Kielilläpuhuminen

Ihmettelenjonkinverran

Raamatussa puhuttiin kielillä, jotta vierasta kieltä puhuvat ymmärtäisivät puheen Jeesuksesta. Miksi helluntailaiset eivät käytä kielilläpuhumisen lahjaa tulkatessaan vierasta kieltä? Miksi he käyttävät tulkkia tai muita henkilöitä, jotka ovat opiskelleet vieraan kielen? Eikö kielilläpuhuminen oikeasti toimikaan?
Nykyään kielilläpuhuminen on vain sekavaa pölötystä ja mölinää, josta kukaan ei ymmärrä mitään!

61

466

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ehkäsiksi

      Ehkä siksi koska Raamattu ei kerro kielilläpuhumista annetuksi tulkkausmielessä. Eikä Raamatusta löydy yhtään tapausta jossa toista ihmistä on tulkattu puhuen kielillä.
      Kielilläpuhumisen tarkoitus ei ole tulkkaus. Se on lähinnä uskovan omassa rukouselämässä käytettävä lahja jolla uskova rakentaa itseään.

      • Eenokki12

        Tätä olen toitottanut kauan aikaa ja perustellut sitä, mutta eihän idiootit usko kuin toisia idiootteja. Selittelijä k-puhujan vieressä on itse perkele ja saattaahan olla molemmatkin?
        Siansaksaakin ovat alkaneet selittämään nuo vanhat ja lahkolaiset, mutta käryhän siinä käy.


      • kielistä.puhun

        Siinäpä näkyy olevan kaksi, jotka eivät tunne sanaa, vaan mölyävät omassa hengessä kuolemaksi.

        Otetaan kirjoitukset tähän esiin ja nähdään, kuinka Pyhä Henki tuli näitten ihmisten kautta tulkiksi, ettei teidän tietämättömyys jää elämään.

        Apt 2:1 Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla.
        Apt 2:2 Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat.
        Apt 2:3 Ja he näkivät ikäänkuin tulisia kieliä, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle.
        Apt 2:4 Ja he
        Apt 2:5 Ja Jerusalemissa asui juutalaisia, jumalaapelkääväisiä miehiä, kaikkinaisista kansoista, mitä taivaan alla on.
        Apt 2:6 Ja kun tämä ääni kuului, niin kokoontui paljon kansaa; ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä.
        Apt 2:7 Ja he hämmästyivät ja ihmettelivät sanoen: "Katso, eivätkö nämä kaikki, jotka puhuvat, ole galilealaisia?
        Apt 2:8 Kuinka me sitten kuulemme kukin sen maan kieltä, jossa olemme syntyneet?
        Apt 2:9 Me parttilaiset ja meedialaiset ja eelamilaiset ja me, jotka asumme Mesopotamiassa, Juudeassa ja Kappadokiassa, Pontossa ja Aasiassa,
        Apt 2:10 Frygiassa ja Pamfyliassa, Egyptissä ja Kyrenen puoleisen Liibyan alueilla, ja täällä oleskelevat roomalaiset, juutalaiset ja käännynnäiset,
        Apt 2:11 kreetalaiset ja arabialaiset, me kuulemme kukin heidän puhuvan omalla kielellämme Jumalan suuria tekoja."

        Eli.. Näemme ihmisiä koolla, vieraskielisiä, jotka olisivat jääneet ulkopuoliseksi, ellei Pyhä Henki, eli Herran Henki alkanut armolahjan kautta toimimaan.
        Siinäpä sitä, ymmärrettävää meille tapahtumasta.

        tulivat kaikki Pyhällä Hengellä täytetyiksi ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi.

        ja he tulivat ymmälle, sillä kukin kuuli heidän puhuvan hänen omaa kieltänsä.

        Niinpä, niin. "oma kieli" jota ymmärretään.

        katkelma Pietarin puheesta.
        Apt 2:17 'Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, sanoo Jumala, että minä vuodatan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne ennustavat, ja nuorukaisenne näkyjä näkevät, ja vanhuksenne unia uneksuvat.
        Apt 2:18 Ja myös palvelijaini ja palvelijattarieni päälle minä niinä päivinä vuodatan Henkeni, ja he ennustavat.

        ts. Pyhä Henki tarkoitushakuisesti kirkastaa ristin kertomuksen kautta evankeliumin sanomaa. On hyvä ymmärtää, että se voi olla myös ennustusta, näkyjä, ja vanhuksienkin kohdalla unia uneksuvat.

        Viimeksimainitun ajatuksen, "vanhukset unia uneksuvat", niin kun sen saa aikaiseki Pyhä Henki, voi vain nöyränä kyynelsilmin asiaa pohtia - henkilökohtaisena tapahtumana.
        Kuinka avattiin se maisema, tapahtumat ja paikat, sekä ihmiset. Heistä en tiennyt, ennekuin tuon unen jälkeen, kun Pyhä Henki kertoi, mistä on puhe. Tuossa unessa kävin paikassa, joka on täällä ajassa, mutta paikan ihmiset elävät Hengessä, sekä totuudessa, joka tunnetaan Taivaissa. Askeleeni vietiin jopa ajassa sinne. Siitä ei enempää minulla ole lupa puhua, mutta armolahja toimii tänäänkin.

        Tiedän erään evankelistan, että hän ei osaa Japanin kieltä. Mutta, hän puhui erään junamatkan ajan erään japanilaisen kanssa. Tiesi, mistä puhutaan, mitä puhutaan ja siinä kirkastettiin evankeliumi. En siitäkään puhu enempiä. Mutta se toimii.

        Hengen armolahja on Hengen - isolla H-lla. ja Henki kirkastaa juuri Jumalan työtä, eli Kristuksen työtä meille. Siksi täytyy erottaa ihmisen työ ja Hengen työ, ja varottava, ettei pilkkaa Hengen työtä, koska se on anteeksiantamaton synti.

        Mitä sitten mennäkseen helluntaialaisuuteen ja golosso- kieleen. Se ei kuulu yleisiin kokouksiin, vaan puhukoon siellä rukouskammiossaan. Jos ja kun määrätynlainen kielijuttu vaaditaan hengen merkiksi - se on pienellä h- lla. Ihmiset sitten hurmaantuvat väärällä opetetulla tavalla tekemään seurakuntakokouksista epäjärjestyksen tilaisuuksia.
        Onko se tietämättömyyden hengessä tehty perinnäisoppi, ehkä. Sillä eihän kaikki puhu kielillä jo kumoaa tuon opetuksen sisällön. Helluntaissa pidetään merkkinä, että PITÄÄ puhua, että on henkikastettu. Siinä on ristiriita ja hyljättävä opetussanoma, hapate.


    • Raamatunmukaan

      1. Kor. luku 14 jae 22 Kielet eivät siis ole merkiksi uskoville, vaan niille, jotka eivät usko; mutta profetoiminen ei ole merkiksi uskottomille, vaan uskoville.
      1. Kor. luku 14 jae 23 Jos nyt koko seurakunta kokoontuisi yhteen ja kaikki siellä puhuisivat kielillä ja sinne tulisi opetuksesta tai uskosta osattomia, eivätkö he sanoisi teidän olevan järjiltänne?
      1. Kor. luku 14 jae 24 Mutta jos kaikki profetoisivat ja joku uskosta tai opetuksesta osaton tulisi sisään, niin kaikki paljastaisivat hänet ja kaikki langettaisivat hänestä tuomion,
      1. Kor. luku 14 jae 25 hänen sydämensä salaisuudet tulisivat ilmi, ja niin hän kasvoilleen langeten rukoilisi Jumalaa ja julistaisi, että Jumala totisesti on teissä.
      1. Kor. luku 14 jae 26 Kuinka siis on, veljet? Kun tulette yhteen, on jokaisella jotakin annettavaa: millä on virsi, millä opetus, millä ilmestys, mikä puhuu kielillä, mikä selittää; kaikki tapahtukoon rakennukseksi.
      1. Kor. luku 14 jae 27 Jos kielillä puhutaan, niin puhukoon kullakin kertaa vain kaksi tai enintään kolme, ja yksi kerrallaan, ja yksi selittäköön;
      1. Kor. luku 14 jae 28 mutta jos ei ole selittäjää, niin olkoot vaiti seurakunnassa ja puhukoot itselleen ja Jumalalle.

      • ylösalas

        Tästä näemme että kielilläpuhuminen ei ole tulkkauskieli vaan että kielilläpuhuminen tulkataan läsnäolijoille ymmärrettävälle kielelle. Aloittaja on kääntynyt kielilläpuhumisen tarkoituksen ylösalaisin. Se ei ole tulkkausta varten.


      • ylösalas kirjoitti:

        Tästä näemme että kielilläpuhuminen ei ole tulkkauskieli vaan että kielilläpuhuminen tulkataan läsnäolijoille ymmärrettävälle kielelle. Aloittaja on kääntynyt kielilläpuhumisen tarkoituksen ylösalaisin. Se ei ole tulkkausta varten.

        Helluntain ihmeessä kukin kuuli puhuttavan omalla kielellään, joten kyllä kielillä puhumista käytettiin raamatussa "tulkkauskielenä". Sen sijaan Raamatussa ei ole ainuttakaan mainintaa kenestäkään, joka olisi mölissyt outoa enkelten kieltä jota kukaan ei ymmärtänyt. Nykyään kielillä puhumista käytetään törkeästi väärin, puhutaan kaikki yhtäaikaa outoa mongerrusta jota kukaan ei ymmärrä ja kukaan ei tulkkaa. Tämä ei ole raamatunmukaista.


      • erehtyväinenimmeinen
        Kristitty.net kirjoitti:

        Helluntain ihmeessä kukin kuuli puhuttavan omalla kielellään, joten kyllä kielillä puhumista käytettiin raamatussa "tulkkauskielenä". Sen sijaan Raamatussa ei ole ainuttakaan mainintaa kenestäkään, joka olisi mölissyt outoa enkelten kieltä jota kukaan ei ymmärtänyt. Nykyään kielillä puhumista käytetään törkeästi väärin, puhutaan kaikki yhtäaikaa outoa mongerrusta jota kukaan ei ymmärrä ja kukaan ei tulkkaa. Tämä ei ole raamatunmukaista.

        Raamatussa ei ole yhtään mainintaa kielilläpuhumisesta tulkkausmielessä. Kukaan kielilläpuhuja ei tulkannut toisen puhetta kuulijalle hänen ymmärtämälleen kielelle.
        Mutta Raamattu puhuu kielilläpuhumisesta joka voidaan tulkata läsnäolijoille.

        1 Kor 14:5 "profetoiva on suurempi kuin kielillä puhuva, ellei tämä samalla selitä, niin että seurakunta siitä rakentuu."

        >>>Raamatussa ei ole ainuttakaan mainintaa kenestäkään, joka olisi mölissyt outoa enkelten kieltä jota kukaan ei ymmärtänyt.<<<

        2 "Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä,"

        Kielilläpuhuva EI PUHU IHMISILLE. Hän puhuu Jumalalle. Häntä ei kukaan (ihminen) ymmärrä. Hän voi myös puhua enkelten kieltä. Jotenka sinä olet nyt erehtynyt.

        1 Kor:14:1-5 "Tavoitelkaa rakkautta ja pyrkikää saamaan hengellisiä lahjoja, mutta varsinkin profetoimisen lahjaa. Sillä kielillä puhuva ei puhu ihmisille, vaan Jumalalle; ei häntä näet kukaan ymmärrä, sillä hän puhuu salaisuuksia hengessä. Mutta profetoiva puhuu ihmisille rakennukseksi ja kehoitukseksi ja lohdutukseksi. Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa. Soisin teidän kaikkien puhuvan kielillä,

        1 Kor 13:1 "Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta"


      • Eenokki12
        ylösalas kirjoitti:

        Tästä näemme että kielilläpuhuminen ei ole tulkkauskieli vaan että kielilläpuhuminen tulkataan läsnäolijoille ymmärrettävälle kielelle. Aloittaja on kääntynyt kielilläpuhumisen tarkoituksen ylösalaisin. Se ei ole tulkkausta varten.

        En perustele mitään tästä asiasta lahkoriivatuille, mutta raamattu Paavalin suu tai kirjoitus kertoo sen selvästi.


      • Eenokin.orjuus
        Eenokki12 kirjoitti:

        En perustele mitään tästä asiasta lahkoriivatuille, mutta raamattu Paavalin suu tai kirjoitus kertoo sen selvästi.

        Eenokki ei ole päässyt Luther- hengestä eroon, vaan henkii samaa murhahenkeä, joka kasteli MARTIN kädet vereen ja josta ovat Luterilaiset tehneet parannusta, todeten asian.

        Eenokki on juoksuhaudassaan - kuoleman tiellä, muotouskonnollisuudessa kiinni.
        Kerrotaan se näin seurakunnista ulkopuolisena, että ymmärtäisi ongelmansa.
        Kyllä perinnäisoppi tekee ihmisistä omia Pietareita, jotka tekevät miekan kanssa työtä, ja sanovat että tälle kalliolle rakennetaan tämännäköinen kirkko ja olen sen sotilas.


      • PietariPietari
        Eenokin.orjuus kirjoitti:

        Eenokki ei ole päässyt Luther- hengestä eroon, vaan henkii samaa murhahenkeä, joka kasteli MARTIN kädet vereen ja josta ovat Luterilaiset tehneet parannusta, todeten asian.

        Eenokki on juoksuhaudassaan - kuoleman tiellä, muotouskonnollisuudessa kiinni.
        Kerrotaan se näin seurakunnista ulkopuolisena, että ymmärtäisi ongelmansa.
        Kyllä perinnäisoppi tekee ihmisistä omia Pietareita, jotka tekevät miekan kanssa työtä, ja sanovat että tälle kalliolle rakennetaan tämännäköinen kirkko ja olen sen sotilas.

        >>>Kyllä perinnäisoppi tekee ihmisistä omia Pietareita, jotka tekevät miekan kanssa työtä, ja sanovat että tälle kalliolle rakennetaan tämännäköinen kirkko ja olen sen sotilas.<<<

        Hyvin sanottu. Näitä Pietareita on pilvin pimein. Eipä taida olla paikkakuntaa joka olisi heiltä säästynyt, voih! Syrjässä istutaan päivät pitkät miekkaa terottamassa ja kiikaroidaan siinä samalla niitä vääräuskoisia joiden kimppuun seuraavaksi.


      • omalehmä

        >>1. Kor. luku 14 jae 22 Kielet eivät siis ole merkiksi uskoville, vaan niille, jotka eivät usko; mutta profetoiminen ei ole merkiksi uskottomille, vaan uskoville. >>

        Ei kai tuo voi pitää paikkaansa! Miten kukaan, joka ei usko, voisi alkaa uskomaan sellaista käsittämätön mongerrusta, josta ei mitään ymmärrä. Kyllä kai siinä juuri uskoa tarvitaan, että voisi pitää jonakin merkkinä täysin käsittämätöntä mongerrusta. Niin ollen tuo kielilläpuhuminen on merkki nimenomaan niille jotka jo valmiiksi uskovat eikä suinkaan uskottomille.


    • huuhata_koko_touhu

      Kielillä puhuminen on pelkkää siansaksaa, jossa ei ole mitään järkeä. Sitä on tutkittu menneinä aikoina ja todettu aivojen puhekeskuksen häiriötilaksi, jonka aiheuttaa voimakas psyykkinen kokemus.

    • SelittämälläSyvemmälle

      Tehdäänpä testi. Talletetaan näyte oikein hurskaan ja kovassa kielilläpuhujan maineessa olevan mestarin performanssi, ja annetaan yhtä tunnetuille tulkitsijoille tehtäväksi selittää tämä performanssi selkokielellä.

      Lopputuloksen voi sekä tietää että veikata. Tietää sen, että tulisi yhtä monta selitystä kuin on tulkitsijaakin, ja veikata sen, että kuuluisi voimakas hallelujaa-huuto; Jumala on ihmeellinen, hänen sanoissaan on samaan aikaan monta eri merkitystä. Ihme on tapahtunut, varmaakin varmempi todistus on saatu!

    • Jabin

      Huuhaata ovat teidän jutut. Mutta on olemassa oikeaa kielillä puhumista Pyhässä Hengessä. Muistan kun eräässä kokouksessa eräs sisar Herrassa puhui kielillä seurakuntasalin takaosassa. Muutama venäläinen kulki ohi ja sitten he kysyivät joltakulta salin etuosassa olevalta. "Onko tuo sisar venäläinen, kun niin kauniisti ylistää ja kiittää Herraa?"

      • Turha.uskotella

        Sanotaan kun laittaa kuuman perunan suuhun ni alkaa posmottaa venäjää.
        Juu uskon kielillä puhumiseen, itse en oikein sitä hallitse vähäisen opiskelun takia, transsitilassa ihminen on täysin ulkona tästä maailmasta, helarien kielipuhumista voi verrata tsamaanien transsiin vähänkuin noita-akka.


      • JokuJoskusJossakin

        Just joo. Kumma juttu ettei tälläisen "erään sisaren" puhetta ole onnistuttu koskaan dokumentoimaan. Johtuneeko siitä, ettei hän mitään venäjää puhunut. Älämölön joukossa saattoi olla muutama "sana", joka etäisesti muistutti joitakin venäjän kielen sanoja.

        Joillakin uskovaisilla on niin kova kiima väittää yliluonnollisia tapahtumia todeksi, että niitä pitää löytää vaikka väkisin.


    • Jabin

      JokuJoskusJossakin, olet täynnä pahaa epäuskoja pilkkaa. Sanassa sanotaan sinusta: Minä, Herra, se on minun nimeni, minä en anna kunniaani toiselle enkä ylistystäni epäjumalille.

    • Nyt kun olemme täällä pilvipalvelussa, eli taivaissa, minä voin lukea mitä tahansa kieltä tai ulkomaista lehteä ja ymmärtää sen, koska minulla on Googlen kääntäjä koneella.

      Larry Pace ja Sergei Brim ovat Googlen perustajia, he ovat juutalaistaustaisia, joten olen saanut juutalaisiltä tällaisen armolahjan.
      Minua voi myös lukea kuka tahansa ulkomainen henkilö, vaikka kirjoitan Suomen kieltä, jos hänellä on kääntäjä koneella.

      Kääntäjä on todella avartanut minun maailmaa aivan suunnattomast , olen siitä hyvin kiitollinen.

      Jokainen voi ottaa tuon armolahjan käyttöön, ketään ei karsita.

      • Näin.ollen

        Tuskin mistään armosta tuo kielenkääntäminen, puhtaasti tekninen toteutus jotta ymmärtäisimme mistä kyse.


    • jaikalii91

      Tässä kielilläpuhumiskeskustelussa on tullut yksi vakava ja tärkeä asia esille. Nimittäin se, että jos me lähdemme edes vähän sivuun Raamatun ilmoituksesta mitä tulee kristilliseen elämään käytännössä, me olemme heti metsässä ja pahasti.

      Aloittaja olettaa ja jopa väittää että kielilläpuhujan tulee kyetä seisomaan puhujan vieressä ja tulkkaamaan puhe toiselle kielelle jos paikalla on vieraskielisiä kuulijoita. Aloittaja jopa vaatii selllaista käytäntöä. Hän antaa ymmärtää että mikäli kielilläpuhuminen on Jumalasta, kielilläpuhuja kykenee tulkkaamaan mille kielelle tahansa. Tämä on suurta harhaa. Raamatusta ei löydy yhtään tällaista tapausta jossa kielilläpuhuja on toiminut tulkkina.

      Jumala ei ole antanut kielilläpuhumista tulkkauskieleksi. Jumala on antanut sen uskovan omaan rukouselämään jolla hän rakentaa omaa hengellistä itseään. Kielilläpuhuminen toimii siis ennen kaikkea uskovan rukouskielenä. Sillä ylistetään Jumalaa ja rukoillaan asioiden puolesta jotka Pyhä Henki antaa.

      Jumala voi kyllä antaa jossakin yksittäisessä tapauksessa kielilläpuhujan tulkata toista ihmistä, se ei ole epäraamatullista. Olen itse nähnyt kahden suomalaisen uskovan "keskustelevan" kielilläpuhuen. Se oli tosi koominen tilanne mutta Pyhän Hengen harmonia siinä oli. Tämä nyt ei ollut tulkkaustilanne mutta tällaisia erikoisia tapauksiakin on. Kuulin kerran tapauksen jossa suomalainen evankelista oli puhumassa Venäjällä. Kuulijakunta oli venäläisiä ja evankelista puhui suomeksi ja puhe tulkattiin venäjäksi. Yhtäkkiä tulkki vaikeni. Puhuja oli alkanut saarnaamaan venäjäksi vaikka ei osannut venäjää. Kokouksen jälkeen veänäläiset tulivat puhumaan julistajalle mutta tämä ei ymmärtänyt mitään heidän sanoistaan. Hän pyysi tulkkia apuun. Ja sitäkös venäläiset ihmettelivät kun äsken puhui sujuvaa selvää hyvää venäjää ja nyt ei puhu.

      Älköön kukaan sanoko minulle että valehtelen ja kuinka voin uskoa tällaisia juttuja. Minä puhun itsekin kielillä ja profetoin ja olen nähnyt ja kokenut monenlaista. Niin minulla on helppo uskoa että tällaista tapahtuu.

      Mutta opetettaessa näistä asioista on pysyttävä kirjoitetussa Sanassa. Muussa tapauksessa olemme kohta niin kaukana Sanasta että emme enää tiedä missä olemme. Silloin ollaan eksytty pois totuudesta. Silloin kun huomataan eksymys pois kirjoitetusta Sanasta, on palattava takaisin Sanaan.

      Sitten Jumala voi antaa profetian joka puhutaan ensin kielillä. Silloin siinä puhumisessa on erikoinen Pyhän Hengen vaikutus. Kuulijat kokevat että nyt tämä kielilläpuhuminen on profetaalisessa Hengessä puhuttua kielilläpuhumista ja että siihen tulee selitys. Useimmiten siihen myös tulee selitys joko kielilläpuhujan itsensä tai toisen läsnäolijan uskovan kautta.

      Mutta kun puhutaan armolahoista, tässä yhteydessä kielilläphumisesta ja profetoimisesta, uskova voi valita olla Jumalan Hengen käytössä Hänen kanavanaan tai sitten sulkea Jumalan Hengen työn itsensä kautta siinä tilanteessa. Jumala ei pakota tuomaan sanomaa vaikka antaa sen yksilöusksovalle välitettäväksi. Jos uskova kieltäytyy sanoman välittämisestiä, Pyhä Henki etsii toisen profetian armolahjan omaavan uskovan ja antaa sanoman hänelle.

      Tämä mitä tässä kirjoitan on hyvin tuttua käytännön seurakuntaelämään helluntaiseurakunnissa, tai sen tulisi olla miltei jokaisessa uskovien kokoontumisissa tapahtuvaa Pyhän Hengen toimintaa. Tähän seurakunnissa pyritään opetuksen ja Herralle itsensä antamisen kautta sekä valmistautumalla kokouksiin rukouksessa Raamatun äärellä. Tämä on jokaisen uskovan asia ja mahdollisuus olla Herran käytettävänä ja käytössä näissä asioissa.

      "Sillä te saatatte kaikki profetoida, toinen toisenne jälkeen, jotta kaikki saisivat opetusta ja kaikki kehoitusta" (1 Kor 14:31).

      "Soisin teidän kaikkien puhuvan kielillä, mutta vielä mieluummin soisin teidän profetoivan; sillä profetoiva on suurempi kuin kielillä puhuva, ellei tämä samalla selitä, niin että seurakunta siitä rakentuu" (1.Kor:14:5).

      • jaikaliii91

        >>>"Soisin teidän kaikkien puhuvan kielillä, mutta vielä mieluummin soisin teidän profetoivan; (1.Kor:14:5). <<<

        >>>Sillä te saatatte kaikki profetoida, toinen toisenne jälkeen, jotta kaikki saisivat opetusta ja kaikki kehoitusta" (1 Kor 14:31)."<<<

        Huomaatko että Paavalin (ja Jeesuksen) opin mukaan jokainen uskova voi puhua kielillä ja jokainen uskova voi profetoida.

        Mutta Jumala ei pakota, Hän antaa siihen mahdollisuuden armolahjan kautta. Hän myös kehottaa pyrkimään saamaan armolahjoja runsaasti, varsinkin näitä kahta lahjaa. Siis profetian ja kielilläpuhumisen lahjaa. Ja tie lahjojen saamiseen on rakkaus (1 Kor 13. lukua 1 Joh 4:9. Joh 15:4,9).

        Tie rakkauteen on Pyhä Henki ja Pyhän Hengen lahjan vastaan ottaminen. Pyhä Henki on rakkaus. Pyhän Hengen kasteessa uskova kastetaan Hän en läsnäolossa Hänen läsnäoloon. Ja Hän on rakkaus. Uskova siis kastetaan rakkauteen. Ja silloin uskova kokee Jumalan rakkauden.

        Jeesus toivoi että Pyhän Hengen antama ja vaikuttama rakkauden tuli olisi jo syttynyt.

        Luuk 12:49 "Tulta minä olen tullut heittämään maan päälle; ja kuinka minä tahtoisinkaan, että se jo olisi syttynyt!"

        Korkea Veisu:8:6 "Pane minut sinetiksi sydämellesi, sinetiksi käsivarrellesi. Sillä RAKKAUS ON väkevä kuin kuolema, tuima kuin tuonela on sen kiivaus, sen hehku on TULEN HEHKU, on HERRAN LIEKKI."

        Apt 2:1-4 "Ja kun helluntaipäivä oli tullut, olivat he kaikki yhdessä koolla. Ja tuli yhtäkkiä humaus taivaasta, niinkuin olisi käynyt väkevä tuulispää, ja täytti koko huoneen, jossa he istuivat. Ja he näkivät ikäänkuin TULISIA KIELIÄ, jotka jakaantuivat ja asettuivat heidän itsekunkin päälle. Ja he tulivat kaikki PYHÄLLÄ HENGELLÄ TÄYTETYIKSI ja alkoivat puhua muilla kielillä, sen mukaan mitä Henki heille puhuttavaksi antoi."

        Room 15:30 "Mutta minä kehoitan teitä, veljet, Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta ja HENGEN RAKKAUDEN KAUTTA auttamaan minua taistelussani, rukoilemalla minun puolestani Jumalaa"

        Gal 5:6 "Sillä Kristuksessa Jeesuksessa ei auta ympärileikkaus eikä ympärileikkaamattomuus, vaan RAKKAUDEN KAUTTA VAIKUTTAVA USKO."


    • EiMitäänTolkkua

      Voisi hyvällä syyllä odottaa, että kielilläpuhumisen tuoton olisi jollakin tapaa loogista ja jopa yli-inhimillistä. Kielilläpuhumistapahtuman analyyseissä on kuitenkin havaittu "kielen" sisältävän puhujan oman äidinkielen tavuja sekalaisessa järjestyksessä vailla minkäänlaista logiikkaa. Eli kieli on juurikin sitä ihan jokaisen osaamaa siansaksaa.

      Miksi tämän myöntäminen on vaikea asia monille? Tekee itsensä melkoisen koomiseksi väittäessään siansaksan sisältävän jotakin "salattua" informaatiota. Jopa niin salaista, että siitä ei ota selvää itse pirukaan.

      • >>>Jopa niin salaista, että siitä ei ota selvää itse pirukaan.<<<

        Sen takia se onkin että siitä ei ota selvää pirukaan. Piru ei pääse siihen väliin.
        Sen tähden se vihaa kielilläpuhumista ja vastustaa sitä palvelijoidensa kautta.


      • EiMitäänTolkkua
        Jaikal91 kirjoitti:

        >>>Jopa niin salaista, että siitä ei ota selvää itse pirukaan.<<<

        Sen takia se onkin että siitä ei ota selvää pirukaan. Piru ei pääse siihen väliin.
        Sen tähden se vihaa kielilläpuhumista ja vastustaa sitä palvelijoidensa kautta.

        Wau! Siinä oiva perustelu siansaksalle.

        Mutta edelleenkin jää mysteeriksi, miksi pitää päästellä suustaan ääniä joissa ei ole sisältöä. Viisaanpaa olisi kuitenkin olla ihan vaan hiljaa, kun kerran ei ole asiaa.

        Keitähän nämä kielilläpuhujat oikein kuvittelevat huijaavansa. Itseäänkö?


      • EiMitäänTolkkua kirjoitti:

        Wau! Siinä oiva perustelu siansaksalle.

        Mutta edelleenkin jää mysteeriksi, miksi pitää päästellä suustaan ääniä joissa ei ole sisältöä. Viisaanpaa olisi kuitenkin olla ihan vaan hiljaa, kun kerran ei ole asiaa.

        Keitähän nämä kielilläpuhujat oikein kuvittelevat huijaavansa. Itseäänkö?

        Sinun tulisi lukea Raamatusta tästä aiheesta. Silloin sinä tiedät miksi uskova puhuu kielillä ja mitä merkitystä sillä on. Tiedät myös että Pyhä Henki antaa sanat mitä puhua. Silloin se ei ole huijausta eikä omaa solkotusta.

        Ymmärrä hyvä ystävä että Jumala on ja että Hän vaikuttaa tässä maailmasssa monella tavalla. Hän vaikuttaa myös armolahjojan kautta, mutta vain uskovissa. Armolahjat annetaan seurakunnalle ja uskoville. Uskosta osaton ihminen on näiden Jumalan asioiden ulkopuolella. Siksi ne ovat hänelle hullutusta eikä hän voi niitä ymmärtää.

        Minäkin olen ollut ulkopuolella aina 31 -vuotiaaksi asti.

        Minä en tiennyt, kun tein uskon ratkaisun helluntaiseurakunnassa, minkälaiseen elämään olin tulossa sisälle. Nämä asiat olivat minulle vieraita. Mutta sisäpuolella sain kokea Jumalan ja Hänen vaikutustaan itsessäni ja toisissa uskovissa. Jumala oli meidän kanssamma ja me myös koimme sen.

        Muistan kuinka työmaamme ruokalassa ennen uskoon tuloani istuin aina syömään "helluntailaisten pöytään". Pöytää kutsuttiin helluntailaisten pöydäksi koska samat helluntailaiset istuivat aina siinä pöydässä syömässä. Se oli siis "varattu helluntailaisia varten". Minä Istuin tuohon pöytään heidän viereensä syömään koska tahdoin kuulla heiltä hengellisistä asioista. Minä koin että heillä on "se jokin". Usein maanantaina kun istuin heidän viereensä, minä koin että he olivat olleet jossakin tavattoman mielenkiintoisessa ja virvoittavassa"paikassa" ja he olivat viikonlopun aikana saaneet jotakin hyvin arvokasta. Koin että he myös keskustelevat viikonlopun aikaisista kokouksistaan ja mitä siellä oli tapahtunut. Ja minä tahdoin päästä osingoille. Tahdoin saada sitä samaa mitä heillä oli. Kaipasin ja etsin Jumalaa. Koin että näillä ihmisillä on sitä mitä minäkin tarvitsen. Mutta usein minun istuuduttuani pöytään puheenaihe muuttui ja minä surin sitä. En saanutkaan niitä murusia. Kerran kuitenkin he minusta välittämättä jatkoivat puhettaan hengellisistä asioista. Ja minä nautin kuulemastani.
        Kannatti odottaa kärsivällisesti sillä minut palkittiin.

        Sitten kun jättäydyin, minä hämmästyin kun Jumala olikin niin todellinen ja tuntuvasti uskovien kokouksissa. Minä olin luullut uskon olevan vain sitä että ihminen uskoo ilman sen kummempia, tai yhtikäs mitään kokemuksia Jumalasta. Mutta minä olin ollut väärässä. Jumala puhui, paransi, ja Hänen läsnäolonsa oli tuntuvaa. Armolahjat toimivat. Siellä puhuttiin kielillä, profetoitiin ja rukoiltiin sairaiden puolesta. Ei siis mitään uskottelua että olisi itarvinnut kovasti yrittää uskoa ja uskotella ja toivoa ja toivotella että Jumala olis, että olis pitänyt uskoa vain mitä pappi sanoo ilman mitään kokemuksia Jumalasta. Jumala oli ja minä ja muut me koimme Hänet, Hänen läsnäolonsa, ja Hänen voimaansa ja rakkauttaan. Minä yllätyin Jumalan hyvyyden ja konkreettisen läsnäolon kokemisesta.

        Uskovan elämä on elämä rakkaussuhteessa Luojaan Jeesuksessa Kristuksessa. Silloin siinä on kaksi osapuolta; ihminen ja Jumala.


    • Kiitos.Jeesus

      1 Kor. 14:2 "salaisuuksia kielillä" hengessä puhuva ammentaa vettä ikuisista pelastuksen lähteistä ja saa sydämensä täyteen tulevan maailmanajan voimaa.

    • mitenkehtaatte

      Eikö ole Pyhän Hengen pilkkaa esittää puhuvansa "kielillä" ? Kun itsekin hyvin tietää valehtelevansa ja esittävänsä..!?

    • Puhun.kielillä.ja

      Pyhä Henki toimii,
      ja on vaarallista alkaa vastustaa ja arvostella Hänen jakamiaan armolahjoja. Silloinhan on riidassa Pyhän Hengen kanssa.
      Efes. 4:30. Mitä se sanoo?

    • EiMitäänTolkkua

      Vieläkään ei ole tullut perusteluja/selitystä sille faktalle, että tämä "kieli" muodostuu puhujan oman kielen komponenttien sekamelskasta. Ja samaa sekamelskaa toistavat myös muut kuin kristinuskon edustajat.

      • jaikaliii91

        Täällä moni on tunnustanut että on olemassa väärää kielillä puhumista. Siis sellaista kielillä puhumista jota ei vaikuta Jumala ja joka ei tapahdu kristinuskon uudestisyntyneiden uskovien kautta.

        Ja onhan täysin selvää että tällaisia vääriä aidosta kopioituja ilmiöitä esiintyy. Nyt kun näitä vääriä ilmöitä esiintyy, kaikki kielillä puhuminen ei ole Jumalasta, on selvää että on olemassa myös oikeaa kielillä puhumista joka on Jumalasta. Sielunvihollinen jäljittelee ja matkii ts. väärentää tätä oikeaa Jumalasta olevaa kielilläpuhumista.

        Väärän esiintyminen todistaa oikean olemassaolon. Ei voi olla väärennettyä ellei ensin ole oikea aito. Et voi väärentää kuuluisan taiteilijan arvokasta taulua jos ei ensin ole se arvokas taulu josta väärennös tehdää. Et voi väärentää rahaa ellei ensin ole se aito raha joka väärennetään. Kukaan ei ryhtyisi väärentämään mitään arvotonta. Vain arvokasta kannattaa ryhtyä väärentämään.

        Minkä johtopäätöksen tästä vedämme?

        1. Aitoa Jumalasta lähtöisin olevaan kielillä puhumista on.
        2. Aitoa Jumalasta lähtöisin olevaa kielilläpuhumista väärennetään monin paikoin.

        Mistä sitten tiedämme mikä kielillä puhuminen on aitoa ja Jumalasta, ja mikä on niistä vääristä lähteistä olevaa väärennettyä kielillä puhumista? Oikea Jumalasta lähtöisin oleva kielillä puhuminen tapahtuu Raamatun kertomalla tavalla kristillisen seurakunnan yhteydessä ja puhuja on Herraan Jeesukseen Kristukseen uskova uudestisyntynyt henkikastettu uskova. Kielillä puhuva henkilö Julistaa Jeesuksen Kristuksen Herraksi ja tunnustaa Raamatun Sanan arvovallan.


      • EiMitäänTolkkua
        jaikaliii91 kirjoitti:

        Täällä moni on tunnustanut että on olemassa väärää kielillä puhumista. Siis sellaista kielillä puhumista jota ei vaikuta Jumala ja joka ei tapahdu kristinuskon uudestisyntyneiden uskovien kautta.

        Ja onhan täysin selvää että tällaisia vääriä aidosta kopioituja ilmiöitä esiintyy. Nyt kun näitä vääriä ilmöitä esiintyy, kaikki kielillä puhuminen ei ole Jumalasta, on selvää että on olemassa myös oikeaa kielillä puhumista joka on Jumalasta. Sielunvihollinen jäljittelee ja matkii ts. väärentää tätä oikeaa Jumalasta olevaa kielilläpuhumista.

        Väärän esiintyminen todistaa oikean olemassaolon. Ei voi olla väärennettyä ellei ensin ole oikea aito. Et voi väärentää kuuluisan taiteilijan arvokasta taulua jos ei ensin ole se arvokas taulu josta väärennös tehdää. Et voi väärentää rahaa ellei ensin ole se aito raha joka väärennetään. Kukaan ei ryhtyisi väärentämään mitään arvotonta. Vain arvokasta kannattaa ryhtyä väärentämään.

        Minkä johtopäätöksen tästä vedämme?

        1. Aitoa Jumalasta lähtöisin olevaan kielillä puhumista on.
        2. Aitoa Jumalasta lähtöisin olevaa kielilläpuhumista väärennetään monin paikoin.

        Mistä sitten tiedämme mikä kielillä puhuminen on aitoa ja Jumalasta, ja mikä on niistä vääristä lähteistä olevaa väärennettyä kielillä puhumista? Oikea Jumalasta lähtöisin oleva kielillä puhuminen tapahtuu Raamatun kertomalla tavalla kristillisen seurakunnan yhteydessä ja puhuja on Herraan Jeesukseen Kristukseen uskova uudestisyntynyt henkikastettu uskova. Kielillä puhuva henkilö Julistaa Jeesuksen Kristuksen Herraksi ja tunnustaa Raamatun Sanan arvovallan.

        "Väärän esiintyminen todistaa oikean olemassaolon. Ei voi olla väärennettyä ellei ensin ole oikea aito. "

        Omituinen ja täysin väärä logiikka. Kuin suoraan tv-evankelistan oppikirjasta. Olet näemmä läksysi lukenut.

        Väitän, että ei ole olemassa kumpaakaan kielilläpuhumista, ei aitoa eikä väärennettyä. Vai pystytkö antamaan esimerkin aidosta kielilläpuhumisesta? Jokin linkki? Ja tietekin perustelut esimerkin aitoudesta.

        Ja ihan etukäteen tiedoksi, että nykypäivänä jokin todellinen tapahtuma, vaikka hirmumyrskyn silmässä, saadaan välitettyä suorana lähetyksenä ympäri maailman. Tallentekniikan puutteesta ei ole kyse, jos "aitoa" esitystä ei löydy. Se johtunee ihan muusta syystä.


      • ponnistelelisää
        EiMitäänTolkkua kirjoitti:

        "Väärän esiintyminen todistaa oikean olemassaolon. Ei voi olla väärennettyä ellei ensin ole oikea aito. "

        Omituinen ja täysin väärä logiikka. Kuin suoraan tv-evankelistan oppikirjasta. Olet näemmä läksysi lukenut.

        Väitän, että ei ole olemassa kumpaakaan kielilläpuhumista, ei aitoa eikä väärennettyä. Vai pystytkö antamaan esimerkin aidosta kielilläpuhumisesta? Jokin linkki? Ja tietekin perustelut esimerkin aitoudesta.

        Ja ihan etukäteen tiedoksi, että nykypäivänä jokin todellinen tapahtuma, vaikka hirmumyrskyn silmässä, saadaan välitettyä suorana lähetyksenä ympäri maailman. Tallentekniikan puutteesta ei ole kyse, jos "aitoa" esitystä ei löydy. Se johtunee ihan muusta syystä.

        Ja heti aamusta väänsit tuolasen lapsellisen väännätyksen palstalle!

        mihin mahtanet pyrkiä, meinaatko olla Jumalaa viisaampi, tiedätkö Hänet joka istuu kaiken valtaistuimella, oletko kuullut Hänestä!?


      • EiMitäänTolkkua
        ponnistelelisää kirjoitti:

        Ja heti aamusta väänsit tuolasen lapsellisen väännätyksen palstalle!

        mihin mahtanet pyrkiä, meinaatko olla Jumalaa viisaampi, tiedätkö Hänet joka istuu kaiken valtaistuimella, oletko kuullut Hänestä!?

        Mistähän päättelit minun pyrkivän olemaan jumalaasi viisaamman? En siihen pyri, mutta moni muu pyrkii tekemään jumalastaan tyhmän. Mitä muutakaan voi tarkoittaa se, että väitetään Jumalan työksi jotakin sellaista, joka on ihan itse kehiteltyä pelleilyä.

        Niin, missä viipyy linkki "aitoon" kielilläpuhumiseen?


      • jaikaliii91
        EiMitäänTolkkua kirjoitti:

        "Väärän esiintyminen todistaa oikean olemassaolon. Ei voi olla väärennettyä ellei ensin ole oikea aito. "

        Omituinen ja täysin väärä logiikka. Kuin suoraan tv-evankelistan oppikirjasta. Olet näemmä läksysi lukenut.

        Väitän, että ei ole olemassa kumpaakaan kielilläpuhumista, ei aitoa eikä väärennettyä. Vai pystytkö antamaan esimerkin aidosta kielilläpuhumisesta? Jokin linkki? Ja tietekin perustelut esimerkin aitoudesta.

        Ja ihan etukäteen tiedoksi, että nykypäivänä jokin todellinen tapahtuma, vaikka hirmumyrskyn silmässä, saadaan välitettyä suorana lähetyksenä ympäri maailman. Tallentekniikan puutteesta ei ole kyse, jos "aitoa" esitystä ei löydy. Se johtunee ihan muusta syystä.

        Ei sinun tarvitse uskoa aitoon kielillä puhumiseen.
        Sinä saat pysyä mielipiteessäsi enkä minä edes yritä
        todistaa sinulle mitään. Minulla ei ole antaa linkkiä
        aitoon kielillä puhumiseen vaikka uskon sellaisia
        netistä löytyvänkin. Mutta luultavasti sinua ei asia
        kiinnosta. Sinua kiinnostaa väin väittää ettei oikeaa
        kielillä puhumista esiinny. Sinä saat minun puolesta
        jäädä mielipiteeseesi.


    • Älä.pilkkaa

      Miten voit sanoa Pyhän Hengen vaikuttamaa kielilläpuhumista "pelleilyksi". Olet erittäin vaarallisella tiellä.

      • EiMitäänTolkkua

        Se on pelleillyä ja Herran pilkkaamista niin kauan, kuin se ei kestä koettelemista.

        Yksinkertainen kysymys: miksi ei ole talletettuna yhtäkään aitoa kielilläpuhumistilannetta?


      • jaikaliii91
        EiMitäänTolkkua kirjoitti:

        Se on pelleillyä ja Herran pilkkaamista niin kauan, kuin se ei kestä koettelemista.

        Yksinkertainen kysymys: miksi ei ole talletettuna yhtäkään aitoa kielilläpuhumistilannetta?

        Mikäli sinua todella kiinnostaa aito kielillä puhuminen, mene ihmeessä sellaisiin tilaisuuksiin missä todelliset uskovat kokoontuvat, missä voit ajatella että siellä mahdollisesti esiintyy kielillä puhumista, jos sitä jossakin uskovien tilaisuksissa esiintyy. Etsi uskovien tilaisuuksia ja käy ahkerasti. Älä jätä yhteen tilaisuuteen.

        Jos käymässäsi seurakunnassa näyttää olevan "hiljaiseloa" ilman mitään sen kummempaa, mene toiseen seurakuntaan. Minä pidän sitä hyvin epätodennäköisenä että sinä et kohtaisi aitoa kielilläpuhumista jos alat käymään tutustumiskäynneillä esim. helluntaiseurakunnan järjestämissä tilaisuuksissa. Todennäköisempää on se, että sinä kohtaat aitoa kielillä puhumista.

        Sinä voit jopa saada Jumalalta ihmisen kautta suoran sanoman jonka tiedät tulevan ihmisen itsensä ulkopuolisesta lähteestä. Jumala tuntee sinut läpikotaisin ja voi profetian kautta paljastaa sydämesi salaisuuksia ja ajatuksia. Niin uskallatko mennä kokouksiin kohtaamaan Jumalaa ja totuutta?

        Yksi varotuksen sana kuitenkin. Olen itse huomannut että jos kokouksessa on koolla vähän uskovia ja sinne tulee uusi tuntematon ihminen, uskovat eivät aina uskalla käyttää armolahjojaan. Uskovat ryhdistäytyvät ja "käyttäytyvät asiallisesti". Uskovat kun voivat pelätä että uskosta osaton pelästyy ja juoksee ulos ja sanoo näiden uskovien olevan järjeltään koska "mölisevät outoja". Siksi ei kannata masentua jos pienessä uskovien joukossa ei esiinny heti kielillä puhumista.

        Mutta etsivä löytää ja kolkuttavalle avataan. Se on Jeesuksen lupaus ja toimii mikäli sinä etsit sydämestäsi ja aidosti oikeilla motiiveilla saadaksesi tietää totuus tästä asiasta. Jumala voi myös kohdata vastustajaansa voimakkaasti. Tästä lienee hyvä esimerkki Saulus Tarsolainen.


    • EiMitäänTolkkua

      https://m.youtube.com/watch?v=bu1Da_gyjG8

      Ookke! Lähestytäänpäs aihetta sitten toisella tavalla. Onko linkistä avautuva näyte kielilläpuhumisesta lähtöisin Jumalasta vai ihmisestä itsestään?

      Itse peukutan vahvasti sen puolesta, että esiintyjä itse tuottaa tuon siansaksan ilman minkäänlaista yliluonnollista vaikutinta. Korjatkaa toki, jos olen väärässä.

      • Hyvä! Olet tietokonetta osaava henkilö. Nyt kun sinä löysit yhden esimerkin kielillä puhumisesta, ja löysit vielä tapauksen ja henkilön josta kiistellään, varmasti löydät lisää ja ehkä vakuuttavampia tapauksia. Löydät varmasti myös sellaisen henkilön kielillä puhumista josta ei täällä netissä ole kiistelty. Eikö jatka etsimistä. Kyllä löytyy.

        Mutta uskoisin että etsimisesi päätyisi parhaimpaan mahdolliseen tulokseen jos rohkeasti menet uskovien tilaisuuksiin. Ei siellä ole vaarallista. Ei sinne kukaan ole kuollut, Niin eikö siitä vaan rohkeasti härkää sarvista.


      • EiMitäänTolkkua
        Jaikal91 kirjoitti:

        Hyvä! Olet tietokonetta osaava henkilö. Nyt kun sinä löysit yhden esimerkin kielillä puhumisesta, ja löysit vielä tapauksen ja henkilön josta kiistellään, varmasti löydät lisää ja ehkä vakuuttavampia tapauksia. Löydät varmasti myös sellaisen henkilön kielillä puhumista josta ei täällä netissä ole kiistelty. Eikö jatka etsimistä. Kyllä löytyy.

        Mutta uskoisin että etsimisesi päätyisi parhaimpaan mahdolliseen tulokseen jos rohkeasti menet uskovien tilaisuuksiin. Ei siellä ole vaarallista. Ei sinne kukaan ole kuollut, Niin eikö siitä vaan rohkeasti härkää sarvista.

        Kukapa ei olisi jollakin tavalla kiistelty hahmo, mutta käynee kuitenkin hyvänä esimerkkinä kielilläpuhumisesta.

        Raamatussa edellytetään selittäjää, eli tulkkia kääntämään kielen sanoman kuulijoille. Muussa tapauksessa julkinen kielilläpuhuminen on Raamatun mukaan jopa kiellettyä.

        Kertokaapa mitä hra Tiainen tuossa edellä olevassa esityksessä sanoi? Ja suomen kielellä kiitos


      • jaikaliii91
        EiMitäänTolkkua kirjoitti:

        Kukapa ei olisi jollakin tavalla kiistelty hahmo, mutta käynee kuitenkin hyvänä esimerkkinä kielilläpuhumisesta.

        Raamatussa edellytetään selittäjää, eli tulkkia kääntämään kielen sanoman kuulijoille. Muussa tapauksessa julkinen kielilläpuhuminen on Raamatun mukaan jopa kiellettyä.

        Kertokaapa mitä hra Tiainen tuossa edellä olevassa esityksessä sanoi? Ja suomen kielellä kiitos

        Raamatussa ei kielletä puhumasta kielillä, ei edes seurakunnassa. Jo joku niin tulkitsee Raamattua, hän on tulkinnut väärin. Raamattu kehottaa puhumaan kielillä, ja Paavali, sekä Jeesus itse, suosittelevat kielillä puhumista.

        Sinun mielestäsi hyvä esimerkki kielillä puhumisesta on sellainen kielillä puhuminen joka voidaan kyseenalaistaa ja lahjaa voidaan jopa halveksia ja kielillä puhumista voidaan väittää vääräksi. Hyvä esimerkki on Pyhän Hengen läsnäolossa Pyhässä Hengessä Hengen vaikutuksesta puhuttu kielillä puhuminen. Sellaista kielillä puhumista esiintyy Pyhän Hengen valtaamissa kokouksissa Hänen läsnäolossaan. Silloin ihmiset puhuvat kielillä Pyhässä Hengessä Pyhän Hengen vaikutuksesta Hänen voimassaan.

        Uskova, jolla on kielillä puhumisen armolahja, voi koska tahansa ja missä tahansa puhua kielillä. Se on armolahja ja sitä voi käyttää aivan koska vain. Mutta jos sitä käytetään esittelymielessä, joita sinä etsit ja perään kuulutat, silloin puhe ei ole Pyhän Hengen läsnäolon vaikuttamaa. On siis ero sillä, puhunko kielillä koska koen voimakkaasti Pyhän Hengen voiman ja läsnäolon, vai puhunko kielillä todistaakseni jollekin ihmiselle kielillä puhumisen armolahjan oikeaksi ja toimivaksi armolahjaksi.

        Jos minä siis tahdon esitellä kielillä puhumistani, siihen en tarvitse Pyhän Hengen läsnäoloa enkä Hänen vaikutustaan. Voin koska tahansa puhua kielillä. uudestisyntynyt tämän armolahjan omaava hengellinen uskova huomaa eron puhunko Pyhän Hengen vaikutuksesta vaiko muuten vain.


      • EiMitäänTolkkua
        jaikaliii91 kirjoitti:

        Raamatussa ei kielletä puhumasta kielillä, ei edes seurakunnassa. Jo joku niin tulkitsee Raamattua, hän on tulkinnut väärin. Raamattu kehottaa puhumaan kielillä, ja Paavali, sekä Jeesus itse, suosittelevat kielillä puhumista.

        Sinun mielestäsi hyvä esimerkki kielillä puhumisesta on sellainen kielillä puhuminen joka voidaan kyseenalaistaa ja lahjaa voidaan jopa halveksia ja kielillä puhumista voidaan väittää vääräksi. Hyvä esimerkki on Pyhän Hengen läsnäolossa Pyhässä Hengessä Hengen vaikutuksesta puhuttu kielillä puhuminen. Sellaista kielillä puhumista esiintyy Pyhän Hengen valtaamissa kokouksissa Hänen läsnäolossaan. Silloin ihmiset puhuvat kielillä Pyhässä Hengessä Pyhän Hengen vaikutuksesta Hänen voimassaan.

        Uskova, jolla on kielillä puhumisen armolahja, voi koska tahansa ja missä tahansa puhua kielillä. Se on armolahja ja sitä voi käyttää aivan koska vain. Mutta jos sitä käytetään esittelymielessä, joita sinä etsit ja perään kuulutat, silloin puhe ei ole Pyhän Hengen läsnäolon vaikuttamaa. On siis ero sillä, puhunko kielillä koska koen voimakkaasti Pyhän Hengen voiman ja läsnäolon, vai puhunko kielillä todistaakseni jollekin ihmiselle kielillä puhumisen armolahjan oikeaksi ja toimivaksi armolahjaksi.

        Jos minä siis tahdon esitellä kielillä puhumistani, siihen en tarvitse Pyhän Hengen läsnäoloa enkä Hänen vaikutustaan. Voin koska tahansa puhua kielillä. uudestisyntynyt tämän armolahjan omaava hengellinen uskova huomaa eron puhunko Pyhän Hengen vaikutuksesta vaiko muuten vain.

        Jos linkittämäni esimerkki oli huono, niin laittanet linkin hyvään esimerkkiin. Ja kyllä, Raamatussa kehotetaan mieluummin olemaan hiljaa, kuin puhumaan kielillä ilman selitystä.


      • EiMitäänTolkkua kirjoitti:

        Jos linkittämäni esimerkki oli huono, niin laittanet linkin hyvään esimerkkiin. Ja kyllä, Raamatussa kehotetaan mieluummin olemaan hiljaa, kuin puhumaan kielillä ilman selitystä.

        Minä yritin kertoa sinulle että niitä hyviä esimerkkejä on vaikea saada koska niitä ei yleensä olla nauhoittamassa eikä kuvaamassa. Parhaat esimerkit esiintyvät kokouksissa, joita ei kuvata eikä nauhoiteta. Näin olen kokenut. Tämä koska kielilläpuhumista ei ole tarkoitettu esittelyä varten ja Jumala ei lähde esittelemään armolahjojaan uskosta osattomille. Nämä ovat tarkoitettu uskoville ja toimivat uskovien yhtedessä. Voi olla vaikea saada sinulle "hyviä esimerkkejä" jotka sinä hyväksyt.

        Minulla on kaseteilla hyviä esimerkkejä kielillä puhumisesta jotka ovat tapahtuneet Pyhän Hengen vaikutuksesta. Mutta niitä minä en voi sinulle tuoda enkä toisi vaikka kasetti olisi edessäni ja sinä antaisit nimesi ja osoitteesi. Jos sinua kiinnostaa tämä asia, mene uskovien tilaisuuksiin. Siellä aidossa kielillä phumiseen tarkoitetussa tilanteessa sinä voit saada hyvän esimerkin.

        Raamatussa kielletään estämästä kielillä puhumista.


      • EiMitäänTolkkua
        Jaikal91 kirjoitti:

        Minä yritin kertoa sinulle että niitä hyviä esimerkkejä on vaikea saada koska niitä ei yleensä olla nauhoittamassa eikä kuvaamassa. Parhaat esimerkit esiintyvät kokouksissa, joita ei kuvata eikä nauhoiteta. Näin olen kokenut. Tämä koska kielilläpuhumista ei ole tarkoitettu esittelyä varten ja Jumala ei lähde esittelemään armolahjojaan uskosta osattomille. Nämä ovat tarkoitettu uskoville ja toimivat uskovien yhtedessä. Voi olla vaikea saada sinulle "hyviä esimerkkejä" jotka sinä hyväksyt.

        Minulla on kaseteilla hyviä esimerkkejä kielillä puhumisesta jotka ovat tapahtuneet Pyhän Hengen vaikutuksesta. Mutta niitä minä en voi sinulle tuoda enkä toisi vaikka kasetti olisi edessäni ja sinä antaisit nimesi ja osoitteesi. Jos sinua kiinnostaa tämä asia, mene uskovien tilaisuuksiin. Siellä aidossa kielillä phumiseen tarkoitetussa tilanteessa sinä voit saada hyvän esimerkin.

        Raamatussa kielletään estämästä kielillä puhumista.

        No kerropa mitä mieltä olet näistä "huonoista" esimerkeistä? Mitä ja miksi sellaisiakin on?


      • markku.lievonen
        EiMitäänTolkkua kirjoitti:

        No kerropa mitä mieltä olet näistä "huonoista" esimerkeistä? Mitä ja miksi sellaisiakin on?

        Lie myös jäljitelmiä kielilläpuhumisesta, mutta todellisuus on, miten ainakin tämä ARMOLAHJA tänäkin aikana on toiminnassa. Siis ihminen puhuu salaisuuksia Hengessä eli rakentaa itseään..
        Mutta,m tietenkään kaikki eivät omaa tätä armolahjaa.

        4. Kielillä puhuva rakentaa itseään, mutta profetoiva rakentaa seurakuntaa.

        Taas vierailla kielillä puhuminen on täysin eri asia. Apostolit puhuivat ihmeellisesti vieraita kieliä Pyhän Hengen laskeutuessa maanpäälle. Tätä ihmettelivät sen ajan kuulijat ja ihmettelen sitä itsekkin.
        Siis samankaltaisesti kuin tämän päivän ihminen, joka omaa ,- jopa 10- eri maan kieltä. Tietenkin opiskeulun tuloksena.


    • Jeesus.kastaa.Hengellä
      • jaikaliii91

        Ottaisin pois tuosta sivustosta ilmaisun; "Täynnä rakkautta ja Raamatun totuutta".
        Jätetään Jumalalle osoittaa rakkaus ja totuus hengellisillä sivustoillamme. Jos ne ovat
        täynnä rakkautta ja Raamatun totuutta, Pyhä Henki sen lukijalle vahvistaa. Emme itse
        mainosta sitä.


      • markku.lievonen

        Niin, Weijo pohtii kasteista kuten yleisesti tänä aikana. Vesikastehan on saanut historiasta lähtien erittäin merkityksellisen osan uskonnolisuudessa ja uskontoja harjoittaessa. Sillä liitetään ihminen jäsenyyteen.

        Mutta, miksi,. ilman selittelyä Raamatussa ilmoitetaan olevan vain yksi kaste. Samoin Johannes ei kerro kahdesta kasteesta ajatellen meitä pakanoita;

        ”Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta se, joka minun jäljessäni tulee, on minua väkevämpi, jonka kenkiäkään minä en ole kelvollinen kantamaan; Hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.” Matt. 3:11.

        Siis Johannes ei sano; Hän kastaa teidät vielä Pyhällä Hengellä eli nyt olisi jo kaksi kastetta.
        Miksi Johannes taas kastoi vedellä Israelilaisia,- ei pakanoita vastaus on tässä;

        31. Ja minä en tuntenut häntä; mutta SITÄ VARTEN, ETTÄ HÄN TULISI JULKI ....ISRAELILLE, MINÄ OLEN TULLUT VEDELLÄ KASTAMAAN."
        32. Ja Johannes todisti sanoen: "Minä näin Hengen laskeutuvan taivaasta alas niinkuin kyyhkysen, ja se jäi hänen päällensä.
        33. Ja minä en tuntenut häntä; mutta hän, joka lähetti minut vedellä kastamaan, sanoi minulle: 'Se, jonka päälle sinä näet Hengen laskeutuvan ja jäävän, hän on se, joka kastaa Pyhällä Hengellä'.

        Niin, tämä päivänä ymmärrän, miten yksikaste käsite on juuri Jeesuksen toimittama Hengellä kastaminen,- joka kaste liittää ihmisen myös seurakunnan jäsenyyteen / sisälle. Kaste,- jota ei toimita ihminen.

        13. sillä me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi, olimmepa juutalaisia tai kreikkalaisia, orjia tai vapaita, ja kaikki olemme saaneet juoda samaa Henkeä.

        Taas uskonto käyttää vesikastetta liittäessään ihmisen uskonnollisen puolueensa jäseneksi. Toinen on JUMALAN aivoittama seurakunta ja sen sisälle pääseminen Hengen avulla ja taas toinen on jäljitelmä tästä, jonka suorittamiseen / toteuttamiseen ihminen käyttää vesikastetta.

        Lisäksi kun huomiooi, miten Raamatussa on tullut aikain saatossa tietoisesti ja tahattomasti käännösvirheellisyyttä, niin alkuperäisestä näkökyvystä lie tässä ajassa loitottu kauaksi.


    • kaikkiahulluja

      Kyllä se on Pyhän Hengen pilkkaa tuollainen mökeltäminen ja mesominen. Nostetaan muka omaa arvoa uskovana esittämällä , siis suoraan valehtelemalla itsekin tietäen että siansaksaa on ja silmänlumetta koko mökellys. Vähätellään näin myös muita jotka eivät tuohon valheeseen lähde !!Mutta siinäpähän saavat tuomion mikä heille kuuluukin- MENKÄÄ POIS MINÄ EN OLE KOSKAAN TEITÄ TUNTENUT !!!

      Kaikki muu synti annetaan anteeksi -PAITSI PYHÄN HENGEN PILKKA , jota tuo sekava mökellys on !!

      • EiMitäänTolkkua

        Hyvin tiivistetty. Valitettavasti kaikki eivät tätä ymmärrä, vaan itsekkäästi nauttivat älämölön tuomasta elämyksestä. Oma nautinto on tärkeintä, vaikka syyllistyisikin Pyhän Hengen pilkkaan.

        Raamatussa Paavali ohjeistaa kielilläpuhumisen siten, että julkisesti esitetty puhe pitää kääntää kuulijoiden ymmärtämälle kielelle. Näitä ohjeita soisi noudatettavan tänäkin päivänä.


    • Tarkkaan.tutkaillut
    • Vuoretjuudean

      Minulla on sekä profetoimisen lahja, että kielten selittämisen lahja. Jos selitän jonkun muun uudestisyntyneen uskovan kielilläpuhumista, on tapahtuma seuraavanlainen: Henkilö puhuu kielillä sanomaa Jumalalta.... Minussa oleva Pyhä Henki saa Jumalan Pyhältä Hengeltä saman sanoman kuin tuo kielillä puhuva henkilökin. Selitän sanoman suomen kielellä tai selitän sanoman esim kuvasarjana, jos se minulle niin näytetään. Siis sanoman saaja ja selittäjä ovat SAMASSA hengessä". En siis tulkkaa kieltä suomenkielelle, vaan saan saman sanoman. Huomaatte asian, kun kuuntelette kielilläpuhumisen lauserakennetta ja selityksen lauserakennetta. Eri kielet toimivat eri tavoin, joten jos esim. yksi lause vieraalla Jumalan antamalla kielellä muodostuu vaikkapa kahdeksasta sanasta, ei sanoman selitys suomeksi kuulosta välttämättä "kahdeksan sanan" -pituiselta lauseelta. Asiaa on vaikea selittää; menkää kuuntelemaan johonkin seurakuntaan, jossa toimitaan raittiisti armolahjojen käytössä. Näin ovat täällä kirjoittajat jo aiemmin kehottaneet.

      • KukaJaMissä

        Muutama esimerkki tälläisestä seurakunnasta, niin tietää minne suunnistaa?

        "menkää kuuntelemaan johonkin seurakuntaan, jossa toimitaan raittiisti armolahjojen käytössä."


      • markku.lievonen

        Ensikin JUMALA on järjestyksen JUMALA ja toimii aivan loogisesti. Siis ymmärrettävästi. Ei JUMALA Pyhän Hengen kautta puhu ja profetoi suomessa vierailla kielillä esim. Kiinan, Japanin, Venäjän, tai jonkun Afrikkalaisen heimon kielellä. Mitä tolkkua tässä olisikaan.

        Lueppa ajatuksen kanssa tuo apostolien kokema vierailla kielillä puhuminen ja miksi tuo tapahtui. Siis tuossa tilanteessa oli ihmisiä, joiden äidinkielellä apostolit ihmeellisesti puhuivat ja tätä kuulijat ihmettelivät. Ja aivan syystä, että nämäkin tulivat ymmärtämään ja tietämään mitä apostolit puhuivat.

        Siis aivan sama tilanne, jos menisit Afrikkaan, jonkun heimon luo ja Pyhä Henki ohjaisi puhumaan tärkeän asian suomen kielellä. No, luonnollisesti suomalainen ihmettelisi mitä ihmettä tässä tapahtuu. Mutta,- jos paikalla ei olisi yhtään suomalaista ihmistä, niin ei Pyhä Henki siellä ala profetoimaan suomen kielellä. Mitä tolkkua tässä olisikaan.

        Niin, taas armolahja,- kielillä puhuminen, niin tämän armolahjan saanut ihminen rakentaa itseään eli puhuu salaisuuksia Hengessä - JUMALALLE,- ei kuulijoille.


    • Pyhä.Henki.toimii.näin

      Kiitos "Vuoret Juudean" . Tällä tavalla salaisuuksia hengessä rukoilevakin voi saada ilmoituksen itselleen rukoillessaan.

    • Vanhin

      Linkin opetus oli aukotonta Raamatun opppia.

    • 1.kor.14

      Viikonloppuna olin päiväkokouksessa, jossa yhdessä vaiheessa koko seurakunta molotti epäraamatullisesti ääneen "kielillä". Ulkopuolinen olisi pitänyt järjettömänä. Kukaan ei saanut selvää sanaa suustaan, joten eipä tainnut kukaan rakentuakaan. Kenenkään kiitokseen en voinut aamenta sanoa, kun en ymmärtänyt sanaakaan. T: 1.kor.14

      • HommaMaalissa

        Eikä olisi ymmärtänyt kukaan muukaan. Tunnelma oli siitä huolimatta varmasti huipussaan näiden "puhujien" keskuudessa. Sehän koko homman tarkoituskin oli, tuottaa osallistujille voimakas elämys.


    • sanaontotuus

      markku.lievonen kirjoitti:
      Siis aivan sama tilanne, jos menisit Afrikkaan, jonkun heimon luo ja Pyhä Henki ohjaisi puhumaan tärkeän asian suomen kielellä. No, luonnollisesti suomalainen ihmettelisi mitä ihmettä tässä tapahtuu. Mutta,- jos paikalla ei olisi yhtään suomalaista ihmistä, niin ei Pyhä Henki siellä ala profetoimaan suomen kielellä. Mitä tolkkua tässä olisikaan.

      Vastaus:
      Kuulijoille voi profetoija profetoida kuulioiden omalla kielellä ja kielillä puputtu sanoma tulee selittää ja se on profetiaan verrattava ja rakentaa , koska sen kuulijat ymmärtävät.

      1 Kor 14
      5. Soisin teidän kaikkien puhuvan kielillä, mutta vielä mieluummin soisin teidän profetoivan; sillä profetoiva on suurempi kuin kielillä puhuva, ellei tämä samalla selitä, niin että seurakunta siitä rakentuu.

    • Ensin kaikki oli hyvin kun kaikki puuivat samaa kieltä. Koska jumala tahtoi olla mulkero hän erotti kielet toisistaan ja loi samalla tuhansia eri kieliä. Sitten yhtäkkiä jotkut unohtivat raamatun ja alkoivat uskomaan toisiin jumaliin. Heitä pitää vainota sen takia heille on aivan pakko kertoa siitä kuinka hieno ja mahtava jeesus oli.

    • PasiToivonen

      > Minussa oleva Pyhä Henki saa Jumalan Pyhältä Hengeltä saman sanoman kuin tuo kielillä puhuva henkilökin.>>

      Unohdit mainita: Olen teitä parempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      226
      3537
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2191
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2091
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1965
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      87
      1650
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1381
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1281
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1267
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe