eikä Aadamia petetty, vaan nainen petettiin

Ja-joutui-lankeemukseen

Melkein heti Eevan "luomisen" jälkeen tapahtui Eevan lankeemus, eli suunnilleen 30-40 vuotta
heidät karkotettiin pois Eedenin puutarhasta. 1 Ms 1:22 ja 28 jakeissa Luojamme Isä ja Poika ja
Pyhä Henki ilmoittivat vain sen mitä he yhdessä olivat päättäneet toteuttaa. Jos Adam ei olisi langennut
1.Timoteuksen kirje:
2:14 eikä Aadamia petetty, vaan nainen petettiin ja joutui rikkomukseen.
2Kor. 11:3 Mutta minä pelkään, että niinkuin käärme kavaluudellaan petti Eevan, niin teidän mielenne ehkä turmeltuu pois vilpittömyydestä ja puhtaudesta, joka teissä on Kristusta kohtaan.

Ei muuten kukaan tule raskaaksi omenia syömällä, mutta heti kun saa-ta-na petti Eevan Jumala sanoi: koska sinä tämän teit 3:13 Niin Herra Jumala sanoi vaimolle: "Mitäs olet tehnyt?" Vaimo vastasi: "Käärme petti minut, ja minä söin."

"Ja vaimolle hän sanoi: "Minä teen suuriksi sinun raskautesi vaivat, kivulla sinun pitää synnyttämän lapsia; mutta mieheesi on sinun halusi oleva, ja hän on sinua vallitseva."

Ja Aadamille hän sanoi: "Koska kuulit vaimoasi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua sanoen: 'Älä syö siitä', niin kirottu olkoon maa sinun tähtesi. Vaivaa nähden sinun pitää elättämän itseäsi siitä koko elinaikasi;

Tämän vuoksi Jeesuksen Ristinkuolema toi meille elämän.

15

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Fanaa

      Juutalaisuus, kristinusko ja muhamettilaisuus ovat näitä muna pystyssä -uskontoja eli kerropa jotain uutta.

      • ainut-tie

    • Jeesus-on-Herra-

      Sakarja: 11:16-17 "Sillä katso, minä olen herättävä maahan paimenen: hukkaantuneista hän ei pidä huolta, hajaantunutta hän ei etsi, ruhjoutunutta hän ei paranna, pystyssäpysyvää hän ei tue; mutta hän syö lihavien lihaa ja halkaisee niiden sorkat. Voi hullua paimenta, joka lampaat hylkää! Käyköön miekka hänen käsivarteensa ja oikeaan silmäänsä. Hänen käsivartensa kuivettukoon, ja hänen oikea silmänsä soetkoon."

      Mutta elämän Ruhtinaan Jeesuksen nuo mainitsemasi uskonnot yksimielisesti ovat hylänneet sen vuoksi Suomen ja euroopa kirkkot on täynnä kuollutta liturgiaa.
      Apt 3:12 Sen nähdessään Pietari rupesi puhumaan kansalle ja sanoi: "Israelin miehet, mitä te tätä ihmettelette, tai mitä te meitä noin katselette, ikäänkuin me omalla voimallamme tai hurskaudellamme olisimme saaneet hänet kävelemään.
      Aabrahamin ja Iisakin ja Jaakobin Jumala, meidän isiemme Jumala, on kirkastanut Poikansa Jeesuksen, jonka te annoitte alttiiksi ja kielsitte Pilatuksen edessä, kun tämä oli päättänyt hänet päästää. te kielsitte Pyhän ja Vanhurskaan ja anoitte, että teille annettaisiin murhamies, mutta elämän ruhtinaan te tapoitte; hänet Jumala on herättänyt kuolleista, ja me olemme sen todistajat. Ja uskon kautta hänen nimeensä on hänen nimensä vahvistanut tämän miehen, jonka te näette ja tunnette, ja usko, jonka Jeesus vaikuttaa, on hänelle antanut hänen jäsentensä terveyden kaikkien teidän nähtenne.

      Ja nyt, veljet, minä tiedän, että te olette tietämättömyydestä sen tehneet, te niinkuin teidän hallitusmiehennekin. Mutta näin on Jumala täyttänyt sen, minkä hän oli edeltä ilmoittanut kaikkien profeettain suun kautta, että nimittäin hänen Voideltunsa piti kärsimän.

      Tehkää siis parannus ja kääntykää, että teidän syntinne pyyhittäisiin pois, että virvoituksen ajat tulisivat Herran kasvoista ja hän lähettäisi hänet, joka on teille edeltämäärätty, Kristuksen Jeesuksen. Taivaan piti omistaman hänet niihin aikoihin asti, jolloin kaikki jälleen kohdallensa asetetaan, mistä Jumala on ikiajoista saakka puhunut pyhäin profeettainsa suun kautta.

      Sillä Mooses on sanonut: 'Profeetan, minun kaltaiseni, Herra Jumala on teille herättävä veljienne joukosta; häntä kuulkaa kaikessa, mitä hän teille puhuu. Ja on tapahtuva, että jokainen, joka ei sitä profeettaa kuule, hävitetään kansasta.'Ja kaikki profeetat Samuelista alkaen ja kaikki järjestään, jotka puhuneet ovat, ovat myös ennustaneet näitä päiviä. Te olette profeettain ja sen liiton lapsia, jonka Jumala teki meidän isiemme kanssa sanoen Aabrahamille: 'Ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki maan sukukunnat.' Teille ensiksi Jumala on herättänyt Poikansa ja lähettänyt hänet siunaamaan teitä, kun käännytte itsekukin pois pahuudestanne."

    • Fanaa

      Naisen pitää olla sadomasokisti alistuakseen juutalaisuuden, kristinuskon tai muhamettilaisuuden kaltaisille munavalta-uskonnoille.

    • itsepähän-valitsit

      Ensiksikin Lutter lahkoon kuuluvat ovat jo nyt alistetut sodoman ja gomoran hengen alaisuuden alle. Ja he marssivat jo omaa sateenkaarilippua heiluttaen kohti kadotusta.
      Joten kirkko on vaihtanut Jeesuksen kuoleman tiehen.
      Juutalaisia Jumalan laki suojelee siihen asti kunnes kunnes he löytävät armon avuksi oikeaan aikaan.
      Muhamettilaiset sanovat että allahilla ei ole Poikaa ja he ovat jo paikkansa valinneet.

    • KukaPettiJaKetä

      Tiedoksenne: Aadam petti Eevaa Lilitin kanssa. Lilit teki sen kostoksi, koska Aadam petti Lilittiä Eevan kanssa. Kirkko vaikenee tästä paratiisin suuresta kolmiodraamasta jolle Kauniit ja rphkeat kalpenee mennen tullen. Eräässä alpituksessa kysyttiin, oliko Aadam Eevan kanssa, kun Eeva kohtasi kiusaajan ja näin vastasin:

      Aadam oli piilossa rakastelemassa Lilit -nimisen naisen kanssa sillä aikaa, kun Eeva harhaili yksin paratiisissa. Lilitin Jumala loi Aadamille vaimoksi ennen Eevaa, mutta Lilit oli uskoton Aadamille ja karkasi paratiisista länteen minne aurinko laskee. Kolme enkeliä löysivät Lilitin harhailemasta Punaisellamerellä ja anelivat tätä palaamaan takaisin paratiisin Efratin ja Tigiksen rannalle. Ensin Lilith ei suostunut, mutta tuli katumapäälle ja palasi paratiisiin. Paratiisin palattuaan Lilit pettyi nähdessään Aadamin uuden vaimon kanssa ja päätti kostaa Eevalle naimalla Aadamia. Lopulta Jumala karkoitti kaikki kolme puutarhasta. Tarina ei kuitenkaan ollu kokonaan tässä, vaan ennen kuin porukka sai Jumalan käskystä häädön ja tie paratiisiin suljettiin, Lilit vietteli arkkienkeli Sataelin johtamaan Eevan harhaan ja huijaamaan Eevan syömään hyvän ja pahan tiedon puusta. Lilit on ehkä Raamatun mytologian yksi vahvimmista naisista. Raamatusta kertomus on toki poistettu, mutta se on säilynyt kohtalaisen hyvin niin rabbiinisissa lähteissä ja apogtyfikirjoissa kuin muissa Lähi-Idän taruissa.

    • älä-eksy-äläkä-eksytä

      1Tim 2:8 Minä tahdon siis, että miehet rukoilevat, joka paikassa kohottaen pyhät kädet ilman vihaa ja epäilystä; niin myös,
      että naiset ovat säädyllisessä puvussa, kaunistavat itseään kainosti ja siveästi, ei palmikoiduilla hiuksilla, ei kullalla, ei helmillä eikä kallisarvoisilla vaatteilla, vaan hyvillä teoilla, niinkuin sopii naisille, jotka tunnustautuvat jumalaapelkääviksi. Oppikoon nainen hiljaisuudessa, kaikin puolin alistuvaisena; mutta minä en salli, että vaimo opettaa, enkä että hän vallitsee miestänsä, vaan eläköön hän hiljaisuudessa. Sillä Aadam luotiin ensin, sitten Eeva; eikä Aadamia petetty,

      vaan nainen petettiin ja joutui rikkomukseen. (tämän vuoksi pakanain apostoli piti naisia pappeuteen sopimattomina)

      Mutta hän on pelastuva lastensynnyttämisen kautta,
      jos hän pysyy uskossa
      ja rakkaudessa
      ja pyhityksessä ynnä siveydessä.

      • 1234567---

        Naisilla ei ole oikeutta toimia pastoreina.


    • tarinanlämmittelyä

      Omenan popsimiset Jumala oli jo suunnitellut ja tiesi mitä tapahtuisi, mutta antoi sen tapahtua kuitenkin! Mutta hänen kostonsa oli raivokas, sillä hän kosti koko ihmiskunnalle suunnitelmansa toteutumisesta.

      • kallis-hinta

        1 Ms 3 "Mutta käärme (saa-ta-na) oli kavalin kaikista kedon eläimistä, jotka Herra Jumala oli tehnyt; ja se sanoi vaimolle: "Onko Jumala todellakin sanonut: 'Älkää syökö kaikista paratiisin puista'?"

        Niin vaimo vastasi käärmeelle: "Me saamme syödä muiden puiden hedelmiä paratiisissa,

        mutta sen puun hedelmästä, joka on keskellä (keskellä ihmisen kehoa) paratiisia, on Jumala sanonut: 'Älkää syökö (älkää naiko mutta Eeva söi ja antoi miehellekin) siitä älkääkä koskeko siihen (Jumala ei kieltänyt koskemasta, vaan syömästä sen sukupuun hedelmää), ettette kuolisi.'" (näin alkoi maailman ammatti, ja se toi mukanaan sukupuolitaudit ja kuoleman)

        Niin käärme sanoi vaimolle: "Ette suinkaan kuole; vaan Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan." ( ja Aatami ja Eeva ajettiin pois paratiisista )

        Ja vaimo näki, että siitä puusta oli hyvä syödä ja että se oli ihana katsella ja suloinen puu antamaan ymmärrystä; ja hän otti sen hedelmästä ja söi ja antoi myös miehellensä, joka oli hänen kanssansa, ja hänkin söi.


      • tarinanlämmittelyä

        Jumala tiesi, että näin kävisi. Hän antoi sen tapahtua ja teeskenteli raivostuneensa! Oikeasti hän halusi aiheuttaa ikävyyksiä ihmisille alusta asti.


      • Jeesus-on-Herra-
        tarinanlämmittelyä kirjoitti:

        Jumala tiesi, että näin kävisi. Hän antoi sen tapahtua ja teeskenteli raivostuneensa! Oikeasti hän halusi aiheuttaa ikävyyksiä ihmisille alusta asti.

        Islamin mukaan syntiinlankeemuksen tuomaa turmeluta ei ole koskaan tapahtunut. Ihmisen ongelmana ei ole kapinatila Jumalaa vastaan, vaan se, että hänet on luotu heikoksi ja helpolla unohtavaksi. Ihminen ei ole turmeltunut kuin perisynnin vallassa, joten ei hän myöskään tarvitse sovittajaa. Islam kutsu ketään kääntymään, koska kaikki ihmiset ovat jo syntymästä asti muslimeja. Eksynyt tarvitsee vain uudistumista ja paluuta alkuperäisen alistumiseen allahin tahtoo.

        Islam kieltää Jeesuksen ristinkuoleman ja Jeesuksen tuoman sovituksen. Siksi syntiselle tarjotaan Jeesuksen sovintoveren sijasta vain lain tekojen tietä, Suura5:10 toteaa: allah on antanut niille jotka uskovat ja tekevät hyviä töitä. Heidän on anteeksiantamus ja palkka.” Oikea uskoon uskoa allahiin, profeettoihin, enkeleihin, enkeleihin, pyhiin kirjoihin ja tuomion sekä ylösnousemuksen päivään.

        Niilo Närhi R-V lehti: Löytyykö islamista pelastus.

        Ilman Jeesuksen veren vuodatusta ei ole anteeksiantoa. Ap.t. 13:38
        Olkoon siis teille tiettävä, miehet ja veljet, että hänen kauttansa julistetaan teille syntien anteeksiantamus


      • mietipä

        Miten Islam tähän liittyy? Kyllä tämä on täysin Jumalan suunnitelman osa, että ihmisillä olisi perisynti ja haasteet. Hän oli sen alusta päättänyt ja hyväksi nähnyt.


      • Kääntykää
        mietipä kirjoitti:

        Miten Islam tähän liittyy? Kyllä tämä on täysin Jumalan suunnitelman osa, että ihmisillä olisi perisynti ja haasteet. Hän oli sen alusta päättänyt ja hyväksi nähnyt.

        Islamin mukaan syntiinlankeemuksen tuomaa turmeluta ei ole koskaan tapahtunut. Ihmisen ongelmana ei ole kapinatila Jumalaa vastaan, vaan se, että hänet on luotu heikoksi
        (= 1Ms. 1:26 Ja Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme; ja vallitkoot he meren kalat ja taivaan linnut ja karjaeläimet ja koko maan ja kaikki matelijat, jotka maassa matelevat." Syntiinlankeemuksen jälkeen ihmisen hallinta valta siirtyi saa-ta-nal-le niin pitkäksi aikaa kunnes Jeesus voitti Ristinkuoleman kautta saa-ta-nan. Nyt synti on sovitettu Koska Isä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman Ristin veren kautta.)
        ja helpolla unohtavaksi.
        (islan on unohtanut tämän Rm 3:23-25 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla ja saavat lahjaksi vanhurskauden hänen armostaan sen lunastuksen kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, jonka Jumala on asettanut armoistuimeksi uskon kautta hänen vereensä, osoittaaksensa vanhurskauttaan, koska hän oli jättänyt rankaisematta ennen tehdyt synnit )
        Ihminen ei ole turmeltunut kuin perisynnin vallassa, joten ei hän myöskään tarvitse sovittajaa. Islam kutsu ketään kääntymään, koska kaikki ihmiset ovat jo syntymästä asti muslimeja. Eksynyt tarvitsee vain uudistumista ja paluuta alkuperäisen alistumiseen allahin tahtoo.

        Islam kieltää Jeesuksen ristinkuoleman ja Jeesuksen tuoman sovituksen. Siksi syntiselle tarjotaan Jeesuksen sovintoveren sijasta vain lain tekojen tietä, Suura5:10 toteaa: allah on antanut niille jotka uskovat ja tekevät hyviä töitä. Heidän on anteeksiantamus ja palkka.” Oikea uskoon uskoa allahiin, profeettoihin, enkeleihin, enkeleihin, pyhiin kirjoihin ja tuomion sekä ylösnousemuksen päivään.


    • eläke-ukko

      Uskonto on eräänlaista myyttien yllä pitämää fantasia harhaa.
      Aina on ollut ja on oleva henkilöitä jotka valtaa käyttääkseen luo erilasia uskomuksia.
      Meilläkin oli kirkko joka oli ylin valtaa käyttävä voima.
      Uskonto ja kirkko on ja oli köyhän kansan peloke . Piispat elivät ja elävät edelleen kansan kustannuksella. Ehkä uskonto on tuonut jotain hyvääkin. Tänä päivänä se on enemmän sotaa aiheuttava ongelma.
      Politiikkaan verrattava asia. Jokaisella on oma näkemyksensä. Länsimainen kristinusko on kuitenkin uskonnoista nuorimpia. Sitä muokataan kokoajan tähän aikaan ja henkeen sopivaksi.
      Suomessakin kirkko pyrkii käyttämään valtaansa yli valtiollisen lainsäädännän.
      Politiikka ja kirkko pitäisikin pitää visusti erillään.
      Mihin kirkkoa muuten enää tarvitaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe