Teettekö pizzaa

jotainsyömk

Teettekö pizzaa kuinka usein, itse teen vähän sen korviketta elikä lämpöisiä voileipiä. Tänään oli ruisleipäpohjalla tonnikalaa tomaattikastikkeessa ja cheddarjuustoa.

26

414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainamaistuu

      Eivät lämpöiset voileivät ole mikään pitsankorvike. Niitä tehtiin jo kymmeniä vuosia suomalaisperheissä ennen kun suomalaiset näki ensimmäisen pitsan. Eli ihan oma ruokalajike. Meidän perheessä välillä kausia että lämmitämme niitä saunan jälkeen. Täytteitä voi melkein mitä vain. Pelkkä tomaatti ja juustoa päälle. Meillä tyypillisesti vaalealle paahtoleivälle Mexican tonnikalahiutale missä papuja,maissia hiven mukana tai sitten curry majoneesi tonnikalalla. Toki voi käyttää ihan mitä kaapista löytyy. Vaikkapa lauantaimakkaraa ja juustosiivu päälle

      • ainamaistuu

        Hieman lisäystä kun kerran puhui pitsankorvikkeesta. poikani keksi ainakin yhden viime vuonna joka muistutti ja maistui enemmän pitsalta ulkonäköä myöten. Olimme edellisenä päivänä tehneet jauheliha tortilla wrappseja niisä pehmeistä letuista mitä saa välillä kaupasta euron paketti. Niitä sitä täytteitä jäi yli ja hän levitteli letun päälle ohuesti ketsuppia ja päälle sitten jauhelihaa, silputtua tomaatti, maissia sekä juustoraastetta. Pisti uunin kunnes juusto suli.


    • köyhäkokkaa

      Tehdään pizzaa aika usein, koska lähikaupoissamme on aika usein punaisilla lapuilla valmiita pizzapohjia ja lisäksi on -50% lapuilla monenlaista täytteeksi sopivaa, kuten juustoja ja erilaista lihaa, kalasäilykkeet käy myös, sekä jotain tomaattisoseita yms. Jauhetaan jauheliha itse niistä mitä sattuu olemaan tarjolla.
      Joskus tehdään itse pizzapohjat, kun on jäännyt sopivasti perunamuusia tai on saatu ilmaiseksi pottumuusijauhetta, sekaan vaan lisäksi jauhoja.
      Joskus tehdään pelkästään kasviksista ne pizzat.
      Paistetaan yleensä pari uunipellillistä kerralla niitä pizzoja, kun kerran tekemään aletaan. Ei ole kovin kallista ruokaa, kun aineet on tarjouksista tai ilmaiseksi saatuja.

    • pizzahanjust

      Eikös toi pizza justiin ole ollut tavallisen väestön ruoka esim, Italiassa mihin laitettu mitä jäänyt tähteitä.

      • köyhäkokkaa

        Totta, kylläpizza on nimenomaan alkujaan köyhien ruokaa, koska siihen on voitu laittaa sitä mitä löytyy ja kuumentamalla pizzaa on saatu sellaisistakin tomaateista vielä syötävää, mitä muuten ei enään välttämättä söisi tuoreena.
        Mei ainakin laitetaan pizzaan hieman jo "väsyneet" tomaatit ja päiväysvanhat leikkeleet yms. Päälle juustoa, joka sekin monasti päiväysvanhaa.


      • nuukuuskunniaan

        Juuri niin. Pitsa on italialainen "viikon erikoinen" eli taikinan päälle kerätyt viikon tähteet. Suomessa pyttipannu toimii hieman samaan tapaan. Pyttipannun voi tehdä mainiosti myös ilman lihaa.


      • ainamaistuu

        Scratched food eli pyttipannua löytyy kaikissa maissa. Hieman eri muodossa mutta sama idea että laitetaan ruokaa siitä mitä kaapissa löytyy. Suomalaisten varsinkin 70-luvulla suosittu paellan syöminen Espanjassa olikin heikäläisten pyttipannua. Nykyään sitä ei sieltä ravintoloista helposti saa. Pohjoismaalainen pyttipannu aika yhteläinen sikäli erottuu ruotsalaisten kermainen pyttipannuversio. Herkullista mutta tulee helposti syötyä liikaa..


    • Karoshi

      Leipäjonon leipä on aina eilistä. Teen niistä kerralla pellisen lämpimiä voileipä ja pakastan sitten mikrossa lämmitän annoksenkerrallaan. Teen paseeratusta tomaatista päällisen johon lisään mitä milloinkin (liha kana kalkkuna) ja mausteita ohuelti juustoraastetta. Leipä uusiutuu ja on maukasta levitettä ei tarvitse.

      Nyt tein erityisherkkua: 2 munaa 25 g jauhoja vettä vaniliinisokeria ja ruokalusikallinen kaakaojauhoa. Annoin taikinan turvota ja paistoin siitä 2 kpl räiskäleitä Avokadoöljyssä. Sulatin mustikoita 150g ja söin herkun yhdessä. Naminami hinta 0,30 € itse kerätyt mustikat.

      Nakkimunakas on myös iskemätön herkku 5 kpl nakkeja 3kpl munia vettä mausteita paistan oliiviöljyssä. Munat nakit = 0,50 €

    • kyllämaisttttt

      Kyllä lämpimät voileivät maistuu ja toi hyvä tapa tehdä niitä valmiiks ja pakastaa ja ottaa sieltä käyttöön.

      • herkkuleivät

        Onpa muuten hyvä idea, en ole kokeillutkaan tuossa muodossa leipiä pakastaa. Kiitos hyvistä vinkeistä!


    • herkkuleivät

      Vastaus aloittajalle, pizzaa ja lämpimiä leipiä tulee tehtyä noin joka toinen viikko.

      • hyväherkkkkk

        Hyvä herkutella välillä ettei mene liian totiseks.


    • Teen useammin kuin pitäis. Vehnäjauho,vesi ja yhdestä pussista riittää hiivaa kolmeen normipizzaan. Loput hiivasta pakkaseen ..säilyy.Tomaattipyree,tomaatit, ja vanhat juustot jotka sulaa mukaan vaan. Onneksi lenkkeilen vastapainoksi on se sen verran tuhtia. mutta todellakin köyhän ruokaa. Nyt saa sienetkin metsästä pizzaan mukaan. Työmarkkinatuelle meni ja tulot tippu kun hevosen häntä. Pääsee taas oikean köyhäilyn makuun.

    • jokapäivääääää

      Pitzzaa tulee syödä joka päivä ja makaronia tietenkin

    • enkinä

      En tee koskaan pitsaa koska pohjan tekeminen on hidasta ja ällöttävää puuhaa. Taikinaklimpin kun pitää vielä tekeytyä jääkaapissa 1-2 päivää. Teen sen sijaan laatikko- ja keittoruokia. Hauduttelen toisinaan myös padassa stroganovia.

      • samkeittooo

        Sama täällä ni nykyään olen alkanut tekeen aina perjantaina päivällisaikaan keiton ja sitten syön sitä viikonlopun


      • Vaihteluvirkistää

        Joka päivä ei pitäisi syödä samaa ruokaa. Aineenvaihduntajuttu ja myös ruuan sisältökysymys; et saa monipuolisesti kaikkia ravintoaineita jos ruoka on samaa monta päivää peräkkäin.


    • Huonovälipala

      En ole tehnyt tooosi pitkään aikaan. Keskityn oikeaan ruokaan jota pizza ei ole.

    • TouretteKokki

      Ota pitaleipiä ja laita sinne sisälle pyreet, juustot, sekä mieleisesi täytteet. Laita mikroon pariksi (HEITÄ VITTU SINNE MIKRON PERÄSEINÄLLE NIIN ETTÄ KAIKKI ROISKUU SAATANA) minuutiksi. Itse suosin tonnikalaa, simpukoita, katkarapuja, salamia (PASKAA HELVETTI), ym.

    • pizzamargarita

      Kyllä pizzaa tulee aina välillä tehtyä. Ja myös noita voileipiä, ja ne on usein pizzaa parempiakin.
      Täytteitä ei aina tarvitse kuin tomaattimurskan ja juustoa.
      Vanhat juustokannikat voi pakastaa odottelemaan kun tulee pizzapäivä.

    • ruisleipäääää

      Yleisin mun lämminvoileipä on ruisleipää ja tonnikalaa mihinkä laitan ketsuppia, juustoa päälle ja uuniin että tulee rapeutta.
      Toki ranskanleivästä saa kanssa hyvän ja jotain lihaa täytteeksi. Pitzaa en toisaalta viitsi alkaa vääntään kun pohjasta tulee mitä tulee.

      • Puolikiloapäivässä

        Ranskanleipä on yhtä kuin pulla; valkoista vehnäjauhoa, ei mitään ravintoarvoa. Ruisleipä on hyvä, mutta mihin olet missannut kaikki vihannekset?


    • luuletainoaaaa

      Luuletko tosiaan että joku lämminvoileipä ainoa syöminen päivän aikana kun huolestunut kasviksista.
      Kuvastaa hyvin henkilön mustavalkoista ajatusmaailmaa ja näin ollen päänupilla ei ole töitä tehty ainakaan 10 vuoteen.

      • Revisiitä

        Tästä kommentista näkyy että vihannekset ovat jääneet väliin. Jotta huolehdi vain oma musta aukkosi. Vastauskohtakin on päin hevon peetä.


    • osujaupposssss

      Syö vaan kasviksia buuaaahh buaaahhh kiäh kiäh kiäh buuuaaaahhhh,,,, osu ja uppos.

      • Mikäniin

        Ihan satavarmasti, mua ei tartte käskeä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nyt tajusin mitä haet takaa

      En epäile etteikö meillä olisi kivaa missä vaan. Se on iso hyppy henkisellä tasolla sinne syvempään päätyyn, kuten tiedä
      Ikävä
      43
      3523
    2. Kiitos kun sanoit ikävästi minulle, herkälle

      Sait kesälomani pilattua😔
      Ikävä
      36
      2154
    3. Naiselle mieheltä

      Huomasin tuossa, että jääkaapissani on eräs sinun ostamasi tuote edelleen avaamattomana. Arvaatko mikä?
      Ikävä
      30
      1819
    4. Kaipaan niin....

      Aaawww mikä kaipuun tunne iski ja lujaa🥺😭❤️
      Ikävä
      17
      1579
    5. Eiii...

      Etkä! 😘
      Ikävä
      23
      1538
    6. Jalkapalloa

      Ura ja Kokkola Cup?
      Kannus
      14
      1488
    7. Mikset vain

      Unohtaisi?
      Ikävä
      24
      1397
    8. En ymmärrä miksi minä

      Maailma on täynnä sinulle muita
      Ikävä
      14
      1257
    9. Ihmetteletkö, mihin sinussa ihastuin?

      Pikkuhiljaa huomasin, että olet ainutlaatuinen luonne, plussana tietysti ulkoiset avut. Toista ei taida löytyä koko maai
      Ikävä
      78
      1225
    10. Mitä yhteistä on sulla ja kaivatulla?

      Onko teillä samantyyppinen olemus tai luonne? Vai muistuttaako vartalonne toisiaan? Tai kasvot? Entä pukeutuminen? Onko
      Ikävä
      84
      1155
    Aihe