Kuningas Salomonin Temppeli

SB2222

Missä oikeasti sijaitsee juutalaisten ensinmäinen , toinen ja suunniteltu kolmas temppeli?
Argeologit, erilaiset uskonnolliset tahot ja poliitikot kiistelevät siitä missä oikeasti sijaitsi juutalaisten pyhä temppeli ja väärin arvanneet voivat vallan saatuaan sytyttää jopa koko maailman tuhoon. Asia ei ole täten ihan vähäpätöinen ja merkityksetön kenellekään maailman asukkaista.
https://www.youtube.com/watch?v=vgCyD9AcDp4
Tässä yksi vaihtoehto temppelin paikasta ja hyvä videokin. Muistaakseni siinä ei ole onneksi sanaakaan Jeesuksesta.
Mitä mieltä olette? haluaisitteko todella temppelin rakennettavan ja muinaiset uhrikäytännöt jälleen voimaan?Entäs muut pronssikaudet tavat ja lait?

8

813

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Isän_Jumalan_Temppeli

      Raamatussa ja Jeesuksessa ensimmäinen ja pysyvä ja ihan pian maan laskeutuvat Isän Jumalan Temppeli juutalaisuudessa on tietysti jo luomisen yhteydessä noin kuusi tuhatta vuotta sitten valmistettu Uusi Jerusalem ja sitä kuvataan aika tarkasti Raamatun viimeisessä kirjassa eli Isän Jumalan Pojalle Jeesukselle antamassa Ilmestyskirjassa. Uuden Jerusalemin temppeli on maan navassa eli Jerusalemissa Moorian vuorella olevan pyhän paikan kohdalla ja laskeutuu alas taivaasta samalla kun Jeesus myös alas palaa Öljymäelle.

      Mooseksen kautta Jumala antoi Israelille sen taivaallisen temppelin maan päällisen version ja samoin Raamatun ensimmäiset kirjat myös ja niissä kerrotaan luomisesta ja ensimmäisistä ajoista kun ihmiset Paratiisissa ja sieltä maahan karkoitettuna ja edelleen ihmissuvun lisääntymisestä Lähi-idässä ja Nooan ajan vedenpaisumuksesta ja muista tapahtumista, mitkä ennen Moosesta olivat tapahtuneet ja tietysti Aabraham ja Iisak ja Jaakob eli Israel ja kaksitoista sukukuntaa sitä tärkeää ennen Moosesta, sillä Israelin kautta olemme saaneet Raamatun ja Jeesuksen Jumalan valtakunnan Herrana ja Juutalaisten Kuninkaana.

      Daavid valloitti Jerusalemin noin 500 vuotta Mooseksen jälkeen ja sinne Salomo poikanaan sen temppelin Jumalalle rakensi, ja tietysti taivaassa oli jo luomisesta lähtien ollut se Jeesuksen Uusi Jerusalem valtapaikkanaan ja Jeesus istui valtaistuimellaan ja istuu edelleen vaikka kohta maan laskeutuu Uusi Jerusalem ja alkaa tuhat vuotinen valtakuntansa, mutta sitä ennen tämän maailman ruhtinaan edustajana Jerusalemiin hyökkäävänä Babylonian kuninkaana sen saa valtaansa 3,5 vuodeksi suurella armeijallaan.

      Salomo rakensi Jumalan temppelin ihan sinne Jerusalemin pyhälle paikalle, missä Melkisedek oli asunut Aabrahamin aikaan Saalemin kuninkaana, ja JeruSalem tulee Saalem sanasta paikkana, ja Melkisedek oli korkeimman Jumalan pappi ja siunasi Aabrahamin, ja vielä tänäänkin, joka siunaa Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin jälkeläisiä, sitä Luoja siunaa ja Jeesus ihan keskeinen Herra ja Kuningas Jumalan siunauksissa syntien anteeksisaamisessa ja Pyhän Hengen eläväksi tekevänä vaikuttajana hengellisesti ihmisille Jumalassa, eikä toista nimeä eikä Herraa ole kuin Jeesus tässä asemassa, ja syntyi Immanuelina Ihmisen Pojaksi ja Jumalan Pojaksi myös kutsutaan Juudan sukukunnan ja Daavidin jälkeläisenä, samoin Aabrahamin siemenä, amen.

      Jeesus totuudellisesti kutsui itseään Jumalan Temppeliksi ja hänet murhattiin ristille ja haavojensa kautta voimme parantua ja verensä sovituksena ihmisten synneille, eikä Jumalalle mikään muu voikkaan kelvata kuin oma rakas Poikansa jo luomisesta lähtien ja Valkeudeksi hänet nimettiin luomisen yhteydessä Mooseksen kautta annettussa Toorassa. Valkeus on Totuus ja erotettiin Pimeydestä ja Valheesta, ja Saatana tämän maailman ruhtinaana on valheen ja murhan isä, ja Saatana sotii Jeesusta vastaan, mutta Jeesus jo voittanut ja saanut kaiken vallan vaikka antaa ihmisiä koeteltavan ja eksytettämän Saatanan kautta, mutta pyhät pelastuvat tuhatvuotiseen valtakuntaansa eli Uuteen Jerusalemiin ja sen suuren ja pyhän kaupungin muurin kiviä saamme olla uskovina ja jaloina ja kristallinkirkkaina ja hyvin hiottuina ja arvokkaina, samoin Jumalan pyhistä on käytetty myös muita vertauskuvia Raamatussa mutta paljon enemmän Jeesuksesta, sillä on Juutalaisten Kuningas ja Juudan Leijona ja sama aina.

    • Saatanan_toimista

      Saatanan toimista maan päällä ennen Jeesuksen tulemusta kerrotaan hyvin selvästi Ilmestyskirjassa ja myös muissa kirjoissa pirstaleisimmin. Saatanan edustajana Babylonian kuningas Eufratin varrelta kokoaa 200 miljoonaisen armeijan aseineen ja kymmenestä valtakunnasta se koostuu ja sille annetaan valta sotia Jumalan pyhiä vastaan ja myös annetaan Saatanalle maan päällä valta voittaa Jumalan pyhät. Saatanan edustajat saavat Jerusalemin hallintaansa 3,5 vuoden ajaksi ja pyhälle paikalle pystytetään suuri kultainen kuvapatsas, ja se saa hengen eli tekoälyn ja ajat ja lait muutetaan ja hävityksen kauhistus koittaa koko maailmaan, mutta neljännessä osassa Saatanan valta on ennenkaikkea voimassa, vaikka pedon merkki tulee koko maailmaan. Jerusalemia kutsutaan tässä pahassa ajassa Egyptiksi ja Sodomaksi. Saatanan edustajana Babylonian kuningas ja väärä profeetta pilkkaavat elävää Jumalaa ja Kuningas Jeesusta lakkaamatta ja suoraan, sillä vihaavat Jumalaa ja Jeesus Jumalan Poikana juutalaisuutta ja Israelin Herra myös varmuudella. Tästä syystä myös juutalaisia vihattu niin paljon maailmassa ja pyritään esittämään valheellisesti Israelin juutalaisten oikeudet olla omassa luvatussa maassa ja Jeesus koonnut juutalaiset siihen maahansa sillä on hyvä paimen varmuudella ja edeltä näistä kerrottu selvästi Raamatussa olevissa profetioissa. Saatana vihaa myös Israelia ja juutalaisia, sillä ihan lähiaikoina 144 000 Jeesuksen apostolia tulee niistä sukukunnista ja Jumala vie työnsä päätökseen maan päällä ja samoin taivaassa, kun Saatana heitetään sieltä alas lähitulevaisuudessa, kuten edeltä tämäkin kerrottu. Saatana vihaa Jumalan lupauksien täyttymisiä, sillä kun Jeesus palaa, niin Saatana sidotaan alas ja myöhemmin heitetään tulijärveen.

    • Jeesus_liittyy

      Jeesus liittyy tärkeimpään Jumalan Temppeliin ihan keskeisesti, sillä Jeesus on Juutalaisten Kuningas, ja vaikka vielä ei Jeesuksen kuninkuus ole maan päällä, sillä Temppelinsä ei ole laskeutunut alas maan päälle, niin silti juutalaisuudessa tärkeintä aina tietysti Jumalan valtakunnan Herra ja Kuningas ja samoin itse Jumalan valtakunta kultakatuineen ja elävän veden virtoineen ja jalokivimuureineen ja valtaistuimineen, mutta Jeesus Jumalana tietysti se tärkein tässä kaikessa vaikka toki Isä Jumala suurempi kuin Poika, ja samoin Pyhä Henki tärkein maan päällä ja antaa sen hengellisen pappeuden, mikä on oleellista tietysti aina Jumalan Temppelin palveluksessa myös tänään, ja Isä tahtoo rukoilijoita Totuuden Hengessä, ja Jeesuksen opettamat tunnusmerkit seuraavat Jeesuksen totuudellisia palvelijoita, ja Jumalan valtakunta on siinä, missä Pyhä Henki vaikuttaa.

      Tietysti myös ihmisten rakennuksilla on se oma tehtävänsä maan päällä, ja samoin ihmisten uskonnollisilla rakennuksilla, mutta kun Jeesus opetti rukoilemaan "tulkoon sinun valtakuntasi" tarkoittaa Uuden Jerusalemin maan päälle laskeutumista ja tuhatvuotisen valtakunnan alkamista, sillä Herran päivä ja Jeesuksen paluu on silloin. Odotamme Jeesusta, sillä on vain yksi hyvä paimen varmuudella!

      • yiiiiii

        Sä oot jälleen kerran väärällä palstalla


    • Vastaus_taivaassa

      Juutalaisten ensimmäinen temppeli sijaitsee taivaassa sillä Jeesus sama aina ollut ja Uusi Jerusalem ollut Jeesuksen eli Jumalan eli juutalaisuuden ensimmäinen temppeli ihan luomisen alusta alkaen, näin Raamatussa selvästi opetettu.

    • TemppelitSikseen

      Jerusalemin ensimmäinen temppeli, jonka Tyyroksen kuningas Hiram rakensi Salomonille, sijaitsi tietenkin Jerusalemissa Moorian vuorella. Samoin toinen temppeli jonka Zerubbabel rakensi pakkosiirtolaosuidesta tuhotun temppelin tilalle. Temppeli kuitenkin kärsi pahoin makkabealaiskapinan aikana ja Jerodes Suuri päätti kunnostaa Zerubbabelin temppelin uuteen loistoon. Herodeksen temppelissä jaZerubbabelin temppelissä kyse on kokonaan samasta rakennuksesta. Mitä tulee siihen tarkkaan sijaintiin, muumuassa National Geographic on esittänyt että näiden rakennettujen temppelien kaikkeinpyhin sijaitsi tasantarkkaa kalliomoskeijan päällä.

      Kolmas temppeli on Jeesus kristuksen rakentama. Se ei kuitenkaan ole maalinen temppeli, sillä kaikki maalinen on vain katoavaista, vaan se on Pyhän Hengen temppeli joka rakennetaan elävistä ihmisistä. Jeesus julisti muinaisten profeettojen hengessä Jerusalemille, kuinka Jumala on hylännyt temppelinsä ja kaipunki tullaan tuhoamaan. Ajatus oli että historia toistaa itseään ja "Babylon" karkoittaa israelin lampaat uudelleen, elleivät juutalaoset palaa Jumalan luo ja ota kastetta. Tästä syysttä kolmas temppeli tulee olemaan koko ihmiskunta, siis noin seitsemän ja puolimiljardia ihmistä käätyneenä Jeesuksen puoleen. Ja Jeesus on luvannut palata vasta sitten, kun jokaikinen ihmine maanpäällä on palannut Jumalan huomaan ja ottanut kasteen.

      • deeeeeee

        Katsoitko tuon videon? NG on ottanut kannan siihen ,että uutta temppeliä ei voi rakentaa, koska jotkut jäärät ovat sitä mieltä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      116
      9373
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2770
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1776
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      12
      1578
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1527
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1366
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe