Teettekö pizzaa

jotainsyömk

Teettekö pizzaa kuinka usein, itse teen vähän sen korviketta elikä lämpöisiä voileipiä. Tänään oli ruisleipäpohjalla tonnikalaa tomaattikastikkeessa ja cheddarjuustoa.

26

396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ainamaistuu

      Eivät lämpöiset voileivät ole mikään pitsankorvike. Niitä tehtiin jo kymmeniä vuosia suomalaisperheissä ennen kun suomalaiset näki ensimmäisen pitsan. Eli ihan oma ruokalajike. Meidän perheessä välillä kausia että lämmitämme niitä saunan jälkeen. Täytteitä voi melkein mitä vain. Pelkkä tomaatti ja juustoa päälle. Meillä tyypillisesti vaalealle paahtoleivälle Mexican tonnikalahiutale missä papuja,maissia hiven mukana tai sitten curry majoneesi tonnikalalla. Toki voi käyttää ihan mitä kaapista löytyy. Vaikkapa lauantaimakkaraa ja juustosiivu päälle

      • ainamaistuu

        Hieman lisäystä kun kerran puhui pitsankorvikkeesta. poikani keksi ainakin yhden viime vuonna joka muistutti ja maistui enemmän pitsalta ulkonäköä myöten. Olimme edellisenä päivänä tehneet jauheliha tortilla wrappseja niisä pehmeistä letuista mitä saa välillä kaupasta euron paketti. Niitä sitä täytteitä jäi yli ja hän levitteli letun päälle ohuesti ketsuppia ja päälle sitten jauhelihaa, silputtua tomaatti, maissia sekä juustoraastetta. Pisti uunin kunnes juusto suli.


    • köyhäkokkaa

      Tehdään pizzaa aika usein, koska lähikaupoissamme on aika usein punaisilla lapuilla valmiita pizzapohjia ja lisäksi on -50% lapuilla monenlaista täytteeksi sopivaa, kuten juustoja ja erilaista lihaa, kalasäilykkeet käy myös, sekä jotain tomaattisoseita yms. Jauhetaan jauheliha itse niistä mitä sattuu olemaan tarjolla.
      Joskus tehdään itse pizzapohjat, kun on jäännyt sopivasti perunamuusia tai on saatu ilmaiseksi pottumuusijauhetta, sekaan vaan lisäksi jauhoja.
      Joskus tehdään pelkästään kasviksista ne pizzat.
      Paistetaan yleensä pari uunipellillistä kerralla niitä pizzoja, kun kerran tekemään aletaan. Ei ole kovin kallista ruokaa, kun aineet on tarjouksista tai ilmaiseksi saatuja.

    • pizzahanjust

      Eikös toi pizza justiin ole ollut tavallisen väestön ruoka esim, Italiassa mihin laitettu mitä jäänyt tähteitä.

      • köyhäkokkaa

        Totta, kylläpizza on nimenomaan alkujaan köyhien ruokaa, koska siihen on voitu laittaa sitä mitä löytyy ja kuumentamalla pizzaa on saatu sellaisistakin tomaateista vielä syötävää, mitä muuten ei enään välttämättä söisi tuoreena.
        Mei ainakin laitetaan pizzaan hieman jo "väsyneet" tomaatit ja päiväysvanhat leikkeleet yms. Päälle juustoa, joka sekin monasti päiväysvanhaa.


      • nuukuuskunniaan

        Juuri niin. Pitsa on italialainen "viikon erikoinen" eli taikinan päälle kerätyt viikon tähteet. Suomessa pyttipannu toimii hieman samaan tapaan. Pyttipannun voi tehdä mainiosti myös ilman lihaa.


      • ainamaistuu

        Scratched food eli pyttipannua löytyy kaikissa maissa. Hieman eri muodossa mutta sama idea että laitetaan ruokaa siitä mitä kaapissa löytyy. Suomalaisten varsinkin 70-luvulla suosittu paellan syöminen Espanjassa olikin heikäläisten pyttipannua. Nykyään sitä ei sieltä ravintoloista helposti saa. Pohjoismaalainen pyttipannu aika yhteläinen sikäli erottuu ruotsalaisten kermainen pyttipannuversio. Herkullista mutta tulee helposti syötyä liikaa..


    • Karoshi

      Leipäjonon leipä on aina eilistä. Teen niistä kerralla pellisen lämpimiä voileipä ja pakastan sitten mikrossa lämmitän annoksenkerrallaan. Teen paseeratusta tomaatista päällisen johon lisään mitä milloinkin (liha kana kalkkuna) ja mausteita ohuelti juustoraastetta. Leipä uusiutuu ja on maukasta levitettä ei tarvitse.

      Nyt tein erityisherkkua: 2 munaa 25 g jauhoja vettä vaniliinisokeria ja ruokalusikallinen kaakaojauhoa. Annoin taikinan turvota ja paistoin siitä 2 kpl räiskäleitä Avokadoöljyssä. Sulatin mustikoita 150g ja söin herkun yhdessä. Naminami hinta 0,30 € itse kerätyt mustikat.

      Nakkimunakas on myös iskemätön herkku 5 kpl nakkeja 3kpl munia vettä mausteita paistan oliiviöljyssä. Munat nakit = 0,50 €

    • kyllämaisttttt

      Kyllä lämpimät voileivät maistuu ja toi hyvä tapa tehdä niitä valmiiks ja pakastaa ja ottaa sieltä käyttöön.

      • herkkuleivät

        Onpa muuten hyvä idea, en ole kokeillutkaan tuossa muodossa leipiä pakastaa. Kiitos hyvistä vinkeistä!


    • herkkuleivät

      Vastaus aloittajalle, pizzaa ja lämpimiä leipiä tulee tehtyä noin joka toinen viikko.

      • hyväherkkkkk

        Hyvä herkutella välillä ettei mene liian totiseks.


    • Teen useammin kuin pitäis. Vehnäjauho,vesi ja yhdestä pussista riittää hiivaa kolmeen normipizzaan. Loput hiivasta pakkaseen ..säilyy.Tomaattipyree,tomaatit, ja vanhat juustot jotka sulaa mukaan vaan. Onneksi lenkkeilen vastapainoksi on se sen verran tuhtia. mutta todellakin köyhän ruokaa. Nyt saa sienetkin metsästä pizzaan mukaan. Työmarkkinatuelle meni ja tulot tippu kun hevosen häntä. Pääsee taas oikean köyhäilyn makuun.

    • jokapäivääääää

      Pitzzaa tulee syödä joka päivä ja makaronia tietenkin

    • enkinä

      En tee koskaan pitsaa koska pohjan tekeminen on hidasta ja ällöttävää puuhaa. Taikinaklimpin kun pitää vielä tekeytyä jääkaapissa 1-2 päivää. Teen sen sijaan laatikko- ja keittoruokia. Hauduttelen toisinaan myös padassa stroganovia.

      • samkeittooo

        Sama täällä ni nykyään olen alkanut tekeen aina perjantaina päivällisaikaan keiton ja sitten syön sitä viikonlopun


      • Vaihteluvirkistää

        Joka päivä ei pitäisi syödä samaa ruokaa. Aineenvaihduntajuttu ja myös ruuan sisältökysymys; et saa monipuolisesti kaikkia ravintoaineita jos ruoka on samaa monta päivää peräkkäin.


    • Huonovälipala

      En ole tehnyt tooosi pitkään aikaan. Keskityn oikeaan ruokaan jota pizza ei ole.

    • TouretteKokki

      Ota pitaleipiä ja laita sinne sisälle pyreet, juustot, sekä mieleisesi täytteet. Laita mikroon pariksi (HEITÄ VITTU SINNE MIKRON PERÄSEINÄLLE NIIN ETTÄ KAIKKI ROISKUU SAATANA) minuutiksi. Itse suosin tonnikalaa, simpukoita, katkarapuja, salamia (PASKAA HELVETTI), ym.

    • pizzamargarita

      Kyllä pizzaa tulee aina välillä tehtyä. Ja myös noita voileipiä, ja ne on usein pizzaa parempiakin.
      Täytteitä ei aina tarvitse kuin tomaattimurskan ja juustoa.
      Vanhat juustokannikat voi pakastaa odottelemaan kun tulee pizzapäivä.

    • ruisleipäääää

      Yleisin mun lämminvoileipä on ruisleipää ja tonnikalaa mihinkä laitan ketsuppia, juustoa päälle ja uuniin että tulee rapeutta.
      Toki ranskanleivästä saa kanssa hyvän ja jotain lihaa täytteeksi. Pitzaa en toisaalta viitsi alkaa vääntään kun pohjasta tulee mitä tulee.

      • Puolikiloapäivässä

        Ranskanleipä on yhtä kuin pulla; valkoista vehnäjauhoa, ei mitään ravintoarvoa. Ruisleipä on hyvä, mutta mihin olet missannut kaikki vihannekset?


    • luuletainoaaaa

      Luuletko tosiaan että joku lämminvoileipä ainoa syöminen päivän aikana kun huolestunut kasviksista.
      Kuvastaa hyvin henkilön mustavalkoista ajatusmaailmaa ja näin ollen päänupilla ei ole töitä tehty ainakaan 10 vuoteen.

      • Revisiitä

        Tästä kommentista näkyy että vihannekset ovat jääneet väliin. Jotta huolehdi vain oma musta aukkosi. Vastauskohtakin on päin hevon peetä.


    • osujaupposssss

      Syö vaan kasviksia buuaaahh buaaahhh kiäh kiäh kiäh buuuaaaahhhh,,,, osu ja uppos.

      • Mikäniin

        Ihan satavarmasti, mua ei tartte käskeä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kiitos nainen

      Kuitenkin. Olet sitten ajanmerkkinä. Tuskin enää sinua näen ja huomasitko, että olit siinä viimeisen kerran samassa paik
      Tunteet
      12
      4340
    2. MTV: Kirkossa saarnan pitänyt Jyrki 69 koki yllätyksen - Paljastaa: "Se mikä oli hyvin erikoista..."

      Jyrki Linnankivi alias Jyrki 69 on rokkari ja kirkonmies. Teologiaa opiskeleva Linnankivi piti elämänsä ensimmäisen saar
      Maailman menoa
      82
      2191
    3. Hyväksytkö sinä sen että päättäjämme ei rakenna rauhaa Venäjän kanssa?

      Vielä kun sota ehkäpä voitaisiin välttää rauhanponnisteluilla niin millä verukkeella voidaan sanoa että on hyvä asia kun
      Maailman menoa
      555
      1711
    4. Kirjoita yhdellä sanalla

      Joku meihin liittyvä asia, mitä muut ei tiedä. Sen jälkeen laitan sulle wappiviestin
      Ikävä
      100
      1436
    5. Olet hyvin erilainen

      Herkempi, ajattelevaisempi. Toisaalta taas hyvin varma siitä mitä haluat. Et anna yhtään periksi. Osaat myös ilkeillä ja
      Ikävä
      67
      1157
    6. Yksi syy nainen miksi sinusta pidän

      on se, että tykkään luomusta. Olet luonnollinen, ihana ja kaunis. Ja luonne, no, en ole tavannut vielä sellaista, joka s
      Ikävä
      33
      1088
    7. Hyödyt Suomelle???

      Haluaisin asettaa teille palstalla kirjoittelevat Venäjää puolustelevat ja muut "asiantuntijat" yhden kysymyksen pohditt
      Maailman menoa
      218
      971
    8. Hyvää Joulua mies!

      Toivottavasti kaikki on hyvin siellä. Anteeksi että olen hieman lisännyt taakkaasi ymmärtämättä kunnolla tilannettasi, o
      Ikävä
      60
      903
    9. Paljastavat kuvat Selviytyjät Suomi kulisseista - 1 päivä vs 36 päivää viidakossa - Katso tästä!

      Ohhoh! Yli kuukausi viidakossa voi muuttaa ulkonäköä perusarkeen aika rajusti. Kuka mielestäsi muuttui eniten: Mia Mill
      Suomalaiset julkkikset
      3
      878
    10. Hyvää talvipäivänseisausta

      Vuoden lyhyintä päivää. 🌞 Hyvää huomenta. ❄️🎄🌌✨❤️😊
      Ikävä
      171
      874
    Aihe