärki

    Kaks asiaa tai ehkä mieluummin mietettä. Suomesta, oman kulttuurin sisältä löytyy kauhia määrä kaunista katseltavaa. Olkoonkin, että kauneus on katsojan silmässä.
    Ja sit toinen. Parhaan kaverini kanssa eilen telefuunattiin tunti ja fundeerattiin, että kaikki on vain matkoillakin pintaraapasua. Tarvitseeko se muuta ollakaan? No kaipuu on tietty muuhunkin, mutta lienemme aika vahvasti sidottuja.
    Jäi mieleen poijan tyttökaverin innostus uusista ystävistä, joista toki poikakin saa nauttia. Heitä "auttaa" tuntemaan jotain se, että ovat kaikki eri kulttuureista ja lisäksi istuvat pulpeteissa samasta syystä eli oppimassa uutta kieltä.
    Tuli muuten uni alkuillasta ja tässä sitä nyt sitten tihrutaan uuteen päivään.


  • Huussinevö

   ps. Edsolvent: 83 egee kustantaa kun huolellisesti valitsee tuottajansa, tuo edestakainen matka pollen kanssa Tallinnaan. Siis menen Vikingillä mutta palaan Silja Europalla kun on Tallinkin Club one kortti ja se Silja Europan vuoro kestää 3.5 tuntia tavallisen Megastarin 2 tunnin sijasta, mutta hinta vain puolet. Valitzin siis hinnasta puolet ja puolet enemmän aikaa laivalla hurvittelemassa

   • edson

    Tuo tuottajan valinta on kans mielenkiintoista.

    Menomaatkalla yksi pariskunta kertoi omista seikkailuistaan ja samalla kehuivat Finnlinesin matkaa suoraan Traveen. He nauttivat pidemmästä ajasta laivalla, mutta maksoivat siis mielellään aika paljon enemmän. Toisin siis kuin sinä.

    Tarkistin tässä muutama päivä sitten, paljonko kahdelta + motorhomeltamme maksaisi eestaas Traveen. Saman kuin maksoimme naftoineen ja laivamatkoineen ja vaatimattomine kauppalaskuineen, tuliaisineen koko matkalla (matkastamme).

    Johan on taas oikein lauseenmuodostusta


  • Husiainen

   Tässä parhaimpana työaikanani otin ja korjasin, sekä säädin uudelleen sen jo eläkkeelle viskaamani 12 x optisen zoomin Sony kameran. Kaikkee sitä ihminen tekee kun matkahimo iskee päälle. Jopa poikien hommia. Nyt sillä saa hienoja kaukokuvia ja päiväyksen kanssa. Tällaisia kuin t6ämä jouluinen kuva arabimaissa joskus otettuna mutta juuri tällä sonyllä: https://ibb.co/jAKfEQ

   • edson

    Valokuva kertoo ... jep. Joulu ja joulun pöytään herkkuja. Millanen fiilis on viettää joulua kaukana jossain? Mä oon ollu joka joulu kotona, siis hitto joka joulu.

    Kananmunalautasella jotain herkkua ja mitä valkoista makkaraa? Siskonko makkarat ? Ei hitsi, ei ne ole siskonmakkaroita, vähän tuollaisen mallisia, tai ainakin värisiä näin Saksassa.

    Mulla menee aukot ja valotuksen ja herkkyydet sun muut aina sekasin, joten niks naks automaatilla ja kuvankäsittelyä perään. Roskikseeen, jos ei kelpaa.


   • Huussinen

    No nytpä pitkästä aikaa kävi robo asialla poistamassa köyhän arabialaisen villan ja ruokapöytäselvityksen. Olenkin ihmetellyt onko roboon tullut joku vika kun se on laskenut kaikki kuvat läpi. Kyllä se kuitenkin oli hämäläisittäin hengissä.
    Pitää kirjoittaa joku kerta uusiksi sen ruokapöydän sisältö ilman kuvaa. Ilmeisesti siinä yhteydessä useamman kerran käytetty sika sana eri ruokien sisällön osana oli robolle liikaa.


   • edson-sesika
    Huussinen kirjoitti:

    No nytpä pitkästä aikaa kävi robo asialla poistamassa köyhän arabialaisen villan ja ruokapöytäselvityksen. Olenkin ihmetellyt onko roboon tullut joku vika kun se on laskenut kaikki kuvat läpi. Kyllä se kuitenkin oli hämäläisittäin hengissä.
    Pitää kirjoittaa joku kerta uusiksi sen ruokapöydän sisältö ilman kuvaa. Ilmeisesti siinä yhteydessä useamman kerran käytetty sika sana eri ruokien sisällön osana oli robolle liikaa.

    Kokeillaanpa
    https://www.youtube.com/watch?v=j-CuPDYB9UM nyt kun ahkerimmat jo odottavat adventtejaan.
    Aha, se valkoinen makkara oli siis sikaa.


  • edson

   Tässä vielä aika ajoin olen tutkaillut ja lukenut ja tämänkin löytänyt http://bot.fi/23ez missä aika joukko Euroopan levähdyspaikkoja ja muuta mukavaa.

   Koht olis aika haistella ulkoilmaakin. Tosin käväisin vetämässä ruohonleikkurin käyntiin, eilen jopa postilaatikolle menin. Tänään myös ja naapurin huusholli tarkistamaan ja huh huh

   • Huussinen

    Katonpa kurillani oliko se robo todella niiden sikasisältöjen joita sekä ruskea, että valkea makkara sisälsivät vai tämän paikallisen "köyhäntalon" : https://ibb.co/cM0tJk


  • Husiainen

   Kun ainakin toistaiseksi se köyhän talo sai jäädä niin tulee kiusaus testata robon keinoälyä taas ja katsoa olisko sika sen tarkkailussa ja esiintyessään liian monta kertaa heti sensuroitava.

   Lähetän seuraavaksi testiviestin missä sana sika on toistettu 5 kertaa kun alkuviestissä se oli 4 kertaa eri kuvauksissa.

  • Huussinen

   Sika on suurikin sika ja vaikka siinä on vika niin se on sittenkin sika. Sika on kuningas

  • Huuuwhuu

   Siis syyllinen ei ollut sikakaan. Kummalliset ovat robon aatteet. Varmaan sietää näitä musandamilaisia puukejakin sitten https://ibb.co/bJEnUQ Arrgh, huomenna pitäisi kohdata jo lähes kesä eli paraimmillaan 17C plus puolella. Olisi hienoa haistaa vielä kerran kesä kuukausien odotuksen jälkeen

  • edson

   Kesä
   yksi vuodenaika ja hirveet odotukset. No enpä muista enää tämän vuoden kevättäkään, sen tuloa. Joka tapauksessa varmaan oli huippua taas katsella, kun rikkaruohoton maa on niin puhdas muutenkin ja koivuissa vaan just ja just vihertää.
   Syksy, minun vuodenaikani.
   Totta helkutissa ei silloin ole, kun sataa. Nuorempana sade ei niin haitannut eli pään sisällä tapahtuu jokin niksahdus vanhetessa. Vaatiiko sitä liikoja, helekutti?
   Talvi
   ja sit taas
   Kevät

   Nopeesti menee vuosi. Mutta jos ei harppais liian pitkii askeleita, vaan esimerkiksi tänään, sadesäällä, lähtis tarpoon. Mä oon satavarma, että jotain näkis, jos viittis katsoo. Tai huomais katsoo.

   No koht tulee jeesuksen syntymä ja kaikki oottaa lunta, sit taas koht ootetaan koska se sulaa ja jos sulaa liian aikasin, niin ostettiin suksivoiteet turhaan.

  • edson

   Ratkiriemu se senku jatkuu https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkijat-kasvissyonti-tuhoaa-maapalloamme/gcwnmVF6?ref=facebook:e30d Ei V***u kyl on kaikist parast aikaa se ku ei avaa lehtiä.
   Houkuttelen tänne erästä, joka on tietty loukattu immeinen. Eilen katsoin viimoset jaksot areenalta, sarjasta BLETCHLEYN NELIKKO. Tykkäsin.
   Ja toinen houkuttelu suomen kielellä. Tai ei ees houkuttelu vaan pyyntö kertoa. Missä olet yrittäjä?
   Ja sit kolmas, että ali, olis kiva, jos pystyt lähettämään matkapäiväkirjastasi sivun kerrallaan.

   Rakas päiväkirja. Olenko riippuvainen netistä, kysyn vaan ja vastaan, että joo, aamuisin ja sadepäivinä. Ja matkoilla.

   Ny paistaa aarinko

  • Huussinen

   Heisulanderot Päsnusta, Estoniasta. Jopa alkoi jonkinlainen kesän jäljitelmä löytyä. Sekeltainen mikävalaisee vilahtelee ja ajoittain.
   Tankki on täynnä pentsoonia mikä maksoi 1.083 eli melkein litran sai eurolla. >Diesel oli luokkaa 1.06. Ila painella kaasupoljinta noilla hinnoilla.'
   Ilo oli myös käydä paikallisessa isossa Maximassa katselemassa valikoimia jotka tavalliseen liiteriin ja prismaan olivat sangen komiat ja halavat.
   Esimerkkinä halapuudesta voin mainita ostamani Old Spice partaveden ja Deo Stickin jotka tismalleen samoissa pakkauksissa maksavat Priskanssa runsaat kaksi kertaa sen minkä Maximassa. Eli kylläon Prismalla todella vara halpuuttaa hintojaan. No kaikki hinnat eivätjäörjestään puolta Prisman hinnoista olleet mutta kaikki halvempia paitsi yksi tietty murukahvi jolle sillekin oli halvempia merkkejä.
   Pihamyymälässäoli tilakasviksia ja sieniä. Oli julman hienoja tatteja mutta en voi niitäostaa ennenkuin edellisenä iltana ennen paluuta, jos niitä vielä on.
   Kaikki luumut ja sen sellaiset pilkkahinnoilla
   Maissi muuten näkyi jo varsin hyvin kasvavan Pänusta pohjopiseen.

   KLnneksi olen PeruS luonnonsuojelija ja vältän kykyjeni mukaan tuhoamasta maailmaa syömällä klasviksia. Hyvä että kuitenkin muistutit niiden yleismaailmallisesdta vaarallisuudesta makkaraan verrattuna.
   Nettikin toimii kaikki tolpat päällä täällä hotelli Emmissämihin vaihteeksi meninvaikka se on kaksi kertaa kalliimpi (52 euroo yhden hengen huone aamiaisella) kuin useimmin käyttämäni Motelli Reldori

   Huomenna Latviaan ja pähkäilemään mitätekisi ja minne loppumatkan menisi. Toivottavasti Löydän sitä Rezeknen Spekis ar kiplogu eli voileipälaardia paahdetulla valkosipulilla. Se on harvinaista herkkua jota meikäläinen erittäin matalan kolesterolin mies voi vaikka lapioida suuhun eli lärviin.

   Nyt taas pihalle keksimään kompia joillekin

   • edson

    Hyvää reissun jatkoa vaan

    Kyllähän Balttiaan täytyy tutustua eikä pelkkien hintojen takia. Ne hienot hiekkarannatkin ja moni muu, mistä olet kertonut, ne muistan.

    Minulla kun ei ole tietoa edes noista herkuistakaan, esim. siitä valkosipulilaardista tai muista. Sikke Sumari (MTV3 Kokkisota jos muistat) pitää tai ainakin piti jotain tilaa siellä Eestissä. Lapsuuden yksi kavereista.

    Älä ny liiaksi niitä kompia, ettei kampi iske omaan nilkkaan.

    Vähitellen täällä toivun matkasta ja tänään jo perunapellolla.


  • edson

   Rakas päiväkirja

   lähteäkö pätkimään naapurin kahta tuulenkaatoa vai ei? Sadettakin vasta ehkä illansuussa.

   Kyl vähään pettynyt olin niihin perunavakojen tai kuoppien antiin, mitä eilen jaksoi (-mme) nostaa ylös. Mikä lie sitten syynä? Liian syvä istutuskuoppa, liian märkää, liian vähän voimaa? No myyräpirut kyllä työtä tehneet, mutta se ei selitä kaikkee.

   Kuuntelin eilen hallituksen selvitystä budjetista osan aikaa. Ja kun illalla vielä Docventures, niin kuppi oli täynnä populismia. Vihreiden Aaltokin sai nenilleen ja ihan oikein. Ja vasemmisto jaksaa jaksaa jatkaa ja Zytsko vain pelkkä hämmentäjä ja vääntäjä / kääntäjä. Simon Elo = hiiih hih hih heh hih Joskus oon kuvitellut, no näinhän narsissi kuvittelee, että istun edustajana salissa ja aina kun sininen tai persu avaa suunsa, niin päästän röhönaurut. No kunhan seuraavat vaalit tulee ja edustajat tännekin puhumaan, niin sit on tilaisuus nauraa ääneen.

  • edson

   Rakas päiväkirja

   Puolukat taas talven ilo ja http://bot.fi/23jr kohta näitäkin ja näitä http://bot.fi/23js ja ja ja

   Jos syön talvella yhdenkin tomaatin, niin petän itseni.

   Vein kahveet naapurille tuliaisina http://bot.fi/23jt mutta tuota Pierua en, koska uhkana pulloa avattaessa on sen haihtuvuus kuin aito sellanen Saharaan.

  • edson

   Rakas päiväkirjani

   Olen kylläinen. Sekä poliittisista populismeista että sienipiirakasta.

   Jahas, onkohan Ali Huussinen tehnyt niitä kompiaan?

   Tänään virittäydyn Silta tunnelmaan. Yhteen suuntaan ajaessa siltamaksu olisi ollut 51 egee

  • edson

   No ni, rakas päiväkirja. Nyt on käyty taas Juutinrauman sillalla

   Ja aamulla jaksanut huolehtia siitä, miksi ei tuu energialaskuu. Joku katkos etäluettavien kanssa tai ehkä mieluummin energiaa toimittavan kanssa, sillä siirtomaksut ovat kyllä tulleet.

   Rakas päiväkirja, se on nääs semmonen juttu, että kirjanpitoni on puutteellinen, jollei laskutus pelaa.

  • edson

   Raskas päiväkirjani

   Seikkailin sekä valtionkonttorin sivuilla että valtionvarainministeriön sivuilla, pari puhelua jne. Odotan sähkäreitä ja jos oikeen kiinnostaa, niin soitan jollekin taloustieteilijälle.

   Sotkin lusikkani eräällä areenalla väitteeseen, että suami veloittaa itseään Goldman Sanchista velanotolla. Näin väitti eräs ja koitti siis puolustella sitä, että suamessa menee mm. tuosta syystä heikommin kuin ruattissa. Ja juuri tuo on merkki siitä, että suami ei ajattele köyhempiään. Kyllä v***u on väitteitä juu. Minusta tuli eilisen ja tämän päivän jälkeen vankkumaton porvari mutta säälin niitä, jotka paiskii hommia heikolla palkalla ILMOITTAMATTA SIITÄ HENKILÖKOHTAISISSA PALKKANEUVOTTELUISSA TYÖNANTAJALLE. Siis itse suostuvat ja sitten valittavat helevetti sentään.

   Just soitti valtionkonttorista mies ja selvitti Suomen velanoton pääpiirteet. Kommunistit ja monet muutkin tekevät niin räikeää populismia, ettei mene enää minulle perille.

   Seuraava postaus on rakas päiväkirja vaikka säätiedotus

   • edson

    Malagalla + 23 - 25

    Raskas päiväkirjani, otan tuorrehkon Vihreän Langan käteeni ja alan naureskeleen. Pitää joskus olla hauskaakin, kun suru tulee puseroon kuunneltuaan / nähtyään edes naaman vajakeista eli suamen sinisistä.

    Odotan, kuinka kauan saa ajankohtaisohjelmissa Ylellä olla tää Lahja Tuulikki Ukkolan lahjaton tytär. Veikkaan että saa olla kauan. Hurraa Noin Viikon Uutiset


  • edson

   Rakas päiväkirja, mieli vie jo muille maille

   Yks pikkuserkusta sikiänny koitti selittää, että minun pitäsi ottaa huomioon ikäni ja se, etten ehkä saa enää ajokorttia. Heh no tällaista jälkee syntyy, kun ... en paremmin sano.
   No nythän poika lupas järkätä alehinnoin auton, mitä sokeekin voi ajaa. Käskyttää vaan. Joo ja kulkee pyhällä hengellä paitti että mä joudun kyl käyttään muita energioita.
   Koht alkaa kaikkien meidän kahden iloks iltataukoni ja kerään voimia ... eiku sieniä. Huomenna. Tee se huomenna, minkä voit tehä tänään.

  • Husiainen

   Huomaan että kone ei taaskaan lyönyt kaikkia kirjaimia, mutta eiköhän sieltä viesti aukea

  • Huussinen

   Oli tuossa yle3mpänä kuvaton pitkä matkaselvitys missä ei ollut mitään muuta sensuroitaqvaa kellekään kuin yksi ilmaus jota käytin testimielessä yhden kerran kun sellainen menee läpi muiltakin eli tarkkaan kirjoitettuna "v..tu". olisi ilmeisesti pitänyt minunkin kirjoittaa v***u , niin olisi mennyt läpi. Sääli että kaikki asiatieto katosi kun en sitä kopioinutkaan. Joskus kopioin mutta lähinnä milloin kirjoitan energiasta

  • Husiainen

   Kyllä nuo ns. säännöt ovat ihan peestä sillä yleensä saa kirjottaa kuka vaan kaikenlaista roskaa ja sitten älyvapaa robo on opetettu poimimaan täysin triviaalisanoja ja siistejäkin ilmiasuja. Robo jos mikä osoittaa ettei kenoälyllä ole tule3vaisuutta jos se pohjautuu moderaattoreiden älyyn.
   Tuolla ulkomaa foorumeilla missä myös kommentoin eivät puoliälyrobot poista koko kirjoitusta vaan muokkaavat huomaamansa kelpaamattoman sanan esimerkiksi muotoon #*%&*. Näin on minulle käynyt pää käyttämälläni US foorumilla vain yhden kerran yhden sanan osalta mikä oli tuolla tavalla muutettu ja se sana oli nazi jota käytin erästä Yhdysvaltain hallintoon kuvaavaa henkilöä kuvaamaan. (Ei Trump)

  • Husiainen

   Siinä poistetussa kommentissa pääsisältö oli paikallisten pientuottajien tuotteiden hinnan ja laadun vertailu tunnettuihin Suomessa toimiviin kappajakelijoihin , heidän suurteollisuus l,aatuunsa ja hintoihinsa. Yleistoteamus oli että luumut näyttävät Pärnun pikku ulkohyllystä ostettuna melkein samanlaisilta mutta maku ja koko vaihtelu ovat erilaisia. Maku siinä kojumyyjän luumussa ainakin kolme kertaa parempi kuin suurtarhassa tuotetussa tasakokoisessa luumussa. Sama pienessä latvialaisessa lihatuotekaupassa. Hinnat alle puolet mutta laatu silminnähdenkin merkittäväasti korkeampi sekä valmistetuissa lihatuotteissa, että tuorelihoissa.
   Kysymys olikin että virtsaako joku isosti meitä silmään? Saattoi se robo pillastua tuostakin ilmaisusta.

  • edson

   Mitäs me roboista

   mutta varmistus siinä tekoälyautossakin pitää olla. Esimerkiksi valkoinen keppi kuljettajalla ... äsh ?kuljettaja?

   Mä otin yhdestä saksalaisesta puistoparkista jonkun lajin lehtipuuoksan maasta ja oli niin käteen sopiva, että värkkään siitä talvella monikäyttökepin. Paitti sauvan.

   Ny on sitte tulossa uusi äitiyslaki, ehkä. Kuhan saavat vielä alkoholilain, niin kansa huokaa ja kaikki on ... ei ei oo. Kansa, heh heh. Nyt saa moni herneen nenäänsä hen pronominimaisesta keskustelustakin. Jotenki tulee lehmät mieleen.

   Hyvä Merkel

   PS Joks sitä ollaan kampitettu latvialaiset?

  • Huussinen

   Latvialaiset on kampitettu ja reissua vähän lyhensin kun sain kaikki laarditkin hommattua. Samalla testasin Silja Serenaden asemesta sen uuden metaanilaivan, Megastarin. Kyllä oli "valtava" ja siisti. Kaikki suunniteltu toimimaan supertehokkaasti. Alle tunnissa kaikki purkaus ja uudelleen lastaus. Perämiehilläkin oli prässätyt housut. Siis tarkkaan ollaan havaintoja tehty.

   Jos löydät sopivan kuivan katajanoksan niin tee mulle erikoistilauksesta semmosesta lakattu keppi millä voin vähän "näpytellä" robo moderaattoreita jos kohdalle sattuisi

   Aivan mahtavia nää pärnulaiset luumut. on jo moneskin katoamassa pohjattomaan nieluun

   • edson

    Kyl varmaan uudet laivat, kun noi vanhemmatkin, ovat upeita laitoksia. No oliks tarjoilijanaisten nailonsukkien saumat suorassa?

    Keppitehtailija pitää mielessä tilauksen. Laitetaankos siihen kepin liukuesteeksi sisään painuva stiletti ?

    En ny muista enää missä satamassa purku oli myös sutjakkaa. Pelkkien rekkojen perävaunujen ulosajo oli formulavarikkohommeleita. Kolme nuppia hirveetä vauhtia sisään ulos. Ootin jo kolareita, mutta upeesti päästelivät ja vauhdilla.


   • edson

    Ny ku s marketti on perustanu uuden lokistiikkaketjun niin me tuodaan joka viikko lasti Jämsän litlistä. Samalla näemme ajokulduuria ja monenlaita muutakin.
    Kyl tää on kliffaa ja ties vaikka opimme poikkeen matkalla eli pysäyttämään kotimme seuraavaksi luomutilan parkkikselle ja ensin ehdottamaan pientä kitkemishetkeä ruokaa vastaan. Jos se ei onnaa, niin sit kaivetaan kuvetta. Tiedän tiedän, tämähän on veronkiertoa. Ei se mitään, sillä suunnitteilla on oma lantaasi (500 neliöö) Portugalist ja sillonhan me ei olla kiertäjii vaan osamuuttaneita = 365 / 2 - 1 . On niin ilo postrestantte muuttaa kiinteeks osotteeks. No nää on vast kehitteillä, sillä onhan mulla aina kotomaassa asumiskelvoton kontti harjakatolla ja saunalla varustettuna ja muutenkin miehekkäästi sisustettuna perunamaan laidalla ja julmettu postilaatikko tien varrella, mihin voi viranomaisetki lähettää kirjeitään, että missäs asukki on. Mihin on helppo vastata että V'''uuks s teille kuuluu. Ensin täytyy tilata kunnalliseen asianajotoimistoon aika ja vähän kysellä et onks lakimies ajan tasalla olleskaan.

    Rakas päiväkirja. Tänään on siis lauantai ja lupasivat aarinkoo vai oliko se huomiseks? No kommarit lupaa kaikille rahaa vaik ei tee duuniikaan.


  • Husiainen
   • edson

    Joo siis tuli. Ja ei siis tarvinnu linkin lyhentäjää. Toi oli huumetta, mieluummin http://bot.fi/23n2 kahvia


   • Husiainen

    Pitäisköhä'n tehä kantelu tuosta Jalokahvi nimestä ja syyttää Alkon yrittävän tehdä harhaanjohtavalla kahvi nimellä 65-69 vuotiaista ihmisistä alkoholisteja.
    Ihmis"parat" joisivat sitä kahvina ja ihmeyttelisivät että onpas jalo maku kahville ja naurattavaakin on


   • edson
    Husiainen kirjoitti:

    Pitäisköhä'n tehä kantelu tuosta Jalokahvi nimestä ja syyttää Alkon yrittävän tehdä harhaanjohtavalla kahvi nimellä 65-69 vuotiaista ihmisistä alkoholisteja.
    Ihmis"parat" joisivat sitä kahvina ja ihmeyttelisivät että onpas jalo maku kahville ja naurattavaakin on

    Kyllä pitäisi. Mutta kyl ne parat juo partavettäki, vaikka sitä ei ole edes Alkon myymälöissä. Joo ja pakkasaamuna lasinpesunesteet ovat hyllyiltä loppu.

    Ei hitto, mä oon niin ... onnistuin kahdessa asiassa. Suututtamaan Avun kolumnistin Uuninpankopojan facessa ja tilaamaan Hesarin 10 €/kk kolmeksi kuukaudeksi. No samalla saan lukea syntymäpäivänä ilmestyneen Hesarin uudesta Aikakoneesta. Siellä oli mm. pres. Paasikiven puhe itsenäisyyspäivänä 1948

    Kunhan saan vielä silmäni auki kaikelta populismilta, niin sit voin olla vaan kivi vihreiden kengässä ja äänestää Feministi puoluetta.

    Rakas päiväkirja. Kirjoitin yksityisviestin viime yönä ensimmäisiä uniaan Katajanokalla nukkuneelle vanhimmalle pojalleni, mikä kuului näin suunnilleen. Estääkö vastakainen poliittinen hehkutukseni jälleennäkemisen ja tupaantuliaiskutsun? Vastausta en ole saanut, mutta en kutsuakaan.


  • edson

   No ni

   Rakas päiväkirja. Eilen oli autoton päivä, joten en ajanut pätkääkään, mutta kaikki menopelit kävivät tunnin. Kannustin näin kaikkia julkisten käyttäjiä osallistumaan yhteiseen riemuun

  • Woldemort

   Minä taas olen näinkin vanhaksi oppinut jotain uutta taas eli havainnon siitä, että kaikki Liitelissä ja Muissa K kaupoissa ja Prismoissa myytävät kamat eli elintarvikkeet ovat pääasiassa suuren mittakaavan teollisia tuotteita jotka eivät edes leipänä homehdu kun itse leipomani homehtui niin maan perusteellisesti kolmantena päivänä.

   Siis minäkin olin ihastunut Liitelin hyviin teollisiin tuotteisiin koska ne vaikuttavat monipuolisilta ja tasalaatuisilta. Kun nyt oikeasti vertailin sekä valikoimaa, että hiontoja Eestissä ja Latviassa niin se pientuottajan laatu, yksilöllisyys ja jopa tapauksittain vain puoli hintaa vastaaville oli mieleen painuvaa.

   Mullakin on nyt varasto niin täynnä sieltä rahdattua kuiva ja säilykemuonaa että eipä juuri ennen ensi kevättä tarvitse ostaa muuta kuin piimää, jugurttia ja viiliä ja mitä sitten joskus vaihteeksi tuoretta ? kalaa ja kanansiipiä!
   Juuri tulin Liitelin matkalta ja mukana oli todella vaan noita nestetuotteita ja jonkin verran leipää kun juuri nyt ei viitsi leipoa vaikka toinkin Eestistä ohrajauhoa, ruisjauhoa, kaurajauhoa, kauraleseitä ja hirssiryynejä.
   Hirssipuuroa varten ostin kestomaitoa litran

   • edson

    Joo, kyllähän se pienleipomoiden leipä saattaa olla hyvää ja ihan itekin tehty, mistä minullakin kokemuksia.
    Sinähän olet hamsteri tai sitten valmistaudut Putinin vierailuun.

    Ostettiin matkalla Liiteristä erästä aamumuroa ja se se vasta ... mutta kumppani kertoi sen ravinnon sisällöstä ja länttasi minun mielihaluni.

    Piimä ja talkkuna ovat olleet kesäni aamupaloja. Hitsi kun hyvää, mutta olkoot ja hieman päälle marjoja. Tää kesä kyllä on hieman omantunnon kysymys, että siis toisen poimimia marjoja ja kuis sitä oikke kehtaa. No jos aamulla aikaisin ehtii, niin ...


  • HansvonRettig

   Voihan liero, taisin mokata ladatessani tämän viimeisen matkan kuvia eli mukaan tuli vain yksi hiukan syksyinen kuva Riianlahden rannalta. Laitan sen tähän: https://ibb.co/m5GipQ Mutta onni onnettomuudessa. Jostain syystä vanhaan kameraan mitä en moneen vuoteen ollut käyttänyt oli jäänyt muistiin juuri samanlaiselta samojen paikkojen mutta vielä laajemmin Eestistä otettuja oikeita kesäkuvia joita voin sitten postitella. Osa niistä on ollut jo lähetyskansiossani, mutta osaa ei.

   • edson

   • Huussinen

    Tässä toinen niistä kolmesta uudesta kuvast siinä vanhassa sonyssäni mitkä jäivät talteen: https://ibb.co/ctegtk Ei se konvertoinnin vika ole vaan minä takuulla itse sättäsin jotenkin siinä tietokoneelle siirtämisvaiheessa. Käyn nyt kuitenkin uudestaan kameraani tutkailemassa olisiko sinne jäänyt näitä uusia kuvia. Mutta onneksi oli siellä niitä vanhoja päivämäärättömiä kuvia


  • edson

   Kyl se on surkeet kuunnella, mistä motiiveista pulppuaa viikonlopun "Itä-Saksan" äänet. Merkelillä olis ollu hommia. Ja muillakin ennen häntä.

  • VoimamiesMunter

   Tarkistin koko kameran, myös sen oman pienen muistin missä oli 5 törppökuvaa kiippareista. Olen siis kadottanut nämä syksyn kuvat niitä kolmea lukuunottamatta eli pitääpä olla tarkkana seuraavan kerran kun tätä kameraa käyttää että kuvat myös tallentuvat. Formatoin sen irroitettavan muistikorpunkin. No pistän näitä samojen seutujen kuvia joskus vuodelta 2007 https://ibb.co/erEWtk minkä tiedän niistä kiipparikuvista ja jäljelle jääneistä punainen Opel kuvista mikä minulla oli noin vuonna 2007 viimeksi

  • vonHuussinen

   Tässä rekka pyyhkäisee yhden niistä Riianlahden pysähdyspaikoista ohi. Taustalla näkyy hiano valkoinen motelli jonka takana on hiano leirintä ja Karavaanarialue; https://ibb.co/dJtYpQ Paikka on noin Vitrupe maisemissa. Seuraavassa kirjeessä postitan Vitrupe kartan. Se kuuluu siihen Limbazi alueeseen josta jo kartan lähetin

  • DonVöbeln

   Lataan sen Vitrupen kartan kun kerran vielä täällä notkun https://ibb.co/eGJoOk
   Hienoja paikkoja. Päätieltä kannattaa poiketa Limbaziin. Siellä on mukav rauniolinnakin. Limbaziin pääsee vaikka ajaisi Tarton kautta Valgaan ja sitten poikeaa L;imbaziin Riian tieltä. Itse olen kaikki vaihtoehdot siellä vuosien mittaan cruisaillut

  • edson

   Joo ja huomenta

   Kyl kyl, Balttia, odota vähän ... ja Puola ja Tsekki ja ja ja Poitsu pyys laskeen, paljonko omalla autolla eri reittejä maksaa matka Suomeen. No yleiskuvan voi antaa ja melko tarkankin, mutta jaksaako nuori ajaa yhtä soittoa, kyl pitää majoittuakin eli tulee aika noin niinku laskelma. Voi hitsi, kun ei enää muista millaista se oli, kun loma oli tietyn pituinen.

   Rakas päiväkirja, ny meen hakeen santsikupin

  • edson

   Äkki kipasin ja oikeestaan meinasin mennä piristämään Elämää. Huom. ilman lainausmerkkejä. Siel joka tyyppi makaa melkein lasaretis.

  • edson

   No piristin itseäni ja laskin matkan Saksa-Tallinna uudella Golf dieselillä ja liput lätäkön yli 1.6.18

   Heti, kun pääsee ilman viisumeita Venäjän kautta, niin ... on noi isot valtioiden kusipääpäättäjät vain niin dorkia, että ...

   Mut samallaisii on vihreet, jotka muka ovat keksineet polkupyörän. Nyt se yks uhoo joillain hirveillä kilometrimäärillä vuodessa. Mut ei sillä ookkaan työkalupakkia mesessä, pelkkä känny, millä sitten vit ...viestittelee.

  • napahiiri

   Puolan eteläosan läpi saapuu moniin maihin; Ukrainaan, Slovakiaan, Tsekkiinn ja melko Saksaankin.
   Siellä eteen tulevat Tatra vuoret ja riippuen kohdasta mistä menee yli se on joko hienoa tai erittäin hienoa. Itse olen mennyt Zakopanen vierestä Slovakiaan, erittäin hienoa ja myös Tsekistä puolaan jonkun Goran kautta, sekin erittäin hienoa. Se on ihan alppimaisemaa ja tyyliä.

   Jos täältä päin lähtee ja valitsee mennä Tarton kautta niin ensimmäinen rajan ohitus on Tämä. https://ibb.co/hhv5M5 Siinä Valka jaa Eestin puolelle ja Valga latvian puolelle. Valgan rajakaupasta ensi kerran löysin sitä Rezeknen valkosipulilaardia.

   Venäjälle tai sille varastettuun Kaliningradiin en suuntaa, en liioin Valkovenäjälle mikä taas on osin entistä Puolee (ennen viime sotaista), kuten myös osa nykyistä Länsi Ukrainaa Lvivin ympärillä. Periaatteesta en vieraile maissa jotka on joltain vohkittu ja joihin on oltava ennakkoviisumi.
   Vapaata ja itsenäistä maailmaakin riittää yhdelle äijälle. Äijiä tosin on enää aika vähän.
   Dr. Whon poistuttua joukoista taas yksi vähemmän

   Mielenkiintoiset vaalit tänään Sakemannissa. Muuta en osaa sanoa kun ihan oikeasti olen huonosti minkään poliittisen liikkeen kannattaja missään maassa.

   Brysselin kaalit ovat keiton jälkeen pannulla viimeistymässä brunssiksi. Meikäläiseltä kun ihan säännöllisesti pakkaa tuo breakfast jäämään väliin.

   • edson

    "Vapaata ja itsenäistä maailmaakin"

    Jaa-a, ehkä riittää ehkä ei, se riippuu vapauden määritelmästä. Kirjoitinkin, että jos vapaus koittaa mm. viisuttomana myös moneen muuhunkin paikkaan kuin esimerkiksi Tanskaan, missä vapauden yksi symboli on pilkata muiden uskontojen edustajia, niin enpä nyt muuta virka vapaudesta.

    Politiikka nyt onkin yhteisten asioiden hoitoa tai siihen pyrkimistä. Ja minusta yhteisenä asiana on myös yhteinen maailma. Voidaanhan me tietty vetää rajoja tai sukurutsata, mutta onneksi aina käy niin, että se osa nuorista kuitenkin ...

    Prekfäst jaa, hitto mitähän tuli vedettyä aamulla? No vetäsin äsken kolmosen ohjelman sähköisestä kulkemisesta ja kysyin facessa eräiltä kaikkien suurtenkin laitteiden sähköitämisistä. Ohjelmassa sanoi yks suomalainen tutkijatar, että onneks meillä on rikkaimmat litiumivarastot Euroopassa ja koht on kannattavaa kaivaa ne esiin.

    Määrittele äijä


  • DonVöbelnÄijä

   Äijä!
   Senkin äijä, nyt asetit vaikean kysymyksen:
   Äijä on oikeastaan tunne- tai asennoitumistila enemmän kuin tarkka määritelmä.
   Joka tapauksessa Äijä on poikkeuksetta vain hyvin itsenäinen henkilö, joka kulkee omia polkujaan. Kuuntelee muita, mutta päättää sitten joko kulkea omaa polkua tai jatkaa porukan ”pomona”.
   Äijää ei dominloi, edes ”ämmä”. Ämmä tosin voi olla kompassa, jos ei silmille hypi ilman hyväksyttävää syytä. Tunne syy ei ole sellainen vaan ainoastaan rationaali, järjellisesti perusteltu ja rehelliseksi tunnistettava syy.
   Äijä ei ole väkivaltainen koska luonnollinen karisma riittää ”pomouteen” ilman muita työvälineitä
   Äijä on myös hyvin kokenut ja elänyt. Mikään alle 50 vuotias ei voi olla vielä äijä kun riittävä elämän hionta ja ohjaus ei ole vielä ehtinyt saapua.
   Äijä on myös oppivaiheessaan kaatanut itseensä saavikaupalla viinaa ja ”tuntenut” lukuisia naisia ja ”ämmiä”
   Kelpaako Äijä tämä selvitykseksi? Täh?
   https://ibb.co/nECrB5 Siinä lisäkarttoja Baltiointia varten

   • edson

    Jumaliste, mä juttelin ULKONA kahen naisen kanssa niitä näitä ja äijä ihan unohtu. Ämmä on karkeempi minun korvaani. Toisaalta kylän ämmät, jaa-a ja kylän äijät, niinpä. Mutta noi ei oo kuitenkaan kuin kylän jotain.
    Tai siis nää on näitä kait aika mitensensanois, mutta olin kyllä tunnistavani joitain äijä merkkejä. Äijä ei liity minulla viinaan, tai no liittyy ja kyllä johonki itsenäiseen polkuun, vaikka menis sitte mettäänki, ja polku mutkittelee joo.

    Toi dominointi on kyl aika etten sanois pärseestä, mut heti on iskettävä, jos joku yrittää dominoida. Tai sit vaan opittava oleen hiljahkosti sivussa hörötttäen.

    Takaan ja alleviivaan, etten ottanu jalokaffetta äsken ulkona. Haista vaikka.


  • CaptainMorgani

   Kun muuten punaviher Äijä tarkemmin ajattelet minkälaisia kuvia etupäässä postaan, niin niissä on valtaosa metsiä, kukkia rantoja, elukoita eli luontoa ihan yksittäisiä puita myöten. https://ibb.co/bwuhJk

   Minä olen siis teollisuustaustastani huoliomatta erittäin peruSvihreä, millä taas ei ole mitään tekemistä vihreän puolueen kanssa van todellisen ja aidon luonnosta ja ilmastosta huolta kantamisen kanssa

   • edson

    Mä luulen, että meissä kaikissa on punavihreyttä mikä puskee läpi. Mulla joskus hikenä. Kaikist vaikeint on mulla luopua kulkemisista ja tehä sit vielä muka ratkasuja. No yhen asian ratkasin, että pesen kaikki fleecet vasta keväällä ja ulkona, kaukana rannoista.


  • VonMunchhausen

   Hyvinpä olet "ÄIJÄ" lehtesi lukenut kun olet selvillä että fleece onkin vesistöjen suurimpia micrm,uovipartiikeli saastuttajia. Näistä ovat selvillä vain asioista kiinnostuneet.
   Minä olen näistä metsäkukistakin kiinnostunut https://ibb.co/mkjug5 muutenkin ,kuin valssina

  • SandelsJuo

   Tässä mallia "äijähyllyistä" ennen viimeistä täyttöä. Putelit kuitenkin ovat vain koristeena, vailla käyttöä https://ibb.co/cahguQ
   Purjeveneitä on vanhalla merikapteenilla oltava ihan näytteeksi. Putelit taas tulevat viimeisestä ammatista viitteenä eli kemististä

   • edson

    Jo on siisti hylly ilman ylimääräroinaa. Ja noi purjeveneet kuvaavat tutkijan sielua.
    Tuossa ylempänä kuva kukasta eli kasvista. Jessus sentään, joskus menetän sytämeni kukille, luonnonkukille tai jopa heinille. Ja mielessä vielä ne upeat kukkarykelmät "autioilta" kallioluodoilta, saarilta.
    No pieni pettymys jo eilen illalla nämä Saksan vaalit. Jokainen ymmärtää, että vaikeuksia kokevia täytyy auttaa. Tai siis vaikeuksissa olevia, ei kokevia.


  • edson

   Ihastelin, vaikka en tunnekaan, herraa nimeltä Sami Ruotsalainen ja nimenomaa tämä Sami, joka toimii Linkker bussien kehittäjänä.
   Pari sanaa ja niihin kätkeytyy myös tiedesuamen kateellinen aspekti. Sain seurata sivusta kampituksia, mutta onneksi on ihmisiä, jotka eivät kaadu, vaan jatkavat sitä työtä, mihin ovat vihkiytyneet.
   Iso bussi, moottori painaa vähemmän kuin minun autoni vaihdelaatikko ja akku on ... jaa-a ... mutta se ei poista sitä, mistä ollaan hiljaisia eli mitä aineita sisältää nämä akut ja kun kaikki akutetaan ihan kirvestä myöden, niin ... no ehkä harvesteritkin tulevaisuudessa. Mutta minä en tiedä tulevaisuudesta(kaan) kylläkään mitään, olen vain epäileväinen.
   Mutta mutta, vihreät ovat tunkemassa kaikki busseihin. Ei onnaa, sillä seuraava projekti on purjevene. Ja tasan tarkkaan ei koskaan tämä pää painaudu hotellin tyynylle. Sitten vaikka nykyajan teltassa. Täytyyhän sitä sentään jostain kiinni pitää, se on jämpti se.

  • VanTopelius

   Tässäpä vielä mielenkiintoinen kuva noista Vitrupen metsäkukista Lätinmaalta. Kuvan oikeassa alareunassa nimittäin näkyy itse kuvaajan varjo. "Iso" varjo. Siitä tietää että on kuvailtu aurinkoisena kesänä eli enemmän kuin 2 vuotta sitten https://ibb.co/iV8ir5

   • edson

    Sain ensikäden arvailuja että jokin kurjen ... tuo kasvi.

    Ny kehasen. Hitsi olin mettässä ja sain kuupallisen tuorretta kuusta tuotua puunpilkkojalle. Viikon vei lomaltapaluu, olis menny toinenki viikko, jos olisivat antaneet lomaltapaluurahaa.

    Hitto, ku whoo ei tartu tuollaisenkaan täkyyn.


  • DonVöbeln

   Tässä iltapäiväniittyä "niitunhalaajille" http://but.fi/6y6
   Latvialaista mallia nääs.

  • VonAlitus-Valitus

   Lisää heinien kuvia ennenkuin ,kaikenmaailman kiinalaiset tulevat "jalostamaan" ne Fischer-Tropsch litkuiksi jättäen meille vain raiskiot missä ei edes karvalaukku kasva https://ibb.co/hCnXJk

   • edson

    Heinistä litkua?

    Taas oon pysäkillä. No katsoin sen kaavan, missä hiilimonoksidia sotketaan vetyyn ja hämmennetään hetki mielellään alumiinikattilassa ja sit pikkulusikallinen kobolttia mausteeksi.

    Tulkoonhan vaan kaiken maailman jässikät katkasemaan yhtäkään juolavehnän kortta, niin ...


  • S-Lätti

   No mutta, mikäs se siellä, Vitrupen rannan parkissa. http://but.fi/6y7 No sehän on hulppea Diesel-Home. Sellainenkin voi tuolle rantaparkille vaikka yöksi pysähtyä. Parhaimpina kesäaikoina siinä on limunaati ja grillikipsakin, mistä saa laadukasta lättiläistä sikaa suoleensa pakattuna ja savustettuna

   • edson

    Pitkä jeeees.

    Kerään ensi kaudeksi rantavartaloa ja sit pullisteleen. Lättiläinen sika voi olla sikamaisen hyvää. Onks niis limunadeissa hiilihappoo vai onks ne litkui?

    Kyl mua huvittaa, kun juon tällä hetkellä saksalais-lidliläistä kivennäisvettä ja se on ihka vettä vaan.


  • Van-Huussinen

   Do niin, nyt on toistaiseksi nähty tarpeeksi ruohoja ja puita. Siis toistaiseksi. Nyt tulee sarja vanhoja ruotsalaisia jenkkikoslia kesäkokouksessaan Tallinnassa https://ibb.co/cVp4G5 eräänä kauniina kesänä, silloin kun kesät olivat vielä kauniita.
   Ehkä nämä m,enopelit houkuttelevat Dr. Whoonkin takaisin maan pinnalle vaikka ghostina!

   • edson

    Ghost oottelee vielä, että noissa menopeleissä on fissiomoottori.


  • Edsel-Ford

   Mitä ihmett`? Herr Edsolvent on ollut täällä hillumassa melkein keskellä yötä ja laistanut työtä. https://ibb.co/i3BOR5

  • edson

   Rakas päiväkirja

   Rytmini menee joskus sekaisin, mutta onneksi se ei vaikuta lauluääneeni. Siis yö-päivärytmi. Mitä tulee henkisiin kokemuksiini näistä rytmityksistäni, niin aamuvirkkuna oli joskus henkisesti helekutin raskasta. Ajatus liikkui salamanterin tavoin päin puuta. No iltavirkulle kävi niin, että ajatus ei liikkunut, mutta haaveilin pilvissä. Nyt on molemmat sulasssa sovussa ja aiheuttaa joskus lähellä oleville pään raapimisia, että taasko tuo ...

   Yhtä kaipaan. En muista olenko kertonut. Tapasin(-mme) tanskalaisen Mörrumilla ja hirvee oli miehellä halu kertoa kaikenlaista. Ja minulla vastata, kysyä ja levitellä käsiä. Jotain ymmärsin, jotain en, mutta se suuri halu jutella jäi mieleen ja kohtaaminen päättyi kättelyyn. Olisin voinut myös halata.

  • edson

   Rakas päiväkirja

   Olen käynyt jo tarkistuttamassa kotini alapallonivelen ja vaihtoon meni. No piru, äsken soitti myös ent. autoni omaishoitaja ja kertoi karmaisevan tarinan putkiremontista. Jollei olisi kotona ollut, niin voihan nenä. Kaikki kuitenkin suunnilleen kunnossa, no kuivatus kestää. Ammattimiehissä ei suurempaa vikaa ollut, mutta mutta on ammattimiehiä ja ammattimiehiä.

   Vesikierto voi olla petollista. Siis näissä lämmitysasioissa ainakin.

   Nyt sitten hakemaan polttopuita, siinäkin saa olla tarkkana meinaan. Elämä voi olla aika ettenkö sanoisi. Saattaa se palmukin kaatua niskaan.

  • RoboCoppiko
  • RoboKoppinenko

   Sillä välillä kun Pehmoisella vuoteellaan iltapäivänokosia diesel Edson vetää niin, että lonkka pitenee niin valitan munien kurjuutta uudestaan. Olin nimittäin ostanut todennäköisesti Liiteristä 10 kpl rasian "suomalaisia" vapaan kanan munia. Olivat siis niin sikahuonoja että jo ensimmäisen avaamisen jälkeen teki mieli lingota loput suoraan biojätteeseen. No tuhlausta välttävänä käytin ne kuitenkin ja kun niitä täysin veteliä hiukan kellertäviä keltuaisia katsoi aina leviävän heti niin meinasi kyllä ruokahalut kadota.
   Kysymys on kun on oikeita munia maailmalla nähnyt ja maistellut, että mitä suomalaiset ovat tehneet, että heitä rangaistaan Ö luokan jätemunilla. Ihan kaikista kalleimmat omega munatkaan eivät ole olleet esimerkiksi persiinalaisen torin vakiomunien tasoa lähelläkään.
   Onneksi sain sen paketin tänään loppumaan. Mistä hankin seuraavat munat on kyllä avoin kysymys. Liiterin munat on kaikki testattu ja heikoiksi havaittu. Huonot olivat K kaupankin kellit. Pitänee yrittää Prismasta etsiä vaikka viiriäisen munia. Siellä muistan niitä nähneeni. Persiinalaisen torin ihan pikkukaupoissakin oli muuten aina viiriäisenkin munia.
   'Ja mikäs tää on https://ibb.co/jWZBUQ

   • edson

    Toto tota, meillä kaupasta saa Aittolahden munia, joskus. Ne menee kun ne tulee.
    Meillä sai ankan munia monta vuotta, mutta hitto. No olla nyt joka päivä kiinni ankkojen kasvattajana, ei ja ei.
    Perunasato oli lähellä nollaa, mutta onneksi on uudet lajikkeet, jotka eivät pettäneet kovin pahasti. Myyrät veivät suuren osan, se niille suotakoot, kun muuta ei voi.

    Kohta pääsee tekemään marjoista lingolla raakamehuja tai jo pääsis, mutta ootetaan vielä pientä syssyn pakkasten puremisia. Aronia ja pihlajanmarjat + porkkanaa sekaan. Tai sit puolukka + omenaa, vaikka tuo omenasatokin on mitä on.
    Tässä ei mennä puolukkaan https://www.youtube.com/watch?v=Ffrw69d4K3c mutta diisel vetää, nostaa, työntää tai siis hydrauliikka nostaa


  • DieselYankee-Baba

   Laitanpa samantien sen vbiimeisen kuvan jenkkidiesel sarjasta eli kuvan tyypillisestä jenkkiautoharrastajasta. Hyvin on painovoima hallinnassa ja tuiota painovoimaa kulöjettamaan tarvitaankin kunnon V8, eller hyr? https://ibb.co/mXK9ik

  • Husianen-kaani

   Nyt on alkanut poliittisen tyhjyyden jakso. Trump on hyytynyt, Persut hajonneet, Brexit unholassa, Merkel kelluu nenä pinnalla, Macron jäykistyy. Zapad on ainakin muodollisesti loppu ja voimme odottaa kuka vallataan harjoitetulla joukolla.
   Eiköhän kohta saada jotain uutta mielenkiintoista poliittista peliä. Jos ei muuta niin Erdokaani hyökkää Irakin kurdistaniin mikä on halunnut oikeutta itseelleen ja kansalleen.
   Karavaanarit taas vetäytyvät tällaisista maisemista ja jonloista talviparkkeihinsa kuin unioset karjut anteeksi karhut https://ibb.co/mhAX3k

   • edson

    Vuosi ollutkin kyllä antoisaa aikaa kaikille poliittisille kommentaaattoreille. Ehkä nyt sitten siirrymme sisäpolitiikkaan, kun ilmat kylmenevät ja pressavaalit lähestyvät. Hetkinen, nehän joutuu meneen talvella puhumaan kansalle, joka vaatii selityksiä soffalla, että miksi joulu on musta ja miksi lumi ei sula.

    Tämä karju joka kolmas viikko lupaa nauttia nelipyöräkodin pehmoisesta vuoteesta. Ai että. Joku luulis varmaan, että meillä on joka kolmas viikko karjun ulkoruokintakausi.

    Öljy se on se voiteluaine, joka rajoja siirtelee ja vaikka ei siirrä, niin määrittelee, missä kukin saa itsenäisesti asua. Minäkin nukun keskellä litiumia ja odotan, koska perustukset alkavat murtua.


  • Husiaisen-Klaani

   Sen verran syys nuutunutta on kohtalaisesta lämmöstä huolimatta meininki, että pistänpä tulemaan sen hiekkarantasarjan mistä joku kuva on kai ennenkin lähtenyt. Nää on kuitenkin otettu oikean kesän vallitessa https://ibb.co/fzMgeQ

  • edson

   Rakas päiväkirja, olen ymmälläni

   Lähitulevaisuuden kaupungeissa saa ajaa suurempipäästöisillä bensavehkeillä kuin mitä ovat nykydiisselit. Ja saatana kaiken lisäks sähköisillä tandemeilla, missä koko vihreä perhe on menossa jalkakäytävää pitkin piknikille. Juuri siitä syystä jalkakäytävän mutkat on heti loivennettava.

   Lisäksi. Jos ajat 200 000 km / vuosi bensalla, olet trafin eli valtion erityissuojeluksessa. Myös Soini taputtaa karvaisia ... tai siis taputuksen voimasta läskit hyllyy.

  • Huussinen-Capo

   Jos mie olisin päättämässä niin kaikki henkilöautot muutettaisiin litran tilavuiselle maakaasu käyttöiselle koneelle. Rakenteellinen nopeus ja vastaava paino pudotettaisiin 120 kmt ja hinta enintäin 10000 euroon kauppa uudelle vekottimelle. Se päästäisi suurinpiirtein saman verran kuin kolme litraa bensaa satasella juova kaara.
   Hyötyautot ja raskas liikenne myös maakaasulle ja vastaaville konetehotarpeille. Virka autot ja juppien kalliit edustusautot voisivat kalliilla hinnalla olla aina 2 litran vetoisuiutta vastaaviin
   koneisiin ja kahden tonnin ajopainoa vastaaviin asti. Virka autot kuten piipaa autot erivapaudella konetehon ja varustuksen suhteen.. Ja sitten vielä rannalle rentoutumaan kovasta kannanotosta
   https://ibb.co/ecvHok

   • edson

    Tossa oli 2 erroria

    Ensinnäkin, enkö saa asua maailman halvimmassa asunnossa, siis pitääkö muuttaa purjeveneeseen ja opetella reimarit. Taatana tentään, ei litrasella mopolla ... tai sitte lämmitys lopetaan kaikista asunnoista ja vesi poikki kans ja ja ja

    ja toinen errori oli toi kuva ku väitti erroriks.


  • Capo-Husiainen

   Mitä Pehmoisten kunnanjohtaja erroreista hourii. Litrasella koneella kulkee jo kohtalainen asuntovenekin tarpeellista vauhtia laiturista tai ankkuripaikasta toiseen. Reimarit on helppoja. Satamasta lähtiessä vihreet jaa oikealle puolelle ja punaiset vasemmalle ihan kuin oikeassa elämässäkin. Satamaan tullessa taas päinvastoin vai oliko se päinvastoin. Reimarimerkintä on muuttunut niistä ajoista milloin minun oli pakko osata ne
   Dieszel hbomet tietenkin saa ajaa kahden litran metaanikoneella eli metaanidieselillä.

   Ja kakien metaanilaivojen keulan tulee näyttää tällaiselta: https://ibb.co/kfCKJk

   ps. miksi muka edellinen kuva väitti erroria. hyvin ranta aukeaa ainakin minun koneessani.

   • edson

    Hyvin ne kuvat nyt aukes, olikohan näpeissäni jotain tai sit ja pusi pusi tuolle metaanilaivalle
    Mulla onkin huoli tästä suuresta nykyhehkutuksesta, että kohta en saa asua enää siellä, missä haluaa. Aattele ny helekutti, minä parkissa hienossa paikassa kuukauden ja ohi ajaa näitä v***n luannonsuajelijoita ties mitä tarkotust varten. No hehän liikkuvat aina asialla joo, varmaan kesämökille menossa kuseen laiturilta ja kuunteleen linnun lauluu. Joku niist on vielä duunissa Hesassakin, missä palaa pannuhuoneessa öljy. Taatana, ku mua sapettaa. No samarin auttaa jopa sapetukseen.
    Ny ne huutaa yleisiä ja julkisia sinne tänne ja kiskoja, jotka vievät etelään. Kuitenki istuvat heti ku silmä välttää lentsikoihin. Hikisiä ja paskamaisia kulkuneuvoi noi yleiset, paitti ratikat. No ei ratikoiskaan kyl pääse paskalle. Ja veeärrän vessat tiijetään ja sit jos oot tandemilla liikkeellä, ni kuka niist käy riu'ulla häh.
    Soitti tässä päiväsellä Laukaan energiasta ja sano, että saa aika tavalla etuu, jos kuluttaa noin 10 000 kWh vuodessa ja sit laittaa omasta tuotannosta langoille muille käyttäjille panostaan. Mä sanoin, että kun voitan lotossa, niin tulee kunnon tuulimylly ja sit loppuwatit menee sähköaitaan. Kysyin, et kannattaakos mun nostaa vuodessa 3000 kWh kulutusta, et saan jotain etuja. On noo aika vekkuleita noi myyntitussarit.


  • Huussinen-Khan

   Tässä esimerkki matka matin tyypillisistä Baltian yöpymispaikoista https://ibb.co/gxSmW5 Näitä on joka nurkassa hintatasossa noin 30 egee pär yä

   Eipä tule heti mieleen milloin olisin miekään junalla tai Pussilla matkustant. Taksil kumminnii muutaman kerran sillon ku ol nilkka paketis

  • edson

   Taas sitä noustiin ihmettelemään uutta päivää

   Joku on jossain kirjoittanut, että tämä korkeapaine häiritsee aaltoja telkkuun. No siittä vaan sano Sipilä. Mut onneks ei yöllä, kun tuli katsottua Siltaa. Facessa vasemmisto tais mainostaa, että tänään kantsii katsoo eduskunnan kyselytuntia. Jaahas joo.
   Kyl oli tyypillinen docventures ja haavistost pressa, naama joka ohjelmassa. Riku Rantalan mesoominen alussa, ei jaksa ei jaksa. Onks noi luannonsuajelijoita? Pelkäävät etupäässä omasta puolestaan ja näennäisesti lapsistaan ja lapsenlapsistaan. Siis ihmissuojelijoita. Aatamin ja Eevan olis kantsinu harkita ja kun meni läskiks, niin jumalakin ois voinu olla jämäkämpi... v***n demokraatti.

   Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt - no en ylläty,

  • Husander

   Sitä minä tässä vallitsevassa poliittisessa tyhjiötilanteessa mietin, että minkähänlaista mahtaa olla joukko elämä ja sosiaalinen maailma Pehmoisissa. Kai siellä muitakin ihmisiä asuu kuin Edsolventin äijä muijineen. Onko siellä muuta julkista tilaa kuin Nesteoilin kahvila? Onko Kunnantaloa, onko lääkäriä, onko hevoistallia tytöille, tai kettutarhaa pahimmille?

   Niin autiota on tämä pohdinta ja niin kuivaa maakin jo tämän vallitsevan korkeapaineen aikana, että ei ole ihan viime päivinä kuulunut jussienkaan ulvontaa märistä pelloista, kadosta ja lisäavun tarpeesta. Sen kunniaksi vaihdan välillä Baltian kuvat kallioiden kuiviin kuviin. Kalliokin on elävää luontoa nääs https://ibb.co/bW55r5

   Hiukan epäilen että Jumala olisi sosiaalidemokraatti, kun hänellähän yleisen oletuksen perusteella olisi sekä luovuutta että kohtuullisuutta. Vain papit ovat sitä alkuperäisajatusta sätänneet ja sotkeneet tuomalla holhouksen, tiukkapipoisuuden ja miellään tyrannian milloin ovat suinkin kyenneet! Eri jum,alien papit siis.

   • Alkuperäinen-Rapu

    Keskipäivää!

    Minä tulin juuri Malmilta kirjastosta ja kaupoista. Vieläkin tunnen käsissäni ja koko kropassani tuomieni taakkojen painon. Tuntui että kaikki on loppu. Silti jouduin heti kirjoittamaan lapulle sellaisia, mitä en nyt yksinkertaisesti saanut tuotua.

    Tuntuu niin tutulta tuo amummun ihmettely, mitä miniälle on tapahtunut? Minäkin "ihmettelen" yhä sitä, mitä tapahtui minun lasteni isälle, koska en saanut koskaan vastausta kysymykseen: miksi? Yksi päätoimittaja asui seinänaapurinamme vuosikausia ja me olimme hyviä ystäviä heidän kanssaan. Tuo toimittaja kävi pelaamassa tennistä exäni kanssa. Kun minulle ja lapsille kävi niin kuin kävi, niin tuo toimittaja kertoi minulle, että eromme jälkeen exäni oli soittanut hänelle ja ehdottanut tennistä. Hän oli sanonut, että "jätetään nyt tennikset väliin." Hän sanoi myös, että onkohan se pudottanut painot päälleen kuntosalilla? Tuo toimittaja on jo kuollut, mutta hänen vaimonsa kanssa olemme edelleen ystäviä.

    Ymmärrän, että weepeli kuuntelee hyvin ihmetellen näitä meidän tämänhetkisiä juttuja, mutta kyllä tuo kaikki kuuluu elämään. Ole vaan "urheasti" keskustelussa mukana, vaikka ymmärrän, että et pysty juuri ottamaan kantaa tähän. Emme me kuitenkaan tarkoita, että kaikki miehet tai naiset, käyttäytyisivät niin kuin meille on käynyt.

    Tänään tulee taas tv:stä eduskunnan kyselytunti suorana. Siellä käy taas tuo juupas, eipäs väittely.

    Torstai on "toivoa" täynnä - yritetään uskoa niin, koska toivottomuudestakaan ei ole mitään hyötyä - vaan päinvastoin!


   • Alkuperäinen-Rapu
    Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Keskipäivää!

    Minä tulin juuri Malmilta kirjastosta ja kaupoista. Vieläkin tunnen käsissäni ja koko kropassani tuomieni taakkojen painon. Tuntui että kaikki on loppu. Silti jouduin heti kirjoittamaan lapulle sellaisia, mitä en nyt yksinkertaisesti saanut tuotua.

    Tuntuu niin tutulta tuo amummun ihmettely, mitä miniälle on tapahtunut? Minäkin "ihmettelen" yhä sitä, mitä tapahtui minun lasteni isälle, koska en saanut koskaan vastausta kysymykseen: miksi? Yksi päätoimittaja asui seinänaapurinamme vuosikausia ja me olimme hyviä ystäviä heidän kanssaan. Tuo toimittaja kävi pelaamassa tennistä exäni kanssa. Kun minulle ja lapsille kävi niin kuin kävi, niin tuo toimittaja kertoi minulle, että eromme jälkeen exäni oli soittanut hänelle ja ehdottanut tennistä. Hän oli sanonut, että "jätetään nyt tennikset väliin." Hän sanoi myös, että onkohan se pudottanut painot päälleen kuntosalilla? Tuo toimittaja on jo kuollut, mutta hänen vaimonsa kanssa olemme edelleen ystäviä.

    Ymmärrän, että weepeli kuuntelee hyvin ihmetellen näitä meidän tämänhetkisiä juttuja, mutta kyllä tuo kaikki kuuluu elämään. Ole vaan "urheasti" keskustelussa mukana, vaikka ymmärrän, että et pysty juuri ottamaan kantaa tähän. Emme me kuitenkaan tarkoita, että kaikki miehet tai naiset, käyttäytyisivät niin kuin meille on käynyt.

    Tänään tulee taas tv:stä eduskunnan kyselytunti suorana. Siellä käy taas tuo juupas, eipäs väittely.

    Torstai on "toivoa" täynnä - yritetään uskoa niin, koska toivottomuudestakaan ei ole mitään hyötyä - vaan päinvastoin!

    Sorry! Nyt tapahtui moka. Tämä kirjoitus oli tarkoitettu Elämä-ketjuun.

    Pyydän nöyrästi anteeksi erehdystäni.


   • edson
    Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:

    Keskipäivää!

    Minä tulin juuri Malmilta kirjastosta ja kaupoista. Vieläkin tunnen käsissäni ja koko kropassani tuomieni taakkojen painon. Tuntui että kaikki on loppu. Silti jouduin heti kirjoittamaan lapulle sellaisia, mitä en nyt yksinkertaisesti saanut tuotua.

    Tuntuu niin tutulta tuo amummun ihmettely, mitä miniälle on tapahtunut? Minäkin "ihmettelen" yhä sitä, mitä tapahtui minun lasteni isälle, koska en saanut koskaan vastausta kysymykseen: miksi? Yksi päätoimittaja asui seinänaapurinamme vuosikausia ja me olimme hyviä ystäviä heidän kanssaan. Tuo toimittaja kävi pelaamassa tennistä exäni kanssa. Kun minulle ja lapsille kävi niin kuin kävi, niin tuo toimittaja kertoi minulle, että eromme jälkeen exäni oli soittanut hänelle ja ehdottanut tennistä. Hän oli sanonut, että "jätetään nyt tennikset väliin." Hän sanoi myös, että onkohan se pudottanut painot päälleen kuntosalilla? Tuo toimittaja on jo kuollut, mutta hänen vaimonsa kanssa olemme edelleen ystäviä.

    Ymmärrän, että weepeli kuuntelee hyvin ihmetellen näitä meidän tämänhetkisiä juttuja, mutta kyllä tuo kaikki kuuluu elämään. Ole vaan "urheasti" keskustelussa mukana, vaikka ymmärrän, että et pysty juuri ottamaan kantaa tähän. Emme me kuitenkaan tarkoita, että kaikki miehet tai naiset, käyttäytyisivät niin kuin meille on käynyt.

    Tänään tulee taas tv:stä eduskunnan kyselytunti suorana. Siellä käy taas tuo juupas, eipäs väittely.

    Torstai on "toivoa" täynnä - yritetään uskoa niin, koska toivottomuudestakaan ei ole mitään hyötyä - vaan päinvastoin!

    Sun kannattaa hankkii kärryt, joissa pyörät, siis kauppareissuihin. Ei muuta.


   • edson

    Kuules husanderi, mulla on sen verran sopivasti narsismia, että en viihdy juurikaan kuin muutaman kokoomuslaisen seurassa. Muut ... jätetään sanomatta.

    Neste tietysti, ja kunnantalo (mihin idän ihme eli metsästäjäkin on soittanut) ja lääkäri ja hevostalli, mut onneks tytöt lähtee kaikki, jotka kynnelle kykenee. No ne jäljelle jäävät tietysti kunnan palvelukseen, sillä isä ja äitikin siellä ovat olleet. Ehkä hieman liioittelen. On kirjasto, missä pesii kirjallisuuden sanansaattajat eli alansa jumalhahmot. Kova homma mut pieni palkka siihen hirveeseen rehkimiseen nähden. Ihan niinku opettajillaki. Tää oli piikkiä ja sarkasmia.

    Mul ei oo muijaa vaan kumppani. Väittää kyllä, että joskus olen ollut halukas ns. ohjailemaan, mutta nykyään jätän melkein poikkeuksetta omaan arvoonsa naisen logiikan. Toisaalta on se sellanen, joka on ikänsä töitä tehnyt ja muakin katsellut jo viiden vuoden kuluttua 50 vuotta. Tää ei ollut ennuste vaan jos ei luoja vie niin noin se menee.

    Jumanpliut, olihan kalliota, mutta ei sammalta.


   • edson

    Tuo oli aattelua herkistävä mietintä tuo, että jumala ei oliskaan demari. Jumala kuiteski loi eli kyl siinä luoviutta tarvittiin. Joka jestaan sopivat kasvit ja elukat. No ny papit koittaa väittää, että kyl se kait meni vähän toisin, että ihminen on apinasta, mutta uuvakit ja persut väittää toisin. Varsinki se persujen ämmä, ettenkö paremmin sano, siis se opettaja.


  • Husander-Hutaisee
   • edson

    Kyl maailmassa on paikkoja. On kuivahkoja, märkiä, kylmiä ja kuumia. Tuulisia, tyveniä. On tulivuorta ja mannerlaattaa.

    Joo ja on immeisiä. Kaikilla samat metkut mielessä pikku eri versioin.

    Taas ei metässä nähny oikein nokkaansa pidemmälle, vaikka maassa oli varmaan ötököitäkin. Niskassa hirvikärpäsiä. Silmä oli keskittynyt naapurin kaatuneisiin kuusiin. Jo viime myrskyn jäljiltä joskus keväällä. Vielä yksi reissu huomenna, niin homma on hoidettu ja vihreitä v****taa, kun ei pääse puunjyrsijät leviämään.

    Kiva muuten katsoo, kuinka kauan saan olla ko. puolueen jäsen. Tää tulee kyl vaatimaan multa aktiivisempaa otetta, ei se riitä että pistää halvalla facessa.


  • Husander-Laturi

   Mitä? Ootkos sää taas sekaantunut puoluepolitiikkaan? https://ibb.co/kUu7ok Varo ettevät tuntemattomat ala kohta nimittelemään Tuukaksi vai mikä se oli sen Satu Hassun seuraajan nimi;)
   https://ibb.co/bU1bg5 Näitä kuivakuvia kannattaa katsella tarkkaan. Niistä saattanee löytää alkuperäistä luoilakansan asumusta.
   Vielä taisi tuosta kalliokokoelmasta jäädä tältä erää pari lähetytämättä. Lisää näitäkin olisi kyllä tuolla varsinaisissa kuvakansioissani. Sellasiakin missä vihreä osoittaa voimansa keskellä kuivaa.

   • edson

    Vihreät eivät voi osoittaa voimaansa muuten kuin käyvät hakemassa lähdevettä Turuust. Tää voi olla aukeamaton juttu, mutta kuhan etin, niin selvitys tulee


  • Husander-Hardrock

   Tässä nyt teen sen neljän kuvan robotestin https://ibb.co/kMLcM5 Saan nyt ne loput kallio ja luolakuvat https://ibb.co/jWUtuQ kerralla, siis tällä latauskierroksella https://ibb.co/jsNeZQ jakoon. Näitä on ilmeisesti näin tekstin joukkoon tiputeltava https://ibb.co/eTAGEQ ja vielä mieluummin aina eri nimimerkillä, Jotta robo olisi suopea.

   Kun nämä tämän kierroksen kalliokuvat ovat lähteneet palaamme vihreisiin maisemiin sekä Baltiaan, että Lappeenrannan tienoille. Hyvässä lykyssä Abboforsin lohikaqhviln keväisiin maisemiin

  • Husaisesti

   Huam! Kun katsot tarkkaan tuota viimoista aavikkopuun kuvaa, niin huomaat että siellä oksalla on oikea vuohi välipalalla. Arabien vuohet ovat erittäin kiipeilytaitoisia

   • edson

    Ei siinä kovin tarkkakaan tarvinnut olla, kun sen kiipeilijän huomasi. No vuohet kait on jotenkin luotuja kiipeilijöiksi. Ihme ku vuorikiipeilijät eivät käytä orjinaan, vaan "tyytyvät" ihmiskantajiin. No saa ne palkkaa varmaan, vuohelle riittäis kyl vähempikin, koska on köyhän lehmä


  • Huussinen-Capo

   Nyt kun kaikki jo koisii voin vielä skrivailla yhden kuvattoman jutun. Noita puussa kiipeileviä vuohia on lisääkin vähän eri paikassa kuvattuna, jahka joskus siirrän niitä lähetyskansioon alkukansioista.

   Ne vihreet tai virheet ovat kyllä tavallaan mielenkiintoista väkeä. Niillä on ideologia mikä nimellisesti ajaa ilmaston ja luonnon tai milloin minkäkin etua, mutta toimenpiteet toimivat juuri päinvastoin

   Minun pitäisi olla vihreä oikeilla toimenpideajatuksilla ja sinun siellä Pehmoisissa kunnon kokoomuslainen virkamies eli dieseli päälle ja jarrut käyntiin ;)

   Onko Pehmoisissa tenniskenttää, golfkenttää ja pelailetko usein :))) Vai peliletko pasianssia diesel homen toimistopöydällä?

   Ymmärsinkö, että avomuijasi pitää sinut kurissa ja rouvan nuhteessa? :)

   Tämmötti jutui tulee ku lähtte Turuust vettä hakeem!

  • edson

   Alkukansiosta lähetyskansioon? No ni siis kamerastako tietokoneeseen tai siis muistikortilta tai jopa levyltä.

   Mä kuulun siihen virheeseen joukkoon, joka ei luovu ei sitten millään "tavoistaan" ja tottumuksistaan. No tapoja korjaan kyllä, mutta niitäkin toisella kädellä. Toisten tavat ovat siinä mielessä mielenkiintoisempia korjattavia, kun huomaan, että moni ei ees oo koskaan aatellu saati että niillä olis tapoja ollenkaan. Nyt taas on tottumukseni vaan saanut uutta potkua, sillä olen ollut huomaavinani elämän nelipyörässä olevan aika jees ja jopa luantoystävällistä. Mut auta armias, jos kaikki polttas puuta ja tekis niinku mä, ei tulis mitään.

   Peleistä hieman. Olen tainnut joskus sanoakin, että nuorena Laajasalon golfkentällä lyötiin palloja pusikkoon siihen tahtiin, että rahat loppu. Hauskin peli oli kesällä, kun naapurin rouva, kumppani ja mä pelattiin sanaristikkoo. Juttu ainakin lensi.

   Mitenhän tohon vastais tohon "kurissa" pitämiseen, ettei menettäis ihan kasvojaan. Mä sain aikoinani elämäläisiltä diagnoosin, missä oli jotain hivenen ... Lyön nuo pisteet, jos vaikka joku innostus, mutta siellä nyt haukutaan miehiä urakalla, joten ei ne ehi. Ja ainakin yhtä naistakin solvataan.

  • edson

   Rakas päiväkirja, tule talvi millon vaan.

   Piippu on nuohottu ja likakaivo tyhjennetty. Pitäs olla tuo pumppu, millä ite saa likakaivon tyhjennettyy. Vaikka en antibiootteja ehkä kusekaan, niin parempi niitten on, niitten likavesien, olla puiden juurilla. Kasvavat puut terveemmiks. No hauki kyllä tykkäis, jos ois pessy ittensä ja pyykkinsä havin mäntysoopalla. Ja toisaalta, kukas ny sentään paskaa antaa likaviemäribisniksille.

   Ja jumaliste, muuttakaa maalle, tuutte onnellisiks, sillä mikä voittaa hien muodostamisen raikkaas ilmas. Suppilot ovat vielä piilossa, mitä suuresti ihmettelen. Liekö metsäkoneen jäljiltä, en tiijä?

  • Husanowich

   Maalle voisi kyllä muuttaa, ellei olisi niin jämähtänyt paikoilleen, että ei enää matkustelekaan harva se päivä, mitä nyt käy vähän "dieseliä" pöllyttämässä. Se on vaan se muutto-operaatio kaikkine seurannais tarpeineen suuri homma. Niin suuri, että motivaation on oltava tosi korkealla. Ei sen puoleen, on minuakin houkuteltu Lappeenraantaankin muuttamaan, ja maallahan se on.
   Olisihan se kyllä hienoa päästä vaikka Kaukaan sellutehtaan viereen asustelemaan taas. Siellä rahakin "tuoksuu".

   Mitä ihmettä niissä suppareissa on mikä ihmisiä kiinnostaa. Nehän on kuin kuminsuikaleita söisi. Sama Khanttarhelleissä. Ainoastaan pieneksi paloiteltuna sopassa menettelevät. Eivät pääse samalle viivalle tattien ja rouskujen kanssa. Eivät edes lampaakäävän tai orakkaiden.

   Nauriita tekisi mieli. Toisaalta nekin ovat parhaimopia nuotion alla maassa kuumennettuina kuten potukin ja eihän kaupunkilainen voi sellaisia herkkuja edes ajatella.

   Polynesialaiset toki olivat jo historiassa keksineen maassa nuotion alla palmunlehtiin käärityn sian paistamisen hedelmien kanssa.

   https://ibb.co/hJowyw mitä lie tuossakin kuvassa

   • edson

    Joo toi maalle muutto oli ihan vaan sellanen miten sen ny sanois.

    Supparit on siitä hyviä sieniä, että ... kumppani huusi, että maukkaampia kuin kanttarellit. No minä taas sotken niitä vaikka kaurapuuroon, ja puolukkaa päälle ja kuivatan näin syysmeiningeissä, kun hellaan pistää tulen ja varpaitaan hellii lämmössä ni koko hyöty hyötykäyttöön eli tupaanki lämpöö, sano. Söinköhän jonkun huumesienen, ku teksti on mitä on. Pakurii en oo ottanu vähään aikaan.

    Mulle tatti on kans jees, vaikka mieto onkin. Nauris joo, en oikke tiijä, raakana ainakin nippanappa kitkerähkö. Täytyis varmaan kerätä tarpeeksi ajoissa, ettei puistuis.

    Onkos sininärhi? Tai siis onkos ees olemassa sininärheä? On, Intian sininärhi


   • Kägönencucui

    Tuon kuvan olin joskus aikaisemminkin postannut ja silloin se oli nimetty Pärsiinalaisen torin viherkäeksi


  • edson

   Nyt on aamen, polttopuut raijattu metästä. Törmäsin sellaiseen juttuun, että tuulenkaato ja sen juurakko-osa oli lähellä halata minuu. Se kun keikahti kanto-osan puolelle ja onneks jätin tarpeeks pitkän kannon, se jäi siitä nojaamaan maata vasten. Harvinaisen nopea tapahtuma. http://bot.fi/240o

   Ja nyt sit kuminsuikaleita joku päivä hakeen, ku ei ollu koppaa mukana. http://bot.fi/240p

   • Saitikkinen

    Jo vain oli julmetun hieno kanto. Tollasist miekii tykkään ja mettä ja. Siis mettän oliot, joita arvostan.
    Nuo sienet kyllä näyttivät seitikeiltä. Eivät kuitenkaan taikasieniltä. Sen verran olen toki selvittänyt, että tiedän miltä ne näyttävät


  • Saitikkinen
  • Husandero

   No jättipä kuvan avaamatta. Ehkä kuvan ja lähteen luonteesta johtuen. No katottaan aukeeko botattuna http://bot.fi/2414

  • Tattaari

   Siänistä ja ruoasta puheenollen, niin tässä mallia Arabianmerenrannan "nakkikioskista". Siinä on ruokaa ns. hidas keittiöstä missä ne on alunperinkin keitetty näissä isolissa kattiloissa jotka ovat näille arabimaille täällä ranta alueilla tyypillisiä. Yhdessä on riisiä, toisessa kanaa tai jotain muuta, kolmannessa kastiketta, kasviksia jne. Voin kokeilleena taata, että jos kohralle sattuu niin kannattaa kokeilla. https://ibb.co/nG3aab Melkein voittaa tattirisoton. No ei nyt sitä sentään.

  • Allahu-Husander

   Käydäänpä rukoilemassa sheih Zayedin (ex. Abu Dhabi ruler) moskeijassa mikä tässä on vielä tekeillä https://ibb.co/jXEj1G Sitteen käymme kalassa muutamassa kuvassa joista osa saattaa olla nähty aikaisemminkin. Mutta kertaushan on muistamisen isi!

   • edson

    Moskeijaksi maskeerattu ydinvoimala :)


  • Akbar-Husander

   Lataanpa työvuorossani ajan käydessä pitkäksi vielä toisen kulman kuvan Abu Dhabin noin 30000 ihmisen Allahun palvontapaikasta mikä on nykyisin jo valmis https://ibb.co/eCOKJw
   On muuten huikean komea paikka vaikka käyttötarkoituksesta voidaan olla kaikenlaista mieltä

   • edson

    Jee, nyt on suojakuoretkin saatu asennettuu


  • edson

   Rakas päiväkirja, nukuin hyvin

   ja Siltakin täksi päiväksi / illaksi ja keno kans. Sain kuvan poijasta ja kumppanista, jotka "hilluivat" toisen pariskunnan kanssa Stuttgartissa saksalaisissa vaatteissa (tais mennä väärin), mutta joka tapauksessa miehet nahkahousuissa ja naiset näteis leningeis.

   Mä tykkäisin kilteist. Ja heti hakeen laivareittei. Veikkaan, että tosi kallista.

   • edson

    Kallista ja kallista

    Belgiasta Harwishiin öbaut 200 ekuu meno ja sieltä 600-700 km Skotlantiin. Mitä helevettii mä siäl teen? No sitku itsenäistyy, niin sitten.


   • edson
    edson kirjoitti:

    Kallista ja kallista

    Belgiasta Harwishiin öbaut 200 ekuu meno ja sieltä 600-700 km Skotlantiin. Mitä helevettii mä siäl teen? No sitku itsenäistyy, niin sitten.

    Eiku Hollannista ja sitä paitsi, jos on maakrapu, niin ei viitsi edes etsiä matkaa Norjasta Skotlantiin. APUVA. Mihkä mä meen, mihkä?


   • edson
    edson kirjoitti:

    Eiku Hollannista ja sitä paitsi, jos on maakrapu, niin ei viitsi edes etsiä matkaa Norjasta Skotlantiin. APUVA. Mihkä mä meen, mihkä?

    Mä meen sienimehtään, mutta ekaks siistimään tien, noin 200 metriä meiltä kesänaapuriin. No siel roikkuu pari oksaa sillail pahasti, että raapivat nelipyöräasuntoni kattoa ja kävele en, sillä saattaa nilkka nyrjähtyy ja se on itse aiheutettu vika eli loukkaantuminen eli privaattiin lekuriin. No käveltävä kyllä pätkimään ne oksat, pärkkele


  • Dr.Whoo

   Mikäli oikein huomasin, jo edesmenneeksi julistettuna (vähintään epäiltynä) julistan täten itseni takaisin tulleeksi. Mikäs nimittäin pahan tappaisi, häh?

   Olen itse asiassa terve kuin pukki. Olen laittanut ruokavalioni (taas kerran) kuntoon, pudottanut 15 kg, lisännyt liikuntaa roimasti ja nuortunut siinä sivussa kutakuinkin 20 vuotta. Vain parran charmikkaasta harmaantumisesta näkee että en ole aivan nuori poikanen. Minulla on koko aikuisikäni ollut parta. Erittäin tyylikäs tietysti.

   Tuo migreeni kyllä vaivaa nykyään entistä useammin, onni kuitenkin että se ei minulla ole luonteeltaan pahinta mallia. Pahoinvointia ei yleensä ole lainkaan. Kohtauksen alussa tulee näköhäiriö jossa osa näkökentästä häviää, sitten klassiset aurakuviot, sitten aivan s..tanallinen päänsärky. Tai olisi s..tanallinen, mutta ajoissa otettu yksi tonninen parasetamoli ja yksi neljäsatanen ibuprofeiini taittavat pahimman säryn. Särkee kylläkin noista tabuista huolimatta. Voitte kuvitella mitä se olisi ilman. Tämä koko kohtaus on ohi muutamassa tunnissa, joten pääsen hyvin helpolla moniin kohtalotovereihini verrattuna.

   Kiireitä on pitännä, niinkuin tavallista. Joten aikaa pitää säännöstellä tärkeysjärjestyksessä. Tämä tämmöinen ajanviete ei aina ole prioriteettien kärjessä, valitan.

   Ps. Tänäänkö ja huomenna sitten K. Räikkönen näyttää ns. närhen munat?

   • edson

    Jumal'auta, tääl on allekirjoittanut vaeltanut itsesyytöksissä ja tietty, vaellus jatkuu, mut helekatisti, ettenkö sanois älyttömästi tai sit siit väliltä että terve tuloo

    ja minun yksi miniä pääsi vuosisataisesta hirveestä migreenikohtauksesta ku sai lapsen eli synnyt ...äsh.


  • edson

   No ni, mullaki parta ja helekutin vatta ja no se ehkä lähtee, ehkä ei, mutta ku tupakki jäi, niin olo on kuin tän ikäsellä.

   Yhteensä työkävelykilometrejä tänään1,15 vaikka en mitannut ja näillä vehkeillä, sano. Korkeimmillaan yltyn ehkä viiteen metriin http://bot.fi/241p vaikka ilmoitettu "teho" on kuusi metriä.

  • Hallelujakbar

   Ei ole migreeniä, mutta kaipa tässä on ylösnousemuksen ihmettä todettaessa lähdettävä etsimään kuivattuja tatteja marketista tattirisottoa varten, kun ei saanut itseään aamulla liikkeelle Lappeenrannan torille, eikä edes antamaan kyytiä Polle orille

   • edson

    Olen ollut niin kiltti ja ahkera, että saan saunan jälkeen suppilopiirakkaa. Eilenki puolukkapiirakkaa ruis/vehnä/vanha kaurapuuro taikinaan. Koita ny sitten laihtuu, häh

    Jos jätän saunan väliin, niin voisin jo nyt ... mutta venttaan maalimancupin suunnistusta Sveitsistä. Ja illalla Edelleen Alice Teemalta. Nimittäin tuota noin, sairauksilla ei saa leikkiä, mutta jotenkin oon nähny kerran unen, että paan ranttaliks sitten, kun muisti menee. Joskus nuorenaki pistin ranttaliks.


  • Cockalariikki

   ps. En ehtinyt kommentoida, että onpa koreet ja kalliit suojatyövaatteet Pehmoisten metsänhoitajilla. Ihan kuin Maharadjan riikinkukolla

   • edson

    Pärkkeletto sinnuu, vai että riikinkukko ja maharatja. Nääs ne ampuu ne jotkut jo ny kaikkee mikä liikku, ne luannonsuajelijat. Täytyy olla merkittynä, että osuvat.


  • Huussintakuinen

   Palasin jo tatinhakumatkalta. Kiersin Suomen suurimman Prisman eli Kaaren Prisman kaikki hyllyt löytääkseni kuivattuja tatteja vaan en löytänyt. Lopulta löysin herkkutatteja laimessaas soolaliemessä ja todella herrain herkun hintaan eli 10 egee 250 gr kuivapaino, mistä riittää tavara juuri yhteen risottoon. Kallista on tattirisotto. No samalla tuli hankittua risottoriisitkin ja tuoreita Portobello sieniä mitkä ensimmäiseksi paistan vaffasuolaisessa voissa välipalaksi. Siitä saa sellaista sapuskaa että se kelpais Pehmoisten "Riikinkukollekin"

   Ajatellessani maailman meno havaitsin että DR Whoo on lopulta salamuslimi, sillä hän nousi ylös "kuolleista" vasta julkaistuani tosi hulppean moskeijan kuvat ja kailottaessani Allahua!

   Kuntokin on rtapainen. Pelkkä suuyren Prismaman läpi kyykkääminen aiheutti väsymystä. Ainoa paikka missä väsymystä ei ole vaikka siellä viettäisi 24 h on pollen ratin takan jalaka polokimella.

  • Vilikainen

   Ja tästä kuvasta https://ibb.co/j0XEmG voisi kuvitella sen olevan jostain mangroveviidakosta mutta eipä olekaan vaan on Ahvenkosken-Abboforsin toisen voimalahaaran väliin jäävässä saaressa juuri lohikahvilaani vastapäätä. Noin 50 metrin päässä veden toisella pualella.
   Maisemia löytyy myäs Suamesta jos on silimä millä vilikaista.

  • Tatindero

   Ja tästä tienviitasta suuntaamme kohti seuraavaa kalaisaa kuvasarjaa josta siitäkin on varmaan jokunen kuva erillisenä ennen lähtenyt, mutta se kertaus, se kertaus, eikä kaikkia kuvia kerrata eikä varsinkaan jatkossa kun nyt lähetetyt menevät kaikki koostelaatikkoon osoitteella lähetetyt https://ibb.co/cCDAtw tätä seuraa kalastuspatti ja sitten erilaisia kaloja. Harmi ettei ole kunnon tateista kuvia. Niillä olisi sopiva siedätyshoidollinen vaikutus eräille!

  • edson

   Oothan sinä ottanut paljon kuvia. Minulla ei ole kaloistakaan muistaakseni paria kuvaa enempää ja niistäkin toinen pitäsi skannata. Toinen on taas niin etäältä otettu, että vain kalaa roikottava käsi on kummallisessa asennossa. Vain minä tiedän ja kuvaaja, että kädessä siis roikkuu kala. Yleensä vaikeutena on ollut saada mahtumaan ne kehyksien sisään, joten ei sitä filmiä ole viitsinyt tuhlata.

   Mutta mutta, lähetänkin yhden sikamaisen kuvan ajalta, jolloin sudenmetsästys oli Pehmoisissa päivän sana. http://bot.fi/242i ja tästä pari sanaa. Olin kumppanin siskon miehen kanssa ajelulla ja hän halusi brassailla eli näyttää valtavaa aluettaan eli metsäaluetta, minkä omisti. Samalla rehvakkaasti, että täällä meillä tehään näin ... niin kyllä ulvonta loppuu.

   Mies osasi arvioida, millä hinnalla kannatti metsää ostaa. Periaate oli, että vähintään maa-alue jää voitoksi taskuun. Kovaa kuitenkin oli viljelijän/metsänomistajan arki, kun viinaa piti vetää, jotta pysyi tolpillaan tai ainakin tienisteissään ja suunnitelmissaan. No ei sitä vuositolkulla kukaan kestä, ei ei.

   • edson

   • edson

    Heitetään nyt vielä yksi vuosi, 2005 muistaakseen. En löydä nyt kuvia niistä herkkutatti"vuorista", mitä kuivatin. Ja äkkiä sitä sitten heittäytyi ronkeliksikin, ei enää kelvannut kuin aivan parhaat, myyntihinnaltaan muistaakseni 4-5 euron tatit, siis omaan käyttöön. Myyntiin en kerännyt. Sen jälkeen on kyllä saanut tarkkaan etsiskellä näiltä main. Oisi ehkä sitten saattanut saadakin, mutta olisi pitänyt lähteä merta edemmäs kalaan.

    Ja tänään ronkeli menee heittään virveliä ja opettelee hyväksymään sen hauen. Siis yltäkylläisyyttä tämäkin. Nythän on buumi, että jokainen kehuu hauen makua, minä en kehu, koska se on makuasia. Tosin kerran olen saanut maistaa hyvää kylmäsavuhaukea.

    Ihminen on kummallinen eläin. Polttopuukin pitää olla koivua. Tai siis näin mielletään, myös minäkin siis. Jos kaadan joskus omenapuun, niin sitä en polta. Pihlajankin voisi säästää "parempiin suihin"


  • Tatindero

   Tässä yksi sellainen aarinkoisten vesien kalanhankintahenkilön puatti https://ibb.co/kVeOfb
   Näillä laittavat vesiin sellaisia katiskan tapaisia vehkosia. Huomattavasti suurempia. Täytynee niistäkin kaivella kuvia esiin tuolta pääkansioista.
   Tatteja ei näiden maisemissa kuitenkaan kasva, mutta niitä saa pakasteena dalla vallen pusseissa mutta Suomessa mistä ovat yleensä peräisin ei vaan pakastetattia löydä mistään. Kaik on viety Italiaan ja sieltä mualimalle

  • edson

   Jahas, taas "poistettu sääntöjen vastaisena" joku juttu/kuva

   No kun nyt tuli tilattua Hesari kolmeksi kuukaudeksi, niin samalla selaan aina kunkin päivän Hesarin syntymävuodeltani. Rikoksia, vehkeilyä, korpilakkoa kotomaassa ja ulkomailla vähän kait sama juttu. Oli se hirveetä aikaa.

   Valtio ei kyennyt maksamaan kaikista 1,2 miljoonasta lapsesta lapsilisää, joten työnantajat velvoitettiin maksamaan osa , karkeasti noin puolet koko potista.

   Mutta ne jotka kykenevät lukemaan ko. lehden, näkevät myös mainoksen ja niin voivat myös etsiä ja tutustua sen ajan tutkimuksiin Valittujen palojen kautta http://bot.fi/242n

   • KaksiKalaa

    Tuosta Hesarista puheenollen. Minä luen sen nettiversiota mihin pääsee tilaaja artikkeleita lukuunottamatta riittävän laajasti käsiksi.

    Tilaisin sen kyllä, jos sillä olisi määräaikais tilausmahdollisuus, vaan ei ole. Tilaus on aina jatkuva ja jos sitä ei halua jatkaa niin se on suurella vaivalla irtisanottava.

    Tuossa ensimmäinen kuva kalansaaliista aarinkorannoilla https://ibb.co/ge210b


  • Sikandero

   Tuossa kuvatuksessa pitäisi näkyä niitä tyypillisiä kalastusvehkeitä eli merran ja katiskan risteytyksiä, mitkä ovta siellä päin maailmaa kovin yleisiä kalanhankintavehkosia https://ibb.co/mCzELb sainkin pikaetsinnällä lisää kalan ja kalankäsittelyn kuvia. Kapakalaa kalbalaisittain.

   Edsolventin ystävien sikakuvat ja kylmät naiset on noteerattu. Niihin kommentoidaan kunhan keksii sopivan terävän kommentin

   ps. poistettu teksti lienee pikaisesti poistettu seksi sepon yritys. Ei mikään meidän lähetyksemme

  • Dr.Whoo

   "Ihminen on kummallinen eläin. Polttopuukin pitää olla koivua. Tai siis näin mielletään, myös minäkin siis. Jos kaadan joskus omenapuun, niin sitä en polta. Pihlajankin voisi säästää "parempiin suihin"

   Tuota olen itsekkin aprikoinut että onko se nyt järkevää poltella niin hienoa puuta kuin koivua. Nykyisin on saatavana monenmoisia briketti-klapejakin, joiden lämpöarvo lienee jotain kolmekertaa kuivan koivuklapin verran. Muuten ehkä hyvä, mutta miten on takkaromantiikan laita? Miltä se nyt tuntuisi sanoa: laitanpa pari brikettiä takkaan?

  • MieVaaan

   Puhukaa te kaloista, mie näytän niitä. Tässä ovat alkukuivauksessa aarinkoranna hiekalla: https://ibb.co/f4D8wG ja juuri sellasilla häkkyrämerroilla kalastettuna. Kunhan ovat lopullisesti kuivuneet mistä näytän eri vaiheita niin määränpää on säkki ja suunta Bangladesh, Intia ja Pakistan.

   Niistä Edsolventin naisklipeistä tuli ainakin sellainen aivoitus? että niillähän voi hoitaa ilmastonmuutosta. Jokainen hommaa itselleen naisen ja heti alkaa ilma huushållissa viilentyä!, eller hyr. Lännen mies ei tuohon kyllä "uskalla" kantaa ottaa

  • edson

   Krikettiklapit joo

   Naapuri oli ostanut sellaisia pötkylöitä. Olisi antanut kokeiltavaksi, mutta koska poltan kovalla vedolla varaavaa takkaa, niin en luota kaikien takkasisältöjen kestävän kovia lämpöjä. Mielestäni jo yhdellä kokeilullani sulattelin yhtä valurautaosaa, en arinaa, mutta vetoon liittyvää läppää. Voi toki olla muukin syy. Korvasin sen 10 millin teräslevyllä ja se on kestänyt.

   Joksikin tonnikalaksi luokittelin Sikanderon kalakuvat. Mutta jossain oli ihmettelyä, että silakka ei enää kelpaa ostajille. Hitsi, onko savusilakka unohdettu? Nyt, kun vielä savustettuakin saa, jos ei nyt ihan joka paikassa, niin vaikka puistossa.

   • Sikanderin-poika

    Minulle kelpaisi silakka, mutta sitä ei enää juurikaan Liiteristä löydä. Prismassa on mutta varsin pientä. Kerran kokeilin niitä Prisman tuoreita silakkafileita eli silakoita ja en ollut niihin läheskään yhtä iloinen kuin niisä Lidlistä saaduista numeroa suuremmista silakoista silloin kun niitä vielä sai https://ibb.co/f7eywG Nuo eivät ole silakoita vaan jotain sardiinin tapaisia joita uiskentelee Arabian meressä


  • Sorkkanowich

   No tämän verran tuli siitä Edsonin ystävän metsään viemästä sikasyötistä mieleen tai sen sorkista, että kenenkäs https://ibb.co/nmKWGG sorkka se siinä?

  • AlKala

   Ja tässä kunnon pläjäys rantakalastamisesta. Juuri sellaisesta mistä ovat osin peräisin nuo minunkin ottamani kuivamassa olevien kalojen kuvat https://www.youtube.com/watch?v=ctY9tIyn29s Yllätteen tuossa u-tubessa on yksi suomalainenlkin kuvaajaosuus. Se en ole minä. Minä olen ihan still kameralla kuvaillut mutta usein juuri Kalbassa mikä oli eräitä suosikki reissupaikkojani Dubaista

   Tuossa U tubessa riittää katseltavaa samopin kuin sen mukana tulevissa muissa utubeissa. Voi suorastaan erikoistu aarinkovesien kalaan ja kalastukseen

  • Dr.Whoo

   "Jokainen hommaa itselleen naisen ja heti alkaa ilma huushållissa viilentyä!, eller hyr. Lännen mies ei tuohon kyllä "uskalla" kantaa ottaa"

   Kohta kai takkatulet kielletään, nimittäin Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on arvioinut, että puunpoltto aiheuttaa 400 kuolemaa vuosittain.

   Tää liittyy pienhiukkasiin, joita kuulemma kuulemma tuon uhrimäärän verran pääsee karkuun suomen 3 miljoonasta tulisijasta. Tiedä häntä. Rakennusmääräyksissä oli vielä jokin aikaa sitten määräys, että ok-talot on varustettava varaavalla puupolttoisella tulisijalla. Tiedä häntä sitäkään onko moinen määräys yhä voimassa.

   Tämä tämmöinen saattaa kyllä viilentää huushållia.

   • edson

    Puun poltto
    Tässä tullaan ehkä vähän saman asian eteen kuin puhutaan siitä, että afrikkalaiset polttavat kaikenlaista mm. siksi, että saavat laitettua ruokaa. Tai siis näin minä mietiskelen. Siis missä se sama asia? No siinä, että jos on pienet tulot, niin halvinta keinoa aina etsitään oli kyseessä mikä tahansa selviytymisen keino. No halvin keino ei toki ole sähkösavustimella savustus, mutta sen taas pystyy köyhempikin tekemään ja laatu on tasaisempi kuin puulla savustaminen. Ja se helppous ennen kaikkea.

    Ihmiset elävät yhä kauemmin, mutta uhkiahan on, se on selvää. Ja paljon.


  • Al-Kalaisa

   En ole itsekään varma onko tuo omakotitalon varaavan takan vaatimus enää olemassa. Saisi olla ja vielä niin muutettuna, että sen takan tulisi olla dual fuel takka eli normaalioloissa LPG tai Metaanikaasukäyttöinen ja kriisitilanteessa vaihdettavissa klapille ja muulle hätä puutavaralle.
   Kaupunkien kaukolämpölaitoksetkin pitäisi ola kriisitilanteessa puutuotetoimisia, mutta vain kriisitilanteessa. Kotitalouksissa puuta voisi poltella joskus vaihtelun ja "juhlan" vuoksikin.

   • edson

    Tässä tullaan yhteen asiaan, mitä kukaan ei pysty minulta viemään eli puulla lämmittämistä.

    Heti pitää vetää takaisin. Siis säännöt ja lait eivät pysty, mutta jos energiayhtiöt samalla vuosihinnalla lupaavat lämmittää huushollini, niin sitten kyllä.

    No onhan se niinkin, että jospa talvi siellä jossain ja kesä täällä jossain.


  • AlinKala

   Tässä niitä aurikokuivattuja "silakoita" jo läjiin haravoituna ennen säkittämistä. https://ibb.co/gVjODw Näitä kaloja mainitaan jo historiankirjoissa tämän alueen vientinä laivakaupalla aina Enklantia myöten. Koitan myöhemmin saada liitettyä alueen kalastuksen suurkuvaston. Siinäkin ihmettelemistä riittää. Haineviäkin täällä kuivataan. Ne kalat mitkä ekana lähetin ja Solvent kysi olivat pieniä haita. Hai hai! vai oliko se hui hai!

   • edson

    Lokitkin jättävät kuivatut kalat rauhaan. En kyllä muista, millainen näky se oli aikoinaan turskankuivatustelineillä.

    Hai hai se minulle ekaks tuli mieleen niistä kuvista, mutta pisti kirjoittamaan kuitenkin tonnikalan. Jos ois sellanen laji kuin evätonnikala. Ne eväthän viittasivat juu haihin ja pärstäkin ehkä.


  • Dr.Whoo

   Ruoasta puheenollen, syön sitä toisinaan yhä vaikka hoikistuneesta olemuksestani ei uskoisi. Tänäänkin oli paneroitua voissa paistettua turskaa. Oli turskasen hyvää.

  • Kaikkienturskien-father

   Tässä on melkoinen tarina kalbalaisesta "turskasta" eli osin noista aurinkokuivatuista fisuistakin.
   http://bot.fi/2430 Siis jos sen pitkän linkin lyhennys onnistui ja jos joku jhaksaa sen pienen enklanninkielisen aluehistorian lukea

  • Babandoff

   Lastataanpa tänne vielä malleja siitä isompien kalojen kokoelmasta https://ibb.co/iyUAdw ja jätetään ne silakat sinne aurinkoiselle hiekalle kuivumaan ja odottamaan laivausta säkitettynä.
   Kohtahan tässä päättyy sunnuntaikin ja alkaa "työ" viikko

  • edson

   Wikissä kerrottiin, että kapakalan valmistus oli joskus Suomessakin yleistä. Siis ilmakuivatun kalan. Miksi aina sijoitan tuon kuivatuksen vain Lappiin?

   En jaksanut sanakirja kädessä lukea tuota engl.kielistä tekstiä. Siis kielen opettelu ja osin kertaus on ahkeruudesta kiinni.

  • edson

   Joo siis rasvassa paistaminen

   joskus niin niin vie kielen, vie. Samoin kuin voipulla. Usein kuitenkin ohitan sen rasvan ostamalla rasvaista kalaa ja jos ankeriasta saisin, niin kaik olis kuin taivaassa.

  • edson

   Ja hieman tiedeuutista 2.10.1948 http://bot.fi/2446 Koko artikkeli olisi hauska lukea, sillä jo pelkät käsitteet ovat mielenkiintoisia (radiofosfori)

  • edson

   Rakas päiväkirja, sitte henkisiin juttuihin

   Olin näkevinäni yhden filmin sanomana muistisairauden kaameimman taudin eräänä hoitokeinona vaikkapa nyt sitten maailmallisen rakkauden yli rajoja syleilevät mahdollisuudet. Edellyttää kylläkin rakkauden tuntemuksen omaamista.

   Yhtä lailla on myös ihmismäisellä huumorilla, viekkauksilla ja muilla huijauksilla ja yleismaailmallisilla henkisillä ominaisuuksilla kantosiipeä yli rajojen, joten kaunis tarina viekkauksista voi ihmeessä pitää altshaimerikon (en viitti tarkistaa, tai) alzheimerikon tiettyyn pisteeseen saakka kiinni yleiselämässä. Huom. sanani ovat ehkä 1948 käytettyä tieteellistä termistöä. Tai sitten ei.

   Samassa filmissä olin näkevinäni sellaista, että liian pakonomaisesti ja liian suurella "raivolla" omaksutut tieteelliset termistöt voivat olla uhka. Kun muistisairas ne kadottaa, niin häneltä voi kadota koko olemassaolonsa kulissit.

   Mutta jos "porkkana" katoaa, niin sit ei voi mittään.

  • edson

   Sit mä aloin miettiin, rakas päiväkirja. Johtuu siittä (Sipilä), että kuulin tarun harakasta tai variksesta.

   "Nokka tarttuu,
   pyrstö irtoo
   nokka irtoo
   pyrstö tarttuu"

   Pakko sen on seistä mäntyisellä kannolla. Kuusikin käy.

   Jahas, nyt rakas päiväkirja, lorut on loruiltu ja kepposten tekoon.

  • Haiskentelija

   Nyt on Edsolventti pistänyt sen verran päiväkirjamerkintöjä, että on kyllä lisää kahavia hörpittävä että nokka irtoaisi ruudusta. Siinä välillä voi heittää yhden hain kuvan tähän kalasarjaan. Siis syötävien kalojen sarjaan https://ibb.co/mpbqTw Haitakin nääs voi syödä paitsi tiikerihaita ja härkähaita joissa on ihan liikaa ammoniakkia mitenkään neutraloitavaksi.
   Tää Hai on vähän sellanen "Manne" kala, hai sie..., hai luoto näkyy...

   • edson

    Hai sieki.

    Syökös ne muutkin osat kuin evät? No varmaan syövät ja tekevät hammastikut niistä hampaista tai kylkiruodoista. Onks hailla ees selkärankaa, joka sitten viittaisi siihen, että sillä on myös kylkiruotoo? Joillaki kaloilla on vain kylkiviiva, millä ne aistii.

    Minä olin tuolla metässä ottamassa muutaman kannon talteen. Liian monta istumapaikkaa oli harvesteri jättänyt. Niihin paikkoihin kannon jätin, missä käden etäisyydellä oli suppiloita.

    Jumal'auta, en vieläkään ole päässyt huijaamaan haukee pöytään!


   • Haimyö

    Kyllä hauki hain pannussa voittaa. Tosin tuolla alueella, etenkin sillä Arabian meren rantapuolella ja siellä kalban hietikoilla nimenomaan hainevää ovat kuivanneet. Hai kun sinänsä ei ole mikään erinomainen ruokakala. Eräitä lajeja toki voi syödä ja jopa eräitä melko ammoniakkisia erityis valmistustavalla eli "hapottamalla ja siten ammoniaklki neutraloimalla"

    Kateeks käy ku jotkut pääsee aidon kannon päälle istumaan. Meikäläisellä taas kului aikaa pollen pehmustetulla penkillä istumiseen. Tosin välillä jaloitellenkin ainakin kolme4ssa eri pysähdyksessä eri ytarpeisiin.

    Hailla ei taida varsinaista luustoa olla vaan kaikki on rustoa. Siksi hain rustoa on käytetty nivelvaivojenkin hoidossa. Hailla on monen sorttista ja erityisen tarkkaakin aistintavälinettä. Esimerkiksi sillä härkähailla joka saattaa ihmistäkin popsaista. Aistimia on joka puolella, ihossakin, mutta ennekaikkea sensoreita jotka tunnistavat minimaalisenkin heikkovirran muista otuksista ja naks, kitaan män!

    Lännen miehet tuskin edes noita hain nopeita ilmaisuja kuten män syvällisemmin ymmärtävät kun syövät happamia tyrnimarjoja ja ovat muutenkin jäyhiä! Mut autas kun alkavat selittämään kuten eräs valötakunnan visiiri Niininen, niin taju katoaa ennekuin se on saanut yhtään ymmärrettävää virkettä valmiiksi, jos sittenkään! :)))


  • Erkkiköse

   Hai sie Pehmoisten sulttaani, https://ibb.co/in7vvb mie laitan siulle vähän vetisempiä kuvia ettei alkais kalliot ja santa silmää kuivata https://ibb.co/fkZsab Sit perään vähän veden asukkaita
   https://ibb.co/cveEow Toivottavasti kukaan ei niitä ulkomaan kaloja tunnista ja ota itteensä.
   Tässäkin lupaa kysymättä kuva henkilöstä persiinalaisen torin aavikoilta. Toivottavasti sekään ei ota julkaisusta hernettä nenäänsä. No tosin miun kuvissa jokaiselta henkilöltä on kysytty lupa saako kuvata! Myös tolta varjolta. Huh, nyt lipsahti monta kuvaa. Robo välillä vie yhdeltä sun toiseltä, mutta jokainen ei sitä tunnu muistavan

  • Erkkiköse
   • edson

    Samoin lupa tälle saatu. Tässä varjo suojelee pientä omenapuuta ja valmiina iskemään http://bot.fi/245i Seuraavaksi etsin sen näkymättämän kuvan, sillä epäilen vahvasti, että jänis hokasi varjon.


  • Husiainen

   Niin ja tässä vielä se tuolta ylempää poisjäänyt hymyilevä kalakauppias joka antoi juuri kuvausluvan malayalamin kielellä jota toiset osaa ja toiset ei. https://ibb.co/b195Tw
   Ja tähän päätyy tältä erää kalasarja ja seuraavaksi vetisempiä kotimaiseman kuvia ennenkuin taas mennään jonnekin ulkomaille kuivaan tai vihreään vuodenajasta ja paikan luonteesta riippuen.
   Olisi vielä yksi kuva kalliosta mikä on alkanut vihertää sateen jälkeen.
   Olisipa hauki, mutta ei ole ja on pakko nyt syödä tuota ihan kohta valmistuvaa sienirisottoa

  • edson

   Happamien tyrnien ja jonkun luonnostaan makean yhdistelmä voi olla eetvarttia. En oo vielä keksinyt, mikä on se yhistelmä.

   Mutta mutta, maksoivat kait 0,7 ekua kilo marjoista, ja veivät humalahakuisilta tilhiltä ilonpillereitä. Tilhet suuttu ja muuttivat ... ei taija oikein puhjeta asiaa.

   Kaikkien aikojen tulitus jenkkilässä, mut jos vilkasee tilastoja, niin sentään pohjolassa ... no tilastot voivat vielä muuttua. Tääkään ei oikeen irrota mitään sen ihmeempää ja petyin, kun ykkösen uutisissa ei kuullu lausetta, että "miten siellä juuri nyt "... Ja jos täs alkais vetää jotain hjumoria, niin revitään se nyt toisesta uutisesta. Epäilevät, etteivät valkoposkihanhet viitti enää muuttaa Venäjän ilmatilan kautta.

  • Alikemistei

   Juu kovat on ollut piipussa jenkkilässä. Kaipa se on seurausta liian vapaista kanuuna laeista. Joka hullu saa ostaa niin paljon rynkkyjä kuin haluaa ja tilata paukkuja niihin vaikka kuorma autolla. Ei ihme että joku siitä joukosta pimahtaa ja ajattelee että jotain käyttöä kanuunoille on kehitettävä. Niinhän siellä tuntuvat paikalliset poliisitkin ajattelevan. Aina kun liikahtaa niin kanuuna kajahtaa.

   Se muuten onkin niin, että varsinaissuomalaiseksi hyväksytään vasta kun ilmeenkään värähtämättä popsii purkillisen tyrnejä, Mitä tulee tilhien iloon niin olen samaa mieltä. Jonkun verran pitäisi jättää pihjalanmarjoja käymään.

   Hanhista on joillekin ongelmaa, joillekin ei. Minulle ei sillä en ole mennyt valkoposkihanhienkaan reviirille niihin törmätessäni etelän rannoilla kuten Sibbossa. Venäläiset ovat hoitaneet hanhet omalla tavallaan siellä Karjalan mailla. Lappeenrannassakin ne on uustulijoita sillä omassa lapsuudessani ei siellä ollut hanhia eikä venäläisiä. Nyt on molempia ihan rutkasti

   Sitä tyrnin suurta C vitamiinpitoisuutta voi muokata millä tahansa lievästi emäksisellä elintarvikeaineella. Esimerkiksi tavallisella bikarbonaatilla ja sokurilla.

   • edson

    Facessa levis joku juttu tyypistä, joka löi hanhen kuoliaaksi golfmailalla. No minä ns. tarkkana miehenä kysyin, että puuysillä, rautakympillä vai jopa puttimailallako? No raakaa leikkii tietty, ku joittenki elä on järkkyny lopullisesti ja ties vaikka ampuvat jonku golfaajan. Tai sit purjehtijan, ku niillä menee niin hyvin.

    Kerran pistin pyyn kaulasta roikkuun puun oksalle (oli lentänyt ikkunaan) ja lähetin kaverille kuvan ja kysyin, että onko pyy vai jopa pikkuteeri. Se on metästäjä ja suuttu hiukka. Tais kysyy, että millä sain kiin ja taisin vastata että pesäpallomailalla. Ei kyl kumppanikaan tykänny.

    Nää vain esimerkkejä sairaasta hjuumoristani.


  • edson

   Tässä haamuni, joka liikkuu aina siellä, missä on evästä tarjolla. http://bot.fi/245j Hyvin usein on lähellä jostain syystä myös puupölli

   • Husasenko

    Mie kyllä eppäilen että tuossa on Pehmoisten Maharadjan riikinkukon varjo.
    Hyvät sillä näyttää olevan eväät. Ei mitään bengaleiden köyhää kalaruokaa


  • Husiainen

   Edsonin ikkanaan lentäneestä puyystä puheenollen, niin kun on kuvia lähes kaikesta påaitsi sienistä, niin laitetaanpa muutam fågelin kuva seuraavaksi; https://ibb.co/mBF45b Siinä varsin yleinen aavikon pyy, anteeksi pulu. Nämä' aaviokon kaikki otukset selviävät uskomattoman olemattoman näköisellä sapuskalla mitä kuitenkin löytävät hiekan ja kivien joukosta ihan vuohia myöten

  • WhiningRag

   Ja tässä sitten isompi kokoelma enemmän sapuskaksi kelpaavia pihalintuja https://ibb.co/fPCRkb
   Tollasia ei varmaan näy ees Pehmoisten nurtseilla kakkailemassa

   • edson

    No no, kaivoin 2000 luvun alusta kuvan http://bot.fi/246d Tässä vielä se nuorinkin elossa. Koira meinaan kaveerasi akkakalkkunan kanssa ja oli liian kovaotteinen. Muistan sen hämmennyksen koiran naamalla, kun leikkikaveri ei enää noussutkaan leikkimään.
    Siellä yksi ankka juo ammeesta vettä. Ja olihan noita ankkojakin http://bot.fi/246e


  • Husanowich

   Nyt kun ei vielä ole ehtinyt kympin uutiset käynnistyä niin ehtii vilauttaa sellaisen kostean kallion mikä vesisateen jäljiltä onkin yllättäen vihreä kallio https://ibb.co/koGxrG
   Tässä kuvassa ei toki niitä historiallisia geologisia tai asutuksen kuvia mitä oli niissä kuivissa kallio kuvissa, jos oli ajatus millä katsoa

  • Husandero

   Kun näyttää jo ilta tulevan niin tässä se tapahtuu kuivan hiekan yllä https://ibb.co/iyKxQb
   Jäi vielä pari lintukuvaa jemmaan.

  • Husanderi

   Kun suurvisiirin riikinkukko heräät kalliista unestasi niin katsopa tuota yllä olevaa auringonlaskua tarkkaan ja kerro mitä löysit. Useimmissa kuvissani on nimittäin tarkkasilmäiselle nähtävää tai ajateltavaa.

   • edson

    Muuta en huomaa, kun että on tuullut oikealta vasemmalle


   • edson

    Ei ku helekutti, siel lentää hai


   • Husasenko

    Siis se hai on aivan siellä kuvan oikeassa yläkulmassa. Sitä kuljettaa 2 Pratt&Whitneyn suihkaria. Taitaa olla Emiraattien Boeing 777-300 ;)
    Sataa, sataa, saata....


  • edson

   Joo ja tässä myös lintukuva. Ensimmäistä kertaa tutustuin harmaasiepon poikueeseen. Vaikka kuinka rauhoittelin, että älkää ny peljätkö, niin kyl ne pelkäs http://bot.fi/246f Ekalla lennollaan olivat eli monta oli aihetta pelkoon

   • Huiskaaja

    Näistä linnuista puheenollen https://ibb.co/kkSqBG siinä oli Hampurin merimieskirkon papukaija tseki joka seki oli antanut minulle kuvansa julkaisemiseen luvan. Korvaan kuiskutteli istuessaan olkapäälläni aikoinaan. Toimin silloin papukaijakuiskaajana.
    Harmaasieppoja ei ole kohdalle sattunut kuiskattavaksi


  • Hussaari

   Nyt on ainakin täällä Kalliossa sellainen harmaasiepon ilima, että on ihan hyvä että on kaikki muonakaapit täynnä niin, että vois vaikka talaven yli pärjätä

  • edson

   Papukaijakuiskaajalle tiedoksi, vuonna 1948 kannatti syntyy. Täsmennän, siis tähän maahan ja täs ei ollu ei sitten edes sattiirin hiventäkään
   Kun lukee järjestyksessä, niin http://bot.fi/246t pysyy juonessa mukana http://bot.fi/246u eikä tipu ees tualilta http://bot.fi/246v vaan alkaa vaatiin vuotta 1948 yleiseks liputusvuodeks.Hik.

  • Hussaari

   Palasin tuolta ulkoa ja sateesta juuri. Täytyy piristykseksi laittaa sateen vastikkeeksi kuiva kuva missä sininen taivas aina näkyy https://ibb.co/dEBj6G
   Tämän kuvan olin alkuperäiseen kansioon kirjannut nimellä "Erämaa elää"

  • Huussindal

   Ja erämaassa kasvaa näinkin runsaita kasvustoja jos omistaja edes hiukan vettä antaa juurille
   https://ibb.co/dZjOYw Nämä ovat kuivan aurinko maailman viidakkoja
   Sopii kuitenkin lokakuisen Härmän piristykseksi ja värit ovat Pehmoisten sulttaanin värien kanssa yhteensopivia.

   Se on Johtaja näemmä opiskellut historiaa oluen juonnista ja sanailua sen mukaan. Historia on kyllä antoisa harrastus mitä kannattaa tehdä.

   • edson

    Historia kulminoituu vuoteen 1948, ennen sitä oli pelkkää mustaa keskiaikaa ja jälkeen on taas sitten tätä sekamelskaa, silloin nimittäin armon vuonna 1948... katkaisi Tapio Rautavaara salaa Hyytiäisen puukeihään, koska Hyytiäinen oli koittanut heittää liian keveällä keihäällä. Rautavaara teki viisaasti, sillä hämärä oli jo laskeutunut kentälle ja vaikea oli mennä suorastaan todistamaan mitään.

    No mitä taas tähän nimenomaiseen aikaan tulee, niin kaikki rikkaat eri valtakuntien osat pyrkivät itsenäistymään. Odotan, koska Kauniainen itsenäistyy.


  • Dr.Whoo
  • Tartaari

   Tässäpä elävästä elämästä länsirannikon ja pehmoisten kiinteistösijoittajille esimerkkitapaus http://bot.fi/2482 siitä miten voi ahneuksissa käydä. Nämä liittyvät Dubain ja eräiden emiraattien v. 2010 tapahtuneeseen eräänlaiseen konkurssiin minkä sitten osin pelasti Abu Dhabin Sheikki, jonka mukaan myös Dubain ylpeys eli se maailman korkein torni nimettiin. Tiedostoissa ja kuvissa on Ajmanin emiraatin rakennusprojekti Emirates City mihin piti tulla hurja määrä korkeita tornitaloja. Tuo ylätiedosto antaa kaiken kuvan kuinka korkeita, kuinka paljon piti tulla ja tämä Alkuvuodesta 2016 ottamani kuva taas kertoo mitä ainakin toistaiseksi jäi käteen eli muutama lähes valmis pilvenpiirtäjä ja loput pahasti keskeneräisinä https://ibb.co/cGMyGG Projektia ei tietojeni mukaan ole vieläkään saatu uudelleen käynnistettyä mutta paljon riitoja siitä tuli kun moni oli maksanut etukäteen osansa asunnoista ja rahat menivät kaikki.

   Se mihin kaupunkilaisten kuten länsirannikon välillä postittamansa artikkelin mukaan kettumaisenkin isännän pitäisi tutustua on tuo tornitalojen rakennustyyli missä ensimmäiset 6 kerrosta ovat parkkikerroksia. Tuo rakennustyyli on nyt tornien ja pilvenpiirtäjien emiraateissa standardi. Meilläkin olisi isommissa kaupungeissamme siitä ipanoimista. Tosin meillä ei ole yhtään niin isoa kaupunkia eikä vielä yhtään pilvenpiirtäjääkään ja vain käden sormilla tornitaloiksi eli 25+ kerrosta luokiteltavat

  • Hussander

   Laitanpa vielä päivän päätteeksi yhden unohtamani lintukuvan https://ibb.co/gZzADw tämän otin porvoon moottoritien ekalla parkkipaikalla Sipoon suuntaan. Mikähän lintu se on. Naakka se ei oo, Tavallinen varis se ei, Korpiksi pieni. Kuka se on?

   • edson

    Lapsikorppi?

    Whoon lähettämään linkkiin. Lukasin ja totesin, että meitä on moneksi ja meissä on moneks. Tuo m-vellisti herätti halun että aletaas taas lukeen, millainen on itse Vellisti ja sitten verrataan, äsh.

    Noi pilvenpiirtät ansaitsevat ehkä myös maininnan, että joka pilveen kurkottaa ...

    Ny hesarin, 4.10.48 pariin, koska eilen oli ollut kaksi pesismatsia. Toinen Hesperin ja toinen Haapaniemen kentällä. Toisessa enemmän TUL:n pallonlyöjiä kuin toisessa.


  • edson

   Ennen kuin pääsen urheilutuloksiin, niin hokasin, että tänään on eläinten päivä. Sopii lihattomaan lokakuuhun ja tuohon "korppiinkin" hyvin. Mut naakat on paskoi lintui. Oho
   Tänään on myös sateinen päivä.

   Juu ja Helsinki voitti eilen siis pesäpallossa Maaseudun kahdella eri kentällä.

  • Huussinperältä

   Juu naakat on aika kälkättäviä. Toisaalta ne on älyn voimaltaan korpin ja vareksen tasolla ellei jopa korkiammallakin. Korkiammasta vilhti muuten heti mieleen kalle kustaa korkki, jota te nuoret tuskin tunnette? :))
   Mutta ne linnut, ne linnut https://ibb.co/j1RcAb kerropa kuka hää on jos vaikka hyväksyisimme sen nuorisokorpin päätelmän. Se oli sellaiset arviolta 10 cm täyskasvuista korppia lyhyempi. Sen voi päätellä sen roskapöntön kanne leveydestä

   • edson

    Töyhtö (-rastas, -kirvinen, -kiuru) joista ehkä rastas on kokonsa puolesta noin suunnilleen. Tai hei aavikkorastas, vaikka punkkari onkin.

    Kalle Kustaata on kyllä kuunneltu, mutta ei muista ei, mitään muuta kuin aina saattoi olla jännääkin.

    Kyllä oli pitkäveteinen rupeama puiden kimpussa. Joo ja vein radion viereen, jos se piristäisi. No ei, siellä ne lässytti jotain tähän päivään kuuluvaa sosiaalista ties mitä ja musaa päälle pärskeletto. Kyl olin niiin vastaanottamaton että ... jospa sitä piristyisi illaksi.


  • Husander

   Eikös ole aika yllättävää, että nyt robo on vienyt ihan tavallisen tekstin minkä pahin sana oli elukka. On meidän robon luetun ymmärtämisessä kyllä välillä parantamisen varaa

  • Husiainen

   Täytyy taas varovaisesti testata robo yhden vartioelukan https://ibb.co/hO7XbG lähettämisellä aluksi. Tämä oli vanhan, silloin uuden depoomme vartija Sharjahin teollisuusalueella

  • Husander

   Tosin kun muistelee niin joutuihan kerran myös täysin viaton ja kenellekään erityisemmin osoittamaton ja keneenkään vihjaamaton, mutta laadukas huussiruno robon hampaisiin kaikissa versiopissaan ilmeisesti siksi, että siinä huussissa taisi käydä joku elukka
   No ei siinä kuitenkaan ollut tällaisen hienon uroselukan kuvaa https://ibb.co/n5AkwG Harva nimittäin uroskamelin koskaan näkee, mutta niitäkin on elukan päivänä muistettava

  • Huussinen
  • Husiainen

   Se olikin se kadonnut norsu mennyt toistona ja tämä https://ibb.co/gqh1Lb uiva Dohan kala oli jäänyt ilmestymättä, Uusi "ilmestyminen"

  • Dr.Whoo

   Huomautan vain, että tänään on myös valtakunnallinen korvapuustipäivä. Tosi on.

   Muistelenkin kaiholla Café Esplanadin jättimäisiä puusteja.

  • Husiainen

   Ja tässä https://ibb.co/cQakDw länsirannikon tunnuseläin. Tosin filmattu hiukan eksoottisemmassa ilmastossa

  • edson

   Ai oli puustipäiväkin

   Sain kuitenkin napistettua muutamia voisilmäpullia, kun kumppani leipoi vanhuksien torstaitapahtumaan. Aina ko. tapahtumapäivänä, jolloin on kumppanin vuoro, niin minullekin murusia. No ainakin yhdeksän söin.

   Barcelonaan en menis, vaikka ilimatteeks pääsisin. En mä me Kauniaisiinkaan.

   • Huussinen-itse

    Täytyypä heittää muutama kirjain Edsolventille kun kerran tapansa mucaan on täällä yävuarossa.
    Vai sitä vanha "kulosaarelainen" Kauniaista karsastaa. Siellähän asuvat kaikki paremmat ihmiset elleivät sitten asu "Tuusulassa", Sjöblomien rahastuskeitaassa


  • Huussinen

   Se oli tämä puun juuri, mikä oli yörobolle liikaa https://ibb.co/g1pFFb
   Tekstinä oli vain puunhalausta

  • edson

   Eilen tuli töllöstä mielenkiintoinen docventures. Siinä uumoiltiin tulevaisuutta. Jos vaikka kaupungit alkaisivat muistuttaa valtioita ja hoitaisivat siis jne...

   No katsokaas ohjelma. Tuo barca/kauniainen oli siis "mielenosoitukseni" ja meinasi sitä, että kun pitäisi mieluummin poistaa rajoja niin eikös jotkut kuten rikkaammat osat joitakin valtioita haluaakin itsenäistyä. No Kauniaisilla ei kait ole muuta kuin alhainen kunnallisvero, mutta kuitenkii. Kurdistanialla olis öljyy, mutta esimerkiksi mitä olis p-karjalalaisilla?

   No ehkä P- Karjalalla olis siis syytä itsenäistyy, esim. toisella puolen rajaa on metästys yhteistyöläisii ni voisivat käydä turkiskauppaa keskenään. Savolaiset sais heti itenäistyy, ne olis helppo pitää rajojensa sisällä.

   • edson

    Mut oli miten oli, sateen jälkeen tulee pouta.

    Naureskeli yks turisti- mökkiläinen ku kerroin, että taidan lähtee poimiin kuivatettavia elintarvikkeita. Meinasin katkasta naurun lyhyeen, mutta toivottomiako opettamaan, ei ei.

    Täällä sukurutsan luvatulla paikkakunnalla taas eilen sain kuulla totuutta, kun kuulemma maahanmuuttajat ... no korjasin heti että pakolaiset ... no nin, siis nämä saavat kunnalta tukea 4 x sen mitä suomalaiset ja heti, jos ei 40 tuumanen telkku riitä, niin voi mennä maksusitoomuksella hakeen 60 tuumasen.

    No joo, kyl meittille ei riitä se, että koulutusta ollaan uudistamassa.


   • Huussinen

    No voi slime, mullakaan ei ole kun ihan tueton 49 tuuman tökkötin. Tahdon ja 60 tuumaisen.
    Näkis Formula 1 ohjelmia ja muita Rambija ja Exterminatoreja hienommin. Viis Nat Geo Wild ohjelmista, eihän niitä kukaan katoa, CNN puhumattakaan


   • edson
    Huussinen kirjoitti:

    No voi slime, mullakaan ei ole kun ihan tueton 49 tuuman tökkötin. Tahdon ja 60 tuumaisen.
    Näkis Formula 1 ohjelmia ja muita Rambija ja Exterminatoreja hienommin. Viis Nat Geo Wild ohjelmista, eihän niitä kukaan katoa, CNN puhumattakaan

    Mä olen tekniikas täysin jälkeen jäänny, siis siinäkin. Miten saan näkymään BBC:n, CNN:n tai pystysin kuunteleen Al-Arabiya 99 lähettämää uutta musaa? Tän viimesen mä vedin ihan wikin hatusta, muistaakseni.

    Mut ihan totta. Haluisin kans katsella jotain näistä http://bot.fi/24bw ja huom. tää ei ollut pottuilua. On kaikenlaisia aaltoja ja monenlaista kaistaa, mutta ehoton ykkönen on vuoden 1948 Hesari ja sen artikkelit.


  • Husiainen

   BBC tulee näkyviin vain maksamalla. Mulla on DNA 8 kanavan maksupaketti mistä tällä hetkellä on käytössä CNN, BBC, Nat Geo Wild, Eurosport1 ja 12 sekä BBW brit ja BBC luonto.
   Maksaa, mutta ilmankaan ei voi jaksaa! Sitten opn ne noin 20 kanavaa mitkä tulevat Kallion kaapelista ilman maksuja, mutta pääosin ne ovat kaninpapanoita.

   • edson

    Kaikki maksaa ja hitto, kuka on sanomaan tai kyseenalaistamaan mitään siittä (sano sipilä) että esimerkiksi joku haluu katsoo BBC:tä

    Minulla on se kielen ymmärtäminen se tenkkapoo. Ja toisaalta istun eli oon kylkiasennossa jumalattoman paljon kaikkien murhasarjojen kera ja salatutkin katson aika usein. Ja niitä dokkareita sun muita.

    Me pohitaan kumppanin kanssa, että mitähän tuon Karin kanssakin (Taalasmaa Salatuissa) kun se sotkee noita asioitaan. Mutta ei ole ainoa salatuissa, joka sotkee Ja kunhan selviää ... niin taas ne käsikirjoittajat vetävät uutta koukeroo eli ne ne sotkee.


   • NiiloPielinen

    Mie valitsin sen DNA 8 kanavan paketin siksi, että juuri siltä sai tärkeimmät uutiskanavat kuten BBC esiin. Niitä kanavia voi vaihtaa kerran kuukaudessa, mutta ei siellä tahdo kuitenkaan 8 hyvää kanavaa löytää vaan uutiskanavien lisäksi muita katselee melko satunnaisesti. Formula 1 ei näy näiltä kanavilta eli katson sen BBC tekstiversiona useimmiten jos haluan heti tietää miten kävi.


  • edson

   Poltin hesarin 1948 ja siirryin vuoteen 1956, yleislakkovuoteen. En siksi, että oli yleislakko, vaan siksi, että muistan hieman enemmän tuolta ajalta.
   Päällissivulla oli valtava mainos elokuvateattereiden leffoja ja kuis ollakaan, Alohan vieressä oli Arita. En ois muistannu, enkä sitäkään, että Eddien Constantine oli aikansa rautanyrkki. Mutta Eroll Flyn siis oli ykkönen. Ryösti köyhiltä ja antoi rikkaille. Tähän päivään käännettynä, väännettynä, sillä ei liput olleet kait ihan halpoja.
   Odotan mielenkiinnolla, koska tulee ensimmäinen muistikuva urheilusivuilta, sillä jo silloin pidin "päiväkirjaa" ja liimasin hesarista urheilukuvia vihkoon. Mutta en kirjoittanut viereen mitään mielipiteitäni tapahtumista, sillä en ollut silloinkaan mikään nero eli siis lapsinero. Osasinkohan ees kirjottaa oikein, vaikka pilkut saattoivatkin olla oikein paikoillaan.

  • Hissunen

   No joo. kyllä 5 linkkiä oli liikaa Robolle vaikka oli rekisteröitynyt lähettäjä. Eli neljään ollaan päästy nyt paraimmillaan. Varmuuden vuoksi kopioin linkit tällä kertaa ja voin ne lähetellä "paloiteltuna" joku toinen kerta. Ihan tavallisia arabian maisemiahan niissä vaan olikin.

  • TissunenTassunen

   Tässä Lännen miehelle testi oletko neandertalilainen: https://www.hs.fi/tiede/art-2000005396670.html
   Pehmoisten kuvernöörin ei tätä testiä tarvitse tehdä kun asia lie selvä :)))))
   Itse sain testissä 0/8 eli ei tippaakaan neandertalilaista vaan 100% "arjalainen" :(((

   • Dr.Whoo

    Ja tässä normaaliin tapaan täydet pisteet:

    "Sait pisteitä 8/8
    Neandertalilainen veri virtaa väkevänä suonissasi. Monet ulkoiset piirteesi muistuttavat sukulaislajista. Sinut voisi lähettää näytteille Mettmannin Neandertal-museoon Saksaan."

    Olen siis taattua sukujuurta, tutkimuksieni mukaan nimittäin arjalaisuuskin on tosiasiassa suoraa verenperintöä Neandertalilaisilta. Myös Naantali (Neandal) on alkuperäiseltä nimeltään Neanderdali. Tosin olen turusta kotoisin, mutta likeltä kuitenkin.


  • edson

   1/8 ja olisikohan ollut siinä se yksi, mihin oli vastattava "vaikea sanoa" Nyt äkkii luonnetesti kans, sillä olemukseni kätkee ... tai ei se mitään kätke. Kumppanikin leikkasi aikoinaan tukkansa lyhyeksi, kun kiikutin häntä grilli-illalliselle poninhännästä.

  • Husiainen

   Olin taas tapaamassa Eikkaa ja Örjania. Siellä edelleen alle talles. Keskustelimme neandertalilaisuudesta ja totesin einarin siskollekin, joka oli myös käymässä, että ero meissä on se, että te olette karjalaisia ja minä arjalaisia.
   Aurinkokin näyttäytyy joitakin sekunteja.
   Noteerasin kyllä Dr. Whoon täyspätevän analyysin Naantalin synnystä eli alkuperäisestä Neandertalista. Se osa mikä niistä on Turkkuseen siirtynyt pelaa nykyisin Interissä futista!

   • amummu

    "...mikä niistä on Turkkuseen siirtynyt..." Ehkä ovat noudattaneet kutsua: tulkaas poijjat Turkkuseen pistään viinaa kurkkuseen.


  • edson

   Meillä neaderdalissa vaaditaan ... äsh. Kuuntelin just eilisen a-talkin ja veikkaus on sellainen, että maakunnissa tullaan jakamaan kakkua todellisuutta vastaan eli siltarummut ne vaan kolisevat.

   Se on nimittäin niin, että myös Torniossa, koska Amsterdamissakin ... en viitsi jatkaa. Entä Havukoskella. Siellä on sentään havuja ja kait koskikin.

   Naantali on hyvä mesta, sieltä pääsee ... no ainakin niin kauan kuin sinisillä pysyy melkein puolen prosentin kannatus. Mutta johan he ovat tuollakin kannatuksella saaneet mätää ääntään kuuluviin ja täysin kohtuutonta hallitusvastuuta. Mitä tapahtuu, jos kannatus nousee prosenttiin?

   Muuten kaikki hyvin, sillä suppiloitakin jo kuivattuna.

  • Dr.Whoo
  • Husiainen

   Sait 10/10 oikein!

   Olet suvereeni kielen käyttäjä, oikea synonyymien suurvisiiri. Onnittelut täydellisestä suorituksesta! Muistathan jakaa tuloksesi somessa!

   Jaa IS Synonyymivisa kavereillesi: Tää oli liian helppo sen neanderilaisuustestin jälkeen, missä joutui jopa miettimään minkä näköinen on

  • Husander

   Tässä pari niistä 5 kuvan sarjasta mitkä robo vei immohevoiselta. http://but.fi/6zt ellen väärin linkkejä muista niin tuo ensimmäinen on "tavallisen" arabin talo siellä emiraateissa. Toista en muista https://ibb.co/d2wDkb

  • Husiainen

   Kuten tästä hesarista lainatussa Suomen geneettisen perimän kartasta havaitsemme niin aivan erehtymättä turun ja neandertalin (neantali) läänissä neandertalilainen perimä on selkeän vallitseva http://but.fi/6zx Kertakaikkiaan kirkkailla väreillä. Ominaista harkimolainen leukattomuus, punertava iho ja silmät sekä korkeat silmäluut ja vastentahtoisuus herkkutatteja kohtaan. Mutta hyviä taiteilijoita ja esiintyjiä ovat

   • Dr.Whoo

    Aika havainnollinen kartta. Se myös selvästi korreloi heimolliseen henkisten (ei hengellisten) lahjojen rusaudelliseen jakaantumistiheyteen alueellisesti, mitä punaisempaa sen runsaampaa?

    A mummo tuolla ylempänä epäilee turussa väkijuomiakin käytettävän. Hänellä itselläänhän oli taannoin jotain sekaannuksia Neantalin musiikkijuhlilla..oliko nyt kyse siitä tapauksesta, jossa oman putelin huolimattomasta käytöstä johtuen esitti Mozartin Yön kuningattaren aariaa yleisön joukossa liian kovaäänisesti..


   • amummu
    Dr.Whoo kirjoitti:

    Aika havainnollinen kartta. Se myös selvästi korreloi heimolliseen henkisten (ei hengellisten) lahjojen rusaudelliseen jakaantumistiheyteen alueellisesti, mitä punaisempaa sen runsaampaa?

    A mummo tuolla ylempänä epäilee turussa väkijuomiakin käytettävän. Hänellä itselläänhän oli taannoin jotain sekaannuksia Neantalin musiikkijuhlilla..oliko nyt kyse siitä tapauksesta, jossa oman putelin huolimattomasta käytöstä johtuen esitti Mozartin Yön kuningattaren aariaa yleisön joukossa liian kovaäänisesti..

    Et taida muistaa, että duettonahan sitä vedettiin, sää vaan oktaavia alempaa! Kurkun kirkastusvesi oli vissiin liian laimeeta.


  • edson

   9/10

   Jahas, niitä Lähi-Idän muka palatseja taas, vaikka selvästi tästä toisesta näkyy, että kaksi mannertenväl