Keskimääräiset ajokilometrit vuodessa

mauripoika

Törmäsin hiljattain redditissä kiinnostavaan kirjoitukseen liittyen ajokilometreihin vuodessa, joka luultavasti kiinnostaa tämänkin palstan lukijoita: http://naytadata.com/2017/09/07/ajokilometrit-vuodessa/ .

Tuolla on tutkittu mm. miten paljon ajetaan eri puolella Suomea ja kuinka paljon eri automerkeillä ajetaan vuodessa. Näyttäisi ainakin mersu ja skoda olevan eniten ajettut autot tässä maassa.

8

486

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • KeskiSuomessaNäin

      Ne ovat kieltämättä suosittuja maakuntien autoja, erityisesti vanhat mersun nokivasarat. Skodia paljon myös myyntitykkien työsuhdeautoina, joka selittää isot kilometrit.

    • tasaajamostaa

      Taksit selittää paljon!

      • 4ulis

        Tuossa jutussa ei taidettu laskea takseja mukaan?


    • merkkijamalli

      Ei pelkästään merkki vaan myös malli ratkaisee. Kaupparatsuilla ja muilla paljon ajavilla työsuhdeautona kalliimpia merkkejä, itse autoilunsa maksavilla usein halvempia, mutta malli kilometrien mukaan, paljon ajavilla isompia autoja, vähän ajavilla pikkuautoja, tietysti poikkeuksia tuossakin. Uusilla autoilla myös ajetaan enemmän kuin vanhoilla.

      Nuoret ajaa vanhemmillakin halvoilla huviajoa jos on varaa, itsellä eniten kilometrejä nuorena töissä olessa yli 20 000 vuodessa, vanhempana töissä ollessa aika lähellä tuo keskiarvo, nykyään työttömänä alle 10 000.

      Ei enää autoilusta nautikaan niin kun joka puolella ruuhkaa, kytät kyttäämässä ja automaattikamerat vahtii. Olisipa ollut ajokortti jo kun ei ollut vielä nopeusrajoituksia eikä ruuhkia. Jos olisi varaa uuteen tai parempaan autoon niin varmasti enemmän tulisi ajettua. Ei nykyinenkään huono ole, mutta turhan tuttu, eikä autoilussa muutenkaan enää uutuuden viehätystä, rahat käyttää mieluummin tärkeämpään.

    • TaxiJaLeasing

      Aika vähän eroja merkeittäin, alkaa mersussakin pikkumallit alentamaan merkin keskimääräistä ajomäärää.
      Skodia on paljon leasing peleinä, joten näkyy myös ajomäärissä, toki niitäkin on taksissa paljon.
      Mersutkin näyttää lisääntyneen leasingissä, kun on tulleet nämä etuvetoiset CLA yms. mallit.

    • Mielenkiintoinentilasto

      Itse olen lähtöisin Pohjois-Pohjanmaalta joka on kärjessä Lapin kanssa ajettujen kilometrien suhteen. Siellä oma auto oli nuorille miehille ykkösjuttu ja etäisyydet kunnon keskukseen (oulu) on helposti pitkä. Muutenkin iltaelämä perustui enemmän p-ralliin kuin muuhun nuorisotoimintaan. Samoin näyttää olevan työssäkäynti sillä alueella enemmän naapurikuntiin. Kunnat on niin pieniä ja töitä vähän, että harvoin perheessä molempien työt on omalla paikkakunnalla. Myös kaupankäynti on keskittynyt tietyille paikkakunnille joka lisää ajamista.

      Täällä Etelä-Suomessa asia on toinen. Palvelut on lähellä, julkinen liikenne toimii, auto on vain kulkuväline ja kulttuuri on myös erilainen.
      Eniten ihmetyttää nuo itä-suomen vähäiset ajokilometrit, luulisi että siellä on samanlainen tapa kuin pohjois-pohjanmaalla. Voisiko selittävänä tekijänä olla itä-suomen ikärakenne? Siellä asuu suhteessa enemmän vanhuksia kuin missään muualla ja vanhukset ajavat myös vähemmän.

      • KiteenKirkas

        Osasyynsä varmaan myös alueen rajulla työttömyydellä ja työssäkäyvien ihmisten pienillä tuloilla. Ei työttömillä ja vähävaraisilla tule paljoa huvin vuoksi ajeltua, ei ole varaa.


      • Ajat_vaihtelevat

        Henkilökohtainen elämänvaihe voi vaikuttaa enemmänkin kuin automerkki. Ostin käytetyn Volvon vuonna 2006, jolloin aikaisemmat omistajat olivat ajaneet sillä lähes keskimääräiseen 16000 km vuositahtiin. Silloin tein paljon matkatöitä ja toimisto sijaitsi naapurikaupungissa, joten ajoa tuli pyöreästi 40000 km vuodessa. Sitten pääsin etätöihin, päivittäinen työmatka loppui ja kilometrimäärä putosi 15000 ja 20000 välille. Lopulta pääsin töistä kokonaan eroon ja nyttemmin omaa ajoa tulee 3000 - 4000 km vuodessa.

        Auto on edelleen sama, mutta reilun vuosikymmenen ja 220000 kilometrin aikana se on tullut edustaneeksi monenlaisia autoilijatyyppejä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      241
      3744
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2274
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1287
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1218
    Aihe