poikien silpominen

missätasaarvo

Miksei miesten ympärileikkaus ole kiellettyä Suomessa, muusta kuin lääketieteellisestä syystä?
Miksi miesten ympärileikkausta ei pidetä poikalapsen sukupuolielinten silpomisena, kun taas naisten silpominen on mitä törkein ihmisoikeusrikkomus?
Mitä me olemme kyseenalaistamaan muiden kulttuurien tapoja, kun olemme tässä asiassa itse yhtä pahoja?

19

437

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • femakkosuomi

      Koska Suomi on femakkomaa, eihän täällä ole muutenkaan miehillä samoja oikeuksia kuin akoilla. Kummallista kun terveitä elimiä silvotaan toimimattomiksi sekopäätransuilla yhteiskunnan kustannuksella, mutta kulttuuriin kuuluvaa ei sallita vaikka ei estä lisääntymistä. Vielä hullumpaa että silpominen sallitaan kuitenkin pojille ja kaiken lisäksi poikia myös kuolee ja vammautuu noissa silpomisissa enemmän kuin tyttöjä.

    • eioikeintäsmää

      Nousi hirveä kohu kun joku julkkisnainen hankki vauvalleen korvakorun, mutta vauvan esinahan silpominen ei kiinnosta ketään? Onko lapsi kykenenvä päättämään itse tuollaisesta toimenpiteestä?
      Tehkööt sitten aikuisena veitikalleen mitä lystäävät.

      • Kaksoisstandardit

      • Silpomisriitti
        Kaksoisstandardit kirjoitti:

        Tyttöjen rituaalisilpominen on kielletty, kuten pitää ollakin. Mutta poikienko rituaalisilpominen pitäisi edelleen sallia?


        Demokraatti: ”Emme hyväksy lapsiavioliittojakaan” – Kansanedustaja esittää ei-lääketieteellisten ympärileikkausten kieltämistä kaikissa pohjoismaissa
        https://demokraatti.fi/emme-hyvaksy-lapsiavioliittojakaan-kansanedustaja-esittaa-ei-laaketieteellisten-ymparileikkausten-kieltamista-kaikissa-pohjoismaissa/

        Käsittämätöntä että puritaanit silpovat poikia vielä 2000-luvulla vanhempien uskomusten takia. Aivan yhtä sairasta kuin tyttöjen sukuelimien silpominen. Vain murto-osa silpomisista perustuu lääketieteellisiin syihin. Nyky-yhteiskunnat ovat vieläkin barbaarisia.


    • ppppauli

      Poikien itsetyydytys on syntiä . Sentakia esinahat halutaan leikkauttaa . Tyttöjen itsetyydytys ei ole syntiä vaan ihanaa sooloseksiä jonka erillaisia orgasmeja ja niiden tutkimuksia on kaikki lehdet pullollaan .

      • kaksinaamaista

        Akkojen tildoja mainostetaan jatkuvasti TV:ssäkin lasten katseluaikaan, miehille ei taatusti hyväksyttäisi pimperomainoksia. Eikä niitä rättimainoksiakaan tai liukastusainemainoksia tarvitsisi koko ajan tulla.


      • ppppauli

        Totta joka sana .
        Kukaan ei vastuata eikä puhu lasten sukupuolielimien leikkomisesta mutta joka käänteessä vastustetaan nimenomaan ja ainoastaan tyttöjen leikkomista ??
        Kaksinaamaista tosiaan ja väärin .


    • epäilysti

      miten selitetään seuraavan,,,
      kun ei ole enää poikija ja tyttöja ,,miksi tuli uutisen,,et mies on synnyttänyt,,,miten pikkuinen tuli ulos,,,peräaukon kautta,,ehkä,,,,
      ihmeiden aika ei o unelma,,vain tosiasian nyt on hauskinta aika ihmiskunnalla
      PUTAAN TOISILLEMME P,,,,KA JA NAUTIMME SITÄ,,,

    • pppaulii

      Olispa kiva nähdä mitä presidenttiehdokas Matti Vanhanen sanoisi poikien pippeleiden leikkomisesta . Kepardithan ovat lestojen äänenkannattajia ja lestat ovat patavanhoillisia uskonlahkolaisia .

    • On aika ristiriitaista, että samalla kun kielletään lasten ympärileikkaus, jota kutsutaan silpomiseksi, sallitaan lasten silpominen kuoliaaksi äitinsä kohtuun. Abortissa on kyse monta kertaa pahemmasta silpomisesta kuin ympärileikkauksessa.

    • 4j9856

      Naisten "ympärileikkauksessa" on pahimmillaan kyse paljon pahemmasta asiasta. Mutta toki poikienkin esinahan poisto pitäisi kieltää. Tasan tarkkaan yhtä perusteeton toimenpide.

      Edellisen kaikkia tarkoitusperiä en edes leiki ymmärtäväni, mutta jälkimmäisessä on tietysti kyse ainostaan poikien patistamisessa tyttöjen pariin. Herkkyyden menetyksen kustannuksella. Mitä hyötyä siitä sitten onkin, kun on olemassa kaikenlaisia liukasteita aina Voimariinista lähtien.

      Mutta niin, pienemmät murheet jäävät politiikassa helposti isompien jalkoihin.

      • eisilvotaketään

        Ei tyttöjen silpominen ole yhtään sen pahempi ellei ommella paikkoja kiinni, toisaalta alkuasukkaat silpoo myös poikia paljon enemmän kuin länsimaissa. Poikia kuolee enemmän silpomisiin tai menettävät peniksen lisäksi jalkansakin, tyttöjä kuolee vain hyvin harvoin, mutta kiinniompelu aiheutta luonnollisesti ongelmia. Tytöillä/naisilla paikat paranee helpommin koska nehän repeytyy usein synnytyksessäkin, mutta klitoriksen poisto tai mikään muukaan silponinen ei tietenkään ole hyväksyttävää. Menee vaan uskottavuus täysin jos ajetaan pelkästään tyttöjen asiaa.


    • ppppauli

      Julkisuudessa ei kukaan ole vastustanut lasten silpomista siis molempien sukupuolten ainoastaa tyttöjen leikkomista on sopivaa vastustaa ? Osaisikohan joku selittää miksi näin menetellään ?

      • jumalansanasta

        Poikien silpomiseen kehotetaan raamatussa jo ensimmäisillä sivuilla. Jos tyttöjen silpominen olisi määrätty raamatussa, niin täälläkin kilvan kehuttaisi miten hyväksi se on tytölle ja lääkärit julistaisivat sen terveyshyötyjä.


      • pppauli

        Enpä ole raamattua lueskellut , mutta eikös siinä kehototeta paljon muuhunkin semmoiseen jota nykyään ei pidetä suositeltavana . Raamattuhan muuten on varmaan ihan mainio tarina kokoelma mutta on vaan niin he...tin vanha .


    • tytötsilvottava

      Tytöt kehoitetaan silpomaan koraanissa eli Raamattua vastaavassa ja sitähän pitää kunnioittaa kun musujen tapoja pitää kunnioittaa muutenkin.

      • TotuusSattuuQC

        Silpominen ei perustu Koraaniin vaan on lähinnä tiettyihin Afrikan maihin liittyvä kulttuurinen tapa. Sitä toki esiintyy jonkin verran myös Lähi-Idässä ja Aasiassa mutta paljon vähemmän. Niissä maissa joissa silpomista harrastetaan, sitä tapahtuu usein myös muiden uskontojen kuin vain islamin uskoisten ihmisten parissa. Tämäkin osoittaa että kyse on paikallisesta kulttuurista, ei niinkään uskonnosta.


    • niksoni

      Korrektius estää oikeuden ja järjenkäytön

    • metroaali

      Miksi ei puhuta vain sukupuolielinten rituaalisesta leikkelemisestä ja sen vastustamisesta ?
      Miksi puhutaan ainoastaan tyttöjen sukupuolielinten leikkomisten vastustamisesta ?
      Onko tosiaan niin että poikien sukupuolieilmillä ei ole niin väliä .

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      16
      1216
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1149
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      3
      1149
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe