Huussista puhaltavat syksyiset viimat

No jopa loppui melko aikaisin tämäkin ketju. No se on hyvä niin päästään aloittamaan jonkin aikaa nopeammin toimiva. Edellisen viimeisen kommentin sanoa oli Ihailee eikä iohailee.

Kuten aina toivotamme että Dr. Whoo olisi kunnossa ja löytäisi takaisin kotiin tai kotimaahan.
Samoin toivotamme kenen tahansa "vanhuksen" kertomaan ajatuksia ja näkymiä maailmasta ja Suomesta
Tämä keskustelu on suljettu
Ilmianna
Jaa

Niinpä niin, hän eli Who ? Ja varmaan jotkut vanhukset ovat perinjuurin loukattuja.

Löysimme taas mainion stellplatzin, vuorokausitaksa 6€ ja sähkö 50 snt. Nyt tuntuu tosi rauhalliselta, edessä tänään ei ainuttakaan ajokilometriä. Ja 205 km ajettukin vain tänään. http://bot.fi/22u4
Tästä paikasta alle kilometrin säteellä Liiteli ja muutamia kahviloita ja ravinteleja.
Ilmianna
Jaa
Minä jos olisin baanalla niin päästäsin menemään vähintäin 500 km päivässä, mieluummin 1000.
Täällä Hiiumaallakin päästelin niin kopvaa, että Eestin polliisi pysäytti että ylinopeuttako vanha herra, johon minä selitin, että taisi lipsahtaa kun oli pyhäilta, kirkas ilma, ihan tyhjä tie, hyvä auto ja keskityin vain maantiehen ja ajamiseen. Laskivat menemään sakottamatta! https://ibb.co/nDzpRv Hienoa alkuperäis klassista maisemaa ja luontoa tuolla Ristnan maisemissa. Sieltä pitää muutama kuva yksityiskohtineen lähettää.
Ilmianna
Jaa
Niistä Edsolventin mainitsemista "vanhuksista" täytynee tarkistaa, että tarkoitin yleisesti jo ainakin 60 v. täyttäneitä "kunnon jätkiä", jollaisia voivat olle siis naisetkin. Sitä nuoremmille nämä jutut ja käytetty kieli voivat olla ihan liian vaikeeta kun alta kuuskymppiset ovat melko todennäköisesti kasvaneet kännykän jatkeeksi ;)
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirja
Ilta oli hieno, ja kävely kans. Ilma tyyni ja +17. http://bot.fi/22uc Pienen kylän iso nautinto on kavellä toinen toisella puolen jalkakäytävää, toinen toisella puolen. Joku luulee, että riidoissa. Ei ei, vaan oli ahtaat paikat.
Oonkohan saksalaisen näköinen, kun tervehtivät? Good evening muutama sanoi, siis saksaksi. http://bot.fi/22ud Vallan ulkoilevia nämä paikalliset. Kuvanottopaikan molemmin puolin oli kahden ulkoilmakuppilan pöydät täynnä eri-ikäistä immeistä iltaa istumassa
Ilmianna
Jaa
Olipa hieno saksalaisen perinteellisen kaupungin tori siinä. Melkein kuin Wismar Ostseenrannalla. Siis vanha hansakaupunki Wismar.
Mitä tuohon ulkonäköön tulee niin se on Edsolvent niin, että kaikki suomalaiset ovat sen verran hunnien näköisiä, että käyvät ihan peruS saksalaisesta jos pitävät suunsa kiinni.

Minäkin aikoinaan kun menin Saksaan olin ihmeissäni kun vanhat mummot tulivat kaupassa aina minulta kysymään kannattaisiko tätä tai tuota ostaa. Arvaa oliko meikäläinen alkuaikojen kömpelöhköllä saksalla hädissään? Toisaalta tietenkin ylpeä että kaiken tajuavat (poikkeuksiakin tietysti on) mummot kokivat että siinä on turvallinen kotikylän poika, jolta voi mennä neuvoa kysymään!
Ilmianna
Jaa
Nousinpa ajoissa miettimään matkareittiä. On niin lokoisa olo että ... ja se johtuu siitä, että matkajännitystä ei ole enää tippaakaan. Ihan niinku olisi kiinni jokapäiväisissä rutiineissa. Tämä tietää hyvää, sillä nyt on kiinni vain rahasta seuraavat reissut, vaikka olihan tämäkin siitä kiinni ja säästää joutui.

Seuraavat "haasteet" ovat tiemaksujen eri maiden käytäntöjen oppiminen. Täällä Saksassa olen vain ajellut ja odotan sitten kotona, mitä maksujen suhteen tapahtuu.

Käteistä rahaa olen tarvinnut vain yhdessä kenkäkaupassa, kaikki muut ostokset on suoritettu korteilla. Kruunuja minulla ei ole matkassa ainoatakaan.

Huomenna (eli tänään) matkaa tulee taittumaan noin 450 km ja siten olemme jo Hampurin kupeessa.

Tämän yön stellplatz on edullinen, 6 ekua yö ja 50 snt sähkö. Nyt parin tunnin unet ja sit aamukaffeet.

PS. Ootkos huussinen todella lähdössä kierrokselle (Ruotsi-Balttia-Puola)?
Ilmianna
Jaa
Kyll' se vahvasti suunnittelu hatussa on. Kaikki lauttayhteydet ja hinnat jo tarkistettu. Kumpaa tahansa kiertosuuntaa varten. En vaan ole vielä saanut päätettyä missä kiertosuunnassa lähtisin ja mitä kautta lopulta ajaisin.
Veikkaan lopulta päättäväni reitistä Tallinna-Ventspils-Nynäshamn-Farsta-Tukholma-Turku tai edelleen vaihtoehtona Kapellskär-Naantali. Voi olla, että Puola jää nyt huviajelusta pois, kun siihen tulisi vain hirmuinen eli noin 2000 km ylimäärästä kruisailua vailla todellista antia tällä hetkellä. Tosin juuri nyt ovat Puolan maanteiden varsilla kaikki myyntikojut parhaimmillaan ja tarjollöa on hedelmiä, sieniä, siis tosi laatusieniä, kasviksia ja polska naapuritalon tuottamaa takuuaitoa hunajaa..

Mulla on muuten sellaisia kieliä kuten juurikin puolaa varten google kääntäjällä tehty pikasanasto tärkeimmistä tarve ilmauksista. Muunmuassa mitä ruokaa haluaisin paperille koottuna ja printattuna. Puolassa on ja kova kieliongelma. Hyvin harvat osaavat muuta kuin polskaa. Jotkut vanhat jonkin verran saksaa, mutta englannin puhujaa ei tahdo löytyä.
Ilman tuon oman pikasanakirjan kehittämistä ainoa mahdollisuus oli puhua umpikännissä "puolaa". umpikännisen puolalaisen kanssa. Silloin 100% ymmärrettiin. Kun lännissä ei enää viitsinyt olla niin aika hyvin perusasioita sai selvitettyä elekielellä ja numeroita vihkolla tai laskimella. kuten mitä makssa.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Google-kääntäjä on per....tä. Saatko itsesi sillä ymmärretyksi Puolassa? Ehkä yksittäinen sana onnistuu monine variaatioineen.
Ilmianna
Jaa
Jos itse ymmärtää kieliä niin Google kääntäjällä on hyvin helppo luoda oikeita kommunikaatio ilmauksia. Esimerkiksi jos haluat syötävää, yöpyä hotellissa, tarvitset apua tms.
Jos sillä yrittää kirjoittaa rakkauskirjeen niin taatusti menee pieleen. Se ei sovi esimerkiksi kielten opettajille, jotka eivät ymmärrä kommunikaatiosta pätkääkään vaan ainoastaan keinotekoisista säännöistä joita kommunikaatiossa arkitasolla viis veisataan. Sitten ovat tietenkin viralliset käännökset ja sopimustekstit joita kukaan ei edes yritä Google kääntäjällä tehdä. Jos haluat esimerkiksi perunamuussia jauhelihapihvillä, paistetuilla sipuleilla ja paistetulla kananmunalla niin käännätä Googlella jokainen sana nominatiivissä erikseen ja näytä niitä sitten polska ravintolassa kyypparille ja kas kummaa, saat perunamuussia paistetuilla sipuleilla, jauhelihapihvillä ja paistetulla kananmunalla!
Samaa voi tehdä kaikilla mullakin Google kääntäjän kielillä. Lisäkäyttöön kansainvälinen käsi ja elekieli niin kaikki tarpeellinen hoituu. Ja paras jättää siitä käsikioelestä se keskisormen heristely pois, kun sen ymmärtävät kaikki kaikissa kielissä.
Ilmianna
Jaa
Tässä Edsonille vähän uutta kuvaa miten aikoinaan Eestissä matkustettiin ennen Diesel Home keksimistä https://ibb.co/fLPjuF Kaikella tavalla sitä voi eteenpäin päästä. Tämä veturi on jo niin sivistynyt ettei se haloilla kulje. Edelleenkin tuotan matkaanlähtö päätöstä. Kaikki valmistuu aikanaan.
Ilmianna
Jaa
Tuo googlekääntäjä. Samaa mieltä minäkin, että joissain tapauksissa ne nominatiivit vain sirosti järjestykseen, niin pääsee johonkin ymmärrykseen. Autoliiton varoitustaulukossa oli keskisormen näytöstä Saksassa mahdollisesti 2000 € sakot. Näytin siis peukaloa, ei vaan.
Verbien käytössä saa olla tarkkana, noin luulen. No syödä on kait syödä silloin, kun nälättää, paitsi että suomessa syödään eli koetetaan savustaa jotain vaikkapa työntekijää tai sitten jokin asia, tilanne syö miestä & naista jne.
Jännä tilanne baanalla. Rekan perävaunu joutui melkoiseen heiluntaan. Sälli jatkoi ajoa ja taas heilui. Takana ajanut rekka pisti hätävilkut ja jätti kyllä hyvän välin, mutta ohittajat toisella kaistalla vaan laskettelivat ohi. Jotkut painoivat hetken jarruvaloja ja sitten ohi.
Hannoverin kierto ohi.
Ilmianna
Jaa
Hannoverin kohdilla alkavat jo kummut tasaantua ja alkaa muinainen tasainen merenpohjamaa. Sen jälkeen saa mäkeä etsiä ellei Norjaan poikkea. No Jönkopingin lähellä saa jonkinlaisesta kalliosta makua. Tässä Ristnan tuletorn eli majakka. https://ibb.co/m2J5Ja Se oli kaikille merenkulkijoille erityisen tärkeä sillä se oli ensimmäinen valo ulkomailta ja kun se oli silloin neuvostoliittoa, niin se piti kiertää "kaukaa" eli 12 mailin päästä. Siksi piipahdin sitä ihan livenä katsomassa paikan päältä enkä vain mereltä. Seuraavaksi pari kuvaa majakanvartijan huushollista ja hienosta ympäristöstä. Matkaan lähdon mietintä jatkuu. Paistan välillä taas leipåä. Ehkä se avaa päätöksentekohanat?
Ilmianna
Jaa
Tässä maisemakuvaa majakanhoitajan tiloista. Edelleen toimii klapilämmitys: https://ibb.co/ekgLjF
Laitan seuraavaksi kun laitan kaksi kuvaa yhtä aikaa kun näytti Edsoniltakin tulevan roboamatta. Y/ksi m,etsäkuva tuon Ristnan tornin kupeesta ja vertailuksi toinen Riianlahden rannalta niin voi vertailla mantereen ja Hiidenmaan hiakkamaisemia keskenään
Ilmianna
Jaa
Nyt on hyvä palata kotiin: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/229660-poikkeava-istunto-eduskunnassa-sali-herkesi-ylistamaan-sienta-jota-moni-ei-tieda Ainakin tämän artikkelin perusteella Pakuri ollaan vapauttamassa julkiseen jokamiehen oikeuteen. Siitä ja muista metsän osista saa nyt huwaa pisnistä.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tämä olikin ensimmäinen "uutinen", minkä kahteen viikkoon olen lukenut. Vai että oikein eduskunnassa, heh. Tuo pakurin ottaminen ei juuri jo lahoamaan päässyttä puuta voi kovasti lisää vaurioitaa, mutta jokamies ei tietty saa puun kaatolupaa, sillä pakuri saattaa kasvaa aika ylhäällä.
Ja mitä sitä kasvatetaan Saksassa? Joka puolella maissipeltoa.
Just sain tilattua Rostock-Trelleborg, halvin matka oli täynnä, mutta ei otettu hyttii, niin ero tasottu. Ihmiset makasivat kahvilan penkeillä viimeksikin, menomatkalla siis.
Koti on tietty koti, mutta kipinä syttyi kumppaniinkin ja ensi vuonna Balttiaan, Puolaan ...jos luoja ja lompakko suovat.
Ilmianna
Jaa
Tässä sitä Riianlahden hiekkaa ja männikköä http://but.fi/6w6 ja tässä seuraavassa jos onnistun tänne usuttamaan sitä Hiiumaan ja Ristna hiekkametsämaisemaa : https://ibb.co/dvu18a Maissi kasvaa kaikkialla Suomen eteläpuolella hyvin. Oikeastaan varsin hyvin vasta Liettuasta alkaen mutta jo Eestistäkin löytää Lätistä myäs.
Minä vieläkin tuskailen sen minne lähtisin ja koska.

Balttiassa on joka tapauksesessa sekä lompalolle että itselleensä erittäin edulliset hinnat ja maisemiahan olet saanut maistaa näistä kuvista. Esimerkiksi Latvia ja Liettua ovat täynnä erinomaisia kravaanaripaikkoja. Siellä sitä harrastusta ymmärretään

Tulet siis kollain niistä TT linen Peter Paneista tai Nils dacke tai Nils Holgerssoneista. Onneksi on sen verran lyhyt pätkä, että aika kuluu kaffelassakin
Ilmianna
Jaa
Huckleberry Finn siis Stena Linen laiva. Taitaa olla Missisipillä matkustajapulaa, kun täällä seilailee.
Yöllä joskus oli sähköt menneet sähkönjakokeskuksesta, mutta nou hätä, tietsikan oli täyttänyt ja hupiakun.
Mukava tilanne oli kännyn tavukulutuksen kanssa. Kahtena päivänä oli kuukauden satsista (5Mt) kuluttanut puolet. Kysyn pojaltani että miksi. No olin käyttänyt puhelimeen lataamaani googlekarttaa kuvitellen, että se ei vie tavuja, vaikka mobiilidata ja wifi ovatkin päällä, koska kartta oli offline. Kakat, se on offline siis silloin kun netti on pois päältä, koska on offline kartta. Muutoin on kulutus puhelimessa ollut luokkaa 0,1-0,2 Mt / vrk, mikä sekin on aika paljon. Olen taitojen puuttuessa antanut puhelimen tehdä taustatyötään, ehkä sekin vie joitain ylimääräisiä tavuja, en tiedä paljonko. Ja ne facen videot, jotka pyörivät, vaikka niitä ei ole pannut pyörimäänkään
Tietsikan kymmenestä megasta olen käyttänyt vasta vajaat kaksi.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hitto, en ole vielä herännyt, sillä kaikki Mt oli tarkoitus kirjoittaa Gt. Tai siis olen herännyt, mutta kun nuo luvut tavuina lähentelevät miljoonia, niin suhteellisuus katoaa. Ei oo helppoo lottovoittajillakaan, mutta otan riskin ja tänään taas lottoon kaks ruutuu
Ilmianna
Jaa
No joku noista Trelleborgin linjan satuolennoista tai kirjailijoista oli siis puatin nimi.
Nyt on tällainen "saksalainen" ilma sateen kanssa täällä Hell singissä, https://ibb.co/gD3nGv , ei paljon kiinnosta edes matkailua ajatella. Pitää odottaa aurinkoisempaa päivää. Toiovottavasti jo huomenna.
Käänny äkkiä takaisin etelän suuntaan täällä sataa kohta lunta! Tana.
Ilmianna
Jaa
Siinä "polle" yhden pölykapselin menettäneenä matkalla kohti Ristnaa Hiiumaalle http://but.fi/6w8
Heltermaa on sen pikkulautan satama. Tai onhan se toki isompi kuin tavallinen löossi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jo vain olisi kiva kääntää kokka etelämpään. Mutta sepä olisi vaatinut kotona muutaman toimenpiteen. Pitää kysästä, jos kumppani menisi ja tekisi ne parit hommat, tulis sit vaik perässä.

Kyllä seuraava reissu on Balttiaan. Eesti yksinomaa riittäisi, mutta siellä ajomatkat ovat lyhyemmät, niin ... enpäs mene taas tulevaisuuteen.
Nyt täällä http://bot.fi/22xh

Olinpa suorastaan eilen illalla huolimaton. Katselin googlemapsia ja satamia ja kuinka ollakaan länttäsin kordinaatit Travemundeen, vaikka piti laittaa Rostockiin. Tuli 150 km kiertoajelu ja vettä satoi koko päivän.

Se on nyt silviisiin, et uni maistaa.
Ilmianna
Jaa
Ja nyt sitten Pärnuun, niin pysyy kuvien lähetys järjestyksessä: http://but.fi/6wb Pärnu on hieno kaupunki. Siellä on ihan ensimmäisestä sisääntulosillasta oikealle hieno camping eli karavaanarialuekin kävelymatkan päässä ydinkeskustasta. Pärnun kuvia on jonossa ehkä 5-7, jos kaikki lähetän. Kokeilenpa vielä toisen tähän samaan läjhetykseen http://but.fi/6wc Jospa robo hyväksyy taas niin ei tarvitse niin usein lähetellä. Jos menee läpi niin voin kerran yrittää kolmellakin kuvalla.
Ilmianna
Jaa
Eestiin jos joskus suunnistat niin Eckerö linellä pääsee halvimmalla ja toden totta parin tunnin ajomatkan päässä ovat kaikki Eestin paikat paitsi jos menee Saarenmaalle tai Hiiumaalle ja jonottaa lossin http://but.fi/6wd Narvassa on hienoa katseltavaa joen rannassa , kuten tällaisia Venätän puolella nähtävissä http://but.fi/6we Ja itse asiassa parin tunnin ajomatkan päässä Pärnusta vähän etelään ollaan jo niissä hienoissa Riianlahden maisemessa hiukan Salacgrivasta etelään.
Ilmianna
Jaa
Matkakuvia matkaajalle ja kaikki Baltiasta alkaen Pärnusta https://ibb.co/h714ya sitten lisää Pärnusta https://ibb.co/d07irv ja sitten se kolmas eli robos sietotestauskuva edelleenkin Pärnusta https://ibb.co/jnBF4F Ja seuraavat sitten Lätin Sacgrivasta tai lähimaastosta.
Edelleenkin on sateista. Parempi Edsolventin kiivetä hiljaa Pehmoisten suuntaan.
Ilmianna
Jaa
Pehmoisten suuntaan jo liput torstaiksi. Nyt lähellä paikkaa Ystad ja tässä kuuluisa leivos http://bot.fi/22zl. Pakko oli varata aikaa enemmän Ruotsin puolelle, jos se kala ei väsy helpolla ... Mörrum : http://bot.fi/22zm
Aivan muuttui eilisestä ilma eli on kuin Hilma
Ilmianna
Jaa
Irma raivoaa Floridassa. Opiskelukaverinikin eli ainakin 1 heistä on siellä. Kertoi olevansa suhteellisen turvallisessa paikassa. Ei siis Miamissa eikä Tampassa vaan jossain keskellä paikassa minkä nimeä en muista. No luulisi vanhan merikapteenin muutamista hurrikaaneista selviävän. https://ibb.co/efnSZF tuo kuva nyt vaihteeksi lätistä niin kuin seuraavakin ihan Salacgrivasta ja sen satamasta https://ibb.co/gtzhZF ja päälle taas yksi kuva minkä lähden juuri valitsemaan kun näytti robo edelliset kolme läpi laskeneen https://ibb.co/gt4o8a ja sitten tehdään testi peräti neljällä liitteellä eli yksi lisää lätistä ja Salakkalahden lähistöstä https://ibb.co/dPcfMv Tämän joudun tuon neljän liitteen vuoksi kopioimaan ja jos robo kieltää niin korvaan sen kesyttämieni rotu, rodut tuntemattomia, koirien neljällä kuvalla
Ilmianna
Jaa
Pakene takaisin aurinkoon Edson. Täällä näyttää sää tuolta: http://but.fi/6wj Se on Batamin sadekanava joka on pashaa täynnä. Sellaista on pieniä katkoja lukuunottamatta koko seuraava Suomi viikkokin. Ei tahdo kuivaa kohtaa löytää, että viittis edes Baltiassa käydä temmeltämässä.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Sulta tulee niin paljon kuvaa joka puolelta, että märehdin ne kotona pitkinä, pimeinä loskapäivinä. Tuo avovesikanava pashaa täynnänsä on surkee näky.

Surkee näky oli myös sikaihmiset laivalla. Lastataan lautaset täyteen joka sorttia ja puolet jaksetaan sitten syödä.

Ammun rusko oli joku kansan suussa aikoinaan. Liittyi myös pashaan. Nyt on meinaan aamunruskoa taivaan rannalla.

Jo nyt voin todeta, että matkaltamme olen jotain oppinut ja saanut varmuutta toilailuihin.

Oli miellyttävää Saksan viimeisellä parkkiksella ja varsinkin siellä pikkukaupungin kujilla. Vastaantulijat miltei poikkeuksetta sanoivat gutten aaben, mihin kerran ihan vahingossa lipsautin, että da daa. Korjasin heti, että seim to juu, tank juu. ja nostin lippalakin.
Ilmianna
Jaa
Nämä kuvat onkin tarkoitettu katseltavaksi kun ei muuta tekemistä ole. Samalla perusteella ne on lähetettykin kiäh, kiäh :)
Ilmianna
Jaa
Voi räkänder! Tarkistin juuri sekä Eestin, Latvian, Liettuan ja pohjois Puolankin ensi viikon säät ja kyllä on pelkkää Esteriä. Voiko tässä nyt mihinkään mmuualle lähteä kuin Utsjoelle mikä taitaa olla Boreaalisen Euroopan aarinkoisin paekka. Nyt on robo ollut very kind ja antanut toistaiseksi jopa neljän kuvalinkin skrivauksen olla. Ei siis tarvitse lähettää neljän kesytetyn rotu koirna kuvaa vaan yksi poliisikoira https://ibb.co/gwZmuF Uruguaystä riittää. Niinkuin huomaatte konstaapeli kertoo koiralle, että hän antoi minulle luvan ottaa kuvan ja koira uskoo. Hyvä ja älykäs koira. Tuon olisin kesyttänyt yhdellä kivikylän hevoslenkillä. ;)
Ilmianna
Jaa
Eipä olekaan muzakkaa tullut lkiitettyä herran aikoihin. Tässä kukaties ajankohtainen ja merkille laitettava biisi. https://www.youtube.com/watch?v=HdsEOwZh72A Vältin käyttämästä ilmausta merkille pantava kun Chisusta oli cyse :)
Ilmianna
Jaa
Sabotase ja Chisu, jeeeeee, mutta asiaan

Juuri nu vi ee häär http://bot.fi/2317 ja syötyämme puisevat päivälliset http://bot.fi/2318 on aika siirtyä ... jaa-a että mihin muka. Mukava yöpymispaikka löyvettiin taas.

Ja sääliksi kävi tuolla Mörrumilla. Kuulemma neljättä vuotta peräkkäin laxissa eli salmonissa esiintynyt tautia. Tätähän tämä on lohijoilla Norjassakin, ainakin ollut ja kallista touhua korjata tilannetta.
Ilmianna
Jaa
Heisuli veisuli. Se opli oudon valoisa päivä tänään. Taisi olla näköharha.
Näyttävät nuo norjalaisetkin osaavan puusta veistää lohia eikä ainoastaan puolalaiset hienoja ukkoveistoksia. Piipahditko paluumatkalla tuolla Öööölannin puolella vaiko Kalmarissa vaan?
Tässä eräs rautatieasema Saksanmaalta. Arvakeepa mikä, https://ibb.co/gOdH3a jos ei kuvassa lue!
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ihan on Bremenin rautatieaseman näköinen ?

Joo, ajettiin noin puoleen väliin Öööööölantia ja sit takas. Olis ollu siellä yöpymisjestakin, mutta veri veti baanalle. Ei vaan, jää huomiselle aikaa enempi ja muutama pienempi paikka tien E22 varrelta silviisiin ainakin auton ikkunasta tulee tarkistettuu.

Oli muuten aika hulppee silta sinne Öölantiin ja sopiva tuuli.
Ilmianna
Jaa
No menköön, Bremenin asemahan se oli. Tätä et kyllä arvaa, minkä kaupungin ihan oikea metro verkkokartta siinä on :))) https://ibb.co/b4kKYa
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ihan oikeesti, oisko Hampurin raideliikennekartta, missä näkyy maanpäälliset radat myös?
Ilmianna
Jaa
Baanalla paahtaa runo

Baanalla paahtaa kahva pohjassa Edson
Ei tahdo päässä vauhdissa pysyä edes Stetson
Siis hattu vahdissa päästä lentää
Mutta Edson vauhdilla Kapellskäriin entää (ennättää)
Kiire on hänellä Pehmoisten kotiin
Siellä pakuria voi keittää tee totiin
Sitten ulkohuussissa voi vettä heittää
Kiireessä ja Puolaankin kaikki herkulliset tatit
Mutta ei haitta, Pehmoisten Nesteellä on vastassa tutut Matit
Ilmianna
Jaa
Korjaus: Kiireessä jäi.......
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Baanalla runo painui ihan Kapellskärdiin saakka
olis kontrol luukulla liian kova taakka
nähdä taas yks finn jeevel ögen

joten matkamme päättyy
Tukholmaan
...
ja purjeet nostaa Viking jo 7:45 ylisenä huomenena.

Nyt aamu aukesi raukeesti aurinkoisena, +10, ja kohta tutkailemaan pieniä paikkakuntia E22 varrelle.
Ilmianna
Jaa
Sillä välillä kun Edon koittaa löytää Tukholman niin laitan tähän kuvan pienestä sekatavarakaupasta jotka ovat hyvin yleisiä Pärsiinalaisen torin maissa. Tässä http://but.fi/6wk Kaupan sponsori omistajalla on kauppiaalle varsin sopiva nimi, Al Raha
Ilmianna
Jaa
Kohta se on Edsoventkin ähkinyt itsensä nelipyöräillen takaisin tämmötti http://but.fi/6wl maisemiin. Tosin sienet on kerättävä ennen kuin voi mennä rahat hakemaan. Ai kun tekis mieli kunnon herkkutatteja. ;)
Ilmianna
Jaa
Siis vastikkeellista rahansaantia tuo sienten poiminta.

Suppiloaika alkaa olla paraillaan. Kyllä sitä metässä varmaan samoillaan jonkin verran, kun saa tassut maaperälle.

Kyllä on hieno yllätys ollut ruotsalaiset parkkipaikat, joissa merkkinä puu ja penkki. Siistit vessat, matkailuauton weeceen tyhjennysmahdollisuus ja rauha.
Ilmianna
Jaa
Jeuh, Ruottassa (= Ruotsissa meänkielellä) on hienoja parkkipaikkoja eikä niin läpitunkevan kaupallisia kuin meikäläiset ABC paikat, joista monen on jopa niin pöljästi sijoitettu, että saa ajaa eräänkin kiemuran ennekuin pääsee parkkipaikalle. Ruottassa taas paljon niin että tieltä sivuun ilman kierroksi ja samoin parkista ulos. Saksaa parkit samaan tyyliin organisoitu
Ilmianna
Jaa
Laitanpa tästä Edsolventille ihailtavaksi sellaisen auton kuvan mitä hänkin varmaan vesio kielellä katselisi, jos löytäisi. Nämä' kun aikoinaan olivat tehty itsehaihtuvasta raudasta eli ovat kadonneet kuin vortse saharaan http://but.fi/6wy
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Jollen väärin muista, niin olen istunut ko. autossa 50- luvulla. "Itsehaihtuva" :). Nyttemmin saharaan katoaa lukuisia hiaseja.
Olen ottanut muutamia videoita matkastamme tuolla "liikennevalvontakameralla", mutta niitä ei saa ulos (tietääkseni) kuin you tuben kautta.

Soitin kaverille ja haukkui näitä vikinglinjan laivoja mustalaisten kuljetuspaateiksi. Minulle kyllä kelpaa nämäkin. Purjelaivakin kelpaisi.

Parkkipaikkojen etsiminen tästä sataman lähettyviltä ratkaistiin niin, että yövytään juuri sillä paikalla, mistä ajetaan tallitarkistukseen. Suomen puolella varmaan syynätään ettei vaan ole nuuskaa.
Ilmianna
Jaa
edson kirjoitti:
Jollen väärin muista, niin olen istunut ko. autossa 50- luvulla. "Itsehaihtuva" :). Nyttemmin saharaan katoaa lukuisia hiaseja.
Olen ottanut muutamia videoita matkastamme tuolla "liikennevalvontakameralla", mutta niitä ei saa ulos (tietääkseni) kuin you tuben kautta.

Soitin kaverille ja haukkui näitä vikinglinjan laivoja mustalaisten kuljetuspaateiksi. Minulle kyllä kelpaa nämäkin. Purjelaivakin kelpaisi.

Parkkipaikkojen etsiminen tästä sataman lähettyviltä ratkaistiin niin, että yövytään juuri sillä paikalla, mistä ajetaan tallitarkistukseen. Suomen puolella varmaan syynätään ettei vaan ole nuuskaa.
siis tullitarkastukseen heh.
Ilmianna
Jaa
Ny mainos. http://bot.fi/235h ja siis kuukauden hinta tuo 16 ja risat. Ja toimii satavarmaan, ei kuten vr:n vessa tai aikataulut.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Siis meinaatko, että ihan oikeasti sait mokkulan säädettyä niin, että se pelitti ulkomailla ihan mokkulana? Omani asetuksia en ole tarkemmin päässyt katselemaan kun pitäisi muistaa se asetusmasterin salasana millä asetuksia pääsee muuttamaan ja enpä muista eli ei ole haluakaan kun sen aktivoi DNA myyjä suoraan liikkeessä enkä silloin laittanut salasanaa mieleen tai ylös. Pitäisi siis mennä DNA'lle kyselemään eikä ole vielä akuuttia tarvetta.

Se Vikingin lähtöselvitys alue onkin ihan hyvä karavaanarilla yäpymiseen.

Täällä oli ihan vastoin kaikkia ennusteita aarinkova tänäänkin. Huomenna ei ole.
Ilmianna
Jaa
Kyllä vaan sain reitittimen asetuksista (poika opasti) homman hoidettua. Kun tämä reititin on kiinni koneessa, niin sain sen kuvaruudulle yleensäkin sen reitittimen avaussivun ja kun "vanhasta muistista kirjoitin tunnuksen vaan että admin ja salasanaksi saman, niin pääsi värkkäämään noita asetuksia ja sieltä se löytyi se kohta asetuksista "ota käyttöön dataverkkovierailu" Se oli alkuasetuksissa "poista käytöstä" ruksattu.
Sama juttu tavallaan puhelimessa eli täytyi sallia roumingin käyttö vai miten se nyt menikään. Siinä meinasin sählätä, kun suunnistin eli navigoin netti päällä puhelimella, kun käsitin lataamani offline kartan käytön riittävän navigointiin ilman nettiä.
Käy ihmeessä kyselemässä kun liikut DNA pisteen lähellä
Ilmianna
Jaa
Tässä helsinkiläiset mielenosoittajat lähettävät Edsolille takaisintulotervehdyksen rautatientorilta https://ibb.co/eOeOuF :))) Seuraavaksi saatan pommittaa sarjan ravintolakuvia alkaen ravintola Albatrossista Tammisaaresta- Ekenäs.
Ilmianna
Jaa
Tästä kaapuntista löytyy myähemmin se rantaravintola Albatros https://ibb.co/dbZv8a Aika isotteleva nimi mokomalle rantakioskille, mutta itse asiassa aika ,kivan näköinen. Vierailöin Tammisaaressa eka kerran vuonna 1962, ensimmäisen laivani toisena satamana ja siitä Tammisaaren läheltä propseja lastaamassa.
Ilmianna
Jaa
Ja vielä se ravintola Albatros ennenkuin lähtee tapaamaan "mattia" http://but.fi/6x1
Ilmianna
Jaa
Edsolvent alkaa kohta rantautua Åboooseen. Täällä se sade venaa, https://ibb.co/duMDeQ tuossa saksalainen ravinteli
Ilmianna
Jaa
Edsolilla on nyt varmaan pimeessä ja sateessa kaikki navigaattorit päällä yrittäessään sompata Pehmoisiin. Jos tulee tällanen valokyltti vastaan https://ibb.co/dKC8UQ niin heti 180 astetta suunnan muutos koska olet ajanut reippaasti Pehmoisten ohi huonompaan suuntaan
Ilmianna
Jaa
Ei kuulu Edsolista vielä mitään. Ettei vaan olis jäänyt kiinni "nuuskan salakuljetuksesta". No tässä paikassakin voi pysähtyä möttösen syömään https://ibb.co/jskJeQ
Ilmianna
Jaa
Ja tä'mänkertaisen ravintolasarjan toiseksi viimeisenä kuvana menköön eetteriin tämä, missä kaikille tuntematon isokokoinen mies tiirailee merimaskulaista ravintelia viime kesäisen vielä pitkän tukkansa kanssa: https://ibb.co/eX5jKQ ken mahtaa olla hän jolla hartiat on kuin ladon ovet. Ei yhtä leveet, mutta vanhat!
Ilmianna
Jaa
Ja nyt kun on taas alkanut päivä uus niin laitetaan mieliravintolani tuolta takavuosikymmeniltä, mutta edelleenkin täysvedossa framille http://but.fi/6x3 Täällä saa vaikka kania padassa jos haluaa
Ilmianna
Jaa
Hitsi, aatokset mylläsivät viimeisillä kilometreillä. Mika fiilis? Koti?

Ja hitsi, kyl se vaan aatokset menivät myönteiseen suuntaaan eli pari kaatunutta kuusta naapurin puolelta, perunat talteen ja sieniä ja ja ja

Eilen klo miltein tasan 24:00 pihalle ja ylen kautta suomi-ruotsi yleisurheilua ... eikö jo tässä ole jotain lääkärillekin näyttää toteen. Ensin lämpöpisteisiin tulet kylläkin, sillä vaikka viihdymme jopa +12 sisälämmöissä, niin yötamineissa on kivempi olla.

Kyllä Ali on iso mies

Nyt kirjanpidon pariin ja pään justeeraus arkikuntoon, vaikka viikonloppuni olen pyhittänytkin ... no kehtaan mainita että koripalloon ja lentopalloon ja toiseen päivään maaottelua, vaikka kesken nukuin sen ensipäivänkin mittelöihin.
Ilmianna
Jaa
Tässä lauluäänellä viisi ja nenä tukossa, mutta aidossa hengessä https://www.youtube.com/watch?v=6U6MOJHBAAg Oli ihan välttämätöntä edes yrittää.
Ilmianna
Jaa
Mukavaa, että Edsol on pimeässäkin löytänyt kotiinsa Pehmoisiin joutumatta käymään Sutkin krouvilla kääntymässä. Heti tuntui ilmakin lämpiävän kun herra palasi kotimaahan.
Täällä jo olikin hiukan "yksinäistä"
Ilmianna
Jaa
Mahtaa olla Edsolventkin matkailustaan Lopen uupunut (Loppilainen urheiluseura) ja vielä alijäähtynyt jouduttuaan lämmittämään alijäähtynyttä kotoaan Pehmoisissa.
Onneksi Sunnuntaina mahdollisesti lakkaa satamasta. On muuten ollut tosi viilee kesä. Sitä se ilmaston lämpiäminen tietää.
Ilmianna
Jaa
Huomenta Suomi

Laskelmat tehty, päiväkirja päivitetty ja nyt kokka kohti uusia haaveita. Ennen sitä reaalimaailmaan ja ... mutta ei vielä tänään eikä huomenna.

Tökki hivenen katsoa areenasta joitain "ajankohtaisia". Sotaharjoitusta juu ja ... olkoot toistaiseksi. Eipä telkkua kaivannut ei, eikä kotomaan iskelmiä. Radio oli kuitenkin päällä ja ruotsikielen saundi riitti. Saksan saundiin ei taida enää rahkeet sun muut halut riittää. Sana sieltä, toinen täältä voipi olla sitä, mihin kykenee ja toki kaikkien niiden maanteiden varrella olevien kylttien ymmärrys ei ole pahitteeksi. Nopeusrajoituskyltit toki riittävät pitkälle. Ja pysähtyminen, pysäköinti,

Odottelen mielenkiinnolla tiemaksujen saapumisia, ei harmainta hajua niiden suuruuksista. Yhden vitosen kopilla maksoin Ruotsissa. Olisi varmaan riittänyt pitkäänkin matkaan, mutta navi ohjasi pois tieltä jo parin kilometrin päästä.
Ilmianna
Jaa
Edsonille aikaa toipua matkasta ja kirjanpidosta. Minusta se kirjanpito on se hermot tuhoava osuus. Siihen vähän rauhoittavia maisemakuvia Suomen kesästä mitä tänä kesänä ei ollut vaan oli se vihreä talvi. Tästä arvaten minkä paikkakunna kirkko tässä on ja kuka kuuluisa henkilö tältä paikkakunnalta oli kotoisin https://ibb.co/kopgZQ
Ilmianna
Jaa
Nyt panit pahan visan. Kirkosta siis ei hajuakaan. Jos on nyt jotenkin ajankohtainen juttu, niin sekään ei auta, sillä en edes säätietoja ole katsellut.

Poliittisen kannanoton toki laitoin faceen. Eli toipumassa ollaan.

Eilen illalla minä koisasin ja kumppani katsoi ensin vanhan Dicten ja sitten toisen perään. Ei ollut tekstejä Gentlyssä, niin siirryin kuorsaamaan. En tiedä, mikä ne tekstit hävittää. Vanha telkkuko vai vanha digipoksi. No vanha ja vanha, mutta kuitenkin.

Heh, pistänpä takaisin visaa. Ja sentään helpotan huomattavasti, kun kuvassa näkyy sentään paikkakunta. http://bot.fi/23b2 ja kysymys kuuluu, että monennellako reijällä?

Visasta puheenollen, onko uudet jaksot jo haluatko miljonääriksi alkaneet, kun olin huomaavinani ohjelmatiedoissa ko. ohjelman?
Ilmianna
Jaa
Täällä Mikael Agrikolan syntymäkunnassa, Pernajassa, ei ole tuollaista 18 reikäistä golf kenttää kuin Västervikissä, mutta on se hieno keskiaikainen kivikirkko http://but.fi/6xc
Ilmianna
Jaa
Kandee syödä oman maamme kasvukauden ulkopuolella varmaan omenoita, tomaatteja ja ja ja ?
https://www.youtube.com/watch?v=O_Zr6cX3P7k

Vain näin turvaamme rekkakuskien leivät ja tuottajien leiv'änpäällisetkin
Ilmianna
Jaa
Edsolhan on kehittymässä varsinaiseksi tubettajaksi. Hioenoja ja tuttuja näkymiä nuo rekkajonot ja uudet asfaltit baanoilla Saksassa ovat. Myös Baltiassa kulkee melkoisesti rekkoja pääteillä kuten E 67 tai via Baltica. Sitä varten esimerkiksi Puolassa on niitä massiivisia rekkaparkkeja tiuhassa kautta Puolan. Mutta siellä kulkeekin hirmuisesti tomaattia, kurkkua, perunaa, omenaa, viljaa ja jussien tuotantotarpeita suuren osan vuotta maanteillä. Kuunnellessani tuota asfaltin tuoksu taas virisi into lykkiä baanalle. No siihen perään rauhoittava kuva siitä Pernajalaisesta maalaismaisemasta. ja kuvitellusta kesästä. Kuva siis kesältä jolloin sellainen oli.
Ilmianna
Jaa
Siis tässä se äsken näppäilemättä jäänyt maalaismaisema Pernajasta http://but.fi/6xe
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Kun taas helposti lipsahti tämän päivän pualelle, niin laitan sen viimeisen kuvan tästä "köyhästä" pernajalaisesta maalaismaisemasta ja seuraavat ovatkin jo soitten vesien ääreltä Ekenäsistä. https://ibb.co/iVJVeQ Kesäisiä nekin kuvat
Ilmianna
Jaa
No tässä https://www.youtube.com/watch?v=iXq81_f-GwA on vielä takaraivossa ja koko kehossa omaa tahtoa ja jääräpäisyyttä.
Ja annan myös väärää kuvaa, sillä suomea en ole puhunut, en myös keskisormea vilautellut, vaikka ...
Tämä filmin lopussa ollut paikka oli "varattuna" ehkä siirtotyöläisille tai muuten vaan lähi-idän matkailijoille. Omivat pienellä parkkipaikalla koko alueen ja "lämmitin" yhtä kaveria, mutta ei tahtonut helpolla oppi perille mennä. Tämän enempää en "analysoi".
Jatkopäivinä minun oli omaksuttava eräänlainen välinpitämättömän rooli. No maa, jossa on joltisenkin väkeä ja monesta eri kulttuurista, siellä on kait pakko olla vaan ja nostella olkapäitä kysymysmerkin pienenä eleenä, ei muunlaisia elekieliä peliin. Ai äm sori ainoana suusta päästettynä ja lievä hymy kasvoilla, sellanen hyväntahtonen hymy meinaan.
Ilmianna
Jaa
Nuo on kyllä tosi hienoja nuo Edsonin reality tubet. Niiden mukana matkustaa ihan eri voimalla kuin näillä minun still kuvillani. Mutku muuta ei oo, ei oo, ei oo!
Pitänee harjotella itekin tubettamaan jos vaikka vielä sais innostettua itsensä matkailemaan.

Tästä Tammisaaren kuvastakin olisi pienellä U pätkällä saanut hienon maiseman ja ihmisten pikakuvauksen. https://ibb.co/m8oaEQ tai tästä https://ibb.co/jjEhuQ

Minä olen toistaiseksi pysynyt kuitenkin kaukana Facesta, U-Tubesta mitä nyt lainamuzakan ja työ klippien osalta. Samoin olen pysynyt pois kaikista muistakin Trumpin käyttämistä medioista. Keskusteluforumit ja e-mail ovat riittäneet.
Ilmianna
Jaa
No kun kuuntelet tukkoista ääntä ja epäselvää sopertamistani, niin hallitsematonta realityä joo. Aikoinaan pidin päiväkirjoja ihka kirjoittamalla jätepapereille lyijykynällä ja liimasin niihin aina kuvia tilanteen mukaan. Siinä hauskinta oli etsiä niitä jätepapereita eli vaikka kirjeiden kuoria ja "sitoa" ne kirjasiksi kansineen päivineen.
"Tubetus" on ihan vaatimatonta minulla ja nytkin laitan niitä matkakuvia vain muutamia, mitä sitten voin lähettää vaikkapa pojalleni. Täytys keskittyä hiukan, ei vaan panna kameraa pyöriin.
Taustalla uutiset päällä, mutta ku ei vaan kiinnosta. Petos femmateemalla voi kiinnostaa tai sit ei.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei se "tukkoinen ääni" ole ratkaisevaa vaan se aitous. Sitä meikä arvostaa päinvastoin kuin mitä tube spesialistit syöttävät ihmisten arvostuksesta (Esittävät että hienoilla laitteilla, huolellisesti leikattua ja mietittyä videota arvostetaan, eli teennäistä hupakkaa)
Ilmianna
Jaa
Kun kirjaudun googleen, niin saan sieltä aikajanani. Siis missä on tullut liikuttua minäkin päivänä. Moni kauhistuuu, että nyt ne tietää kaiken. Ja voi voi, kaupan kortitkin ovat niin paljastavia.
Tässä yhden päivän liikkeet, miellyttävän päivän. http://bot.fi/23dm Tässä kuvakaappauksessa ei näy, että käyty junalla osa kulkemisista, osa autolla, mutta aikajanalla näkyy ja kaikki pysähtymiset myös
Ilmianna
Jaa
Hirveitä vakoilemaan ja tallettamaan nuo gps, netit, googlet ja navigaattorit. Siksi olen miekii vältellyt niitä. Toisaalta ei ole mitään salattavaakaan niin eipä haittais vaikka joka retki jollekin janalle kokoontuisi.
Näytin juuri tänään Eikalle vanhaa täysin tarkkaa päiväkirjaan joka päivän tapahtumista laivasta jossa nuorina poikina olimme vuoden samaan aikaan. Minulla oli se kirjanpito vaikka sitä inhoan mutta kolleegoillani Eikalla ja Örjanilla ei yhdestäkään laivastaan vastaavaa

No nyt kun innostuin matkatubeistasi ja sain tartuttua lopulta itseäni niskasta niin tilasin matkat Tallinnaan ja Takasin pollen kera. Lähtö Kezkiviikkona ja Paluu Lauantaina. Kaksi kameraa matkassa. Vanha Sony ja tämä viimeisin Canon ja lisäsi lotan nettikykyisen älykännyni matkaan ja siinäkin on kohtalainen ja ihan käyttämätön kamera.

Otan uusia matkakuvia vanhoista paikoista niin monta kuin patterit kestää.

ps. Mulla ei ole varsinaista videocamia viela. Kun sellaisen hankin niin sitten ilmeisesti joutuu opettelemaan kuinka ne videot muunnetaan u-tubeksi. En ole vielä katsonut kuinka se tehdään

Tässä Lappeenrannan maisema satamasta. Halkosaaren kärki http://but.fi/6xg
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Halkosaaren kärki

Kaks asiaa tai ehkä mieluummin mietettä. Suomesta, oman kulttuurin sisältä löytyy kauhia määrä kaunista katseltavaa. Olkoonkin, että kauneus on katsojan silmässä.
Ja sit toinen. Parhaan kaverini kanssa eilen telefuunattiin tunti ja fundeerattiin, että kaikki on vain matkoillakin pintaraapasua. Tarvitseeko se muuta ollakaan? No kaipuu on tietty muuhunkin, mutta lienemme aika vahvasti sidottuja.
Jäi mieleen poijan tyttökaverin innostus uusista ystävistä, joista toki poikakin saa nauttia. Heitä "auttaa" tuntemaan jotain se, että ovat kaikki eri kulttuureista ja lisäksi istuvat pulpeteissa samasta syystä eli oppimassa uutta kieltä.
Tuli muuten uni alkuillasta ja tässä sitä nyt sitten tihrutaan uuteen päivään.
Ilmianna
Jaa
ps. Edsolvent: 83 egee kustantaa kun huolellisesti valitsee tuottajansa, tuo edestakainen matka pollen kanssa Tallinnaan. Siis menen Vikingillä mutta palaan Silja Europalla kun on Tallinkin Club one kortti ja se Silja Europan vuoro kestää 3.5 tuntia tavallisen Megastarin 2 tunnin sijasta, mutta hinta vain puolet. Valitzin siis hinnasta puolet ja puolet enemmän aikaa laivalla hurvittelemassa
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tuo tuottajan valinta on kans mielenkiintoista.

Menomaatkalla yksi pariskunta kertoi omista seikkailuistaan ja samalla kehuivat Finnlinesin matkaa suoraan Traveen. He nauttivat pidemmästä ajasta laivalla, mutta maksoivat siis mielellään aika paljon enemmän. Toisin siis kuin sinä.

Tarkistin tässä muutama päivä sitten, paljonko kahdelta + motorhomeltamme maksaisi eestaas Traveen. Saman kuin maksoimme naftoineen ja laivamatkoineen ja vaatimattomine kauppalaskuineen, tuliaisineen koko matkalla (matkastamme).

Johan on taas oikein lauseenmuodostusta
Ilmianna
Jaa
Tässä parhaimpana työaikanani otin ja korjasin, sekä säädin uudelleen sen jo eläkkeelle viskaamani 12 x optisen zoomin Sony kameran. Kaikkee sitä ihminen tekee kun matkahimo iskee päälle. Jopa poikien hommia. Nyt sillä saa hienoja kaukokuvia ja päiväyksen kanssa. Tällaisia kuin t6ämä jouluinen kuva arabimaissa joskus otettuna mutta juuri tällä sonyllä: https://ibb.co/jAKfEQ
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Valokuva kertoo ... jep. Joulu ja joulun pöytään herkkuja. Millanen fiilis on viettää joulua kaukana jossain? Mä oon ollu joka joulu kotona, siis hitto joka joulu.

Kananmunalautasella jotain herkkua ja mitä valkoista makkaraa? Siskonko makkarat ? Ei hitsi, ei ne ole siskonmakkaroita, vähän tuollaisen mallisia, tai ainakin värisiä näin Saksassa.

Mulla menee aukot ja valotuksen ja herkkyydet sun muut aina sekasin, joten niks naks automaatilla ja kuvankäsittelyä perään. Roskikseeen, jos ei kelpaa.
Ilmianna
Jaa
No nytpä pitkästä aikaa kävi robo asialla poistamassa köyhän arabialaisen villan ja ruokapöytäselvityksen. Olenkin ihmetellyt onko roboon tullut joku vika kun se on laskenut kaikki kuvat läpi. Kyllä se kuitenkin oli hämäläisittäin hengissä.
Pitää kirjoittaa joku kerta uusiksi sen ruokapöydän sisältö ilman kuvaa. Ilmeisesti siinä yhteydessä useamman kerran käytetty sika sana eri ruokien sisällön osana oli robolle liikaa.
Ilmianna
Jaa
Huussinen kirjoitti:
No nytpä pitkästä aikaa kävi robo asialla poistamassa köyhän arabialaisen villan ja ruokapöytäselvityksen. Olenkin ihmetellyt onko roboon tullut joku vika kun se on laskenut kaikki kuvat läpi. Kyllä se kuitenkin oli hämäläisittäin hengissä.
Pitää kirjoittaa joku kerta uusiksi sen ruokapöydän sisältö ilman kuvaa. Ilmeisesti siinä yhteydessä useamman kerran käytetty sika sana eri ruokien sisällön osana oli robolle liikaa.
Kokeillaanpa
https://www.youtube.com/watch?v=j-CuPDYB9UM nyt kun ahkerimmat jo odottavat adventtejaan.
Aha, se valkoinen makkara oli siis sikaa.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Tässä vielä aika ajoin olen tutkaillut ja lukenut ja tämänkin löytänyt http://bot.fi/23ez missä aika joukko Euroopan levähdyspaikkoja ja muuta mukavaa.

Koht olis aika haistella ulkoilmaakin. Tosin käväisin vetämässä ruohonleikkurin käyntiin, eilen jopa postilaatikolle menin. Tänään myös ja naapurin huusholli tarkistamaan ja huh huh
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Katonpa kurillani oliko se robo todella niiden sikasisältöjen joita sekä ruskea, että valkea makkara sisälsivät vai tämän paikallisen "köyhäntalon" : https://ibb.co/cM0tJk
Ilmianna
Jaa
Kun ainakin toistaiseksi se köyhän talo sai jäädä niin tulee kiusaus testata robon keinoälyä taas ja katsoa olisko sika sen tarkkailussa ja esiintyessään liian monta kertaa heti sensuroitava.

Lähetän seuraavaksi testiviestin missä sana sika on toistettu 5 kertaa kun alkuviestissä se oli 4 kertaa eri kuvauksissa.
Ilmianna
Jaa
Sika on suurikin sika ja vaikka siinä on vika niin se on sittenkin sika. Sika on kuningas
Ilmianna
Jaa
Siis syyllinen ei ollut sikakaan. Kummalliset ovat robon aatteet. Varmaan sietää näitä musandamilaisia puukejakin sitten https://ibb.co/bJEnUQ Arrgh, huomenna pitäisi kohdata jo lähes kesä eli paraimmillaan 17C plus puolella. Olisi hienoa haistaa vielä kerran kesä kuukausien odotuksen jälkeen
Ilmianna
Jaa
Kesä
yksi vuodenaika ja hirveet odotukset. No enpä muista enää tämän vuoden kevättäkään, sen tuloa. Joka tapauksessa varmaan oli huippua taas katsella, kun rikkaruohoton maa on niin puhdas muutenkin ja koivuissa vaan just ja just vihertää.
Syksy, minun vuodenaikani.
Totta helkutissa ei silloin ole, kun sataa. Nuorempana sade ei niin haitannut eli pään sisällä tapahtuu jokin niksahdus vanhetessa. Vaatiiko sitä liikoja, helekutti?
Talvi
ja sit taas
Kevät

Nopeesti menee vuosi. Mutta jos ei harppais liian pitkii askeleita, vaan esimerkiksi tänään, sadesäällä, lähtis tarpoon. Mä oon satavarma, että jotain näkis, jos viittis katsoo. Tai huomais katsoo.

No koht tulee jeesuksen syntymä ja kaikki oottaa lunta, sit taas koht ootetaan koska se sulaa ja jos sulaa liian aikasin, niin ostettiin suksivoiteet turhaan.
Ilmianna
Jaa
Ratkiriemu se senku jatkuu https://www.kauppalehti.fi/uutiset/tutkijat-kasvissyonti-tuhoaa-maapalloamme/gcwnmVF6?ref=facebook:e30d Ei V***u kyl on kaikist parast aikaa se ku ei avaa lehtiä.
Houkuttelen tänne erästä, joka on tietty loukattu immeinen. Eilen katsoin viimoset jaksot areenalta, sarjasta BLETCHLEYN NELIKKO. Tykkäsin.
Ja toinen houkuttelu suomen kielellä. Tai ei ees houkuttelu vaan pyyntö kertoa. Missä olet yrittäjä?
Ja sit kolmas, että ali, olis kiva, jos pystyt lähettämään matkapäiväkirjastasi sivun kerrallaan.

Rakas päiväkirja. Olenko riippuvainen netistä, kysyn vaan ja vastaan, että joo, aamuisin ja sadepäivinä. Ja matkoilla.

Ny paistaa aarinko
Ilmianna
Jaa
Heisulanderot Päsnusta, Estoniasta. Jopa alkoi jonkinlainen kesän jäljitelmä löytyä. Sekeltainen mikävalaisee vilahtelee ja ajoittain.
Tankki on täynnä pentsoonia mikä maksoi 1.083 eli melkein litran sai eurolla. >Diesel oli luokkaa 1.06. Ila painella kaasupoljinta noilla hinnoilla.'
Ilo oli myös käydä paikallisessa isossa Maximassa katselemassa valikoimia jotka tavalliseen liiteriin ja prismaan olivat sangen komiat ja halavat.
Esimerkkinä halapuudesta voin mainita ostamani Old Spice partaveden ja Deo Stickin jotka tismalleen samoissa pakkauksissa maksavat Priskanssa runsaat kaksi kertaa sen minkä Maximassa. Eli kylläon Prismalla todella vara halpuuttaa hintojaan. No kaikki hinnat eivätjäörjestään puolta Prisman hinnoista olleet mutta kaikki halvempia paitsi yksi tietty murukahvi jolle sillekin oli halvempia merkkejä.
Pihamyymälässäoli tilakasviksia ja sieniä. Oli julman hienoja tatteja mutta en voi niitäostaa ennenkuin edellisenä iltana ennen paluuta, jos niitä vielä on.
Kaikki luumut ja sen sellaiset pilkkahinnoilla
Maissi muuten näkyi jo varsin hyvin kasvavan Pänusta pohjopiseen.

KLnneksi olen PeruS luonnonsuojelija ja vältän kykyjeni mukaan tuhoamasta maailmaa syömällä klasviksia. Hyvä että kuitenkin muistutit niiden yleismaailmallisesdta vaarallisuudesta makkaraan verrattuna.
Nettikin toimii kaikki tolpat päällä täällä hotelli Emmissämihin vaihteeksi meninvaikka se on kaksi kertaa kalliimpi (52 euroo yhden hengen huone aamiaisella) kuin useimmin käyttämäni Motelli Reldori

Huomenna Latviaan ja pähkäilemään mitätekisi ja minne loppumatkan menisi. Toivottavasti Löydän sitä Rezeknen Spekis ar kiplogu eli voileipälaardia paahdetulla valkosipulilla. Se on harvinaista herkkua jota meikäläinen erittäin matalan kolesterolin mies voi vaikka lapioida suuhun eli lärviin.

Nyt taas pihalle keksimään kompia joillekin
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hyvää reissun jatkoa vaan

Kyllähän Balttiaan täytyy tutustua eikä pelkkien hintojen takia. Ne hienot hiekkarannatkin ja moni muu, mistä olet kertonut, ne muistan.

Minulla kun ei ole tietoa edes noista herkuistakaan, esim. siitä valkosipulilaardista tai muista. Sikke Sumari (MTV3 Kokkisota jos muistat) pitää tai ainakin piti jotain tilaa siellä Eestissä. Lapsuuden yksi kavereista.

Älä ny liiaksi niitä kompia, ettei kampi iske omaan nilkkaan.

Vähitellen täällä toivun matkasta ja tänään jo perunapellolla.
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirja

lähteäkö pätkimään naapurin kahta tuulenkaatoa vai ei? Sadettakin vasta ehkä illansuussa.

Kyl vähään pettynyt olin niihin perunavakojen tai kuoppien antiin, mitä eilen jaksoi (-mme) nostaa ylös. Mikä lie sitten syynä? Liian syvä istutuskuoppa, liian märkää, liian vähän voimaa? No myyräpirut kyllä työtä tehneet, mutta se ei selitä kaikkee.

Kuuntelin eilen hallituksen selvitystä budjetista osan aikaa. Ja kun illalla vielä Docventures, niin kuppi oli täynnä populismia. Vihreiden Aaltokin sai nenilleen ja ihan oikein. Ja vasemmisto jaksaa jaksaa jatkaa ja Zytsko vain pelkkä hämmentäjä ja vääntäjä / kääntäjä. Simon Elo = hiiih hih hih heh hih Joskus oon kuvitellut, no näinhän narsissi kuvittelee, että istun edustajana salissa ja aina kun sininen tai persu avaa suunsa, niin päästän röhönaurut. No kunhan seuraavat vaalit tulee ja edustajat tännekin puhumaan, niin sit on tilaisuus nauraa ääneen.
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirja

Puolukat taas talven ilo ja http://bot.fi/23jr kohta näitäkin ja näitä http://bot.fi/23js ja ja ja

Jos syön talvella yhdenkin tomaatin, niin petän itseni.

Vein kahveet naapurille tuliaisina http://bot.fi/23jt mutta tuota Pierua en, koska uhkana pulloa avattaessa on sen haihtuvuus kuin aito sellanen Saharaan.
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirjani

Olen kylläinen. Sekä poliittisista populismeista että sienipiirakasta.

Jahas, onkohan Ali Huussinen tehnyt niitä kompiaan?

Tänään virittäydyn Silta tunnelmaan. Yhteen suuntaan ajaessa siltamaksu olisi ollut 51 egee
Ilmianna
Jaa
No ni, rakas päiväkirja. Nyt on käyty taas Juutinrauman sillalla

Ja aamulla jaksanut huolehtia siitä, miksi ei tuu energialaskuu. Joku katkos etäluettavien kanssa tai ehkä mieluummin energiaa toimittavan kanssa, sillä siirtomaksut ovat kyllä tulleet.

Rakas päiväkirja, se on nääs semmonen juttu, että kirjanpitoni on puutteellinen, jollei laskutus pelaa.
Ilmianna
Jaa
Raskas päiväkirjani

Seikkailin sekä valtionkonttorin sivuilla että valtionvarainministeriön sivuilla, pari puhelua jne. Odotan sähkäreitä ja jos oikeen kiinnostaa, niin soitan jollekin taloustieteilijälle.

Sotkin lusikkani eräällä areenalla väitteeseen, että suami veloittaa itseään Goldman Sanchista velanotolla. Näin väitti eräs ja koitti siis puolustella sitä, että suamessa menee mm. tuosta syystä heikommin kuin ruattissa. Ja juuri tuo on merkki siitä, että suami ei ajattele köyhempiään. Kyllä v***u on väitteitä juu. Minusta tuli eilisen ja tämän päivän jälkeen vankkumaton porvari mutta säälin niitä, jotka paiskii hommia heikolla palkalla ILMOITTAMATTA SIITÄ HENKILÖKOHTAISISSA PALKKANEUVOTTELUISSA TYÖNANTAJALLE. Siis itse suostuvat ja sitten valittavat helevetti sentään.

Just soitti valtionkonttorista mies ja selvitti Suomen velanoton pääpiirteet. Kommunistit ja monet muutkin tekevät niin räikeää populismia, ettei mene enää minulle perille.

Seuraava postaus on rakas päiväkirja vaikka säätiedotus
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Malagalla + 23 - 25

Raskas päiväkirjani, otan tuorrehkon Vihreän Langan käteeni ja alan naureskeleen. Pitää joskus olla hauskaakin, kun suru tulee puseroon kuunneltuaan / nähtyään edes naaman vajakeista eli suamen sinisistä.

Odotan, kuinka kauan saa ajankohtaisohjelmissa Ylellä olla tää Lahja Tuulikki Ukkolan lahjaton tytär. Veikkaan että saa olla kauan. Hurraa Noin Viikon Uutiset
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirja, mieli vie jo muille maille

Yks pikkuserkusta sikiänny koitti selittää, että minun pitäsi ottaa huomioon ikäni ja se, etten ehkä saa enää ajokorttia. Heh no tällaista jälkee syntyy, kun ... en paremmin sano.
No nythän poika lupas järkätä alehinnoin auton, mitä sokeekin voi ajaa. Käskyttää vaan. Joo ja kulkee pyhällä hengellä paitti että mä joudun kyl käyttään muita energioita.
Koht alkaa kaikkien meidän kahden iloks iltataukoni ja kerään voimia ... eiku sieniä. Huomenna. Tee se huomenna, minkä voit tehä tänään.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Huomaan että kone ei taaskaan lyönyt kaikkia kirjaimia, mutta eiköhän sieltä viesti aukea
Ilmianna
Jaa
Oli tuossa yle3mpänä kuvaton pitkä matkaselvitys missä ei ollut mitään muuta sensuroitaqvaa kellekään kuin yksi ilmaus jota käytin testimielessä yhden kerran kun sellainen menee läpi muiltakin eli tarkkaan kirjoitettuna "v..tu". olisi ilmeisesti pitänyt minunkin kirjoittaa v***u , niin olisi mennyt läpi. Sääli että kaikki asiatieto katosi kun en sitä kopioinutkaan. Joskus kopioin mutta lähinnä milloin kirjoitan energiasta
Ilmianna
Jaa
Kyllä nuo ns. säännöt ovat ihan peestä sillä yleensä saa kirjottaa kuka vaan kaikenlaista roskaa ja sitten älyvapaa robo on opetettu poimimaan täysin triviaalisanoja ja siistejäkin ilmiasuja. Robo jos mikä osoittaa ettei kenoälyllä ole tule3vaisuutta jos se pohjautuu moderaattoreiden älyyn.
Tuolla ulkomaa foorumeilla missä myös kommentoin eivät puoliälyrobot poista koko kirjoitusta vaan muokkaavat huomaamansa kelpaamattoman sanan esimerkiksi muotoon #*%&*. Näin on minulle käynyt pää käyttämälläni US foorumilla vain yhden kerran yhden sanan osalta mikä oli tuolla tavalla muutettu ja se sana oli nazi jota käytin erästä Yhdysvaltain hallintoon kuvaavaa henkilöä kuvaamaan. (Ei Trump)
Ilmianna
Jaa
Siinä poistetussa kommentissa pääsisältö oli paikallisten pientuottajien tuotteiden hinnan ja laadun vertailu tunnettuihin Suomessa toimiviin kappajakelijoihin , heidän suurteollisuus l,aatuunsa ja hintoihinsa. Yleistoteamus oli että luumut näyttävät Pärnun pikku ulkohyllystä ostettuna melkein samanlaisilta mutta maku ja koko vaihtelu ovat erilaisia. Maku siinä kojumyyjän luumussa ainakin kolme kertaa parempi kuin suurtarhassa tuotetussa tasakokoisessa luumussa. Sama pienessä latvialaisessa lihatuotekaupassa. Hinnat alle puolet mutta laatu silminnähdenkin merkittäväasti korkeampi sekä valmistetuissa lihatuotteissa, että tuorelihoissa.
Kysymys olikin että virtsaako joku isosti meitä silmään? Saattoi se robo pillastua tuostakin ilmaisusta.
Ilmianna
Jaa
Mitäs me roboista

mutta varmistus siinä tekoälyautossakin pitää olla. Esimerkiksi valkoinen keppi kuljettajalla ... äsh ?kuljettaja?

Mä otin yhdestä saksalaisesta puistoparkista jonkun lajin lehtipuuoksan maasta ja oli niin käteen sopiva, että värkkään siitä talvella monikäyttökepin. Paitti sauvan.

Ny on sitte tulossa uusi äitiyslaki, ehkä. Kuhan saavat vielä alkoholilain, niin kansa huokaa ja kaikki on ... ei ei oo. Kansa, heh heh. Nyt saa moni herneen nenäänsä hen pronominimaisesta keskustelustakin. Jotenki tulee lehmät mieleen.

Hyvä Merkel

PS Joks sitä ollaan kampitettu latvialaiset?
Ilmianna
Jaa
Latvialaiset on kampitettu ja reissua vähän lyhensin kun sain kaikki laarditkin hommattua. Samalla testasin Silja Serenaden asemesta sen uuden metaanilaivan, Megastarin. Kyllä oli "valtava" ja siisti. Kaikki suunniteltu toimimaan supertehokkaasti. Alle tunnissa kaikki purkaus ja uudelleen lastaus. Perämiehilläkin oli prässätyt housut. Siis tarkkaan ollaan havaintoja tehty.

Jos löydät sopivan kuivan katajanoksan niin tee mulle erikoistilauksesta semmosesta lakattu keppi millä voin vähän "näpytellä" robo moderaattoreita jos kohdalle sattuisi

Aivan mahtavia nää pärnulaiset luumut. on jo moneskin katoamassa pohjattomaan nieluun
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kyl varmaan uudet laivat, kun noi vanhemmatkin, ovat upeita laitoksia. No oliks tarjoilijanaisten nailonsukkien saumat suorassa?

Keppitehtailija pitää mielessä tilauksen. Laitetaankos siihen kepin liukuesteeksi sisään painuva stiletti ?

En ny muista enää missä satamassa purku oli myös sutjakkaa. Pelkkien rekkojen perävaunujen ulosajo oli formulavarikkohommeleita. Kolme nuppia hirveetä vauhtia sisään ulos. Ootin jo kolareita, mutta upeesti päästelivät ja vauhdilla.
Ilmianna
Jaa
Ny ku s marketti on perustanu uuden lokistiikkaketjun niin me tuodaan joka viikko lasti Jämsän litlistä. Samalla näemme ajokulduuria ja monenlaita muutakin.
Kyl tää on kliffaa ja ties vaikka opimme poikkeen matkalla eli pysäyttämään kotimme seuraavaksi luomutilan parkkikselle ja ensin ehdottamaan pientä kitkemishetkeä ruokaa vastaan. Jos se ei onnaa, niin sit kaivetaan kuvetta. Tiedän tiedän, tämähän on veronkiertoa. Ei se mitään, sillä suunnitteilla on oma lantaasi (500 neliöö) Portugalist ja sillonhan me ei olla kiertäjii vaan osamuuttaneita = 365 / 2 - 1 . On niin ilo postrestantte muuttaa kiinteeks osotteeks. No nää on vast kehitteillä, sillä onhan mulla aina kotomaassa asumiskelvoton kontti harjakatolla ja saunalla varustettuna ja muutenkin miehekkäästi sisustettuna perunamaan laidalla ja julmettu postilaatikko tien varrella, mihin voi viranomaisetki lähettää kirjeitään, että missäs asukki on. Mihin on helppo vastata että V'''uuks s teille kuuluu. Ensin täytyy tilata kunnalliseen asianajotoimistoon aika ja vähän kysellä et onks lakimies ajan tasalla olleskaan.

Rakas päiväkirja. Tänään on siis lauantai ja lupasivat aarinkoo vai oliko se huomiseks? No kommarit lupaa kaikille rahaa vaik ei tee duuniikaan.
Ilmianna
Jaa
Teen ihan testin, tuleeko tästä linkistä kuvaa? http://www.galerie-creation.com/rhum-martinique-brand-rum-label-n-4292298-0.jpg
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Joo siis tuli. Ja ei siis tarvinnu linkin lyhentäjää. Toi oli huumetta, mieluummin http://bot.fi/23n2 kahvia
Ilmianna
Jaa
Pitäisköhä'n tehä kantelu tuosta Jalokahvi nimestä ja syyttää Alkon yrittävän tehdä harhaanjohtavalla kahvi nimellä 65-69 vuotiaista ihmisistä alkoholisteja.
Ihmis"parat" joisivat sitä kahvina ja ihmeyttelisivät että onpas jalo maku kahville ja naurattavaakin on
Ilmianna
Jaa
Husiainen kirjoitti:
Pitäisköhä'n tehä kantelu tuosta Jalokahvi nimestä ja syyttää Alkon yrittävän tehdä harhaanjohtavalla kahvi nimellä 65-69 vuotiaista ihmisistä alkoholisteja.
Ihmis"parat" joisivat sitä kahvina ja ihmeyttelisivät että onpas jalo maku kahville ja naurattavaakin on
Kyllä pitäisi. Mutta kyl ne parat juo partavettäki, vaikka sitä ei ole edes Alkon myymälöissä. Joo ja pakkasaamuna lasinpesunesteet ovat hyllyiltä loppu.

Ei hitto, mä oon niin ... onnistuin kahdessa asiassa. Suututtamaan Avun kolumnistin Uuninpankopojan facessa ja tilaamaan Hesarin 10 €/kk kolmeksi kuukaudeksi. No samalla saan lukea syntymäpäivänä ilmestyneen Hesarin uudesta Aikakoneesta. Siellä oli mm. pres. Paasikiven puhe itsenäisyyspäivänä 1948

Kunhan saan vielä silmäni auki kaikelta populismilta, niin sit voin olla vaan kivi vihreiden kengässä ja äänestää Feministi puoluetta.

Rakas päiväkirja. Kirjoitin yksityisviestin viime yönä ensimmäisiä uniaan Katajanokalla nukkuneelle vanhimmalle pojalleni, mikä kuului näin suunnilleen. Estääkö vastakainen poliittinen hehkutukseni jälleennäkemisen ja tupaantuliaiskutsun? Vastausta en ole saanut, mutta en kutsuakaan.
Ilmianna
Jaa
No ni

Rakas päiväkirja. Eilen oli autoton päivä, joten en ajanut pätkääkään, mutta kaikki menopelit kävivät tunnin. Kannustin näin kaikkia julkisten käyttäjiä osallistumaan yhteiseen riemuun
Ilmianna
Jaa
Minä taas olen näinkin vanhaksi oppinut jotain uutta taas eli havainnon siitä, että kaikki Liitelissä ja Muissa K kaupoissa ja Prismoissa myytävät kamat eli elintarvikkeet ovat pääasiassa suuren mittakaavan teollisia tuotteita jotka eivät edes leipänä homehdu kun itse leipomani homehtui niin maan perusteellisesti kolmantena päivänä.

Siis minäkin olin ihastunut Liitelin hyviin teollisiin tuotteisiin koska ne vaikuttavat monipuolisilta ja tasalaatuisilta. Kun nyt oikeasti vertailin sekä valikoimaa, että hiontoja Eestissä ja Latviassa niin se pientuottajan laatu, yksilöllisyys ja jopa tapauksittain vain puoli hintaa vastaaville oli mieleen painuvaa.

Mullakin on nyt varasto niin täynnä sieltä rahdattua kuiva ja säilykemuonaa että eipä juuri ennen ensi kevättä tarvitse ostaa muuta kuin piimää, jugurttia ja viiliä ja mitä sitten joskus vaihteeksi tuoretta ? kalaa ja kanansiipiä!
Juuri tulin Liitelin matkalta ja mukana oli todella vaan noita nestetuotteita ja jonkin verran leipää kun juuri nyt ei viitsi leipoa vaikka toinkin Eestistä ohrajauhoa, ruisjauhoa, kaurajauhoa, kauraleseitä ja hirssiryynejä.
Hirssipuuroa varten ostin kestomaitoa litran
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Joo, kyllähän se pienleipomoiden leipä saattaa olla hyvää ja ihan itekin tehty, mistä minullakin kokemuksia.
Sinähän olet hamsteri tai sitten valmistaudut Putinin vierailuun.

Ostettiin matkalla Liiteristä erästä aamumuroa ja se se vasta ... mutta kumppani kertoi sen ravinnon sisällöstä ja länttasi minun mielihaluni.

Piimä ja talkkuna ovat olleet kesäni aamupaloja. Hitsi kun hyvää, mutta olkoot ja hieman päälle marjoja. Tää kesä kyllä on hieman omantunnon kysymys, että siis toisen poimimia marjoja ja kuis sitä oikke kehtaa. No jos aamulla aikaisin ehtii, niin ...
Ilmianna
Jaa
Voihan liero, taisin mokata ladatessani tämän viimeisen matkan kuvia eli mukaan tuli vain yksi hiukan syksyinen kuva Riianlahden rannalta. Laitan sen tähän: https://ibb.co/m5GipQ Mutta onni onnettomuudessa. Jostain syystä vanhaan kameraan mitä en moneen vuoteen ollut käyttänyt oli jäänyt muistiin juuri samanlaiselta samojen paikkojen mutta vielä laajemmin Eestistä otettuja oikeita kesäkuvia joita voin sitten postitella. Osa niistä on ollut jo lähetyskansiossani, mutta osaa ei.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Hieno ranta kuitenkin, ens kesänä uimaan ja jos tänään kenossa, niin jo nyt syksyllä. Silloin heitän mielelläni viime "talven" talviturkkini

Onkos ne kuvat jossain sellaisessa muodossa, mikä estää ... no en minä näistä tiedä. Kokeilisin vaikka jotain (?) konvertterii, joka sitten muuttaa kuvan ... äsh http://www.voimavahtila.fi/yleinen/kuvaatko-raakana-raw-ja-osaatko-itse-kypsentaa-kuvasi-vinkkeja-raw-kuvien-kasittelyyn/
Ilmianna
Jaa
Tässä toinen niistä kolmesta uudesta kuvast siinä vanhassa sonyssäni mitkä jäivät talteen: https://ibb.co/ctegtk Ei se konvertoinnin vika ole vaan minä takuulla itse sättäsin jotenkin siinä tietokoneelle siirtämisvaiheessa. Käyn nyt kuitenkin uudestaan kameraani tutkailemassa olisiko sinne jäänyt näitä uusia kuvia. Mutta onneksi oli siellä niitä vanhoja päivämäärättömiä kuvia
Ilmianna
Jaa
Kyl se on surkeet kuunnella, mistä motiiveista pulppuaa viikonlopun "Itä-Saksan" äänet. Merkelillä olis ollu hommia. Ja muillakin ennen häntä.
Ilmianna
Jaa
Tarkistin koko kameran, myös sen oman pienen muistin missä oli 5 törppökuvaa kiippareista. Olen siis kadottanut nämä syksyn kuvat niitä kolmea lukuunottamatta eli pitääpä olla tarkkana seuraavan kerran kun tätä kameraa käyttää että kuvat myös tallentuvat. Formatoin sen irroitettavan muistikorpunkin. No pistän näitä samojen seutujen kuvia joskus vuodelta 2007 https://ibb.co/erEWtk minkä tiedän niistä kiipparikuvista ja jäljelle jääneistä punainen Opel kuvista mikä minulla oli noin vuonna 2007 viimeksi
Ilmianna
Jaa
Tässä rekka pyyhkäisee yhden niistä Riianlahden pysähdyspaikoista ohi. Taustalla näkyy hiano valkoinen motelli jonka takana on hiano leirintä ja Karavaanarialue; https://ibb.co/dJtYpQ Paikka on noin Vitrupe maisemissa. Seuraavassa kirjeessä postitan Vitrupe kartan. Se kuuluu siihen Limbazi alueeseen josta jo kartan lähetin
Ilmianna
Jaa
Lataan sen Vitrupen kartan kun kerran vielä täällä notkun https://ibb.co/eGJoOk
Hienoja paikkoja. Päätieltä kannattaa poiketa Limbaziin. Siellä on mukav rauniolinnakin. Limbaziin pääsee vaikka ajaisi Tarton kautta Valgaan ja sitten poikeaa L;imbaziin Riian tieltä. Itse olen kaikki vaihtoehdot siellä vuosien mittaan cruisaillut
Ilmianna
Jaa
Joo ja huomenta

Kyl kyl, Balttia, odota vähän ... ja Puola ja Tsekki ja ja ja Poitsu pyys laskeen, paljonko omalla autolla eri reittejä maksaa matka Suomeen. No yleiskuvan voi antaa ja melko tarkankin, mutta jaksaako nuori ajaa yhtä soittoa, kyl pitää majoittuakin eli tulee aika noin niinku laskelma. Voi hitsi, kun ei enää muista millaista se oli, kun loma oli tietyn pituinen.

Rakas päiväkirja, ny meen hakeen santsikupin
Ilmianna
Jaa
Äkki kipasin ja oikeestaan meinasin mennä piristämään Elämää. Huom. ilman lainausmerkkejä. Siel joka tyyppi makaa melkein lasaretis.
Ilmianna
Jaa
No piristin itseäni ja laskin matkan Saksa-Tallinna uudella Golf dieselillä ja liput lätäkön yli 1.6.18

Heti, kun pääsee ilman viisumeita Venäjän kautta, niin ... on noi isot valtioiden kusipääpäättäjät vain niin dorkia, että ...

Mut samallaisii on vihreet, jotka muka ovat keksineet polkupyörän. Nyt se yks uhoo joillain hirveillä kilometrimäärillä vuodessa. Mut ei sillä ookkaan työkalupakkia mesessä, pelkkä känny, millä sitten vit ...viestittelee.
Ilmianna
Jaa
Puolan eteläosan läpi saapuu moniin maihin; Ukrainaan, Slovakiaan, Tsekkiinn ja melko Saksaankin.
Siellä eteen tulevat Tatra vuoret ja riippuen kohdasta mistä menee yli se on joko hienoa tai erittäin hienoa. Itse olen mennyt Zakopanen vierestä Slovakiaan, erittäin hienoa ja myös Tsekistä puolaan jonkun Goran kautta, sekin erittäin hienoa. Se on ihan alppimaisemaa ja tyyliä.

Jos täältä päin lähtee ja valitsee mennä Tarton kautta niin ensimmäinen rajan ohitus on Tämä. https://ibb.co/hhv5M5 Siinä Valka jaa Eestin puolelle ja Valga latvian puolelle. Valgan rajakaupasta ensi kerran löysin sitä Rezeknen valkosipulilaardia.

Venäjälle tai sille varastettuun Kaliningradiin en suuntaa, en liioin Valkovenäjälle mikä taas on osin entistä Puolee (ennen viime sotaista), kuten myös osa nykyistä Länsi Ukrainaa Lvivin ympärillä. Periaatteesta en vieraile maissa jotka on joltain vohkittu ja joihin on oltava ennakkoviisumi.
Vapaata ja itsenäistä maailmaakin riittää yhdelle äijälle. Äijiä tosin on enää aika vähän.
Dr. Whon poistuttua joukoista taas yksi vähemmän

Mielenkiintoiset vaalit tänään Sakemannissa. Muuta en osaa sanoa kun ihan oikeasti olen huonosti minkään poliittisen liikkeen kannattaja missään maassa.

Brysselin kaalit ovat keiton jälkeen pannulla viimeistymässä brunssiksi. Meikäläiseltä kun ihan säännöllisesti pakkaa tuo breakfast jäämään väliin.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"Vapaata ja itsenäistä maailmaakin"

Jaa-a, ehkä riittää ehkä ei, se riippuu vapauden määritelmästä. Kirjoitinkin, että jos vapaus koittaa mm. viisuttomana myös moneen muuhunkin paikkaan kuin esimerkiksi Tanskaan, missä vapauden yksi symboli on pilkata muiden uskontojen edustajia, niin enpä nyt muuta virka vapaudesta.

Politiikka nyt onkin yhteisten asioiden hoitoa tai siihen pyrkimistä. Ja minusta yhteisenä asiana on myös yhteinen maailma. Voidaanhan me tietty vetää rajoja tai sukurutsata, mutta onneksi aina käy niin, että se osa nuorista kuitenkin ...

Prekfäst jaa, hitto mitähän tuli vedettyä aamulla? No vetäsin äsken kolmosen ohjelman sähköisestä kulkemisesta ja kysyin facessa eräiltä kaikkien suurtenkin laitteiden sähköitämisistä. Ohjelmassa sanoi yks suomalainen tutkijatar, että onneks meillä on rikkaimmat litiumivarastot Euroopassa ja koht on kannattavaa kaivaa ne esiin.

Määrittele äijä
Ilmianna
Jaa
Äijä!
Senkin äijä, nyt asetit vaikean kysymyksen:
Äijä on oikeastaan tunne- tai asennoitumistila enemmän kuin tarkka määritelmä.
Joka tapauksessa Äijä on poikkeuksetta vain hyvin itsenäinen henkilö, joka kulkee omia polkujaan. Kuuntelee muita, mutta päättää sitten joko kulkea omaa polkua tai jatkaa porukan ”pomona”.
Äijää ei dominloi, edes ”ämmä”. Ämmä tosin voi olla kompassa, jos ei silmille hypi ilman hyväksyttävää syytä. Tunne syy ei ole sellainen vaan ainoastaan rationaali, järjellisesti perusteltu ja rehelliseksi tunnistettava syy.
Äijä ei ole väkivaltainen koska luonnollinen karisma riittää ”pomouteen” ilman muita työvälineitä
Äijä on myös hyvin kokenut ja elänyt. Mikään alle 50 vuotias ei voi olla vielä äijä kun riittävä elämän hionta ja ohjaus ei ole vielä ehtinyt saapua.
Äijä on myös oppivaiheessaan kaatanut itseensä saavikaupalla viinaa ja ”tuntenut” lukuisia naisia ja ”ämmiä”
Kelpaako Äijä tämä selvitykseksi? Täh?
https://ibb.co/nECrB5 Siinä lisäkarttoja Baltiointia varten
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jumaliste, mä juttelin ULKONA kahen naisen kanssa niitä näitä ja äijä ihan unohtu. Ämmä on karkeempi minun korvaani. Toisaalta kylän ämmät, jaa-a ja kylän äijät, niinpä. Mutta noi ei oo kuitenkaan kuin kylän jotain.
Tai siis nää on näitä kait aika mitensensanois, mutta olin kyllä tunnistavani joitain äijä merkkejä. Äijä ei liity minulla viinaan, tai no liittyy ja kyllä johonki itsenäiseen polkuun, vaikka menis sitte mettäänki, ja polku mutkittelee joo.

Toi dominointi on kyl aika etten sanois pärseestä, mut heti on iskettävä, jos joku yrittää dominoida. Tai sit vaan opittava oleen hiljahkosti sivussa hörötttäen.

Takaan ja alleviivaan, etten ottanu jalokaffetta äsken ulkona. Haista vaikka.
Ilmianna
Jaa
Kun muuten punaviher Äijä tarkemmin ajattelet minkälaisia kuvia etupäässä postaan, niin niissä on valtaosa metsiä, kukkia rantoja, elukoita eli luontoa ihan yksittäisiä puita myöten. https://ibb.co/bwuhJk

Minä olen siis teollisuustaustastani huoliomatta erittäin peruSvihreä, millä taas ei ole mitään tekemistä vihreän puolueen kanssa van todellisen ja aidon luonnosta ja ilmastosta huolta kantamisen kanssa
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mä luulen, että meissä kaikissa on punavihreyttä mikä puskee läpi. Mulla joskus hikenä. Kaikist vaikeint on mulla luopua kulkemisista ja tehä sit vielä muka ratkasuja. No yhen asian ratkasin, että pesen kaikki fleecet vasta keväällä ja ulkona, kaukana rannoista.
Ilmianna
Jaa
Hyvinpä olet "ÄIJÄ" lehtesi lukenut kun olet selvillä että fleece onkin vesistöjen suurimpia micrm,uovipartiikeli saastuttajia. Näistä ovat selvillä vain asioista kiinnostuneet.
Minä olen näistä metsäkukistakin kiinnostunut https://ibb.co/mkjug5 muutenkin ,kuin valssina
Ilmianna
Jaa
Tässä mallia "äijähyllyistä" ennen viimeistä täyttöä. Putelit kuitenkin ovat vain koristeena, vailla käyttöä https://ibb.co/cahguQ
Purjeveneitä on vanhalla merikapteenilla oltava ihan näytteeksi. Putelit taas tulevat viimeisestä ammatista viitteenä eli kemististä
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jo on siisti hylly ilman ylimääräroinaa. Ja noi purjeveneet kuvaavat tutkijan sielua.
Tuossa ylempänä kuva kukasta eli kasvista. Jessus sentään, joskus menetän sytämeni kukille, luonnonkukille tai jopa heinille. Ja mielessä vielä ne upeat kukkarykelmät "autioilta" kallioluodoilta, saarilta.
No pieni pettymys jo eilen illalla nämä Saksan vaalit. Jokainen ymmärtää, että vaikeuksia kokevia täytyy auttaa. Tai siis vaikeuksissa olevia, ei kokevia.
Ilmianna
Jaa
Ihastelin, vaikka en tunnekaan, herraa nimeltä Sami Ruotsalainen ja nimenomaa tämä Sami, joka toimii Linkker bussien kehittäjänä.
Pari sanaa ja niihin kätkeytyy myös tiedesuamen kateellinen aspekti. Sain seurata sivusta kampituksia, mutta onneksi on ihmisiä, jotka eivät kaadu, vaan jatkavat sitä työtä, mihin ovat vihkiytyneet.
Iso bussi, moottori painaa vähemmän kuin minun autoni vaihdelaatikko ja akku on ... jaa-a ... mutta se ei poista sitä, mistä ollaan hiljaisia eli mitä aineita sisältää nämä akut ja kun kaikki akutetaan ihan kirvestä myöden, niin ... no ehkä harvesteritkin tulevaisuudessa. Mutta minä en tiedä tulevaisuudesta(kaan) kylläkään mitään, olen vain epäileväinen.
Mutta mutta, vihreät ovat tunkemassa kaikki busseihin. Ei onnaa, sillä seuraava projekti on purjevene. Ja tasan tarkkaan ei koskaan tämä pää painaudu hotellin tyynylle. Sitten vaikka nykyajan teltassa. Täytyyhän sitä sentään jostain kiinni pitää, se on jämpti se.
Ilmianna
Jaa
Tässäpä vielä mielenkiintoinen kuva noista Vitrupen metsäkukista Lätinmaalta. Kuvan oikeassa alareunassa nimittäin näkyy itse kuvaajan varjo. "Iso" varjo. Siitä tietää että on kuvailtu aurinkoisena kesänä eli enemmän kuin 2 vuotta sitten https://ibb.co/iV8ir5
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Sain ensikäden arvailuja että jokin kurjen ... tuo kasvi.

Ny kehasen. Hitsi olin mettässä ja sain kuupallisen tuorretta kuusta tuotua puunpilkkojalle. Viikon vei lomaltapaluu, olis menny toinenki viikko, jos olisivat antaneet lomaltapaluurahaa.

Hitto, ku whoo ei tartu tuollaisenkaan täkyyn.
Ilmianna
Jaa
Tässä iltapäiväniittyä "niitunhalaajille" http://but.fi/6y6
Latvialaista mallia nääs.
Ilmianna
Jaa
Lisää heinien kuvia ennenkuin ,kaikenmaailman kiinalaiset tulevat "jalostamaan" ne Fischer-Tropsch litkuiksi jättäen meille vain raiskiot missä ei edes karvalaukku kasva https://ibb.co/hCnXJk
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Heinistä litkua?

Taas oon pysäkillä. No katsoin sen kaavan, missä hiilimonoksidia sotketaan vetyyn ja hämmennetään hetki mielellään alumiinikattilassa ja sit pikkulusikallinen kobolttia mausteeksi.

Tulkoonhan vaan kaiken maailman jässikät katkasemaan yhtäkään juolavehnän kortta, niin ...
Ilmianna
Jaa
No mutta, mikäs se siellä, Vitrupen rannan parkissa. http://but.fi/6y7 No sehän on hulppea Diesel-Home. Sellainenkin voi tuolle rantaparkille vaikka yöksi pysähtyä. Parhaimpina kesäaikoina siinä on limunaati ja grillikipsakin, mistä saa laadukasta lättiläistä sikaa suoleensa pakattuna ja savustettuna
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Pitkä jeeees.

Kerään ensi kaudeksi rantavartaloa ja sit pullisteleen. Lättiläinen sika voi olla sikamaisen hyvää. Onks niis limunadeissa hiilihappoo vai onks ne litkui?

Kyl mua huvittaa, kun juon tällä hetkellä saksalais-lidliläistä kivennäisvettä ja se on ihka vettä vaan.
Ilmianna
Jaa
Do niin, nyt on toistaiseksi nähty tarpeeksi ruohoja ja puita. Siis toistaiseksi. Nyt tulee sarja vanhoja ruotsalaisia jenkkikoslia kesäkokouksessaan Tallinnassa https://ibb.co/cVp4G5 eräänä kauniina kesänä, silloin kun kesät olivat vielä kauniita.
Ehkä nämä m,enopelit houkuttelevat Dr. Whoonkin takaisin maan pinnalle vaikka ghostina!
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ghost oottelee vielä, että noissa menopeleissä on fissiomoottori.
Ilmianna
Jaa
Mitä ihmett`? Herr Edsolvent on ollut täällä hillumassa melkein keskellä yötä ja laistanut työtä. https://ibb.co/i3BOR5
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirja

Rytmini menee joskus sekaisin, mutta onneksi se ei vaikuta lauluääneeni. Siis yö-päivärytmi. Mitä tulee henkisiin kokemuksiini näistä rytmityksistäni, niin aamuvirkkuna oli joskus henkisesti helekutin raskasta. Ajatus liikkui salamanterin tavoin päin puuta. No iltavirkulle kävi niin, että ajatus ei liikkunut, mutta haaveilin pilvissä. Nyt on molemmat sulasssa sovussa ja aiheuttaa joskus lähellä oleville pään raapimisia, että taasko tuo ...

Yhtä kaipaan. En muista olenko kertonut. Tapasin(-mme) tanskalaisen Mörrumilla ja hirvee oli miehellä halu kertoa kaikenlaista. Ja minulla vastata, kysyä ja levitellä käsiä. Jotain ymmärsin, jotain en, mutta se suuri halu jutella jäi mieleen ja kohtaaminen päättyi kättelyyn. Olisin voinut myös halata.
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirja

Olen käynyt jo tarkistuttamassa kotini alapallonivelen ja vaihtoon meni. No piru, äsken soitti myös ent. autoni omaishoitaja ja kertoi karmaisevan tarinan putkiremontista. Jollei olisi kotona ollut, niin voihan nenä. Kaikki kuitenkin suunnilleen kunnossa, no kuivatus kestää. Ammattimiehissä ei suurempaa vikaa ollut, mutta mutta on ammattimiehiä ja ammattimiehiä.

Vesikierto voi olla petollista. Siis näissä lämmitysasioissa ainakin.

Nyt sitten hakemaan polttopuita, siinäkin saa olla tarkkana meinaan. Elämä voi olla aika ettenkö sanoisi. Saattaa se palmukin kaatua niskaan.
Ilmianna
Jaa
Tässä diesel harrastaja Edsolventille https://ibb.co/e3Ritk näitä amerikan diiseleitä http://but.fi/6y9 muutama kerrallaan https://ibb.co/cgEEzQ samalla robon sietoa testaten taas. Neljättä en uskalla yrittää. Kaksi jää vielä.
Ilmianna
Jaa
Sillä välillä kun Pehmoisella vuoteellaan iltapäivänokosia diesel Edson vetää niin, että lonkka pitenee niin valitan munien kurjuutta uudestaan. Olin nimittäin ostanut todennäköisesti Liiteristä 10 kpl rasian "suomalaisia" vapaan kanan munia. Olivat siis niin sikahuonoja että jo ensimmäisen avaamisen jälkeen teki mieli lingota loput suoraan biojätteeseen. No tuhlausta välttävänä käytin ne kuitenkin ja kun niitä täysin veteliä hiukan kellertäviä keltuaisia katsoi aina leviävän heti niin meinasi kyllä ruokahalut kadota.
Kysymys on kun on oikeita munia maailmalla nähnyt ja maistellut, että mitä suomalaiset ovat tehneet, että heitä rangaistaan Ö luokan jätemunilla. Ihan kaikista kalleimmat omega munatkaan eivät ole olleet esimerkiksi persiinalaisen torin vakiomunien tasoa lähelläkään.
Onneksi sain sen paketin tänään loppumaan. Mistä hankin seuraavat munat on kyllä avoin kysymys. Liiterin munat on kaikki testattu ja heikoiksi havaittu. Huonot olivat K kaupankin kellit. Pitänee yrittää Prismasta etsiä vaikka viiriäisen munia. Siellä muistan niitä nähneeni. Persiinalaisen torin ihan pikkukaupoissakin oli muuten aina viiriäisenkin munia.
'Ja mikäs tää on https://ibb.co/jWZBUQ
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Toto tota, meillä kaupasta saa Aittolahden munia, joskus. Ne menee kun ne tulee.
Meillä sai ankan munia monta vuotta, mutta hitto. No olla nyt joka päivä kiinni ankkojen kasvattajana, ei ja ei.
Perunasato oli lähellä nollaa, mutta onneksi on uudet lajikkeet, jotka eivät pettäneet kovin pahasti. Myyrät veivät suuren osan, se niille suotakoot, kun muuta ei voi.

Kohta pääsee tekemään marjoista lingolla raakamehuja tai jo pääsis, mutta ootetaan vielä pientä syssyn pakkasten puremisia. Aronia ja pihlajanmarjat + porkkanaa sekaan. Tai sit puolukka + omenaa, vaikka tuo omenasatokin on mitä on.
Tässä ei mennä puolukkaan https://www.youtube.com/watch?v=Ffrw69d4K3c mutta diisel vetää, nostaa, työntää tai siis hydrauliikka nostaa
Ilmianna
Jaa
Laitanpa samantien sen vbiimeisen kuvan jenkkidiesel sarjasta eli kuvan tyypillisestä jenkkiautoharrastajasta. Hyvin on painovoima hallinnassa ja tuiota painovoimaa kulöjettamaan tarvitaankin kunnon V8, eller hyr? https://ibb.co/mXK9ik
Ilmianna
Jaa
Nyt on alkanut poliittisen tyhjyyden jakso. Trump on hyytynyt, Persut hajonneet, Brexit unholassa, Merkel kelluu nenä pinnalla, Macron jäykistyy. Zapad on ainakin muodollisesti loppu ja voimme odottaa kuka vallataan harjoitetulla joukolla.
Eiköhän kohta saada jotain uutta mielenkiintoista poliittista peliä. Jos ei muuta niin Erdokaani hyökkää Irakin kurdistaniin mikä on halunnut oikeutta itseelleen ja kansalleen.
Karavaanarit taas vetäytyvät tällaisista maisemista ja jonloista talviparkkeihinsa kuin unioset karjut anteeksi karhut https://ibb.co/mhAX3k
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Vuosi ollutkin kyllä antoisaa aikaa kaikille poliittisille kommentaaattoreille. Ehkä nyt sitten siirrymme sisäpolitiikkaan, kun ilmat kylmenevät ja pressavaalit lähestyvät. Hetkinen, nehän joutuu meneen talvella puhumaan kansalle, joka vaatii selityksiä soffalla, että miksi joulu on musta ja miksi lumi ei sula.

Tämä karju joka kolmas viikko lupaa nauttia nelipyöräkodin pehmoisesta vuoteesta. Ai että. Joku luulis varmaan, että meillä on joka kolmas viikko karjun ulkoruokintakausi.

Öljy se on se voiteluaine, joka rajoja siirtelee ja vaikka ei siirrä, niin määrittelee, missä kukin saa itsenäisesti asua. Minäkin nukun keskellä litiumia ja odotan, koska perustukset alkavat murtua.
Ilmianna
Jaa
Sen verran syys nuutunutta on kohtalaisesta lämmöstä huolimatta meininki, että pistänpä tulemaan sen hiekkarantasarjan mistä joku kuva on kai ennenkin lähtenyt. Nää on kuitenkin otettu oikean kesän vallitessa https://ibb.co/fzMgeQ
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirja, olen ymmälläni

Lähitulevaisuuden kaupungeissa saa ajaa suurempipäästöisillä bensavehkeillä kuin mitä ovat nykydiisselit. Ja saatana kaiken lisäks sähköisillä tandemeilla, missä koko vihreä perhe on menossa jalkakäytävää pitkin piknikille. Juuri siitä syystä jalkakäytävän mutkat on heti loivennettava.

Lisäksi. Jos ajat 200 000 km / vuosi bensalla, olet trafin eli valtion erityissuojeluksessa. Myös Soini taputtaa karvaisia ... tai siis taputuksen voimasta läskit hyllyy.
Ilmianna
Jaa
Jos mie olisin päättämässä niin kaikki henkilöautot muutettaisiin litran tilavuiselle maakaasu käyttöiselle koneelle. Rakenteellinen nopeus ja vastaava paino pudotettaisiin 120 kmt ja hinta enintäin 10000 euroon kauppa uudelle vekottimelle. Se päästäisi suurinpiirtein saman verran kuin kolme litraa bensaa satasella juova kaara.
Hyötyautot ja raskas liikenne myös maakaasulle ja vastaaville konetehotarpeille. Virka autot ja juppien kalliit edustusautot voisivat kalliilla hinnalla olla aina 2 litran vetoisuiutta vastaaviin
koneisiin ja kahden tonnin ajopainoa vastaaviin asti. Virka autot kuten piipaa autot erivapaudella konetehon ja varustuksen suhteen.. Ja sitten vielä rannalle rentoutumaan kovasta kannanotosta
https://ibb.co/ecvHok
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tossa oli 2 erroria

Ensinnäkin, enkö saa asua maailman halvimmassa asunnossa, siis pitääkö muuttaa purjeveneeseen ja opetella reimarit. Taatana tentään, ei litrasella mopolla ... tai sitte lämmitys lopetaan kaikista asunnoista ja vesi poikki kans ja ja ja

ja toinen errori oli toi kuva ku väitti erroriks.
Ilmianna
Jaa
Mitä Pehmoisten kunnanjohtaja erroreista hourii. Litrasella koneella kulkee jo kohtalainen asuntovenekin tarpeellista vauhtia laiturista tai ankkuripaikasta toiseen. Reimarit on helppoja. Satamasta lähtiessä vihreet jaa oikealle puolelle ja punaiset vasemmalle ihan kuin oikeassa elämässäkin. Satamaan tullessa taas päinvastoin vai oliko se päinvastoin. Reimarimerkintä on muuttunut niistä ajoista milloin minun oli pakko osata ne
Dieszel hbomet tietenkin saa ajaa kahden litran metaanikoneella eli metaanidieselillä.

Ja kakien metaanilaivojen keulan tulee näyttää tällaiselta: https://ibb.co/kfCKJk

ps. miksi muka edellinen kuva väitti erroria. hyvin ranta aukeaa ainakin minun koneessani.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hyvin ne kuvat nyt aukes, olikohan näpeissäni jotain tai sit ja pusi pusi tuolle metaanilaivalle
Mulla onkin huoli tästä suuresta nykyhehkutuksesta, että kohta en saa asua enää siellä, missä haluaa. Aattele ny helekutti, minä parkissa hienossa paikassa kuukauden ja ohi ajaa näitä v***n luannonsuajelijoita ties mitä tarkotust varten. No hehän liikkuvat aina asialla joo, varmaan kesämökille menossa kuseen laiturilta ja kuunteleen linnun lauluu. Joku niist on vielä duunissa Hesassakin, missä palaa pannuhuoneessa öljy. Taatana, ku mua sapettaa. No samarin auttaa jopa sapetukseen.
Ny ne huutaa yleisiä ja julkisia sinne tänne ja kiskoja, jotka vievät etelään. Kuitenki istuvat heti ku silmä välttää lentsikoihin. Hikisiä ja paskamaisia kulkuneuvoi noi yleiset, paitti ratikat. No ei ratikoiskaan kyl pääse paskalle. Ja veeärrän vessat tiijetään ja sit jos oot tandemilla liikkeellä, ni kuka niist käy riu'ulla häh.
Soitti tässä päiväsellä Laukaan energiasta ja sano, että saa aika tavalla etuu, jos kuluttaa noin 10 000 kWh vuodessa ja sit laittaa omasta tuotannosta langoille muille käyttäjille panostaan. Mä sanoin, että kun voitan lotossa, niin tulee kunnon tuulimylly ja sit loppuwatit menee sähköaitaan. Kysyin, et kannattaakos mun nostaa vuodessa 3000 kWh kulutusta, et saan jotain etuja. On noo aika vekkuleita noi myyntitussarit.
Ilmianna
Jaa
Tässä esimerkki matka matin tyypillisistä Baltian yöpymispaikoista https://ibb.co/gxSmW5 Näitä on joka nurkassa hintatasossa noin 30 egee pär yä

Eipä tule heti mieleen milloin olisin miekään junalla tai Pussilla matkustant. Taksil kumminnii muutaman kerran sillon ku ol nilkka paketis
Ilmianna
Jaa
Taas sitä noustiin ihmettelemään uutta päivää

Joku on jossain kirjoittanut, että tämä korkeapaine häiritsee aaltoja telkkuun. No siittä vaan sano Sipilä. Mut onneks ei yöllä, kun tuli katsottua Siltaa. Facessa vasemmisto tais mainostaa, että tänään kantsii katsoo eduskunnan kyselytuntia. Jaahas joo.
Kyl oli tyypillinen docventures ja haavistost pressa, naama joka ohjelmassa. Riku Rantalan mesoominen alussa, ei jaksa ei jaksa. Onks noi luannonsuajelijoita? Pelkäävät etupäässä omasta puolestaan ja näennäisesti lapsistaan ja lapsenlapsistaan. Siis ihmissuojelijoita. Aatamin ja Eevan olis kantsinu harkita ja kun meni läskiks, niin jumalakin ois voinu olla jämäkämpi... v***n demokraatti.

Jos metsään haluat mennä nyt, niin takuulla yllätyt - no en ylläty,
Ilmianna
Jaa
Sitä minä tässä vallitsevassa poliittisessa tyhjiötilanteessa mietin, että minkähänlaista mahtaa olla joukko elämä ja sosiaalinen maailma Pehmoisissa. Kai siellä muitakin ihmisiä asuu kuin Edsolventin äijä muijineen. Onko siellä muuta julkista tilaa kuin Nesteoilin kahvila? Onko Kunnantaloa, onko lääkäriä, onko hevoistallia tytöille, tai kettutarhaa pahimmille?

Niin autiota on tämä pohdinta ja niin kuivaa maakin jo tämän vallitsevan korkeapaineen aikana, että ei ole ihan viime päivinä kuulunut jussienkaan ulvontaa märistä pelloista, kadosta ja lisäavun tarpeesta. Sen kunniaksi vaihdan välillä Baltian kuvat kallioiden kuiviin kuviin. Kalliokin on elävää luontoa nääs https://ibb.co/bW55r5

Hiukan epäilen että Jumala olisi sosiaalidemokraatti, kun hänellähän yleisen oletuksen perusteella olisi sekä luovuutta että kohtuullisuutta. Vain papit ovat sitä alkuperäisajatusta sätänneet ja sotkeneet tuomalla holhouksen, tiukkapipoisuuden ja miellään tyrannian milloin ovat suinkin kyenneet! Eri jum,alien papit siis.
Ilmianna
Jaa
5 VASTAUSTA:
Keskipäivää!

Minä tulin juuri Malmilta kirjastosta ja kaupoista. Vieläkin tunnen käsissäni ja koko kropassani tuomieni taakkojen painon. Tuntui että kaikki on loppu. Silti jouduin heti kirjoittamaan lapulle sellaisia, mitä en nyt yksinkertaisesti saanut tuotua.

Tuntuu niin tutulta tuo amummun ihmettely, mitä miniälle on tapahtunut? Minäkin "ihmettelen" yhä sitä, mitä tapahtui minun lasteni isälle, koska en saanut koskaan vastausta kysymykseen: miksi? Yksi päätoimittaja asui seinänaapurinamme vuosikausia ja me olimme hyviä ystäviä heidän kanssaan. Tuo toimittaja kävi pelaamassa tennistä exäni kanssa. Kun minulle ja lapsille kävi niin kuin kävi, niin tuo toimittaja kertoi minulle, että eromme jälkeen exäni oli soittanut hänelle ja ehdottanut tennistä. Hän oli sanonut, että "jätetään nyt tennikset väliin." Hän sanoi myös, että onkohan se pudottanut painot päälleen kuntosalilla? Tuo toimittaja on jo kuollut, mutta hänen vaimonsa kanssa olemme edelleen ystäviä.

Ymmärrän, että weepeli kuuntelee hyvin ihmetellen näitä meidän tämänhetkisiä juttuja, mutta kyllä tuo kaikki kuuluu elämään. Ole vaan "urheasti" keskustelussa mukana, vaikka ymmärrän, että et pysty juuri ottamaan kantaa tähän. Emme me kuitenkaan tarkoita, että kaikki miehet tai naiset, käyttäytyisivät niin kuin meille on käynyt.

Tänään tulee taas tv:stä eduskunnan kyselytunti suorana. Siellä käy taas tuo juupas, eipäs väittely.

Torstai on "toivoa" täynnä - yritetään uskoa niin, koska toivottomuudestakaan ei ole mitään hyötyä - vaan päinvastoin!
Ilmianna
Jaa
Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:
Keskipäivää!

Minä tulin juuri Malmilta kirjastosta ja kaupoista. Vieläkin tunnen käsissäni ja koko kropassani tuomieni taakkojen painon. Tuntui että kaikki on loppu. Silti jouduin heti kirjoittamaan lapulle sellaisia, mitä en nyt yksinkertaisesti saanut tuotua.

Tuntuu niin tutulta tuo amummun ihmettely, mitä miniälle on tapahtunut? Minäkin "ihmettelen" yhä sitä, mitä tapahtui minun lasteni isälle, koska en saanut koskaan vastausta kysymykseen: miksi? Yksi päätoimittaja asui seinänaapurinamme vuosikausia ja me olimme hyviä ystäviä heidän kanssaan. Tuo toimittaja kävi pelaamassa tennistä exäni kanssa. Kun minulle ja lapsille kävi niin kuin kävi, niin tuo toimittaja kertoi minulle, että eromme jälkeen exäni oli soittanut hänelle ja ehdottanut tennistä. Hän oli sanonut, että "jätetään nyt tennikset väliin." Hän sanoi myös, että onkohan se pudottanut painot päälleen kuntosalilla? Tuo toimittaja on jo kuollut, mutta hänen vaimonsa kanssa olemme edelleen ystäviä.

Ymmärrän, että weepeli kuuntelee hyvin ihmetellen näitä meidän tämänhetkisiä juttuja, mutta kyllä tuo kaikki kuuluu elämään. Ole vaan "urheasti" keskustelussa mukana, vaikka ymmärrän, että et pysty juuri ottamaan kantaa tähän. Emme me kuitenkaan tarkoita, että kaikki miehet tai naiset, käyttäytyisivät niin kuin meille on käynyt.

Tänään tulee taas tv:stä eduskunnan kyselytunti suorana. Siellä käy taas tuo juupas, eipäs väittely.

Torstai on "toivoa" täynnä - yritetään uskoa niin, koska toivottomuudestakaan ei ole mitään hyötyä - vaan päinvastoin!
Sorry! Nyt tapahtui moka. Tämä kirjoitus oli tarkoitettu Elämä-ketjuun.

Pyydän nöyrästi anteeksi erehdystäni.
Ilmianna
Jaa
Alkuperäinen-Rapu kirjoitti:
Keskipäivää!

Minä tulin juuri Malmilta kirjastosta ja kaupoista. Vieläkin tunnen käsissäni ja koko kropassani tuomieni taakkojen painon. Tuntui että kaikki on loppu. Silti jouduin heti kirjoittamaan lapulle sellaisia, mitä en nyt yksinkertaisesti saanut tuotua.

Tuntuu niin tutulta tuo amummun ihmettely, mitä miniälle on tapahtunut? Minäkin "ihmettelen" yhä sitä, mitä tapahtui minun lasteni isälle, koska en saanut koskaan vastausta kysymykseen: miksi? Yksi päätoimittaja asui seinänaapurinamme vuosikausia ja me olimme hyviä ystäviä heidän kanssaan. Tuo toimittaja kävi pelaamassa tennistä exäni kanssa. Kun minulle ja lapsille kävi niin kuin kävi, niin tuo toimittaja kertoi minulle, että eromme jälkeen exäni oli soittanut hänelle ja ehdottanut tennistä. Hän oli sanonut, että "jätetään nyt tennikset väliin." Hän sanoi myös, että onkohan se pudottanut painot päälleen kuntosalilla? Tuo toimittaja on jo kuollut, mutta hänen vaimonsa kanssa olemme edelleen ystäviä.

Ymmärrän, että weepeli kuuntelee hyvin ihmetellen näitä meidän tämänhetkisiä juttuja, mutta kyllä tuo kaikki kuuluu elämään. Ole vaan "urheasti" keskustelussa mukana, vaikka ymmärrän, että et pysty juuri ottamaan kantaa tähän. Emme me kuitenkaan tarkoita, että kaikki miehet tai naiset, käyttäytyisivät niin kuin meille on käynyt.

Tänään tulee taas tv:stä eduskunnan kyselytunti suorana. Siellä käy taas tuo juupas, eipäs väittely.

Torstai on "toivoa" täynnä - yritetään uskoa niin, koska toivottomuudestakaan ei ole mitään hyötyä - vaan päinvastoin!
Sun kannattaa hankkii kärryt, joissa pyörät, siis kauppareissuihin. Ei muuta.
Ilmianna
Jaa
Kuules husanderi, mulla on sen verran sopivasti narsismia, että en viihdy juurikaan kuin muutaman kokoomuslaisen seurassa. Muut ... jätetään sanomatta.

Neste tietysti, ja kunnantalo (mihin idän ihme eli metsästäjäkin on soittanut) ja lääkäri ja hevostalli, mut onneks tytöt lähtee kaikki, jotka kynnelle kykenee. No ne jäljelle jäävät tietysti kunnan palvelukseen, sillä isä ja äitikin siellä ovat olleet. Ehkä hieman liioittelen. On kirjasto, missä pesii kirjallisuuden sanansaattajat eli alansa jumalhahmot. Kova homma mut pieni palkka siihen hirveeseen rehkimiseen nähden. Ihan niinku opettajillaki. Tää oli piikkiä ja sarkasmia.

Mul ei oo muijaa vaan kumppani. Väittää kyllä, että joskus olen ollut halukas ns. ohjailemaan, mutta nykyään jätän melkein poikkeuksetta omaan arvoonsa naisen logiikan. Toisaalta on se sellanen, joka on ikänsä töitä tehnyt ja muakin katsellut jo viiden vuoden kuluttua 50 vuotta. Tää ei ollut ennuste vaan jos ei luoja vie niin noin se menee.

Jumanpliut, olihan kalliota, mutta ei sammalta.
Ilmianna
Jaa
Tuo oli aattelua herkistävä mietintä tuo, että jumala ei oliskaan demari. Jumala kuiteski loi eli kyl siinä luoviutta tarvittiin. Joka jestaan sopivat kasvit ja elukat. No ny papit koittaa väittää, että kyl se kait meni vähän toisin, että ihminen on apinasta, mutta uuvakit ja persut väittää toisin. Varsinki se persujen ämmä, ettenkö paremmin sano, siis se opettaja.
Ilmianna
Jaa
Katsotaanpa taas miten robo sietää https://ibb.co/e4h2ok kolmen kuvan lähetystä
http://but.fi/6yo Nämä ovat niitä kuivia kuvia vaihteluksi
https://ibb.co/kJnwEQ Paikka on Musandamin niemimaa Omanin puolella Dhaba al Hisnin päässä, eli Fujeiran viäressä
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyl maailmassa on paikkoja. On kuivahkoja, märkiä, kylmiä ja kuumia. Tuulisia, tyveniä. On tulivuorta ja mannerlaattaa.

Joo ja on immeisiä. Kaikilla samat metkut mielessä pikku eri versioin.

Taas ei metässä nähny oikein nokkaansa pidemmälle, vaikka maassa oli varmaan ötököitäkin. Niskassa hirvikärpäsiä. Silmä oli keskittynyt naapurin kaatuneisiin kuusiin. Jo viime myrskyn jäljiltä joskus keväällä. Vielä yksi reissu huomenna, niin homma on hoidettu ja vihreitä v****taa, kun ei pääse puunjyrsijät leviämään.

Kiva muuten katsoo, kuinka kauan saan olla ko. puolueen jäsen. Tää tulee kyl vaatimaan multa aktiivisempaa otetta, ei se riitä että pistää halvalla facessa.
Ilmianna
Jaa
Mitä? Ootkos sää taas sekaantunut puoluepolitiikkaan? https://ibb.co/kUu7ok Varo ettevät tuntemattomat ala kohta nimittelemään Tuukaksi vai mikä se oli sen Satu Hassun seuraajan nimi;)
https://ibb.co/bU1bg5 Näitä kuivakuvia kannattaa katsella tarkkaan. Niistä saattanee löytää alkuperäistä luoilakansan asumusta.
Vielä taisi tuosta kalliokokoelmasta jäädä tältä erää pari lähetytämättä. Lisää näitäkin olisi kyllä tuolla varsinaisissa kuvakansioissani. Sellasiakin missä vihreä osoittaa voimansa keskellä kuivaa.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Vihreät eivät voi osoittaa voimaansa muuten kuin käyvät hakemassa lähdevettä Turuust. Tää voi olla aukeamaton juttu, mutta kuhan etin, niin selvitys tulee
Ilmianna
Jaa
Tässä nyt teen sen neljän kuvan robotestin https://ibb.co/kMLcM5 Saan nyt ne loput kallio ja luolakuvat https://ibb.co/jWUtuQ kerralla, siis tällä latauskierroksella https://ibb.co/jsNeZQ jakoon. Näitä on ilmeisesti näin tekstin joukkoon tiputeltava https://ibb.co/eTAGEQ ja vielä mieluummin aina eri nimimerkillä, Jotta robo olisi suopea.

Kun nämä tämän kierroksen kalliokuvat ovat lähteneet palaamme vihreisiin maisemiin sekä Baltiaan, että Lappeenrannan tienoille. Hyvässä lykyssä Abboforsin lohikaqhviln keväisiin maisemiin
Ilmianna
Jaa
Huam! Kun katsot tarkkaan tuota viimoista aavikkopuun kuvaa, niin huomaat että siellä oksalla on oikea vuohi välipalalla. Arabien vuohet ovat erittäin kiipeilytaitoisia
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ei siinä kovin tarkkakaan tarvinnut olla, kun sen kiipeilijän huomasi. No vuohet kait on jotenkin luotuja kiipeilijöiksi. Ihme ku vuorikiipeilijät eivät käytä orjinaan, vaan "tyytyvät" ihmiskantajiin. No saa ne palkkaa varmaan, vuohelle riittäis kyl vähempikin, koska on köyhän lehmä
Ilmianna
Jaa
Nyt kun kaikki jo koisii voin vielä skrivailla yhden kuvattoman jutun. Noita puussa kiipeileviä vuohia on lisääkin vähän eri paikassa kuvattuna, jahka joskus siirrän niitä lähetyskansioon alkukansioista.

Ne vihreet tai virheet ovat kyllä tavallaan mielenkiintoista väkeä. Niillä on ideologia mikä nimellisesti ajaa ilmaston ja luonnon tai milloin minkäkin etua, mutta toimenpiteet toimivat juuri päinvastoin

Minun pitäisi olla vihreä oikeilla toimenpideajatuksilla ja sinun siellä Pehmoisissa kunnon kokoomuslainen virkamies eli dieseli päälle ja jarrut käyntiin ;)

Onko Pehmoisissa tenniskenttää, golfkenttää ja pelailetko usein :))) Vai peliletko pasianssia diesel homen toimistopöydällä?

Ymmärsinkö, että avomuijasi pitää sinut kurissa ja rouvan nuhteessa? :)

Tämmötti jutui tulee ku lähtte Turuust vettä hakeem!
Ilmianna
Jaa
Alkukansiosta lähetyskansioon? No ni siis kamerastako tietokoneeseen tai siis muistikortilta tai jopa levyltä.

Mä kuulun siihen virheeseen joukkoon, joka ei luovu ei sitten millään "tavoistaan" ja tottumuksistaan. No tapoja korjaan kyllä, mutta niitäkin toisella kädellä. Toisten tavat ovat siinä mielessä mielenkiintoisempia korjattavia, kun huomaan, että moni ei ees oo koskaan aatellu saati että niillä olis tapoja ollenkaan. Nyt taas on tottumukseni vaan saanut uutta potkua, sillä olen ollut huomaavinani elämän nelipyörässä olevan aika jees ja jopa luantoystävällistä. Mut auta armias, jos kaikki polttas puuta ja tekis niinku mä, ei tulis mitään.

Peleistä hieman. Olen tainnut joskus sanoakin, että nuorena Laajasalon golfkentällä lyötiin palloja pusikkoon siihen tahtiin, että rahat loppu. Hauskin peli oli kesällä, kun naapurin rouva, kumppani ja mä pelattiin sanaristikkoo. Juttu ainakin lensi.

Mitenhän tohon vastais tohon "kurissa" pitämiseen, ettei menettäis ihan kasvojaan. Mä sain aikoinani elämäläisiltä diagnoosin, missä oli jotain hivenen ... Lyön nuo pisteet, jos vaikka joku innostus, mutta siellä nyt haukutaan miehiä urakalla, joten ei ne ehi. Ja ainakin yhtä naistakin solvataan.
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirja, tule talvi millon vaan.

Piippu on nuohottu ja likakaivo tyhjennetty. Pitäs olla tuo pumppu, millä ite saa likakaivon tyhjennettyy. Vaikka en antibiootteja ehkä kusekaan, niin parempi niitten on, niitten likavesien, olla puiden juurilla. Kasvavat puut terveemmiks. No hauki kyllä tykkäis, jos ois pessy ittensä ja pyykkinsä havin mäntysoopalla. Ja toisaalta, kukas ny sentään paskaa antaa likaviemäribisniksille.

Ja jumaliste, muuttakaa maalle, tuutte onnellisiks, sillä mikä voittaa hien muodostamisen raikkaas ilmas. Suppilot ovat vielä piilossa, mitä suuresti ihmettelen. Liekö metsäkoneen jäljiltä, en tiijä?
Ilmianna
Jaa
Maalle voisi kyllä muuttaa, ellei olisi niin jämähtänyt paikoilleen, että ei enää matkustelekaan harva se päivä, mitä nyt käy vähän "dieseliä" pöllyttämässä. Se on vaan se muutto-operaatio kaikkine seurannais tarpeineen suuri homma. Niin suuri, että motivaation on oltava tosi korkealla. Ei sen puoleen, on minuakin houkuteltu Lappeenraantaankin muuttamaan, ja maallahan se on.
Olisihan se kyllä hienoa päästä vaikka Kaukaan sellutehtaan viereen asustelemaan taas. Siellä rahakin "tuoksuu".

Mitä ihmettä niissä suppareissa on mikä ihmisiä kiinnostaa. Nehän on kuin kuminsuikaleita söisi. Sama Khanttarhelleissä. Ainoastaan pieneksi paloiteltuna sopassa menettelevät. Eivät pääse samalle viivalle tattien ja rouskujen kanssa. Eivät edes lampaakäävän tai orakkaiden.

Nauriita tekisi mieli. Toisaalta nekin ovat parhaimopia nuotion alla maassa kuumennettuina kuten potukin ja eihän kaupunkilainen voi sellaisia herkkuja edes ajatella.

Polynesialaiset toki olivat jo historiassa keksineen maassa nuotion alla palmunlehtiin käärityn sian paistamisen hedelmien kanssa.

https://ibb.co/hJowyw mitä lie tuossakin kuvassa
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Joo toi maalle muutto oli ihan vaan sellanen miten sen ny sanois.

Supparit on siitä hyviä sieniä, että ... kumppani huusi, että maukkaampia kuin kanttarellit. No minä taas sotken niitä vaikka kaurapuuroon, ja puolukkaa päälle ja kuivatan näin syysmeiningeissä, kun hellaan pistää tulen ja varpaitaan hellii lämmössä ni koko hyöty hyötykäyttöön eli tupaanki lämpöö, sano. Söinköhän jonkun huumesienen, ku teksti on mitä on. Pakurii en oo ottanu vähään aikaan.

Mulle tatti on kans jees, vaikka mieto onkin. Nauris joo, en oikke tiijä, raakana ainakin nippanappa kitkerähkö. Täytyis varmaan kerätä tarpeeksi ajoissa, ettei puistuis.

Onkos sininärhi? Tai siis onkos ees olemassa sininärheä? On, Intian sininärhi
Ilmianna
Jaa
Tuon kuvan olin joskus aikaisemminkin postannut ja silloin se oli nimetty Pärsiinalaisen torin viherkäeksi
Ilmianna
Jaa
Nyt on aamen, polttopuut raijattu metästä. Törmäsin sellaiseen juttuun, että tuulenkaato ja sen juurakko-osa oli lähellä halata minuu. Se kun keikahti kanto-osan puolelle ja onneks jätin tarpeeks pitkän kannon, se jäi siitä nojaamaan maata vasten. Harvinaisen nopea tapahtuma. http://bot.fi/240o

Ja nyt sit kuminsuikaleita joku päivä hakeen, ku ei ollu koppaa mukana. http://bot.fi/240p
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jo vain oli julmetun hieno kanto. Tollasist miekii tykkään ja mettä ja. Siis mettän oliot, joita arvostan.
Nuo sienet kyllä näyttivät seitikeiltä. Eivät kuitenkaan taikasieniltä. Sen verran olen toki selvittänyt, että tiedän miltä ne näyttävät
Ilmianna
Jaa
Tarkemmin ajateltuna nuo Edsolventin kuvaamat saitikit voisivatkin ihan hyvin olla "taikasieniä. Ainakin pääteltynä taikasienikirjan kansikuvasta https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51YNNfdC6bL._SX326_BO1,204,203,200_.jpg
Ilmianna
Jaa
No jättipä kuvan avaamatta. Ehkä kuvan ja lähteen luonteesta johtuen. No katottaan aukeeko botattuna http://bot.fi/2414
Ilmianna
Jaa
Siänistä ja ruoasta puheenollen, niin tässä mallia Arabianmerenrannan "nakkikioskista". Siinä on ruokaa ns. hidas keittiöstä missä ne on alunperinkin keitetty näissä isolissa kattiloissa jotka ovat näille arabimaille täällä ranta alueilla tyypillisiä. Yhdessä on riisiä, toisessa kanaa tai jotain muuta, kolmannessa kastiketta, kasviksia jne. Voin kokeilleena taata, että jos kohralle sattuu niin kannattaa kokeilla. https://ibb.co/nG3aab Melkein voittaa tattirisoton. No ei nyt sitä sentään.
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Käydäänpä rukoilemassa sheih Zayedin (ex. Abu Dhabi ruler) moskeijassa mikä tässä on vielä tekeillä https://ibb.co/jXEj1G Sitteen käymme kalassa muutamassa kuvassa joista osa saattaa olla nähty aikaisemminkin. Mutta kertaushan on muistamisen isi!
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Moskeijaksi maskeerattu ydinvoimala :)
Ilmianna
Jaa
Lataanpa työvuorossani ajan käydessä pitkäksi vielä toisen kulman kuvan Abu Dhabin noin 30000 ihmisen Allahun palvontapaikasta mikä on nykyisin jo valmis https://ibb.co/eCOKJw
On muuten huikean komea paikka vaikka käyttötarkoituksesta voidaan olla kaikenlaista mieltä
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jee, nyt on suojakuoretkin saatu asennettuu
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirja, nukuin hyvin

ja Siltakin täksi päiväksi / illaksi ja keno kans. Sain kuvan poijasta ja kumppanista, jotka "hilluivat" toisen pariskunnan kanssa Stuttgartissa saksalaisissa vaatteissa (tais mennä väärin), mutta joka tapauksessa miehet nahkahousuissa ja naiset näteis leningeis.

Mä tykkäisin kilteist. Ja heti hakeen laivareittei. Veikkaan, että tosi kallista.
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Kallista ja kallista

Belgiasta Harwishiin öbaut 200 ekuu meno ja sieltä 600-700 km Skotlantiin. Mitä helevettii mä siäl teen? No sitku itsenäistyy, niin sitten.
Ilmianna
Jaa
edson kirjoitti:
Kallista ja kallista

Belgiasta Harwishiin öbaut 200 ekuu meno ja sieltä 600-700 km Skotlantiin. Mitä helevettii mä siäl teen? No sitku itsenäistyy, niin sitten.
Eiku Hollannista ja sitä paitsi, jos on maakrapu, niin ei viitsi edes etsiä matkaa Norjasta Skotlantiin. APUVA. Mihkä mä meen, mihkä?
Ilmianna
Jaa
edson kirjoitti:
Eiku Hollannista ja sitä paitsi, jos on maakrapu, niin ei viitsi edes etsiä matkaa Norjasta Skotlantiin. APUVA. Mihkä mä meen, mihkä?
Mä meen sienimehtään, mutta ekaks siistimään tien, noin 200 metriä meiltä kesänaapuriin. No siel roikkuu pari oksaa sillail pahasti, että raapivat nelipyöräasuntoni kattoa ja kävele en, sillä saattaa nilkka nyrjähtyy ja se on itse aiheutettu vika eli loukkaantuminen eli privaattiin lekuriin. No käveltävä kyllä pätkimään ne oksat, pärkkele
Ilmianna
Jaa
Mikäli oikein huomasin, jo edesmenneeksi julistettuna (vähintään epäiltynä) julistan täten itseni takaisin tulleeksi. Mikäs nimittäin pahan tappaisi, häh?

Olen itse asiassa terve kuin pukki. Olen laittanut ruokavalioni (taas kerran) kuntoon, pudottanut 15 kg, lisännyt liikuntaa roimasti ja nuortunut siinä sivussa kutakuinkin 20 vuotta. Vain parran charmikkaasta harmaantumisesta näkee että en ole aivan nuori poikanen. Minulla on koko aikuisikäni ollut parta. Erittäin tyylikäs tietysti.

Tuo migreeni kyllä vaivaa nykyään entistä useammin, onni kuitenkin että se ei minulla ole luonteeltaan pahinta mallia. Pahoinvointia ei yleensä ole lainkaan. Kohtauksen alussa tulee näköhäiriö jossa osa näkökentästä häviää, sitten klassiset aurakuviot, sitten aivan s..tanallinen päänsärky. Tai olisi s..tanallinen, mutta ajoissa otettu yksi tonninen parasetamoli ja yksi neljäsatanen ibuprofeiini taittavat pahimman säryn. Särkee kylläkin noista tabuista huolimatta. Voitte kuvitella mitä se olisi ilman. Tämä koko kohtaus on ohi muutamassa tunnissa, joten pääsen hyvin helpolla moniin kohtalotovereihini verrattuna.

Kiireitä on pitännä, niinkuin tavallista. Joten aikaa pitää säännöstellä tärkeysjärjestyksessä. Tämä tämmöinen ajanviete ei aina ole prioriteettien kärjessä, valitan.

Ps. Tänäänkö ja huomenna sitten K. Räikkönen näyttää ns. närhen munat?
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Jumal'auta, tääl on allekirjoittanut vaeltanut itsesyytöksissä ja tietty, vaellus jatkuu, mut helekatisti, ettenkö sanois älyttömästi tai sit siit väliltä että terve tuloo

ja minun yksi miniä pääsi vuosisataisesta hirveestä migreenikohtauksesta ku sai lapsen eli synnyt ...äsh.
Ilmianna
Jaa
No ni, mullaki parta ja helekutin vatta ja no se ehkä lähtee, ehkä ei, mutta ku tupakki jäi, niin olo on kuin tän ikäsellä.

Yhteensä työkävelykilometrejä tänään1,15 vaikka en mitannut ja näillä vehkeillä, sano. Korkeimmillaan yltyn ehkä viiteen metriin http://bot.fi/241p vaikka ilmoitettu "teho" on kuusi metriä.
Ilmianna
Jaa
Ei ole migreeniä, mutta kaipa tässä on ylösnousemuksen ihmettä todettaessa lähdettävä etsimään kuivattuja tatteja marketista tattirisottoa varten, kun ei saanut itseään aamulla liikkeelle Lappeenrannan torille, eikä edes antamaan kyytiä Polle orille
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Olen ollut niin kiltti ja ahkera, että saan saunan jälkeen suppilopiirakkaa. Eilenki puolukkapiirakkaa ruis/vehnä/vanha kaurapuuro taikinaan. Koita ny sitten laihtuu, häh

Jos jätän saunan väliin, niin voisin jo nyt ... mutta venttaan maalimancupin suunnistusta Sveitsistä. Ja illalla Edelleen Alice Teemalta. Nimittäin tuota noin, sairauksilla ei saa leikkiä, mutta jotenkin oon nähny kerran unen, että paan ranttaliks sitten, kun muisti menee. Joskus nuorenaki pistin ranttaliks.
Ilmianna
Jaa
ps. En ehtinyt kommentoida, että onpa koreet ja kalliit suojatyövaatteet Pehmoisten metsänhoitajilla. Ihan kuin Maharadjan riikinkukolla
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Pärkkeletto sinnuu, vai että riikinkukko ja maharatja. Nääs ne ampuu ne jotkut jo ny kaikkee mikä liikku, ne luannonsuajelijat. Täytyy olla merkittynä, että osuvat.
Ilmianna
Jaa
Palasin jo tatinhakumatkalta. Kiersin Suomen suurimman Prisman eli Kaaren Prisman kaikki hyllyt löytääkseni kuivattuja tatteja vaan en löytänyt. Lopulta löysin herkkutatteja laimessaas soolaliemessä ja todella herrain herkun hintaan eli 10 egee 250 gr kuivapaino, mistä riittää tavara juuri yhteen risottoon. Kallista on tattirisotto. No samalla tuli hankittua risottoriisitkin ja tuoreita Portobello sieniä mitkä ensimmäiseksi paistan vaffasuolaisessa voissa välipalaksi. Siitä saa sellaista sapuskaa että se kelpais Pehmoisten "Riikinkukollekin"

Ajatellessani maailman meno havaitsin että DR Whoo on lopulta salamuslimi, sillä hän nousi ylös "kuolleista" vasta julkaistuani tosi hulppean moskeijan kuvat ja kailottaessani Allahua!

Kuntokin on rtapainen. Pelkkä suuyren Prismaman läpi kyykkääminen aiheutti väsymystä. Ainoa paikka missä väsymystä ei ole vaikka siellä viettäisi 24 h on pollen ratin takan jalaka polokimella.
Ilmianna
Jaa
Ja tästä kuvasta https://ibb.co/j0XEmG voisi kuvitella sen olevan jostain mangroveviidakosta mutta eipä olekaan vaan on Ahvenkosken-Abboforsin toisen voimalahaaran väliin jäävässä saaressa juuri lohikahvilaani vastapäätä. Noin 50 metrin päässä veden toisella pualella.
Maisemia löytyy myäs Suamesta jos on silimä millä vilikaista.
Ilmianna
Jaa
Ja tästä tienviitasta suuntaamme kohti seuraavaa kalaisaa kuvasarjaa josta siitäkin on varmaan jokunen kuva erillisenä ennen lähtenyt, mutta se kertaus, se kertaus, eikä kaikkia kuvia kerrata eikä varsinkaan jatkossa kun nyt lähetetyt menevät kaikki koostelaatikkoon osoitteella lähetetyt https://ibb.co/cCDAtw tätä seuraa kalastuspatti ja sitten erilaisia kaloja. Harmi ettei ole kunnon tateista kuvia. Niillä olisi sopiva siedätyshoidollinen vaikutus eräille!
Ilmianna
Jaa
Oothan sinä ottanut paljon kuvia. Minulla ei ole kaloistakaan muistaakseni paria kuvaa enempää ja niistäkin toinen pitäsi skannata. Toinen on taas niin etäältä otettu, että vain kalaa roikottava käsi on kummallisessa asennossa. Vain minä tiedän ja kuvaaja, että kädessä siis roikkuu kala. Yleensä vaikeutena on ollut saada mahtumaan ne kehyksien sisään, joten ei sitä filmiä ole viitsinyt tuhlata.

Mutta mutta, lähetänkin yhden sikamaisen kuvan ajalta, jolloin sudenmetsästys oli Pehmoisissa päivän sana. http://bot.fi/242i ja tästä pari sanaa. Olin kumppanin siskon miehen kanssa ajelulla ja hän halusi brassailla eli näyttää valtavaa aluettaan eli metsäaluetta, minkä omisti. Samalla rehvakkaasti, että täällä meillä tehään näin ... niin kyllä ulvonta loppuu.

Mies osasi arvioida, millä hinnalla kannatti metsää ostaa. Periaate oli, että vähintään maa-alue jää voitoksi taskuun. Kovaa kuitenkin oli viljelijän/metsänomistajan arki, kun viinaa piti vetää, jotta pysyi tolpillaan tai ainakin tienisteissään ja suunnitelmissaan. No ei sitä vuositolkulla kukaan kestä, ei ei.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Norjalainen kaverini tässä laulaa ... https://www.youtube.com/watch?v=3SlMzvQU08c mutta kun minun on vaikeaa saada sanoista selvää, siis osista sanoja.
Ilmianna
Jaa
Heitetään nyt vielä yksi vuosi, 2005 muistaakseen. En löydä nyt kuvia niistä herkkutatti"vuorista", mitä kuivatin. Ja äkkiä sitä sitten heittäytyi ronkeliksikin, ei enää kelvannut kuin aivan parhaat, myyntihinnaltaan muistaakseni 4-5 euron tatit, siis omaan käyttöön. Myyntiin en kerännyt. Sen jälkeen on kyllä saanut tarkkaan etsiskellä näiltä main. Oisi ehkä sitten saattanut saadakin, mutta olisi pitänyt lähteä merta edemmäs kalaan.

Ja tänään ronkeli menee heittään virveliä ja opettelee hyväksymään sen hauen. Siis yltäkylläisyyttä tämäkin. Nythän on buumi, että jokainen kehuu hauen makua, minä en kehu, koska se on makuasia. Tosin kerran olen saanut maistaa hyvää kylmäsavuhaukea.

Ihminen on kummallinen eläin. Polttopuukin pitää olla koivua. Tai siis näin mielletään, myös minäkin siis. Jos kaadan joskus omenapuun, niin sitä en polta. Pihlajankin voisi säästää "parempiin suihin"
Ilmianna
Jaa

Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Tässä yksi sellainen aarinkoisten vesien kalanhankintahenkilön puatti https://ibb.co/kVeOfb
Näillä laittavat vesiin sellaisia katiskan tapaisia vehkosia. Huomattavasti suurempia. Täytynee niistäkin kaivella kuvia esiin tuolta pääkansioista.
Tatteja ei näiden maisemissa kuitenkaan kasva, mutta niitä saa pakasteena dalla vallen pusseissa mutta Suomessa mistä ovat yleensä peräisin ei vaan pakastetattia löydä mistään. Kaik on viety Italiaan ja sieltä mualimalle
Ilmianna
Jaa
Jahas, taas "poistettu sääntöjen vastaisena" joku juttu/kuva

No kun nyt tuli tilattua Hesari kolmeksi kuukaudeksi, niin samalla selaan aina kunkin päivän Hesarin syntymävuodeltani. Rikoksia, vehkeilyä, korpilakkoa kotomaassa ja ulkomailla vähän kait sama juttu. Oli se hirveetä aikaa.

Valtio ei kyennyt maksamaan kaikista 1,2 miljoonasta lapsesta lapsilisää, joten työnantajat velvoitettiin maksamaan osa , karkeasti noin puolet koko potista.

Mutta ne jotka kykenevät lukemaan ko. lehden, näkevät myös mainoksen ja niin voivat myös etsiä ja tutustua sen ajan tutkimuksiin Valittujen palojen kautta http://bot.fi/242n
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tuosta Hesarista puheenollen. Minä luen sen nettiversiota mihin pääsee tilaaja artikkeleita lukuunottamatta riittävän laajasti käsiksi.

Tilaisin sen kyllä, jos sillä olisi määräaikais tilausmahdollisuus, vaan ei ole. Tilaus on aina jatkuva ja jos sitä ei halua jatkaa niin se on suurella vaivalla irtisanottava.

Tuossa ensimmäinen kuva kalansaaliista aarinkorannoilla https://ibb.co/ge210b
Ilmianna
Jaa
Tuossa kuvatuksessa pitäisi näkyä niitä tyypillisiä kalastusvehkeitä eli merran ja katiskan risteytyksiä, mitkä ovta siellä päin maailmaa kovin yleisiä kalanhankintavehkosia https://ibb.co/mCzELb sainkin pikaetsinnällä lisää kalan ja kalankäsittelyn kuvia. Kapakalaa kalbalaisittain.

Edsolventin ystävien sikakuvat ja kylmät naiset on noteerattu. Niihin kommentoidaan kunhan keksii sopivan terävän kommentin

ps. poistettu teksti lienee pikaisesti poistettu seksi sepon yritys. Ei mikään meidän lähetyksemme
Ilmianna
Jaa
"Ihminen on kummallinen eläin. Polttopuukin pitää olla koivua. Tai siis näin mielletään, myös minäkin siis. Jos kaadan joskus omenapuun, niin sitä en polta. Pihlajankin voisi säästää "parempiin suihin"

Tuota olen itsekkin aprikoinut että onko se nyt järkevää poltella niin hienoa puuta kuin koivua. Nykyisin on saatavana monenmoisia briketti-klapejakin, joiden lämpöarvo lienee jotain kolmekertaa kuivan koivuklapin verran. Muuten ehkä hyvä, mutta miten on takkaromantiikan laita? Miltä se nyt tuntuisi sanoa: laitanpa pari brikettiä takkaan?
Ilmianna
Jaa
Puhukaa te kaloista, mie näytän niitä. Tässä ovat alkukuivauksessa aarinkoranna hiekalla: https://ibb.co/f4D8wG ja juuri sellasilla häkkyrämerroilla kalastettuna. Kunhan ovat lopullisesti kuivuneet mistä näytän eri vaiheita niin määränpää on säkki ja suunta Bangladesh, Intia ja Pakistan.

Niistä Edsolventin naisklipeistä tuli ainakin sellainen aivoitus? että niillähän voi hoitaa ilmastonmuutosta. Jokainen hommaa itselleen naisen ja heti alkaa ilma huushållissa viilentyä!, eller hyr. Lännen mies ei tuohon kyllä "uskalla" kantaa ottaa
Ilmianna
Jaa
Krikettiklapit joo

Naapuri oli ostanut sellaisia pötkylöitä. Olisi antanut kokeiltavaksi, mutta koska poltan kovalla vedolla varaavaa takkaa, niin en luota kaikien takkasisältöjen kestävän kovia lämpöjä. Mielestäni jo yhdellä kokeilullani sulattelin yhtä valurautaosaa, en arinaa, mutta vetoon liittyvää läppää. Voi toki olla muukin syy. Korvasin sen 10 millin teräslevyllä ja se on kestänyt.

Joksikin tonnikalaksi luokittelin Sikanderon kalakuvat. Mutta jossain oli ihmettelyä, että silakka ei enää kelpaa ostajille. Hitsi, onko savusilakka unohdettu? Nyt, kun vielä savustettuakin saa, jos ei nyt ihan joka paikassa, niin vaikka puistossa.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Minulle kelpaisi silakka, mutta sitä ei enää juurikaan Liiteristä löydä. Prismassa on mutta varsin pientä. Kerran kokeilin niitä Prisman tuoreita silakkafileita eli silakoita ja en ollut niihin läheskään yhtä iloinen kuin niisä Lidlistä saaduista numeroa suuremmista silakoista silloin kun niitä vielä sai https://ibb.co/f7eywG Nuo eivät ole silakoita vaan jotain sardiinin tapaisia joita uiskentelee Arabian meressä
Ilmianna
Jaa
No tämän verran tuli siitä Edsonin ystävän metsään viemästä sikasyötistä mieleen tai sen sorkista, että kenenkäs https://ibb.co/nmKWGG sorkka se siinä?
Ilmianna
Jaa
Ja tässä kunnon pläjäys rantakalastamisesta. Juuri sellaisesta mistä ovat osin peräisin nuo minunkin ottamani kuivamassa olevien kalojen kuvat https://www.youtube.com/watch?v=ctY9tIyn29s Yllätteen tuossa u-tubessa on yksi suomalainenlkin kuvaajaosuus. Se en ole minä. Minä olen ihan still kameralla kuvaillut mutta usein juuri Kalbassa mikä oli eräitä suosikki reissupaikkojani Dubaista

Tuossa U tubessa riittää katseltavaa samopin kuin sen mukana tulevissa muissa utubeissa. Voi suorastaan erikoistu aarinkovesien kalaan ja kalastukseen
Ilmianna
Jaa
"Jokainen hommaa itselleen naisen ja heti alkaa ilma huushållissa viilentyä!, eller hyr. Lännen mies ei tuohon kyllä "uskalla" kantaa ottaa"

Kohta kai takkatulet kielletään, nimittäin Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on arvioinut, että puunpoltto aiheuttaa 400 kuolemaa vuosittain.

Tää liittyy pienhiukkasiin, joita kuulemma kuulemma tuon uhrimäärän verran pääsee karkuun suomen 3 miljoonasta tulisijasta. Tiedä häntä. Rakennusmääräyksissä oli vielä jokin aikaa sitten määräys, että ok-talot on varustettava varaavalla puupolttoisella tulisijalla. Tiedä häntä sitäkään onko moinen määräys yhä voimassa.

Tämä tämmöinen saattaa kyllä viilentää huushållia.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Puun poltto
Tässä tullaan ehkä vähän saman asian eteen kuin puhutaan siitä, että afrikkalaiset polttavat kaikenlaista mm. siksi, että saavat laitettua ruokaa. Tai siis näin minä mietiskelen. Siis missä se sama asia? No siinä, että jos on pienet tulot, niin halvinta keinoa aina etsitään oli kyseessä mikä tahansa selviytymisen keino. No halvin keino ei toki ole sähkösavustimella savustus, mutta sen taas pystyy köyhempikin tekemään ja laatu on tasaisempi kuin puulla savustaminen. Ja se helppous ennen kaikkea.

Ihmiset elävät yhä kauemmin, mutta uhkiahan on, se on selvää. Ja paljon.
Ilmianna
Jaa
En ole itsekään varma onko tuo omakotitalon varaavan takan vaatimus enää olemassa. Saisi olla ja vielä niin muutettuna, että sen takan tulisi olla dual fuel takka eli normaalioloissa LPG tai Metaanikaasukäyttöinen ja kriisitilanteessa vaihdettavissa klapille ja muulle hätä puutavaralle.
Kaupunkien kaukolämpölaitoksetkin pitäisi ola kriisitilanteessa puutuotetoimisia, mutta vain kriisitilanteessa. Kotitalouksissa puuta voisi poltella joskus vaihtelun ja "juhlan" vuoksikin.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tässä tullaan yhteen asiaan, mitä kukaan ei pysty minulta viemään eli puulla lämmittämistä.

Heti pitää vetää takaisin. Siis säännöt ja lait eivät pysty, mutta jos energiayhtiöt samalla vuosihinnalla lupaavat lämmittää huushollini, niin sitten kyllä.

No onhan se niinkin, että jospa talvi siellä jossain ja kesä täällä jossain.
Ilmianna
Jaa
Tässä niitä aurikokuivattuja "silakoita" jo läjiin haravoituna ennen säkittämistä. https://ibb.co/gVjODw Näitä kaloja mainitaan jo historiankirjoissa tämän alueen vientinä laivakaupalla aina Enklantia myöten. Koitan myöhemmin saada liitettyä alueen kalastuksen suurkuvaston. Siinäkin ihmettelemistä riittää. Haineviäkin täällä kuivataan. Ne kalat mitkä ekana lähetin ja Solvent kysi olivat pieniä haita. Hai hai! vai oliko se hui hai!
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lokitkin jättävät kuivatut kalat rauhaan. En kyllä muista, millainen näky se oli aikoinaan turskankuivatustelineillä.

Hai hai se minulle ekaks tuli mieleen niistä kuvista, mutta pisti kirjoittamaan kuitenkin tonnikalan. Jos ois sellanen laji kuin evätonnikala. Ne eväthän viittasivat juu haihin ja pärstäkin ehkä.
Ilmianna
Jaa
Ruoasta puheenollen, syön sitä toisinaan yhä vaikka hoikistuneesta olemuksestani ei uskoisi. Tänäänkin oli paneroitua voissa paistettua turskaa. Oli turskasen hyvää.
Ilmianna
Jaa
Tässä on melkoinen tarina kalbalaisesta "turskasta" eli osin noista aurinkokuivatuista fisuistakin.
http://bot.fi/2430 Siis jos sen pitkän linkin lyhennys onnistui ja jos joku jhaksaa sen pienen enklanninkielisen aluehistorian lukea
Ilmianna
Jaa
Lastataanpa tänne vielä malleja siitä isompien kalojen kokoelmasta https://ibb.co/iyUAdw ja jätetään ne silakat sinne aurinkoiselle hiekalle kuivumaan ja odottamaan laivausta säkitettynä.
Kohtahan tässä päättyy sunnuntaikin ja alkaa "työ" viikko
Ilmianna
Jaa
Wikissä kerrottiin, että kapakalan valmistus oli joskus Suomessakin yleistä. Siis ilmakuivatun kalan. Miksi aina sijoitan tuon kuivatuksen vain Lappiin?

En jaksanut sanakirja kädessä lukea tuota engl.kielistä tekstiä. Siis kielen opettelu ja osin kertaus on ahkeruudesta kiinni.
Ilmianna
Jaa
Joo siis rasvassa paistaminen

joskus niin niin vie kielen, vie. Samoin kuin voipulla. Usein kuitenkin ohitan sen rasvan ostamalla rasvaista kalaa ja jos ankeriasta saisin, niin kaik olis kuin taivaassa.
Ilmianna
Jaa
Ja hieman tiedeuutista 2.10.1948 http://bot.fi/2446 Koko artikkeli olisi hauska lukea, sillä jo pelkät käsitteet ovat mielenkiintoisia (radiofosfori)
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirja, sitte henkisiin juttuihin

Olin näkevinäni yhden filmin sanomana muistisairauden kaameimman taudin eräänä hoitokeinona vaikkapa nyt sitten maailmallisen rakkauden yli rajoja syleilevät mahdollisuudet. Edellyttää kylläkin rakkauden tuntemuksen omaamista.

Yhtä lailla on myös ihmismäisellä huumorilla, viekkauksilla ja muilla huijauksilla ja yleismaailmallisilla henkisillä ominaisuuksilla kantosiipeä yli rajojen, joten kaunis tarina viekkauksista voi ihmeessä pitää altshaimerikon (en viitti tarkistaa, tai) alzheimerikon tiettyyn pisteeseen saakka kiinni yleiselämässä. Huom. sanani ovat ehkä 1948 käytettyä tieteellistä termistöä. Tai sitten ei.

Samassa filmissä olin näkevinäni sellaista, että liian pakonomaisesti ja liian suurella "raivolla" omaksutut tieteelliset termistöt voivat olla uhka. Kun muistisairas ne kadottaa, niin häneltä voi kadota koko olemassaolonsa kulissit.

Mutta jos "porkkana" katoaa, niin sit ei voi mittään.
Ilmianna
Jaa
Sit mä aloin miettiin, rakas päiväkirja. Johtuu siittä (Sipilä), että kuulin tarun harakasta tai variksesta.

"Nokka tarttuu,
pyrstö irtoo
nokka irtoo
pyrstö tarttuu"

Pakko sen on seistä mäntyisellä kannolla. Kuusikin käy.

Jahas, nyt rakas päiväkirja, lorut on loruiltu ja kepposten tekoon.
Ilmianna
Jaa
Nyt on Edsolventti pistänyt sen verran päiväkirjamerkintöjä, että on kyllä lisää kahavia hörpittävä että nokka irtoaisi ruudusta. Siinä välillä voi heittää yhden hain kuvan tähän kalasarjaan. Siis syötävien kalojen sarjaan https://ibb.co/mpbqTw Haitakin nääs voi syödä paitsi tiikerihaita ja härkähaita joissa on ihan liikaa ammoniakkia mitenkään neutraloitavaksi.
Tää Hai on vähän sellanen "Manne" kala, hai sie..., hai luoto näkyy...
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Hai sieki.

Syökös ne muutkin osat kuin evät? No varmaan syövät ja tekevät hammastikut niistä hampaista tai kylkiruodoista. Onks hailla ees selkärankaa, joka sitten viittaisi siihen, että sillä on myös kylkiruotoo? Joillaki kaloilla on vain kylkiviiva, millä ne aistii.

Minä olin tuolla metässä ottamassa muutaman kannon talteen. Liian monta istumapaikkaa oli harvesteri jättänyt. Niihin paikkoihin kannon jätin, missä käden etäisyydellä oli suppiloita.

Jumal'auta, en vieläkään ole päässyt huijaamaan haukee pöytään!
Ilmianna
Jaa
Kyllä hauki hain pannussa voittaa. Tosin tuolla alueella, etenkin sillä Arabian meren rantapuolella ja siellä kalban hietikoilla nimenomaan hainevää ovat kuivanneet. Hai kun sinänsä ei ole mikään erinomainen ruokakala. Eräitä lajeja toki voi syödä ja jopa eräitä melko ammoniakkisia erityis valmistustavalla eli "hapottamalla ja siten ammoniaklki neutraloimalla"

Kateeks käy ku jotkut pääsee aidon kannon päälle istumaan. Meikäläisellä taas kului aikaa pollen pehmustetulla penkillä istumiseen. Tosin välillä jaloitellenkin ainakin kolme4ssa eri pysähdyksessä eri ytarpeisiin.

Hailla ei taida varsinaista luustoa olla vaan kaikki on rustoa. Siksi hain rustoa on käytetty nivelvaivojenkin hoidossa. Hailla on monen sorttista ja erityisen tarkkaakin aistintavälinettä. Esimerkiksi sillä härkähailla joka saattaa ihmistäkin popsaista. Aistimia on joka puolella, ihossakin, mutta ennekaikkea sensoreita jotka tunnistavat minimaalisenkin heikkovirran muista otuksista ja naks, kitaan män!

Lännen miehet tuskin edes noita hain nopeita ilmaisuja kuten män syvällisemmin ymmärtävät kun syövät happamia tyrnimarjoja ja ovat muutenkin jäyhiä! Mut autas kun alkavat selittämään kuten eräs valötakunnan visiiri Niininen, niin taju katoaa ennekuin se on saanut yhtään ymmärrettävää virkettä valmiiksi, jos sittenkään! :)))
Ilmianna
Jaa
Hai sie Pehmoisten sulttaani, https://ibb.co/in7vvb mie laitan siulle vähän vetisempiä kuvia ettei alkais kalliot ja santa silmää kuivata https://ibb.co/fkZsab Sit perään vähän veden asukkaita
https://ibb.co/cveEow Toivottavasti kukaan ei niitä ulkomaan kaloja tunnista ja ota itteensä.
Tässäkin lupaa kysymättä kuva henkilöstä persiinalaisen torin aavikoilta. Toivottavasti sekään ei ota julkaisusta hernettä nenäänsä. No tosin miun kuvissa jokaiselta henkilöltä on kysytty lupa saako kuvata! Myös tolta varjolta. Huh, nyt lipsahti monta kuvaa. Robo välillä vie yhdeltä sun toiseltä, mutta jokainen ei sitä tunnu muistavan
Ilmianna
Jaa
Niin ja se varjo luvalla https://ibb.co/d6tqTw
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Samoin lupa tälle saatu. Tässä varjo suojelee pientä omenapuuta ja valmiina iskemään http://bot.fi/245i Seuraavaksi etsin sen näkymättämän kuvan, sillä epäilen vahvasti, että jänis hokasi varjon.
Ilmianna
Jaa
Niin ja tässä vielä se tuolta ylempää poisjäänyt hymyilevä kalakauppias joka antoi juuri kuvausluvan malayalamin kielellä jota toiset osaa ja toiset ei. https://ibb.co/b195Tw
Ja tähän päätyy tältä erää kalasarja ja seuraavaksi vetisempiä kotimaiseman kuvia ennenkuin taas mennään jonnekin ulkomaille kuivaan tai vihreään vuodenajasta ja paikan luonteesta riippuen.
Olisi vielä yksi kuva kalliosta mikä on alkanut vihertää sateen jälkeen.
Olisipa hauki, mutta ei ole ja on pakko nyt syödä tuota ihan kohta valmistuvaa sienirisottoa
Ilmianna
Jaa
Happamien tyrnien ja jonkun luonnostaan makean yhdistelmä voi olla eetvarttia. En oo vielä keksinyt, mikä on se yhistelmä.

Mutta mutta, maksoivat kait 0,7 ekua kilo marjoista, ja veivät humalahakuisilta tilhiltä ilonpillereitä. Tilhet suuttu ja muuttivat ... ei taija oikein puhjeta asiaa.

Kaikkien aikojen tulitus jenkkilässä, mut jos vilkasee tilastoja, niin sentään pohjolassa ... no tilastot voivat vielä muuttua. Tääkään ei oikeen irrota mitään sen ihmeempää ja petyin, kun ykkösen uutisissa ei kuullu lausetta, että "miten siellä juuri nyt "... Ja jos täs alkais vetää jotain hjumoria, niin revitään se nyt toisesta uutisesta. Epäilevät, etteivät valkoposkihanhet viitti enää muuttaa Venäjän ilmatilan kautta.
Ilmianna
Jaa
Juu kovat on ollut piipussa jenkkilässä. Kaipa se on seurausta liian vapaista kanuuna laeista. Joka hullu saa ostaa niin paljon rynkkyjä kuin haluaa ja tilata paukkuja niihin vaikka kuorma autolla. Ei ihme että joku siitä joukosta pimahtaa ja ajattelee että jotain käyttöä kanuunoille on kehitettävä. Niinhän siellä tuntuvat paikalliset poliisitkin ajattelevan. Aina kun liikahtaa niin kanuuna kajahtaa.

Se muuten onkin niin, että varsinaissuomalaiseksi hyväksytään vasta kun ilmeenkään värähtämättä popsii purkillisen tyrnejä, Mitä tulee tilhien iloon niin olen samaa mieltä. Jonkun verran pitäisi jättää pihjalanmarjoja käymään.

Hanhista on joillekin ongelmaa, joillekin ei. Minulle ei sillä en ole mennyt valkoposkihanhienkaan reviirille niihin törmätessäni etelän rannoilla kuten Sibbossa. Venäläiset ovat hoitaneet hanhet omalla tavallaan siellä Karjalan mailla. Lappeenrannassakin ne on uustulijoita sillä omassa lapsuudessani ei siellä ollut hanhia eikä venäläisiä. Nyt on molempia ihan rutkasti

Sitä tyrnin suurta C vitamiinpitoisuutta voi muokata millä tahansa lievästi emäksisellä elintarvikeaineella. Esimerkiksi tavallisella bikarbonaatilla ja sokurilla.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Facessa levis joku juttu tyypistä, joka löi hanhen kuoliaaksi golfmailalla. No minä ns. tarkkana miehenä kysyin, että puuysillä, rautakympillä vai jopa puttimailallako? No raakaa leikkii tietty, ku joittenki elä on järkkyny lopullisesti ja ties vaikka ampuvat jonku golfaajan. Tai sit purjehtijan, ku niillä menee niin hyvin.

Kerran pistin pyyn kaulasta roikkuun puun oksalle (oli lentänyt ikkunaan) ja lähetin kaverille kuvan ja kysyin, että onko pyy vai jopa pikkuteeri. Se on metästäjä ja suuttu hiukka. Tais kysyy, että millä sain kiin ja taisin vastata että pesäpallomailalla. Ei kyl kumppanikaan tykänny.

Nää vain esimerkkejä sairaasta hjuumoristani.
Ilmianna
Jaa
Tässä haamuni, joka liikkuu aina siellä, missä on evästä tarjolla. http://bot.fi/245j Hyvin usein on lähellä jostain syystä myös puupölli
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mie kyllä eppäilen että tuossa on Pehmoisten Maharadjan riikinkukon varjo.
Hyvät sillä näyttää olevan eväät. Ei mitään bengaleiden köyhää kalaruokaa
Ilmianna
Jaa
Edsonin ikkanaan lentäneestä puyystä puheenollen, niin kun on kuvia lähes kaikesta påaitsi sienistä, niin laitetaanpa muutam fågelin kuva seuraavaksi; https://ibb.co/mBF45b Siinä varsin yleinen aavikon pyy, anteeksi pulu. Nämä' aaviokon kaikki otukset selviävät uskomattoman olemattoman näköisellä sapuskalla mitä kuitenkin löytävät hiekan ja kivien joukosta ihan vuohia myöten
Ilmianna
Jaa
Ja tässä sitten isompi kokoelma enemmän sapuskaksi kelpaavia pihalintuja https://ibb.co/fPCRkb
Tollasia ei varmaan näy ees Pehmoisten nurtseilla kakkailemassa
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
No no, kaivoin 2000 luvun alusta kuvan http://bot.fi/246d Tässä vielä se nuorinkin elossa. Koira meinaan kaveerasi akkakalkkunan kanssa ja oli liian kovaotteinen. Muistan sen hämmennyksen koiran naamalla, kun leikkikaveri ei enää noussutkaan leikkimään.
Siellä yksi ankka juo ammeesta vettä. Ja olihan noita ankkojakin http://bot.fi/246e
Ilmianna
Jaa
Nyt kun ei vielä ole ehtinyt kympin uutiset käynnistyä niin ehtii vilauttaa sellaisen kostean kallion mikä vesisateen jäljiltä onkin yllättäen vihreä kallio https://ibb.co/koGxrG
Tässä kuvassa ei toki niitä historiallisia geologisia tai asutuksen kuvia mitä oli niissä kuivissa kallio kuvissa, jos oli ajatus millä katsoa
Ilmianna
Jaa
Kun näyttää jo ilta tulevan niin tässä se tapahtuu kuivan hiekan yllä https://ibb.co/iyKxQb
Jäi vielä pari lintukuvaa jemmaan.
Ilmianna
Jaa
Kun suurvisiirin riikinkukko heräät kalliista unestasi niin katsopa tuota yllä olevaa auringonlaskua tarkkaan ja kerro mitä löysit. Useimmissa kuvissani on nimittäin tarkkasilmäiselle nähtävää tai ajateltavaa.
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Muuta en huomaa, kun että on tuullut oikealta vasemmalle
Ilmianna
Jaa
Ei ku helekutti, siel lentää hai
Ilmianna
Jaa
Siis se hai on aivan siellä kuvan oikeassa yläkulmassa. Sitä kuljettaa 2 Pratt&Whitneyn suihkaria. Taitaa olla Emiraattien Boeing 777-300 ;)
Sataa, sataa, saata....
Ilmianna
Jaa
Joo ja tässä myös lintukuva. Ensimmäistä kertaa tutustuin harmaasiepon poikueeseen. Vaikka kuinka rauhoittelin, että älkää ny peljätkö, niin kyl ne pelkäs http://bot.fi/246f Ekalla lennollaan olivat eli monta oli aihetta pelkoon
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Näistä linnuista puheenollen https://ibb.co/kkSqBG siinä oli Hampurin merimieskirkon papukaija tseki joka seki oli antanut minulle kuvansa julkaisemiseen luvan. Korvaan kuiskutteli istuessaan olkapäälläni aikoinaan. Toimin silloin papukaijakuiskaajana.
Harmaasieppoja ei ole kohdalle sattunut kuiskattavaksi
Ilmianna
Jaa
Nyt on ainakin täällä Kalliossa sellainen harmaasiepon ilima, että on ihan hyvä että on kaikki muonakaapit täynnä niin, että vois vaikka talaven yli pärjätä
Ilmianna
Jaa
Papukaijakuiskaajalle tiedoksi, vuonna 1948 kannatti syntyy. Täsmennän, siis tähän maahan ja täs ei ollu ei sitten edes sattiirin hiventäkään
Kun lukee järjestyksessä, niin http://bot.fi/246t pysyy juonessa mukana http://bot.fi/246u eikä tipu ees tualilta http://bot.fi/246v vaan alkaa vaatiin vuotta 1948 yleiseks liputusvuodeks.Hik.
Ilmianna
Jaa
Palasin tuolta ulkoa ja sateesta juuri. Täytyy piristykseksi laittaa sateen vastikkeeksi kuiva kuva missä sininen taivas aina näkyy https://ibb.co/dEBj6G
Tämän kuvan olin alkuperäiseen kansioon kirjannut nimellä "Erämaa elää"
Ilmianna
Jaa
Ja erämaassa kasvaa näinkin runsaita kasvustoja jos omistaja edes hiukan vettä antaa juurille
https://ibb.co/dZjOYw Nämä ovat kuivan aurinko maailman viidakkoja
Sopii kuitenkin lokakuisen Härmän piristykseksi ja värit ovat Pehmoisten sulttaanin värien kanssa yhteensopivia.

Se on Johtaja näemmä opiskellut historiaa oluen juonnista ja sanailua sen mukaan. Historia on kyllä antoisa harrastus mitä kannattaa tehdä.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Historia kulminoituu vuoteen 1948, ennen sitä oli pelkkää mustaa keskiaikaa ja jälkeen on taas sitten tätä sekamelskaa, silloin nimittäin armon vuonna 1948... katkaisi Tapio Rautavaara salaa Hyytiäisen puukeihään, koska Hyytiäinen oli koittanut heittää liian keveällä keihäällä. Rautavaara teki viisaasti, sillä hämärä oli jo laskeutunut kentälle ja vaikea oli mennä suorastaan todistamaan mitään.

No mitä taas tähän nimenomaiseen aikaan tulee, niin kaikki rikkaat eri valtakuntien osat pyrkivät itsenäistymään. Odotan, koska Kauniainen itsenäistyy.
Ilmianna
Jaa
https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000005393276.html?ref=rss

Tää piti linkittää keskellä parasta työaikaa. Allekirjoitan jutun täysin. Näitä tyyppejä ympärillä pyörii valitettavan paljon, saatanpa olla itsekin heikkona hetkenä joku näistä.
Ilmianna
Jaa
Tässäpä elävästä elämästä länsirannikon ja pehmoisten kiinteistösijoittajille esimerkkitapaus http://bot.fi/2482 siitä miten voi ahneuksissa käydä. Nämä liittyvät Dubain ja eräiden emiraattien v. 2010 tapahtuneeseen eräänlaiseen konkurssiin minkä sitten osin pelasti Abu Dhabin Sheikki, jonka mukaan myös Dubain ylpeys eli se maailman korkein torni nimettiin. Tiedostoissa ja kuvissa on Ajmanin emiraatin rakennusprojekti Emirates City mihin piti tulla hurja määrä korkeita tornitaloja. Tuo ylätiedosto antaa kaiken kuvan kuinka korkeita, kuinka paljon piti tulla ja tämä Alkuvuodesta 2016 ottamani kuva taas kertoo mitä ainakin toistaiseksi jäi käteen eli muutama lähes valmis pilvenpiirtäjä ja loput pahasti keskeneräisinä https://ibb.co/cGMyGG Projektia ei tietojeni mukaan ole vieläkään saatu uudelleen käynnistettyä mutta paljon riitoja siitä tuli kun moni oli maksanut etukäteen osansa asunnoista ja rahat menivät kaikki.

Se mihin kaupunkilaisten kuten länsirannikon välillä postittamansa artikkelin mukaan kettumaisenkin isännän pitäisi tutustua on tuo tornitalojen rakennustyyli missä ensimmäiset 6 kerrosta ovat parkkikerroksia. Tuo rakennustyyli on nyt tornien ja pilvenpiirtäjien emiraateissa standardi. Meilläkin olisi isommissa kaupungeissamme siitä ipanoimista. Tosin meillä ei ole yhtään niin isoa kaupunkia eikä vielä yhtään pilvenpiirtäjääkään ja vain käden sormilla tornitaloiksi eli 25+ kerrosta luokiteltavat
Ilmianna
Jaa
Laitanpa vielä päivän päätteeksi yhden unohtamani lintukuvan https://ibb.co/gZzADw tämän otin porvoon moottoritien ekalla parkkipaikalla Sipoon suuntaan. Mikähän lintu se on. Naakka se ei oo, Tavallinen varis se ei, Korpiksi pieni. Kuka se on?
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lapsikorppi?

Whoon lähettämään linkkiin. Lukasin ja totesin, että meitä on moneksi ja meissä on moneks. Tuo m-vellisti herätti halun että aletaas taas lukeen, millainen on itse Vellisti ja sitten verrataan, äsh.

Noi pilvenpiirtät ansaitsevat ehkä myös maininnan, että joka pilveen kurkottaa ...

Ny hesarin, 4.10.48 pariin, koska eilen oli ollut kaksi pesismatsia. Toinen Hesperin ja toinen Haapaniemen kentällä. Toisessa enemmän TUL:n pallonlyöjiä kuin toisessa.
Ilmianna
Jaa
Ennen kuin pääsen urheilutuloksiin, niin hokasin, että tänään on eläinten päivä. Sopii lihattomaan lokakuuhun ja tuohon "korppiinkin" hyvin. Mut naakat on paskoi lintui. Oho
Tänään on myös sateinen päivä.

Juu ja Helsinki voitti eilen siis pesäpallossa Maaseudun kahdella eri kentällä.
Ilmianna
Jaa
Juu naakat on aika kälkättäviä. Toisaalta ne on älyn voimaltaan korpin ja vareksen tasolla ellei jopa korkiammallakin. Korkiammasta vilhti muuten heti mieleen kalle kustaa korkki, jota te nuoret tuskin tunnette? :))
Mutta ne linnut, ne linnut https://ibb.co/j1RcAb kerropa kuka hää on jos vaikka hyväksyisimme sen nuorisokorpin päätelmän. Se oli sellaiset arviolta 10 cm täyskasvuista korppia lyhyempi. Sen voi päätellä sen roskapöntön kanne leveydestä
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Töyhtö (-rastas, -kirvinen, -kiuru) joista ehkä rastas on kokonsa puolesta noin suunnilleen. Tai hei aavikkorastas, vaikka punkkari onkin.

Kalle Kustaata on kyllä kuunneltu, mutta ei muista ei, mitään muuta kuin aina saattoi olla jännääkin.

Kyllä oli pitkäveteinen rupeama puiden kimpussa. Joo ja vein radion viereen, jos se piristäisi. No ei, siellä ne lässytti jotain tähän päivään kuuluvaa sosiaalista ties mitä ja musaa päälle pärskeletto. Kyl olin niiin vastaanottamaton että ... jospa sitä piristyisi illaksi.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Eikös ole aika yllättävää, että nyt robo on vienyt ihan tavallisen tekstin minkä pahin sana oli elukka. On meidän robon luetun ymmärtämisessä kyllä välillä parantamisen varaa
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Täytyy taas varovaisesti testata robo yhden vartioelukan https://ibb.co/hO7XbG lähettämisellä aluksi. Tämä oli vanhan, silloin uuden depoomme vartija Sharjahin teollisuusalueella
Ilmianna
Jaa
Tosin kun muistelee niin joutuihan kerran myös täysin viaton ja kenellekään erityisemmin osoittamaton ja keneenkään vihjaamaton, mutta laadukas huussiruno robon hampaisiin kaikissa versiopissaan ilmeisesti siksi, että siinä huussissa taisi käydä joku elukka
No ei siinä kuitenkaan ollut tällaisen hienon uroselukan kuvaa https://ibb.co/n5AkwG Harva nimittäin uroskamelin koskaan näkee, mutta niitäkin on elukan päivänä muistettava
Ilmianna
Jaa
Nyt sitten todella vaihteleva eläin kuvaston osa 1 eläinten päivän kunniaksi https://ibb.co/ipO2RG
Tuo eka taitaa menna toisen kerran mutta menköön https://ibb.co/cxxkfb kuka näitä' laskee
https://ibb.co/mRjbmG tärkeintähämn on muistaminen https://ibb.co/gqh1Lb. Siinä robotin poistamass taisi kuitenkin olla se norsun kuva https://ibb.co/ipO2RG ehkä norsu oli liian suuri sen hahmotettavaksi taI se ei ymmärtänyt mikä siinä oli kun se oli "peräkuva"
Ilmianna
Jaa
Se olikin se kadonnut norsu mennyt toistona ja tämä https://ibb.co/gqh1Lb uiva Dohan kala oli jäänyt ilmestymättä, Uusi "ilmestyminen"
Ilmianna
Jaa
Huomautan vain, että tänään on myös valtakunnallinen korvapuustipäivä. Tosi on.

Muistelenkin kaiholla Café Esplanadin jättimäisiä puusteja.
Ilmianna
Jaa
Ja tässä https://ibb.co/cQakDw länsirannikon tunnuseläin. Tosin filmattu hiukan eksoottisemmassa ilmastossa
Ilmianna
Jaa
Ai oli puustipäiväkin

Sain kuitenkin napistettua muutamia voisilmäpullia, kun kumppani leipoi vanhuksien torstaitapahtumaan. Aina ko. tapahtumapäivänä, jolloin on kumppanin vuoro, niin minullekin murusia. No ainakin yhdeksän söin.

Barcelonaan en menis, vaikka ilimatteeks pääsisin. En mä me Kauniaisiinkaan.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Täytyypä heittää muutama kirjain Edsolventille kun kerran tapansa mucaan on täällä yävuarossa.
Vai sitä vanha "kulosaarelainen" Kauniaista karsastaa. Siellähän asuvat kaikki paremmat ihmiset elleivät sitten asu "Tuusulassa", Sjöblomien rahastuskeitaassa
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Se oli tämä puun juuri, mikä oli yörobolle liikaa https://ibb.co/g1pFFb
Tekstinä oli vain puunhalausta
Ilmianna
Jaa
Eilen tuli töllöstä mielenkiintoinen docventures. Siinä uumoiltiin tulevaisuutta. Jos vaikka kaupungit alkaisivat muistuttaa valtioita ja hoitaisivat siis jne...

No katsokaas ohjelma. Tuo barca/kauniainen oli siis "mielenosoitukseni" ja meinasi sitä, että kun pitäisi mieluummin poistaa rajoja niin eikös jotkut kuten rikkaammat osat joitakin valtioita haluaakin itsenäistyä. No Kauniaisilla ei kait ole muuta kuin alhainen kunnallisvero, mutta kuitenkii. Kurdistanialla olis öljyy, mutta esimerkiksi mitä olis p-karjalalaisilla?

No ehkä P- Karjalalla olis siis syytä itsenäistyy, esim. toisella puolen rajaa on metästys yhteistyöläisii ni voisivat käydä turkiskauppaa keskenään. Savolaiset sais heti itenäistyy, ne olis helppo pitää rajojensa sisällä.
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Mut oli miten oli, sateen jälkeen tulee pouta.

Naureskeli yks turisti- mökkiläinen ku kerroin, että taidan lähtee poimiin kuivatettavia elintarvikkeita. Meinasin katkasta naurun lyhyeen, mutta toivottomiako opettamaan, ei ei.

Täällä sukurutsan luvatulla paikkakunnalla taas eilen sain kuulla totuutta, kun kuulemma maahanmuuttajat ... no korjasin heti että pakolaiset ... no nin, siis nämä saavat kunnalta tukea 4 x sen mitä suomalaiset ja heti, jos ei 40 tuumanen telkku riitä, niin voi mennä maksusitoomuksella hakeen 60 tuumasen.

No joo, kyl meittille ei riitä se, että koulutusta ollaan uudistamassa.
Ilmianna
Jaa
No voi slime, mullakaan ei ole kun ihan tueton 49 tuuman tökkötin. Tahdon ja 60 tuumaisen.
Näkis Formula 1 ohjelmia ja muita Rambija ja Exterminatoreja hienommin. Viis Nat Geo Wild ohjelmista, eihän niitä kukaan katoa, CNN puhumattakaan
Ilmianna
Jaa
Huussinen kirjoitti:
No voi slime, mullakaan ei ole kun ihan tueton 49 tuuman tökkötin. Tahdon ja 60 tuumaisen.
Näkis Formula 1 ohjelmia ja muita Rambija ja Exterminatoreja hienommin. Viis Nat Geo Wild ohjelmista, eihän niitä kukaan katoa, CNN puhumattakaan
Mä olen tekniikas täysin jälkeen jäänny, siis siinäkin. Miten saan näkymään BBC:n, CNN:n tai pystysin kuunteleen Al-Arabiya 99 lähettämää uutta musaa? Tän viimesen mä vedin ihan wikin hatusta, muistaakseni.

Mut ihan totta. Haluisin kans katsella jotain näistä http://bot.fi/24bw ja huom. tää ei ollut pottuilua. On kaikenlaisia aaltoja ja monenlaista kaistaa, mutta ehoton ykkönen on vuoden 1948 Hesari ja sen artikkelit.
Ilmianna
Jaa
BBC tulee näkyviin vain maksamalla. Mulla on DNA 8 kanavan maksupaketti mistä tällä hetkellä on käytössä CNN, BBC, Nat Geo Wild, Eurosport1 ja 12 sekä BBW brit ja BBC luonto.
Maksaa, mutta ilmankaan ei voi jaksaa! Sitten opn ne noin 20 kanavaa mitkä tulevat Kallion kaapelista ilman maksuja, mutta pääosin ne ovat kaninpapanoita.
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Kaikki maksaa ja hitto, kuka on sanomaan tai kyseenalaistamaan mitään siittä (sano sipilä) että esimerkiksi joku haluu katsoo BBC:tä

Minulla on se kielen ymmärtäminen se tenkkapoo. Ja toisaalta istun eli oon kylkiasennossa jumalattoman paljon kaikkien murhasarjojen kera ja salatutkin katson aika usein. Ja niitä dokkareita sun muita.

Me pohitaan kumppanin kanssa, että mitähän tuon Karin kanssakin (Taalasmaa Salatuissa) kun se sotkee noita asioitaan. Mutta ei ole ainoa salatuissa, joka sotkee Ja kunhan selviää ... niin taas ne käsikirjoittajat vetävät uutta koukeroo eli ne ne sotkee.
Ilmianna
Jaa
Mie valitsin sen DNA 8 kanavan paketin siksi, että juuri siltä sai tärkeimmät uutiskanavat kuten BBC esiin. Niitä kanavia voi vaihtaa kerran kuukaudessa, mutta ei siellä tahdo kuitenkaan 8 hyvää kanavaa löytää vaan uutiskanavien lisäksi muita katselee melko satunnaisesti. Formula 1 ei näy näiltä kanavilta eli katson sen BBC tekstiversiona useimmiten jos haluan heti tietää miten kävi.
Ilmianna
Jaa
Poltin hesarin 1948 ja siirryin vuoteen 1956, yleislakkovuoteen. En siksi, että oli yleislakko, vaan siksi, että muistan hieman enemmän tuolta ajalta.
Päällissivulla oli valtava mainos elokuvateattereiden leffoja ja kuis ollakaan, Alohan vieressä oli Arita. En ois muistannu, enkä sitäkään, että Eddien Constantine oli aikansa rautanyrkki. Mutta Eroll Flyn siis oli ykkönen. Ryösti köyhiltä ja antoi rikkaille. Tähän päivään käännettynä, väännettynä, sillä ei liput olleet kait ihan halpoja.
Odotan mielenkiinnolla, koska tulee ensimmäinen muistikuva urheilusivuilta, sillä jo silloin pidin "päiväkirjaa" ja liimasin hesarista urheilukuvia vihkoon. Mutta en kirjoittanut viereen mitään mielipiteitäni tapahtumista, sillä en ollut silloinkaan mikään nero eli siis lapsinero. Osasinkohan ees kirjottaa oikein, vaikka pilkut saattoivatkin olla oikein paikoillaan.
Ilmianna
Jaa

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
No joo. kyllä 5 linkkiä oli liikaa Robolle vaikka oli rekisteröitynyt lähettäjä. Eli neljään ollaan päästy nyt paraimmillaan. Varmuuden vuoksi kopioin linkit tällä kertaa ja voin ne lähetellä "paloiteltuna" joku toinen kerta. Ihan tavallisia arabian maisemiahan niissä vaan olikin.
Ilmianna
Jaa
Tässä Lännen miehelle testi oletko neandertalilainen: https://www.hs.fi/tiede/art-2000005396670.html
Pehmoisten kuvernöörin ei tätä testiä tarvitse tehdä kun asia lie selvä :)))))
Itse sain testissä 0/8 eli ei tippaakaan neandertalilaista vaan 100% "arjalainen" :(((
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Ja tässä normaaliin tapaan täydet pisteet:

"Sait pisteitä 8/8
Neandertalilainen veri virtaa väkevänä suonissasi. Monet ulkoiset piirteesi muistuttavat sukulaislajista. Sinut voisi lähettää näytteille Mettmannin Neandertal-museoon Saksaan."

Olen siis taattua sukujuurta, tutkimuksieni mukaan nimittäin arjalaisuuskin on tosiasiassa suoraa verenperintöä Neandertalilaisilta. Myös Naantali (Neandal) on alkuperäiseltä nimeltään Neanderdali. Tosin olen turusta kotoisin, mutta likeltä kuitenkin.
Ilmianna
Jaa
1/8 ja olisikohan ollut siinä se yksi, mihin oli vastattava "vaikea sanoa" Nyt äkkii luonnetesti kans, sillä olemukseni kätkee ... tai ei se mitään kätke. Kumppanikin leikkasi aikoinaan tukkansa lyhyeksi, kun kiikutin häntä grilli-illalliselle poninhännästä.
Ilmianna
Jaa
Olin taas tapaamassa Eikkaa ja Örjania. Siellä edelleen alle talles. Keskustelimme neandertalilaisuudesta ja totesin einarin siskollekin, joka oli myös käymässä, että ero meissä on se, että te olette karjalaisia ja minä arjalaisia.
Aurinkokin näyttäytyy joitakin sekunteja.
Noteerasin kyllä Dr. Whoon täyspätevän analyysin Naantalin synnystä eli alkuperäisestä Neandertalista. Se osa mikä niistä on Turkkuseen siirtynyt pelaa nykyisin Interissä futista!
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"...mikä niistä on Turkkuseen siirtynyt..." Ehkä ovat noudattaneet kutsua: tulkaas poijjat Turkkuseen pistään viinaa kurkkuseen.
Ilmianna
Jaa
Meillä neaderdalissa vaaditaan ... äsh. Kuuntelin just eilisen a-talkin ja veikkaus on sellainen, että maakunnissa tullaan jakamaan kakkua todellisuutta vastaan eli siltarummut ne vaan kolisevat.

Se on nimittäin niin, että myös Torniossa, koska Amsterdamissakin ... en viitsi jatkaa. Entä Havukoskella. Siellä on sentään havuja ja kait koskikin.

Naantali on hyvä mesta, sieltä pääsee ... no ainakin niin kauan kuin sinisillä pysyy melkein puolen prosentin kannatus. Mutta johan he ovat tuollakin kannatuksella saaneet mätää ääntään kuuluviin ja täysin kohtuutonta hallitusvastuuta. Mitä tapahtuu, jos kannatus nousee prosenttiin?

Muuten kaikki hyvin, sillä suppiloitakin jo kuivattuna.
Ilmianna
Jaa
Ja tässä helppo testi:

https://ap-cdn.sanomagames.com/app/issynonyymit/preroll.html

"Sait 10/10 oikein!

Olet suvereeni kielen käyttäjä, oikea synonyymien suurvisiiri. Onnittelut täydellisestä suorituksesta! Muistathan jakaa tuloksesi somessa!"
Ilmianna
Jaa
Sait 10/10 oikein!

Olet suvereeni kielen käyttäjä, oikea synonyymien suurvisiiri. Onnittelut täydellisestä suorituksesta! Muistathan jakaa tuloksesi somessa!

Jaa IS Synonyymivisa kavereillesi: Tää oli liian helppo sen neanderilaisuustestin jälkeen, missä joutui jopa miettimään minkä näköinen on
Ilmianna
Jaa
Tässä pari niistä 5 kuvan sarjasta mitkä robo vei immohevoiselta. http://but.fi/6zt ellen väärin linkkejä muista niin tuo ensimmäinen on "tavallisen" arabin talo siellä emiraateissa. Toista en muista https://ibb.co/d2wDkb
Ilmianna
Jaa
Kuten tästä hesarista lainatussa Suomen geneettisen perimän kartasta havaitsemme niin aivan erehtymättä turun ja neandertalin (neantali) läänissä neandertalilainen perimä on selkeän vallitseva http://but.fi/6zx Kertakaikkiaan kirkkailla väreillä. Ominaista harkimolainen leukattomuus, punertava iho ja silmät sekä korkeat silmäluut ja vastentahtoisuus herkkutatteja kohtaan. Mutta hyviä taiteilijoita ja esiintyjiä ovat
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Aika havainnollinen kartta. Se myös selvästi korreloi heimolliseen henkisten (ei hengellisten) lahjojen rusaudelliseen jakaantumistiheyteen alueellisesti, mitä punaisempaa sen runsaampaa?

A mummo tuolla ylempänä epäilee turussa väkijuomiakin käytettävän. Hänellä itselläänhän oli taannoin jotain sekaannuksia Neantalin musiikkijuhlilla..oliko nyt kyse siitä tapauksesta, jossa oman putelin huolimattomasta käytöstä johtuen esitti Mozartin Yön kuningattaren aariaa yleisön joukossa liian kovaäänisesti..
Ilmianna
Jaa
Dr.Whoo kirjoitti:
Aika havainnollinen kartta. Se myös selvästi korreloi heimolliseen henkisten (ei hengellisten) lahjojen rusaudelliseen jakaantumistiheyteen alueellisesti, mitä punaisempaa sen runsaampaa?

A mummo tuolla ylempänä epäilee turussa väkijuomiakin käytettävän. Hänellä itselläänhän oli taannoin jotain sekaannuksia Neantalin musiikkijuhlilla..oliko nyt kyse siitä tapauksesta, jossa oman putelin huolimattomasta käytöstä johtuen esitti Mozartin Yön kuningattaren aariaa yleisön joukossa liian kovaäänisesti..
Et taida muistaa, että duettonahan sitä vedettiin, sää vaan oktaavia alempaa! Kurkun kirkastusvesi oli vissiin liian laimeeta.
Ilmianna
Jaa
9/10

Jahas, niitä Lähi-Idän muka palatseja taas, vaikka selvästi tästä toisesta näkyy, että kaksi mannertenvälistä suojelee ydinpommilaitosta.

Suomi ei taida allekirjoittaa sopimusta, missä kielletään kaikilta mailta ydinaseet.
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Saattaa olla aika vaikiaa valvoa sellaisen sopimuksen täytäntöönpanoa.
Ilmianna
Jaa
Ei se ollut kuin ihan tavallisen emiraattiarabintalo. Näkisitpä niiden eliitin taloja, palatseista puhumattakaan.
Siellä esimerkiksi Fujeiran emiraatti tuotti sosiaalitapauksilleen 450 m2 taloja kunnan maksamana,
Niillä on hiukan toisenlaisia asumistarpeita kuin meillä denisovan ihmisillä. Pitää olla naisille rukoushuone talossa ja kaikenlaista ,muutakin huonetta uskonnon määräämiin tarkoituksiin.
Kaikkia kunnon arabitaloja myös ympäröi korkea läpinäkemätön aita jottei kukaan ulkopuolinen pääse näkem,aan talon naisia naama paljaana
Ilmianna
Jaa
Dr.Whoo kirjoitti:
Saattaa olla aika vaikiaa valvoa sellaisen sopimuksen täytäntöönpanoa.
Varsinkin, jos ei haluta valvoa kuin toisten osapuolten. Täähän ei ole verrattavissa parveketupakointiin, sillä siinä voi valvoa naapuritkin ja Suames on naapurivalvonta aika kehittynyttä.

Minäkin olen valvonut. Esimerkiksi kunnan toimintoja, kesämökkiläisten toimintoja ja materiaalia on. No ne jätän arkistoon odottamaan, josko perikunta vaikka innostus. Samoin pyrin myös valvomaan itseäni, mutta kumppani valvoo tarkemmin.

Tosin valvoin juuri äsken T T Valokaista tuolla facessa sillä seurauksella, että hän poistatti heti kommenttini. Se oli liikaa vasemmistolle meinaan. Vihreilt en enää saa mitään vastauksia, koska he ovat niin huolissaan. On tää jänskää.
Ilmianna
Jaa
Täällä juu seurataan naapureiden tekemisiä niinkin tarkasti, että heti havaittiin Lännen miehen alkaneen kiinnostua tateista. Oli löytänyt ihan uuden tatti lajin "pois tatti" :))))
Ilmianna
Jaa
Eräs otsikko:
"Lännen media: Mies on ensimmäistä kertaa raskaana Suomessa"
Siinä vasta lännen mies!
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Joo, tuo uutinen iski myös silmään. Onkohan pitkäkin matka kätilön luo? Kuka on isä? Eiku äiti? Saako hän adoptoida, jos oma lapsi kuolee synnytykseen, vai pitääkö luoda parisuhde ja kenen kanssa, jos pitää? Eli onnellisessa tapauksessa eli jos vauva jää henkiin, niin onko äitillä/isällä samat oikeudet kuin ... äsh. Eiköhän tästä nouse välikysymys ja Soini vastaa, vaikka ei olekaan vastuualuetta.
Ilmianna
Jaa
Tässä esimerkiksi yksi vähän paremman arabiväen lukaali. https://ibb.co/m9OA0b Kuva on Sharjahin yliopiston asuntomaisemista eli mahdollisesti professorin asunto

Mut ei lännen asuntoihin verrattuna kaksinenkaan. Eihän tuossa ole edes maakellaria!
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Joo, mutta aivan varmaan on jääntekokoneet. Jo vanha lappalainen tiesi, että purukasaan jäitä ja sinne lohi, niin ei kait se rasvakaan härskiinny, kait. Ja jos vähänkään ovat ajan hermoilla siellä, niin ei niitten tarvii ryömii johonkin maakellariin, sinne on hissi. Ja paraas tapaukses Koneen hissi. Tai herrahissi.
Ilmianna
Jaa
Mikäs se muuten on se suorakulmion muotoinen lukaali siinä etualalla? Ei kai vaan siitä pääse itse maakellariin? Itse kuitenkin sanoisin, että hieman irvistää tuo suorakulmio pyöreiden muotojen seassa. Vähän niinku valkotiiliholvitalo punamultamummonmökin vieressä.
Ilmianna
Jaa
Tässä lisää samalta professori tai dosenttialueelta. https://ibb.co/drguAb Alue oli kuvatessa vielä niin uutta, että siinä on joissain tapauksissa vielä rakennustarvikkeita kuten se valkoinen varastokontti pois korjaamatta.
Näistä kuvista lähinnä ilmeneekin kulttuurien ja oman arvon osoittamisen ero.
Onnelksi minulla on paljon kuvattuna sitä alkuperäistä paikallisasumuista ennekuin alettiin öljy-ja velkarahalla emiraatteja rakentaa ja alkuperäisasutus jäi "siirtotyöläisille"
Ilmianna
Jaa
Pressiklupi oli aika kiva eilen, kun siellä käsiteltiin intiaanipäähinettä ja huntuja sun muita.
Ollaan meinaan asioiden ytimissä juu. Ihan niinku oli aikoinaan tanskalaiset ja ranskalaiset pilapiirtäjät juu.
Mutta jos nyt hiukka klupista, niin Li oli kyl asial mielestäni, eli joskus kuuntelen mielelläni myös vasemmistoa.
Ilmianna
Jaa
Tässä vielä yksi otos sieltä Sharjahin yliopisto asunto kadulta. Näkee samalla myös arkkitehtuurin varsin laajan sovellutamis kirjon ja sen että ei ole kaupungin rakennusvalvonta määrittelemässä materiaaleja, muotoja ja värittömyyttä https://ibb.co/bs683w
Mitä muuta on melkein tapahtunut on, että näin tuolla Tammiston Liiterin parkkipaikalla yhren diesel homen jonka vieressä sen omistaja. Tuli heti Pehmoisten kamreeri mieleen. Oli nääs sen verran Neatalilaisen näköinen. Läheltä piti etten mennyt tönimään isommakseni ja kyseleen ootkos sie se vai sen sukulainen :)))) ?
Ilmianna
Jaa
ps.Yksityiosasunnon eli villan tunnistaa aina siitä, että sen ympärillä on tuo aita. Sitä ei ole julkisissa rakennuksissa eikä torni-tai kerrostalo moniasunnoissa. Aidan takan asuu aina yksi perhe tai klaani!
Ilmianna
Jaa
Ilmianna
Jaa
Tässä nyt saunojen ja saunakaljojen jälkeen hyvinkin edustava opte autenttisesta ja alkuperäisestä arabialaisesta asutus tyylistä ennen kuin öljyrahat alkoivat muuttaa Emiraatteja lasin, betonin ja ruostumattoman teräksen sekä alumiini rakennelmiksi, tiet monikaistaisiksi pikiteiksi, kaikki vihreä keinokastelluksi tekovedellä. https://ibb.co/e3V7Dw Aivan autettisista näissä rakennuksissa näkyy jälkikäteen asennetuit jäähdytyslaitteiden aukot ja itse laitteiden ulkopuoli sekä julma määrä TV antenneja kun edelleenkin valtaosa TV toiminnasta tapahtuu omilla lautasilla ja satelliittivastaanottimilla talokohtaisesti ja jopa asuntokohtaisesti
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyllä maar tulee jotenkin romanttinen fiilis, kun näkee noita vanhempia kyläteitä ja asumuksia.
Saksassakin paikka paikoin saatiin ihailla vanhaa ja aivan varmaan sitä löytyy sitä vanhaa pitkin Eurooppaa. Tietysti löytyy. Voisko sanoo, että kulduuria. Voisko vetää jotain viivantapaista itäisen ja läntisen kulduuriympäristön väliin? En tiedä, mutta joskus siltä tuntuu tai näyttää. Vihreys ja puut sun muut rauhoittavat kyllä hieman.
Tätä näkymää tarkoitin http://bot.fi/24fx mutta ei se mitään. Ei kait sittenkään kaikkea ole se näkymä, vaikka tärkee onkin. Ja on niitä sellasiiki näkymii, mihin ei vielä ole kajottu immeisen toimin.
Ilmianna
Jaa
Jahas, että 4-7 kertaa viikossa saunaan. Mikä ettei, mutta ku ei jaksa. Täytyis jaksaa vaihtaa sähkösauna puusaunaks. Talvisin olisi kiva saada johdettua lämpöä hiukka sieltä saunasta muuallekin. Mut sehän tietäs vaan lisää polttopuutalkoita. Vähän sama juttu kuin entinen pienviljelijä ei viitsinyt lannoittaa maitaan, koska korjuuhommelit olisivat siittä (sano sipilä) lisääntyneet

No toinen vaihtoehto on maata lämpöisellä hiekkarannalla se talvi. En tiedä, mitä kauppalehti tällaiseen terveydenhoitoon sanois?

Mitä hittoo on tapahtunu Tammelan liiterin pihalla, siis olenko ollut siellä?
Ilmianna
Jaa
Taitaa arabeille olla sauna tuntematon käsite. Kaikki suomalaisetkaan eivät asian päälle ymmärrä, olen omin silmin nähnyt kerrostalosaunoja jotka ovat varastotiloina. Siis toimivia saunoja joita väärinkäytetään. Voi näitä outoja aikoja ja tapain turmelusta.
Ilmianna
Jaa
Kyllä masentaa http://bot.fi/24fy ja näitä maisemia mainostetaan http://bot.fi/24fz Täytyy mennä heti pois näistä keskittymistä, kun vaan saa asiansa hoidettua. Jos meinaan näissä maisemissa kauemmin oleskelee. Minä joskus oleskelin, en enää.

No ei nyt sentään pilata koko sunnuntaita. Harmaa ja sateinen ilmakin voittaa nuo näkymät. Pakko lähtee kirkolle, hitto vie. Ei olis, mutta huonosti organisoitu ja suunniteltu iskee omaan nilkkaan. Ei vieläkään ole oppinut tekemään viikon tarvikelistaa.
Ilmianna
Jaa
Taatana, tänään saunaan.

Ylivuotiset vihdatkin käyttöön ja illalla suppilopiirakkaa. Vihta eli vastatohtorit lienevät kyllä eri mieltä ylivuotisten vihtavastojen tehosta tai ainakin tuoksusta. Piti tänäkin vuonna pakastaa yksi, mutta ei vaan saanut aikaan sen paremmin kuin kuivattujakaan vihtoja eli saa kelvata vuosikerta 2016

Juu ja lehti pysyy yllättävän hyvin noissa ylivuotisissakin
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Mie en koskaan oo perehtynnä vihtomisen saati vastomisen ihanuuteen, mutta kaippa siinä oma juttunsa on. En siis juuri harrasta itseni pieksentää, paitsi joulusaunassa.

Mut nyt on lähettävä..ei liene tarpeen sanoa minne.
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirja

Kuinka mukava onkaan ensi kesänä taas ripotella kuivattuja sienilihoja veteen ja tuossa ikkunalla on melkein kahden henkilön kahden päivän lihat purkissa. Hyvii purkei nuo liiterin murukaffipurkit ja tykkään niistä sisällöistki. Euroinakin sama kahvi suunnilleen samaa tasoo Suomessa ja Saksassa.http://bot.fi/24g2
Ilmianna
Jaa
Hai sie Pehmoisten huru-ukko!
Miekii käytän murukahvii vaikka Liiterin murukahvia vain jos sattuu loppumaan Baltiasta yleensä isommissa erissä ostamani saksalainen ja puolalainen murukahvi. Puolalainen on varsin laatuista. Saksassa taas on Bremenissä ja Hamburgissa suuret murukaffetehtaat jotka valmistavat monelle jälleenmyyjälle.
Nytkii taitaa olla kaapeis jotain 8 x 200 grammaa murukaffea.

Sivumennen sanoen, jos sulla on hyvä antivirusohjelma laitteissasi niin skannaapa joutessasi ainakin se kuvauppi, sillä minun kaksikin eri virusvalvojaa möykkää aina kun avaan kuvauppikuvasi. Siis ilmoittaa neutraloineensa jonkun otuksen ja siirtäneensä ötökkävankilaan. Voi olla ihan tavallinen koukkukin mutta epäystävälliseksi luokiteltu.

Saunasta sen verran että träällä suomalaiseen tyyliin ovat viranomaisetkin saaneet saunasta hyviä vaikutuksia. Totuus taas on absoluuttisena sellainen, että kivcahan siellä on piipahdella, ken piipahtelee, mutta koko maailman väestöstä saunassakävijöitä on alle promillen ja yleensä niillä muilla on verenpaineet ja elinikä meihin saunassakävijöihin verrattuna kunnossa. Toivottavasti en pilannut saunomisen hypeä. Itsekään en ole käynyt saunassa sitten vuoden 1992. Verenpaineet tasossa 120/80 ;)
Ilmianna
Jaa
Husahti kirjoitti:
Hai sie Pehmoisten huru-ukko!
Miekii käytän murukahvii vaikka Liiterin murukahvia vain jos sattuu loppumaan Baltiasta yleensä isommissa erissä ostamani saksalainen ja puolalainen murukahvi. Puolalainen on varsin laatuista. Saksassa taas on Bremenissä ja Hamburgissa suuret murukaffetehtaat jotka valmistavat monelle jälleenmyyjälle.
Nytkii taitaa olla kaapeis jotain 8 x 200 grammaa murukaffea.

Sivumennen sanoen, jos sulla on hyvä antivirusohjelma laitteissasi niin skannaapa joutessasi ainakin se kuvauppi, sillä minun kaksikin eri virusvalvojaa möykkää aina kun avaan kuvauppikuvasi. Siis ilmoittaa neutraloineensa jonkun otuksen ja siirtäneensä ötökkävankilaan. Voi olla ihan tavallinen koukkukin mutta epäystävälliseksi luokiteltu.

Saunasta sen verran että träällä suomalaiseen tyyliin ovat viranomaisetkin saaneet saunasta hyviä vaikutuksia. Totuus taas on absoluuttisena sellainen, että kivcahan siellä on piipahdella, ken piipahtelee, mutta koko maailman väestöstä saunassakävijöitä on alle promillen ja yleensä niillä muilla on verenpaineet ja elinikä meihin saunassakävijöihin verrattuna kunnossa. Toivottavasti en pilannut saunomisen hypeä. Itsekään en ole käynyt saunassa sitten vuoden 1992. Verenpaineet tasossa 120/80 ;)
Hei lähteeks mun kuvista viruksii? Eli jos oikke ymmärsin, niin mun on hyvä testaa mun lähettämät kuvalinkit?
Mulla on ilmainen avast ja win palomuuri. Joskus oli ilm. Malware vai olikohan jokin muu ja kaikilla kikoilla se ohjelma yritti saada minut maksullisen turvan pariin.
Nyt en löydä sitä linkintarkistajaa. Onks tietoo?
Ilmianna
Jaa
Husahti kirjoitti:
Hai sie Pehmoisten huru-ukko!
Miekii käytän murukahvii vaikka Liiterin murukahvia vain jos sattuu loppumaan Baltiasta yleensä isommissa erissä ostamani saksalainen ja puolalainen murukahvi. Puolalainen on varsin laatuista. Saksassa taas on Bremenissä ja Hamburgissa suuret murukaffetehtaat jotka valmistavat monelle jälleenmyyjälle.
Nytkii taitaa olla kaapeis jotain 8 x 200 grammaa murukaffea.

Sivumennen sanoen, jos sulla on hyvä antivirusohjelma laitteissasi niin skannaapa joutessasi ainakin se kuvauppi, sillä minun kaksikin eri virusvalvojaa möykkää aina kun avaan kuvauppikuvasi. Siis ilmoittaa neutraloineensa jonkun otuksen ja siirtäneensä ötökkävankilaan. Voi olla ihan tavallinen koukkukin mutta epäystävälliseksi luokiteltu.

Saunasta sen verran että träällä suomalaiseen tyyliin ovat viranomaisetkin saaneet saunasta hyviä vaikutuksia. Totuus taas on absoluuttisena sellainen, että kivcahan siellä on piipahdella, ken piipahtelee, mutta koko maailman väestöstä saunassakävijöitä on alle promillen ja yleensä niillä muilla on verenpaineet ja elinikä meihin saunassakävijöihin verrattuna kunnossa. Toivottavasti en pilannut saunomisen hypeä. Itsekään en ole käynyt saunassa sitten vuoden 1992. Verenpaineet tasossa 120/80 ;)
Mä hakkaan joskus oikean kylkeni virukset vihdalla ja kyl kutina lähtee. Se on se lepokylki, oikeen puoleinen.

No koko elämäni olen elänyt aika piittaamattomasti. Ylipainoo ja ylensyöntii välillä, joskus taas ravinnotta aina iltaan asti jne. Ainoo mikä minua todella vaivaa on tämä politiikka. Silloin otan jopa kaks panadollii päivässä, kun kerron siitä, kuinka väärässä muut ovat. Jos vielä ottaisin neuvooantaviiki, ni siin sitä oltas. Ja het palais sähkötupakkikin.

Eilenköhän syötin vasemmiston leiriin lomarahaa niin pirusti, että osa palautti jo takasin. Lisäks vaadin, että ennen lomaa ja jälkeen loman pitää saada rahaa. Juu ja jos sitten keskusta koittaa sanoo, et jollei ne myy selluu kiinalaisille, niin jotkut muut kuitenki myy. Maailmassa on aina ollut synkkiä pilviä, ainakin siittä (sano sipiläki) asti kun Aatami söi omenan. Heti alko veli veljeään vastaan terottaa kirveitä, pärskeletto ja se se vasta suo on tuo pärskeletto.

Otin heti panadolin, kun tulin äsken kaupasta. Kuuntelin nimittäin tuota noin Kansanradiota. Pari ylihikiän takamaastosta valitti kaikkee, kuin on sähkö kallista kun lannotustehaski myytiin ja se eeuu, se se vasta on konnien pesä, siellä ei tehä mitään vaan herroiks elellään juu. Kansanäänetyksessä siis kansa sais puhuu totuuden. Helevetti soikoon sanon.

Ja nappaan panadollii.
Ilmianna
Jaa
Husahti kirjoitti:
Hai sie Pehmoisten huru-ukko!
Miekii käytän murukahvii vaikka Liiterin murukahvia vain jos sattuu loppumaan Baltiasta yleensä isommissa erissä ostamani saksalainen ja puolalainen murukahvi. Puolalainen on varsin laatuista. Saksassa taas on Bremenissä ja Hamburgissa suuret murukaffetehtaat jotka valmistavat monelle jälleenmyyjälle.
Nytkii taitaa olla kaapeis jotain 8 x 200 grammaa murukaffea.

Sivumennen sanoen, jos sulla on hyvä antivirusohjelma laitteissasi niin skannaapa joutessasi ainakin se kuvauppi, sillä minun kaksikin eri virusvalvojaa möykkää aina kun avaan kuvauppikuvasi. Siis ilmoittaa neutraloineensa jonkun otuksen ja siirtäneensä ötökkävankilaan. Voi olla ihan tavallinen koukkukin mutta epäystävälliseksi luokiteltu.

Saunasta sen verran että träällä suomalaiseen tyyliin ovat viranomaisetkin saaneet saunasta hyviä vaikutuksia. Totuus taas on absoluuttisena sellainen, että kivcahan siellä on piipahdella, ken piipahtelee, mutta koko maailman väestöstä saunassakävijöitä on alle promillen ja yleensä niillä muilla on verenpaineet ja elinikä meihin saunassakävijöihin verrattuna kunnossa. Toivottavasti en pilannut saunomisen hypeä. Itsekään en ole käynyt saunassa sitten vuoden 1992. Verenpaineet tasossa 120/80 ;)
"Toivottavasti en pilannut saunomisen hypeä. Itsekään en ole käynyt saunassa sitten vuoden 1992. Verenpaineet tasossa 120/80 ;)"

Ja jos vielä saunoisit tutkimuksen suosittelemat 4-7 kertaa viikossa, verenpaineesihan laskisi alipaineen puolelle..
Ilmianna
Jaa
No jo vain on taas hyisen ja ylen kostean näköistä täällä etelärannikollakin. Ymmärsin, että Pehmoisissakin tarvitaan Hesari tuulensujaksi ja pärsiin alle jos rannalle menee istuskelemaan.
Länsirannikosta en nyt sano mitään kun ihan tarkka säätiedotus puuttuu maakellarista. Todennäköisesti siellä paistaa Neandertalin aurinko ja palmut huojahtelevat Aurajoen suistossa.
Ehkä päivän mittaan taas jotain keksitään tai kesäisempiä kuvia löydetään muistuttamaan vierailleesta 2 päivän lämpimästä kaudesta
Ilmianna
Jaa
Kylhän ny minkä tahansa tiedoston tahi kuvan voi tarkistaa koneen virustarkistusohjelmalla.
Näissä Win kympeissä on valmiina tää käypä Defender, joka riittää hyvin pitämään viirukset kurissa. Basilleista en mene takuuseen...
Menee siis vaik resurssienhallinnan kautta sinne kuviin ynnä muihin tiedostoihin ja esim. oikeenpuoleisesta hiiren painikkaneesta avautuu valikko jost voip tehä vaik mitä..
Win 7 koneissa mulla taitaa olla jossain vielä Avastikin, ja sammaan tappaan sekkiin toimii. Sivumennen sanoen 360 Total Security -niminen ilmaisohjelma on paree virustarkistusohjelma, lisäksi se häirittee vähemmän omilla mainoksillaan kuin Avast.

Viel pittää kehua tätä Win kymppiä, se on nyt miulla kolmessa virman läppärissä, kahessa on vielä seiska ja parissa pöytäkoneessa jopa XP. Ja kyl tää kymppi on kutakuinkin vakain järjestelmä isojen ohjelmien pyörittämiseen. Lisäksi jopa mummot osaavat sitä suvereenisti käyttää, niin yksinkertaiseksi sen käyttö on saatu hiottua. Sanottakoon nyt kuitenkin että kaikki meikän koneet on yrityslaatua, eli ei ihan niitä halvimpia muutaman satasen rihvilöitä.

Sanottakoon vielä, että mulla on kaikki yhteydet tietysti suojattu VPN (virtuaalinen erillisverkko) yhteyksillä, eli kukaan vakooja ei pääse seuraamaan liikennettäni millään konstilla.

Tää tästä aiheesta.
Ilmianna
Jaa
Vaikka Dr.Nerd from the West Coast laajasti asiaa selvittikin, niin lisäisin maaseutujen "huruille" vielä tiedoksi yhden sellaisen malware cleanerin osoitteen: https://malwarebytes-anti-malware.en.softonic.com/download
Nuo malwaret eli juuri ilmoitusten mukana tulevat koukut osaavat olla niin pirullisaa että saattavat joskus uida ohi defenderin ja niiden ilmais perusohjelmien.
Minulla oli maksullinen avast prof., joka möykkäsi kuvaupin aukaisun jälkeen joskus aikaisemmin . Myös free Avira möykkäsi.

Todennäköisesti kyseessä ei ole mikään haitallinen virus vaan juuri statistiikka laskija tms.

Minulla on vielä win 8.1 pyörimässä muuten hurjassa myllyssäni missä on ssd levy 120 MB, 8 GB muisti ja 1 Teran varastokiakko. Minun 8.1 on puhdas ilman win 10 päivitysyrityksiä, mutta sovellettu muun muassa näkymävalikon osalta eli siinä on se Classic Shell näyttö.

Win 10 on kyllä harkinnassa nyt kun se on valmis ja sen voi ladata valmiina kokonaan wanhus 8.1 tilalle
Ilmianna
Jaa
Kiitos molemmille, nyt on "oma" defenderi käytössä. Taisin mennä niin nopeasti win10:een, etten paljon huomioinut mitään. Senkun avast vaan peliin ja peli auki. Tai siis päinvastoin.

Ny on puhtoinen tuo makuukylkikin ja jos siellä oli virus, niin saipa kunnon löylytyksen, siis oikke vitsaakin.

Täytyypäs mennä VPN ja virittää verkko, ettei yritykset pääse varastamaan loistavia ideoitani. Toisaalta olisi yksi muikkuverkkokin, mutta ku ei oo lähijärvessä muikkuu
Ilmianna
Jaa
En ihan tarkkaan näe tuosta valintaikonikokoisesta kuvasta mitä kaikkea siitä suurennettuna esiin tulee. Jotain kesäistä kuitenkin tällaisen lokakuisen sadesunnuntain päättämiseksi https://ibb.co/h1CcFb Taatusti lähes aina aarinkisesta Arabiasta ja Kalba - Fujeira maisemista
Ilmianna
Jaa
Ja sitten muistitesti herroille: https://ibb.co/hUPk1G
Kuka hän on ja missä hän ratsastelee?
Ilmianna
Jaa
Ja hyvin nukutun sunnuntai yön jälkeen opnkin kiva herätä sateiseen aamuun jos pöydällä on paketti emiraattien suosittua kuivahiivaa pullan nostatusta varten https://ibb.co/efC6ab
Ilmianna
Jaa
Vai että sunnuntaiyön nukkui A Ahmed ja sitten uuteen aamuun.

Juu, tuo onkin kiusallinen tuo 23:59 - 00:01 välinen äkkitapahtuma. Ite nykyään taas koetan nukkua aina silloin, kun silmä lupsahtaa kiinni ja se sitten, se tyyli on johtanut viime aikoina yöllisiin heräämisiin. Viime yönäkin katsoin Murdochin viime jakson yhä uudestaan ja uudestaan tai siis ensin etsin, mihin edellisellä kerralla jäin ja sitten ... äsh olkoot

Mutta totta vieköön, on se ilmaa pidellyt.

Jaa-a että kuka ratsastelee, kysyi hän. En nyt ihan meidän omaa sekopäätä ehdota, mutta ehdotan a.suuri ja hänen valloitusretkensä jokin piste
Ilmianna
Jaa
Mitähän tekis ?

https://yle.fi/uutiset/3-9825973 Ai hitto, voihan tässä alkaa suunnitella ja laskeskella että miten nelipyöräkodilla ympäri. Ensin pitää ottaa kartta esiin ja minimoida valtamerten aiheuttamat haitat.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hai hai, me haihattelijat

Tai siis me, jotka haihattelemme. Meitä on, mutta sitten on niitä, jotka tekevät arkea ja eläkkeelläkin heille maanantai merkitsee jotain muuta kuin sunnuntai. Nytkin puunpilkontakatoksesta kuuluu kolinaa, mutta en ny viitti miettii äänieristyksen lisäämistä.
Ilmianna
Jaa
Hai myö, työ ja hyö!
Siellä Edsonin suku matkustelee pitkin maailmaa päätyen Uuteen Seelantiin, missä minä kävin jo vuanna 1965.

Mut eiä muailman nelikpyöräkoti operaattori kuitenkaan tunnistanut ratsastajapatsasta tai sen olinpaikkaa. Tuskin olisi tunnistanut lännen murre-ja visanerokaan. Mie kerron:

Häähä on Kenraali Artigas joka lopullisesti "vapautti" Uruguayn espanjankieliselle maailmalle Brasilian valtapyrkimyksiltä. Hää ratsastelee siis Mntevideon keskustas Uruguays.

Muuten on sille seilaajlle hattua nostettava että pääsi noinkin pitkälle. Nuo maailmanympäripurjehdukset eivät onnistu pelkällä osakkeen myynnillä, vaan massia on todella oltava perittynä tai sitten on oltava oikea sponsori. Parempi molemmat niin kuin eräistä maailmanympäri purjehdustapauksista tiedämme.

Olen tavannut eräitä näiytä matkalla olleita. Mielenkiintoisia tyyppejä ja jotkut ovat kehittäneet selviytymisestä taitteen. Tapasin muun muassa amerikkalais-australialaisen pariskunnan joka oli pitkään ollut liikkeellä Kabloona 3 nimisellä veneellä. Alun perin lähteneet Alaskasta. Samoin elämäntapansa täysin täysin vaihtaneena. Isäöntä oli ollut liikennelentäjä Alaskassa, mutta lupakirja meni kasvojen kolmoishermon halvauksen vuoksi ja pohtivat aussi sairaanhoitajan kanssa elämän uusiksi.
Ilmianna
Jaa
Elämäntapamuutoksista hiukka

Kyl se vaan niin on, että me ollaan kovasti kiinni toisissamme. Äkkiä voi luulla että purjehdus avartaa (tai nelipyöräkoti) ja kun lähtee tonne siis sinne sun tänne, niin sitten on nähnyt. No onhan sitä nähnyt, mutta paljon on jäänyt näkemättä. Ja kokematta. Oliskohan sitä immeinen nähnyt / kokenut jopa 1 promillen kaikesta koko matkallaan. Vaikka juoksis Australian halki, niin ei sitä bushmanneista tai kenguruist mitään bonjaa. Sit tietty tulee sellanen ajatus, että pitääkö bonjata?

Tulee mieleen äkkii kans esimerkki, että ei oo hajuukaan vaikkapa siitä pelastusoperaatioihin osallistuvista, jotka pelastavat, jos vetää karille tai nelipyöräkodin nurin.

No yks tyttönen kait käveli Uuden Seelannin läpi ja suunnittelee pidempää matkaa. Kuulemma näkee enemmän kun kävelee. Veikkaan, että sokeekin näkee ja varsinki silloin, jos on matkaseuraa. Olikohan se yks joka myi kaikki kans ja tähtää korkeelle triathlonissa.

Sadepäivän ratoks vaan täs lasketellaan.
Ilmianna
Jaa
Jumanpliut, salaa ovat jotkut tutkijat ja toimittajat https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000005400549.html
Ny mää oon ihan tuuliajolla, siis purjehdustermein sanottuna. Elämme siis nyt jossain valeessa ja koht saadaan maksuu vastaan tietää totuus.
Ilmianna
Jaa
Jumanpliut taas saan terveystietoo kun joku kaverini postasi faceen linkin, mikä auttaa siihen, että saisi yöllä unta.

Kuulemma kantsii syödä vähän enemmän ennen nukkumaan menoa juu.

No iltaisin syön vähän enemmän ja torkahdan tunniksi öbaut. Aamuisin taas en syö juurikaan, mutta pysyn siis hereillä melkein iltaan.

Minnuu ei ole kait koskaan vaivannut se, etten saa unta. Joku vuosi sitten nukuin duunipaikallaki aamun avauksen yhteydessä. Oli sen verran tylsät avajaiset ja kysyinkin, että saanko tulla töihin tuntia myöhemmin. No en saanut.

Kyl se uni tulee aina jossain vaiheessa. Ymmärrän kyl niitä, joita tuo vaivaa. Onneks tulee sellasii leffoja, murhaleffoja, joita katselen yöllä, jos ei nukuta. Ja sit koht taas alkaa nukkuun. Mitähän sitä valehtelis lääkärille, jos se kysyy, että nukunko ja milloin nukun jos nukun. Sil menee pasmat sekasi, jos sanon, että viimekin yönä katsoin Syvän unen.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Siehä se siel Pehmoisis kaikanlaisii joriset. Mie sentään kävin taas kaupas ja usot sie, et mie näin pakastetuja Tyrnimarjoi ja heti tul Länsirannikko ja peittaushapot mieleen. Ja eikös ollut netissäkin taas vähästä aikaa juomavesitehtaan putkien hapotuskysely.
Hitosti olis vielä elukoiden kuvia lähetyskansiossa, mut en tiijä kestatteks työ elukoita sellaista määrää hakematta kettutyttöjä avuksi.

No täs ny yks roteva cani malliks https://ibb.co/hQ3zvb Tuonkin oikea metsästäjä kyllä sullois pannullensa
Ilmianna
Jaa
Sen innoittamana kun Pehmoisten sosiaalijohtaja Herra Solvent kiinnitti huomiomme venematkailuun niin laitan kuvan poikkeuksellisen kauniista aluksesta joka on museoituna Hampurin satamassa https://ibb.co/iRza1G Kyseessä on hedelmälaiva Cap San Diego. Tällaiset tunnettiin nimellä banan jägare eli banaanihävittäjä silloin kun niitä seilasi tuossa ulkomuodossa ja varustuksella. Ne olivat poikkeuksellisen nopeita, yleensä tasossa 21-22 solmua tunnissa. Solmu on siis merimaili eli 1852 metriä.
Noita kauniita aluksia ei enää tehdä. Eerityyppine thotarve on muuttanut sekä rungon, lastinkäsittelylaitteiston että kansirakennelman muotoa ja kokoja. Tuossa oli vielä ainakin 32 hengen miehistö
Tämän kaunoyttaren lahjoitti silmillenne mie vaan!
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
On muuten masto poikineen tuossa kaunottaressa. Onks niille kaikille ollut käyttöö?
Ilmianna
Jaa
Hai työ mannet

tyrni on ny pop, mutta poiminta ei. No tuli ostettuu muutama hetki sitten muutama tyrnipensas ja nyt sitten mekin niitä ollaan muutama saatu pakkaseen. Ei oikeastaan kovin suuri herkku pelkkänä marjana, vaikka pakanen onkin pehmentänyt hiukka makua. Mut ai ai, ku tuntuu niin terveelliseltä että ja kuppi pakuriteetä kyytipoijaks.

Kyytipoika? Taas sukupuolittunut sana. Kyydittäjää siis tarkotin. Joku väittää, että on jo keksitty sana tuo. No olihan kuusikin keksitty ennen kuin kuusi ilmestyi sanavarastoon.

Tänään ei saa taas unta, sillä katsomatta Murdoch ja tulossa ties mitä, Siltaa, Petosta ja Sandhamnia.

Onkos niin, että laivat, veneet ovat muuten feminiinejä ja meri maskuliini?
Ilmianna
Jaa
Mitäs Me Mannet
Muistaakseni meri eli Meer on ainakin saksaksi neutri eli das meer; meine heimat ist das meer, meine freunde sind die sterne.....

Mitä noihin paatteihin tulee niin siihen aikaan kun mie meriä kuljin ja tuo puattikin niin mastoja tarvittiin monta siksi että lastaus ja purkaus tapahtuo puomeilla joita taas mastot ohjasivat.

Tuossa Cap san Diegossa näkyy olevan kraanakin eli se on aikoinaan ollut erittäin moderni alus

Tekniikka kun vilahteli niin tässä kuva muistin virkistämiseksi sellaisen vesitehtaan merivesipumpusta eli siitä mikä syöttää tehtaaseen merivettä tislattavaksi. Se on se vihreä siinä kuvan keskellä. Vieressä seisoo miehiä pumppua pienempinä. Pumpun sisäänmeno ja ulostulo komposiittiputket ovat noin metrin halkaisijaltaan. Eli vettä menee työstettäväksi kovalla kyydillä. No yksi sellainen tyhjiötislausyksikkö tuottaa tislattua vettä sellaisen noin 12 miljoonaa litraa vuorokaudessa. https://ibb.co/gVdNgG Sähkömoottorit ovat ne isot harmaat laitteet joita näkyy taustalla.
Ilmianna
Jaa
No sen kunniaksi, kun ei hävitty turkkilaisille, niin päivän päätteeksi omanilainen elukka kuviin vähän eri suuntaan katsellen kuin edellisessä esiintymisessään https://ibb.co/en7b8w Olis hauska tietää mikä fågeli tuokin on mutta ei lintukirjat riitä
Ilmianna
Jaa
https://yle.fi/uutiset/3-9874376 No ihan pirruuttain selailin https://www.airbnb.fi/?logo=1
Sadepäivän ratoksi siis. Olis täytyny ottaa vesimäärät ylös mutta eipä ole jaksanut enää

Tuo fågeli on varmaan ollut jossain niissä lukuisissa luonto-ohjelmissa. Kirjava kuningaskalastaja aavikolla, ei ei, keidaskalastaja?
Ilmianna
Jaa
Rakas päiväkirja

Tänään, sateen siivittämänä alan(-mme) Tati sessiot. Ihan sieltä alusta, kiitos areenan. Ja eiku Etsitään kovanaamaa, 1934.

Muuten, sain pestyä muutaman potaatin sadevesimittarin vedellä, riitti huuhteluunkin.
Ilmianna
Jaa
No eipä todella ole mitään raportoitavaa kun poliittisessa elämässäkään ei ole tapahtunut kummempaa kuin että presidenttipari on raskaana otsikoiden mukaan ja presidenttikin odottaa lasta. Ei ole tällaisia uutisia, että ohi ajaessani kallio putosi tielle https://ibb.co/g9v2Yw . Tie on muuten se mikä tulee Hajar vuorten yli suoraan Dibba al Hisnistä sinne Ras al Khaimahin tasankotielle. Kannattaa ajella "tunnustellen" Hä.
Jotain oli Päijänteen kansalliskirjailijakin jorissut, mutta tänään en siitä otetta saanut.
Nettikin oli meillä päin vähän aikaa seis ja sillä välillä sain koneen täysskannattua ja poistettua kaikkia koukut.
Ilmianna
Jaa
Hitsi vie! Mie laitan kaikille piristykseks mielikuvan siitä mitä työ kaik ootatte https://ibb.co/eLMtqb Sitä en muista minkä maan taivas tää on mut tällasest taitaa olla kova pula. Jos tää ei auta, ni sit mie laitan sinitaivaan kuvia vuodelta 65 Makatealta, Tuamotu saariston vierestä. Ne maisemat jonnii verran muistuttaa Länsi rannikkoa
Ilmianna
Jaa
Saattaapi olla, että Norjassa muutamia paikkoja oli, missä teki mieli laittaa ristit rintaan, että älä hyvä vuori heittele kiviäsi maantielle. Tänä kesänä ei ainuttakaan sellaista rinnettä kohdattu. Alppien serpentiineillä niitä lienee tietysti

Ei oo pitänyt lihaton lokakuu. Enkä kyllä enää sorru muihinkaan kuukauden juttuihin, edes kannustaakseni hyvää asiaakaan. Huomenna kuitenkin mettään hakeen sienii.

Minäkin skannasin eilen koko masinan ja puhasta oli. Hetken skannaamisen jälkeen tuli ilmoitus, että joku troijalainen oli pyydystetty.
Ilmianna
Jaa
No laitan sitkii yhen kuvan siitä vanhasta valkoisesta laivasta Makatean fosfaattielevaattorin päässä silloin vuoden 65 tai 66 puolella jolloin siellä 6 kertaa kävin tuon paatin kanssa. Siinä ja paljon mastoja ja puomeja http://but.fi/707 Juuri tätä kuvaa en ole itse ottanut vaan Makatean "mainostoimisto". Minun siellä ottamani kuvat ovat mustavalkoisia. Vaan eikös ole aarinkoista ja vesi sinistä?
Ilmianna
Jaa
Laitanpa vielä uuden päivän aluksi kuvan siitä miltä näyttää kaapunti kun on kaasurahaa ökysti : https://ibb.co/e9Pufb Eli Qatarin Dohan liikekeskusta
Ilmianna
Jaa
Eilen taaaaaas oli telkussa Anna Leena Härkönen. Kertoi oman versionsa metsästä. Kuulemma humoristi tää Härkönen, okei olkoot sitten

Tuosta uudesta laivakuvasta saakin hyvän käsityksen niistä "mastoista" tai siis paremman eli ei juuri liity luovimiseen ainakaan.

Kun ihmeeliset ihmiset ovat kadonneet maapallolta, niin kuka hitossa sitten kertoo kenellekään, kummat ökyt kesti kauemmin. Pyramidit vai nuo kaasusta puhelletut monumentit.

Eilen illalla tuli muutenkin valaistunut fiilis, kun asfaltti Saario kertoi, että linnut suunnistavat geeniensä avulla muuttomatkojaan. Mitä edelliset polvet, sitä tulevat polvet jne. Teki mieli hiukka huudahtaa väliin, mutta ku ei oo tarkkaa tiatoo, ni olin hiljaa.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Lätkäsin ykkösen aamuteeveen tänään aikkasin päälle, erittäin poikkeuksellista, ja onneksi niin, sillä siellä joku siivoojatohtori kertoi, että lasten ovenkahvaan jättämät kämmenjäljet ovat huomattavasti likaisemmat kuin aikuisten. Onkohan muuten lastentarhoissa ovenkahvoja ovessa sekä aikuisille että lapsille. No tää ei ollu relevantti kysymys.

Mutta relevanttii on seurata, kuka mikä maa seuraavaksi itsenäistyy. Eroaako Uusimaa Suomesta? Kuinka korkealle voidaan ilmatilaraja vetää ja kuinka se merkitään?

Mielestäni nyt on joissain ohjelmissa telkussa halu aasinsiltojen jatkuvaan käyttöön. Halutaan näyttää että ollaan nokkelia juu. Kun aamutöllö siirtyi sääosuuteen uutisista, niin pallo heitettiin säätieteilijälle jotenkin näin. "Puissa on vielä aika paljon lehtiä" Mihin säätieteilijä että " on hyvin todennäköistä että kyllä tänäänkin joku niistä putoaa"
Ilmianna
Jaa
Hii haa hoo, tässä todistan kuvalla miten kuiva harmaa kalliokin muuttuu melko nopeasti sateen jälkeen vihreäksi https://ibb.co/mRwDOw eli se ruohon on siellä aina piilossa vettä odottamassa samoin kuin ne kukat maailman kuivimmassa paicassa, Atacaman aavikolla Chilessä. Vettä perään ja heti kukkii koko aavikko niin kuin tänä vuonna kävi taas .

Mie viis veisaan Katalonialaisten ja epsanjalaisten itsenäisyyskisoill. Mie sensijaan antasin Affenlandille itsenäisyyden pääsaarensa osalta heti kun haluaisivat. Turun puoleinen Affenlansin irtosaaristo jäisi Fenniaan,

Krimin palauttaisin itsenäiselle Tatarstanille ja Iranin, Turkin , Irakin ja Syyrian kurdialueet itsenäiselle Kurdistanille.

Monacon liittäisin Ranskaan, Liechtensteinin Swizzeriaan ja Andorran Francaan. San Marino mänis Italialle.
Petsamo, Liinahamari ja takavarikoitu Laatokan karjala takaisin meille
Silviisii mie itsenäisyyksist ajattelen. Lista jäi nyt kyllä uusjaolta vähän vajaaks
Ilmianna
Jaa
Heti nielaisi Pehmoisten Tsaari kielensä kun kerroin uusista toivomistani rajajärjestelyita vain lyhyen listan.

No näläkähän siinä rajoja miettiessä tulee joten laitanpa tästä malliksi Lusy's Tavern ruokalistan Batamin saarelta Indonesiasta: http://but.fi/708 Hinnat näyttävät aluksi korkeahkoilta mutta todellisuudess yksi Euro on nyt kutakuinkin 16000 Indonesian rupiaa. Eli oikean euirohinnan saa kun jakaa hinnastohinnan 16000
Ilmianna
Jaa
Täällä taas elukkasarjan sukulaisemme toisilleen perää näyttävät https://ibb.co/fzBa3w Tuosta Batamin ruokalistasta puheenollen laitoin itsekin juuri nasi gorengia eli fried rice eli paahdettua riisiä vaikka ei ollutkaan heittää sekaan katkarapuja minkä tuolla indolassa normaalisti tekevät. Ei liioin heidän tulisuusluokkaa olevaa pientä chilipalkoa. Niitä noin pikkusormen mittaisia.
Niitä kun popsii niin ei tarvi lissee höyryhengitystä kun savu kohoaa kidasta ja viilentyminen on liian hidasta.
Ilmianna
Jaa
ps. luuliytte, että tuossa edellisessä kuvassa olisi pari villiä aasia aavikolla, mutta visuaalinen näköharhahan se. Siinähän nokittelivat toisilleen Trump ja Tillerson
Ilmianna
Jaa
No, vaikka Pehmoisten tsaari ja Länsirannikon "Keikari" ovat jo Uni-Pekon mailla, niin laitan tähän kellonajalle sopivaa kuvaa ja muistutan vanhasta laulusta: Intiassa kuukin on kuumempi, oo hii a hei.... http://but.fi/709 Tämä' kuu kuten vbalaisuoloista näkyy onkin kuvattu Aaringon vielä ollessa läsnä ja tämän kuukaunottaren vastapualella. Kaikkee sitä kameraan tarttuu!
Ilmianna
Jaa
Tsautsau
se oli eilinen ulkoilu ja rajojen tarkistuspäivä. Naapurin puolelta sienet. Nyt on kuivamassa sellaiset viikon sieniruoka-aineekset, vasta.

Kovaa tää elämä, jollei kauppoja olisi. Sitten vaan pitäisi oppia virittämään jousi ja kutoon verkot ja kaivertaa ruuhi, perskeletto, mikä ei siis ole suojeltava suo.

Se onkin sitten vapaa viikonloppu, kun kumppani lähtee lapsenvahtiin.
Ilmianna
Jaa
4 VASTAUSTA:
Rakas päiväkirja

Viime yönä syksyn ensimmäinen pakkasyö, -0,3 ja ensi sunnuntaina sitten nokka kohti Hesaa pitkästä aikaa.
Ilmianna
Jaa
Hitto, mikä moka : "Kovaa tää elämä, jollei kauppoja olisi"

Siis takaako, rakas päiväkirja, kauppojen olemassaolo einekset pöytään? Silloin joskus setä aurinkoisen jälkeen naapurillakin oli kauppoja, mutta oliko myytävää.

Nyt kun sitten olemme ... no ainakin tais olla saimaalla, kun muikkuu tulee. Juurekset kun vielä kehitetään uimakelpoisiksi ...
Ilmianna
Jaa
Vanha kansahan säilöi kaikenlaista koko talven ilman jääkaappia kestäväksi suolaamalla, kuivaamalla ja tuoreena juureksena maakellarissa. Marjat hilloina ja sylttyinä.
Ja sienet sekä kurkut: Isoissa lasisissa suolaus astioissa.

Jos kriisi tulisi, niin osa porukoista, kuten sie, kykenisi ilman suurempaa tuskaa palaamaan vanhaan selviytymistuyyliin. Vain se maakellari pitäisi rakentaa ja äkäseenkös sitä sellasen muutaman metrin kuopan kaivaa, siihen alasmenoportaan ja oven rakentaa ja latoo päälle kunnon eristävän kummun. Tuolla etelänaapurien puolella niissä on jopa ilmastointiputket
Ilmianna
Jaa
Alivei kirjoitti:
Vanha kansahan säilöi kaikenlaista koko talven ilman jääkaappia kestäväksi suolaamalla, kuivaamalla ja tuoreena juureksena maakellarissa. Marjat hilloina ja sylttyinä.
Ja sienet sekä kurkut: Isoissa lasisissa suolaus astioissa.

Jos kriisi tulisi, niin osa porukoista, kuten sie, kykenisi ilman suurempaa tuskaa palaamaan vanhaan selviytymistuyyliin. Vain se maakellari pitäisi rakentaa ja äkäseenkös sitä sellasen muutaman metrin kuopan kaivaa, siihen alasmenoportaan ja oven rakentaa ja latoo päälle kunnon eristävän kummun. Tuolla etelänaapurien puolella niissä on jopa ilmastointiputket
"ilman suurempaa tuskaa "

Satonen vetoo että tuska olisi suuri, vaikka maakellari onkin. Ilmastointiputkineenkin. Kyllä vaan on edettävä näillä eväillä ja niillä siis myös elettävä.

Vanhaa kansaa kyl hiukka saattaa naurattaa nää nykymetkut, mutta nauru pidentää ikää, sano. Joku helekutin tulevaisuuden ruokaohjelma tuli eilen ykköseltä, missä robot suhasivat pellolla jne. Ohisilmällä katselin.
Ilmianna
Jaa
Tuli siitä sienen kuivatuksesta mieleen, että sellaiset pienet pöytäkuivaajat ovat kyllä ihan amatöörivehkeitä. Meillä sienen kuivaamisen ongelma voi olla liian kosteat ilimat silloin kun sieniä saa pyydystettyä. Käytin ilmausta pyydystettyä siksi että sienet ovat lähempänä eläinkuntaa kuin kasvikuntaa.
Juuri tuosta suurkuivausongelmasta johtuen ilmeisesti sienien suolasäilöntä on se yleisin tapa. Ja hyvveehän siitä tulloo.
Lopulta kai se sama vaikutta kalankin kuivaamiseen. Ei ole sopivia tuulia eikä sopivan kuivaa eikä sopivan kokoisia kaloja vaihteleviin sääoloihin kuten jossain Lofooteilla missä turskaa kuivataan. Siksipä kai meillä tönkkösuolattu muikku onkin tunnetumpaa.

Ja nyt hilpasen hevoista potkimaan!
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Mie siulle kuivatukset näytän :) http://bot.fi/24nm ja viritteillä on vielä tehokkaampi, suorastaan pienasumukseen soveltuva suurkuivaamo. Sideharsopusseja roikkumaan ja keittiön lämmityksellä hoituu kaikki muut kuivaus paitti turskankuivaus. Vesipitoisuus kuivattavista laskettavissa siis sitten, kun ensin punninnut ne tuorrepainot. Nyt eilen jäi tekemättä tuo punnitseminen
Ilmianna
Jaa
No jo vain. Jo alko näyttää sienenkuivatus puoliammattilaiselta verrattuna niihin kaupasta saataviin kuivaushäkkyröihin. Tuossa oli sentään luovaa soveltamista ja aitoa kekseliäisyyttä.
Mie vaan ajattelen automaattisesti täysteollisessa mittakaavassa niin kuin havaitset lähettämistäni tehdas ja pumppukuvista niin kuin tästä pikkiriikkisestä "annostelupumpusta, 900000 litraa tunnissa 100 metrin nostokorkeudessa. https://ibb.co/hFVyab

Oli taas sen vertran kostea ilima ettei siellä kauaa viihtyny
Ilmianna
Jaa
Nyt on vitsit vähissä: https://ibb.co/bxmVow Tuosta paikallisesta tavallisesta moskeijasta kehittäköön kuka tahansa vitsin jos mielikuvitus laukkaa.

Sen tietysti voisi palauttaa mieliin, että moskeija on totaalisen patriarkaalisen uskonnon kokouspaikka ja sillä on siis oltava patriarkaalinen viesti kannattajilleen

Toivottavasti taas huomenna juttu luistaa
Ilmianna
Jaa
Oli aikka veltto ote illalla - kaikkeen. Taisin tännekin valitella, että kaikki ei ny ole oikein kohillaan, mutta unohdin sen tänne lähettää. No siittä (sano sipilä) ei tullut siis suurta vahinkoa, joten

rakas päiväkirja, keuhkot eivät ole oikke kondiksessa. Hapen hamuaminen vie voimia. Juttelin yhen kanssa eilen illalla ja kertoi tämä, että isänsä treenaa keuhkoja täyttämällä 1.5 litran limsapullon puoliksi vedellä ja 0,5 cm sisähalkaisijaltaan olevalla muoviletkulla puhaltelee veteen kuplia.

13. päivä ja perjantai - ei ainakaan suuremmin houkuta ulos puhalteleen. Paitti että pintakuivatukseen puita takan päälle on haettava.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
"keuhkot eivät ole oikke kondiksessa. Hapen hamuaminen vie voimia. Juttelin yhen kanssa eilen illalla ja kertoi tämä, että isänsä treenaa keuhkoja täyttämällä 1.5 litran limsapullon puoliksi vedellä ja 0,5 cm sisähalkaisijaltaan olevalla muoviletkulla puhaltelee veteen kuplia".

Tuo vesipullo ja 0,5 cm:n muoviletku oli minullakin sairaalassa leikkauksen jälkeen käytössä, vaikka minulla ei ole astmaa. Monet siellä puhaltelivat pulloon ja minäkin aina välillä, koska keuhkojen piti saada jotain toimintaa, koska liikunta jäi vähälle. Tupakoinninkin lopetin jo heti 3-kymppisenä, eli ei pitkä keuhkojensavustus ollut taustalla tälle nykyiselle alaraajan ateroskleroosille, minkä seurauksista nyt kärsin edelleen ohitusleikkauksien jälkiseurauksina kun yksi haava ei umpeudu millään.

13. pvä on aina ollut tavallaan onnenpäivä minulle, 14. pvä on ollut kaksi kertaa elämässäni kuin 13. ja perjantai joillekin.

Halusin kirjoittaa tämän, koska hapen hamuamisesi ja siihen sen hoito on tätä päivää, josta et siis tuntunut tietävän.
Ilmianna
Jaa
Ai ni, nyt minä muistan

kun olin siihen iltakommenttiin, siihen lähettämättömään, kirjoittanut hieman teollisesta tuotannostakin. Eli St1:n dirikasta, joka kerää fossiilisia polttoaineita myymällä pääomaa monta kilometriä syvään porausreikään. Sinne reikään sitten vettä, mikä täyttää kaikki hiussuonetkin halkeamineen sun muineen ja sieltä lämpöä talteen juu. Että sellanen maalämpöprojekti.

Jossain lehdessä tais joku kaukolämpöyhtiö jo valitella, että älkää nyt viitsikö.

Kaveri kertoi, että Norjassa syntyi haloo, kun sähköautojakin aletaan verottamaan. En nyt muista, oliko kyseessä tietullit tai jotain sinne suuntaan. Osloon kun siellä ajaa liitosalueelta, niin henkilö tai pakettiauto joutuu maksamaan öbaut 60 nkr suuntaansa. Kuorma-autolle tais olla ykkönen eteen jne. Nämä siis toiskäden tietoo.
Ilmianna
Jaa
Kyl minä hapen hamuamisesta olen tiennyt, ihan pennusta saakka, jolloin astma todettiin. No sitten tupakkiaika, 45 vuotta jne.
Mitään pulloonpuhallusvaiheita ei vielä ole tullut kokeiltua. Ehkä sekin aika tulee, mutta mieluummin kävelen jotain hyötyliikuntaa ja puhaltelen sitten hengästyksissäni. Ja limakin irtoaa paremmin ehkä. Joka päivähän sitä pitäisi jotain keuhkovoimistelua tehä, mutta mutta, aina löytyy hyviä syitä että jospa huomenna.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Hai sie Pehmoisten Orang Utan!
Miul on siul hyvä hapeottoharjotus. Tosi tehokas. Limatkin irtoo liukkaasti.
Yleensä sanottan et nouse ja kävele. Miten vanhanaikista ja vailla luovuutta!
Mie sanon et nouse käsilles ja kävele. Heti alkoi happi ihan puhaltamaan ja lima valua ulospäin.
https://ibb.co/cQJEyw kun ei ollut omaa orankin kuvaa niin menköön tämä pukin ja arabin kuva linnaansa vahtimassa Omanissa
Ilmianna
Jaa
Kyl mie taas niin mieleni pahoitin kun nykyaikaiset kodinkoneet ei kestä mittään. Nyt petti jääkaappi, Husqvarna vuodelta 1985. Siis melkein uusi. Tilalle ostettiin Liebher, Saksalainen Mielen emomerkki. Tää on malli missä on vähemmän rikkimenevää elektroniikkaa kuin nykyisin yleensä, mutta vastaavasti enemmän hintaa kuin nykyisin yleensä. Toivoa soppii että edes muutaman vuoden menisi. Eihän nimittäin tuon vanhan Husun kaltaisia ikuisuutta varten tehtyjä koneita ole enää aikoihin valmistettu.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tuo olikin jo sen ikäinen, ettei oikein edes kannattanut harkita sisuskalujen uudistamista. Meille tuli tuossa viitisen vuotta sitten Mielen jääkaappi, maksoi öbaut 900 ja epäilenpä, että tuskin 10 vuoden kaappi on sekään.

Hitto jos olisi haluja ja kykyjä, niin ostaisin sen kompuran tyhjennys / täyttölaitteen, ottaisin selvää koko helistinten hinnoista, siis mitä kaikkea pitää uusia, jotta saisi taas 5-10 vuotta lisäaikaa vanhalle kaapille jne. Meillä olisi Huurteen pelkkä jääkaapin uudistus maksanut saman, tuon 900 ekuu. Ja samahan se sitten olisi ollut pakastimenkin osalta varmaan aika pian.

Olisin saanut vanhasta Huurteesta kylmäsavulaitoksen, mutta kaik män kierrätykseen.
Ilmianna
Jaa
Täs on Pehmoisen Vihtprille sopivia indonesialaisia juuri jakkaroita joille voi istahtaa kun käsilläkävely on harjaannuttanut ceuhkot.

Siinä on myös mallia Länsirannikon keisarille todella yksinkertaisesta ja kestävästä ja siitä mitä kaikkea puusta saa aikaan kun on vähängin mielikuvitusta ja mielessä muutakin kuin huvitusta
https://ibb.co/iMKtAb. Ihan oikeesti ihmettelen ettei meillä puusta mitään edes tuon tapaista valmisteta. Tosin eihän meillä enää ole tuon paksuista puutakaan. Se on kaikki joko poltettu tai keitetty selluksi ja valssattu oaooeriksi
Ilmianna
Jaa
Voihan röh, en ainakaan itse saa sitä jaccara kuvaa auki http://but.fi/70h ja piti kirjoittaa Pehmoisten Vihtorille
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tuo ei ole suomalaiseen makuun, luulen. Makukysymyksiä ja esim. itse en oikeen ole koskaan päässyt pahkojenkaan makuun. Levottomia.
Ilmianna
Jaa
Se täytyy vielä Kuhmoisten Pehtoorille raportoida, että ajelin tänään kotiopäin pitkät matkat rinnakkain ja peräkkäin tosi hulppean Hymer diesel homen kanssa.
Kyllä läheltä piti etten innostunut hilpasemaan karavaanarikauppaan, mutta sitten taas muisti, että jos sen hankin niin käytän sitä ehkä 10 päivää vuodessa!
Ja niin pienellä käyttöasteella on parempi ajella pollella ja asua hotelleissa sen saman 10 päivää vuodessa, jos sitäkään. Tänä vuonnakaan ei ole tullut hotellipäiviä viittä enempää.
Ilmianna
Jaa
6 VASTAUSTA:
Toi on ihan totta

Eilen ne telkussa kertoivat samaa Perjantai ohjelmassa. Autokin kuulemma seisoo vuorokaudessa keskimäärin 23 tuntia. Monta päivää jopa 24 tuntia, siis seisoo.

No koitan vähentää kustannuksia sillä, että kohta taas pois vakuutuksista kolmeksi viikoksi, sitten viikko käyttöön. Näin siis talvella. Tai sitten jatkan tähän malliin eli koko ajan vakuutuksissa ja siis heti käytettävissä.

Lopetan tämän leikin heti, jos menot ylittävät tulot, mutta muuten koetan elää siivolla säästäen ja sitten taas menoksi. Seuraavaa reissua odotellen .... no heti huomenaamulla mittaamaan kakaroiden pituuskasvua
Ilmianna
Jaa
edson kirjoitti:
Toi on ihan totta

Eilen ne telkussa kertoivat samaa Perjantai ohjelmassa. Autokin kuulemma seisoo vuorokaudessa keskimäärin 23 tuntia. Monta päivää jopa 24 tuntia, siis seisoo.

No koitan vähentää kustannuksia sillä, että kohta taas pois vakuutuksista kolmeksi viikoksi, sitten viikko käyttöön. Näin siis talvella. Tai sitten jatkan tähän malliin eli koko ajan vakuutuksissa ja siis heti käytettävissä.

Lopetan tämän leikin heti, jos menot ylittävät tulot, mutta muuten koetan elää siivolla säästäen ja sitten taas menoksi. Seuraavaa reissua odotellen .... no heti huomenaamulla mittaamaan kakaroiden pituuskasvua
Rakas päiväkirja

Vuoden motorhome korjauksilla ja renkaiden ostolla ja vakuutuksilla olisin !!!! rikkaampi. Nyt rakas päiväkirja, pidän peukkuja ylhäällä, että seuraavat 5 vuotta maksan pelkästään vakuutuksia ja öljynvaihtoja ja matkakuluja, niin saan vuositasolla !!! !!! lisää hyvää matkabudjettiin. Jos joku näkee nämä huutomerkit, niin niissä ei siis ole numeraalisia vihjeitä, pelkästään ilon ja surun huudahduksia.

Voihan Vihtori sentään. Pidän myös peukkuja, että saan uudistettua ajokortin, vaikka en ymmärtänyt kuin puolet viime matkan liikennemerkeistäkään.

Tänään taas seison jaloillani ja kävelen puupinoille. Jos sen tekisin käsillä kävellen, niin ... siis teoreettisesti, niin en saisi tuotua klapiakaan sisään.
Ilmianna
Jaa
Hähhäh 70 v ajokortin uusinta! lycka tilla. Kaikki tarkastetaan . Myös suolisto tähystetään :)

Tosiasiassa siellä on vain yksi kompakysymys jolla Suomen ajloturvallisuuspsykiatria testaa oletko jakokykyinen. Se on se kellotesti.

Sinut pyydetään laittamaan joku aika kelloon. Esmerkiksi kymmentä vaille kaksi. Sen ajan merkkaaminenhan ei ole mikään ongelma kellekään, mutta se Suomen virallinen testi edellyttää sinun piirtävän kellotaulun kokonaisuudessaan kaikkine tuntinumeroineen ja viisareineen ja numeroiden pitää olla oikeilla paikoilla.

Mikään muu ei ole kovin tärkeää; tuo kellon piirtäminen ratkaisee saatko kortin uusittua ja kuinka pitkäksi aikaa.

En kyllä itse mitenkään ymmärrä miksi puhtaalla komiikkatestillä ratlaistaan ajokortin kohtalo vaikka sillä ei ole mitään tekemistä ihmisen luonteen tai ajoymmärryksen tai kyvyn kanssa, mutta näin kuitenkin on. Ne kutsuvat sitä kognitiiviseksi testiksi
Ilmianna
Jaa
Alkava tai jonkin verran edennyt dementia kuulemma helposti näkyy kellotestissä.

Mutta nythän on taasen palattu vanhaan ajatukseen rajoitetun ajo-oikeuden myöntämiseen silloin kun henkilö iän tahi muun syyn takia ei enää kykene kaikissa oloissa ajamaan. Moni vahuskin pystyisi valoisaan aikaan käymään omalla autolla lähikaupassa, vaikka ajaminen vieraassa ympäristössä olisi jo liian riskaabelia. Kannatan ajatusta. Sitähän on jyrkästi vastustettu..en kyllä nyt muista millä perusteilla.
Ilmianna
Jaa
Husandero kirjoitti:
Hähhäh 70 v ajokortin uusinta! lycka tilla. Kaikki tarkastetaan . Myös suolisto tähystetään :)

Tosiasiassa siellä on vain yksi kompakysymys jolla Suomen ajloturvallisuuspsykiatria testaa oletko jakokykyinen. Se on se kellotesti.

Sinut pyydetään laittamaan joku aika kelloon. Esmerkiksi kymmentä vaille kaksi. Sen ajan merkkaaminenhan ei ole mikään ongelma kellekään, mutta se Suomen virallinen testi edellyttää sinun piirtävän kellotaulun kokonaisuudessaan kaikkine tuntinumeroineen ja viisareineen ja numeroiden pitää olla oikeilla paikoilla.

Mikään muu ei ole kovin tärkeää; tuo kellon piirtäminen ratkaisee saatko kortin uusittua ja kuinka pitkäksi aikaa.

En kyllä itse mitenkään ymmärrä miksi puhtaalla komiikkatestillä ratlaistaan ajokortin kohtalo vaikka sillä ei ole mitään tekemistä ihmisen luonteen tai ajoymmärryksen tai kyvyn kanssa, mutta näin kuitenkin on. Ne kutsuvat sitä kognitiiviseksi testiksi
Jos ne sanoo, et piirrä kymmentä vaille kaksi, niin kyl piirrän kymmntä vaille yksi ja sanon, et pärkkele, eläkää ite itäeurooppalaises aikavyöhykkees, mulla on kiinnostus läntiseen aikaan enempi ja motorhomessa jo kello asetettu just siihen aikaan. Goodbye.

Mutta sitä en tee, että kuulotestis tahallaan sanon, että häh, puhu kovempaa.

Mutta just puhelin poijan kans ja hän laittoi kaksi linkkiä, mitä testaan itäeuroopan 19:50 aikaan. Silloin alkaa Havaijin ironman/woman kisat ja Kaisa siellä yhtenä kuudesta kovimmasta mukana.

Ny mää meen hakeen pitsaa
Ilmianna
Jaa
Dr.Whoo kirjoitti:
Alkava tai jonkin verran edennyt dementia kuulemma helposti näkyy kellotestissä.

Mutta nythän on taasen palattu vanhaan ajatukseen rajoitetun ajo-oikeuden myöntämiseen silloin kun henkilö iän tahi muun syyn takia ei enää kykene kaikissa oloissa ajamaan. Moni vahuskin pystyisi valoisaan aikaan käymään omalla autolla lähikaupassa, vaikka ajaminen vieraassa ympäristössä olisi jo liian riskaabelia. Kannatan ajatusta. Sitähän on jyrkästi vastustettu..en kyllä nyt muista millä perusteilla.
Tuolla mainitulla rajatulla ajo-oikeudella on aivan selkeät hyvät ja kohtuulliset puolensa. Kun kuuntelin sitä ajatusta niin asettuisin sen kannalle.
Vanha henkilö, ajamassa tutulla reitillä kauppaan, postiin, tai liäkärille ruuhka ajan ulkopuolella valoisaan aikaan huomattavasti vähentää ikääntymisen aiheuttamia mahdollisia heikentymiä reaktiokyvyissä. Samalla voitaisiin nuoret kuskit opettaa jo ajokoulussa siihen että klo 10-14 välillä liikenteessä on lapsia ja vanhuksia jote antakaa kaikille tilloo!, eller hyr. Hyvä asenne DR. Whoolla joka tuosta hyvästä saakoon lisäarvon: Länsirannikon pyöriäisten tarkastaja!
Ilmianna
Jaa
Pashat, en hakenu pitsaa, yhen suklaalevyn ja nikotiinia.

Minul oli niin hyvä mieli silloin matkalla, ettei tarvinnu ees juurikaan nikotiinia. Täytyy vaan kuunnella omia hyvän mielen ohjaamisia ja suunnistaa sen mukaan.

Oisin voinnu eilenkin tuoda mukanani, mutta täyty samalla tsekata, vieläkö on savulohta kaupassa. Eilen ei arvannut kahta filettä ostaa. No olihan sitä ja urheilullinen ilta taattu hyvien leipien kera.
Ilmianna
Jaa
Hai työ viisaat(?)
Palasin juuri sukukokouksesta. Hampurin poika oli piipahtamassa poikansa kanssa maisemissa. Kysyin pojalta joka on toisella luokalla koulussa, että mitäs siellä koulussa opiskellaan ja vastaus oli selvä: Computer! Ei siis mikään ihme jos väki painaa kadulla kaikkialla nenä ruudussa ja täysin irrallaan elämästä ympärillä. Meidän kaltaisten "Einsteinien ja puuseppien sekä filosofien" aioka on siis auttamatta ohi. Kun meistä Horsma kukkii, niin maailmassa ei ole enää ketään joka ymmärtäisi yhteydet tai ajattelisi kun se kädessä kulkeva laite ajattelee sen puolesta. Minuista surullinen ennuste ihmiskunnalle, va säjer ni?

Siitä kellotestistä vielä sen verran että sen testin tekijä ei edes sen vertaa sitä kysymystä kyennyt ajattelemaan että suurin osa kellotauluista on nykyisin numerottomia eli testin tekijä oli jo itse pahasti dementoitunut tai tietämätön todellisuudesta. Jos esimerkiksi minä olen käyttänyt koko ikäni numerotonta kelloa ja piirrän pyydettäessä merkkaamaan ajan kellotauluun niin tietysti merkkaan sen numerottomaan tauluun ja kärähdän testissä
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kiitos uudesta virka-arvosta, mutta asiaan. Toi compuutteri juttu nimenomaan aiheuttaa melkoista epätasa-arvoa niiden välillä jotka osaavat tai eivät osaa. Kaikki asiat kohta oletetaan, jopa edellytetään hoidettavan compuutterilla. Näin se vain menee, haluttiin tahi ei.

Itse luen itseni ikivanhoihin pieruihin (vaikka tässä porukassa nuorin olenkin), siitä huolimatta pesen compuutteritaidoissa useammat nuoretkin. Ainakin ne jotka luulevat pelaamisella olevan jotain tekemistä tietokone osaamisen kanssa. Nää meikän luulottelemat tietotaidot johtuu töistäni, joita jo muutaman vuosikymmen ajan olen tehnyt pääasiassa ruutua mulkoilemalla. Kaikki ammattitauditkin löytyy: loppuun kuluneet ovat ainakin niska, hartiat, selkä, ranteet, peukalo, tenniskyynärpää. Eikä totisesti ole migreeninkään kannalta eduksi ruutua jatkuvasti tuijotella.

Voi tätä surkeutta, ei ole aikaa edes syödä. Niin ohueksi alan kohta käymään, että jos tää meno jatkuu, haastan pian aikaisemmin maitsemani Rauman laihimman miehen, sen pulkan vetonarun paksuisen, laihuuskilpailuun.
Ilmianna
Jaa
Pahus, heräsin tässä keskellä yötä painajaismaiseen ajatukseen: Ennen olin aina porukan nuorin! Nyt olen vanhin! Mitä pirua on tapahtunut? (Referoin siis ketjun miesporukkaan)
Ilmianna
Jaa
Taidan olla joukon keskimmäinen, sekä iässä että painossakin. No ei hongankolistaja voi painaa alle sataa kiloa. Sitten taas vetonaruhan on tunnetusti kevyttä muovia nykyään.
Nukahdin eilen aatokseen, että ne, jotka eivät tunnusta/tunnista ajan suurta idolia Big Beniä, eivät saa korttia. Perustuu varmaan siis niihin pysäköintiaikoihin parkkipaikoilla ja niiden ehdottomaan noudattamiseen ja arjen ja pyhien sekä lauantain erottamiseen toinen toisistaan. Muutan Ruotsiin, siellä Wallanderkin saa ajaa.
Tänään lähden sitten, kun aurinko on naapurin puiden latvojen yllä ja mitä se sille trafille (uusii ajokortin) kuuluu, koska tulen takaisin. Harmaana ja sateisenakin päivänä kyllä tunnistan sen, koska tarvitsee taskulamppua, koska ei.

Kävi ohraisesti, sillä Kaisaa en jaksanut katsoa.
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Se on toi ikä kumma juttu. On olemassa almanakasta laskettava ikä, ja sitten todellinen ikä joka ei välttämättä suoraan korreloi vuosien määrään. Tunnen itseäni nuorempia "vanhuksia", joiden kohdalla kaikesta näkee - yleisestä habitusta myöten että periksi on annettu, elinvoimaa ei enää riitä. Sairauksilleen ei tietenkään mittään voi, mutta elintavat, ruokavalio ynnä geenit ratkaisee aika pitkälle mitenkä vanhenemme.

Ruokavaliosta puheenollen tuolla upouudessa Liebherissä (jonka eilen hain ja asensin) on mm. taivaallisen hyvää savustettua sweetcili merilohta. Ostettiin eilen melkoinen pala täksi päiväksi. Rva on viikoloppureissussa, joten otin oikeudet omiin käsiini ja varmistin kalan moiteettoman maun maistamalla sitä eilen. Yli puolet jäi vielä jälellekin.. Lisäksi ostin salaa muutaman marinodun silakkapihvin. Suunnitelmani mukaan söin nekin eilen viimeistä murua myöten jotta mitään todistusaineistoa niiden olemassaolosta ei jäänyt. Tämäkin tapaus osoittaa, että me miehet olemme stragedisesti paljon naisia nokkelampia.
Ilmianna
Jaa
Tässä odotellessan ryhtymistä erään tutkimuksen esitoimiin, ei mitenkään miellyttäviin, niin tuli mieleeni, että jos Rauman Pietari Suuri on langanohut nälkää kärsittyään, niin mistä ja miten löydämme hänet jos jonkun kokousen sattuisimme organisoimaan vaikkapa Laitilaan missä on tarvittava oluttehdas sellaista kokousta varten.
Olisi jo koko ensi viikko ohi niin voisi palata normaaliin mitään tekemättömään tilaan. Nyt se alkaa vasta Torstain työajan päätyttyä
Onneksi ei ole keuhkoissa puhdin puutetta; sen verran tulee täällä ketjulla keuhkottua! Vad
Ilmianna
Jaa
"Poliisi epäilee: Isä jätti lapsensa heitteille – yritti ajaa humalassa Turkuun yökerhoon, jätti lapset nukkumaan

Lähiöpubissa aloitettu juopottelu päättyi lasten huostaanottoon."

Siinä ote Hesarista. Tapahtumia Turkkusesta. Tähän tyyliinköhän se amummukin kerran viittasi kuvatessaan turkkulaissi?