Jokelan kouluampuja ei kelvannut terroristiksi

väsynyttälääppää

Jokelan kouluampuja ei kelvannut terroristiksi – suomalaisten väkivaltaa selitetään helposti yksilön ongelmilla. Oliko se kauhea vääryys Auvista kohtaan kun hän ei kelvannut terroristiksi?

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/jokelan-kouluampuja-ei-kelvannut-terroristiksi-suomalaisten-vakivaltaa-selitetaan-helposti-yksilon-ongelmilla/6586812#gs.TcUXZ3U

Eikös Turun puukkojihadistinkin väkivaltaa kovasti yritetä selittää yksilön ongelmilla? Ensimmäinen YLE:n asiasta järjestämä ohjelma käsitteli suuressa määrin marokkolaisen nuorison karua elämää ja ongelmia ja yritti sillä selitellä Turun jihadistin tekoa.

Mihinköhän terroristijärjestöön Auvisen katsotaan kuuluvaksi? Terrorismin määritelmän mukaan terrorin tarkoitus on pyrkimys vaikuttaa pelolla poliittiseen päätöksentekoon. Jotenkin jäänyt Auvisen poliittinen päämäärä hämärän peittoon. Terrorismiin liittyy iso taustalla hääräävä organisaatio. Tällaisesta on esimerkkinä vaikkapa aikoinaan IRA. Poliittisen terrorin taustalla olevat agendat ja tavoitteet ovat kaikkien tiedossa. Mikähän organisaatio oli Auvisen teon taustalla? Turun jihadisti videotallenteen mukaan huusi jotain tuttua tunnusbiisiä tekoja tehdessään. Joten jos hän olikin yksittäinen tekijä, ei jää epäselväksi mikä terroriorganisaatio oli taustalla. Auvisen kohdalla tämä poliittinen tavoite on täys mysteeri. Siinä oli varmaan suurinpiirtein yhtä paljon poliittista painostustarkoitusta kuin on vuosien varrella ollut kaikilla Yhdysvaltain kouluampujilla: ei yhtään mitään.

Aika väsynyttä että väen väkisin yritetään vetää yhtäläisyysviivoja yksittäisten sekopäiden tekojen ja terrorismin välille. Kaikki tietävät jo mitä nykypäivän terrorismilla tarkoitetaan.

10

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ninnukkainen

      Saahan sitä yrittää mutta ei Suomen kansa niin tyhmää ole että meitä voitaisiin manipuloida ihan miten sattuu.Me olemme luku-ja kirjoitustaitoisia ja suuri osa seuraa aikaansa ,käytössä on omien lisäksi muidenkin maiden media.Manipuloiti on kyllä tehokas keino jos sitä käytetään isoihin massoihin joilla ei yleistietoa ja perussivistystä ole.Onhan se nähty miten imaamit voivat saada kokonaiset kansat vihaamaan muita ja tappamaan tuntemattomia ihmisiä paratiisihaaveet harhaisessa päässä.

    • Pahuusz

      Olihan Auvisella jotain ideologisia pohdintoja taustalla, mutta vaikea tuota silti on terrorismiksi nähdä. Ei ainakaan ollut sitä taustaorganisaatiota.
      Ja kyllähän musuterrorismiinkin usein sisältyy myös ne henkiset ongelmat, mutta mitä sitten? Aivan sama kutsutaanko terrorismiksi vai hulluudeksi, niin yhteys islamin ja terrorismin välillä on päivänselvä ja terrorismia tapahtuu vähiten siellä missä on vähiten musuja. Vaikkei siis islam olekaan välttämättä ainoa vaikuttava tekijä, väestötasolla muslimeista kuitenkin aina löytyy niitä hulluja, monisatakertaisesti tiheämmässä kuin Auvisia Suomesta.

      • Ninnukkainen

        Tärkeä pointti.Kun on esim.Saksassa ja Ranskassa ollut näitä terrorititekoja niin tekijä on saattanut olla Saksassa syntynyt musujen jälkeläinen ( ei siis kotouttaminen onnistu sielläkään koska musut eivät itse sitä halua ,sama se paljonko Euroopan maat kotouttamiseen rahaa laittavat ) niin usein hänen tiedoistaan löytyy psykiatrien hoitohistoria.Helppohan tuollaisia on sitten imaamien kyllästää vihalla ja terroristijärjestöjen värvätä iskuja suorittamaan.


    • Hoplaax

      Terrorismiksi luokiteltaviin surmiin liittyy joko poliittinen tai uskonnollinen - etenkin uskonnollinen - motiivi.

      Tuon lisäksi joukkosurmiin saattaa syyllistyä kuka tahansa mielensä pahoittanut sekopää.

    • Somalistiensomalisti

      Mielenkiintoiseksi tämän pohdinnan tekee se että Suomessa on vuosien 1950-2017 välisenä aikana tapahtunut kymmen joukkosurmaksi luokiteltava trakediaa. 2 näistä joukkosurmista on ulkomaalaisen tekemää eli 20%.

      Suomessa on kuitenkin noin 4% väestöstä ulkomaalaisia eli reilut 200 000 henkeä. Tämän tilaston mukaan on riski että 1/100 000 ulkomaalaisesta tekee joukkosurman. Suomalaisiin suhteutettuna se on 1/650 000.

      Näkeekö suvaitsevainen luvuissa yhtään mitään eroa? Riski ulkomaalisen suorittamaan joukkosurmaan on 6,5 kertaa suurempi.

      Joukkosurmista kaksi viimeisintä on ulkomaalisen tekemää ja tämä tekee tilastosta vielä rumemman.

      Kannattaisi muuten tutustua noihin määritelmiin ennen kuin lähtee pohdiskelemaan.

      • Pahuusz

        Paitsi että ulkomaalaisten määrä ei ole tuolla aikavälillä keskimäärin olut noin korkea eli kerroin on vielä huomattavasti suurempi. Ja muslimeilla vielä enemmän, heitähän vain pieni osa ulkomaalaisista.


    • rajatkiii

      Eihän se jumalauta mikään risti ollukkaan Kyllä suomessa suomalainen saa tappaa taikka raiskata mut saatana tänne ei tuu hiekkakansa paikallisista eduista nauttimaan Ny tietenkin kouluampumisetkin lisääntyy kun ei oo varaa hoitaa ennaltaehkäsevästti noita syrjäytyneitä.
      Kyl yhtä helvettii rupee oleen kohta pitää tietenkin venäläisilläkin olla täys oikeus suomen sosiaali turvaan Taikka peräti ihmisoikeudet voooooooiiiiiiiiissssssssssaaaaaaaaaatttttaaaana!!!

    • herätysvaan

      Terroristit tappaa uskon varjolla kun puhutaan muslimeista ja ovat radikalisoituneita tai jihadisteja, kouluampuja saattaa olla koulukiusattu joka haluaa kostaa pitkäaikaisen kiusaamisen. Täysin eri asioita.

    • Ylämaan.ikääntynyt

      Rikoslaissa on erityiset määräykset sille, jos rikos on tehty terroristisessa tarkoituksessa. Laki ei edellytä sitä, että terroristin tulisi kuulua johonkin ryhmään, julkisesti tai salaisesti tunnustaa ryhmän ideologiaa tai huudella teon hetkellä jotakin tunnuslausetta. Terroristiseen tarkoitukseen riittää, että tekijä tarkoituksena on ”aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa” (rikoslaki).

      Avauksen tekijä väittää virheellisesti terrroristien teon määritelmäksi tämän: ”pyrkimys vaikuttaa pelolla poliittiseen päätöksentekoon”. Määritelmä on liian monimutkainen. Terroristi haluaa teollaan lietsoa vihaa ja pelkoa. Kovin vaikea on joskus uskoa, että taustalla olisi reaalinen halu tai pyrkimys vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon. Jos vaikutuksia on ollut, niin ne ovat useinmiten olleet vahingollisia terroristisille liikkeille.

      Auvinen teon motiivina oli viha ja kosto. Ei hän tavoitellut laajempaa vaikutusta, hänelle riitti laajennettu itsemurha ja se, että kouluampuja ihannoiva ryhmä tunnustaisi teon. Auvisen teon luontevin luokittelu on yksittäisen häiriintyneen henkilön tekemä teko.

      ”Aika väsynyttä että väen väkisin yritetään vetää yhtäläisyysviivoja yksittäisten sekopäiden tekojen ja terrorismin välille.”
      Tämä on totta, katsokaamme siis samoin kriteerein kaikkia väkivallan tekoja, olipa tekijä sitten kantasuomalainen tai maahanmuuttaja.

      Turun puukottajan yhteydet terroristisiin liikkeisiin tuntuvat kovin ohuilta. Pollisitutkinta kertoneen aikanaan yksityiskohdat. Nyt ensivaikutelma on siitä, että kyseessä on elämässään pahasti epäonnistuneen ja turhautuneen nuoren ajelehtiminen ympäri Eurooppaa. Onko tässä kyseessä lopultakin ”yksittäisen sekopään teko”, kuullaan aikanaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe