Onko Raamatun uskonto aiheuttanut pahaa maailmassa

Saako kristitty vihata ?


Vanhan Testamentin kirjoitukset kertovat lukuisista sodista.
Jumala on antanut maailmanhistoriassa luvan seitsemän sodan käymiseen. 

Nuo sodat käytiin kun Israel hävitti seitsemän pakanakansaa asettuessaan ”luvattuun maahan.” Vanhassa testamentissa Israelin kansa edusti Jumalaa. Kaikki vanhan liiton lait olivat samalla kokonaisen kansan yhteiskunnallisia lakeja. Pakanakansojen syntien mitta oli tullut täyteen. Israel voitti nuo sodat leikiten. Mutta aina jos Israel lähti omin päin sotaan toimi kansa Jumalan tahtoa vastaan ja hävisi kaikki sodat. Maailmanhistoriassa on siis Jumalan luvalla sodittu vain seitsemän kertaa eikä uusia lupia tule.
Jumala ei milloinkaan maailman historiassa ole ollut luoduilleen kuitenkaan armoton. Jumala on antanut aina lukuisia tilaisuuksia tehdä parannusta ennen kuin antoi rangaistuksensa kohdata. Israelin kansa joutui tottelemattomuutensa vuoksi kokemaan kuritusta. (Jes 45:22, Joel 2:12-13, Mal 3:7, 3 Moos 26 luku, Ps 107)
Vanhan Testamentin aikana pantiin toimeen yksityishenkilöiden kuolemantuomioita. Ne olivat lain rikkomisen seurausta. Jumala on aina halunnut pitää kansansa puhtaana. Tavoite on aina vähentää synnin määrää. Israelin kansan tehtävänä oli korottaa Jumalan kunniaa. Israel ottikin kansansa jäseniksi aina käännynnäisiä pakanoita. Jumalan asiat kuuluvat aina Jumalan kansalle.
Kuolemantuomioita ei pantu toimeen ihmisen tekemistä erehdyksistä ja ilman katumisen mahdollisuutta. Kuolemanrangaistuksissa oli aina tietoinen synnin teko josta ei ole haluakaan tehdä parannusta. Sama rangaistus odottaa meidänkin aikamme tahallisen synnin harjoittajia sitten kun ihmiskunnan armonaika ja maailmanaika päättyvät. (Ilm 21:8) ”Kun olette päässeet vapaiksi synnistä ja tulleet Jumalan palvelijoiksi, te korjaatte satona pyhityksen ja saatte lopuksi ikuisen elämän” ”-Synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on ikuinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.” (Room 6:22-23)
Jeesus sanoi: ”Luuletteko että olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa? En suinkaan vaan riitaa! Tästedes saman perheen jäsenet ovat eri puolta. Isä joutuu vastakkain poikansa kanssa, poika isänsä, äiti tyttärensä ja tytär äitinsä, anoppi miniänsä ja miniä anoppinsa kanssa.” (Luuk 12:51-53) "Älkää luulko että minä olen tullut tuomaan maan päälle rauhaa. En minä ole tullut tuomaan rauhaa, vaan miekan." (Matt 10:32-42)
Evankeliumi on rauhan sanoma ja tarjoaa ihmiselle elämän periaatteita jotka ovat usein arvoiltaan vastakkaisia  maailman tavoitteiden kanssa. Siksi ihminen helposti kapinoi. Ihmisen ylpeys loukkaantuu kun havaitsee itsessään epätäydellistä. Synti on epätäydellistä. Maailman ihmistä ei usein miellytä puhtaus joka paljastaa ja tuomitsee heidän syntinsä. Ihmisellä on syntisiä vaikuttimia jotka ovat ihmiselle kuitenkin vahingoksi. > 1 Joh 2:3-17.  Maailmanhistoriassa on siksi ennakkoluuloja niitä kohtaan jotka esittävät oikeudenmukaisia pyhiä vaatimuksia tai omalla käytöksellään ja vakaumuksellaan edustavat hiljaisinakin jotakin pyhää. Omista perheistä, omista piireistä ja omista suvuista usein ensin nousee vastustajia.  Maailmassa on ollut paljon marttyyreitakin tämän vuoksi. > Koska Raamatun evankeliumin totuudet herättävät toisinaan vihaa   -tässä merkityksessä Jeesus puhui evankeliumista myös "miekkana."   (2 Tim 3:12)
"Kristitty noudattaa joka tilanteessa Jumalan rakkauden käskyjä, mm.: "Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi" ja "Älä tapa." ”Älä himoitse.” Vihan teot eivät ole evankeliumin vaikutusta ja tarkoitusta koskaan!  Ennakkoluuulot evankeliumin  vuoksi ovat evankeliumin vastustamisen seurausta ja ylpeän ihmisen loukkaantumista ! Jumala on aina rakkaus !
”Joka ei rakasta ei ole oppinut tuntemaan Jumalaa, sillä Jumala on rakkaus” (1 Joh 4:8)
Jumalan valtakunnan kansalaisuus ei katso tänäänkään rotua, kansaa, sukupuolta eikä kieltä vaan kuuluu jokaiselle universumissa globaalina asiana. (Gal 3:28) Jeesus Kristus ja evankeliumi on Jumalan rakkauden lahja ihmiskunnalle. (Hes 18:23,32, Joh 3:16, 1 Piet 2:1-10) Jeesuksessa Kristuksessa syntisellä on toivo ja varmuus. (Ef 2)
Evankeliumi ja Raamatun uskonto ovat aivan pelkkää rakkautta alusta loppuun. Kaikki keskittyy rakastavan Isän Kaikkivaltiaan ja Herran Jeesuksen Kristuksen rakkauden ympärille. Evankeliumi ei ole koskaan aiheuttanut sinänsä väkivaltaa. Jeesus antoi esimerkin rakkaudesta rakastamalla vihamiehiäänkin. "Autuaita ovat rauhantekijät." (Matt 5:9, Matt 5 ja 7 luvut) Evankeliumi on rauhan evankeliumi (Ef 6:15)  Rakkautta on pahuuden loppuminenkin aikanaan. >Ilm 20. Sitä ennen Jumala rakkaudessaan antaa ihmiselle itselleen vapauden valita. (2 Piet 3:9-10, 2 Piet 3 luku)
”Sitähän Jumalan rakastaminen on että me pidämme hänen käskynsä , eivätkä ne ole raskaita noudattaa.” (1 Joh 5:3)

jatkuu alla >>

19

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jatkoa edelliseeni;

      Moraalilaissa on kymmenen, ei yhdeksän käskyä. Laki on voimassa jos taivas ja maa ovat paikoillaan: Luuk 16:17 ajan loppuun asti. Ilm 14:12, 12:17. Jumalan rakkauden käskyt ovat uskovaiselle ihmiselle mieluinen sydämen asia ja vanhurskas Jumalan valtakunnan perustuslaki uskossa sydämessä. Rakas laki on saanut monta nimeä. Jaakob kutsui lakia ”vapauden laiksi” jossa yhden käskyn rikkominen merkitsee koko lain rikkomista. ”Vapauden lain mukaan teidät tuomitaan; pitäkää se mielessänne, mitä puhutte tai teettekin. Joka ei toista armahda saa armottoman tuomion, mutta joka armahtaa saa tuomiosta riemuvoiton.” (Jaak 2:12-13)
      Raamatun evankeliumin vastustajia on aina ollut ja Jumalan nimissä on tehty pahaakin. -Ei kuitenkaan Jumalan luvalla koskaan pahaa tehdä ! Kristinuskon varjolla on joskus yritetty vaikuttaa suurempien ihmismassojen käyttäytymiseen. (Matt 10:32-42) Ihmisten omantunnon kysymyksiä ei kuitenkaan voida koskaan määrätä. Omatunto on ihmisen tietoisuudessa. ”Sydämessä.”
      Jumalalla olisi paljon enemmän rakastajia jos Jumalan valtakunnan asiaa olisi saarnattu ja vedottu aina rakkauden vaikuttimin. Pelolla johtaminen ei onnistu rakkauden asioissa. Jumala antoi rakkauden vuoksi jokaiselle luodulle vapaan tahdon. Pakkovalta sammuttaa aina rakkauden. Kukaan ei voi sanella määräyksiä rakastamiseen vaan rakkaus lähtee sydämen halusta vapaaehtoisesti ollakseen rakkautta. Joskus on jopa luultu suoritettavan palvelusta Jumalalle väkivallan asein. Jumalan laki on kristitylle ehdoton; ”Älä tapa” on yksi lain käsky.” ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi” on yksi lain käsky. (5 Moos 5:6-22, 6:4-9)
      Jos ei ole kyse rakkkaudesta on aina jostakin muusta vaikuttimesta kysymys kuin aidosta hengellisestä kristinuskosta.
      Raamattu itse kertoo vaatimukset jotka ihmisen tulee täyttää ollakseen ns. ”pyhä ihminen”
      >>>   Ilm 14:12, Hebr 12:14 ! sanoma on selvä; - Kristuksen usko ja rakkaus, pyhitys. Rauha. Jeesuksen Kristuksen uskoa ja kunniaa sekä Jumalan lakia synnin opettajana ei voi korvata koskaan millään. Vain Jeesuksen Kristuksen nimessä on pelastus. Ylipappi itse on pyhäkössä. (Hebr 8:1-4)
      Harhaoppi tulee uskonnollisuudesta. Raamatun asioistakin. Mistä muualta harha voisi tulla jos kyse on uskon asioista?  ”Täydellisyys” ei tarkoita ihminen tietäisi kaiken vaan rakkautta. Harhaopiksi voidaan selvästi sanoa jos luovutaan Kristuksesta Jeesuksesta sekä Jumalan laista (Ilm 14:12, 12:17) ja pyritään asettamaan Jeesuksen ja Jumalan 10-käskyn moraalilain tilalle jotakin muuta säädöstä, korviketta, kunnioituksen ja palvonnan kohdetta.

      ”Yksimielisyys” on yhteyttä Herrassa. Ei tarkoita että jokainen olisi aina samaa mieltä joka asiasta. 
      (Gal 5:13-26, Joh 15:10, 1 Kor 13)

      Jeesus ja apostoli Johannes vetoavat vihollisenkin rakastamisen puolesta.
      >>>   Matt 5:44-48, 1 Joh 3-4 luvut.

      Aito hengellinen kristillisyys on rakkautta (1 Joh 2:15-17) joka ei käytä koskaan väkivaltaa.
      Uskonnollisia vaikuttimia on maailmassa erilaisia. >Rakkaudessa ihmiset ovat yhteydessä yhtä Jeesukseen Kristukseen että Jumala saisi kunnian ! (Ef 3:17-21)

      ”Herra on kärsivällinen teitä kohtaan koska ei halua kenenkään tuhoutuvan vaan tahtoo että kaikki käntyisivät.” (2 Piet 3:9-10) "Antakaa pelastaa itsenne, että ette hukkuisi tämän kieroutuneen sukupolven mukana." (Apt 2:39-40)

      ”Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä vaan se on Jumalan lahja. Se ei perustu ihmisen tekoihin ettei kukaan voisi ylpeillä.” (Ef 2:8-9)

      1 Kor 13 luku on rakkauden luku. Ef 6: 10-20 kertoo vanhurskauden aseista pahaa vastaan. (Matt 10:28-31)

      ”Ei hän huuda ei melua, ei kuulu hänen ääntänsä kaduilla. Murtunutta ruokoa hän ei muserra, lampun hiipuvaa liekkiä hän ei sammuta.” (Jes 42:2-4)

      Jeesus on Herra. Aamen.


      t. jarinhotelli

    • Etninen.oikeus

      Valkoihoisen taakka jossa ristiä on kannettu eturivissä valloitus retkillä ympäri palloamme, kirkko on antanut hyväksynnän.

      • sodan.luonteista

        Asioita ei voi yksioikoisesti tuomiten mitata.
        Jos mitataan, että ihminen ei ole luvallinen yrittää korjata ongelman mittaa - niin silloin Pohjois-Korea on IN. Aivan ihmiskunnalle tekee hyvää, kun se pamauttelee ohjuksia ja rakentaa ydinasetta. Pohjois-Koreahan on kansantasavalta.

        Millaisia "kansantasavaltoja" oli, jota on aikoinaan sotimalla kohdattu. Eli kohtasiko ne tuomionsa. Se pitää katsoa.
        Toisaalta, maailmanvalloitukset, eri keisareiden ja ihmisten johdolla, ketä ja miksi he olivat.
        Sodat ja taistelukentät ovat olleet ja on jatkuvan muutoksen alaisia ja kohteita. Muutoksia saa aikaiseksi mm. tekninen, maailma kehittyy tässäkin, taloudellinen, poliittinen ja yhteiskunnallinen.
        Pellonkylväjistä lähti tämä sotaisuus, kun kuokasta ja aurasta taidettiin tehdä aseitakin. Tuli sotilaat, eli armeija - kielellemme käännettynä. Niistä tuli vakituisesti pysyviä juttuja. Ranskan vallankumousta katsoen, se loi nämä ase'velvollisuus'armeijat. Koneteknistyminen toi niitten keksimisestä johtuen sellaisen massa-aseitten liikuttamismahdollisuuden, että se on armotonta -tänään-. Nähdäänhän me nyt olevista sotaharjoituksista. Maailma on jotain varten käynyt kiihkeän kehitysvaiheen näissä sota- asioissa. Tämä aikajakso on ollut erittäin lyhyt tämän teknistyneen historian luvussa. Ja mitä tapahtuukaan vieläpä infotekniikan alalla. Huimaa on tekniikan edistyminen ja varmasti muuttaa tulevan taistelukentä luonnetta.
        Kysytäänpä sitten nyt, että MIKSI? Miksi ihminen sotii, siis syy ja tarve. Kuinka paljon uppoaa rahaa - joka riistää nälkäisen. Sillä tämän maan Jumalan luoman pohja riittäisi ruokkimaan ja poistamaan nälän, ellei tämä jumalattomuus kuittaa elämän tarpeet pois nälkäiseltä ja se riivaa jo ihmisten mielenalueita. Katsotaan vielä nyt- hetken tilannetta. Kosovo? Siinä näkyy läksykirjaa - mitä ihminen saa aikaiseksi. Miksi? Suomikin soti, se oli "vanhan" rintamalinjan sotaa. Moni katsoo historiasta käsin tätäpäivää. Tuota on turhaa siinämielessä katsoa, että se pullistaisi vielä hauista. Samanlaista ei ole tämänpäivän sota, jos sitä ajatellaan.
        Tämänpäivän sodan aseet ovat pitkänmatkan kantaman aseiden tarinaa. Siinä hajotetaan kaukaa ja kauas paikkoja ja pistetään ihmiset kivikauteen. Rintama ei ole metsissä, vaan kaupungeissa. Siviliuhrien määrä on mittaamaton. jne. jne. jne. jne. jne. asiaa olisi.

        Koska olisi aika takoa aseet takaisin auroiksi - viljellä, varjella, ja elää maa antoi kaiken ravinnon. Kuvakielenä, "elämänpuu" antoi ja ihmiset elivät, eikä ole sotia.
        Mistä sodat tulevat---- ihmisten himoista. Eli näin syyllinen on löytynyt.

        Miten korjataan. "parannus". ja Jari taisi kirjoittaa sanan rakkaus.


    • Kristinusko.on.tätä

      Raamattuun uskovat kristinuskovat eivät ole muuta saanetkaan aikaan kuin pahaa maailmassamme.
      Kristityt ovat pahuuden ilmentymä ja esikuva, kuten heidän palvomansa epäjumala Jahvekin oli.

      • huuhamiehelle

        Tämä on tätä tyhjänpäiväistä mantramyllyjen pyöritystä ateistilla. Vailla pohjaa, koska heidän oma maailmansa on tyhjä ja mätä, mutta eivät voi sitä tunnustaa.
        Huumeet - wiski ja naisten perät taitaa sinulla olla in. naurajan kertoman mukaisesti.


    • Aloitus on oppikirjaesimerkki kristinuskonharhan aiheuttamista mielenterveysongelmista. Maaninen vaihe taas päällä.

      • Paistaa kovin näkyvästi läpi tuo kristillinen lähimmäisenrakkaus, vaikka sitä kuinka yrittää peitellä kukkaistuoksuisiin ja rauhaa rakastaviin sanoihin.


      • pyh.sanon.minäkin
        he-ma kirjoitti:

        Paistaa kovin näkyvästi läpi tuo kristillinen lähimmäisenrakkaus, vaikka sitä kuinka yrittää peitellä kukkaistuoksuisiin ja rauhaa rakastaviin sanoihin.

        Nyt kun ateismin kenttä ei kestänyt kirjoitustani, luit sen kuitenkin.
        Minulla on jokaiselle sanalle nimi, josta kirjoitin, mutta kun tämä elämä ateismissa teillä on sitä, ettei kestetä kulla suoraa puhetta, se poistetaan.
        Se ei ole vihapuhetta, vaan vihaan sitä elämäntavan lopputuloksia mitä se tekee, eli saa aikaiseksi. Olen 40- vuotta kävellyt varuskunnan porteista sisäpuolelle. Veteraanina tehnyt työtä, siihen asti, kun terveys on pettänyt fyysisesti.
        Se ateismin kenttä, mitä olen katsellut, ei marittele, mutta ettehän te halua kuunnella, vaan maitoruokaa ja tillun lallun omia ylistyksiänne kyllä tänne jätentään.
        Mutta, alue, mistä puhuin, se todella tuoksui "elämälle" sanotaanko näin fiksusti, että pääsi tulee silitettyä. Ettei tule pahaa mieltä ja asian poistoa.
        Mutta, jokaiselle mainitsemalleni ruumille ateismissa on nimi. Sillä siellä on persoonallinen elämä kuollut. En minä tyhjää puhu..
        Ei ole helppoa katsoa ruumispussia, palasina. Sillä minä puhun ihmisistä, mistä pidin.
        Puhun heidän puolestaan, että ei se atesimin hengetön siemen ollut heille onni.
        Mutta, kun näistä puhun, ne menee poistoon, kirjoitin vain hieman maallista kieltä käyttäen. En jatka enempiä, mutta mieti, mistä mainitsin ja on poistettu.
        En ole adventisti, että turhaa heitä syytät kirjoitustesi hengen vastustamisestani.
        En vain hyväksy maailman menoa. Katson maailman sotaväenkin tilannetta hieman, no jaa. parempi, etten puhu, ettei kylvä negaatiota. Mutta, tykinruokana nykyaika sulattaa kansojen elämän. Se on ateismia se. Luotetaan omaan voimaan ja massaan. mutta sehän on politiikkaa ja kädenvääntöä, sekä tavallaan kukin turvaa nurkkansa.
        Tässä nurkassa vain pitäisi hoitaa asiat viisaasti. mutta menihän tämä ohi aiheesta.
        Pyrin vain tuon tyhjänpäiväisen armeijankielellä sanoen, mussutuksesi suhteen, ajattelemaan hieman ja katsomaan tosiasioita silmiin. Maailmassa ei ole elämää, vaan se on keinotekoista ja sekin teidän pitäisi kestää kuunnella, kun ylistätte sitä miehisyyttä jota pönkitetään "tekotissein" .... heh. kun tämä aika pyrkii vielä muuttamaan ajat ja lain, että ei saa sanoa, mies ja nainen - se kuulema on luonnoton.
        Sitten tämä yhteiskunnan naisistuneet miehet kumartavat tuon jutun edessä.
        Voi, voi. Olkoon. Hihkukaa sitten typeryyksiänne eri hengellisillä palstoilla. Maailma muka onnenpesä, tulkaa tänne ja eläkää, sekä kuolkaa ja "haiskaa".

        Tosi asiat, muka vihapuheita ---- pyh- sanon minä. Mutta tämä aika on maitopartojen aikaa.


      • pyh.sanon.minäkin kirjoitti:

        Nyt kun ateismin kenttä ei kestänyt kirjoitustani, luit sen kuitenkin.
        Minulla on jokaiselle sanalle nimi, josta kirjoitin, mutta kun tämä elämä ateismissa teillä on sitä, ettei kestetä kulla suoraa puhetta, se poistetaan.
        Se ei ole vihapuhetta, vaan vihaan sitä elämäntavan lopputuloksia mitä se tekee, eli saa aikaiseksi. Olen 40- vuotta kävellyt varuskunnan porteista sisäpuolelle. Veteraanina tehnyt työtä, siihen asti, kun terveys on pettänyt fyysisesti.
        Se ateismin kenttä, mitä olen katsellut, ei marittele, mutta ettehän te halua kuunnella, vaan maitoruokaa ja tillun lallun omia ylistyksiänne kyllä tänne jätentään.
        Mutta, alue, mistä puhuin, se todella tuoksui "elämälle" sanotaanko näin fiksusti, että pääsi tulee silitettyä. Ettei tule pahaa mieltä ja asian poistoa.
        Mutta, jokaiselle mainitsemalleni ruumille ateismissa on nimi. Sillä siellä on persoonallinen elämä kuollut. En minä tyhjää puhu..
        Ei ole helppoa katsoa ruumispussia, palasina. Sillä minä puhun ihmisistä, mistä pidin.
        Puhun heidän puolestaan, että ei se atesimin hengetön siemen ollut heille onni.
        Mutta, kun näistä puhun, ne menee poistoon, kirjoitin vain hieman maallista kieltä käyttäen. En jatka enempiä, mutta mieti, mistä mainitsin ja on poistettu.
        En ole adventisti, että turhaa heitä syytät kirjoitustesi hengen vastustamisestani.
        En vain hyväksy maailman menoa. Katson maailman sotaväenkin tilannetta hieman, no jaa. parempi, etten puhu, ettei kylvä negaatiota. Mutta, tykinruokana nykyaika sulattaa kansojen elämän. Se on ateismia se. Luotetaan omaan voimaan ja massaan. mutta sehän on politiikkaa ja kädenvääntöä, sekä tavallaan kukin turvaa nurkkansa.
        Tässä nurkassa vain pitäisi hoitaa asiat viisaasti. mutta menihän tämä ohi aiheesta.
        Pyrin vain tuon tyhjänpäiväisen armeijankielellä sanoen, mussutuksesi suhteen, ajattelemaan hieman ja katsomaan tosiasioita silmiin. Maailmassa ei ole elämää, vaan se on keinotekoista ja sekin teidän pitäisi kestää kuunnella, kun ylistätte sitä miehisyyttä jota pönkitetään "tekotissein" .... heh. kun tämä aika pyrkii vielä muuttamaan ajat ja lain, että ei saa sanoa, mies ja nainen - se kuulema on luonnoton.
        Sitten tämä yhteiskunnan naisistuneet miehet kumartavat tuon jutun edessä.
        Voi, voi. Olkoon. Hihkukaa sitten typeryyksiänne eri hengellisillä palstoilla. Maailma muka onnenpesä, tulkaa tänne ja eläkää, sekä kuolkaa ja "haiskaa".

        Tosi asiat, muka vihapuheita ---- pyh- sanon minä. Mutta tämä aika on maitopartojen aikaa.

        En poistata koskaan mitään, koska mielestäni idiooteilla on oikeus ilmaista idiotiansa siinä kuin kaikilla muillakin.


      • Ihmisten terveys ei kuulu koskaan tänne. Ovat ihmisten yksityis-asioita, joita asioivat palvelutiskeillä. -Ei Sinun kanssasi.

        Aivan varmasti jokainen eläkeläinen on riittävän terve foorumille.

        t.jarinhotelli


    • ma-X-olen

      Raamatun uskonnon=jumalan ainut keino hallita ihmisiä on pelko,luoda ihmisille sellainen pelkotila ja usko että ilman Raamatun opetuksia noudattamatta nämä kuoltuaan kuolevat tyystin pois.
      Tämä tällainen toisten pelottelu kuolemalla uskon varjolla on moraalisesti täysin ala-arvoista toimintaa.

      • Hei!

        Ihmiset antavat helvetti opetusta.
        Raamatun Jumala tarjoaa rakkautta, eikä perusta ikuisesti ihmistä piinaavaa helvettiä koskaan.
        Synnin palkka on kuolema; Room 6:22-23; vanhurskaiden palkka on elämä.

        T jarinhotelli


      • ma-X-olen

        "Synnin palkka on kuolema; Room 6:22-23; vanhurskaiden palkka on elämä."

        Juuri näin,jotkut ihmiset ottavat ja uskovat tämän Raamatun opetuksen elämästä ja toiset pelotellaan suoraan tuolla kuolemisella synnissä.Loppuvaihtoehtona ensimmäisessä tapauksessa pelkoa käytetään kannustimena kuolemasta ja jälkimmäisessä pelkoa käytetään uhkana kuolemasta.Tämä on Raamatun alhaista moraalia.
        Raamatussa on joitain hyviä elämänohjeita ja viisauksia mutta ne eivät ole sen erikoisempia kuin mitä löytyy muualtakin kirjallisuudesta,moraalin oppikirjaksi Raamattu ei sovellu.


      • Hep-

        Ahaa, Sinä olet siis Raamatun Jumalaa korkeampi, -Luomakunnan Luojaa, ihmisen luojaa korkeampi ja oikeudenmukaisempi, ja kerrot itse mikä on oikein, ja oikeamoraalista?

        Että synnin ja pahuuden teko pitäisi jatkua halki loputtomien ikisuuksien?

        t. jarinhotelli


    • Jörn Donner kirjoittaa Apu-lehden blogissaan seuraavaa:

      "Jörn Donner: Terrorismin lyhyin oppimäärä":

      "Kautta aikojen ihmisiä on tapettu monesta eri syystä: koston, vihan tai uskonnon vuoksi."

      "Jörn Donner: Usko tai älä!":

      "Uskonnot, myös kristinusko, ovat vuosisatojen kuluessa aiheuttaneet miljoonien ihmisten kuoleman."

      Kun uskonnoton Pohjois-Korea rakentelee vetypommeja ja ammuskelee raketteja ympärilleen, niin Donner on uskomattoman kapea-alainen ja heppoinen kirjoituksissaan. Kun uskontoja syytetään miljoonien ihmisten kuolemasta, niin voisi luetella edes muutaman miljoonan tapauksen esimerkkinä.

      Eikö uskonnon lisäksi todellakaan ole olemassa mitään muuta syytä kuin kosto tai viha?
      Vaikkapa poliitikoille tyypillinen vallanhalu?

      • Exap

        "Kun uskontoja syytetään miljoonien ihmisten kuolemasta, niin voisi luetella edes muutaman miljoonan tapauksen esimerkkinä. "

        No, kuten tunnettua, poliittinen liike nimeltä islam (niin se sama jota jotkut uskonnoksi kutsuvat) on aiheuttanut satojen miljoonien kuoleman, ja nykyäänkin kymmenet miljoonat ovat orjia.

        Kristillistä uskoa ei taas voi murhista syyttää, koska kristitylle se ei ole edes sallittua. On taas ihan eri asia se, että jotkut ovat käyttäneet kristinuskoa tekosyynä omille teoilleen.

        Siinä on siis aivan selkeä ero islamin ja kristinuskon välillä. Koraani käskee tappamaan vääräuskoisia, UT kieltää kaiken väkivallan ehdottomasti.


    • "Kristillistä uskoa ei taas voi murhista syyttää, koska kristitylle se ei ole edes sallittua."

      Kristillinen usko perustuu vahvasti kostoon ja koston ja vihan jumalan antamiin käskyihin. Kun Jahve (kristittyjen pääjumala/isäjumala) antaa määräyksen tuhota ja tappaa, niin määräyksen ja käskyn noudattamatta jättäminen merkitsee uppiniskaisuutta ja siitä käskyn noudattamatta jättämisestä seuraa kuoleman rangaistus.

      On siis varsin valheellista sanoa, että kristinuskon opetuksen ja Raamatun antaman ohjeistuksen perusteella sekä Jahven nimessä ei olisi tapettu ja murhattu vääräuskoisia tai "tottelemattomia". Silloin ei voida puhua mistään tekosyistä, vaan jumalan antamasta käskystä ja Raamatun tulkitsemisesta kirjaimellisesti sekä ihmisen osuudesta ns. kitkeä "paha" pois ympäristöstä keinoilla millä hyvänsä.

      • Minunko pitäisi ottaa tuo vakavasti?

        t. jarinhotelli


      • ......... Että ihmiset ovat tehneet pahaa Jumalan nimissä, mutta eivät Jumalan luvalla. ?!

        Room 6:22-23 on valinta. Vanhan liiton aikaan uppiniskaiset synnintekijät poistettiin kansasta, ne jotka eivät halunneet muuttaa tapojaan..
        Armoton ei ole Jumala koskaan ollut, etteikö vaihtoehtoa rangaistukselle olisi ollut, niin että ihminen sen itse ymmärtää.
        Nyt tuo erotus on Ilm 20 luvussa, ja valinnan aikaa koko elinikä.

        t. jarinhotelli


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14851
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3059
    3. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3050
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3046
    8. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3045
    9. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3044
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3044
    Aihe