Väkivalta psykiatriassa on tosiasia

MIOMORE

Henkinen ja fyysinen väkivalta psykiatrian puolella on tosiasia. Ei vain Kupittaalla, josta taas sai lukea vastikään.

Kyseistä väkivaltaa tapahtuu muuallakin suljetuilla osastoilla ja toki myös ihan avopuolellakin. Tämä kaltoinkohtelu ja väkivalta jää pimentoon.

Ylilääkitsemistä, vastoin tahtoa neuroleptausta ja oikeuden keholliseen omaan mieleen ja koskemattomuuteen loukkausta, hoitajien väkivaltana suorittamaa injektointipakkolääkintää "lääkkeistä" kieltäytyessä mitä tehdään ihmisille mitkä ei osoita minkäänlaisia aggression tai itsetuhoisuuden merkkejä, psykoottisuuden ylitulkintaa jotta voidaan pakkohoitaa ja potilaan oireiden ylitulkitsemista, huoneisiin sulkemista, oikeuksien tarpeettoman suurta rajoitusta, huonoa kohtelua muka sanoen sitä hoidoksi, valehtelua lääkinnän tehosta, syystä ja välttämättömyydestä, lääkitystä tieteellisen näytön puuttuessa, tarpeetontakin monilääkintää, vaihtoehdottomuutta ja valinnanvapauden puutetta missä ainoa ratkaisu sanotaan olevan lääkkeet, potilaan puutteellista informaation saamista lääkkeiden haitoista, pakkokeinojen liioiteltua käyttöä, ihmisten itsemurhia nöyryyttävien pakkokeinojen takia ja lääkkeiden takia tapahtuu ja niistä vaietaan. Diagnosointia joka jää roikkumaan papereihin vaikka ne on antanut lääkäri ensimmäisellä tapaamiskerralla tuntematta potilasta. Nämä diagnoosit ja stigmat vaikuttaa somatiikan puolen hoitoihin jolloin kaikki oireet tulkitaan henkisinä ja esimerkiksi skitsofreenikot kuolee syystä tai toisesta paljon muita nuorempina, ja syitä voi vaan miettiä. Lääkehaitat, vieroitusoireet ja sopimattomat lääkitykset kärsitään yksin. Lääkehaitoista ei tule mitään korvauksia ja osa haitoista voi olla elämänlaadulle suorastaan hirveitä, esimerkiksi seksuaalihäiriöt. Lääkärit ei saa mitään palautetta potilaalta vaan jatkavat vaan ilman palautetta antamansa hoidon tuloksista muiden hoitoa. Pakkohoitopotilaan oikeusturva on heikko ja valitukset hoidosta menee kuuroille korville.

Ihmiskäsitys psykiatriassa on suorastaan loukkaava. Potilaat eivät voi aina tietää parastaan joten heidät saa lääkitä miten tahansa ja nöyryyttää miten tahansa osastoilla kutsuen mitä tahansa julmuutta hoidoksi. Voidaan perustella että hoitamatta jättäminen heikentäisi ihmisen tilaa, mutta jos hoito heikentää, sillä ei ole mitäån merkitystä.

Vastikään oli uutinen, jossa ministeriö pohtii voisiko pakkokeinoja lisätä. Jos nykyinen "hoito" on mitä on esimerkiksi itsemurhien ehkäisyssä =jos on itsetuhoinen, vaikkapa ylilääkitään väkisin, syytä sille ei ole.

33

826

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • LDLDLDK
  • MIOMORE

   Psykiatrinen hoito voi olla melkein mitä vaan, - täysin tuloksetonta ja tehotonta ja tehdä ihmisen huonovointisemmaksi ja menettämään työkyvyn. Silti sitä sanotaan hoidoksi. Diagnooseja voidaan lätkiä ja lääkkeitä, vaikka ei ole mitään näyttöä, että sairaus on biologinen luonteeltaan, vaikka sitä hoidetaan biologisesti ja ainoa diagnosoinnin kriteeri on potilaan puhe ja käytös.

  • Jey

   Psykiatria on valehtelemista, koska se ei ole tiedettä ja "sairaudet" eivät johdu biologisista ongelmista.

   Hyvä esimerkki on, että diabetes on tutkittu tieteenä ja biologisena. Diabetes potilaalla on insuliinin puutos.

   Masennusta väitetään "sairaudeksi", vaikka sairaudet ovat ihmisen elimistön sairauksia, mutta mieli ei ole elin. Mikään käyttäytyminen ei voi olla sairaus. Masentuneella ei ole mitään välittäjäaineen puutosta. Sitä ei pystytä tutkimaan tieteenä tai biologisena.

   Kuinka kauan tämä jatkuu näin lääketeollisuuden armoilla?

   • Grrreetta

    Hyvä kommentti muutoin, mutta miksi syytät tapahtuvasta teollisuutta? Teollisuus ei voi tehdä mitään ilman psykiatrian yhteistyötä.

    Ihmiset virheellisesti syyttävät teollisuutta asioista joiden todellinen syypää on psykiatrian ammattikunta.


   • lääkkeillätuhottu

    Ensin oli Rockefeller ja lääkemafiateollisuus, joka sitten osti rahalla ja manipuloi psykiatrit käyttämään lääkkeitä hoitona. (Ei niin päin, että ensni oli lääkeuskovaisia psykiatreja ja heidän esille tuomaan kysyntää perustettiin lääketeollisuus.)


   • Jey
    Grrreetta kirjoitti:

    Hyvä kommentti muutoin, mutta miksi syytät tapahtuvasta teollisuutta? Teollisuus ei voi tehdä mitään ilman psykiatrian yhteistyötä.

    Ihmiset virheellisesti syyttävät teollisuutta asioista joiden todellinen syypää on psykiatrian ammattikunta.

    En syytä tapahtumasta lääketeollisuutta. Sanoin vain, että kuinka kauan tämä jatkuu näin lääkekeskeisenä?

    Kummassakin on vikaa. Muistathan miten lääketeollisuus mainosti Prozacia onnellisuuspillerinä? Aivan hirveät mainostamiset pillerinä, joka korjaa "välittäjäaineen puutosta", ilman mitään näyttöä siitä. Se oli valetta.

    Psykiatrit ovat mielestäni suurin syy. He ovat ne, jotka välittävät väärää tietoa eteenpäin. Saahan siitä hyvät rahat, jos on yhteistyössä lääkefirman kanssa.

    Lisäksi on keksitty niin paljon turhia sairauksia ja niitä keksitään vain lisää.

    Sanoin jo aiemmin:

    "Psykiatria on valehtelemista, koska se ei ole tiedettä ja "sairaudet" eivät johdu biologisista ongelmista."

    Pointtini oli, että niin kauan, kun psykiatria jatkuu lääkekeskeisenä, ongelmat jatkuvat.


   • Anonyymi
    lääkkeillätuhottu kirjoitti:

    Ensin oli Rockefeller ja lääkemafiateollisuus, joka sitten osti rahalla ja manipuloi psykiatrit käyttämään lääkkeitä hoitona. (Ei niin päin, että ensni oli lääkeuskovaisia psykiatreja ja heidän esille tuomaan kysyntää perustettiin lääketeollisuus.)

    noin varmaan oli- kapitalismin ja psykiatrian oikea (ei se mikä virallisesti on historiankirjoitus) historia on karmea.

    https://keskustelu.suomi24.fi/t/17002970/psykiatria-ei-ole-millaan-tavalla-laaketiedetta-eika-mitaan-tiedetta-psykiatriaholynpoly


  • zkxjjx

   Kertoo hyvin ihmiskäsityksestä ministeriössä, kun itsemurhien ehkäisyksi nähdään se, että itsetuhoinen ihminen kiikutetaan pakolla laitokseen jopa poliisisaattueessa pakkokeinoja käyttäen vapaus riisuen. Ei tarvi paljon ymmärtää psykologiaa, kun tajuaa, että tällainen voi saada aikaan vastareaktioita, nöyryytystä ja pahaa mieltä aikaan, kuin toipumista itsetuhoisuudesta. Pakkohoidon jälkeen tapahtuu itsemurhia ja syy voi olla hyvinkin tämä asetelma.
   Suomessa pakkohoitoa käytetään runsaasti muihin maihin verrattuna. Nykyiselläänkin kriteerit on helppo "muokata" niin että potilasta pakkohoidetaan. Esim on vain pelkkä epäily psykoottiseksi menneestä masennuksesta. Kriteerit ei suinkaan ole niin tiukat kuin väitetään.

   Pakkohoito on lähes aina väärin eettisesti sillä toipuminen yleensäkin perustuu kunnioittavaan inhimilliseen kohteluun, mitä pakkohoito ei läheskään aina ole perustuessaan pakkoon.

   Osastolla sitten psykiatri kertoo potilaalle että hänen ongelmansa on biologinen, ja hänellä on välittäjäaineissa häiriö. Tämän jälkeen potilas laitetaan syömään runsaasti haittoja sisältäviä terveydelle potentiaalisesti haitallisia kemikaaleja pakkohoidossa mahdollisesti vastoin tahtoa. Jos saa jostakin huonon reaktion, voidaan tunkea vaan lisää ja lääkkeitä päällekäin, milloin huonot lääkereaktio voi hetkessä pahentaa potilaan voinnin erittäin huonoksi, ja useita lääkkeitä syödessä on enää hankala sanoa mistä potilaan oireet johtuu. "Hoitaa" saa, vaikka huonosti tai potilaan tilaa huonontaen tai vaikka potilaalle lääkkeillä ja hoidolla itsemurha-ajatuksia saaden , kun "hoitamatta jättäminen voisi pahentaa henkilön mielisairautta".Minkään lääkkeen riskejä tai hyödyn puutteita ei oteta huomioon, aina saa hutkia miten sattuu jopa tieteellisen näytön puuttuessa kunnolla lääkkeiden tehosta potilaan kohdalla kun kyse on pakkohoidosta. Pakkohoidon kamalin asia ei ole suinkaan välttämättä vapauden menetys vaan potentiaalinen pakkolääkitseminen ja oikeuden omaan mieleen ja koskemattomuuteen menetys. Ihmisen oikeus mieleen jota ei lääkitä väkisin, on oikeus, jota tulisi vaalia. Mutta psykiatriassa sitä ei nähdä niin.

   Suljetut ei ole mitään hellää hoitoa vaan karuja paikkoja, joissa on usein armeijamainen kuri, ihmisten jopa väkivaltaista lääkitsemistä mitä voi olla ikävä seurata ulkopuolisenakin, keskusteluapu ja ihmiskohtaamiset voi olla tasoa "ota tarvittava lääke". Osastot on kiireisiä paikkoja joissa prioriteettinä ei välttämättä ole yksittäisen potilaan paremmin voiminen vaan hoitajien paremmin voiminen.

   Kun puhutaan että joku pitäisi laittaa pakkohoitoon, unohdetaan, että hoito voi olla kyseenalainen termi kuvaamaan sitä mitä suljetulla osastolla tapahtuu.

   Ihmisten oikeuksia ei tule rajoittaa enempää. Pakkohoito rajoittaa aina ihmisoikeuksia. Ikinä ei voida välttää sitä, että joku tekee itsemurhan tai väkivaltaisen teon enkä usko, että lisää pakkohoitoa ja lääkkeitä (pakkohoito on lähinnä lääkkeitä) näitä vähentää.

   Toivottavasti ministeriössä tullaan järkiinsä eikä tällaista hyväksytä.

   • Jey

    Kiitos, että kommentoit. Olen samaa mieltä.


   • Hereille_nyt

    Edelleenkin, psykiatrian tarkoitus on kontrolloida ja rangaista kansalaisia, ei auttaa. Psykiatrinen hoito/pakkohoito ovat eufemismeja kontrolli- ja/tai rankaisutoimenpiteille.


  • miadsaf

   Itsemurhat ja psykiatrisen hoidon yhteys on toistuvasti todistettu lukuisissa tutkimuksissa. Ikävä kyllä korrelaatio on näiden välillä positiivinen, ei negatiivinen. Esimerkiksi vuonna 2004 Burges et al. ja WHOn tekemä itsemurhien ja mielenterveyslainsäädännön sekä psykiatristen lääkkeiden yhteyttä käsittelevä tutkimus kattoi yhteensä 100 maata. Sen mukaan suurin osa kyseissä maissa tehdyistä mielenterveyslaeista johti toimeenpanonsa jälkeen itsemurhien lisääntymiseen, ei niiden laskuun, kuten oli hypoteesi. Myös psyykenlääkkeiden käyttöä lisäävä politiikka oli yhteydessä kyseisen tutkimuksen mukaan itsemurhien lisääntymiseen kansainvälisesti. Vuonna 2010 Ajt et al. päätyivät samaan tulokseen: mitä enemmän mielenterveyshoitoon laitettiin rahaa, sitä enemmän itsemurhia tehtiin. Myös mm. hoitohenkilökunnan ja psykiatrien lukumäärä, koulutus ja psykiatristen laitospaikkojen määrä oli yhteydessä itsemurhien lisääntymiseen. Samaan päätyi Rajkumar et al (2013) massivinen tutkimus, joka käsitti 191 maata ja yli kuusi miljardia ihmistä: mitä kehittyneempi psykiatrinen hoitojärjestelmä maassa oli, sitä enemmän itsemurhia siellä tehtiin. Tässä kohtaa olisi kiinnostavaa tietää mitä sosiaali- ja terveysministeriössä ajateltaisiin, jos fyysisten sairauksien hoidossa saataisiin samankaltaisia tuloksia? Mitä enemmän laitetaan syövän hoitoon rahaa, sitä suurempi kuolleisuus? Suomi on kuuluisa siitä miten vähän se laittaa rahaa köyhien ihmisten terveydenhoitoon, ja sitä pidetäänkin yhtenä syynä suurille terveyseroille sosioekonomisten luokkien välillä. Miksi he eivät hoida oikeita sairauksia vaan panostavat vastahakoisten ihmisten pakkohoitoon pelastaakseen potentiaalisesti yhden hengen samalla, kun tappavat kymmenen. Nykyisen hallituksen keskeisenä tavoitteena on siirtää terveydenhuoltoon kerättävät verorahat mahdollisimman tehokkaasti veroparatiisiyhtiöille tasa-arvon nimissä, joten epäilemättä heidän ei ole vaikea ymmärtää väkivallan keskeistä hoidollista roolia mielenterveyshäiriöisten parantamisessa. Pakkohoito voidaan saada kuulostamaan varsin sankarilliselta teolta ja varmasti löytyy tarinoita, joissa pakkohoito on pelastanut ihmisten henkiä. Niitä toisenlaisia tarinoita ei vain kuule, koska ne eivät miellytä valtaapitäviä. Kuka kuuntelisi ihmistä, joka tappoi itsensä, koska psykiatrinen hoito oli nöyryyttävää ja pahensi alkuperäisiä ongelmia stigmatisoivilla diagnooseilla ja väkivaltaisella hoidolla? Ei kukaan, koska he eivät tule kertomaan tarinaansa. Vaikka psykiatrian hoitojen uhrit eivät tappaisikaan itseään, he eivät takuulla ole lobbaamassa ministeriössä itselleen lisää ihmisoikeuksien loukkauksia. Psykiatrit saavat kertoa harhaista edistysmyyttiä alkeellisten hoitomuotojensa tehosta, minkä perusteella heillä on oikeus rajoittaa ihmisten oikeutta henkilökohtaiseen vapauteen ja koskemattomuuteen. Pahimmillaan hoidot vammauttavat potilaita. Itse näin pakkohoidossa olleena olen nähnyt ns. kroonikkopotilaita, jotka olivat selvästi hoidon vammauttamia. Lääkityksen vaikutus näkyy ulospäin ja nämä ihmiset näyttävät usein vammaisilta vuosikymmenien lääkehoidon jälkeen. Lääkitys vaikuttaa vähän samalla tavalla, kuin vuosikymmeniä kestänyt huumeriippuvuus. Se aiheuttaa keskushermostovaurioita, joka näkyy ihmisen olemuksessa. Yleensä ihmisten tahallinen vammauttaminen on rikos, mutta ilmeisesti psykiatriassa sitä kutsutaan hoidoksi. Olen todellakin onnellinen, että itselläni oli vapaus päättää, etten halua hoitoa. Toivotaan, että sellainen säilyy myös muiden potilaiden kohdalla. Se voi pelastaa ihmishenkiä tutkimustenkin perusteella todennäköisemmin kuin pakkohoidon kriteerien laajentaminen.

   • SuukoskenUkko

    "Pakkohoito voidaan saada kuulostamaan varsin sankarilliselta teolta ja varmasti löytyy tarinoita, joissa pakkohoito on pelastanut ihmisten henkiä"

    Poikkeavuushössötyksen kaava on se että ensin etsimällä etsitään jokin poikkeavuuden ääritapaus, sitten siitä tehdään isot näyttävät lehtijutut ja sitten vastaavia alkaa löytymään vähän sieltä ja täältä.

    Kylläpä ne uskovat omiin oppeihinsa. Jos ihmisen suhde uskontoon olisi vastaavanlainen, hänet leimattaisiin hihhuliksi.


   • SuukoskenUkko

    Lääkkeitten haittavaikutukset on lueteltu pakkausselosteessa, se tulee aina lääkkeen mukana ja on virallinen ja julkinen asiakirja. Se löytyy myös netistä:

    https://laakeinfo.fi/Medicine.aspx?m=3037&i=JANSSEN-CILAG_RISPERDAL

    Pakkausseloste on lääkefirman kirjoittama ja lääkevirasto fimean hyväksymä.

    Mutta lääkkeitten haittavaikutukset ovat tosiasoita ja nehän psykiatria on aina ohittanut olankohautuksella. Ne elävät tosiasioitten ulkopuolisessa maailmassa. Onhan se helppo rakennella itselleen kaikenlaisia kivoja pilvilinnoja kun ei tarvitse tosiasioista välittää.


   • Anonyymi

    Useilla psykiatrista hoitoa tarjoavilla ammattihenkilöillä on oltava jonkinlainen kognitiivinen dissonanssi toimintaansa kohtaan. He uskottelevat itselleen tekevänsä pelkkää hyvää, vaikka todisteet päinvastaisesta olisivat heidän silmiensä edessä. Ihmettelen, miten tällaiset ihmiset voivat elää itsensä kanssa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Useilla psykiatrista hoitoa tarjoavilla ammattihenkilöillä on oltava jonkinlainen kognitiivinen dissonanssi toimintaansa kohtaan. He uskottelevat itselleen tekevänsä pelkkää hyvää, vaikka todisteet päinvastaisesta olisivat heidän silmiensä edessä. Ihmettelen, miten tällaiset ihmiset voivat elää itsensä kanssa.

    Ihan samalla tavallahan suurimmalla osalla tännekkin kirjoittavilla on se pyyteetön halu pelastaa maailma heidän omasta näkökulmastaan, samalla kun harvaa kirjoittajaa tuntuu vaivaavan se että joka päivä uudet ja taas uudet sukupolvet altistuvat mielenterveyshäiriötä potevien ihmisten mielivallan kohteeksi.


   • Anonyymi
    SuukoskenUkko kirjoitti:

    "Pakkohoito voidaan saada kuulostamaan varsin sankarilliselta teolta ja varmasti löytyy tarinoita, joissa pakkohoito on pelastanut ihmisten henkiä"

    Poikkeavuushössötyksen kaava on se että ensin etsimällä etsitään jokin poikkeavuuden ääritapaus, sitten siitä tehdään isot näyttävät lehtijutut ja sitten vastaavia alkaa löytymään vähän sieltä ja täältä.

    Kylläpä ne uskovat omiin oppeihinsa. Jos ihmisen suhde uskontoon olisi vastaavanlainen, hänet leimattaisiin hihhuliksi.

    Kun me puhuutaan poikkeukhössötyksestä, niin puhutaanko me nyt mad in xxx sivustoista?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ihan samalla tavallahan suurimmalla osalla tännekkin kirjoittavilla on se pyyteetön halu pelastaa maailma heidän omasta näkökulmastaan, samalla kun harvaa kirjoittajaa tuntuu vaivaavan se että joka päivä uudet ja taas uudet sukupolvet altistuvat mielenterveyshäiriötä potevien ihmisten mielivallan kohteeksi.

    Yksi kuolonuhri on tragedia. Sadat tuhannet kuolonuhrit ovat tilasto. Psykiatria on rikos ihmisyyttä vastaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yksi kuolonuhri on tragedia. Sadat tuhannet kuolonuhrit ovat tilasto. Psykiatria on rikos ihmisyyttä vastaan.

    Stalinia voisi luonnehtia hulluksi monellakin eri mittarilla, mutta niin vain tulee tilastollista tuskaa, kun asioihin ei puututa ajoissa.


  • psykojen.uhri

   Voin kokemukseni perusteella allekirjoittaa kaiken aloituspuheenvuorossa kerrotun. Pakkolääkintää tehdään laittomasti sekä tahdosta riippumattomassa hoidossa (mielenterveyslaki pykälä 22 b) että myös sen ulkopuolella. Potilaat uuvutetaan sillä ja muilla laittomuuksilla niin että he eivät jaksa puolustaa oikeuksiaan ja heille jätetään kertomatta ne ja lääkkeiden haittavaikutukset. Psykiatriaa voisi ennemminkin kutsua suoraan psykopatiaksi.

  • entäSeili

   Psykopaatteja, narsisteja, narkkareita, seka käyttäjiä , mitä lienevätkään huutaa itsensä eturiviin . Haukutte väärää puuta, paikkanne on muualla.

  • kusiaivoihin.kyllästynyt

   Nimim. etä Seili: Sinun paikkasi olisi vankilassa tai ainakin josssain muussa ketjussa, siirry muualle.

  • Anonyymi

   Yksi kuolonuhri on tragedia. Sadattuhannet kuolonuhrit ovat tilasto. Psykiatria on rikos ihmisyyttä vastaan.

  • Anonyymi

   Toivottavasti näistä ihmisten kertomuksista omista huonoista kokemuksista psykiatrian saralta ja omista huonoista kokemuksista psyykelääkkeistä on ainakin se hyöty , että jotkut ongelmista tälläkin hetkellä kärsivät suomalaiset harkitsevat kannattaako apua hakea psykiatriasta tai psyykelääkkeistä.

   Voi olla että näillä kriittisesti psykiatriaan suhtautuvilla kertomuksilla on itse asiassa jo pelastettu satojen suomalaisten henki ja ainakin moni on toivottavasti pärjännyt jatkossa paremmin elämässään kun ei ole koskaan hakeutunut psykiatrisen hoidon pariin tai kieltäytynyt lääkärien tuputtamista psyykelääkkeistä.

   • Anonyymi

    Olen taas vaihteeksi eri mieltä. Ihmisiä pitää rohkaista avun piiriin niin hyvissä ajoin etteivät ongelmat pääse eskaloitumaan, kuten tämän foorumin vakio porukalla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olen taas vaihteeksi eri mieltä. Ihmisiä pitää rohkaista avun piiriin niin hyvissä ajoin etteivät ongelmat pääse eskaloitumaan, kuten tämän foorumin vakio porukalla.

    Edelliselle: Olet todella pahasti väärässä. Aihe on hyvä ja aloituksessa mainitut asiat ovat täyttä totta.

    Ihmisiä ei auteta. Vaan heitä arvioidaan ja diagnosoidaan käytöksen ja sanomisen perusteella. Suurin osa annetuista diagnooseista on täysin pielessä. Ihmisiä ylilääkitään, heitä asetetaan pakkohoitoon, ja henkilö itse ei voi vaikuttaa mitenkään esim. oman hoitojaksonsa pituuteen.

    Psykiatria on mielivaltaista ja autoritääristä. Ja alalla olevat lääkärit ja etenkin hoitajat kohtelevat potilaita huonosti ja ihmisoikeuksia rikkovasti. Oikeastaan mt- diagnoosin saaneilla ei ole mitään ihmisoikeuksia, vaikka laissa niin sanottaisiinkin. Se on vain pelkkää sanahelinää ja tyhjää retoriikkaa.

    Psykiatria keskittyy ja perustuu vain lääkehoitoon. Ihmisten sairauksia aiheuttaneisiin tekijöihin, hyvinvointiin ja olosuhteisiin ei kiinnitetä mitään huomiota. Mm. taustalla olevat ongelmat jäävät kokonaan ratkaisematta.

    Tästä syystä ihmiset eivät voi yhtään sen paremmin, ennen kuin joutuvat sairaalaan. Pahimmillaan sairaalareissusta ja heille määrätyistä lääkkeistä tulee pysyvä sairastumiskierre, joka ei katkea.

    Edelliselle sanoisin vielä sen, että loppuun laittamasi lause kertoo vain sen, että olet joko kyseisellä alalla, tai aivan tietämätön asioiden laidasta. Jos olet alalla, niin ymmärrettävästi puolustelet psykiatriaa ja psykiatrista hoitoa.

    Tosiasia on se, että psykiatria on tieteenä epäonnistunut. Sen hoitometodit ovat 1960-1970 luvulle jääneitä.

    Ja valitettavasti, ikävä kyllä näyttää siltä, että se, tiede ja uskottavuus ei tule koskaan muuttumaan paremmaksi, jos se ala kuunnella ja ottaa huomioon ihmisten itsensä näkemyksiä ja kokemuksia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Edelliselle: Olet todella pahasti väärässä. Aihe on hyvä ja aloituksessa mainitut asiat ovat täyttä totta.

    Ihmisiä ei auteta. Vaan heitä arvioidaan ja diagnosoidaan käytöksen ja sanomisen perusteella. Suurin osa annetuista diagnooseista on täysin pielessä. Ihmisiä ylilääkitään, heitä asetetaan pakkohoitoon, ja henkilö itse ei voi vaikuttaa mitenkään esim. oman hoitojaksonsa pituuteen.

    Psykiatria on mielivaltaista ja autoritääristä. Ja alalla olevat lääkärit ja etenkin hoitajat kohtelevat potilaita huonosti ja ihmisoikeuksia rikkovasti. Oikeastaan mt- diagnoosin saaneilla ei ole mitään ihmisoikeuksia, vaikka laissa niin sanottaisiinkin. Se on vain pelkkää sanahelinää ja tyhjää retoriikkaa.

    Psykiatria keskittyy ja perustuu vain lääkehoitoon. Ihmisten sairauksia aiheuttaneisiin tekijöihin, hyvinvointiin ja olosuhteisiin ei kiinnitetä mitään huomiota. Mm. taustalla olevat ongelmat jäävät kokonaan ratkaisematta.

    Tästä syystä ihmiset eivät voi yhtään sen paremmin, ennen kuin joutuvat sairaalaan. Pahimmillaan sairaalareissusta ja heille määrätyistä lääkkeistä tulee pysyvä sairastumiskierre, joka ei katkea.

    Edelliselle sanoisin vielä sen, että loppuun laittamasi lause kertoo vain sen, että olet joko kyseisellä alalla, tai aivan tietämätön asioiden laidasta. Jos olet alalla, niin ymmärrettävästi puolustelet psykiatriaa ja psykiatrista hoitoa.

    Tosiasia on se, että psykiatria on tieteenä epäonnistunut. Sen hoitometodit ovat 1960-1970 luvulle jääneitä.

    Ja valitettavasti, ikävä kyllä näyttää siltä, että se, tiede ja uskottavuus ei tule koskaan muuttumaan paremmaksi, jos se ala kuunnella ja ottaa huomioon ihmisten itsensä näkemyksiä ja kokemuksia.

    "että olet joko kyseisellä alalla, tai aivan tietämätön asioiden laidasta."

    Entä jos erilainen mielipiteeni johtuu siitä että tiedän keskivertoa enemmän? Mitäs sitten tapahtuis? Ja väärinkäsitysten välttämiseksi mainittakoon että, en vieläkään pääse lukemaan potilas asiakirjoja.

    No se siitä, mutta mainitsit olosuhteet, ja hyvinvoinnin. Olisiko sinulla heittää jotain konkreettisia ehdotuksia näihin sinänsä "itsestään selvyyksiin"? Tai joku ufompikin idea kelpaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Edelliselle: Olet todella pahasti väärässä. Aihe on hyvä ja aloituksessa mainitut asiat ovat täyttä totta.

    Ihmisiä ei auteta. Vaan heitä arvioidaan ja diagnosoidaan käytöksen ja sanomisen perusteella. Suurin osa annetuista diagnooseista on täysin pielessä. Ihmisiä ylilääkitään, heitä asetetaan pakkohoitoon, ja henkilö itse ei voi vaikuttaa mitenkään esim. oman hoitojaksonsa pituuteen.

    Psykiatria on mielivaltaista ja autoritääristä. Ja alalla olevat lääkärit ja etenkin hoitajat kohtelevat potilaita huonosti ja ihmisoikeuksia rikkovasti. Oikeastaan mt- diagnoosin saaneilla ei ole mitään ihmisoikeuksia, vaikka laissa niin sanottaisiinkin. Se on vain pelkkää sanahelinää ja tyhjää retoriikkaa.

    Psykiatria keskittyy ja perustuu vain lääkehoitoon. Ihmisten sairauksia aiheuttaneisiin tekijöihin, hyvinvointiin ja olosuhteisiin ei kiinnitetä mitään huomiota. Mm. taustalla olevat ongelmat jäävät kokonaan ratkaisematta.

    Tästä syystä ihmiset eivät voi yhtään sen paremmin, ennen kuin joutuvat sairaalaan. Pahimmillaan sairaalareissusta ja heille määrätyistä lääkkeistä tulee pysyvä sairastumiskierre, joka ei katkea.

    Edelliselle sanoisin vielä sen, että loppuun laittamasi lause kertoo vain sen, että olet joko kyseisellä alalla, tai aivan tietämätön asioiden laidasta. Jos olet alalla, niin ymmärrettävästi puolustelet psykiatriaa ja psykiatrista hoitoa.

    Tosiasia on se, että psykiatria on tieteenä epäonnistunut. Sen hoitometodit ovat 1960-1970 luvulle jääneitä.

    Ja valitettavasti, ikävä kyllä näyttää siltä, että se, tiede ja uskottavuus ei tule koskaan muuttumaan paremmaksi, jos se ala kuunnella ja ottaa huomioon ihmisten itsensä näkemyksiä ja kokemuksia.

    He, jotka ovat alalla, eivät ole aina samaa mieltä kuin ehkä toiset, jotka ovat alalla.

    Itse olen pyörinyt elämäni aikana psykiatrian rattaissa vuosikausia, siis aika nuoresta lähtien.
    Vanhetessa olen onneksi vähän " viisastunut ", tai mitä sanaa tuossa kohtaa sitten käyttäisikin.

    Mutta, olen vuosien varrella nähnyt todella paljon alan ammatti-ihmisiä, sekä lääkäreitä että hoitajia.
    Olen nähnyt heitä työssään, mutta joitain tuntenut myös ihan " siviilissä ".
    (Joskus vuosia sitten olen ollut jopa itseänikin hoitaneen tahon työntekijöiden kanssa viettämässä railakasta vapaa-aikaa.
    Näin jälkeenpäin senkin voi kertoa, kun tapahtuneesta on jo lähes 30 vuotta.)

    Näissä alalla työskentelevissä ihmisissäkin on valtavan suuria eroja.
    Keskusteluissa on tullut esille joskus jyrkästikin se, miten heistä osa suhtautuu esim. potilaiden lääkitsemiseen, eli joidenkin mielestä jopa ylilääkitykseen.

    Entiset hoitajat ovat puhuneet, että aikoinaan ihmettelivät juurikin sitä, miten paljon osastoilla tupataan joihinkin potilaisiin lääkkeitä.

    On aika mielenkiintoista ollut saada kuulla myös " sisäpiirin " ajatuksia ja mielipiteitä asioista.

    Onhan sairaaloissa ja poliklinikoilla kovin kirjavaa vaihtelua henkilökunnassa, ja toki kaikilla on omat mielipiteet hoitotavoista ja -menetelmistä.

    Hoitajat joutuvat osastoillakin toimimaan aika pitkälti kyseisen paikan " ohjeiden " mukaan. Eli kaikki eivät voi olla yksinkertaisesti vain ja ainoastaan samaa hyväksyvää mieltä, miten missäkin toimitaan ja hoidetaan.
    Sitten vaietaan asioista, jos halutaan työpaikka säilyttää.

    Itselläni on vuosien takaa yksi mieleen painunut kokemus sairaalasta, kun ensin olin suljetulla, ja oma hoitajani oli aika ilkeä ja tiukka. Sekä minulle, mutta myös muille.
    Kun sitten siirryin avo-osastolle, tämä sama hoitaja tuli sinne sijaistamaan jotain toista hoitajaa, ja olikin täysi yllätys, kuinka eri tavalla hän käyttäytyi siellä avo-osastolla.
    Hän jopa vitsaili ja naureskeli meidän potilaiden kanssa.

    Kyllä laittoi miettimään, että ainakin osittain taitaa paikka ( esim. osasto ) jonkinlaiset rajat ja toimintatavat asettaa myös henkilökunnalle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olen taas vaihteeksi eri mieltä. Ihmisiä pitää rohkaista avun piiriin niin hyvissä ajoin etteivät ongelmat pääse eskaloitumaan, kuten tämän foorumin vakio porukalla.

    Foorumin vakioporukka on on ollut psykiatrisessa hoidossa pääsääntöisesi kaikki, joten argumenttisi on outo. Jos joidenkin ongelmat ovat eskaloituneet, niin tuskin useimmiten on kyse niinkään psykiatrisen hoidon puutteesta. Lähes kaikkien mielenterveyshäiriöiden ennusteeseen vaikuttavista tekijöistä korostuvatkin eniten sellaiset asiat, joita psykiatrinen hoito nimenomaan tyypillisesti eskaloi. Heikko havaittu sosiaalinen asema, lapsuudentraumat, yksinäisyys, heikot sosiaaliset verkostot, päihde- ja huumeaddiktiot jne. eivät parane sillä, että annat ihmiselle äärimmäisen stigmatisoivan diagnoosin, huumaat hänet työkyvyttömäksi ja ehdotat ongelmien syyksi yksilön synnynnäistä poikkeavuutta. "Avun piiri" on niin ihanan naivistinen ilmaisu väkivaltaiselle huumaamiselle, nöyryyttämiselle ja keharitasoiselle älyllisyydelle, mille tuo "hoito" pohjautuu. Siitä oikeasti taitaa kokea hyötyvänsä lähinnä ihmiset, joille diagnoosi toimii oikeasti suojakuorena sille, ettei pärjää syystä tai toisesta elämässään. Jos ei onnistu missään ja elämä on ollut pelkkää epäonnistumista tai sen loputonta odottamista toisensa jälkeen, on varmaan kiva ajatella, että kaikki johtuu jostain psykiatrien diagnosoimasta oletetusti vakavasta neurobiologisesta ongelmasta. Ihmiset taas jotka haluavat ratkaista ongelmansa odottavat lääkäreiltä vähän muutakin, kuin kivoja identiteetin rakennuspalikkoja, joilla suojata heiveröistä itsetuntoa tai selittää sitä, miksi on oikeasti niin surkea ihmisenä epäonnistunut löysämoraalinen kusipää kuin on.

    Ihmiset jotka haluavat päästä elämässään eteenpäin ja aidosti ratkaista ongelmansa eivät etsi vain syitä saikuttaa, kuten niin monet psykiatrisesta hoidosta kiitolliset potilaat. He odottavat psykiatreilta samaa kuin he odottavat muiltakin lääkäreiltä. Hippokrateen valan mukaan lääkärien ensisijainen velvollisuus on olla vahingoittamatta potilaitaan. Ei edes ensisijaisesti auttaa, vaan olla vahingoittamatta. Jos auttaminen aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin auttamatta jättäminen, lääkärien velvollisuus on olla auttamatta vaikka potilas kuinka pyytäisi bentsoja ja mankuisi ADD-diagnoosia kun ei pärjännytkään yliopistossa odotustensa mukaisesti. Suurimmassa osassa mielenterveyshäiriöistä häiriöiden luonnollinen spontaani parantuminen on todennäköisempää sitä tukevassa terveessä ei-medikalisoivassa ympäristössä, kuin jos niitä hoidetaan lääketieteellisesti aka huumaamalla erinäisillä terveydelle haitalisilla psyykenlääkekoktaileilla. Esimerkiksi psykoosien ennuste oli huomattavasti parempi kehitysmaissa ennen, kuin neuroleptit levisivät niihin ja masennusperäiset työkyvyttömyyseläkkeet ovat psykiatrisen hoidon kattavuuden parantuessa räjähtäneet käsiin. Lääkärit eivät ota tosissaan omaa eettistä vastuutaan, vaan ulkoistavat ajattelun lääkeyhtiöiden konsulteille ja niiden kanssa hedelmällisestä yhteistyöstä nauttiville hoitosuositusten laatijoille. Monille työ on pelkästään väline ansaita mukava elämä ylemmässä keskiluokassa ja kompensaationa heikko-osaisille saattavat he ehkä äärimmäisessä tapauksessa jopa äänestää vasemmistoliittoa samalla, kun huumaavat potilaansa hengiltä. Ei heillä ole minkäänlaista todellista käsitystä edes siitä, mitä hoitavat eikä tarvitsekaan olla, koska ei heillä ole vastuuta hoitonsa tuloksista.


  • Anonyymi

   Oikeaan ja nappiin osuvaa tekstiä.

   Harvoin saa lukea tekstiä, johon voi helposti yhtyä ja olla siitä samaa mieltä.
   On kuin olisi minun kirjoittamaa. Mutta ei ole.

   Kiitos aloittajalle totuuksien ja asianlaidan kertomisesta!

   • Anonyymi

    Niin joskus se vain on niin että vain itse psykiatrian kaltoinkohdellut pystyvät samaistumaan toisen psykiatrian kaltoinkohdelleen kokemuksiin.

    Vaikka tämä on tällainen "vessan seinä kirjoitusten tasoinen sekoilu keskustelupalsta" , niin täälläkin aika ajoin ihmiset kirjoittavat inhimillistä tekstiä mitä normaalisti käyttäisivät keskustellessaan ystävien tai työtoverien kanssa.

    Monesti internet-keskustelu yleensä on vain paskaista vittuilua toisille kasvottomille henkilöille.

    Mutta kaikki ihmiset , jotka itse ovat joutuneet psykiatrisen hoidon pariin tietävät , että pää-asiassa hoito on huonoa , lähinnä vain psyykelääkkeillä turruttamista , joten uskon vahvasti että nämä psykiatrian arvostelijoiden vastaiset kirjoitukset ovat hyvin pitkälti aina olleet joko psykiatriassa tällä hetkellä työskentelevien lähettämiä tai sitten asiasta täysin tietämättömien maallikoiden vastoin parempaa tietoa kirjoittamia.


  • Anonyymi

   Neuroleptit tekee kemaillisen HIV taudin laskien valiosolut hiv potilaan tasolle, eli varmistetaan että vanhukset ja ei halutut ihmiset saavat tappavia infektioita ja syöpää, jota eivåt saisi, jos heidän kehon annettaisiin tuottaa normi määrä valkosoluja .
   Kun katsot neurolepti selosteen, niin paketissa lukee leucopenia, eli valkosolu anemia.

   Koululääketiede ei puhu totta psykiatrian historista.

   1. Darvin teki fransis calton, in kanssa ensimmäisenä kehitys kelvottomien ihmisten ja kehitys kelpoisten teorian sosiaali darvinismin (kiellettiin kejitys keövottomien kulta ja kelloseppien kaasutuksen jälkeen puoskarointina)

   Darvinin ystävä freud (korkea vapaamuurari kuten darvin) valittiin tekemään käytännön ihmis lajittelu toteutusta varten psyche teoria,
   Itkevät naiset merkattiin hysteerisiksi ja skitsofrenia diaknoosin sai, jos ei mieöluttänyt freudia, hysteeri, neiroosi, skitso diaknoosin ulkomuodostaan saaneet freud lajitteli kehitys kelvottomaksi joita alettiin kutsua psyche sairaiksi, ja heitä myrkytettiin opioidella, kuinka moni perheen äiti kuoli yliannostuksiin?

   Opioidi vietoitus kipuja sanottiin psykosomaattiseksi.

   Seuraava vaihe oli evoluutiossa kehitys kelvottomien sterilointi ja ennen kaasutusta eugenisti eli sosiaali darvinismi psykiatrit mittasi ennen kassutusta kallohatpilla kaikkien kallon, kyynärmitan, silmävärin ja kirjoitti tieteelliseen vihkoon, varmistaakseen että vain evoluutiossa kehitys kelvottomat kaasutetaan, jota ennen heidät uksilö yksilöltä merkattiin parantumattomaksi, geneettisesti mielisairaaksi. Kaasutuksen sai tehdä vain niille, joille psykiatrit oli tehneet luiden pituuteen ja ulkomuotoon perustuvan genettisen mielisairaan paperit.
   Geeni testin psykiatrit teki mittaamalla kallon muodon erilaisin mitoin ja määrätty silmäväri varmsiti geneettisen mielisairauden,

   Kun kaasutus kiellettiin, seuraava tappava psyche lääke oli insiliini, jota sai normaali sokeri potilaat britti tilaston mukaan 5 % kuoli eka shokkiin ja kaikki me muistamme myrkky hoitajat uutisista, jotka teki samaa nyt kuin psykiatrit 1970 luvulle asti.

   On erityistä naiviutta, jos yksilö kivittelee että kaasun kieltämisen jälkeen sattumalta psykiayrit valitsi insuliinin tappo aineeksi niille, jotka he itse oli merkammeet mielisairaaksi eli evoluutiossa kehitys keövpttoamksi.

   Sitten oli lithiumia (akkujen ongelma jäte ja kaikkia elämää luhentäviä aineita kuten nykyiset neuroleptit.

   Dobamiini on äärimmäisen tärkeä henkiselle ja fyysiselle suorituskyvylle, älylle, ja oppimiselle.
   Parknson taudissa dobamiinin tuotanto vähenee ja seuraus on vapina, katkokävly, älyllisten ja kejon toimintojen hidastuminen ja kuolema..

   Psykiatrit tekee tämän kemiallisesti, eli neuroleptien sivu vaikitukset saat tarkimmin selville lukemalla parkinson taudin, sillä neuroleptit sulkee samat toiminnot sulkemalla dobamiinin tuotannon, eli tahallaan tehty parkinson + vaökosolu anemia.

   On päivän selvää että ei ole sattumaa että juuri kemiallisen HIV, n tekevä aine otettiin insuliinin jatkeeksi.

   Evoluutiossa kehitys kelvottomat ulkomuodon tai kehon kipujen perusteella tai vain siksi että psykiatri ei pidä yksilöstä, merkataan mielisairaaksi.

   Psykiatria on aina ollut ja on nyt sosiaaali darvinismia, eli kyse ei ole tieteestä, vaan evoluutiossa kehitys kelvottomien leimaamisesta ja myrkytyksestä freudin ajasta tähän päivään.

   Valtio ei saa vaatia psykiatreja tekemään mielentila tutkimista, koska koko teoria on evoluutioon perustuva (koululääketiede salaa tämän osan, kuten koko psykiatrian todellisen historian).

   Antipsykiatristeja, jotka vastusti freudia, evoluutionistista ihmislajittelua on ollut aina.

   Jos maailma olisi kuunnellut heitä freidismi kuten evoluutio olisi kielletty ennen kuin he eteni opioidi myrkytys ja siitä kaasulla tappo vaiheeseen.

   93% ihmisistä uskoo fanaattisesti mihin tahansa teoriaan, (teoria on sadisti gurujen mielipide) jos tulee marxismi he tappavat ne jotka ei marxia usko.

   Kun tulee sosiaali darvinismi ja sen mukana psykiatria he uskovat siihen ja ovat valmiita tappamaan kenet tahansa psykiatri määrää.

   Kun tulee pannukakku teoria, he oli valmiit tappamaan galileon.

   Loppu 7% ihmisistä on kokonaisnäkökykyisiä, ja vastustavat kaikkia teorioita, ne on suulla tehtyjä tieteitä ja tervejärkiset tietää että joka ikinen varsinkin nyky psykiatrian sairas ihmislajittelu teoria, johtaa yksilö yksilöltä kansan murhaan.

   Psyykke elintä ei ole olemassa, joten ei voi olla psyykken, olemattoman elimen tauteja, eikä tohtoreita.

   Kaikki vaan lähti kolmesta kaverista, joilla oli sama etninen tausta ja jotka tuntsi toisensa (Moses Mordicay levy eli vaihto nimeltä KARL MARX, DARVIN ja FREUD päättivät tehdä ihmisten tuhoamis teorioita, joista jokainen teoria on tappanut kymm.miljoonia ihmisiä.

   Jos maa sairastuu teorioihin, se on vaarallinen omalle kansalleen.

   Uskokoon psykiatriaan ken tahtoo, minä en usko vaarallsia, sairaita, sadistisia kidutukseen murhiin käytettyä psykiatrian teoriaa, leimojen tausta on aina ihmisviha.

  • Anonyymi

   Minä en ole käynyt enää 5 vuoteen lääkärissä koska pelkään niitä. Ennen en pelännyt vaan uskoin niiden haluavan auttaa mutta nykyään en usko näin.

  • Anonyymi

   Sairastuin psykoosiin joka hävisi parissa päivässä kun vain sain nukuttua kunnolla. Lääkäri tuumasi vaan että erinomainen vaste lääkitykselle. Tiedä sitten.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joku pahoitti mielensä Afrikantähti pelistä

   Rasismikohu Helsingin yliopistossa – riistoleikkejä ja Afrikan tähti -vitsailua: ”Olen sanaton” Musta vaihto-opiskelija tyrmistyi, kun opiskelijat esi
   Maailman menoa
   603
   9534
  2. Professori tyrmää Marinin hallituksen korona toimet

   https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/6a55281c-4f12-46d6-be17-f9ee97637f12 Professori Martin Scheinin esittää rajua kritiikkiä Suomen koronapäätöksi
   Maailman menoa
   144
   2769
  3. Oho! Sointu Borg juhli rajusti Tallinnassa: Nahkarotsi hävisi, korjaussarja kutsui: "Johan oli vklp"

   No nyt! Sointu Borg on räväkkä nainen, joka ei peittele sanomisiaan, eikä muotojaan. Instagramissa hän kuvailee itseään #röyhkeästirohkea. Tarkkasilmä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   9
   2305
  4. Seksikäs naispari! Sita Salminen innoitti Jukka Haapalaista: "Toteutui monenlaiset päivä- ja yöunet"

   Sita Salminen ja Kia Lehmuskoski vetivät naisparina hitaan, mutta sitäkin sensuellimman valssin Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa. Ja saivat sekä yle
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   2253
  5. Sofia hehkutti kovaan ääneen lapsen tekoa

   Mutta eipä sekään homma etene. Ehkä parempi niin.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   1026
  6. Piispa Laajasalo paholaisen asialla.

   Koskaan kukaan todellinen Jumalan palvelija ei ole alentunut sanomaan noin tuomitsevia ja syyllistäviä lausuntoja julkisesti ihmisistä, jopa omista se
   Maailman menoa
   339
   875
  7. mies kysymys sulle

   missä haluaisit meidän näkevän?
   Ikävä
   57
   858
  8. Pub marjuskan anniskeluluvat

   hyllylle kunnes vanhan miehen pahoinpitely selvitetää perinpohjaisesti. Nyt ois mikan aika astua julkisuuteen tapahtumien kulun suhteen ettei kaikki p
   Haapavesi
   11
   729
  9. Oon kait mä vähän

   Typerä kun mä jatkan vaan vaikka sä yritit kait hiljaisuudella kertoa ettet edes tykkää?? 🤔😟
   Ikävä
   56
   678
  Aihe