irti diapamista

pamdipam

Olen syönyt 33 vuotta diapamia, tai se rinnakaisvalmisteita. Viimeiset viisi vuotta vuorokaudessa 30mg. Nyt miettinyt miten tuonkin voisi ajaa alas.

Kerran lopetin puoleksitoista vuodeksi. Silloinen lähtötaso oli korkeampi, mutta puolessa vuodessa pääsin irti. Tosin jäi erilaisia tutinoita ja rinnan ahdistuksia, joihin kävin etsimässä syytä lääkäreiltä. Ei löytynyt fyysisiä sairauksia.

Sitten avoeron jälkeen aloin taas syömään, eikä määrä ole tuosta 30mg/vrk isontunut. Viiden vuoden aikana.

Oon miettinyt miten pääsisi ilman viekkareita irti. Yksi lääkäri sanoi minulle, että historiallani tuo puolen vuoden lopetus oli aivan liian nopea. Puhui, että voisi olla jopa kolmenkin vuoden juttu, mikäli haluan ilman mitään viekkareita irti.

Tänään sitten juuri koulusta päässyt sairaanhoitaja a-klinikalla sanoi, että ei mitään kolmia vuosia. Kyllä MEILLÄ ajetaan nuo lääkkeet nopeammina alas.
Ei auttanut, vaikka sanoin minulla olevan huonot kokemukset tuosta nopeasta alasajosta.

Yritin sanoa sille, että olen syönyt lääkettä säännöllisesti jo ennen kuin hän syntyi, yli puolet elämästäni. Ei se nyt oikein halunnut ymmärtää.

Muutenkin alkoi v*tuttaa koko paikallinen klinikka. Tukea sieltä lähdin hakemaan. Vastaus on moralisointia ja syyllistämistä. Ai niin, AA:ta suosittele :D Voi jumalan pyssyt.

Aika jännä, ettei tyttö ollut koskaan kuullutkaan tuosta: http://www.sosiaalisairaala.fi/koulutusmateriaalia/bentsodiatsepiini_hoitomanuaali.pdf

Luulisi, että alalle erikoistuvat jossain vaiheessa tuonkin edes läpi selaavat.

14

408

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hoitajakupla

      Alan ihmiset on joskus dorkimmat. Ne leijuu jossain epätodellisessa maailmassa.
      Terveydenhoitoalalta yleensäkin kuulee niin naivia juttua, että ihmettelee, mitä niissä opistoissa ja kouluissa opetetaan ja eikö ole mitään käytännön harjoittelujaksoa erilaisissa hoitopaikoissa.
      Tiedon taso on alempi kuin normaalilla yleissivistyneellä ihmisellä !

    • Pamiton

      Aloittajalta kysyisin että millaisia oloja sulla tuli jos olit sen 1.5v ilman pameja? siis mitä vieroitus oloja? Itekin oon käyttänyt noin 20v epäsäännöllisen säännöllisesti diapamia. Kylläkin aina pienellä
      määrällä 5-10mg .
      Tuntuu että oikein kukaan ei oo vuosia tai vuosikymmeniä käyttänyt bentsoja,ja tietty hyvä jos ei olekaan! Ja miksi muuten haluat lopettaa diapamit?

      • pamdipam

        Oli erilaisia ahdistustiloja. Kaulaa ja rintakehän yläosaa puristi. Kävin yleislääkäreilä, kun epäilin kilpirauhasessa olevan jotain häikkää. Ei ollut.
        Lisäksi jalkojen puutumista, öisin alaraajojen nykimistä. Leukoja särki.
        Mulla samaan aikaan oli menossa tupakointi ja lakkoyritykset siitäkin, joten vaikea sanoa kumman vieroitusoirereista oli enemmän kysymys. Nyt olen onneksi pari vuotta ollut polttamatta.
        Hermostuneisuus ja kärttyisyys. Oli kuitenkin helppo ajatella, että mähän olen aina ollut tällainen äkäpussi.
        Lisäksi tuli pari kertaa sellainen olo, että en uskalla nousta autosta ja mennä puolison kanssa kauppaan. Jonkinlainen paniikkikohtaus.

        Ei oo mikään helppo nakki päästä irti pitkän käytön jälkeen. Enkä tiedä onko tarvettakaan, kun elämää max 30v jäljellä.
        Päähän ottaa tuo lääkäreiden ja hoitureiden syyllistäminen. Olo kuin rikollisella.
        Samanlaista joskus oli aptekissakin, kun haki lääkkeitä.


      • dilidaa

        Samat kokemukset tuosta syyllistämisestä. Ennen kävin yksityisellä puolella ja siellä sentään kohdeltiin ihmisenä. Varojen vähetessä siirryin julkiselle puolelle ja siellä tämä syyllistämisrumba alkoi. Oma suhtautumiseni bentson käyttöön oli ennen ihan neutraali ja hyvä. Nyt tuntuu siltä kuin olisi pahankin rikoksen tehnyt ja käytöstä on aiheutunut stressiä ja syyllisyyden tunteita joita ei ennen ollut ollenkaan.


      • MrPanic

        Ei ole kummoisia kokemuksia yksityiseltäkään puolelta. Ylimielisyyttä ja ymmärtämättömyyttä.


    • eikukaanjoopajoo

      Miksi haluat nyt lopettaa? Jos toimii ja sen kummempia haittoja ei ole niin tilannehhan on hyvä? Mitä jos olisit stressaamatta itseäsi asialla ja vaikka tyytyisit annoksen pieneen laskemiseen jos itse niin haluat?

    • Pamiaivo

      Diapamia olen käyttänyt myös säännöllisesti yli 35vuotta. Lopetin omatoimisesti ja HITAASTI. Kolme vuotta sitten otin viimeiset murut. Onnistuu kun ei pidä kiirettä ja on motivaatiota.

    • Pamiton

      Hyvää tekstia! tuli mieleen mitä "Pamiaivo" sulle tuli oireita kun hitaasti lopetit? ois kiva kuulla.Tuossa viestin aloittaja kertoikin omia oireitaan..Itsellä tullu ehkä just pahoja paniikki,ahdistus,hyytelö jalat,pakkoajatuksia yms. Sellainen vähän jatkuva ahdistus päällä ja siis huomaan että en ole oma itseni.

      Lekuri määräs propralia ja se on kyllä ihmeen hyvin lievittänyt ahdistusta mulla vaikka siis vaan beetasalpaaja..

      Mulla oli ennenkin salpaajat käytössä(verenpaineeseen) mutta ne oon lopettanut.

    • caddys

      olen syönyt tai rouhinu 30 vuotta bameja5mg 3kert,päiv, ja nyt lopetus oli 8 viikos ja nyt ihan saatanan moiset jälkkärit ei tiedä mikä maa mikä valuutta ja määräs sen tilalle kiteperonon 25mg aivan paska, en saa unta levoton fiilis et meiaa daiju halkee, onko APUJA?

      • caddys

        kuin kauan jälkkärit kestää


    • pamdipam

      Tuosta syyllistämisestä vielä. Itsellä oli 2000- luvun alussa apteekkisopimus, että vain yhdestä apteekista sain lääkkeeni. Silloin määrät oli varmaan kaksinkertaisia nykyiseen verrattuna. Muistelen jonkun farmaseutin katsetta/asennetta. Kohteli kuin jotain sontaa.
      Samaan aikaan tuli paikallisia narkkareita renkaat nenissä irokeesitukissa hakemaan puhtaita neuloja. Pientä vaille, ettei näille rullattu punaista mattoa, oltiin niin ystävällisiä että!
      Tuli tunne, että ei mee oikein.

      Miksi sitten haluaisin eroon pameista? Kai kun ikää tulee pelottaa, jos ne aiheuttaa jotain ennenaikaista häikkää päässä.. muistihäiriöitä, tai dementiaa. En tiedä, voi olla turhia pelkoja.

      Sitä en ymmärrä, miksi tk-lääkärit ja yksityisetkin ovat niin hanakasti kirjoittamassa jotain masennuslääkereseptejä. Niin kuin ne olisivat harmittomia. Nämä SSRI- ja SNRI- myrkyt. Hirveitä sivuvaikutuksia, eikä niistäkään noin vain pääse eroon. Kovia vieroitusoireita kuulemma.

      Saakohan lääkärit jotakin hyvää lääkefirmoilta, kun edistävät näiden tuotteiden myyntiä?

      Väkisin tulee mieleen. Pamit taas ovat halpoja. Ja perhana kun vielä auttavatkin varsin monia ihmisiä selviämään elämisessä. Taidan itse pysyä näissä. Mulla on sentään annos pysynyt viimeiset viisi vuotta samana, enkä sekakäytä.

    • Pamiton

      Toi on muuten niin totta että SSRI nappeja kyllä tarjotaan joka luukulla,mutta Bentsot on kirosana vähän joka tiskillä! Joo ymmärrän kyllä riippuvaisuus Pameissa,mut niin ne sanoo että kauheeta paskaa noi SSRI lääkketkin kuulemma?
      Varmaan moni kuka bentsoja käyttää niin pelkää että respa peruutetaan syystä tai toisesta yht äkkii?

    • MrPanic

      Aloittajan ensimmäiseen kirjoitukseen: tuo on niin tuttua, että alan asiantuntijat eivät aivan liian usein tunnekaan alaa. Todellisuudessa useimmiten luulevat vain tuntevansa, ja ovat kykenemättömiä ymmärtämään ettei sama sapluuna sovi kaikille, ja kykynemättömiä myös kuuntelemaan potilasta. Ja eivät tosiaan useimmiten ole kuulleetkaan tuosta Ashtonin manuaalista. Kävin juuri yksityisellä puolella RUINAAMASSA manuaalin vaatiman annoksen (30mg) diapamia, jonka erittäin vastentahtoisesti ja ylimielisen nauruntapaisen säestämänä sain. Luonnollisesti hän ei pitänyt edes vaihtoehtona sitä, että lääkkeenvaihdos toteutettaisiin asteittain, ei muuta kuin tasolta 3mg klonatsepaamia suoraan tasolle 30mg diatsepaamia (kun vastaava ekvivalentti annos olisi n. 60mg). ONNEKSI minulla on varastossa riittävä määrä rivatrilia vaihdoksen toteuttamiseen. Itse yrittelemässä juuri diapamin sisäänajoa päästäkseni eroon rivatrilista, josta myös aloitin juuri uuden ketjun.

    • LääkkeetAlas

      Kyllä sinulle tulee pitkä alasajo noin pitkään ja tuhdeilla annoksilla käytön jälkeen. Soita lääkekatkoja suorittavalle klinikalle. Tiedän ihmisiä, joilla on ollut 1v sairaalajakso alkuun. Pudotus on todella pitkä. Onnea kuitenkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe