Yle: Toholammilla vireillä joukkoero kirkosta

Kirkko_kaaoksessa

10

144

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sirius81

      Tämä on karua kertomaa kuinka ihmisille tärkeät palvelut eivät ole kirkolle prioriteetti.

      • Seurakunnan ydin on jumalanpalvelus, ihmisille tärkeintä kohdata toinen ihminen.

        Jutun perusteella nuorisotyöntekijä hoitaa hommansa hyvin. Se tuskin johtuu jumalauskosta. Jatkossa tällaisia ihmisiä tarvitaan ehkä kunnan palkkalistoille, ellei sitten esim. SPR:stä muodostu jonkinlaista kirkon hyvien puolien kerääjää.


      • ahneuden-huippu

        Tuon homman voi hoitaa moni muukin taho ja ihan ilman kristillistä aivopesua. Kirkko on itse valintansa tehnyt: se tuhlaa rahaa holtittomasti, piispatkin tienaavat vuodessa yli 100 000 euroa. Temppeliaukion kirkon pääsymaksuilla on rahastettu vuodessa yli miljoona euroa. Silti kirkko kehtaa valittaa, että ei muka rahaa löydy.


    • Epäjumalienkieltäjä

      Nyt kun moni piispa lähestyy eläkeikää kirkolla olisi erinomainen mahdollisuus purkaa byrokratiaa ja keventää hallintoaan yhdistämällä hiippakuntia.

      Vuoteen 1939 (nykyistä alueellisesti laajemmassa) Suomessa riitti neljä (4) hiippakuntaa. Neljä piispaa pystyi telefoonilla, sähkösanomilla ja kirjeillä hoitamaan kirkon hallinnon ja hiippakunnassa ehti liikkua höyryjunalla ja automobiilillä sorateitä pitkin (ensimmäinen asfalttitie tehtiin 1930). Nyt kun on moottoritiet, kännykät, whatsapit, sähköposti, kotimaan lennot ja piispoilla entistä suurempi esikunta, niin tarvitaan yhdeksän (9) piispaa saman asian hoitamiseen.

      Piispojen määrän paisuttaminen on tarpeen ainoastaan "uramahdollisuuksien" luomiseksi kunnianhimoisille papeille. Ei julkisuushakuisia ja taloudellista menestymistä janoavia teemulaajasaloja kiinnosta pelkkä papin virka, jos ei ole mahdollista edetä ja vaurastua.

      Kirkko on olemassa ensisijassa kirkon eliittiä ja sinne haluavia varten.

      • Hehhah

        Näinhän se menee aina, että hiipuvan firman johtoporras paisuu ylisuureksi verrattuna muuhun organisaatioon, koska nimenomaan se johto päättää, mitä osia karsitaan - ja he tietysti itse kokevat olevansa erityisen tärkeitä (eikä myöskään kaveria voi saneerata läheltä).

        Tosiaan, vuonna -39 taisi olla suunnilleen sama määrä väkeä kirkossa kuin nytkin, joten eiköhän samallakin määrällä piispoja tultaisi toimeen - varsinkin kun tiedämme, että tuohon aikaan kirkollisia toimia oli huomattavasti enemmän: ihmiset ihan oikeasti kävivät jumalanpalveluksissa ja tilaisuuksissa. Toki pitää muistaa, että nykyisellään kirkossa taitaa olla aika paljon enemmän työntekijöitä, joten kai niitä työnjohtajiakin tarvitaan. Kuitenkin työntekijöiden määrä on melkoisen kovassa laskussa kirkossa, joten eiköhän myös hallintoa pitäisi riisua. No, kirkon politiikka taisi olla sitä, että kiinteistöistä halutaan eroon, millä sitten rahoitetaan kassavajetta. Tietysti vaan esim. käyttämättömät rakennukset ovat käyttämättömiä siksi, ettei niille oikein löydy käyttöä esim. sijaintinsa vuoksi, joten eipä niistä myymälläkään juuri rahaa saa. Toisekseen kiinteän omaisuuden käyttäminen pysyvään kassavajeeseen on kohtalaisen hatara väylä: ne kiinteistöt loppuu varsin pian tässä leikissä (vaikka toki niitä kirkolla helvetisti onkin, mutta tuskin niitä tuottoisimpia metsätiloja sentään myydään).

        Kyllähän tuo siihen viittaa, että piispojen määrään pitäisi alkaa kiinnittää huomiota. Ja kuten puhuit, juuri piispanvaihdoksen yhteydessä hiippakunnat pitäisi yhdistää. Sitten taas kun piispa on valittu, yhdistämishaaveet pitää unohtaa pitkäksi aikaa vaikka tarve olisi millainen tahansa. Varsinkin nuoren piispan valitseminen lykkää tuollaista yhdistymistä varsin pitkälle tulevaisuuteen, joten kirkon heikkenevä talous voi kärsiä aika reilustikin tuosta turhan raskaasta johtoportaasta varsinkin, jos sitä on käytännössä mahdoton keventää esim. seuraavaan kymmeneen vuoteen. Oikeastaan kuitenkin aina parempi: mitä nopeammin he kaivavat oman hautansa, sitä nopeammin pääsemme eroon tuosta yhteiskunnan turhimmasta organisaatiosta. Kait tässä pitäisi kannattaa sitä, että kirkkoon pitäisi saada ainakin viisi hiippakuntaa lisää, johon sitten kirkon rahat tuhlaantuu näyttävästi ja jota seuraa suuri romahdus.


      • Viimeksi muistaakseni 2004 perustettiin uusi hiippakunta.

        Sinänsä piispojen palkka ei toki ole iso osa menoja, mutta sittenhän on vielä hiippakuntavaltuusto ja tuomiokapitulin henkilökunta. Kai sekin jotain maksaa.


    • nimi..merkki

      Kirkolle on tärkeämpää pitää pääomat kiinni sijoitusinstrumenteissa kuin palvella jäseniä.

    • fyof

      Tässäkin päätöksessä paljastuu karulla tavalla kirkon arvot. Arvojohtaja? Toivottavasti ei. Vaan kenties nykyinen hallitus on seurannut arvojohtaja evl. kirkkoa - siltä sen politiikka ja päätökset vaikuttavat.

    • Verorahaa

      Paljastuu etteivät nuoret ole kirkolle tärkeitä, vain palkansaajat, joita voi verottaa enemmän.

    • W-Dediaa

      Suomen kuuluessa Ruotsiin oli maassa voimassa uskontopakko 1634 alkaen. Kaikkien oli kuuluttava luterilaiseen kirkkoon tai lähdettävä maasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      54
      5309
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3437
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1572
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      192
      1463
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1066
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      988
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      826
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      788
    10. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      779
    Aihe